Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Δευτερα 28 Νοεμβριου 2016


Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016
"Μπαμπά, πέθανε ο Φιντέλ"
Του Joel García (1)
"Μπαμπά, πέθανε ο Φιντέλ", ήταν η μοναδική φράση που πέταξε η κόρη μου από το τηλέφωνο για να με ξυπνήσει τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου του 2016. Και θυμήθηκα τον Τσε αμέσως και το αποχαιρετιστήριο γράμμα του: "Σε μια Επανάσταση θριαμβεύουμε ή πεθαίνουμε αν είναι αληθινή".
Η Επανάσταση είναι αληθινή. Ο θάνατος επίσης. Και ο Φιντέλ, ο πρώτος κομαντάντε, αυτός που πριν 3 μήνες και 12 ημέρες γιόρτασε τα ενενηκοστά του γενέθλια δεν θα ανασάνει ξανά ανάμεσα μας ως θνητός. Είναι η είδηση για την οποία ποτέ δεν είχαμε προετοιμαστεί γιατί η απώλεια ενός πατέρα, ενός αγαπημένου συγγενή, ενός ιδρυτή λαού, πάντα είναι τόσο σκληρή που ξεσκίζει την καρδιά και γεμίζει δάκρυα την ψυχή.
Θα έρθουν τώρα οι μεταθανάτιες τιμές και οι αναμνήσεις όλων, για κάθε χτυπηματάκι στον ώμο, για κάθε συνταρακτική ομιλία, για κάθε ανιδιοτελή χειρονομία για να κάνει την Κούβα πιο ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, σοσιαλιστική και επαναστατική. Θα ξανάρθουν το χαμόγελο του, η γενναιότητα του, η ανεπιφύλακτη φιλία του, το όραμα του για το μέλλον, το πιο αυστηρό του παράδειγμα, η ακεραιότητα του ως άνδρα, η φυσική του ηγεσία, κερδισμένη με τη δύναμη της πειθούς και με μια βαθιά αγάπη για μια δίκαιη ιδέα.
Για το Φιντέλ τα χρονικά, οι μαρτυρίες και ο φόρος τιμής θα είναι λίγα σήμερα. Τόσοι λόγοι υπάρχουν για να πεταχτείς από τον ύπνο σου με την είδηση όσοι για να αναλάβεις το μέλλον της Κούβας από τη νίκη, την αισιοδοξία και τη σταθερότητα που ποτέ δεν εγκατέλειψε μέχρι τις 25 Νοέμβρη του 2016, στις 10:29 το βράδυ.
¨Μπαμπά, πέθανε ο Φιντέλ". Η είδηση από το τηλέφωνο με σήκωσε από το κρεβάτι όπως κάθε αξιοπρεπή κουβανό. Κανείς δε μου ζήτησε αυτές τις γραμμές τις τόσο δύσκολες να τις γράψω. Ο πόνος και η τιμή, ο Φιντέλ που γνώρισα και γνωρίζω, ο αήττητος και ατελής κομαντάντε, των αιώνιων φράσεων και των πολλαπλάσιων συμβουλών, ο μεγαλύτερος επαναστάτης αυτού του Νησιού στον 20ο αιώνα αξίζει πολύ περισσότερο από ένα φυσικό θάνατο. Αξίζει τη δόξα.
Πηγή: Cubadebate.cu
(1) Ο Joel García είναι κουβανός δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης των αθλητικών της εφημερίδας Trabajadores από το 2007.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016
Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει τον Φιντέλ ως σύμβολο της παγκόσμιας αλληλεγγύης
Το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών ξεχώρισε χθες Σάββατο τα επιτεύγματα της Κούβας στη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, την επιστήμη και άλλους κοινωνικούς τομείς, χάρη στην Κουβανική Επανάσταση υπό την ηγεσία του Φιντέλ Κάστρο. Η αναγνώριση έγινε κατόπιν του θανάτου του κουβανού ηγέτη και ως αλληλεγγύη στο λαό αυτού του έθνους της Καραϊβικής "σε αυτή τη στιγμή εθνικού πένθους".
Στο συλληπητήριο μήνυμά του, ο ΟΗΕ διαβεβαιώνει ότι ο Φιντέλ Κάστρο θα μείνει αξέχαστος για "την εθνική και τη διεθνή ηγετική του ικανότητα". Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του οργανισμού τον χαρακτήρισε ως "εμβληματική μορφή της Κουβανικής Επανάστασης, με μεγάλη ακτινοβολία στη Λατινική Αμερική και επιρροή σε διεθνή ζητήματα". Έκανε ειδική μνεία στον αγώνα του για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού.
Επίσης, η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, είπε ότι ο Φιντέλ Κάστρο είναι ένα σύμβολο της παγκόσμιας αλληλεγγύης. "Χάρη στις προσπάθειες του Φιντέλ Κάστρο Ρους, η Κούβα αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα σε σχέση με την αλληλεγγύη και τη συνεργασία". Επιπλέον, τον χαρακτήρισε ακούραστο υπερασπιστή των κατατρεγμένων καθώς και της εκπαίδευσης ως διάστασης κλειδί για την πολιτιστική, κοινωνική και ανθρωπιστική ανάπτυξη των λαών.
"Η αντίληψή του τοποθετεί την διαμόρφωση του ανθρώπου σε μια διαδικασία συνεχή και περίπλοκη, που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε ατόμου, συγκροτώντας το καλύτερο από αυτό, απαραίτητο για την ανάπτυξη του ιδίου και της κοινωνίας", τόνισε. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο κουβανός ηγέτης υπερασπίστηκε την τέχνη και τον πολιτισμό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός του Μαραντόνα στον Φιντέλ Κάστρο κάνει τον γύρο του πλανήτη:
"Πέθανε ο φίλος μου, ο έμπιστος μου, που με συμβούλευε, εκείνος που μου τηλεφωνούσε ανά πάσα στιγμή για να συζητήσουμε για την πολιτική, το ποδόσφαιρο, το μπέιζμπολ. Ποτέ δεν έκανε λάθος, για μένα ο Φιντέλ ήταν και θα είναι αιώνιος, ο μοναδικός, ο μεγαλύτερος. Η καρδιά μου πονάει, γιατί ο κόσμος χάνει τον σοφότερο όλων.
