Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Παρασκευη 10 Νοεμβριου 2017



Ο Παττακός και ο διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκος.
Ο ένας γλύτωσε την εκτέλεση, για την αμερικανοκίνητη επτάχρονη χούντα των συνταγματαρχών, χάρις στο "στιγμιαίο του Καραμανλή-Τριανταφυλλίδη.
Ο άλλος, βασανιστής της ίδιας χούντας, φονιάς που προστατεύθηκε απο το ίδιο παρακρατικό κύκλωμα.
Οι γνωστοί τύποι που αποφυλακίστηκαν υποτίθεται "ημιθανεις" και χρειάστηκαν ανανηψαντες 20 + χρόνια για να πεθάνουν. Στο μεταξύ διαστημα έπαιζαν τάβλι.
Γι' αυτούς ΔΕΝ μιλάνε. Ξεχνούν δήθεν, τα σκουπίδια που διαχειρίζονται την δημόσια ενημέρωση.
ΜΗΝ αποσπάτε την προσοχή σας, απο την ΚΑΤΟΧΗ που βιώνουμε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "Νύχτα των Κρυστάλλων": 79 χρόνια μετά...
Ξημερώματα της 10ης Νοεμβρίου του 1938 σε όλη τη ναζιστική Γερμανία τα «Τάγματα Εφόδου» των Ες-Ες επιδόθηκαν σε ένα από τα χειρότερα πογκρόμ κατά των Εβραίων της Ευρώπης. Καταστράφηκαν 1.574 συναγωγές, πάνω από 7.000 εβραϊκά καταστήματα και 29 πολυκαταστήματα, ενώ 30.000 Εβραίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο αριθμός των γερμανοεβραίων που σκοτώθηκαν είναι ασαφής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κυμαίνεται από 36 έως 200, ενώ μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και αρκετοί μη Εβραίοι, που είχαν την ατυχία να μοιάζουν.
Η νύχτα εκείνη έγινε γνωστή ως Kristallnacht ή "Νύχτα των Κρυστάλλων". Τα σπασμένα γυαλιά από τις βιτρίνες των καταστημάτων έμοιαζαν με κρύσταλλα πεσμένα στο έδαφος. Το πογκρόμ πραγματοποιήθηκε λιγότερο από έναν μήνα προτού ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Ονομάστηκε έτσι, επειδή οι Ναζί ξέσπασαν πάνω στις ιδιοκτησίες των Εβραίων, καταστρέφοντας τις περιουσίες τους.
Η νύχτα εκείνη αποτέλεσε την απαρχή των συστηματικών ενεργειών εξολόθρευσης των Εβραίων σε όλη την Ευρώπη. H εποχή αυτή έμεινε γνωστή ως "Ολοκαύτωμα"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θα σε σκοτώσουμε!» Τα απειλητικά τηλεφωνήματα στον αγωνιστή Θεόφιλο Γεωργιάδη λίγο πριν τη δολοφονία έξω από το σπίτι του. Τι απέγιναν οι φερόμενοι ως δολοφόνοι του...

Γύρω στις 10:00 το βράδυ ο Θεόφιλος Γεωργιάδης επέστρεφε από το αεροδρόμιο Λάρνακας στο σπίτι του στη Λευκωσία. Αφού στάθμευσε το αυτοκίνητό του στο πρόχειρο υπόστεγο που χρησιμοποιούσε ως γκαράζ, σε ένα χωράφι δίπλα από το σπίτι του κατέβηκε και κίνησε προς την είσοδο. Πέντε σφαίρες από πολύ κοντινή απόσταση τον βρήκαν στο στήθος και το κεφάλι και τον σκότωσαν ακαριαία. Ο δολοφόνος ανέβηκε και πάλι στη μηχανή του και απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα. Ο αγωνιστής Θεόφιλος Γεωργιάδης βρισκόταν νεκρός έξω από το σπίτι του....
Γύρω από τον θάνατό του ακούστηκαν πολλά. Κυριότερο σενάριο αποτελούσε η άποψη πως ο Θεόφιλος δολοφονήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ΜΙΤ ενώ τη σκανδάλη πάτησε Ελληνοκύπριος ο οποίος πληρώθηκε για αυτή τη δουλειά. Αλλά δεν παύει να είναι ένα σενάριο.
Ο Θεόφιλος πίσω από την προτομή...

 "Ο Θεόφιλος γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1957 στην Ευρύχου. Αποφοίτησε το 1975 από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και κατετάγη στην Εθνική Φρουρά όπου υπηρέτησε 32α Μοίρα Καταδρομών με τον βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού. Ακολούθως, εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου. Στην Κύπρο συνέχιζε να υπηρετεί ως έφεδρος και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά και δραστήρια μέλη του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στην τουρκολογία, ενώ συνέχισε τις σπουδές του σε Γαλλία και Γερμανία. Με την επιστροφή του στην Κύπρο προσελήφθη αρχικά στην Αστυνομία ενώ συνέχεια ανέλαβε τη θέση του λειτουργού στο Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βαθύς γνώστης των τουρκικών θεμάτων έδωσε εκατοντάδες συνεντεύξεις και διαλέξεις γύρω από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας."

Κυπριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν
Το 1988, ένα βράδυ στη Λευκωσία η παρέα και οι σύντροφοι του Θεόφιλου αποφάσισαν την ίδρυση της Κυπριακής Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν. Σκοπός ήταν η στήριξη του κουρδικού αγώνα....
Αρθρογραφούσε και έδινε διαλέξεις σχετικά με το κυπριακό, το κουρδικό, τη γενοκτονία των Ποντίων, το αρμενικό και φρόντιζε να μην λησμονηθούν οι τουρκικές βαρβαρότητες. Το 1992 σχολίαζε τις συμφωνίες Μακαρίου-Ντενκτάζ το 1977, για λύση του κυπριακού γράφοντας: «…πάνω στη βάση της εκδίωξης των 200.000 νομίμων κατοίκων της περιοχής, των ομαδικών τάφων πάνω από 6.000 σφαγιασθέντων ή πεσόντων της εισβολής και 1619 αγνοουμένων (83 Ελλαδίτες) στηρίζεται τόσο το δίκαιο όσο και η βιωσιμότητα της λύσης αυτής».
Ένθερμος υποστηρικτής της αποκατάστασης της ελευθερίας στην Κύπρο και πρωτοστάτης στην ανεύρεση των αγνοουμένων δήλωνε: «Όσο ζω θα επιμένω ότι οι αγνοούμενοι βρίσκονται εν ζωή. Δεν θα δεχτώ να θαφτούν ζωντανοί κι’αν χαθώ, η ψυχή μου από ψηλά θα αγωνίζεται γι’αυτούς». Το επίγραμμα αυτό συνοδεύει τη φωτογραφία του στο Λήδρα Πάλλας.

Το συνέδριο στις Βρυξέλλες...
Μία εβδομάδα πριν τη δολοφονία του, διοργάνωσε συνέδριο στις Βρυξέλλες στο οποίο πήραν μέρος 200 σύνεδροι μεταξύ των οποίων πανεπιστημιακοί, Τούρκοι διανοούμενοι και 50 βουλευτές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Το διήμερο συνέδριο, είχε ως κεντρικό θέμα την αλληλεγγύη προς τους Κούρδους. Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης κατηγόρησε ανοιχτά την Τουρκία για τις βιαιοπραγίες της εναντίον του κουρδικού πληθυσμού.

Το καρτέρι θανάτου
Το πρωί της 20ης Μαρτίου, παρέδωσε στον δημοσιογράφο Γιώργο Σπανό ένα άρθρο σχετικό με τη γιορτή του «Νεβρόζ», η οποία είναι ταυτισμένη με την εξέγερση των Κούρδων ενάντια στους Τούρκους. Αργότερα, κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο Λάρνακας για να παραλάβει τον κ. Γιάτο Ροζ, εκπρόσωπο των Κούρδων στην Ευρώπη, οποίος επισκέφθηκε την Κύπρο για να έρθει σε επαφή με την Επιτροπή Αλληλεγγύης. Όμως, ο Θεόφιλος δεν θα προλάβαινε να διαβάσει το άρθρο του την επόμενη ημέρα. Την ίδια νύχτα του είχαν στήσει καρτέρι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες....

Οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί
Σύμφωνα με όσα ήλθαν στο φως μετά τη δολοφονία του και τα σενάρια που ακούστηκαν, η ΜΙΤ είχε έρθει σε συνεννόηση με τον Τούρκο λαθρέμπορο Χασάν Ζορτί, γνωστό και ως «Σκόρδο» ο οποίος δραστηριοποιείτο στα κατεχόμενα εδάφη και είχε επαφές με τον υπόκοσμο της Κύπρου. Ο «Σκόρδος» μετέβη μέσω της Πύλας στη Λεμεσό. Με 4.000 κυπριακές λίρες και τέσσερα κιλά ηρωίνης που του είχε εξασφαλίσει η ΜΙΤ, προσπάθησε να δελεάσει ένα Ελληνοκύπριο του υποκόσμου, ο οποίος όμως αρνήθηκε και έσπευσε να γνωστοποιήσει την τουρκική πρόθεση στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Κανείς όμως δεν έσωσε σημασία, ούτε στην προειδοποίηση αυτή, ούτε στις αναφορές που έκανε ο Γεωργιάδης για τις τηλεφωνικές απειλές που δεχόταν. Ωστόσο, όπως ειπώθηκε, βρήκε ανταπόκριση στον Κ. Α., που ήταν γνωστός και ως «Όλμος». Λόγος γίνεται και για δυο άλλα πρόσωπα. Ο «Όλμος» φέρεται ότι γάζωσε τον Θεόφιλο με ένα πιστόλι 9 χιλιοστών και 5 σφαίρες. Μία εβδομάδα μετά βρέθηκε και ο «Όλμος» νεκρός σε ορεινή περιοχή της Λεμεσού, ενώ οι άλλοι δυο πέθαναν πολύ αργότερα  όταν άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στα αυτοκίνητά τους. Η δολοφονία του αγωνιστή Θεόφιλου καταδικάστηκε από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και συγκλόνισε ξανά την κυπριακή κοινωνία. Στην κηδεία του, Κούρδοι έκαψαν την τουρκική σημαία στον δρόμο από τον οποίο πέρασε η πομπή με τον νεκρό Θεόφιλο.

Η αντίδραση της 17 Νοέμβρη
Στις 4 Ιουλίου 1994, η Ε.Ο.17Ν, δολοφόνησε τον Ομέρ Σιπαχίογλου, Τούρκο διπλωμάτη στην Αθήνα και πιθανολογούμενο ως αρχηγό των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Στην προκήρυξη που απέστειλε στα Μ.Μ.Ε για ανάληψη ευθύνης, υπέγραψε για πρώτη φορά με το όνομα κάποιου άλλου εκτός της Οργάνωσης. Έδωσε το όνομα του Θεόφιλου, τονίζοντας ότι «ο Κύπριος αγωνιστής Θεόφιλος Γεωργιάδης δολοφονήθηκε στις 20 Μάρτη του ’94 στην Κύπρο από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας της ΜΙΤ, επειδή σαν πραγματικός πατριώτης και διεθνιστής αγωνιστής θεωρούσε σαν στοιχειώδες καθήκον του να βοηθάει έμπρακτα πολιτικά και υλικά τον αγώνα του Κουρδικού λαού ενάντια στον τούρκικο φασιστικό επεκτατισμό»....

Στο σημείο που δολοφονήθηκε έχει στηθεί προτομή ενώ «Θεόφιλος Γεωργιάδης» έχει μετονομασθεί το αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα η μνήμη του διατηρείται και από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» που εδρεύει στην Λεμεσό ενώ έχει συσταθεί και η Πρωτοβουλία Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς χουνταίους του κέντρου: μεταμέλεια απαιτείται για την απονομή χάριτος και όχι για ολιγόωρη άδεια.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για να 'μαι ξεκάθαρος, προς κάθε κατεύθυνση:
Όποιος ή όποια δεν διαμαρτυρήθηκε όταν αποφυλακιζόταν ο Παττακός ή ο Καλαμπόκας ή ο Ρουπακιάς και θυμάται να κάνει δηλώσεις αποδοκιμασίας για τη 48ωρη άδεια του Κουφοντίνα, είναι σκουλακαντέρα σιχαμερή και καθίκι ολκής.
Άντε, με το κάθε τσόκαρο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε ο Κώστας Βεργόπουλος.

