Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Σαββατο 5 Νοεμβριου 2016


Standing Rock – ΗΠΑ: Ο μεγαλύτερος αγώνας Ινδιάνων εδώ και 150 χρόνια!
Πάνω από 400 φυλές ινδιάνων έχουν συγκεντρωθεί τους τελευταίους μήνες στην περιοχή Standing Rock, όπου κατοικούν 8.000 Σιού (Sioux). Οι ινδιάνοι αγωνίζονται από τον περασμένο Απρίλιο για να μην περάσει από τη γη τους ο αγωγός πετρελαίου Dacota Access – ένας αγωγός κόστους 3,7δις$, που θα μεταφέρει κάθε μέρα 570.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από την Β. Ντακότα στο Ιλινόις Ο αγώνας στον Standing Rock είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που έχουν δώσει οι ινδιάνοι στις ΗΠΑ τα τελευταία 150 χρόνια, ενώ ιστορικός είναι και ο βαθμός της συσπείρωσης των διαφορετικών ινδιάνικων φυλών.
Ο αγωγός Dacota Access απειλεί το πόσιμο νερό των Ινδιάνων
Οι διαρροές και άλλα ατυχήματα είναι πολύ συχνό φαινόμενο στους αγωγούς πετρελαίου. Καθώς ο αγωγός Dacota Access έχει σχεδιαστεί να περάσει κάτω από τη λίμνη Οάχε, μια τεχνητή λίμνη σ’ ένα φράγμα του ποταμού Μιζούρι, οι Ινδιάνοι φοβούνται ότι στο πρώτο ατύχημα θα μολυνθεί η λίμνη και ο ποταμός, που είναι οι μοναδικές πηγές πόσιμου νερού στα εδάφη τους. Όπως λέει το συμβούλιο των Σιου στο Standing Rock: «Οι αγωγοί, πετρελαίου σπάνε, έχουν μικρές ή μεγάλες διαρροές. Το θέμα δεν είναι αν θα συμβεί ατύχημα, αλλά πότε θα συμβεί». Την ίδια στιγμή περιβαλλοντολόγοι εξηγούν ότι αν ο ποταμός Μιζούρι μολυνθεί με πετρέλαιο δεν θα επηρεαστούν μόνο οι ινδιάνοι, αλλά 17 εκατομμύρια αμερικάνοι που βασίζονται στον ποταμό για την ύδρευση των πόλεων και των χωριών τους και την άρδευση των καλλιεργειών τους. Η μόλυνση του νερού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν είναι όμως το μόνο. Τα μηχανήματα για την κατασκευή του αγωγού ήδη διασχίζουν και καταστρέφουν ινδιάνικα νεκροταφεία και άλλους τόπους με θρησκευτική και αρχαιολογική αξία. «Νιώθουμε σαν να ζούμε στο 1875, γιατί αγωνιζόμαστε ακόμα για την γη μας» – Σέρμαν Αλέξι (Sherman Alexie), Ινδιάνος συγγραφέας
Η κινηματική Αμερική στέκεται στο πλευρό των ινδιάνων
Ο αγώνας των Σιού στο Standing Rock έχει προκαλέσει την συγκίνηση και αλληλεγγύη εκατοντάδων κινημάτων και προοδευτικών σωματείων στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Εδώ και μήνες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, από όλες τις περιοχές της Β. Αμερικής, ταξιδεύουν στο Standing Rock για να στηρίξουν τον αγώνα με την φυσική τους παρουσία καθώς και για να παραδώσουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν συλλεχθεί για τις ανάγκες του. Επίσης μια σειρά μαχητικά σωματεία όπως π.χ. των νοσηλευτών (National Nurses United) δεν μένουν στις ανακοινώσεις υποστήριξης και αλληλεγγύης, αλλά στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα στέλνοντας εθελοντικά σώματα νοσηλευτών στους καταυλισμούς του Standing Rock. Τα εθελοντικά σώματα νοσηλευτών και γιατρών έχουν σημαντική προσφορά στον αγώνα, καθώς ινδιάνοι και αλληλέγγυοι αντιμετωπίζουν σκληρή καταστολή.
Βία ενάντια σε ινδιάνους και αλληλέγγυους
Η εταιρία που κατασκευάζει τον αγωγό πετρελαίου, η Energy Transfer, αρχικά προσέλαβε μια εταιρία σεκιούριτι για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις. Ινδιάνοι και αλληλέγγυοι που διαμαρτύρονταν στα εργοτάξια του Dacota Access δέχτηκαν για πολλές μέρες επιθέσεις από άντρες της εταιρίας που χρησιμοποίησαν εναντίον τους σπρέι πιπεριού και εκπαιδευμένους σκύλους. Δημοσιογράφοι της εκπομπής Democracy Now (Δημοκρατία Τώρα) κατέγραψαν εικόνες από τις επιθέσεις. Συνελήφθησαν επί τόπου, ενώ όταν πρόβαλλαν τις εικόνες και τα βίντεο στην τηλεόραση δέχτηκαν μηνύσεις από την Energy Transfer με τον ισχυρισμό ότι καταπάτησαν ιδιωτική ιδιοκτησία για να τραβήξουν τα πλάνα!
Στις αρχές Σεπτέμβρη το συμβούλιο των Ινδιάνων πήρε την απόφαση να συνεχίσει τον αγώνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η απόφαση αυτή δεν ήταν καθόλου εύκολη, δεδομένου ότι στο Standing Rock η θερμοκρασία πέφτει μέχρι και 38 βαθμούς κάτω από το 0! Ινδιάνοι και αλληλέγγυοι έστησαν καταυλισμούς στην περιοχή όπου ο αγωγός θα αρχίσει να πλησιάζει τη λίμνη Οάχε για να σταματήσουν την επέκταση του σε αυτή την κατεύθυνση. Η αμερικανική κυβέρνηση απάντησε στέλνοντας την αστυνομία και δυνάμεις του στρατού να «καθαρίσουν» ότι εμποδίζει τη συνέχιση του έργου. Έτσι από τις αρχές Οκτώβρη Ινδιάνοι και αλληλέγγυοι έρχονται αντιμέτωποι με δακρυγόνα, οχήματα με εκτοξευτήρες νερού, άρματα που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμου του Ιράκ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πλαστικές σφαίρες, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες συλλήψεις αγωνιστών.