Δεν μπορεί ο καθένας να θάψει μία δικτατορία και να αμφισβητήσει αντιμετωπίζοντας την αμερικανική αυτοκρατορία. Δεν μπορεί ο καθένας να εξαλείψει τον αναλφαβητισμό σε ένα χρόνο. Δεν μπορεί o καθένας να χαμηλώσει την παιδική θνησιμότητα από 42% σε 4%. Δεν μπορεί ο καθένας να παρουσιάσει περισσότερους από 130.000 γιατρούς, εξασφαλίζοντας 1 γιατρό για κάθε 130 άτομα, με το υψηλότερο ποσοστό των γιατρών ανά κάτοικο στον κόσμο.
Δεν μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ιατρική σχολή του κόσμου, με 1500 ξένους γιατρούς ανά έτος και 25.000 απόφοιτους ιατρικών σχολών από 84 χώρες. Δεν μπορεί ο καθένα να στέλνει περισσότερους από 30.000 γιατρούς να εργάζονται σε περισσότερες από 68 χώρες σε όλο τον κόσμο, σε περίπου 600.000 αποστολές. Δεν μπορεί ο καθένας να φτιάξει την μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής, χωρίς παιδικό υποσιτισμό.
Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει να δημιουργήσει τη μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής, χωρίς το πρόβλημα των ναρκωτικών. Δεν μπορεί ο καθένας να πετύχει 100% σχολική εκπαίδευση. Δεν μπορεί ο καθένας να ταξιδέψει στη χώρα του χωρίς να δει ένα παιδί να κοιμάται στο δρόμο. Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει να παρουσιάσει τη μόνη χώρα στον κόσμο που συναντά την οικολογική βιωσιμότητα.
Δεν μπορεί ο καθένας να επιτυγχάνει για το λαό του 79 χρόνια προσδόκιμο ζωής. Δεν μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει εμβόλια κατά του καρκίνου. Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει να έχει τη μόνη χώρα που εξαλείφθηκε η μετάδοση από τη μητέρα στο παιδί του ιού HIV. Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια στη Λατινική Αμερική.
Δεν μπορεί ο καθένας να έχει δεχθεί πάνω από 600 απόπειρες κατά της ζωής του και 11 πρόεδροι των ΗΠΑ να προσπαθούν να τον ανατρέψουν. Δεν μπορεί ο καθένας να επιβιώνει μετά από 50 χρόνια αποκλεισμού και οικονομικού πολέμου. Δεν μπορεί ο καθένας να φτάνει τα 90 του χρόνια, με πολύ εξέχουσα θέση στην παγκόσμια ιστορία. Αγαπήθηκε από εκατομμύρια. Παρεξηγημένος από τους άλλους λίγους. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει κανείς είναι να τον αγνοήσει."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Άννα Διαμαντοπούλου αποχαιρέτησε στο Τουίτερ τον Φιντέλ Κάστρο κάνοντας λόγο για τα "ψέματα της νιότης μας" και κάποιος χρήστης απάντησε "στη νιότη σου δεν σε διόρισε το ΠΑΣΟΚ νομάρχη Κοζάνης; Τι μπλέκεις τον Φιντέλ;"
Πρόκειται βέβαια για αισχρή συκοφαντία. Η Άννα Διαμαντοπούλου είχε διοριστεί (το 1985, σε ηλικία 26 ετών) νομάρχης Καστοριάς. Άκου Κοζάνης! Πού θα φτάσουν επιτέλους οι συκοφάντες;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φρίντριχ Ένγκελς (28 Νοεμβρίου 1920 - 5 Αυγούστου 1895).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016
Βιβλίο συλλυπητηρίων στην πρεσβεία της Κούβας για το Φιντέλ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΚΟΥΒΑΣ
Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,
Εξαιτίας του θανάτου του Kομανταντε Φιντέλ Κάστρο Ρουζ, ηγέτη της Kουβανικής Eπανάστασης, το βράδυ 25 Νοέμβρη 2016, το Συμβούλιο του Κράτους της Δημοκρατίας της Κούβας θέσπισε εννέα ημέρες εθνικού πένθους.
Η Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στην έδρα της, Σοφοκλέους 5 Φιλοθέη, από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 09.00 – 18.00 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 09.00 – 12.00.
Hasta la Victoria Siempre!
Osvaldo Jesus Cobacho Martinez
Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα
http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2016/11/blog-post_28.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ασαντ πεταξε με ρωσικο Sukhoi 37 πανω από το Χαλεπι
Η εφημερίδα του Λιβάνου Ad-Diyar ανέφερε ότι στο πλαίσιο της επιθυμίας του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ να γνωρίζει τις θέσεις των αντιμαχόμενων στην αποφασιστική μάχη του Χαλεπίου και να τις πιστοποιήσει »ιδίοις όμμασιν » συμφωνήθηκε μετά από τις απαραίτητες επαφές μεταξύ Δαμασκού και Μόσχας, όσο και Άσαντ και Πούτιν ο σύριος Πρόεδρος να επιβιβαστεί σε Sukhoi 37 με κυβερνήτη τον πιο έμπειρο πιλότος του πιο έμπειρους πιλότους της ρωσικής αεροπορίας.Σε άλλο άρθρο της η ίδια πηγή μιλάει για Sukhoi 27 ενώ άλλα μέσα επιμένουν για 37.Προηγήθηκε επαφή του σύρου προέδρου με τον Πούτιν και ο τελευταίος αποδέχθηκε η πτήση να γίνει και να είναι περί την μισή ώρα.
Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ έκανε αυτήν την εναέρια επιθεώρηση για να διαπιστώσει την κατάσταση στον τομέα του Χαλεπίου.Η Συρία επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε αφού συμφωνήθηκε μετά από επαφές μεταξύ των 2 συμμάχων Ρωσίας Συρίας.alchourouk Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο Άσαντ για να προβεί σε αυτό το παρακινδυνευμένο εγχείρημα υποβλήθηκε σε μια πλήρη ιατρική εξέταση όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σ΄εξαιρετική υγεία, καθώς όσοι πετούν με αυτό το αεροσκάφος δεν υπερβαίνουν την ηλικία των 35 ετών.Η πτήση είχε διάρκεια 40 λεπτά πριν το Sukhoi 37 επιστρέψει πίσω στη βάση Khmeimim κοντά Λαττάκεια. Ο Πούτιν είχε ενημερωθεί για το χρόνο απογείωσης του αεροπλάνου και του διοχετεύονταν πληροφορίες και όσο ήταν σε εξέλιξη η πτήση αλλά ενημερώθηκε και τη στιγμή που προσγειώθηκε με ασφάλεια το ρωσικό αεροσκάφος.Ad-Diyar,alalam,wattan.tv 26.11.16
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαφθορά: Η Γερμανία στην 5η θέση της ΕΕ
Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων της Γερμανίας, έχοντας διπλασιαστεί και από το 2014, όπως αποκαλύπτει έρευνα του ιδρύματος Otto-Brenner, την οποία δημοσιεύει η Die Welt...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μίλησε για τον θανατο του Φιντελ Καστρο και η Αννα Διαμαντοπουλου της φωτοτυπίας!
Ευχαριστούμε που βγήκε απ’ την αφάνεια και η Αννούλα Διαμαντοπουλου της φωτοτυπίας για να δώσει την ευκαιρία σε χρήστη του διαδικτύου να μας χαρίσει χαμόγελο.
Με την ευκαιρία πάντως να θυμηθούμε ποια είναι η τύπισσα που γράφει αυτές τις μπαρούφες παραθέτοντας ένα σχετικό περασμένο σχόλιο του πανεπιστημιακού Παναγιώτη Σωτήρη: «Εκνευριστικά ημιμαθής, αβυσσαλέα κυνική και αχαλινωτα φιλόδοξη, δολοφονικά εχθρική απέναντι στο πανεπιστήμιο (με την εκδικητική μανία αυτού που αντιμετωπίζει ένα χώρο στον οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί) θα μείνει στη νεώτερη ιστορία ως μια καταστροφική υπουργός που όταν απαξιώθηκε μαζί με τμήμα του συστήματος εξουσίας που τη γέννησε άρχισε να περιφέρει το αξιακό και υπαρξιακό κενό ενός τοξικομανούς της εξουσίας, ενός πρεζονιού της δημοσιότητας. Κατά καιρούς αναδύεται από την αφάνεια για να μας θυμίσει πώς στην Ελλάδα η καταστροφή έχει διάφορα ονοματεπώνυμα. Ένα από αυτά είναι το δικό της: Άννα Διαμαντοπούλου».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κούβα του Φιντέλ, η Κούβα των επιτευγμάτων στην Υγεία και την Παιδεία. Η Κούβα που αν αρρωστήσεις και δεν έχεις χρήματα, δεν πεθαίνεις στον δρόμο όπως στον δυτικό κόσμο... η Κούβα με τις 8 ώρες μουσική στα σχολεία της την εβδομάδα! Αυτή η Κούβα που πολεμήθηκε ανελέητα με στρατιωτικό εμπάργκο και τόνους παραπληροφόρησης είναι στην κορυφή του κόσμου!Να τα λέμε κι αυτά....
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aleida Guevara: "Η Κούβα δικτατορία; Ποια δικτατορία εκπαιδεύει τον λαό της να είναι αλληλέγγυος προς άλλους λαούς;"
H Aleida, κόρη του θρυλικού επαναστάτη Ernesto Guevara, η οποία είναι γιατρός και ειδικεύεται στην παιδιατρική, σε πρόσφατη συνέντευξη της στο RT, δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες, οι οποίες συνδέουν την Κούβα με μια δικτατορία, δεν έχουν ιδέα τι είναι μια δικτατορία. "Ποιος δικτάτορας ενδεχομένως θα ενδιαφερόταν για μια χώρα υγιή, η οποία θα παρείχε εντελώς δωρεάν σε όλους τους κατοίκους της ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλα τα επίπεδα;", είπε η Aleida.
"Ποια δικτάτορα ανησύχησε ποτέ για την εκπαίδευση των ανθρώπων της; Ποιος δικτάτορας θα ήθελε τον λαό του μορφωμένο και θα επέτρεπε την δωρεάν παροχή εκπαίδευσης στην χώρα του; Γιατί όσο πιο μορφωμένος είναι ο λαός, τόσο πιο ελεύθερος. Όλη την ώρα - όλα αυτά τα χρόνια, η κυβέρνησή μας, το κράτος μας προσπαθεί να αυξήσει το μορφωτικό επίπεδο του λαού. Μην συνδυάζετε λοιπόν αυτή την επιθυμία του να ανεβεί το πολιτιστικό επίπεδο του λαού μας με την απλή σκέψη του ότι είναι μια δικτατορία." "Αλλά υπάρχουν και αλλά", πρόσθεσε. "Ποιος δικτάτορας θα εκπαίδευε τους άνδρες και τις γυναίκες της χώρας του να είναι αλληλέγγυοι προς άλλους λαούς του κόσμου; Πώς οι δυτικές χώρες μπορούν να συσχετίζουν αυτό με μια δικτατορία; Για μένα είναι αδύνατο, δεν μπορώ να το καταλάβω."
Είναι αλήθεια πως η κουβανική πραγματικότητα είναι αυτή. Ο λαός της Κούβας, κάθε πολίτης του νησιού - μηδενός εξαιρουμένου -, έχει δωρεάν πρόσβαση στην υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην εκπαίδευση. Δεν υπάρχει ο όρος 'ανεργία' στο νησί και η λέξη 'άστεγος' είναι άγνωστη σε όλους τους κατοίκους του. Ο λαός της Κούβας είναι εκπαιδευμένος να έχει αλληλεγγύη, σεβασμό και αγάπη για τους άλλους ανθρώπους. Η προθυμία και η ικανότητα του να βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής άλλων ανθρώπων, παρά τις δυσκολίες που ο ίδιος μπορεί να αντιμετωπίζει, έχει περίτρανα αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ακόμα και στο πιο πρόσφατο.
Τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης του πολλά και σε διάφορους τομείς, δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν. Η πρόοδος του νησιού, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, είναι αξιοσημείωτη. Γι' αυτό καλύτερα κάποιοι να ανατρέξουν σε λεξικά για να βρουν την έννοια της λέξης 'δικτατορία', πριν προλάβουν να χαρακτηρίσουν λανθασμένα μια Κυβέρνηση, η οποία από τη μόνη λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί είναι αυτή της "Επανάστασης".
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θύελλα αντιδράσεων για τα θερμά συλλυπητήρια Τριντό για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο
27/11/2016
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, οι δεσμοί της οικογένειας του οποίου με τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Κούβας Φιντέλ Κάστρο κρατάνε δεκαετίες, εξέφρασε την ανθρωπινη θλίψη του για τον χαμό ενός 'σπάνιου ηγέτη' χθες Σάββατο, ωστόσο επικρίθηκε από τις αποικιοκρατικες ΗΠΑ και τη χώρα του για τον θερμό τόνο του μηνύματός του. Ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών, είχε πολλούς υποστηρικτές, αλλά και πολλούς εχθρούς. Το μήνυμα του Τριντό για τον εκλιπόντα πρώην ηγέτη της επανάστασης της Κούβας ήταν αισθητά πιο θετικό από εκείνα των περισσότερων άλλων αποικιοκρατων δυτικών ηγετών, οι οποίοι είτε καταδίκασαν την πολιτική του όσον αφορά την Κουβα συμφωνα με τις εντολες που ειχαν παρει από την CIA. Όμως ο Τριντό αναφέρθηκε με θέρμη στη βαθιά φιλία του εκλιπόντα πατέρα του με τον Κάστρο και τη δική του συνάντηση με τους τρεις γιους του Φιντέλ και τον αδελφό του - τον Ραούλ, τον νυν πρόεδρο της Κούβας - κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη νήσο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
'Παρότι (ήταν) αμφιλεγόμενη μορφή, τόσο οι υποστηρικτές όσο και οι πολέμιοι του τού αναγνώριζαν ότι ήταν αφοσιωμένος κι αγαπούσε τον λαό της Κούβας, που έτρεφε μια βαθιά και διαρκή στοργή για τον "Κομαντάντε"', ανέφερε ο Τριντό στο μήνυμά του. Χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο μια μορφή 'μεγαλύτερη κι από τη ζωή', έναν 'θρυλικό επαναστάτη και ρήτορα'.
Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας από τους ανθρώπους που μετέφεραν τιμητικά το φέρετρο του πατέρα του Τριντό, του πρώην πρωθυπουργού του Καναδά Πιερ Έλιοτ Τριντό, στην κηδεία του το 2000. Το 1976, ο Τριντό ο πρεσβύτερος είχε γίνει ο πρώην ηγέτης ενός κράτους μέλους του NATO που επισκέφθηκε την Κούβα μετά την επανάσταση. Κατά τη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης είχε φωνάξει το σύνθημα 'ζήτω ο Κάστρο!'. Ξέρω ότι ο πατέρας μου ήταν περήφανος που μπορούσε να τον αποκαλεί φίλο του κι είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Φιντέλ όταν ο πατέρας μου απεβίωσε', ανέφερε ο πρωθυπουργός του Καναδά στο μήνυμά του χθες.
Ο Τριντό δεν είδε τον Φιντέλ Κάστρο κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κούβα νωρίτερα τον Νοέμβριο. Ο τόνος του μηνύματος του πρωθυπουργού του Καναδά έγινε αντικείμενο χλευασμού από τους ακροδεξιους αληταραδες αμερικανούς πολιτικούς, ιδίως από τον αληταρα μαφιοζο γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, έναν Ρεπουμπλικάνο εμιγκρε με καταγωγή από την Κούβα που εκλέγεται στη Φλόριντα.
'Αυτή είναι πραγματική ανακοίνωση ή παρωδία; Διότι αν αυτή είναι στ' αλήθεια η ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Καναδά, είναι ντροπή', έγραψε ο αληταρας εμιγκρες Ρούμπιο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Περιπαίζοντας τον Τριντό εξάλλου ακροδεξιοι φασιστομουτρα καναδοί αληταραδες χρήστες του Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας την ετικέτα #TrudeauEulogies, ανήρτησαν κάθε λογής νεκρολογίες σε θετικό τόνο και χωρίς καμιά κριτική, ακόμη και για τον... Νταρθ Βέιντερ, τον κακό της ταινίας Πόλεμος των Άστρων.
Ο Καναδάς, μια χώρα που επί μακρόν συγκαταλεγόταν στους - λιγοστούς μέχρι πριν από κάποια χρόνια - συμμάχους της Αβάνας στη Δύση, φιλοξένησε τις μυστικές συνομιλίες ανάμεσα στην Κούβα και τις ΗΠΑ με τη μεσολάβηση του Βατικανού, οι οποίες οδήγησαν στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, οι σχέσεις των οποίων παρέμεναν εχθρικές από την περίοδο του ψυχρού πολέμου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Τουρκία ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια
28/11/2016 12.00
Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια ξεκίνησε σήμερα επίσκεψη στην Τουρκία, όπου μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν τις αρχές ότι κακοποιούν κρατούμενους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο. Ο Νιλς Μέλτσερ δήλωσε ότι στη διάρκεια της επίσκεψής του που θα διαρκέσει μία εβδομάδα θα συναντηθεί κυρίως με θύματα και τις οικογένειές τους και θα επισκεφθεί αστυνομικά τμήματα, δικαστήρια και φυλακές, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ στην Άγκυρα. 'Αναμένω με ανυπομονησία να μπορέσω να συζητήσω με την τουρκική κυβέρνηση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπιστούν προκλήσεις όπως ο σεβασμός του κράτους δικαίου, η προαγωγή της ευθύνης (απέναντι στον νόμο) και ο σεβασμός του δικαιώματος των θυμάτων να λαμβάνουν αποζημίωση', είχε επισημάνει την Παρασκευή ο Μέλτσερ.
Η επίσκεψή του Μέλτσερ, η πρώτη που πραγματοποιεί ένας ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια από το 1998, πραγματοποιείται έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), το οποίο κατηγορεί τις τουρκικές αρχές ότι 'βασανίζουν ή κακομεταχειρίζονται' τους συλληφθέντες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές και τονίζουν ότι οι νομικές διαδικασίες που ξεκίνησαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος γίνονται με απόλυτο σεβασμό προς το κράτος δικαίου.
Η επίσκεψη του Μέλτσερ πραγματοποιείται 'έπειτα από πρόσκληση της κυβέρνησης' της Τουρκίας, υπογράμμισε ο ΟΗΕ. Λίγες ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, η Διεθνής Αμνηστία είχε ήδη κάνει λόγο για 'αξιόπιστες αποδείξεις', σύμφωνα με τις οποίες γίνονται βασανιστήρια, ακόμη και βιασμοί.
Οι δυτικοί εταίροι της Τουρκίας εκφράζουν τακτικά την ανησυχία τους για το εύρος της καταστολής μετά την 15η Ιουλίου: περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ θα αναφερθεί στις πρώτες παρατηρήσεις και συστάσεις του στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Κούβα ο Τσίπρας για τον Κάστρο - Ποιοι ηγέτες θα παραστούν, ποιες χωρες θα στειλουν αντιπροσωπους
28/11/2016 15.00
Για την κουβανική πρωτεύουσα αναχωρεί σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο, την ώρα που οι περισσότεροι ηγέτες τηρούν σιγή ιχθύος για το αν θα παραστούν ή όχι στην κηδεία που θα γίνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.
Μέχρι στιγμής, πέραν του Έλληνα πρωθυπουργό, ο μόνος δυτικός ομόλογός του ο οποίος σίγουρα θα ταξιδέψει μέχρι το νησί προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις είναι ο καναδός πρωθυπουργος Τζαστίν Τριντό. Κι ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει σχέδια να ταξιδέψει στην Αβάνα λόγω 'βεβαρημένου προγράμματος', σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στην κηδεία του Κάστρο αναμένεται να παραστούν ο Βρετανός υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Άλαν Ντάνκαν, ο Tζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, ο Μάικλ Χίγκινς, πρόεδρος της Ιρλανδίας όπως και ο ηγέτης του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς.
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν παρότι κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο πένθος και απηύθυνε συλλυπητήριο μήνυμα κάνοντας λόγο για έναν 'στενό φίλο και σύντροφο', δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις αλλά στέλνει αντιπροσωπεία η οποία αναχώρησε σήμερα από την Πιονγιάνγκ για την Αβάνα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
To «αντίο» του Γλέζου στον Κάστρο: O Φιντέλ ως όραμα, ως ιδέα δεν πέθανε, ζει και εμψυχώνει όλους τους αγωνιστές
Ο Γλέζος αποχαιρέτησε τον Κάστρο με μήνυμα προς τον Ραούλ Κάστρο
28.11.2016 | 00:00
Με μήνυμα προς τον Ραούλ Κάστρο, αποχαιρέτησε τον Φιντέλ Κάστρο το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, Μανώλης Γλέζος. Το μήνυμά του από τη Πάρο όπου παραβρέθηκε στον εορτασμό για την Εθνική Αντίσταση:
«Αγαπητέ Ραούλ Κάστρο
Viva Cuba, Vica Cuba, Viva Cuba
Il primo libero territorio dell America
Ο Fidel, ο Che Gueavara , εσύ και οι Κουβανέζοι μου έμαθαν, όταν είχα έλθει στην Κούβα πριν από μισό αιώνα, γιατί το είχατε κάνει πράξη με τους αγώνες και τις θυσίες σας. Το όραμα για μια ελεύθερη Λατινική Αμερική και ελεύθερη ολόκληρη την ανθρωπότητα παραμένει όραμα, ζωντανεύει και θεριεύει, με τη βιολογική αποχώρηση του Fidel, γιατί ο Fidel ως όραμα, ως ιδέα δεν πέθανε, ζει και εμψυχώνει όλους τους σκλάβους, όλους τους αγωνιστές.
Μανώλης Γλέζος
Πάρος 27-11-2016»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους τη Δευτέρα τα αστικά λεωφορεία
27|11|2016 14:31
Την αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν μέχρι και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στη σημερινή γενική τους συνέλευση, σε ένδειξη καλής θέλησης και κατόπιν της σαφούς δέσμευσης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι μέχρι την Τρίτη θα σταλούν στον Οργανισμό 3,9 εκατ. ευρώ της δόσης Δεκεμβρίου από την κρατική επιχορήγηση. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο από στις 5 το πρωί τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ θα εκτελούνται κανονικά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επικός Τσακωμός Πούτιν Ομπάμα Στην Λίμα Του Περού! Αναγκάστηκαν Αξιωματούχοι και από τις δυο πλευρές να διακόψουν την μόλις τεσσάρων λεπτών συνάντηση!
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από αίτημα του απερχόμενου πρόεδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής του APEC στη Λίμα του Περού (την Κυριακή).
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θέλησε να κάνει μαθήματα στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, περί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της η Ρωσία, στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ, υπογραμμίζοντας οτι ΗΠΑ και εταίροι έχουν δεσμευτεί για την κυριαρχία της Ουκρανίας»(Δηλαδή λίγο πολύ,τον απείλησε κιόλας)
Ο Ομπάμα τόνισε επίσης την ανάγκη για τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών τους «να συνεχίσουν να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, μαζί με την ευρύτερη διεθνή κοινότητα, για να μειωθεί η βία και να ανακουφίσει τον πόνο του συριακού λαού, για να λάβει την ειρωνική απάντηση του Πούτιν, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πια αναγκαίο: Το ισλαμικό κράτος έφτασε στο τέλος του,και σύντομα ο εμφύλιος στην Συρία!
Για το Ουκρανικό πρόβλημα ο Πουτιν ήταν κυνικός και απολυτος, λέγοντας: Τα όσα αφορούν στη Πόρτα μας, και στα σύνορά μας, με τους πρώην σύμμαχους μας, και αδέλφια μας Ουκρανούς, αφορά αποκλειστικά την Ρωσία και την Ουκρανία, εμείς πάντως δεν θα αφήσουμε το ΝΑΤΟ να απαγάγει την Ουκρανία.
Η συζήτηση πήρε φωτιά και κόπηκε άμεσα,όταν ο Πουτιν ανέφερε στον Ομπαμα ότι δεν χρειαζόταν να πιέσει (κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα) τον Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει άδεια στα ρωσικά πολεμικά πλοία που εισέρχονται στα ελληνικά λιμάνια,και τόνισε στον Ομπαμα ότι οι δηλώσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ ( Ντόναλντ Τραμπ) για την Ελλάδα: «Δεν έχουμε καμία δουλειά εμείς με την Ελλάδα, ας αφήσουμε την Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τη Ρωσία, είναι στην σωστή κατεύθυνση!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι άμαχοι εγκαταλείπουν κρυφά τις ισλαμοφασιστοκρατούμενες περιοχές του Χαλεπίου
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016, 15:27
Περισσότεροι από 400 άμαχοι διέφυγαν στη διάρκεια της νύχτας από τις ισλαμοφασιστοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπίου προς περιοχές τις οποίες ελέγχουν ο κυβερνητικές δυνάμεις, λίγο μετά την κατάληψη από τον στρατό της μεγαλύτερης συνοικίας που τελούσε υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών, ανέφερε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Ένα μέρος αυτών των κατοίκων, που προέρχονταν στην πλειονότητά τους από τις συνοικίες Χαϊνταριγέ και Σάαρ, έφθασαν τη νύχτα στη συνοικία Μασάκεν Χανάνο, την οποία ανακατέλαβαν το Σάββατο (χθες) οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο. Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο, οι μάχες συνεχίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ανάμεσα στις δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας και σε ομάδες των ισλαμοφασιστών σε συνοικίες που γειτνιάζουν με τη Χαϊνταριγέ και τη Σαχούρ. Οι περιοχές αυτές επλήγησαν επίσης από πυρά όλμων που εκτόξευσαν οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας, πρόσθεσε το Αποικιακο παρατηρητήριο.
Ο φιλοκυβερνητικός τύπος χαιρέτισε την "επιτυχία" των κυβερνητικών δυνάμεων και ανέφερε ότι οι τελευταίες συνεχίζουν την Κυριακή (σήμερα) την προέλασή τους. Χθες, τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν στις επιδρομές που εξαπέλυσε η Συριακη Δημοκρατια και από πυρά του πυροβολικού σε πολλές συνοικίες του ανατολικού Χαλεπίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν από την έναρξη της επιχείρησης της Συριακης Δημοκρατιας στις 15 Νοεμβρίου στους 219, από τους οποίους τα 27 ήταν παιδιά, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο.
Από την πλευρά τους, οι ισλαμοφασιστες ενέτειναν τις ρίψεις ρουκετών εναντίον των δυτικών συνοικιών χθες βράδυ και στη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι και να τραυματιστούν δεκάδες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Συνολικά, 27 άμαχοι, ανάμεσά τους 11 παιδιά, σκοτώθηκαν αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση. Τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αφότου ξέσπασε ο πολεμος των αποικιοκρατων με τους δουλους ισλαμοφασιστες τους στη Συρια τον Μάρτιο του 2011.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλαστή η είδηση για τον “πολυεκατομμυριούχο” Αντόνιο Κάστρο, γιο του Φιντέλ Κάστρο
28/11/2016
Με τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο γίνεται μία μάχη για τις εντυπώσεις και στο διαδίκτυο, και, δυστυχώς, οι πλαστές ειδήσεις που κυκλοφορούν δεν είναι λίγες. Μία από τις πιο διαδεδομένες των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα σχετίζεται με τον γιο του Φιντέλ Κάστρο, Αντόνιο, ο οποίος σύμφωνα με την είδηση έχει 900 εκατομμύρια δολλάρια ενώ οι κάτοικοι της Κούβας ζουν με 20 δολλάρια το μήνα. Την είδηση διέδωσε στην Ελλάδα το protothema.grσυμφερόντων Θέμου Αναστασιάδη και το iefimerida.gr για να διαδοθεί μετά από εκεί σε μία σειρά άλλες ιστοσελίδες. Η αλήθεια, βεβαίως, είναι πολύ διαφορετική.
Η “είδηση” επανήλθε στη δημοσιότητα μέσω ιστοσελίδων “αντικαθεστωτικών” ΜΜΕ από τις ΗΠΑ, όπως το therealcuba που ειδικεύονται στην προπαγάνδα ενάντια στο καστρικό καθεστώς. Εκεί, ξαναειπώθηκε ότι ο Κάστρο έχει περιουσία 900 εκατομμυρίων δολλαρίων ενώ επαναδημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από τις διακοπές του γιου του στη Μεσόγειο. Από εκεί πήραν την “είδηση” τα ελληνικά ΜΜΕ, και είπαν ότι η περιουσία των 900 εκατομμυρίων ανήκει στον γιο του Φιντέλ, Αντόνιο.
Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη είδηση είχε πρωτοέλθει στη δημοσιότητα το μακρινό 2006 από το περιοδικό Forbes. Η είδηση ήταν ένα τεράστιο ψέμμα. Ουσιαστικά, το περιοδικό υπολόγισε όλες τις κρατικές υποδομές σα να ανήκουν στο Κάστρο. Κι έτσι, ο Φιντέλ Κάστρο έγινε ξαφνικά πολυεκατομμυριούχος. Ήταν τόσο χονδροειδέστατο το ψέμμα ώστε ούτε η κυβέρνηση Μπους, ούτε η CIA προάσπισαν το δημοσίευμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι και η Miami Herald, μία δεξιόστροφη εφημερίδα που έχει διασυνδέσεις με την κουβανο-αμερικάνικη μαφία η οποία είναι παροδιασιακά εχθρική προς το καθεστώς της Κουβανικής Επανάστασης έχει παραδεχτεί σε ανύποπτο χρόνο ότι ο Φιντέλ Κάστρο ζούσε μεν πάνω από τον μέσο όρο του λαού της Κούβας, όχι όμως πλουσιοπάροχα.
Γράφει η εφημερίδα από τις 8 Οκτωβρίου του 2000: “Τα σπίτια τον Φιντέλ και Ραούλ είναι μεγάλα αλλά απλά διακοσμημένα… το καθιστικό του Φιντέλ είναι επιπλωμένο με απλά έπιπλα και δερμάτινους καναπέδες… η πιο μεγάλη πολυτέλεια στο σπίτι είναι μία μεγάλη τηλεόραση” Ακόμα και το CBS παραδέχτηκε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε το Forbes για να υπολογίσει την περιουσία του Κάστρο ήταν πλαστοί. Όσον αφορά για το γιο του Φιντέλ, Αντόνιο Κάστρο, ένα από τα 10 παιδιά του Κάστρο από δύο διαφορετικούς γάμους και δύο εξωσυζυγικές σχέσεις, δεν ασχολήθηκε ποτέ με την πολιτική ενώ είναι ένας καταξιωμένος χειρούργος γιατρός που διατελεί υπεύθυνος της Κουβανικής και Ελβετικής Ομάδας μπέιζμπολ.
Σχολιο.- Να απαξιωθεί ο Κάστρο κι η πολιτική του... Τρέμουν ακόμη και τον νεκρό Φιντέλ... γι αυτό θα παραμείνει για μας αθάνατος...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΓΚΛΗΜΑ! Η ΔΕΗ έκοψε το ΡΕΥΜΑ σε φτωχή γυναίκα με ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ και την κατάκοιτη ηλικιωμένη μητέρα της στην Κυψέλη. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο ήταν εκεί και επανασύνδεσε το ρεύμα!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κανένας ηγέτης του καπιταλιστικού συστήματος, κανένας χουντικός δεν μίλησε ποτέ μπροστά σ' έναν οπλισμένο λαό, όπως ο Φιντέλ Κάστρο!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο «αριστερίστικος» αμοραλισμός στους πιο αποκρουστικούς και αηδιαστικούς μορφασμούς… Γιάννης Μηλιός: Ο αμοραλισμός ενός πρώην «αριστεριστή»…
«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…». Καβάφης
Αυτοί οι στίχοι του Καβάφη ταιριάζουν απόλυτα στον παλιό «αριστεριστή» και μανιακά αυτό-εξευτελιζόμενο, Γιάννη Μηλιό… Ο Γιάννης Μηλιός ξεκίνησε την πολιτική του …καριέρα από τη Β΄ Πανελλαδική ( αριστερό ρεύμα του ΚΚΕεσ.). Μια πτέρυγα του «ρεύματος» δημιούργησε το «Σχολιαστή»: Η μαγιά των διαβόητων «Ιών»… Ο Γιάννης Μηλιός συνέχισε «μοναχικός» με το... τριμηνιαίο περιοδικό «Θέσεις»…
Πολύ γρήγορα απόκτησε προσβάσεις στο ΠΑΣΟΚ: Δρούσε στα «μετόπισθεν» του Άκη και του Αρσένη… Κατόπιν βρέθηκε στα «ανώγια» του ΣΥΡΙΖΑ: Υψηλόβαθμο στέλεχος και μάλιστα υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ… Μέχρι το Μάρτιο του 2013 ήταν προεδρικότερος του Προέδρου… Δεν του έγιναν κάποια «χατίρια», …εξαργυρώσεις για τη φανατική προεδρικότητά του, και θύμωσε, αδειάζοντας τον Τσίπρα…
Και από τη «ρήξη» της …καρέκλας στη νέα συγκόλληση: Πρόεδρος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών!!! Ο καυγάς για το πάπλωμα, λοιπόν… Ο «αριστερίστικος» αμοραλισμός στους πιο αποκρουστικούς και αηδιαστικούς μορφασμούς… Ο Καβάφης τέτοιους τύπους αριβιστών θα είχε υπόψη του, γράφοντας τους παραπάνω στίχους…
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιάννης Μηλιός... το χαρακτηριστικό παράδειγμα του ξεπουλημένου φραγκοφονιά, του "αριστερού"-Σόρος και σια...
Νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου διορίζεται το σούργεο Γιάννης Μηλιός... από την κυβέρνηση Τσίπρα! Ναι, ο "αριστερός" που έγλειφε κώλους για να γίνει πρόεδρος Δημοκρατίας ο Αβραμόπουλος κι αυτός Επίτροπος, ο "αριστερός" που μόλις χθες έβγαζε κραυγές εναντίον του Τσίπρα... πρόεδρος του... Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου! Εμάς δεν μας εκπλήσσει καθόλου!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μίλησε για πορνεία... η λινάτσα των 35.000 ευρώ μηνιάτικο, που αν δεν την έσπρωχνε ο Άκης δεν θα την ήξερε ούτε η μάνα της...
Μαρια Σπυράκη τώρα στον Σκάι (ευρωβουλευτης ΝΔ, δημοσιοκαφρος. Απο το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ): "Η Κούβα είναι το βασίλειο των ναρκωτικών και της πορνείας". Ναι. Ενώ εδώ είμαστε ο παράδεισος του φτωχού και κατατρεγμένου και έχουμε εξαλείψει και ναρκωτικά, και πορνεία. ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φιντέλ Κάστρο.... Ένας μεγάλος φίλος της Παλαιστίνης
Ακριβώς για αυτόν τον λόγο σε όλον τον κόσμο όπως και στην Ελλάδα, όλοι οι εκπρόσωποι αυτών που μολύνουν την ανθρωπότητα χύνουν τόνους από δηλητήριο. Εμείς όμως που βρισκόμαστε στην απέναντι μεριά από όλους αυτούς, ξέρουμε... σημ. Στην φωτογραφία, Παλαιστίνιος φοιτητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας πενθεί τον θάνατο του Φιντέλ
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ΕΛΤΑ λέει γιορτάζουν τα 25 χρόνια διπλωματικών σχέσεων με τους φονιάδες του Παλαιστινιακού λαού.
Με τους Κατακτητές της Παλαιστινιακής γης που με την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή ισοπεδώνουν με κάθε ευκαιρία άμαχο πληθυσμό Παλαιστινίων με σκοπό την εξαφάνιση του. Να μην γίνει από κανέναν μας αποδεκτό. Να αντιδράσουμε με κάθε μέσο και τρόπο!!
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της Κοινής Έκδοσης, η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, κα Ιριτ Μπεν Άμπα, δήλωσε: «Φέτος το Κράτος του Ισραήλ και η Ελληνική Δημοκρατία γιορτάζουν την 25η Επέτειο Πλήρων Διπλωματικών Σχέσεων. Οι διμερείς σχέσεις μας έχουν ιστορία χιλιάδων χρόνων, καθώς οι δύο αρχαίοι λαοί μας είχαν μεγάλη αλληλεπίδραση στην κοινή μας περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Για εκατοντάδες χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε την πατρίδα μεγάλων Eβραϊκών κοινοτήτων σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, τα Ιωάννινα, η Χαλκίδα, η Λάρισα, ο Βόλος, η Κέρκυρα και η Ρόδος. Οι πολιτισμικοί και πνευματικοί θρησκευτικοί διάλογοι που άνθισαν σε αυτά τα εβραϊκά κέντρα είχαν μεγάλη επιρροή στην παγκόσμια Εβραϊκή Ιστορία και άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στον ελληνικό πολιτισμό. Ο Ελληνικός Εβραϊσμός σχεδόν αφανίστηκε από την Ναζιστική βαρβαρότητα κατά τη διάρκεια της Σοά (Ολοκαύτωμα). Όμως, εκείνοι οι Έλληνες Εβραίοι που επέζησαν διατήρησαν την μοναδική τους κληρονομιά. Άλλοι μετανάστευσαν στο Ισραήλ και σε άλλα μέρη του κόσμου. Οι Έλληνες Εβραίοι επηρέασαν τον πολιτισμό και οικονομία του Ισραήλ, συμβάλλοντας στην αναγέννηση του Εβραϊκού έθνους στην ιστορική του πατρίδα. Σήμερα, έπειτα από 25 χρόνια αναβαθμισμένων σχέσεων, το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν θερμές σχέσεις που βασίζονται στη φιλία και τα κοινά στρατηγικά συμφέροντα. Η πολυδιάστατη συνεργασία σε όλους τους τομείς στην κοινή μας περιοχή, αντικατοπτρίζει την ιστορική και πολιτισμική μας εγγύτητα και τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας. Εύχομαι στις χώρες και τους λαούς μας πολλά ακόμα χρόνια φιλικών σχέσεων.»
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σιώνια,Αμερικανόδουλοι, Νεοφιλελέρες και "Αριστεροί" και «αναρχικοι» τύπου Σόρρος που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την Επανάσταση , εχθές και σήμερα, μας δείχνουν γιατί οι Κομμουνιστές ακόμα και νεκροί τους προκαλούν πανικό
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως είπατε ? Στην "μικρή Αβάνα" στο Μαιαμι πανηγυρίζουν κορνάροντας 100 αμάξια ? Στην "μεγάλη Αβάνα" της Κουβας ξεκινά η πορεία δεκαδων χιλιαδων από το Πανεπιστήμιο για την Πλατεία της Επανάστασης για να αποδόσει τιμές στον Comandante !
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Και να πάρουμε μερικά στερεότυπα που αναπαράγονται αμάσητα από τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά. «Ελάφρυνση χρέους», «Αξιολόγηση», «Κουαρτέτο», «Επενδύσεις», «Ιδιωτικοποιήσεις».
Αλλά πριν το πληρώσουμε, ας μάθουμε πώς δημιουργήθηκε. Μήπως πληρώνουμε τα χρέη της χούντας για τα έξοδα που έκανε για εκτελέσεις, βασανιστήρια, φυλακίσεις και εξορίες;
Αξιολόγηση: Θα δεχόταν ποτέ μία κυρίαρχη χώρα, π.χ. Γερμανία, Γαλλία κ.λπ., ένα διεθνές κουαρτέτο να την αξιολογεί σαν να ήταν δημόσιος υπάλληλος; Καλές οι επενδύσεις. Αλλά επενδύσεις έχουμε και στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές, στη Μαλαισία κ.α. Πλούτισαν αυτές οι χώρες; Μήπως όταν λένε επενδύσεις εννοούν στρατόπεδα εργασίας; Δώδεκα ώρες εργασίας την ημέρα, τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες τον χρόνο και αμοιβή λιγότερο από πενήντα λεπτά την ώρα. Αυτή είναι η προοπτική μας; Αν ένα λιμάνι, ένα αεροδρόμιο, μία ΔΕΚΟ είναι κερδοφόρα για τον ελληνικό λαό, τότε γιατί τα δίνουμε; Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει πως μόνο διεφθαρμένες κυβερνήσεις Τρίτου Κόσμου το πράττουν αυτό, με αντικειμενικό σκοπό τη μίζα. Ωραία δουλειά, πουλάς κάτι που δεν είναι δικό σου και τα κονομάς γερά.