Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Σαββατο 3 Δεκεμβριου 2016


Σύμφωνα με ένα πρόσφατο ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, 5.000 τόνους αμπελόφυλλα εξάγει κάθε χρόνο στην Ελλάδα ένας αμπελοκαλλιεργητής στη νοτιοδυτική Κίνα. Εύλογη η απορία: Πόσα ντολμαδάκια μπορεί κανείς να τυλίξει με 5.000 τόνους αμπελόφυλλα; Μια ερώτηση που θυμίζει θέατρο σκιών: «Εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει, χίλια καντάρια σίδερο πόσες βελόνες βγάζει;». Πόσα ντολμαδάκια καταναλώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα; Γιατί η εγχώρια παραγωγή αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες μας σε αμπελόφυλλα; Παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όλα πια made in China. Το κατάπιαμε. Αλλά και αμπελόφυλλα; Τι έχει σειρά; Η ρίγανη; Ο δυόσμος και η άγρια μέντα; Υπάρχει κόκκινη γραμμή;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το facebook λογόκρινε τη σελίδα Το Περιοδικό, αφού πρώτα την κατέβασε, λόγω της δημοσίευσης εικόνας γυμνού γυναικείου στήθους σε λογοτεχνικό αφιέρωμα. Υποθέτω πως κι αυτά τα αρχαια ελληνικα αγαλματα είναι απαγορευμένα και θα έπρεπε να απομακρυνθούν και από το Λούβρο. Και όχι, ρε κακομοίρη! Η απεικόνιση του γυμνού δεν είναι σεξισμός. Σεξισμός είναι η δική σου λιγούρα που σε κάνει να βλέπεις παντού τσόντες. Και που δεν έχεις καταλάβει ακόμη πως άλλο αντισεξισμός και άλλο συντηρητισμός.
Σχολιο.- Δεν είμαστε καλά! Σχολιο.- Ότι ναναι! Σχολιο.- Σε λιγο ο Ζουντεμπεργκ και το facebook του θα απαγορευσει και το Ασμα - Ασματων ως... πορνογραφημα! Θα μου πειτε εδω προετοιμαζουν ΕΙΔΙΚΗ εκδοση για την "αριστερη" υπερδυναμη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ
Πέθανε χθες 1 Δεκεμβρίου στο κτήμα του στο χωριό Σύβρος Λευκάδος, ο ΠΑΤΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Ήταν ο ένας από τους δύο που πρόδωσε τον Ιούνιο του 1969, τον Αλέκο Παναγούλη, όταν είχε αποδράσει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου, με την βοήθεια του στρατιώτη Γιώργου Μωράκη και είχε πάρει αμοιβή με τον άλλο καταδότη το ποσό των 500.000 δραχμών. Τι ειρωνεία! Το κτήμα που άφησε την τελευταία του πνοή, το αγόρασε από τα λύτρα (αργύρια) της Προδοσίας!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηταν τότε, τον Δεκεμβρη του 1944, που ΞΕΝΕΣ δυνάμεις, σκότωναν Ελληνες... Κάτι σας θυμίζει;;;; για σκεφθείτε : δεν σκοτώνουν μόνον με όπλα...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη
26.11.2016
Αγαπημένε Φιντέλ, μας άφησες και είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ μαζί σου.
Αθήνα 26.11.2016
Μίκης Θεοδωράκης
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προδομένη Δημοκρατία – του Μίκη Θεοδωράκη
03.12.2016
Το πολίτευμά μας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Οι Πυλώνες-Θεσμοί, είναι οι εξής: • Βουλή (νομοθετική εξουσία) • Κυβέρνηση (εκτελεστική εξουσία) • Δικαστική εξουσία • Πρόεδρος Δημοκρατίας- Ρυθμιστής του Πολιτεύματος.
Το Σύνταγμα είναι η βάση. Από αυτό πηγάζουν τα Δικαιώματα και οι Υποχρεώσεις των Πολιτών. Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι η ασφαλιστική δικλείδα. Να ελέγχει εάν ισχύει η Συνταγματική Αρχή ότι η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει. Και έχει την υποχρέωση-δικαίωμα, σε περίπτωση που εκείνος θεωρεί ότι παραβιάζεται αυτός ο κανόνας, να διαλύει τη Βουλή και να προκηρύσσει εκλογές. Όμως, με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου αφαιρεί αυτό το κύριο και μοναδικό δικαίωμα από τον Πρόεδρο και το δίνει στον εαυτό του (στον Πρωθυπουργό).
Έτσι ο ελεγχόμενος ανακηρύσσεται σε ελέγχοντα. Το γεγονός αυτό παραμορφώνει το Σύνταγμα και από Προεδρευομένη Δημοκρατία την μεταβάλλει σε Παντοδυναμία της Εκτελεστικής Εξουσίας, δηλαδή του Πρωθυπουργού που αναδεικνύεται σε Απόλυτο Άρχοντα, εφ’ όσον ο μόνος που μπορεί να τον ελέγξει είναι ο εαυτός του. Δηλαδή ουσιαστικά έχει δικτατορικά δικαιώματα, γιατί η ουσιαστική Δημοκρατία έχει καταντήσει ένα άδειο πουκάμισο. Το επιχείρημα, ότι η πλειοψηφία στη Βουλή είναι η βάση της ουσιαστικής δημοκρατικής νομιμότητας είναι σκέτη κοροϊδία! Μιας και αυτή η πλειοψηφία ταυτίζεται με τον πρωθυπουργό! Δηλαδή, είναι όργανο στα χέρια αυτού που μετά την συνταγματική αναθεώρηση του ’86, είναι όπως είπα ο απόλυτος Μονάρχης.
Από εκεί και πέρα, ο Τσίπρας με τις 153 έδρες και το 16% είναι ανεξέλεγκτος να κάνει ότι θέλει, έχοντας στο τσεπάκι την πλειοψηφία των εδρών, αδιαφορώντας αν έχει την Λαϊκή πλειοψηφία. Σχετικά, γράφει στα σημερινά ΝΕΑ, ο αρθρογράφος Ηλίας Κανέλλης (ΑΡΘΡΟ: Το τζάμπα πέθανε, στη στήλη Ενστάσεις) Στην ίδια εφημερίδα, ο διαπρεπής δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου αποστομώνει με ατράνταχτα στοιχεία το Γραφείο του πρωθυπουργού, που αναφέρει πως τάχα το ταξίδι στην Κούβα κόστισε μόνο 22,900 ευρώ! Σαν απλός πολίτης, τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ και τους δύο γι’ αυτό.
Σε αυτήν την ανοικτή πρόκληση, η Βουλή σιωπά, διότι μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης του ’86, είναι συνένοχη γι’ αυτή την παραμόρφωση της Αρχής της ουσιαστικής Λαϊκής Κυριαρχίας (σ.σ.: βλ. καταγγελίες Μίκη Θεοδωράκη, στο άρθρο Είμαστε θύματα μιας τραγικής φαρσοκωμωδίας/21.05.2016). Άλλωστε, όλοι είναι ίδιοι: Εξουσιαστές, Σκληροί, Άπονοι. Ενώ ο λαός σέρνεται πάνω στη λάσπη της λιτότητας, αυτοί αγοράζουν πανάκριβα αεροπλάνα (βλέπε Σαμαράς 2013). Τι να κάνουν; Να τα πουλήσουν και να ταξιδέψουν όπως οι βλάκες ψηφοφόροι τους. Για 300.000 δολλάρια, μια οικογένεια με 1.000 το μήνα θα έπρεπε να δουλεύει 300 μήνες, με 300 το μήνα, 1000 μήνες… Πόσες ανθρώπινες κατοικίες για τους πρόσφυγες; Πόσα κρεβάτια νοσοκομείων;
Περικυκλωμένοι από εχθρούς. Σε κρίσιμη στιγμή. Απειλές. Κινδύνους. Γιατί το ταξίδι; Για να μιλήσει ένας προσκυνημένος, συμβιβασμένος από το βήμα ενός όρθιου, ασυμβίβαστου! Ένας αληθινός Εθνικός Μάγκας. Γιατί, είναι μαγκιά να μπορείς να κοροϊδεύεις 10 εκατομμύρια υπηκόους για να κάνεις το κέφι σου. Πας και βρίζεις την Μέρκελ και μόλις ξαναγυρίσεις πίσω, της τηλεφωνείς και επαιτείς βοήθεια από τη Μέρκελ! Να ποια είναι η Μεγάλη, η Παγκόσμια Μαγκιά. Γιατί μπορείς και λες βλάκες τους έξυπνους Έλληνες κατάμουτρα, χωρίς ενδοιασμούς και ντροπές! Τελειώνοντας, οφείλω να μιλήσω στον Αλέξη Τσίπρα στη γλώσσα που αποπνέουν οι πράξεις του. Δηλαδή στη γλώσσα του «μάγκα», για να με καταλάβουν όσοι φίλοι του απομείνανε, αλλά και όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ορισμένοι -δεν φτάνει ότι μας σπρώχνουν προς την καταστροφή- αλλά μας κοροϊδεύουν κι από πάνω! Λοιπόν…
Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα
Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση. Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα.
Μίκης Δεκέμβρης του 2016
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει πως το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα κόστισε 300.000 δολάρια. Γράφει χαρακτηριστικά: «(...) Το πόσο μας κόστισε ως φορολογούμενων αυτό το τετραήμερο ταξιδάκι ως την Αβάνα, μπορώ να δώσω και μόνος μου την απάντηση (με βάση πληροφορίες που μου παρείχε χθες βράδυ φίλος μου πιλότος – διαψεύσεις δεν θα δεχθώ, γιατί ο άνθρωπος ΤΩΡΑ πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος): κάθε ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου, που είναι το περίφημο Gulfstream, κοστίζει περί τις 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίων. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του "πήγαινε" και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τις 300.000 δολάρια». Μάλιστα σημειώνει πως «με το 1/100 αυτού του κόστους θα μπορούσε να ταξιδέψει σε business θέση μέσω Μαδρίτης ή Παρισιού».
Βεβαια είναι δυσκολο να πιστεψει κανεις τα παραμυθια του Παπαχρηστου, ότι μονο το ταξιδι του αεροπλανου κοστιζε αυτά τα φανταστικα νουμερα που επιννοει, γιαυτο και οι δεξιες εφημεριδες εκανα λογο ότι ο Τσιπρας διεμεινε στο Χιλτον της Αβανας, που για οποιον ξερει λιγο από οικονομια, είναι πολύ φτηνο για τους αμερικανους και ευρωπαιους, λογω της διαφορας ισοτιμιας του κουβανικου νομισματος με το δολαριο και το ευρω.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ TTIP, CETA, TiSA
Με τους συναγωνιστές από την Πανελλαδική Πρωτοβουλία “Όχι σε TTIP, CETA, TiSA- Όχι στα μνημόνια”, συζητήσαμε στην 3η συνάντηση για το νερό. Εξηγήσαμε ότι η δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων στηρίζεται στις διαδικασίες της κάθε συλλογικότητας που συμμετέχει και στις αποφάσεις των κοινών συσκέψεων, οπότε πρώτα χρειάζεται να ενημερώσουμε για την Πρωτοβουλία. Σας προωθούμε τα υλικά που στάλθηκαν στο Συντονισμό. Σε επόμενη σύσκεψη θα το συζητήσουμε και συλλογικά.
Μετά από τη συζήτηση που κάναμε στη συνάντηση για το νερό σας στέλνω, τη Διακήρυξη της Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας “Όχι σε TTIP, CETA, TiSA- Όχι στα μνημόνια”, για να την υπογράψετε και εσείς, εάν βέβαια συμφωνείτε. Η διακήρυξη είναι μεταφρασμένη στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά και έχει σταλεί σε κινήματα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. ΄ Μέχρι τώρα τη διακήρυξη έχουν υπογράψει συλλογικότητες και κινήματα (επιστημονικοί φορείς, , εργατικά και υπαλληλικά σωματεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, δημοτικές κινήσεις, σύλλογοι εκπαιδευτικών, αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, αγροτικοί φορείς, κ.α) από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Φυσικά η συγκέντρωση υπογραφών θα συνεχισθεί και από άλλες συλλογικότητες και κινήματα που επιθυμούν. ενώ θα προγραμματισθεί συνάντηση των συλλογικοτήτων που έχουν υπογράψει ή θέλουν να υπογράψουν για καλλίτερο συντονισμό και προγραμματισμό δράσεων. Εκτός από το υπογραμμένο κείμενο της διακήρυξης επισυνάπτω, την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή της Πρωτοβουλίας στην ΕΡΤ ΟPΕΝ.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
“ΟΧΙ ΣΕ ΤΤΙP,CETA, TiSA - ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ”
Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία “Όχι σε TTIP,CETA, TiSA- Όχι στα Μνημόνια” εκφράζει τη διάθεση των συλλογικοτήτων, των κινημάτων και των πολιτών που συμμετέχουμε σε αυτή, να αγωνισθούμε για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας από τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχουν στους λαούς και στο φυσικό περιβάλλον οι διεθνείς συμφωνίες, TTIP (Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση), CETA (Συνολική Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά) και TiSA (Εμπορική Συμφωνία για τις Υπηρεσίες ανάμεσα σε πολλά κράτη) και που επιβάλλονται ήδη στη χώρα μας από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές με αποκλειστικό στόχο την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Έχοντας βιώσει για 6 χρόνια τις καταστροφικές επιπτώσεις τριών μνημονίων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει: -η ουσιαστική κατάργηση της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, αφού η κυβέρνηση και η βουλή δε μπορούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου χωρίς την έγκριση των εκπροσώπων των πολυεθνικών επιχειρήσεων που ελέγχουν την πολιτική ζωή στη χώρα μας είτε σαν τρόϊκα στα προηγούμενα χρόνια είτε σαν τετρατροϊκα τώρα. . -η ελαχιστοποίηση των μισθών και των συντάξεων, η πρωτοφανής αύξηση της ανεργίας και η κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. -η αποδιάρθρωση της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας και η σταδιακή αντικατάστασή τους από ιδιωτικές επιχειρήσεις -η εκποίηση βασικών δημόσιων πόρων όπως είναι το νερό και η ενέργεια, αλλά και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα. -η παραχώρηση ελεύθερων χώρων, φυσικών οικοσυστημάτων (δασών, παραλιών, ποταμών, λιμνών), ολόκληρων νησιών ακόμη και αρχαιολογικών χώρων και σημαντικών ιστορικών μνημείων σε πολυεθνικές επιχειρήσεις για δημιουργία φαραωνικών εμπορικών και τουριστικών εγκαταστάσεων. -το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για να λειτουργήσουν οι υπεραγορές (πολυεθνικά σούπερμαρκετ, πολυκαταστήματα mall κ.α) -η καταστροφή των μικρών και μεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων και απαξίωση των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
Πολλές από τις πιο πάνω επιπτώσεις βιώνουν επίσης οι λαοί των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού από την εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας NAFTA, (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών) που είναι παρόμοια με την TTIP. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής των ΗΠΑ, τα 12 πρώτα χρόνια εφαρμογής αυτής της συμφωνίας (1994-2006) χάθηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και μειώθηκαν οι μισθοί για εκατομμύρια άλλους εργαζόμενους. Και επειδή στην TTIP, τη CETA και τη TiSA περιλαμβάνονται όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω, γνωρίζουμε πού καλά τι σημαίνουν αυτές οι συμφωνίες προτού ψηφισθούν τυπικα.
Βέβαια οι συμφωνίες TTIP , CETA και TiSA εκτός από την κατάργηση της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης, της δημόσιας παιδείας και υγείας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την καταστροφή των μικρών και μεσαίων εμπορικών και αγροτικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή του fracking και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, θα καταργήσουν κάθε έλεγχο στην ασφάλεια των προϊόντων διατροφής, θα καταργήσουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας όπως και τη μυστικότητα των προσωπικών δεδομένων και τελικά θα εμπορευματοποιήσουν κάθε πτυχή της προσωπικής μας ζωής
Για τους λόγους αυτούς πιστεύουμε ότι είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαίος ο συντονισμένος αγώνας όλων των συλλογικοτήτων και των κινημάτων (συνδικαλιστικών, οικολογικών, μικρομεσαίων εμπόρων και αγροτών, κινημάτων στο χώρο της υγείας και της παιδείας, του κινήματος εναντίον της εκποίησης της δημοσίας περιουσίας και ιδιαίτερα εναντίον της εκποίησης του νερού και της ενέργειας, των κινημάτων νεολαίας κ.α) τόσο στη χώρα μας όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ένας αγώνας που θα στοχεύει τόσο στην αποτροπή της ψήφισης της TTIP, της CETA και της TiSA, όσο και στην κατάργηση των μνημονίων στη χώρα μας. Και διεκδικούμε έναν άλλο δρόμο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας σε όφελος των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Ένα δρόμο που είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να χαράξουν μόνο οι ίδιοι οι λαοί.
Υπογραφές:
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ BIOME ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΕΥΑΘ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ “SOSTE TO ΝΕΡΟ” ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΑΟΝΤΟΣ ΒΟΥΛΑΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΒΟΥΛΑΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΤ (ΠΟΣΠ ΕΡΤ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ”ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ” ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΥΘΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ (ΣΕΑ) ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Σ.Α.Δ.Α.Σ-ΔΕΗ “ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ” ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ (ΣΕΚΕΣ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Σ.Υ.Ο.Λ.Θ) “ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ” ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΘΟΡΡΙΨΗΣ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΡΗΤΗ
http://stopttipstopmnimonia.blogspot.gr
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολ Καζαριάν: Το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα
3/12/2016 11.20
O Aμερικανός μεγαλοεπενδυτής Πολ Kαζαριάν, ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στην Ελλάδα, πιστεύει ότι η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα χρέους, διότι αυτό απλούστατα ανέρχεται όχι στο 177% αλλά στο 71% του ΑΕΠ της. Συνεπώς 'το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα', όπως είπε χαρακτηριστικά ο Kαζαριάν στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel. Ο 61xρονος ιδρυτής της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Japanica Partners, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν τραπεζίτης της Goldman Sachs, στηρίζει την άποψή του έχοντας ως κριτήριο το χρονικό και όχι το ονομαστικό ύψος του στον τρόπο προσδιορισμού του χρέους: Eάν υπολογίσει κανείς σωστά το ελληνικό χρέος, το ύψος του δεν ανέρχεται στο 177%, αλλά το ανώτερο στο 71% του ελληνικού ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τον Καζαριάν ο υπολογισμός του χρέους θα πρέπει να γίνει λοιπόν όχι με βάση την ονομαστική του αξία, δηλαδή 312 δισ. ευρώ το 2015, αλλά με βάση την χρονική αξία των των υποχρεώσεων της Ελλάδας. Θα πρέπει, δηλαδή, να συνυπολογισθεί 'η κεκαλυμμένη διαγραφή' μέρους του ελληνικού χρέους, όχι μόνο δια του χαμηλού επιτικίου, αλλά και δια της μεγάλης παρατάσεως της έναρξης αποπληρωμής του χρέους ήτοι δέκα χρόνια αργότερα από ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί και αυτό σημαίνει 'μικρότερη επιβάρυνση λόγω του πληθωρισμού', όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό. 'Η χρονική αξία είναι η βάση της χρηματοοικονομικής λογιστικής' τονίζει μάλιστα ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής στο Spiegel.
Επισημαίνει δε επίσης ότι 'η Ελλάδα πιέζεται να πάρει περισσότερη οικονομική βοήθεια από τις χώρες του ευρώ, αυτές δίνουν μόνο υπό την προϋπόθεση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και ωθούν την κυβέρνηση σε βαρύ πρόγραμμα λιτότητας και σε αντιλαϊκές και συχνά αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις'. H λύση την οποία προτείνει ο Καζαριάν είναι να αποδείξει η Ελλάδα καταρχάς το αληθινό ύψος του χρέους της 'με βάση τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες', διότι 'τότε θα γίνονταν εμφανές ότι το χρέος της είναι στην πραγματικότητα μικρότερο από εκείνο άλλων χωρών'.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι λεπτές ισορροπίες των ελληνο-τουρκικών σχέσεων
3/12/2016 10.20
Ένα επταήμερο με ευαίσθητες ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά θέματα ξεκινά από σήμερα, με τις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών να έχουν προγραμματίσει στρατιωτικές ασκήσεις τις οποίες θα πραγματοποιήσουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, σε κοντινές περιοχές. Σήμερα Σάββατο, η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές στο Καστελόριζο για ναυτική άσκηση, στην οποία θα μετέχουν και υποβρύχια. Σύμφωνα με την NAVTEX 785/16 τουρκικό πολεμικό πλοίο θα κάνει άσκηση με υποβρύχια συσκευή. Για την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, το τουρκικό πολεμικό ναυτικόέχει προγραμματίσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα αλλά σε απόσταση μόλις 15 μίλια από το Καστελόριζο. Όπως πληροφορείται το site, στο τουρκικό παίγνιο θα λάβουν μέρος δύο τουρκικές φρεγάτες και δύο πυραυλάκατοι.
Ελληνοαιγυπτιακή άσκηση σε Κάσο-Κάρπαθο
Αύριο ξεκινά η ανάπτυξη των ελληνικών και αιγυπτιακών αεροναυτικών δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στην κοινή άσκηση των δύο χωρών με την επωνυμία «Μέδουσα». Τα συγκεκριμένα γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές ανοιχτά της Κάσου, στην Κάρπαθο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Κρήτη φαίνεται ότι ενόχλησαν την Άγκυρα που εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία υποστηρίζει ότι η Κάσος είαι αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπονται ασκήσεις! Σε μια προκλητική κίνηση, οι Τούρκοιαξιωματικοί αναφέρουν την Κάσο και με την τουρκική ονομασία που έχουν δώσει στο νησί -Τζομπάν- αφήνοντας υπαινιγμούς ότι μπορεί και να θεωρούν το νησί... γκρίζα ζώνη!
Το κεντρικό σκέλος των επιχειρήσεων που θα γίνουν στα αεροναυτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων θα διαρκέσει από την Τρίτη 6 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου. Στο συγκεκριμένο παίγνιο οι Αιγύπτιοι στέλνουν μια καινούρια γαλλική φρεγάτα τύπου Fremm, δύο πυραυλακάτους, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και κομάντος οι οποίοι θα συνασκηθούν με Έλληνες ΟΥΚάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Στο παίγνιο «Μέδουσα» ο ελληνικός στόλος θα συμμετάσχει με το υποβρύχιο Παπανικολής, μια φρεγάτα, μία πυραυλάκατο και αριθμό μαχητικών αεροσκαφών που θα επιχειρούν από την Κρήτη όπου επίσης θα μετασταθμεύσουν και τα αιγυπτιακά -16.
Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν στην άσκηση η Αθήνα και το Κάιρο είναι το γεγονός ότι τα γυμνάσια θα παρακολουθήσει ο αρχηγός των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Η ελληνοαιγυπτιακή άσκηση εντάσσετα στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας με επαναλαμβανόμενα γυμνάσια στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αιγύπτου. Και βεβαίως ουδείς πρέπει να αγνοεί το γεγονός ότι σε διπλωματικό επίπεδο Αθήνα και Κάιρο συζητούν εδώ και αρκετά χρόνια για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών όπως η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, σε μια διαπραγμάτευση που η τουρκική πλευρά θα προτιμούσε να ανασταλεί.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Η ΠΝΟ αποφασίσει για συνέχεια των κινητοποιήσεων
3/12/2016 12.30
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας είναι τα πλοία, λόγω της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συνεδριάζει σήμερα το πρωί, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση η μη των κινητοποιήσεων των ναυτικών. Η απεργία της ΠΝΟ λήγει αύριο στις 6 το πρωί ενώ το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών έχει προειδοποιήσει με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περι αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων). Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα ζητούν τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από την Κρήτη στην περίπτωση που η απεργία των ναυτικών συνεχιστεί. Ήδη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετέφερε σχετικό αίτημα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί, με αφορμή τις πληροφορίες περι αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς. Σε νέα σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από αύριο στις 6 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί τα 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον Αγ.Διονύσιο και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα συναντηθεί πιθανότατα με τον υπουργό Ναυτιλίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, 14:19
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα έλαβαν:
ΔΑΚΕ 136 ψήφους και 18 έδρες ΔΑΣ-ΚΚΕ 112 ψήφους και 15 έδρες ΠΑΣΟΚ 106 ψήφους και 14 έδρες ΣΥΡΙΖΑ 98 ψήφους και 13 έδρες ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ 70 ψήφους και 9 έδρες ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 40 ψήφους και 6 έδρες ΕΑΚ 13 ψήφους και 1 έδρα ΕΡΓΑΣ- ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ 3 ψήφους και 0 έδρες
Πρώτη δύναμη, πολύ μακρυά όμως από την απόλυτη πελιοψηφία, αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία, η ΔΑΚΕ στο 36ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Συνομοσπονδιας των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστοσο τη νίκη της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ σκιάζει το σκάνδαλο νοθείας που οδήγησε στην παραίτηση του γραμματέα Οργανωτικού και μέλους του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Αναλυτικά, οι παρατάξεις έλαβαν:
ΔΑΚΕ (ΝΔ) 136-18 Μέλη στο Γενικό Συμβούλιο ΔΑΣ (ΚΚΕ) 112 -15 Μέλη στο Γενικό Συμβούλιο ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) 107 -14 έδρες Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση (Ανεξάρτητοι και ΣΥΡΙΖΑ) 95 -13 έδρες Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις 70 -9 έδρες ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) 57 -8 Μέλη στο Γενικό Συμβούλιο Δημοσιουπαλληλική Ανατροπή (Μπαλασόπουλος) 40 -6 έδρες 3Α (Ανεξάρτητοι) 13 -2 Μέλη στο Γενικό Συμβούλιο ΕΡΓΑΣ (Αριστεριστές) 3 -0 Μέλη στο Γενικό Συμβούλιο
Τα ποσοστά των παρατάξεων είναι τα εξής (Σε παρένθεση τα αποτελέσματα του προηγούμενου Συνεδρίου):
ΔΑΚΕ - 136 = 21,48% και 18 EΔPEΣ (2013=22,1% και 2010=28,2%) ΠΑΜΕ - 112 = 17,69% και 15 EΔPEΣ (2013=13,2% και 2010=11,5%) ΠΑΣΚΕ - 106 = 16,75% και 14 EΔPEΣ (2013=25,1% και 2010=44,9%) ΣΥΡΙΖΑ - 96 = 15,17% και 13 EΔPEΣ (*2013=16,5% και 2010=10,00%) ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - 70 = 11,06% και 9 EΔPEΣ (2013=9,8% και 2010=5,1%) ΜΕΤΑ - 57 = 9,0% και 8 EΔPEΣ (*2013=16,5% και 2010=10,00%) ANATPOΠH-ANEΞAPTHTOI (ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ) - 40 = 6,32% και 6 EΔPEΣ (2013=9,10% ) ΕΑΚ (ΠΑΣΚΕ ΙΙ) - 13 = 2,05% και 1 EΔPA ΕΡΓΑΣ - 3 = 0,47% και 0 ΕΔΡΕΣ (2013 = 8 ψήφοι)
Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας! Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ένα στέλεχος της ΔΑΚΕ γιατί επιχείρησε να ψηφίσει για λογαριασμό του γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ! Η ένταση ήταν μεγάλη και οδήγησε σε προσωρινή διακοπή περίπου μισής ώρας την διαδικασία, για την εκλογή προεδρείου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης που ήταν εκλεγμένος σύνεδρος, απουσίαζε από το χώρο του συνεδρίου κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Όμως ένα άλλο στέλεχος της ΝΔ, ο Απόστολος Παπαντώνης, μέλος της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών και μέλος της ΔΑΚΕ, προσπάθησε με το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου να ψηφίσει αντ' αυτού! Ο δικαστικός αντιπρόσωπος όμως κατάλαβε ότι δεν επρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και ζήτησε την σύλληψη του Απόστολου Παπαντώνη. Έφτασε η αστυνομία και τον συνέλαβε. Όπως σημειώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της απερχόμενης διοίκησης ΑΔΕΔΥ, το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και υπάρχει φόβος, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις, ότι συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο. Πηγές της ΝΔ ανέφεραν για το περιστατικό: «Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Παγκόσμια στοιχεία
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, 12:23
Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ή περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν με κάποιας μορφή αναπηρία, όμως τα δικαιώματά τους δεν προστατεύονται παντού και πάντα στον πλανήτη, όπως μας θυμίζει η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Πάνω από 168 χώρες έχουν πλέον υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), που τέθηκε σε ισχύ πριν μια δεκαετία. Μια νέα ανάλυση της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) διερευνά κατά πόσο έχει εφαρμοσθεί η Σύμβαση μέσα στα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν
Μεταξύ άλλων ευρημάτων, αναφέρει ότι:
- Μόνο μία στις τέσσερις χώρες (24%) έχουν συντάγματα που ρητά απαγορεύουν τη διάκριση κατά των ΑμεΑ ή εγγυώνται ίσα δικαιώματα γι' αυτά τα άτομα. - Μόνο το 28% των χωρών προστατεύουν συνταγματικά το δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία, με συνέπεια τα παιδιά αυτά να αντιμετωπίζουν συχνά σημαντικά εμπόδια στη μόρφωσή τους, ιδίως στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Μόνο το 12% των χωρών έχουν ειδικά σχολεία για ΑμεΑ και συχνά αυτά τα ιδρύματα περιορίζονται σε συγκεκριμένες αναπηρίες.
- Μόνο το 18% των χωρών προστατεύουν συνταγματικά το δικαίωμα των ΑμεΑ στην εργασία, με συνέπεια η ανεργία να είναι αυξημένη για αυτά τα άτομα. Πάντως σταδιακά η κατάσταση εμφανίζει βελτίωση στο εργασιακό πεδίο, καθώς ενισχύεται διεθνώς η τάση να μη γίνονται διακρίσεις κατά των ΑμεΑ στους χώρους εργασίας. - Μόνο το 26% των χωρών έχουν σύνταγμα που εγγυάται ρητά το δικαίωμα των ΑμεΑ στην υγεία. Μόνο το 11% των χωρών προβλέπουν πληρωμένη άδεια για τους γονείς προκειμένου να φροντίσουν τις ανάγκες υγείας των παιδιών τους με αναπηρία.
Αποτελεί πάντως θετική εξέλιξη ότι από τα συντάγματα των χωρών που υιοθετήθηκαν μετά το 2010, πάνω από δύο στα τρία (68%) απαγορεύουν τις διακρίσεις με βάση την αναπηρία, το 58% εγγυώνται το δικαίωμα των ΑμεΑ στην εργασία και το 63% το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τα παιδιά με αναπηρία. Αλλά, σύμφωνα με τη μελέτη, η ανθρωπότητα συνολικά απέχει ακόμη από το επιθυμητό επίπεδο, όσον αφορά την αντιμετώπιση των ΑμεΑ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κομισιον απαντησε στις τουρκικες προκλησεις κατά της Ελλαδας. «Η Τουρκια πρεπει να σεβαστει τα χωρικα υδατα και τον εναεριο χωρο των μελων της ΕΕ».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ή μη ασφαλών ελαιολάδων εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α') που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες: «ΚΡΗΤΙΚΟΝ» – «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ» – «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ» – «ΕΙΡΗΝΗ» – «BEVELLINI» – «το λιοτρίβι» – «ΑΡΩΜΑ» – «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ» καθώς και τα μη ασφαλή προϊόντα με τις εξής επωνυμίες «ΝΕΦΕΛΗ» – «ΛΙΑΤΙΚΟ». Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι) να μην τα καταναλώσουν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εσύ πόσο έκλαψες για τον Κλόουν του Χαλεπίου σήμερα; Του Κλοουν ντε που διασκεδαζε τους ισλαμοφασιστες;! Το ΝΑΤΟ θέλει να κλάψεις και εσύ πρέπει να κλάψεις. Μα κλάψε επιτέλους!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναλυτικά, για το νέο 85μελές Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ψήφισαν 633 αντιπρόσωποι και βρέθηκαν 631 έγκυρα (από 694 αντιπρόσωποι και 693 έγκυρα το 2013).
Η ΔΑΣ πήρε 112 ψήφους και ποσοστό 17,75% (από 91 ψήφους και 13,13%). Η ΔΑΚΕ πήρε 136 ψήφους και 21,55% (από 154 ψήφους και 22,2%). Η ΠΑΣΚ 107 ψήφους και 16,96% (από 174 ψήφους και 25,1%). Η «Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση» (ΣΥΡΙΖΑ) 93 ψήφους και 14,74% και το ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) πήρε 57 ψήφους και 9,03% (στο προηγούμενο συνέδριο το ΜΕΤΑ - το οποίο στήριζαν από κοινού ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σημερινές δυνάμεις της ΛΑΕ - είχε πάρει συνολικά 114 ψήφους και 16,4%). Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πήραν 70 ψήφους και 11,09% (από 68 ψήφους και 9,8%) και η «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ) πήρε 40 ψήφους και 6,34% (από 63 ψήφους και 9%). Οι «Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις», που κατέβηκαν για πρώτη φορά, πήραν 13 ψήφους και 2,06%. Στο νέο Γενικό Συμβούλιο, η ΔΑΣ καταλαμβάνει 15 έδρες (από 11 που είχε), η ΔΑΚΕ 18 (από 19), η ΠΑΣΚ 14 (από 22), η «Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση» 13 έδρες και το ΜΕΤΑ 8 έδρες (όπως και παραπάνω, το ΜΕΤΑ στο προηγούμενο συνέδριο είχε 13 έδρες), οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 10 έδρες (από 8), η «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» 5 έδρες (από 8) και οι «Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις» 2 έδρες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΝ ΣΕ ΗΠΑ «Παραβιάζει τη διεθνή συμφωνία η παράταση των κυρώσεων»
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Η απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να παρατείνει, το βράδυ της Πέμπτης, για άλλα 10 χρόνια τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, παραβιάζει τη διεθνή συμφωνία της Βιέννης που υπεγράφη το 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σημείωσε χτες ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γιασεμί. Πρόσθεσε πως το θέμα θα τεθεί στην αρμόδια κυβερνητική επιτροπή που ασχολείται με τον έλεγχο εφαρμογής της διεθνούς συμφωνίας. Το βράδυ της Πέμπτης, Αμερικανοί γερουσιαστές και αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η ανανέωση των υφιστάμενων κυρώσεων εναντίον του Ιράν, που εγκρίθηκε ομόφωνα, δεν παραβιάζει τη συμφωνία, η οποία προβλέπει τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων εναντίον της.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΑΝΤΙΝΓΚ ΡΟΚ (ΒΟΡΕΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ).-- Εφθασαν χτες στο Στάντινγκ Ροκ της Βόρειας Ντακότα στις ΗΠΑ οι πρώτες δεκάδες από τους περίπου 2.000 βετεράνους στρατιωτικούς, που θα βοηθήσουν τη Δευτέρα στην περιφρούρηση της κινητοποίησης εκατοντάδων ακτιβιστών, μεταξύ των οποίων και Ινδιάνοι, που αντιτίθενται στη διέλευση του πετρελαιαγωγού της τεξανής εταιρείας Energy Transfer Partners, γιατί φοβούνται μόλυνση της γης και των υδροφόρων οριζόντων.

2 σχόλια:

e-h είπε...




Fidel Castro memorial - new speakers and venue
London memorial for Fidel Castro
Dear friend
The book of condolence for Fidel Castro has received an overwhelming response from all corners of the world and more than 6,250 people have left messages to show their solidarity with the Cuban people in their time of mourning.
If you have not signed it already please show your support by signing here.
http://www.cuba-solidarity.org.uk/fidel-castro/

Memorial for Fidel – new venue, speakers and performances confirmed
Monday 5 December, 6-8pm, Congress Centre, Great Russell Street, London, WC1B 3LS
Including tributes and readings by Cuban Ambassador HE Teresita Vicente, ambassadors representing African and Alba nations, Tariq Ali, Richard Gott, Victoria Brittain, music from Omar Puente and special guests.
This event has been moved to a larger seated venue to allow more people to attend.
If you would like to attend please register in advance here.
Many thanks
The Cuba Solidarity Campaign Team

e-h είπε...



Φιντέλ Κάστρο μνημείο – νέοι ομιλητες και χωροι
Λονδίνο μνημόσυνο για τον Φιντέλ Κάστρο
Αγαπητέ φίλε
Το βιβλίο συλλυπητηρίων στο ιντερνετ για τον Φιντέλ Κάστρο έχει λάβει εντυπωσιακή ανταπόκριση από όλες τις γωνιές του κόσμου και πάνω από 6.250 άνθρωποι έχουν αφησει μηνύματα για να δείξουν την αλληλεγγύη τους με τον κουβανικό λαό στην εποχή τους πένθους.
Αν δεν έχετε υπογράψει ήδη παρακαλούμε να δείξετε την υποστήριξή σας υπογράφοντας εδώ.
http://www.cuba-solidarity.org.uk/fidel-castro/

Μνημόσυνο για τον Φιντέλ - νέος χώρος, ομιλητες και παραστάσεις επιβεβαίωσαν
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, 6-8μμ, συνεδριακό κέντρο, Great Russell Street, Λονδίνο, 3LS WC1B
Συμπεριλαμβανομένων αφιερώματα και αναγνώσεις από Κουβανη Πρέσβης Teresita Vicente, πρέσβεις που εκπροσωπούν Αφρική και της Alba έθνη, ο Ταρίκ Αλί, ο Richard Gott, η Victoria Brittain, η μουσική από τον Omar Puente και special guests.
Αυτό το event έχει μετακινηθεί σε ένα μεγαλύτερο χώρο για να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να παρακολουθήσουν.
Αν επιθυμείτε να παρευρεθείτε, παρακαλούμε εγγραφείτε εκ των προτέρων εδώ.
Πολλά ευχαριστώ
Η ομάδα Εκστρατείας Αλληλεγγύης για την Κούβα