Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Πεμπτη 24 Νοεμβριου 2016


Γιωργος Αλεξατος
Είχα την αυταπάτη πως με το που έγινε γνωστό ότι 4χρονο παιδί νοσηλεύεται γιατί πήρε φωτιά το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε με τη μητέρα του, όπου το ρεύμα ήταν κομμένο λόγω χρέους στη ΔΕΗ, θα εκδηλωνόταν στοιχειώδες ενδιαφέρον από κάποιους, έστω, κυβερνητικούς παράγοντες. Πίστευα, π.χ., πως κάποιος υπουργός θα ζητούσε να μάθει τους όρους υπό τους οποίους κόπηκε το ρεύμα στο σπίτι μιας άνεργης μητέρας. Ο λαλίστατος και αυτοπροβαλλόμενος ως τροπαιοφόρος αναμορφωτής της δημόσιας υγείας, Παύλος Πολάκης, θα βρισκόταν στη Λάρισα πλάι στο παιδί. Μπα! Όλα βαίνουν καλώς και ο μόνος που περιμένω πια να μιλήσει είναι ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Ζαχαριάδης, ντε! Αυτός που όταν και πάλι στη Λάρισα, τον Φεβρουάριο 2013, είχαν πεθάνει από αναθυμιάσεις μαγκαλιού δυο σπουδαστές των ΤΕΙ, σκύλευσε πάνω στα πτώματά τους, επικρίνοντας την άγνοιά τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπαρούχ Σπινόζα (24 Νοεμβρίου 1632 - 21 Φεβρουαρίου 1677).
Προορισμένος για υψηλή θέση στην εβραϊκή θρησκευτική κοινότητα της Ολλανδίας, πολύ νωρίς έγινε αποσυνάγωγος, για να συνεχίσει σε όλη τη σχετικά σύντομη ζωή του τον δρόμο του, σκεπτόμενος, χωρίς εξαρτήσεις από ηγεμόνες που του πρότειναν, επίσης, θέσεις σε πριγκιπικές αυλές και πανεπιστήμια.
Κατά συνέπεια, αρνήθηκε και την "ελευθερία της βούλησης και εκλογής", μια άλλη αυταπάτη, που καλλιέργησε ο φιλοσοφικός ανθρωπισμός. Δρούμε ελεύθερα, σε πλαίσια, όμως, που δεν καθορίζουμε εμείς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ! ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΠΑ!
Παρά την υπερκόπωση, το λογικό θα ήταν να πάω. Για να μην χάσω και την πρώτη φιλοαμερικανική εκδήλωση που γίνεται σε ελληνικό πανεπιστήμιο από την πτώση της Χούντας και μετά; Ναι! Εκδήλωση για να καταδικαστεί ο ελληνικός εθνικισμός που εκφράζεται μέσω του αντιαμερικανισμού! Απόψε στη Νομική! Βρε, βρε, τα παιδιά τα ζουμπουρλούδικα! Δεν πιστεύω, πάντως, αν πάει κανείς και διαφωνήσει να τον πλακώσουν με τίποτα ναπάλμ που ξέμειναν από τον Γράμμο! Ή να τον υποχρεώσουν να διαβάσει το βιβλίο του Άκη Γαβριηλίδη που καταγγέλλει ως εθνικιστικούς τους στίχους του Ρίτσου "αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτω απ' τα ξένα βήματα"!
3 χαλαρές συζητήσεις για τον Αντι-αμερικανισμό στο καφενείο των διαρρηκτ(ρι)ών στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Νομικής. Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 17.00-19.30 την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 17.00-19.30 θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε όσα θέματα έμειναν ανοιχτά, θα περάσουμε λοιπόν λίγο από την Κύπρο και το Κυπριακό, λίγο από τη γέννηση του αντι- αμερικανισμού, και φυσικά λίγο από τις θεωρίες της εξάρτησης και το αγαπημένο μας πασοκ. (στο καφενείο θα υπάρχει σχετικό υλικό από το αρχείο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού νομικής) Οι συζητήσεις είναι βασισμένες στην εισήγηση των «Μητροπολιτικών Συμβουλίων» με τίτλο «Το αντι-αμερικάνικο κράτος». υ.γ. την τελευταία Τετάρτη αφιέρωμα στο αντι-αμερικάνικο τραγούδι και σχετικά βίντεο. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ; ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 1956 ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΚΑΙ ΤΟ 2016; ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ (ΑΝΤΙ-) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ; Αριστερός εθνο-αντιιμπεριαλισμός, θεωρίες εξάρτησης και οι γεωπολιτικές στρατηγικές του ελληνικού κράτους. Τελικά, ο ελληνικός αντιαμερικανισμός σαν εθνική ιδεολογία με πολλαπλές χρησιμότητες για τ’ αφεντικά και το κράτος τους. #ένας_είναι_ ο_εχθρός
Η χαρά της Σώτης, του Γαβριηλίδη και του Τζήμερου! Αντιεθνικιστές, λέει. Κάθε φωνή κατά των ΗΠΑ καταγγέλλεται ως εθνικιστική. Ιδίως αν ακούγεται από το Ναγκασάκι, τον Γράμμο, το Μάι Λάι κ.λπ.
Σχολιο.- αυτοί προφανώς είναι αναρχικοί κάποιου τύπου .. Σχολιο.- Αυτονομοι είναι, στο ρεύμα της Ιταλικής αυτονομίας, Negri κλπ. Σχολιο.- Μητροπολιτάνοι αυτόνομοι", με διάφορες επιροοές και με κύρια θέση τη μη αναγνώριση του ιμπεριαλισμού και των εθνικών ζητημάτων, καθώς η μόνη αντίθεση είναι αυτή με το κεφάλαιο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Σχολιο.- Ό,τι κι αν πίνουν, ας το πιουν όλο μόνοι τους. Σχολιο.- τονα χέρι νίβει το άλλο και τα δυό τον ΣΥΡΙΖΑ Σχολιο.- Γκροτέσκ καταστάσεις, ωστόσο μην εκπλαγείτε αν οι διοργανωτές στηρίζουν Μaidan, FSA, μιλάνε για "χασάπη Άσαντ", υπέρ του Ισραήλ ή και καλά παίρνουν "ίσες αποστάσεις" από Ισραήλ και Παλαιστίνιους κλπ, ενώ η όποια ιδεολογία επικαλούνται είναι τελικά για να θολώσει τα νερά.
Σχολιο.- υπάρχει ο χώρος αυτός , ο εθνομηδενισμός είναι η αναρχική θέση στο εθνικό ζήτημα δεν πρόκειται για καμιά καινοφανή φάση υπήρχαν και παραδοσιακά με συντριπτικές συνέπειες και για το δικό τους ρεύμα στην Ισπανία του 36 για παράδειγμα.. Σχολιο.- Καλά αυτός ο χώρος, πολύ περισσότερο οργανωμένος και χρηματοδοτούμενος στη σύγχρονη Γερμανία μιλάει για την αναγκαιότητα του κράτους του Ισραήλ, είναι μέρος αυτου το πολιτικού χώρου που λέμε "liberal" Τα συμφέροντα που εξυπηρετούν είναι το ζήτημα. Στη Γερμανία λέγονται antideutsche. Στην Ελλάδα από το χώρο της αναρχίας-αντιεξουσιαστών θέσεις νατοικών συμφερόντων είχε κυρίως η ΑΚ. Δεν ισχυρίζομαι πάντως ότι η ΑΚ τα παίρνει. Σχολιο.- προσωπικά προτιμώ να αντιμετωπίζω ως βάση αντιπαράθεσης τις δηλωμένες θέσεις και ταυτότητα των αντίπαλων ρευμάτων και να μην μπαίνω σε πρακτορολογία όχι γιατί δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα αλλά γιατί δεν βοηθά την πολιτική αντιπαράθεση και βέβαια άμα εμπεδωθεί ως κριτήριο εύκολα στρέφεται κατά πάντων
