Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Τεταρτη 7 Ιουνιου 2017



Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

To Kόμμα των Εργαζομένων (PT) της Βραζιλίας ανανεώνει την ηγεσία του και απαιτεί την παραίτηση του ντε φάκτο προέδρου της χώρας

Το Κόμμα των Εργαζομένων της Βραζιλίας αποφάσισε να συνεχίσει να ζητά εκλογές σε περίπτωση που ο Τέμερ εγκαταλείψει  την προεδρία.

Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 6ο Συνέδριο του Κόμματος των Εργαζομένων (PT - Partido de los Trabajadores) της Βραζιλίας με την εκλογή της Κλέισι Χόφμαν στην ηγεσία του κόμματος και την υιοθέτηση εκ νέου του αιτήματος για παραίτηση του ντε φάκτο προέδρου Μισέλ Τέμερ.

Στο κλείσιμο του συνεδρίου παραβρέθηκε ο Λουίς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ένας από τους ιδρυτές του PT και πρώην πρόεδρος της χώρας, ο οποίος καταδίκασε την “δικαστική δίωξη” εναντίον του, σαν μέρος των “σχεδίων της δεξιάς” για να αποτρέψει την επανεκλογή στην προεδρία του PT.

“Ένα πράγμα που έχουμε πολύ καθαρό, είναι ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να κυβερνήσει και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της φροντίδας των ανθρώπων”, δήλωσε η γερουσιαστής Χόφμαν στην πρώτη της συνέντευξη ως ηγέτης του PT.

H Κλέισι Χόφμαν εκλέχτηκε ηγέτης του PT, επικρατώντας του γερουσιαστή Λίνμπερχτ Φαρίας με 60% των ψήφων των 593 αντιπροσώπων του Συνεδρίου του κόμματος.

Στα ντοκουμέντα που ενέκρινε το συνέδριο, αποφασίστηκε στην περίπτωση πτώσης του προέδρου, το PT θα πιέσει για άμεσες εκλογές και δεν θα δεχτεί να επιλέξει το κοινοβούλιο τον αντικαταστάτη του, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Σε αυτό το πνεύμα, το PT έχει υποβάλει ένα σχέδιο συνταγματικής τροποποίησης, προκειμένου να γίνονται άμεσες εκλογές σε περίπτωση απουσίας του προέδρου μετά τα 3 χρόνια της θητείας του, όπως σε αυτή την περίπτωση.

Ο Λούλα, ένας από τους ιδρυτές του PT, σε μια σύντομη ομιλία στο κλείσιμο του συνεδρίου, επέμενε στην αθωότητά του λέγοντας:

“Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, η Δικαιοσύνη πρέπει να έχει αποδείξεις για να δικάσει ή να καταδικάσει κάποιον. Όμως στη Βραζιλία του σήμερα, είναι αυτός o ένας που πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του”.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/06/to-k-pt.html?spref=fb




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Να το δούμε από τώρα και να 'μαστε έτοιμοι. Τη μέρα που θ' αρχίσουν να συζητάνε τις τροπολογίες για τη δίωξη του φρονήματος, θα κατακλύσουμε το διαδίκτυο με φράσεις που αν οι τροπολογίες ψηφιστούν θα τιμωρούνται με φυλάκιση.
Κάποιοι θα εκφράζουμε τη χαρά μας για όποιες βίαιες ενέργειες έχουν γίνει κατά καιρούς κατά της χορτάτης σαπίλας των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων κ.λπ. Άλλοι θα περιλάβουν τη ναζιστική συμμορία και τα ΜΑΤ. Κάποιοι άλλοι θα αναφέρονται σε μνημονιακά αποβράσματα. Οι φεμινίστριες θα καλούν να σπάζονται τα κεφάλια όποιων επιχειρούν βιασμό. Και ούτω καθεξής.
Οι εκδηλώσεις χαράς και αδιαφορίας για τους Παπαδήμους και Μητσοτάκηδες θα μοιάζουν νηπιακές ζαβολιές μπροστά σ' αυτό που θα γίνει.




----------------------------------------------------------------------------------------------




Με αφορμή τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε με τις δηλώσεις Καζάκου (και θα παρακαλούσα να μη σχολιαστούν ξανά εδώ) το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει. Εκπλήσσομαι με την κατάθεση από κουκουετζιδες ανθρώπους απόψεων απαξιωτικών για εκείνους που ξενιτεύτηκαν ή ξενιτεύονται για να ζήσουν. Ξαφνικά, βλέπω ότι είναι κάμποσοι εκείνοι που με ύφος Μαρίας Αντουανέττας καθυβρίζουν τον κόσμο που ξεριζώνεται, μη έχοντας καμιά ελπίδα στον τόπο του.
Πρωτοφανείς απόψεις για κουκουετζιδες. Σημείο κι αυτό των καιρών της μεγάλης ιδεολογικής ήττας και της αφ' υψηλού κριτικής για τις επιλογές των φτωχών που ζουν στην απόγνωση.
Για κοιτάξτε στα μάτια αυτούς τους Έλληνες, που φωτογραφήθηκαν μόλις βγήκαν απ' του Βελγίου τις στοές, τότε, κατά τη δεκαετία του '60! Και βρίστε τους, κατάμουτρα!




----------------------------------------------------------------------------------------------




"Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα".
Διαχρονικό, που το προσυπογράφω και το προπαγανδίζω δημοσίως.
Θα στείλει ο Κοντονής να με συλλάβουν;





------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΧΙΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
Ποιος ήταν ο Γεώργιος Γρίβας τον οποίο θέλησε να τιμήσει η κυβέρνηση Τσίπρα, με την παρουσία του Πάνου Καμμένου σε εκδήλωση στη Λευκωσία, η οποία, μάλιστα συνδιοργανώνεται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδας, παρ' όλο που τελικά ο Καμμένος δεν θα παραβρεθεί; Γιατί λέμε πως όλη αυτή η υπόθεση συνιστά πρόκληση προς την ιστορική μνήμη σε Ελλάδα και Κύπρο;
Στρατιωτικός με πολεμική δράση, ο Κύπριος Γεώργιος Γρίβας ηγήθηκε επί Κατοχής της οργάνωσης Χ, η οποια συνεργαζοταν με τους γερμανους, η δραστηριότητα της οποίας απέβλεπε στην αντιμετώπιση της ανάπτυξης του αντιστασιακού κινήματος του ΕΑΜ. Η Χ συνέχισε τη δράση της με δολοφονίες αγωνιστών και μετά την Απελευθέρωση, και αναδείχτηκε στη μεγαλύτερη τρομοκρατική παρακρατική οργάνωση της περιόδου αμέσως μετά τη Βάρκιζα.
Η εγκληματική δραστηριότητά της την έκανε μισητή ακόμη και σε κόσμο συντηρητικό, τόσο που στις εκλογές του 1946 στις οποίες συμμετείχε, δεν πήρε παρά 0,17%.
Επικεφαλής της ΕΟΚΑ στα 1955-59, ο Γρίβας θα προσανατολίσει τον ένοπλο αγώνα κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας και σε ταυτόχρονο αγώνα κατά της κυπριακής Αριστεράς, ενώ οι διώξεις κατά Τουρκοκυπρίων θα ωθήσουν τη μεγάλη τους πλειονότητα σε στάση εχθρική προς τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα.
Ως αρχηγός της κυπριακής Εθνικής Φρουράς αργότερα, ο Γρίβας θα δράσει προβοκατόρικα, συμβάλλοντας στην οξύτατη αντιπαλότητα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ενώ το 1965 θα είναι αυτός που θα αποκαλύψει την κίνηση του ΑΣΠΙΔΑ, που συγκροτούνταν ως αντίβαρο στον ακροδεξιό ΙΔΕΑ. Η αποκάλυψη αυτή θα πυροδοτήσει την κρίση του Ιουλίου 1965 και την ανατροπή της κυβέρνησης Γεώργιου Παπανδρέου, η οποία σταθερά απέρριπτε τα διχοτομικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Συνεχίζοντας την προβοκατόρικη δράση του, το φθινόπωρο του 1967 ο Γρίβας θα ηγηθεί δολοφονικής επίθεσης κατά τουρκοκυπριακών χωριών, που είχε ως συνέπεια την αντίδραση της Τουρκίας που απαίτησε από τη Χούντα και πέτυχε την απόσυρση από την Κύπρο της ελληνικής μεραρχίας την οποία είχε στείλει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Το αποκορύφωμα της προβοκατόρικης δράσης του υπήρξε η ίδρυση, το 1971, της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β΄, σε συνεργασία με τη Χούντα και με στόχο την ανατροπή του προέδρου Μακάριου, ο οποίος αποτελούσε εμπόδιο στα αμερικανονατοϊκά σχέδια διχοτόμησης του νησιού.
Ο Γρίβας θα πεθάνει τον Ιανουάριο 1974. Λίγους μήνες αργότερα η οργάνωση που ίδρυσε και οι ελλαδίτες χουντικοί στρατιωτικοί θα πραγματοποιήσουν το πραξικόπημα κατά του Μακάριου, ανοίγοντας τον δρόμο για τη de facto διχοτόμηση, με την εισβολή του Αττίλα και την κατάληψη του 40% του κυπριακού εδάφους από την Τουρκία.

Σχολιο.- ο πρωην πεθερος μου Κυπριος κοντα στα 90 τωρα,καποτε μου ειχε πει μαλλον πολλες φορες ελεγε οτι οταν τους καλεσαν νεους για να διωξουν τους αγγλους και πηγαν ολοι ηταν και ο περιβοητος που γραφεις,τους ειπαν κατα λεξη.............Σκοπος μας δεν εινα οι αγγλοι αλλα οι αριστεροι,τοτε πολλοι σηκωθηκαν και εφυγαν και ο πεθερος μου μαζι και ειπαν ......Εγω τον αδερφο μου δεν τον σκοτωνω.....

Σχολιο.- Ταυτόχρονα βέβαια τιμάμε την ΕΟΚΑ, της οποίας ηγέτης αδιαφιλονίκητος ήταν ο χίτης προβοκάτορας Γρίβας, και που σκότωσε και κομμουνιστές κύπριους. Τιμάμε τους Καραολή και Δημητρίου, Αυξεντίου και Παλληκαρίδη και τους άλλους εκτελεσμένους από τους Άγγλους αλλά όχι τον Σάββα Μένοικο που τον σκότωσαν οι σύντροφοι του Αυξεντίου και του Παλληκαριδη. Βρίζουμε τον Γρίβα δικαίως αλλά ξεχνάμε ότι το 1959 η Βουλή των Ελλήνων τον ανακήρυξε άξιο τέκνο της πατρίδος με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΔΑ, αξιωματικής τότε αντιπολίτευσης, παρόλο που ήδη είχε στο παθητικό του το χίτικο παρελθόν του και τη δράση του εναντίον των κομμουνιστών της Κύπρου.

Σχολιο.-  Τιμάμε τον απελευθερωτικό αντιαποικιακό αγώνα του κυπριακού λαού κι αυτούς που έπεσαν σ' αυτόν. Και μας ενδιαφέρει να δούμε γιατί υπήρξε ο μοναδικός αντιαποικιακός αγώνας εκείνων των χρόνων στον οποίο την ηγεμονία την κέρδισε η Δεξιά. Άρα, αναζητάμε και τους λόγους για τους οποίους το ΑΚΕΛ δεν μπόρεσε να πρωτοστατήσει. Και βέβαια, η συμφωνία της ΕΔΑ στην ανακήρυξη του Γρίβα ως άξιου τέκνου της πατρίδας δεν βρίσκεται εκτός κριτικής.




------------------------------------------------------------------------------------------------




BREAKING: ΗΠΑ χτυπούν και σκοτώνουν δυνάμεις του  συριακού  αραβικού στρατού και τους συμμάχους τους στη νότια Συρία
6/6/2017
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχουν βάλει στο στόχαστρο και χτύπησαν ένα κομβόι των στρατιωτών του Συριακού Αραβικού στρατού, μαζί με τους συμμάχους τους στη νότια Συρία.
Σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι συριακές και συμμαχικές δυνάμεις είχαν παραβιάσει μια ζώνη αποκλιμάκωσης μέσα  στα οποία σταθμεύουν τα στρατεύματα των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων τζιχάντ του.
Μια δήλωση από τις ΗΠΑ διαβάστε,
«Ο Συνασπισμός δεν επιδιώκει να καταπολεμήσει συριακό καθεστώς ή φιλο-καθεστώς δυνάμεις, αλλά παραμένει έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό τους, αν οι δυνάμεις υπέρ καθεστώς αρνείται να εγκαταλείψει τη ζώνη de-confliction».
Το περιστατικό αυτό είναι πολύ παρόμοιο με αυτό που συνέβη στις 18 Μαΐου, επίσης στη νότια Συρία, κοντά στα Ιορδανίας και του Ιράκ σύνορα.
Η δήλωση των ΗΠΑ συνέχισε,
«Παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις, οι δυνάμεις του φιλο-καθεστώς άρχισε η συμφωνημένη ζώνη de-confliction με τανκς, πυροβολικό, αντιαεροπορικά όπλα, ένοπλα τεχνικα οχήματα και πάνω από 60 στρατιώτες που συνιστούν απειλή για το Συνασπισμό και τις δυνάμεις εταίρους, βασισμένες στο Σε TANF Garrison.
Ο Συνασπισμός εξέδωσε πολλές προειδοποιήσεις μέσω της γραμμής de-confliction πριν από την καταστροφή δύο κομμάτια πυροβολικού, ένα όπλο αντιαεροπορικά, και καταστρέφοντας ένα τανκ».
Θα είναι σημαντικό να δούμε αν η ρωσική και η συριακή εκδοχή των γεγονότων ταιριάζει με αυτό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ρωσία προσπάθησε να πάρει και τις δύο πλευρές να σταθεί κάτω, αλλά όπως ήταν στις 18 Μαΐου καμία πλευρά δεν άκουσαν. Αυτό είναι απλώς ένα σημάδι το γεγονός ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να επιβάλει τον έλεγχο τυχόν στρατευμάτων στη Συρία, εκτός από τη δική του, μια μεγάλη δεδηλωμένη πολιτική της ρωσικής κυβέρνησης και ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις 18 Μαΐου, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκότωσαν έναν συνδυασμό των στρατιωτών Συριακου Αραβικου στρατου, μαχητές της Χεζμπολάχ Αντίστασης και σιίτες εθελοντές από το Ιράκ, καθώς και τη Συρία.
Εκείνη την εποχή, η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας δήλωσε ότι θεωρούν ένα χτυπημα στις συμμαχικές δυνάμεις ίσες προς χτυπημα στε συριους στρατιώτες. Αυτό είναι βέβαια σωστός τρόπο σκέψης και επιβεβαιώνει επίσης ότι η απλή παρουσία της Αμερικής εκτός του ότι είναι παράνομη, επιτρέπει  εγκλήματα πολέμου, όπως αυτό που συνέβη σήμερα, καθώς και 18 Μαΐου να συμβεί.
Τραγική και παράνομη αν και αυτό το γεγονός είναι, κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικος πριν τη σκέψη ότι τέτοιες επιθέσεις είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ είναι πράγματι σύστημα με κουρδικές δυνάμεις για να καταλάβουν περιοχές στα βόρεια και ανατολικά της Συρίας, αλλά οι πρόσφατες ΗΠΑ για εγκλήματα πολέμου στο νότιο τμήμα της Συρίας, είναι καλύτερα κατανοητή ως υπερβολικό ζήλο τοπικους αμερικανικους διοικητές κάνουν ένα σημείο που χρειάζεται ακόμα Συρία να διεστραμμένα «σεβασμό» των παράνομων κατακτητών στη γη τους.
Δεν είναι μια υγιεινη κατάσταση για να το θέσω ήπια, αλλά δεν πρέπει να συγχέεται με περισσότερα εκ προμελέτης ή συντονισμένη προσπάθεια για να συμμετάσχει σε ανοιχτή σύγκρουση με το συριακό στρατο και τους συμμάχους τους.
Με αυτή την έννοια, η δήλωση λέγοντας ότι όσο ήταν μια σπάνια στιγμή ειλικρίνειας από τις ΗΠΑ. Αν κάποιος θέλει να ξέρει για το τι οι ΗΠΑ πραγματικά δολοπλοκίες στην Συρία, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην Raqqa και κουρδικές περιοχές, οχι το νότο.

https://friendsofsyria.wordpress.com/2017/06/06/breaking-us-strikes-kill-syrian-arab-army-forces-and-their-allies-in-southern-syria/



---------------------------------------------------------------------------------------------



7 νεκροί στο Ιράν από επιθέσεις στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Χομε'ι'νί.
Je sui ή μας πέφτει μακριά;
Αλλά, θα μου πεις, ούτε για τους 80 της Καμπούλ je sui, σιγά μην ασχοληθούμε με τους 7.




----------------------------------------------------------------------------------------------





Πρωτοβουλία Πατούλη για αποστολή φαρμάκων στη Συρία
 Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, 15:33
Μέσα στο πλαίσιο των αλλεπάλληλων εκκλήσεων του ΟΗΕ για στήριξη του λαού της Συρίας, για πρώτη φορά αποστέλλεται στην εμπόλεμη χώρα από την Ελλάδα και από επίσημο φορέα της χώρας, μια ουσιαστική βοήθεια που αφορά σημαντικό και ακριβό φαρμακευτικό υλικό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με πρωτοβουλία και εισήγηση του προέδρου του, κ. Γιώργου Πατούλη, έλαβε την απόφαση να συσκευαστούν 15 μεγάλες κούτες φαρμάκων του κοινωνικού φαρμακείου του ΙΣΑ, που αντιστοιχούν σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ,

Την περασμένη Κυριακή, ολοκληρώθηκε η, πράγματι, δύσκολη αποστολή του πολύτιμου φορτίου δεκάδων χιλιάδων ευρώ, στην Δαμασκό.

Ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής για την Ειρήνη στη Συρία και τη Φιλία Ελλάδας-Συρίας, κ. Αλέξανδρος Ζαναντάκης, συνόδεψε το φορτίο και το παρέδωσε στην πρεσβεία της Συρίας στην Βυρηττό και στον Σύριο πρόξενο.

Αυτές τις ώρες διανέμεται στα νοσοκομεία της εμπόλεμης χώρας, προκαλώντας τις ευχαριστίες από την πρώτη κυρία της Συρίας, αλλά και από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, προς τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Πατούλη, αλλά και τον ελληνικό λαό.

Η πράξη αυτή λαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα την ώρα που ο ΟΗΕ, επισημαίνει σε δραματικούς τόνους, ότι από το 2011 το προσδόκιμο ζωής στη Συρία έχει μειωθεί κατά 20 ολόκληρα χρόνια και εκατομμύρια παιδιά, μεγαλώνουν σε εμπόλεμες και καθόλου συμβατικές με την στοιχειώδη υγιεινή, συνθήκες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------





Ισλαμικό Κράτος: Διπλή επίθεση στην Τεχεράνη
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, 09:24
Δύο νέα βίαια επεισόδια στο Κοινοβούλιο του Ιράν και στο Μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα των ραγδαίων εξελίξεων στον Περσικό Κόλπο και στο Ισλάμ μετά την απομόνωση του Κατάρ και την κλιμάκωση της κόντρας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Περσίας.

Από τα περιστατικά μέχρι στιγμής φαίνεται πως επιβεβαιώνονται 12 θάνατοι, όπως αναφέρει νεότερος απολογισμός του πρακτορείου Τasnim, που επικαλείται το Reuters.

Στο μεταξύ από νωρίς βρισκόταν σε εξέλιξη στο κοινοβούλιο περιστατικό ομηρίας. Το ιρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB μετέδωσε το μεσημέρι πως το περιστατικό έλαβε τέλος και πως και οι τέσσερις δράστες είναι νεκροί.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν για βόμβες το κτίριο», μετέδωσε το IRIB.

Σύμφωνα με το FARS, αραβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά ότι την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο στη συνέχεια η εν λόγω είδηση αποσύρθηκε. Λίγη ώρα αργότερα, με ανακοίνωσή του στην ημιεπίσημη ιστοσελίδα του Amaq, το ΙSIS αναλάμβανε την ευθύνη.
Το ιρανικό Υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από ομάδες τρομοκρατών.

Λίγα λεπτά πριν από τις 12.00 τα ξένα δίκτυα μετέδωσαν πως στο ιρανικό Κοινοβούλιο σημειώθηκε βομβιστική επίθεση, ενώ συνολικά δύο επιθέσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταγράφηκαν στο Μαυσωλείο.

Η επίθεση στο Κοινοβούλιο
Το πρωί της Τετάρτης τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο ιρανικό Κοινοβούλιο και άνοιξαν πυρ τρέχοντας στους διαδρόμους, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας φρουρός να πέσει νεκρός από τα πυρά και τουλάχιστον 10 πολίτες να τραυματιστούν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ που επικαλείται το Reuters. Οι τέσσερις δράστες εξουδετερώθηκαν ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της το μεσημέρι. Ξένα μέσα μετέδωσαν πως υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο θύματα από τη συγκεκριμένη επίθεση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων FARS, επικαλούμενο πηγές στελεχών του Κοινοβουλίου, ανέφερε πως τουλάχιστον ένας ένοπλος έχει συλληφθεί.  Ειδικότερα, ο ανώτατος βουλευτής του προεδρείου του Κοινοβουλίου Akbar Ranjbarzadeh δήλωσε ότι «ο επιτιθέμενος συνελήφθη σε διάδρομο της Βουλής».
Σύμφωνα με άλλη πηγή, που επικαλείται το Reuters, οι ένοπλοι ήταν τρεις και είχαν στην κατοχή τους δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Πυροβολισμοί στο Μαυσωλείο του Χομεϊνί

Έπειτα από 10 λεπτά αναφέρθηκαν πυροβολισμοί στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τρεις ενόπλους, που άνοιξαν πυρ κατά των επισκεπτών, και έναν βομβιστή αυτοκτονίας (σ.σ.: υπάρχουν πληροφορίες ότι επρόκειτο για γυναίκα), που φέρεται να πυροδότησε τα εκρηκτικά, σύμφωνα με το FARS.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, ενώ νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας φέρεται να έπεσε και ένας από τους ενόπλους. Επιπλέον, ένας δράστης, σύμφωνα με το FARS, αυτοκτόνησε, καταναλώνοντας κάψουλα κυανιδίου. Ο τρίτος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνελήφθη.

Κατά πληροφορίες υπάρχουν ακόμη δύο νεκροί, κανοντας συνολικα τους νεκρους 15.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Εθνικιστικό παραλήρημα με αναφορές στη Θεσσαλονίκη από Σκοπιανούς οπαδούς
 Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017, 21:30
Εθνικιστικό παραλήρημα κυρίευσε Σκοπιανούς οπαδούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων προκειμένου να πανηγυρίσουν το ευρωπαϊκό κύπελλο στο Χαντμπολ που κατέκτησε η ομάδα «Vardar».

Κραδαίνοντας σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, τραγούδησαν ένα γνωστό στη χώρα φασιστικό κομμάτι, που αναφέρεται και στη Θεσσαλονίκη.
Ίδια εικόνα και στη Γερμανία, έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμεινε η πρωταθλήτρια ευρώπης ομάδα τους στο Χαντμπολ...




-----------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΗΕ: Το ISIS κατηγορείται για τη σφαγή 163 αμάχων σε μια μέρα - 100.000 παιδιά πίσω από τις γραμμές των τζιχαντιστών
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017, 20:00
Ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζάιντ Ράαντ αλ Χουσέιν κατηγόρησε σήμερα την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ότι σφαγίασε 163 ανθρώπους οι οποίοι προσπάθησαν την 1η Ιουνίου να φύγουν από την πόλη της Μοσούλης στο Ιράκ.

«Η βαρβαρότητα του Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) και των άλλων κατά τα φαινόμενα δεν γνωρίζει κανένα όριο», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Χθες, το προσωπικό μου με ενημέρωσε ότι πτώματα ιρακινών ανδρών, γυναικών και παιδιών που δολοφονήθηκαν βρίσκονταν ακόμη στους δρόμους της συνοικίας ας Σίρα στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης», είπε και διευκρίνισε πως αυτοί οι «163 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από το Ντάες για μη διαφύγουν» από την πόλη.

Στην ίδια συνοικία υπάρχουν επίσης πολλοί αγνοούμενοι, σημείωσε ο Ζάιντ Ράαντ αλ Χουσέιν.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή, τον Ρούπερτ Κόλβιλ, οι εκτελέσεις φαίνεται ότι διαπράχθηκαν την 1η Ιουνίου.

Με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον των τζιχαντιστών, οι ιρακινές δυνάμεις διεξάγουν από τον Οκτώβριο μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για να εκδιώξουν το ΙΚ από τη Μοσούλη, το οποίο η οργάνωση αυτή είχε καταλάβει τον Ιούλιο του 2014. Αφού πήραν τον έλεγχο του ανατολικού της τμήματος τον Ιανουάριο, προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές και από το δυτικό.

Στα τέλη του Μαΐου, ο ΟΗΕ εκτίμησε ότι παραμένουν περίπου 200.000 άμαχοι στις περιοχές της πόλης που συνεχίζουν να κατέχουν οι τζιχαντιστές του ΙΚ, στην πλειονότητά τους στην παλιά πόλη, ένα πυκνοκατοικημένο σύμπλεγμα κτιρίων και στενών δρόμων η ανακατάληψη του οποίου αναμένεται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

100.000 παιδιά πίσω από τις γραμμές του ΙΚ

Έως και εκατό χιλιάδες παιδιά έχουν παγιδευτεί και βιώνουν εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες στις περιοχές της Μοσούλης που κατέχουν ακόμη οι τζιχαντιστές, σημείωσε εξάλλου χθες το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία, η UNICEF.

Τα παιδιά χρησιμοποιούνται σαν ανθρώπινες ασπίδες από τους τζιχαντιστές και είναι εκτεθειμένα στα διασταυρούμενα πυρά, σημείωσε το Ταμείο. Ορισμένα εξαναγκάζονται να πάρουν μέρος στις μάχες.

«Φθάνουν σε εμάς ανατριχιαστικές αναφορές για άμαχους, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, που σκοτώνονται στη δυτική Μοσούλη», τόνισε σε ανακοίνωσή της η UNICEF. «Ορισμένα παιδιά σκοτώθηκαν καθώς προσπαθούσαν απελπισμένα να φύγουν για να σωθούν από τις μάχες, οι οποίες εντείνονται κάθε ώρα».

Ένα συνεργείο της τηλεοπτικής υπηρεσίας του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδε το περασμένο Σάββατο τα πτώματα δεκάδων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, που σκοτώθηκαν καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το ελεγχόμενο από τους τζιχαντιστές τμήμα της Μοσούλης.

Περίπου 700.000 άνθρωποι, περί το ένα τρίτο του πληθυσμού της Μοσούλης πριν καταληφθεί από τους τζιχαντιστές, έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη, καταφεύγοντας είτε στα σπίτια συγγενών τους ή σε καταυλισμούς για εσωτερικά εκτοπισμένους.

Η UNICEF υπογράμμισε πως «οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, κλινικών, σχολείων, κατοικιών και των υποδομών ύδρευσης πρέπει να σταματήσουν αμέσως».




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σερβικη Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Απαγορεύτηκε η διδασκαλία στα σχολεία της πολιορκίας του Σαράγεβου και της  Σρεμπρένιτσα
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017, 19:27
Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ απαγόρευσε σήμερα οποιαδήποτε αναφορά σε σχολικά βιβλία της πολιορκίας του Σαράγεβου και της  Σρεμπρένιτσα, αρνούμενος για πρώτη φορά ότι σερβοβοσνιακές δυνάμεις έθεσαν υπό πολιορκία την πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης κατά την διάρκεια του πολέμου της δεκαετίας του 1990.


Κατά την διάρκεια της πολιορκίας του Σαράγεβου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αποτελούσαν στόχος βομβαρδισμών και πυρών από ελεύθερους σκοπευτές σε γειτονικούς λόφους. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αφέθηκαν για περίπου τέσσερα χρόνια χωρίς τροφή, νερό και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τουλάχιστον 11.000 άνθρωποι πέθαναν κατά την διάρκεια της πολιορκίας, ανάμεσά τους 1.100 παιδιά. Τα ιδια εγκληματα ειχαν κανει και οι μουσουλμανοβοσνιοι, αλλα αυτο δεν συμφερει να το πουν οι δυτικοι αποικιοκρατες, γιατι αυτοι υποκινησαν τον εμφυλιο πολεμο.

«Είναι αδύνατο να χρησιμοποιούμε εδώ σχολικά βιβλία. . .τα οποία αναφέρουν ότι οι Σέρβοι διέπραξαν γενοκτονία και έθεσαν υπό πολιορκία το Σαράγεβο», δήλωσε ο Ντόντικ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό δεν είναι σωστό και δεν θα διδαχθεί εδώ», πρόσθεσε.

Περισσότερα από 20 χρόνια μετά τον πόλεμο μεταξύ σερβοβοσνιακών, μουσουλμανοβοσνιακών και βοσνιακοκροατικών δυνάμεων, η Βοσνία παραμένει διαιρεμένη ανάμεσα σε εθνοτικές γραμμές και οι μαθητές της χώρας διδάσκονται διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας.

Σύμφωνα με μια συμφωνία του 2002, που υπεγράφη υπό την αιγίδα του διεθνούς αποικιοκρατιας, η Σερβοβοσνιακή και η Μουσουλμανοβοσνιοκροατική Ομοσπονδία συμφώνησαν ο πόλεμος του 1992-1995 να εξαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία ιστορίας, καθώς κάθε πλευρά έχει την δική της ερμηνεία για τα γεγονότα.

Αλλά διαλέξεις για την πολιορκία του Σαράγεβου και για την πολιορκία της Σρεμπρένιτσας έχουν συμπεριληφθεί σε κάποια βιβλία ιστορίας στην Μουσουλμανοβοσνιοκροατική Ομοσπονδία και είναι προσβάσιμα σε Βόσνιους μαθητές σε μερικά από τα 22 σχολεία που φοιτούν στην Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας.

Ο υπουργός Παιδείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ντάνε Μιλόσεβιτς δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα απαγορεύσει την χρήση αυτών των σχολικών βιβλίων.





----------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Ο στρατός πέρασε στην επαρχία της Ράκας
 Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017, 18:15
Οι ένοπλες δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπήκαν σήμερα στην επαρχία της Ράκας και κατέλαβαν δύο χωριά, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μια προέλαση που συμπίπτει με την έναρξη της επιχείρησης –με τη στήριξη των ΗΠΑ– για την ανακατάληψη της ομώνυμης πόλης.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του πέρασαν στη Ράκα από τη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού. Τα χωριά που κατέλαβαν οι κυβερνητικές δυνάμεις, το Χιρμπέτ Μόχσεν και το Χιρμπέτ αλ Σάμπα, απέχουν περίπου 80 χιλιόμετρα από την πόλη της Ράκας και βρίσκονται 7 χιλιόμετρα νοτίως του αυτοκινητόδρομου που συνδέει τη Ράκα με το Χαλέπι.

Στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκας που στηρίζεται από τις ΗΠΑ μετέχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Αράβων και Κούρδων μαχητών. Τον Μάιο, η Δαμασκός χαρακτήρισε "νόμιμο" τον αγώνα των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους, διαμηνύοντας ότι οι στρατιωτικές προτεραιότητές της είναι η απελευθέρωση του Ντέιρ αλ Ζορ και της περιοχής Μπάντια, στα σύνορα με την Ιορδανία και το Ιράκ. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι στους στόχους της να παρέμβει στην εκστρατεία των SDF για τη Ράκα.

Στο μεταξύ, μια από τις κυριότερες ανθρωπιστικές οργανώσεις που δρα στη Συρία προειδοποίησε σήμερα ότι οι άμαχοι που έχουν παγιδευτεί στη Ράκα κινδυνεύουν να σκοτωθούν είτε από ελεύθερους σκοπευτές του ΙΚ είτε από τις νάρκες, αν προσπαθήσουν να φύγουν από την πόλη. Από την άλλη, αν παραμείνουν κινδυνεύουν να γίνουν "ανθρώπινες ασπίδες" για τους τζιχαντιστές.

Η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) επισήμανε ότι από την περασμένη εβδομάδα παρατηρείται μείωση του αριθμού των αμάχων που φεύγουν από την ντε φάκτο "πρωτεύουσα" των τζιχαντιστών. "Αυτό ίσως να υποδηλώνει ότι το ΙΚ σκοπεύει να χρησιμοποιήσεις τους 200.000 παγιδευμένους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες", ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων του τμήματος Μέσης Ανατολής της IRC, Τόμας Γκαροφάλο. "Αυτοί που θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν αφού προωθηθούν στην πόλη οι SDF κινδυνεύουν να σκοτωθούν από τις νάρκες, από τους ελεύθερους σκοπευτές του ΙΚ και από τις αεροπορικές επιδρομές", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γκαροφάλο, οι ομάδες της IRC που δραστηριοποιούνται στα βόρεια της πόλης έχουν ήδη κληθεί να βοηθήσουν ανθρώπους που τραυματίστηκαν από νάρκες στην προσπάθειά τους να φύγουν.

Η IRC παρέχει υγειονομική περίθαλψη αλλά και μετρητά σε ανθρώπους που φεύγουν από την περιοχή για να γλιτώσουν από τις μάχες.





-------------------------------------------------------------------------------------------------




Λαβρόφ: ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ θέλουν να αφομοιώσουν τα Βαλκάνια
 Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017, 17:59
Οι ΗΠΑ και μια σειρά χώρες της ΕΕ έχουν ως στόχο και πάλι να "αφομοιώσουν τα Βαλκάνια", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Πανεπιστήμιο Ιμάνουελ Κάντ της Βαλτικής που βρίσκεται στο Καλίνινγκραντ, ενώ χαρακτήρισε την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ ως ένα καθαρά "γεωπολιτικό σχέδιο" που επιβλήθηκε για να ικανοποιήσει τις ρωσοφοβικές διαθέσεις.

"Οι δυτικοί μας εταίροι, πρωτίστως οι ΗΠΑ και μεγάλες χώρες της ΕΕ, έχουν ως κατά σειρά στόχο την "αφομοίωση των Βαλκανίων" δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι και "η ΕΕ έχει παρόμοια σχέδια" καθώς "διεξάγονται (ενταξιακές) διαπραγματεύσεις με την Σερβία, το Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο".

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, τόνισε παράλληλα ότι η Ρωσία, δεν αντιτίθεται στο να γίνουν οι χώρες αυτές μέρος της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι "φυσικό" και πως η "γεωγραφική του θέση προϋποθέτει ενιαίους οικονομικούς μηχανισμούς, αγορά και οικονομικό περιβάλλον". Ωστόσο, όπως είπε ευελπιστεί "κάποτε αυτό το οικονομικό περιβάλλον να επεκταθεί και στο υπόλοιπο τμήμα της ευρασιατικής ηπείρου".




--------------------------------------------------------------------------------------------------




"Χρόνια αντι-ισραηλινή προκατάληψη" βλέπει ο σιωναζι Τραμπ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
 Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017, 16:52
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι επανεξετάζει τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και έκανε έκκληση για αναμόρφωση του σώματος προκειμένου να περιοριστεί η «χρόνια προκατάληψή του κατά του Ισραήλ».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν προσεκτικά αυτό το Συμβούλιο και τη συμμετοχή μας σε αυτό. Βλέπουμε κάποια πεδία για σημαντική ενίσχυση», είπε η Νίκι Χέιλι, πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ανοίγοντας τη σύνοδο του φόρουμ στη Γενεύη που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Η επικριτική στάση του Συμβουλίου απέναντι στο Ισραήλ είναι επί μακρόν σημείο τριβής για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κυριότερο σύμμαχο του Ισραήλ.

Έχει λάβει σθεναρά θέση κατά της συνεχιζόμενης από το Ισραήλ κατοχής εδαφών που κατέλαβε το 1967 με τον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, της μεταχείρισης των Παλαιστινίων και την οικοδόμησης εβραϊκών οικισμών. Οι περισσότερες χώρες και διεθνείς οργανισμοί θεωρούν παράνομους τους οικισμούς που έχουν κατασκευαστεί σε περιοχές τις οποίες οι Παλαιστίνιοι σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν σε ένα μελλοντικό ανεξάρτητο (παλαιστινιακό) κράτος.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει πως το Συμβούλιο έχει γεμίσει με αντιπάλους του Ισραήλ και απείχε από αυτό για τρία χρόνια επί προεδρίας Τζορτζ Ου. Μπους προτού επανέλθει επί Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

Η Χέιλι είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αφοσιωμένες στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία συνδέονται στενά με την ειρήνη και την ασφάλεια.

Το 47μελές φόρουμ ενέκρινε πέντε «προκατειλημμένα» ψηφίσματα για το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη κατά τη σύνοδό του τον Μάρτιο, αλλά δεν εξέτασε καν ένα ψήφισμα για τη Βενεζουέλα, είπε.

Κάλεσε το Συμβούλιο να ασχοληθεί με τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα και την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να τις αντιμετωπίσει.

«Αν η Βενεζουέλα δεν μπορεί, θα πρέπει εθελοντικά να παραιτηθεί από τη θέση της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έως ότου βάλει σε τάξη τα του οίκου της. Το να είσαι μέλος αυτού του συμβουλίου είναι προνόμιο και καμία χώρα που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να επιτρέπεται να έχει μια έδρα στο συμβούλιο», είπε.

Αργότερα σήμερα η Χέιλι θα είναι προεδρεύσει μιας εκδήλωσης στο περιθώριο του Συμβουλίου για τη «ραγδαία επιδεινούμενη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη Βενεζουέλα, όπως τη χαρακτήρισε.

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα στις ταραχές από τις αρχές Απριλίου, με εκατοντάδες άλλους να έχουν τραυματιστεί.

Η αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας, μιλώντας σήμερα στο Συμβούλιο, ανέφερε πως το φόρουμ «δεν πρέπει να είναι πολιτικοποιημένο και να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Η Χέιλι κάλεσε το συμβούλιο να εγκρίνει κατά τη σύνοδό του ισχυρά ψηφίσματα για τις παραβιάσεις στη Συρία, στην Ερυθραία, στη Λευκορωσία, στην Ουκρανία και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ορισμένοι ακτιβιστές κάλεσαν στην Ουάσινγκτον να επικεντρωθεί στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Είναι δύσκολο να πάρεις την πρεσβευτή Χέιλι στα σοβαρά για την υποστήριξη των ΗΠΑ στα ανθρώπινα δικαιώματα υπό το φως ενεργειών της κυβέρνησης Τραμπ όπως η απαγόρευση των μουσουλμάνων και η καταστολή της μετανάστευσης», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Τζαμίλ Ντάκουορ, διευθυντής του προγράμματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU). «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να βάλουν τάξη στα του οίκου τους και να καταστήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό τους προτεραιότητα – τότε μπορούν να αρχίσουν με αξιοπιστία να απαιτούν το ίδιο από άλλες χώρες στο εξωτερικό».




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το κορίτσι του Άουσβιτς κοιτά τον φακό για τελευταία φορά. Λίγο πριν, την είχαν ξυλοκοπήσει επειδή δεν μιλούσε Γερμανικά. Η μαρτυρία του φωτογράφου για το τέλος του ...

Άουσβιτς 1943. Αριθμός κρατουμένου: 26946. Όνομα: Czeslawa Kwoka. Το 14χρονο κορίτσι κοιτάζει σαστισμένο τον φωτογραφικό φακό. Λίγα λεπτά πριν, την είχε ξυλοκοπήσει με μια μεταλλική ράβδο η γερμανίδα φύλακας, επειδή δεν μιλούσε Γερμανικά. Το σκισμένο της χείλος μαρτυρά όσα της συνέβησαν. Τα «μαδημένα» μαλλιά της είναι ένα ακόμα πειστήριο της κακοποίησης από τους ναζιστές δεσμοφύλακες, που δεν έκαναν εξαιρέσεις ούτε στα παιδιά. Η Czeslawa Kwoka ήταν καθολική πολωνικής καταγωγής. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό από μόνο του θα οδηγούσε στη θανατική της καταδίκη. Έφτασε μαζί με τη μητέρα της στο Άουσβιτς τον Δεκέμβριο του 1942. Έμεινε μόνο τρεις μήνες. Πρώτα σκότωσαν τη μητέρα της με μια μολυσμένη ένεση....

Ο φωτογράφος του στρατοπέδου ήταν συγκρατούμενος του κοριτσιού. Θυμόταν με κάθε λεπτομέρεια την ημέρα που τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Ο Βίλχεμ Μπρασέ ακόμα και όταν έγινε καταξιωμένος φωτογράφος μνημόνευε την άτυχη κοπέλα: «Ήταν τόσο μικρή και αθώα. Δεν μπορώ να ξεχάσω την αθωότητα, την παιδικότητα και την άγνοια κινδύνου που είχε». Ένα μήνα μετά τη μοιραία φωτογράφιση το κορίτσι θανατώθηκε μαζί με άλλα παιδιά. Την εκτέλεσαν στις 12 Μαρτίου 1943. «Δεν γνώριζε ούτε που ήταν, ούτε γιατί της φέρονταν με αυτό τον τρόπο. Δεν καταλάβαινε λέξη από όσα της έλεγαν. Μόνο έτρωγε ξύλο», θυμάται ο Μπρασέ. Σήμερα το όνομα, αλλά και η φωτογραφία της Czeslawa Kwoka και της μητέρας της, περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα θύματα του Άουσβιτς στο Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς στην Πολωνία....




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρουσφετι στην Τραπεζα της Ελλαδας. Εξαιρεθηκαν οι υπαλληλοι του Στουρναρα από τις περικοπες Κατρουγκαλου. Με ειδικη εγκυκλιο οι συγκεκριμενοι εργαζομενοι είναι οι μονοι που γλιτωνουν τις μειωσεις του 30% των συνταξεων και την ενταξη στο ΕΦΚΑ. Ο μεταρρυθμιστης διοικητης (που μας κουνα το δαχτυλο) ταχτοποιησε τα «δικα του» παιδια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Το μικρότερο Δημόσιο κοστίζει ακριβά σε Παιδεία και Υγεία
Η αρχή του τέλους της μονιμότητας στο Δημόσιο φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ οι παρεμβάσεις που επέφερε ένα πλέγμα μνημονιακών διατάξεων τα τελευταία χρόνια μοιάζει δύσκολο να ανατραπούν ώστε να επιτρέψουν στον δημόσιο τομέα την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών.
Συρρίκνωση! Σε μια λέξη μόνο συνοψίζεται η πορεία του δημόσιου τομέα στη διάρκεια της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων ετών και ειδικότερα σε επίπεδο μισθών, απασχόλησης, εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και κοινωνικών δομών.
Ραγδαία και σε συμπυκνωμένο χρόνο η μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων κατά 30%, κατακόρυφη μείωση προσωπικού κατά 221.324 εργαζόμενους και θεσμικές παρεμβάσεις που συνέτειναν στον περιορισμό του Δημοσίου πλήττοντας ιδιαίτερα το κράτος πρόνοιας -επιβεβαιώνοντας έτσι στον απόλυτο βαθμό ότι οι πολιτικές για «μικρότερο κράτος» επιδιώκουν μικρότερο κοινωνικό κράτος-, καταγράφονται μεταξύ άλλων στην αναλυτική μελέτη που εκπόνησε το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ και παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα η «Εφ.Συν.».
Ωστόσο η μελέτη (με τίτλο: «Απασχόληση, Αμοιβές, Θεσμικές Παρεμβάσεις στον Δημόσιο Τομέα στο πλαίσιο Περιοριστικών Πολιτικών»), πέρα από την καταγραφή των εξελίξεων στο Δημόσιο μεταξύ 2009-2016, οδηγεί παράλληλα τον αναγνώστη της σε ανησυχητικά συμπεράσματα για το μέλλον.
Η αρχή του τέλους της μονιμότητας στο Δημόσιο φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει, έστω με τη μορφή της υπονόμευσής της, ενώ οι παρεμβάσεις που επέφερε ένα πλέγμα μνημονιακών διατάξεων τα τελευταία χρόνια μοιάζει δύσκολο να ανατραπούν ώστε να επιτρέψουν στον δημόσιο τομέα την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών.
Η συνεχεια στο
http://www.efsyn.gr/arthro/mikrotero-dimosio-kostizei-akriva-se-paideia-kai-ygeia




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Χρυση Αυγη και ΝΔ αγκαλια… για το ΕΑΤ-ΕΣΑ. Καταψηφισαν την προταση στη Βουλη να περασουν τα μνημεια στην κυριοτητα της Περιφερειας Αττικης. Η προταση τελικα περασε με τις ψηφους των υπολοιπων κομματων.




----------------------------------------------------------------------------------------------



Για City Plaza,  Χαιδαρι και Εξαρχεια. Εισαγγελεις ζητουν εκκενωση καταληψεων, και η ΕΛ.ΑΣ «κωφευει».




----------------------------------------------------------------------------------------------





Οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν Ουκρανικά (!) λεει ο Ουκρανος φασιστας!
7/6/2017
Οι αρχαίοι Έλληνες  μιλούσαν Ουκρανικά, δήλωσε χθες ο Πιότρ Γιούσενκο, στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής του καθεστώτος του Κιέβου. Ο «ιστορικός»,  αδελφός του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο, και πρώην βουλευτής στη Verkhovna Rada, ανέπτυξε ολόκληρη θεωρία, σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία αποτελούσε τμήμα του αρχαίου ελληνικού κόσμου και τη γλώσσα της τη μιλούσαν οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι.
Ο Διογένης μάλιστα( σύμφωνα με τον Πιότρ Γιούσενκο) είχε εισηγηθεί να γίνουν τα ουκρανικά επίσημη γλώσσα .(Σε πιο κράτος; Πολλά ρωτάτε).
Ο ίδιος επίσης έχει δηλώσει ότι ο Ντοστογιέφσκι ήταν Ουκρανός . Επίσης επανειλημμένα έχει εκθειάσει τον Στεπάν Μπαντέρα, ο οποίος έχει αναγνωριστεί σαν εγκληματίας πολέμου για τις σφαγές κατά Εβραίων, Πολωνών και ρωσόφωνων, στη διάρκεια του Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί το νέο εθνικό σύμβολο του ναζι-φιλελεύθερου καθεστώτος του Κιέβου.
Λεπτομέρειες από  τη συνέντευξη: Το ότι στο Ντονμπάς διεξάγεται απελευθερωτικός πόλεμος από μέρους της ναζιστικης Ουκρανίας και ότι η Ουκρανία (που υπάρχει σαν κράτος από το 1991) έχει πολεμήσει με τη Ρωσία 24(!!) φορές.
Θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει τη συνέντευξη του ναζιστογουρουνου σαν μια cult επίδειξη, αντίστοιχη με αυτές των διαφόρων τηλε πωλητών βιβλίων.  Είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα εξ άλλου ότι τα ουκρανικά κατάγονται από την Αρχαία Σλαβική γλώσσα του πρώιμου μεσαιωνικού κράτους των Ρως, του 10ουαιωνα. Πουθενά δεν υπάρχει, σε κανένα έλληνα συγγραφέα ή ιστορικό, η οποιαδήποτε αναφορά σε «Ουκρανία» ή «ουκρανική γλώσσα».
Δυστυχώς όμως δεν είναι μια κωμική φάρσα.
Η συνέντευξη, όχι μόνο προβλήθηκε σε κρατικό  κανάλι, αλλά και την αναπαράγουν και την προβάλλουν ιδιαίτερα όλα τα «καθεστωτικά» site της Ουκρανίας. Η , δια μέσου της αρχαίας Ελλάδας, εξεύρεση «ευρωπαϊκής ταυτότητας» , μακριά από το ύποπτο σλαβικό παρελθόν αποτελεί πάγιο πόθο του ναζιστικου καθεστώτος του Κιέβου.
Και μενει να δούμε που εντασσόταν σε αυτό το σχέδιο η, άνευ λόγου και αιτίας- (ή μήπως τελικά δεν ήταν έτσι)- επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Κίεβο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάλεσμα για Μποϊκοτάζ της επερχόμενης ταινίας Wonder Woman

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη "Γασάν Καναφάνι"

Κάλεσμα για Μποϊκοτάζ της επερχόμενης ταινίας Wonder Woman
Η Σιωνίστρια πρωταγωνίστρια της ταινίας Γαλ Γαντότ, η οποία έχει αναλάβει να ενσαρκώσει τον... ρόλο της Wonder Woman αλλά παράλληλα κατά το παρελθόν έχει υποστηρίξει δημοσίως της Σιωνιστικές επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας, με θύματα χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους.
Συγκεκριμένα έγραφε
"Στέλνω την αγάπη μου και τις προσευχές μου στους συμπατριώτες μου Ισραηλινούς πολίτες. Ειδικά για όλα τα αγόρια και τα κορίτσια που διακινδυνεύουν τη ζωή τους προστατεύοντας τη χώρα μου από τις τρομακτικές πράξεις της Χαμάς, που κρύβονται σαν δειλοί πίσω από τις γυναίκες και τα παιδιά ... Θα τους ξεπεράσουμε !!! Shabbat Shalom!
Γυρνάμε την πλάτη και στην ταινία αλλά και σε όλους τους τιμητές των εγκλημάτων κατά του Παλαιστινιακού λαού





--------------------------------------------------------------------------------------------------




Η «κεντροαριστερή» συριζαικη κυβέρνηση προωθεί και την ποινικοποίηση της Άποψης…

Η κυβέρνηση των «αριστερών» ανδρεικέλων, μετά την αγιοποίηση της αμοραλιστικής μοχθηρίας του Μητσοτάκη, προχωράει ένα βήμα παραπέρα: Τον «δικαιώνει» και στους τρομονόμους!!!
Έτσι ο μητσοτακικός τρομονόμος του 1990 όχι μόνο επαναφέρεται από τους «αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επεκτείνεται στο Δημόσιο Λόγο, δηλαδή ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ και τη δημόσια έκφραση γνώμης.
Εδώ ΕΥΘΕΩΣ επιχειρείται η ποινικοποίηση και η ΦΙΜΩΣΗ του διαδικτύου!!!
Η επέκταση του παλιού τρομονόμου για την... ποινικοποίηση και του διαδικτύου προωθείται, από τα αδίστακτα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ, με νέες προσθήκες παραγράφων, στα μοχθηρά τρομοκρατικά άρθρα «περί εγκληματικής οργάνωσης» (άρθρο 187) και του Ποινικού Κώδικα (187Α).
Με τις νέες αυτές προσθήκες προβλέπονται ποινές κατ’ ευθείαν φυλάκισης έξι μηνών, για όποιον «δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε τέλεση αδικημάτων» (που περιγράφονται στα άρθρα 187 και 187Α.
Με τη δόλια αυτή διατυπωμένη αοριστία μπορεί να ποινικοποιηθεί και να διωχτεί κάθε φράση λαϊκής ΟΡΓΗΣ στο διαδίκτυο.
Είναι μια ΑΝΟΙΚΤΗ, ΔΟΛΙΑ και ΜΟΧΘΗΡΗ τρομοκρατική ΠΡΑΞΗ από την «αριστερή» κυβέρνηση των ευρώ – αποικιοκρατών, για τη ΦΙΜΩΣΗ του διαδικτύου, τη ΔΙΩΞΗ κάθε, ΟΧΙ μόνο Πράξης, αλλά και ΑΠΟΨΗΣ, που θα στρέφεται εναντίον των μαφιόζων του χρήματος και των κυβερνητικών τους ανδρεικέλων.
Εδώ η αυθαιρεσία του Ποινικού Κώδικα και του «αριστερού» τρομονόμου, γίνεται δικτατορικά ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ και ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ.
Η κυβερνητική συμμορία των «αριστερών» ανδρεικέλων, η οποία εκτελεί τα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας (με εντολές του 4ου Ράιχ), επιχειρεί να θωρακίσει παραπέρα το ετοιμόρροπο, εγκληματικό (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά) και εξαχρειωμένο κατοχικό καθεστώς με τέτοιους εφιαλτικούς τρόμο-νόμους ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ποινικής αυθαιρεσίας.
Βεβαίως, τέτοιες απόπειρες ποινικοποίησης και φίμωσης του Λόγου αποτελούν και αλάθευτα σημάδια κατάρρευσης και παρακμής.
Η κυβέρνηση αυτή καταρρέει και τίποτα δεν μπορεί να τη σώσει, τίποτα δεν μπορεί να αναχαιτίσει την ΟΡΓΗ της κοινωνίας…
Και μην ξεχνάμε ότι διώξεις της άποψης και φίμωσης του Λόγου, αποτελούν, κατά κανόνα, και πυροδότες της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…




---------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κοντονής «επαναφέρει τον τρομονόμο του Μητσοτάκη»
Οι προτεινόμενες διατάξεις 2α στο 187 (εγκληματική) και 3α στο 187Α (τρομοκρατική) αφορούν ξεκάθαρα δημόσιες παρεμβάσεις: δεν πρόκειται δηλαδή για πράξεις ηθικής αυτουργίας, αλλά για “δημόσιο λόγο που διεγείρει”. Η ποινικοποίηση του “δημόσιου λόγου που διεγείρει” δίπλα στη...
“συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση” ή σε “τρομοκρατική οργάνωση” είναι απόλυτα φρονηματική.





--------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι η οικονομία της είναι πλέον σε ύφεση, μετά τη μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ανακοίνωσαν επίσης μείωση του όγκου εμπορικών συναλλαγών κατά 5,9%, του τομέα μεταποίησης κατά 3,7% και επίσημη ανεργία στο 27,7%.
ΣΑΝΑΑ.-- Οι Σιίτες Χούτι που ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης και περίπου το μισό τμήμα της χώρας, πολεμώντας την διορισμενη από τους δυτικους αμερικανοευρωπαιους αποικιοκρατες «κυβέρνηση» του φιλοδυτικού δοσιλογου προδοτη «προέδρου» Χάντι, χαρακτήρισαν χτες ανεπιθύμητο πρόσωπο τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Ισμαήλ Ουλντ Αχμεντ, και απέρριψαν οποιοδήποτε νέο μεσολαβητικό ρόλο για τον τερματισμό του πολέμου και της ιμπεριαλιστικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει από το Μάρτη του 2015 η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛ
Συνέχιση της κατοχής της Παλαιστινιακής γης
Υψηλόβαθμοι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν χτες τη συνέχιση της κατοχής της Παλαιστινιακής γης, μισό αιώνα από τον πόλεμο των Εξι Ημερών και την επίθεση που πραγματοποίησαν τον Ιούνη του 1967 τα ισραηλινά στρατεύματα, ξεριζώνοντας από τη γη τους πάνω από 1,2 εκατ. Παλαιστίνιους και χιλιάδες Σύρους, καταλαμβάνοντας την υπόλοιπη Δυτική Οχθη, τη Λωρίδα της Γάζας, τη Χερσόνησο του Σινά, τα υψώματα του Γκολάν.
Η πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα σε ανακοίνωσή της χτες τονίζει ότι το έγκλημα κατοχής της Παλαιστινιακής γης συνεχίζεται «κάτω από τα βλέμματα και τη σιωπή της Διεθνούς Κοινότητας, η οποία δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να βάλει τέλος στην ισραηλινή επιθετικότητα, ούτε να υποχρεώσει το Ισραήλ να δεσμευτεί στην εφαρμογή των αποφάσεων της διεθνούς νομιμότητας που συσχετίζονται με το Παλαιστινιακό ζήτημα». Καταγγέλλει επίσης την κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικής και εποικιστικής πολιτικής, που επιδίωκε τον διωγμό και τον αφανισμό του Παλαιστινιακού λαού σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης, προωθώντας πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίους εποίκους.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τόνισε ότι τα Ηνωμένα Εθνη υποστηρίζουν ως λύση στο Παλαιστινιακό εκείνη των δύο «βιώσιμων κρατών» που θα συμβιώνουν ειρηνικά, με ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα ως τον πόλεμο του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. «Είναι ο μόνος τρόπος για διαρκή ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων», πρόσθεσε ο Γκουτέρες, αποκηρύσσοντας τη συνεχιζόμενη αύξηση των εβραϊκών εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη.
Παράλληλα, το αμερικανικό ίδρυμα «Woodrow Wilson» στην Ουάσιγκτον, επικαλούμενο πληροφορίες του Ισραηλινού ταξίαρχου Γιτζάκ Γιάκοφ, που συμμετείχε στον πόλεμο των Εξι Ημερών το 1967, δημοσιοποίησε απόρρητο ισραηλινό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Σαμψών», που φέρεται πως αφορούσε τη χρήση «μικρού βομβιστικού μηχανισμού με πυρηνικά» στη Χερσόνησο του Σινά, σε περίπτωση που οι εξελίξεις φωτογράφιζαν ως πιθανή τη στρατιωτική ήττα των Ισραηλινών έναντι των αραβικών στρατευμάτων.




------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Προχωρά η διαδικασία της Συντακτικής Συνέλευσης
Στην ανακοίνωση της ενεργοποίησης των διαδικασιών για τη Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα προχώρησε, χτες, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, μετά την παραλαβή από τον Πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, του διατάγματος της κυβέρνησης για τον τρόπο εκλογής των μελών της. Οπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου, Τιμπισάι Λούσενα, η διαδικασία εμπίπτει στις προβλέψεις του υπάρχοντος Συντάγματος και αύριο αναμένεται το ακριβές χρονοδιάγραμμά της, με την εκλογή των 540 αντιπροσώπων να γίνεται κατά τα τέλη του Ιούλη.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι οι περιφερειακές εκλογές (για κυβερνήτες και δημάρχους) προγραμματίζονται για τις 10 Δεκέμβρη φέτος.
Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, που αποσκοπεί, όπως λέγεται, στη διατήρηση της «κοινωνικής συνοχής» και της ειρήνης, η εκλογή των 540 αντιπροσώπων θα γίνει με δύο κριτήρια, το κλαδικό και το εδαφικό, με καθολική ψηφοφορία, και προβλέπεται να έχουν εκπροσώπους και οι αυτόχθονες ινδιάνικοι πληθυσμοί και οι συνεταιρισμοί, ενώ μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα και ο Πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, υπουργοί, βουλευτές, κυβερνήτες και άλλοι που κατέχουν δημόσια αξιώματα, μόνο αν παραιτηθούν από αυτά.
Η φασιστική αντιπολίτευση, που συσπειρώνεται στο λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), έχει απορρίψει τη συμμετοχή στη διαδικασία για τη Συντακτική Συνέλευση και μάλιστα κάποια στελέχη της ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το αν ο λαός θέλει τη διαδικασία της Συντακτικής ή την αποπομπή Μαδούρο από την εξουσία και νέες προεδρικές εκλογές. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές οι βίαιες εκδηλώσεις, ενώ από τις αρχές του Απρίλη 50 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, οι περισσότεροι από τις ενέργειες και τους ένοπλους κουκουλοφόρους της φασιστικης αντίδρασης.
Πάντως, την απάντηση στην φασιστικη αντίδραση, καθώς και την επαναστατική διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν η σοσιαλδημοκρατική κυβερνηση  Μαδούρο, αναμενόταν να συζητήσουν χτες στο Καράκας, σε πανεθνική αντιιμπεριαλιστική - αντιφασιστική διάσκεψη, το ΚΚ Βενεζουέλας και άλλες οργανώσεις. Οπως δηλώνουν, συμμετέχουν στη διαδικασία της Συντακτικής Συνέλευσης, για να εμβαθύνουν τις αλλαγές που έχουν γίνει στη χώρα τα 18 τελευταία χρόνια με την άνοδο στην εξουσία του Ούγκο Τσάβες και για να προχωρήσει η προοπτική μιας πραγματικής σοσιαλιστικής επανάστασης.





--------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέος πρωθυπουργός ΠΓΔΜ: Προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας οι ανδριάντες του Μέγα Αλέξανδρου και του Φίλιππου – Το οικονομικό κόστος είναι πολύ μεγάλο για να τα γκρεμίσουμε...

Προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας χαρακτήρισε ο νέος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τις τοποθετήσεις, από τις κυβερνήσεις Γκρουέφσκι, ανδριάντων ιστορικών προσωπικοτήτων, αλλά και τις μετονομασίες δρόμων και αεροδρομίων στα Σκόπια, τονίζοντας πως κινήσεις όπως αυτές επιδείνωσαν τις σχέσεις με την Ελλάδα και ότι ο ίδιος θα τις σταματήσει.
Σε συνέντευξή του χθες στην κρατική τηλεόραση, ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι επί κυβερνήσεων Γκρουέφσκι οι σχέσεις της ΠΓΔΜ με τις γειτονικές χώρες επιδεινώθηκαν, και ειδικότερα με την Ελλάδα ένας επιπλέον παράγοντας επιδείνωσης ήταν οι προκλητικές, όπως τις χαρακτήρισε, εγκαταστάσεις αγαλμάτων και οι μετονομασίες δρόμων, αεροδρομίων, πλατειών, στα οποία δίνονταν ονόματα αρχαίων προσωπικοτήτων (Μέγας Αλέξανδρος, Φίλιππος, κ.ά.).
Ωστόσο, ερωτηθείς εάν η κυβέρνησή του σχεδιάζει να γκρεμίσει κάποιους από τους ανδριάντες, απάντησε αρνητικά καθώς, όπως είπε, το οικονομικό κόστος είναι πολύ μεγάλο για την απομάκρυνσή τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκολα Γκρουέφσκι, στο πλαίσιο της πολιτικής του εξαρχαϊσμού, είχε «πλημμυρίσει» το κέντρο της πόλης των Σκοπίων με μικρότερα ή μεγαλύτερα αγάλματα και κτίρια, προκαλώντας ισχυρές αντιδράσεις, τόσο στα κόμματα της αντιπολίτευσης και μέρος της διανόησης όσο και στο αλβανικό στοιχείο.
Επρόκειτο για ένα δαπανηρό έργο με την επωνυμία «Σκόπια 2014», που κόστισε περισσότερα από εξακόσια εκατομμύρια ευρώ, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό μιας χώρας με ασθμαίνουσα οικονομία....




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Δήλωση του ΕΠΑΜ για την τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) καταδικάζει απερίφραστα την σημερινή τρομοκρατική επίθεση που έγινε στην Τεχεράνη, στο Κοινοβούλιο της χώρας και στο Μαυσωλείο του Αγιατολλάχ Χομεϊνί και πού είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 12 άνθρωποι και να τραυματισθούν άνω των 40.Η τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιείται σε μια στιγμή που η όλη περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα μιας γενικότερης ανάφλεξης και σκοπό έχει την αποσταθεροποίηση του Ιράν.
Το ΕΠΑΜ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση του Ιράν, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων.
Αθήνα 7 Ιουνίου 2017
Ο Τομέας Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ




---------------------------------------------------------------------------------------------




Έκτακτο. Αστυνομικοί μόλις πήγαν στα σπίτια των αγωνιστών Ηλία Σμηλιου και Θανάση Αγαπητού για να τους συλλάβουν μέσα στη νύχτα επειδή σήμερα το μεσημέρι ακύρωσαν πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας. Δεν δίστασαν να αναστατώνουν οικογένειες για τα μάτια της τραπεζας Μετά από 9 μήνες που το κίνημα σώζει σπίτια και χωράφια φτωχών ανθρώπων ενάντια στις τράπεζες, "απο πανω" προσπαθούν να κάνουν αντεπίθεση...


1 σχόλιο:

e-h είπε...



Hoy compartimos con usted la revista de cultura cubana La Jiribilla, que
esta semana nos propone un Especial con motivo del 55 aniversario de la
fundación del Conjunto Folclórico Nacional. Destacan aquí aproximaciones
a la trayectoria artística de Lázaro Ros y Silvina Fabars; una
entrevista al director del Conjunto y Premio Nacional de Danza 2017,
Manolo Micler; así como un texto dedicado a la proyección escénica de la
danza popular tradicional cubana. En esta edición, La Jiribilla continúa
su acercamiento a la realidad política y social en Venezuela, con un
artículo de Ernesto Pérez Castillo titulado Lo que la BBC no quiere que
se sepa, y un acercamiento de Liliam Lee a la obra gráfica de la
caricaturista venezolana María Centeno. Completan esta entrega un
diálogo con el investigador Ernesto Limia, a propósito del proyecto
Diálogos itinerantes… Pa´ conectar los sentimientos; una reseña dedicada
a la profesora y ensayista Beatriz Maggi, recientemente fallecida y un
artículo de Norge Espinosa que aborda el impacto de la compañía El
Público en la escena teatral nacional, a 25 años de su fundación.
A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu


Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας το κουβανικό περιοδικό πολιτισμού La Jiribilla, που
αυτή την εβδομάδα μας προσφέρει ένα ειδικό για να σηματοδοτήσει την 55η επέτειο από την
ίδρυση του Εθνικού Λαογραφικού Ensemble. Σταθείτε εδώ πλησιάζει
την καριέρα του Lázaro Ros και Silvina Fabars? μια
συνέντευξη με το διευθυντή της κοινής και το Εθνικό Βραβείο Χορού 2017,
Manolo Micler? καθώς και ένα κείμενο αφιερωμένο στη γραφική προβολή της
Κούβας για τον παραδοσιακό λαϊκό χορό. Σε αυτή την έκδοση, η Jiribilla συνεχίζει
την προσέγγισή της για την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα στη Βενεζουέλα, με ένα
άρθρο του Ernesto Perez Καστίγιο με τίτλο Τι το BBC δεν θέλει να
γίνει γνωστό, και μια προσέγγιση των Liliam Lee στο γραφικό έργο της
Βενεζουέλας γελοιογράφος María Centeno. Αυτό προσφέρει ενα πλήρη
διάλογο με τον ερευνητή Ernesto Limia, σχετικά με το έργο
πλανόδιοι Διάλογοι ... Pa»συνδέσετε τα συναισθήματα? επανεξέταση αφιερωμένη
στην δάσκαλο και δοκιμιογράφο Beatriz Maggi, η οποία πέθανε πρόσφατα και ένα
άρθρο από Norge Espinosa που αντιμετωπίζει τον αντίκτυπο της εταιρείας
στο κοινό στην εθνική σκηνή θεάτρου, 25 χρόνια μετά την ίδρυσή της.
Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu