Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Πεμπτη 25 Μαιου 2017


Πρώτη δύναμη συμφωνα με τα αποτελεσματα της ΔΑΠ,  η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το 60% των αποτελεσματων
 Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, 11:43
Ακόμα μία πρωτιά σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας κατέγραψε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που εξέδωσε η συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη, το ποσοστό στα ΑΕΙ έφθασε το 46% και στα ΤΕΙ το 50,2%. Είναι η 31η συνεχόμενη χρονιά, που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που έρχεται πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές.

«Η προσπάθεια παρακρατικών κύκλων να διακόψουν με τη βία την εκλογική διαδικασία στο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών δυστυχώς οδήγησε σε τραυματισμούς φοιτητών. Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποδείχθηκε για μια ακόμη μια φορά ανίκανη να προστατεύσει την ασφάλεια των φοιτητών. Ευχαριστούμε όλους τους φοιτητές που προσήλθαν στις κάλπες, όποια κι αν ήταν η πολιτική τους προτίμηση. Για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η συμμετοχή τους συνολικά, δυναμώνει τη φωνής τους, για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Με ενσωματωμένο το 60% για τα Πανεπιστήμια και το 69% για τα ΤΕΙ, τα αναλυτικά αποτελέσματα, συμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχουν ως εξής:


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Ψηφίσαντες με το 60% των αποτελεσματων: 18.908
Έγκυρα: 18.155

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: 8.342 ψήφοι (45,95%)
ΠΚΣ: 3.617 ψήφοι (19,92%)
ΕΑΑΚ: 2.465 ψήφοι (13,58%)
ΠΑΣΠ: 1.207 ψήφοι (6,65%)
Αριστερά Σχήματα: 588 ψήφοι (3,25%)
Αριστερή Ενότητα: 254 ψήφοι (1,4%)
Διάφορα: 1.339 ψήφοι (7,38%)
Λευκά: 343
Άκυρα: 753

ΤΕΙ
Ψηφίσαντες με το 69% των αποτελεσματων: 8.410
Έγκυρα: 8.043

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: 4.136 ψήφοι (51,42%)
ΠΚΣ: 2.279 ψήφοι (28,34%)
ΕΑΑΚ: 155 ψήφοι (1,93%)
ΠΑΣΠ: 1.104 ψήφοι (13,73%)
Αριστερά Σχήματα: 18 ψήφοι (0,22%)
Αριστερή Ενότητα: 7 ψήφοι (0,09%)
Διάφορα: 305 ψήφοι (3,79%)
Λευκά: 95
Άκυρα: 367
Ο συνολικός αριθμός των τακτικών φοιτητών/τριών μειώθηκε κατά 15,7% από το μέγιστο των 311.616 φοιτητών/τριών του 2005/06 στο ελάχιστο των 262.753 φοιτητών/τριών του 2009/10 για να σταθεροποιηθεί την τελευταία πενταετία στο επίπεδο των 270.000-280.000 φοιτητών/τριών. Ωστόσο, ο αριθμός των φοιτητών που έχουν τελειώσει τα προβλεπόμενα από το νόμο έτη σπουδών και οφείλουν μαθήματα έχει διπλασιαστεί την τελευταία δωδεκαετία στα Πανεπιστήμια και στα Τ.Ε.Ι.

Oι εγγεγραμμένοι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας μας είναι 596.964 σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία (ΕΣΥΕ). Οι 367.034 φοιτούν στα Πανεπιστήμια και οι 229.930 στα ΤΕΙ. Ωστόσο από το σύνολο αυτό περίπου το 51% χαρακτηρίζονται ως «μη ενεργοί», καθώς βρίσκονται πέραν των κανονικών χρόνων φοίτησης, είτε έχουν καθυστερήσει να πάρουν το πτυχίο τους είτε έχουν εγκαταλείψει οριστικά τις σπουδές τους.





----------------------------------------------------------------------------------------------------




Φοιτητικές εκλογές: Τα όποια σκιρτήματα ίσα που ακούγονται στη γονατισμένη κοινωνία
22 Μαΐου 2017

«Oι φοιτητές μας, που αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο, αυτοί έριξαν τη χούντα». Αυτή τη φράση έλεγε και ξανάλεγε η δημοκράτισσα θεία στα οικογενειακά τραπέζια τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, πλέκοντας το εγκώμιο των ανιψιών της που συμμετείχαν στις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου. Τι κι αν κάποιοι δεξιοί ή σκεπτικιστές συγγενείς τη διέκοπταν με ατάκες του τύπου «…να μην ερχόταν ο Καραμανλής, ακόμα χούντα θα ΄χαμε» ή «ποιοι φοιτητές, με την εισβολή στην Κύπρο έπεσε η δικτατορία», η θεία δεν σήκωνε κουβέντα.
Χριστός και Τσε Γκεβάρα

Για εκείνην οι πρώην φοιτητές, που έφεραν τα εύσημα της αντιδικτατορικής πάλης, ήταν κάτι μεταξύ Χριστού και Τσε Γκεβάρα, με λίγο από Καραϊσκάκη και Κολοκοτρώνη. Εχυσαν το αίμα τους για να ζούμε ελεύθεροι.
Το φωτοστέφανο με το οποίο τους περιέβαλλε φάνταζε γραφικό. Ηταν όμως ενδεικτικό της ιστορικής φόρτισης που κουβαλούσε και μόνο το άκουσμα της ιδιότητας «φοιτητής», παραπέμποντας στα παιδιά του Νοέμβρη του ΄73, που ακόμα και σήμερα το χνάρι του δεν λέει να σβήσει.
Ηταν η εποχή που οι εφημερίδες διέθεταν ξεχωριστό «υπεύθυνο φοιτητικού ρεπορτάζ» και οι εκλογές της ΕΦΕΕ γίνονταν πρωτοσέλιδο. Για μια παρατεταμένη, αν και όχι ομοιογενή, περίοδο, οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος δεν είχαν μόνο τη δύναμη να ακυρώνουν νομοσχέδια και να ρίχνουν υπουργούς, αλλά επηρέαζαν και την κεντρική πολιτική σκηνή.
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που το φοιτητικό κίνημα εισέβαλε μαζικά και δυναμικά στο προσκήνιο με τις νικηφόρες κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, υπερασπιζόμενο το δημόσιο πανεπιστήμιο. Από τότε το φοιτητικό κίνημα ακολουθεί την πλημμυρίδα και την άμπωτη των κοινωνικών κινημάτων, συμμετέχοντας ενεργά, αλλά χωρίς απαραίτητα να δίνει τον τόνο.
Από τον Δεκέμβρη του ΄08, τις μαζικές αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις της διετίας 2010-2012 ώς και τις σημερινές πιο ισχνές διαδηλώσεις, τα φοιτητικά μπλοκ συχνά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τρώνε πρώτα τα δακρυγόνα, διαλύονται τελευταία από τις φυσουνιές των ΜΑΤ, όπως την περασμένη εβδομάδα, την επεισοδιακή νύχτα της 18ης Μαΐου, την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Μόνο που από χρόνο σε χρόνο η γραμμή αυτή γίνεται πιο εύθραυστη. Τα ίδια πανό, τα ίδια συνθήματα, λιγότερος κόσμος, περισσότερη κούραση.
Σημαίνει αυτό ότι έλειψαν τα πεδία διεκδίκησης καθαρά φοιτητικών αιτημάτων; Ισα ίσα. Η διαρκής εντατικοποίηση των σπουδών και η κατάτμησή τους σε ταχύρρυθμους κύκλους παραγωγής άνεργων πτυχιούχων, η βιομηχανία μεταπτυχιακών επί πληρωμή, η ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου το ΄11, με την κατάργηση του ασύλου, οι άγριες περικοπές στη χρηματοδότηση της ανώτατης παιδείας, με κούρεμα προϋπολογισμών ώς και 80% μέσα σε πέντε χρόνια, η ενίσχυση των ταξικών φραγμών, όλα αυτά, ενώ θα περίμενε κανείς να λειτουργήσουν ως αιτίες αναζωπύρωσης του φοιτητικού κινήματος, μοιάζει να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Οι φοιτητικές αντιδράσεις παίρνουν ενίοτε δυναμικές μορφές, με χαρακτηριστικότερες τις παρεμβάσεις αριστερών φοιτητών επί πρυτανείας Φορτσάκη το 2014, που χαρακτηρίστηκαν «εισβολές», στηρίζονται όμως περισσότερο από πολιτικοποιημένες πρωτοπορίες -«ακραίες μειοψηφίες» για τους νεοφιλελεύθερους- και λιγότερο από τις μάζες των φοιτητών που παραμένουν παθητικές.
Λαβές για σχόλια
Μια σειρά από εκφυλιστικά φαινόμενα, με χαρακτηριστική την επίθεση φοιτητών της ΚΝΕ σε μέλη αριστερών σχημάτων της ΕΑΑΚ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου τον περασμένο Μάρτιο, δίνουν λαβές σε σχόλια για την παρακμή και την απομαζικοποίηση του φοιτητικού κινήματος. Οι εικόνες των μισο-άδειων αμφιθεάτρων και των δίχως απαρτία φοιτητικών συνελεύσεων συνυπάρχουν με κρούσματα τραμπουκισμών, «ενδοκινηματικούς» μίνι εμφυλίους, που θυμίζουν απομονωμένες σέχτες.
Φαινόμενα που με τη σειρά τους αποξενώνουν ακόμα περισσότερο τους φοιτητές από τον φοιτητικό συνδικαλισμό όπως τον γνωρίζουν: τραπεζάκια, εκλογές, αριστερά σχήματα με πλατφόρμες-μπούλετ (οι γνωστές βουλίτσες με τα κατεβατά αιτημάτων), μάχες της αφίσας, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ να ψαρεύουν πελατάκια μοιράζοντας σημειώσεις, διοργανώνοντας πάρτι και εκδρομές και στη γωνία το δίλημμα «μετανάστευση ή ανεργία και υποαπασχόληση».
Oι αριθμοι
Χρονια 2010 αριθμος ψηφισαντων 111.000
2011 --- 120.000
2012----- 100.000
2013------ 88.000
2014----- 75.000
2015-----68.000
2016 ----- 62.000
Το όνειρο της φυγής
Η εξωτερική μετανάστευση για σπουδές και δουλειά είναι κοινή φιλοδοξία όλο και περισσότερων φοιτητών, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, που φεύγουν για να γλιτώσουν από το φάσμα της φτωχοποίησης.
Το όνειρο της φυγής, το όνειρο της ατομικής επίλυσης των συλλογικών προβλημάτων, μετά από εφτά χρόνια καθίζησης του βιοτικού επιπέδου, ίσως δίνει κάποιες απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί δεν κουνιέται φύλλο» σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Ή έστω στο γιατί τα φύλλα που θροΐζουν, μαζί τους τα όποια φοιτητικά σκιρτήματα, ίσα που ακούγονται από μια κοινωνία που μοιάζει γονατισμένη.
Σε περιόδους σαν κι αυτή βοηθάει να θυμόμαστε ότι η Ιστορία απεχθάνεται τις προβλέψεις και ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα έτσι δεν θα μείνουν. «Η Γαλλία βαριέται, η νεολαία βαριέται […] τίποτα δεν μπορεί να ταράξει την ησυχία» έγραφε σε κύριο άρθρο η «Μοnde» τον Μάρτη του ΄68. Δύο μήνες αργότερα, ξεκινώντας από τα πανεπιστήμια και τις φοιτητικές εστίες, ξέσπασε η μεγαλειώδης εξέγερση του Μάη.
Στην Ελλάδα του 2017, δύο μέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές, οι συνήθεις τίτλοι των ρεπορτάζ για το «υποτονικό κλίμα στα πανεπιστήμια» περιμένουν τη μελλοντική τους διάψευση. Mόνο που, σε αντίθεση με τον αρθρογράφο της «Μοnde» του ΄68, η διάψευση αυτή ίσως καθυστερήσει περισσότερο από δύο μήνες.
http://mao.gr/foititikes-2/





------------------------------------------------------------------------------------------------




Καναδάς: Νικητής το Φιλελεύθερο Κόμμα στις γενικές εκλογές της Βρετανικής Κολομβίας
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, 07:03
Το Φιλελεύθερο Κόμμα της Βρετανικής Κολομβίας κέρδισε στις γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Μαιου 2017 στη δυτικότερη επαρχία του Καναδά στις αρχές του μήνα, παρά το γεγονός ότι απώλεσε την πλειοψηφία του.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, οι Φιλελεύθεροι κέρδισαν 43 έδρες με 40,36%, από τις 87 το τοπικο κοινοβουλιο, το αριστερών επιδράσεων Νεοδημοκρατικό Κόμμα εξασφάλισε 41 έδρες με 40,28%, ενώ το Κόμμα των Πρασίνων κέρδισε μόλις τρεις με 16,84%, και γίνεται ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Περίπου 23 εκατ. Αμερικανοί θα χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη με το νέο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, 06:25
Περίπου 23 εκατομμύρια άτομα υπολογίζεται ότι θα χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη έως το 2026 με νομοθεσία των Ρεπουμπλικανών που στοχεύει στην απόσυρση του Obamacare, των νόμων περίθαλψης που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με μια ανεξάρτητη υπηρεσία του αμερικανικού Κογκρέσου που δημοσίευσε τους πρώτους υπολογισμούς του πιθανού αντίκτυπου του νέου νομοσχεδίου.

Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου είπε επίσης ότι τα κρατικά ελλείμματα θα μειωθούν κατά 119 δις δολάρια (106 δις ευρώ) μεταξύ του 2017 και του 2026, με το ίδιο νομοσχέδιο.

Οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων δέχθηκαν σφοδρή κριτική, διότι ψήφισαν το νομοσχέδιο προτού ζητήσουν τη γνώμη της υπηρεσίας προϋπολογισμού. Ενώ το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία, η κυβέρνηση Τραμπ έχει ήδη βασιστεί στις μειώσεις που αναφέρονται σε αυτό για να σχεδιάσει την πρόταση του κρατικού προϋπολογισμού της.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Η πείνα αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα έκτακτης ανάγκης στην Αιθιοπία
 Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, 04:16
Η πείνα κινδυνεύει να φτάσει σε επίπεδα έκτακτης ανάγκης στην Αιθιοπία, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που θα χρειαστούν διατροφική βοήθεια αναμένεται να ξεπεράσει τα 7,7 εκατομμύρια που είναι τώρα, εκτιμούν οι ειδικοί, καθώς η ξηρασία έχει καταστρέψει την κτηνοτροφία, οι βροχές είναι σποραδικές και η βοήθεια ελλιπής.

Η παρατεταμένη ξηρασία, την οποία ακολούθησαν πλημμύρες, έχει προκαλέσει διατροφική κρίση στην ανατολική Αφρική, με 7 εκατομμύρια ανθρώπους στη γειτονική Σομαλία επίσης να έχουν ανάγκη βοήθεια, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τα υψηλότερα επίπεδα πείνας παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες.

«Παρά τις αυξημένες βροχοπτώσεις στα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου πάνω από πολλές περιοχές της Αιθιοπίας, η διατροφική ασφάλεια αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω» ανέφερε το Famine Early Warning Systems Network (FEWS NET).

Οι κτηνοτρόφοι στη νοτιοανατολική Αιθιοπία θα πληγούν χειρότερα τους επόμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με την πείνα να φτάνει στο τέταρτο επίπεδο στην κλίμακα πέντε βαθμών, στην οποία το πέμπτο στάδιο είναι ο λιμός.

Ο αριθμός των Αιθιόπων που χρειάζονται διατροφική βοήθεια έφτασε τα 7,7 εκατομμύρια την περίοδο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Απριλίου, από 5,6 εκατ. που ήταν προηγουμένως.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το δεύτερο μισό του έτους, προειδοποίησε το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό της Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

«Χρειάζεται άμεσα αυξημένη χρηματοδότηση, κυρίως για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες για καθαρό πόσιμο νερό, μεγάλο μέρος του οποίου παραδίδεται σε μεγάλες αποστάσεις μέσω βυτιοφόρων, καθώς οι πηγές έχουν στερέψει» επεσήμανε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Φιλιππίνες: Ισλαμοφασιστες αποκεφάλισαν αστυνομικό διευθυντή και συνέλαβαν πολλούς ομήρους
 Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, 03:40
Γουρουνοισλαμοφασιστες αποκεφάλισαν έναν αρχηγό της αστυνομίας και συνέλαβαν πολλούς ομήρους, ανάμεσα στους οποίους και ένας ιερέας, στις νότιες Φιλιππίνες, όπου ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε επέβαλε τον στρατιωτικό νόμο για να αντιμετωπίσει τα γουρουνια τους ισλαμοφασιστες και εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την ισχύ του σε ολόκληρη τη χώρα.

«Τρομοκράτες σταμάτησαν τον αρχηγό της αστυνομίας της Μαλαμπάνγκ ενώ επέστρεφε στο σπίτι του και πιστεύω πως τον αποκεφάλισαν αμέσως επιτόπου», δήλωσε ο πρόεδρος για να δικαιολογήσει τον στρατιωτικό νόμο που επιβλήθηκε στις νότιες Φιλιππίνες.

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε διευκρίνισε σήμερα πως μπορεί να επεκτείνει την ισχύ του στρατιωτικού νόμου «σε όλη τη χώρα για να προστατεύσω τον πληθυσμό», όπως είπε.

Εξάλλου ενοπλα γουρουνια ισλαμοφασιστες  εισέβαλαν σε έναν καθεδρικό ναό στην τοποθεσία Μαράουι και συνέλαβαν τον ιερέα Τσίτο Σουγκανόμπ, καθώς και άλλα πρόσωπα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επίσκοπικής Συνόδου των Φιλιππίνων Σόκρατες Βιγέγκας.

«Απείλησαν να σκοτώσουν τους ομήρους αν δεν ανακληθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις που εστάλησαν εναντίον τους».

Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να επιβεβαιωθούν, δήλωσε ένας περιφερειακός εκπρόσωπος του στρατού.

Οι μάχες στο Μαράουι ξέσπασαν έπειτα από μια επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον ενός σημείου στο οποίο υποτίθεται ότι κρυβόταν ο Ινσιλόν Χαπιλόν, που θεωρείται ο αρχηγός της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος στις Φιλιππίνες.
Οι Φιλιππινες είναι σε ποσοστο 92,6% χριστιανικο κρατος (καθολικοι).




--------------------------------------------------------------------------------------------




 Για τη δήλωση Duterte του στρατιωτικού νόμου στην Μιντανάο

Κομμουνιστικό Κόμμα των Φιλιππίνων

24, Μαΐου, 2017
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλιππίνων ( CPP ) καταγγέλλει έντονα το καθεστώς Duterte για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στο Μιντανάο και υποβάλλοντας το λαό των Φιλιππίνων για το στρατιωτικό καθεστώς. Με την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο Μιντανάο, Duterte έχει πάει πέρα από τις απειλές και θεατρικότητα των τελευταίων μηνών.
Τα  πολιτικο-δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού σε όλη Μιντανάο να περιοριστούν, καθώς υπόκεινται σε σημεία ελέγχου, συλλήψεις χωρίς ένταλμα, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και άλλοι περιορισμοί. Το Κόμμα καλεί το σύνολο του λαου των Φιλιππίνων  για την καταπολέμηση της επιβολής του στρατιωτικού νόμου στο Μιντανάο και να απαιτήσει την άμεση άρση της.
Η επιβολή στρατιωτικού νόμου, έγινε με το στενό πρόσχημα των ένοπλων συγκρούσεων στην Marawi Σίτι μεταξύ του AFP και της λεγόμενης Ομάδας Maute, μια ομάδα ληστών οι ηγέτες του οποίου είναι γνωστές διασυνδέσεις με στρατιωτικούς αξιωματούχους. Στο μάταιη ελπίδα να δικαιολογήσουν την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, οι φασίστες στρέφονται Marawi πόλης σε μια ερημιά με τον ίδιο τρόπο που τα μέρη της Ζαμποάνγκα Πόλη είχε ισοπεδωθεί το 2013 από το AFP με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τους βαριά κανονιοβολισμούς.
Πολεμικές δήλωση του νόμου Duterte στο Μιντανάο έχει ξεπεράσει το Marawi. Έχει ένα πολύ ευρύτερο στόχο και σκοπό.
Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα είναι τόσο «όσο σκληρός», όπως ο Μάρκος, προμηνύοντας τα χειρότερα είδη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φασιστικές επιθέσεις ενάντια στο λαό. Με τον τρόπο αυτό, Duterte  ουσιαστικά διέταξε τις AFP στρατιώτες να επιβάλουν την κυριαρχία τους και να προβαίνουν σε περισσότερες καταχρήσεις με εξαιρετική ατιμωρησία. Ο λαος των Φιλιππίνων θα κρατήσει τον άμεσα υπεύθυνο για όλες τις παραβιάσεις που διαπράττονται από τον στρατό και την αστυνομία υπό στρατιωτικό κανόνα του.
Με στρατιωτικός νόμος που επιβλήθηκε στο Μιντανάο, οι αντιδραστικοί σίγουρα θα είναι πιο απροκάλυπτη σε απασχολούν στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλει τους αγώνες των εργατών και των αγροτών και σε άλλους τομείς για την πραγματική αγροτική μεταρρύθμιση, υψηλότερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος κατά των ξένων εξόρυξη λειτουργίες. Με στρατιωτικό νόμο στο Μιντανάο, ο Duterte έχει επιβάλει τον εαυτό του ως στρατιωτικού ηγέτη έτοιμο να ζευγαρώσει με τη γραφειοκρατία και να καταπατήσει το πολιτικό διαδικασίες.
Με στρατιωτικό νόμο, ο Duterte έχει ενθάρρυνε περαιτέρω το AFP να εντείνει την εκστρατεία του για εξωδικαστικές εκτελέσεις, απαγωγές, βασανιστήρια, αδιάκριτες δολοφονιες, στρατιωτική κατοχή των κοινοτήτων, βίαιη εκκένωση και hamletting των κοινοτήτων, από αέρος βομβαρδισμούς και μυριάδες μορφές των στρατιωτικών καταχρήσεις. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο στρατός του έχει διαπράξει αμέτρητες καταχρήσεις εις βάρος του λαού, τοποθετώντας ολόκληρες κοινότητες υπό το στρατιωτικό καθεστώς στη διεξαγωγή αντεπαναστατική της Oplan Kapayapaan.
Duterte έχει κήρυξε στρατιωτικό νόμο στο Μιντανάο στο πρόσωπο της επίμονης αντιφάσεις μεταξύ των κυρίαρχων τάξεων, απειλές πραξικοπήματα και άλλες μεθοδεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος διεκδικεί το ρόλο του ως διοικητής-αρχιστρατηγου με την ελπίδα ότι ο ίδιος μπορεί να εχει εύνοια απο το στρατιωτικό κλιμάκιο και να προκαταλάβει τα σχέδια ορισμένων στρατιωτικών αξιωματούχων για την ανάληψη σε ένα πραξικόπημα. Μαζί τους ίδιους στόχους, έχει επίσης διορίσει έναν αυξανόμενο αριθμό των στρατιωτικών υπαλλήλων στο γραφείο του και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Η χούφτα των προοδευτικών στην κυβέρνησή του έχουν γίνει όλο και πιο περιθωριοποιημένες και απειλούνται.
Είναι περαιτέρω εδραίωση ο ίδιος στην εξουσία και ποτέ αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει την επιρροή της εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για έργα υποδομής για να εξασφαλίσει την υποστήριξη και την αφοσίωση της άρχουσας τάξης ελίτ. Στόχος του είναι να χρησιμοποιήσει κυρίαρχο έλεγχο πλειοψηφία του συνεδρίου για να λάβει  υποστήριξη για πολεμικές δήλωση του νόμου του και να του δώσει την εξουσία να την επεκτείνει σε πλήρη 60 ή περισσότερες ημέρες. Με Marcos-σαν αυταρχικό δυνάμεις, μπορεί να πιέσει για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής πέρα από δημόσιο έλεγχο.
Αν Duterte καταφέρνει εξασφάλιση του Κογκρέσου υποστήριξη για το στρατιωτικό νόμο στο Μιντανάο, που σίγουρα θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να επιβάλει στρατιωτικό νόμο στο σύνολο της χώρας. Δε δυσκολεύτηκε να μπορεί να καταλήξει σε περισσότερες προφάσεις, όπως η «καταπολέμηση της εγκληματικότητας» και ούτω καθεξής.
Η επιβολή του στρατιωτικού νόμου στο Μιντανάο είναι μέρος πραγματοποίησης του  Duterte δεδηλωμένα σχέδια για να εδραιώσει τον εαυτό του ως ισχυρός. Θέρετρο του σε τέτοια δρακόντεια μέτρα, ωστόσο, είναι απόδειξη της ολοένα και πιο αδύναμη και εριστική απόφαση κράτους και η επιδείνωση της κρίσης ολόκληρου του συστήματος απόφαση.
Η CPP καλεί τον λαο στις Φιλιππινέζες  να αντιταχθούν σθεναρά τις πολεμικές δήλωσεις του νόμου Duterte στο Μιντανάο και να απαιτήσει την άμεση άρση του. Πρέπει να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να αντιταχθούμε στο στρατιωτικό καθεστώς στο Μιντανάο και να αντισταθούμε σχεδιάζει να επιβάλει all-out απολυταρχική διακυβέρνηση της χώρας. Θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε και να εντείνουμε τη μαζική διαμαρτυρία δράσεις σε εθνικό επίπεδο, πανό τη ζήτηση να τελειώσει το στρατιωτικό νόμο, διεκδικούμε πολιτική διακυβέρνηση και του σεβασμού των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς τονίζουν τα βασικά αιτήματα των εργατών και των αγροτών και των άλλων δημοκρατικών τομείς.
Η επιβολή του στρατιωτικού νόμου και την επιδείνωση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα βγει από αυτό σίγουρα θα πρέπει να επισπευσθεί στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ως παραβιάσεις της Συνολικής Συμφωνίας για το Σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου ( CARHRIHL ).
Εν όψει της πολεμικης δήλωσης του νόμου του καθεστώτος Duterte στο Μιντανάο, η αναγκαιότητα της διεξαγωγής επαναστατικό ένοπλο αγώνα γίνεται όλο και σαφέστερο. Έτσι, το Νέο Λαϊκό Στρατό ( NPA ) πρέπει να είναι έτοιμος να επιταχύνει την πρόσληψη νέων κοκκινων μαχητές όπως ο στρατιωτικός νόμος Duterte του πείθει όλο και περισσότεροι άνθρωποι να πάρουν τα όπλα ενάντια στο σάπιο σύστημα. Το Κόμμα καλεί το NPA να σχεδιάζουν και να μάθετε περισσότερα τακτικές επιθέσεις σε όλη Μιντανάο και ολόκληρο το αρχιπέλαγος.
Όπως αποδεικνύεται βάσει Μάρκος, διεξάγει την επαναστατική ένοπλη αντίσταση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντέχουν σε στρατιωτικό νόμο, την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και να εμπνέει τους να διεξάγουν ολοένα και μεγαλύτερη αγώνες.

https://www.philippinerevolution.info/statements/20170524-on-dutertes-declaration-of-martial-law-in-mindanao


-------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισημερινός: Ο Λενίν Μορένο ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, 01:28
Ο Λενίν Μορένο ορκίστηκε σήμερα πρόεδρος του Ισημερινού, μετά τη νίκη του σε μια  εκλογική μάχη στην οποία ο τετραπληγικός πρώην αντιπρόεδρος επικράτησε υποσχόμενος να συνεχίσει την εφαρμογή της φιλολαϊκής πολιτικής του προκατόχου του Ραφαέλ Κορέα.

Ο 64χρονος σοσιαλιστής πολιτικός κέρδισε στον δεύτερο γύρο που διεξήχθη τον περασμένο μήνα στην πετρελαιοεξαγωγική χώρα, παρά τη στροφή προς τα δεξιά του πολιτικού φάσματος που καταγράφηκε σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο Γκιγιέρμο Λάσο, πρώην τραπεζίτης, ζήτησε να γίνει ανακαταμέτρηση μετά την ήττα του στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας. Το εκλογικό συμβούλιο επιβεβαίωσε το ποσοστό της διαφοράς με το οποίο επικράτησε ο Μορένο (2,3%).

Ο Μορένο υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει τον λεγόμενο «σοσιαλισμό του 21ου αιώνα», προωθώντας ιδίως κοινωνικά προγράμματα, όπως αυτό για την καταπολέμηση της φτώχειας. Υπόσχεται εξάλλου έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο και να κάνει πιο ανοικτό διάλογο με τους πολιτικούς του αντιπάλους, κάτι αισθητά διαφορετικό από τον συχνά εριστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε την αντιπολίτευση ο Κορέα.

Κατά την τετραετή θητεία του ο Μορένο, απόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής δημόσιας διοίκησης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο φάσμα προκλήσεων των δυτικων αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων για την οικονομία του Ισημερινού, η οποία συρρικνώνεται (-1,5% το 2016), επιβαρύνεται από το μεγάλο δημόσιο χρέος (+150% πέρυσι, στο 26,3% του ΑΕΠ) και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου (από τα 98 δολάρια το βαρέλι το 2012 στα 35 το 2016, πριν την άνοδό του στα 45 δολάρια το περασμένο τρίμηνο).

Ο Μορένο ορκίστηκε πρόεδρος ενώπιον του Κογκρέσου παρόντων περίπου δέκα ηγετών κρατών της περιοχής, όπως της Βολιβίας, της Κολομβίας, της Χιλής, αλλά και του Περού. Ο Νικολάς Μαδούρο, πρόεδρος της Βενεζουέλας, όπου η πολιτική και η οικονομική κρίση δεν λέει να αποκλιμακωθεί, απουσίαζε.





----------------------------------------------------------------------------------------------




Bραζιλία: Στους δρόμους ο στρατός στη Μπραζίλια
 Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, 23:51
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διέταξε την ανάπτυξη στρατιωτών στην πρωτεύουσα Μπραζίλια για την προστασία δημόσιων κτιρίων, καθώς συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται από το πρωί εναντίον του προέδρου Μισέλ Τέμερ.

«Αυτήν την στιγμή ομοσπονδιακά στρατεύματα βρίσκονται εδώ, στο παλάτι Ιταμαράτι (όπου βρίσκεται η έδρα του υπουργείου Εξωτερικών) και στρατιώτες καταφθάνουν για να διασφαλίσουν την προστασία κυβερνητικών κτηρίων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ραούλ Γιούνγκμαν.

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί στην Μπραζίλια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τέμερ, που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Χιλιάδες διαδηλωτές στην Μπραζίλια υπέρ της παραίτησης του προέδρου Τέμερ
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, 18:21
Χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκεντρώνονται από το πρωί στην Μπραζίλια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τέμερ που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Το πρωί οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι είχαν φτάσει στην πρωτεύουσα περίπου 200 λεωφορεία που μετέφεραν 5.000 ανθρώπους. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι στη διαδήλωση θα συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι, όμως ο αριθμός αυτός μπορεί να αποδειχθεί σημαντικά υψηλότερος.

Γύρω από το στάδιο Μάνε Γκαρίντσα, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διαδηλωτές φορώντας κόκκινα μπλουζάκια με το σύνθημα "Ούτε ένα δικαίωμα λιγότερο". Στόχος τους είναι να κάνουν πορεία μέχρι το κοινοβούλιο.

Η Φραντσίσκα Γκόμες, μια 59χρονη θυρωρός από το Σάο Πάουλο, μαζί με τρεις συναδέλφους της μετέφεραν ένα ψεύτικο, χαρτονένιο φέρετρο, στολισμένο με λευκούς σταυρούς και τη φωτογραφία του προέδρου. "Αναπαύσου εν ειρήνη Τέμερ", έγραφε η επιγραφή. "Αυτό είναι το τέλος της κυβέρνησης των πραξικοπηματιών" είπε η Γκόμες αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο ο 76χρονος πρόεδρος ανήλθε στην εξουσία το 2016, μετά την αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ από το αξίωμά της.



-----------------------------------------------------------------------------------------




Ο μπαμπάς φρίντομ φάιτερ από τη Λιβύη, που ανέτρεψε τον Καντάφι μόνο χάρη στα βομβαρδιστικά τού Κάμερον και των υπολοίπων. Ο γιος κατά πάσα πιθανότητα εκπαιδευμένος σε στρατόπεδα των 'μετεπαναστατικών' failed states - ίσως ακόμα και από Βρετανούς εκπαιδευτές. Και φυσικά γνωστός στη βρετανική αστυνομία, και αυτός και η σιχαμένη ουαχαμπίτικη ιδεολογία του, η οποία πηγάζει και εξάγεται στον πλανήτη από τη στενή σύμμαχο τού Ελεύθερου Κόσμου Σαουδική Αραβία.
Αυτό το γράφω για να το διαβάσουν όσοι θεωρούν πως η φράση 'δεν φταιει η μουσουλμανικοι θρησκεια, είναι απλως καποιοι φανατικοι' δικαιολογει τις δολοφονιες των ισλαμοφασιστων.  Και τη στοχευμενη λαθρομεταναστευση από τους αποικιοκρατες ισλαμοφασιστων στην Ευρωπη.




------------------------------------------------------------------------------------------




Οι πανηγυρισμοί για την "άνοδο" στις φοιτητικές εκλογές από διάφορους πολιτικούς χώρους δείχνει ακριβώς αυτό που πάει στραβά με το κίνημα. Μέσα στο μικρόκοσμο και το οπαδιλίκι, η μείωση της συμμετοχής, ακόμα και η μείωση των απόλυτων αριθμών σε ψήφους της αριστεράς, περνάνε σαν απλές υποσημειώσεις.
Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Νικάμε, σύντροφοι.
Α, και καταδικάζω το ρωσοϊρανικό ιμπεριαλισμό.
Παραλίγο να το ξεχάσω.




-------------------------------------------------------------------------------------------




ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! Πρώτη η ΝΔ, άνοδος της αριστεράς, πτώση ΠΑΣΠ, στο...1,06% ο ΣΥΡΙΖΑ
25/5/2017 02:54:00 π.μ.
Προβάδισμα της φοιτητικής παράταξης του πρόσκειται στη ΝΔ  δείχνουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Στα ΑΕΙ κινείται στο 39.96% ελαφρά παραπάνω από πέρσι.
Στην δεύτερη θέση η ΠΚΣ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με 21,2% ενισχυμένη σε σχέση με το 2016 που ειχε 19,6% ενώ τα ΕΑΑΚ έχουν πεσει κι αυτά, στο 14,8% από 15,6%.
Θεαματική πτώση για την ΠΑΣΠ, που από το 14% πέρσι πέφτει στο 12% ενώ η παράταξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ Bloco αν και φέτος εκπροσωπήθηκε σε περισσότερες σχολές είναι στο 1,06%!
Στα ΤΕΙ δεν υπάρχουν ακόμα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.
* Τα αποτελέσματα από το site της νΚΑ!
http://nka.gr/ekloges




----------------------------------------------------------------------------------------------





H ειδηση προκαλει απεραντη λυπη φρικη και αγανακτηση. Συνεβη στο Τεξας, οπου δυο υδραυλικοι πηγαινοντας σε δουλεια με το φορτηγο τους, ανακαλυψαν στην ακρη ενός επαρχιακου δρομου ένα σκυλι, το οποιο καποιο ανθρωποειδες, του ειχε δεσει τα ποδια και το στομα με κολλητικη ταινια και το ειχε παρατησει να πεθανει. Οι δυο αντρες το ελυσαν, το ποτησαν και το ταισαν, και το πηγαν σε κεντρο προστασιας ζωων. Και το αδολο ζωο από την ευγνωμοσυνη του δεν σταματησε  ουτε στιγμη να κουναει την ουρα του, παροτι ειχε δεχτει την κακια από ένα ανθρωποειδες.




-------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας Προεδρος εξηγεί πως λειτουργεί στην πραγματικότητα το σύστημα των ΗΠΑ...

Στη συνέντευξη που έδωσε στις 25 Απρίλη ο Πρόεδρος της Συρίας στον δημοσιογράφο Rolando Segura του Telesur, ο Άσαντ, το κόκκινο πανί για τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες του, μεταξύ άλλων εξήγησε -μεταξύ άλλων- πως λειτουργεί το σύστημα διακυβέρνησης κι εξουσίας στις ΗΠΑ, αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όσους πολιτικούς δεν είναι στα payrolls του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:
"Ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει πολιτικές. Η πολιτικές αποφασίζονται κι εφαρμόζονται από τους θεσμούς που ελέγχει το αμερικάνικο καθεστώς. Αυτοί οι θεσμοί είναι οι μυστικές υπηρεσίες, το Πεντάγωνο, οι πολυεθνικές, οι πετρελαϊκές εταιρίες κι ορισμένα λόμπι που επηρεάζουν τη διαδικασία αποφάσεων στις ΗΠΑ..."



-------------------------------------------------------------------------------------




Συμφωνία πώλησης όπλων αξίας 110 δισ. δολαρίων υπέγραψε ο Τραμπ στη Σαουδική Αραβία.
Ποιος αλήθεια δολοφονεί τα παιδιά (και) στο Μάντσεστερ;




-----------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Μαθαίνω ότι Γερμανοί που έρχονται καλεσμένοι στην χώρα μας για την Documenta 14 (αυτό το φασιστόπραμα που θέλουν να το λένε τέχνη), ξεναγούνται από γερμανικές ΜΚΟ στο City Plaza για να δουν πόσο καλά περνάνε οι πρόσφυγες στην χώρα μας υπό τις χορηγίες τους.
Για το Ελληνικό, που αδειάζει κιόλας, ούτε κουβέντα. Οπως και για τις
άλλες κρατικές δομές για πρόσφυγες.
Αμα δω να βραβεύουν και τον Μουζάλα οι γερμανοί βάσει του καταπατημένου City Plaza για την "καλή δουλειά που κάνει στο προσφυγικό", θα κλείσω ως μαλάκας.
(Το άλλο θέμα με το Ελληνικό θα το διαβάσετε οσονούπω. Και φυσικά το Ελληνικό αδειάζει γιατί τα συμφέροντα είναι τεράστια. Την Παπαχελά ποιός την χέζει...)




-----------------------------------------------------------------------------------------




Πρόεδροι ή υπάλληλοι του
σιωνιστικού ναζιστικού "κράτους";
- Εκτός του Ανδρέα Παπανδρέου και του Βάσου Λυσσαρίδη... υπάρχει ευρωπαίος ηγέτης που δεν υποτάχθηκε στους σιωνιστές και δεν φόρεσε κιπά;



-------------------------------------------------------------------------------------




Ποιας Υπηρεσίας είσαι πράκτορας ή έμμισθος χαφιές μορμολύκειο της "αριστεράς"  Κωνσταντινου
που κραυγάζεις να φύγει η πρέσβης πράκτορας του χασάπη Άσαντ, μαζί με τα ανθρωπόμορφα κτήνη υποστηρικτές της "αραβικής άνοιξης made in USA";
* Ήταν ο πρώτος δικαιωματικος "Αριστερός" που ζήτησε κάτι από μια Δεξιά Κυβέρνηση και αυτή το πραγματοποίησε...
- Γι' αυτούς διαδήλωνες κι εσύ ρε ΝΑΡιτη ΑΝΤΑΡΣΥΑκε; μ' αυτούς του "ΣΕΚ" θα συμπλεύσεις για να σώσεις για ακόμη μια φορά τη χώρα από τα μνημόνια;
Αφιερωμένο στους όψιμους μετανοήσαντες ή ευκαιριακούς πολιτικάντηδες που μετά από 6 ολόκληρα χρόνια καταδίκαζαν το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ" κι όπως μαθαίνουμε αποφασίσαν τώρα να κινηθούν υπέρ του λαού της Συρίας... κι αν πραγματικά άργησαν να καταλάβουν τι σημαίνει Σόρος, "ανοικτά σύνορα", "κοινωνία των πολιτών", "δικαιωματική" πολιτική... κι θέλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους, ή τέλος πάντων αν κατάλαβαν ότι τους παραπλανούσαν οι ηγεσίες των "αριστερών" οργανώσεων τους:

"Όλοι όσοι ήταν υπέρ της Αραβικής Άνοιξης
Να γράψουν 1.000 φορές:
'είμαι ένας Μαλάκας (αρχίδι στην ιταλική) και δεν καταλαβαίνω
τίποτα (ένα πούτσο στην ιταλική) από πολιτική΄"
από τους συντρόφους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας

 Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
Ο ελληνικός λαός, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις, γνωρίζει πως Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...

Hafez Al Assad το 1987: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!




--------------------------------------------------------------------------------------------




Φυλακισμενοι Παλαιστινιου Απεργοι Πεινας. 39η μέρα μαρτυρίου κι Αντίστασης... Η ναζιστική Ευρώπη σιωπά ένοχα...
Στην αποικία Ελλάδα... οι κυβερνητικοί παράγοντες της ΝΑΤΟικης "αριστεράς" που έκαναν καριέρα πάνω στο Παλαιστινιακό κι έγιναν υπουργοί, βουλευτές ακόμη κι ο Τσίπρας κραύγαζε στο Σύνταγμα τον Ιούλη του 2014 εναντίον του "κράτους τρομοκράτη" σιωπούν ένοχα!
Τώρα εκτός από τη δεξιά αγόρασαν την ΝΑΤΟικη "αριστερά" οι σιωνιστές ναζί!





--------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι σημαίνει "δικαιωματική ιμπεριαλιστικη αριστερά";
"Από ιστορική θεώρηση, η θεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων -γιατί πρόκειται για ειδωλολατρική ιδεολογία, η σωστότερα κι επακριβώς μια ειδωλολατρική θεολογία στην υπηρεσία μιας ιδιαιτερότητας μεσσιανικής αυτοκρατορίας, που έμμισθα χειροκροτεί με δουλοπρέπεια η ευρωπαϊκή διανόηση ληγμένων πρώην μαρξιστών-, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ατομιστική εκκοσμίκευση χειραγωγούμενη από το παλαιό φυσικό δίκαιο"
Costanzo Preve
Στην αποικία Ελλάδα το φρούτο της "δικαιωματικής αριστεράς" είναι σε έξαρση. Το συναντάμε στη νέα δεξιά, λεγόμενη πεφωτισμένη δεξιά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και σια), αλλά κυριαρχεί στη λεγόμενη αριστερά, στους "radical chic": Συριζα, ΛαΕ, και φυσικά στους επαγγελματίες αντιρατσιστές Ανταρσυα, ΣΕΚ και σια, και φυσικα του πουλημενου πλεον ΚΚΕ, των υπέρμαχων των "ανοικτών συνόρων", της "φιλανθρωπίας" προς τη λαθρομετανάστευση.




------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
«Αντιτρομοκρατικά» μέτρα
ΜΑΝΙΛΑ.--
Το ενδεχόμενο επιβολής «στρατιωτικού νόμου» σε όλη τη φιλιππινέζικη επικράτεια εξετάζει η κυβέρνηση της χώρας, όπως είπε χτες ο Πρόεδρος, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, που επικαλέστηκε τις ανάγκες «προστασίας του πληθυσμού». Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «θα είναι σκληρά» τα πράγματα για το λαό της χώρας.
Προχτές, η κυβέρνηση επέβαλε «στρατιωτικό νόμο» στο νησί Μιντανάο, στα νότια της χώρας, όπου ίσως διατηρηθεί ακόμα και για ένα χρόνο. Είχε προηγηθεί επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας σε περιοχή που θεωρούνταν κρησφύγετο του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους». Επίσης, σημειώθηκε επίθεση ισλαμοφασιστών σε έναν καθεδρικό ναό, όπου συνέλαβαν μάλιστα έναν ιερέα και πιάστηκαν διάφοροι όμηροι.




---------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Επιχειρήσεις στο Χαλέπι
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε τον λεγόμενο «υπουργό Πολέμου» των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» και άλλα στελέχη της οργάνωσης, σε επιχειρήσεις που διεξήγαγε ανατολικά του Χαλεπίου.
Συριακή στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλούνται κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, ταυτοποίησε τον Αμπού Μουσάμπ αλ-Μάσρι, χωρίς να λέει ακριβώς πότε και πού σκοτώθηκε. Στις ίδιες επιχειρήσεις σκοτώθηκαν και άλλα 13 στελέχη των τζιχαντοφασιστών, οι περισσότεροι Σαουδάραβες και Ιρακινοί. Συριακές δυνάμεις κλιμάκωσαν χτες τις επιχειρήσεις τους πραγματοποιώντας μπαράζ αεροπορικών επιδρομών και σε περιοχές της πόλης Νταράα, που ελέγχονται από ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων και τζιχαντοφασιστες της «Αλ Κάιντα» οι οποίοι συμμετέχουν στη λεγόμενη «Επιτροπή Απελευθέρωσης του Λεβάντε» (πρώην «Μέτωπο Νούσρα»). Αξίζει να σημειωθεί πως οι μάχες αυτές γίνονται σε μία από τις τέσσερις «ζώνες αποκλιμάκωσης συγκρούσεων» που έχουν συμφωνήσει να δημιουργήσουν σε περιοχές της Συρίας Ρώσοι, Ιρανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι.




----------------------------------------------------------------------------------------




ΜΑΝΑΜΑ.-- Πέντε διαδηλωτές σκότωσαν προχτές αστυνομικοί στο Μπαχρέιν, έξω από σπίτι δημοφιλούς Σιίτη κληρικού, με εντολή της σουνιτικής μειοψηφίας που διοικεί τη χώρα. Κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες άτομα.




-----------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Προχωρά η διαδικασία της Συντακτικής Συνέλευσης
Στην ανακοίνωση της ενεργοποίησης των διαδικασιών για τη Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα προχώρησε χτες το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, μετά την παραλαβή από τον Πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο του διατάγματος της κυβέρνησης για τον τρόπο εκλογής των μελών της. Οπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου Τιμπισάι Λούσενα, η διαδικασία εμπίπτει στις προβλέψεις του υπάρχοντος Συντάγματος και αύριο αναμένεται το ακριβές χρονοδιάγραμμά της, με την εκλογή των 540 αντιπροσώπων να γίνεται κατά τα τέλη του Ιούλη.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι οι περιφερειακές εκλογές (για κυβερνήτες και δημάρχους) προγραμματίζονται για τις 10 Δεκέμβρη φέτος.
Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, που αποσκοπεί όπως λέγεται στη διατήρηση της «κοινωνικής συνοχής» και της ειρήνης, η εκλογή των 540 αντιπροσώπων θα γίνει με δύο κριτήρια, το κλαδικό και το εδαφικό, με καθολική ψηφοφορία, και προβλέπεται να έχουν εκπροσώπους και οι αυτόχθονες ινδιάνικοι πληθυσμοί και οι συνεταιρισμοί, ενώ μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα και ο Πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, υπουργοί, βουλευτές, κυβερνήτες και άλλοι που κατέχουν δημόσια αξιώματα, μόνο αν παραιτηθούν από αυτά.
Η φσιστικη προδοτικη αντιδραστική αντιπολίτευση, που συσπειρώνεται στο λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» MUD, έχει απορρίψει τη συμμετοχή στη διαδικασία για τη Συντακτική Συνέλευση και μάλιστα κάποια στελέχη της ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το αν ο λαός θέλει τη διαδικασία της Συντακτικής ή την αποπομπή Μαδούρο από την εξουσία και νέες προεδρικές εκλογές. Την ίδια ώρα συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές οι βίαιες εκδηλώσεις, ενώ από τις αρχές του Απρίλη 50 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, οι περισσότεροι από τις ενέργειες και τους ένοπλους κουκουλοφόρους της φασιστικης αντίδρασης.
Πάντως την απάντηση στην φασιστικη ξεπουλημενη προδοτικη αντίδραση, καθώς και την επαναστατική διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση που δεν ξεπερνούν η σοσιαλδημοκρατική διαχείριση Μαδούρο και η επιδίωξη συμβιβασμού με το κεφάλαιο, αναμενόταν να συζητήσουν χτες στο Καράκας, σε πανεθνική αντιϊμπεριαλιστική - αντιφασιστική διάσκεψη, το ΚΚ Βενεζουέλας και άλλες οργανώσεις. Οπως δηλώνουν, συμμετέχουν στη διαδικασία της Συντακτικής Συνέλευσης, για να εμβαθύνουν τις αλλαγές που έχουν γίνει στη χώρα τα 18 τελευταία χρόνια με την άνοδο στην εξουσία του Ούγκο Τσάβες, και για να προχωρήσει η προοπτική μιας πραγματικής σοσιαλιστικής επανάστασης.




--------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Τεμέρ
Μεγάλη διαδήλωση έξω από το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Μπραζίλια πραγματοποίησαν χτες λαϊκές οργανώσεις της Βραζιλίας, ζητώντας την παραίτηση της πραξικοπηματικης κυβέρνησης της Μισέλ Τεμέρ και την αναστολή μιας σειράς από αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» που θέλει να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες, για τις συντάξεις και τα Εργασιακά. Η αφορμή για το νέο κύμα διαμαρτυριών είναι οι αποκαλύψεις για νέα υπόθεση εκβιασμού από τον Τεμέρ, πριν ένα χρόνο, στον επιχειρηματία Ζ. Μπατίστα, πρόεδρο της εταιρείας εμπορίας κρεάτων JBS - η οποία αναπτύχθηκε με ταχείς ρυθμούς τα 13 χρόνια της διακυβέρνησης του Κόμματος Εργατων (PT) - από τον οποίο ζήτησε ποσό περίπου 640.000 δολαρίων, για να δωροδοκηθεί ο τότε πρόεδρος της Βουλής Εδουάρδο Κούνια, και να κλείσει την υπόθεση με τις δωροδοκίες στην πετρελαϊκή εταιρεία «Πετρομπράς». Ο Μπατίστα ηχογράφησε τη συνομιλία, κατά την οποία ο Τεμέρ και ο ίδιος συζήτησαν τη δωροδοκία του σήμερα φυλακισμένου για διαφθορά Κούνια, επίσης από το PMDB. Υπό έρευνα για διαφθορά σε σχέση με την «Πετρομπράς» είναι και ο πρώην Πρόεδρος Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Ιδιαίτερα δραστήριο ρόλο στις διαμαρτυρίες παίζει το Κόμμα Εργατών (PT) που ήταν στην κυβέρνηση έως το 2016 με την Πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία αποπέμφθηκε το περσινό καλοκαίρι, όταν το νεοφιλελεύθερο κόμμα «Δημοκρατικό Κίνημα Βραζιλίας» (PMDB) του Τεμέρ, αντιπροέδρου τότε της Ρουσέφ, σταθερός σύμμαχος από το 2010, μαζί με άλλα αστικά κόμματα απέσυραν την υποστήριξή τους και την ανέτρεψαν πραξικοπηματικα και αντισυνταγματικα στο κοινοβουλιο, προβάλλοντας το ζήτημα της «καταπολέμησης της διαφθοράς». Τώρα και για τον Τεμέρ ενδέχεται να κινηθεί διαδικασία αποπομπής, ενώ το κομμα της δεξιας που είναι Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Βραζιλίας, βασικός σύμμαχος στην αποπομπή Ρουσέφ, σχεδιάζει να αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση Τεμέρ. Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι η ίδια η σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος στη χώρα, όπου η διαφθορά είναι ενδημικό φαινόμενο.
Η τωρινή τακτική των δεξιων «σοσιαλδημοκρατών», που αναζητούν τη «ρεβάνς», συναντιέται με τη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για την επιδείνωση των συνθηκών ζωής, που συμβαδίζει με την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης τα τελευταία χρόνια και τις πολιτικές που συνέχισε η  διαχείριση των Λούλα - Ρουσέφ και τώρα του πραξικοπηματια Τεμέρ με μεγαλύτερη επιθετικότητα, οι οποίες χτυπάνε εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει ενεργά το Βραζιλιάνικο ΚΚ, που όλα αυτά τα χρόνια κράτησε κριτική στάση απέναντι στις «αριστερές» κυβερνήσεις του PT, που καλεί τον λαό να μην μείνει «στα μισά του δρόμου» για παραίτηση του Τεμέρ, αλλά με την οργάνωσή του και την ενίσχυση της ταξικής πάλης να συνεχίσει τη σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές του, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, για τη δική του εξουσία, τον σοσιαλισμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΤΑΡ
Ερωτήματα για φερόμενες δηλώσεις του εμίρη
ΝΤΟΧΑ.--
Ζήτημα δημιουργήθηκε χτες με φερόμενες δηλώσεις του εμίρη του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι υπέρ του Ιράν, της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς» και υπέρ των σχέσεων με το Ισραήλ. Αρχικά το σαουδαραβικό δίκτυο «Αλ Αραμπίγια» μετέδωσε το πρωί, επικαλούμενο το καταριανό πρακτορείο ειδήσεων, ότι ο εμίρης δήλωσε στη διάρκεια τελετής νεοσυλλέκτων του στρατού στη βάση αλ Ουντέιντ πως «το Κατάρ απέπεμψε τους πρέσβεις της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», και κατήγγειλε «εκστρατεία σπίλωσης της χώρας και εμπλοκής της με την τρομοκρατία». Το ίδιο δίκτυο μετέδωσε πως οι σχέσεις του Κατάρ με την κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «είναι τεταμένες», πως οι σχέσεις του Εμιράτου με το Ισραήλ «είναι καλές» και πως «δεν είναι σοφό να αναγορεύεται το Ιράν σε εχθρικό ενώ είναι ισλαμική δύναμη».
Ωστόσο, αργότερα, το καταριανό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως υπέστη επίθεση κυβερνοπειρατείας (χάκερς) και πως αποδόθηκαν εσφαλμένες δηλώσεις στον εμίρη αλ Θάνι, δίχως να διευκρινίσει αν αυτό αφορούσε το όλον ή μέρος τους. Πάντως το όλο ζήτημα φαίνεται να σχετίζεται και με ανταγωνισμούς μεταξύ των μοναρχιών του Κόλπου και ενδεχομένως την κινητικότητα που υπάρχει για μια νέα «αραβοϊσραηλινή συμφωνία».
Το καταριανό υπουργείο Εξωτερικών πάντως ανακοίνωσε αργότερα ότι δεν έκανε καμία ανακοίνωση σε σχέση με τη λεγόμενη «αποχώρηση» ή «απέλαση» των πρεσβευτών πέντε αραβικών χωρών από τη Ντόχα.