Σχολιο.- υπάρχει κάποια αντίρρηση για την Ισπανία ? όταν δεν αναγνωρίζεις το δικαίωμα των Μαυριτάνων του Μαρόκο στην αυτοδιάθεση ( όχι βέβαια γιατί εισαι με τον ισπανικό μεγαλοιδεατισμό , αλλά γιατί αποφάσισες μόνος σου ότι δεν υφίσταται εθνική ταυτότητα ) πώς να το χαρακτηρίσουμε αν όχι εθνομηδενισμό ? του Λένιν είναι ο όρος .. Σχολιο.- Για το Maidan ήταν μάλλον θετικά προσκύμενοι -είχαν κάνει και κάποια σχετική εκδήλωση. Για τη Συρία αν έχω καταλάβει καλά στήριζαν τους ισλαμοφασιστες. Υπάρχουν πολύ εντιμότεροι πολιτικα Α/Α. Σχολιο.- Μητροπολιτανοι...πυροβολημενοι εντελώς αλλά δεν προκύπτει ότι τα παίρνουνε από Τζημερους και Σωτες.Υπάρχουν χρόνια Σχολιο.- Είναι ένα εκτροχιασμενο παρακλάδι της αυτονομίας. Παρόμοιο με αυτούς που κάνουν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο κράτος του Ισραήλ στο όνομα της εναντίωσης στον αντισημιτισμό.Ο πολύς εξυπνακισμος και ελιτισμός πάντα βλάπτει
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι ποτέ δυνατόν : πληρωμένη σε αυτό το "εξαιρετικό" κανάλι;;;;;;;;;;
Ο πρώην βουλευτής και εκπρόσωπος του συλλόγου Ένωσης Χιμαριωτών Τιράνων κ. Νικολάκης Νεράντζης δήλωσε σχετικά με τη συνέντευξη χθες το βράδυ του Έντι Ράμα στην ελληνική τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι η συνέντευξη ήταν πληρωμένη και ο Αλβανός πρωθυπουργός επιδόθηκε σε ακόμα ένα πατριωτικό σόου Γιατί η συνέντευξη στο ΣΚΑΪ του Αλβανού Πρωθυπουργού δεν εμβάθυνε στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων και υφαρπαγής γης από τους γέννημα-θρέμμα Χειμαρριωτών;
Γιατί δεν τέθηκαν οι σωστές ερωτήσεις; Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν θέλησαν να ανταποκριθούν στην πρόκληση που Ράμα, όταν είπε « Πηγαίνετε, διερευνήστε στη Χειμάρρα, σας προκαλώ. Αν βρείτε μια παραβίαση, είμαι έτοιμος να απαντήσω "; Η απάντηση είναι πολύ απλή, καθώς πρόκειται για μια πληρωμένη συνέντευξη του Έντι Ράμα που χρειαζόταν ως σανίδα σωτηρίας διάσωσης σε αυτές τις δυσμενείς πολιτικές ώρες που περνάει. Το πατριωτικό σόου του, εκπλήρωσε μια πράξη στιγμιαίου εκθειασμού, ενώ οι πολίτες της χώρας του συνεχίζουν να ζουν στην μιζέρια.
Ενώ το πρόβλημα λεηλασίας και υφαρπαγής ελληνικών περιουσιών από την μαφία στην εξουσία δεν μπορεί να εμφανισθεί στο προσκήνιο από πληρωμένους μασκαράδες και από τις δυο πλευρές των συνόρων. Ο λαός της Χιμάρας θα επιλύσει τα προβλήματα σε συνεργασία με τη δικαιοσύνη και την βοήθεια ειλικρινών φίλων και υποστηρικτών, επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Κοινωνία Πολιτών Χιμαριωτών Νικολάκης Νεράντζης
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέες δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την Συνθήκη της Λωζάνης, δεν μπορούν παρά να αποτελούν casus belli για οποιαδήποτε κυβέρνηση υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αναγνωρίζει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, υπηρετεί, τιμά και σέβεται τους αγώνες, τα δικαιώματα και το συμφέρον του ελληνικού λαού. Ο κ. Ερντογάν με την συνεχή και προκλητική αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, κορυφώνει την απειλή ενάντια στην Ελλάδα, αμφισβητώντας επί της ουσίας την εδαφική κυριαρχία της πατρίδας μας στο σύνολό της, θέτοντας εκ βάθρων θέμα επανακαθορισμού των συνόρων. Ταυτόχρονα, επαναθέτει θέμα συνόρων σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, αφού η Συνθήκη της Λωζάνης διαμόρφωσε και καθόρισε με θεμελιώδη τρόπο και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όπως αυτό προέκυψε από τους παγκόσμιους πολέμους, την χάραξη των συνόρων στην μεταπολεμική Ευρώπη.
Σε μια περίοδο, που στην Ελλάδα έχει εγκαθιδρυθεί, με την συνέργεια όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, καθεστώς κατοχής. Σε μια εποχή που η πατρίδα μας αντιμετωπίζεται ως οικόπεδο για διαμελισμό και βιώνει την γενική εκποίηση της περιουσίας της στο όνομα ενός παράνομου και ληστρικού χρέους. Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού φτωχοποιείται βίαια και αντιμετωπίζεται ως εχθρός από την ελληνόφωνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο διεθνής τρομοκράτης Ερντογάν εκμεταλλεύεται την υποτέλεια, τον ενδοτισμό και την προδοτική στάση της, εξωτερικεύει την δική του κρίση και διεκδικεί μέρος από τα ιμάτια της χώρας μας.
Μία πραγματικά δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, θα είχε δρομολογήσει: - Επίσημο διάβημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν στην διεθνή κοινότητα. - Θα είχε προβεί σε ρηματικές διακοινώσεις κατά σειρά σε Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ. - Παράλληλα θα είχε κινήσει διαδικασίες, ζητώντας την σαφή τοποθέτηση και την καταδίκη των δηλώσεων αυτών του Ερντογάν, από το Η. Βασίλειο, τη Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ρουμανία, κράτη που συνυπέγραψαν την Συνθήκη αυτή.
Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό σε πλήρη επαγρύπνηση. Η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, η οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στις αλλότριες δυνάμεις των δανειστών και των τοκογλύφων, καθίσταται -εκ των πραγμάτων- άκρως επικίνδυνη και εθνικά καταστροφική. Καθίσταται ανίκανη και ξένη ως προς την άσκηση εξωτερικής πατριωτικής πολιτικής προς όφελος της χώρας. Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να βρίσκεται και να εργάζεται μέσα στην ελληνική κοινωνία, παλεύοντας να ενισχύσει το δημοκρατικό και πατριωτικό φρόνημα του ελληνικού λαού. Παλεύοντας για μη αναγνώριση και διαγραφή του παράνομου χρέους, με άμεση καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης και έξοδο από τη ζώνη του Ευρώ και την ΕΕ, οι πρώτες επείγουσες πράξεις που θα απελευθερώσουν τον λαό και την χώρα μας στην πορεία προς την κοινωνική απελευθέρωση, την πραγματική λαϊκή κυριαρχία, και την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Αθήνα 23 Νοεμβρίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
http://www.epamhellas.gr/2016/11/23/%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA/
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Οργισμένες" Τετάρτες
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, 16:41
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι κατά των πλειστηριασμών ακινήτων. Οι σκηνές έντασης που διαδραματίζονται κάθε Τετάρτη στα δικαστήρια της χώρας, από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο γιγαντώνεται και «μπλοκάρει» τους πλειστηριασμούς ακινήτων, τείνει να γίνει μια μόνιμη κατάσταση. Σημειώνεται ότι μέσα στο διάστημα του τελευταίου μόλις μήνα και παρά την αποχή των συμβολαιογράφων, οι πλειστηριασμοί κατοικιών διπλασιάστηκαν δραματικά, φτάνοντας τους 1.125. Στις 10 Οκτωβρίου, οι πλειστηριασμοί ακινήτων είτε από τράπεζες είτε από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ήταν 580 και στις 10 Νοεμβρίου οι πλειστηριασμοί έφτασαν τους 1.125 με ημερομηνίες πραγματοποίησης είτε το 2016 είτε το 2017 αφού προστέθηκαν στον αρχικό αριθμό επιπλέον 545.
