Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Κυριακη 6 Νοεμβριου 2016


6 Νοεμβρίου 2016
Τα ηλεκτρικά μηχανάκια στην Κούβα
Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν στην Κούβα τα ηλεκτρικά μηχανάκια και η χρήστες τους αυξήθηκαν αναλογικά με τα μεσαία στρώματα, καθώς το κόστος για την εισαγωγή ενός ηλεκτρικού μοτοποδηλάτου, είναι 1.200 - 1.500 cuc (1cuc=1$). Όπως είναι φυσικό έγινε γρήγορα ένα δημοφιλές μέσο μετακίνησης για την νεολαία και γρήγορα εντάχθηκε στην μεγάλη ποικιλία μέσων μετακίνησης που μπορεί να δει κανείς στους κουβανικούς δρόμους, ιδιαίτερα στην επαρχία.
Εμείς δυσκολευτήκαμε λίγο, γιατί συνηθισμένοι στον θόρυβο της εξάτμισης, αυτά που δεν κάνουν καθόλου θόρυβο μας έχουν κάνει να πεταχτούμε πολλές φορές εμφανιζόμενα από το πουθενά. Η αλήθεια είναι ότι το κουβανικό κράτος προωθεί την χρήση τους, καθώς τα τέλη εισαγωγής ενός τέτοιου μεταφορικού μέσου είναι 200 cuc με αποτέλεσμα, όπως αναφέραμε ήδη, να μην ξεπερνά το συνολικό του κόστος τα 1500 cuc.
H μόνη τελωνειακή δέσμευση είναι να έχουν ισχύ μέχρι 1000 watt και η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξουν να μην ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα. Έτσι λοιπόν εντάχθηκε και το ηλεκτρικό μηχανάκι στην καθημερινότητα της μετακίνησης των κουβανών και όπως ισχύει και με τα άλλα μέσα μεταφοράς, σπάνια θα δεις στο δρόμο μηχανάκι μόνο με τον οδηγό, πάντα μεταφέρουν και κάποιον ακόμα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Καμμένος, θα μπει στα ρεκόρ Γκίνες κάθε έξι μήνες ορκιζεται υπουργός Αμύνης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάντως, αυτή η κουβέντα για τα πτυχία και τα διδακτορικά, ως προϋπόθεση για την ανάληψη κυβερνητικής θέσης, προδίδει ένα βαθύ συντηρητισμό και αποτυπώνει τη σφραγίδα μιας βαθιά μικροαστικής αντίληψης για τη γνώση, την πολιτική και την κοινωνία. Όπως φαίνεται και για την πλειονότητα των αριστερών, η κριτική που ασκήθηκε στο εκπαιδευτικό σύστημα κατά τη μεγάλη έκρηξη της αμφισβήτησης τις δεκαετίες 1960 και '70, με την καθοριστική συμβολή του Αλτουσέρ και με αποκορύφωμα την εξέγερση του Μάη 1968, δεν έχει καμιά σημασία.
Το εκπαιδευτικό σύστημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως μέσο παροχής μόρφωσης και όχι ως μηχανισμός εγχάραξης της κυρίαρχης ιδεολογίας, κατανομής ταξικών θέσεων και επαγγελματικής εξειδίκευσης. Συνάμα, η πολιτική αντιμετωπίζεται ως υπόθεση κάποιων ειδικών. Λες και αποβλέπουμε, ως Αριστερά, στην τεχνοκρατική διαχείριση, όπως ακριβώς υποστηρίζει η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία.
Καμιά φορά σκέφτομαι ότι, για τον κόσμο αυτόν, προσωπικότητες του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, όπως ο Τορέζ, ο Μαλατέστα, ο Ντουρούτι, ο Τέλμαν, ο Ντιμιτρόφ, ο Τίτο, ο Χο Τσι Μινχ κ.ά., σύγχρονοι ηγέτες όπως ο Τσάβες, ο Μοράλες, ο Μαδούρο κ.ά., δεν θα έπρεπε να φτάσουν στις θέσεις που κατείχαν. Πού πας, ρε Τσάβες, χωρίς πτυχίο και διδακτορικό;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μα το λέει στην αρχή καθαρά o Zoυραρις: Αισθάνεται υπουργός σε κυβέρνηση σε μια χώρα υπό κατοχήν. Από εκεί και πέρα, ας μας πει που και πότε έγινε υπουργός ο Άρης Βελουχιώτης κατά τη διάρκεια της κατοχής ώστε να βρίσκει σημείο σύγκρισης μαζί του; Έχει συναίσθηση του τι λέει; Επί κατοχής ΆΛΛΟΙ ήταν υπουργοί, και τους φύλαγαν οι γερμανοτσολιάδες και οι ταγματασφαλίτες, για να μην πέσουν στα χέρια του ΕΛΑΣ και του Βελουχιώτη, και ξεπληρώσουν το τίμημα της προδοσίας τους. Με εκείνους τους "υπουργούς" να ταυτίζεται ο κύριος Ζουράρις.