Θεσμικός ρατσισμός απέναντι στους ινδιάνους
Ο αγωγός Dacota Access αρχικά είχε σχεδιαστεί να περάσει από την πόλη Μπίσμαρκ, την πρωτεύουσα της Πολιτείας της Β. Ντακότα. Όταν το «σώμα μηχανικών του στρατού» (το οποίο εκδίδει άδειες, επιβλέπει και συχνά συμμετέχει σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα) γνωμοδότησε ότι ο αγωγός θα μπορούσε να μολύνει το νερό λιμνών και ποταμών, η διαδρομή από την οποία θα περνούσε ο DacotaAccess άλλαξε και από το Μπίσμπαρκ βρέθηκε στο Standing Rock. Ήταν μια καθαρά ρατσιστική απόφαση. Το 92% των κατοίκων του Μπίσμαρκ είναι λευκοί, ενώ το Standing Rock είναι το «σπίτι» 8.000 ινδιάνων. Τον προηγούμενο αιώνα οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ παραχώρησαν στους ινδιάνους εδάφη και ένα καθεστώς αυτονομίας και αυτοδιοίκησης σε αυτά, με μια σειρά συνθήκες που υπογράφηκαν με τις διαφορετικές φυλές. Ωστόσο, κάθε φορά που το αμερικάνικό κεφάλαιο ήθελε να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο, τα δάση, τα νερά ή να κατασκευάσει φαραωνικά έργα στις περιοχές των ινδιάνων, δεν δίσταζε να ξαναρπάξει τα εδάφη που είχε «παραχωρήσει» και να καταργήσει την αυτονομία των κατά τ’ άλλα «κυρίαρχων» ινδιάνων. Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα στο Standing Rock.
Νίκη στον αγώνα των ινδιάνων στο Standing Rock
Υπάρχει όμως και μια σημαντική διαφορά. Ο αγώνας αυτός, ο μεγαλύτερος που έχουν δώσει οι Ινδιάνοι στις ΗΠΑ τα τελευταία 150 χρόνια, έχει την υποστήριξη των αμερικανικών κινημάτων (όπως π.χ. το κίνημα των μαύρων ενάντια στην αστυνομική βία –το Black Lives Matter– περιβαλλοντικά κινήματα, κινήματα για την κοινωνική δικαιοσύνη κ.α.) των προοδευτικών σωματείων, αριστερών πολιτικών οργανώσεων (όπως η Σοσιαλιστική Εναλλακτική – η αδερφή οργάνωση του Ξ στις ΗΠΑ) καθώς και ενός σημαντικού κομματιού της νεολαίας. Και αυτή η ενότητα δίνει ελπίδα ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να είναι νικηφόρος. «Είμαστε ακόμα δυνατοί. Κρατάμε ακόμα τη γη μας» – Ντιν Ντέντμαν (Dean Dedman Jr), μέλος της φυλής Χανκπάπα (Hunkpapa) από το Standing Rock στη Ν. Ντακότα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολύ μ'αρέσει αυτή η ανακοίνωση, ότι η κηδεία του Βγενόπουλου θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Κρίμα μωρέ, γιατί περιμέναμε όλοι να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και να τον συνοδεύσουμε στην τελευταία του κατοικία τραγουδώντας το " Όσοι έχουνε πολλά λεφτά να `ξερα τι τα κάνουν άραγε σαν πεθάνουνε, βρ’ αμάν αμάν, μαζί τους θα τα πάρουν".
Σχολιο.- Πέθανε ο Βγενόπουλος; Ποιός; ο γνωστός; ο Μαρφινάκιας που κλείδωσε τους εργαζόμενους μέσα τότε;
Σχολιο.- μπα δε νομίζω, μάλλον δεν άντεξε ότι ήταν έτοιμοι οι συνεργάτες του που έχουν συλληφθεί να τον δώσουν στεγνά και ετοιμαζόταν για έκδοση στην Κύπρο
Σχολιο.- ''Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν η επιτομή της σύγχρονης αστικής τάξης της Ελλάδας. Ξεκίνησε ως νομικός σύμβουλος του ιδιοκτήτη του Κολοσσού Vivartia και πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου. Ντιλάροντας with other people's money και συγκεκριμένα αραβικά founds, ίδρυσε την Marfin Investments Group και εξαγόρασε έναντι 650 ζεστών εκατ. ευρώ το 2007 την Vivartia και έτσι έγινε ιδιοκτήτης της ΔΕΛΤΑ, του Μπαρπά-Στάθη, των Everest, του Υγεία, του Μητέρα, του Λητώ, της Blue Star και πολλών ακόμη επιχειρήσεων. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάρει τιμής ένεκεν τον Δασκαλόπουλο και να τον βάλει αντιπρόεδρο στην Vivartia και μια εβδομάδα μετά να τον απολύσει θέλοντας προφανώς να τον ξεφτιλίσει και να δείξει ποιος κάνει το αληθινό κουμάντο στον ΣΕΒ ως νέο χρηματοπιστωτικό τζάκι, απέναντι στα παραδοσιακά αφεντικά. Μέσω της Marfin έδωσε απίθανα ποσά σε θαλασσοδάνεια επιτυγχάνοντας πάντα with other people's money, επιθετικές εξαγορές και συγχωνεύσεις-αναδιαρθρώσεις εταιριών που έσβησαν από τον χάρτη. Ενεπλάκη στο μεγάλο χρηματοπιστωτικό σκάνδαλο της Κύπρου που οδήγησε στο σκάσιμο της τραπεζικής φούσκας στην Κύπρο, στα κυπριακά capital controls και στο σκληρό κυπριακό μνημόνιο, και για αυτό καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ενεπλάκη φυσικά και σε μια άκρως λαϊκιστική κίνηση δημιουργίας οπαδικού στρατού - όπως όλοι οι σύγχρονοι έλληνες αστοί κατσαπλιάδες - με την απάτη του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, που μας χάρισε ένα αυθαίρετο τσιμεντένιο γιαπί που ουδέποτε τελείωσε και ούτε πρόκειται.... Τέλος, αποτελεί το πιο χυδαίο δείγμα απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής όταν, πρώτα ως ιδιοκτήτης της Marfin επέβαλλε το μάντρωμα των υπαλλήλων της τράπεζας που οδήγησαν στην τραγωδία τον Μάϊο του 2010 - υπόθεση για την οποία δικάστηκε και καταδικάστηκε με ποινές χάδι- και κατόπιν για την ειρωνική χειρονομία του λίγες ώρες μετά την τραγωδία, δείχνοντας χαρακτηριστικά με το χέρι του τρία δάχτυλα όταν αντιμετώπισε τις διαμαρτυρίες του κόσμου έξω από την τράπεζα. Πέθανε λοιπόν μια συμβολική και εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού αστικού κόσμου''
Σχολιο.- Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Άρα, κλείνει και η υπόθεση Μαρφίν. Ποτέ δεν θα μάθουμε τι ακριβώς σχεδιάστηκε εκείνη τη μέρα και με τη συμμετοχή ποιων και σε ποιους ακριβώς ανατέθηκε η υλοποίηση της απόφασης.
Σχολιο.- Όλοι καταλαβαίνουμε όμως τι είχε συμβεί. Ο Βγενόπουλος πέθανε γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα, από ανακοπή, σε ηλικία 63 ετών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Να απελευθερωθούν άμεσα οι βουλευτές του HDP. Όλοι στη συγκέντρωση Σάββατο 5.11. στο Σύνταγμα στις 2.30 μμ
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Να απελευθερωθούν άμεσα οι βουλευτές του HDP Η λαϊκή διεθνής αλληλεγγύη θα μπει φραγμός στο αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν Όλοι στη συγκέντρωση Σάββατο 5.11. στο Σύνταγμα στις 2.30 μμ Η σύλληψη των ηγετών και 12 βουλευτών του κόμματος HDP από το καθεστώς Ερντογάν αποτελεί βάναυση επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και ουσιαστικά είναι πραξικόπημα.
Το καθεστώς με πρόφαση την απόπειρα πραξικοπήματος του καλοκαιριού έχει καταργήσει οποιαδήποτε δημοκρατικά δικαιώματα. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος έχει απολυθεί απ’ τη δουλειά του, εκατοντάδες δημοσιογράφοι είναι στις φυλακές, κοντά στα 80 κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά έχουν απαγορευτεί και σε πάρα πολλούς δήμους έχουν διοριστεί επίτροποι. Όλη η Τουρκία βρίσκεται σε γύψινο κλοιό αστυνομοκρατίας, ενώ στο Κουρδιστάν συνεχίζονται μεγάλες κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον αμάχων και του κουρδικού λαού. Η τουρκική Βουλή παίρνει αποφάσεις με προεδρικά διατάγματα έχοντας ως αφορμή το νόμο ειδικής έκτακτης ανάγκης και εφαρμόζει φασιστικές μεθόδους και πολιτική.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει θερμό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στις μαχόμενες δυνάμεις του τουρκικού και κουρδικού λαού. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαϊκό και εργατικό κίνημα, τη νεολαία και τις οργανώσεις της Aριστεράς, τους δημοκρατικούς φορείς να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις του λαϊκού κινήματος στην Τουρκία για διεθνή αλληλεγγύη και να δείξουν τη συμπαράστασή τους εδώ και τώρα με τους λαούς της Τουρκίας με άμεσες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑ.Ε.: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΟΥ HDP ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (4/11) 2 Μ.Μ. – 6 Μ.Μ. ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (5/11) 2.30 Μ.Μ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τη σύλληψη της ηγεσίας και των βουλευτών του κόμματος HDP στην Τουρκία με βάση ανυπόστατες κατηγορίες. Είναι και αυτό ένα ακόμη βήμα στον αυταρχικό, ολοκληρωτικό και βοναπαρτιστικό κατήφορο της κυβέρνησης Ερντογάν που έρχεται να συμπληρώσει τον «βρώμικο πόλεμο» του Τουρκικού στρατού ενάντια στο κουρδικό κίνημα, τις συνεχείς διώξεις δημοσιογράφων, αριστερών και προοδευτικών εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Αυτές οι τρομοκρατικές και αυταρχικές διώξεις πραγματοποιούνται την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν ξεδιπλώνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη και τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική κλιμακώνοντας την άμεση στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία και υιοθετώντας αναθεωρητική ρητορική για τα σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες.
Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη, αυταρχική και τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν τόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και η ΕΕ στο σύνολο της ενω φλυαρούν για δημοκρατία και δικαιώματα ένοχα αδρανούν απέναντι στον “μεγαλοπρεπή” ολοκληρωτισμό και επεκτατισμό του Ερντογάν. Χρειάζεται να υπάρξει άμεσα το πιο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης τόσο στο τουρκικό όσο και στον κουρδικό λαό. Στον κυνισμό και τον αυταρχισμό των κυβερνήσεων και τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών να αντιτάξουμε την κοινή πάλη των λαών για δημοκρατία, ελευθερία και ειρήνη.
Η Λαϊκή Ενότητα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στις συναγωνίστριες και του συναγωνιστές του HDP, του κόμματος που συσπειρώνει όχι απλώς τα δίκαια αιτήματα του κουρδικού λαού αλλά και την ελπίδα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη όλων των λαών της Τουρκίας και τους λέμε «Δεν είστε μόνες και μόνοι!». Η ΛΑ.Ε. καλεί όλους/ες να συμμετάσχουν σήμερα Παρασκευή (4/11), 2μ.μ. – 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, στην διαμαρτυρία των Κούρδων. Απευθύνουμε, επίσης, κάλεσμα για αγωνιστική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση, Κούρδων και Ελλήνων, Σάββατο (5/11), στο Σύνταγμα στις 2.30 μ.μ. και την πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στην Τουρκική πρεσβεία (Ρηγίλλης) ενάντια στις συλλήψεις της ηγεσίας του HDP.
Για το Γραφείο Τύπου
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Υφυπουργος Παιδειας ο Ζουραρις στον ανασχηματισμο. Στις εκλογές του 2002 ο Μπουτάρης είχε κατέβει ως απλός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ (Αγαπιος Σαχινης υποψ. δήμαρχος) και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το ΚΚΕ τα έσπασε με τον Ζουράρι μετά τις βουλευτικές του 2000, όταν ο Ζουραρις δεν βγήκε βουλευτής ενώ (έλεγε ότι) του το είχαν υποσχεθεί.
Σχολιο.- Δίκιο έχεις ως προς το πρώτο. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ήταν ο Μπουτάρης. Ως προς τον Ζουράρι δεν είχε ανακοινωθεί καμιά διακοπή σχέσεων ούτε από τον ίδιο τότε. Αν και σίγουρα δυσαρεστήθηκε που δεν τον έβγαλαν βουλευτή.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ντεμιρτάς «έφτυσε» τον Τούρκο εισαγγελέα: «Δεν απαντώ σε τίποτα – Είστε ένα θέατρο»
Με περιφρόνηση του είπε: «Δεν πρόκειται να απαντήσω σε καμία ερώτησή σου. Με κανέναν τρόπο δεν πιστεύω στη δικαιοσύνη αυτού του δικαστηρίου. Αρνούμαι να είμαι ηθοποιός σε αυτό το θέατρο που μόλις άρχισε επειδή ο Ερντογάν το διέταξε», όπως μεταδίδουν διαδικτυακοί ακτιβιστές. Ολόκληρη η δήλωση όπως διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:
«Είμαστε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού. Δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας αλλά τις μάζες που μας εξέλεξαν. Είμαστε μέλη της Βουλής με κοινοβουλευτική ασυλία. Δεν θα επιτρέψω την ασέβεια στη θέληση του λαού. Αρνούμαι να είμαι ηθοποιός σε αυτό το δικαστικό θέατρο που ξεκίνησε επειδή το διέταξε ο Ερντογάν. Δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Ακόμα και ότι με φέρατε εδώ είναι παράνομο. Είτε στη φυλακή, είτε στη Βουλή, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας και τον αγώνα μας. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα απαλλάξουμε τη χώρα μας και τον λαό μας από αυτό το φασιστικό καθεστώς υπό το όνομα της Προεδρίας. Αργά ή γρήγορα ο δημοκρατικός αγώνας θα νικήσει. Το καθεστώς του Ερντογάν θα αλλάξει. Δεν ζητώ τίποτα ούτε περιμένω τίποτα από εσάς. Μόνο ο λαός μου μπορεί να με ανακρίνει για τις πολιτικές μου ιδέες».
Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική αστυνομία προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη σύλληψη των δύο συμπροέδρων του κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, και 10 βουλευτών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Την ίδια ώρα η πρόσβαση στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Whatsapp αποκλείστηκαν στην Τουρκία μετά τις συλλήψεις των Κούρδων βουλευτών του HDP, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα. Σύμφωνα με ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Σε απάντηση στις συλλήψεις των Κούρδων πολιτικών ισχυρότατη βομβιστική σημειώθηκε στο κέντρο της Άμιδας, Ντιγιάρμπακιρ όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες βουλευτές. Ανάμειξη με την τρομοκρατία χρέωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στους βουλευτές του σοσιαλιστικού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, που τέθηκαν υπό κράτηση από την τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Τα 12 στελέχη του κόμματος συνελήφθησαν επειδή αρνήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο έρευνας για εγκλήματα που σχετίζονται με «τρομοκρατική προπαγάνδα». Κατά τον Μπιναλί, δημοκρατικά εκλεγμένοι αξιωματούχοι υπό κανονικές συνθήκες, μπορούν να πάψουν να είναι βουλευτές μόνο με νέες εκλογές, αλλά «αυτοί οι αξιωματούχοι που αναμειγνύονται και ενθαρρύνουν την τρομοκρατία πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη». Εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για περισσότερους από 50 βουλευτές του κόμματος, μετά την άρση της ασυλίας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δυναμική παρουσία του Ε.ΠΑ.Μ στο Ναύπλιο
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στην ιστορική Πλ. Συντάγματος του Ναυπλίου, το Ε.ΠΑ.Μ με τον Γενικό του Γραμματέα, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και έντονη παρουσία Τ.Ο της Αττικής και Πελοποννήσου, έδωσαν δυναμικά το παρόν ενάντια στην ''6η Ελληνογερμανική Συνέλευση'' και την παρουσία του Γερμανού υπουργού, διορισμένου από την Μέρκελ ως “αρμοδίου για θέματα Ελλάδας”, Γιoχακίμ Φούχτελ. Δεκάδες διαπλεκόμενοι, πρόθυμοι και υποτελείς Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και κάθε λογής καρεκλοκένταυροι προσήλθαν στην συνέλευση, ερήμην των δημοτών τους, για να διαπραγματευθούν την παραχώρηση πλούτου και δραστηριοτήτων δήμων και περιφερειών σε Γερμανικά συμφέροντα, έναντι ανταλλαγμάτων, με το περυτίλιγμα της δήθεν παροχής γερμανικής τεχνογνωσίας.
Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, γνωστός για τις ενέργειές του να γίνει η Πελοπόννησος Ε.Ο.Ζ , επίσης ο Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ,που πρωτοστατεί στις “ελληνογερμανικές συνεργασίες” και άλλοι τοπικοί παράγοντες, που αποδοκιμάστηκαν έντονα από το πλήθος.
To E.ΠΑ.Μ με την δυναμική του παρουσία κατήγγειλε έμπρακτα την συμπαιγνία της υποτέλειας και τις μυστικές συμφωνίες που κρύβουν όλα όσα προειδοποιούσε ότι θα συμβούν. Στη διαμαρτυρία σημαντική ήταν η παρουσία της Λ.Α.Ε με ηγετικά στελέχη της και πλήθους αφυπνισμένων πολιτών της περιοχής.
Από το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
4/11/2016
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ για την σύλληψη των αρχηγών του Κουρδικού κόμματος HDP
To EΠAM καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την σύλληψη από τις Τουρκικές αρχές των αρχηγών του HDP και μέλη του Τουρκικου Κοινοβουλίου Σελαχαντίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ και ζητεί την άμεση απελευθέρωση τους για να αποφευχθεί και άλλη αιματοχυσία στην Τουρκία από την καταστολή των κινητοποιήσεων του Κουρδικού λαού που πρόκειται να ξεσπάσουν. Το ΕΠΑΜ εκφράζει την ανησυχία του από καθημερινή εμπέδωση της δικατατορίας του Ερντογάν που δημιουργεί κινδύνους σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Πολιτική Γραμματεία 4 Νοεμβρίου 2016
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κυβέρνηση συνεχίζει το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων συνεχίζοντας από κει που σταμάτησαν οι προηγούμενοι εφαρμόζοντας εκτός των άλλων το νόμο για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και ορισμένες Κυριακές. Ο στόχος προφανής. Από τη μια μεριά σταδιακά ξηλώνεται η Κυριακή αργία και από την άλλη το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ωφελεί τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα σε βάρος των μικρότερων επιχειρήσεων. Η ΟΙΥΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Κυριακή 6/11 και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα έξω από το κατάστημα public. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Friday, November 4, 2016 09:43
TON ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ AΠΟΤΕΛΟΥΝ: 6ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ; ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ; ΑΛ.ΑΝΥ.Α.; ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ; ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΣΤΟΠ ΤΑΙΠΕΔ; ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΥΠΟΣΤΕΓΟ; ΒΑ ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ; ΒΑΡΗ ΒΟΥΛΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ; ΒΟΛΟΥ ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ; ΒΥΡΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ; ΓΚΥΖΗ-ΠΟΛΥΓΩΝΟ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ; ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ; ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝ ΑΛΛΗΛ; ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;ΕΥΔΑΠ ΣΕΚ Σ; ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ; ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΣ; ΙΛΙΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ; ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ; ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑΣ; ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΟΦΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ; ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ; ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ; ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ; ΚΟΛΩΝΟΥ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΑΚ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΛΣ; ΚΟΛΩΝΟΥ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΑΚ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΛΣ 2; ΚΟΥΚΑΚΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΑ ΛΣ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΕΒΙΖΟΥ; ΚΟΥΚΑΚΙ ΠΛΑΚΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΜΩΝ; ΛΕΣΒΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ; ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ; Ν ΙΩΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ; Ν ΣΜΥΡΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ; Ν. ΙΩΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ;Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΛΣ; ΝΙΚΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ; ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ; ΠΑΛΛΗΝΗ ΓΕΡΑΚΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; ΠΑΤΗΣΙΑ ΛΣ; ΠΑΤΡΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ;ΠΕΡΑΜΑ ΑΝ ΣΥΝ; ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ; ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ; ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ; ΠΕΥΚΑΚΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΣ; ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ Ε.Ε. ΕΥΡΩ; ΡΑΦΗΝΑ ΠΙΚΕΡΜΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ; ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔ ΜΑΧΗΤ ΑΝΑΤΡΟΠΗ; ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΠ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ; ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΦΛΩΡΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ; ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Α' ΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ; ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ 3 ΔΕΝ; ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ; ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ; ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ; ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ; ΦΥΛΗ; ΦΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ; ΧΑΪΔΑΡΙ; ΧΑΪΔΑΡΙ ΙΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ; ΧΑΛΚΙΔΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΕΛΟΣ; ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥΕΠΙΤΡΟΠΗ; ΩΡΩΠΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ; ΩΡΩΠΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 2;SOS ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Δυναμική παρέμβαση της Πρωτοβουλίας στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου
http://epitropi3den.blogspot.g r/2016/11/blog-post.html
Στο κάλεσμα των συλλογικοτήτων του Περιστερίου ανταποκρίθηκαν πολλά μέλη συλλογικοτήτων από γειτονικές περιοχές. Ακολουθεί ενημερωτικό κείμενο που έστειλαν οι συναγωνιστές από το Περιστέρι. Μπλοκάρουμε τους Πλειστηριασμούς! Με μαζική παρουσία αγωνιστών, κινηματική διάθεση και μεγάλη δόση αλληλεγγύης, μπλοκάραμε τον πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου. Δυναμική παρουσία της Πρωτοβουλίας Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς καθώς και αγωνιστών από επιτροπές γειτονικών δήμων (Σεπόλια, Κολωνό, Αιγάλεω, Κορυδαλλό και αλλού) καθώς και αντιπροσωπείες οργανώσεων της Αριστεράς έδωσαν την απάντηση που αξίζει στα κοράκια των πολυεθνικών - κεφαλαίου και στο πολιτικό προσωπικό κυβέρνησης - δήμων. Φωνάχτηκαν συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους – δήμου – τραπεζίτη», «Παιδεία – Υγεία – Ρεύμα και Νερό, Δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο Λαό» και «Η ιστορία γράφεται με Ανυπακοή, Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή». Συνεχίζουμε δυναμικά! Κλιμακώνουμε την νίκη μας! Το Σάββατο 05/11, στον πεζόδρομο, έξω από το Κελάρι, στις 11:00 δίνουμε νέο ραντεβού αγώνα για παρέμβαση στη γειτονιά με μοίρασμα προκήρυξης και ντουντουκάδα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Φιλοκουρδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, 19:28
Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Κούρδων και εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από Κούρδους που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και μέλη πολιτικών κινημάτων, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, καταλήγοντας στην Πλατεία Συντάγματος. Οι 200 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για το διωγμό της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον μελών του κουρδικού κόμματος (HDP), αλλά και των δημοσιογράφων, ζητώντας να ελευθερωθούν τα ηγετικά στελέχη που συνελήφθησαν πρόσφατα. Το «παρών» έδωσαν μέλη της ΛΑΕ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς και πλήθος κόσμου. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης ήταν «Όχι στη δικτατορία του Ερντογάν», ενώ ακούστηκαν και συνθήματα για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χιλιάδες Κούρδοι κατά του Ερντογάν στην Κολωνία
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, 19:09
Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σήμερα στην Κολωνία για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής του σουλτανου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σύλληψη των μελών της ηγεσίας και των βουλευτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών. Η διαδήλωση που ήταν ειρηνική συγκέντρωσε περί τα 6.500 άτομα, σύμφωνα τους υπολογισμούς της αστυνομίας, συμμετοχή μικρότερη από αυτήν που υπολόγιζαν οι οργανωτές που ήλπιζαν στην προσέλευση 10.000 έως 15.000 ανθρώπων.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών και πορτρέτα των στελεχών του κόμματος , κυρίως του νεαρού χαρισματικού του ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Οι συλλήψεις των μελών της ηγεσίας το φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία προκάλεσαν οριγισμένες αντιδράσεις στην Ευρώπη. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ ανακοίνωσε χθες ότι κάλεσε τον τούρκο επιτετραμμένο στη Γερμανία, προειδοποιώντας την Τουρκία για τη φίμωση της αντιπολίτευσης. Στη Γερμανία κατοικεί η μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα στον κόσμο και η σημαντικότερη κουρδική κοινότητα στην Ευρώπη, που αριθμεί περί το ένα εκατομμύριο μέλη, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για εξαγωγή της σύγκρουσης στο γερμανικό έδαφος.
«Ο Ερντογάν επιδιώκει να οξύνει με τη βία την κατάσταση στην Τουρκία, πράγμα που θα οδηγήσει σε όξυνση και στη Γερμανία», δήλωσε σήμερα ο Γκεκάι Σοφούογλου, πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας της Γερμανίας σε συνέντευξή του στο δίκτυο RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) που μεταδόθηκε από το γερμανικό πρακτορείο DPA. Περιμένοντας τη διοργάνωση πολλών ακόμη διαδηλώσεων, ο Γκεκάι Σοφούογλου απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Στο τέλος του Ιουλίου, η Κολωνία φιλοξένησε διαδήλωση υποστήριξης του ισλαμο-φασιστα σουλτανου-«προέδρου» Ερντογάν, στην οποία συμμετείχαν 40.000 άνθρωποι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τουρκική αστυνομία διέλυσε διαδήλωση υπέρ της Τζουμχουριέτ
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, 17:58
Με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση η τουρκική αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει μια διαδήλωση υπέρ της εφημερίδας Τζουμχουριέτ στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν στο σημείο. Οι συγκεντρωμένοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, πολλά στελέχη της οποίας έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Προφυλακίσθηκαν 9 δημοσιογράφοι της Cumhuriyet
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, 10:39
Το δικαστήριο στο οποίο παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα 9 από τους προσαχθέντες δημοσιογράφους της εφημερίδας Cumhuriyet, αποφάσισε την προφυλάκισή τους, ενώ αποφυλάκισε τους Aydın Engin και Hikmet Çetinkaya με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Μεταξύ των προφυλακισμένων είναι και ο Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας Μurat Sabuncu. Οι δυο δημοσιογράφοι που αποφυλακίστηκαν πήγαν αμέσως στους συναδέλφους τους που έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση μπροστά στην εφημερίδα όπου τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα. Ο αρθρογράφος Aydın Engin στην είσοδο της εφημερίδας δήλωσε τα εξής: «Εννέα συνάδελφοί μας είναι μέσα. Θα προφυλακιστούν. Εγώ είμαι σεσημασμένος υπόδικος δημοσιογράφος (ο Aydın Engin είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σαν δημοσιογράφος και μετά το πραξικόπημα του 1980. Αναγκάστηκε να ζήσει για 12 χρόνια στο εξωτερικό ως πολιτικός πρόσφυγας και επέστρεψε στην Τουρκία το 1991 επωφελούμενος από μερική αμνηστία εκτίοντας μικρής διάρκειας φυλάκιση πριν επιστρέψει στην δημοσιογραφία). Θα σας πω τί είπε ο Μουράτ Σαμπουντζού: 'Σκύβουμε με σεβασμό μπροστά στο λαό και τους αναγνώστες μας. Αλλά σε κανέναν άλλον'. Κι έτσι έγινε».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Περιορισμένη πρόσβαση σε Facebook, Twitter και YouTube
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, 10:56
Περιορισμένη πρόσβαση στις ιστοσελίδες Facebook, Twitter και YouTube διαπιστώνει η πλατφόρμα παρακολούθησης TurkeyBlocks. Ο περιορισμός αυτός αποδίδεται στους τακτικισμούς της κυβέρνησης Ερντογάν να «φιμώσει» τα μίντια, στο πλαίσιο μιας γενικότερης «εκκαθάρισης»που ξεκίνησε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Τ24, η τουρκική αρχή τηλεπικοινωνιών BTK επενέβη για να περιορίσει την πρόσβαση στις κύριες υπηρεσίες VPN, όπως το Tor Project και το Tunnel Bear.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταδίκη από το Βατικανό για δηλώσεις ιερέα σχετικά με τον φονικό σεισμό της Ιταλίας
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, 03:52
Το Βατικανό καταδίκασε χθες έναν ακροδεξιό καθολικό ραδιοφωνικό σταθμό που μετέδωσε ότι οι αλλεπάλληλοι σεισμοί στην Ιταλία τους τελευταίους τρεις μήνες είναι η "τιμωρία του Θεού" επειδή η χώρα ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. "Τα σχόλια αυτά είναι προσβλητικά για τους πιστούς και σκανδαλώδη για τους μη πιστούς", φέρεται να δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Άντζελο Μπέκιου, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα των σεισμών για τα όσα είπε αυτήν την εβδομάδα ένας παρουσιαστής στον καθολικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Maria. Ο εκφωνητής ισχυρίστηκε ότι οι σεισμοί, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου ο οποίος σκότωσε σχεδόν 300 ανθρώπους τον Αύγουστο και ισοπέδωσε ολόκληρες κοινότητες στην κεντρική Ιταλία ήταν η "τιμωρία του Θεού" για τις ανθρώπινες αμαρτίες. Σε αυτές συμπεριέλαβε και την έγκριση του συμφώνου συμβίωσης, τον περασμένο Μάιο. Ο Μπέκιου τόνισε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός, ο οποίος στο παρελθόν έχει επικριθεί και για κάποια σχόλια που θεωρήθηκαν αντισημιτικά, θα πρέπει "να μετριάσει τους τόνους" και να συμμορφωθεί με το μήνυμα της Εκκλησίας περί ελέους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδήλωση Κούρδων στη Μασσαλία κατά των διώξεων του Ερντογάν
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016, 21:55
Πολλές εκατοντάδες Κούρδοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο της Μασσαλίας (νοτιοανατολική Γαλλία) και διαδήλωσαν έως το προξενείο της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη χθες τη νύχτα των ηγετών και βουλευτών του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος της χώρας, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. "Ένα πλήθος 600-700 ανθρώπων διαδήλωσε, κοντά στο προξενείο (οι διαδηλωτές) άρχισαν να έχουν επιθετική συμπεριφορά και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν ρίψη δακρυγόνων" έκανε γνωστό το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την επαρχιακή διοίκηση δημόσιας Ασφάλειας. Διαδηλώσεις στήριξης των Κούρδων πολιτικών έχουν προγραμματιστεί για αύριο στη Μασσαλία και το Παρίσι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ινδονησία: Ένας αληταρας νεκρός σε «διαδήλωση» με επειδοδια μουσουλμανοφασιστων
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016, 21:24
Ένα γουρουνι ισλαμοφασιστας έχασε τη ζωή του και 12 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια «διαδήλωσης» μουσουλμανοφασιστων στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, κατά του χριστιανού κυβερνήτη της πόλης, ο οποίος κατηγορείται από τα γουρουνια τους ισλαμοφασιστες για «βλασφημία». Ο νεκρός αληταρας ήταν γηραιός ισλαμοφασιστας, ενώ οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες, μπαμπού και άλλα αντικείμενα τα οποία εκτόξευσαν οι αληταραδες ισλαμοφασιστες «διαδηλωτές». Η ινδονησιακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει τους ισλαμοφασιστες «διαδηλωτές» έξω από το προεδρικό μέγαρο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανελλαδικη Απεργια από το ΠΑΜΕ στις 8 Δεκεμβρη. Σε απεργιακο ξεσηκωμο καλει εργαζομενους και σωματεια το ΠΑΜΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΕΔΥΕ – «Ανεπιθυμητος ο Ομπαμα, καμια εμπλοκη της Ελλαδας στους ιμπεριακιστικους σχεδιασμους και πολεμους». Συλλαλητηριο στις 15 Νοεμβρη στις 6.30 μ.μ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Αεροπλανοφορο Κουζνετσοφ. Ρωσικη ασκηση στο Καστελλοριζο. Μηνυμα εμπρακτης αναγνωρισης του δικαιωματος της Ελλαδας εντος του FIR Αθηνων θεωρειται το αιτημα των Ρωσων για αεροπορικες ασκησεις του αεροπλανοφορου Κουζνετσοφ νοτιοανατολικα του Καστελλοριζου. Το αιτημα ικανοποιηθηκε με ΝΟΤΑΜ που εκδοθηκε από την Ελλαδα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανω από 500.000 Ελληνες με καταθλιψη το 2015. Κατά 35% αυξηθηκαν οι αυτοκτονιες. Στο 8% του Γενικου Πληθυσμου υπολογιζονται οι ψυχικες διαταραχες συμφωνα με την ερευνα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας καραγκιόζης ονόματι Ζουράρις, που υπουργοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο της Παιδείας (!), σε κάτι δηλώσεις, μνημείο ασυναρτησίας και κυνισμού, παρομοίασε την κυβέρνηση των Συριζανέλλ με την ΠΕΕΑ και τον εαυτό του με τον Άρη Βελουχιώτη! Μάλλον θα έπρεπε να θυμηθεί τον Τσολάκογλου και τους "υπουργούς" του, αλλά δεν πειράζει, έχει το ακαταλόγιστο!...
Ανοίγουν θέσεις εργασίας για μεταφραστές και ψυχιάτρους! «Αισθάνομαι υπουργός σε κυβέρνηση σε μια χώρα υπό κατοχήν, όπως ακριβώς ήταν ο Άρης Βελουχιώτης αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχήν, όπως ήταν ο Σβώλος υπό κατοχήν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για το πώς θα βγούμε από αυτή την «κατοχή» είπε ότι «θα βγούμε με Αντίσταση».
ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΓΑΡΙΣΕΤΕ;
«Αισθάνομαι υπουργός σε κυβέρνηση σε μια χώρα υπό κατοχήν, όπως ακριβώς ήταν ο Άρης Βελουχιώτης αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχήν, όπως ήταν ο Σβώλος υπό κατοχήν». Μέχρι τώρα απέφευγα τέτοιες συγκρίσεις. Αλλά όταν ένας θρασύς αλήτης, όπως ο Ζουράρις, επιχειρεί να ασελγήσει σε βάρος της ιστορίας των αγώνων μας, ε! Ας συγκρίνω κι εγώ: Με υπουργό των κυβερνήσεων Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη, μοιάζεις, ρε ξευτιλισμένε! Ο Άρης και ο Σβώλος τους πολεμούσαν τους κατακτητές. Δεν υλοποιούσαν τις εντολές του Βερολίνου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουρδικός ξεσηκωμός σε όλη την Τουρκία – Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη
Σε όλη την Τουρκία και όχι μόνο στο τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν ο δημοκρατικός πατριωτικός κουρδικός λαός ξεσηκώνεται! Πληροφορίες που μεταδίδονται με πολλές δυσκολίες από μιντιακούς ακτιβιστές μέσω των social media αναφέρουν ότι χιλιάδες Κούρδοι διαδηλωτές συγκρούονται με την τουρκική Αστυνομία σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Να σημειωθεί εδώ ότι στην Πόλη ζούνε περίπου 5 εκ. Κούρδοι. Μιντιακοί ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις καταστολής εκτός από δακρυγόνα και κανόνια νερού χρησιμοποιούν και πλαστικές σφαίρες ενάντια στους διαδηλωτές.
H τουρκική αστυνομία προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη σύλληψη των δύο συμπροέδρων του κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, και 11 βουλευτών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Στη συνέχεια ακολούθησαν συλλήψεις δημάρχων και άλλων στελεχών. Την ίδια ώρα η πρόσβαση στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Whatsapp αποκλείστηκαν στην Τουρκία μετά τις συλλήψεις των Κούρδων βουλευτών του HDP, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα. Σύμφωνα με ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ο Άσαντ συνεχίζει να σκοτώνει το λαό της Συρίας", τονίζει...
...το ανθρωπόμορφο κτήνος από τη Σαουδική Αραβία του παιδόφιλου Σαούδ, που πολεμάει στο Χαλέπι για λογαριασμό της "πολιτισμένης" δύσης και τον "εκδημοκρατισμό της Συρίας! Καμία ανακωχή, χωρίς έλεος με τους αποκεφαλιστές δολοφόνους, τους μισθοφόρους τρομοκράτες!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
O υπουργός παιδείας Γαβρογλου είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Λάτση.
Ειναι που χτυπά τη διαπλοκή ο Τσίπρας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναβαθμίστηκε το σιωνιστικό λόμπυ στην "πρώτη φορά αριστερά"... Τσάρος της Οικονομίας, σιωνιστής με βούλα!
Ο Τσιπτας ήταν ο εκλεκτός του σιωνιστικού ινστιτουτου Levy... Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως αυτό ήταν μια στρατηγική επιλογή των σιωνιστών... Πιο σιωνιστική κυβέρνηση, μετά από αυτή του κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη; Η κυβέρνηση Τσίπρα! Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ινστιτουτο Levi
Πρώτα εμφανίστηκε στην "αριστερή" κυβέρνηση η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου... σαν υπουργος Εργασιας, από την καρδιά των think tank του Σόρος,σύζυγος του ελληνοαμερικανού προέδρου του γνωστού σιωνιστικού Ινστιτούτου Levy. Ξέρετε, η κυρία για την οποία έστειλαν σπίτι της τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας
Απομακρύνεται από τη θέση της γ.γ. του υπουργείου Εργασίας η Δήμητρα Χαλικιά, μετά από καταγγελίες που προχώρησε για απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, για ευνοούν στα μεγάλα ΚΕΚ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Η γενική γραμματέας Δήμητρα Χαλικιά με επιστολή στο Μαξίμου καταγγέλλει ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, όταν προέκυψε θέμα νομιμότητας στο περιεχόμενο πρόσκλησης για την πρόσληψη ανέργων σε 34 δήμους, κατηγόρησε εκείνη (τη γ.γ. του υπουργείου) ότι "ζήτησε από το ΑΣΕΠ να βγάλει αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη πρόσκληση".
Dimitri B. Papadimitriou, President, Levy Economics Institute of Bard College Tώρα η κυβέρνηση απέκτησε ολόκληρη την οικογένεια, μιας και υπουργος στην Οικονομία της "πρώτη φορά αριστερά", αναλαμβάνει και ο σύζυγος της Αντωνοπούλου, Δ. Παπαδημητριου, η ιδια παραμένει στην κυβέρνηση...
Ο Τσίπρας του 'βαλε τα γυαλιά στο Γιωργάκη! Τώρα κατάλαβες τη σημαίνει σιωνιστική "αριστερά" με βούλα;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Σε διπλό «ηλεκτροσόκ» υποβάλλει από χτες η κυβέρνηση του Σουδάν τα λαϊκά στρώματα της χώρας, κόβοντας αφενός τις κρατικές επιδοτήσεις στα καύσιμα και αυξάνοντας την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος υποστηρίζοντας ότι έτσι θα φρενάρει τον πληθωρισμό και θα ελέγξει την υποτίμηση της σουδανικής λίρας. Το Σεπτέμβρη του 2013, μετά την ανακοίνωση παρόμοιων αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας, είχαν πραγματοποιηθεί μαζικές διαδηλώσεις σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας με πάνω από 200 νεκρούς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Η ρωσική εκεχειρία στο Χαλέπι
Χθες, στο Πεκίνο, ο ειδικός απεσταλμένος της κινεζικής κυβέρνησης στη Συρία, Σίε Σιαογιουάν, εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του να αυξήσει την ανάμειξη σε προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό του πολυετούς πολέμου στη Συρία. Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση στις εμπόλεμες πλευρές της Συρίας, αλλά και στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, να προχωρήσουν σε νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας τη γενικότερη ρωσική στρατιωτική επίθεση στο Χαλέπι (πέρα από τη χτεσινή 10ωρη παύση των βομβαρδισμών) «νόμιμη εκστρατεία κατά τρομοκρατικών στόχων». Στο Ανατολικό Χαλέπι, πάντως, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευης η 10ωρη ρωσική παύση των βομβαρδισμών, σε μία νέα προσπάθεια της Μόσχας να πείσει τους αντικαθεστωτικούς ενόπλους να αποχωρήσουν από τη βομβαρδισμένη πόλη. Ωστόσο, αργότερα το μεσημέρι, κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως επτά όλμοι έπεσαν σε έναν από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στο Α. Χαλέπι, σε μία φανερή προσπάθεια των αντικαθεστωτικών να τρομοκρατήσουν όσους αμάχους θέλησαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να φύγουν από την περιοχή. To ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ μετέδωσε πως τραυματίστηκαν ελαφρά δύο Ρώσοι στρατιώτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα σε ασφαλέστερη περιοχή. Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε επιπλέον πως τραυματίστηκε και ένας ανταποκριτής φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού κοντά στο Α. Χαλέπι. Αναφέρθηκαν, τέλος, αεροπορικές επιδρομές στη δυτική πόλη Αταρέμπ της Συρίας, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τριών παιδιών.