Συμπλοκή με αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη
Ένταση δημιουργήθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος που βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, όπου διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ενάντια στους πλειστηριασμούς. Αστυνομικοί δεν επέτρεψαν την ανάρτηση πανό στην είσοδο του κτηρίου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαπληκτισμός. Νωρίτερα, έπειτα από κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς. H διαμαρτυρία που είχαν οργανώσει άτομα που συμμετέχουν στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς κατέληξε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία του πλειστηριασμού στη Θεσσαλονίκη είχε κινηθεί από τράπεζα για ακίνητο που ανήκει σε πατέρα και γιο ΑΜΕΑ. Ο πλειστηριασμός απετράπη από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Κατασκευασμένα» χαρακτηρίζει τα στοιχεία της ακροδεξιας ΠΟΕΔΗΝ για τις λοιμώξεις o γ.γ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, 15:27
Καμία εγκυρότητα δεν έχουν τα στοιχεία που παρουσίασε την Τρίτη η ακροδεξια ΠΟΕΔΗΝ για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, σύμφωνα με το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και ΓΓ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Βαρνάβα. Ο κ. Βαρνάβας κατηγορεί την ακροδεξια Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για κατασκευή στοιχείων, ανευθυνότητα, αδιάκοπη καταστροφολογία και πρόκληση πανικού στην κοινωνία για ιατρικά ζητήματα ιδιαίτερης σοβαρότητας, λέγοντας πως η ηγεσία της ομοσπονδίας «φαίνεται πως έχει απωλέσει κάθε αίσθημα υπευθυνότητας». Όπως υποστηρίζει το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, τα στοιχεία «δεν έχουν καμία εγκυρότητα και κατασκευάζονται από τους ίδιους, με μοναδικό σκοπό να δείξουν πως τα δημόσια νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει». Ο κ. Βαρνάβας προσθέτει ότι «είναι απαράδεκτο υπάλληλοι νοσοκομείων, αξιοποιώντας τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα και υποδυόμενοι τους λοιμωξιολόγους, να διαχέουν στα μέσα ενημέρωσης αυθαίρετα στοιχεία, ενώ σε άλλα παρεμφερή ζητήματα -όπως ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού για τη γρίπη- να δείχνουν προκλητική αδιαφορία». Καταλήγοντας καλεί την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ «να αφήσει στην άκρη ιατρικά ζητήματα, τα οποία προφανώς δεν κατέχει και να πάψει την αδιάκοπη καταστροφολογία, η οποία κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο εργαζόμενοι και γιατροί προσπαθούμε απεγνωσμένα να κρατήσουμε όρθιο».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα επιλογής στα δημοτικά και γυμνάσια της Ρωσίας
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, 16:40
Τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα επιλογής θα διδάσκονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα σχολεία της Ρωσίας. Τη σχετική απόφαση και έγκριση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων υπέγραψε η Ρωσίδα υπουργός Παιδείας, Όλγα Βασίλιεβα, στις 10 Νοεμβρίου. Της υπουργικής απόφασης είχε προηγηθεί σχετική πρόταση για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως γλώσσας επιλογής από την έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κουμπάν στο Κρασνοντάρ (νότια Ρωσία), στο πλαίσιο της πολιτικής της χώρας για τη διδασκαλία των γλωσσών των μειονοτήτων της περιοχής. Τελικά αποφασίστηκε η εκπαίδευση στα ελληνικά ως δεύτερη /ξένη γλώσσα να παρέχεται σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στην Ε΄και Στ΄Δημοτικού και στις τρεις τάξεις του γυμνασίου. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, γιατί φτάσαμε σ' αυτό το σημείο, να είναι ορατή η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας για πρώτη φορά στα ρωσικά σχολεία. Είναι ένα επίτευγμα που χρειάστηκε αρκετά χρόνια προετοιμασίας. Τα εγχειρίδια για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας ως γλώσσας επιλογής, ως μιας από τις ξένες γλώσσες που θα μπορούν να επιλέγουν οι Ρώσοι μαθητές στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στις πρώτες του γυμνασίου είναι έτοιμα. Ετοιμάστηκαν με τη δουλειά που έγινε κυρίως στο Πανεπιστήμιο Κουμπάν", δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, σε συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση της νέας προσπάθειας, στην οποία καθοριστική υπήρξε η συμβολή του σταθερού προγράμματος του ΑΠΘ "Ιάσων", για την ίδρυση και πρακτική ενίσχυση πυρήνων ελληνικών σπουδών στα πανεπιστήμια της παρευξείνιας ζώνης. "Το επίτευγμα αυτό έρχεται σαν αποτέλεσμα πολύχρονων προσπαθειών του ΑΠΘ για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας στις παρευξείνιες χώρες", σημείωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ. Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξάντερ Σερμπακόφ, ο οποίος επισήμανε ότι η εισαγωγή της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Ρωσία "δημιουργεί γερά θεμέλια προώθησης των ελληνικών στη Ρωσία και προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης". Εξέφρασε δε την ελπίδα "στη συνέχεια να έχουμε και δυνατότητες για περαιτέρω διάδοση των ρωσικών στην Ελλάδα". "Βρίσκομαι στη βόρεια Ελλάδα γύρω στις δύο εβδομάδες, αλλά έχω ήδη προσέξει ότι εδώ υπάρχει τεράστια ζήτηση για ρώσικα", εξήγησε.
"Ένα 'παιδί' του ΑΠΘ στη νότια Ρωσία"