Ή είναι ηλίθιος ο Ζουραρις ή μας περνάει για ηλίθιους. Έμμεσα παραδέχτηκε ότι είναι υπουργός σε κατοχική κυβέρνηση. Υπουργός παιδείας στις κατοχικές κυβερνήσεις ήταν ο Λογοθετόπουλος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυρια Τσανάκα (Δημαρχος Καβαλας εκλεγμενη απο ΝΔ) να σας θυμήσω ποιος ειναι ο Φούχτελ
-Είναι αυτός που μεθόδευε σε συνεργασία με συγκεκριμένους Δημάρχους και επιχειρηματίες, λίγο καιρό πριν, σταδιακά να περικόπτονται οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό στη συνέχεια να επιβληθούν τοπικοί φόροι ώστε οι απλοί πολίτες, να σηκώσουν για ακόμη μία φορά το βάρος.
-Είναι αυτός που υπερασπίζονταν τις αθρόες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστηρίζοντας πως 1.000 εργαζόμενοι στην Γερμανία κάνουν την δουλειά 3.000 εργαζομένων στην Ελλάδα.
-Είναι αυτός που είχε αποστείλει 8σέλιδο ερωτηματολόγιο της Ελληνογερμανικής Συμμαχίας σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ και την ακριβή σύσταση του πληθυσμού, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση, σε μια προσπάθεια να «φακελώσει» τα περιουσιακά στοιχεία των Δήμων και των Περιφερειών της Χώρας με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας.
Ο ρόλος του κ. Φούχτελ ως τοποτηρητή είναι γνωστός σε όλους. Ήταν και είναι ο πολιορκητικός κριός μιας πρωτοβουλίας «νεοαποικιακού τύπου» με δέλεαρ την παροχή «τεχνογνωσίας», «συμβουλών», «εκπαίδευσης» και άλλης… βοήθειας προκειμένου να ωφεληθούν τα Γερμανικά συμφέροντα ιδιαίτερα από τον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ενέργειας. «Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος ο ευτραφής Γερμανός πολιτικός Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ. Κρύβεται πίσω από τον τίτλο του εκπροσώπου της Ελληνογερμανικής Συμμαχίας και αναζητεί τρόπους να κάνει «φίλους» στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προκειμένου να προωθήσει τα σχέδια των δανειστών για παράδοση της Ελληνικής Δημόσιας περιουσίας άνευ όρων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Φέτα, είναι το αρχαιότερο τυρί του κόσμου και η καταγωγή του ειναι ξεκάθαρα απο την Αρχαία Ελλάδα
Η φέτα το αρχαιότερο τυρί του κόσμου, το Ελληνικό τυρί που αναφορά βρίσκουμε στην Ομήρου Οδύσσεια όταν ο Οδυσσέας επισκέφτηκε το σπήλαιο του κύκλωπα Πολύφημου,επίσης μαθαίνουμε πως ο Πολύφημος παρασκεύαζε την φέτα !!!.
