Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Παρασκευη 25 Νοεμβριου 2016


από τη Μακρόνησο με έφεραν εδώ, από τα βασανιστήρια τρελάθηκα τότε...Συνήλθα εδώ, αλλά,,,
Μικρή ιστορία από τη «διπλή» Λέρο
Κάπου 1968, μαύρη δικτατορία Είμαστε πολιτικοί κρατούμενοι στο στρατόπεδο, Λακκί της Λέρου. Μια ομάδα αρρώστων από εμάς πήραμε το δρόμο από το στρατόπεδο προς τα ψυχιατρείο, το άλλο στρατόπεδο, όπου ήταν τα ιατρεία για να εξετασθούμε…
Πριν από τα ιατρεία περνούσαμε δίπλα από το «σύρμα», μέσα στο οποίο ήταν εγκλωβισμένοι δια βίου οι ασθενείς από ψυχικά νοσήματα. Ψυχικά ράκη, βρώμικοι, πληγωμένοι, ημίγυμνοι, ξυπόλυτοι, αφημένοι στην τύχη της αντοχής του οργανισμού τους, στον Θεό λένε οι θρησκευόμενοι. Κρέμονταν από το σύρμα τσούρμο και ζητούσαν «ένα τσιγάρο»! Ήξεραν οι δικοί μας που κάπνιζαν και τους έδιναν.
Όπως περάσαμε, ξαφνικά ακούμε μια φωνή από μέσα από το σύρμα: - σύντροφοι, σύντροφοι, που πάτε σύντροφοι!!! Παγώσαμε. Σταματάμε. Οι χωροφύλακες που μας συνόδευαν σάστισαν, μας είδαν ότι θέλαμε να γυρίσουμε πίσω, λύγισαν και αυτοί στη στιγμή και έκαναν χώρο προς τα πίσω. Βλέπουμε ένα ανθρώπινο ράκος από κούραση, βασανιστήρια, κράτηση. -σύντροφοι, σύντροφοι…. Σύντροφε δεν με θυμάσαι; Σύντροφε είμαι ο…. μαζί στη Μακρόνησο… στα Βασανιστήρια, στη χαράδρα… θυμάσαι…
Κατάπληκτος ο συγκρατούμενός μας τον αναγνωρίζει δίνουν τα χέρια σφίγγονται μέσα από τις τρύπες του συρματοπλέγματος, κλαίνε, δακρύζουμε όλοι, δίνουμε αυτά που είχαμε, όλοι εκεί γύρω, μια γιορτή ένα κλάμα… -από τη Μακρόνησο με έφεραν εδώ, τρελάθηκα τότε από τα βασανιστήρια…. Συνήλθα εδώ αλλά δυστυχώς οι δικοί μου με εγκατέλειψαν, με αποκήρυξαν και κανένας δεν δέχτηκε να υπογράψει για να βγω έξω και με έχουν εδώ και σαπίζω… παθαίνω… σύντροφοι, σύντροφοι κάντε κάτι για να βγω… δεν είμαι τρελός, κρατούμενος είμαι ακόμη …ξέρω, κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δικτατορία ε… Δίνουμε το λόγο μας ότι όπως αγωνιζόμαστε για τη δική μας λευτεριά θα αγωνιστούμε και γι αυτόν.. φεύγουμε σιγά - σιγά. Πίσω μας ακούμε μια σπαρακτική κραυγή: - Αχ σύντροφοι, εσείς κάποια μέρα θα βγείτε…. εγώ ποτέ…
Έμεινε βαθιά μέσα μου οι τελευταία σπαρακτική κραυγή του. Ήθελα πολύ να είχαμε τη δύναμη να λευτερωθούμε όλοι… Λευτερωθήκαμε, από το στρατόπεδο, δύο χρόνια μετά. Δεν μάθαμε τι έγινε ο σύντροφος από τη Μακρόνησο που τον στοίβαξαν στο ψυχιατρείο. Δεν τον έβλεπαν τελευταία οι ασθενείς κρατούμενοι που περνούσαν. Είχε πεθάνει επιβεβαιώνοντας την προφητεία του ότι δεν θα βγει ποτέ. Θάφτηκε εκεί. Ας όψονται οι βασανιστές του λαού και οι βασανιστές των λαών του κόσμου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Τον Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Όμως η συγκεκριμένη ημέρα είχε ήδη καθιερωθεί δέκα χρόνια πριν, όταν γυναικείες οργανώσεις θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία, που βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου, κατ’ εντολήν του δικτάτορα Τρουχίλο, στις 25 Νοεμβρίου 1960.
Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο, και αν δεν συμβαίνει σε εμάς, συμβαίνει δίπλα μας. Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δημοσιοποίησε ένα ακόμη σποτ, καλώντας τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας, να μην φοβούνται να αντιδράσουν.
Θύμα βίας μία στις τρεις γυναίκες Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, ενώ 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σ' ένα χρόνο, 16.700.000 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέστησαν σωματική βία ή σεξουαλική κακοποίηση, ενώ σε ότι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, στοιχεία της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας (ΕΙΕ), δείχνουν πως σωματική βία αναφέρει ότι έχει υποστεί το 24% των γυναικών (18% από σύντροφο και 10% από άλλο άτομο), ενώ σεξουαλική βία αναφέρεται από το 6% των γυναικών (5% από σύντροφο και 1% από άλλο άτομο). Τα περιστατικά βιασμών υπολογίζονται στη χώρα μας σε 5.000 ετησίως, ωστόσο μόνο 150 από αυτά πιστοποιούνται και ακολουθούν τη νομική οδό και αυτό, όπως σημειώνει η ΕΙΕ, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ιατροδικαστικών δομών, αφού, «οι μισοί τουλάχιστον νομοί της χώρας μας δεν διαθέτουν ούτε ένα ιατροδικαστή».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
23-11-16, Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο
Δελτίο Τύπου: Ηθικοί αυτουργοί ΔΕΗ και κυβέρνηση για την τραγωδία στη Λάρισα με παρ’ ολίγον θύμα ένα 4χρονο παιδί
Στην εντατική νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα, στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στην Αθήνα, 4χρονο αγόρι, το οποίο παρά λίγο να καεί ζωντανό μετά από πυρκαϊά που ξέσπασε στο σπίτι που διέμενε μαζί με τη μητέρα και τον αδερφό του. Οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι το ρεύμα ήταν κομμένο και τα στοιχεία δείχνουν ότι η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από αναμμένο κερί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οικογένεια ζει στο σκοτάδι από τον Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή εδώ και 9 ολόκληρους μήνες. Η ανέχεια που μαστίζει την ελληνική κοινωνία από τις πολιτικές της νεομνημονιακής κυβέρνησης δεν έχει όριο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω από 55.000 οικογένειες ζουν στο σκοτάδι μόνο στο νομό Αττικής ενώ δεκάδες είναι τα περιστατικά που ζωές τίθενται σε άμεσο κίνδυνο, ακόμη και χάνονται, εξαιτίας των κομμένων ρευμάτων. Η ΔΕΗ παρόλα αυτά, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους πολίτες ως πελάτες προς απομύζηση και το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος ως εμπόρευμα προς κερδοσκοπία και ταυτόχρονα έχει το απύθμενο θράσος να μιλά για κοινωνική ευαισθησία.
Καταγγέλλουμε ευθέως τη διοίκηση της ΔΕΗ και τη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως υπαίτιους αυτής της κοινωνικής καταστροφής. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, μέσα στα χρόνια της κρίσης, αγωνίζεται με επιμονή και αποφασιστικότητα, υψώνοντας αναχώματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Μόνο μέσα στο 2016 έχουμε επανασυνδέσει εκατοντάδες κομμένα ρεύματα σε φτωχές οικογένειες στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στρατευθούν στον μεγάλο αγώνα που δίνουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού στη ζωή και την αξιοπρέπεια.
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα! Κανένας μόνος του στην κρίση!
23-11-16, Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποθέτω πως απόψε σύσσωμος ο μηχανισμός της Επιθεώρησης Εργασίας θα βρεθεί στα καταστήματα που κάνουν μαύρη την Παρασκευή. Ελέγχοντας το πόσοι υπάλληλοι εργάζονται εκεί, καταγράφοντας υπερωρίες και συνθήκες εργασίας κ.λπ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;
74 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, η 25η Νοέμβρη 2016 είναι μια μαύρη Παρασκευή. Το 4χρονο που χαροπαλεύει στη Λάρισα, ο έσχατος εξευτελισμός με τις ουρές καταναλωτών, βαραίνουν τις καρδιές.
Όμως, ό,τι χειρότερο θα ήταν η τυπικά μικροαστική απελπισία, που δεν αφήνει να δεις παρά μόνο το μαύρο. Να ξεχάσεις τις χιλιάδες των αλληλέγγυων που αγωνίζονται καθημερινά στο πλευρό του κόσμου που υποφέρει από την κρατική αναλγησία, επανασυνδέοντας το κομμένο ρεύμα στα φτωχόσπιτα και αποτρέποντας πλειστηριασμούς, φροντίζοντας να καλύψουν ένα μέρος από τα τεράστια κενά που αφήνει η ξετσιπωσιά της χορτάτης αλητείας της Αθήνας και των Βρυξελλών.
Ας αναλογιστούμε, μέρα που 'ναι, τη συμβολή εκείνων των λίγων που το μαύρο φθινόπωρο του '41 και τον τραγικό χειμώνα που ακολούθησε, έδιναν τη μάχη για να μην καμφθεί εντελώς το φρόνημα ενός λαού τσαλαπατημένου. Χάρη στη δική τους επιμονή έγιναν οι Γοργοπόταμοι. Ούτε με ελεεινολόγηση της μοίρας ούτε με κραυγές απελπισίας και με το διαχρονικά μίζερο "¨τίποτα δεν γίνεται".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Μια κοινωνία που ανέχεται να καίγονται 4χρονα και 5χρονα από κεριά σε σπίτια με κομμένο ρεύμα και από γκαζάκια σε σκηνές είναι ήδη τελειωμένη. Χάιδεψε το κεφαλάκι του παιδιού σου το πρωί και πήγαινε να καμαρώσεις τα μούτρα σου στον καθρέφτη. Του ετοιμάζεις ένα θαυμάσιο αύριο! Ή νομίζεις πως αυτό θα γλυτώσει από το μέλλον που του χαμογελάει με τα σάπια δόντια του; Και που εσένα σ' αφήνει παγερά αδιάφορο, γιατί δεν ήταν αυτό που κάηκε χθες ή σήμερα ..."
Σχολιο.- Και μας βγαινει κι ενα συριζοσουργελο καποια Liana, να μας φτυσει για το χαμηλο μας επιπεδο που δε καταλαβαινουμε οτι φταιει η μανα του τεραχρονου !!!! Μας το γραφει και αγγλιστι το σουργελο!!!!!
Σχολιο.- Και στα χρόνια της Κατοχής υπήρχαν κυράτσες και φίτσουλες που απέδιδαν τους θανάτους από πείνα σε απρονοησία των νεκρών. Αυτοί έγιναν μαυραγορίτες, γιατί ήταν προνοητικοί. Και κάποιοι απ' αυτούς τα έλεγαν στα γερμανικά!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προφυλακίστηκαν ΟΛΑ τα μέλη του Μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM στην Τουρκία . Τι τον έχουν το Διαφωτισμό και τον πολιτισμό στην Ευρώπη εκτός από χεσμένο όσα κράτη μιλούν με τον σουλτάνο ;
Πρώτα τους έσπασαν τα μουσικά όργανα για να τους συνετίσουν...Αυτοι όμως ειχαν το 'θράσος' να δώσουν μικρή παράσταση αντίστασης με τα σπασμένα μουσικά όργανα και δεν υπάκουσαν στην προσταγή..Μετά τους συνέλαβαν ως 'εθνικά επικίνδυνους'
Σχολιο.- με ρωτούν πολλοί χρόνια τώρα "τι κόλλημα τραβάς με την Τουρκία ;" . Το να είσαι στο στόμα του λύκου και να του λες "άντε γαμήσου μαλάκα " πάει να πει ότι τον έχεις νικήσει ήδη ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ
Όσοι-ες παρακολουθούν αυτά που γράφω, ξέρουν πολύ καλά πως επανειλημμένα έχω αντιδράσει σε χαρακτηρισμούς "φασίστες" και "φασιστικό κόμμα" και "φασιστική κυβέρνηση", που απευθύνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας αναφέρει και τους λόγους αυτής της αντίθεσής μου και πάνω απ' όλα το ότι εξακολουθώ να διεξάγω τον αγώνα ενάντια στους φασίστες της εγκληματικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου και δεν τους κάνω τη χάρη να ξεπλυθούν με μια αντίληψη "πανφασισμού".
Να, όμως, που η επικίνδυνη αυτή λογική διαπερνάει και το κυβερνητικό κόμμα, που χαρακτήρισε "φασίστες", με ανακοίνωση της οργάνωσής του στη Μαγνησία, τους αντιεξουσιαστές που πέταξαν μπογιές στον πρόεδρο των ΕΛΠΑ Στάθη Τσοτσορό. Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουν οι επικίνδυνοι αυτοί τύποι πως πρακτικές τέτοιες αποτελούν κάτι το συνηθισμένο, από αριστερούς, αντιεξουσιαστές, οικολόγους, φεμινίστριες κ.λπ. σε όλο σχεδόν τον πλανήτη. Ξέρουν! Αλλά συνειδητά παίζουν τον ρόλο των νεροκουβαλητών του Μιχαλολιάκου. Χωρίς να ντρέπονται!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ζέχνουν με το που θ' ανοίξουν το στόμα τους ή θα πιάσουν να γράψουν, για να πουν το "ναι μεν, αλλά...". Είναι οι "υπεύθυνοι" που κρίνουν με ψυχραιμία, όταν εμείς οι οργίλοι ανεύθυνοι εξεγειρόμαστε, μαθαίνοντας πως ένα παιδί χαροπαλεύει γιατί το σπίτι του φωτιζόταν με κεριά.
Όσο λέμε για την ευθύνη της ΔΕΗ που έκοψε το ρεύμα σε μια μονογονεϊκή οικογένεια, λουφάζουν, καιροφυλακτώντας. Κι όταν μάθουν πως η μητέρα δεν είχε κάνει αίτηση για κοινωνική πρόνοια, να σου το "ναι μεν, αλλά τι φταίει κι η ΔΕΗ;". Είναι αυτοί οι ίδιοι που θα μιλήσουν για το μπουκαλάκι με το νερό που πέταξαν οι πιτσιρικάδες και εξόργισαν τον Κορκονέα. Για το τραγούδι του Φύσσα που έφερε το μαχαίρι στο χέρι του Ρουπακιά.
Είναι τα κοινωνικά σαπρόφυτα που, κομπάζοντας για την υπευθυνότητα και την ψυχραιμία τους, έχουν πάντα έτοιμο το "ναι μεν, αλλά...", με το ύφος του φιλήσυχου πολίτη που προσπερνάει τον βαριά τραυματισμένο στη μέση του δρόμου, σκεφτόμενος πως μπορεί κι αυτός να έφταιγε για το ατύχημα. Μην τα φορτώνουμε όλα στον οδηγό που απομακρύνεται με 200 χιλιόμετρα...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ: Ισχύει πως αλληλέγγυοι επανασύνδεσαν το ρεύμα στο σπίτι του παιδιού που χαροπαλεύει και η ΔΕΗ το έκοψε και πάλι. Αν ναι, γιατί δεν έχουν καεί ακόμη τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην πόλη;
Σχολιο.- λενε πως ειχε γινει επανασυνδεση απο καποιον και ο διαχειριστης της αφαιρεσε το ρολοι!!!!!!!!!!! Σχολιο.- Η ΔΕΗ βαίνει πρός πώληση. Αυτό τους ενδιαφέρει μόνον Σχολιο.- Δε μένω στη Λάρισα, ούτε γνωρίζω τα ακριβή γεγονότα. Εγώ θεωρώ, και μένω σ' αυτό, ότι το μείζον θέμα είναι πως υπήρχε μονογονεική οικογένεια με κομμένο ρεύμα. Τελεία. Σχολιο.- Η οποια δεν ειχε ενημερωσει κανενα. Απο ο,τι λενε δεν ειχε κανει καμια αιτηση για υπαγωγη σε κοινωνικο τιμολογιο κλπ Επισης λενε οτι το παιδι ηταν δεμενο Σιγα σιγα θα μαθουμε
Σχολιο.- Το ότι το παιδί ήταν δεμένο το κατέθεσε ο πυροσβέστης που το διέσωσε. Επίσης λέγονται πολλά για τη μητέρα. Αυτό τι ακριβώς σημαίνει. Ότι δε φταίει το κράτος, η ΔΕΗ και η κοινωνία; Σχολιο.- Οτι φταιει το κρατος και η κοινωνια στο βαθμο που εκαναν τη μανα ετσι Στο οτι φταιει η μανα Στο οτι φταιει ο καριολης ο ρουφιανος ο διαχειριστης και η ΔΕΗ. Σχολιο.- Μετά από αναφορά του διαχειριστή της πολυκατοικίας. ο διαχειριστής της πολυκατοικίας φρόντισε προσωπικά να κοπεί οριστικά το ρεύμα διαβάζω .... Σχολιο.- Κι επίσης τον διαχειριστή,που αφαίρεσε τον ρολόι καπου να τον βρουν ίσως; Εγω άκουσα στις ειδήσεις σήμερα,ότι πρόσφατα αφαίρεσε το ρολοι και όχι την ασφάλεια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Πρέπει να διαπαιδαγωγήσουμε τους συμπολίτες μας, γιατί χρόνια τώρα έχουν μάθει να ζουν στην ευκολία".
Σωστά, κ. Ρένα Δούρου! Μέχρι και ηλεκτρικό ρεύμα ήθελαν να ΄χουν, ακόμη κι όταν ως άνεργοι ή συνταξιούχοι των 400 ή ημιαπασχολούμενοι των 300 ευρώ, δεν ήταν σε θέση να πληρώνουν τη ΔΕΗ. Καλά κάνατε και αντιταχθήκατε στην οικονομική ενίσχυσή τους από την Περιφέρεια! Να μάθουν να φωτίζονται με κεριά (όπως το σπίτι του 4χρονου που χαροπαλεύει στη Λάρισα), να ζεσταίνονται με μαγκάλι (όπως κάμποσοι που έχουν πεθάνει τα τελευταία χρόνια από ασφυξία) κ.λπ. κ.λπ. Να τους διαπαιδαγωγήσουμε! Και κυρίως να τους πείσουμε για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο νεοφιλελευθερισμός του Κούλη!
Σχολιο.- μη ξεχνάς εμάς τους καρκινοπαθείς που κάθε τόσο αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο αναβολής επ' αόριστον των χημειοθερπειών, που μας κόβουν τα ποσοστά αναπηρίας λες και θα φυτρώσουν ακρωτηριασμένα μέλη, που μας κόβουν εξετάσεις επανελέγχου πανάκριβες ιδιωτικά .. που.. που..
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φίλες και φίλοι, Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως το site του anapoda.news,του ΕΠΑΜ έπεσε πριν λίγη ώρα. Όχι δεν έπεσε από τεχνικό λάθος, ούτε κάποιος μας έκανε επίθεση για να το ρίξει.
Την ζημιά την κάνατε εσείς με την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας δείξατε. Η επισκεψιμότητα του site ξεπέρασε κατά πολύ την δυναμική που είχε με αποτέλεσμα η εταιρεία που το φιλοξενεί να το κλείσει και να μας ζητήσει να μεταφερθούμε σε δικό μας server αποκλειστικής χρήσης. Θυμίζουμε πως η σελίδα είναι στον αέρα μόλις 4 μήνες!!!
Όσο και αν αυτό μας γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση γιατί σημαίνει πως μάλλον κάτι κάνουμε καλά, ταυτόχρονα σημαίνει πως τα έξοδα λειτουργίας αυξάνονται σημαντικά. Όπως θα έχετε παρατηρήσει στο site του anapoda.news του ΕΠΑΜ δεν υπάρχουν διαφημίσεις και η μοναδική πηγή πόρων είναι οι κουμπαράδες μας , οι εισφορές φίλων και οι λίγες πωλήσεις της έντυπης έκδοσης. Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να βοηθήσετε όλοι στον βαθμό που μπορεί ο κάθε ένας όχι μόνο για να λειτουργήσει και πάλι η σελίδα, αλλά για να την κάνουμε καλύτερη, μεγαλύτερη, πλουσιότερη και να πάρει την θέση που της αξίζει.
Το anapoda.news θα κάνει ότι μπορεί για να είναι και πάλι στον αέρα το συντομότερο δυνατόν, μέχρι τότε θα τα λέμε από το Facebook και το Twitter.
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους, η ομάδα του anapoda.news Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να το κάνει καταθέτοντας χρήματα στον λογαριασμό μας στο PayPal (info@anapoda.news)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι όμως, στην Κρήτη εισάγουμε από σταφίδες Τουρκίας, αμπελόφυλλα Κίνας, πατάτες από Αίγυπτο μέχρι ντομάτες Σκοπίων
20/11/2016
Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Το γιατί φτάσαμε εδώ «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση κι επιδέχεται πολλών ερμηνειών… Όλοι επικαλούνται την περιβόητη ανάπτυξη και όλοι την επιζητούν… Όμως λίγοι αναφέρονται στο τι παράγουμε, ή καλύτερα στο πόσο ανταγωνιστικό είναι αυτό που παράγουμε ώστε να αντέξει στο χρόνο και να σταθεί στις αγορές. Και μπορεί οι εξαγωγές – με βάση τα επίσημα στοιχεία- να φανερώνουν μια άλλη Ελλάδα αναδεικνύοντας την Κρήτη σε ισχυρό «παίκτη» όμως καταλυτικό ρόλο παίζουν οι εισαγωγές. Από τα προϊόντα που καταναλώνουμε, μέχρι τα ρούχα, τα παπούτσια, οι πρώτες ύλες, τα παιχνίδια και τα αυτοκίνητα που οδηγούμε. Δυστυχώς, η μεσογειακή Ελλάδα και η υπερπαραγωγική Κρήτη εισάγουν τα … πάντα! Αγοράζουμε ντομάτες Σκοπίων που φτάνουν εδώ μέσω … Βελγίου! Σταφίδες, κρεμμύδια, χυμούς, ξηρούς καρπούς και ψάρια από την Τουρκία, αμπελόφυλλα από την Κίνα, πατάτες από την Αίγυπτο, λεμόνια από την Αργεντινή, ελαιόλαδο από την Τυνησία – με το ποιοτικό κρητικό προϊόν συχνά να εξάγεται χύμα στην Ιταλία- και από εκεί να το εισάγουμε και πάλι πληρώνοντας … αδρά! Τι κι αν στην Κρήτη παράγονται τα ωραιότερα τυροκομικά προϊόντα! Επιμένουμε να εισάγουμε γάλα και τυριά Ολλανδίας, συχνά αμφίβολης ποιότητας… Η ζημία για την ελληνική παραγωγή τεράστια και για την υγεία των καταναλωτών επίσης… Οι παραγωγοί του νησιού επισημαίνουν ότι συγκεκριμένα συμφέροντα παρεμβαίνουν και μόλις αποκτήσει αξία ένα προϊόν, αμέσως, γίνονται μεγάλες εισαγωγές του ίδιου προϊόντος σε χαμηλότερη όμως τιμή από χώρες του εξωτερικού με αποτέλεσμα η τιμή του ελληνικού να μοιάζει … εξωπραγματική, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύκολη οικονομικά για του καταναλωτές! «Η μόνη μας ευκαιρία για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ήταν η χρήση πιστοποιημένων φαρμάκων, κάτι που στις περισσότερες χώρες δε γίνεται» Δυστυχώς, όμως, όπως αποδεικνύεται όλα είναι, κατά βάση, θέμα … τιμής
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σταματούν τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα στη Φιλιππιάδα λόγω ηπατίτιδας Α
Σταματούν προσωρινά τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα σε σχολεία της Φιλιππιάδας, καθώς διαπιστώθηκε ότι τρία παιδιά, που διαμένουν στον πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη, έχουν προσβληθεί από ηπατίτιδα Α. Τα μαθήματα θα αρχίσουν και πάλι μόλις εμβολιαστούν όλα τα παιδιά έως 15 ετών. Οι αρμόδιες αρχές καθησυχάζουν, λέγοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι τέτοιος που να προμηνύει κίνδυνο επιδημικού φαινομένου. Σημειώνεται επίσης ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ήδη δρομολογήσει τον εμβολιασμό όλων των παιδιών.
Κατά τα άλλα οι γονείς που ανησυχούσαν ήταν ...ρατσιστές!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η διάσημη συγγραφέας από την Τουρκία Ασλί Ερντογάν, η οποία βρίσκεται στην φυλακή από τον Αύγουστο, θα παραμείνει τελικά υπό κράτηση και δεν θα αποφυλακιστεί όπως προβλεπόταν αρχικά, καθώς τη βαρύνει άλλη μια κατηγορία, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της. «Θα παραμείνει υπό κράτηση καθώς κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της, Ερντάλ Ντογάν μπροστά στη φυλακή της Κωνσταντινούπολης όπου παραμένει έγκλειστη η πελάτισσά του.
Η μεταφράστρια και συγγραφέας Νετζμιγιέ Αλπάι, ηλικίας 70 ετών, η οποία είχε επίσης συλληφθεί τον Αύγουστο θα παραμείνει επίσης στην φυλακή καθώς αντιμετωπίζει την ίδια κατηγορία κι ενώ η αποφυλάκισή της είχε επίσης γνωστοποιηθεί νωρίτερα από τα ΜΜΕ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η διαταγή της αποφυλάκισης υπό όρους που μεταδόθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αφορούσε μια άλλη κατηγορία, «την επίθεση εναντίον του Κράτους και της ακεραιότητας του Κράτους» εξήγησε ο δικηγόρος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαθημα ανθρωπιας από τα παιδια της Κορωνης. Πληρωνουν για τους μαθητες που δεν εχουν να παρουν κατι από το κυλικειο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Δευτερα 5 Δεκεμβριου στο Eurogroup στις Βρυξελλες θα συζητηθει η αξιολογηση.
Εμεις οι Ελληνες όχι μονο δεν αγγιξαμε ποτε ουτε ένα ευρω από τα 340 δισεκατομμυρια που λενε ότι μας εχουν δανεισει, αλλα αντιθετως δουλεψαμε ολοι σαν σκλαβοι στην ξενιτια και στα καραβια, και κουβαλησαμε πιλοφορι εδώ, για να καταφερουμε να χτισουμε αυτή τη χωρα, που οι αποικιοκρατες τωρα θελουν να καταστρεψουν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα Μνημονια εφεραν μονο φτωχεια και δυστυχια. Σοκαριστικα είναι τα στοιχεια του ΟΟΣΑ για τη χωρα μας, καθως όπως δειχνουν στα χρονια των μνημονιων τριπλασιαστικε ο αριθμος των ανθρωπων που ζουν σε συνθηκες απολυτης φτωχειας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεπερνουν τις 17.000 οι ελληνικες επιχειρησεις με εδρα τη Βουλγαρια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γνωστοί οι φονιάδες και κανένας δεν ντρέπεται! Ένα τετράχρονο πιτσιρίκι χαροπαλεύει γιατί ζεσταινόταν με ένα κερί σε ένα σπίτι με κομμένο το ρεύμα εδώ κι ένα χρόνο.…
Λάρισα: «Με απέρριψαν για κοινωνικό τιμολόγιο» λέει η μητέρα του 4χρονου... Με 250 ευρώ μισθό δεν μπορουσε να πληρώσει το ρεύμα. Το συνέδεσε μόνη της και της το έκοψαν από την ΔΕΗ την προηγούμενη μέρα της συμφοράς... Κι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ΄μπορούν να κοιμούνται και να κοιτάνε στα μάτια τα παιδιά τους; Νομίζουν ότι δεν θα πληρώσουν ποτέ καλυπτόμενοι από το περιβόητο "κάνω τη δουλειά μου"; Και φυσικά η "δικαιοσύνη" (τι φρούτο είναι τούτο;) στρατευμένη στην εξόντωση του λαού μας!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή η "κεντροαριστερά"... ΝΑΙ γαμάει, ξεσκίζει τη διαπλοκή και τη διαφθορά! Συνέλαβαν γεροντάκι στα 82 χρόνια, που πούλαγε κομπολόγια στη Χαλκίδα
Άλλο ένα χτύπημα στην… «παρανομία» και στο παρεμπόριο κατάφεραν οι αρχές… Αυτή τη φορά, στη Χαλκίδα. Εκεί όπου ένα γεροντάκι, στα 82 χρόνια του βρέθηκε με χειροπέδες, επειδή… πούλαγε κομπολόγια για να ζήσει! Συγκεκριμένα, ο 82χρονος Χαλκιδέος συνελήφθη από... άνδρες του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, το πρωί της Τετάρτης, την ώρα που έστηνε την πραμάτεια του με τα κομπολόγια και άλλα συναφή είδη, στην παραλία της πόλης… Με την κατηγορία της άσκησης παρεμπορίου, ο 82χρονος οδηγήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο και για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος…
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επείγουσα έκκληση για την απελευθέρωση του πορτορικάνου αγωνιστή Όσκαρ Λόπες Ριβέρα
Στις 11 Νοεμβρίου άνοιξε η παρακάτω διαδικτυακή αίτηση - peticion στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, με αίτημα την απελευθέρωση του πορτορικάνου πολιτικού αγωνιστή Όσκαρ Λόπες Ριβέρα πριν τη λήξη της θητείας του Μπάρακ Ομπάμα. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 100.000 ηλεκτρονικές υπογραφές μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου και ήδη έχουν υπογράψει πάνω από 57.358 άτομα.
Πρόεδρε Ομπάμα, Κατά τη διάρκεια προεδρική θητεία σας, ο λαός του Πουέρτο Ρίκο, οι πολιτικοί μας, πολιτικά κόμματα, μέσα ενημέρωσης, γνωστές προσωπικότητες, καθηγητές, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι, έχουν προβάλει ένα κοινό αίτημα: την ελευθερία του Oscar López Rivera. Ο Rivera είναι φυλακισμένος για περισσότερο από 34 χρόνια, πολλά από αυτά τα χρόνια στην απομόνωση. Όποια και να είναι η στάση σας για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, μπορούμε σίγουρα να συμπεράνουμε ότι έχει υπομείνει αρκετά. Δεν αποτελεί απειλή, και του αξίζει να βρεθεί στο σπίτι του με την οικογένειά του για να ζήσει τα χρόνια που του απομένουν. Παρακαλούμε, Πρόεδρε Ομπάμα, να κάνετε αυτό που είναι σωστό και να απελευθερώσετε τον Oscar López Rivera πριν από τη λήξη της θητείας σας. Με δεδομένα τα αποτελέσματα των εκλογών, τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ακούσετε τη φωνή και την επίκληση του λαού του Πουέρτο Ρίκο.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ!
https://petitions.whitehouse.gov/petition/president-obama-free-oscar-lopez-rivera-he-ends-his-term-president
Ο 73χρονος Oscar López Rivera είναι ο παλιότερος πολιτικός κρατούμενος στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο (από το 1981). Κατηγορήθηκε για συνωμοσία σε στάση εξαιτίας της συμμετοχής του στο κίνημα για την ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο, κράτος που ουσιαστικά παραμένει σε καθεστώς προτεκτοράτου των ΗΠΑ από το 1898. Ποτέ δεν κατηγορήθηκε για τραυματισμό ανθρώπου ή συμμετοχή σε βίαιο έγκλημα, μόνο για αγώνα με σκοπό η χώρα του να είναι ελεύθερη. Την προηγούμενη χρονιά, διάφοροι αρχηγοί κρατών στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών ανακήρηξαν στον Όσκαρ Λόπες "Νέλσον Μαντέλα της Λατινικής Αμερικής".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το κόλπο της Μαυρης Παρασκευης έπιασε
Εδώ ακριβώς ανοίγεται άπλετο όλο το πεδίο δράσης στις αλυσίδες να παίξουν με την ψυχολογία του καταναλωτή και να τον εξαπατήσουν πολύ χειρότερα από τις καθιερωμένες περιόδους εκπτώσεων. Όπως και έγινε. Ούτε έλλειψη σε στοκ υπήρχε, ούτε οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές. Το όποιο στοκ εξαντλήθηκε σήμερα, εξαιτίας της καταναλωτικής παράνοιας. Εξαντλήθηκαν notebooks που μέχρι χθες πωλούνταν στα 669 ευρώ και βρέθηκαν σήμερα να πωλούνται στα 689 ευρώ αλλάζοντας απλώς την αρχική τιμή στα 749 ευρώ. 20 ευρώ ακριβότερα από χθες! Σε άλλα προϊόντα προσφέρθηκαν πλασματικές εκπτώσεις και τιμές που μπορείς να βρεις οποιαδήποτε μέρα του χρόνου αν ψάξεις αλλού. Το κόλπο έπιασε. Ο κόσμος μάσησε και πήγε. Τουλάχιστον δεν ποδοπατήθηκε. Άντε και του χρόνου!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
25 Νοέμβρη 1942... Η ανατίναξη της γέφυρας στο Γοργοπόταμο!
Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό νέας ανάστασης χτυπάει καμπάνα μηνάν τα όπλα μας το λυτρωμό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
7 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο MEGA... κι όλοι στ' αρχίδια τους!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τραμπ και η δεκαετία του ‘30...! Σηκώνουμε συνεχώς και υστερικά τα «σκιάχτρα» του «εθνικισμού», του «ρατσισμού», του «λαϊκισμού» και CIA…
Του Θύμιου Παπανικολάου
Πολλοί αριστεροί, κυρίως της «ριζοσπαστικής αριστεράς», παρομοιάζουν την εκλογή του Τράμπ με την εποχή της καπιταλιστικής κρίσης στη δεκαετία του ’30 που ανέδειξε το τέρας του φασισμού (3ο Ράιχ)… Διαβάζουμε από το κείμενο του Γιώργου Ρούση, «Η εκλογή Τράμπ και εμείς»: «Στην πραγματικότητα η εκλογή Τράμπ σε συνδυασμό με την άνοδο των ακροδεξιών στην Ευρώπη, ελλείψει μιας ριζοσπαστικής αριστεράς, σηματοδοτεί ένα... τρανταχτό προμήνυμα επανάληψης της τραγικής για την ανθρωπότητα διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση της δεκαετίας του 30».
Ακριβώς τα ίδια υποστηρίζει και ο διανοούμενος, αστός δημοκράτης, Νόαμ Τσόμσκι: Ταυτίζει τις δύο εποχές: Τη σημερινή με τη δεκαετία του 30… Πάντα η σκέψη των ακαδημαϊκών μαρξιστών «ταυτιζόταν» με τη σκέψη των ακαδημαϊκών δημοκρατών: Τυπική και σχηματική σκέψη… Το να ταυτίζεις ή και να παρομοιάζεις τη δεκαετία του ΄30 με τη σημερινή εποχή σημαίνει ότι δεν έχεις καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ σχετικά με την Παγκοσμιοποίηση και την κυριαρχία του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού: Νέα Τάξη…
Τέτοιες ταυτίσεις και παρομοιώσεις σχηματοποιούν δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις: Την εποχή των ΕΘΝΙΚΩΝ ιμπεριαλισμών, την κρίση και τη σύγκρουση των εθνικών ιμπεριαλισμών, με τη σημερινή εποχή της Παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της πλανητικής χρηματιστηριακής ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης που στέκεται πάνω από τους εθνικούς ιμπεριαλισμούς και προωθεί την αποδυνάμωσή τους, την κατάργησή τους και την ενσωμάτωση τους στον πλανητικό ΥΠΕΡ-ιμπεριαλισμό… Τότε η κρίση του καπιταλισμού όξυνε τον ανταγωνισμό των εθνικών ιμπεριαλισμών, ανέβασε το 3ο Ράιχ και οδήγησε στις παγκόσμιες πολεμικές ανθρωποσφαγές… Σήμερα η κρίση του καπιταλισμού, κρίση της Παγκοσμιοποίησης, έχει επιβάλει το 4ο Ράιχ (δηλαδή τον πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ και όχι απλώς το γερμανικό), κρίση που οξύνει τις συγκρούσεις των εθνών και λαών με την Παγκοσμιοποίηση, αλλά και τις συγκρούσεις των εθνικών κρατών με την Παγκοσμιοποίηση: Με το νεοταξικό κράτος των πολυεθνικών και των χρηματιστηριακών μαφιών…
Σχολιο.- Αυτό που δεν κατάλαβαν αυτοί, είναι το πόσο μαλακισμένη είναι αυτή η "Αριστερά" που έχουν μέσα στο κεφάλι τους. Είναι μια Αριστερά τίγκα στη θεωρία, και στη πράξη κώλος και βρακί με την Ν.Τάξη Πραγμάτων. Και ύστερα τα ρίχνουν όλα στους Εθνικισμούς λες και αυτοί δεν πήραν σχήμα και μορφή εξ' αιτίας της δικής τους ανικανότητας, δειλίας αχρηστίας και υποκρισίας. Όπου δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε ένα χωριό 3.000 κατοίκων όπως η Ιερισσός έχουμε 450 διωκόμενους... #skouries
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τρεις ώρες ''παρέλυσε'' σήμερα το κέντρο της Αθήνας από την απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και άλλες δύο χωριστές πορείες έξω από την Βουλή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Διεργασίες ανακαταμέτρησης ψήφων...
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με ένα νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, με αφορμή τη χτεσινή λεγόμενη «Ημέρα των Ευχαριστιών», ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε «ενωτικός» σε μία προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση που εκδηλώνεται στη χώρα δυόμισι βδομάδες μετά τις εκλογές της 8ης Νοέμβρη. Ο Τραμπ κάλεσε τους Αμερικανούς να γιατρέψουν «όλοι μαζί τις πληγές» και να φέρουν «πραγματική αλλαγή στην Ουάσιγκτον, πραγματική ασφάλεια στις πόλεις μας και πραγματική ευημερία στις κοινότητές μας». Τόνισε πως οι ΗΠΑ «πρέπει να ξεπεράσουν τα χαρακώματα» και να προχωρήσουν «μπροστά ως μία χώρα, ενισχυμένοι με έναν κοινό σκοπό». Πάντως, παρά τα «ενωτικά» του Τραμπ είναι αξιοσημείωτες οι προσπάθειες που καταβάλλονται από διάφορες πλευρές για ανακαταμέτρηση των ψήφων στις πολιτείες Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν. Εάν η ανακαταμέτρηση γείρει τη ζυγαριά υπέρ της Κλίντον, τότε οι συνολικά 46 εκλέκτορες που συγκεντρώνονται από αυτές τις τρεις πολιτείες θα μπορούσαν θεωρητικά να της δώσουν την προεδρία των ΗΠΑ. Αυτά ενώ εντείνονται οι πιέσεις για να ψηφίσουν κατά συνείδηση τα 538 μέλη του «Κολεγίου των Εκλεκτόρων» που συνέρχονται στις 19 Δεκέμβρη για να βγάλουν τον πρόεδρο. Οι πιέσεις ασκούνται και με βάση το γεγονός της διαφοράς άνω των 2.000.000 ψήφων που έχει η Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Στο ίδιο πλαίσιο, η επικεφαλής των Πρασίνων, Τζιλ Στάιν ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει 2,5 εκατ. δολ.ώστε να χρηματοδοτήσει την ανακαταμέτρηση των ψήφων σε τρεις πολιτείες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Συγκρούσεις συριακού και τουρκικού στρατού
ΔΑΜΑΣΚΟΣ .-- Χτες πριν τα χαράματα, πιθανώς συριακά πολεμικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς σε θέσεις τουρκικών στρατευμάτων που βρίσκονται στο βόρειο συριακό έδαφος δίχως τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης με πρόσχημα την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Από τις επιδρομές κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ (που ελέγχεται από τζιχαντιστές) σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 10. Νωρίτερα, τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν κουρδικά χωριά στη Βόρεια Συρία, αγνοώντας ανακοίνωση της διοίκησης του συριακού στρατού πως θα απαντήσει σε νέα παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου από την Τουρκία. Είναι η πρώτη φορά που σκοτώνονται Τούρκοι στρατιώτες από συριακά πολεμικά αεροσκάφη, αφότου ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο η τουρκική χερσαία στρατιωτική επέμβαση στο συριακό έδαφος στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη». Στην Αγκυρα, ο πρωθυπουργός, Μπ. Γιλντιρίμ, απείλησε με «αντίποινα» και ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σχολίασε πως η εξέλιξη «θα μπορούσε να σύρει την Τουρκία σε μία πολύ επικίνδυνη διαδικασία».
Κόντρες Ρωσίας με ΗΠΑ και Γαλλία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζακχάροβα, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να κρύψουν τις αποτυχίες τους στη Συρία. Επίσης, κατηγόρησε ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία πως εμπόδισαν στις 21 Νοέμβρη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συμπεριληφθούν στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στη Συρία οι οργανώσεις τζιχαντιστών «Αχράρ αλ Σαμ» και «Τζάις αλ Ισλάμ». Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε τη γαλλική κυβέρνηση πως παραβιάζει στην ουσία αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας εμποδίζοντας τον ενδο-συριακό διάλογο. Αφορμή έδωσε η προχτεσινή ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών για συνδιάσκεψη δυτικών και αραβικών χωρών που στηρίζουν τη συριακή λεγόμενη «μετριοπαθή αντιπολίτευση» στις αρχές Δεκέμβρη στο Παρίσι. Εντονη ήταν και η αντίδραση του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Ιγκόρ Κονασένκοφ, στην «οδηγία» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία κλήθηκαν διάφορες χώρες να μην επιτρέπουν τον ελλιμενισμό ρωσικών πετρελαιοφόρων πλοίων με κατεύθυνση τη Συρία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΪΡΟ.-- Αιγυπτιακό εφετείο μείωσε σε έξι μήνες την ποινή τριετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί προ μηνών στην ποιήτρια Φάτμα Ναούτ επειδή σε ανάρτησή της στο «Facebook» επέκρινε τη θυσία ζώων για τη μουσουλμανική γιορτή Κουρμπάν Μπαϊράμ (γνωστή ως «γιορτή των θυσιών»).
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Στις κάλπες για την ανάδειξη νέας Βουλής και κυβέρνησης προσέρχονται αύριο Σάββατο οι ψηφοφόροι στο Κουβέιτ μετά την απόφαση του 87χρονου εμίρη της χώρας, σεΐχη Σαμπά αλ Αχμαντ αλ Σαμπάχ, να διαλύσει τη Βουλή τον περασμένο Οκτώβρη μετά τη διαφωνία που είχε με την πλειοψηφία των βουλευτών για αύξηση στην τιμή του πετρελαίου κατά 80% (λόγω περικοπών σε κρατικές επιδοτήσεις).
ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Διήμερη γενική απεργία ολοκληρώνουν σήμερα οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας στην Μπουρκίνα Φάσο με μισθολογικά αιτήματα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
25/11/2016 22.00
Το κοινωνικό έγκλημα της ΔΕΗ δεν έχει τέλος. Προ ολίγων λεπτών μας καταγγέλθηκε επώνυμα το εξής πολύ σοβαρό περιστατικό.
Η ΔΕΗ Κορωπίου εξάντλησε την αναλγησία της κόβοντας το ρεύμα, σήμερα Παρασκευή, σε μία τετραμελή οικογένεια στην Παιανία. Η διακοπή ρεύματος μάλιστα έγινε από την κολόνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι με απόλυτη συνείδηση, η ΔΕΗ Κορωπίου και συγκεκριμένα η διευθύντρια του υποκαταστήματος κ. Ντούνη, καταδίκασαν την 4μελή οικογένεια να ζήσει ολόκληρο το Σαββατοκύριακο στο σκοτάδι και το κρύο. Εκτός της σημαντικής οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει η οικογένεια, ο πατέρας έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και στο σπίτι μένουν και δύο παιδιά.
Ένα ακόμη εξοργιστικό στοιχείο είναι ότι η οικογένεια, που το χρέος της είναι 3200 ευρώ, μετέβη αμέσως μετά τη διακοπή ρεύματος στο υποκατάστημα για να προβεί σε κάποιον διακανονισμό αλλά ήρθε αντιμέτωπη με εγκληματική αδιαφορία. Η διευθύντρια ήταν αμείλικτη και ζητούσε επιτακτικά 800 ευρώ μπροστά, χωρίς καμία διάθεση επίδειξης έστω και της στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας. Η οικογένεια μπορούσε να διαθέσει 500 ευρώ που ήταν ότι είχε και δεν είχε. Η ΔΕΗ τα αρνήθηκε κατηγορηματικά. Τελικά, μετά από μία μαραθώνια προσπάθεια, η οικογένεια, με τη βοήθεια φίλων και γειτόνων βρήκε τα 300 ευρώ που έλειπαν και ξαναπήγε στη ΔΕΗ. Η ώρα ήταν 13:45. Τα ρολά μισόκλειστα. Με παγερή αδιαφορία κάποιοι υπάλληλοι που βρίσκονταν εντός του υποκαταστήματος και ο υπάλληλος security είπαν στην γυναίκα: "Κλείσαμε, σταματήστε να χτυπάτε γιατί θα καλέσουμε την αστυνομία". Και η κυρία έφυγε. Και η οικογένεια αυτή όπως και χιλιάδες άλλες θα ζήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο σκοτάδι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έπεσαν οι μάσκες και δικαιώνεται απόλυτα ο αγώνας των νησιών. Με σημερινές του δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας αποδέχθηκε ότι δεν αναφέρεται στη Συμφωνία η υποχρεωτικότητα οι πρόσφυγες και μετανάστες να μένουν στα νησιά. «Έτσι όμως την ερμηνεύουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Τουρκία», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.
Εθνική μειοδοσία! Εφαρμόζουμε τη Συμφωνία με βάση πως την ερμηνεύει η Τουρκία!
Η δημόσια, για πρώτη φορά, παραδοχή του κ. Μουζάλα δικαιώνει τον αγώνα των νησιών μας και εγείρει μείζον εθνικό ζήτημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χωρίς να έχει υπογράψει τίποτα, αποδέχεται μεταγενέστερες ερμηνείες από την Ευρώπη και την Τουρκία, με σαφείς κινδύνους εθνικών προεκτάσεων.
Κι ενώ καταρρίπτονταν παταγωδώς όλη η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, ένας ολίγιστος δήμαρχος Χίου της πετούσε σωσίβιο διάσωσης στην ίδια εκπομπή. Αντί να αναδείξει την εθνικά επιζήμια αποδοχή της κυβέρνησης με την αποδοχή της Συμφωνίας από Ε.Ε. και Τουρκία, ο Μαν. Βουρνούς, στην ίδια εκπομπή επέμενε κυρίως να θέτει θέμα εμπιστοσύνης των κυβερνητικών προθέσεων και να κάνει αναφορά στο μείζον θέμα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν κλείσει η τηλεοπτική του παρέμβαση.
Ο κ. Μουζάλας κατηγόρησε το Δήμο ότι υπαναχώρησε όσον αφορά την κατασκευή νέου καταυλισμού στην περιοχή ΧΑΔΑ, παρά το γεγονός ότι είχε αρχικά συμφωνήσει σε αυτή τη λύση, ενώ κατήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία υποκινεί ενέργειες που υπονομεύουν τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης σε διάφορα νησιά για άτομα που έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά. Σε διάψευση της καταγγελίας ότι η ΝΔ εμποδίζει την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης προέβη, επίσης μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό δεν επιβάλει την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περισσότερα από 55.000 νοικοκυριά στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο
23/11/2016
Σε ανακοίνωσή τους τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι και πρώην μέλη του συνδυασμού της Ρένας Δούρου, Άννα Βασιλάκη, Δέσποινα Κουτσούμπα, Φλώρα Νικολιδάκη και Μάκης Μαντάς, (η Κουτσουμπα δεν ανηκε ποτε στο συνδιασμο της Ρενας Δουρου), αναφέρουν ότι στην Αττική σήμερα υπολογίζονται σε 55.000 τα νοικοκυριά που είτε τους έχει κοπεί το ρεύμα είτε έχουν μεγάλες δυσκολίες να αποπληρώσουν λογαριασμούς (με κίνδυνο να κοπεί το ρεύμα), είτε δεν μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση ώστε να προχωρήσουν σε διακανονισμό δόσεων. Το πρόβλημα, όπως λένε, είναι πολύ ευρύτερο από τους δικαιούχους του «κοινωνικού τιμολογίου» της ΔΕΗ. Για παράδειγμα εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες, δεν μπορούν να είναι δικαιούχοι ΚΟΤ, ούτε όμως μπορούν να αποπληρώσουν τη ΔΕΗ.
Η πολιτική που έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση ξεκινά από τις συνεχείς αυξήσεις της τιμής του ρεύματος, σε εποχές που το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών συνεχώς μειώνεται (ή εξαφανίζεται). Την ίδια στιγμή και σε απόλυτη ταύτιση με την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, το ηλεκτρικό ρεύμα αντιμετωπίζεται όχι ως αναγκαίο κοινωνικό αγαθό αλλά ως εμπόρευμα, που η ΔΕΗ όποτε θέλει μπορεί να μας το στερήσει. Και ενώ ξοδεύει τόσα εκατομμύρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για να παρουσιάσει ένα κοινωνικό πρόσωπο με τους διακανονισμούς που "προσφέρει", στην πραγματικότητα εκβιάζει, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες που έχουμε δεχτεί, όλους αυτούς που έχουν φτάσει στα όρια της απόλυτης φτώχειας, απειλώντας με κόψιμο του ρεύματος (και πραγματοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις την απειλή) και αρνούμενη να συνάψει διακανονισμό χωρίς την απαιτούμενη υπέρογκη προκαταβολή, ενώ δεν διακανονίζει τον αριθμό δόσεων με τρόπο που να αναλογεί στις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη. Επίσης η ΔΕΗ αποκλείει από οποιονδήποτε διακανονισμό όσους επανασύνδεσαν το ρεύμα μόνοι τους (ή με τη συνδρομή του κινήματος), κατηγορώντας παράνομα τους οφειλέτες για "ρευματοκλοπή".
Γι' αυτό και σήμερα αποτελούν κορυφαία αιτήματα για την κοινωνική πλειοψηφία: - να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού - να μειωθούν τα τιμολόγια του ρεύματος (όπως και νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου) - να γίνονται διακανονισμοί αποπληρωμής της οφειλής με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να τροποποιήσει τον κωδικό πληρωμής στη ΔΕΗ και τις προϋποθέσεις ώστε να διαθέσει από τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής γενναία χρηματοδότηση (περίπου 30 εκ.) για να καλυφθεί η ανάγκη αυτών των νοικοκυριών για καταβολή της προκαταβολής και να αναγκάσει τη ΔΕΗ σε διακανονισμό δόσεων ανάλογα με τις ανάγκες του οφειλέτη, και να προβλέψει ένα ποσό για την ίδρυση γραφείου που θα ασχολείται μόνο με την κάλυψη αυτών των ζωτικών κοινωνικών αναγκών των νοικοκυριών.
Το ποσό αυτό μπορεί να εξοικονομηθεί με τις εξής αλλαγή στον προϋπολογισμό του 2017, που ψηφίζεται σήμερα. - την κατάργηση του κωδικού 072.7300 για την ίδρυση Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Αττικής, ώστε τα 20 εκ. αυτά (ίδιοι πόροι) να διατεθούν για τις ανάγκες των νοικοκυριών -την κατάργηση των κωδικών για τα 20 εκ. και των 8 εκ. ευρώ σε γήπεδα των ΠΑΕ (ΚΑΕ 9777.01.021 και 9777.01.023), ώστε τα 28 εκ. ευρώ να διατεθούν για τις ανάγκες των νοικοκυριών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλβανοί Που Θέλουν Τον Θάνατο Των Ελλήνων Και Καίνε Ελληνικές Σημαίες ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρέπει να απελαθούν οι Αλβανοί που θέλουν τον θάνατο των Ελλήνων και καίνε ελληνικές σημαίες.. Επίσης είπαμε ότι θα πρέπει να δεσμευτούν και οι καταθέσεις τους γιατί τα παίρνουν από την Ελλάδα και βρίζουν τους Έλληνες.. Μας λενε να προσέχουμε και να μην κάνουμε σκληρή κριτική σε λαούς που θέλουν να μας εξοντώσουν γιατί το σύστημα το θεωρεί ρατσισμό… Εμείς δεν κάψαμε Αλβανικές σημαίες στην Αλβανία.. Αυτοί καίνε ελληνικές σημαίες στην Ελλάδα και το σύστημα στην Ελλάδα είναι μαζί τους… ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ !
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρκετοί ''φίλοι ''στο FB έχουν αρχίσει να μιλάνε για πιθανές εκλογές σύντομα και να συμβουλεύουν για αποχή..Λυπάμαι που θα τους απογοητεύσω,αλλά με μεγάλη αποχή στις προηγούμενες εκλογές μας έκατσε προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα..Τώρα με την αποχή τους θα βγάλουν προδοτική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αποχή χωρίς ενότητα και σχέδιο απλά τους βοηθάει να παρακάμπτουν τον ΛΑΟ. Εκτός αν αυτό θέλουν τελικά μη συμμετέχοντας στις εκλογές,να βοηθήσουν τους προδότες στο έργο τους.;;;;;;; MONH ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΕΠΑΜ!!!!!!