Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Σαββατο 11 Νοεμβριου 2017



Ο Κουφοντίνας επέστρεψε στον Κορυδαλλό
 Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 10:45
Το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε και πάλι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ολοκληρώνοντας τη 48ωρη άδεια που του χορηγήθηκε, για πρώτη φορά μετά τη φυλάκισή του. Ο καταδικασμένος ως ηγετικό μέλος της «17 Νοέμβρη» πέρασε τον χρόνο του στο σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής, μαζί με τον γιο του Έκτορα και την Αγγελική Σωτηροπούλου.
Μαζί τους επέστρεψε στις φυλακές, μάλιστα μιάμιση ώρα νωρίτερα (10:30) από την προκαθορισμένη, συνοδευόμενος πάντα από τον γιο και τη σύντροφό του.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι χθες ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα προσέφερε... γλυκά στους δημοσιογράφους που είχαν «πολιορκήσει» το σπίτι του τις τελευταίες ημέρες.
Η χορήγηση της άδειας προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από τις ΗΠΑ, καθώς το State Department εξέδωσε ανακοίνωση «ανησυχίας», όπως και η Βρετανία και η Τουρκία.
«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επαναστατήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να δήλωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ενώπιον του Συμβουλίου των Φυλακών που ενέκρινε τη 48ώρη άδεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"... κι ο κόμπος του λυγμού μας
δένεται κόμπος του σκοινιού για το λαιμό
του οχτρού μας".
Γιάννης Ρίτσος (1 Μαΐου 1909 - 11 Νοεμβρίου 1990)
Γιατί αν δεν μισείς την αδικία και το έγκλημα δεν λογιέσαι άνθρωπος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μακαρόνια αποτελούν σχεδόν τη μοναδική τροφή στα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας επί υπουργίας Ξανθού και Πολάκη.
Καλά! Αυτοί με τη ντροπή και το φιλότιμο έχουν ξεκόψει σχέσεις εδώ και καιρό. Οι χουλιγκάνοι που βαράνε παλαμάκια στην κυβέρνηση του αμόρφωτου και των άλλων χορτάτων πλουσιόπαιδων, δεν ντρέπονται λίγο; Οι ίδιοι για πόσες μέρες στη σειρά θα έτρωγαν μακαρόνια;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος νομίζει πως η αποκήρυξη αυτού που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατία" είναι θέση μαρξιστική, είναι μακριά νυχτωμένος. Ο μαρξισμός δεν αποκλείει καμιά μορφή πάλης, από τις πιο ειρηνικές μέχρι τις πιο βίαιες. Η αξιοποίηση ετούτης ή της άλλης μορφής εξαρτάται από την εκτίμηση της συγκυρίας και όχι από κάποια δόγματα των Ιερών Γραφών.
Από την άλλη, άλλο η συμπαράσταση σε ένοπλους αγωνιστές που διώκονται από το κράτος κι άλλο ο εγκωμιασμός της ένοπλης πάλης από ανθρώπους που είναι αραχτοί στο ατομικό και οικογενειακό τους βόλεμα.
Όποιος τάσσεται υπέρ ετούτης ή της άλλης μορφής πάλης, δίνεται σ' αυτήν προσωπικά ο ίδιος. Όταν, μάλιστα, μιλάμε για πιστόλια και μπόμπες, πάει πολύ να λέμε στους άλλους να τα βουτήξουν, με κίνδυνο να περάσουν τη ζωή τους στις φυλακές ή και να χάσουν τη ζωή τους, κι εμείς να καλοπερνάμε, βαρώντας τους παλαμάκια.
Σχολιο.-  Από την άλλη, άλλο η συμπαράσταση σε ένοπλους αγωνιστές που διώκονται από το κράτος κι άλλο η καταδίκη της ένοπλης πάλης από ανθρώπους που είναι αραχτοί στο ατομικό και οικογενειακό τους βόλεμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαστήριο καταδίκασε και τους ναζί τραμπούκους και τους αμυνόμενους!
10/11/2017

Τη λογική των δύο άκρων υιοθέτησαν δικαστής και εισαγγελέας, στη διάρκεια της δίκης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, στις 7 Νοέμβρη του 2012, σε βάρος μελών της ΚΝΕ που μοίραζαν προκηρύξεις έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας και σε εργάτες που έτρεξαν να τους βοηθήσουν.
Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο χρυσαυγίτες σε 21 μήνες φυλάκιση για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και οπλοχρησία, όμως καταδίκασε και σε 12 μήνες φυλάκιση και τα τρία θύματα της επίθεσής τους, επειδή αμύνθηκαν και προσπάθησαν να τους αφοπλίσουν. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της άμυνας για τα θύματα και προσέγγισε τα γεγονότα στη λογική της συμπλοκής δύο πλευρών με εκατέρωθεν χτυπήματα.

Η δικογραφία για αυτή τη δίκη έχει συσχετιστεί με τη γνωστή δίκη της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, η δικηγόρος των θυμάτων που παρέστη ως πολιτική αγωγή, ανέδειξε ότι η επίθεση που δέχθηκαν ήταν εξαιρετικά βίαιη κατά τη γνωστή τακτική των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Και τόνισε ότι το κίνητρο της επίθεσης στα μέλη της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ, ήταν πολιτικό. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ενοχλήθηκαν από την εξόρμηση της ΚΝΕ και την αφίσα που είχαν κολλήσει για καταδίκη και απομόνωση της ΧΑ.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των χρυσαυγιτών προσπάθησε να παρουσιάσει το γεγονός ως μια απλή συμπλοκή δύο πλευρών χωρίς πολιτικό κίνητρο, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή και ΚΝΕ, έχουμε έναν απλό ξυλοδαρμό”.
Θυμίζουμε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής, Διχταπανίδης και Παναγιωτίδης, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η εξόρμηση έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, έβρισαν τα δύο μέλη της ΚΝΕ, τους επιτέθηκαν και τους απείλησαν ότι θα τους σκοτώσουν, αν εμφανιστούν ξανά έξω από το σχολείο.
Σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από την ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο. Οι χρυσαυγίτες που στο μεταξύ είχαν αποχωρήσει, επέστρεψαν και επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις και εναντίον τους. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό. Πριν τραπούν σε φυγή, οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να επιτεθούν και με στιλέτο.
Από την επίθεση των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής τραυματίστηκαν ένας απεργός εργάτης της ΑΓΝΟ και ένας νεολαίος της ΚΝΕ, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι.
Για την επίθεση σε βάρος των μελών της ΚΝΕ και των απεργών εργατών, ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη, ενώ στο πλαίσιο της υπερασπιστικής τους τακτικής οι δύο χρυσαυγίτες κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων επικαλούμενοι ότι αυτοί δέχθηκαν επίθεση. Μάλιστα μήνυσαν και έναν άνθρωπο άσχετο με τα γεγονότα, ο οποίος δεν βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη την ημέρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στόχος τους η σωτηρία των τραπεζών. Ναι! Απομύζησαν τεράστια ποσά από τον εργαζόμενο κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ε.Ε., οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στην κοινωνική καταστροφή, με μόνη έγνοια τη σωτηρία των τραπεζών.
Ήταν αυτό που λέγαμε χρόνια τώρα και επικρινόμασταν, γιατί, λέει. ήμασταν εκτός πραγματικότητας και ιδεοληπτικοί. Ε! Τώρα το αναγνωρίζουν οι ίδιοι, δια στόματος Ντάισελμπλουμ. Χωρίς κανένας άλλος να βγει να του πει, “μα, τι είν’ αυτά που λες;”.
Και γιατί να του το πει; Ο κυνισμός είναι αναγκαίο στοιχείο της πολιτικής τους. Για να κάνουν επίδειξη δύναμης προς τους από κάτω. Για να κάνουν σαφές ότι μπροστά στην εξυπηρέτηση των ταξικών τους συμφερόντων κανένα εμπόδιο δεν λογαριάζουν.
Κανένα; Μάλλον, θα βγουν γελασμένοι! Ως και το ΔΝΤ βγήκε να πει ότι αν δεν ξεπεραστεί ο σκόπελος των πλειστηριασμών όλος ο σχεδιασμός μένει στην αέρα.
Ε! Δεν θα ξεπεραστεί! Το λαϊκό κίνημα που ανέτρεψε τα σχέδια τους σε βάρος της λαϊκής στέγης μέχρι τώρα, δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθούν τώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ακόμη φορά και για να είμαι ξεκάθαρος με όλους:
Με τον φασισμό και τους φασίστες με χωρίζει αίμα. Θεωρώ, ως εκ τούτου, ρυπαρό καθίκι οποιονδήποτε νταραβερίζεται κι έχει φιλικές σχέσεις με Μπαλτάκους και άλλα τέτοια σιχαμερά σκουλήκια. Και επειδή δεν πρόκειται ν' αλλάξω και να ντρέπομαι στο υπόλοιπο της ζωής μου, όποιος ενοχλείται επειδή το λέω και θα συνεχίσω να το λέω, έχει κάθε δικαίωμα να μη με διαβάζει και χαλιέται.
Εγώ θα συνεχίσω να λέω πως όποιος έχει φιλικές σχέσεις με φασίστες είναι κι ο ίδιος καθίκι. Και δεν υποχρεώνω κανέναν να αποδεχτεί αυτή μου την άποψη, την οποία αρνούμαι να συζητήσω με οποιονδήποτε. Το μίσος προς τους φασίστες και τα φιλαράκια τους δεν είναι θέμα συζήτησης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ...point είναι πως, ενώ όταν της γράψαν συνθήματα στο γραφείο, είπε ότι δεν την αφήνουν να δουλέψει, λίγο μετά, μόλις την έπιασαν με την γίδα στην πλάτη, ξαφνικά δεν θέλει πια να δουλέψει άλλο και άρχισε την διαδικασία συνταξιοδότησής της.

Δίωξη για κακουργηματική υπεξαίρεση στην πρόεδρο των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης
9-11-2017

Το κακούργημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία θα αντιμετωπίσει η πρόεδρος των συμβολαιογράφων εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση, Χρουσαλά, μετά την παραγγελία του εισαγγελέα Διαφθοράς, που ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της. 
Το αδίκημα συνδέεται με πλειστηριασμούς ακινήτων -φυσικών και νομικών προσώπων- που διενήργησε η ίδια κατά το 2015, καθώς μετά την κατακύρωσή τους, η συμβολαιογράφος δεν προέβη - ως όφειλε - σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Το ποσό που φέρεται να παρακράτησε η συμβολαιογράφος ανέρχεται  σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ.
Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι η  υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από μήνες, κατόπιν αναφοράς της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, όπου είχαν απευθυνθεί ιδιώτες, ζητώντας φορολογικές ενημερότητες, αλλά εμφανίζονταν ως οφειλέτες του δημοσίου παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.
Μετά από όλα αυτά ο  εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και τη διαβίβαση της δικογραφίας σε ειδικό ανακριτή στον οποίο θα απολογηθεί η Ιωάννα Μπιλίση.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις ως ύποπτη για τη διάπραξη αδικήματος.
Η κ. .Μπιλίση, επίσης, φέρεται να  επέστρεψε μεγάλο μέρος του παραπάνω χρηματικού ποσού, ενώ κατά πληροφορίες, πρόθεσή της είναι να επιστρέψει και το υπόλοιπο ποσό. Παράλληλα,  έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της.
Με αφορμή αυτή την υπόθεση, ο εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει έρευνα σε βάθος 5ετίας και για άλλους πλειστηριασμούς που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την πλευρά της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η οποία φέρεται να ενημέρωσε με καθυστέρηση τις αρμόδιες αρχές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 Ελληνικά F-16 συμμετέχουν σε διακλαδική πολυεθνική άσκηση στο Ισραήλ ενω περναει στα ψιλα η αγορά βλημάτων του Ελληνικού Στρατού από τη Σαουδική Αραβία...
μουγγαφον & αδιαφορια
ο Νικ Κεηβ παιζει στη Αθηνα την πεμπτη και την επομενη μερα το βραδυ παιζει στο Τελ Αβιβ
αλλα οχι στη Ραμαλα .
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΑΜΑΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΤΣΕΚ ΠΟΙΝΤΣ ..
(ε να το πουμε στα φυλακισμενα παιδια της Παλαιστινης να χαρουνε μεσα απο τις στρατιωτικες φυλακες...
να το πουμε και στα παιδια της Υεμενης που τρωνε χολερα και βομβες αντι για πρωινο)
Σχολιο.-  Μιλάμε για πώληση βλημάτων από τον Ελληνικό στρατό *στην Σαουδική Αραβία η οποία έχει ισοπεδώσει την Υεμένη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(ακομη περισσοτερη κολαση ..θα μου πειτε,ολα αυτα τα οπλα,καποιους πρεπει να δολοφονησουνε ..εμεις ,σταθερα φυσικα με το Λιβανο και την Χεζμπολαχ)
«Η Σαουδική Αραβία κήρυξε πόλεμο στο Λίβανο» υποστηρίζει ο αρχηγός της Χεζμπολάχ
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Σαουδική Αραβία κήρυξε πόλεμο στον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ και ότι ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι, ο οποίος παραιτήθηκε σε ομιλία του Ριάντ το Σάββατο, κρατείται στη Σαουδική Αραβία.
Σε τηλεοπτική ομιλία ο Χασάν Νασράλα δήλωσε, ότι η παραίτηση του Χαρίρι ήταν μια " Σαουδική παρέμβαση" στην πολιτική του Λιβάνου και κάλεσε τον Χαρίρι να επιστρέψει στον Λίβανο. Δήλωσε επίσης, ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου εξακολουθεί να είναι νόμιμη και δεν παραιτήθηκε.
Ο Νασράλα προσπαθεί να ηρεμίσει την κατάσταση, μετά την κλιμάκωση της Σαουδικής Αραβίας εναντίον του «προστάτη» της Χεζμπολάχ, Ιράν. Η παραίτηση του πρωθυπουργού Χαρίριαπό τη Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα θεωρήθηκε ως κίνηση του Ριάντ για να πάρει τον ανταγωνισμό του με το Ιράν, στον Λίβανο.
Πολλοί φοβούνται ότι η κλιμάκωση θα ανοίξει το δρόμο για το Ισραήλ να χτυπήσει εναντίον της Χεζμπολάχ, κατά της οποίας το Ισραήλ έχει πολλούς πολέμους. Ο Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ για «εσφαλμένο υπολογισμό» ή «εκμετάλλευση της κατάστασης».
Ο Νασράλα δήλωσε, ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να σκεφτεί «ότι είμαστε ταραγμένοι. Όχι, απολύτως όχι. Σήμερα είμαστε πιο σίγουροι και αισθάνονται ισχυρότεροι απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού από το 2002 για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, έλαβε 48ωρη άδεια την οποία δικαιούνταν τα τελευταία επτά χρόνια. Ούτε αποφυλακίστηκε, ούτε φυσικά ζήτησε απονομή χάριτος, όπως αφήνουν να εννοηθεί διάφοροι παρατρεχάμενοι δημοσιογραφίσκοι και δημοσιολόγοι της δεκάρας.
Άλλωστε ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας που παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές τον Σεπτέμβρη του 2002, αναλαμβάνοντας πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν. Στάθηκε στο ύψος των ευθυνών του και της ιδεολογίας του υπερασπιζόμενος την ιστορία της οργάνωσης που απασχόλησε την κοινή γνώμη για 27 ολόκληρα χρόνια. Δεν υπέγραψε δήλωση μετανοίας, ούτε πολύ περισσότερο "κάρφωσε" άλλα πρόσωπα, όπως έπραξαν εκείνο το διάστημα άλλοι σύντροφοί του που μας πούλαγαν τρέλα, λες και δεν ήξεραν ότι πέρασαν από μια παράνομη ένοπλη οργάνωση αλλά από μια λέσχη μπιλιάρδου!

Αυτή είναι η πραγματικότητα, από όποια ιδεολογική σκοπιά και αν την αντικρίσεις. Εκείνο που δεν συγχωρούν, ωστόσο, στον Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι ακριβώς η αταλάντευτη στάση του να μην απαρνηθεί την ιδεολογία και την ιστορία του, δηλαδή την προσωπικότητά του. Λες και η μεταμέλειά του, ακόμη κι αν ήταν ειλικρινής, θα μείωνε το βάρος των πράξεών του ή θα μετρίαζε την ποινή του.
(Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας να ενοχοποιηθούν και τα "πρώτα στάδια" που οδηγούν "αναπόφευκτα" στον ένοπλο αγώνα, δηλαδή το φρόνημα και η ιδεολογία!)
Τι ζητάνε με λίγα λόγια οι φιλελέδες δημοσιολόγοι; Να μη λαμβάνει ένας κρατούμενος μια άδεια λίγων ωρών που δικαιούται βάσει του νόμου, αν προηγουμένως δεν έχει μεταμεληθεί για τις πράξεις του. Πολύ ωραία. Δεν επέδειξαν όμως την ίδια ευαισθησία όταν επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε με το πρόσχημα της "ανηκέστου βλάβης της υγείας του" ο πρωταίτιος της δικτατορίας Στυλιανός Παττακός, δηλαδή ένας από τους υπεύθυνους του μεγαλύτερου πολιτικού εγκλήματος μετά την εγκαθίδρυση του κατοχικού φιλοναζιστικού κράτους της Ελληνικής Πολιτείας.

Κανείς δεν ζήτησε τότε από τον Παττακό να μετανοήσει για τις ιδέες και τις πράξεις του, για την κατάλυση του πολιτεύματος, για τις δολοφονίες και τους βασανισμούς αντιφρονούντων, για το έγκλημα της Κύπρου. Όχι μόνο δεν μετανόησε, αλλά επί 26 χρόνια μετά την αποφυλάκισή του (σ.σ. 26 χρόνια, όχι 48 ώρες...), αυτός ο τόσο ανηκέστως βεβλαμμένος στην υγεία του δεν έπαψε να προκαλεί, γράφοντας αυτοδικαιωτικά βιβλία, αρθρογραφώντας σε ακροδεξιές φυλλάδες, εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικές εκπομπές και κομμουνιστοφαγικά μνημόσυνα.
Κανένας νεοφιλελές γραφιάς δεν διαμαρτυρήθηκε για την αποφυλάκιση των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Φύσσα, για το ότι ο Ρουπακιάς αυτή τη στιγμή είναι σπίτι του και ο αρχηγός της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης συνεχίζει να αγορεύει για του έθνους το καλό και να λαμβάνει παχυλούς βουλευτικούς μισθούς. Που καλώς αποφυλακίστηκαν εν προκειμένω, εφόσον η δίκαιη μεταχείριση μετά την παρέλευση του 18μηνου ή του 36μηνου πριν να εκδικαστεί η υπόθεση πρέπει να ισχύει για όλους (εκτός αν είσαι ο Σακκάς), αλλά είδαμε και την ευαισθησία τους και για την πολύμηνη καθυστέρηση έναρξης της δίκης και για τις πρωτοφανείς συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται και γενικότερα για την πολυετή ασυλία του ναζιστικού μορφώματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γέμισαν σημαίες το σχολείο οι συμμαθητές του νεαρού που αποβλήθηκε για τη γαλανόλευκη

Με μικρές ελληνικές σημαίες εμφανίστηκαν σήμερα στο σχολείο οι συμμαθητές του παιδιού που αποβλήθηκε από σχολείο της Κρήτης, επειδή την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου ύψωσε σε στύλο του σχολείου την γαλανόλευκη.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Λυκείου βρήκαν έναν διαφορετικό τρόπο να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους από το να κάνουν κατάληψη κι έτσι  όχι μόνο εμφανιστήκαν με μικρές σημαίες στο σχολείο, αλλά «ύψωσαν» και δέκα μεγάλες ελληνικές σημαίες σε διάφορα σημεία του σχολείου.
Επίσης κατά την διάρκεια της πρωινής προσοχής, σε ένδειξη συμπαράστασης  προς τον συμμαθητής τους, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην αυλή και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ο μαθητής που προχώρησε σε αυτή την πράξη είναι φιλήσυχος και καλός μαθητής.

σχολιο.-  «Επικίνδυνη η ενέργεια του μαθητή»
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη διευθύντρια του Λυκείου Γαζίου η αποβολή στο μαθητή επιβλήθηκε καθώς ήταν πολύ επικίνδυνη η ενέργειά του να ανεβεί σε στύλο. Μάλιστα ενώ αρχικά εξεταζόταν να του επιβληθούν 3 μέρες, τελικά κατέληξαν σε μια.
Για επικίνδυνη ενέργεια του μαθητή μίλησε η διευθύντρια
Όπως υποστήριξε η διευθύντρια είχαν παραγγείλει τη σιδερένια βάση της σημαίας και θα την τοποθετούσαν την ίδια μέρα που τελικά ο μαθητής ανέβηκε στο στύλο.
Η σημαία που υψώθηκε τελικά μετά την τοποθέτηση του ιστού
«Ορθώς έπραξε το σχολείο»
Πάντως η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης θεώρησε ότι ορθώς έπραξε η διεύθυνση του σχολείου καθώς όπως τονίζει ο κ.Τερζάκης «οι συνάδελφοι έδρασαν με βάση το υπηρεσιακό και το παιδαγωγικό τους καθήκον».


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί το ΝΑΤΟ δεν βομβαρδίζει για 78 ημέρες την… Μαδρίτη;
10/11/2017

Δεν είναι καιρός για αποσχίσεις και για αυτονομιστές. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι. Το 90% των κρατών του πλανήτη έχουν εθνικές μειονότητες. Οι Καταλανοί και οι Κούρδοι, ο κάθε λαός για διαφορετικούς λόγους αλλά κάτω από τον ίδιο παρονομαστή ο οποίος διέπει τις διακρατικές και διεθνείς σχέσεις, έπρεπε να το γνωρίζουν. Ο μέγας και πρώτος θεωρητικός του ρεαλισμού, Θουκυδίδης, διασάλπισε πριν από δυόμισι σχεδόν χιλιάδες χρόνια ότι, μεταξύ πόλεων δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά το συμφέρον. Ούτε δίκαιο ούτε ανθρώπινα δικαιώματα ούτε αυτοδιάθεση ούτε ελεύθερη βούληση των λαών. Το δίκαιο, είναι η ισχύς. Και η ισχύς βρίσκεται στην άκρη του τουφεκιού.
Ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος υπομένει ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του. Δηλαδή, πρωτίστως, η στρατιωτική αδυναμία. Ο Μέγας Πρώσος Βασιλεύς είχεν αποφανθεί ωμά: «Διπλωματία χωρίς όπλα είναι μουσική χωρίς όργανα».

Αυτά και άλλα, οι κάτοικοι της Καταλονίας, στην Ισπανία, όφειλαν να τα γνωρίζουν. Τα πιο πάνω κυνικά δεν αναιρούν τις προσδοκίες τους να καθορίζουν εκείνοι τις τύχες και το μέλλον τους. Έστω και αν είχαν, ως προηγούμενο, την περίπτωση του σερβικού Κοσσυφοπεδίου. Μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους, στις 27 Οκτωβρίου, η μεν Μαδρίτη ανέστειλε την αυτονομία της Καταλονίας η δε Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ καταδίκασαν την προσπάθεια απόσχισης και συμπαραστάθηκαν στην ισπανική κυβέρνηση. Ποιοι; Αυτοί που με αδίστακτη επιθετικότητα επέβαλαν την παράνομη και καταδικαστέα απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία. Αυτοί που αναθεμάτισαν την ανακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας είναι οι ίδιοι που επέβαλαν την απόσχιση και αναγνώρισαν το παράνομο μόρφωμα του Κοσσυφοπεδίου.
Το Κοσσυφοπέδιο είναι η Ιερουσαλήμ των Σέρβων όπως είναι η Κριμαία για τους Ρώσους  όπως είναι η Ιερουσαλήμ για τους Εβραίους οπου γης. Ψιλά γράμματα για τους σημερινούς υποστηρικτές, δήθεν, της εδαφικής ακεραιότητας της Ισπανίας. Πρόκειται για δύο μέτρα και δύο σταθμά, τα οποία Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εφαρμόζουν κατά πως τους συμφέρει. Το ΝΑΤΟ, με ανακοίνωσή του, υποκριτικά επισημαίνει πως «η υπόθεση της Καταλονίας είναι ένα εσωτερικό ζήτημα το οποίο πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας». Πρόκειται για απίστευτη υποκρισία εκ μέρους της Ατλαντικής συμμαχίας, η οποία δεν συμπεριφέρθηκε το ίδιο έναντι της Σερβίας. Ας θυμηθούμε μερικά γεγονότα:
Οι έξι Δημοκρατίες που αποτελούσαν την άλλοτε Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας ήταν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Κροατία, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, η Σλοβενία και η Σερβία. Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, Σλοβένοι, Κροάτες και Σέρβοι πολέμησαν εναντίον αλλήλων. Ένας από τους κύριους υπαίτιους της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας ήταν η Γερμανία. Η ολοφυρόμενη σήμερα Ευρώπη για την επιχειρηθείσα απόσχιση της Καταλονίας είναι η ίδια η οποία ενθαρρύνει περισσότερη αυτονομία σε επαρχίες των κρατών-μελών διά της επικουρικότητας στο πλαίσιο της Συνθήκης του Μάαστριχτ.
Εξάλλου, η πρόθεση για ενοποίηση της Ευρώπης και η κατάργηση του έθνους-κράτους ενθαρρύνει τις τάσεις για αυτοδιάθεση εθνικών μειονοτήτων. Σκεφτείτε την Σκοτία και την Ουαλία (στην Αγγλία), τους Βάσκους (στην Ισπανία), την Βρετάνη (στη Γαλλία), την Λίγκα του Βορρά στην Ιταλία… Τον Μάρτιο του 2004, δεκάδες χιλιάδες εξαγριωμένοι Αλβανοί επιτέθηκαν σε Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο, σκότωσαν πολλούς, βεβήλωσαν και έκαψαν εκκλησιές. Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις παρέμειναν απλοί θεατές. ΝΑΤΟϊκός ναύαρχος μίλησε για «εθνικό ξεκαθάρισμα» των Σέρβων και αξιωματούχος του ΟΗΕ παρομοίασε την σφαγή Σέρβων με την «Νύχτα των Κρυστάλλων» του Χίτλερ, το 1938.
Το 2008, το ΝΑΤΟ επέβαλε την απόσχιση και αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου. Το Βελιγράδι ουδέποτε αναγνώρισε την απόσχιση και θεωρεί το Κοσσυφοπέδιο ως αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής επικράτειάς του. Πέντε χώρες ορθά αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την πιο πάνω κραυγαλέα παρανομία: Κύπρος, Ελλάδα, Ισπανία, Ρουμανία και Σλοβακία.  Ο πρόεδρος της Σερβίας, Βούκιτς, σε δηλώσεις του πρόσφατα, διερωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν στην περίπτωση της Καταλονίας το δημοψήφισμα να είναι παράνομο ενώ στην  περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου επιβλήθηκε απόσχιση χωρίς δημοψήφισμα; Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα δύο μέτρων και δύο σταθμών και υποκρισίας στην διεθνή πολιτική», πρόσθεσε.
Ας θυμηθούμε: Το 1999, οι ΗΠΑ και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις παρεμβαίνουν στο πλευρό των Κοσοβάρων Αλβανόφωνων αυτονομιστών και εναντίον της τότε κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το Βελιγράδι βομβαρδίζεται για 78 ημέρες με πολλές εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Οι Κοσοβάροι μαφιόζοι προφανώς ήταν… καλοί αυτονομιστές. Το Κοσσυφοπέδιο είναι ξεκάθαρα σερβικό. Η Καταλωνία εδώ και αιώνες μάχεται για την ανεξαρτησία της από την Ισπανία. Διερωτάται κανείς: Γιατί το ΝΑΤΟ δεν άρχισε ακόμα να βομβαρδίζει την… Μαδρίτη για 78 ημέρες; Διότι εμφανώς οι Καταλανοί δεν πληρούν τις προδιαγραφές των Κοσοβάρων εγκληματιών. Είναι… κακοί αυτονομιστές.

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/11/78_10.html



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργατες, Αγροτες, Αυτοαπασχολουμενοι, Κτηνοτροφοι, Υπαλληλοι Ιδιωτικου και Δημοσιου, Ανεργοι, Αστεγοι
ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΗΚΕ ΕΞΩ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΔΕΙΑ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ…
Τι όχι???


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπρος: Η Βουλή ενέκρινε ψήφισμα κατά της ακροδεξιάς, του νεοφασισμού και του ρατσισμού
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 14:29
Με 37 ψήφους υπέρ και 2 εναντίον από τους βουλευτές του ΕΛΑΜ (το κόμμα έχει σχέσεις με την «Χρυσή Αυγή») η κυπριακή Βουλή ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την άνοδο της ακροδεξιάς, του νεοφασισμού και του ρατσισμού και επισημαίνει ότι και η Κύπρος έχει οδυνηρή ιστορική εμπειρία από τη δράση του φασισμού στον τόπο.
Το ψήφισμα αναφέρεται στην ενίσχυση ακροδεξιών, νεοναζιστικών και εθνικιστικών κομμάτων σε κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ καλεί παράλληλα τις αρχές να παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στην Ελλάδα και να διακριβώσουν, αν προκύπτει η διάπραξη ποινικών αδικημάτων της «ΧΑ» και στην Κύπρο.
Στο ψήφισμα τονίζεται η προσήλωση της Βουλής στην ελευθερία, στη δημοκρατία, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, αλλά και στην άρση και στον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και διαίρεσης της Κύπρου.
Το σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις. Σε αυτό υπογραμμίζεται ακόμη ότι η οικονομική κρίση και η όξυνση των ανισοτήτων οδήγησε στη φτώχεια και την απόγνωση μεγάλα τμήματα των ευρωπαϊκών κοινωνιών, δημιουργώντας έτσι το έδαφος για τις δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού και του νεοφασισμού.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, ανέφερε ότι με το ψήφισμα «δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε μια ατέρμονη θεωρητική συζήτηση για το πολιτικό παρόν, ούτε και διεκδικούμε το μονοπώλιο στην ερμηνεία του παρελθόντος».
Πρόσθεσε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του έδωσε αγώνες για την εμπέδωση της σύγχρονης και ουσιαστικής δημοκρατίας στον πολιτικό βίο και έθεσε ως στόχο την προάσπιση των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθέριων του ατόμου.
Είπε ακόμη ότι η παράταξη αγωνίζεται για την επικράτηση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρήτη : Μαχαίρωσε και σκότωσε το γείτονα της για μία παρατήρηση
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 10:09
Μία απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο με πρωταγωνιστές μία 26χρονη γυναίκα και έναν 35χρονο άνδρα από την Αλβανία, οι οποίοι ήταν γείτονες.
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, όταν ο άτυχος 35χρονος βγήκε από το σπίτι του για να κάνει παρατήρηση στην 26χρονη γειτόνισσα του, η οποία βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και φώναζε, αναστατώνοντας ολόκληρη τη γειτονιά.
Η νεαρή γυναίκα, η οποία είναι χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών βρισκόταν σε κρίση και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει όποιον έβρισκε μπροστά της.
Ο 35χρονος την πλησίασε για να την επιπλίξει και να της πει να σταματήσει να κάνει φασαρία, όταν εκείνη, χωρίς δεύτερη σκέψη, άρπαξε ένα μαχαίρι και του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του.
 Ο άτυχος άνδρας, που ήταν πατέρας δύο παιδιών, έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.
 Άμεσα περίοικοι που άκουσαν τον καβγά, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.
Ασθενοφόρο μετέφερε τον άτυχο 35χρονο στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά για τον ίδιο, ενώ αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο, συνέλαβαν την 26χρονη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιωάννινα: Έλουσε με χλωρίνη ετοιμόγεννα καναρίνια
 Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 11:36
Στον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων,απευθύνθηκε γυναίκα για να ενημερώσει τους εθελοντές για το τραγικό τέλος που επιφύλαξε γειτόνισσά της στα δύο ετοιμόγεννα καναρίνια της.
Σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε η ίδια, γυναίκα απο τη γειτονιά της στα Ιωανννα τα έλουσε με χλωρίνη ,γιατί την ενοχλούσαν τα κελαϊδίσματά τους!
Η ιδιοκτήτρια των συμπαθέστατων πτηνών εξήγησε πως αρκετές φορές είχε δεχθεί παράπονα απο τη γειτόνισσά της, καθώς όπως είπε, την ενοχλούσαν τα πτηνά.
Όταν δε την ενημέρωσε μετά το συμβάν, πως θα πάει στην αστυνομία το κλουβί, για να διαπιστώσει μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων ποιός προκάλεσε τον θάνατο των πτηνών με ένα τόσο σκληρό τρόπο, η γειτόνισσά της -σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε η ιδιοκτήτρια των καναρινιών -φέρεται να παραδέχθηκε ενώπιον και άλλων ατόμων πως εκείνη τα έλουσε με χλωρίνη γιατί την ενοχλούσαν,ενώ όπως κατήγγειλε φέρεται να της ζήτησε να μην δώσει συνέχεια στο θέμα.
"Θέλω να τιμωρηθεί που σκότωσε τα καναρίνια μου" είπε χαρακτηριστικά στους εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, η ιδιοκτήτρια των πουλιών.
Οι εθελοντές ενημέρωσαν την αστυνομία για το περιστατικό και κανόνισαν να πάνε τα καναρίνια μαζί με την ιδιοκτήτριά τους σε κτηνίατρο για να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη συνέχεια της διαδικασίας.
Ωστόσο, ένας ακόμη δράστης φαίνεται πως θα μείνει ατιμώρητος, αφού η ιδιοκτήτρια των καναρινιών δεν απαντά στις δεκάδες κλήσεις των εθελοντών του Συλλόγου και χωρίς την μαρτυρία της η διαδικασία δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Όπως επισημαίνουν οι εθελοντές σε σχετική τους ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το περιστατικό, σε περίπτωση κακοποίησης ζώου, ο ιδιοκτήτης του οφείλει να έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και στη Δικαιοσύνη και να μην αφήνει τον όποιο ενδοιασμό και φόβο του να δημιουργεί καθεστώς ατιμωρησίας για όσους κακοποιούν τα ζώα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνες απο το Μετωπο Αλληλεγγυης στην Παλαιστινη Γασσαν Καναφανι, καταγγέλλουν «ύποπτες πωλήσεις περιουσιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων» - παρέμβαση στην Πλάκα
 Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 15:50

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το «Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» στην Εξαρχία Παναγίου Τάφου, στο Μετόχι Αγίων Αναργύρων Πλάκας, για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις πωλήσεις εκτάσεων που ανήκουν στο Πατριαρχείο στην Ιερουσαλήμ, σε Ισραηλινούς.
Όπως αναφέρουν, οι πωλήσεις αυτές υπονομεύουν τον αγώνα των Παλαιστινίων και παράλληλα ενισχύουν την «Ατερέτ Κοναχίμ», «μία Ακροδεξιά σιωνιστική οργάνωση εποίκων, που εργάζεται εδώ και δεκαετίες για να εκδιώξει τους Παλαιστίνιους από τα σπίτια και τα καταστήματα τους, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ».

Το ψήφισμα που επέδωσαν οι διαδηλωτές στην Εξαρχία:
«Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την παραχώρηση Παλαιστινιακής γης από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στο Σιωνιστικό Κράτος Κατοχής.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ έχει την απόλυτη ευθύνη για το ξεπούλημα της περιουσίας του Πατριαρχείου, η οποία ανήκει δικαιωματικά στον Παλαιστινιακό λαό, και τορπιλίζει με αυτόν τον τρόπο τις διαχρονικές ΕλληνοΠαλαιστινιακές σχέσεις φιλίας.
Εμείς από την Ελλάδα στεκόμαστε απέναντι σ΄ αυτές τις μεθοδεύσεις και ζητάμε:
• Άμεση απομάκρυνση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.
• Άμεση διακοπή οποιασδήποτε δοσοληψίας Παλαιστινιακής γης για οποιαδήποτε εκμετάλλευση.
• Επαναπροσέγγιση και αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ του Πατριαρχείου και του Αραβοχριστιανικού κόσμου.
• Άμεση διακοπή οποιασδήποτε συνεργασίας του Πατριαρχείου με εταιρείες-βιτρίνα της ακροδεξιάς οργάνωσης εποίκων «Ατερέτ Κοναχίμ».
• Καμιά υποταγή σε εκβιασμούς με σκοπό το ξεπούλημα Παλαιστινιακής γης.
• Άμεση ανάληψη ευθύνης από την Ελληνική κυβέρνηση.
Επί τη ευκαιρία, χαιρετίζουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων Ορθόδοξων Χριστιανών που με τη διαρκή τους δράση προβάλλουν σθεναρή αντίσταση απέναντι στη Σιωνιστική Κατοχή».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι εκεί που έτρωγα ένα καλαμπόκι, τι θυμήθηκα;
Τον Καλαμπόκααααα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΗ Η ΚΡΗΤΗ…ΝΕΑΡΗ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΙΑΣΕΙ…
Απίστευτο περιστατικό στο Ρέθυμνο – Νεαρή κοπέλα χτύπησε το βιαστή της στο Ρέθυμνο
Ο νύχτα εφιάλτη για το υποψήφιο θύμα μετατράπηκε σε μία απίστευτη περιπέτεια για τον δράστη. Ο λόγος για μία νεαρή κοπέλα από την Κίνα και
έναν αλλοδαπό από το Αφγανιστάν που εισέβαλε στο σπίτι της και επιχείρησε να τη βιάσει.
Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο.
Η κοπέλα μετά το αρχικό σοκ επιτέθηκε στον επίδοξο βιαστή της με ότι έβρισκε μπροστά της.
Ο Αφγανός, όταν αντιλήφθηκε τη σθεναρή αντίσταση από τη νεαρή, προσπάθησε να διαφύγει, διότι η κοπέλα παράλληλα με τα χτυπήματα φώναζε σε βοήθεια.
Πανικόβλητος ο αλλοδαπός άρχισε να τρέχει προς την έξοδο και εκείνη τη στιγμή η κοπέλα τον χτύπησε με ένα γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι.
Η νεαρή κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ο επίδοξος βιαστής με βαριά τραύματα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Sxolio.- Το ΑΝΩΝΥΜΟ δημοσίευμα αυτό είναι του 2013 . Σε άλλες σελίδες δίνεται ΑΝΩΝΥΜΑ η πληροφορία ότι ήταν Κινέζα η κοπέλα που χτύπησε με μπουκάλι τον επίδοξο βιαστή της, στο Ρέθυμνο. Δεν έπιβεβαιώθηκε αυτό από την αστυνομία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΣΠΑΣΕ το τηλεφωνικό κέντρο στα Νεα! Άγριο κράξιμο απο αναγνώστες! «Ντροπή σας να δημοσιεύεται #fakenews «
Χαμός χθες το απόγευμα στο τηλεφωνικό κέντρο των Νέων απο απογοητευμένους αναγνώστες της εφημερίδας μετά το χθεσινο της πρωτοσέλιδο και την δήθεν απόπειρα σύλληψης του διευθυντή τους απο ανύπαρκτη μήνυση!
Η κυκλοφοριακή τους κατάρρευση θεωρείται δεδομένη πριν ακόμη καλά καλά στεριώσει ο νέος τους ιδιοκτήτης ο οποιος εχει και αυτός τα δικα του προβλήματα πλέον για να ασχοληθεί!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΛΑΣΤΗ Είδηση (πάλι) στο Δελτίο του ΣΚΑΙ «Εξω κι ο Ξηρός της 17Ν» #FAKEnews #Skai_xeftiles
Ο ΣΚΑΙ που ανέστησε και νεκρή κοπέλα πριν 3χρόνια, συνεχίζει την έγκυρη ενημέρωση κατ’ευθεία από το αποχετευτικό σύστημα του Φαλήρου. Το χθεσινό χτύπημα είχε να κάνει με την δήθεν αποφυλάκιση του Ξηρού
https://www.dailymotion.com/video/x61wdss
https://www.dailymotion.com/video/x68qdgx



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι απίστευτο με αφορμή την άδεια δύο ημερών στον Κουφοντινα βλέπουμε να έχουν βγει δημόσια όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και κάνουν δηλώσεις ότι απειλείται η δημοκρατία
Πραγματικά είναι πρόκληση για τον ελληνικό λαό ή οικογένεια συμμορία η πιο βρομικη οικογένεια στην Ελλάδα που δεκαετίες τώρα τα μέλη αυτής της οικογένειας χωρίς να έχουν δουλέψει ούτε μία ώρα στη ζωή τους από τα χρήματα του ελληνικού λαού έχουν αποκτήσει αμύθητη περιουσία να βγαίνουν προκλητικά και με περισσιο θράσος να κάνουν δηλώσεις
Μόλις αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα πρέπει άμεσα ολα τα μέλη αυτής της συμμορίας να ελεγχθούν από μικτα λαϊκά δικαστήρια και να κατασχεθεί με συνοπτικές διαδικασίες όλη η περιουσία που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχει αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινδονησία: Το ομοίωμα του... Χίτλερ σε μουσείο
 Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 17:50
Μία εξοργιστική έμπνευση είχαν οι υπεύθυνοι ενός μουσείου κέρινων ομοιωμάτων στην Ινδονησία, καθώς παρουσίασαν ως ένα από τα καινούργια τους εκθέματα, τον Αδόλφο Χίτλερ μπροστά στο κολαστήριο του Άουσβιτς.
Το ομοίωμα του Φύρερ κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να παίρνουν selfies οι τουρίστες, αλλά προκάλεσε σάλο σε πλήθος επισκεπτών.
Έπειτα από αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, το μουσείο αποφάσισε να απομακρύνει το κέρινο ομοίωμα του Χίτλερ.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1,1 εκ. άνθρωποι, κυρίως Ευρωπαίοι Εβραίοι, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι και Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου, βρήκαν φριχτό θάνατο στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνοι τίμησαν στη Γάζα την επέτειο του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 17:36
Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Γάζα για να τιμήσουν την 13η επέτειο από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη τους Γιάσερ Αραφάτ, γεγονός ενδεικτικό της βελτίωσης των σχέσεων ανάμεσα στις αντίπαλες παλαιστινιακές παρατάξεις.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εκδήλωση για τον θάνατο του Αραφάτ που πραγματοποιείται στον παλαιστινιακό θύλακο από το 2007, τη χρονιά που το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς είχε εκδιώξει δια της βίας από τη λωρίδα της Γάζας την Φάταχ με τίμημα έναν οιονεί εμφύλιο πόλεμο.
Οι δύο πολιτικές παρατάξεις βρίσκονταν έκτοτε σε σύγκρουση, όπως μια συμφωνία συμφιλίωσης υπογράφηκε τον περασμένο μήνα.
Ο Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος πέθανε το 2004 στη Γαλλία, ήταν ο ιδρυτής της Φάταχ, της οποίας ήταν επικεφαλής μέχρι τον θάνατό του. Μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον πρώην πρωθυπουργό Γιτζάκ Ραμπίν, υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες των συμφωνιών του Όσλο που προέβλεπαν τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους. Οι τρεις είχαν τιμηθεί το 1994 με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που είχαν έρθει από ολόκληρη τη λωρίδα της Γάζας κατέκλυσαν από νωρίς σήμερα το πρωί την πλατεία Σαράγια στην πόλη της Γάζας.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους οργανωτές.
Οι συμμετέχοντες κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, πανό που καλούσαν σε ενότητα καθώς και φωτογραφίες του Αραφάτ και του σημερινού παλαιστίνιου προέδρου και ηγέτη της Φάταχ Μαχμούντ Αμπάς.
Σε ηχογραφημένη ομιλία του που μεταδόθηκε από γιγαντοοθόνες, ο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος έχει να μεταβεί στη Γάζα από το 2007, απέτισε φόρο τιμής στον προκάτοχό του.
«Ο παλαιστινιακός λαός μας, που σε αγάπησε ως έναν μεγάλο ηγέτη, εξακολουθεί να έχει αυτή την αγάπη, αυτόν τον σεβασμό και αυτή την πίστη», δήλωσε.
Πρόσθεσε πως οι Παλαιστίνιοι επιχειρούν να σφραγίσουν τη συμφιλίωσή τους και να πραγματοποιήσουν το όνειρο του Αραφάτ «για την ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία στην εθνική παλαιστινιακή γη μας».
Διαβεβαίωσε πως οι Παλαιστίνοι είναι «ενωμένοι» και «αρνούνται τις διαιρέσεις».Ο Ταουφίκ Αμπού Ναΐμ, γενικός διευθυντής των δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε πως έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να προστατεύσουν και να στηρίξουν αυτό που αποκάλεσε «γιορτή της ενότητας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος – Προεδρος Μισελ Αουν: Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Λιβάνου και Σ. Αραβίας
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 15:42
Ο πρόεδρος του Λιβάνου ζήτησε το Σάββατο από τη Σαουδική Αραβία να διευκρινίσει τους λόγους που εμποδίζουν τον πρωθυπουργό Σαάντ αλ-Χαρίρι να επιστρέψει στη Βηρυτό, ανακοινώθηκε από το γραφείο του προέδρου.
Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν δήλωσε πως «ο Λίβανος δεν δέχεται ο πρωθυπουργός του να βρίσκεται σε μια κατάσταση που αντιβαίνει στις διεθνείς συνθήκες και στους καθιερωμένους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ κρατών».
Οι λιβανικές αρχές πιστεύουν πως ο Χαρίρι κρατείται στη Σαουδική Αραβία, απ' όπου ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την παραίτησή του, σύμφωνα με τις δηλώσεις δύο κορυφαίων αξιωματούχων της λιβανικής κυβέρνησης και ενός ανώτερου πολιτικού που πρόσκειται στον Χαρίρι.
Ο Λιβανέζος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως οτιδήποτε έχει πει ή μπορεί να πει ο πρωθυπουργός Σαάντ αλ-Χαρίρι «δεν αντανακλά την πραγματικότητα» εξαιτίας του μυστηρίου που καλύπτει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα. Σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, αναφέρει πως κάθε τοποθέτηση ή κίνηση του Χαρίρι «είναι αποτέλεσμα της ύποπτης και μυστηριώδους κατάστασης που βιώνει στο βασίλειο».
Ο Αούν διεξάγει συναντήσεις με υψηλά ιστάμενους λιβανέζους πολιτικούς καθώς και με ξένους διπλωμάτες.
Από το γραφείο του έγινε επίσης γνωστό πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε στον Λιβανέζο πρόεδρο για να συζητήσει μαζί του τις εξελίξεις, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση που ανακοίνωσε ο Χαρίρι την περασμένη εβδομάδα, ενώ βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία.
Ο Μακρόν, ο οποίος πραγματοποίησε την Πέμπτη μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο Ριάντ, υπογράμμισε την προσήλωση της Γαλλίας στην υποστήριξη του Λιβάνου, της ενότητας και της κυριαρχίας του, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Αούν.
Εξάλλου στο Κάιρο έγινε γνωστό από το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών πως ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι έστειλε το Σάββατο τον υπουργό του επί των Εξωτερικών για συνομιλίες σε αραβικές χώρες σχετικά με την περιφερειακή κρίση, που έχει προκαλέσει η παραίτηση του Χαρίρι.
Η παραίτηση του Χαρίρι έχει βυθίσει τον Λίβανο σε κρίση, σπρώχνοντας αυτή τη μικρή αραβική χώρα στην πρώτη γραμμή της αντιπαλότητας ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το σιιτικό Ιράν και αυξάνοντας τις περιφερειακές εντάσεις.
Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, το Ομάν και τη Σαουδική Αραβία για διμερείς συνομιλίες αλλά και για να συζητήσει τις περιφερειακές εξελίξεις κομίζοντας ένα μήνυμα από τον Σίσι, αναφέρεται στη δήλωση του υπουργείου.
«Η περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών εντάσσεται στο πλαίσιο των μόνιμων διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Αίγυπτο και Άραβες αδελφούς για τις αμοιβαίες σχέσεις και τις συνθήκες στην περιοχή, ιδιαίτερα στη σκιά των εξελίξεων που σημειώνονται στην πολιτική αρένα του Λιβάνου», αναφέρεται.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως ο υπουργός θα επιβεβαιώσει τη θέση της Αιγύπτου σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει αραβική αλληλεγγύη και να αποφευχθούν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια.
Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει πως ο Χαρίρι παραιτήθηκε επειδή η Χεζμπολάχ, η οποία περιλαμβάνεται στην κυβέρνηση συνασπισμού του Χαρίρι, έχει καταλάβει το πολιτικό σύστημα του Λιβάνου. Η Χεζμπολάχ, μια σιιτική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν, έχει κατηγορήσει το Ριάντ ότι κρατεί τον Χαρίρι και τον υποχρέωσε να παραιτηθεί για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.
Ο Σίσι δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι κατά των στρατιωτικών πληγμάτων κατά του Ιράν ή της Χεζμπολάχ, λέγοντας ότι υπάρχει αρκετή αναταραχή στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε τη σημασία της αποκλιμάκωσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλία: Νέα παραίτηση κυβερνητικού βουλευτή μετά το σκάνδαλο με τις διπλές υπηκοότητες
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 07:46
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι δεν προκηρύσσει πρόωρες γενικές εκλογές, μετά την απώλεια ενός ακόμα κυβερνητικού βουλευτή λόγω του σκανδάλου με τις διπλές υπηκοότητες που έχει ξεσπάσει στη χώρα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του να παραμείνει στην εξουσία.
Το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύει σε άτομα με διπλή υπηκοότητα να είναι μέλη του κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα τον περασμένο μήνα με πέντε από τους βουλευτές της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Ο βουλευτής του Συντηρητικού Φιλελεύθερου Κόμματος Τζον Αλεξάντερ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϋ ότι δεν είναι πλέον σίγουρος ότι είναι μόνο αυστραλός και γι΄αυτό πρέπει να παραιτηθεί. «Είναι καθήκον μου να παραιτηθώ και αυτό θα κάνω. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για σταθερότητα, πρέπει να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, όσο πιο γρήγορα γίνεται», δήλωσε ο Αλεξάντερ.
Η κυβέρνηση του Τέρνμπουλ βασίζεται τώρα στην ψήφο δύο ανεξάρτητων βουλευτών για να διασφαλίζει τη θέση της και παράλληλα να μπλοκάρει τα νομοσχέδια στα οποία αντιτίθεται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα ημέρα διαδηλώσεων στη Βαρκελώνη υπέρ της ανεξαρτησίας
 Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 08:41
Νέα ημέρα διαδηλώσεων στη Βαρκελώνη για τους αποσχιστές πολιτικούς που έχουν προφυλακιστεί, την επομένη της απελευθέρωσης της προέδρου του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ μετά από την καταβολή εγγύησης ύψους 150 χιλιάδων ευρώ.
Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Καταλονίας από τις 17.00 (τοπική ώρα).
Απαιτούν την απελευθέρωση των προφυλακισθέντων καταλανών πρώην ηγετικών στελεχών της τοπικής κυβέρνησης και φιλοδοξούν η σημερινή διαδήλωση να συγκεντρώσει όσο κόσμο είχε συγκεντρώσει η πορεία για την Ημέρα της Καταλονίας στις 11 Σεπτεμβρίου.
Η Κάρμε Φορκαντέλ που συνελήφθη με την κατηγορία της εξέγερσης, αφέθηκε ελεύθερη αφού δεσμεύτηκε να σέβεται το συνταγματικό πλαίσιο. Οι υπόλοιποι πέντε βουλευτές του καταλανικού κοινοβουλίου, που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου στο πλαίσιο της έρευνας για «στάση», αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως τέσσερις εξ αυτών πρέπει να καταβάλουν σε διάστημα μίας εβδομάδας εγγύηση ύψους 25.000 ευρώ.
Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι έχουν κατατεθεί «τέσσερις καταλανικές προσφυγές» ενάντια στην Ισπανία σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ΕΔΑΔ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Τα καύσιμα και τα εμβόλια θα εξαντληθούν σε ένα μήνα, ανακοίνωσε η UNICEF. Εξαιτιας του αποκλεισμου των αληταραδων σαουδαραβων
 Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 05:51
Τα αποθέματα καυσίμων της Υεμένης θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και τα αποθέματα εμβολίων εξαντλούνται σε έναν μήνα, αν ο υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτικός αποικιοκρατικος συνασπισμός των εμιριδων δεν επιτρέψει να φθάσει βοήθεια στο λιμάνι Χοντέιντα και το αεροδρόμιο της Σαναά, δήλωσε την Παρασκευή η αντιπρόσωπος της UNICEF στη χώρα.
Η Μεριτζέλ Ρελάνο, μιλώντας τηλεφωνικά με δημοσιογράφους στη Γενεύη, δήλωσε πως οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί 60% εξαιτίας της έλλειψης και υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για εκδήλωση επιδημίας διφθερίτιδας, καθώς και για ελλείψεις τροφίμων επειδή έχει κλείσει το λιμάνι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους του Σάο Πάολο κατά της λιτότητας
 Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, 20:38
Πολλοί χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν σήμερα στο Σάο Πάολο στο πλαίσιο της ημέρας εθνικής κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, ιδίως το νέο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις που θα τεθεί σε ισχύ από αύριο.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται επίσης για ένα νομοσχέδιο για τις συντάξεις και κατά των σχεδίων ιδιωτικοποιήσεων που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Μισέλ Τεμέρ.
Κινητοποιήσεις, που γίνονται έπειτα από πρωτοβουλία των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας, αναμένονται αργότερα σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας, ιδίως στο Ρίο ντε Τζανέιρο και την πρωτεύουσα της χώρας, τη Μπραζίλια.
"Πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή της χώρας μας, την απώλεια των κοινωνικών κατακτήσεων και τις απειλές εναντίον της Δημοκρατίας" δήλωσε η Τέλμα ντε Μπάρος, μια εκπαιδευτικός ηλικίας 57 ετών, που διαδήλωνε στην πλατεία Σε, στο κέντρο του Σάο Πάολο, της οικονομικής πρωτεύουσας της Βραζιλίας.
Στο Ρίο, διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο πάνω στη γέφυρα που ενώνει την πόλη με το Νιτερόι, στην άλλη πλευρά του κόλπου Γκουαναμπάρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα άνω των 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον ιστότοπο G1.
Η πραξικοπηματικη κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Μισέλ Τεμέρ εφάρμοσε τον περασμένο χρόνο μια σειρά μέτρων λιτότητας στην προσπάθεια τα να εκμεταλευτεί το  δημόσιο έλλειμμα για να επιβαλει την λιτοτητα και να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία καιστους βιομηχανους που υποστηριζει, έπειτα από δύο συνεχόμενα χρόνια ύφεσης.
Ο νέος νόμος για τις εργασιακές σχέσεις, που ενέκρινε η Γερουσία τον Ιούλιο, προβλέπει περισσότερο "ευέλικτες" συμβάσεις εργασίας.
Την ίδια ώρα η πραξικοπηματικη κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει μια αντιλαικη αντεργατικη μεταρρύθμιση που στοχεύει στην αύξηση του κατώτερου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.
"Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ισχύον καθεστώς, όμως η κυβέρνηση επιχειρεί να εφεύρει τρόπους για να το τροποποιήσει, σε βάρος των εργαζομένων. Οι πολίτες πληρώνουν πάντα τον λογαριασμό" είπε ο Ζούλιο Τέλμο, ένας 45χρονος διαδηλωτής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σοκ και δέος! Ηχούν οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης;
Σάββατο, Νοέμβριος 11, 2017 - 15:00
 Δυνατοί κρότοι σε Καναδά - Ινδονησία θεωρούνται από τους εσχατολόγους ως σημάδια για το τέλος του κόσμου
Ανατριχιαστικά ουράνια «σαλπίσματα» καταγράφουν άνθρωποι από διάφορες γωνιές του κόσμου και τα αναρτούν στο YouTube, ερμηνεύοντάς τα ως σημάδια που, όπως και το πέρασμα του πλανήτη Νιμπίρου, προμηνύουν την Αποκάλυψη. Δυνατοί κρότοι, μεταλλικοί ήχοι που θυμίζουν στριγκλιές ή σαλπίσματα πάγωσαν το αίμα κατοίκων του Καναδά και της Ινδονησίας, που μοιράστηκαν με άλλους χρήστες του διαδικτύου τα σχετικά ηχητικά ντοκουμέντα.
Το μυαλό των εσχατολόγων πήγε αμέσως στην Αγία Γραφή, όπου αναφέρεται ότι από τις επτά σάλπιγγες θα ακουστεί η έναρξη της Αποκάλυψης. «Και ο τρίτος άγγελος εσάλπισε, και έπεσεν εκ του ουρανού αστήρ μέγας καιόμενος ως λαμπάς και έπεσεν επί το τρίτον των ποταμών και επί τας πηγάς των υδάτων. Και το όνομα του αστέρος λέγεται ο Αψινθος. Και εγένετο το τρίτον των υδάτων εις άψινθον και πολλοί των ανθρώπων απέθανον εκ των υδάτων, ότι επικράνθησαν» αναφέρει η Αποκάλυψη στο κεφάλαιο 8, στους στίχους 10-11.
Ο Πλανήτης Χ
Οπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμά της η «Daily Express», κάποιοι συνδέουν τον Αψινθο με τον μυθικό πλανήτη Νιμπίρου, γνωστό και ως Πλανήτη Χ. Οι απόκοσμοι ήχοι, που ερμηνεύονται ως «σαλπίσματα της Αποκάλυψης», καταγράφηκαν στο Κάλιαρι του Καναδά στις 2 Νοεμβρίου και μία μέρα νωρίτερα, αντίστοιχοι ήχοι είχαν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Ινδονησίας.
Το συνωμοσιολογικό σάιτ Escape All These Things αναφέρει, συνοδεύοντας τις σχετικές αναρτήσεις, ότι ο Αψινθος «ταιριάζει τέλεια» με το σενάριο του Πλανήτη Χ, ενώ κάποιοι από τους χρήστες που σχολιάζουν το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, από τον λογαριασμό Now You Know, δηλώνουν πεπεισμένοι ότι όλα αυτά αποτελούν σημάδια ότι έρχεται το τέλος του κόσμου.
«Ο Ιησούς έρχεται σύντομα, μετανοείτε» γράφει χαρακτηριστικά ο Ερικ Ντάνιελ Τζιορντάνο, ο οποίος προβλέπει και την έλευση του Αντιχρίστου, που θα ενώσει τους ανθρώπους σε μια «απατηλή ειρήνη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Κάλβιν Κέρκλιου από το Νότινγκαμ της Βρετανίας είχε καταγράψει επίσης έναν περίεργο θόρυβο, που θύμιζε αυτόν που προέρχεται από «μεταλλική άλεση», χρησιμοποιώντας ένα drone, ενώ αντίστοιχες καταγραφές έχουν γίνει αρκετές τα τελευταία εννιά χρόνια σε διάφορα μήκη και πλάτη της Γης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεες κινητοποιησεις. Χωρις Μετρο την Δευτερα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε η εκπαιδευτικός που έδιωξε ο Σαμαράς γιατί έπιασε το βλαστάρι του να αντιγράφει

Η ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΦΩΦΗ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…
Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ
Μια θαρραλέα, δυνατή φωνή σίγησε σήμερα. Η αγωνίστρια, αγαπημένη συνάδελφος Ευφροσύνη (Φώφη) Μπουλούτα, γνωστή για τη μάχη που έδωσε μετά την εκδικητική της απόλυση από το καθεστώς Σαμαρά στο Κολλέγιο, έφυγε από τη ζωή.
Η Φώφη ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος και εξαίρετη εκπαιδευτικός. Δίδαξε επί 21 χρόνια φυσικές επιστήμες στο Κολλέγιο Αθηνών, από όπου εκδιώχθηκε, επειδή είχε το «θράσος» να πράξει το λειτούργημά της και να κάνει παρατήρηση σε μαθητή του οποίου ο γονιός ήταν τόσο «ισχυρός», ώστε όχι μόνο να απαιτήσει να απολυθεί, αλλά να χρησιμοποιήσει την περίπτωσή της ως άλλοθι για να καταργήσει το νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και την ίδια τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.
Η Φώφη δεν φοβήθηκε. Μπορεί ο αγώνας να ήταν άνισος, μπορεί το διορισμένο ΚΥΣΔΕ να επέτρεψε την απόλυσή της «ελλείψει αρκετών στοιχείων», μπορεί να επιστρατεύτηκε ένα πανίσχυρο και καλοπληρωμένο επιτελείο δικηγόρων με επικεφαλής τον Πανεπιστημιακό Γ. Λεβέντη για να τη στείλει σπίτι της και να τη φιμώσει, όμως δεν λύγισε ούτε δευτερόλεπτο. Έχοντας στο πλευρό της τη δικηγόρο Κάτια Λαϊνά και την Ομοσπονδία έδωσε μια δύσκολη και γενναία μάχη, κόντρα όχι σε ένα σχολείο, αλλά σε ένα ολόκληρο κατεστημένο. Ένα πολιτικό/επιχειρηματικό κατεστημένο που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι είναι είλωτες, χωρίς φωνή, που πρέπει να σκύβουν το κεφάλι και να αποδέχονται τη μοίρα τους.
Η Φώφη μπορεί να απολύθηκε, το σκανδαλώδες της απόλυσής της όμως (που έκρυψαν καλά τα συστημικά ΜΜΕ για να προστατέψουν τον τότε πρωθυπουργό) έκανε το γύρο του διαδικτύου και αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του κλάδου μας. Ο αγώνας που ξεκίνησε στα τέλη του 2013 είχε σκοτεινές στάσεις (την ψήφιση του εκτρώματος Αρβανιτόπουλου με τις ελεύθερες απολύσεις, για να φιμωθεί η κάθε Μπουλούτα στο μέλλον), όμως δικαιώθηκε τον Αύγουστο του 2016 με την ψήφιση του Ν. 4415/2016 (Νόμου Φίλη). Η Φώφη ήταν εκεί, στη Βουλή και μετά στα γραφεία μας, και πανηγύρισε μαζί μας, αν και πλέον ήταν διορισμένη αναπληρώτρια στο Δημόσιο. Όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι σε μεγάλο βαθμό η νίκη αυτή οφείλεται στον αγώνα της, έναν αγώνα που ευτυχώς δεν πήγε χαμένος.
Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την οδύνη μας. Θα αποχαιρετίσουμε την αγαπημένη μας συνάδελφο και φίλη Φώφη τη Δευτέρα στις 14:30 στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΝΔΙΑ
Βήμα κλιμάκωσης οι τριήμερες κινητοποιήσεις
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--
Με τη συμμετοχή εργαζομένων από κρίσιμους κλάδους, όπως το μέταλλο, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, οι κατασκευές, η στρατιωτική βιομηχανία, ο χρηματοπιστωτικός τομέας κ.τ.λ. συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις που είχαν προκηρύξει τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Ινδία, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης Μόντι, προτάσσοντας γενικώς αιτήματα με βάση τις ανάγκες ενός λαού που ζει σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη αλλά ο ίδιος παρουσιάζει από τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας και εξαθλίωσης.
Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 9 του μήνα και σήμερα αναμενόταν να ολοκληρωθούν, ενώ, μεταξύ άλλων, έγινε συγκέντρωση και έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας, στο Νέο Δελχί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεργία χτες στην Ιταλία
ΡΩΜΗ.--
Σε απεργία προχώρησαν χτες δυο χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ιταλία, μετά από κάλεσμα και της συνδικαλιστικής οργάνωσης USB (Ενωση Συνδικάτων Βάσης). Σε συνθήκες ολόπλευρης κλιμάκωσης της αντεργατικής επίθεσης, κατ' εφαρμογή της αντιλαϊκής στρατηγικής που συνδιαμορφώνεται στις Βρυξέλλες και όπως επιβάλλουν οι ανάγκες του ιταλικού κεφαλαίου, η απεργία ανέδειξε πόσο επιτακτικά μεγαλώνει η ανάγκη για ταξικά προσανατολισμένη οργάνωση και πάλη των εργαζομένων.
Η USB καλούσε σε πανιταλική συγκέντρωση στη Ρώμη, ενώ στο κάλεσμα και την απεργιακή αφίσα ξεχώριζε τη σημασία που έχει η παρεμπόδιση των ιδιωτικοποιήσεων που επιταχύνει η κυβέρνηση τού (κατά πολλούς όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ) «προοδευτικού» Δημοκρατικού Κόμματος (PD). Επίσης, οι απεργοί κατήγγειλαν και το νέο σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2018, με το οποίο προμηνύεται νέο πετσόκομμα δημόσιων δαπανών (βλ. Παιδεία, Υγεία) αλλά και νέα μείωση φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΠΑΝΙΑ
Ελεύθερο με όρους το προεδρείο της καταλανικής Βουλής
ΜΑΔΡΙΤΗ.--
Αργά το βράδυ Πέμπτης, το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας και ο δικαστής Πάμπλο Γιαρένα αποφάσισαν να αποφυλακίσουν με εγγύηση 150.000 ευρώ την πρόεδρο του καταλανικού Κοινοβουλίου, Κάρμε Φορκαντέλ, και να αφήσουν ελεύθερα τα 4 από τα πέντε μέλη του προεδρείου εφόσον μέσα σε μια βδομάδα καταβάλουν 25.000 ευρώ ο καθένας, ενώ ένα μέλος, προερχόμενο από μη αυτονομιστικό κόμμα, αφέθηκε ελεύθερο. Τελικά, χτες το πρωί, η αστή πολιτικός, αφού πέρασε το βράδυ σε φυλακή της Μαδρίτης, κατέβαλε την εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερη, με απαγόρευση ωστόσο εξόδου από τη χώρα.
Είχε προηγηθεί η διαβεβαίωση της Φορκαντέλ ότι θα κινηθεί σεβόμενη το ισπανικό Σύνταγμα και το άρθρο 155, αυτό που ήρε την αυτονομία της Καταλονίας μετά την ανακήρυξη της μονομερούς ανεξαρτησίας από το καταλανικό Κοινοβούλιο στις 27 Οκτώβρη, ενώ για την ανακήρυξη αυτή είχε πει ότι επρόκειτο για «συμβολική πράξη». Η συμμόρφωση αυτών των αστών πολιτικών και η διάθεση συνεργασίας με τις δικαστικές αρχές απέτρεψαν τη φυλάκισή τους για «στάση, εξέγερση και υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος», που θα απέφεραν μεγάλες ποινές που ξεπερνούν τα 30 χρόνια φυλάκισης.
Πάντως, η  αντιπαράθεση και ενόψει των πρόωρων τοπικών εκλογών στις 21 Δεκέμβρη θα συνεχιστεί και σήμερα με τη συγκέντρωση που έχουν καλέσει οι αυτονομιστικές δυνάμεις στη Βαρκελώνη, με κύριο αίτημα την απελευθέρωση των κρατούμενων αστών πολιτικών. Σε αυτούς που κρατούνται είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, Οριόλ Ζουνκέρας, από τη σοσιαλδημοκρατική Ρεπουμπλικανική Αριστερά, 7 σύμβουλοι - υπουργοί, ενώ υπό περιοριστικούς όρους είναι στο Βέλγιο όπου έχουν διαφύγει ο πρώην Πρόεδρος, Κάρλες Πουιτζντεμόντ, και 4 υπουργοί, που αναμένουν την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης να απαντήσει σε ένταλμα σύλληψής τους από την αντίστοιχη ισπανική.