Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Σαββατο 28 Ιανουαριου 2017


Απασχολημένοι με τα δικά μας μνημονιακά βάσανα πέρασαν στα ψιλά οι επιπτώσεις των συμβάσεων TTP κ TTIP που θα βρούμε και εμείς αργά ή γρήγορα μπροστά μας, όποτε ανακάμψει η οικονομία. Σε αυτές τις πινοτσετικής εμπνεύσεως, απίστευτα ετεροβαρείς, και 100% υπέρ της αγοράς και των πολυεθνικών διεθνείς συμβάσεις, μία εταιρία θα μπορεί να ενάγει ένα κράτος για διαφυγόντα κέρδη, αν θεωρεί ότι το κράτος αυτό με διάφορα... σοσιαλιστικά μέτρα της περιόρισε τα κέρδη που θα μπορούσε να αποκομίσει αν αφηνόταν αδιαμεσολάβητη και αρρύθμιστη η αόρατη χείρ της μαλακίας της ελεύθερης αγοράς να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους και να καταστρέφει το περιβάλλον.Αντίθετα ένα κράτος δεν θα μπορεί να ενάγει μια εταιρία που δεν εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία. Πρόκειται για το ανώτερο στάδιο του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού όπου οι πολυεθνικές είναι πάνω και απ τα κράτη και χρησιμοποιούν τα κράτη απλώς ως σακιουριτάδες τους, όποτε τα χρειάζονται!
ΑΕΡΑ - ΑΕΡΑ! ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΦΙΛΕΛΕΡΑ
κ μη χειρότερα!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Επειδή πολύς ντόρος γίνεται από τον φιλοξενούμενο Αλβανικό λαό, έχω κάποια ερωτήματα:
1. Εφόσον δεν αισθάνεσθε Έλληνες όσοι έχετε γεννηθεί στην Ελλάδα, ποιός ο λόγος να υιοθετείτε την Ελληνική υπηκοότητα;
2. Δεν ξέρετε ότι εφόσον πολιτογραφείστε ως Έλληνες, έχετε και τις υποχρεώσεις των Ελληνοπαίδων, όπως το να υπηρετείτε με σεβασμό στον Ελληνικό Στρατό;
3. Εφόσον δεν θέλετε να υπηρετείτε στον Ελληνικό Στρατό, [που είναι καθόλα σεβαστό, να αισθάνεσθε υπερήφανοι Αλβανοί], γιατί δεν γυρίζετε να υπηρετήσετε την χώρα σας; Την μαμά Αλβανία;
4. Εφόσον είμαστε τόσο κακός λαός οι Έλληνες και η Ελλάδα δεν σας αρέσει, γιατί δεν επιστρέφετε στα πάτρια εδάφη σας; Η Αλβανία σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα την Αλβανία του '90, όταν ήρθατε πεινασμένοι και ρακένδυτοι εκλιπαρώντας για δουλειά. Η Αλβανία σήμερα, είναι μια Ευρωπαϊκή χώρα, φτιαγμένη εξολοκλήρου με τα χρήματα των Ελλήνων που έστελναν οι συμπατριώτες σας στην Αλβανία. Είναι μια ωραιότατη χώρα για να επιστρέψετε. Σας την φτιάξαμε.
Άλλωστε, δεν σας καλέσαμε στην Ελλάδα. Μόνοι σας ήρθατε. Είστε φιλοξενούμενοι. Σας δεχθήκαμε, σας δώσαμε εργασία, (ναι, κάποιοι σας εκμεταλλεύτηκαν, όπως εκμεταλλεύονται και τους Έλληνες), σας μορφώσαμε, σας δώσαμε προνόμια που ούτε οι Έλληνες δεν έχουν, σας Ελληνοποιήσαμε, ενώ ερχόσαστε με ψεύτικα χαρτιά από τα βάθη της Αλβανίας. Και το ευχαριστώ σας είναι ότι δεν ξέρετε αυτή την λέξη.
Η διαφορά μας φίλε λαέ της Αλβανίας είναι ότι είστε αχάριστοι. Οι Έλληνες είναι φιλόξενοι. Δεν είναι ρατσιστές, αντίθετα με ότι διαδίδετε γιατί σας βολεύει. Αλλά οι Έλληνες δεν ανέχονται την αχαριστία και την ασέβεια. Εφόσον δεν μπορείτε ή δεν διαθέτετε την παιδεία να δείξετε τον δέοντα σεβασμό, πρέπει να είστε διατεθημένοι να δείτε και το άλλο πρόσωπο των Ελλήνων.
Δεν ξέρω εάν οι απόψεις μου δυσαρεστούν κάποιους. Και ειλικρινά, δεν έχω μάθει να εκφράζω την γνώμη μου με γνώμονα να είμαι αρεστή. Ο σκοπός της ελευθερίας του λόγου δεν έχει να κάνει με το ποιοι ευχαριστούνται ή δυσαρεστούνται. Η σελίδα αυτή έχει αυτή την καινοτομία. Όλοι μπορούν να εκφράζουν την γνώμη τους χωρίς λογοκρισία. -Συμπεριλαμβανομένου και εμού- Με πολύ σεβασμό προς τους αναγνώστες του κειμένου.
-MK
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017
Ο Δήμος Πατρέων δίνει 13ο και 14ο μισθό (το δωρο) στους εργαζόμενούς του, που το κέρδισαν δικαστικά
Δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έφεση ο Δήμος Πατρέων για την απόφαση του Ειρηνοδικείου Πατρών, με την οποία δικαιώνει 66 εργαζόμενους του Δήμου, για την καταβολή δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδομάτων αδείας.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμος Πατρέων: «Ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας που εισηγήθηκε το θέμα τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι είναι άδικη και βαθιά αντεργατική η κατάργηση των δώρων των εορτών και των επιδομάτων αδείας που αποτελούν κατάκτηση των εργαζομένων και που η κατάργησή τους προκαλεί σημαντική απώλεια στο εισόδημά τους.
Η απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής κινείται στο πλαίσιο της 785/18-12-2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που κατά πλειοψηφία ελήφθη στην ειδική συνεδρίαση του Σώματος για τον προϋπολογισμό του 2016, περί ανάκτησης όλων των μισθολογικών αποδοχών των εργαζομένων στο επίπεδο του 2009 περί ανεμπόδιστης μισθολογικής εξέλιξης, ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απελευθέρωση του Λένινγκραντ και «ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος».
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017
►Διπλή επέτειος σήμερα (27/01), με δύο γεγονότα στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους και με απολύτως συμβατό με τη σημερινή εποχή μήνυμα...
►Σαν σήμερα, το 1944, το Λένινγκραντ απελευθερώνεται οριστικά από τον Κόκκινο Στρατό, μετά από 872 μέρες αποκλεισμού. Στο διάστημα αυτό, περίπου 470 χιλιάδες ένστολοι και περίπου 650 χιλιάδες άμαχοι Σοβιετικοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι σήμερα ο ακριβής αριθμός των απωλειών των δυνάμεων του Άξονα. Και λέμε «του Άξονα» και όχι μόνο των Γερμανών ναζί, καθώς μαζί τους πολεμούσαν και στρατιωτικές μονάδες από τη Φινλανδία, την δήθεν «ουδέτερη» Ισπανία του Φράνκο (η λεγόμενη «Γαλάζια Μεραρχία»), το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και εθελοντές από τη Βόρεια Αφρική.
►Ακριβώς έναν χρόνο αργότερα, το 1945, απελευθερώνονται επίσης από τον Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ οι κρατούμενοι στα 3 στρατόπεδα συγκέντρωσης του Auschwitz (σημερινό Oświęcim της Πολωνίας). Σε αυτά τα 3 στρατόπεδα θανατώθηκαν κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας των ναζί μέχρι το 1945 περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, εκ των οποίων κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο ήταν Εβραίοι. Η μέρα αυτή καθιερώθηκε, πλέον, να τιμάται ως «Μέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων («Σοά»)».
►Το μήνυμα της ημέρας είναι, ότι ΜΟΝΟ με αγώνα και με θυσίες αντιμετωπίζεται το τέρας του φασισμού και του ναζισμού, το οποίο στις μέρες μας έχει μάθει και να μεταλλάσσεται και να λαμβάνει διάφορες μορφές. Κι αν τον φασισμό και τον ναζισμό με τη σβάστικα στο μπράτσο έχουμε μάθει, λίγο ως πολύ, να τον αντιμετωπίζουμε και να τον πολεμούμε, τον φασισμό και τον ναζισμό ΧΩΡΙΣ σβάστικα πρέπει να τον ξεσκεπάζουμε και να τον αποκαλύπτουμε στους συμπολίτες μας. Περιθώρια για ολιγωρία δεν υπάρχουν!... Για το καλό όλων μας ξεχωριστά και των κοινωνιών μας συνολικά!!!
ΥΓ: Το μουσικό συμπλήρωμα της ανάρτησης, δεν θα μπορούσε παρά να είναι η 7η Συμφωνία («Συμφωνία του Λένινγκραντ») του Dmitriy Shostakovitch. Εδώ με τη Μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου «Μαρίινσκι» της σημερινής Αγ. Πετρούπολης (πρώην Λένινγκραντ), υπό τη διεύθυνση του μεγάλου μαέστρου Valeriy Gergiev...
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=jd8iAe4WhMM
η Συμφωνία του Λένινγκραντ παίχτηκε στην πολιορκημένη πόλη στις 9 Αυγούστου του 1943. Η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία: ήταν η μέρα που ο Χίτλερ, σίγουρος για το αποτέλεσμα της μάχης, είχε προκαθορίσει για τον εορτασμό για την παράδοση της πόλης. Η τελευταία πρόβα πριν την παράσταση έγινε λίγες ώρες πριν, όταν τα κανόνια του Σοβιετικού πυροβολικού έστειλαν περίπου 3.000 βλήματα στους Γερμανούς, εξασφαλίζοντας την σιωπή τους για την παράσταση. Οι αρχές επίσης έστησαν μεγάφωνα σε όλη την πόλη για την αναμετάδοση της συναυλίας ώστε να μπορούν να την ακούσουν όχι μόνο οι δυστυχισμένοι κάτοικοι αλλά, κυρίως, οι Γερμανοί
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελικά, ο εξοβελισμός του "Επιτάφιου" και τώρα της "Αντιγόνης" από τα σχολεία δεν απασχολεί και πολύ κόσμο. Και δεν περίμενα ν' απασχολήσει κόσμο που κάτι έχει ακούσει γι' αυτά. Εκείνους που λένε πως ξέρουν περί τίνος πρόκειται περίμενα να αντιδράσουν.
Κατάλαβα! Ή δεν ξέρουν και πουλάνε μούρη, του στυλ, "Πολύ καλός σκηνοθέτης ο Ζιγκόινεν! Έχω δει όλες τις ταινίες του" ή ξέρουν, αλλά, "σιγά καημένε! Με "Επιτάφιους" και "Αντιγόνες" λεφτά δεν βγαίνουν. Κι εγώ θέλω να ζήσουν τα παιδιά μου. Εδώ χανόμαστε! Οι "Επιτάφιοι" κι οι "Αντιγόνες" μάς μάραναν;".
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER
Τραμπ: H Τσέλσι Μάνινγκ δεν έπρεπε ποτέ να βγει από τη φυλακή
26|01|2017 13:40
Ένα οργισμένο tweet με αποδέκτρια την Τσέλσι Μάνινγκ, έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/1) ο Ντόναλντ Τραμπ. “Η αχάριστη προδότρια Τσέλσι Μάνινγκ, η οποία δεν έπρεπε ποτέ να βγει από τη φυλακή, αποκαλεί τώρα τον Πρόεδρο Ομπάμα αδύναμο ηγέτη, φρικτό”, έγραψε ο νέος πλανητάρχης στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Υπενθυμίζεται ότι ο Ομπάμα μείωσε την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ, που είχε διοχετεύσει στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ, ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση δεν φαίνεται να την συγκίνησε ιδιαίτερα.
Η διεμφυλική, που στο παρελθόν ήταν γνωστή ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, αποκάλεσε τον Ομπάμα “αδύναμο ηγέτη” σε άρθρο της για τον Guardian, κίνηση η οποία εξόργισε τον Τραμπ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τούρκοι στρατιωτικοί στο ΝΑΤΟ ζητούν άσυλο στην Γερμανία
Δεκάδες ανώτεροι Τούρκοι στρατιωτικοί που εργάζονται στο ΝΑΤΟ έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Τουρκία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Tagesschau.
28 Ιανουαρίου 2017 - 11:15
Δεκάδες ανώτεροι Τούρκοι στρατιωτικοί που εργάζονται στο ΝΑΤΟ έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Τουρκία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Tagesschau. Οι αναφορές κάνουν λόγο για περίπου σαράντα άτομα και πρόκειται κυρίως για ανώτερους αξιωματικούς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων και το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν ότι η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες υποθέσεις ασύλου. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην Τουρκία αυτούς τους στρατιώτες. Θα πάνε κατευθείαν φυλακή», δηλώνει το στέλεχος του CSU, Stephan Mayer. H εφημερίδα χαρακτηρίζει τεταμένη τη σχέση Γερμανίας-Τουρκίας του τελευταίους μήνες, τόσο λόγω του ψηφίσματος της Βουλής που χαρακτήρισε τη σφαγή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από 100 χρόνια ως γενοκτονία, όσο και της πολιτικής του Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Απειλές κατά της Αθήνας
Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει επίσης, ότι η Ελλάδα απειλείται από την τουρκική κυβέρνηση ήδη με συνέπειες, διότι το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτών την περασμένη Πέμπτη που είχαν καταφύγει κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα τον Ιούλιο του 2016 και είχαν υποβάλει αίτηση για άσυλο. Η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει ως στασιαστές και αρνείται να δεχθεί την ετυμηγορία, προσθέτει η εφημερίδα και συμπληρώνει ότι στην Τουρκία οι 8 εξακολουθούν να απειλούνται με σύλληψη και, ενδεχομένως, με βασανιστήρια. Τέλος, η Tagesschau αναφέρει ότι εκτός από τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, η Τουρκία έχει επίσης με την Ελλάδα μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής την οποία η Άγκυρα προτίθεται να επανεξετάσει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ για τους αγρότες: Θα πληρώσουν διπλές εισφορές τον Φεβρουάριο
27|01|2017 10:01
Αντιμέτωποι με... διπλές εισφορές θα βρεθούν οι αγρότες από τον επόμενο μήνα, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους. Οι εισφορές πλέον θα καταβάλλονται μηνιαία και θα υπολογίζονται επί του πραγματικού φορολογητέου εισοδήματος της πλέον πρόσφατης εκκαθαρισμένης οικονομικής χρήσης (έτους 2015). Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε χθες, Πέμπτη, ο ΕΦΚΑ το 2017 η κατώτατη μηνιαία εισφορά για ετήσιο εισόδημα ως και 4.923 ευρώ ορίζεται στα 86,98 ευρώ. Το 2018 η εισφορά θα αυξηθεί στα 95,18 ευρώ, το 2019 στα 103,39, το 2020 στα 109,54 ευρώ, ενώ το 2021 και το 2022 που ολοκληρώνεται η σταδιακή αύξηση του ασφαλίστρου η εισφορά φτάνει στα 111,59. Επιπλέον η εισφορά για Υγεία ορίστηκε άμεσα (και όχι σταδιακά) στο 6,95% του εισοδήματος ενώ υπάρχει και η εισφορά για τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) που έχει οριστεί στο 0,25%
Σε επίπεδο εξαμήνου, η κατώτατη εισφορά είναι 521,79 ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 2,51% σε σχέση με την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία του 2016, κατά 13,78% σε σχέση με τη 2η κατηγορία και 41,29% με την 5η. Σύμφωνα με το Έθνος, ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης υπολογίζουν πως οι αυξήσεις στις αγροτικές εισφορές του 2017 κυμαίνονται από 50 έως και 500 ευρώ τον μήνα. Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του 2016, οι αγρότες έλαβαν ειδοποιητήρια για τις εισφορές του πρώτου 6μήνου του 2016 (με το παλιό σύστημα) και είδαν αυξήσεις από 23,2% έως 27,3% σε σχέση με τις εισφορές του 2015. Από φέτος το σύστημα άλλαξε και οι εισφορές θα πληρώνονται κάθε μήνα με πρώτη πληρωμή στα τέλη Φλεβάρη. Γι' αυτό και υπάρχει κίνδυνος διπλής θηλιάς αφού τον Ιούνιο -εάν δεν υπάρξει ρύθμιση- οι αγρότες θα πρέπει να πληρώσουν και το Β' εξάμηνο του 2016.
Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις Οικογενειακών Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΑΕ) ισχύει ειδικός υπολογισμός και για να πληρώσουν όλα τα μέλη της εκμετάλλευσης την ελάχιστη εισφορά (86,98 ευρώ) θα πρέπει:
• Για ΟΑΕ 2 μελών (αγρότης, αγρότισσα): καθαρό εισόδημα (κατ’ αρχάς του 2015 και αργότερα του 2016) μέχρι 9.846 ευρώ • Για ΟΑΕ 3 μελών (αγρότης, αγρότισσα, ένα ενήλικο τέκνο): καθαρό εισόδημα (κατ’ αρχάς του 2015 και αργότερα του 2016) μέχρι 14.769 ευρώ. • Για ΟΑΕ 4 μελών (αγρότης, αγρότισσα, δύο ενήλικα τέκνα): καθαρό εισόδημα (κατ’ αρχάς του 2015 και αργότερα του 2016) μέχρι 19.692 ευρώ. Οπως ξεκαθαρίζει η εγκύκλιος που εξέδωσε χθες ο ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), «στην περίπτωση οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης στην οποία ασχολείται ο/η σύζυγος ή τα ενήλικα τέκνα, το ετήσιο Καθαρό Φορολογητέο Αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης κατανέμεται ισόποσα στα μέλη της». • Δηλαδή για να βρεθεί η εισφορά του κάθε μέλους διαιρείται ισόποσα το σύνολο του καθαρού εισοδήματος. Ακολούθως, το κάθε μερίδιο διαιρείται διά 12 και προκύπτει η μηνιαία βάση υπολογισμού εισφορών. Αν αυτή είναι μικρότερη από το κατώτατο πλαφόν των 410,26 ευρώ, τότε οι εισφορές υπολογίζονται επί του κατώτατου πλαφόν.
Η χθεσινή εγκύκλιος οριστικοποιεί το καινούργιο πλαίσιο:
• Η πληρωμή των εισφορών του 2017 θα γίνεται μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος (ΔΙΑΣ), με εντολές πληρωμής ή με άμεση χρέωση λογαριασμού με κωδικό εντολής 25 ψηφίων. Οι αγρότες θα λάβουν «ειδοποιητήριο πληρωμής εισφορών». • Από 01/01/2017 βάση υπολογισμού είναι το Καθαρό Φορολογητέο Αποτέλεσμα (ΚΦΑ) από την άσκηση αγροτικής ή κάθε άλλης δραστηριότητας υπαγόμενης στην ασφάλιση του ΟΓΑ το προηγούμενο φορολογικό έτος. • Κατώτατη μηνιαία βάση υπολογισμού είναι το 70% του βασικού μισθού, δηλαδή 410,26 ευρώ τον μήνα και 4.923,12 ευρώ ετησίως. • Ανώτατο πλαφόν ασφαλιστέου εισοδήματος είναι τα 5.860,80 τον μήνα. • Σε περιπτώσεις ζημιογόνων χρήσεων και μηδενικών κερδών, βάση υπολογισμού είναι η κατώτατη. • Για σύνταξη οι αγρότες πληρώνουν κλιμακωτά: το 14% του εισοδήματός τους το 2017, το 16% το 2018, το 18% το 2019, το 19% το 2020, το 19,5% το 2021 και το 20% από το 2022 και μετά. Πληρώνουν το 6,95% για υγεία και 0,25% για ΛΑΕ. • Αγρότες που αναλαμβάνουν καλλιέργεια από φέτος πληρώνουν για έναν χρόνο τις κατώτατες εισφορές. • Θεσπίζονται μειωμένες εισφορές 50% για τις νέες μητέρες τους πρώτους 12 μήνες που έπονται του τοκετού
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΗΕ: Εντείνεται ο κίνδυνος λιμού στην Υεμένη
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 08:43
Για τον κίνδυνο λιμού σε λίγους μήνες στην Υεμένη, εάν δεν αναληφθεί δράση, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, ο Στίβεν Ο' Μπράιεν. Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 80% του πληθυσμού της Υεμένης, χρειάζεται βοήθεια σε τρόφιμα. Εξ αυτών, δύο εκατομμύρια χρειάζονται επείγουσα βοήθεια σε τρόφιμα για να επιβιώσουν, πρόσθεσε ο Βρετανός διπλωμάτης. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τα παιδιά: 2,2 εκατομμύρια πάσχουν από υποσιτισμό, ένας αριθμός αυξημένος κατά 53% σε σύγκριση με το 2015. «Συνολικά η μοίρα των παιδιών παραμένει ζοφερή: ένα παιδί μικρότερο των 10 ετών πεθαίνει κάθε 10 λεπτά από αιτίες που μπορούσαν να αποφευχθούν», υπογράμμισε ο Ο' Μπράιεν.
Το κλείσιμο του αεροδρομίου της Σαναά επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση για τους αμάχους, καθώς δεν μπορούν πλέον να παραδίδονται φάρμακα αεροπορικώς και οι πολίτες δεν έχουν καμιά δυνατότητα να αναζητήσουν ιατρικές φροντίδες στο εξωτερικό. Τα αποθέματα σιταριού στην Υεμένη ενδέχεται να εξαντληθούν μέσα σε λίγους μήνες, καθώς οι ξένες τράπεζες δεν δέχονται πλέον να συναλλάσσονται με τράπεζες της χώρας. Η Υεμένη εξαρτάται σχεδόν πλήρως για τον εφοδιασμό της από τις εισαγωγές, μεγάλο μέρος των οποίων γίνεται μέσω του λιμανιού Χοντάιντα, το οποίο βομβαρδίστηκε από τη συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας το 2015. Σύμφωνα με τον Ο' Μπράιεν, η συμμαχία διέταξε ένα πλοίο που μετέφερε τέσσερις κινητούς γερανούς για το συγκεκριμένο λιμάνι να αποχωρήσει από τα χωρικά ύδατα της Υεμένης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως περιμένει την έγκριση του Ριάντ για την παράδοση νέου εξοπλισμού. Ο ΟΗΕ καλεί να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη για να καταστεί δυνατή η διανομή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και να ξαναρχίσουν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 10.000 αμάχους αφότου μπήκε στην τελευταία του φάση, το 2015, σύμφωνα με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ρωσία παρουσίασε το νέο μαχητικό MiG-35
Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τελευταίας γενιάς ξεκινάει επίσημες δοκιμές και οι πληροφορίες το θέλουν ικανό να φέρει ακόμη και όπλα λέιζερ
Ιανουαρίου 28 2017 10:19
Επίσημες πτητικές δοκιμές ξεκινάει το νέο μαχητικό ελαφρού τύπου της Ρωσίας, το MiG-35, το οποίο προορίζεται για αντικαταστάτης όλων των "ελαφρών" μαχητικών της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το νέο μαχητικό τζετ σύμφωνα με το RT, μπορεί να πετάξει με ταχύτητες άνω των 2.700 χιλιομέτρων/ώρα, να φτάσει σε ύψος τα 17.500 μέτρα ή διαφορετικά 57.400 πόδια. Η ακτίνα κρούσης του φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα και μάλιστα μπορεί να επαναληφθεί χωρίς ανεφοδιασμό μιας και υπάρχει επιλογή αντικατάστασης της θέσης του δεύτερου χειριστή με μια επιπλέον δεξαμενή καυσίμου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Viktor Bondarev, οι δοκιμές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση μεταξύ της ΜIG και του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για την προμήθεια αρχικών 30 αεροσκαφών. "Στη συνέχεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα το αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το σύνολο των ελαφρών μαχητικών που διαθέτουμε" τόνισε ο κ.Bondarev, λέγοντας ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αγορά 170 τέτοιων αεροσκαφών. Στη διεθνή πρεμιέρα του μαχητικού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, ο επικεφαλής της Ρωσικής Π.Α. επισήμανε επίσης πως αμέσως μετά τις πτητικές δοκιμές το αεροσκάφος θα αναπτυχθεί και για δοκιμές όπλων λέιζερ, αλλά σύμφωνα με τους κατασκευαστές κάτι τέτοιο θα γίνει στο μέλλον.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη "τους σχεδιαστές, τους μηχανικούς, τους εργαζόμενους και τους πιλότους» για την έναρξη των δοκιμών του μαχητικού -35 MiG, την οποία αποκάλεσε "ένα σημαντικό γεγονός". Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τους συντελεστές , ο Πούτιν εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το νέο μαχητικό δεν θα ενισχύσει μόνο τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά θα προκαλέσει και το ενδιαφέρον διεθνών αγοραστών. "Τα άλλα αεροσκάφη μας, τα MiG-29, είναι ενεργά σε περισσότερες από 30 χώρες, με μια καλή υποδομή και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό που προβλέπει τη χρήση αυτών των μαχητικών", δήλωσε ακόμη ο Πούτιν. Στο περιθώριο της δοκιμής ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας ανακοίνωσε, ότι η εταιρεία θα αρχίσει την ανάπτυξη και δοκιμή μαχητικών 5ης γενιάς. Μέχρι στιγμής τέτοια αεροσκάφη χρησιμοποιεί μόνο η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Σχολιο.- Αναβαθμισμενο MIG-29 ειναι, οχι κατι νεο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τον Απρίλιο κυκλοφορεί το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ
28/1/2017 9.00
Στις 4 Απριλίου 2017 θα τεθεί σε κυκλοφορία το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ, με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας του. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (πάνω από 19 δισεκατομμύρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016).
Ειδικότερα, το δεύτερο εξάμηνο του 2016 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία περίπου 353.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ, δηλαδή σημειώθηκε ελαφρά αύξηση συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2016 και μείωση κατά 20,7% συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Από τότε που εκδόθηκε η πρώτη σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ, το Ευρωσύστημα - δηλ. η ΕΚΤ και οι 19 εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ - παροτρύνει τους πολίτες να ελέγχουν προσεκτικά τα τραπεζογραμμάτια που λαμβάνουν.
Το ΔΝΤ επανερχεται παλι, και ζηταει "κουρεμα" καταθεσεων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμείς στο Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο στο Ρίο στην Αχαια ..ψεκαζόμαστε μανιωδώς.. για την αποφυγή των λοιμώξεων.. Τώρα το γεγονός ότι κατά την εφημερία σκορπίζονται όλα τα περιστατικά του παθολογικού τομέα σ' όλο το νοσοκομείο και ο χειρουργικός τομέας φιλοξενεί παθολογικούς ασθενείς με εμπύρετα με ορατό τον κίνδυνο διασποράς λοιμώξεων, αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ούτε την διοίκηση ούτε το σωματείο εργαζομένων... Ράντσα να μην υπάρχουν στους διαδρόμους και χαλά η εικόνα (τόσες φωτογραφίες είχε βγάλει ο προγενέστερος διοικητής για να πείσει ότι εξάλειψε τα ράντσα).. Κατά τ' άλλα ο ασθενής στον πρώτο κι ο επιβλέπων ειδικευόμενος γιατρός στον πέμπτο, με 40 περιστατικά και βάλε στην πλάτη του διάσπαρτα μέσα στο νοσοκομείο, μ' έναν βομβητή να χτυπάει συνεχώς και να μην ξέρει προς τα που να πάει και το νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει μάχες να κρατήσει δικλείδες ασφαλείας.. Την κάρτα μην ξεχάσετε εισερχόμενοι.. την κάρτα και την ταυτότητα..
Με κάρτα εισόδου, ταυτότητα και απολύμανση χεριών το επισκεπτήριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας-Η οδηγία της Διοίκησης
Είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα με την τήρηση του ωραρίου του επισκεπτηρίου στα νοσοκομεία και από αυτό δεν εξαιρεταίται το Πανεπιστημιακό της Πάτρας, ο Διοικητής του οποίου εξέδωσε ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτή, "αλλάζει το σύστημα του επισκεπτηρίου και στο εξής το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει τους παρακάτω κανόνες, ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε ταλαιπωρία. 1) Το επισκεπτήριο θα γίνεται από 16.00 έως 19.00 αυστηρά. 2) Θα επιτρέπεται η είσοδος και η ταυτόχρονη παρουσία μέχρι δύο επισκεπτών, ανά ασθενή. 3) Οι επισκέπτες θα λαμβάνουν κάρτα εισόδου, αφού αφήνουν στην ασφάλεια της εισόδου κάποια ταυτότητα, δίπλωμα κ.τ.λ., την οποία θα παραλαμβάνουν με την έξοδο. 4) Σε κάθε εισερχόμενο υποχρεωτικά θα γίνεται αντισηψία χεριών. Τα παραπάνω μέτρα σκοπό έχουν την αύξηση του επιπέδου υγιεινής και ασφάλειας των ασθενών, καθώς και τη μείωση της παραβατικότητας. Παρακαλούμε το κοινό για συνεργασία με τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας".
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλάκωσαν και τα αναρχίδια να πουλήσουν 'αντιμιλιταρισμό' της πλάκας ,για τα αντίποινα των Σοβιετικών στην Πρωσσία και στον δρομο για το Βερολίνο
Η κατάντια του κάθε αναρχίδιου που εξισώνει την αντίσταση των Σοβιετικών με τα Ναζιστικα εγκλήματα... Η κατάντια του να πουλας 'αντιμιλιταρισμό' από το αραλίκι σου και έξω από το καμίνι της Ιστορίας λες και ο πόλεμος ειναι με ροδοπέταλα και γαρύφαλλα 20 μύρια τουλάχιστον νεκροι Σοβιετικοι στρατιώτες,αλλά και πολιτες.. Τους ξεσπιτωναν και τους εκτελουσαν εν ψυχρώ ανακαλύπτοντας καθε φορα και νέους 'ευελικτους τροπους' εκτελέσεων..Τους πεταγαν ΄εξω απο τα σπιτια τους να ψοφησουν απο το κρυο μαζι με Ουκρανικα ταγματα θανάτου και βγαίνουν τα αν-αρχιδια να μιλησουν για αντίποινα ,που ακόμα και Δυτικοι ιστορικοί σαν τον Αντονυ Μπιβορ θεωρούν πως ησαν το ενα εκατοστό οσων υπεστησαν Δεν υπάρχουν οι Νεοτζήμεροι του ψευτοαναρχισμού
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανοίγει τις πόρτες των ΗΠΑ για Σύρους χριστιανούς ο Τραμπ, ενώ «φράζει» την είσοδο σε μουσουλμάνους
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις Σύρων χριστιανών για χορήγηση καθεστώτος πρόσφυγα...
27 Ιανουαρίου 2017, 11:35 μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις Σύρων χριστιανών για χορήγηση καθεστώτος πρόσφυγα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. «Αν ήσουν μουσουλμάνος, μπορούσες να γίνεις δεκτός στη χώρα, αλλά αν ήσουν χριστιανός ήταν σχεδόν αδύνατο και αυτό ήταν τόσο άδικο, καθώς ενώ όλοι ήταν καταδιωκόμενοι για να είμαστε ειλικρινείς, αποκεφάλιζαν περισσότερο χριστιανούς», υποστήριξε ο Τραμπ σύμφωνα με αποσπάσματα μιας απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης που παραχώρησε σε χριστιανικό τηλεοπτικό δίκτυο και αναμένεται να μεταδοθεί την Κυριακή. Με βάση στοιχεία του Pew Research Centre που δημοσίευσε τον περασμένο Οκτώβριο, 38.901 μουσουλμάνοι πρόσφυγες εισήλθαν στις ΗΠΑ σε χρονικό διάστημα 12 μηνών, ενώ οι χριστιανοί πρόσφυγες που εισήλθαν στη χώρα ανήλθαν σε σχεδόν αντίστοιχο αριθμό, 37.521.
Ο Τραμπ αναμένεται να υπογράψει σήμερα εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή διακοπή εισόδου στις ΗΠΑ προσφύγων που προέρχονται από χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ευαγγελιστές θα ενθουσιαστούν με τον υποψήφιο που έχει επιλέξει για να καλύψει την έδρα του Αντονιν Σκάλια στο Ανώτατο Δικαστήριο, τονίζοντας ότι σχεδόν σίγουρος για τον δικαστή στον οποίο έχει καταλήξει, αλλά όχι «100%». «Πιστεύω ότι ο υποψήφιος που θα επιλέξω θα είναι σπουδαίος, πραγματικά σπουδαίος», τόνισε. «Πιστεύω ότι οι ευαγγελιστές χριστιανοί θα λατρέψουν την επιλογή μου». Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως θα καταλήξει στην επιλογή του δικαστή αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να την ανακοινώσει την επόμενη Πέμπτη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δηλωση ντροπη από τον Σημιτη. «Να φυγουν οι νεοι στο εξωτερικο». Ο μοιραιος πρωθυπουργος της κλοπης του Χρηματιστηριου και της με πλαστα χαρτια εισοδου της Ελλαδας στη σκοτεινη ζωνη του ευρω, σε ρεσιταλ υποτελειας προς τους ξενους τοκογλυφους,
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλάκωσαν και τα αναρχίδια του Kollect να πουλήσουν 'αντιμιλιταρισμό' της πλάκας ,για τα αντίποινα των Σοβιετικών στην Πρωσσία και στον δρομο για το Βερολίνο Η κατάντια του κάθε αναρχίδιου που εξισώνει την αντίσταση των Σοβιετικών με τα Ναζιστικα εγκλήματα... Η κατάντια του να πουλας 'αντιμιλιταρισμό' από το αραλίκι σου και έξω από το καμίνι της Ιστορίας λες και ο πόλεμος ειναι με ροδοπέταλα και γαρύφαλλα 20 μύρια τουλάχιστον νεκροι Σοβιετικοι στρατιώτες,αλλά και πολιτες.. Τους ξεσπιτωναν και τους εκτελουσαν εν ψυχρώ ανακαλύπτοντας καθε φορα και νέους 'ευελικτους τροπους' εκτελέσεων..Τους πεταγαν ΄εξω απο τα σπιτια τους να ψοφησουν απο το κρυο μαζι με Ουκρανικα ταγματα θανάτου και βγαίνουν τα αν-αρχιδια να μιλησουν για αντίποινα ,που ακόμα και Δυτικοι ιστορικοί σαν τον Αντονυ Μπιβορ θεωρούν πως ησαν το ενα εκατοστό οσων υπεστησαν Δεν υπάρχουν οι Νεοτζήμεροι του ψευτοαναρχισμού
Να γιορτάσουν μαζί με τους φιλελέρες και τη "μέρα μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού και του Κομμουνισμού".
Και με τον ΔΕΑτζή τον Παπαδόπουλο μαζί που έγραψε την κειμενάρα για τους κακούς Έλληνες στρατιώτες που σκότωναν τους Φασίστες Ιταλούς "φρατέλους"
Καλα οι ΔΕΑτζήδες και οι ΣΕΚιτες να πάνε μαζι με τον Τριαριδη και τον Αγη Θεοδωριδη να αγκαλιασουν τα ταξικα τους αδέλφια τους Ναζί και τον Isis..στο Χαλέπι
Κι ο Καστοριάδης, τοτε το 42, με τους δικούς του, κατι τέτοια πρεσβευε δυστυχώς...
Εδω δεν χωρα δευτερη αναγνωση. Οποιος προσπαθει να εξισωσει τους Ναζι με τους Σοβιετικους , ξεκαθαρα παιρνει θεση υπερ των πρωτων . Δινει ιστορικο αλλοθι σε οτι πιο φρικτο εχει γνωρισει η Ιστορια και αυτο απο μονο του ειναι αρκετο γα να τον χαρακτηρισει.
Εμετικο άρθρο στο Collect...Η χαρά του Τζήμερου εχουν γινει Mιλάμε για εμετικό ξερατό. Ουτε ο Αδωνις δεν τα λεει
Αυτά τα κείμενα δεν είναι καθόλου αθώα. Βρωμάνε ΚΥΠ ή κάτι ακόμα χειρότερο.
Πραγματικα μιλάμε τα αναρχιδια του Kollect ξεπερασαν τον Μιχαλολιάκο ..Ας πάνε τώρα να αποθεώσουν καμια επίθεση σε χασάπικο να γελάει ο κόσμος...