Επίσης καταλαβαίνουμε από το κείμενο του Όμηρου πως ο Πολύφημος είχε και άλλα είδη τυριών στα ράφια του!!!! Οδύσσεια, μετάφραση Καζαντζάκη-Κακριδή, ραψωδία ι στίχοι 216-249
Σε λίγο ομπρός στο σπήλιο φτάσαμε, μα μέσα αυτός δεν ήταν, μόν΄ τα παχιά τ΄ αρνιά του εβόσκιζε ψηλά στα βοσκοτόπια. Κι εμείς το σπήλιο τριγυρίζοντας το αποθαμάξαμε όλο: τυριά γεμάτα τα τυρόβολα• στις μάντρες στοιβαγμένα τ΄ αρνιά, τα ρίφια• κι ήταν ξέχωρα κλεισμένη η κάθε γέννα, χώρια μαθές τα πρωτογέννητα και χώρια τα μεσάτα, και τα ψιμάρνια χώρια• ξέχειλα τ΄ αγγειά από ορό θωρούσες — λεβέτια, σκάφες, όλα, που ΄φτιανε, να τα ΄χει και ν΄ αρμέγει. Τα παρακάλια τότε οι σύντροφοι κινούσαν, πρώτα απ΄ όλα να πάρουμε τυριά να φύγουμε, και πάλι διαγυρνώντας αρνιά από τα μαντριά ν΄ αρπάξουμε και ρίφια, να τα πάμε στο πλοίο, κι αμέσως να μακρύνουμε πα στ΄ αρμυρά πελάγη. Μα εγώ δεν άκουσα, και θα ΄μαστε πολύ πιο κερδεμένοι•πρώτα να ιδώ τον ίδιον ήθελα κι αν θα μου δώσει δώρα• μα οι σύντροφοί μου δεν θα γνώριζαν καμιά του καλοσύνη! Ανάψαμε φωτιά και στους θεούς προσφέραμε θυσίες, μετά κι εμείς να φάμε πήραμε τυρί, και καθισμένοι τον καρτερούσαμε, ως που γύρισε• στην πλάτη εκουβαλούσε ξύλα στεγνά, ένα ακέριο φόρτωμα, να τα ΄χει για το δείπνο. Κι ως χάμω τα ΄ριξε, αντιλάλησε βαριά τρογύρα ο βράχος. Εμείς στην αγκωνή χωθήκαμε του σπήλιου φοβισμένοι, κι αυτός στο σπήλιο το πλατύχωρο τα ζωντανά του μπάζει, όλα όσα θα ΄ρμεγε, όξω αφήνοντας τ΄ αρσενικά — τους τράγους και τους κριγιούς — στην αψηλόχτιστην αυλή• μετά ένα βράχο, που ΄χε να κλειεί του σπήλιου το άνοιγμα, σηκώνει και σφαλίζει, κατάβαρο• και να τον φόρτωνες σε εικοσιδυό καρότσιαγερά και να ΄χουν ρόδες τέσσερεις, δε σάλευε απ΄ τον τόπο• τόσο τρανός ο βράχος που ΄βαλε στην πόρτα, για να κλείσει. Κι ως τις αρνάδες πήρε κι άρμεξε και τις βελάστρες γίδες με τάξη, τα μικρά στις μάνες τους να τις βυζάξουν σπρώχνει. Μισό απ΄ το γάλα το άσπρο βάλθηκε μετά γοργά να πήξει, κι όπως το μάζωξε, το απίθωσε στα τυροβόλια μέσα• το άλλο μισό σε κάδους το ΄βαλε να το ΄χει για την ώραπου θα δειπνούσε, με το χέρι του ν΄ απλώνει και να πίνει.
------------------------------------------------------------------------------------------------
ο Ροντρίγκο #duterte μπορεί να έχει καλούς λόγους να " ξεχωρισει " το έθνος μας από την τροχιά των ΗΠΑ και προσανατολίζετε προς την Κίνα ", είπε μαλαισιανός ακαδημαϊκός Μάθιου Μaavak στο Sputnik.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Καζάκης στο Ναυπλιο: Παναθεμά τους! Συνεδριάζουν στο ίδιο κτίριο που ο Πολυζωίδης δεν δέχτηκε να καταδικάσουν και να σκοτώσουν οι Βαυαροί τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα (VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=Wyu7aOU0Efg
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στην ιστορική Πλ. Συντάγματος του Ναυπλίου, το Ε.ΠΑ.Μ με τον Γενικό του Γραμματέα, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και έντονη παρουσία Τ.Ο της Αττικής και Πελοποννήσου, έδωσαν δυναμικά το παρόν ενάντια στην ''6η Ελληνογερμανική Συνέλευση'' και την παρουσία του Γερμανού υπουργού, διορισμένου από την Μέρκελ ως “αρμοδίου για θέματα Ελλάδας”, Γιoχακίμ Φούχτελ.
Δεκάδες διαπλεκόμενοι, πρόθυμοι και υποτελείς Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και κάθε λογής καρεκλοκένταυροι προσήλθαν στην συνέλευση, ερήμην των δημοτών τους, για να διαπραγματευθούν την παραχώρηση πλούτου και δραστηριοτήτων δήμων και περιφερειών σε Γερμανικά συμφέροντα, έναντι ανταλλαγμάτων , με το περυτίλιγμα της δήθεν παροχής γερμανικής τεχνογνωσίας. Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, γνωστός για τις ενέργειές του να γίνει η Πελοπόννησος Ε.Ο.Ζ , επίσης ο Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ,που πρωτοστατεί στις “ελληνογερμανικές συνεργασίες” και άλλοι τοπικοί παράγοντες, που αποδοκιμάστηκαν έντονα από το πλήθος.
To E.ΠΑ.Μ με την δυναμική του παρουσία κατήγγειλε έμπρακτα την συμπαιγνία της υποτέλειας και τις μυστικές συμφωνίες που κρύβουν όλα όσα προειδοποιούσε ότι θα συμβούν. Στη διαμαρτυρία σημαντική ήταν η παρουσία της Λ.Α.Ε με ηγετικά στελέχη της και πλήθους αφυπνισμένων πολιτών της περιοχής.
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ Αθήνα 4 Νοεμβρίου 2016
https://www.youtube.com/watch?v=gMJXWTYg4F4&feature=share
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Η αυτονομιστική κουρδική οργάνωση ΤΑΚ ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ
Σύμφωνα με έναν ιστότοπο που πρόσκειται στην αυτονομιστική κουρδική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), που είναι διαφορετικη οργανωση από το Εργατικο Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε την Παρασκευή στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 100. Λίγες ώρες νωρίτερα οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει τους ηγέτες και ορισμένους βουλευτές του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού, αντιπολιτευόμενου κόμματος HDP, το οποίο κατηγορούν ότι διατηρεί δεσμούς με το PKK. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANF μετέδωσε σήμερα ότι το TAK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επιρρίψει ευθύνες στο PKK, ωστόσο και το Ισλαμοφασιστικό κράτος που συνεργαζεται με τη χαφιεδικη υπηρεσια της Τουρκιας ΜΙΤ ανέλαβε κατ εντολη της ΜΙΤ) επίσης την ευθύνη, όπως ανέφερε το Amaq, ένα πρακτορείο των τζιχαντοφασιστών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΕΙΠΟΥΝ με τοσα εκατομμυρια κοσμο στα ορια της φτωχειας και οχι ο χρονος για ψωνια... Με μια πρωτοδευτεροτριτη "αριστερα κυβερνηση" εδραιωνεται το πισωγυρισμα σε αιωνες όπου αλωνιζαν τα αφεντικα χωρις ωραρια εργασιας, χωρις δικαιωματα, παρα μονον απολυσεις! Εχουμε 52 λογους να λεμε ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Νότια Κορέα: Διαδηλώσεις για την παραίτηση της προέδρου
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, 23:45
Χιλιάδες Νοτιοκορεάτες διαδήλωσαν σήμερα στη Σεούλ, υπό την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας, με αίτημα την παραίτηση της προέδρου Παρκ Γκέουν-Χίε το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί σε ένα πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ της απομάκρυνσης της Παρκ από το αξίωμά της και προσπάθησαν να φτάσουν μέχρι τον Γαλάζιο Οίκο, το προεδρικό μέγαρο. Στο κέντρο της πρωτεύουσας είχαν αναπτυχθεί 20.000 αστυνομικοί για τη διαφύλαξη της τάξης.
Το βράδυ της Παρασκευής η πρόεδρος, σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά τηλεοπτικό διάγγελμά της, παραδέχτηκε ότι υπήρξε "απρόσεκτη" και δήλωσε έτοιμη να καταθέσει στον εισαγγελέα για το σκάνδαλο διαφθοράς. Η Παρκ κατηγορείται ότι ήταν υπό την επιρροή μιας σκιώδους συμβούλου, της Τσόι Σουν-Σιλ η οποία επωφελήθηκε από το γεγονός αυτό για να εκβιάζει βιομηχάνους. Η Τσόι συνελήφθη την Πέμπτη για απάτη και κατάχρηση εξουσίας. Η Παρκ, η δημοτικότητα της οποίας έχει πέσει στο 5%, παραδέχτηκε ότι είναι υπεύθυνη για το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη η έμπιστη φίλη της επί 40 χρόνια και ότι, εξαιτίας αυτής της φιλίας, επέδειξε "αμέλεια" και δεν ήταν όσο προσεκτική θα έπρεπε. Διέψευσε όμως τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, υπό την επιρροή της "Ρασπούτινας" –όπως αποκαλούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τσόι– συμμετείχε σε μια αίρεση σαμανιστικής έμπνευσης.
Η έμπιστη της Παρκ είναι κόρη ενός μυστηριώδους θρησκευτικού ηγέτη, του Τσόι Τάε-Μιν, ο οποίος έγινε μέντοράς της μετά τη δολοφονία της μητέρας της το 1974. Μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα της Παρκ, το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε την εφαρμογή ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα οργανώσει ένα κίνημα με αίτημα την απομάκρυνση της προέδρου. Οι αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι είναι μάλλον απίθανο να παραιτηθεί η Παρκ και ότι θα ολοκληρώσει όπως-όπως τη θητεία της μολονότι έχει αποδυναμωθεί όχι μόνο από το σκάνδαλο της Τσόι αλλά και από την αύξηση της ανεργίας, την υποχώρηση της ανάπτυξης και τις εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Aπολυτος δικτατορας ο Ερντογαν. Πληρης καταλυση των θεσμων και των νομων. Το τελος της τουρκικης δημοκρατιας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Εντουαρντ Σνοουντεν είναι ενας ηρωας της συχρονης εποχης
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η θετικη αλλαγη της θεσης του ΚΚΕ για το Κυπριακο και η σιχαμενη απαντηση του ρεφορμιστικου ΑΚΕΛ
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016
Η μεγάλη αντίφαση: Η Βενεζουέλα αποπληρώνει κανονικά τα χρέη της και της αυξάνουν τον κίνδυνο χρεοκοπιας!
Ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, κατήγγειλε ότι, αν και η Δημοκρατία της Βενεζουέλας έχει τιμήσει τις εξωτερικές χρηματοπιστωτικές υποχρεώσεις της, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αυξάνουν τον κίνδυνο χρεοκοπιας της Βενεζουέλας. Από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, ο αρχηγός του κράτους ανακοίνωσε ότι κατά τα τρία τελευταία χρόνια, η χώρα του έχει εξοφλήσει συνολικά 60 δισ. 375 εκ. δολάρια σε διεθνείς υποχρεώσεις. Πιο συγκεκριμένα, 23 δισ. δολάρια αποπληρώθηκαν το 2014, 20 δισ. 557 εκ. το 2015 και άλλα 16 δισ. 734 εκ. μέσα στο 2016.
«Είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που πληρώνει 60 δισ. δολάρια, τα οποία είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό, που έχει απόλυτη χρηματοπιστωτική, πολιτική, θεσμική και ηθική φερεγγυότητα, και οι εγκληματικές εταιρίες αξιολόγησης κινδύνου αυξάνουν τον κίνδυνο χώρας, γιατί με αυτό τον τρόπο μας επιτίθενται έτσι ώστε να μην έχουμε πρόσβαση στη φυσική πίστωση που έχουμε δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση», εξήγησε ο Μαδούρο, σε μετάδοση από το κρατικό κανάλι Venezolana deTelevisión. Τόνισε ότι κατά τα τελευταία τρία χρόνια, οι τράπεζες και οι οίκοι αξιολόγησης από τις ΗΠΑ έχουν πιέσει τη Βενεζουέλα για να κηρύξει πτώχευση (στάση πληρωμών), και έτσι να έχουν μια δικαιολογία για να προκαλέσουν μια διεθνή επέμβαση.