09/11/2017
Πέθανε στο Παρίσι μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία ο οικονομολόγος πανεπιστημιακός και συγγραφέας Κώστας Βεργόπουλος σε ηλικια 75 χρονων.
Ο Κώστας Βεργόπουλος, γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, όπου αναγορεύθηκε διδάκτορας. Από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στην Αριστερά και συμμετείχε στο νεολαιίστικο και το αντιδικτατορικό κίνημα.
Το 1974 εξελέγη καθηγητής οικονομολογίας στην Σορβόννη και αργότερα το 1992 καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 2002 ήταν καθηγητής οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 8, ενώ ήταν και  επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια της βόρειας και της νότιας Αμερικής. Παράλληλα εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Υπήρξε διευθυντής του προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Μεσόγειο (UNITAR) και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την απορρύθμιση και την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη. Την περίοδο 1997-1999 διετέλεσε επικεφαλής του Vision Group του ASEM που είχε σκοπό την τόνωση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, ενώ ήταν μέλος του συμβουλίου του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Ο Κώστας Βεργόπουλος είχε γράψει και συμμετάσχει στη συγγραφή διάφορων επιστημονικών έργων, πολλά εκ των οποίων έχουν μεταφραστεί από τα ελληνικά σε άλλες γλώσσες. Μεταξύ αυτών:
Το αγροτικό ζήτημα στην Ελλάδα, 1975.
Η απο-ανάπτυξη σήμερα, 1986.
Εθνισμός και οικονομική ανάπτυξη, 1993.
Κράτος και οικονομική πολιτική στον 19ο αιώνα, 1994.
Παγκοσμιοποίηση, η μεγάλη χίμαιρα, 1999.
Ποιος φοβάται την Ευρώπη – Ανατομία ενός μύθου, 2000.
Το τέλος του κύκλου, 2002.
Η αρπαγή του πλούτου, 2005.
Το μεγάλο ρήγμα, 2007.
Οι αμετανόητοι, 2010.
Μετά το τέλος, 2011.
Η ανάρμοστη σχέση, 2012.
Το μαύρο και το κόκκινο, 2014.
Η νέα παγκόσμια αναταραχή, 2017.

Ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή του με τα βιβλία του για την Ελλάδα του 19ου αιώνα και του Μεσοπολέμου.
Και ως φοιτητής στην Αθήνα, διαφωνών στη Νεολαία ΕΔΑ και μέλος της ομάδας Σοσιαλιστική Συνειδητοποίηση, στην οποία εντασσόταν κι ο Πέτρουλας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για μια ακομη φορά ξεχώρισαν οι αριστεροί, που τάσσονται υπέρ του αυτονόητου δικαιώματος ενός φυλακισμένου στην άδεια, και οι δεξιοί που λυσσάξανε.
Έτσι ήταν, έτσι είναι κι έτσι θα 'ναι μέχρι να νικήσουμε εμείς ή αυτοί. Μέχρι να κάνουμε τον κόσμο ελεύθερο και άξιο να τον ζουν οι άνθρωποι ή μέχρι να τον μετατρέψουν σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑ 1965 ΜΠΡΟΣΤΑ! ΣΤΑ 2017 ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ!
Τον Νότη Μαυρουδή δεν τον είδαμε στο πλευρό μας όλα αυτά τα χρόνια της κοινωνικής καταστροφής. Σκεφτόμουν ότι ως καλλιτέχνης, αποστασιοποημένος πλέον από την πλέμπα, δεν είχε καμιά διάθεση να μιλάει για φτώχεια και απελπισία και απόγνωση και όλα αυτά τα πεζά θέματα.
Σήμερα, όμως, έμαθα πως ο Νότης Μαυρουδής φοβάται. Τρέμει μπροστά στον "θολό κόσμο τής ανατροπής" που αντιπροσωπεύει ο "αμετανόητος Κουφοντίνας".
Και γι' αυτό, ο ευαίσθητος καλλιτέχνης καταλήγει στην άποψη πως "η άδεια στον ισοβίτη, είναι, από πολλές πλευρές, επιπόλαιη, προκλητική και πολιτικά κατάπτυστη!"
Ο κατάπτυστος! Που μας υπενθύμισε και πάλι τον στίχο, "αχ, πού 'σαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος".
Σχολιο.-   Ο Νότης Μαυρουδής δέν γνωρίζω πολλά γιά τό πολιτικό παρελθόν του αλλά ξέρω ότι επι Ν.Δ.ΠΑΣΟΚ ήταν διορισμένος στο Δ.Σ. τού Μεγαρου Μουσικής (δέν γνωρίζω εάν είναι ακόμα καί τώρα) αυτό κάτι λέει γιά τήν πολιτική πού εκφράζει τόν Μαυρουδή.... Τωρα παριστανει ότι είναι με το ΚΚΕ…..
ΣΧΟΛΙΟ.- Παλιός ΕΔΑΐτης (προ χούντας), μετά ΚΚΕ Εσωτ., μετά ΕΑΡ, μετά ΣΥΝ, μετά ΔΗΜΑΡ, μετά ΚΚΕ, μετα... το κέρατό του το τράγιο..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Άστραψε και βρόντηξε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης!
"Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια", είπε ο μεγάλος, αναφερόμενος στον Κουφοντίνα.
Μπα; Εκεί υποκαθιστούμε τη Δικαιοσύνη, Παπαδημουλη; Όταν πρόκειται για φασίστες, για τον δολοφόνο του Φύσσα που κυκλοφορεί ελεύθερος, για τον Κασιδιάρη που φωτογραφίζεται με τον Βίτσα κ.λπ. κ.λπ., έχουμε ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης;
Δεν ντρέπεστε λίγο;


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τον Καμμένο μέχρι την Κανέλλη, όλα τα καλά παιδιά της ΟΝΝΕΔ των ηρωικών ημερών των Κενταύρων και των Ρέιντζερς, διαφωνούν με την άδεια στον Κουφοντίνα.
Ψάχνω να βρω και δηλώσεις τους όταν είχε βγει ο Παττακός μετά από επίσης δεκαπέντε χρόνια φυλακή και όχι με άδεια, αλλά με αποφυλάκιση, και δεν βρίσκω, ρε γαμώτο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κοινωνικοί εγκληματίες μιλάνε για κινδύνους για την κοινωνία. Πώς θα απουσίαζε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη των ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και των άλλων της μνημονιακής σαπίλας;
«Λανθασμένη απόφαση» που «γεννά κινδύνους για την κοινωνία» χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου τη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μαθητές των Τρικάλων αντιδρούν στην επίσκεψη Μιχαλολιάκου
«Προσβολή και ντροπή» για τα Τρίκαλα συνιστά η επίσκεψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, το Σάββατο στην πόλη, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των μαθητών της περιοχής. Οι μαθητές «καλούν όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να εναντιωθούν στο μίσος της εγκληματικής ναζιστικής «ιδεολογίας» και να έρθουν στην προγραμματισμένη πορεία το Σάββατο 11/11»
Ο Μιχαλολιάκος πρόκειται να βρεθεί στα Τρίκαλα, αύριο Σάββατο, 11/11, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκαλώντας την αντίδραση δημοκρατικών πολιτών της περιοχής.
«Μια πόλη που έδωσε μαθήματα αλληλεγγύης στεκόμενη από την πρώτη στιγμή αρωγός στην οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών ,στα δημοκρατικά Τρίκαλα των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, των αγροτικών εξεγέρσεων (όπως αυτήν του 1925) και των 5 απαγχονισμένων από τους ναζί ΕΠΟΝιτών( Στεργιόπουλο Κωνσταντίνο, Μπριάζη Ιωάννη, Σύρμπα Κώστα, Τσανάκα Απόστολο, και Γατσά Στέργιο ). Αποτελεί λοιπόν ευθεία πρόκληση η έλευση του επικεφαλής αυτής της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των μαθητών, που διακεινείται από σχολείο σε σχολείο του δήμου Τρικκαίων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήπως μεταμελήθηκε ο εθνοσωτήρας Στυλιανός Παττακός που έζησε ελεύθερος τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με γερμανική μελέτη: περί τους 200.000 ξένοι τζιχαντιστές πολέμησαν στη Συρία.Οι περισσότεροι ήταν από Σ Αραβία:27.600.Η λίστα με τη χώρα προέλευσή τους και οι απώλειές τους
Σύμφωνα με εξειδικευμένη γερμανική μελέτη ο αριθμός των ξένων τρομοκρατών όσο και αυτών που σκοτώθηκαν στο συριακό μέτωπο είναι:
27600 σαουδάραβες εκ των οποίων σκοτώθηκαν οι 12000.
26400 τούρκοι, από αυτούς σκοτώθηκαν 8000.
23200 τσετσένοι σκοτώθηκαν οι 9300.
21000 ιρακινοί, οι 8600 σκοτώθηκαν.
18500 παλαιστίνιοι οι 7000 σκοτώθηκαν.
12800 τυνήσιοι, σκοτώθηκαν οι 6500.
12200 τουρκμένοι, σκοτώθηκαν οι 6300.
10500 λίβιοι , σκοτώθηκαν οι 6500.
10200 λιβανέζοι, οι 5600 σκοτώθηκαν.
8100 αιγύπτιοι οι 3000 σκοτώθηκαν.
7100 ιορδανοί, οι 3700 σκοτώθηκαν.
5800 oυζμπέκοι, οι 2000 σκοτώθηκαν.
5700 από το Καζακστάν, οι 2300 σκοτώθηκαν.
35000 Κιργιζία, Πακιστάν , Κίνα, Κουβέιτ, Μαρόκο, Τατζικιστάν, Υεμένη, Αλγερία οι 15000 σκοτώθηκαν.
Σύμφωνα με άλλα στοιχεία εισέβαλαν στη Συρία ξένοι τζιχαντιστές από 87 χώρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παραχώρηση πολεμικού εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία (που βομβαρδιζει την Υεμενη), από την Ελλάδα,έγινε από όλα τα Κοινοβουλευτικά κόμματα που το έκρυψαν εσκεμμένα.
Για το ΚΚΕ όμως αυτή η συγκάλυψη παίρνει και έναν άλλο χαρακτήρα, (παροτι εκανε επερωτηση στη βουλη, δεν την ανακοινωσε παρα μονο προχθες), αφού έτσι καταρρέει κατευθείαν το επιχείρημα του για την συμμετοχή του στις Αστικές διαδικασίες.
Χωρίς πολλά πολλά, ο καθένας αξιολογεί και κρίνει και πράττει


Το ΚΚΕ όχι μόνο καταψήφισε αλλά και κατήγγειλε τη συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία
Τετάρτη 08/11/2017 - 11:34
Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Το ΚΚΕ, διά του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου, Θ. Παφίλη, στην αρμόδια επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων της Bουλής, που συνεδρίασε γι’ αυτό το θέμα, όχι μόνο καταψήφισε, αλλά και κατήγγειλε τη συγκεκριμένη συμφωνία.
Το ΚΚΕ σταθερά αντιτίθεται κι αντιπαλεύει συμφωνίες στρατιωτικού περιεχομένου που υπογράφουν οι ελληνικές κυβερνήσεις με χώρες οι οποίες μετέχουν σε επεμβάσεις κατά άλλων λαών, όπως είναι και η περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας.
Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης στη δημοσιότητα, που αποκαλύπτουν τη θέση, την οποία κράτησε το κάθε κόμμα, έτσι ώστε να ενημερωθεί υπεύθυνα ο ελληνικός λαός».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O συριακός στρατός απελευθέρωσε το Bukamal
Ο συριακός στρατός υποστηριζόμενος από τη Hezbollah και τις ιρακινές λαικές πολιτοφυλακές ανέκτησε την Τετάρτη 8 Νοέμβρη την πόλη al Boukamal την τελευταία πόλη που ήταν ακόμη στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν επίσημες συριακές πηγές και το Sputnik.rfi 9.11.17



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Wittlich, Δυτική Γερμανία 9 Νοέμβρη 1974: Ο κομμουνιστής-μέλος της ένοπλης οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF) Holger Meins, αφήνει την τελευταία του πνοή έπειτα από την αναγκαστική σίτιση που του επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια απεργίας πείνας ενάντια στις απάνθρωπες και εξοντωτικές συνθήκες κράτησης των πολιτικών κρατουμένων. Είχε συλληφθεί την 1η Ιούνη του 1972 με τους συντρόφους του Andreas Baader και Jan-Carl Raspe και μαζί με τις συντρόφισσες του Gudrun Ensslin και Ulrike Meinhof,
είχαν παρουσιαστεί από την αστική προπαγάνδα ως "οι βασικοί αρχηγοί της RAF", κατηγορούμενοι για τις δράσεις του Μάη του 1972 ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Χαϊδελβέργη και την Φρανκφούρτη.
Αθάνατος!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη θέση τους, όσο αφορά τη χορήγηση διήμερης άδειας από τις φυλακές στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αναπτύσσει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Το καλοκαίρι ως η εποχή του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδεια του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.
Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας».
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.
Dura lex, sed lex
Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τι θα πω στα εγγόνια μου για την άδεια Κουφοντίνα" λέει η Ντόρα
Μα ό,τι θα πει και για τη ΜΗ σύλληψη Χριστοφοράκου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ
από τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ  11 ΝΟΕΜΒΡΗ
ώρα 12 μεσημέρι
στις Στήλες Ολυμπίου Διός και πορεία στην Ισπανική Πρεσβεία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντόρα: "Έχω μείνω άναυδη με την απόφαση για άδεια στον Δ. Κουφοντίνα"
Εμείς να δεις πως μείναμε με τη διαφυγή του Χριστοφοράκου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αποτίμηση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων:
2009 1,1-1,2 τρις!!!!!!
2017 κατω απο 500δις!!
ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άργησε να εμφανιστεί κατά 2 λεπτά ο Δ. Κουφοντίνας στην ανά μισάωρο παρουσία του στο οικείο ΑΤ.
Συναγερμός σε στρατό, αστυνομία, ΝΑΤΟ, κλείνουν τα σύνορα, μερική επιστράτευση εφέδρων, επίσπευση αγοράς κι άλλων 20 F-16.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Γερμανία, ενώ τα "ParadisePapers" λέγεται σκάνδαλο φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, στην Ελλάδα λέγεται "κάτω τα χέρια από την Μαρέβα"... Άθλιοι... Εν τω μεταξύ μετά από 4 μέρες κυκλοφορίας των PanamaPapers ξέρουμε μέχρι και για τον μπάτλερ στο Μπάκινχαμ, αλλά στο Ελλάντα ακόμα τα φιλτράρει ο εκδότης...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήρε άδεια γιατί το προέβλεπε ο νόμος και σαν κράτος τηρούμε τους νόμους πιστά για να μη επικρατήσει η ΑΝΟΜΙΑ, κυρ Κούλη μου!
Σχολιο.-  Όταν ο-σκατά-στο-λάκκο-του αποφυλάκιζε τον Παττακό, δεν είχε αντίρρηση... Ή νομίζει ότι δεν ξέρουμε πως είναι δικά τους και το σενάριο και η σκηνοθεσία;;; #Paradisepapers και #Marevagate. Μιλάνε κιόλας οι ξεφτίλες! Η αδερφιασμένη του μαλλιοτραβιέται τι θα πει στα εγγόνια της! Θα τους τα πουν όλα όσοι αυτοκτόνησαν κι όσοι τρώνε απ' τα σκουπίδια εξαιτίας και της βρωμοοικογένειάς τους!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: "Μηδενική Ανοχή"

Πού ζουν ο Πρόεδρος κ. Μάρκος Καφούρος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμος Θήρας - Σαντορίνη; Ρητορική ερώτηση φυσικά. Ζουν σίγουρα στην Ελλάδα; Γνωρίζουν την ελληνική νομοθεσία;
Θα απαντήσουμε εμείς. Προφανώς και όχι, δεν τη γνωρίζουν. Αν και αξιωματούχοι, εκπρόσωποι των δημοτών της Σαντορίνης όχι μόνο δεν γνωρίζουν τη δουλειά τους αλλά δρουν και πράττουν άκρως ρατσιστικά!
Με λίγα λόγια λοιπόν έχουν συμβεί τα εξής:
Ο κ. Μιχάλης Δαμασκηνός (Michael Damaskinos), χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου, έκανε βόλτα στους δρόμους του νησιού, του οποίου είναι μόνιμος κάτοικος. Σε έναν από αυτούς που είναι στρωμένος με καλντερίμι μισοκατεστραμμένο έσπασε το αμαξίδιό του. Έκανε αίτηση στο δήμο –δύο χρόνια πριν– και ζητούσε αποζημίωση για την καταστροφή του αμαξιδίου του. Λογικό μέχρι εδώ.
Δύο χρόνια μετά, ο Δήμος αποφάνθηκε ότι: «Απορρίπτει την από 14/7/2015 αίτηση του κ. Δαμασκηνού Μιχαήλ του Ελευθερίου, γιατί δεν προκύπτουν ευθύνες του Δήμου για την κατάσταση του οδοστρώματος, απεναντίας ήταν προσωπική επιλογή του αιτούντος να μετακινηθεί με το αμαξίδιό του σε λιθόστρωτο παραδοσιακό πεζόδρομο που διακρίνεται από ανωμαλίες και είναι ακατάλληλος για αμαξίδια αναπήρων».
Έρχεται λοιπόν ο Δήμος της Σαντορίνης και σου λέει ότι τους δρόμους δεν τους κατασκευάζω για όλους τους ανθρώπους, αλλά μόνο για τους μη ανάπηρους. Και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ που το ομολογεί αυτό, παρά λέει στον ανάπηρο να μην πήγαινες από εκεί. Εσύ φταις που πήγες, εσύ φταις που είσαι ανάπηρος και δεν μπορείς να πας από αυτό το δρόμο, δε φταίμε εμείς που τον φτιάξαμε μόνο για «κανονικούς». Ξεκάθαρη επίδειξη μισαναπηρισμού από τους κρατούντες του Δήμου Θήρας. Ρατσιστική αντιμετώπιση και μισαναπηρισμός σε όλο το μεγαλείο του!
Δυστυχώς, το ατομικό/ιατροκεντρικό μοντέλο στη χώρα μας καλά κρατεί. Σε συνειδήσεις, σε στερεότυπα, συνεχίζει να αναπαράγεται όχι μόνο από τους απλούς πολίτες αλλά εκπορεύεται και από την ίδια την πολιτεία!
Η χώρα μας όμως, νομικά τουλάχιστον, έχει ψηφίσει το κοινωνικό μοντέλο, το οποίο σας απαγορεύει να ξερνάτε τις ρατσιστικές πεποιθήσεις σας πάνω στους ανάπηρους. Είναι προφανές ότι δεν έχετε υπόψη σας ότι η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Αναπήρων του ΟΗΕ έχει κυρωθεί με νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, καθώς και το Προαιρετικό Πρωτόκολλο, με τη διαδικασία του άρθρου 28 του Συντάγματος και είναι σε ισχύ ήδη από το 2012.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, απαγορεύεται η διάκριση και ο αποκλεισμός των αναπήρων με αιτιολογία της βλάβης τους. Επιπλέον, οφείλει η πολιτεία να λαμβάνει κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσει πρόσβαση των αναπήρων, σε ίση βάση με τους άλλους, στο φυσικό περιβάλλον, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην ενημέρωση και επικοινωνία, και σε άλλες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, που είναι ανοικτές ή παρέχονται στο κοινό. Αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση και εξάλειψη των εμποδίων και των φραγμών στην προσβασιμότητα και, ισχύουν μεταξύ άλλων, και για κτίρια, δρόμους, μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλες εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις.
Δήμαρχε της Σαντορίνης και Δημοτικοί Σύμβουλοι ΟΦΕΙΛΕΤΕ να σέβεστε τα δικαιώματα ΌΛΩΝ των πολιτών, και να μην κάνετε διακρίσεις. Οφείλετε επίσης να τηρείτε τους νόμους.
Οφείλετε να παρέχετε προσβασιμότητα σε κάθε δημόσιο έργο ή δράση σας.
Το οφείλετε, δεν κάνετε χάρη! Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάθε μέλους της κοινωνίας να συμμετέχει ΙΣΟΤΙΜΑ με όλα τα μέλη και είναι ΧΡΕΟΣ σας να το φροντίσετε αυτό!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι άλλος καταδικασμένος χρυσαυγίτης, πάει σπίτι του σαν μην τρέχει τίποτα
November 8, 2017

Ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου, ο Χρήστος Ζέρβας καταδικάστηκεσήμερα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 7 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Ο Χρήστος Ζέρβας ήταν επίσης υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του μιχαλολιάκου στη Βουλή.
Ο Ζέρβας καταδικάστηκε για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη τον περσινό Μάρτιο και δικάστηκε με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης την οποία ο πρόεδρος του δικαστηρίου μετάτρεψε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, όπως επίσης και για ληστεία κατά συναυτουργία για την τσάντα που αφαίρεσαν από τον Αλέξη μαζί με τους συνεργάτες του και η οποία περιείχε φωτογραφική κάμερα κινητό και κλειδιά.

Για να θυμηθούμε
Ήταν 31 Μαρτίου του 2017 όταν ο 24χρονος Αλέξιος Λάζαρης περνούσε μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του και κουβαλούσε μαζί του ένα σακίδιο με την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή του.
Την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής φρουρούσαν έξι άνδρες, για τους οποίους η εμφάνιση του σπουδαστή ήταν αρκετή ώστε να αρχίσουν να τον απειλούν και να του ζητούν να τους πλησιάσει.
Ο Λάζαρης απομακρύνθηκε και συνέχισε να περπατά προς το σπίτι του όμως οι χρυσαυγίτες τον ακολούθησαν και τον κυνήγησαν μέχρι το καφέ Bristol, γνωστό Στέκι της Χρυσής Αυγής.
Τέσσερις άνδρες του επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές και στη συνέχεια τον ρώτησαν αν είναι Έλληνας, ενώ σταμάτησαν μόνο αφού τους έδιωξαν περαστικοί και γείτονες. Φεύγοντας του έκλεψαν το σακίδιο στο οποίο κουβαλούσε ακριβό εξοπλισμό.
Τι καταλαβαίνουμε
Για άλλη μία φορά Η αστική δικαιοσύνη στέλνει έναν καταδικασμένο χρυσαυγίτη σπίτι του αφού πολύ πρόσφατα έκανε το ίδιο και για τη Θέμιδα Σκορδέλη η οποία είχε καταδικαστεί για επίθεση σε τρεις Αφγανούς στον Άγιο Παντελεήμονα, στέλνοντας έναν εξ’ αυτών βαριά τραυματισμένο, στο νοσοκομείο.
Για άλλη μία φορά χάρη στην αστική δικαιοσύνη είμαστε μπροστά σε μία περίπτωση όπου ένας χρυσαυγίτης αποδεδειγμένα βιαιοπραγεί και πάει σπίτι του ενώ η Ηριάννα είναι ακόμα φυλακή χωρίς καμία άλλη κατηγορία πέρα από τις παρέες της.
Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο, ακόμα και με τον κίνδυνο να αρχίσουμε να ακουγόμαστε σαν σπασμένη κασέτα, να μιλήσουμε για την φύση της Δικαιοσύνης. Στην πραγματικότητα δεν είναι δυνατόν σε καθεστώς καπιταλισμού να υπάρξει Δικαιοσύνη, το δικαστικό σύστημα έχει μία και μόνο αποστολή, την εξυπηρέτηση και διαφύλαξη των συμφερόντων του αστικού κράτους και κατά συνέπεια της αστικής τάξης που ηγείται αυτού.
Η κυρίαρχη προπαγάνδα θέλει να παρουσιάζει την αστική δικαιοσύνη ως ‘Δικαιοσύνη’ αλλά δεν μπορεί να κρύψει αποτελεσματικά την ταξική της στόχευση. Κάθε φορά που καταδικάζονται και σέρνονται στα δικαστήρια εργάτες για την συνδικαλιστική τους δράση, κάθε φορά που η δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της σε έναν κουλουρτζή, ή σε έναν άνεργο, κάθε φορά που οι μεγαλοφοροφυγάδες φεύγουν από τα δικαστήρια στην χειρότερη περίπτωση με μία επίπληξη, κάθε φορά που ένας φασίστας δολοφόνος φεύγει λυτός από την δικαστική αίθουσα για να πάει στο σπίτι του το πρόσωπο του τέρατος αποκαλύπτεται.
Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση αυτή η στάση της αστικής δικαιοσύνης αλλά δεν μπορούμε να μην εξοργιζόμαστε καθε φορά που την βλέπουμε να προστατεύει τόσο ξεδιάντροπα τα τσιράκια της αστικής τάξης -τους φασίστες- εις βάρος της ίδιας της κοινωνίας και ενάντια σε κάθε λογική να αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες φασίστες να αλωνίζουν.
Η ψευδαίσθηση πως ο φασισμός μπορεί να τσακιστεί μέσα στις αίθουσες των αστικών δικαστηρίων αρχίζει και καταρρέει.

Σχολιο.- Ειναι και εργαζομενος στη βουλη το γιδι....τον πληρωνουμε καθε μηνα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το Καζακστάν η ραδιενέργεια στην Ελλάδα
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 10:15
Λύση στον γρίφο του νέφους ραδιενέργειας που εντοπίστηκε τον Οκτώβριο στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έδωσαν Γάλλοι επιστήμονες, έπειτα από μελέτη.
Το ραδιενεργό νέφος του στοιχείου ρουθηνίου-106, το οποίο ανιχνεύθηκε στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- από τις αρχές έως τα μέσα Οκτωβρίου περίπου, πιθανότατα προήλθε από κάποιο ατύχημα, εκτίμησαν οι ερευνητές.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ακτινοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (IRSN) της Γαλλίας, το εν λόγω ατύχημα πιθανώς συνέβη στη Ρωσία ή στο Καζακστάν, σε κάποια περιοχή ανάμεσα στα Ουράλια όρη και στον ποταμό Βόλγα, αν και η ακριβής τοποθεσία είναι αδύνατο να προσδιορισθεί.
Το ινστιτούτο κατέληξε στα ανωτέρω συμπεράσματα έπειτα από μελέτη των στοιχείων για την εξάπλωση της ραδιενεργής ρύπανσης, σε σχέση με τα μετεωρολογικά δεδομένα.
Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, δεν επρόκειτο για ατύχημα σε πυρηνικό αντιδραστήρα αλλά μάλλον σε κάποια εγκατάσταση επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων ή σε κάποιο ιατρικό κέντρο που κάνει χρήση ραδιενεργών ισοτόπων.
Το γαλλικό ινστιτούτο εκτιμά ότι η διαρροή -που έγινε αισθητή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες- συνέβη την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κάποια επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία ή στο περιβάλλον.
«Οι ρωσικές Αρχές δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν κάποιο ατύχημα στην περιοχή τους» ανέφερε ο διευθυντής του IRSN Ζαν-Μαρκ Περές στο πρακτορείο Reuters και πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει ανάλογη επαφή με τις Αρχές του Καζακστάν.
Οι Γάλλοι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ποσότητες του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα ήταν μεγάλες, ανάμεσα στα 100 και στα 300 τερα-μπεκερέλ. Όπως είπαν, αν ένα ατύχημα τέτοιου μεγέθους είχε συμβεί στη Γαλλία, θα είχε καταστήσει αναγκαία την εκκένωση ή την απομόνωση των ανθρώπων σε μια ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή του ατυχήματος.
Το ινστιτούτο ανέφερε επίσης ότι η πιθανότητα εισαγωγής τροφίμων (π.χ. μανιταριών) από την πιθανή περιοχή του ατυχήματος είναι πολύ μικρή, ενώ σε κάθε περίπτωση θεωρεί πολύ μικρό τον δυνητικό κίνδυνο για την υγεία.
Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) είχε ανακοινώσει προ εβδομάδων ότι το ρουθήνιο-106 δεν είναι πια ανιχνεύσιμο στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας. Το ίδιο ανακοίνωσε και το IRSN για την ατμόσφαιρα της Γαλλίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντείνονται τα προβλήματα στην αγροτική οικονομία, εγκαταλείπεται η παραγωγή
 Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 13:37
Σοβαρή μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους καταγράφουν οι έλληνες αγρότες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Οι συνεννοήσεις και οι επαφές με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν αποδώσει καρπούς και όλο και περισσότεροι στρέφονται τώρα σε δυναμικές διεκδικήσεις.
Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις στην αγροτική οικονομία σε σχέση με τις περικοπές στη Βασική Ενίσχυση, που φέτος είναι, αυξημένες από τις προηγούμενες χρονιές, την άσχημη κατάσταση στην κτηνοτροφία τις χαμηλές τιμές στο γάλα και το κρέας, τις επιπτώσεις από την ανομβρία στους κτηνοτρόφους αλλά και στα ελαιόδεντρα.
Παράλληλα, η αύξηση της φορολογίας και οι εισφορές για την ασφάλιση που συνδέονται πια με το ύψος του εισοδήματος επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Με τέτοιους όρους η πρωτογενής παραγωγή δεν μπορεί παρά να πιεστεί ακόμη περισσότερο με σαφείς επιπτώσεις στα διαθέσιμα προϊόντα.
Ήδη καταγράφεται μεγάλη εγκατάλειψη καλλιεργειών, μείωση των στρεμματικών αποδόσεων αλλά και μείωση του ζωικού κεφαλαίου, αφού χιλιάδες ζώα οδηγούνται στη σφαγή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμφωνία Μόσχας-Καράκας για την αναδιάρθρωση του χρέους της Βενεζουέλας
 Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 12:18
Η Ρωσία και η Βενεζουέλα θα υπογράψουν στις 15 Νοεμβρίου μια συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους του Καράκας, βάσει της οποίας θα παραταθεί κατά 10 χρόνια η περίοδος αποπληρωμής του, δήλωσε σήμερα μια πηγή που έχει γνώση του θέματος.
Ο Βενεζουελάνος πρέσβης στη Ρωσία Κάρλος Ραφαέλ Τορτσόσα είχε δηλώσει την Τετάρτη στο Sputnik ότι η διορία για την υπογραφή της συμφωνίας αυτής είναι η 15η Νοεμβρίου, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα η πηγή αυτή.
Προκειμένου να ισχύσει η συμφωνία αυτή η Βενεζουέλα θα πρέπει να πληρώσει στη Ρωσία ένα σημαντικό ποσό έως το τέλος του 2017, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Επίσης, θα πρέπει να πληρωθούν οι Ρώσοι εξαγωγείς για τα προϊόντα που έχει ήδη λάβει η Βενεζουέλα.
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ έχει δηλώσει ότι η Μόσχα έχει ήδη συμφωνήσει να αναδιαρθρώσει ένα μέρος του χρέους του Καράκας, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βάσει άλλων όρων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξαλλη η Άγκυρα με νατοϊκή άσκηση στην Κρήτη
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 14:58
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία, για πρώτη μάλιστα φορά, η νατοϊκή άσκηση «Artemis Strike», η οποία διεξήχθη με τη συμμετοχή ελληνικών, αμερικανικών και γερμανικών δυνάμεων στην Κρήτη.
Η άσκηση «Άρτεμις» ολοκληρώθηκε την 9η Νοεμβρίου στο Πεδίο Βολής Κρήτης υπό την ευθύνη της Αμερικανικής Στρατιωτικής Διοίκησης Ευρώπης.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 200 Αμερικανοί και 650 Γερμανοί στρατιώτες έθεσαν σε εφαρμογή τα συστήματα αεράμυνας Patriot και Stinger. Η άσκηση έγινε με πραγματικά πυρά στη βάση πυραύλων του ΝΑΤΟ στα Χανιά.
Η άσκηση με την ονομασία «Άρτεμις» στόχευε στην παροχή πληρέστερης εκπαίδευσης με πραγματικά πυρά και στον έλεγχο των δυνατοτήτων των συστημάτων αεράμυνας.
Σε αυτή πήρε μέρος η 10η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και Πυραυλικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και το αρχηγείο των Ευρωπαίων Συμμάχων, ακολουθώντας σενάριο πραγματικής απειλής.

Γιατί «τσίμπησε» η Τουρκία
Διαστάσεις φαίνεται να έχει λάβει η άσκηση στη γειτονική χώρα, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του ε.α. αντιστρατήγου Fahri Erenel στα τουρκικά ΜΜΕ, «το ΝΑΤΟ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, θεωρεί ότι ένα κράτος-μέλος, η Τουρκία εν προκειμένω, είναι πιθανός εχθρός».
Προσθέτει, δε, ότι το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει μια νέα αμυντική αντίληψη εναντίον μιας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ και εξηγεί: «Οι ΗΠΑ έχουν υπερβεί το εμπάργκο όπλων. Υπάρχει κάποια χώρα που απειλεί την Ελλάδα; Οι απειλές του μέλλοντος είναι δηλαδή οι απειλές από την Τουρκία, ο ιστορικός εχθρός του ΝΑΤΟ δεν είναι η Ρωσία, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζεται ως "δυνητικός εχθρός"».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το 48ωρο της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα όπως το είδε η ψύχραιμη ματιά των ΜΜΕ

Mακελειό (στο Ίντερνετ πάντα, έτσι) από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η έγκριση από το Συμβούλιο των φυλακών και τον Εισαγγελέα του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια. Η αντιπολίτευση αντέδρασε κάπως σαν να έδωσε ο ίδιος ο Τσίπρας προσωπικά χάρη κι ένα γεμάτο Καλάσνικοφ στον Δημήτρη Κουφοντίνα, η κυβέρνηση έκανε την πάπια πετώντας το μπαλάκι στον εισαγγελέα, μίλησε κι ο πρέσβης των ΗΠΑ, χορτάσαμε discourse.
Τα γνωστά media από τη μεριά τους ξεπέρασαν τον εαυτό τους ζώντας τον Αρμαγεδδώνα τον ίδιο με το τι μπορεί να γίνει με τη 48ωρη άδεια (με πολύ σκληρούς περιοριστικούς όρους) του Δημήτρη Κουφοντίνα. Εμείς από τη μεριά προσπαθούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη για το πως θα εξελιχθεί το επεισοδιακό (not) διήμερο στο μυαλό του ΣΚΑΪ και στην πραγματικότητα. Έχουμε και λέμε:
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει από τη φυλακή. Πηγαίνει σπίτι του καρφί γιατί εκεί απέξω έχει 1.6 ρεπόρτερ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Ανοίγει την πόρτα για να πετάξει τα σκουπίδια, χτυπάει στο κεφάλι ένα δαιμόνιο ρεπόρτερ του E TV.
Μισή ώρα μετά, το μάτι του πιάνει το Μένιο Φουρθιώτη να έχει χώσει το πρόσωπό του στα σκουπίδια.
Πάει στο καφενείο να παίξει σκάκι. Λέει “ΜΑΤ”, σηκώνονται πάνω 8 μπάτσοι με πολιτικά.
Δεν τραβάει αυτό, πίσω στο σπίτι. Στην τηλεόραση, ο Πάνος Καμμένος σκέφτεται να φορέσει χλαμύδα για να τονώσει το πεσμένο ηθικό των ψηφοφόρων του.
Ακολουθεί η προβλεπέ βόλτα ως το αστυνομικό τμήμα με ζόρικο σλάλομ ανάμεσα σε ασφαλίτες και media. Επιστροφή στο σπίτι και μερικές ώρες από τα πράγματα που κάνουν όλοι οι άνθρωποι σπίτι τους.
Ο χρόνος που κάθεται στο σπίτι του είναι ανάλογος με τον αριθμό των τουιτεράδων που δηλώνουν ανήσυχοι για την ασφάλειά τους.
Επανάληψη της ίδιας ρουτίνας την επόμενη μέρα, ευτυχώς ο αξιωματικός υπηρεσίας στο τμήμα δέχεται να διώξει το Φουρθιώτη από τα σκουπίδια.
Τελικά επιστρέφει στη φυλακή προς προς έκπληξη όλων όσων είχαν καταλάβει ότι έχει αποφυλακιστεί κανονικά.
Στατιστικές μελέτες σημειώνουν ότι ήταν από το πραξικόπημα στην Τουρκία είχαν να πουν τόσοι πολλοί με έλληνες πολίτες τη μαλακία τους για ένα θέμα.


Σχολιο.- Δύο μέρες άδεια πήρε και φοβούνται ότι μπορεί να αποδράσει, ποιος αυτός που παραδόθηκε μόνος του την ώρα που τον αναζητούσε ολόκληρη η ελληνική αστυνομία και αυτός έκανε διακοπές στο αγκίστρι!!
Σχολιο.- ξυδι τοπ για ολες τις μικροαστικες βρωμιες και σκεψεις
Σχολιο.- ρε λακαμα δε σε ειδα να κοπτεσαι το ιδο γ τον ρουπακια , η αμα αμολησουν εξω καναα παιδερα η βιαστη
Σχολιο.- και λιγους εφαγε
Σχολιο.- για αυτο και δεν δικαζουν εναν κατηγορουμενο οι συγγενεις του θυματος. Τουλαχιστον οχι απο την εποχη του Μεσαιωνα.
Σχολιο.- και τι ειναι ο πατερας μου ρε? Καθαρμα εφοπλιστης που ξεκοκκαλησε τα φργκα του κοσμακη και αφησε χιλιαδες οικογενειες στο δρομο για τη κονομα, βασανιστης, οργανωτης εγκληματων κατα της ανθρωποτητας, ή πουλημενο τομαρι που για την καριερα του δε θα κολωνε να οδηγησει στη "σφαγη" ολοκληρο λαο? Αν ηταν ο Αξαρλιαν, δε θα μου αρεσε οπως δεν αρεσει σ' ολους αυτους που τα παιδια τους τα σκοτωσαν μπατσοι και φασιστες (με τη διαφορα ομως οτι φασιστομπατσοι τα εκαναν με προθεση και ειναι ολοι εξω. Με το μονο που μπορεις να το συγκρινεις ειναι με τα φανταρια που σκοτωθηκαν στο στρατο απο ατυχηματα. Κι ομως για κανεναν θανατο φανταρου δεν πηγε φυλακη κανεις γιατι δεν εγινε απο προθεση. Γκε Γκε βλακα? (Και κατι για να χαρεις. Αν υπηρχε ακομα 17Ν πιθανοτατα ο Τσιπρας δε θα ηταν τοσο ρουφιανος. θα κωλωνε!)
Σχολιο.- προσωπικά αν είχα πατέρα τον Μάλλιο θα τον σκότωνα εγώ. Οπότε μην ρωτάς αν ήταν συγγενείς μας τα θύματα. Το ίδιο θα λέγαμε.

(Όσο για το αν ήταν ακροδεξιός που ρωτάνε παρακάτω, αν ήταν ακροδεξιός και κανέναν να μην είχε σκοτώσει πάλι εναντίον του θα ήμαστε)
Σχολιο.- Οι φασιστες κανα ανθρωπακι για το χρωμα τη ρατσα τις ιδεες τη θρησκεια και τα γουστα του, θα σκοτωναν.Οχι κανα καρκινο της κοινωνιας. "Οταν βαζεις βομβες..." εχεις ευθηνη να μην παθει καποιος κατι και το διασφαλιζεις με καθε τροπο. Οι φασιστες ριχνουν στα τυφλα. Για αυτο το λογο δεν υπαρχουν ασχετα θυματα απο βομβες με ευθυνη των αναρχικων / αριστερων οργανωσεων. Το νομο τον εχουν οι φασιστες στα χερια τους (κρατος και παρακρατος) απο την αρχη της δημιουργιας του κρατους χωρις ελεγχο και χωρις ηθος. Επαναστατης δεν ειμαι, πια. Και πιστεψε με τωρα ειμαι πολυ χαλαρος για αυτο μοκο που θα μου πειςκαι τι θα κανω. Με τους φασιστες δε μιλας. τους σπας το κεφαλι.
Σχολιο.- Βαλε και τον Φυσά,τον Γρηγορόπουλο και τον Τεμπονέρα,βάλε τους νεκρούς και τιυς βασανισμένους των Παττακων,βαλε τον πατέρα Μητσοτακη που ήθελε έξω ολους τους δολοφόνους χουντικούς και μετά σκέψου.
Επισης σκέψου ότι πρόκειται για διήμερη του νόμου της ΝΔ.
Όχι για αποφυλάκιση δολοφόνων όπως έκαναν μέχρι τώρα.
Σχολιο.- Καποιος κακοηθης θα μπορουσε να γραψει Τεμπονερας Ομως μιλαμε για νομους που ισχυουν σε ολον τον κοσμο (για την 48ωρη αδεια αποφυλακισης) πλην σουδαν , σαουδικης αραβιας, β.κορεας
Σχολιο.- Παττακός. Χειρότερος και αποφυλακίστηκε στα 15 χρόνια, όχι να πάρει διήμερη άδεια. Όχι; Όταν οι νόμοι σε μια χώρα έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά τέτοια θα έχουμε.
Σχολιο.- θα ήθελες ένας που πολέμησε στην Αλβανία (λενε ότι είναι μούφα βασικά ότι ο Παττακος πολεμισε στην Αλβανια) να σκοτώσει τον πατέρα σου,ολους σου τους φίλους, να βιάσει και να βασανίσει τη μανα σου, να βασανίσει φρικτά με πυρωμενες βελόνες στην ουρήθρα εσένα κλπ;
Σχολιο.- Ε κάνε ένα άγαλμα αφού πολέμησε παπάρα ε παπάρα ... και ο παππούς μου πολέμησε αλλά δεν έκανε πραξικόπημα ....
Σχολιο.- Ρε, μην τους απαντάτε σοβαρά. Τέτοιο πόνο, έχω να δω καιρό.
Σχολιο.- Αφιερωμένη στους "εξισωτές των δύο άκρων" (που σχολιάζουν καί από εδώ) η ανάρτηση του γιού του δολοφονημένου Νίκου Τεμπονέρα...

Dionisis Temponeras

«Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάω και σε μια άλλη κηδεία θύματος» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την 48ωρη άδεια του Δ. Κουφοντίνα.
Ξεχνά προφανώς ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες .Και είδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες - οι κάθε λογής Καλαμπόκες, Ρουπακιάδες, Παττακοί - να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν την θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας.
Δεν έδει ξε ο ίδιος και η οικογένεια του την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού. Δεν βρήκαν μια λέξη να αρθρώσουν οι δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας, αλλά δύο μέρες τώρα εκμεταλλεύονται πολιτικά τους νεκρούς τους, για να ξεπλύνουν τα ανομήματα της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο της Siemens που είναι σε εξέλιξη και στα Paradise Papers, στρέφοντας άλλου την προσοχή της κοινής γνώμης.
Ο ίδιος στην τοξική και νεοφιλελέυθερη σκέψη του προφανώς δεν έχει βρει ούτε τη στοιχειώδη ισορροπία που εμπεριέχει η αστική δημοκρατία. Εκείνης που επιβάλλει η συμπεριφορά μιας οργανωμένης κοινωνίας σε ανθρώπους που χρεώνονται την ευθύνη των πράξεων τους, να μην είναι εκδικητική, αλλά να προτάσσει τον ανθρωπισμό. Εκείνης που δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως αιώνιο εγκληματία και του παρέχει στοιχειώδη δικαιώματα που παρέχονται από το νόμο.
Δεν είμαστε ίδιοι κ. Περιφερειάρχη. Δεν θα είμαστε ποτέ…

Σχολιο.- Ο Αξαρλιαν, σιγουρα στοιχειωνει τον υπνο οσων μελων της 17Ν ειναι μπλεγμενοι ειτε αμεσα ειτε εμμεσα, παντως ακουσια, στον αδικο θανατο του. Ειναι εκατομμυρια ομως οι μαναδες του Κοσμου, που εχουν χασει αδικα τα παιδια τους, θυσια στους αμετρητους ιμπεριαλιστικους πολεμους για τα συμφεροντα των καπιταλιστων. Η 17Ν αγωνιστηκε ενοπλα, για να αλλαξει αυτον τον αιματοβαμμενο και βαρβαρο κοσμο, της δουλειας και της εκμεταλλευσης. Δικαστηκε για αυτο και καταδικαστηκε, ως εχθρος του συστηματος που παλεψε να ανατρεψει. Απο κει και περα η υστερια των ΜΜΕ για τη νομιμη αδεια Κουφοντινα, αποπροσανατολιζει και συγκαλυπτει τις πολλες και ποικιλες ανομιες του σαπιου συστηματος που υπηρετει, απο το ποπολο... Οπως για παραδειγμα να ξεχαστουν οι λιστες Παναμα, Λιχτενσταιν, Λουξεμβουργου, Λαγκαρντ κτλ. Αυτη την υποκρισια και την επιχειρουμενη χειραφετηση των μαζων μεσα απο την πληρωμενη προπαγανδα των συστημικων ΜΜΕ, καυτηριαζει το αρθρο. Απο κει φανταζομαι, προκυπτει και το καυστικο χιουμορ της δημοσιευσης..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χεζμπολάχ: «Η Σαουδική Αραβία έχει κηρύξει πόλεμο στο Λίβανο»
 Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 17:01
Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, λέγοντας ότι έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Λίβανο, ενώ πρόσθεσε ότι η παραίτηση και η κράτηση του Λιβανέζου πρωθυπουργού Χαρίρι στο Ριάντ, είναι «μία χωρίς προηγούμενο παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου».
Προέτρεψε δε τον παραιτηθέντα το Σάββατο Χαρίρι να επιστρέψει στο Λίβανο, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι ακόμη νόμιμη και δεν έχει διαλυθεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο Δελχί: Θα ψεκάσουν με νερό πάνω από την πόλη για να αντιμετωπίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση
 Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 13:15
Οι αρχές της Ινδίας πρόκειται να ψεκάσουν με νερό το Νέο Δελχί σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το τοξικό νέφος που έχει θέσει την ινδική πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, καθώς οι συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν στο Σαββατοκύριακο.
Η παράνομη καύση χόρτων στα αγροκτήματα γύρω από το Νέο Δελχί, οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων σε μια πόλη με περιορισμένο δίκτυο δημόσιων μέσων μεταφοράς και η σκόνη από τις οικοδομές έχουν προκαλέσει την κρίση με την ατμοσφαιρική ρύπανση.
«Ο ψεκασμός με νερό είναι ο μοναδικός τρόπος να μειωθούν τα επικίνδυνα επίπεδα μόλυνσης» δήλωσε ο Σρούτι Μαρντουάζ, ο αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος που είναι αρμόδιος για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.
Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τα σχέδιά της να ψεκάσει νερό από ύψος 100 μέτρων, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν αυτό θα γίνει σε ολόκληρη την πόλη των 22 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ένα πυκνό, γκρίζο νέφος καλύπτει το Νέο Δελχί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Σύμφωνα με μέτρηση της αμερικανικής πρεσβείας στην πόλη, η συγκέντρωση των μικροσωματιδίων έφτανε τα 523 ανά κυβικό μέτρο σήμερα το πρωί, με το ανώτατο όριο του «καλού» αέρα να είναι το 50.
Τα μικροσωματίδια αυτά είναι περίπου 30 φορές πιο λεπτά από μια ανθρώπινη τρίχα και όταν κάποιος τα εισπνέει, αυτά φτάνουν βαθιά στους πνεύμονες, προκαλώντας έμφραγμα, εγκεφαλικό, καρκίνο στους πνεύμονες ή αναπνευστικά προβλήματα.
Παρά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της Ινδίας, η ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί παραμένει σταθερά «επικίνδυνη» ή πάνω από αυτό το όριο.
Έχει δοθεί εντολή να σταματήσουν όλες οι οικοδομικές δραστηριότητες, έχει περιοριστεί η κίνηση των οχημάτων και έχει τετραπλασιαστεί το κόστος στάθμευσης προκειμένου οι πολίτες να προτιμούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα φορτηγά επιτρέπεται να εισέρχονται στην πόλη μόνο αν μεταφέρουν βασικά είδη, ενώ έχει επανέλθει σε ισχύ ο δακτύλιος.

Το ανώτερο δικαστήριο του Νέου Δελχί εξέδωσε χθες Πέμπτη απόφαση, με την οποία ζητεί από την τοπική αυτοδιοίκηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να προκαλέσει τεχνητή βροχή προκειμένου να περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση, ένα μέτρο που λαμβάνεται και στο Πεκίνο.
Η Ανουμίτα Ροϊτσοουντούρι, εκτελεστική διευθύντρια του Κέντρου Επιστημών και Περιβάλλοντος στο Νέο Δελχί, δήλωσε ότι ο ψεκασμός με νερό θα βοηθήσει, αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα.
«Πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή ένα ευρύ φάσμα μέτρων για τον περιορισμό του νέφους προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα το συντομότερο δυνατό» τόνισε.

Ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νέου Δελχί Άρβιντ Κεζριουάλ είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα την πόλη «θάλαμο αερίων», ενώ ζήτησε να συναντηθεί εκτάκτως με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και άλλες γειτονικές πολιτείες για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.
Οι πιο πλούσιοι κάτοικοι της ινδικής πρωτεύουσας σπεύδουν να προμηθευτούν ιονιστές και μάσκες. «Έχω εγκαταστήσει έξι ιονιστές στο σπίτι μου, έκλεισα όλα τα παράθυρα, αλλά τα μάτια μου εξακολουθούν να τρέχουν» δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης.

Η Σατιέντρα Κούμαρ Τζάιν, υπουργός Υγείας του Νέου Δελχί, κατήγγειλε ότι οι εργάτες που ζουν σε παραγκουπόλεις ή κάτω από μεγάλους αυτοκινητόδρομους υποφέρουν περισσότερο. Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια, τα νοσοκομεία της πόλης δέχονται χιλιάδες ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το 2016 η Παγκόσμια Τράπεζα, σχεδόν 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ινδία πέθαναν εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης το 2013.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός του κρατείται στη Σαουδική Αραβία
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 05:40
Η κυβέρνηση του Λιβάνου πιστεύει πως ο Σάαντ αλ Χαρίρι κρατείται στη Σαουδική Αραβία, απ' όπου ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα του πρωθυπουργού, δήλωσαν δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στη Βηρυτό, εν μέσω μιας κρίσης που βαθαίνει κι έχει φέρει τη χώρα στην πρώτη γραμμή της εντεινόμενης σύγκρουσης ανάμεσα στο Ριάντ και την Τεχεράνη.
Μια τρίτη πηγή, ένας πολιτικός που συνδέεται με τον Χαρίρι, ο οποίος θεωρείτο σύμμαχος του Ριάντ, τόνισε πως η σαουδαραβική μοναρχία τον διέταξε να παραιτηθεί και τον έχει θέσει ουσιαστικά σε κατ' οίκον περιορισμό. Μια τέταρτη πηγή, ενήμερη για την κατάσταση, ανέφερε ότι το Ριάντ πράγματι ελέγχει και περιορίζει τις κινήσεις του.
Το «Κίνημα για το Μέλλον», το πολιτικό κόμμα του Χαρίρι, σε ένα τηλεοπτικό του διάγγελμα, όπου εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Λιβανέζος πολιτικός, ανέφερε ότι η επιστροφή του είναι απαραίτητη.
Η ανακοίνωση του Χαρίρι το Σάββατο ότι παραιτείται, την οποία ανέγνωσε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από τη Σαουδική Αραβία, άφησε άναυδους ακόμη και τους πιο στενούς του συνεργάτες και ενέπλεξε ακόμη περισσότερο τη Βηρυτό στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ριάντ και την Τεχεράνη.
Η ανακοίνωση της παραίτησής του και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο έγινε τροφοδότησε τη σεναριολογία περί του ότι ο σουνίτης πολιτικός εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη Σαουδική Αραβία, η οποία επιδιώκει να πλήξει το Ιράν και τον σύμμαχό του στον Λίβανο, το ισχυρό σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ.
Στο διάγγελμα με το οποίο γνωστοποίησε πως παραιτείται, ο Χαρίρι κατήγγειλε ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ σπέρνουν διχόνοια στα αραβικά κράτη, ενώ υποστήριξε πως υπήρχε σχέδιο για τη δολοφονία του. Ο πατέρας του, πρώην πρωθυπουργός, είχε σκοτωθεί το 2005 σε μια βομβιστική επίθεση.
Η Σαουδική Αραβία έχει διαψεύσει πως ο Χαρίρι τελεί υπό κράτηση. Ο ίδιος ο Σάαντ αλ Χαρίρι δεν έχει δηλώσει τίποτα για αυτό, ούτε έχει αρνηθεί πως οι κινήσεις του περιορίζονται.
«Το να περιορίζεται η ελευθερία του Χαρίρι στο Ριάντ αποτελεί μια επίθεση στην εθνική κυριαρχία του Λιβάνου. Η αξιοπρέπειά μας είναι συνυφασμένη με τη δική του αξιοπρέπεια. Θα συνεργαστούμε με (ξένα) κράτη για να επιστρέψει στη Βηρυτό» ανέφερε ένα ανώτερο στέλεχος της λιβανέζικης κυβέρνησης, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, καθώς επίσημα η Βηρυτός δεν έχει ακόμα εκφράσει δημόσια αυτήν τη θέση.
Συνεργάτες του Χαρίρι αρνούνταν έως την Πέμπτη πως ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν υπό κράτηση κατ' οίκον, όμως άλλαξαν εντελώς τόνο έπειτα από μια συνεδρίαση του Κινήματος για το Μέλλον στο σπίτι του στη Βηρυτό χθες.
Μια ανακοίνωση που ανέγνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Φουάντ Σινιόρα ανέφερε ότι η επιστροφή του είναι «απαραίτητη για να ανακτηθεί η τήρηση της εσωτερικής και εξωτερικής ισορροπίας του Λιβάνου και στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού της νομιμότητας στον Λίβανο».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: «Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στη χώρα ο Χαρίρι»
 Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 10:32
Ο ηγέτης των Δρούζων του Λιβάνου Ουαλίντ Τζουμπλάτ δήλωσε την Παρασκευή ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στη χώρα ο πρωθυπουργός Σάαντ αλ-Χαρίρι, ο οποίος ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την απόφασή του να παραιτηθεί το Σάββατο από τη Σαουδική Αραβία.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τζουμπλάτ έγραψε ότι έπειτα από μια εβδομάδα απουσίας από τον Λίβανο «είτε εκούσια, είτε διά της βίας, ήρθε η ώρα για τον Σάαντ να επιστρέψει».
«Παρεμπιπτόντως, δεν έχει άλλη επιλογή» πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση του Χαρίρι το Σάββατο ότι παραιτείται, την οποία ανέγνωσε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από τη Σαουδική Αραβία, άφησε άναυδους ακόμη και τους πιο στενούς του συνεργάτες και ενέπλεξε ακόμη περισσότερο τη Βηρυτό στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ριάντ και την Τεχεράνη.
Η δήλωση παραίτησης και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο έγινε τροφοδότησε τη σεναριολογία περί του ότι ο σουνίτης πολιτικός εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη Σαουδική Αραβία, η οποία επιδιώκει να πλήξει το Ιράν και τον σύμμαχό του στον Λίβανο, το ισχυρό σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ.
Στο διάγγελμά του ο Χαρίρι κατήγγειλε ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ σπέρνουν διχόνοια στα αραβικά κράτη, ενώ υποστήριξε πως υπήρχε σχέδιο για τη δολοφονία του. Ο πατέρας του, πρώην πρωθυπουργός, είχε σκοτωθεί το 2005 σε μια βομβιστική επίθεση.
Η Σαουδική Αραβία έχει διαψεύσει πως ο Χαρίρι τελεί υπό κράτηση. Ο ίδιος ο Σάαντ αλ Χαρίρι δεν έχει δηλώσει τίποτα για αυτό, ούτε έχει αρνηθεί πως οι κινήσεις του περιορίζονται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών του Λιβάνου σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Χαρίρι στη Σαουδική Αραβία
 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, 19:55
Ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών του Λιβάνου θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία την επόμενη εβδομάδα και έλαβε «θετική απάντηση» από Σαουδάραβες αξιωματούχους για την πιθανότητα να συναντηθεί με τον Σαάντ Χαρίρι, τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον εκπρόσωπό του.
Ο επικεφαλής της Μαρωνιτικής Εκκλησίας, Πατριάρχης Μπεσάρα Μπούτρος Αλ Ράι, θα μεταφέρει στο Ριάντ το μήνυμα ότι «ο Λίβανος δεν μπορεί να αντέξει μια σύρραξη», είπε ο εκπρόσωπος Ουάλιντ Γκαγιάντ. Έχει συμφωνηθεί κατ' αρχήν μια συνάντηση μεταξύ του Αλ Ράι και του Χαρίρι, πρόσθεσε.
Δύο υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχου του Λιβάνου άφησαν σήμερα να εννοηθεί ότι η Σαουδική Αραβία κρατά τον Χαρίρι, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά το περασμένο Σάββατο, ενώ βρισκόταν στο Ριάντ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωθυπουργός Πολωνίας: Ο χριστιανισμός στην Ευρώπη δεν πρέπει να υφίσταται ιδεολογική λογοκρισία
 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, 19:46
Η Πολωνία θέλει να είναι σίγουρη ότι οι χριστιανικές παραδόσεις δεν υφίστανται «ιδεολογική λογοκρισία» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο, υπογραμμίζοντας την αντίθεση του κόμματός της, του εθνικιστικού, ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) στην μετανάστευση των μουσουλμάνων.
Μαζί με την Ουγγαρία, η Πολωνία αρνήθηκε να αποδεχθεί το μερίδιό της στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την ανακατανομή στις χώρες της ΕΕ χιλιάδων αιτούντων άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα. Ο ισχυρισμός της Βαρσοβίας είναι ότι μουσουλμάνοι μετανάστες εγείρουν μια απειλή στην εθνική ασφάλεια και σταθερότητα της χώρας.
Σε μια ομιλία της για θέματα εξωτερικής πολιτικής, η Σίντλο δήλωσε ότι οι χριστιανοί στην Ευρώπη δεν θα πρέπει να νιώθουν άβολα ή ντροπιασμένοι για την πίστη τους και τις παραδόσεις τους.
«Τασσόμαστε υπέρ μιας (ΕΕ) όπου οι χριστιανικές παραδόσεις δεν υφίστανται ιδεολογική λογοκρισία», τόνισε σε συνέδριο που διοργάνωσε το πολωνικό ινστιτούτο διεθνών σχέσεων.
Οι σφυγμομετρήσεις στην Πολωνία – μιας από τις πλέον ομοιογενείς χώρες εθνοτικά και θρησκευτικά στην Ευρώπη – δείχνουν ότι τρεις στους τέσσερις Πολωνούς τάσσονται ενάντια στην υποδοχή προσφύγων.
Σε μια συγκεκαλυμμένη κριτική ενάντια στην Γαλλία και την Γερμανία, τις παραδοσιακές κινητήριες δυνάμεις της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, η Σίντλο δήλωσε ότι χώρες όπως η Πολωνία θα πρέπει να διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην διαδικασία λήψης αποφάσεων του μπλοκ.
«Η αρχή της ΕΕ για το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών της θα σταματήσει να είναι ένα κενό γράμμα, όταν ο διάλογος για το μέλλον της ΕΕ θα γίνεται με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, όχι σε τρεις ή τέσσερις πρωτεύουσες», σημείωσε.
Η πρωθυπουργός της Πολωνίας επανέλαβε ότι η χώρα της θα παραμείνει μέλος της ΕΕ, αλλά ο αυξανόμενος ευρωσκεπτικιστικός σε αρκετές χώρες αποτελεί ένα σημάδι ότι «αρκετοί πολιτικοί» είναι απρόθυμοι να αναγνωρίσουν τα προβλήματα εντός του μπλοκ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Γιωργος Βουτσης (γιος του προεδρου της Βουλης) στους αλληλεγγυους που υποδεχτηκαν τον Δημητρη Κουφοντινα εξω από την φυλακη του Κορυδαλλου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτης Κουβελης για 48ωρη Κουφοντινα «ο νομος δεν εξαιρει κανενα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα δικαστήρια ο Καμμένος κατά της εφημερίδας «Τα Νέα» για την πώληση πολεμικού υλικού
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 10:00
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας «Τα Νέα» προαναγγέλλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας αναφορικά με τη διακρατική συμφωνία για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.
Ηδη μεχρι τωρα ειπε ο Καμμενος εχει καταθεσει 50αγωγες εναντια στην εφημεριδα «Τα Νεα». Για τις ψευτιες που γραφουν εννοουσε, γιατι πλεον τα Νεαεχουν καταντησει κατά κοινη ομολογια μια σιχαμενη πατσαβουροφυλλαδα.
«Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας "Τα Νέα" που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμμένος στον ΣΚΑΪ: «Όταν θα μπει ο Μαρινάκης μέσα, να δω τι θα κάνουν...»
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 12:15
Ευθεία επίθεση εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που αναφέρεται στον ίδιο, εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος το πρωί της Παρασκευής μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε λόγο για στοχοποίησή του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας: «Έχει αγοράσει επτά εφημερίδες για να χτυπάει εμένα και την κυβέρνηση».
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα προς όσους υπερασπίζονται τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όταν θα μπει ο Μαρινάκης μέσα, να δω τι θα κάνουν όλοι αυτοί».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι λέει ο υπουργός Άμυνας
Τα σημερινά Fake News είναι ότι ο πήγαν να συλλάβουν τον διευθυντή των "ΝΕΩΝ" μετά από μήνυση Καμμένου
10.11.2017 | 18:27
Tο νέο αφήγημα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι ότι κατόπιν μήνυσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για συκοφαντική δυσφήμιση, κινήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου για τη σύλληψη του διευθυντή της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Παναγιώτη Λάμψια, με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας για τη Σαουδική Αραβία.
Με γλαφυρή περιγραφή, αναλύεται από διάφορα ιντερνετικά ΜΜΕ, το πώς ο Παναγιώτης Λάμψιας, σχεδόν... ηρωικά, κατάφερε να γλιτώσει το αυτόφωρο, καθώς δε βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί να «εκτελέσουν» τα δέοντα μετά τη μήνυση Καμμένου.
Τα ίδια τα "ΝΕΑ" αναφέρουν μεταξύ άλλων:
"Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί με ΤΑ ΝΕΑ προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασ. Παπαδόπουλου, ο υπουργός Άμυνας αποπειράθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Παν. Λάμψια κινώντας σε βάρος του τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση."
"Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δήλωσε άγνοια τόσο για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς όσο και για την για την προσπάθεια να εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτοφώρου κατά του διευθυντή των ΝΕΩΝ, διότι ο μηνυτής-υπουργός κατά την πάγια πρακτική του, και προκειμένου να παρακάμψει τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, δεν υπέβαλλε την μήνυση στην Εισαγγελία», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση των "ΝΕΩΝ".
Με μια μικρή διαφορά ωστόσο: Οι αστυνομικοί έψαχναν τον Παναγιώτη Λάμψια για να τον ενημερώσουν για θέματα ασφαλείας, ενώ ο Πάνος Καμμένος, αν και το πρωί με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη για το εν λόγω δημοσίευμα, δεν έχει καταθέσει καμία μήνυση προς το παρόν, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter.
«Είναι μοναδικό!! Η κεκτημένη ταχύτητα να μου κάνουν επίθεση οδηγεί Γεννηματά και Τσιόδρα να βγάζουν ανακοίνωση για μύνηση που δεν έκανα» έγραψε ο Π. Καμμένος.
Παράλληλα, και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν και δεν έχει αναφερθεί από κάποια αστυνομική υπηρεσία ότι έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια.
Άρα τίθεται ένα εύλογο ζήτημα που καλό θα ήταν να απαντήσουν οι... αφηγητές, οι οποίοι δημιούργησαν και όλον τον θόρυβο: Γιατί διαδίδουν ότι κατατέθηκε μήνυση;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛ.ΑΣ.: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΒΑΝ
Τα Νέα: Ηρθαν να συλλάβουν τον διευθυντή της εφημερίδας -Καμμένος: Δεν έκανα μήνυση
 10|11|2017 18:33

Τα σημερινα Fake News  καλύπτουν την υπόθεση της μήνυσης Καμμένου κατά των Νέων και την απόπειρα σύλληψης του διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια με την διαδικασία του αυτοφώρου.
Σύμφωνα με όσα έγραψαν «Τα Νέα» και το in.gr λίγο μετά τις 16;00,αστυνομικοί μετέβησαν στα γραφεία της εφημερίδας στη λεωφόρο Συγγρού 340, προκειμένου να συλλάβουν τον διευθυντή των Νέων Παναγιώτη Λάμψια μετά από την κίνηση του κ. Καμμένου να στραφεί δικαστικά κατά της εφημερίδας για δημοσίευμα επί του θέματος της διακρατικής συμφωνίας για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία..
Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν και δεν έχει αναφερθεί από κάποια αστυνομική υπηρεσία ότι έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια.
Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter διέψευσε ότι υπέβαλε μήνυση κατά του δημοσιογράφου και της εφημερίδας. Καυτηρίασε μάλιστα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον εκπρόσωπο του Ποταμιού, οι οποίοι έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις.
«Είναι μοναδικό!! Η κεκτημένη ταχύτητα να μου κάνουν επίθεση οδηγεί Γεννηματά και Τσιόδρα να βγάζουν ανακοίνωση για μύνηση που δεν έκανα» έγραψε ο Π. Καμμένος.
 Νωρίτερα, σε άρθρο με ψευτιες που ανέβασαν «Τα ξεφτιλοΝέα» και το ξεφτιλο in.gr γίνεται λόγος για «άθλια επίθεση κατά των Νέων» από τον υπ. Αμυνας ο οποίος, όπως αναφέρει «επιχειρεί να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθυνες που έχει για την πώληση στρατιωτικου οπλισμου στη Σαουδικη Αραβία».

 Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ
Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Τα Νέα» που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών.

Γεννηματά: Χθες ήθελαν έξω τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν φυλακή το διευθυντή των Νέων
Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, εγκαλεί τον Πάνο Καμμένο ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Χαρακτηρίζει δε ως συνένοχο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Τσιόδρας: Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει με Τουρκία του Ερντογάν
Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας ανήρτησε το παρακάτω tweet.

 Η απάντηση Καμμένου μέσω ΣΚΑΪ
Για το «θέμα της Σαουδικής Αραβίας και του πληρεξούσιου», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, αφού υποστήριξε ότι «το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ είναι ψευδές» ανακοίνωσε ότι «ζήτησε να αναρτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα έγγραφο που αφορά στη διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής των συγκεκριμένων πυρομαχικών που υπογράφεται από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και υπεύθυνο για την εξαγωγή αυτή είναι ο κ. Παπαδόπουλος που εκτελεί χρέη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα».
Ο ίδιος τόνισε ότι «Εμείς πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι εκπρόσωπος του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή που έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου. Το Ιούνιο υπεγράφη η συμφωνία που λέει ότι ξεκινούν οι διαδικασίες». Αναφορικά με τα F16 ο κ. Καμμένος στην τηλεοπτική συνέντευξη άσκησε κριτική στην ΝΔ λέγοντας ότι «για τα F16 η διαδικασία είναι αυτή που ενώ την έχουν ψηφίσει στη Βουλή στη συνέχεια βγάζουν ανακοινώσεις» και ξεκαθάρισε ότι η αναβάθμιση των F16 θα προχωρήσει.
Επίσης, ανέφερε ότι έχοντας έλθει από τη σύνοδο υπουργών του ΝΑΤΟ, όπου η Τουρκία έβαλε θέμα άλλη μία φορά για την κατάργηση της συμφωνίας για την παρουσία της δυνάμεως του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του προσφυγικού, «είχαμε τη στήριξη όλων των κρατών-μελών, απερρίφθη το αίτημα της Τουρκίας και αποφασίστηκε να συνεχίσει την παρουσία του το ΝΑΤΟ το οποίο και έχει αποτρέψει μεγάλες ροές». «Αλλά αυτό που εξηγήσαμε είναι ότι οι ροές δεν έχουν σταματήσει. Είναι μια θετική απόφαση και το σημαντικό είναι ότι το σύνολο των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στήριξε την ελληνική θέση» κατέληξε ο κ. Καμμένος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βομβες Νταισενμπλουμ, μιλωντας στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο. «Σωσαμε τις τραπεζες σε βαρος των ελληνων φορολογουμενων». Παραδεχτηκε ότι οι τραπεζες σωθηκαν με χρηματα των ελληνων πολιτων, κατι που όπως ειπε με τα γνωστα του ψεματα, δεν πρεπει να επαναληφθει. Και συνεχισε τα ψεματα λεγοντας  ότι η αποκατασταση των συλλογικων διαπραγματευσεων στα εργασιακα απετελει προτεραιοτητα στον επομενο χρονο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


340.000 νοικοκυρια δεν εχουν να πληρωσουν το ηλεκτρικο


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



70χρονος καταδικάστηκε γιατί έκλεψε ένα κοτόπουλο για το πεινασμένο διαβητικό εγγόνι του στη Λαρνακα
10/11/2017
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κυπριακή κοινή γνώμη και έντονα επικριτικά σχόλια από τα μέσα ενημέρωσης, η επιβολή προστίμου 250 ευρώ, από δικαστήριο, σε 70χρονο παππού, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή αναγκάστηκε να κλέψει ένα κοτόπουλο αξίας 6.40 ευρώ, από υπεραγορά στη Λάρνακα, για να δώσει φαγητό στο διαβητικό εγγονάκι του.
Ο ηλικιωμένος εξήγησε στο δικαστήριο ότι αναγκάστηκε να κλέψει το κοτόπουλο, επειδή είχε καθυστερήσει να σταλεί η σύνταξή του και δεν είχε χρήματα για να αγοράσει φαγητό στο εγγονάκι του, που βρίσκεται υπό την προστασία του. «Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Αναγκάστηκα και έκλεψα, γιατί δεν πληρώθηκα τη σύνταξή μου. Λυπόμουν να μείνει νηστικό το παιδί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο ο ηλικιωμένος, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν συγκινήθηκε από την τραγική κατάσταση του ηλικιωμένου.
Το περιστατικό συνέβη σε γνωστή υπεραγορά της Λάρνακας και τον 70χρονο αντιλήφθηκε υπάλληλός της. Πολίτες καλούν σε μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης υπεραγοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Με ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, αναφέρει ότι δεν ήρθε εις γνώση του, η υπόθεση κλοπής από συνταξιούχο.
«Ουδέποτε τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για οδηγίες και ουδέποτε ζητήθηκε η μη δίωξη ή η αναστολή ποινικής δίωξης, έτσι ώστε να μπορούσε ο ίδιος να έχει γνώση και να ασκήσει οποιανδήποτε διακριτική ευχέρεια στην υπόθεση της κλοπής από συνταξιούχο μικρής αξίας τροφίμου από υπεραγορά», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται παράλληλα ότι «η ευκολία με την οποία ασκείται κριτική στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα, χωρίς γνώση των γεγονότων, είναι αξιοσημείωτη».
Επίσης, σημειώνεται ότι «η άσκηση ποινικής δίωξης, λόγω της φύσης του αδικήματος, έγινε από την Αστυνομία κατόπιν απαίτησης του διευθυντή της υπεραγοράς».
Ο Γενικός Εισαγγελέας θα ζητήσει από τον πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει χάρη στον συνταξιούχο, ενώ θα ζητήσει και διαγραφή του προστίμου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανική και αμερικανική πρεσβεία δυσαρεστήθηκαν από την άδεια στον Κουφοντίνα. Δηλαδή τι θέλουν τώρα;
Θα βγάλει καμιά ανακοίνωση ο Κοτζιάς να λέει στις πρεσβείες ΗΠΑ και Βρετανίας ότι παρεμβαίνουν σε εσωτερικές μας υποθέσεις ή μέχρι Ισπανία μας παίρνει;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο  Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, κατήγγειλε την προώθηση τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» από Συρία και Ιράκ στη Λιβύη και τη δημιουργία μίας νέας κατάστασης «στρατηγικής ανισορροπίας», που αναγκάζει την Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις, προσθέτοντας: «Πρέπει να έχουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες που θα μας αποζημιώσουν γι' αυτή την ανισορροπία στην περιοχή ώστε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία, που συνιστά επιπρόσθετη απειλή όχι μόνο για μας αλλά και για την Ευρώπη».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν τα ξημερώματα 10 νεαρούς Παλαιστίνιους, κάνοντας τρομοκρατικές εφόδους στα σπίτια τους, στην πόλη Καμπατίγια της βόρειας Δυτικής Οχθης.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση άρσης της βουλευτικής της ασυλίας, προκειμένου να λογοδοτήσει για κατηγορίες σχετικά με φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο με εγκλήματα του «Ισλαμικού Κράτους». «Είναι προτιμότερο να είσαι τζιχαντιστής που επιστρέφει από τη Συρία παρά βουλευτής που καταγγέλλει τις ωμότητες του "ΙΚ"», σχολίασε η Λεπέν.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Καταλονία μετά τις προχτεσινές διαδηλώσεις και τους αποκλεισμούς δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών που συνδυάστηκαν με την απεργία που προκήρυξε το Συνδικάτο Ιντερσιντικάλ,  οι ανεξαρτησιακές δυνάμεις προετοιμάζουν διαδήλωση στη Βαρκελώνη το απόγευμα του Σαββάτου, με κεντρικό αίτημα την απελευθέρωση των «πολιτικών κρατουμένων».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αμέτρητα τα «ταξικά τείχη» μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου
Την ώρα που «γιορταζόταν» η 28η επέτειος, η στατιστική υπηρεσία της χώρας έκανε λόγο για 16 εκατ. φτωχούς και αποκλεισμένους

Με διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και απόκρυψη της βάρβαρης πραγματικότητας για εκατομμύρια Γερμανούς στην καπιταλιστική «ενωμένη Γερμανία», «γιορτάστηκαν» και φέτος από τους κυβερνώντες τα 28 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου (9 Νοέμβρη 1989). Ο (σοσιαλδημοκράτης) δήμαρχος της πόλης, Μίχαελ Μίλερ, συμμετέχοντας σε σχετική εκδήλωση, απέφυγε να αναφερθεί στη δραματική επιδείνωση της ζωής που ακολούθησε την καπιταλιστική παλινόρθωση για το σύνολο του γερμανικού λαού, αλλά και στα αμέτρητα «ταξικά τείχη» που έχουν υψωθεί σε όλη τη χώρα: «Η δέσμευση για ελευθερία, για καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας είναι αποτέλεσμα της κληρονομιάς που άφησαν πίσω τους τα θύματα της τυραννίας και της τρομοκρατίας», είπε.

Την ύψωση του τείχους επέβαλε ο ιμπεριαλισμός
Ολοι οι εκφραστές του ιμπεριαλισμού, που «πανηγυρίζουν» κάθε χρόνο τέτοια μέρα, κρύβουν πως την ύψωση του τείχους επέβαλαν οι λυσσαλέες ιμπεριαλιστικές προσπάθειες να ανατραπεί η σοσιαλιστική οικοδόμηση στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ). Κρύβουν πως το Βερολίνο βρισκόταν ολόκληρο στο έδαφος της ανατολικής Λαϊκής Γερμανίας και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία) επέβαλαν με απειλές το διαχωρισμό ενός τμήματός του και τη διατήρηση εκεί των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής.
Τα σύνορα ανάμεσα στο Δυτικό και στο Ανατολικό Βερολίνο έκλεισαν στις αρχές Αυγούστου 1961, μετά από 12 χρόνια, που δεν ήταν ασφαλισμένα, ούτε υπό έλεγχο, αλλά περνούσαν μέσα από δρόμους, συγκροτήματα σπιτιών, κήπους και υδάτινους δρόμους και μισό εκατομμύριο άνθρωποι τα διάβαιναν καθημερινά.
Το Δυτικό Βερολίνο ήταν η πόλη - «προπύργιο» του Ψυχρού Πολέμου, που ξεκίνησαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Εκεί δρούσαν οργανώσεις κατασκοπείας και τρομοκρατίας, γινόταν κερδοσκοπία με το νόμισμα, είχαν εγκατασταθεί γραφεία για τη στρατολογία εργατικών δυνάμεων από τη ΓΛΔ με «κεφαλική τιμή».
Τον Ιούλη του 1961, ο Δυτικογερμανός υπουργός, Ερνστ Λέμερ, έσπευσε στο Δυτικό Βερολίνο, για να κατευθύνει τη διεξαγωγή «ψυχολογικού πολέμου». Την ίδια περίοδο, σαμποτέρ έβαλαν φωτιές σε εγκαταστάσεις του Ανατολικού Βερολίνου, στο σταθμό του ηλεκτρικού της πόλης, στη λεωφόρο Λένιν και στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ. Το ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και τα τανκς του μπήκαν στο έδαφος της ΓΛΔ. Ο τότε υπουργός Αμυνας της Δυτικής Γερμανίας, Φραντς Γιόζεφ Στράους, δήλωνε ότι πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος για ένα είδος εμφυλίου πολέμου στη Γερμανία...
Ετσι, η Βουλή της ΓΛΔ έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας του σοσιαλισμού και στη συνέχεια τα σύνορα έκλεισαν.

1 στους 5 απειλείται από τη φτώχεια
Κατά πόσο η πτώση του τείχους και η καπιταλιστική παλινόρθωση «ανέπτυξαν τα δικαιώματα» και τις «ελευθερίες», δείχνουν και τα χτεσινά στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας: 1 στους 5ή 16 εκατ. άνθρωποι στη χώρα απειλούνται από τη φτώχεια. Ενα άλλο 3,7% του πληθυσμού ζει υπό «σημαντική υλική στέρηση». Η φτώχεια πλήττει πιο έντονα τους ηλικιωμένους.
Το «κοντράστ» είναι συντριπτικό. Τα λαϊκά δικαιώματα στη ΓΛΔ - παρά τις όποιες αδυναμίες - μόνο σαν όνειρο υφίστανται στις καπιταλιστικές κοινωνίες: Σταθερή δουλειά για όλους, κατοχύρωση του 8ώρου και του 7ώρου, δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, ελεύθερος χρόνος, αξιοπρεπή γηρατειά, υψηλότατο για την εποχή της πολιτιστικό επίπεδο και κατακτήσεις στην επιστήμη. Ετσι, καθόλου τυχαία, σε δημοσκόπηση που έγινε το 2009, στα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους, το 57% απάντησε πως βλέπει θετικά τη Λαοκρατική Δημοκρατία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΡΒΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ενταση με φόντο ευρύτερες γεωπολιτικές κόντρες
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Ενταση στις σερβο-ουκρανικές σχέσεις προκαλούν οι αιτιάσεις του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών για τη συμμετοχή «300 Σέρβων μισθοφόρων» στο πλευρό των ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων στο Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις του Ουκρανού πρέσβη στη Σερβία, Ολεσάντερ Αλεξάντροβιτς, στο βαλκανικό δίκτυο BIRN, ότι «η Ρωσία εκμεταλλεύεται την Σερβία και τον σερβικό παράγοντα για να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια και να καταστρέψει την Ευρώπη».

Χτες, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάσιτς απάντησε στις αιτιάσεις του Κιέβου, λέγοντας πως στα σερβικά δικαστήρια εκδικάζονται «δεκάδες υποθέσεις» Σέρβων που συμμετείχαν στους πολέμους στην Κριμαία και την Ανατολική Ουκρανία, ενώ αντίθετα το Κίεβο δεν έχει εκδικάσει «ούτε μία υπόθεση πολιτών της που πολεμούσαν τη δεκαετία του '90 εναντίον Σέρβων στην Κροατία». Ο Ντάσιτς χαρακτήρισε τις αιτιάσεις του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών «αβάσιμες και κακόβουλες», εκτιμώντας ότι η ένταση στις διμερείς σχέσεις προκαλείται από τις ουκρανικές Αρχές στο πλαίσιο ευρύτερων πιέσεων που ασκούνται στο Βελιγράδι, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη Μόσχα. Επιπλέον, συσχέτισε τις ουκρανικές αντιδράσεις με τις κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Οκτώβρη στο Βελιγράδιανάμεσα στον απεσταλμένο των ΗΠΑ, Κερτ Βόλκερ, και τον απεσταλμένο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντισλάβ Σουρκόφ, ενώ σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ αναμένεται και δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στους Βόλκερ και Σουρκόφ, στις 13 Νοέμβρη. Επιπροσθέτως, ο Σέρβος υπουργός, κρίνοντας από τις αντιδράσεις του Κιέβου, εκτίμησε ότι οι ουκρανικές αρχές δεν πρέπει να είναι «και τόσο ευχαριστημένες» από την εξέλιξη των αμερικανορωσικών διαβουλεύσεων, αλλά ούτε και με τον τόπο στον οποίο διεξήχθησαν.
Την Τετάρτη, πάντως, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν, συνάντησε τον Ολ. Αλεξάντοβιτς, ο οποίος κλήθηκε να επιστρέψει στη χώρα του την περασμένη βδομάδα, για να συζητήσουν «τρέχοντα θέματα στις διμερείς σχέσεις Ουκρανίας - Σερβίας».

Την ίδια ώρα, στην Ανατολική Ουκρανία και τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του ναζιστικου «ουκρανικού»  στρατού και τις ναζιστικές ομάδες που τις συνδράμουν, και τις αντιφασιστικες πολιτοφυλακές. Μόνο χτες παραβιάστηκε πάνω από 34 φορές η λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015, που έχει μείνει στα χαρτιά. Μάλιστα, στο ναζιστικο «ουκρανικό» «κυνοβούλιο» εμφανίστηκε πρόταση για πλήρη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για τη μη εφαρμογή της συμφωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ωστόσο ότι το ναζιστικο κυβερνητικό κόμμα, του αληταρα ναζιστη «προέδρου» Πέτρο Ποροσένκο, απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως «μη παραγωγικό».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Τα σχέδια της σαουδικης μοναρχιας φουντώνουν την ένταση
Αιφνιδιαστική αποστολή του Γάλλου Προέδρου στη Σ. Αραβία
Οι αλητες εμιριδες από Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν και Κατάρ ζήτησαν χτες από τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο

Στη Βηρυτό στελέχη του κόμματος «Κίνημα του Μέλλοντος» του (παραιτηθέντος στη Σαουδική Αραβία το περασμένο Σάββατο)Λιβανέζου πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι απαίτησαν από τον τελευταίο να επιστρέψει αμέσως στον Λίβανο και να εξηγήσει επακριβώς τους λόγους που τον έκαναν να παραιτηθεί, πέρα από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του Ιράν περί σχεδίου δολοφονίας του. Εδειξαν μάλιστα να συμμερίζονται τη θεωρία πως ο Σαάντ Χαρίρι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, ενδίδοντας σε εκβιασμούς ή πιέσεις της σαουδαραβικής μοναρχίας και πως έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε ότι χτες ο Λιβανέζος πρωθυπουργός συνάντησε στο Ριάντ τον Γάλλο πρέσβη και διπλωμάτες από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Αλλα πρακτορεία μετέδωσαν πως οι Δυτικοί διπλωμάτες του ζήτησαν, και αυτοί, να εξηγήσει γιατί παραιτήθηκε έτσι ξαφνικά... Το μυστήριο, στο μεταξύ, φουντώνει και από το γεγονός πως ο Χαρίρι δεν έχει κάνει έως τώρα την προσπάθεια να διαψεύσει τα σενάρια περί κατ' οίκον περιορισμού του στη Σαουδική Αραβία, ενώ διαψεύστηκαν και οι προχτεσινές πληροφορίες περί μετάβασής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παρέμβαση Σίσι
Νωρίτερα, στο Σαρμ ελ Σέικχ ο Αιγύπτιος Δικτατορας-«πρόεδρος» Α. Φ. Σίσι  αναφέρθηκε και αυτός στην κλιμάκωση της έντασης στον Περσικό και στον Λίβανο, λέγοντας ότι δεν υποστηρίζει τον πόλεμο στην περιοχή «που ήδη αντιμετωπίζει πολλές αναταραχές», γιατί «η εμπειρία με τον πόλεμο είναι πικρή και έχει πάντα πολύ σκληρές συνέπειες». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί λύση «μέσω διαλόγου», αν και επανέλαβε στη συνέχεια την υποστήριξή του στη στενή σύμμαχο της κυβέρνησής του, τη Σαουδική Αραβία, λέγοντας ότι «η ασφάλεια στον Κόλπο είναι κόκκινη γραμμή» για το Κάιρο.

3 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice For Peace
Last night I watched seven JVP members get arrested by the NYC Police Department for peacefully trying to deliver a petition to the ADL and their executive director, Jonathan Greenblatt.
My heart has been in my throat ever since.
Yesterday was our first day of action of the Deadly Exchange campaign, launched to bring an end to U.S./Israeli police exchanges. To stop the horrific exchange of tactics that bolster existing racial profiling, surveillance, senseless killings and violence in Palestine/Israel and the U.S.
There's no benefit to our communities and loved ones when U.S. police team up with IDF occupiers.
Yesterday many hundreds of JVP members and allies took to the streets in 15 cities--from Seattle to Chicago, from Boston to Denver-- representing 20 JVP chapters to deliver a message that we want safety for all, a safety built through community, solidarity, and commitment to justice. From 10am to 10pm, hour on hour, beautiful actions rolled out across the country.
And from coast-to-coast, the ADL shut their doors and refused to accept our 20,000+ strong petition.
The evening ended with 100 jewish New Yorkers refusing to leave ADL headquarters until an executive accepted the petition. Instead, the ADL had seven of our own arrested as they prayed, sang and shared testimonials from Palestinians harmed by the very people and tactics the ADL valorizes.
The ADL didn't take our petition, but after a day of beautiful, inspiring, powerful actions, I know they got the message.
We can't stand on the sidelines of history while Jewish institutions and self-proclaimed civil rights organizations like the ADL stand up for an illegal occupation of Palestinians, brutal repression of human rights and the erasure of history in Palestine.
I am so proud of our members and allies today. We launched a campaign that we wholeheartedly believe in, and we are making the change we need -- happen now.
Join us.

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Χθες το βράδυ, παρακολούθησα επτά μέλη της JVP να συλλαμβανονται από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης επειδη προσπαθησαν ειρηνικά να παραδώσουν μια αναφορά στην ADL και στον εκτελεστικό διευθυντή τους Jonathan Greenblatt.
Η καρδιά μου είναι στο λαιμό μου από τότε.
Χθες ήταν η πρώτη μέρα δράσης της εκστρατείας Deadly Exchange, η οποία εγκαινιάστηκε για να τερματιστεί η ανταλλαγή αστυνομικών δυνάμεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ισραήλ. Για να σταματήσει η τρομακτική ανταλλαγή τακτικών που ενισχύουν το υπάρχον φυλετικό προφίλ, την επιτήρηση, τις άσκοπες δολοφονίες και τη βία στην Παλαιστίνη / Ισραήλ και τις ΗΠΑ
Δεν υπάρχει κανένα όφελος για τις κοινότητές μας και τους αγαπημένους μας, όταν η αστυνομία των ΗΠΑ συνεργάζεται με τους καταδιωκτες κατοχικους του IDF.
Χθες, εκατοντάδες μέλη και συμμάχους της JVP βγηκαν στους δρόμους σε 15 πόλεις - από το Σιάτλ μέχρι το Σικάγο, από τη Βοστώνη μέχρι το Ντένβερ - και εκπροσωπούσαν 20 τμηματα JVP για να παραδώσουν ένα μήνυμα ότι θέλουμε ασφάλεια για όλους, , και δέσμευση για δικαιοσύνη. Από τις 10πμ έως τις 10μμ, ώρα ανά ώρα, οι όμορφες ενέργειες ξεδιπλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.
Και από την ακτή μέχρι την ακτή, η ADL έκλεισε τις πόρτες και αρνήθηκε να δεχτεί την ισχυρή αναφορά μας των 20.000 ατόμων.
Το βράδυ έκλεισε με 100 εβραϊκά Νέο Υορκεζους που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την έδρα της ADL μέχρις ότου ένας εκτελεστικός δεχτει την αναφορά. Αντ 'αυτού, η ADL εβαλε επτά από τους δικούς μας συλληφθέντες καθώς προσεύχονταν, τραγουδούσαν και μοιράζονταν μαρτυρίες από τους Παλαιστινίους που βλάπτονται από τους ίδιους τους ανθρώπους και την τακτική που αξιοποιεί η ADL.
Η ADL δεν έλαβε την αναφορά μας, αλλά μετά από μια μέρα από όμορφες, εμπνευσμένες, ισχυρές ενέργειες, ξέρω ότι έλαβαν το μήνυμα.
Δεν μπορούμε να σταθούμε στο περιθώριο της ιστορίας, ενώ οι εβραϊκοί θεσμοί και οι αυτοαποκαλούμενες οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων όπως η ADL υποστηρίζουν την παράνομη κατοχή Παλαιστινίων, τη βίαιη καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαγραφή της ιστορίας της Παλαιστίνης.
Είμαι τόσο υπερήφανη για τα μέλη και τους συμμάχους μας σήμερα. Ξεκινήσαμε μια καμπάνια στην οποία πιστεύουμε ολόψυχα και κάνουμε την αλλαγή που χρειαζόμαστε - να συμβεί τώρα.
Ελα μαζί μας.

e-h είπε...


Esta semana La Jiribilla nos propone un dossier titulado Teatro,
Sociedad , Resistencia: coordenadas de un festival a propósito del
reciente Festival Internacional de Teatro de La Habana en la que se
destacan una entrevista de Norge Espinosa al director de la compañía
chilena Sur Teatro, Ernesto Orellana, así como los textos de Leonardo
Estrada sobre la obra Casas de payasos, de la Compañía Merlin Puppet
Theater y Titeres en la Mirada sobreviviente del actor y director
artístico Rubén Darío Salazar, a propósito de la muestra de teatro con
títeres y figuras del festival.
Acompañan a este dossier en su número 838 una entrevista al periodista y
escritor español Pascual Serrano del periodista Iroel Sánchez y otra al
joven músico Dafnis Prieto por el periodista José Dos Santos. Completan
esta entrega textos dedicados al centenario de la Revolución de Octubre
de Luis Álvarez, Pedro de la Hoz y Ernesto Pérez Castillo

A todos estos contenidos usted puede acceder por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu


Αυτή την εβδομάδα η La Jiribilla προτείνει ένα φάκελο με τίτλο Θέατρο,
Κοινωνία, Αντίσταση: συντεταγμένες ενός φεστιβάλ για το θέμα
πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβάνας, στο οποίο
υπογραμμίζει μια συνέντευξη της Norge Espinosa στον διευθυντή της εταιρείας
Το Χιλιανό Νότιο Θέατρο, τον Ernesto Orellana, καθώς και τα κείμενα του Λεονάρντο
Estrada σχετικά με την εργασία σπίτια κλόουν, της Merlin κουταβιού
Το Θέατρο και τα Τίριρες στην επιμονή του ηθοποιού και του σκηνοθέτη
ο καλλιτέχνης Rubén Darío Salazar, για το θεατρικό θέαμα με
μαριονέτες και φιγούρες του φεστιβάλ.
Συνοδεύστε αυτόν τον φάκελο στον αριθμό του 838 μια συνέντευξη με τον δημοσιογράφο και τον
Ο Ισπανός συγγραφέας Pascual Serrano του δημοσιογράφου Iroel Sánchez και ένας άλλος στον
Νέος μουσικός Δάφνης Πριέτο για τον δημοσιογράφο José Dos Santos. Ολοκλήρωση
αυτά τα κείμενα παράδοσης αφιερωμένα στην εκατονταετηρίδα της Οκτωβριανής Επανάστασης
από τους Luis Álvarez, Pedro de la Hoz και Ernesto Pérez Castillo

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενδοδικτύου και διαδικτύου, στο
μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.lajiribilla.cu