Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Τριτη 22 Νοεμβριου 2016


Έκαναν πίσω, ως αποτέλεσμα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στη γειτονική χώρα. Και η εξέλιξη αυτή στέλνει πολλαπλά μηνύματα: Προς εκείνους-ες που νομίζουν πως ο κοινωνικός συντηρητισμός και η βαρβαρότητα που συνήθως τον συνοδεύει, είναι υπόθεση του παρελθόντος και κατά συνέπεια ας μην το παρατραβάμε με τον αγώνα κατά του σεξισμού. Προς εκείνους-ες που έχουν βουλιάξει στην ηττοπάθεια και νομίζουν πως κάθε αγώνας είναι καταδικασμένος σε αποτυχία, γιατί, τάχα μου, ο αντίπαλος είναι πανίσχυρος. Αμ δε! Προς εκείνους-ες, ακόμη, που τόσες μέρες έβγαλαν προς τα έξω όλο τον εθνικιστικό βόρβορο και το μίσος προς τον γειτονικό λαό, που ντεμέκ ανεχόταν μια βαρβαρότητα που θα του επιβαλλόταν, ως καθυστερημένος, απολίτιστος κ.λπ. κ.λπ. Μόκο τώρα!
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ
Αποσύρει η Τουρκία το νομοσχέδιο-ντροπή για τους βιασμούς ανηλίκων
Να πάρει πίσω το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που ουσιαστικά νομιμοποιούσε, κατά περιπτώσεις, το βιασμό ανηλίκων αναγκάστηκε η τουρκική κυβέρνηση μετά το πλήθος επικρίσεων που δέχτηκε τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς.
Το νομοσχέδιο, το οποίο προκάλεσε κατακραυγή στη χώρα, επρόκειτο αρχικά να παρουσιασθεί σήμερα στο κοινοβούλιο για να ψηφισθεί σε δεύτερη ανάγνωση. Την ανακοίνωση για την απόσυρσή του έκανε ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί. Μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ «θα επαναθεωρήσει» το νόμο ώστε να διαφυλάσσεται η «κοινωνική συναίνεση». Η πρόταση νόμου έδινε τη δυνατότητα σε δράστες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων να αποφύγουν την τιμωρία εάν «παντρεύονταν» το θύμα. Η κυβέρνηση υποστήριζε πως στόχος του σχεδίου νόμου ήταν να βελτιωθεί η κατάσταση για τους άνδρες που έχουν φυλακιστεί και είναι παντρεμένοι με γυναίκες κάτω των 18 ετών με θρησκευτικό γάμο, απορρίπτοντας πως το νομοσχέδιο ουσιαστικά έδινε «αμνηστία» σε βιαστές.
Η πιο πρόσφατη σφοδρή κριτική είχε έρθει από τον ΟΗΕ, ενώ χιλιάδες γυναίκες στην Τουρκία είχαν βγει στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες διαμαρτυρόμενες για το νομοσχέδιο - ντροπή, όπως υποστήριζαν. Πάνω από 800.000 Τούρκοι συνυπέγραψαν διαδικτυακή πρωτοβουλία, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις το Σαββατοκύριακο κατά του σχεδίου νόμου. Το νομοσχέδιο προκάλεσε επίσης θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, και των οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ανηλίκων. Την τροποίηση των επίμαχων διατάξεων ζήτησαν και μέλη του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ.
Ο γάμος προσώπων κάτω των 18 ετών είναι παράνομος στην Τουρκία. Αλλά ο γάμος μεταξύ ανδρών και ανήλικων κοριτσιών σε θρησκευτικές τελετές δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, ειδικά σε αγροτικές περιοχές της χώρας των 78 εκατομμυρίων πολιτών, οι οποίοι στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι σουνίτες.
Παρέμβαση Ερντογάν
«Θεωρώ άκρως οφέλιμο, η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπ' όψη τις επικρίσεις και προτάσεις που προέρχονται από διάφορα στρώματα της κοινωνίας, να λύσει αυτό το θέμα με ευρεία συναίνεση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» για το σχέδιο νόμου που προκάλεσε σάλο. Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση αυτή ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε πως το νομοσχέδιο αποσύρεται.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
αυτό με τα σπίτια που πλειστηριάζονται να νοικιάζονται σε πρόσφυγες έχει γίνει στην Αγγλία...και αυτοί θα το επιτρέψουν
σχολιο.- Ο Μουζαλας στις 4 Δεκεμβρίου στις 2.30 μμ στο left εχει μιλησει για σπιτια που θα ενοικιαζουν οι μεταναστες ...δεν ειχε διευκρινίσει αν θα ειναι απο πλειστηριασμους η οχι και απο ποιους πορους ..ειναι ευκολο να το βρειτε και να βγαλουμε και τα αναλογα συμπεράσματα..
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΣΗ ΑΦΕΛΕΙΑ;
Όπως γράφετε, με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν τον Αύγουστο του '15, στο μέρος για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, αναφέρεται ότι ο εκτιμητής του σπιτιού που πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό θα το επισκέπτεται για να εκτιμήσει την εμπορική του αξία. Το ίδιο θα κάνει κι αυτός που θα θέλει να το πάρει. Μα, τόση αφέλεια; Νομίζουν πως είναι δυνατόν να εμφανιστούν τα κοράκια σε οποιαδήποτε λαϊκή γειτονιά για κάτι τέτοιο; Ας έρθουν να καλοπεράσουν! Κι αυτοί και η κυβέρνηση που θέλει να παραδώσει τη λαϊκή περιουσία στα αρπακτικά. Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΤΑΞΕΙ. ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΡΗΝΗΣΩ ΤΩΡΑ;
Αφιερώματα και ειδικές εκπομπές σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, διαδίκτυο, για την προσφορά του θανόντος Κ. Στεφανόπουλου στο έθνος, για το πόσο πατριώτης ήταν, για τον ακέραιο χαρακτήρα του και άλλα τόσα δακρύβρεχτα και τετριμμένα. Βέβαια! Τόσο «ακέραιος» και τόσο «πατριώτης», που επί προεδρίας του έγινε η καταλήστευση των Ελλήνων μέσω χρηματιστηρίου, κατέβηκε η ελληνική σημαία στα Ίμια και "γκριζαρίστηκε" ολόκληρο το Αιγαίο, είπαμε εκείνο το ντροπιαστικό "ευχαριστώ" στους ιστορικούς βιαστές μας, "σκότωσαν" το εθνικό μας νόμισμα και μας πέταξαν στον λάκκο των λεόντων (την ευρωζώνη), χωρίς καν να μας ρωτήσουν, χωρίς δημοψήφισμα και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να οδηγηθούμε στη σημερινή χρεοκοπία. Άξιος ο μισθός του! Οι τραπεζίτες και τα διεθνή τρωκτικά είχαν κάνει σωστή επιλογή στο πρόσωπό του για την προεδρία της ψυτοδημοκρατίας. Ένα πράγμα με στεναχωρεί μόνο. Εντάξει. Τα καθεστωτικά κανάλια και οι εφημερίδες τη δουλειά τους κάνουν. Ο λαός όμως; Διότι ανάλογα αφιερώματα βλέπω να αναρτώνται και στο facebook, και μάλιστα από ανθρώπους που πίστευα ότι διαθέτουν πολιτική αντίληψη. Τι διάολο; Τόσο εύκολα, μα τόσο εύκολα, ξεχνάμε πια;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι μίζες δεν συνιστούν κατά τον Άρειο Πάγο διαφθορά
21/11/2016
O Άρειος Πάγος «δικαίωσε» τη Siemens –για την ακρίβεια την αμερικάνικη εταιρία SAIC που είχε αναλάβει την εγκατάσταση του περίφημου C4I με υπεργολάβο την γερμανική εταιρεία- παρά τις ομολογίες για προμήθειες που δόθηκαν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για την επιτάχυνση παραλαβής του έργου. Φαίνεται πως οι ομολογίες δεν έπεισαν τελικά τη σύνθεση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, το οποίο με την απόφαση που έλαβε, έστειλε πίσω στο Εφετείο την υπόθεση. Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος έκρινε αμετάκλητα και αντίθετα από την προηγούμενη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, ότι τα ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν τις αποφάσεις των διαιτητών υπέρ της εταιρείας που ανέλαβε το φιλόδοξο project του C4I, project που κόστισε 259.032.250 ευρώ στο ελληνικό κράτος, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, το διαιτητικό δικαστήριο έκρινε με ψήφους δύο υπέρ και μία κατά την υπόθεση υπέρ της SAIC και της Siemens. Όταν όμως ήρθε η ώρα για τη δίκη στο Εφετείο, τα τρία μέλη που αποτελούσαν τη σύνθεσή του με απόλυτη έκριναν κατά των εταιρειών και υπέρ του ελληνικού Δημοσίου. Το σκεπτικό της κρίσης τους ήταν ότι οι διαιτητές είχαν παραβιάσει τους πιο θεμελιώδεις κανόνες της ελληνικής έννομης τάξης, την λεγόμενη δημόσια τάξη, στην απόφαση που είχαν βγάλει κατά του ελληνικού Δημοσίου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρετανία: Κόψανε ιστότοπο επικριτικό της Τουρκίας
20/11/2016
Είχε οργανώσει παγκόσμιο κάλεσμα αλληλεγγύης με ταξίδι στην Κύπρο.
Πραξικοπηματικά και χωρίς καμία εξήγηση, μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Βρετανία έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Daniel Pipes, ενός από τους πλέον έγκριτους αρθρογράφους και αναλυτές στον πλανήτη. Ο Εβραίος Pipes με διδακτορικό στο Χάρβαρντ διακρίνεται για την σκληρή κριτική που ασκεί στην Τουρκία, ενώ ήταν αυτός που είχε οργανώσει παγκόσμιο κάλεσμα αλληλεγγύης με ταξίδι στην Κύπρο.
Είναι λοιπόν εξοργιστικό την ώρα που στην Βρετανία σαρώνουν ανενόχλητες οι ισλαμιστικές οργανώσεις, με ιστοσελίδες υπέρ της μουσουλμανικής αδελφότητας, των μαρτύρων του Αλ Ακτσά και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, να φιμώνεται με ξεκάθαρα αντισημιτικά κριτήρια μια έγκριτη φωνή. Προ μηνών μάλιστα είχαμε αποκαλύψει το συμβάν στο Μάντσεστερ, όπου δημοτική σύμβουλος εβραϊκής καταγωγής έφαγε πόρτα από το ψηφοδέλτιο μουσουλμάνου υποψηφίου, επειδή «υπήρχαν πολλοί ισλαμιστές» στην περιοχή! Όπως χαϊδεύουν το Ισλάμ σήμερα, έτσι χάιδευαν και τον Χίτλερ. Ας ελπίσουμε να ξυπνήσουν νωρίτερα από την προηγούμενη φορά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοινη (!!!) εκθεση σε Αθηνα, Τεπελενι, για τον Αλη Πασα! Απιστευτο κι όμως αληθινο. Την ωρα που ο αλβανος πρωθυπουργος προκαλει!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντίδραση της Ρωσίας στην απαγωγη δύο στρατιωτών της στην Κριμαια απο τις μυστικες υπηρεσιες της Ουκρανιας
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016, 13:00
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως η απαγωγη από την Κριμαια δύο Ρώσων στρατιωτών από τις ναζιστικες μυστικες υπηρεσιες του Κιεβου αποτελεί «πρόκληση». Το βράδυ της Δευτέρας το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε κατηγορήσει τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ότι απήγαγαν δύο Ρωσους στρατιώτες στην Κριμαία, στα συνορα της με την Ουκρανια, με το ναζιστικο Κίεβο να θεωρεί από τη μεριά του πως οι στρατιώτες ήταν λιποτάκτες του ναζιστικου ουκρανικού στρατού. «Στις 20 Νοεμβρίου μέλη της SBU συνέλαβαν παράνομα στην Κριμαία και οδήγησαν στην Ουκρανία τους Ρώσους στρατιώτες Μαξίμ Οντίντσοφ και Αλεξάντρ Μπαράνοφ» ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το ρωσικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti. «Θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες των ειδικών ουκρανικών δυνάμεων εναντίον Ρώσων πολιτών αποτελούν μια νέα ωμή πρόκληση και απαιτούμε την άμεση επιστροφή τους στη Ρωσία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, όπου εκφράζεται ο φόβος ότι οι στρατιώτες θα διωχθούν ποινικά για «δήθεν εγκλήματα κατά της Ουκρανίας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σνόουντεν: Ο Τραμπ δεν θα είναι «παρά ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ, μια θέση μεταξύ πολλών άλλων»
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016, 06:17
Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας NSA Έντουαρντ Σνόουντεν υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα είναι «παρά ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ», «μια θέση μεταξύ πολλών άλλων». «Μικρή σημασία έχει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά (ένας) Πρόεδρος. Πρόκειται για μια σημαντική θέση. Όμως είναι μια θέση, μεταξύ άλλων» δήλωσε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στη Στοκχόλμη που αναμεταδόθηκε μέσω Διαδικτύου, σε μια παρέμβασή του μέσω βιντεοκλήσης από τη Ρωσία. Ο Σνόουντεν προέτρεψε το ακροατήριο να μην αποθαρρύνεται από την εκλογή στο προεδρικό θώκο των ΗΠΑ και να συνεχίσει να ζητάει όχι μόνο από τις κυβερνήσεις αλλά και από τις επιχειρήσεις να σέβονται την ιδιωτική ζωή των πολιτών.
«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που οι πετρελαϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν την κριτική, τις διαδηλώσεις, την αποχώρηση των επενδυτών εξαιτίας των επιπτώσεων αυτής της βιομηχανίας στην κλιματική αλλαγή, πρέπει να έχουμε την ίδια αντίληψη για τις επιπτώσεις της δραστηριότητας των επιχειρήσεων στο ψηφιακό μας περιβάλλον» εξήγησε. Ο Σνόουντεν τόνισε ότι δεν φοβάται το ενδεχόμενο ο Τραμπ να εντείνει τις προσπάθειες να τον συλλάβουν. «Δεν έχω τίποτα να κάνω» υπογράμμισε. «Η αλήθεια είναι ότι ναι, ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε έναν νέο διευθυντή της CIA, ο οποίος με χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να πει ότι οι αντιφρονούντες πρέπει να εκτελούνται». «Όμως μπορεί να με πατήσει ένα λεωφορείο, ή να με πλήξει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ή να πέσω από ένα αεροσκάφος αύριο (...) Αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία για μένα, διότι πιστεύω στις αποφάσεις που έχω λάβει» κατέληξε ο Σνόουντεν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Σεμινάριο» φιλο ουκρανοναζιστικής προπαγάνδας διοργανώνεται στο Δημαρχείο Παπάγου...
Hacker (από που άραγε) "έριξαν" τη ιστοσελίδα InfoTruth, που φιλοξενούσε άρθρο μας για Ημερίδα-Πρόκληση με τη συμμετοχή της ουκρανο-ναζιστικής ΜΚΟ Maidan of Foreign Affairs και χρηματοδότηση Soros. Μέχρι να αποκατασταθεί η σελίδα, παραθέτουμε εδώ το άρθρο και παρακαλούμε για κοινοποίηση!
«Σεμινάριο» φιλο ουκρανοναζιστικής προπαγάνδας διοργανώνεται στο Δημαρχείο Παπάγου στις 25 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή της ουκρανικής ΜΚΟ «Maidan of Foreign Affairs» και χρηματοδότηση Soros. Στο «Σεμινάριο» θα χαιρετίσει και ο ουκρανός πρέσβης ενώ από ελληνικής πλευράς θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, ενώ βασικός ομιλητής θα είναι ο γνωστός (!;) Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος, (Διεθνολόγος-Στρατηγικός Αναλυτής-Ειδικός σε θέματα Παγκόσμιας Ασφάλειας, Τροοκρατίας κ.α.). Από ουκρανικής πλευράς θα μιλήσουν οι 1) Αλέξανδρος Χάρα, στέλεχος της ΜΚΟ Maidan of Foreign Affairs, (που ιδρύθηκε στη διάρκεια του Maidan και θεωρείτε από τα πλέον δραστήρια διεθνώς «ιδρύματα» της φιλο Maidan προπαγάνδας»), με θέμα «O αναθεωρητισμός της Ρωσίας του Πούτιν. Επιπτώσεις για Ουκρανία-Ευρώπη –Κόσμο». 2) Ευγένιος Ροκίτσκιϊ με θέμα «Οι Ρωσικές Ειδικές Επιχειρήσεις με αντικειμενικό σκοπό τη δημιουργία πλαστής εθνικής ταυτότητας, και σε υποστήριξη των αποσχιστικών κινημάτων στις περιοχές της βόρειας Παρευξείνιας ζώνης». 3) Ολένα Προκοπένκο. Αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Εθελοντική βοήθεια». Θα μιλήσει επίσης ο Ioseb Nanobashvili, πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα και στη Σερβία Θα γίνει και παρουσίαση της ταινίας «Επιχείρηση “Κύμα”» για τους Έλληνες της Αζοφικής. (Ταινία που οι ίδιοι οι συντελεστές καμαρώνουν ότι γυρίστηκε με τη συνεργασία των Μυστικών Υπηρεσιών της Ουκρανίας) καθώς και παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Γιούρι Φεντόροβ, “Hybrid Warfare ã la Russe”(Ρωσικός Υβριδικός πόλεμος).
Η έλευση του νέου αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας, του ανθρώπου που οργάνωσε και καθοδήγησε το Maidan στο Κίεβο, μόνο τυχαία φαίνεται ότι δεν είναι. Η παρουσία του στην Ελλάδα έχει σηματοδοτήσει μια ολοένα και πιο έντονη παρουσία φιλο Μaidan και φιλο-ουκρανοναζιστικών εκδηλώσεων. Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιούνιο, με τη προσπάθεια για την διοργάνωση φιλο φεστιβάλ κινηματογράφου, όπου ανάμεσα στις ταινίες θα προβαλλόταν και ντοκιμαντέρ, όπου η σφαγή της 2ης Μαΐου δεκάδων αντιφασιστών, στο Μέγαρο των Συνδικάτων της Οδησσού από ναζιστικές και παρακρατικές συμμορίες, θα παρουσιαζόταν σαν «ρωσική προπαγάνδα». Το θράσος των ουκρανο-ναζί είναι τέτοιο που έχουν ιδρύσει στην Ελλάδα και Επιτροπή «Ομάδα 2 Μαΐου»!
Το αντιφασιστικό κίνημα απέτρεψε μια τέτοια διοργάνωση!
Στη συνέχεια έγινε-επίσης αποτυχημένη-προσπάθεια( η οποία είχε χρηματοδοτηθεί με 10.000 ευρώ, μέσω Καναδά) για συγκέντρωση έξω από τη ρωσική πρεσβεία, με το σύνθημα Stop Putin’s War! Και αυτή τη προσπάθεια το αντιφασιστικό κίνημα την απέτρεψε! Η ολοένα και πιο αναβαθμισμένη ουκρανο-ναζιστική προπαγάνδα στη χώρα μας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Συνδέεται άμεσα με την ολοένα και μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και τις στρατηγικές του επιδιώξεις για την ευρύτερη περιοχή.
Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη περιοχή μας και το ΝΑΤΟ σημαίνει και έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς που αυτή τη στιγμή και όλο το προηγούμενο διάστημα σήκωσαν το βάρος της ευρωατλαντικής βαρβαρότητας. Για να μη γίνει η χώρα μας η επόμενη Συρία ή η επόμενη ανατολική Ουκρανία!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Σκαπανείς καθαρίζουν από νάρκες τις συνοικίες που απελευθερώθηκαν από τους τρομοκράτες στο Χαλέπι της Συρίας.
Χαλέπι (Συρία), 22 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Οι Σκαπανείς με ελεγχόμενες εκρήξεις διενεργούν εκκαθάριση ναρκοπεδίων στα απελευθερωμένα από του μαχητές εδάφη στην συνοικία του 1070 στη συριακή πόλη του Χαλεπίου, όπου πριν από μία εβδομάδα γίνονταν σκληρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των τρομοκρατών. Τα μη εκραγέντα πυρομαχικά βρίσκονται παντού . Οι Τρομοκρατες είχαν παγιδεύσει τα κτίρια με εκρηκτικά κάτω από τους πυλώνες κτιρίων , προκειμένου γκρεμισθούν τα σπίτια εμποδίζοντας τα τανκς και τις επερχόμενες ειδικές δυνάμεις. Ανάμεσα στα ερείπια υπάρχουν εκατοντάδες αυτοσχέδιες βόμβες , νάρκες, βλήματα, τα οποία έχουν τοποθετηθεί πάνω από ένα χρόνο.
Οι Τρομοκρατες είχαν παγιδεύσει τις εισόδους των πολυκατοικιών "Αυτά είναι ελεγχόμενες νάρκες -. Τα πιο επικίνδυνα από εκείνα που χρησιμοποιούν οι Τρομοκρατες είναι αυτά που προορίζονται να καταστρέψουν το πεζικό και έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους των πολυκατοικιών», - λέει ο διοικητής του τμήματος μηχανικών του συριακού στρατού Αντιστράτηγος Μωάμεθ. Υπάρχουν «αυτοσχέδιες» βόμβες . Για παράδειγμα, σε ένα πλαστικό δοχείο, κρυμμένο με μια εξειδικευμένη τεχνική στην είσοδο, βρέθηκαν εκρηκτικά και βόμβες. «Αυτά δεν είναι πολύ δύσκολο να το εξουδετερώσω μόλις κόψω τα καλώδια, -. εξηγεί ο σκαπανέας Majd Kamel -. Είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθούν , απλά οι τρομοκράτες τα τοποθετούσαν στην είσοδο των των οικιών , για να εκφοβίσουν τους ανθρώπους, έτσι ώστε να μην έρθουν πίσω εδώ.». Οι Σύριοι πυροτεχνουργοί στην εργασία: Η αναζήτηση και η εκκαθάριση των ναρκοπεδίων στο Χαλέπι
Ενισχυμένη θέση στα πολυώροφα κτίρια
Στις υψηλές πολυκατοικίες οι τρομοκράτες οργάνωναν καλά οχυρωμένες θέσεις βολής. Κάτω από τα θεμέλια υπήρχαν οι σήραγγες μέσω των οποίων μεταφέρονταν από σπίτι σε σπίτι. Μια τέτοια θέση θα μπορούσε όχι μόνο αν ελέγχει τον δρόμο, αλλά και να σταματήσει η κίνηση των τεθωρακισμένων οχημάτων. Όταν ο συριακός στρατός απελευθέρωσε την συνοικία, οι τρομοκράτες έστειλαν βομβιστές αυτοκτονίας με τέσσερα αυτοκίνητα να ανατινάξουν το σπίτι. Τώρα, σε αυτό το σημείο μπορεί να βρεθούν μόνο ένα σωρό από λυγισμένα μέταλλα. Το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που το κτίριο απογειώθηκε. Τρεις κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν. "Τώρα απωθήσαμε τους μαχητές πολύ μακριά προς την κατεύθυνση της Hantuman, και να κατέχουμε αυτήν την περιοχή είναι εντελώς υπό τον έλεγχό μας." - Λέει ο υπολοχαγός Σουλεϊμάν Fouzi.
Οι τρομοκράτες ξέθαβαν τα σώματα των στρατιωτών για εμπόριο
Οι νεκροί άμαχοι και οι στρατιώτες έπρεπε να ταφούν σε μια αλάνα ανάμεσα στα σπίτια. Αν οι τρομοκράτες έβρισκαν τους τάφους τους, έσπαγαν τις επιτύμβιες στήλες, και ξέθαβαν τα σώματα τους. "Μερικοί από τους τρομοκράτες τα αντάλλασαν η τα πουλούσαν στις οικογένειες που ανήκαν τα υπόλοιπα τα άφηναν στον δρόμο για να αποσυντεθούν." - Λέει ένας κάτοικος της περιοχής που ονομάζεται Ali. Η συνοικία 1070 είναι στρατηγικά σημαντικό σημείο - υπάρχει ένας δρόμος από τον οποίο οι αντάρτες έφερναν ενισχύσεις, όπλα και τρόφιμα. Τώρα, αυτό το μέρος της διαδρομής είναι υπό τον έλεγχο του στρατού.
Οι Τρομοκρατες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στη Μοσούλη
Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους
Σήμερα οι πρόσφυγες επιστρέφουν στα σπίτια τους τα οποία πρώτα ελέγχονται από τους σκαπανείς, αν και ούτε ένα ολόκληρο διαμέρισμα δεν έχει απομείνει. Μερικοί έρχονται να πάρουν τα πράγματα που απέμειναν, άλλοι σχεδιάζουν να επισκευάσουν το σπίτι και να αρχίσουν μια νέα ζωή. Ο άνθρωπος με γκρίζα μαλλιά δείχνει το σπίτι του, στον τοίχο υπάρχει ένα τεράστιο μεγάλο κενό από το χτύπημα βόμβας. "Μπορείτε να δείτε μόνοι σας τι έχει απομείνει από το σπίτι μου Ήταν της κόρη μου το υπνοδωμάτιο." - Είπε, βρίζοντας τους τρομοκράτες.
"Το κύριο πράγμα είναι ότι ο πόλεμος θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό, έχουμε υποφέρει και στο σπίτι με τη βοήθεια του Θεού θα το επισκευάσουμε ." - Λέει πεπεισμένη η Fauziya Xavi. Μετά την απελευθέρωση οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εμπιστοσύνη ότι οι δολοφόνοι των παιδιών τους και οι συλητές των τάφων δεν θα ξαναγυρίσουν πίσω πια. Η προσέγγιση του Συριακού στρατού και των πολιτοφυλακών στο νότιο τμήμα του Χαλεπίου
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Θεσσαλονικη. Από εδώ πάνω είναι. Μεγάλο φρούτο. Ήταν ΠΑΣΟΚ κατέβηκε μετά υποψήφια με το ΣΎΡΙΖΑ δε βγήκε και στις επόμενες εκλογές κατέβηκε με το Ποτάμι και βγήκε. Ότι αρπάξει το κωλαράκι της
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Κλιμακώθηκε χτες ξημερώματα στο Στάνινγκ Ροκ της Βόρειας Ντακότα η σύγκρουση που έχει ξεσπάσει από τον Αύγουστο ανάμεσα στην τεξανή εταιρεία Ενέργειας «Energy Transfer Partners» και εκατοντάδες Ινδιάνους της φυλής των Σιου, άλλους Αμερικανούς και ξένους αγωνιστές, που αντιτίθενται στα σχέδια να αρχίσουν γεωτρήσεις ώστε να περάσει τμήμα ενός νέου τεράστιου πετρελαιαγωγού κάτω από τα νερά ποταμού της περιοχής αλλά και από το έδαφος ιερού τόπου ινδιάνικων κοινοτήτων... Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι πάνω από 180 από αυτούς τραυματίστηκαν (κάποιοι σοβαρά...) από τις πλαστικές σφαίρες, κάτι που η αστυνομία δίστασε να επιβεβαιώσει. Επιβεβαίωσε αντίθετα τη σύλληψη ενός ατόμου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο εσωτερικό της Τουρκίας συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από υπόπτους για σχέση ή στήριξη «τρομοκρατικών οργανώσεων». Χτες, συνελήφθησαν δύο ακόμα δήμαρχοι σε περιοχές όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι (συγκεκριμένα σε Μαρντίν και Αρτούρκλου).
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει και το ότι, στο εξής ο Σουλτανος – «πρόεδρος» της Τουρκιας Ερντογαν θα μπορεί να διορίζει πρυτάνεις σε πανεπιστήμια, όπως έκανε πριν από μερικές μέρες για το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.