Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Παρασκευη 2 Δεκεμβριου 2016


Παναναπηρικό συλλαλητήριο 2 Δεκέμβρη, 10 πμ, Ομόνοια
3η Δεκέμβρη 2016 -Εθνική Ημέρα ΑμεΑ. Μια ημέρα πριν, στις 2 Δεκέμβρη 2016 τα σωματεία και οι σύλλογοι των ατόμων με αναπηρία διαδηλώνουν στην Ομόνοια στις 10 πμ, διεκδικώντας τη διασφάλιση του δημοσίου συστήματος υγείας –πρόνοιας- παιδείας και την ένταξη τους σε θέσεις εργασίας. Βάσει στοιχείων της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, το 84% των αναπήρων που εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό βιώνει την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Πάγια αιτήματά τους όπως η προσβασιμότητα του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος δεν ικανοποιήθηκαν ούτε και στα χρόνια της υποτιθέμενης ανάπτυξης, ούτε βέβαια μετά την εκδήλωση της πρωτοφανούς και εντεινόμενης οικονομικής δομικής κρίσης του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαιου. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις αρκούνταν στην παροχή πενιχρών προνομιακών επιδομάτων και στην ψήφιση νόμων που δεν εφαρμόζονταν ποτέ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μία νεκρή γυναίκα εργαζόμενη, ένας βαριά τραυματισμένος άνδρας και ακόμη τέσσερις τραυματίες είναι το αποτέλεσμα της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, σε ώρα αιχμής στο υπόγειο υποκαταστήματος της αλυσίδας Everest στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Χέυδεν, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προήλθε απο εργασίες ηλεκτροσυγκόλησης στο υπόγείο, στο οποίο βρίσκονταν τόσο το λογιστήριο όσο η κουζίνα, κατά παράβαση κάθε υγεινομικής πρόβλεψης.
Τα εργατικά ατυχήματα, όπως το συγκεκριμένο δεν αποτελούν στιγμιαίο λάθος ούτε μια άτυχη στιγμή. Είναι ακόμα μια θυσία ανθρώπινων ζωών που επιλέγει να κάνει αυτή (και η κάθε λογής) εργοδοσία στο βωμό των κερδών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο παρελθόν έχουν καταγγελθεί περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας/αυθαιρεσίας, όπως εκβιασμοί για εθελούσιες/εξαναγκαστικές παραιτήσεις και συνεχής εναλλαγή πόστων, ενώ παράλληλα η συνεχής πίεση και εντατική εργασία, αφού πολλές φορές απαγορεύονται ακόμα και τα διαλείμματα δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον εργασίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΣΤΟΙ;
Το στερεότυπο επανέρχεται ξανά και ξανά, αλλά δεν πρέπει να κουραστούμε να αποκαλύπτουμε το πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται. Πρόκειται για τον μύθο ότι δήθεν οι επαναστάτες προέρχονται από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, λόγω μόρφωσης, ενώ οι λαϊκές τάξεις, λόγω αμορφωσιάς, είναι συντηρητικές.
Η αλήθεια είναι πως σε όλη τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία, επικεφαλής επαναστατικών κινημάτων βρίσκονταν και άνθρωποι με προέλευση αστική (π.χ., Ένγκελς) ή μικροαστική (Μαρξ, Λένιν, Κάστρο κ.ά.), ενώ υπήρξαν και επαναστάτες ηγέτες προλεταριακής προέλευσης (Ντιμιτρόφ, Τίτο, Χο Τσι Μινχ, Τσάβες κ.ά.), Από πουθενά δεν προκύπτει πως οι επαναστάτες ηγέτες ήταν μόνο αστοί. Όμως, η δύναμη της Αριστεράς σχεδόν παντού και πάντα, είτε σε επαναστατικές είτε σε μη επαναστατικές καταστάσεις, βρισκόταν στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κάστρα του ΕΑΜ ήταν οι εργατικές-λαϊκές συνοικίες και τα φτωχά ανταρτοχώρια, όχι το Κολωνάκι κι η Κηφισιά. Το 25% της ΕΔΑ το 1958 σήμαινε 55-65% στις δυτικές συνοικίες και κάτω από 5% στα Β.Π. Στο περσινό δημοψήφισμα οι δυτικές συνοικίες έδωσαν 70-75% στο ΟΧΙ, με τα Β.Π. να δίνουν 60-75% στο ΝΑΙ.
Το ότι πολύς λαϊκός κόσμος εκφέρει και λόγο συντηρητικό, δεν αποτελεί κάτι το παράδοξο. Στην αστική κοινωνία κυρίαρχη ιδεολογία είναι η ιδεολογία της άρχουσας τάξης, που με τη μορφή της μικροαστικής ιδεολογίας επηρεάζει και την εργατική τάξη. Έτσι, το να λέει, π.χ., ένας απλός εργαζόμενος ή μια εργαζόμενη πως ο Κάστρο ήταν δικτάτορας, είναι πολύ διαφορετικό από το να το λέει ένας αστός με πτυχία και μεταπτυχιακά, άρα και με πρόσβαση στην ενημέρωση. Ο απλός εργαζόμενος επαναλαμβάνει αυτό που μαθαίνει από τα μαζικά ΜΜΕ, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυρίαρχης τάξης. Πρόκειται γι' αυτό που έλεγε ο Μπρεχτ: κατηγορούν τους εργάτες πως είναι αμόρφωτοι, αυτοί που τους στερούν το βιβλίο. Ο ένας λέει συνειδητά ψέματα, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του. Ο άλλος λέει αυτό που νομίζει πως είναι αλήθεια, γιατί αγνοεί πως στρέφεται κατά των συμφερόντων του. Η διαφορά είναι αβυσσαλέα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κούβα; Και το Γκουαντανάμο πού βρίσκεται, δηλαδή;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμία θυσία του πολιτιστικού μας πλούτου για τα επιχειρηματικά συμφέροντα! Οι αρχαιότητες ανήκουν στον ελληνικό λαό!
Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τη συμπαράστασή της και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων και της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, καθώς και στην τετράωρη στάση εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠΠΟ.
Καταγγέλλουμε, μαζί με τους αρχαιολόγους και τους άλλους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, την απόπειρα της κυβέρνησης να καταργήσει το σύστημα προστασίας των αρχαιοτήτων με το νομοσχέδιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας, στο οποίο δεν υπάρχει αναφορά στην προστασία του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας. Εκτός του ότι η ρύθμιση αυτή είναι αντισυνταγματική, στρέφεται ευθέως και κατά της ιστορικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που θυσιάζεται στον βωμό της επιχειρηματικής κερδοφορίας. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, η συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις αυτές και η απαίτηση προστασίας των αρχαιοτήτων αποτελούν υπόθεση όλου του ελληνικού λαού.
Τμήμα Πολιτισμού της ΛΑΕ
30 Νοεμβρίου 2016
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Επτά στις δέκα οικογένειες ξεπαγιάζουν
Δραματικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία αποτυπώνεται για την Ελλάδα… ενεργειακή φτώχεια, που φτάνει το 36%. Αδυναμία δηλαδή, την ώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν… οι πολίτες να μπορέσουν να κάνουν κάτι για να ζεσταθούν. Τα στοιχεία αποκαρδιωτικά, επτά στις δέκα οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με το κρύο, αφού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα που απαιτεί η θέρμανσή τους.
Ο κ. Ευθύμης 67 ετών τα τελευταία χρόνια, κάθε βδομάδα όπως λέει πηγαίνει με το δοχείο στο πρατήριο και παίρνει πετρέλαιο για τη σόμπα του. Με αυτή ζεσταίνουν το σπίτι τους με την γυναίκα του… αφού οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα απλά δεν υπάρχει. Με την πτώση του υδράργυρου τις τελευταίες ημέρες, ανέβηκε η ζήτηση του πετρελαίου, με μικρότερες ωστόσο παραγγελίες. Εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης θα αναζητήσουν και φέτος οι πολίτες, με δημοφιλέστερη το τζάκι ή και την ξυλόσομπα ειδικά στις περιπτώσεις που τα ξύλα υπάρχουν και δεν απαιτείται η αγορά τους.
Πάντως παρά την αύξηση στη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης με τιμή περίπου στα 91 λεπτά, σε γενικές γραμμές μαζικές παραγγελίες δεν έχουν γίνει, με τους πρατηριούχους ωστόσο να καλούν τους καταναλωτές να αποφύγουν να καθυστερήσουν τις παραγγελίες τους αφού δεν αποκλείεται οι τιμές ενόψει και των εορτών να σημειώσουν άνοδο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν εντοπίσετε άστεγο, μην τον αφήσετε να περιμένει.
Καλέστε -όλο το 24ωρο- στα 210 5246515, 210 5246516 και στο 1595 και πείτε μας πού είναι.
Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων είναι σε επιφυλακή 24 ώρες την ημέρα για να παρέχει άμεση βοήθεια στους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας και να τους παραπέμψει σε θερμαινόμενους χώρους εφοδιασμένους με φαγητό και σκεπάσματα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σας θυμίζει κάποιους ;;; Το σύνδρομο της Υβρεως : «...αυτός που πάσχει θεωρεί τους πολίτες απλώς ένα πεδίο όπου ασκεί την εξουσία του. Φροντίζει υπέρμετρα για τη δημόσια εικόνα του. Επιλέγει ενέργειες και δράσεις που ευνοούν αυτή την εικόνα του στον λαό. Ταυτίζει τον εαυτό του με το κράτος ή ακόμα και με το έθνος! Στις δημόσιες ομιλίες του μιλάει σαν μεσσίας, εκθειάζοντας τις ενέργειές του. Αγνοεί τις υποδείξεις και τις παρατηρήσεις του περιβάλλοντός του, αφού πιστεύει ότι έχει το αλάθητο και το προνόμιο να γνωρίζει μόνο αυτός την αλήθεια. Εχει υπερβολική αυτοπεποίθηση. Και τελικά χάνει την επαφή με την πραγματικότητα.
Ειδικότερα, η υπέρμετρη αίσθηση αυτοπεποίθησης τον οδηγεί στον αποκλεισμό κάθε λογικής συμβουλής, ενώ αρέσκεται μόνο στις κολακείες. Το σύνδρομο αυτό αποκτά μεγάλη σημασία, αφού οι ηγέτες που πάσχουν από αυτό επηρεάζουν τις τύχες των λαών τους, αλλά και άλλων λαών, πολλές φορές καθοριστικά...». Ενα ερώτημα που τίθεται είναι πώς δημιουργείται αυτό το σύνδρομο.
Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει το ανάλογο υπόστρωμα, τόσο το γενετικό όσο και το επίκτητο. Υπόστρωμα που αφορά τη δομή και την ανάπτυξη του εγκεφάλου του πάσχοντος. Οσον αφορά το γενετικό υπόστρωμα, οι νευροεπιστήμες δεν μπορούν ακόμα να το τροποποιήσουν. Αυτό όμως που μπορεί να επιτύχει η σύγχρονη επιστήμη είναι η διάγνωση. Και αυτό που μπορεί να κάνει ο λαός με την ψήφο του είναι η αποπομπή του
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" καλεί κάθε φίλο της Κούβας που θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στον Φιντέλ να επισκεφτούμε μαζικά το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί την πρεσβεία της Κούβας στη Σοφοκλεους 5 στη Φιλοθέη και να υπογράψουμε στο βιβλίο συλλυπητηρίων
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ
Καλημέρα σας και ΚΑΛΟ μήνα…..
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ .
Μετάφραση Αγγλικού κειμένου:
Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρ. Τ. Ερντογάν
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Πρόσφατα έχετε καθιερώσει μια επαναλαμβανόμενη και συνεχή αναφορά στα «σύνορα της καρδιάς των Τούρκων», όπως τα αντιλαμβάνεστε εσείς, τα οποία δεν ταυτίζονται με τα σημερινά φυσικά σύνορα της Τουρκίας προκειμένου να «χωρέσουν» σε αυτά και όλες οι νέο-οθωμανικές, επεκτατικές σας επιδιώξεις. Συχνά μάλιστα, μας πληροφορείτε πως παραδίδετε σε όλους εμάς και «μαθήματα ιστορίας». Εμείς όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτά τα «μαθήματα ιστορίας» όπως τα αποκαλείτε, αποτελούν μαθήματα επικίνδυνου λαϊκισμού σε ανιστόρητους και αμόρφωτους ανθρώπους οι οποίοι είναι φυσικό να μην γνωρίζουν όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε εσείς! Γιατί κάθε μορφωμένος άνθρωπος, Τούρκος, Έλληνας ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ασφαλώς και χαμογελάει όταν σας ακούει να αναφέρεστε στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου ισχυριζόμενος ότι «Σε αυτά τα νησιά έχουμε την ιστορία μας, τα μνημεία μας, τα τζαμιά μας!». Όλοι οι στοιχειωδώς μορφωμένοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη, γνωρίζουν πως το Αιγαίο πέλαγος, από την χαραυγή της ιστορίας ήταν και παραμένει Ελληνικό. Οι περιστασιακοί κατακτητές ποτέ δεν μπόρεσαν, ούτε πρόκειται να μπορέσουν ποτέ στο μέλλον, αυτό να το αλλάξουν.
Μήπως, μια και φαίνεται να σας ενδιαφέρει η ιστορία, πρέπει να σας υπενθυμίσουμε πως η λέξη Αιγαίο, σύμφωνα με την αθάνατη Ελληνική μυθολογία που μελετάει ολόκληρος ο πλανήτης εδώ και χιλιάδες χρόνια, προέρχεται από τον πατέρα του Θησέα και βασιλιά της Αθήνας Αιγέα ο οποίος έπεσε και πνίγηκε στα νερά του πελάγους από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο; Να σας υπενθυμίσουμε πως εδώ και 3.000 τουλάχιστον χρόνια πρωτοελληνικοί λαοί όπως Ίωνες, Αχαιοί, Αιολείς και άλλοι, μετέτρεψαν την Μικρά Ασία σε χώρο πολιτικής και πολιτισμικής ανάπτυξης του Ελληνισμού; Πως τα τετελεσμένα βίας και γενοκτονίας στα οποία είναι συνηθισμένοι οι πρόγονοι σας και δυστυχώς αρκετοί σύγχρονοι σας, όπως εσείς προσωπικά, δεν αλλοιώνουν ούτε κατ΄ ελάχιστο την πραγματική ιστορία;
Αν εσείς στις μέρες μας ψάχνετε απεγνωσμένα «αποδείξεις» για τον απροκάλυπτο επεκτατισμό σας στα τζαμιά που έχτισαν πρόσκαιροι κατακτητές σε ελάχιστα από τα 6.000 νησιά και βραχονησίδες που βρίσκονται στον Ελλαδικό χώρο, τι θα πρέπει να πούμε εμείς για το μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τον ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας που χτίστηκε στην Πόλη του Κωνσταντίνου δέκα ολόκληρους αιώνες πριν εμφανιστούν οι κατακτητές – πρόγονοί σας;
Τι θα πρέπει να πούμε για τον Βυζαντινό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Νίκαια της Βιθυνίας όπου πραγματοποιήθηκαν η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος στις 20 Μαΐου του 325 και η όγδοη Οικουμενική Σύνοδος το έτος 787 ή για τον ναό της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντος, η οποία χτίστηκε μεταξύ 1238 και 1263 από τον Μανουήλ Α με ανεκτίμητη και μοναδική ψηφιδωτή και γλυπτή διακόσμηση; Τι θα πρέπει να πούμε για την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού εδώ και δεκαεπτά σχεδόν αιώνες, την οποία ίδρυσαν το 386 οι Αθηναίοι μοναχοί Βαρνάβας και Σοφρώνιος σε απάτητες βουνοκορφές του Πόντου; Τι θα πρέπει να πούμε για το ιερό της Άρτεμις στην Έφεσο, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, τα ερείπια του οποίου θαυμάζουν σήμερα πλήθη που συρρέουν από ολόκληρο τον κόσμο ή για την Καππαδοκία η οποία από τον πρώτο αιώνα π.Χ. αποτελούσε κέντρο του Ελληνισμού;
Να θυμηθούμε μήπως την Νικομήδεια της αρχαίας Βιθυνίας, όπου καταγράφεται Ελληνική παρουσία από το 712 π.Χ.; Ή μήπως την Σμύρνη, από τις αρχαιότερες πόλεις της Μεσογείου, η οποία κατοικήθηκε από Ελληνικούς πληθυσμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια - μέχρι πρόσφατα; Μήπως να θυμηθούμε την Αλικαρνασσό, την Προύσα, το Ικόνιο ή την Ανατολική Θράκη στην οποία ο Ελληνικός μύθος της Ηρώς και του Λέανδρου λαμβάνει χώρα στην αρχαία πόλη της Σηστού εδώ και χιλιάδες χρόνια; Τι θα πρέπει άραγε να πούμε για την μαρτυρική Κύπρο, το νησί της Αφροδίτης, καθαρά Ελληνικό από την εποχή του Τρωικού πολέμου; Τι θα πρέπει να πούμε για την Ίμβρο και την Τένεδο με Ελληνικό πληθυσμό που ξεπερνούσε το 90% όταν σας παραδόθηκαν σαν «δώρο» με την Συνθήκη της Λωζάνης που δεν σας αρέσει σήμερα;
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Πρέπει επιτέλους να κατανοήσετε πως στα σπλάχνα ολόκληρης της σημερινής Τουρκίας βρίσκονται παντού σπαρμένα αδιάψευστα τεκμήρια Ελληνικού πολιτισμού που άνθησε χιλιάδες χρόνια πριν εμφανιστούν στην περιοχή οι κατακτητές – πρόγονοι σας. Για ποια ιστορία λοιπόν μας μιλάτε Κύριε Πρόεδρε; Για την ιστορία των γενοκτονιών, των σφαγών, της βίας και της απληστίας για πλιάτσικο; Γιατί αυτή ακριβώς είναι η αυθεντική σας ιστορία! Ίσως θα σας ήταν χρήσιμο να μάθετε και τα σύνορα της δικής μας καρδιάς. Πρώτα όμως προσπαθήστε να αντιληφθείτε, όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται, πως τα σύνορα του διαχρονικού Ελληνισμού, από την εποχή της αρχαιότητας μέχρι σήμερα, δεν έχουν κανένα απολύτως γεωγραφικό όριο. Γιατί το Ελληνικό πνεύμα αγκάλιαζε, αγκαλιάζει και θα αγκαλιάζει πάντοτε κάθε μορφωμένο άνθρωπο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας.
Όσον αφορά τα γεωγραφικά σύνορα του σημερινού Ελληνισμού, αν σας δίνουν την εντύπωση μιας εύκολης λείας στον απροκάλυπτο επεκτατισμό που εκδηλώνετε, ξανασκεφτείτε το καλά. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα σύνορα της καρδιάς των Ελλήνων πάντοτε θα φθάνουν μέχρι την Κόκκινη Μηλιά, τον τόπο που θα ξαναβρεθείτε κάποτε, γιατί όπως λένε οι παραδόσεις μας, και πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας θά ῾ναι!
Κείμενο: Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος ΙΗΑ, Ελλάς. Απόδοση στην Αγγλική γλώσσα Prof. Ellene Phufas-Jousma, Μέλος IHA, USA
ΠΗΓΗ: International Hellenic Association (USA)
https://professors-phds.com/open-letter-to-the-president/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.esaea.gr/pressoffice/press-releases/3230-diadilonoyme-stis-2-dekembrioy-2016
Διαδηλώνουμε στις 2 Δεκεμβρίου 2016!
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου διαδηλώνουμε στις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια! Ενόψει της Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου, απαιτούμε την προστασία της αναπηρικής οικογένειας και πορευόμαστε με τα αιτήματά μας προς τη Βουλή. Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, θα φωνάξουμε «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!», παλεύοντας για την υγεία, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα. Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας ζητάμε εξειδικευμένη προστασία ως γυναίκες, παιδιά, πρόσφυγες / μετανάστες με αναπηρία.
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που αποτυπώνονται σε μια σειρά μέτρων, όπως:
• Στο κόψιμο των επιδομάτων, των μοναδικών οικονομικών πόρων για χιλιάδες από εμάς, • Στις δυσβάσταχτες περικοπές των συντάξεών μας, • Στην αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας, • Στα λουκέτα σε δομές που φιλοξενούν ή απασχολούν παιδιά με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, • Στον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε δομές που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργούμε για τα παιδιά μας εμείς οι ίδιοι οι γονείς ατόμων με αναπηρία, σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, σε Κέντρα Διημέρευσης και σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας,
• Στις περικοπές στην χρηματοδότηση δομών κλειστής φροντίδας, όπου διαβιούν άτομα με αναπηρία σε άθλιες συνθήκες, ξεχασμένα από Θεό και ανθρώπους, Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, διαμαρτυρόμαστε: • Για τις μη μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Εκπαίδευση, • Για την αύξηση του ποσοστού ανεργίας στα άτομα με αναπηρία και στα μέλη των οικογενειών μας, • Για την έλλειψη ειδικών πολιτικών για τα ξεχασμένα στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση,
• Για τον άδικο συνυπολογισμό του αναπηρικού επιδόματος (διατροφικού, εξωιδρυματικού, απολύτου αναπηρίας, κίνησης κ.λπ.) στο εισόδημα για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, την ώρα που η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να κωφεύει στο αίτημα του αναπηρικού κινήματος να υπολογιστεί αυτό το πρόσθετο κόστος της Αναπηρίας και οδηγεί νομοτελειακά μέχρι και να χάσουν το σπίτι τους άτομα με βαριές αναπηρίες ή γονείς παιδιών με αναπηρία! Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε! Από το συλλαλητήριο στις 2 Δεκεμβρίου ας μην λείψει κανείς!
Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία
http://www.esaea.gr/pressoffice/press-releases/3230-diadilonoyme-stis-2-dekembrioy-2016
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναδίπλωση Ταγίπ Ερντογάν για το Συριακό
2/12/2016 7.30
Ανασκευάζοντας πλήρως τις θέσεις που μόλις μία ημέρα νωρίτερα είχε εκφράσει για το Συριακό, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε χθες ότι η εισβολή τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία δεν είχε στόχο την ανατροπή του Ασαντ, αλλά μόνο την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας». «Η επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” δεν έχει στόχο καμία χώρα και κανένα πρόσωπο, παρά μόνο τις τρομοκρατικές οργανώσεις» τόνισε από το βήμα συνάντησης εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας, παραπέμποντας στο Ισλαμικό Κράτος και στο κουρδικό συριακό κόμμα PYD. Μια ημέρα νωρίτερα είχε δηλώσει απερίφραστα: «Μπήκαμε εκεί (στη Συρία) για να τερματίσουμε την εξουσία του τυράννου Αλ Ασαντ, ο οποίος τρομοκρατεί τον λαό του με κρατική τρομοκρατία». Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Μόσχας, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, να ζητεί εξηγήσεις από την Αγκυρα. Οπως αναφέρει χθεσινό ρεπορτάζ της τουρκικής Hurriyet, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε διευκρινίσεις από τον Ερντογάν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, την ώρα που ο συνομιλητής του προήδρευε συνεδρίασης του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η χθεσινή άτακτη αναδίπλωση του Τούρκου προέδρου έλαβε χώρα ενώ ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ επισκεπτόταν την Αγκυρα, με το Συριακό να κυριαρχεί στην ατζέντα των συνομιλιών του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μ. Τσαβούσογλου. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι η φονική επίθεση στις 24/11 εναντίον τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία δεν προήλθε ούτε από τη χώρα του ούτε από τον κυβερνητικό στρατό του Ασαντ.
Στη χθεσινή προαναφερθείσα ομιλία του ο Ερντογάν κατέβαλε προσπάθεια να ρίξει τους τόνους στα πολλαπλά εξωτερικά μέτωπα που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα. «Η Τουρκία δεν έχει εδαφικές βλέψεις για εδάφη άλλων χωρών», τόνισε, κάνοντας ειδική αναφορά στο Ιράκ και στη Συρία, όπου η χώρα του διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις. Αναφορικά με την κρίση στις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους, αναγνώρισε ότι η Τουρκία «έχει κουραστεί να τρέχει πίσω από την Ε.Ε.» και επανέλαβε ότι εννοεί να αναπτύξει «στο ανώτατο επίπεδο» πολιτικές και οικονομικές σχέσει με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τις τουρκογενείς χώρες της Κ. Ασίας. Σημείωσε, όμως, ότι δεν βλέπει τις σχέσεις με την Ανατολή ως υποκατάστατο των σχέσεων με τη Δύση, προσθέτοντας ότι αν η Ε.Ε. εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και κατάργηση της βίζας, τότε και η Αγκυρα θα επιδείξει καλή θέληση.
Την εικόνα των συμφιλιωτικών βημάτων από πλευράς Αγκυρας συμπληρώνει η χθεσινή άφιξη στην τουρκική πρωτεύουσα του Ισραηλινού πρεσβευτή Εϊτάν Ναέχ, η διαπίστευση του οποίου θα σημάνει την πλήρη ομαλοποίηση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά τη ρήξη του 2010. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΑΚΡ Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο αρχηγός του εθνικιστικού ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν επί του σχεδίου συνταγματικής αναθεώρησης και ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Καθώς τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ανοίγει ο δρόμος για να τεθεί η συνταγματική αναθεώρηση στην κρίση του λαού με δημοψήφισμα, πιθανότατα στις αρχές καλοκαιριού. Το αναθεωρημένο Σύνταγμα θεσπίζει ισχυρό προεδρικό σύστημα, με συγκέντρωση της εκτελεστικής εξουσίας στα χέρια του εκλεγμένου προέδρου Ερντογάν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Π. Καμμένος: Αν θέλουν κατάργηση της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών
1/12/2016 21.00
Μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και «σε όλους αυτούς οι οποίοι τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις», έστειλε από την Ήπειρο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι «από τη μία πλευρά έχουμε την Τουρκία που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα». «Η δική μας απάντηση δίνεται με βάση την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία».
«Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα», είπε επίσης ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε δε ότι «αυτό αφορά, όχι μόνο την Τουρκία, αλλά και την Αλβανία. Οι τελευταίες ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Ράμα, θα πρέπει να μας ξαναφέρουν στη μνήμη ότι αυτοί για τους οποίους μιλάει ήταν συνεργάτες των ναζί. Ήταν αυτοί που στον πόλεμο ήταν με την πλευρά των ηττημένων».
Ο κ. Καμμένος διεμήνυσε ότι «δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους προκλήσεις. Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους αναφορές οι οποίες προσβάλουν και την ιστορία, αλλά και το διεθνές δίκαιο». Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, ο υπουργός Άμυνας την Παρασκευή επισκέφθηκε το Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου και την Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου στην Ήπειρο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρώην μουσουλμάνος συγγραφέας βάζει στην θέση της μουσουλμάνα που ψευδόταν.Το βίντεο είναι απόσπασμα από το τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας ZDF.Ομιλεί ο Χαμέντ Αμπντέλ Σαμάντ ένας Αιγύπτιος συγγραφέας που ζει στην Γερμανία και υποστηρίζει ότι αυτό που κάνει το isis δεν είναι τίποτε άλλο από τις ίδιες τις εντολές που δίνει το Κοράνι στους πιστούς του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ
Όταν έχεις εξόδους διαφυγής και δεν τα έχεις κλείσει όλα με τραπεζοκαθίσματα. Όταν δεν διατηρείς παράνομο χώρο τυποποίησης, επεξεργασίας παραγωγής κτλ τροφίμων στο υπόγειο. Όταν δεν χρησιμοποιείς αποθηκευτικό χώρο για λογιστήριο. Όταν δεν κάνεις εργασίες χωρίς να τηρείς τους κανόνες ασφαλείας. Όταν έχει διαπιστωθεί βλάβη και δεν συνεχίζεις να λειτουργείς το κατάστημα. Όταν έχεις την απαιτούμενη πυρασφάλεια. Όταν δηλώνεις την εργασία επισκευής και κάνεις όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες. Όταν απομακρύνεις τους εργαζόμενους και τους πελάτες από το χώρο εργασιών επισκευής. ...και άλλα όταν που θα συνεχίσουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας... (θα μας τα πουν μηχανικοί, πυροσβέστες, πραγματογνώμονες κτλ)...
ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. Τότε μπορείς να μιλάς για ένα ΕΡΓΑΤΙΚΟ ατύχημα, όχι απλώς ατύχημα. Όταν όμως τα κάνεις όλα ανάποδα στο βωμό του κέρδους, τότε δεν είναι εργατικό ατύχημα, είναι μια ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. Ξεχάσατε την δολοφονία στα ΕΛΠΕ; Ξεχάσατε τις τόσες δολοφονίες στα ναυπηγεία και τα διάφορα βιομηχανικά κάτεργα της χώρας; Ζούμε όμως στο καπιταλιστικό σύστημα που όλα αυτά στο όνομα του κέρδους τα βαφτίζει ατυχήματα! Καταλάβατε;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω 48ωρης απεργίας
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016, 07:41
Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν από σήμερα τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Η απεργία θα λήξει το πρωί της Κυριακής. Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από και προς τα λιμάνια όλης της χώρας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξαναστρώνουν τον δρόμο στο Ρέθυμνο μετά την ασφαλτόστρωση-κωμωδία
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016, 13:38
Βάζουν μπροστά για να ξαναστρώσουν - ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται - την οδό Επ. Μαρούλη στο Ρεθυμνο που έγινε viral για την απίστευτη ασφαλτόστρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στον δρόμο. Από νωρίς το πρωί, έχουν κλείσει τον δρόμο και κάθε πρόσβαση σε αυτόν ενώ έχουν απομακρυνθεί και τα αυτοκίνητα και οι κάδοι τοποθετήθηκαν προσωρινά στο πεζοδρόμιο για να μην εμποδίζουν. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν αρχίσει εργασίες, ωστόσο η εικόνα του δρόμου πρόκειται να αποκατασταθεί ούτως ή άλλως σύμφωνα και με την ανακοίνωση - απάντηση του δήμου Ρεθύμνου. Η εικόνα του δρόμου στο Ρέθυμνο πάντως, πρόλαβε να περάσει στο πάνθεον των πιο ξεκαρδιστικών γκαφών για το 2016!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απάντηση του δήμου Ρεθύμνου για την περίεργη... ασφαλτόστρωση
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016, 23:19
Ένα μοναδικό φαινόμενο αντίκρισαν οι κάτοικοι του Ρεθύμνου καθώς ο δήμος ασφαλτόστρωσε έναν δρόμο αλλά δεν ειδοποίησε τους περίοικους να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους. Έτσι οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά τις εργασίες, αφήνοντας... κενά εκεί όπου ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κάδοι. Απαντώντας, στο σάλο που προκλήθηκε, ο δήμος Ρεθύμνου ανακοίνωσε τα εξής: «Σε συνέχεια των αναφορών κι επισημάνσεων, μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τις νέες ασφαλτοστρώσεις που γίνονται εντός πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Επιμενίδου Μαρούλη και που υποτιμούν το έργο του Δήμου Ρεθύμνης, θα θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:
Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης , καταρχήν : Α) Ενημέρωσε τους πολίτες με σημειώματα που τοποθετήθηκαν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα αργά τη νύχτα επί τρεις μέρες που επεσήμαναν την ανάγκη να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα κατά τη μέρα της ασφαλτόστρωσης. Β) Είχαν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες που απαγόρευαν τη στάθμευση κατά μήκος του δρόμου. Γ) Η είσοδος στην οδό (που τυγχάνει μονόδρομος) είχε αποκλειστεί με μηχάνημα του Δήμου. και Δ) Είχε ειδοποιηθεί η Τροχαία για να συνδράμει στο έργο της υπηρεσίας.
Παρόλα αυτά το θέμα δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι δημότες επιμένουν να είναι ασυνείδητοι . Η Τροχαία για λόγους που την αφορούν αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δήμου για απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων. Όσον αφορά στους κάδους απορριμμάτων που δεν μετακινήθηκαν, εφόσον ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην ευθεία δεν είχε νόημα το μηχάνημα να κάνει ελιγμούς και να καλύψει το οδόστρωμα στην ευθεία. Από την άλλη πλευρά, η Υπηρεσία και ο εργολάβος δε γινόταν να ακυρώσει ή να αναβάλλει την ασφαλτόστρωση γιατί σε τέτοια περίπτωση η άσφαλτος θα καταστρεφόταν και δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά. Το πρόβλημα λοιπόν δημιουργήθηκε παρά τις ενέργειες ενημέρωσης από πλευράς Δήμου. Για το λόγο αυτό και για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, παρακαλούμε πολύ τόσο τους συμπολίτες μας , όσο και τις συναρμόδιες υπηρεσίες να συμμορφώνονται με τις ενημερώσεις του Δήμου για τα έργα πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες ή που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.
Για να προλάβουμε και άλλες απόψεις που θέλουμε να πιστεύουμε ότι καλόπιστα εκφράζονται , το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και η ασφαλτόστρωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί η μία ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση και θα ακολουθήσει τελική στρώση τάπητα 5 εκ. Τέλος όπως διαβάζουμε στο rethemnosnews.gr αναφέρουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση και θα εκλείψουν οι λόγοι ανησυχίας και ταλαιπωρίας των οδηγών. Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους κανόνες ποιότητας και τις αντίστοιχες προδιαγραφές .Ελπίζουμε στην κατανόηση των διερχομένων πολιτών θυμίζοντας ότι οι επεμβάσεις εντός πόλης δημιουργούν πάντα ολιγοήμερη όχληση."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μπαν Γκι-μουν ζήτησε συγγνώμη από τον λαό της Αϊτής αναγνωριζοντας τον ρόλο του ΟΗΕ στην επιδημία χολέρας
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016, 00:20
Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν ζήτησε την Πέμπτη συγγνώμη από τον λαό της Αϊτής για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ΟΗΕ στην επιδημία χολέρας στη χώρα αυτή, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 9.300 ανθρώπους. «Εξ ονόματος των Ηνωμένων Εθνών, θέλω να πω ξεκάθαρα: ζητάμε συγγνώμη από τον λαό της Αϊτής», επανέλαβε ο Μπαν στα κρεόλ, στα γαλλικά και στα αγγλικά. Τον ιό της χολέρας έχει εξακριβωθεί ότι μετέφεραν στην Αϊτή κυανόκρανοι από το Νεπάλ.
Στην Αϊτή δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα χολέρας για δεκαετίες ως το 2010, όταν νεπαλέζοι στρατιωτικοί που ανήκαν στις δυνάμεις του ΟΗΕ έριξαν μολυσμένα λύματα σε ένα ποτάμι. Τα Ηνωμένα Έθνη αποποιούνται κάθε νομική ευθύνη για το ξέσπασμα της επιδημίας. Μέχρι σήμερα έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 800.000 άνθρωποι στην πάμπτωχη χώρα της Καραϊβικής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Χιλιάδες άτομα με αναπηρία βούλιαξαν τους δρόμους της Αθήνας
2/12/2016
Το σημερινό συλλαλητήριο, ο σημερινός ξεσηκωμός των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, θα μείνει σταθμός στο αναπηρικό κίνημα της χώρας. Ήταν το ξέσπασμα της οργής χιλιάδων αναπήρων, το ξέσπασμα της αγανάκτησης, το ξέσπασμα για τα δικαιώματα τους που καταπατούνται, για την κοινωνική ένταξη, για την αξιοπρεπή διαβίωση, για την κοινωνική προστασία, για την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης. Για να μην περάσουν οι νέες μειώσεις και καταργήσεις των προνοιακών και αναπηρικών επιδομάτων τους, που δανειστές και κυβέρνηση προωθούν στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης.
Χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τουςσυγκεντρώθηκαν το πρωί και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, πορεύτηκαν από τηνΟμόνοια μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος και εκεί αφού πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική συγκέντρωση, πορεύτηκαν αγωνιστικά μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, έχοντας φτάσει από κάθε γωνιά της χώρας. Στο σημερινό συλλαλητήριο τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαδηλωτές αναφέρονταν στα αιτήματά τους, για να μην περάσουν οι μνημονιακές περικοπές στα επιδόματα και κοινωνικές κατακτήσεις τους. Διατράνωσαν επίσης την απόφασή τους να αγωνιστούν, για να μη περάσει η κοινωνική γενοκτονία τους, την οποία προωθούν από κοινού κυβέρνηση και δανειστές, και για την ανατροπή των απάνθρωπων μνημονιακών πολιτικών, ώστε να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους με ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Στη σημερινή συγκέντρωση τον τόνο έδωσαν η Ομοσπονδία των Κωφών με εκατοντάδες διαδηλωτές, που φορούσαν άσπρα γάντια, η Ομοσπονδία των Παραπληγικών που διαδήλωσαν με τα καροτσάκια τους, η Ομοσπονδία των Τυφλών και η Ομοσπονδία των Νεφροπαθών.
Στην συγκέντρωση και πορεία παραβρέθηκε ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕΠαναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έγινε δεκτός με πολύ θερμό τρόπο από τους διαδηλωτές, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και πρώην Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αρμόδιος για τα ΑΜΕΑ, η συνεργαζόμενη με τη ΛΑΕ στις εκλογές τους περασμένου Σεπτέμβρη, πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, όλα τα μέλη του τμήματος προνοιακών πολιτικών και αναπηρίας της ΛΑΕ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του ΚΚΕ, τηςΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ και του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης παρουσίασε τακεντρικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, εξέφρασε την βαθιά πεποίθηση των ατόμων με αναπηρία ότι δεν θα δεχτούν καμία περικοπή σε συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα άδικα μέτρα των μνημονίων. Ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους δεν σταματά σήμερα. Ήδη ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 8 του Δεκέμβρη. Το σημερινό συλλαλητήριό τους ανοίγει το δρόμο για νέους αγώνες τους, για την υπεράσπιση των κατακτημένων με πολύχρονους αγώνες δικαιωμάτων τους σε συντονισμόμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νεολαία και με όλο το λαό.
Ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την διάρκεια της διαδήλωσης έκανε στους Δημοσιογράφους την εξής δήλωση: ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΏΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΎΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ
“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βαρβαρότητα από το να εξαθλιώνονται τα άτομα με αναπηρία. Η μνημονιακή πολιτική και πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει ακόμα περισσότερο τα αναπηρικά επιδόματα στέλνει τους αναπήρους όχι μόνο στην εξαθλίωση αλλά και στον αργό θάνατο. Η αντιαναπηριακή πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να συντριβεί. Τα μνημόνια χρειάζεται να ανατραπούν. Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αντιμνημονιακή πορεία εκτός ευρώ, σε σύγκρουση με την ΕΕ με διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και στήριξη της ανάπτυξης, των μισθωτών, των συνταξιούχων και φυσικά των αναπήρων”.
Σχολιο.- Όντως είχε αρκετα πολυ κοσμο , παλμό κ δυναμισμό
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ταξιδι του πρωθυπουργου στην Αβανα για την κηδεια του Καστρο κοστισε μονο 22.900 ευρω.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oταν ακους κυβερνωντες να σου λενε πως το χρεος δεν διαγραφεται, σημαινει πως είναι εξαγορασμενοι! Κενεθ Ρογκοφ Πανεπιστημιακος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ότι διαφωνίες να ΄χει κάποιος με τον Πάνο Καμμένο, καμία σχέση με τους κοσμοπολίτες εθνομηδενιστές του Τσίπρα... εδωσε τη καταλληλη απαντηση στους Τουρκους και στους Αλβανους
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν για το Παρισι κρατησαμε ενός λεπτου σιγη. Για την Συρια πρεπει να βγαλουμε το παγκοσμιο σκασμο για τα επομενα 30 χρονια.
Bashar Al Assad: “Η Γαλλία γνώρισε αυτό που εμείς στη Συρία ζούμε επί 5 χρόνια”!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Παρατείνονται οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την 10ετή παράταση των υφιστάμενων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν (αφορά τη δραστηριοποίηση αμερικανικών επιχειρήσεων στον Ιράν) ενέκρινε χτες βράδυ η Γερουσία των ΗΠΑ, προωθώντας το σχετικό νομοσχέδιο για υπογραφή στο Λευκό Οίκο. Το νομοσχέδιο πέρασε, νωρίτερα, σχεδόν ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου, ο Πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να επικυρώσει τη δεκαετή παράταση όταν υποβληθεί το νομοσχέδιο στο Οβάλ Γραφείο. Επίσης, πρόσφατα, ο επικεφαλής των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Χοσεΐν Μπακέρι είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ναυτικών βάσεων στο εξωτερικό, σημειώνοντας πως είναι «πιθανό μια μέρα» να δημιουργηθούν ιρανικές ναυτικές βάσεις «στις ακτές της Υεμένης ή της Συρίας ή πλωτές» στην ευρύτερη περιοχή. «Η απόκτηση μακρινών βάσεων νομίζω πως αξίζει δεκάδες φορές περισσότερο από την πυρηνική τεχνολογία», δήλωσε ο στρατηγός Μπακέρι, μιλώντας σε συγκέντρωση υψηλόβαθμων αξιωματούχων του πολεμικού ναυτικού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ Πέντε χρόνια φυλακή σε λαϊκούς αγωνιστές
Τη Δευτέρα, 28 Νοέμβρη, καταδικάστηκαν σε πενταετή φυλάκιση οι Μαξ Μποκάγιεφ και Ταλγκάτ Αγιάν, που στις 24 Απρίλη συμμετείχαν σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση εκατομμυρίων στρεμμάτων γης. Οι κατηγορίες που αντιμετώπισαν στο δικαστήριο της πόλης Ατιράου ήταν της «υποκίνησης κοινωνικής διχόνοιας», της «διατάραξης της τάξης» και καταδικάστηκαν και οι 2 σε 5 χρόνια φυλάκιση και με απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα για 3 χρόνια. Επιπλέον, οι καταδικασθέντες θα πρέπει να πληρώσουν και χρηματικό πρόστιμο. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζαχστάν (ΣΚΚ) πολλές διεθνείς οργανώσεις καταδίκασαν τις συγκεκριμένες διώξεις, ενώ οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Επερώτηση. Η καταδίκη αυτή - σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΚΚ - στοχεύει στον εκφοβισμό του λαού. «Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου και απαιτεί την άμεση αθώωση των κατηγορουμένων, που η "ενοχή" τους συνίσταται μόνο στο γεγονός ότι αντιτάχθηκαν στη μαζική ιδιωτικοποίηση της γης και τη μεταβίβασή της με μακροχρόνια μίσθωση σε ξένες εταιρείες». Στις 16 - 17 Δεκέμβρη, μέρες που συμπληρώνονται 5 χρόνια από την αιματηρή καταστολή της απεργίας των εργατών στην πόλη Ζαναοζέν, θα πραγματοποιηθούν στο Καζαχστάν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του καθεστώτος Ναζαρμπάεφ και κατά της καταστολής των λαϊκών αγώνων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία
Στις 24/11/16 ψηφίστηκε σε πρώτη ανάγνωση στη Βουλή της Βουλγαρίας, νέος αντικομμουνιστικός νόμος. Με τον προκλητικό τίτλο «Νόμος για την τροποποίηση και συμπλήρωση του νόμου για την κήρυξη του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Βουλγαρία ως εγκληματικού» προβλέπεται ότι τα σύμβολα και τα μηνύματα του κομμουνισμού πρέπει υποχρεωτικά να αφαιρεθούν. Απαγορεύεται η χρήση και η τοποθέτηση νέων κομμουνιστικών συμβόλων. Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις προβλέπονται πρόστιμα έως 2.000 λέβα που σε περίπτωση επανάληψης τα ποσά διπλασιάζονται, για φυσικά πρόσωπα, οργανώσεις και εταιρείες οι οποίες δεν εφαρμόζουν τις καινούργιες διατάξεις.
Επίσης, ο νέος νόμος προβλέπει την αποκαθήλωση από τους δημόσιους χώρους των συμβόλων, συνθημάτων, φωτογραφιών, επιγραφών και άλλων σημάτων ή αντικειμένων από τα χρόνια του σοσιαλισμού. Στα παραπάνω υποχρεώνονται να προβούν τα όργανα της πολιτείας, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οργανώσεις, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα στην κατοχή των οποίων βρίσκονται τα σύμβολα. Σύμφωνα με τις διατάξεις, εάν μερικά αντικείμενα ή σύμβολα δεν είναι εφικτό ν' αφαιρεθούν άμεσα, τότε επί αυτών θα πρέπει να τοποθετηθούν επιγραφές με το παρακάτω κείμενο: «Το κομμουνιστικό καθεστώς στη Βουλγαρία της περιόδου 09.09.1944 - 10.11.1989 και η δράση του ΚΚΒ έχουν κηρυχθεί ως εγκληματικά, με νόμο που ψήφισε η 38η Εθνοσυνέλευση».
Οι εισηγητές του νόμου έχουν προβλέψει και διατάξεις προς το υπουργείο Παιδείας, τα ΑΕΙ, τα σχολεία, τους πρυτάνεις, τους καθηγητές και τους δασκάλους να εναρμονίσουν τα σχολικά και πανεπιστημιακά βιβλία με το νόμο. Την νέα αυτή προσπάθεια στην υποτίθεται δημοκρατική ΕΕ, όπου συμμετέχει και η Βουλγαρία, καταγγέλλουν η Ενωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία και το Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Μετά τη Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κολομβίας ενέκρινε τη νέα τροποποιημένη συμφωνία ειρήνης με τους αντάρτες των FARC - EP. Από τους 166 βουλευτές οι 130 ψήφισαν υπέρ, ενώ οι 19 του κόμματος Δημοκρατικού Κέντρου του αντιδραστικού πρώην Προέδρου της χώρας Αλβαρο Ουρίμπε, πολέμιου της συμφωνίας αποχώρησαν από την ψηφοφορία μαζί με άλλους 7 βουλευτές. Τώρα αναμένεται η μεταφορά των ανταρτών και του οπλισμού τους στις ειδικές μεταβατικές ζώνες καθώς και η σταδιακή εφαρμογή των 6 σημείων που περιλαμβάνει η συμφωνία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Επινίκια «τουρνέ» ξεκινά ο Τραμπ με στόχο τα λαϊκά στρώματα...
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Επινίκια φιέστα, υπό τη φόρμουλα ριάλιτι τηλεοπτικών εκπομπών στις οποίες πρωταγωνιστούσε για χρόνια, ετοιμάζει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο τη χειραγώγηση λαϊκών στρωμάτων και την καλλιέργεια αυταπατών περί φιλολαϊκής πολιτικής. Η περιοδεία του Ντ. Τραμπ και του νέου αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, θα ξεκινήσει από την Ιντιάνα. Η επιλογή της πολιτείας έγινε μεταξύ άλλων και λόγω της πρόσφατης συμφωνίας που πέτυχε, όπως καμαρώνει, ο Τραμπ με τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας ΦΟΡΝΤ για διατήρηση εργοστασίου της εταιρείας στην περιοχή αντί της μεταφοράς του στο Μεξικό. Το εργοστάσιο έχει 1.400 εργαζόμενους και μολονότι θα παραμείνει στις ΗΠΑ, «χάρη» στη συμφωνία του Τραμπ, θα απολύσει περίπου το 40% των εργαζομένων του μεταξύ άλλων λόγω αναδιάρθρωσης και αυτοματοποίησης της παραγωγής.
Θα ακολουθήσει πανηγυρική εμφάνιση του Τραμπ στο Οχάιο, όπου και εκεί υποτίθεται πως «έσωσε» μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε εργοστάσιο της εταιρείας «Carrier», που προγραμμάτιζε τη μεταφορά του στο Μεξικό, δίχως εντούτοις να έχουν δημοσιοποιηθεί κρίσιμες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Ακολούθως, θα μεταβεί στη Βόρεια Ντακότα (όπου η Τεξανή εταιρεία «Energh Transfer» ετοιμάζει τεράστιο πετρελαιαγωγό παρά τις αντιδράσεις τοπικών ινδιάνικων κοινοτήτων, ακτιβιστών από κάθε γωνιά της χώρας και χιλιάδων βετεράνων στρατιωτικών που ανακοίνωσαν πως θα μεταβούν στο Στάντινγκ Ροκ, για να περιφρουρήσουν την κινητοποίηση από τον κίνδυνο νέας πιθανής, βιαιότερης, αντίδρασης των αρχών και ιδιωτικών εταιρειών «σεκιούριτι»). Εκεί, ο Τραμπ θα έχει συνάντηση με την Δημοκρατικήκυβερνήτη της πολιτείας Χάιντι Χάιτκαμπ.
Στο μεταξύ, οι αρχές της κομητείας Ντάραμ στη Βόρεια Καρολίνα ανακοίνωσαν πως ξεκινούν επανακαταμέτρηση ψήφων για την εκλογή κυβερνήτη λόγω της μικρής διαφοράς ανάμεσα στους υποψήφιους Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών. Ξεκινά, επίσης, επανακαταμέτρηση ψήφων για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια και στην πολιτεία του Ουισκόνσιν με πρωτοβουλία της αρχηγού του κόμματος των «Πρασίνων» στις ΗΠΑ, Τζιλ Στάιν.
Προειδοποιήσεις από τη CIA
Ενα 24ωρο πριν, ο απερχόμενος διευθυντής της CIA Τζον Μπρένανπροειδοποίησε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο να μην υλοποιήσει τις προεκλογικές απειλές για άρση της υποστήριξης των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που επιτεύχθηκε τον Ιούνη του 2015 στη Βιέννη, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο, «απόλυτη τρέλα» διότι θα πυροδοτούσε νέα κούρσα όπλων στη Μέση Ανατολή και επανέναρξη των προσπαθειών της Τεχεράνης για απόκτηση πυρηνικού στρατιωτικού προγράμματος... Πρότεινε, ακολούθως, στη νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με «σύνεση και πειθαρχία» μια σειρά άλλων θεμάτων όπως η τρομοκρατία, οι σχέσεις με τη Ρωσία, οι μυστικές επιχειρήσεις της CIA, η κατάσταση στη Συρία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Mειωση της πετρελαικης παραγωγης σημαινει αυξηση των τιμων του πετρελαιου και της βεντζινης στις δυτικες χωρες
ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΜΟΣΧΑ.-- Η προχτεσινή συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών - μελών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη για μείωση της παραγωγής πετρελαίου συλλογικά κατά 1.200.000 βαρέλια ημερησίως προκάλεσε 12% αύξηση στις τιμές του διεθνώς (υψηλό έξι βδομάδων, με τη μέση τιμή πώλησης στα 52,73 δολάρια το βαρέλι). Η τάση προβλέπουν οι ειδικοί αναλυτές μπορεί να διαρκέσει για τις επόμενες μέρες ή βδομάδες, ωστόσο δεν φαίνεται να διατηρείται μακροπρόθεσμα λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού μεταξύ ισχυρών πετρελαιοπαραγωγών χωρών που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ, όπως π.χ. οι ΗΠΑ, οι οποίες παρά τις απώλειες που υπέστησαν δικά τους μονοπώλια παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χαμηλές διεθνείς τιμές Ενέργειας, διατηρούν τη θέση τους σε ένα κομμάτι της εσωτερικής και διεθνούς αγοράς.
Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής, για πρώτη φορά μετά από περίπου 8 χρόνια, προκάλεσε ικανοποίηση στον Χασάν Ροχανί, Πρόεδρο του Ιράν, που επιδίωκε την ανάκτηση μέρους της διεθνούς αγοράς που έχασε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των διεθνών κυρώσεων. Τελικά το Ιράν συμφώνησε να περιορίσει την πετρελαϊκή παραγωγή του λίγο κάτω από τα 3.800.000 βαρέλια τη μέρα, αυξάνοντάς την, στην πραγματικότητα, κατά περίπου 90.000 βαρέλια. Η Σαουδική Αραβία (σημαντικός ανταγωνιστής του Ιράν) συμφώνησε να μειώσει την πετρελαϊκή της παραγωγή κατά περίπου μισό εκατομμύριο βαρέλια τη μέρα από τα σημερινά επίπεδα των 10.500.000 βαρελιών.
Η Ρωσία, που δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ αλλά είχε συμμετάσχει στα προχτεσινά παζάρια της Βιέννης, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της από τα επίπεδα Νοέμβρη - Δεκέμβρη στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς. Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, τόνισε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά έως 300.000 βαρέλια τη μέρα το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Αντίθετα, η Ινδονησία ανέστειλε και πάλι (όπως είχε κάνει το 2009) τη συμμετοχή της στον ΟΠΕΚ, διαφωνώντας με την απόφαση για τις μειώσεις της πετρελαϊκής παραγωγής.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΡΩΣΙΑ - ΣΥΡΙΑ
Τώρα ο Ερντογάν δεν θέλει την ανατροπή του Ασαντ...
• Στόχος της τουρκικής χερσαίας επέμβασης στη Συρία είναι «οι τρομοκρατικές ομάδες γενικότερα», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος
• Δηλώσεις Λαβρόφ - Τσαβούσογλου για ανάγκη εκεχειρίας «στο Χαλέπι και στην υπόλοιπη Συρία»
ΑΓΚΥΡΑ - ΜΟΣΧΑ.-- Σε υπαναχώρηση και «διορθωτικές» δηλώσεις εξαναγκάστηκε χτες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις εξηγήσεις, που ζήτησε και πήρε το Κρεμλίνο, με αφορμή την «έκπληξη» που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου ηγέτη το βράδυ της 29ης Νοέμβρη πως ο βασικός στόχος της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Βόρεια Συρία είναι η ανατροπή του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ. Ο Ερντογάν, που είχε δεχθεί αργά προχτές βράδυ τηλεφώνημα από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που συμμετείχε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Αγκυρα, δήλωσε χτες σε συνάντηση αξιωματούχων της τουρκικής περιφέρειας στο Προεδρικό Μέγαρο πως «η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δεν γίνεται εναντίον κάποιας χώρας ή προσώπου αλλά εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων γενικότερα»! Πρόσθεσε πως η Δύση ανησυχεί για την τουρκική πολιτική στη Συρία και το Ιράκ όχι γιατί νοιάζεται για τα κυριαρχικά δικαιώματα των συγκεκριμένων χωρών αλλά επειδή ενδιαφέρεται «για το πετρέλαιο».
Η ενόχληση της Μόσχας για τις πρότερες δηλώσεις Ερντογάν περί Ασαντ κατέστη έκδηλη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες στην τουρκική πόλη Αλάνια ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντηση της διμερούς ομάδας «Στρατηγικής Συνεργασίας». Ο Λαβρόφ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σε πρακτικά θέματα εργασίας η Ρωσία δεν καθοδηγείται από τις μονομερείς δηλώσεις κάποιων αλλά από τις συμφωνίες που επιτυγχάνονται από τους Προέδρους. Σας διαβεβαιώ ότι αυτές οι συμφωνίες εφαρμόζονται μέσω διπλωματικών υπηρεσιών, του στρατού και άλλων υπηρεσιών»...
Σε επόμενο σημείο ο Ρώσος διπλωμάτης επισήμανε πως η Ρωσία θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ανατολικό Χαλέπι της Συρίας «μέχρι να σώσει την πόλη από τους τρομοκράτες». Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για συναντήσεις που είχαν, νωρίτερα στην Αγκυρα, Ρώσοι αξιωματούχοι με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης, με μεσολάβηση Τούρκων αξιωματούχων, τονίζοντας πως η Μόσχα «είναι έτοιμη για συνομιλίες με όλους».
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η Συρία και η Ρωσία δεν είχαν ανάμειξη στο βομβαρδισμό θέσης Τούρκων στρατιωτών στις 24 Νοέμβρη στη Β. Συρία, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 5 στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 9.
Ο Τούρκος ομόλογός του, από την άλλη, δήλωσε πως υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη εκεχειρίας στο Χαλέπι και την υπόλοιπη Συρία και πως η χώρα του «θέλει την εξεύρεση πολιτικής λύσης» στη γείτονα χώρα... Αμφότεροι εκτίμησαν ότι προχωρούν η διαδικασία ομαλοποίησης των ρωσο-τουρκικών σχέσεων καθώς και οι ετοιμασίες σε υψηλό επίπεδο συνεργασίας για μία πιθανή συνάντηση των δύο Προέδρων. Αίσθηση προκάλεσαν η δήλωση του Λαβρόφ πως η Μόσχα σκοπεύει να άρει τις οικονομικές κυρώσεις έναντι της Τουρκίας «βαθμιαία» και η πίεση του Τσαβούσογλου για «άμεση εξάλειψη των φραγμών στο εμπόριο και στο θέμα της βίζας»...
Βοήθεια στους δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους του Χαλεπίου
Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε χτες πως περίπου 30.000 άνθρωποι, που εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους στο Ανατολικό Χαλέπι, άρχισαν να παίρνουν βοήθεια σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, εκτίμησε πως ο συνολικός αριθμός αυτών των ανθρώπων ανέρχεται σε 400.000. Σημείωσε πως ο ΟΗΕ διαθέτει τρόφιμα για 150.000 ανθρώπους, που ήδη βρίσκονται στο Δυτικό Χαλέπι (που ελέγχεται από το συριακό στρατό) και πως ακόμη δεν έχει πρόσβαση σε περίπου 200.000 που παραμένουν σε περιοχές «μετριοπαθων» αποκεφαλιστων ισλαμοφασιστών, όπου τα περισσότερα τρόφιμα και καύσιμα έχουν εξαντληθεί.

3 σχόλια:

e-h είπε...



Καμία ανοχή στις φασιστικές επιθέσεις!
Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι της επίθεσης στα γραφεία της αριστερής δημοτικής κίνησης ΜΑΡΙΔΑ στη Δαφνη!

Όλοι/ες στη Διαδήλωση, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 11 πμ, Μετρό Δάφνης

Στις 8 Δεκεμβρίου, στο Γ’ Mονομελές Αθηνών, παραπέμπεται σε δίκη νεοναζί κάτοικος Δάφνης με την κατηγορία «απρόκλητης διακεκριμένης βλάβης και οπλοκατοχής», ύστερα από έρευνα της αστυνομίας και του εισαγγελέα στο σπίτι του. Η έρευνα αποκάλυψε ναζιστικά σύμβολα και χρυσαυγίτικο υλικό και έγινε μετά από την επίθεση στο γραφείο της δημοτικής κίνησης ΜΑΡΙΔΑ (Μαχόμενη ΑΡΙστερή Δύναμη Ανατροπής στην Δάφνη και τον Υμηττό), τον Νοέμβρη του 2013.
Η επίθεση αυτή είναι μία από τις εκατοντάδες επιθέσεις που πραγματοποίησε από το 2012 και μετά η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές, αριστερές και αναρχικές οργανώσεις και συνδικάτα. Αποκορύφωμα αυτών ήταν η δολοφονία του Π. Φύσσα. Η προσπάθεια της ΧΑ εκείνη την περίοδο να κυριαρχήσει στον δρόμο εναντίον του εργατικού κινήματος αποκόπηκε με ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα, που ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά στη δικαστική δίωξη της ΧΑ.
Τρία χρόνια μετά τα δικαστήρια, η αστυνομία, το βαθύ κράτος και η συγκυβέρνηση συνεχίζουν να ανέχονται, να παρέχουν στήριξη και να υποθάλπουν την ΧΑ και τις διάφορες νεοναζιστικές οργανώσεις. Ο σκοπός τους, εξάλλου, είναι κοινός. Οι δικαστές που κρίνουν συνταγματικά τα μνημόνια και παράνομες τις απεργίες, η αστυνομία που προστατεύει την υποταγμένη Βουλή από τις διαδηλώσεις και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάθε συμφέρον να πριμοδοτούν αντεργατικές και αντικομμουνιστικές συμμορίες. Τέτοιες συμμορίες θέλουν οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες, ενάντια στους εργαζόμενους, στους απεργούς, στα σωματεία, να εκφοβίζουν και να τρομοκρατούν όποιον αντιδρά, διεκδικεί και αγωνίζεται.
Επιπλέον, μετά την ντροπιαστική υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στις διαταγές του κεφαλαίου και της ΕΕ, η ΧΑ δημαγωγεί πάνω στον εξευτελισμό του, ταυτίζοντας τους προδότες της αριστεράς με την αριστερά και τους εργατικούς αγώνες. Ακόμα, εκμεταλλευόμενη την απογοήτευση και την αίσθηση αδιεξόδου, επιχειρεί να δηλητηριάσει την κοινωνία με ρατσισμό. Προτείνει στους Έλληνες εργαζόμενους να κυνηγήσουν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους πιο αδύναμους αντί για τους πραγματικούς υπαίτιους της φτώχειας μας, τους εργοδότες, τους μνημονιακούς, την ΕΕ, το καπιταλιστικό σύστημα.
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και η νεολαία δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Η αποτυχία και η αηδιαστική κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αποτυχία δικιά μας και σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνει τα τσιράκια των εφοπλιστών, τους νοσταλγούς του Χίτλερ και της Χούντας. Δεν πρέπει να αφήσουμε το ρατσιστικό δηλητήριο να διαδοθεί στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς μας, στις σχολές μας. Με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις να αντιμετωπίσουμε παντού τις προσπάθειες των φασιστών να ξαναστήσουν τάγματα εφόδου, να ανοίξουν γραφεία–ορμητήρια. Να επιβάλλουμε και να εκμεταλλευτούμε κάθε δικαστική δίωξη, για να συμβάλλουμε με κινητοποιήσεις στην επιβολή παραδειγματικής τιμωρίας σε κάθε επίδοξο εμπρηστή και δολοφόνο. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν ένα ακόμα εργαλείο δίπλα στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που στήνουν συγκυβέρνηση και ΕΕ εναντίον μας.

ΟΚΔΕ

e-h είπε...



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" καλεί κάθε φίλο της Κούβας που θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στον Φιντέλ να επισκεφτούμε μαζικά το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί την πρεσβεία της Κούβας στη Σοφοκλεους 5 στη Φιλοθέη και να υπογράψουμε στο βιβλίο συλλυπητηρίων

e-h είπε...


Κάλεσμα στις εκδηλώσεις τιμής στον Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο
Με αφορμή το θάνατο του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Fidel Castro, οργανώνονται και στην Αθήνα μια σειρά δραστηριότητες που σκοπό έχουν όχι μόνο την απόδοση τιμής αλλά και την καλύτερη γνωριμία με την πολιτική και ηθική κληρονομιά και το παράδειγμα του θρυλικού αυτού επαναστάτη.

To Σάββατο 3 Δεκέμβρη στις 11 π.μ ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" καλεί τους φίλους του και τους φίλους της Κούβας στην κουβανική πρεσβεία (Σοφοκλέους 5, Φιλοθέη) να υπογράψουμε μαζικά στο βιβλίο συλλυπητηρίων που έχει ανοίξει η πρεσβεία.
Η κορύφωση των δραστηριοτήτων θα είναι η εκδήλωση την Κυριακή 4/12, στο σινεμά «Αλκυονίδα» (Ιουλιανού & Αριστοτέλους, Πλ. Βικτώριας). Όπου:
Στις 2 μ.μ. θα γίνει απευθείας μετάδοση από την τελετή ενταφιασμούτου στο Santiago.
Στις 3 μ.μ. θα μιλήσει ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από οργανώσεις αλληλεγγύης, φορείς κ.ά.
Στην «Αλκυονίδα» από αύριο Παρασκευή 2/12 έως και την Τρίτη 6/12 θα προβληθούν 33 ταινίες για τον Fidel και την Κούβα με ελεύθερη είσοδο. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ: Πρόγραμμα