"Το Τμήμα του Κουμπάν είναι γέννημα και θρέμμα του 'Ιάσονα' και του ΑΠΘ. Όλο το διδακτικό προσωπικό απέκτησε τις γνώσεις των ελληνικών του στο πανεπιστήμιό μας, στο σχολείο της Νέας Ελληνικής", δήλωσε ο επί 22 χρόνια υπεύθυνος του προγράμματος "Ιάσων" και πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, Ιωάννης Καζάζης. "Ακόμη και διδακτορικές διατριβές εκπονήθηκαν στα μητρικά τους πανεπιστήμια αλλά πάντοτε μέσα από την επιστημονική συνδρομή καθηγητών του ΑΠΘ. Η συμβολή της ελληνικής πλευράς ήταν μακροχρόνια. Κρατάει 23 ολόκληρα χρόνια", πρόσθεσε, γνωστοποιώντας ότι στα 16 συνεργαζόμενα παρευξείνια πανεπιστήμια του προγράμματος "Ιάσων" έχουν δοθεί συνολικά 760 υποτροφίες από το ΙΚΥ και το ΑΠΘ και παρήχθησαν 77 διδακτορικά, άλλα τόσα μαστερ και πολλά στο επίπεδο του πρώτου πτυχίου. Σε ό,τι αφορά τη νέα σειρά διδακτικών εγχειριδίων, που εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κουμπάν, ο κ. Καζάζης είπε ότι "στην επιμέλεια της σειράς ουσιαστική ήταν η συμβολή του 'Ιάσονα' και του ΚΕΓ", καθώς και ότι τη χρηματοδότηση της παραγωγής και εκτύπωσής τους ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Γκελεντζίκ, της περιοχής του Κρασνοντάρ, Αφλατόν Σαλάχωφ. "Τα εγχειρίδια αποτελούν μια σοφή σύνθεση του παλιού και δοκιμασμένου με το καινούργιο και καινοτόμο. Η συγγραφική ομάδα διδασκόντων στο Ελληνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου 'Κουμπάν' αξιοποιεί τη δοκιμασμένη μέθοδο της θρυλικής Μαρίνας Ρίτοβα, που ανάλωσε μια ζωή στην υπηρεσία της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στις Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στη συνέχεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας", πρόσθεσε.
"Σχεδόν έτοιμο το ΑΠΘ για τη λειτουργία των εδρών Ιβάν Σαββίδη"
"Οι σχέσεις των Ελλήνων με τους Ρώσους έχουν πολύ μακρά παράδοση, χιλιετή. Προσθέτουμε ένα λιθαράκι ακόμη", δήλωσε ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρης Μαυροσκούφης, σημειώνοντας ότι "ο δρόμος του χρήματος πολλές φορές περνάει μέσα από αυτό που ξεχνάμε, μέσα από τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις γλώσσες, τον πολιτισμό, την ιστορία, την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία". Ερωτηθείς, εξάλλου, για τον προγραμματισμό λειτουργίας των δύο επώνυμων εδρών στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ -η μία για τις Ποντιακές Σπουδές και η δεύτερη για τη Ρωσική Γλώσσα και τον Πολιτισμό- με τη στήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη, ο κ.Μαυροσκούφης γνωστοποίησε ότι "παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν, στο εαρινό εξάμηνο θα είμαστε έτοιμοι, για να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο εδρών". Πρόσθεσε δε ότι το όλο εγχείρημα βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού έχει γίνει η δημόσια προκήρυξη για την υποβολή υποψηφιοτήτων -η προθεσμία λήγει στις 2 Ιανουαρίου- και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκιση της συγγραφέως Ασλί Ερντογάν
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, 16:20
Τουρκικό δικαστήριο διέταξε σήμερα την απελευθέρωση της διάσημης συγγραφέως Ασλί Ερντογάν, η οποία κρατείται από τον Αύγουστο με την κατηγορία ότι είχε συνεργασθεί με μια φιλοκουρδική εφημερίδα, μεταδίδουν τα μέσα ενημέωσης. Η μεταφράστρια και συγγραφέας Νετσμιγέ Αλπάι, η οποία είχε συλληφθεί κι αυτή τον Αύγουστο, θα απελευθερωθεί επίσης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βομβα στις συνταξεις η μερικη απασχοληση. Αυτό φερνει η αυξηση – ρεκορ στην ευελικτη εργασια. 700 εκατ ευρω η μαυρη τρυπα στα ασφαλιστικα ταμεια κάθε χρονο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αληταραδες τοκογλυφοι της Κομισιον, που εχουν καταστρεψει την Ελλαδα και τον Ελληνικο Λαο, ζητανε και τα ρεστα!!! Εφτιαξαν οι αληταραδες εκθεση καυ εντολη του προδοτη Κουλη Μητσοτακουλα, και των αληταραδων προδοτων της ΝΔ, και λενε ότι εχει ευθυνη ο ΣΥΡΙΖΑ που εχει καταστραφει η Παιδεια! Η μονη ευθυνη που εχει ο ΣΥΡΙΖΑ μουνοπανα, είναι ότι ακολουθει τις εντολες της Κομισιον, εντολες που ζητανε να καταστραφει η Ελλαδα!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατασταση Πολιορκιας! Ο αλβανος πρωθυπουργος θετει προκλητικα θεμα Ιονιου και επανακαθορισμου των συνορων. Βαλλεται από παντου η εξασθενιμενη λογω καταστροφικων μνημονιων Ελλαδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγωμενο κυμα Σιβηριας! Πολύ κρυο από το Σαββατο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεα διωξη στην Ακτωρ του Μπομπολα για δυο εργα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Μητσοτακης υπερακοντιζει ΔΝΤ – ΣΕΒ. Ριχνει στην πυρα τις συλλογικες συμβασεις. Σημα του προεδρου της ΝΔ στους δανειστες-τοκογλυφους να «μπλοκαρουν» την αξιολογηση
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διωξη για κακουργημα στον Μπομπολα. Εστηνε διαγωνισμους στα μεγαλα δημοσια εργα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστατωση από κρουσματα ηπατιτιδας σε λαθρομεταναστοπουλα! Στο Νοσοκομειο τρια παιδακια του Κεντρου Φιλοξενιας Φιλιππιθαδας. Ανεσταλη η προθεση της κυβερνησης να πανε σχολειο. Το ΚΕΕΛΠΝΟ προχωρα σε εμβολιασμους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη φυλακη ο «τιμωρος-εμπρηστης Ι.Χ. Καθειρξη εξι ετων στον Βολιωτη συνταξιουχο τραπεζικο, που εκαιγε αυτοκινητα, παρανομα σταθμευμενα μπροστα σε εισοδους πολυκατοικιων. Αντι να πανε φυλακη οι αληταραδες γουρουνια «οδηγοι», και να τους παρουν το διπλωμα. Αλλα αμα περιμενεις δικαιοσυνη από πουλημενους δικαστες, κοιμασε με τα τσαρουχια!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Καθηγητης Χριστοδουλος Γιαλουριδης. «Να μεινουμε εδώ που ειμαστε, στο Κυπριακο δεν χωρουν πειραματισμοι». «Αυτή τη στιγμη η ελληνικη πλευρα στην Κυπρο εχει ένα κρατος με διεθνη παρουσια, μοντερνες δομες, καλη οικονομια, και δεν υπαρχει κανενας λογος να θυσιαστει αυτό το κρατος για κατι το οποιο είναι επιφοβο να διαλυθει συντομα η να τουρκοποιηθει».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ με τον 4χρονο στη Λαρισα. Με σοβαρα εγκαυματα από τη Λαρισα στην Αθηνα. Απεγκλωβιστηκε από φλεγομενο σπιτι. Στην οικογενεια του ειχαν κοψει το ρευμα και εξεταζεται το ενδεχομενο αιτια της φωτιας να ηταν ένα αναμενο κερι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ:
Ισχύει πως αλληλέγγυοι επανασύνδεσαν το ρεύμα στο σπίτι του παιδιού που χαροπαλεύει και η ΔΕΗ το έκοψε και πάλι; Αν ναι, γιατί δεν έχουν καεί ακόμη τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην πόλη;
------------------------------------------------------------------------------------------------
Γαμώ τη δημοκρατία σας ευρωενωσιτες νεοναζί! Το Ευρωκοινοβούλιο προχωράει στην φίμωση του RT και του Sputnik...
Οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να ξέρουν την άλλη άποψη, την άλλη οπτική σε σημαντικά ζητήματα όπως είναι η Ιμπεριαλιστική αποικιοκρατικη επέμβαση στην Συρία και στην Ουκρανία. Πολύ απλά γιατί αυτή η οπτική, δεν έχει σχέση με την Νατοική προπαγάνδα και αποκαλύπτει την αλήθεια. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο το Ευρωκοινοβούλιο προχωράει στην φίμωση του RT και του Sputnik... Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
50.000 σε Ρουβά Μενεγάκη να ανάψουν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια & ένα 4χρονο αγόρι νοσηλεύεται με εγκαύματα γιατί η ΔΕΗ τούς έκοψε το ρεύμα. Να συμπληρώσω κι εγώ, Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή είναι η κοσμική Παλαιστίνη... Όταν το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς δεν επιτρέπει το κάλεσμα για προσευχή από τα τζαμιά, οι Χριστιανοί προσφέρουν τις εκκλησίες...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής μόλις αναβλήθηκε για άλλη μια γενιά!
Όσοι παρακολουθείτε το blog καιρό ίσως θα θυμάστε τη διπλανή εικόνα με το άρθρο του BBC, όπου κάποιοι Αμερικανοί επιστήμονες το 2007 προέβλεπαν πως το 2013 ο πάγος της Αρκτικής θα μας είχε αποχαιρετήσει, ελευθερώνοντας στη ναυσιπλοΐα το πολυπόθητο "Βόρειο Πέρασμα", τη σύντομη διαδρομή απ' τη Βόρεια Ευρώπη προς τη Βόρεια Αμερική. Ένα "Πέρασμα" που ήταν ελεύθερο από πάγο το μακρινό 1903, τότε που κανείς δεν ασχολούνταν με το... πόσο CO2 ελευθερώνουν οι Αμερικανοί, οι Κινέζοι και οι Γερμανοί στην ατμόσφαιρα.
Φυσικά το 2013 πέρασε προ πολλού και ο πάγος όχι μόνο δεν έλιωσε, αλλά αυξήθηκε κιόλας σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, τον Αύγουστο 2013 αυξήθηκε 29% σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 και τον Οκτώβριο 2016 η Γροιλανδία είχε ένα τρομερό ρεκόρ αύξησης της παγοκάλυψης.
Αυτή η κλιματική τρομοκρατία και καταστροφολογία δεν είναι κάτι νεόφερτο, υπάρχει εδώ και δεκαετίες, απλά τώρα έχουμε περισσότερα μίντια απ' όσα μας χρειάζονται ("οικονομία υπηρεσιών" το λένε τώρα) και, προκειμένου να πουλήσουν, ... δημοσιεύουν ό,τι να 'ναι, εκμεταλλευόμενα τον αρχέγονο φόβο του ανθρώπου για τα άγνωστα μελλούμενα.
Αν πχ ανατρέξουμε στις 29 Δεκεμβρίου του ...1923, για να δούμε τι έγραφε η εφημερίδα Medford Mail Tribune σε ανταπόκριση απ' το Σινσινάτι, (την εικόνα είδα στο πολύ καλό ιστολόγιο Real Science), το 1923 ένας καθηγητής Πανεπιστημίου ανακοίνωνε σε Γεωλογικό Συνέδριο πως "τα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια των λίγων τελευταίων ετών προκάλεσαν ταχεία αποσύνθεση των παγετώνων στο Εθνικό Πάρκο της Μοντάνα. Ο παγετώνας Σπέρι έχει χάσει το 1/4 έως 1/3 του πάγου του τα τελευταία 15 χρόνια κι αν αυτή η ταχεία υποχώρηση συνεχιστεί, ο παγετώνας θα μπορούσε σχεδόν να εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα 25 χρόνια." Όπως βέβαια μας αποκαλύπτει πλέον το Google Earth, ο παγετώνας Σπέρι δεν εξαφανίστηκε το 1948 και χαίρει άκρας υγείας, αδιαφορώντας παγερά για τις αρλούμπες των καταστροφολόγων. Όπως το ίδιο παγερά αδιαφορούν και οι παγετώνες των Ιμαλαΐων.
Την ίδια στιγμή που οι πάγοι στο Βόρειο ημισφαίριο αρνούνται να λιώσουν, στο Νότιο ημισφαίριο οι πάγοι της Ανταρκτικής όχι μόνο δεν λιώνουν, αλλά συνεχώς αυξάνονται. Αφού λοιπόν οι πάγοι επιμένουν να μη λιώνουν, μια νέα εργασία, που εμφανίστηκε στο Science και στην Ελλάδα την είδαμε απ' το ΔΟΛ, προβλέπει πως οι πάγοι θα λιώσουν κάποιο Σεπτέμβρη, όταν θα έχουν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα ακόμα 1000Gt CO2. Με τον τωρινό ρυθμό αύξησης των ανθρωπογενών εκπομπών CO2 αυτό αναμένεται να συμβεί περί το 2045, οπότε η καταστροφολογία μόλις έδωσε παράταση στη διάρκεια ζωής των πάγων κατά ακόμα μια γενιά.
Φυσικά όσοι τα γράφουν τώρα δεν είναι καθόλου βέβαιο αν θα βρίσκονται εν ζωή το 2045, για να διαπιστώσουν την ακρίβεια των προβλέψεών τους. Κι επειδή μετά την εκλογή του Τραμπ αναμένεται μια αποκλιμάκωση στην αδρή χρηματοδότηση της κλιματολαγνικής έρευνας, ίσως αρχίσουν επιτέλους τα διαπλεκόμενα μίντια ν' ανακαλύπτουν πως υπάρχουν κι άλλες επιστημονικές έρευνες, που λένε εντελώς άλλα πράγματα για την εξέλιξη του κλίματος του πλανήτη σε σχέση με τις εκπομπές CO2. Ίσως λοιπόν επιστρέψουμε σύντομα σε άλλου τύπου εξώφυλλα και δημοσιεύματα, σαν το διάσημο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ τον Απρίλιο 1977, τότε που όλοι προέβλεπαν μια επερχόμενη εποχή παγετώνων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΖΑΚΥΝΘΟΣ Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τα σκουπίδια
Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, καθώς ο ΧΥΤΑ στην περιοχή Σκοπού παραμένει κλειστός για τα απορριμματοφόρα, ενώ τα σκουπίδια συσσωρεύονται επικίνδυνα στους δρόμους. Την περασμένη Δευτέρα, κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, στις εισόδους του οποίου πέταξαν και απορρίμματα. Στο μεταξύ, το ΚΕΕΛΠΝΟ συνέστησε να γίνει ψεκασμός και απολύμανση στους σωρούς των απορριμμάτων, καθώς υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
Θυμίζουμε ότι ο ΧΥΤΑ στην περιοχή Σκοπού έχει πλέον υπερκορεστεί, σε σημείο επικίνδυνο τόσο για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτόν, όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Λαγανά, που απειλείται με ρύπανση σε περίπτωση κατάρρευσης του ΧΥΤΑ. Η δημοτική αρχή αποφάσισε την κατασκευή ΧΥΤΥ στη θέση Λίβας, χωρίς ωστόσο να έχει φροντίσει τη λειτουργία ενδιάμεσης λύσης μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Σκοπού και μέχρι τη δημιουργία του νέου ΧΥΤΥ. Μπροστά στο αδιέξοδο, η δημοτική αρχή περιορίζεται να προτείνει την επαναλειτουργία του υπερκορεσμένου χώρου στο Σκοπό, όπου όπως υποστηρίζει, έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις. Στο διάστημα αυτό προτείνεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ενδιάμεση λύση στη θέση «Λίβας» (λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας κ.τ.λ.), μέχρι τη λειτουργία ΧΥΤΥ στον ίδιο χώρο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΤΑΛΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Ανησυχίες για εκλογικη απατη
ΡΩΜΗ.-- O εκπρόσωπος της ομάδας του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Κίνημα 5 Αστέρων» στην Κάτω Βουλή, Λουίτζι ντε Μάγιο, δήλωσε ότι «οσφραίνομαι το άρωμα απάτης... Το είδαμε να γίνεται πολλές φορές και θα μπορούσε να συμβεί και τώρα. Ζητήσαμε παρατηρητές για την εκλογική μέθοδο (που θα χρησιμοποιηθεί)». Την Τρίτη, το «Κίνημα» είχε δηλώσει ότι πιθανώς θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν τυχόν επικρατήσει το «ναι» με τις ψήφους των Ιταλών του εξωτερικού (που επίσης έχουν δικαίωμα συμμετοχής). Ο ντε Μάγιο υποστήριξε ότι ήδη έχουν παραβιαστεί βασικές αρχές όσον αφορά την ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη μερίδα των Ιταλών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ισραηλινή κυβέρνηση, ακολουθώντας μια νεότερη εκδοχή πολιτικής απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων, πολλαπλασιάζει ανενόχλητη τους εποικισμούς στα Παλαιστινιακά εδάφη. Στερεί χιλιάδες Παλαιστίνιους από την πατρογονική τους γη, τις καλλιέργειές τους και την πρόσβαση στο νερό, από κάθε μέσο επιβίωσης. Παντού στήνει φράχτες και τείχη. Φυλακίζει χωρίς δίκη και δολοφονεί δεκάδες Παλαιστίνιους.
Χρόνια τώρα μεθοδεύει τον ξεριζωμό όσων Παλαιστινίων απέμειναν στη Δυτική Οχθη, στραγγαλίζει τη Γάζα. Επιτέλους, πώς μπορεί ένα κράτος να παραβιάζει ανενόχλητο επί δεκαετίες τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα ενός λαού; Μα με τις πλάτες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ και των κρατών - μελών της, όπως και της ελληνικής κυβέρνησης, με εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες. Του έχουν απονείμει το ρόλο του χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού στην κρίσιμη Μεσανατολική περιοχή της Ενέργειας και των αγωγών. Αυτοί έχουν την ίδια εγκληματική ευθύνη με την αντιδραστική ισραηλινή ηγεσία.
Η απάντηση των λαών πρέπει να είναι η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό για ανεξάρτητο, βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Κατεδάφιση των εποικισμών - Απελευθέρωση όλων των κρατούμενων Παλαιστινίων
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΟΜΒΙΑ Σήμερα η υπογραφή της νέας συμφωνίας
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Σήμερα στο θέατρο Κολόν της πρωτεύουσας αναμένεται να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της χώρας, Μανουέλ Σάντος, και τον ηγέτη των ανταρτών Ροντρίγκο Λοντόνιο η αναθεωρημένη συμφωνία ειρήνης, στην οποία κατέληξαν στις 12/11 η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP).
Αυτήν τη φορά, η νέα συμφωνία δεν θα πάει σε δημοψήφισμα, αλλά θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο. Ο αντιδραστικός πρώην Πρόεδρος Αλβαρο Ουρίμπε, επικεφαλής του Μπλοκ του «όχι» στο δημοψήφισμα και πάλι εκφράζει την αντίθεσή του, θεωρώντας τη συμφωνία ευνοϊκή για τους αντάρτες, τη στιγμή που αυτή περιέχει δυσμενέστερους όρους σε σχέση με την πρώτη.
Οι δολοφονίες αγωνιστών συνεχίζονται
Παρά τη συμφωνία που έγινε, οι FARC με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της χώρας καταγγέλλουν ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι δολοφονίες αγωνιστών στελεχών οργανώσεων του λαϊκού κινήματος από τάγματα θανάτου παραστρατιωτικών και μεγαλογαιοκτημόνων. Χαρακτηριστικά, μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν δολοφονηθεί πάνω από 200 αγωνιστές. Την τελευταία βδομάδα έχουν γίνει 6 δολοφονίες στελεχών εργατικών και αγροτικών συνδικάτων και απόπειρες εναντίον άλλων 5 αγωνιστών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τυχόν παράταση των κυρώσεων που επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν για άλλα δέκα χρόνια, θα αποτελούσε παραβίαση της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε χτες ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ, προειδοποιώντας πως η Τεχεράνη θα προβεί σε αντίποινα αν εγκριθούν οι κυρώσεις. Αφορμή έδωσε η πρόσφατη έγκριση νομοσχεδίου από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, με στόχο την παράταση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν για άλλα δέκα χρόνια. Ωστόσο, για να καταστεί νόμος το νομοσχέδιο, πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και να υπογραφεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Συγκρούσεις Κούρδων και φιλοτουρκικών δυνάμεων
Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν το περασμένο 24ωρο ανάμεσα σε Κούρδους της Συρίας, που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ σε επιχειρήσεις κατά των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους», και μισθοφόρους της συριακής ισλαμοφασιστικης αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Σε πεδίο συγκρούσεων μετατράπηκαν περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην πόλη Μανμπίτζ (που έχει ανακαταληφθεί από τους Κούρδους) και την πόλη Αλ Μπαμπ (που παραμένει υπό τον έλεγχο τζιχαντοφασιστών). Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν χτες να μπουν στην πόλη Αρίμα, που βρίσκεται κοντά στην Αλ Μπαμπ, με τα τουρκικά αεροσκάφη να συνεχίζουν από αέρος το σφυροκόπημα κουρδικών δυνάμεων. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» μετέδωσε, επικαλούμενο «στρατιωτικές πηγές», πως από τις επιδρομές των τουρκικών αεροσκαφών στη βόρεια Συρία καταστράφηκαν τουλάχιστον δύο κτίρια, μία αποθήκη όπλων και τέσσερις θέσεις κουρδικών δυνάμεων πέριξ της πόλης Αλ Μπαμπ.
Στο Κάιρο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι,εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή του υπέρ του συριακού στρατού, κάνοντας ένα ακόμη βήμα μακριά από τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου, που στηρίζουν τις δυνάμεις ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων και τζιχαντοφασιστών προκειμένου να ανατραπεί η κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ, και να προωθήσουν τα συμφέροντα ενεργειακών μονοπωλίων.
Τέλος, ο Φιλίπ Ντενιέ, ανώτερος αξιωματούχος του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (ΟΑΧΟ), δήλωσε χτες πως τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» που επιστρέφουν από τη Συρία, μπορεί να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με αέριο μουστάρδας και σε δυτικές χώρες, αφού έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν την τοξική ουσία σε ζώνες μάχης.

6 σχόλια:

e-h είπε...



[edh-1] Llamado Urgente por la Libertad de Oscar López Rivera / Urgent Call for the Freedom of Oscar López Rivera
EDH-1] Επείγουσα έκκληση για την ελευθερία του Oscar López Rivera / επείγουσα έκκληση για την Ελευθερία του Oscar López Rivera

Llamado Urgente por la Libertad de Oscar López Rivera ¡FIRME LA PETICIÓN AHORA!
La Red en Defensa de la Humanidad hace un llamado a todas las organizaciones, comunidades, sindicatos, iglesias,
activistas, partidos políticos para que envíen a todos sus contactos esta petición. (más)
El tiempo apremia, tenemos solo hasta el 11 de diciembre para juntar 100.000 firmas.
POR FAVOR FIRME ESTA PETICIÓN
https://petitions.whitehouse.gov/petition/president-obama-free-oscar-lopez-rivera-he-ends-his-term-president
Επείγουσα έκκληση για την ελευθερία του Oscar López Rivera Υπογράψτε τώρα!
Το Δίκτυο για την υπεράσπιση της Ανθρωπότητας καλεί όλες τις οργανώσεις, κοινότητες, συνδικάτα, εκκλησίες,
ακτιβιστές, τα πολιτικά κόμματα να στείλουν σε όλες τις επαφές στους που ζητούν. (περισσότερα )
Ο χρόνος είναι μικρος, έχουμε μόνο μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου για τη συλλογή 100.000 υπογραφών.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ υπογράψετε αυτήν την αναφορά
https:. //petitions.whitehouse gov / αναφορά / πρόεδρος-obama- free-oscar-Lopez-Rivera-he- άκρα-του-χρόνου-πρόεδρος


e-h είπε...

Urgent Call for the Freedom of Oscar López Rivera ¡SIGN THIS PETITION NOW!

The Network in Defense of Humanity ask all organizations, communities, unions, churches, activists, political parties- to CALL ON THEIR INDIVIDUAL MEMBERS to sign this petition and spread the word- this is a time-sensitive request! (more)
Our goal is to get 100,000 signatures by December 11.
https://petitions.whitehouse.gov/petition/president-obama-free-oscar-lopez-rivera-he-ends-his-term-president
Επείγουσα έκκληση για την Ελευθερία του Oscar López Rivera ¡υπογράψετε αυτήν την αναφορά ΤΩΡΑ!

Το Δίκτυο για την υπεράσπιση της Ανθρωπότητας ζητήταμε από όλους τους οργανισμούς, κοινότητες, συνδικάτα, εκκλησίες, ακτιβιστές, πολιτικα κομματα- να καλεσουν τα μεμονωμένα μέλη τους να υπογράψουν αυτήν την αναφορά και να την διαδώσουν -αυτό είναι ένα αίτημα ευαίσθητο στον παράγοντα χρόνο! (Περισσότερα )
Στόχος μας είναι να πάρουμε 100.000 υπογραφές μέχρι τις 11 Δεκέμβρη.
https://petitions.whitehouse.gov/petition/president-obama-free-oscar-lopez-rivera-he-ends-his-term-president

e-h είπε...



President Obama, Throughout your presidential term, the people of Puerto Rico, our politicians, political parties, media, celebrities, teachers, writers, journalists, workers, have united behind one common cause: the freedom of Oscar López Rivera. Rivera has been imprisoned for more than 34 years, many of those years in solitary confinement. Whatever your stance into his wrongdoing, we can safely conclude he has done his time. He does not pose a threat, and he deserves to be home with his family to live in peace the rest of his years.
Please, President Obama, do what is right and release Oscar López Rivera before your term ends. With the election results, now more than ever, we need you to hear the voice and plead of the Puerto Rican people.


Πρόεδρε Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας σας, οι άνθρωποι του Πουέρτο Ρίκο, οι πολιτικοί μας, τα πολιτικά κόμματα, μέσα ενημέρωσης, διασημότητες, καθηγητές, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι, έχουν ενωθεί πίσω από μια κοινή αιτία: την ελευθερία του Oscar López Rivera. Ο Rivera που έχει φυλακιστεί για περισσότερο από 34 χρόνια, πολλά από αυτά τα χρόνια στην απομόνωση. Απορουν για τη στάση σας σε αδικίες του, μπορούμε με ασφάλεια να συμπεράνουμε ότι έχει κάνει το χρόνο του. Δεν αποτελει απειλή, και του αξίζει να είναι στο σπίτι με την οικογένειά του για να ζήσει ειρηνικά αο υπόλοιπα του χρόνια.
Παρακαλούμε, Πρόεδρε Ομπάμα, κάντε ό, τι είναι σωστό και απελευθερωστε τον Oscar López Rivera πριν από τη λήξη της θητείας σας. Με τα αποτελέσματα των εκλογών, τώρα περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να ακούσουμε τη φωνή σας και επικαλούμασται τους Πουέρτο Ρίκο ανθρώπους.


53.960 υπογραφες μεχρι τωρα. Βοηθηστε να γινουν 100.000




e-h είπε...

[Gaza] WOMEN’S BOAT TO GAZA WAS A GREAT SUCCESS, THANKS TO YOU
Dear Supporters,
The Women’s Boat to Gaza was a great success. Although the Amal II was unable to sail due to technical difficulties and the Zaytouna was hijacked by the Israeli Navy before reaching the shores of Gaza, the campaign had amazing media coverage which helped break the media silence that surrounds the Israeli blockade. Details of the sailing and media articles can be seen here: http://canadaboatgaza.org/news/international-media-coverage/
Thank you so much for your donations and your help in spreading the word about the Women’s Boat to Gaza. The success of the campaign depended on your help, and we are grateful that you came through so generously.
Needless to say, our work will continue until the blockade is broken, and soon we will be planning the next campaign. We will be in touch when plans start to form.
In the meantime you can follow us and share our message with your friends, family and other contacts by visiting the links below. The International WBG participants have much to say about the ongoing campaign against the blockade, and we will continue to publish their stories too.
www.canadaboatgaza.org.
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoation/ and www.facebook.comCanadaBoatGaza
www.twitter.com/canadaboatgaza and www.twitter.com/GazaFFlotilla
In solidarity,
The Canadian Boat to Gaza Team.
Together we can end the Blockade


Γάζα] ΓΥΝΑΙΚΕΙO πλοίο για τη Γάζα ήταν μια μεγάλη επιτυχία, χάρη σε εσάς
Αγαπητοί υποστηρικτές,
To Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Αν και η Αμάλ II δεν ήταν σε θέση να πλεύσει λόγω τεχνικών δυσκολιών και η Zaytouna έγινε αντικείμενο καπηλείας από τον ισραηλινό ναυτικό πριν φτάσουν στις ακτές της Γάζας, η εκστρατεία είχε καταπληκτική κάλυψη από τα ΜΜΕ που βοήθησε να σπάσει τη σιωπή των μέσων ενημέρωσης που περιβάλλει τον ισραηλινό αποκλεισμό. Λεπτομέρειες για τα ιστιοφόρα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης άρθρα μπορεί να δει εδώ:http://canadaboatgaza.org/news/international-media-coverage/
Σας ευχαριστώ πολύ για τις δωρεές σας και τη βοήθειά σας στη διάδοση της λέξης για Σκαφος Γυναικών για τη Γάζα. Η επιτυχία της εκστρατείας εξαρτάται από τη βοήθειά σας, και είμαστε ευγνώμονες για το ότι ήρθε τόσο απλόχερα.
Περιττό να πούμε ότι το έργο μας θα συνεχιστεί μέχρι να σπάσει ο αποκλεισμός, και σύντομα θα πρέπει να σχεδιάζει την επόμενη εκστρατεία. Θα είμαστε σε επαφή, όταν τα σχέδια αρχίζουν να σχηματίζονται.
Εν τω μεταξύ, μπορείτε να μας ακολουθήσετε και να μοιραστείτε το μήνυμά μας με τους φίλους σας, την οικογένεια και άλλες επαφές με την επίσκεψη τους παρακάτω συνδέσμους. Οι συμμετέχοντες Διεθνές WBG έχουν πολλά να πουν για τη συνεχιζόμενη εκστρατεία κατά του αποκλεισμού, και θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε τις ιστορίες τους.
www.canadaboatgaza.org .
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoation/ και www.facebook.comCanadaBoatGaza
www.twitter.com/canadaboatgaza και www.twitter.com/GazaFFlotilla
Σε αλληλεγγύη,
καναδικο σκαφος στη Γάζα Team.
Μαζί μπορούμε να τερματίσουμε τον αποκλεισμό

e-h είπε...


Νέες δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την Συνθήκη της Λωζάνης, δεν μπορούν παρά να αποτελούν casus belli για οποιαδήποτε κυβέρνηση υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αναγνωρίζει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, υπηρετεί, τιμά και σέβεται τους αγώνες, τα δικαιώματα και το συμφέρον του ελληνικού λαού.
Ο κ. Ερντογάν με την συνεχή και προκλητική αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, κορυφώνει την απειλή ενάντια στην Ελλάδα, αμφισβητώντας επί της ουσίας την εδαφική κυριαρχία της πατρίδας μας στο σύνολό της, θέτοντας εκ βάθρων θέμα επανακαθορισμού των συνόρων. Ταυτόχρονα, επαναθέτει θέμα συνόρων σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, αφού η Συνθήκη της Λωζάνης διαμόρφωσε και καθόρισε με θεμελιώδη τρόπο και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όπως αυτό προέκυψε από τους παγκόσμιους πολέμους, την χάραξη των συνόρων στην μεταπολεμική Ευρώπη.
Σε μια περίοδο, που στην Ελλάδα έχει εγκαθιδρυθεί, με την συνέργεια όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, καθεστώς κατοχής. Σε μια εποχή που η πατρίδα μας αντιμετωπίζεται ως οικόπεδο για διαμελισμό και βιώνει την γενική εκποίηση της περιουσίας της στο όνομα ενός παράνομου και ληστρικού χρέους. Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού φτωχοποιείται βίαια και αντιμετωπίζεται ως εχθρός από την ελληνόφωνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο διεθνής τρομοκράτης Ερντογάν εκμεταλλεύεται την υποτέλεια, τον ενδοτισμό και την προδοτική στάση της, εξωτερικεύει την δική του κρίση και διεκδικεί μέρος από τα ιμάτια της χώρας μας.
Μία πραγματικά δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, θα είχε δρομολογήσει:
- Επίσημο διάβημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν στην διεθνή κοινότητα.

e-h είπε...

- Θα είχε προβεί σε ρηματικές διακοινώσεις κατά σειρά σε Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.
- Παράλληλα θα είχε κινήσει διαδικασίες, ζητώντας την σαφή τοποθέτηση και την καταδίκη των δηλώσεων αυτών του Ερντογάν, από το Η. Βασίλειο, τη Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ρουμανία, κράτη που συνυπέγραψαν την Συνθήκη αυτή.
Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό σε πλήρη επαγρύπνηση. Η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, η οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στις αλλότριες δυνάμεις των δανειστών και των τοκογλύφων, καθίσταται -εκ των πραγμάτων- άκρως επικίνδυνη και εθνικά καταστροφική. Καθίσταται ανίκανη και ξένη ως προς την άσκηση εξωτερικής πατριωτικής πολιτικής προς όφελος της χώρας.
Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να βρίσκεται και να εργάζεται μέσα στην ελληνική κοινωνία, παλεύοντας να ενισχύσει το δημοκρατικό και πατριωτικό φρόνημα του ελληνικού λαού.
Παλεύοντας για μη αναγνώριση και διαγραφή του παράνομου χρέους, με άμεση καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης και έξοδο από τη ζώνη του Ευρώ και την ΕΕ, οι πρώτες επείγουσες πράξεις που θα απελευθερώσουν τον λαό και την χώρα μας στην πορεία προς την κοινωνική απελευθέρωση, την πραγματική λαϊκή κυριαρχία, και την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Αθήνα 23 Νοεμβρίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
http://www.epamhellas.gr/2016/11/23/%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA/