Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Παρασκευη 9 Ιουνιου 2017



BREAKING: Συρία βόμβαρδισε με την  Πολεμική της Αεροπορία   συμμάχους των ΗΠΑ στην επαρχία Raqqa
8/6/2017
Δαμασκός, Συρία (24:00) - Την Πέμπτη το πρωί, η Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία (SyAAF) διεξάγει πολλές εξορμήσεις σε όλη τη βόρεια Συρία, με στόχο θέσεις που κατέχουν οι μαχητές του εχθρού.
Με δεκάδες αεροπορικές επιδρομές χτύπησε θέσεις του ISIS στο Κυβερνείο της Raqqa, ένας διπλος των αεροπορικών βομβαρδισμών και φαίνεται να έχει χτυπήσει χωριά που εχουν καταλληφθεί πρόσφατα από τις συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), έναν πιστό σύμμαχο του συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ.
Κουρδικές πηγές είπαν Al-Masdar News ότι η SyAAF χτύπησε SDF προς τα εμπρός θέσεις στο Αμπού Asi, μια πρώτης γραμμής χωριό στην περιοχή Tabqa την οποία κατέλαβε χθες . Επιπλέον, κουρδικές πηγες ισχυρίστηκεαν ο Συριακος Αραβικος Στρατος (SAA) είχε στόχο το SDF με πυρ απο πολυβόλα και πυροβολικό από μακριά.
Η SyAAF και SAA πιθανό βομβάρδισε «Liwa Thuwar Raqqa», ένας Αραβικο ενδεχόμενα του SDF που παλεύει κάτω από τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να βομβαρδιζει τον ΑΣΣ και τους συμμαχους του  πολλες φορές στη νοτιοανατολική Χομς τον περασμένο μήνα, η SyAAF πιστεύεται ότι ανταπέδωσε με την άμεση στόχευση σε σύμμαχους των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Σουηδία: Στον «δρόμο» τα θύματα βιασμών – Στις κλινικές μόνο μουσουλμάνοι
8 Ιουνίου 2017 19:33
Αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη είναι απίστευτα.
Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως κλινική στην Στοκχόλμη, πρωτεύουσα της Σουηδίας, δεν θα περιθάλπει πλέον γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμούς, προκειμένου τα λεφτά να ξοδεύονται εφεξής στην θεραπεία «προσφύγων» με «ψυχικά τραύματα».
Μετά από δέκα χρόνια βοήθειας και στήριξης σε θύματα βιαστών, το Κέντρο Κρίσεων και Ψυχικών Τραυμάτων της Στοκχόλμης θα αφοσιωθεί πλήρως στην «φροντίδα ασθενών με ψυχικά τραύματα από πολέμους και βασανιστήρια.
Όλα αυτά, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων που καταφθάνουν στην Σουηδία δεν είναι πρόσφυγες πολέμου αλλά μετανάστες από όλες τις άκρες του ισλαμικού κόσμου.
Σημειώνεται πως η Σουηδία έχει τεράστιο πρόβλημα με τους μουσουλμάνους «μετανάστες, οι οποίοι έχουν κατά καιρούς μετατρέψει τα κέντρα μεγαλουπόλεων στην χώρα σε πεδία μάχης με επιθέσεις σε ανθρώπους και περιουσίες πολιτών, προκαλώντας πραγματικό χάος στην χώρα.
Παράλληλα έχουν σχηματιστεί ισλαμικά γκέτο, στα οποία απαγορεύεται η πρόσβαση σε Σουηδούς πολίτες, ενώ κατά καιρούς έχουν γίνει επιθέσεις σε δημοσιογράφους που έχουν σπεύσει να καταγράψουν την κατάσταση.





---------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017
Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας σταματούν. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν θα περάσουν!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
για τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ στο ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ στις 7/6
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το 4ο μνημόνιο που ψήφισε πρόσφατα θέλει να κάνει ακόμη πιο εύκολη, γρήγορη και κυρίως προσοδοφόρα την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Με τα άρθρα 59 και 60 του 4ου μνημονίου και τη σχετική αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ετοιμάζει την εφαρμογή  ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Επιδιώκουν να ξεπεράσουν μ’ αυτόν τον τρόπο το σκόπελο του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, που καταφέρνει καιρό τώρα με τις παρεμβάσεις του στα ειρηνοδικεία να σπάσει το κλίμα φόβου και ηττοπάθειας και δεν τους επιτρέπει να εφαρμόσουν την πολιτική τους.
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ δηλώνει ξεκάθαρα ότι από εδώ και μπρος ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ δεν πρόκειται να γίνει ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ και τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου προστασίας της λαϊκής περιουσίας από τις αρπακτικές διαθέσεις τραπεζών, κράτους, δήμων και ταμείων.
Την Τετάρτη 7 Ιουνίου η  δυναμική αντίδραση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων  στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ήταν η πρώτη απάντηση στη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απέναντι σε μεγαλοσυμβολαιογράφους και τις δυνάμεις καταστολής που προσπάθησαν να προσαγάγουν αγωνιστές του κινήματος. Η μαζική παρέμβαση δεκάδων αγωνιστών απέτρεψε τις άμεσες συλλήψεις, δηλώνοντας ότι καμιά προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για ενέργειες συμβολαιογράφων, εισαγγελέων και αστυνομίας που στοχοποιούν αγωνιστές  με αναζητήσεις σε σπίτια και απειλή διώξεων.
Η εισαγγελία Θεσ/νίκης που μόλις δύο βδομάδες πριν (αλλά και πολλές άλλες στο παρελθόν) όχι μόνο αρνήθηκε τη σύλληψη συγκεκριμένων συμβολαιογράφων που κατάφωρα παραβίαζαν τη νομότυπη διαδικασία των πλειστηριασμών, σήμερα για να "προστατέψουν" τους ίδιους συμβολαιογράφους, προσπάθησε να συλλάβει αγωνιστές. Το κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά αντίθετα δυναμώνει από αυτή την επιχείρηση καταστολής και θα απαντήσει ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο δυναμικά.
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους της πόλης, τα σωματεία, τις τοπικές και κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες σε ένα μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι, συγκέντρωση στη ΔΕΗ κεντρ. Θεσ/νίκης (Τσιμισκή, ΧΑΝΘ) και πορεία, μέσω των κεντρικών καταστημάτων των τραπεζών και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης ενάντια στη διενέργεια των πλειστηριασμών.
Συνέλευση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων την Πέμπτη 8/6, 7μ.μ., ΕΔΟΘ
http://epitropi3den.blogspot.gr/2017/06/blog-post_8.html