«Τι έκανε η αστική τάξη της Βενεζουέλας; Έφτιαξε λόμπι κατά της Βενεζουέλας. Υπάρχει κάποιος Ρικάρντο Χάουσμαν, ο οποίος πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθεί στη μαύρη λίστα και ότι πρέπει να περάσει από δίκη, γιατί είναι ο βασικός χρηματοοικονομικός διαχειριστής κατά της Βενεζουέλας», υποστήριξε. Πρόσθεσε ακόμα ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δώσει διεθνή συνέντευξη τύπου για να δώσει λεπτομέρειες για τον χρηματοοικονομικό πόλεμο που διεξάγεται κατά της Βενεζουέλας, και για να ζητήσει από το Λαϊκό Υπουργείο (δικαιοσύνης)«να ερευνήσει και να ενεργήσει» κατά των συνωμοτών. Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι για τα επόμενα δύο χρόνια, 2017-2019, η ατζέντα εργασίας θα επικεντρωθεί στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Game over" σήμερα, για τους "μετριοπαθείς" δολοφόνους στην Επαρχία Νταραά... η ελληνική εμπλοκή...
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας εξολόθρευσε μέχρι και τον τελευταίο φονιά των "μετριοπαθών εκδημοκρατιστών" της Συρίας, όπως τους αποκαλεί η "πολιτισμένη" δύση και κυρίων η Ε.Ε. του 4ου Ράιχ, στις περιοχές γύρων από την Daraa. Αυτή η νίκη είναι από τις μεγαλύτερες αντιτρομοκρατικές επιχείρήσεις στη Συρία, με δεδομένο πως στην Επαρχία της Daraa -που συνορεύει με την Ιορδανία-, από το 2013 λειτουργούσε το επίσημο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα των ΗΠΑ για την "Εκπαίδευση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης της Συρίας". Σύμφωνα με την "New York Times", το "πρόγραμα εκπαίδευσης" υλοποιήθηκε με τη συνεργασία ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών, αλλά συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας. Πρόγραμμα που επισήμως διέκοψαν οι ΗΠΑ, μετά την πρόσκληση για βοήθεια της Ρωσίας, από την κυβέρνηση της Συρίας.
Η ελληνική εμπλοκή Το καλοκαίρι του 2014, στα σύνορα της Ιορδανίας με την Επαρχία Νταραά της Συρίας, βρέθηκε κι ο ΓΑΠ, ως πρόεδρος της σιωνιστικής "σοσιαλιστικής" διεθνούς, ώστε να συνεισφέρει στο μποϊκοτάζ των εκλογών της Συρίας και την επίσπευση του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ"... κι εμείς εδώ δεν διαθέτουμε ακόμη μνήμη χρυσόψαρου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
«Αυτοί που πούλησαν τις γυναίκες και τις αδελφές στον κατακτητή, για να κάνουν τα νταραβέρια μαζί του, και μας σκλάβωσαν διπλά, αυτοί πάνε τώρα να μας πείσουν ότι είναι οι κέρβεροι της τιμής και της ηθικής! Μ' αυτά τα μέσα προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα και την εκμετάλλευσή του. Και πολλές φορές το καταφέρνουν αυτό και μας πείθουν μάλιστα ότι έτσι είναι όπως τα λένε»...
ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
(Από τον Λόγο στη Λαμία, 22 Οκτώβρη 1944)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Δημοκρατία της Μακεδονίας" τα Σκόπια για τον νέο υπουργό Παιδείας... Κωστα Γαβρογλου το 2008.
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΟΝΟΜΑΖΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΤΟ 2008...
Δεν έχουν τελειωμό οι "Φίληδες" του πολύπαθου Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, αφού κατά τον ολόφρεσκο Ανασχηματισμό, η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θεώρησε καλό να τοποθετήσει νέο Υπουργό Παιδείας τον Κώστα Γαβρόγλου, Βουλευτή Επικρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερη συμπάθεια σε Σκοπιανούς και Αλβανούς και... μεγάλη αντιπάθεια προς τον Μητροπολίτη Άνθιμο, όπως προκύπτει από κείμενο που συνυπέγραφε το 2008, τις παραμονές της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όπου και τέθηκε το ελληνικό "βέτο", για το οποίο εργαζόταν πυρετωδώς τότε η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, με τη μεγαλειώδη Συγκέντρωση τότε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης, με κεντρικό ομιλητή ακριβώς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (5-3-2008)!
Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2008, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, υπέγραψαν ανθελληνικό κείμενο, το οποίο υποστήριζε προκλητικότατα την αλυτρωτική Συνταγματική Ονομασία "Δημοκρατία Μακεδονίας" για τα Σκόπια, στήριζε το Κόσσοβο (του αιμοσταγούς UCK), καθησύχαζε για την αλβανική απειλή και χαρακτήριζε "σαχλαμάρες" τις κινήσεις και τα ΟΧΙ του Ανθίμου και των Μακεδόνων στο Σκοπιανό!
