Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Παρασκευη 27 Ιανουαριου 2017


Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά συγγνώμη απ' τους Εβραίους
27/1/2017 10.30
Ήταν Μάιος του 2006, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης διαφήμιζε το βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη, "Οι Εβραίοι", στον τηλεοπτικό σταθμό "Τηλεάστυ", ιδιοκτησίας Γιώργου Καρατζαφέρη. Τότε ήταν εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ΛΑΟΣ και υποψήφιος νομάρχης Αθηνών στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006. Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα ο κ. Γεωργιάδης είναι βουλευτής του κόμματος της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έντεκα χρόνια μετά την τότε διαφήμιση του βιβλίου του Κ. Πλεύρη, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά "συγγνώμη" για την προώθηση του, αλλά και συγγνώμη επειδή, όπως λέει, στο παρελθόν είχε συνυπάρξει "και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους Εβραίους συμπατριώτες μου". Ο κ. Γεωργιάδης στο μήνυμά του προσθέτει, μεταξύ άλλων: "Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας".
Συγκεκριμένα, έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος:
"Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επιθυμώ να αποσαφηνίσω την ξεκάθαρη θέση μου σχετικά με τις απόψεις μου για τον αντισημιτισμό που αποτελεί καίρια απειλή κατά του Εβραϊκού λαού και πλήγμα στις αξίες της Δημοκρατίας μας και του Δυτικού πολιτισμού. Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.
Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλέυρη. Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας. Το ολοκαύτωμα του Εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκε η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός, και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκτελέστηκε κρατούμενος στο Τέξας
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 07:42
Ένας κρατούμενος εκτελέστηκε στο Τέξας σήμερα, για τη δολοφονία δύο εργαζομένων σε ταχυφαγείο το 2002, κατά τη διάρκεια ληστείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου των δικαστικών υπηρεσιών του Τέξας, Τζέισον Κλαρκ, ο 43χρονος Τέρι Έντουαρντς εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 22.17 (τοπική ώρα) στην ειδική αίθουσα της πολιτείας του Τέξας, στο Χάντσβιλ. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την απόδοση χάρης, καθώς οι συνήγοροί του είχαν υποστηρίξει ότι δεν ήταν αυτός που είχε πυροβολήσει αποδίδοντας την καταδίκη του στη δικαστική διαδικασία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανασκεύασε στη γλώσσα μας ο Ταγιάνι: «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας»
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 18:58
Με tweet στα ελληνικά ανασκευάζει τις δηλώσεις του περί Μακεδονίας, ο νέο εκλεγέντας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Με ανάρτησή του σημειώνει χαρακτηριστικά, «γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης».
O ανιστόρητος πρόεδρος Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 09:34
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία». «Η (Σλαβο)Μακεδονία είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν τη Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι' αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα» είχε αναφέρει ο Ταγιάνι πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επισκεφθεί τα Σκόπια. Οι θέσεις του νεοαναδειχθέντος προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από Έλληνες ευρωβουλευτές.
«Ο κύριος Ταγιάνι αποδεικνύεται όχι μόνο ανιστόρητος, αλλά και επιπόλαιος» τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Αποδεικνύεται ο πρόεδρος όχι μόνο ανιστόρητος αλλά και αγεωγράφητος, λυπάμαι» δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ από την ευρωομάδα της ΝΔ. «Φανταστείτε η μητέρα του κυρίου Ταγιάνι να μην ήταν καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών, τι θα έλεγε» είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μέσω Τwitter σχολίασε τη στάση του Ιταλού πολιτικού ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ο Αν. Ταγιάνι υπέπεσε σε θεσμικό κ ιστορικό ατόπημα. Οι Σλαβομακεδόνες δεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οφείλει δημόσια επανόρθωση. Ο πρόεδρος του ΕΚ οφείλει να τηρεί έμπρακτα τις αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΟΗΕ για τη FYROM. Αύριο το πρωί, του αποστέλλω σχετική επιστολή». Εκ μέρους του γραφείου του κυρίου Ταγιάνι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: Σας καλούμε να μην προχωρήσετε στις περικοπές στην Ειδική Αγωγή
Η κυβέρνηση έβαλε μέσα στις πρόσφατες γιορτές των Χριστουγέννων την Ειδική Αγωγή και τα παιδιά μας στο στόχαστρο! Τα παιδιά που χρήζουν Ειδικής Αγωγής είναι μία από τις πλέον ιερές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που θα έπρεπε μόνο να στηρίζονται και όχι να πλήττονται. Όλα τα παιδιά με ιδιαίτερες δυσκολίες, διαταραχές έως αναπηρίες και οι οικογένειές τους έχουν ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ: Δωρεάν πρόσβαση σε ΟΛΕΣ τις αναγκαίες θεραπείες που θα τα καταστήσουν ικανά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και να ενταχθούν ισότιμα στην κοινωνία. Έχουν ανάγκη να διατηρήσουν τον ίδιο θεραπευτή που με τόση δυσκολία κατάφεραν να ανακαλύψουν οι γονείς τους που να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις θεραπευτικές τους ιδιαιτερότητες. Έχουν ανάγκη ολόκληρες κι όχι πετσοκομμένες 30λεπτες συνεδρίες, τις οποίες κι αυτές θα κινδυνεύουν να χάσουν από τον κόφτη τους για να εξοικονομήσουν 40 εκ. ευρώ. Και σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα να εξαιρέσουν ολόκληρες κατηγορίες παιδιών με προβλήματα που απαιτούν θεραπεία! Υψώστε τη φωνή σας μαζί μας: Περικοπές αλλού! όχι στην υγεία, την παιδεία και την αναπηρία! Δώστε στα παιδιά μας το Δικαίωμα να σταθούν στα πόδια τους!
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ!!!!
https://secure.avaaz.org/el/petition/Prothypoyrgos_Alexis_Tsipras_Sas_kaloyme_na_min_prohorisete_stis_perikopes_stin_Eidiki_Agogi/?fDFHPeb&pv=5&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-404738-Prothypoyrgos_Alexis_Tsipras_Sas_kaloyme_na_min_prohorisete_stis_perikopes_stin_Eidiki_Agogi&utm_term=DFHPeb%2Bel
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφιονισμενος ο Σοιμπλε κατά της Ελλαδας, παρα τις γονυκλισιες Τσακαλωτου. Εκθεσεις σαν σφαιρες από το ΔΝΤ. Μη βιωσιμο το χρεος λεει το ΔΝΤ οσα επωδυνα μετρα και αν παρουμε. Δηλωση-σοκ από τον πρεσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ. Το ευρω τελειωνει σε 18 μηνες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελληνικη Βιομηχανια Ζαχαρης. Εκποιουνται οσο οσο δυο χρυσοφορα εργοστασια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο παιδόφιλος δικτάτορας, που διορίζει βουλή μόνον από "άνδρες", εκεί που η γυναίκα είναι αντικείμενο αναπαραγωγής, που είναι χωροφύλακας των ΗΠΑ, o υποστηρικτής των αποκεφαλιστών στη Συρία, το κέντρο στήριξης της τρομοκρατίας στον πλανήτη -για λογαριασμό των ιμπεριαλιστών- ο φονιάς των παιδιών της Υεμένης, ρίχνει τη μάσκα: Saudi Arabia's Minister of Islamic Affairs Says ISIS And The Palestinians Are The Same Thing
O Saleh μπιν Αμπντούλ-Αζίζ, ένας Σαουδάραβας κληρικός που υπηρέτησε ως υπουργός των Ισλαμικών Υποθέσεων παρομοιαζει τους Παλαιστινίων με τα μέλη ISIS και άλλες εξτρεμιστικές ισλαμιστικές ομάδες την Τρίτη, καθώς ο ίδιος επιχειρούσε να θεωρήσει τους Παλαιστίνιους μαχητές σαν υπεύθυνους για την αιματοχυσία στη Γάζα. Saleh μπιν Αμπντούλ-Αζίζ δήλωσε ότι η Παλαιστίνη πρέπει να λογοδοτήσει για την απόρριψη στις πολλαπλές συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός και για την ανηλεή επίθεση κατά ισραηλινών αμάχων. "Οι Παλαιστίνιοι είναι ένα άλλο παράδειγμα του ισλαμιστικού εξτρεμισμού, του βίαιου εξτρεμισμού που δεν έχει κανενα διαχωρίσιμο», δήλωσε ο Σάλεχ μπιν Αμπντούλ-Αζίζ.
Aleh μπιν Αμπντούλ-Αζίζ Αλ τέφρα-Sheikh είναι ένα μέλος μιας οικογένειας σημείωσε της Σαουδικής λόγιος, για τον Al τέφρα-Sheikh. Έχει διατελέσει υπουργός Ισλαμικών Υποθέσεων, κληροδοτήματα, την πρόσκληση και τις οδηγίες από το 1996 και διορίστηκε σαν ο πρώτος επίσημος μουφτής το 1954.
Η θητεία του ως υπουργός των Ισλαμικών Υποθέσεων, για κληροδοτήματα, πρόσκληση και οδηγίες έληξε στις 8 Δεκεμβρίου 2014, όταν ο Σουλεϊμάν bin Abdullah Al Aba Khail τον αντικατέστησε στο αξίωμα, αλλά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εχει διοριστεί εκ νέου το Φεβρουάριο του 2015. Είναι αντιληπτό οτι είναι ενας αυστηρος Ουαχάμπι επειδή το κεφάλι του καλύπτεται, αλλά χωρίς μια μαύρη ζώνη, το iggal, κρατώντας το στη θέση του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΟ. ΦΩΤΙΖΕΤΕ ΟΛΗ Η ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ Μπαράζ αντεργατικών μέτρων
ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ.-- Ο νέος κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, ο 37χρονος πρώην ιατρικός ερευνητής Ρικάρδο Ροσέλο, υπέγραψε χτες αντεργατικό νομοσχέδιο με πρόσχημα την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην υπερχρεωμένη υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη χώρα είναι τύποις ανεξάρτητη, στην πραγματικότητα είναι τμήμα των ΗΠΑ.
Το νομοσχέδιο προβλέπει «τσεκούρι» στο 13ο μισθό των εργαζομένων (επίδομα Χριστουγέννων), μείωση της υπερωριακής αμοιβής, κατάργηση της έξτρα αμοιβής για εργασία την Κυριακή, εφαρμογή υποχρεωτικής εννεάμηνης δοκιμασίας για όλους τους εργαζόμενους (δίχως να είναι ξεκάθαρο εάν αφορά νεοπροσληφθέντες ή νέους στην αγορά εργασίας).
Το χρέος του Πουέρτο Ρίκο υπολογίζεται στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια και αξιοποιείται από την αστική τάξη, επιδεινώνοντας παράλληλα σημαντικά τη ζωή του λαού, που δίνει πάλη για επιβίωση με φόντο το ξεχαρβάλωμα βασικών δημόσιων υπηρεσιών σε Υγεία, Εκπαίδευση, υποδομές.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΝΑΜΑ.-- Διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο σπίτι επιφανούς Σιίτη ιερωμένου, συγκρούστηκαν χτες το πρωί με αστυνομικούς στην περιοχή Ντιράζ του Μπαχρέιν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών ατόμων. Στο Μπαχρειν οι Σιιτες είναι πλειοψηφια, αλλα ο αληταρας ισλαμοφασιστας σειχης είναι σουνιτης. Τα τσουτσεκια σκατομπατσοι του ισλαμοφασιστα σουνιτη σειχη είχαν αφαιρέσει τον Ιούνη την υπηκοότητα από τον Σιίτη ιερωμένο με τις κατηγορίες των σκατομπατσων ολου του κοσμου της χρήσης «εμπρηστικού λόγου» και δηθεν «ξεπλύματος χρήματος».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παλαιστινιακές αντιδράσεις για τα σχέδια νέων εβραϊκών εποικισμών
ΡΑΜΑΛΑ-- Τις έντονες αντιδράσεις της Παλαιστινιακής Αρχής προκαλεί η πρόσφατη απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να επιτρέψει την ανέγερση 2.500 κατοικιών σε εβραϊκούς εποικισμούς στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, επικαλέστηκε την υπ' αριθμόν 2334 απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που εκδόθηκε το Δεκέμβρη με 14 ψήφους υπέρ και αποχή των ΗΠΑ, ζητώντας τερματισμό των παράνομων εβραϊκών εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη, και σημείωσε πως είναι σε επαφή με Αραβες και άλλους ηγέτες προκειμένου να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι δικαιώματα πλήρους μέλους του ΟΗΕ.
Παράλληλα, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στον ΟΗΕ, Ριγιάντ Μανσούρ, εξέφρασε τη λύπη του για την πρόσφατη απόφαση των ισραηλινών αρχών, υπογραμμίζοντας τις συνεχιζόμενες «βαριές και κατάφωρες παραβιάσεις» του διεθνούς δικαίου που αφορούν το Ισραήλ ως δύναμη κατοχής. Στο μεταξύ, αργά χτες το βράδυ, ένας 26χρονος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε από τα πυρά Ισραηλινοναζιστών στρατιωτών κοντά στο χωριό Αμπούντ της Δυτικής Οχθης, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Ιερουσαλήμ για τις πρώτες βοήθειες και μετά συνελήφθη. Οι Ισραηλινοναζί ισχυρίστηκαν ότι ο νεαρός δηθεν έριξε πρώτος πυρά εναντίον τους, ώστε να δικαιολογήσουν την τρομοκρατική έφοδο που έκαναν στη συνέχεια στο χωριό Αμπούντ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων του αλλά και συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων χρησιμοποίησαν σφαίρες καουτσούκ και δακρυγόνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΤΑΛΙΑ Προσδοκίες και εκκλήσεις για πρόωρες εκλογές
ΡΩΜΗ.-- Ο δρόμος για πρόωρες βουλευτικές εκλογές φαίνεται ότι άνοιξε μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας για τον αντιδημοκρατικο πλειοψηφικο εκλογικό νόμο (σ.σ. γνωστός ως «Italicum», καμια σχεση με την απλη αναλογικη που ειχε παλιοτερα η Ιταλια, η οποια απλη αναλογικη είναι το δικαιοτερο εκλογικο συστημα), του οποίου Italicum η συνταγματικότητα αμφισβητήθηκε κατά ένα μέρος. Μεταξύ άλλων, απορρίφτηκαν οι διατάξεις όπως αυτές που προέβλεπαν ότι θα διεξάγεται και β' γύρος αν καμία δύναμη δεν έχει συγκεντρώσει πάνω από το 40% των ψήφων και αποφασίστηκε ο καταμερισμός των ψήφων με βάση τα ποσοστά των κομμάτων. Πάντως, χαρακτηριστικό είναι ότι εγκρίθηκαν διατάξεις όπως η χορήγηση μπόνους εδρών σε όποια πολιτική δύναμη ξεπερνά το 40% των ψήφων. Μετά από τη «διορθωτική» παρέμβαση των δικαστών θεωρείται ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία και ήδη τα κόμματα παίρνουν θέσεις μάχης ενόψει του στησίματος της επόμενης κάλπης.
«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πάμε σύντομα στις κάλπες. Δεν είναι θέμα χρόνου, χρειάζεται καλή πολιτική διάθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του (κυβερνώντος) κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή, Στέφανο Ροζάτο. Ο ίδιος ο Ματέο Ρέντσι - που παραιτήθηκε από πρωθυπουργός μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα - είπε ότι «αν υπάρχει καιρός για χάσιμο, ας αφήσουμε τα κόμματα να συζητήσουν για νέο νόμο... Αλλιώς η επιλογή είναι οι κάλπες».
Τις εξελίξεις έσπευσε να αξιοποιήσει το αριστερο αντιευρωενωσιτικό κόμμα «Κίνημα Πέντε Αστέρων», με τον ηγέτη του, Μπέπε Γκρίλο, να υποστηρίζει: «Πάμε άμεσα σε εκλογές, το 40% είναι ο στόχος μας και δεν εννοούμε να κάνουμε εκπτώσεις και χάρες σε κανέναν». «Το Συνταγματικό Δικαστήριο όρισε ότι η απόφασή του μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, πρέπει να δοθεί και πάλι ο λόγος στους Ιταλούς», είπε από τη δική του πλευρά ο γραμματέας της ακροδεξιάς «Λίγκας του Βορρά», Ματέο Σαλβίνι. Αναλυτές επισημαίνουν ότι τυπικά θα μπορούν να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές ακόμη και τον Ιούνη, ωστόσο πολλοί επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, μάλλον έως το φθινόπωρο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ρωσοτουρκικές αντιδράσεις στην πρόταση Τραμπ για «ζώνες ασφαλείας»
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με επιφυλάξεις αντιμετώπισαν Ρώσοι και Τούρκοι αξιωματούχοι την απόφαση που ανήγγειλε, σε συνέντευξή του στο ΑΒC, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τη δημιουργία «ζωνών ασφαλείας για πρόσφυγες» στο συριακό έδαφος, μεταξύ άλλων και γιατί ο τελευταίος το ανακοίνωσε δίχως να έχει κάνει την παραμικρή συζήτηση ή επαφή με τους άμεσα ή έμμεσα θιγόμενους. Παρόμοια πρόταση έχει κάνει και η Τουρκία, που συμμετέχει επίσης στην επέμβαση στη Συρία.
Ο Τραμπ, στη συνέντευξη που έδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο ABC, είπε πως «σίγουρα θα δημιουργήσουμε ζώνες ασφαλείας στη Συρία» για τους πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τη βία. Το «Ρόιτερς» επικαλούμενο προσχέδιο προεδρικού διατάγματος υποστηρίζει πως θα δοθεί εντολή στο Πεντάγωνο να ετοιμάσει μέσα στις επόμενες 90 μέρες πρόταση για τη δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» στη Συρία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε χτες σχετικά, σημείωσε ότι από τη μέρα ανάληψης καθηκόντων του νέου Προέδρου στις ΗΠΑ δεν έχουν γίνει επίσημες επαφές με τη ρωσική ηγεσία, πέραν της συνήθους διπλωματικής δραστηριότητας που γίνεται ανάμεσα στη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ δεν συμβουλεύτηκε τις ρωσικές αρχές αναφορικά με την πρόταση δημιουργίας «ζωνών ασφαλείας» συστήνοντας ότι θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά όλες οι πιθανές συνέπειες. «Οι Αμερικανοί εταίροι μας δεν μας συμβουλεύτηκαν. Είναι μία απόφαση κυρίαρχου κράτους. Είναι σημαντικό αυτό (το σχέδιο) να μην επιδεινώσει την κατάσταση με τους πρόσφυγες, αλλά πιθανώς να έπρεπε να έχουν εκτιμηθεί όλες οι συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά.
Αγνοια για το ακριβές περιεχόμενο της πρότασης Τραμπ περί «ζωνών ασφαλείας» στη Συρία δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεγίν Μουφτούογλου, μολονότι δεν έκρυψε ότι έχουν δει αίτημα για τη διενέργεια σχετικής έκθεσης. Επισήμανε ότι η Αγκυρα «πάντα υποστήριζε τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας» στο συριακό έδαφος, φέρνοντας ως παράδειγμα την «καλή κατάσταση» που επικρατεί στη συριακή μεθοριακή πόλη Τζαραμπλούς που έλεγχαν τζιχαντιστές και την οποία ανακατέλαβαν προ μηνών τουρκικά στρατεύματα κατά τη χερσαία επέμβασή τους στη Συρία. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτής και το είδος της πρότασης που θα προκύψει από αυτή», κατέληξε.
«Συγχώνευση» οργανώσεων αντικαθεστωτικών
Η ισλαμική ένοπλη οργάνωση «Αχράρ αλ Σαμ» ανακοίνωσε πως εντάχθηκαν σε αυτήν άλλες έξι ένοπλες οργανώσεις αντικαθεστωτικών που συμμετείχαν στον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αντεπίθεση που δέχονται τις τελευταίες μέρες από τζιχαντιστές του πρώην «Μετώπου Νούσρα» (νυν «Τζαμπχάτ Φατέχ αλ Σαμ»). Παράλληλα, Κούρδοι της Συρίας του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) ανακοίνωσαν ότι θα μεταβούν σήμερα στη Μόσχα για συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δίχως να διευκρινίζουν εάν θα συμμετάσχουν στην ίδια συνάντηση που έχει προγραμματίσει ο τελευταίος και με άλλες ένοπλες οργανώσεις Σύρων ισλαμοφασιστών των δυτικων αποικιοκρατων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η διήμερη επίσκεψη της Βρετανιδας πρωθυπουργου Μέι στις ΗΠΑ συνέπεσε με την ανακοίνωση των βρετανικών στατιστικών αρχών εν σχέση με το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του 2016. Παρά τις αναταράξεις που προκάλεσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit, καταγράφηκε αύξηση 0,6% του ΑΕΠ κυρίως χάρη στον κύκλο εργασιών που έγιναν στους τομείς των υπηρεσιών και του τουρισμού.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ζάκυνθος. Κρύο έξω, περίπου 7 βαθμοι. Παρα ταύτα, η δυσωσμία των σκουπιδιων, απλώνεται παντού!!! Το επόμενο στάδιο, μετά τις τωρινές εκτεταμένες δυσεντερίες, σοβαρές μολυσματικές... Και τα ποντίκια χιλιάδες, μεγέθους να τα φιβάσαι... Κι αυτοί οι αισχροί τύποι, που βιάζουν το νησί, σου μιλάνε και για ευρώπη, τα ξόανα... Ρε θέλουν ξύλο. Τιποτ άλλο.