-------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο,ΤΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ!
Με τη γνωστή εδώ και χρόνια λωποδύτικη μέθοδο να χώνονται αντιλαϊκές ρυθμίσεις σε άσχετα νομοσχέδια, σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, το πάγωμα των συντάξεων μέχρι το 2023, τη μείωση του αφορολόγητου, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και κάμποσα άλλα.
Ειλικρινά, θα συζητούσα το επιχείρημα πως όλα αυτά τα κάνουν γιατί εκτιμούν πως η ρήξη με τη μνημονιακή πολιτική, για την οποία μιλούσαν μέχρι πριν δύο χρόνια, θα επέφερε περισσότερα δεινά στον λαό.
Θα το συζητούσα, αν είχαν το φιλότιμο να απαρνηθούν τους παχυλούς μισθούς, κρατώντας τα αναγκαία για την επιβίωσή τους, δείχνοντας πως δεν είναι το χρήμα που τους κάνει να τσαλαπατάνε τον φτωχόκοσμο.
Δεν το κάνουν, όμως! Αλίμονο αν ο κάθε χλιμίτζουρας και η κάθε κυράτσα που στρογγυλοκάθισε στη Βουλή, έφτανε να ζει όπως και η πλέμπα την οποία ποδοπατάει! Άλλωστε, ξέρουν πως δεν θα 'ναι για πολύ καιρό εκεί μέσα. Οπότε, όσα προλάβουμε ν' αρπάξουμε!




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Σεισμός-σεισμός κομμουνισμός τζιαι πρέζιντεντ Μάικ Σπανός!
Βρήκα και το σύνθημα που θα φωνάζουν οι ακελικοί τώρα που ο Μάικ (Ναι! Ο Μάικ!) είναι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ για πρόεδρος της Κύπρου.
Ο επιχειρηματίας νεοφιλελεύθερος Μάικ Σπανός, της Coca cola και της Τράπεζας Κύπρου, θα σηκώσει στους στιβαρούς και εξασκημένους από την ιππασία (Ναι! Είναι το αγαπημένο του άθλημα) ώμους του τα συμφέροντα του κυπριακού προλεταριάτου.
Λιτότητα και τσάκισμα των εργαζομένων σε συνδυασμό με ένα νέο Σχέδιο Ανάν και να δούμε για πότε η κυπριακή άκρα Δεξιά θα σαρώνει στο νησί.
σχολιο.-   Εκτος απο αυτα που ειπες ειναι υπερμαχος των μνημονιων κ των εκποιησεων
σχολιο.- Έκανε και κριτική ως και στον Βαρουφάκη! Τον έβρισκε εξτρεμιστή!





----------------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017
Ο υπουργός Υγείας φτύνει κατάμουτρα τον κόσμο της φτώχειας ! Εχει ο καιρός γυρίσματα "κύριε" Υπουργέ...
"Και στην εποχή της ευμάρειας υπήρχαν λούζερς, τι να κάνουμε!", είπε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, φτύνοντας κατάμουτρα τον κόσμο της φτώχειας και της ανάγκης...

Έτσι του βγαίνει του ανθρώπου! Μίσος και απέχθεια και ειρωνεία προς τους από κάτω, για να κονομάει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των από πάνω. Τι να κάνουμε!

Βρίστε τον τον κόσμο που εξαθλιώνετε με τις πολιτικές σας και θα καλοπεράσετε! Είναι ολοφάνερο πως δεν έχετε ιδέα από το τι σημαίνει το "έχει ο καιρός γυρίσματα".

 Και τι θα συμβεί όταν αυτός ο κόσμος που τον τσαλαπατάτε και τον χλευάζετε ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

Τότε θα 'θελα να 'ξερα πού θα βρει να κρυφτεί αυτός ο θρασύς χορτάτος...




-----------------------------------------------------------------------------------------------




"Περνούσε φάλαγγα σ' ένα υπόγειο που με είχαν με δύο άλλους και μας χτυπούσαν. Ούτε την οικογένειά μου ενημέρωσαν για το πού βρισκόμουν. Αυτά γίνονταν τότε. Ακούω καμιά φορά κάποιους που λένε μισόλογα για τη χούντα. Εγώ πιστεύω ότι η μεγαλύτερη αξία του ανθρώπου είναι η ελευθερία, να μπορείς να μιλάς. Ξέρεις τι είναι να φοβάσαι να μιλήσεις στο διπλανό σου; Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα".
Αν και έχω ζήσει με λαϊκά τραγούδια, ο Γιώργος Μαργαρίτης δεν ήταν από τους τραγουδιστές που με ενθουσίαζαν. Μέχρι πριν μερικά χρόνια, που άρχισα να μαθαίνω γι' αυτόν και τη ζωή του και να ακούω με περισσότερο ενδιαφέρον τα τραγούδια του.
Αυθεντικός, απλός λαϊκός άνθρωπος, βαθιά δημοκράτης, με πόνο για τον φτωχόκοσμο και ιδιαίτερη έγνοια για εκείνους που βρίσκονται πίσω από τα σίδερα.
Σκέφτομαι πως μόνο αυτός ή ένας Καζαντζίδης θα απέδιδε με τέτοια πειστικότητα "Το κελί 33". Και συγκινήθηκα όταν έμαθα πως επιδίωξε και πέτυχε να τραγουδήσει στον Κορυδαλλό.
Ο Μαργαρίτης, το φτωχόπαιδο που βασανίστηκε από τη Χούντα και δεν ξεχνάει.

Μιας και η αναφορά στον Γιώργο Μαργαρίτη, ένα περιστατικό από ένα μαγαζάκι στο Κουλέ Καφέ στη Θεσσαλονίκη, πριν πολλά χρόνια.
Μια παρέα, από δυο νεαρούς και μια κοπέλα, έβαζε όλη νύχτα τραγούδια στο τζουκ μποξ.
Σ' ένα διπλανό τραπέζι (έξι ήταν όλα κι όλα) καθόταν μια άλλη παρέα σαραντάρηδων-σαρανταπεντάρηδων, που 'χαν τσακίσει τα μπριζολάκια και τα λουκάνικα και περνούσαν στο δεύτερο καφάσι με τις μαλαματίνες.
Τα παιδιά έβαλαν κι αυτό το τραγούδι κι όταν έφτασε στον στίχο "ξενοδούλευε η μάνα κι ο πατέρας στο γιαπί", ένας από τους άλλους φώναξε "μάνα, δεν μου κολλάν τα ένσημα!" και η παρέα του λύθηκε στα γέλια.
Ο κυρ-Νίκος, ο γερομαγαζάτορας, αφού έκανε τον λογαριασμό, πήγε προς το μέρος τους και χωρίς πολλά-πολλά τους ζήτησε να πληρώσουν και να φύγουν.
"Εδώ δεν κοροϊδεύουμε τη φτώχεια και τη φυλακή", τους είπε. "Θα βρείτε αλλού μαγαζιά να λέτε ό,τι θέλετε και να γελάτε όσο θέλετε!"




---------------------------------------------------------------------------------------------




Ναι, αλλά αν πέσει ο Πλαστήρας θα 'ρθει ο Παπάγος. Και τότε να δείτε!
Θα βάλει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, θα στείλει στρατό στην Κορέα, θα ψηφίσει Σύνταγμα στα μέτρα των νικητών του Εμφυλίου, θα αρνηθεί να θέσει το ζήτημα της απελευθέρωσης της Κύπρου στον ΟΗΕ. Άσε που θα εκτελέσει και τον Μπελογιάννη με τους συντρόφους του.
Λοιπόν, τι θέλετε; Να' ρθει ο Παπάγος;




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Αποστασία (του Μητσοτακη το 1966) είχε χαρακτηριστεί όχι μόνο από την Ένωση Κέντρου αλλά και από την ΕΔΑ και από την τεράστια πλειονότητα του λαού μας. Ακριβώς γιατί εκλέχτηκαν για να ακολουθήσουν μια πολιτική στοιχειώδους περιορισμού του Κράτους της Δεξιάς κι αυτοί κατέληξαν να υπηρετήσουν την πολιτική της Δεξιάς. Δεν ήταν απλώς αποστάτες από ένα κόμμα αλλά και από την πολιτική για την οποία ψηφίστηκαν.





--------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά από την πρόταση της εισαγγελέα για καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου παρά το ότι το κατηγορητήριο κατέρρευσε και δεν υπήρξε καμιά απόδειξη ενοχής του, έρχεται η καταδίκη της νεαρής γυναίκας Ηριάννας Β. να επιβεβαιώσει το πόσο επικίνδυνα εξελίσσονται τα πράγματα στον χώρο της Δικαιοσύνης.
Όταν δικάζουν και καταδικάζουν χωρίς στοιχεία, με μόνο στόχο τη δικαίωση των συνδεόμενων με το βαθύ κράτος μηχανισμών δίωξης, κανένας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος σ' αυτόν τον τόπο.
Πόσο μάλλον, όταν αυτές οι απροκάλυπτες ενδείξεις της ασυδοσίας του βρώμικου δικαστικού σώματος έχουν την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης και του κυβερνητικού κόμματος.





----------------------------------------------------------------------------------------------




Να σταματήσει άμεσα η καταστρατήγηση του δικαιώματος των κρατουμένων σε άδεια εξόδου από τις φυλακές
Ιούνιος 4, 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε
Να σταματήσει άμεσα η καταστρατήγηση του δικαιώματος των κρατουμένων σε άδεια εξόδου από τις φυλακές
Για μια ακόμα φορά, το δικαστικό και σωφρονιστικό σύστημα, σε συνεργασία με την «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία, παρανομεί στο όνομα της «δικαιοσύνης», αρνούμενο, με διάφορα δικονομικά τερτίπια που δεν εδράζονται ούτε στον νόμο ούτε στην κοινή λογική, να χορηγήσει στον αναρχικό κρατούμενο Φοίβο Χαρίση την άδεια εξόδου από τις φυλακές που δικαιούται από τον Αύγουστο του 2016.
Αποκορύφωμα των μεθοδεύσεων για την μη χορήγηση άδειας στον Φοίβο Χαρίση ήταν η αποστολή εγγράφου από τον Στ’ ανακριτή του Πρωτοδικείου Πειραιώς, σύμφωνα με το οποίο διερευνάται η συμμετοχή του σε υπόθεση που συνέβη στις 25/9/15, ημερομηνία κατά την οποία, αποδεδειγμένα, βρισκόταν κρατούμενος στις φυλακές. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι αν και ο Φ. Χαρίσης ήταν έγκλειστος στις φυλακές, εμφανίζεται δήθεν μάρτυρας που τον «αναγνωρίζει».
Παρεμφερής με την μεταχείριση του Φ. Χαρίση είναι και η αντιμετώπιση πολλών άλλων παρόμοιων κρατουμένων για τους οποίους, παρότι προβλέπεται από τον νόμο, το δικαίωμα της άδειας εξόδου, δεν χορηγείται ποτέ.
Απαιτούμε να σταματήσει η εμπαθής απόρριψη του δικαιώματος άδειας του Φοίβου Χαρίση και καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της «αριστεράς» να παρέμβει στο ζήτημα της κατάφωρης παραβίασης του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των κρατουμένων σε άδεια εξόδου, δικαίωμα που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε και τώρα καταστρατηγεί, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι μνημόνια και παραβίαση δικαιωμάτων πηγαίνουν χέρι – χέρι.
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε
04/06/2017





---------------------------------------------------------------------------------------------




''Ζευγάρι νεαρών τσιγγάνων πουλάνε λαχανικά εξω από σούπερ μαρκετ στα Πατησια με έναν αυτοσχέδιο πάγκο. Τους βλέπω και σκέφτομαι, άραγε να αγοράζει κανείς από αυτούς; Τους φέρονται καλά οι περαστικοί ή τους ρίχνουν βλοσυρες ματιές και πικρά σχόλια; Ξαφνικά πιάνει βροχή και αρχίζουν να μαζεύουν, μαζεύουν αργά, δεν φοβούνται την βροχή, ανοίγει η πόρτα του φορτηγού τους, στο εσωτερικό παίζουν δυο παιδάκια, η μάνα τα κοιτάζει όλο τρυφερότητα και σκάει ένα όμορφο χαμόγελο. Μπαίνουν μέσα και φεύγουν αφήνοντας πίσω τους αυτήν την υπέροχη εικόνα. Μια σακούλα ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΑ ντοματίνια για όποιον τα χρειαστεί. Τι όμορφοι άνθρωποι αλήθεια. Μου έφτιαξαν την μέρα.''




--------------------------------------------------------------------------------------------




Η εφέτης που έστειλε φυλακή την αθώα Ηριάννα Β. σήμερα προήχθει σε πρόεδρο εφετών. Οι καριέρες στήνονται πάνω σε φυλακισμένους αθώους.Κάνεις τα θελήματα της Αντιτρομοκρατικής και από εφέτης γίνεσαι Πρόεδρος Εφετών. Εύγε Κοντονή για τους δικαστές σου. Μύρισε δημοκρατία.
Πάλι καλά που έφυγε ο Σαμαράς και η ακροδεξιά. Άγιο είχαμε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Μόσχα, στην τριτη μεγαλύτερη πόλη του πλανήτη, σήμερα κατοικούν 5.000 Έλληνες. Οι περισσότεροι απο αυτούς έχουν ποντιακή καταγωγή. To παράπονο πολλών είναι ότι η ελληνική πολιτεία δεν τους δίνει ελληνικά διαβατήρια, γιατί δεν αναγνωρίζει την ελληνική καταγωγή τους!




------------------------------------------------------------------------------------------------





Ελληνικός νόμος vs Σαρία στη Θράκη
 Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, 20:05
Μία φαινομενικά «αθώα» διαφορά για περιουσιακά θέματα, μεταξύ των μελών μιας οικογένειας ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, που έφθασε μέχρι τα ανώτατα επίπεδα της ελληνικής δικαιοσύνης, δεν αποκλείεται καθόλου να εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό πρόβλημα, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μάλιστα με την «σφραγίδα» του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μόλις σήμερα, σύμφωνα μ’ αποκλειστικές μας πληροφορίες, η εκδίκαση της προσφυγής της Molla Sali κατά Ελλάδος, αποφασίσθηκε να εκδικασθεί από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και όχι από κάποιο εκ των τμημάτων του, πράγμα που δείχνει την σοβαρότητα αξιολόγησης αυτής της προσφυγής από την πλευρά του Δικαστηρίου.

Η προσφεύγουσα, Chatitze Molla Sali, είναι ελληνίδα υπήκοος που γεννήθηκε το 1950 και ζει στην Κομοτηνή και μετά το θάνατο του συζύγου της κληρονόμησε ολόκληρη την περιουσία του, με βάση μία διαθήκη που συνέταξε εν πλήρει διαύγεια προτού «φύγει» ο μακαρίτης.
Οι δύο αδελφές του, όμως, με το επιχείρημα ότι ο αποθανών ανήκε στην Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, προσέφυγαν στα ελληνικά δικαστήρια, ισχυριζόμενες ότι, τα της κληρονομιάς υπάγονταν στην δικαιοδοσία του Μουφτή και έπρεπε να ρυθμισθούν με βάση τον Ισλαμικό Νόμο και όχι με βάση τις διατάξεις του ελληνικού αστικού κώδικα.

Προς ενίσχυση των ισχυρισμών τους, μάλιστα, επικαλέσθηκαν τις Συνθήκες των Σεβρών και της Λωζάννης, με βάση τις οποίες, όπως υποστήριξαν ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, στους έλληνες πολίτες που είναι μουσουλμάνοι θα πρέπει να εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος.!

Οι ισχυρισμοί τους απορρίφθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια και στο Εφετείο αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ακύρωσε αυτές τις αποφάσεις και συνέστησε να επανεξετασθεί η υπόθεση από εφέτη, με το σκεπτικό ότι τα ζητήματα κληρονομιάς, εντός της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, θα πρέπει να ρυθμίζονται από τον ισλαμικό θρησκευτικό νόμο και όχι από την ελληνική νομοθεσία.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και το Ανώτατο Εφετείο, αποφασίζοντας ότι ο νόμος που έπρεπε να εφαρμοσθεί για την κληρονομιά του αποθανόντος συζύγου της Sali, ήταν ο ισλαμικός θρησκευτικός νόμος και όχι η σχετική ελληνική νομοθεσία.
Η Sali, αναζητώντας δικαίωση, προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου στις 5 Μαρτίου 2014 και το περιεχόμενο της προσφυγής της, κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση στις 23 Αυγούστου 2016 με ερωτήσεις του Δικαστηρίου, που άγνωστο παραμένει αν και πως απαντήθηκαν.
Στην προσφυγή της η θιγείσα κληρονόμος υποστηρίζει πως στην περίπτωση της, υπήρξε παραβίαση του άρθρου 14 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για απαγόρευση των διακρίσεων, παραβίαση του δικαιώματος σε ακρόαση και του σχετικού άρθρου της Σύμβασης για την προστασία της ιδιοκτησίας.

«Εφαρμόζοντας, στην περίπτωση μου, το ισλαμικό θρησκευτικό δίκαιο και όχι την ελληνική νομοθεσία του Αστικού Κώδικα, οι ελληνικές δικαστικές αρχές μου στερούν τα ¾ της κληρονομιάς που μου άφησε ο σύζυγος μου», υποστηρίζει στην προσφυγή της.

Το Τμήμα του ΕΔΑΔ που είχε αναλάβει την εκδίκαση της προσφυγής ανακοίνωσε, πριν δύο μέρες, ότι παραπέμπει την υπόθεση να εκδικασθεί από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για να μάθουμε αν, στην Ελλάδα του 2017, οι κληρονομικές διαφορές μεταξύ των μουσουλμάνων της Θράκης, θα πρέπει να επιλύονται με βάση τον Ισλαμικό ή τον ελληνικό νόμο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Τερέζα Μέι σχηματίζει κυβέρνηση με βορειο ιρλανδικό κόμμα
 Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, 12:41
Σε συμφωνία κατέληξε η Τερέζα Μέι με το κόμμα DUP, το μεγαλύτερο ενωτικό κόμμα της Βορείου Ιρλανδίας το οποίο συγκέντρωσε 12 έδρες, για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι συντηρητικοί διαθέτουν ήδη 318 έδρες οπότε με την ανοχή του DUP είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η πρωθυπουργός ήδη μεταβαίνει στο Μπάκιγχαμ προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησής της. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν οι Ιρλανδοί βουλευτές θα συμμετέχουν ή όχι στο κυβερνητικό σχήμα ή αν θα αρκεστούν στην ψήφο ανοχής.





---------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανικές εκλογές: Τα τελικα αποτελέσματα
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, 06:59
Οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι έχουν συγκεντρώσει  317 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, έναντι 261 για τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η ηγέτις του Κόμματος των Ενωτικών (DUP) Αρλίν Φόστερ δήλωσε ότι το κόμμα της θα καθορίσει τη θέση του, αφού γίνει γνωστό το συνολικό αποτέλεσμα των γενικών εκλογών. (Tελικα συμμαχισε με τους Συντηρητικους).

Παράλληλα, τόνισε ότι ουδείς επιθυμεί να δει το σκληρό Brexit αλλά μία συμφωνία αποχώρησης, η οποία θα μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά.




---------------------------------------------------------------------------------------------




Βρετανικές εκλογές: Χάνουν την αυτοδυναμία οι Συντηρητικοί
 Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, 00:05
Νέα εκτίμηση σύμφωνα με την οποία το Συντηρητικό κόμμα της Τερέζα Μέι αναμένεται να καταλάβει 317 έδρες (8 περισσότερες σε σχέση με τα προηγουμενα αποτελεσματα του 2015 που εβγαλαν οι κάλπες στη Βρετανία) έδωσε το BBC. Σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση το κόμμα του Jeremy Corbyn αναμένεται να καταλάβει 261 έδρες (29 περισσοτερες σε σχέση με τις προηγουμενες εκλογες).

Νωρίτερα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που προέκυψε  για το σύνολο των βρετανικών ΜΜΕ η Τερέζα Μέι και οι Συντηρητικοί προηγούνταν με 317 έδρες, υπολείπονταν δηλαδή 9 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία και την αυτοδυναμία στη Βουλή.

Εξαιρετική επίδοση για τους Εργατικούς που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, φέρονταν να καταλαμβάνουν 261 έδρες και να είναι σε απόσταση αναπνοής. Λόγω της πολυπλοκότητας του βρετανικού συστήματος η βραδιά αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ και σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα πρέπει η Τερέζα Μέι να ανακαλύψει σύμμαχο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα σύμφωνα με τα τελικα αποτελεσματα:

Συντηρητικοί: 317 και 42,4% (από 331 και 36,9% το 2015)
Εργατικοί: 261 και 40% (από 232 και 30,4%)
Εθνικό Κόμμα Σκωτίας: 35 και 3% (από 56  και 4,7%)
Φιλελεύθεροι Δημοκρατες: 12 και 7,4% (από 8 και 7,9%)
Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP): 0 (από 1 και 12,6% το 2015)
DUP 10 και 0,9% (από 8 και 0,6%)
Sinn Fein 7 και 0,8% (από 4 και 0,6%)
Plaid Cymru 4 και 0,5% (από 3 και 0,6%)
Πρασινοι 1 και 1,6% (από 1 και 3,8%)

Οι Εργατικοί αύξησαν τις έδρες τους από 232 σε 261 σημειώνοντας ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα των τελευταίων ετών χωρίς όμως να πλησιάζουν τις καλές εποχές του Τόνι Μπλερ που κέρδιζε με 414 έδρες και πάνω.

Αντιθέτως οι Συντηρητικοί, αν και προηγούνται, έχουν ήδη υποστεί μια σοβαρή πολιτική ήττα δεδομένου ότι είναι η Τερέζα Μέι που προκάλεσε τις πρόωρες εκλογές προκειμένου να ενισχύσει το κόμμα της και να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος το Brexit.

Το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να υλοποιείται και το μόνο σίγουρο είναι πως η ίδια η Τερέζα Μέι θα καταβάλει το αναγκαίο πολιτικό μήνυμα. Ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα η Τερέζα Μέι θα πρέπει να ανακαλύψει συμμάχους προστρέχοντας είτε στους Ιρλανδούς Ενωσιακούς είτε στους Σκωτσέζους Εθνικούς. Οι οποιοι Σκωτσεζοι αρνουνται οποιαδηποτε συμμαχια με τους Συντηρητικους και προτιμουν τους Εργατικους. Προς στιγμήν οι αναλυτές δεν φαντάζονται άλλο σενάριο αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη.
Πρώτο θύμα των βρετανικών εκλογών είναι το αγγλικό νόμισμα το οποίο από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ανακοίνωσης του exit poll χάνει σε μέση τιμή λίγο πάνω από 1,2% σε σχέση με το ευρώ.

Σαρωτική νίκη των Εργατικών στο Newcastle

Ο άγνωστος x των βρετανικών εκλογών ήταν για τους αναλυτές η συμπεριφορά των ψηφοφόρων στην πρώην βιομηχανοποιημένη Βόρεια Αγγλία. Στις 01.02 η κεντρική εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε το πρώτο αποτέλεσμα που αφορούσε την περιφέρεια του πάλαι ποτέ βιομηχανικού Newcastle.

Ήταν η πρώτη περιφέρεια που στον πίνακα έλαβε το κόκκινο χρώμα αφού οι ψηφοφόροι έδωσαν την δυνατότητα στους Εργατικούς να σαρώσουν στην περιοχή αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Αγγλία είχε ψηφίσει μαζικά υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα και πολλοί αναλυτές πίστευαν πως η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να προϊδέαζε για μια μαζική μετακίνηση των ψηφοφόρων των Εργατικών στην Κεντροδεξιά. Τελικά, αυτοί οι αναλυτές έπεσαν έξω και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του Εργατικού κόμματος επανήλθαν στην «κανονικότητα τους».

Παράλληλα στους Εργατικούς περνάει, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, και το Σάντερλαντ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα αμερικανική αεροπορική επιδρομή εναντίον του συριακού στρατού
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, 14:16
Αμερικανικά μαχητικά έπληξαν πομπή θωρακισμένων οχημάτων του συριακού στρατού και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Αμερικάνου αξιωματούχου «τα κατέστρεψαν ή τα κατέστησαν ανενεργά».

Πρόκειται για την τέταρτη φορά που οι αμερικανικές δυνάμεις επιτίθενται με στόχο το συριακό στρατό, η τρίτη φορά από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ και η δεύτερη από τότε που εντοπίζεται παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή al-Tanf στη νότια Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν», οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν και μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), το οποίο «έβαλε εναντίον των δυνάμεών μας», χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Οι νέες αμερικανικές επιθέσεις αποτελούν νέα κλιμάκωση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Δαμασκό.
Το «drone» ήταν μεγέθους παρόμοιου με τα αμερικάνικα MQ-1 Predator. Ο Αμερικάνος αξιωματούχος αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποιον ανήκε ο τηλεχειρισμός του αλλά σύμφωνα με άλλους στρατιωτικούς προφανώς ήταν ιρανικό ή ανήκε στους Χεσμπολά.

Το At-Tanaf, βρίσκεται σε κεντρικό σταυροδρόμι του μεγάλου αυτοκινητόδρομου που συνδέει τη Δαμασκό με τη Βαγδάτη και ελέγχεται από τις ιρανικές δυνάμεις που ενισχύουν το συριακό κυβερνητικό στρατό.

Βρίσκεται κοντά στα βορειοανατολικά σύνορα με την Ιορδανία, διόδους που χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι που καταφθάνουν ως εκπαιδευτές των αντικαθεστωτικών ισλαμοφασιστών.





------------------------------------------------------------------------------------------------




το Ukip (Κομμα Ανεξαρτησιας) στη Βρετανια έπεσε στο 2%, (απο 12,6%) και έχασε και τον ένα βουλευτή που είχε




-------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον Γιώργο Χαρίση για τον γιο του Φοίβο

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο που σας επισυνάπτουμε πήραμε την πρωτοβουλία να εκφράσουμε δημόσια την στήριξη μας και την αλληλεγγύη μας, στον συνάδελφο, συναγωνιστή, σύντροφο και φίλο Γιώργο Χαρίση για την περιπέτεια του γιου του, Φοίβου, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού. Τασσόμαστε στο πλευρό του και δηλώνουμε πως καταδικάζουμε απερίφραστα τις μεθοδεύσεις των διωκτικών, δικαστικών και σωφρονιστικών Αρχών που στερούν δικαιώματα από τους φυλακισμένους, «κόβουν» άδειες και χαλκεύουν κατηγορητήρια.
Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας και τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη να παρέμβουν για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των κρατουμένων.
Συνεχίζουμε την συλλογή υπογραφών! Στέλνουμε email στην διεύθυνση prot.stiriksis@gmail.com με όνομα και ιδιότητα.
________________________________________
Συμμετέχουμε στην ηλεκτρονική διαδικασία μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:https://secure.avaaz.org/en/petition/Ypoyrgeio_Dikaiosynis_Allileggyi_ston_Giorgo_Harisi_gia_ton_gio_toy_Foivo_1/?cjXEemb
________________________________________
https://secure.avaaz.org/en/petition/Ypoyrgeio_Dikaiosynis_Allileggyi_ston_Giorgo_Harisi_gia_ton_gio_toy_Foivo_1/?cjXEemb
224 υπογραφες μεχρι τωρα


ΦΙΛΕ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΡΙΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕΒΑΣΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΟΥ ΦΟΙΒΟΥ
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο: Συνδικαλιστές, άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Γραμμάτων, της Τέχνης, των κοινωνικών κινημάτων, των ΜΜΕ και της πολιτικής, από τον Αριστερό, προοδευτικό και ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, τασσόμαστε αλληλέγγυοι στην έκκληση του φίλου, συναδέλφου συναγωνιστή και συντρόφου Χαρίση Γιώργου, για τον σεβασμό των δικαιωμάτων του γιου του Φοίβου.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την τωρινή προσπάθεια χάλκευσης κατηγοριών σε βάρος του Φοίβου Χαρίση και δηλώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα των πολιτών στη χώρα μας και για την απονομή πραγματικής δικαιοσύνης.
Ο Φοίβος Χαρίσης βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορία για την οποία έχει αθωωθεί σε τρεις συνεχόμενες δίκες, καθώς και για συμμετοχή στη ληστεία του Βελβεντού. Για την υπόθεση της ληστείας καταδικάστηκε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, σε κάθειρξη δεκαέξι ετών, ποινή η οποία εκδικάστηκε στο 2ο βαθμό και αναμένεται η έκδοση της απόφασης στην συνεδρίαση του εφετείου στις 27 Ιούνη. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο εισαγγελέας στο εφετείο πρότεινε την πλήρη αθώωση του Φοίβου, μιας και καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή του στη ληστεία και όπως χαρακτηριστικά είπε στην αγόρευσή του: « …εδώ δεν δικάζουμε για τις ιδέες αλλά για τις πράξεις».
Ο Φοίβος με βάση τις καταγγελίες του ίδιου, αλλά και την επιστολή του πατέρα του Γιώργου Χαρίση, ενώ απέκτησε δικαίωμα λήψης κανονικής άδειας από τον Αύγουστο του 2016, μέχρι σήμερα με διάφορα διαδικαστικά τερτίπια, δεν μπόρεσε να πάρει.
Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι μόλις απέκτησε αυτό το δικαίωμα, ένας εισαγγελέας ανέσυρε απ΄το συρτάρι του, μετά από τριάμισι χρόνια, δικογραφία, με στόχο την προσπάθεια άσκησης νέας ποινικής δίωξης για αδικήματα για τα οποία είχε ήδη αθωωθεί. Αυτό αποτελεί συνήθη πρακτική των διωκτικών αρχών σε βάρος κρατουμένων προκειμένου να «παραμένουν» κρατούμενοι πέρα από τα νόμιμα όρια, τακτική την οποία και καταδικάζουμε. Μετά από εννιά μήνες εκδόθηκε μεν απαλλακτικό βούλευμα, ο Φοίβος όμως άδεια δεν πήρε!
Το πιο εξοργιστικό όμως αποτελεί η τωρινή έρευνα για άσκηση νέας δίωξης σε βάρος του Φοίβου, για συμμετοχή σε ληστεία και για πρόκληση σωματικής βλάβης, αδικήματα τα οποία σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές συνέβησαν τον Σεπτέμβριο του 2015, περίοδο που ο Φοίβος ήταν φυλακισμένος και είναι γνωστό σε όλους, πόσο μάλλον στις διωκτικές αρχές και στους εισαγγελείς, ότι από τον Απρίλιο του 2013 που είχε συλληφθεί μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε μια ώρα σε άδεια ή εκτός φυλακής! Μάλιστα η Ελληνική Αστυνομία όπως καταγγέλλεται, δηλώνει ότι έχει και «μάρτυρες» που αναγνώρισαν τον Φοίβο!
Η περίοδος που κινήθηκε αυτή η διαδικασία δεν είναι τυχαία, αφού έγινε τέσσερις μέρες πριν ξανασυζητηθεί η νέα αίτηση για τη χορήγηση κανονικής άδειας και ένα μήνα περίπου πριν την έκδοση της τελικής απόφασης, που επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, είναι αθωωτική.
Σημειωτέων ότι ταυτόχρονα του έχει περικοπεί και η αίτηση χορήγησης φοιτητικής άδειας, παρά του ότι πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, αφού τα τελευταία δύο χρόνια έχει περάσει πάνω από δεκαπέντε μαθήματα του Πανεπιστημιακού Τμήματος που είναι φοιτητής, συμμετέχοντας στις εξεταστικές περιόδους εξ αποστάσεως, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο τασσόμαστε στο πλευρό του πατέρα του Φοίβου, Γιώργου Χαρίση, και καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες των δικαστικών και διωκτικών αρχών, που μας θυμίζουν πρακτικές παλαιότερων εποχών και λειτουργίας παρακράτους και ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας και τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και προστασίας του Πολίτη, να παρέμβουν για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των κρατουμένων και να σταματήσει κάθε χαλκευμένη κατηγορία σε βάρος του Φοίβου Χαρίση.
224 υπογραφες μεχρι τωρα





------------------------------------------------------------------------------------------------





meanwhile στην Συρία, ενώ το ISIS καταρρέει καθώς οι Κούρδοι μπήκαν στην πρωτεύουσα του, την Ράκκα και οι Αμερικάνοι το σφυροκοπούν με βόμβες φοσφώρου, οι δυνάμεις του Άσσαντ το έχουν πλαγιοκοπήσει από δυτικά όπου και το απώθησαν τελείως από τον Ευφράτη και έφτασαν τις Κουρδικές θέσεις.
Από χθες οι πρώην σύμμαχοι, Κούρδοι και Άσσαντ μάχονται αναμεταξύ τους για τις εκτάσεις που αποδεσμεύει ο ηττημένος τζιχαντισμός.
Και φέρνουν πιο κοντά ΗΠΑ και Ρωσία σε θερμό επεισόδιο




------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ

" πέρυσι, τα Λευκά Κράνη (White Helmets)είπαν οτι ο Ασαντ βομβάρδισε αυτό το μικρό αγόρι (τον μικρο Omran Daqneesh). Αποδείχτηκε ότι είπαν ψέματα. Είναι μια χαρά, ζει στο Χαλέπι με την οικογένειά του η οποια υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση. #Συρία
" Ο πατέρας του μικρου Omran ειπε οτι οι ''επαναστάτες'' του προσέφεραν " μεγάλα χρηματικά ποσά για " να πει ψέματα για τη Συριακή κυβέρνηση αλλά αυτος αρνήθηκε."




--------------------------------------------------------------------------------------------



Μάσες από την εξαθλίωση των λαθρομεταναστών... Οι "μεγαλοαλληλέγγυες" συμμετέχουσες στην καταπάτηση, Αλίκη Κοσυφολόγου και η Λουκία Κοτρωνάκη ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΙ...
Μ.Κ.Ο. Μπιζνες Καλα Οργανωμενες!
Aliki Papachela
Κι ενώ οι καταπατητές του City Plaza σκίζονται αυτές τις μέρες, με αφορμή την δεύτερη εισαγγελική εντολή εκκένωσης, στο να συσπειρώνουν κόσμο για να μην αδειάσει η καταπάτηση (μπουαχαχαχαχα), κοίτα να δείς πόσες συμπτώσεις έρχονται στο φως!
Η γνωστή "δημοσιογράφα" Ελένη Ανδριανού, που σκίστηκε στην λασπολογία εναντίον μου κανά δίμηνο υποστηρίζει, και κατεβαίνει υποψήφια, στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με, την ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Απ την άλλη η ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, που πρωτοστάτησε στην καταπάτηση, στέλνει υποστήριξη στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Τυχαίο εντελώς...
Οι "μεγαλοαλληλέγγυες" συμμετέχουσες στην καταπάτηση, Αλίκη Κοσυφολόγου και η Λουκία Κοτρωνάκη ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΙ από Απρίλιο του 2015 έως και Σεπτέμβριο του 2017. Δηλαδή όταν έγινε η κατάληψη είχαν κυβερνητική θέση εξουσίας. Επίσης η δεύτερη έχει project στη Documenta14. Τυχαίο εντελώς...
Η κοπέλα του "υπαρχηγού" του Ανδρουλιδάκη, πρωτοστάτη της καταπάτησης Κατερίνα Σταυρουλα, τον χρόνο της καταπάτησης δούλευε για την Υπατη Αρμοστεία. Τυχαίο κι αυτό...
Άλλο μεγαλοστέλεχος της κατάληψης με το όνομα Despina Biri, όταν έγινε η κατάληψη δούλευε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σαν σύμβουλος, και τώρα είναι project officer στην ΜΚΟ Ελληνική Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εδώ να δείς τυχαίο...
Χρονόπουλος: πρώην Γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλος της ΑΡΚ, υπερασπίζεται στα σόσιαλ μήντια την κατάληψη με το ψευδώνυμο simon gideon. Κάτι συμπτώσεις...
Και μην πω για Κορωνάκη και σύζυγο που κάναν κι εταιρεία...
Πόσες τυχαίες συμπτώσεις πΧιά;
(Εχω κι άλλες, αλλά εν ευθέτω χρόνω...)




-------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, το 1963... ιδρύεται η Δημοκρατική Κίνηση Νέων - Γρηγόρης Λαμπράκης




-------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Εκλογές εν μέσω αντεργατικής επίθεσης και έντασης της καταστολής
Την Κυριακή ο α' γύρος των βουλευτικών εκλογών
Σε μια περίοδο έντονων διεργασιών, αλλά και σε κλίμα «τρόμου» και αστυνομοκρατίας, διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή ο α' γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, με τον β' γύρο να ακολουθεί στις 18 Ιούνη.
Ανεξάρτητα από το ακριβές αποτέλεσμα των εκλογών, οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μακρόν - Φιλίπ για την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» έχουν δρομολογηθεί και άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα και άλλους «κοινωνικούς εταίρους». Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρντ Φιλίπ, δήλωσε ότι θέλει οι εργατικές μεταρρυθμίσεις να προσφέρουν «ένα ευρύ φάσμα εργασιακών συνθηκών εργασίας μέσα στις επιχειρήσεις και όχι σε κλαδικό επίπεδο», ενώ επιβεβαίωσε ότι τα εκτελεστικά διατάγματα θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μετά από τις διαπραγματεύσεις με τους «κοινωνικούς εταίρους».
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, τα νέα μέτρα αφορούν «μείωση των μέτρων προστασίας» (εργαζομένων, συνταξιούχων κ.τ.λ.), στοχοποιούν το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, τις παροχές στους ανέργους, τα ωράρια και τις αμοιβές των μισθωτών, το σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Αμερικανο-ρωσικές κόντρες γύρω από τις «ζώνες αποκλιμάκωσης συγκρούσεων»
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε μεθοριακή περιοχή της νότιας Συρίας κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, που είναι στρατηγική για τον ανεφοδιασμό κυρίως των ιρανικών δυνάμεων που πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», προκαλούν την έντονη αντίδραση της Ρωσίας και των συμμάχων της στην περιοχή.
«Η Μόσχα θεωρεί πως η διακήρυξη για τις ζώνες αποκλιμάκωσης συγκρούσεων στη Συρία εάν δεν θεσπιστούν με τη συμμετοχή της Δαμασκού, είναι παράνομες», τόνισε χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις επιδρομές των ΗΠΑ κατά δυνάμεων του συριακού στρατού κοντά στην περιοχή Αλ Τάνφ. Τις επιδρομές αυτές οι ΗΠΑ τις δικαιολόγησαν λέγοντας πως έγιναν για την προστασία των «συμμάχων» τους, σε περιοχή που εμπίπτει σε ζώνη «αποκλιμάκωσης συγκρούσεων», δίχως ωστόσο αυτές οι ζώνες να έχουν καν ακόμη καθοριστεί επακριβώς και δίχως οι Αμερικανοί να έχουν τυπικά δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές, αφού έχουν αναλάβει να τις δημιουργήσουν σε συνεννόηση με τη συριακή κυβέρνηση οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις της εκεχειρίας στη Συρία: η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία...
Ο Λαβρόφ έτσι πρόσθεσε, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς των Αμερικανών περί «ζώνης αποκλιμάκωσης συγκρούσεων» κοντά στο Αλ Τανφ, ότι «πιθανώς να αναφέρονται σε εδάφη που κήρυξαν μονομερώς σε περιοχή αποκλιμάκωσης συγκρούσεων». Και κατέληξε: «Τέτοιες ζώνες μπορεί να τις καθορίσει μόνο ο συνασπισμός (μεταξύ Ρωσίας - Ιράν - Τουρκίας). Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε άλλες ζώνες».
Στο μεταξύ, αξιωματούχοι από Ρωσία, Τουρκία και Ιράν ανακοίνωσαν την αναβολή των προγραμματισμένων για τις 12 και 13 Ιούνη ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων στην Αστάνα του Καζακστάν, δίχως να έχει προς το παρόν καθοριστεί νέα ημερομηνία.
Παράλληλα, αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν και χτες δυτικά περίχωρα της επαρχίας Ράκα, καταστρέφοντας θέσεις και τεθωρακισμένα οχήματα των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Επιπλέον, Κούρδοι και Αραβες μαχητές των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, συνέχισαν τις επιθέσεις σε βάρος των τζιχαντιστών στην πόλη της Ράκα.



-------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΪΡΟ.-- Ο πληθυσμός των Αιγυπτίων, μαζί με τους απόδημους, φτάνει πλέον στα 101 εκατομμύρια, ανακοίνωσε η αρμόδια Στατιστική Αρχή της Αιγύπτου CAPMAS.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΟΜΑΛΙΑ
Δεκάδες νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών σε στρατόπεδο
ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--
Εκατοντάδες Σομαλοί τζιχαντιστές της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» επιτέθηκαν χτες σε βάση του στρατού στην αυτόνομη περιοχή Πούντλαντ της βόρειας Σομαλίας, (στην ουσια ανεξαρτητη πλεον χωρα), προκαλώντας, σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, το θάνατο τουλάχιστον 70 ανθρώπων (εκ των οποίων οι 61 στρατιώτες) και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. (Η βορεια Σομαλια Πουντλαντ ηταν αποικια της Αγγλιας, ενώ η υπολοιπη Σομαλια της Ιταλιας πριν το 1950).
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δεκάδες άμαχοι, κυρίως γυναικόπαιδα, που είχαν καταφύγει στη βάση μετά από έκρηξη στον παρακείμενο προσφυγικό καταυλισμό Af-Urur και αποκεφαλίστηκαν από τους τζιχαντιστές.
Ο Αμπντι Χέρσι Αλι, υπουργός Εσωτερικών του Πούντλαντ, ανακοίνωσε ότι οι δράστες επιτέθηκαν συντονισμένα στη βάση από τρία σημεία, χρησιμοποιώντας και βομβιστές αυτοκτονίας. Οι τζιχαντιστές στη συνέχεια αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν όταν έφθασαν στην περιοχή στρατιωτικές ενισχύσεις, αφήνοντας πίσω τους απερίγραπτο λουτρό αίματος.
Η οργάνωση «Αλ Σαμπάμπ» που δρα κυρίως σε Σομαλία και Κένυα χαρακτηρίστηκε πέρσι από το αμερικανικό «Κέντρο Αφρικής για Στρατηγικές Μελέτες» η πιο φονική ένοπλων φανατικών ισλαμιστών, σκοτώνοντας πάνω από 4.200 ανθρώπους το 2016. Το τελευταίο διάστημα, οι Σομαλοί τζιχαντιστές εντείνουν τις επιθέσεις τους, δίνοντας το έναυσμα σε κατοχικές δυνάμεις της στρατιάς των 22.000 ενόπλων της «Αφρικανικής Ενωσης» να παρατείνουν τη δράση τους στη Σομαλία, ενώ έχει προγραμματιστεί το 2018 η έναρξη της σταδιακής αποχώρησής τους.