Σε αυτό το κείμενο φέρεται να έβαλε πλατιά φαρδιά τότε την υπογραφή του και ο Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να είναι Υπουργός Παιδείας μιας Ελλάδας που υπονομεύει και παραδίδει στα Σκόπια των πλαστογράφων! Αν πάλι πρόκειται για "λάθος" ή έχει αλλάξει απόψεις, ας ανακαλέσει δημόσια εκείνη την τραγική υπογραφή του, ζητώντας συγνώμη από τον ελληνικό λαό, κάτι το οποίο θα είναι προς τιμήν του...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Guardian θεωρεί την αποστολή της Ρωσικής Φρεγάτας «Ναύαρχος Γρηγόροβιτς» στην Συρία, «δυσοίωνη είδηση»
H αδελφοποίηση του Στάλινγκραντ με το Χαλέπι... ενώ το Kuznetsov πλέει νότια της Κρήτης
Μόσχα, 5 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Η Βρετανική εφημερίδα The Guardian, [1] έχει προβλέψει «δυσοίωνες εξελίξεις» μετά την αποστολή στην ακτή της Συρίας, της Ρωσικής φρεγάτας «Ναύαρχος Γρηγόροβιτς. Την Παρασκευή, σύμφωνα με το... δημοσίευμα, η φρεγάτα ήρθε στην Μεσόγειο προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα του Ρωσικού Ναυτικού του αεροπλανοφόρου που ο Guardian αποκαλεί «εμφατική επίδειξη των ναυτικών δυνάμεων. « Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το Ναύαρχος Γρηγόροβιτς», είναι εξοπλισμένο με «τρομερούς» πυραύλους cruise «Caliber». Με τους πυραύλους αυτούς τους ίδιους μπορεί να είναι οπλισμένα τα τρία Ρωσικά υποβρύχια, τα οποία, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης [2], επίσης , εισήλθαν στην Μεσόγειο. Το άρθρο του Guardian, λέει ότι η υπόθεση είναι ότι οι πύραυλοι αυτοί μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τις επιθέσεις στο Χαλέπι» στις επόμενες ώρες ή ημέρες. «
«Η Άφιξη του Ναύαρχου Γρηγοροβιτς» «και των υποβρυχυχίων που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους cruise, μπορεί να επιδεινώσουν την καταστροφή που αντιμετωπίζουν στο ανατολικό Χαλέπι,» - λέει η εφημερίδα. Βλέποντας στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» , αντίθετα, πιστεύει ότι μάλλον ίσως είναι μια επίδειξη της στρατιωτικής δύναμης. «Την εικόνα της σημασίας για την εκστρατεία αυτή δείχνει το γεγονός ότι οι Ρώσοι ναύτες για λίγες ημέρες ταξίδι στη Μεσόγειο έβαψαν κατάστρωμα (του αεροπλανοφόρου) σε ένα φωτεινό μπλε χρώμα - πιθανώς επειδή φαίνεται καλύτερα από τις αεροφωτογραφίες,» - είπε ο Guardian. Αν η Μόσχα θα ενισχύσει τη βομβιστική επίθεση στη Συρία αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των αεροσκαφών με βάση το Hmeymim, είπε η εφημερίδα.
Η βάση του Ρωσικού στόλου στην Ταρτούς δεν είναι σχεδιασμένη να φιλοξενήσει μεγάλα πλοία όπως το «Ναύαρχος Kuznetsov». Προηγουμένως , ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, δήλωσε ότι η Συμμαχία εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με την πιθανή χρήση των Ρωσικών πλοίων για τους βομβαρδισμούς στη Συρία. Στη Μόσχα, οι δηλώσεις αυτές ονομάζονται «αόριστες και παράλογες. « Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η ρωσική και την Συριακή Πολεμική Αεροπορία για 19 ημέρες δεν κάνουν επιδρομές στο Χαλέπι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις από τους μαχητές. Επιπλέον, στην πόλη στις 4ης Νοεμβρίου είχε κηρυχθεί ανθρωπιστική παύση, ζητήθηκε από τους μαχητές να εγκαταλείψουν τα ανατολικά του Χαλεπίου, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.