Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Κυριακη 12 Νοεμβριου 2017



11/11/2017    21.00
Τεράστια πλήθη καπιταλιστών Καταλανών διαδηλωνοντας στους δρομους εκφράζουν τα εθνικιστικά τους φρονήματα διαδηλώνοντας ενάντια στον διεθνιστή βασιλέα της Ισπανίας Φίλιππο και τον προστάτη της φτωχής Ανδαλουσίας πρωθυπουργό Ραχόι.
Γαμώτο! Να μη γεννηθώ Καταλανός να 'χω χρήμα με ουρά κι ας ήμουν κι εθνικιστής! Αλλά και πάλι το σόι της Φρειδερίκης θα έβριζα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών: Να μην εκτελεστεί ο Ελληνας θανατοποινίτης Κώστας Φωτόπουλος
89 υπογραφές.

Ο Κώστας Φωτόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας θανατοποινίτης . Από την πρώτη μερα της καταδίκης του μέχρι σήμερα ισχυρίζεται ότι είναι αθώος . Έχει συγκεντρωσει όλα τα στοιχεια που αποδεικνύουν την αθωότητα του και η αμερικανική γραφειοκρατία δεν επιτρεπει να την αποδειξει . Πρέπει να μην παραβιαστει το θεμελειώδες δικαίωμα.στη ζωή και το τεκμήριο της αθωότητας και να μην εκτελεστεί ο Κώστας Φωτόπουλος . Να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές και να δικαστεί στην Ελλάδα . Είναι ευρωπαίος υπήκοος και για την Ευρώπη η αντιμετώπιση του είναι βασανιστήριο.
Ας βοηθήσουμε όλοι για να μην μπει ακόμα ένας αθώος κάτω από το χώμα . Ακόμα και αν αποδειχθεί η ενοχή του να μείνει στη φυλακή απαλλαγμένος απο το φόβο του θανάτου.

https://secure.avaaz.org/el/petition/Organismos_Inomenon_Ethnon_Na_min_ektelestei_o_Ellinas_thanatopoinitis_Kostas_Fotopoylos/?fb_action_ids=1735919136441058&fb_action_types=avaaz-org%3Ashare



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρικτές Ωμότητες
10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, εκτός από πρόεδρος του Περού (1990-2000), ήταν για μια ολόκληρη δεκαετία το «πρότυπο ηγέτη» του μεγάλου αφεντικού της Γής και το «αγαπημένο παιδί» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ τα φιλελεύθερα προγράμματα δομικής προσαρμογής που εφάρμοζε προκαλούσαν ρίγη σεβασμού σε όλα τα τσιράκια των «ελεύθερων αγορών». Ο ίδιος ο Φουτζιμόρι δήλωνε πως «Η χώρα μου είναι ένα προϊόν, προσφέρω ένα προϊόν που λέγεται Περού».(Εντουάρτο Γκαλεάνο: «Ένας Κόσμος Ανάποδα», σελ. 178 Εκδόσεις Πιρόγα). Έτσι, κατάφερε να ιδιωτικοποιήσει όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις και να θέσει τα θεμέλια για την «ελεύθερη αγορά».
Συμμετοχή σε αυτήν την φιλελεύθερη μεταμόρφωση μιας χώρας σε προϊόν των αγορών είχε η πρώην βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Έλενα Παναρίτη. Η εξαιρετική κυρία Παναρίτη ως εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού, εργασία για την οποία της απονεμήθη η διάκριση της διεθνούς βέλτιστης πρακτικής και καινοτομίας. Η γεννημένη μέσα στην φιλελεύθερη αριστεία και στις  νεοφιλελεύθερες δοξασίες Έλενα Παναρίτη κατέκτησε την παγκόσμια διάκριση, γιατί εργάστηκε με ζήλο για την δημιουργία «ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος»,  δημιουργώντας κτηματολόγιο  και επίσημους τίτλους ιδιοκτησίας στο Περού.
Την προσοχή σας παρακαλώ: σε ένα κλινικής καθαρότητας φιλελεύθερο κοινωνικό περιβάλλον  οι «ανάξιοι», οι κοινωνικά ηττημένοι, με μια λέξη οι φτωχοί, αφού στάθηκαν ανίκανοι να νικήσουν, πρέπει να παραμερίσουν για να ζήσουν στον νεοφιλελεύθερο παράδεισο οι ισχυροί. Προκειμένου, λοιπόν, ο «Ηγέτης», σύμφωνα με τον γύπα των αγορών που ακούει στο όνομα Παναρίτη, να εξασφαλίσει την «πολυπόθητη βιώσιμη ανάπτυξη» με όσο γίνεται λιγότερους φτωχούς, αποφάσισε να εφαρμόσει μια μορφή φιλελεύθερης ευγονικής: τη στείρωση.
Ο «Ηγέτης»  Φουτζιμόρι, ο αγαπημένος των αγορών, για να μην διαιωνίζονται οι περιττοί άνθρωποι,  στο διάστημα 1995-2001 οδήγησε στη στείρωση περισσότερων από 270.000 γυναικών και 22.000 ανδρών, στην πλειονότητά τους φτωχοί αγρότες και ιθαγενείς Κέτσουα. (Peru’s forcibly sterilised women find their voice https://www.theguardian.com/global-development/2016/jan/04/peru-forced-sterilisation-quipu-project-alberto-fujimori)
Πολύ νεοφιλελε έπραξε ο «Ηγέτης» και θέλησε με δραστικά και βίαια μέτρα να περιορίσει τους φτωχούς ανθρώπους!
Ο «Ηγέτης» Φουτζιμόρι, με την βοήθεια των πατρώνων του, και των ταγμάτων θανάτου διέπρεψε και σε έναν άλλο τομέα. Στην εξαφάνιση όλων των συνδικαλιστικών και φοιτητικών μαζικών οργανώσεων, καθώς και της κομμουνιστικής οργάνωσης Túpac Amaru Revolutionary Movement-TARM. Οι Τουπάκ Αμαρού ήταν μια επαναστατική οργάνωση που δρούσε στο Περού και είχε σχέσεις με ανάλογες  οργανώσεις στην Κεντρική και Νότια Αμερική, οργανώσεις που  προσπαθούσαν να ξαναζωντανέψουν το όνειρο της εξέγερσης της Λατινικής Αμερικής ενάντια στο σύστημα της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», μα και εναντίον του μεγάλου χωροφύλακα της Γής.
Την δεκαετία που κυβερνούσε ο Φουτζιμόρι η σκιά του φόβου καταδίωκε τον λαό του Περού, ο οποίος για χρόνια παρέλυσε και δεν αντιδρούσε. Όμως, η συνεχιζόμενη ανέχεια και η βάρβαρη φτώχεια, εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των δομικών προγραμμάτων των καθαρμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, έπνιξαν τον περουβιανό λαό που ξεσηκώθηκε σαν μανιασμένο κύμα εναντίον του «Ηγέτη» και των τεχνοκρατών υψηλής οικονομικής κατάρτισης που διαφέντευαν την χώρα.
Η αποστολή του Ηγέτη τελείωσε άδοξα.
Η Ουάσιγκτον αποστασιοποιήθηκε σιγά – σιγά από τον παρηκμασμένο Φουτζιμόρι,  ο οποίος περίμενε την κατάλληλη εντολή για να εξαφανιστεί από τον πρωθυπουργικό θώκο και να δώσει τη θέση του σε πρόσωπα «με δημοκρατικά εχέγγυα». Άλλωστε, ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη, λόγω του ότι έδωσε εντολή σε παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου  να προχωρήσουν σε σφαγές όσων Περουβιανών δεν είχαν το κατάλληλο φρόνημα.
Χωρίς να ενδιαφέρονται για τα ίχνη αίματος που υπάρχουν ακόμα στο Περού, τα τσογλάνια των αγορών συνευρέθηκαν, ανάμεσα τους και το Πινοσετικό κατακάθι, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2015, στην Λίμα όπου πραγματοποιούνταν η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, και μεταξύ άλλων συζήτησαν για την παγκόσμια φτώχεια. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε ένα χλιδάτο συνεδριακό κέντρο, με πέντε επίπεδα ― συνεδριακών χώρων, χώρων υπηρεσιών, αίθουσα γευμάτων, εμπορικό κέντρο, υπόγειο πάρκινγκ τεσσάρων επιπέδων, και ιδιωτική στάση λεωφορείου, παρακαλώ…
Όλα αυτά σε μια χώρα, όπου  το 23% των παιδιών κάτω των οκτώ ετών  υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό και η εξαθλίωση της πλειοψηφίας των 31 εκ. Περουβιανών είναι έκδηλη!
Μετά τις ιδιωτικοποιήσεις του «Ηγέτη»  και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Oxfam: «Περισσότερο από μισό εκατομμύριο νοικοκυριά δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό. Περισσότερα από 3,5 εκ. σπίτια είναι σε επισφαλή θέση και 2,5 εκ. έχουν βρώμικο πάτωμα. Επιπλέον εκτιμάται ότι 1 εκ. νοικοκυριά δεν είναι συνδεδεμένα στο δημόσιο δίκτυο νερού και πως 2,5 εκ. δεν έχουν αποχέτευση. Υπολογίζεται ακόμη πως 7 εκ. Περουβιάνοι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και πολλοί απ’ όσους έχουν πρόσβαση υποφέρουν από περιορισμένη προσφορά και κακή ποιότητα. Στις επαρχιακές περιοχές,  λιγότερο από το 5% των νοικοκυριών πίνουν χλωριωμένο νερό. Παραδόξως, οι φτωχότεροι άνθρωποι που ζουν στις λαϊκές περιοχές της Μητροπολιτικής Λίμας, είναι αυτοί που πληρώνουν τα περισσότερα για νερό. Δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο δίκτυο και προμηθεύονται από δεξαμενές πληρώνοντας έως και δέκα φορές παραπάνω απ’ όσους ζουν σε κατοικημένες περιοχές. Εκτιμάται πως το ποσοστό που αφιερώνει μια φτωχή οικογένεια από τον προϋπολογισμό της για προμήθεια νερού είναι έξι φορές μεγαλύτερο από το ποσοστό που αφιερώνει μια οικογένεια υψηλότερου εισοδήματος. Έτσι το νερό, ένας ζωτικός πόρος, γίνεται είδος πολυτελείας για τους φτωχούς»! (Λεωνίδας Βατικιώτης:  Περού, η χώρα των κοινωνικών αντιθέσεων).
Όμως το Περού, παρά τους πολλούς περιττούς ανθρώπους, επιτάχυνε τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας του και συγκαταλέγεται σύμφωνα με το ΔΝΤ στις 20 και πλέον αναδυόμενες οικονομίες του Κόσμου.
Πριν δοκιμάσετε όμως να συνέλθετε από αυτήν την συγκλονιστική στατιστική των αγορών, θα σας εκπλήξω ξανά καθώς σας έχω άλλη μια αποκάλυψη.
Για να διατηρηθεί η κανονικοποιημένη φιλελεύθερη ομορφιά και η συμμετρία των αγορών, οι μάνατζερ και οι επενδυτές,  στο Περού, βρήκαν τη λύση: Το τείχος στο Περού  χωρίζει τους πλούσιους και άριστους, τους επιτυχημένους στον στίβο του κοινωνικού ανταγωνισμού δηλαδή,  από τους φτωχούς και περιττούς ανθρώπους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο πουλάνε τη σιωπή τους για την Υεμένη
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017
Η ανήθικη πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία… βοηθά και υποκινεί φρικτά εγκλήματα
Τζέιμς Λιντς, Διεθνής Αμνηστία

Λυπάμαι που πρέπει να υπενθυμίσω στην επιτροπή ότι οποιαδήποτε κριτική προς τη Σαουδική Αραβία δεν είναι καθόλου εποικοδομητική» είπε ο ομιλητής και ίσιωσε τα χαρτιά που κρατούσε στα χέρια του. Στο βήμα βρισκόταν ο Βρετανός πρώην υπουργός Αμυνας, Μάικλ Φάλον, ο οποίος θα εξηγούσε στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου τους όρους της νέας συμφωνίας πώλησης μαχητικών αεροσκαφών στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
Αυτό που πραγματικά έκανε όμως ήταν να αποκαλύψει και έναν άγραφο όρο του συμβολαίου: η πώληση όπλων στο Ριάντ συνοδεύεται από ολοκληρωτική σιωπή για τα εγκλήματα που πραγματοποιεί ο οίκος των Σαούντ στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε γειτονικά κράτη.
Λίγους μήνες αργότερα, καθώς ο ΟΗΕ προειδοποιούσε ότι ο πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της Υεμένης απειλεί να προκαλέσει τον μεγαλύτερο λιμό αλλά και τη μεγαλύτερη επιδημία χολέρας που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα τις τελευταίες δεκαετίες, είναι εύκολο να εντοπίσεις τις χώρες που «δεσμεύονται» από την άγραφη ρήτρα της σιωπής.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία, οι δύο βασικοί προμηθευτές των οπλικών συστημάτων με τα οποία η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει εδώ και χρόνια σχολεία, νοσοκομεία και υπαίθριες αγορές, σφύριζαν αδιάφορα καθώς διεθνείς οργανώσεις αποκάλυπταν τα φρικιαστικά εγκλήματα του οίκου των Σαούντ. Μαζί με τους συνήθεις ύποπτους όμως η «ομερτά» των εμπόρων όπλων άρχισε να δεσμεύει και αρκετές ακόμη χώρες –κυρίως στο εσωτερικό της Ε.Ε.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών της Στοκχόλμης για την Ειρήνη (SIPRI), από την έναρξη των επιχειρήσεων στην Υεμένη οι εισαγωγές οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία τριπλασιάστηκαν, γεγονός που άλλαξε την αγορά οπλικών συστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα μόνο το 2016 η Σαουδική Αραβία αγόρασε από τουλάχιστον δέκα χώρες της Ε.Ε. οπλικά συστήματα αξίας σχεδόν 900 εκατομμυρίων ευρώ.
Η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα των κοινών κανόνων που υιοθέτησε η Ε.Ε. το 2008 για «τον έλεγχο των εξαγωγών στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού» (Κοινή θέση 2008/944/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου) αλλά και σειρά αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μερικές αποφάσεις της Ε.Ε. όμως φαίνεται ότι δεν έχουν την παραμικρή ισχύ εάν απειλούν τα συμφέροντα της βιομηχανίας όπλων.
Αντίστοιχα στις Ηνωμένες Πολιτείες οι χορηγίες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, που πραγματοποίησαν στην προεκλογική εκστρατεία βιομηχανίες όπλων όπως η Lockheed Martin, η Raytheon και η Boeing, εξασφάλισαν την ανοχή Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στον πόλεμο εναντίον της Υεμένης.
Χάρη σε αυτή τη διακομματική σιωπή η Lockheed Martin ανακοίνωσε τον Μάιο συνεργασία ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία, η Boeing «έσπρωξε» 48 στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ, αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και άγνωστο αριθμό κατασκοπευτικών αεροσκαφών P-8, ενώ η Raytheon υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας, οι λεπτομέρειες του οποίου αναμένεται να ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.
Η εξαγορά της σιωπής είναι προσφιλής τακτική των καθεστώτων του Περσικού Κόλπου εδώ και δεκαετίες. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτό σημαίνει ότι χώρες όπως η Σαουδική Αραβία έφτασαν να έχουν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη από πιλότους. Την ίδια στιγμή οι πιλότοι του μικροσκοπικού Μπαχρέιν συνειδητοποιούσαν ότι δεν έχουν επαρκή εναέριο χώρο για να πετάξουν τα υπερσύγχρονα μαχητικά, που ξέφευγαν από τα σύνορα της χώρας μερικά δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή τους.
Με τον πόλεμο που εξαπέλυσε όμως η Σαουδική Αραβία η κατάσταση άλλαξε. Τα οπλικά συστήματα δεν προλάβαιναν να βγουν από τις συσκευασίες τους πριν χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν κάποια περιοχή αμάχων στην Υεμένη. Η ρήτρα της σιωπής ήταν πλέον πολυτιμότερη από ποτέ και οι έμποροι όπλων φρόντιζαν να την επιβάλλουν στη χώρα τους.
Παρ' όλα αυτά, τα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανά η Σαουδική Αραβία για την αγορά οπλικών συστημάτων δεν καταφέρνουν πάντα να κλείσουν όλα τα στόματα. Ακόμη και μέσα στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και στην αμερικανική Γερουσία υπήρξαν άνθρωποι που καταδίκασαν το εμπόριο όπλων σε ένα καθεστώς που κατηγορείται για γενοκτονία.
Εξαίρεση δεν αποτέλεσε η Ελλάδα όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαφώνησαν μόνο για τους όρους της συναλλαγής. Η Ελλαδα πουλησε βομβες στη Σαουδικη Αραβια για να βομβαρδισει τον λαο της Υεμενης. Ισως για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛΛ., η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι συμφώνησαν σε κάτι: η Ελλάδα έπρεπε να γίνει συνένοχος σε ένα έγκλημα που πλέον απειλεί τις ζωές 20 εκατομμυρίων ανθρώπων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειναι πολυ σοβαρα τα πραγματα. Κατ αρχην με αφορμη τον Κουφοντινα ενεπλακησαν οι αμερικανοι ανοιχτα για αλλη μια φορα στα εσωτερικα της χωρας. Εστω μια καταγγελια κοινοβουλευτικου κομματος γι αυτό,  δεν υπαρχει . εγω που ημουν 16 χρονια στο ΚΚΕ ηξερα οτι αυτο το κομμα θα ειχε σημανει συναγερμο και θα ειμασταν αυτοματως εξω απο την αμερικανικη πρεσβεια. Γιανκις γκοου χομ δεν εχετε καμια δουλεια να επεμβαινετε σε δικακστικες αποφασεις της χωρας μας. Επιπλεον οι αστοι ξερουν οτι η πεινα δεν ξεγελιετε. Πως εμεις νομιζουμε οτι το κανουν για αποπροσανατολισμο απο την πεινα δεν μπορω να τα καταλαβω? Ξερουν οτι ο λαος δεν θα ξεχασει την πεινα του. Καλλιεργουν ομως κλιμα αντιτρομοκρατικης υστεριας μεσω των ΜΜΕ για να ειμαστε φρονιμα παιδακια και να υπομενουμε καρτερικα την πεινα για να μην σκεφτουμε ποτε εστω και την δυνατοτητα μιας αλλης λυσης που θα μας βγαλει απο την κολαση . Ειναι τα ιδια ΜΜΕ που τρομοκρατουσαν το λαο οτι αν συγκρουστουμε με τους δανειστες και βγουμε απο το ευρω θα καταστραφουμε. Η ΝΔ ειναι ξεσαλωμενη βλεποντας τις δημοσκοπησεις που της δινουν ανοδο. Ηδη ανακοινωσε οτι θα ανοιξει και παλι τις φυλακες τύπου Γ και θα καταργησει τον νομο Παρασκευοπουλου που εμπεριεχε  θετικα δημοκρατικα μετρα. Παταει πανω στην ηττα του 2015 και την πολιτικη του ΣΥΡΙΖΑ για να επιβαλλει μια συντηρητικοποιηση στην ελληνικη κοινωνια υπολογιζοντας οτι οταν θα ερθει στα πραματα θα εχει απολυτη ιδεολογικη κυριαρχια. Με το να μιλαει το ΚΚΕ  απλως για αποπροσανατολισμο (οτι το κανουν πχ για να μην κατεβει ο λαος στο συλλαητηριο του ΠΑΜΕ ή για να κρυψουν οτι ετοιμαζονται να χτυπησουν τα ειρηνοδικεια κατ εντολη των δανειστων και των τραπεζιτων πραγμα που ετσι αλλιως δεν το κρυβουν ) βοηθαει και την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλέκα Παπαρήγα (από ομιλία την Κυριακή 5/11 στην Κομοτηνή για την Οκτωβριανή Επανάσταση)
«Ολοι οι πόλεμοι είναι ιμπεριαλιστικοί, ανεξάρτητα από συνθήματα και προσχήματα, ποιος τον ξεκίνησε πρώτος, ή δεύτερος, από την στιγμή που τον καθοδηγεί η αστική τάξη. Ο μόνος δίκαιος πόλεμος είναι ο ταξικός για την εργατική εξουσία. Ο πόλεμος κατά της ξενικής κατοχής είναι δίκαιος μόνο όταν διεξάγεται από την σκοπιά του λαού , μακριά και σε αντίθεση με το κίβδηλο σύνθημα της «εθνικής ενότητας», όταν επιδιώκει όχι μόνο την ήττα του αντίπαλου αλλά και της δικής του αστικής τάξης. Οταν κατευθύνεται στην κατάκτηση της δικής του εξουσίας, της εργατικής».
Αρα ο πολεμος του ΕΑΜ -ΕΛΑΣ εναντια στο φασιστα καταχτητη που κανενα ζητημα εργατικης εξουσιας δεν εβαζε δεν ηταν δικαιος. Η Ηγεσια του ΝΕΟΚΚΕ πλεον βρισκετε εκτος οριων.  Προκειτε για ανοιχτους προδοτες.
 Αυτη η δηλωση ειναι και φιλοσιωνιστικη. Λεει οτι ο αγωνας του παλαιστινιακου λαου -που δεν θετει θεμα εργατικης εξουσιας- για εθνικη απελευθερωση απο τον ζυγο των σιωνιστων δεν ειναι δικαιος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιστορία επαναλαμβάνεται κι εμείς είμαστε θεατές στο ίδιο έργο !!
12/5/2017
Το γεγονός της επιστροφής στην εποχή των συσσιτίων στα σχολεία, το οποίο μάλιστα παρουσίασε περήφανα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεντευξη του, παραπέμπει σε μια Ελλάδα της φτώχειας των δεκαετιών του ’50 και του ’60 που έχουν ζήσει οι μεγαλύτεροι.

Μου έρχονται στο νου, αφηγήσεις του παππού μου για τα δύσκολα Κατοχικά και μετακατοχικα χρόνια. Τα τρόφιμα έρχονταν από τις Η.Π.Α. μέσω της περιβόητης UNRRA ( ''ΟΥΝΤΡΑ''  την πρόφερε ο παππούς)

Η UNRRA (United Nations Relief and Rehabilitation Administration) ιδρύθηκε το 1943 από 40 περίπου κράτη, τα οποία στη συνέχεια έγιναν μέλη του Ο.Η.Ε., με αντικειμενικό σκοπό να βοηθήσει οικονομικά τις χώρες που είχαν πληγεί από τις δυνάμεις του Άξονα. Κάθε μέλος της UNRRA διέθετε στο ταμείο της Οργάνωσης – για την εξυπηρέτηση του σκοπού της – το 1% των εθνικών του εσόδων. Όμως στην πραγματικότητα η διεθνής αυτή Οργάνωση ήταν όργανο των Η.Π.Α. και σκόπευε στην υλοποίηση της αμερικανικής οικονομικής και πολιτικής διείσδυσης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το 73% των κεφαλαίων της ήταν αμερικανικά (εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, φύλλο της 23ης Μαρτίου 2003). Συνεπώς «ήταν ουσιαστικά αμερικανική οργάνωση στελεχωμένη και ελεγχόμενη απολύτως από τους Αμερικανούς» (Σπ. Θεοδωρόπουλος, «Απ’ το Δόγμα Τρούμαν στο Δόγμα Χούντα», εκδόσεις Παπαζήσης, 1976, σ.σ. 22 και 24).
Εκπρόσωποι της UNRRA εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα και από την 1η Απριλίου 1945 ως το Μάιο του 1947 εισήγαγαν στη χώρα μας τρόφιμα αξίας 171,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Για την ανάπτυξη της γεωργίας η Οργάνωση διέθεσε μηχανήματα κ.λπ. αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ για φάρμακα πρόσφερε 7.540.000 δολάρια (Ν. Ψυρούκης, «Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας», εκδόσεις Επικαιρότητα, τόμος Α΄, σ. 284).

Αναλυτικότερα στοιχεία για την αμερικανική βοήθεια παρέθεσε την 22α Νοεμβρίου 1947  ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Μαντζαβίνος στην πρώτη μεταπολεμική γενική συνέλευση των μετόχων της, προσδιορίζοντας τα διατεθέντα ποσά ανά τομέα:
για τρόφιμα                                                                               186.344.000 δολάρια
για ενδύματα                                                                            40.250.000 δολάρια
για ιατρικά και για είδη υγιεινής                                      11.856.500 δολάρια
για είδη αγροτικής ανασυγκροτήσεως                         58. 374.000 δολάρια
για είδη βιομηχανικής ανασυγκροτήσεως                  53.935.000 δολάρια
διάφορα άλλα ποσά                                                               65.492.500 δολάρια
Ήτοι εν συνόλω                                                                       416.252.000 δολάρια
(εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, φύλλο της 23ης Νοεμβρίου 1947).
Τα παραπάνω ποσά ίσως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Άλλωστε από τον Οκτώβριο του 1945 η διεθνής Οργάνωση – σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της σε ξένους δημοσιογράφους – βρισκόταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και αδυνατούσε να επιτελέσει το έργο της (εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, φύλλο της 24ης Οκτωβρίου 1945). Το 1952 ο Κ. Βαρβαρέσος – που το 1945 είχε διατελέσει υπουργός Εφοδιασμού – ομολόγησε ότι, για να συμπληρώσει τη βοήθεια της UNRRA, το ελληνικό Δημόσιο υποχρεώθηκε να διαθέσει «ολόκληρον σχεδόν  το συναλλαγματικόν απόθεμα της χώρας εις χρυσόν, δολάρια και λίρας Αγγλίας» (Κ. Βαρβαρέσος, « Έκθεσις επί του Οικονομικού Προβλήματος της Ελλάδος», εκδόσεις Σαββάλας, σ.σ. 94 – 95). Συνεπώς η αμερικανική βοήθεια ήταν μικρή σε σχέση με τις ελληνικές ανάγκες κατά την πρώτη μεταπολεμική περίοδο.

Το πρόβλημα όμως ήταν ο τρόπος με τον οποίο διανεμήθηκαν τα σταλέντα προϊόντα. Στους εξαθλιωμένους από τον πόλεμο αγροτικούς πληθυσμούς έφτασαν μόνο ορισμένες ποσότητες ιματισμού και τροφίμων. Στρατιωτικά κυρίως οχήματα μετέφεραν στα χωριά χαρτόκουτα με ρούχα, τα ξεφόρτωναν στις κοινοτικές πλατείες και οι κάτοικοι διάλεγαν σακάκια, φορέματα και άλλα είδη. Είναι μια εικόνα που έχει χαραχτεί στη μνήμη μου από τη διανομή της αμερικανικής βοήθειας σε ένα ακριτικό χωριό της Ηπείρου. Ακόμα θυμάμαι το πρωινό συσσίτιο στο Δημοτικό σχολείο του χωριού μου, όπου υποχρεωνόμασταν να πιούμε γάλα-σκόνη που είχαν στείλει οι Αμερικανοί, λες και δεν είχαμε γαλακτοκομικά προϊόντα. Αντίθετα τα είδη αξίας (πρώτες ύλες, τρόφιμα, μηχανήματα, φάρμακα κ. ά), που μπορούσαν να αποφέρουν πλουτισμό, τα καρπώθηκαν οι επιτήδειοι, οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι και γενικά όσοι είχαν πρόσβαση στην εξουσία.

Γενικά η βοήθεια της UNRRA είχε και αρνητικές συνέπειες:
1.       αναπτύχθηκε η ευνοιοκρατία και η διαφθορά (Εμμανουήλ Μαρκόγλου, «Το Δόγμα Τρούμαν», εκδόσεις Εστία, 1963, σ.56),
2.       ενισχύθηκε το τότε παρακράτος της υπαίθρου (Μονάδες Ασφαλείας Υπαίθρου και  παλιοί ταγματασφαλίτες) που είχε αναλάβει τη διανομή των τροφίμων και του ιματισμού,
3.       υπονομεύτηκε κάθε παραγωγική προσπάθεια, εφόσον κανένα είδος εγχώριου αγαθού δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί σε τιμή τα αντίστοιχα της UNRRA, τα οποία πουλιούνταν στην ελληνική αγορά,
4.        άρχισε η σταδιακή πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις Η.Π.Α.

Χαρακτηριστικό είναι και το τραγουδάκι που έλεγαν τα παιδάκια της εποχής:
Πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή που λέει στα παιδάκια ΝΙΞ Φα'ι'
Πατάω κι άλλο ένα και βγαίνει μια χοντρέλα που λέει στα παιδάκια ΝΙΞ σαρδέλα
πατάω κι άλλα τρία και βγαίνει μια κυρτία που λέει στα παιδάκια Βί Βία
Κι εσύ μωρή μαντάμ που κλέβεις τα κουτιά και κάνεις τα μαλλιά σου περμαναντ
θα πάω να το πω στον Ερυθρό Σταυρό που είσαστε συνεταιροι κι οι δυό !!

Σήμερα μπορεί να μην υπάρχει η UNRRA , υπάρχουν όμως οι Μ.Κ.Ο.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται κι εμείς είμαστε θεατές στο ίδιο έργο !




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπάρχουν και στρατιωτικοί που αντιστέκονται... Στήριξη του Ε.ΠΑ.Μ. στην πολιτική δίωξη του στρατιωτικού Βαγγέλη Φώτη.

Το Ε.ΠΑ.Μ. δηλώνει την αμέριστη πολιτική και ηθική του συμπαράσταση στον στρατιωτικό Βαγγέλη Φώτη, που τιμώντας τη στολή και το εθνόσημό του, αρνήθηκε να συναινέσει δια της συμμετοχής του στη μετατροπή του ελληνικού στρατού σε στρατοπεδάρχη εγκλωβισμένων προσφύγων με άνωθεν και έξωθεν εντολές.
Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είχε ποτέ η Ελλάδα κι ούτε πρέπει ν’ αποκτήσει τώρα, όσο κι αν προσπαθούν να ωραιοποιούν το χαρακτήρα τους με νεολογισμούς όπως «hot spots», «Ανοιχτές» ή «Κλειστές Δομές Φιλοξενίας» και λοιπές καινοφανείς και παραπλανητικές εκφράσεις. Σε όλους αυτούς τους τόπους κράτησης, οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται παρά τη θέλησή τους και χωρίς να τους αναγνωρίζεται νομική υπόσταση κατ' απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ διαδικασίες ώστε να ταυτοποιηθούν για να μπορούν να πάνε νόμιμα και ανεμπόδιστα σε όποια χώρα επιθυμούν, γιατί αυτό που επιτάσσουν οι Βρυξέλλες και συμφώνησε η κυβέρνηση, είναι να μετατραπούμε σ' ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης προσφύγων με ευρεία διασπορά hot spots σ’ όλη τη χώρα. Με παράπλευρη συνέπεια τα οφέλη των κυκλωμάτων δουλεμπορίας όπως και των εργολάβων του δήθεν «ανθρωπισμού», που καρπώνονται τεράστια χρηματικά ποσά εκμεταλλευόμενοι την ανθρώπινη δυστυχία.
Αυτό επισημαίνει ο υπό δίωξη στρατιωτικός Βαγγέλης Φώτης, φρονώντας ότι ο στρατός δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του όλη αυτή την παρανομία που έχει στηθεί σε βάρος αφενός των χιλιάδων δύσμοιρων υπάρξεων, αφετέρου του ελληνικού λαού. Η αποστολή του στρατού δεν είναι να αντικαθιστά τα αστυνομικά καθήκοντα ούτε να γίνουν τα στελέχη του ανθρωποφύλακες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων είναι η συνεχής ετοιμότητα για τη διατήρηση του αξιόμαχου προς υπεράσπιση της πατρίδας από όποια εξωτερική απειλή. Οποιαδήποτε συμμετοχή σε δραστηριότητες που πίσω τους υποκρύπτονται παρανομίες διεθνών και ντόπιων κυκλωμάτων και διακινητών, αλλοιώνει πλήρως το χαρακτήρα τους, αποπροσανατολίζει τον στρατιωτικό από την αποστολή του και τον μετατρέπει σε δεκανίκι αλλότριων συμφερόντων.
Κάθε δίωξη στρατιωτικού που υπερασπίζεται το αξιόμαχο του στρατεύματος και την αυστηρή προσήλωση του στρατού στα καθήκοντά του, είναι δίωξη πολιτική σε βάρος των πιο άξιων στελεχών του. Κάθε δίωξη στρατιωτικού που τιμώντας το εθνόσημό του, υπερασπίζεται τη βασική του αποστολήστην προστασία του ελληνικού λαού, είναι δίωξη πολιτική σε βάρος των ένστολων παιδιών του. Κάθε δίωξη στρατιωτικού που τιμά τον όρκο του στην πατρίδα και το σύνταγμα και όχι την υποταγή του στρατού σε ύποπτα οικονομικά συμφέροντα και έξωθεν εντολές, είναι δίωξη πολιτικήσε βάρος των πιο συνειδητών παιδιών μας, αυτών που είναι έτοιμα να χύσουν το αίμα τους αν χρειαστεί στην υπεράσπιση του πατρίου εδάφους.
Η δίωξη του αρχιλοχία Βαγγέλη Φώτη που αρνήθηκε την ανάληψη υπηρεσίας στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης με θύματα τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, είναι δίωξη πολιτική. Άρνηση διαταγής δεν υφίσταται όταν η υπηρεσία για την οποία έχει διαταχθεί ο στρατιωτικός, δεν αποτελεί έργο αναγόμενο άμεσα στο μαχητικό προορισμό του.
Επιπροσθέτως είναι προδήλως παράνομη εφόσον στηρίζεται στην αντεθνική –και συνεπώς παράνομη- επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να μην εφαρμόζει τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο για το προσφυγικό προς όφελος και των προσφύγων και του ελληνικού λαού. Αντιθέτως επιλέγει να καταστήσει την Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο λαθρεμπορίου ανθρώπινων ψυχών ακολουθώντας τις εντολές της Μέρκελ και της Ε.Ε., φορτώνοντας την ευθύνη υλοποίησης αυτών των εντολών στις πλάτες του ελληνικού στρατού.
Η άρνηση του διατασσομένου να υπακούσει σε έξωθεν επιταγές που αντιτίθενται στο εθνικό συμφέρον, δεν συγκροτεί ανυπακοή και ούτε καν πειθαρχικό αδίκημα. Αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από τον όρκο του. Συνιστά πράξη εντιμότητας, ήθους, λεβεντιάς και πατριωτικής συνέπειας. Και έτσι πρέπει να εκτιμηθεί.
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2017
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεθοδεύεται η καταστροφή της ελληνικής βιομηχανίας:Κλείνουν και τη Λάρκο οι Ευρωπαίοι
12/11/2017

Ύστερα από το υποχρεωτικό κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, των μεγαλυτέρων της Ευρώπης, της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μια σειράς άλλων μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων, το Ευρωδικαστήριο κατέληξε σε απόφαση κλεισίματος της μεγάλης μεταλλευτικής και μεταλουργικής εταιρείας Λάρκο. Το αιτιολογικό του δικαστηρίου, αποδίδεται στη μη συμμόρφωση της χώρας στην απόφαση για επιστροφή των παράνομων κρατικών ενισχύσεων προς τη Λάρκο. Πρόκειται για την υπόθεση της παροχής «παράνομων» κρατικών ενισχύσεων με τη μορφή εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου προς τη βιομηχανία κατά τα έτη 2008, 2010 και 2011 αλλά και μέσω της συμμετοχής του Δημοσίου στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας το 2009.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2014 έχει εκδώσει απόφαση που κοινοποιήθηκε στην Ελλάδα το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ζητώντας την άμεση ανάκτηση της παράνομης κρατικής ενίσχυσης.Σήμερα με την απόφασή του το ευρωδικαστήριο απεφάνθη ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει συμμορφωθεί και δεν έχει πάρει τα μέτρα που ήταν απαραίτητα για την εκτέλεση της απόφασης της ΕΕ και κατά συνέπεια διαπιστώνει ότι η Ελληνική Δημοκρατία παρέβη τις υποχρεώσεις της με βάση τη Ευρωπαϊκή Συνθήκη.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η καταδικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο ώστε να επιβληθεί πρόστιμο «μη συμμόρφωσης» στην Ελλάδα εάν συνεχίσει η Λάρκο να μην επιστρέφει την παράνομη κρατική ενίσχυση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση για την προβληματική βιομηχανία θα επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο.
Η ΕΕ και το Ευρωδικαστήριο μεθοδεύουν το κλέισιμο των μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών
Η κρατική ενίσχυση που έχει δοθεί στη Λάρκο στην πραγματικότητα υποκαθιστά την τεράστια διαφορά στο κόστος ρέυματος που καταβάλλει η εταιρεία στη ΔΕΗ σε σχέση με το πολύ χαμηλότερο κόστος ρεύματος που πληρώνουν οι ανταγωνίστριες της σε άλλες χώρες της ΕΕ. Το κόστος ρεύματος στη Λάρκο όπως και στις επίσης ενεργοβόρες Χαλυβουργίες που βρίσκονται σε προστάδιο πτώχευσης, επιβαρύνει κατά περίπου 40% το συνολικό κόστος παραγωγής των εταιρειών αυτών. Κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο να σταθούν ανταγωνιστικά στην Ευρώπη, όπου το κόστος ρεύματος είναι περίπου το μισό, όπως έχει καθοριστεί από κυβερνητικές αποφάσεις. Αυτή η ολοκάθαρα αθέμιτη πρακτική δεν θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ και το Ευρωδικαστήριο την ανατιπαρέρχεται.
Το Ευρωδικαστήριο κάνει και τα στραβά μάτια για την εξώφθαλμη φοροδιαφυγή μεγάλων Γερμανικών,Γαλλικών, Ιταλικών, Ολλανδικών εταιρειών οι οποίες μεταφέρουν εικονικά μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων τους σε χώρες – φορολογικούς παράδεισους όπως είναι το Λουξεμβούργο, η Ελβετία,η Μάλτα κλπ, παραβιάζοντας έτσι κατάφορα τους κανόνες του ελεύθερου ανταγνωνισμού. Οι εταιρείες αυτές των μεγάλων χωρών επίσης επιδοτούνται πλαγίως από τις πρακτικές εφαρμογές ερευνητικών έργων που διενεργούνται από κρατικά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα ερευνών στις χώρες τους. Η πρακτική εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων για την προώθηση των προϊόντων τους εμπίπτει και αυτή στην ίδια περίπτωση παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού,αλλά και εδώ το Ευρωδικαστήριο αδιαφορεί. Μια άλλη ιδιοποιός διαφορά είναι το γεγονός ότι, οι ελληνικές εταιρείες δανείζονται με υπερπολλάσιους τόκους κόστους και σχετικές ρυθμίσεις σε σχέση με τις ανταγωνίστριές τουςς σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Επι πλέον, οι μεγάλες χώρες και ειδικότερα η Γερμανία, βάζουν ειδικούς έμμεσους φραγμούς σε εισαγωγές προϊόντων κυρίως από την Κίνα που ανταγωνίζονται αντίστοιχα δικά τους. Φυσικά τίποτα παρόμοιο δεν εφαρμόζεται για τους ταπεινούς Ευρωπαϊκούς εταίρους του νότου.
Η Λάρκο είναι το τελευταίο μεγάλο θύμα του Ευρωδικαστήριου μετά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την Ολυμπιακή Αεροπορία και άλλων μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων. Με υψηλή καθοδήγηση από το Βερολίνο και εκτελεστή τον Πρόεδρο της ΕυρωπαΊκής Επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιούγκερ,  η ΕΕ προωθεί μεθοδικά το κλείσιμο των μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών και τη μετατροπή της χώρας μας σε χώρο υποδοχής των πλούσιων ξένων του από γκαρσόνια και κηπουρούς.

Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση
Η απόφαση χαρακτηρίζεται από κυβερνητικούς κύκλους απολύτως αναμενόμενη με δεδομένο ότι πράγματι το Ελληνικό Δημόσιο όντως δεν έχει ανακτήσει το ποσό των 135 εκατ. ευρώ που έχει χαρακτηριστεί ως κρατική ενίσχυση.
Ωστόσο οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου επί της προσφυγής που έκανε η Λάρκο κατά της απόφασης της Κομισιόν. Η προσφυγή αυτή εκδικάστηκε αρχές του 2017 και αναμένεται η απόφαση μέχρι τέλος του έτους, αναφέρουν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρονται τα εξής:
Στις 27 Μαρτίου 2014, η Επιτροπή εξέδωσε την απόφαση 2014/539 σχετικά με τον παράνομο χαρακτήρα της κρατικής ενισχύσεως που χορήγησε η Ελλάδα στη Λάρκο Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική ΑΕ, ύψους 135 820 824,35 ευρώ, με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων το 2008, το 2010 και το 2011 και συμμετοχής του Δημοσίου στην αύξηση το κεφαλαίου της εταιρίας το 2009. Η Ελλάδα όφειλε να εξασφαλίσει την εκτέλεση της απόφασης μέχρι τις 28 Ιουλίου 2014.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα είχε γνωστοποιήσει στην Επιτροπή την πρόθεσή της να προβεί στην πώληση ορισμένων στοιχείων του ενεργητικού της Λάρκο μέσω δύο αυτοτελών διαγωνισμών, η Επιτροπή εξέδωσε, την ίδια ημέρα που εξέδωσε την απόφαση 2014/539, και την απόφαση σχετικά με την κρατική ενίσχυση SA.37954 (2013/N), περί της ανωτέρω πωλήσεως. Με τη δεύτερη αυτή απόφαση, η Επιτροπή επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέσχε η Ελλάδα, οι δύο διαγωνισμοί θα διενεργούνταν, αντιστοίχως, από το Ελληνικό Δημόσιο και από τη Λάρκο, υπό την ιδιότητα των κυρίων των στοιχείων ενεργητικού τα οποία αφορούσε καθένας από τους διαγωνισμούς αυτούς.
Ειδικότερα, ο πρώτος διαγωνισμός αφορούσε το μεταλλουργικό εργοστάσιο της Λάρυμνας (νομός Φθιώτιδος, Ελλάδα) και ποσοστό 40 % των δικαιωμάτων εκμεταλλεύσεως του μεταλλεύματος λατερίτη των ορυχείων του Αγίου Ιωάννου (Ελλάδα), ενώ ο δεύτερος είχε ως αντικείμενο την πώληση ποσοστού 73 % των δικαιωμάτων εξορύξεως λατερίτη στην Εύβοια (Ελλάδα) και του συνόλου των δικαιωμάτων εξορύξεως λατερίτη στην Καστοριά (Ελλάδα). Κατόπιν της ολοκληρώσεως των δύο διαγωνισμών και ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους, η Λάρκο θα κηρυσσόταν σε πτώχευση σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τα στοιχεία του ενεργητικού της θα μεταβιβάζονταν στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθαρίσεως.
Κατά πάγια νομολογία του Δικαστηρίου,  εφόσον ένα κράτος μέλος δεν μπορεί να εισπράξει από τη δικαιούχο επιχείρηση το συνολικό ποσό της ενισχύσεως τότε οφείλει να κινήσει τη διαδικασία πτωχεύσεως.
Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι εάν οι ελληνικές αρχές προχωρούσαν σε άμεση κήρυξη σε πτώχευση της Λάρκο, θα καθίστατο αδύνατη η επίτευξη του αποτελέσματος που επιδιώκεται με τη δεύτερη απόφαση περί της πωλήσεως ορισμένων στοιχείων του ενεργητικού της Λάρκο. Οι ελληνικές αρχές έχουν ως σκοπό την επίλυση των νομικών προβλημάτων που ανέκυψαν στο πλαίσιο της εφαρμογής της δεύτερης αποφάσεως και της διαφοράς ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς του μεταλλουργικού εργοστασίου της Λάρυμνας, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η νόμιμη διενέργεια των προβλεπόμενων διαγωνισμών και εν συνεχεία η κίνηση της πτωχευτικής διαδικασίας.
Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι οι νομικές και πρακτικές δυσχέρειες τις οποίες επικαλούνται οι ελληνικές αρχές για να απεκδυθούν της υποχρεώσεώς τους εκτελέσεως, ιδίως δε η διχογνωμία ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς του μεταλλουργικού εργοστασίου της Λάρυμνας, δεν αφορούν την απόφαση 2014/539, αλλά τη δεύτερη απόφαση περί της πωλήσεως ορισμένων στοιχείων του ενεργητικού της Λάρκο. Κατά την Επιτροπή, η δεύτερη αυτή απόφαση δεν επηρεάζει την ευθύνη που υπέχει η Λάρκο για να επιστρέψει το σύνολο των ενισχύσεων που κρίθηκαν μη συμβατές βάσει της αποφάσεως 2014/539.

Με τη σημερινή του απόφαση το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι:

Η Ελληνική Δημοκρατία, μη έχοντας λάβει, εντός των ταχθεισών προθεσμιών, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκτέλεση της αποφάσεως 2014/539/ΕΕ της Επιτροπής, της 27ης Μαρτίου 2014, σχετικά με την κρατική ενίσχυσηSA..34572 (13/C) (πρώην 13/NN) που χορήγησε η Ελλάδα στη Λάρκο Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική ΑΕ, και μη έχοντας ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα που ελήφθησαν κατ’ εφαρμογήν της αποφάσεως αυτής, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τα άρθρα 3 έως 5 της εν λόγω αποφάσεως και από τη Συνθήκη ΛΕΕ.

Ποια είναι η Λάρκο

Η Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμη Εταιρεία «ΛΑΡΚΟ» είναι μαι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη παραγωγής σιδηρονικελίου. Διαθέτει μεταλλεία στην περιοχή της Εύβοιας, στο Νέο Κόκκινο Βοιωτίας, στην Καστοριά και στα Σέρβια Κοζάνης. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας που απασχολεί την πλειονότητα των εργαζομένων της επιχείρησης.
Η ΛΑΡΚΟ ιδρύθηκε το 1963 από τον Πρόδρομο Αθανασιάδη Μποδοσάκη. Το 1966 ολοκληρώνεται η κατασκευή του εργοστασίου στη Λάρυμνα και το 1968 ολοκληρώνεται η κατασκευή οικισμού για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Τα μεταλλεία της Εύβοιας μπαίνουν σε πλήρη εκμετάλλευση το 1969 και το 1972 προστίθενται δύο νέες ηλεκτρικές κάμινοι. Το 1977 εγκαθίσταται η πρώτη σε μήκος μεταφορική ταινία στην Ευρώπη, με μήκος 7,5 χλμ. για να μειώσει το κόστος μεταφοράς του μεταλλεύματος με φορτηγά αυτοκίνητα.[1] Το μετάλλευμα που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την εταιρεία είναι ο νικελιούχος λειμωνίτης.[2] Τα κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται η εταιρεία υφίστανται επιφανειακή εξόρυξη (μέθοδος ανοικτού φρέατος) ενώ μόνο το 2% εξορύσσονται υπόγεια. Το τελικό αποτέλεσμα είναι κοκκοποιημένο σιδηρονικέλιο υψηλής καθαρότητας, χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα και διακινείται από το λιμάνι της Λάρυμνας.[3]
Τα στάδια πυρο-μεταλλουργικής κατεργασίας του ελληνικού σιδηρονικελιούχου λατερίτη, όπως εφαρμόζονται σήμερα στη ΛΑΡΚΟ, είναι[4]:
1.      Εξόρυξη, διακίνηση και μηχανική προπαρασκευή (θραύση, ταξινόμηση) των πρώτων υλών.
2.      Ξήρανση, πύρωση και εκλεκτική προαναγωγή του μεταλλεύματος σε περιστροφικές καμίνους (rotary kilns),
3.      Ολοκλήρωση της προθέρμανσης και της αναγωγής, τήξη και διαχωρισμός των φάσεων μετάλλου-σκωρίας σε ηλεκτρικές καμίνους τόξου (electric arc furnace, EAF),
4.      «Εμπλουτισμός» και καθαρισμός του μετάλλου σε μεταλλάκτες τύπου OBM
Το 1989 η ΛΑΡΚΟ υφίσταται εκκαθάριση και αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μέτοχοι στη νέα εταιρεία γίνονται η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η ΔΕΗ και ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ). Το 1992 ανοίγει νέο ορυχείο στη θέση Ιεροπηγή Καστοριάς. Από το 2004 περνά ξανά σε περίοδο κερδοφορίας και προσπαθεί να ανανεώσει τον εργοστασιακό εξοπλισμό της. Το 2005 ήταν η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία που παρήγαγε νικέλιο από αυτόχθονες πηγές, ενώ κάλυπτε το 6% της πανευρωπαϊκής ζήτησης σε νικέλιο.[5]
Το 2009 λόγω κυρίως της παλαιότητας του εξοπλισμού συνέβησαν δύο αλλεπάλληλα ατυχήματα ύστερα από εκρήξεις σε καμίνους.[6] Δόθηκε, επίσης, εντολή προσωρινής αναστολής λειτουργίας στις καμίνους, προκειμένου να ελεγχθούν.
Στις 9/12/2013 ένας 41 χρόνος χάνει τη ζωή του πέφτοντας από ύψος 20 μέτρων.[7]
Το 2013 υπήρξε μια πτώση παραγωγής της τάξης του 10% μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του 2012, χρονιά κατά την οποία η παραγωγή ανήλθε στο επίπεδο των 18.600 tn νικελίου και οι πωλήσεις σε 19.071 tn δημιουργώντας ιστορικό ρεκόρ. Οι εξαγωγές για το 2013 ανήλθαν σε 17.054 tn Ni με παράλληλη εξάντληση των αποθεμάτων ετοίμου προϊόντος[8].
Τα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα που αποτελούν τροφοδοσία του πυρομεταλλουργικού εργοστασίου της Λάρκο είναι από τα πλέον φτωχά διεθνώς χωρίς παράλληλα να είναι μεγάλα κι ανεξάντλητα. Για τη βιώσιμη και το δυνατόν μακροχρόνια λειτουργία ενός εργοστασίου με την υφιστάμενη πυρομεταλλουργική μέθοδο απαιτούνται μεταλλεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε νικέλιο, τα οποία δεν διατίθενται στον ελλαδικό χώρο[9][10]. Επιπλέον προαπαιτείται μια φτηνή πηγή ενέργειας ακριβώς επειδή η χρησιμοποιούμενη μεταλλουργική μέθοδος είναι εξαιρετικά ενεργοβόρος (δουλεύει σε θερμοκρασίες 900°C-1.500°C) επιμερίζοντας το μισό και πλέον του συνολικού κόστους παραγωγής για ενέργεια. Σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της Υδρομεταλλουργίας και των αντίστοιχων μεθόδων αυτής, οι οποίες εξειδικεύονται στη δυνατότητα εκμετάλλευσης λατεριτικών αποθεμάτων με χαμηλή περιεκτικότητα νικελίου (κάτω από 0,7% από περίπου 1% που κατεργάζονται από την εφαρμοζόμενη πυρομεταλλουργική μέθοδο)[11][12].




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εάν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε, δεν θα πραγματοποιούταν κανένας πλειστηριασμός της περιουσίας των Πολιτών γιατί απλώς θα αρκούσε η εφαρμογή του ισχύοντος και μόνον Δικαίου.
Συνεπώς η αποκατάσταση των ιδιοκτησιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, οι οποίες περιέρχονται παράνομα στις Τράπεζες, Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία, αποτελεί υποχρέωση μιας Πατριωτικής Κυβέρνησης που θα αντικαθιστούσε τις Κατοχικές.
Αυτό γιατί εκτός από τα παρακάτω άρθρα του Συντάγματος που έχουν καταστρατηγηθεί όπως:
Άρθρο 2 παρ. 1: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας,
Άρθρο 4 παρ. 5: Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους,
Άρθρο 17 παρ. 1: . Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος,
Άρθρο 21 παρ. 4: Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους,
Άρθρο 25 παρ. 1: Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους.
Το Ε.ΠΑ.Μ. δεσμεύεται πως όταν αναλάβει την Κυβέρνηση της Χώρας θα αποκαταστήσει τους Νόμιμους Ιδιοκτήτες στις Ιδιοκτησίες τους, όχι μόνον με εφαρμογή των πιο πάνω διατάξεων, που τώρα δεν εφαρμόζονται από την Δικαιοσύνη, αλλά και με Συντακτική Πράξη, προκειμένου να προχωρήσει σε δημιουργία ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία… ''πρωτοποριακή'' μέθοδο για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του χρηματισμού γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία εισηγείται ο Άρης Πορτοσάλτε.
Υιοθετώντας την… Μητσοτάκεια προσέγγιση για τη «φύση του ανθρώπου», όπως εκφράστηκε στη ΔΕΘ από τον πρόεδρο της ΝΔ, o Πορτοσάλτε δήλωσε ότι το φακελάκι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί «ούτε με Ρουβίκωνες» αλλά «ούτε με την απειλή του νόμου, γιατί στο νόμο θα έρθει η παρανομία. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου».
Έτσι λοιπόν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ εισηγείται «να αμοιβοποιήσουμε την παροχή υπηρεσιών που γίνεται στο δημόσιο νοσοκομείο με το δεδομένο ότι οι γιατροί πρέπει να αμειφθούν». Και εξήγησε με μπόλικη δόση… Αριστείας τι εννοεί: «Ο καλός χειρούργος πρέπει να αμείβεται παραπάνω, πέρα από τα ενιαία μισθολόγια και όλη αυτή την ισοπεδωτική αντίληψη του Δημοσίου».
Μάλιστα από τα χρήματα του πολίτη που δικαιούται δωρεάν Υγεία (αν και αυτά για τον Άρη είναι… λαϊκισμός) ο Πορτοσάλτε εισηγείται «να κρατάει ένα μέρος το νοσοκομείο και ένα μέρος ο γιατρός.»
Όσο για τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας; «Δεν υπάρχει», για τον Άρη, γιατί «το έχουμε ισοπεδώσει (σ.σ., όλοι μαζί;) και αυτό».
Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολλά τα λεφτά 'Αρη ,
αλλά όταν σε πονάει το κεφάλι δεν το κόβεις, παίρνεις παυσίπονο !!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΠΡΟΣ «Δεν πληρώθηκα τη σύνταξή μου για να μπορώ να πληρώσω στο ταμείο. Αγανάκτησα και πήγα κι έκλεψα. Το εγγόνι μου πάσχει από διαβήτη και τρώει μόνο κοτόπουλο. Δεν μπορούσα να το αφήσω νηστικό»
δήλωσε ο παππούς στον οποίο επεβλήθη πρόστιμο 250 ευρώ για ένα φιλέτο κοτόπουλο
#Οι_Αθλιοι_του_21_ου_αιωνα_
*ζω για την μερα που θα ξεσηκωθουνε ολοι οι αθλιοι,ολοι οι αστεγοι,οι ανεργοι,οι καταραμενοι,οι αορατοι,οι κολασμενοι και θα σας παρουν το κεφαλι καθαρματα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
«Να γιατί αρνούμαι να «δουλέψω» στα Hotspot».
«Αρνήθηκα να εκτελέσω υπηρεσία στα hotspot «Alexyl Derveni», Δερβενίου Θεσσαλονίκης. Έφεραν στρατονομία να με συλλάβει στις 4 Ιουλίου 2017, δεν με συνέλαβε γιατί δεν είχαν ένταλμα, απλά με συνόδευαν όλη την ημέρα. Ήρθε μετά από 5 ημέρες ο Α/ΓΕΣ με ελικόπτερο και ζήτησε να μου μιλήσει προσωπικά. Σχηματίστηκε δικογραφία και με περνάν στρατοδικείο και πειθαρχικό, 30 Νοεμβρίου και 16 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Σκοπεύω να το δημοσιοποιήσω με κάθε τρόπο. Στην αναφορά μου γράφω ότι «δεν ορίζονται από πουθενά τα καθήκοντά μου, αντιτίθεμαι στους προδοτικούς και αδέξιους χειρισμούς της δωσιλογικής αυτής κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί τις δομές φιλοξενίας ως κέντρα κράτησης και προάγει το δουλεμπόριο, στο οποίο πρωτοστατεί η Τουρκία. Η Τουρκία χρησιμοποιεί μεταναστευτικές ροές ως γεωστρατηγικό όπλο εναντίον των Ελλήνων. Δεν γίνεται καμία διαπίστευση, αν οι άνθρωποι αυτοί είναι των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ή τζιχαντιστές. Εάν είναι και δημιουργήσουν τρομοκρατικά επεισόδια το ότι περιθάλπονται από τον ελληνικό στρατό επισύρει ποινικές ευθύνες. Η όλη αυτή κατάσταση αποδυναμώνει τις Μονάδες του Ελληνικού Στρατού».
Α/λχίας (ΥΠ) Ευάγγελος Φώτης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΩ Ο ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ!
Δούλευα σε όλη μου τη ζωή, νύχτα μέρα, μαραγκός βλέπεις, χωρίς αυτόματα μηχανήματα που κάνουν τη δουλειά, αλλά και έπιπλα μιας χρήσης. Με τα τρυπάνια μου, τα πριόνια, τα ροκάνια, τα σκαρπέλα μου, όλα χειροκίνητα, σκυμμένος ώρες πάνω στο ακατέργαστο ξύλο. λίγο - λίγο, με πολύ μεράκι του έδινα ψυχή. Τα βλέπεις τα χέρια μου, όλο παλιά κοψίματα κι ουλές; Είναι ο χάρτης της διαδρομής μου πάνω στη γη, δύσκολος δρόμος, δύσβατος με πολύ κόπο αλλά κι άλλη τόση ικανοποίηση για τα εργόχειρα στην κυριολεξία που στόλιζαν τα σπίτια των συμπολιτών μου.
Με αυτή την τέχνη κι όχι δουλειά, πολύ περισσότερο όχι απασχόληση που λένε οι πολιτικοί, άκου απασχόληση! απασχολούμαι με κάτι στον ελεύθερο χρόνο μου, να ξεφύγω από την ανία της σχόλης, της αργίας, όχι για βιοπορισμό, ανάστησα και σπουδάζω σήμερα, τρία παιδιά.
Η γυναίκα μου σαν μπήκε και το τελευταίο παιδί στο Γυμνάσιο, έπιασε δουλειά σαν γαζώτρια σε μια βιοτεχνία. Αυτό συνέβη το 2008, όταν πιστεύαμε πως λυπήθηκε επιτέλους ο Θεός αυτή τη χώρα και της επέτρεψε να ζει χωρίς πολέμους, διχόνοιες και μεγάλη φτώχεια. Τότε ήταν που αποφασίσαμε να γκρεμίσουμε το ερείπιο πια, παρ΄ όλες τις προσπάθειες μου να το σουλουπώνω κάθε τόσο προγονικό μου σπίτι, τη μόνη μονοκατοικία στη γειτονιά και να χτίσουμε επιτέλους, ένα σπίτι της προκοπής.
Για αντιπαροχή, ούτε συζήτηση, σ αυτό το κομμάτι γης γεννήθηκαν, έζησαν και αποδήμησαν εις Κύριον, γενιές και γενιές της οικογένειας μου και δίπλα του, στο μαραγκούδικο, που θα έμενε απείραχτο για να συνεχίσω τη δουλειά, έφυγε από καρδιά στα πενήντα ο πατέρας μου.. Βλέπεις εμάς τους άσημους, τ΄ανθρωπάκια, μπορεί να μην μας γράφει η ιστορία όπως τους άρχοντες, αφήνουμε όμως κι εμείς τα χνάρια της παρουσίας μας για να μας μνημονεύουν οι επόμενοι, σ΄ένα σπίτι, ένα αμπελάκι, ένα χερσοχώραφο, όλα αυτά τέλος πάντων που έχει βάλει στο μάτι τώρα το κράτος για να τα πάρει και να σπάσει τον κρίκο που μας ένωνε με τους προηγούμενους, τους επόμενους και τον τόπο μας. Θα χτίζαμε για αρχή το δικό μας λοιπόν και σιγά σιγά, με τη βοήθεια των χεριών μας, αν είχαμε την υγειά μας, νέοι ήμασταν ακόμη, θα σηκώναμε ένα - ένα κι άλλους ορόφους για τα παιδιά ή στη χειρότερη περίπτωση θα τα έφτιαχναν μόνοι τους.
Πήγα λοιπόν σ΄έναν γνωστό μου πολιτικό μηχανικό που ήταν κι εργολάβος και του έδωσα τη δουλειά. Εμείς μεταφερθήκαμε σε δυο δωματιάκια πάνω από το ξυλουργείο. Τότε ήταν, που ο μηχανικός μου είπε:
- Ξεκινάς που ξεκινάς κάτι, γιατί δεν το κάνεις ολόκληρο;
-Μα δεν έχω χρήματα, λίγες οικονομίες και τα εφάπαξ των πεθερικών μου, να είναι καλά οι άνθρωποι που μας τα έδωσαν.
-Χρωστάς;
-Πουθενά και σε κανέναν!
-Πάρε ένα δάνειο τότε, σήκωσε όλη την οικοδομή κι από τα ενοίκια των διαμερισμάτων των παιδιών, θα ξεχρεώνεται μόνο του. Ούτε που θα σου φανεί.
-Μα δάνειο;
-Γιατί; Ο πρώτος είσαι ή ο τελευταίος; Εδώ οι άλλοι παίρνουν διακοποδάνεια κι εσύ το σκέφτεσαι ακόμη; Επένδυση είναι, αύριο - μεθαύριο θα σ΄ευγνωμονούν τα παιδιά σου. Και μην νοιάζεσαι, μια υπογραφή θα βάλεις μόνον, όλα τα χαρτιά για την Τράπεζα θα τα συγκεντρώσει η βοηθός μου, με μια εξουσιοδότηση από σένα.
-Άσε, θα το σκεφτώ, θα το συζητήσω και με την κυρά.
Μαύρη η ώρα κι η στιγμή που είπαμε το ναι. Σαν δικλείδα ασφαλείας, αποφασίσαμε μόνον να πάρουμε αρχικά ένα δάνειο για να πέσουν τα μπετά για όλους τους ορόφους και να τελειώσει ο πρώτος κι ύστερα αν όλα πήγαιναν καλά, να παίρναμε το δεύτερο, να ολοκληρωθούν τα επάνω, το γιαπί που χάσκει τώρα..
Το 2010 μπήκαμε στο καινούριο μας σπίτι κι η Ελλάδα στα μνημόνια και παρά τον αγιασμό και τον κόκκορα που σφάξαμε στα θεμέλια, άρχισαν οι αναποδιές. Άνοιξε η ΙΚΕΑ στην πόλη μας κι η πελατεία αραίωσε, με την κρίση σχεδόν σταμάτησε εντελώς. "Μιας χρήσης" βέβαια έπιπλα, ετοιματζίδικα, αλλά φτηνά. Όσο κι αν κατέβασα τις τιμές, αδύνατον να την συναγωνιστώ. Στον χρόνο πάνω έχασε κι η γυναίκα μου τη δουλειά της, ο μισθός της πήγανε κατευθείαν στη δόση του δανείου. Άρχισα πια να παίρνω παραγγελίες, εις γνώσει μου πως μπαίνω μέσα, κάτω από το κόστος, ίσα - ίσα να πληρώνω, λίγα - λίγα, τους προμηθευτές των υλικών και τα αναγκαία, πολύ περιορισμένα έξοδα για τη συντήρησή μας. 'Αρχισαν να μαζεύονται κι οι απλήρωτοι λογαριασμοί, ΔΟΥ, ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ, ΟΑΕΕ.
Στο μεταξύ πέρασε ο μεγάλος στο Πανεπιστήμιο και τον επόμενο χρόνο κι ο δεύτερος, ευτυχώς στην πόλη μας. Τώρα κάνουν κι οι δυο το μεταπτυχιακό και με βοηθούν όταν κι αν έχω δουλειά στο μαραγκούδικο, τίποτε μερεμέτια, ο τρίτος πάει Λύκειο ακόμα. Το με βοηθούν είναι μια κουβέντα, μάλλον κυνηγάμε μύγες όλοι μαζί, όταν δεν καθαρίζουμε το καθαρό, νοστάλγησα τα ροκανίδια και δεν αλλάζουμε θέση στον πάγκο και τα εργαλεία για να μην καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Δουλειά ούτε σαν γκαρσόνια δεν κατάφεραν να βρουν. Έφτιαξα δυο σκαλιστές, όμορφες κορνίζες και κρεμάσαμε τα πτυχία τους στον τοίχο του σαλονιού. Βέβαια κάποιους άλλους έπρεπε να κρεμάσουμε από καιρό, μα δεν θέλω να το λέω γιατί δεν είμαι και χρυσαυγίτης, μακριά από μένα αυτό. Ο θυμός όμως με πνίγει και ώρες - ώρες με τρομάζουν οι ίδιες μου οι σκέψεις. Η γυναίκα μου, διορθώνει με τίμημα ένα - δυο ευρώ, τα ρούχα της γειτονιάς. Μέχρι τα μέσα έξω άρχισε να γυρνά ο κόσμος στα παλιά παλτό και σακάκια για να μην αγοράσει καινούρια που εδώ που τα λέμε ακόμη και τα κινέζικα, αδυνατεί πια να τα πάρει.
Όταν μου σφραγίστηκε η πρώτη επιταγή, πήγα να πεθάνω από ντροπή. Όταν ήρθε η πρώτη ειδοποίηση από την τράπεζα για την καθυστέρηση του δανείου μου ανέβηκε η πίεση στα 21. Όταν μου παρέδωσε ο δικαστικός επιμελητής την ειδοποίηση για τον πλειστηριασμό,έπαθα το πρώτο έμφραγμα. Όχι ότι δεν προσπάθησα να βρω νωρίτερα μιαν άκρη για το δάνειο με λογιστές και δικηγόρους που ήθελαν κι αυτοί λεφτά. Μάταιος κόπος.
Σαν βγήκε ο συριζα, αναθάρρησα. Είπα δεν μπορεί, τα μισά από όσα λέει να κάνει, θα σωθεί το σπιτάκι μας και προπαντός το κομμάτι γης των παππούδων μου και το εφάπαξ των πεθερικών μου που κι οι τελευταίοι φυτοζωούν με τις πετσοκομμένες συντάξεις τους και τα φροντιστήρια του μικρού.
Αμ δε! Σήμερα είδα στην Αυγή μια γελοιογραφία κι αισθάνθηκα σαν να με χαστούκιζαν και να μ΄έφτυναν κατάμουτρα. Έναν τύπο, τον κακοπληρωτή σαν κι εμένα κι εκατομμύρια άλλους, τους περισσότερους, να δείχνει τ΄άδεια χέρια του ενώ στην κωλότσεπη έχει μάτσο τα ευρώ. Οι τωρινοί δεν είναι μόνον ίδιοι, είναι χειρότεροι από τους προηγούμενους που ποτέ δεν ψήφισα, ξετσίπωτοι ψεύτες, που βλέπουν τον λαό σαν εχθρό. 'Ηθελα να τους είχα μπροστά μου για να τους δείξω τα δικά μου χέρια, αργασμένα από τη δουλειά, αδειανά κι άχρηστα πια αφού δουλειά δεν έχω, μήπως κι αντιληφθούν το έγκλημά τους. Θα μου πεις, σιγά μην καταλάβουν, το πολύ - πολύ να σου χαρίσει η Φωτίου μια κρεμούλα για να μαλακώσει το δέρμα τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια μαρτυρία - καταπέλτης για όσους χωρίζουν σε πιστούς και απίστους τους ανθρώπους, ανάλογα με την ιδεολογία τους. Κι ένα ηχηρό χαστούκι σε σύγχρονους εθνικόφρονες και απάτριδες, ένθεους και άθεους!
Γράφει ο ἀρχιμ. Γερμανὸς Δημᾶκος – Πάτερ Ἀνυπόμονος (βιβλίο «Στὸ βουνό, μὲ τὸν Σταυρό, κοντὰ στὸν Ἄρη»):
Σὲ κάποια στιγμή, ἐνῶ εἴχαμε τακτοποιηθεῖ ὡραῖα, οἱ σκοπιὲς ἦταν στὶς θέσεις τους καὶ οἱ ὑπόλοιποι ἤμασταν ξαπλωμένοι, μοῦ λέει ὁ Ἄρης:
«Παπούλη, τὶ μέρα εἶναι αὔριο;».
«Τρίτη…», τοῦ ἀπαντῶ.
«Πόσες ἔχει ὁ μήνας;».
«Αὔριο, δέκα ὀκτώ…».
«Δὲν γιορτάζω;».
«Δὲν ξέρω ἂν γιορτάζετε…».
«Δὲν μὲ λένε Θανάση;».
«Θανάση σᾶς λένε, ἀλλὰ δὲν ξέρω ἂν γιορτάζετε αὔριο…».
«Μὲ λένε Θανάση καὶ γιορτάζω αὔριο. Εἶναι τοῦ Ἁγίου Ἀθανασίου, τοῦ Μεγάλου Ἀθανασίου…Θὰ πᾶμε στὴν ἐκκλησία αὔριο, πρωὶ-πρωί…».
Καὶ ἀπευθυνόμενος πρὸς ὅλους τοὺς μαυροσκούφηδες, συνέχισε:
«Λοιπὸν συναγωνιστές, θὰ πᾶτε ὅλοι στὴν ἐκκλησία μὲ προσοχή. Θ’ ἀνάψετε ὅλοι κεριά. Θὰ προσκυνήσετε τὶς εἰκόνες. Θὰ σταθεῖτε προσοχὴ καὶ δὲν θέλω νὰ διαπιστώσω καμμίαν ἀταξία, γιατὶ θὰ τὴν τιμωρήσω αὐστηρά. Θὰ δεῖτε τὶ θὰ κάνω ἐγὼ κι ὁ πάτερ Ἀνυπόμονος καὶ τὸ ἴδιο θὰ κάνετε κι ἐσεῖς. Θὰ πᾶμε νὰ πάρουμε κι ἀντίδωρο, θὰ φιλήσουμε καὶ τὸ χέρι τοῦ παπᾶ…».
Τὴν ἄλλη μέρα τὸ πρωὶ πήγαμε στὴν ἐκκλησία, ὅπου ἐτελεῖτο ἡ Θεία Λειτουργία• μπροστὰ ὁ Ἄρης, μετὰ ἐγὼ καὶ ἀκολουθώντας ὅλοι οἱ μαυροσκούφηδες στὴ σειρά. Ἀνάψαμε τὸ κεράκι μας καὶ ἀσπασθήκαμε τὶς ἱερὲς εἰκόνες πρὸς μέγαλη ἔκπληξη τῶν χωρικῶν καὶ τοῦ παπα-Λάμπρου Τσέτσου, ἐφημερίου τοῦ χωριοῦ. Τοὺς ἔκαμε φοβερὴ ἐντύπωση ποὺ εἶδαν ν’ ἀνάβουν κερὶ οἱ ἀντάρτες καὶ ν’ ἀσπάζονται τὶς ἱερὲς εἰκόνες. Καὶ μάλιστα ὁ Ἄρης! Γι’ αὐτοὺς ὁ Ἄρης ἦταν ὁ σφαγέας, ὁ ἄθεος ποὺ καίει τὶς εἰκόνες, ποὺ σπάει τοὺς Σταυρούς, ποὺ κάμει χίλιες δυὸ ἱεροσυλίες!
«Οἱ ἀντάρτες τοῦ ΕΛΑΣ βεβηλώνουν ἐκκλησίες, καῖνε καὶ καταστρέφουν εἰκόνες…».
Ἔτσι τοὺς ἔλεγαν κι ἀκόμη ἔτσι τοὺς λένε. Και, δυστυχῶς, δὲν εἶναι λίγοι αὐτοὶ ποὺ τὰ πιστεύουν καὶ τὰ διακηρύσσουν κιόλας αὐτά, γενικεύοντας αὐθαιρέτως περιπτώσεις ποὺ συνέβησαν μερικὰ χρόνια ἀργότερα, κατὰ τὸν ἐμφύλιο πόλεμο, καὶ χρεώνοντάς τις στὴν Ἐθνικὴ ἀντίσταση 1941-44. Σύμφωνα μὲ αὐτὴ τὴν ἄποψη, ποὺ ἀπὸ πολιτικὲς σκοπιμότητες προκύπτει καὶ αὐτὲς ἐξυπηρετεῖ, μόνον ὅσοι ἔχουν τὸ ἐξαιρετικὸ προνόμιο νὰ θεωροῦνται «ἐθνικόφρονες», μόνον ἐκεῖνοι δικαιοῦνται νὰ εἶναι χριστιανοί!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα ανακοίνωση ελλήνων φαντάρων: «Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην…»

Το κείμενο το υπογράφουν φαντάροι από τις τρεις στρατιωτικές μονάδες.
Φαντάροι από Πάτρα, Άραξο, Μεσολόγγι λένε «όχι» στην άσκηση «Ηνίοχος»

Κοινό κείμενο με τίτλο «Δεν πολεμάμε, δεν καταστέλλουμε για τα συμφέροντά τους, φαντάροι από το ΚΕΤΧ της Πάτρας, την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου και το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Μεσολογγίου, υπογράφουν μαζί με συναδέλφους τους από 50 μονάδες κοινό κείμενο, με το οποίο δηλώνουν την αντίθεσή τους στη διενέργεια – συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην άσκηση «Ηνίοχος»» η οποία διεξάγεται μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Στο κείμενο που υπογράφουν φαντάροι από τις τρεις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής αναφέρουν τα εξής:
«Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Τα σενάρια της άσκησης αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, διέλυσαν κράτη, έσπειραν τον εμφύλιο και τη μισαλλοδοξία.
Μας απευθύνουν πολεμικό προσκλητήριο και τους το επιστρέφουμε. Δε θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής. Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.
Το κόστος της στρατιωτικής κινητοποίησης είναι πρόκληση στο δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας. Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του χρέους, λεηλατούνται τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων, γίνονται περικοπές παντού και χάθηκαν στο δρόμο ακόμη και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ενώ κοροϊδεύουν εμάς και τις οικογένειές μας, φορτώνοντας το υπέρογκο οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης, διεξάγουν ασκήσεις που θυσιάζουν στο βωμό του Αξιόμαχου κομματιασμένους Πεζοναύτες στο Βόλο και νεκρούς πιλότους στην Ισπανία, μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.
Επιμένουν στις πολεμικές προετοιμασίες, τις παράλογες αγορές νέων όπλων, προχωρούν σε προσλήψεις νέων μισθοφόρων και παρέχουν αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση.
Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών».
Υπογραφές φαντάρων από 50 μονάδες ενάντια στην άσκηση «Ηνίοχος»
 290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β’, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα, 618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεισόδια στα Τρίκαλα μεταξύ μαθητών-αστυνομίας, κατά της διάρκεια εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, 14:28
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο των Τρικάλων, όταν περίπου 300  μαθητες μέλη διαφόρων αριστερών πολιτικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης το βράδυ του Σαββάτου και πραγματοποίησαν πορεία προς το ξενοδοχείο που ήταν η πολιτική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, με κεντρικό ομιλητή τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο.

Τα επεισόδια γινόταν την ώρα που εξελίσσονταν η πολιτική εκδήλωση. Οι διαδηλωτές-μαθητές, είχαν στόχο όπως φαίνεται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά απωθήθηκαν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Στη διάρκεια αυτής της συμπλοκής, έπεσαν και κροτίδες κρότου λάμψεις και μετά οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στα στους δρόμους της πόλης.
Αρχικά οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απέτρεψαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες  στην επιστροφή των διαδηλωτών προς το κέντρο της πόλης, κάποιοι πέταξαν πέτρες και έσπασαν τα τζάμια σε δύο σημεία και την επιγραφή, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Στρατηγού Σαράφη.
Στα Τρίκαλα του Καπετάν Κόζιακα δόθηκε μια ακόμα απάντηση στους φασιστες:
«Εσείς με χίτες, εμείς με ΕΠΟΝίτες,
και τότε και τώρα τσακίστε τους φασιστες»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί πρέπει να βάλουμε τον τόνο στη διατροφή μας;
Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017, 07:18
Ο τόνος σε κονσέρβα είναι από τους πιο διαδεδομένους τύπους ψαριού παγκοσμίως. Είναι σχετικά οικονομικός, αντέχει για πολύ καιρό και είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης ειδικά για τους αθλητές και όσους προσέχουν τη γραμμή τους.
Φρέσκος ή σε κονσέρβα, ο τόνος έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και οφέλη για το σώμα.
1. Διατροφικά οφέλη. Μία μερίδα τόνου σε κονσέρβα περιέχει 98 θερμίδες, 21 γραμμάρια πρωτεΐνης και 0.8 γραμμάρια λίπους, κάτι που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν πρωτεΐνη με ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά. Επιπλέον, ο τόνος είναι καλή πηγή νιασίνης, βιταμινών A, Β12, D και φωσφόρου.
2. Ωμέγα- 3 λιπαρά. Ο τόνος, μαζί με τον σολωμό και τις σαρδέλες, είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και βοηθούν στην καύση του λίπους.
3. Κάνει καλό στην καρδιά. Η κατανάλωση των λιπαρών που βρίσκονται στον τόνο μειώνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα, προλαμβάνουν το κλείσιμο των αρτηριών και βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς.
4. Ρίχνει την πίεση. Ο φρέσκος τόνος ή ο τόνος σε κονσέρβα με νερό περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου που βοηθά στην πτώση της αρτηριακής πίεσης.
5. Ελέγχει την πρόσληψη βάρους. Επιλέγοντας πρωτεΐνη από τόνο αντί για κρέας, γλυτώνεις πολλές θερμίδες και λιπαρά κάτι που σε βοηθά να αδυνατίσεις.
Επειδη σε καποιους μπορει να πεφτει βαρυς, το μυστικο είναι εκτος από το λεμονι που απαραιτητα πρεπει να ριχνουμε μιας και προκειται για κονσερβα, να ριχνουμε και ξερο δυοσμο, που βοηθαει στη χωνεψη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στις πολυεθνικές βιομηχανίες ρούχων
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, 01:45
Σήμερα στην Σερβία απασχολούνται, περίπου εκατό χιλιάδες εργαζόμενοι στην βιομηχανία ενδυμάτων και υποδημάτων πολυεθνικών εταιριών. Οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες ενώ το κράτος, όχι μόνο επιδεικνύει ανοχή αλλά και ενισχύει τις εταιρίες αυτές παρέχοντας επιδοτήσεις.
Αυτό είναι το συμπέρασμα έκθεσης που δημοσίευσε η Μ.Κ.Ο. «Clean Clothes Campaign» (Εκστρατεία Καθαρά Ρούχα) για την κατάσταση στη Σερβία. Οι χαμηλοί μισθοί, τα εξαντλητικά ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι αποπνικτικοί χώροι παραγωγής, τα αλαζονικά αφεντικά και διευθυντικά στελέχη, η άρνηση παροχής αδειών ακόμη και αναρρωτικών είναι οι συνθήκες που επικρατούν στην βιομηχανία υφαντουργίας και στη βιομηχανία υποδημάτων στη Σερβία αναφέρει η Clean Clothes Campaign.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει και μαρτυρίες 48 εργαζομένων οι οποίοι ζήτησαν να μην δημοσιευτούν τα ονόματα τους για να μην απολυθούν. Οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι με εντολή των διευθυντών, οι επιβλέποντες στους θαλάμους παραγωγής συνεχώς φωνάζουν και καταπιέζουν τους εργαζόμενους, η απειλή της απόλυσης χρησιμοποιείται για το παραμικρό ακόμη και για τη μετάβαση στην τουαλέτα.
Το ωράριο εργασίας μεταβάλλεται ανάλογα με τις παραγγελίες ενώ δεν καταβάλλονται υπερωρίες. Για τους εργαζόμενους αποτελεί πολυτέλεια η χρήση κανονικής άδειας ενώ δεν αναγνωρίζεται η απουσία από την εργασία ακόμη και στις περιπτώσεις ασθένειας. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία εργαζομένων σε εργοστάσιο της πόλης Βράνιε, όπου παράγονται υποδήματα για γνωστή ιταλική μάρκα. Το περασμένο καλοκαίρι στο εργοστάσιο αυτό, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας υπήρξαν είκοσι περιπτώσεις λιποθυμίας και η διεύθυνση απαγόρευσε την κλήση ασθενοφόρου.
«Όλες οι καταγεγραμμένες παρατυπίες στη Σερβία συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η απουσία κυρώσεων κατά των παραβατών αποδεικνύει ότι οι αρχές και η επιθεώρηση εργασίας εθελοτυφλούν. Από την άλλη η κυβέρνηση, πέραν του ότι παρέχει φθηνό εργατικό δυναμικό, προσφέρει γενναιόδωρα οικονομικά οφέλη στους ξένους επενδυτές» επισημαίνεται στην έκθεση της Clean Clothes Campaign.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι, ο μέσος μισθός στην βιομηχανία ενδυμάτων ανέρχεται σε 218 ευρώ ενώ στην βιομηχανία υποδημάτων στα 225 ευρώ ποσά που είναι κατά πολύ μικρότερα από το μέσο, αναγκαίο, ποσό διαβίωσης για μία οικογένεια που καθόρισε το υπουργείο Εμπορίου και ανέρχεται σε 590 ευρώ.
Η ΜΚΟ Clean Clothes Campaign που αγωνίζεται για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις πολυεθνικές βιομηχανίες ενδυμάτων δραστηριοποιείται κυρίως στην νοτιοανατολική Ασία όπου πολλές επωνυμίες εταιρίες παράγουν τα προϊόντα τους κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Τελευταία, ωστόσο, εξαιτίας των πολλών καταγγελιών, με την βοήθεια του γερμανικού ιδρύματος «Roza Luxemburg» άρχισε να ασχολείται και με τρεις ευρωπαϊκές χώρες: τη Σερβία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία.
Για την Σερβία δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε παραγωγικές μονάδες πολυεθνικών εταιριών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, πριν από δύο χρόνια, της διεύθυνσης εργοστασίου κορεατικής εταιρίας που ανάγκαζε τις εργαζόμενες να φορούν πάνες για να μην χάνουν χρόνο για τις φυσικές τους ανάγκες ή η απαίτηση του διευθυντού να τον υποδέχονται το πρωί οι εργαζόμενοι χειροκροτώντας και κάνοντας υπόκλιση.
Οι απολύσεις για λόγους ασθένειας ή γιατί κάποιος εργαζόμενος αντέδρασε αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για μία ευρωπαϊκή χώρα, τις οποίες, όμως, ανέχεται και ενισχύει η κυβέρνηση. Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια το κράτος επιδότησε με 860 εκατομμύρια ευρώ ξένες επενδύσεις παρέχοντας παράλληλα δωρεάν έκταση γης και απαλλαγή από δασμούς και φόρους. Την ίδια στιγμή «κλείνει τα μάτια» στις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς, κατά την έναρξη συνεδρίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σχολιάζοντας τις καταγγελίες για παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δήλωσε: «Καλύτερα να έχουν δουλειά και να λαμβάνουν κάποιο μισθό παρά να μην έχουν καθόλου δουλειά».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Η συμμορια Ισλαμοφασιστικό Κράτος ξαναπηρε τον πλήρη έλεγχο της πόλης Μπουκάμαλ
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 21:10
Το αποκαλούμενο από τους λογικους ανθρωπους Ισλαμοφασιστικό Κράτος ανέκτησε, αποσπώντας από τις Συριακες Δημοκρατικές δυνάμεις τον πλήρη έλεγχο της Μπουκάμαλ, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Συρία, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, έγινε γνωστό το Σάββατο από τη ΜΚΟ Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρια (OSDH).
«Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Μπουκάμαλ. Τα συριακα δημοκρατικά στρατεύματα και οι πολιτοφύλακες σύμμαχοί τους βρίσκονται τώρα σε απόσταση ενός ή δύο χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης» δήλωσε ο αληταρας μεθυστακας διευθυντής της αποικιοκρατικης ΜΚΟ, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Την Πέμπτη, οι συριακες δημοκρατικές δυνάμεις, με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, είχαν ανακοινώσει ότι κατέκτησαν τη Μπουκάμαλ, την τελευταία πόλη στη χώρα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντοφασιστών.
Ωστόσο, οι ενοπλοι αληταραδες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος ανακατέλαβαν το σύνολο της πόλης σήμερα στήνοντας «ενέδρες και εξαπολύοντας επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα όπως και βομβιστικές επιθέσεις» επισήμανε ο Ραχμάν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποκαλούμενο από τους λογικους ανθρωπους Ισλαμοφασιστικό Κράτος έκανε τις συριακες δημοκρατικές δυνάμεις να πιστέψουν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης, ώστε να μπορέσει να τους επιτεθεί αργότερα με μεγαλύτερη άνεση.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλονία: Μεγάλη πορεία στη Βαρκελώνη για την αποφυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών
 Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 21:04
Τουλάχιστον 750.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη δημοτική αστυνομία, κατέκλυσαν το Σάββατο μία από τις κεντρικές λεωφόρους της Βαρκελώνης ζητώντας την αποφυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών.
Σε μια ένδειξη συμπαράστασης, οι διαδηλωτές είχαν κρεμάσει κίτρινες κορδέλες στο πέτο τους, ενώ το πλήθος γέμισε ασφυκτικά τη λεωφόρο Μαρίνα, η οποία εκτείνεται από την παραλία έως την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια.
Συγγενείς των κρατουμένων ηγούνταν της πορείας και κατόπιν εκφώνησαν ομιλίες ενώπιον των συγκεντρωμένων.
Οι δύο μεγαλύτερες οργανώσεις της Καταλονίας που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας απηύθυναν κάλεσμα για την πορεία, με κεντρικό σύνθημα «Ελευθερία για τους πολιτικούς κρατουμένους».
Η κινητοποίηση θεωρείται ένα σημαντικό τεστ ώστε να καταγραφεί η στήριξη προς το κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας αφού η κυβέρνηση της Καταλονίας κήρυξε την ανεξαρτησία της περιφέρειας την 27η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι να προχωρήσει στην καθαίρεση της κυβέρνησης και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τον Δεκέμβριο.
Στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές αναγράφονταν στα καταλανικά, συνθήματα όπως «SOS Δημοκρατία», ενώ φώναζαν «Ελευθερία».
Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν απευθύνθηκε στους διαδηλωτές από τις Βρυξέλλες μέσω ενός μηνύματος που πρόβαλε το καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3: «Αν και ορισμένοι εξ ημών είμαστε μακριά, την ώρα που άλλοι βρίσκονται στη φυλακή, έχουμε δώσει ραντεβού εδώ για να βροντοφωνάξουμε με μια φωνή ότι θέλουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία και θέλουμε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όλοι εκείνοι που βρίσκονται στη φυλακή ή στο εξωτερικό».
«Κοιτάξτε τους ανθρώπους εδώ» δήλωσε ο 63χρονος Πεπ Μοράλες, ο οποίος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι τα κόμματα υπέρ της απόσχισης θα επικρατήσουν στις περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου. Και συνέχισε: «Το κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας παραμένει ισχυρό».
Οικογένειες, νέοι άνθρωποι και συνταξιούχοι βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήθος. Ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Καταλονίας για να δώσουν το παρόν. Πολλοί κρατούσαν τις φωτογραφίες εκείνων που βρίσκονται στη φυλακή, άλλοι τη σημαία της ανεξάρτητης Καταλονίας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε τη φυλάκιση 8 πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως και των ηγετών των ενώσεων της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC) και Omnium Cultural, ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στην κήρυξη της ανεξαρτησίας.
Σήμερα το αυτονομιστικό κόμμα Esquerra Republicana γνωστοποίησε ότι ο καθαιρεθείς αντιπρόεδρος της Καταλονίας Οριόλ Ζουνκέρας, που έχει φυλακιστεί, θα είναι ο υποψήφιός του τον Δεκέμβριο και θα πραγματοποιήσει την εκστρατεία του από τη φυλακή.
Η Πεπίτα Σόλε, μια 61χρονη συνταξιούχος τόνισε πως κατανοεί ότι η ανακήρυξη της 27ης Οκτωβρίου ήταν συμβολικής σημασίας, τώρα ωστόσο εκείνη θέλει να γίνει πραγματικότητα. «Ας καταλάβουν ότι δεν αστειευόμαστε», δήλωσε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βιετνάμ, Ανοι: Ο Ρεξ Τίλερσον επισκέφθηκε τη φυλακή, όπου παρέμεινε κρατούμενος παλια τη δεκαετια του 1960 ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν
 Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 19:34
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον επισκέφθηκε το Σάββατο, λίγο μετά την άφιξή του στο Ανόι, τα κρατητήρια - που πλέον έχουν μετατραπεί σε μουσείο - όπου φυλακίστηκαν Αμερικανοί στρατιώτες την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ, ανάμεσά τους και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην περιοδεία του στην Ασία, ήθελε να επισκεφθεί την φυλακή Χοά Λο, γνωστή με το προσωνύμιο "Ανόι Χίλτον", όπου οδηγούνταν οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι πολέμου.
Το μεγαλύτερο μέρος της φυλακής, στην οποία παρέμειναν υπό κράτηση Αμερικανοί πιλότοι το αεροσκάφος των οποίων είχε καταρριφθεί, όπως ακριβώς ο Τζον Μακέιν, καταστράφηκε τη δεκαετία του 1990, ωστόσο ό,τι απέμεινε από το κτίριο μετατράπηκε σε μουσείο.
Ο Μακέιν, πρώην κυβερνήτης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης και να πηδήξει με αλεξίπτωτο από το αεροπλάνο του το οποίο καταρρίφθηκε πάνω από το Ανόι το 1967. Παρέμεινε φυλακισμένος εκεί για περισσότερα από πέντε χρόνια, υπέμεινε βασανιστήρια και ανακρίσεις.
Σε μια ιστορική φωτογραφία εικονίζεται ο Τζον Μακέιν τραυματισμένος μόλις είχε βγει από μια λίμνη στο Ανόι όπου είχε πέσει με το αλεξίπτωτό του μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του.
Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι ο Τίλερσον είχε ζητήσει να επισκεφθεί ειδικά τη φυλακή αυτή και να δει από κοντά τη λίμνη, κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο Ανόι.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καμίνη με φόρα. Τόσο διορατικός, ώστε τη μέρα εκλογών στην Κεντροαριστερά έβαλε μαραθώνιο, να κλείσουν οι δρόμοι.
Ή μήπως, όπως λέει κι ένας φίλος, το έκανε επίτηδες για να μην πάνε να ψηφίσουν τους άλλους; *διότι τον ίδιο δεν...
Και εις ανώτερα, δημαρχούκο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα με το πιοτό όταν ο μπάρμαν σε ξέρει με το μικρό σου όνομα -και μάλιστα χωρίς να έχεις ξαναπάει σ’ αυτό το μπαρ.
Zach Galifianakis



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τεράστια η συμμετοχή, όπως φαίνεται από το περιεχόμενο της κάλπης, που εχει 10 ψηφοδελτια,  και όλοι στα βαθια γεραματα, όπως φαίνεται πίσω από τον δήμαρχο Χαμίνη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μόλις επέστρεψα από την ψηφοφορία. Το έριξα Μπασάρ δαγκωτό.
#σταυρωμένα_δάχτυλα
#Ελλάδα
#ελπίδα
#πρόοδος
#σοσιαλισμός


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη -τα δύσκολα Χρόνια.
28 Οκτωβρίου 1940 ξεσπά ο Ελληνοιταλικός πόλεμος. Ο Κατράκης, νέος τότε, στέλνεται στο μέτωπο και πολεμάει στην πρώτη γραμμή . Οι Γερμανοί όμως ύστερα από μήνες κατακτούν την πατρίδα μας και ξεκινάει η μαύρη περίοδος της κατοχής . Ο Μάνος Κατράκης αναγκάζεται να πουλήσει μέχρι και τα ρούχα του για να εξασφαλίσει λίγο φαγητό( είχε να ταΐσει τη μητέρα, την αδερφή και τη γυναίκα του, που την παντρεύτηκε Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατοχής παρά τις αντίξοες συνθήκες).
Γρήγορα θα ενταχθεί στην αντίσταση στον μεγάλο λαϊκό στρατό του ΕΑΜ. Ύστερα από την απελευθέρωση και πάνω στην κορυφή της δόξας του, το 1947 θα συλληφθεί από το "ελληνικό" κράτος για την αντιστασιακή του δράση κατά την κατοχή και θα εξοριστεί κάτω από απάνθρωπες συνθήκες σε Μακρόνησο, Άη-Στράτη και Ικαρία. Εκεί θα γνωρίσει και τον μεγάλο μας ποιητή, τον Γιάννη Ρίτσο όπου θα φυλάξει τα ποιήματα του τελευταίου θαμμενα σε σφραγισμένα μπουκάλια μέσα στο χώμα, και θα τα πάρει μαζί του μόλις φύγει από την εξορία, για να φτάσουν σήμερα σε εμάς. Ακριβώς επειδή ήταν διάσημος ηθοποιός του πρότειναν από την αρχή της σύλληψης του να κάνει "δήλωση μετανοίας" και να τον αφήσουν να συνεχίσει ελεύθερος τη ζωή του. Ο μεγάλος αυτός αγωνιστής όμως θα αρνηθεί. 7 Χρόνια εξορία και απάνθρωπα βασανιστήρια για να τον κάνουν να υπογράψει και αυτός εκεί πεισματικά να επιμένει να μην υπογράφει αυτήν την καταραμένη δήλωση μετανοίας! Να μετανιώσει επειδή πάλεψε τους Γερμανούς για την ελευθερία της πατρίδας του? Δεν το έκανε ποτέ, δεν έσκυψε ποτέ κεφάλι, δεν λύγισε, δεν έκανε καμία δήλωση. Ύστερα από τα 7 Χρόνια στα θανατονήσια επέστρεψε και πάλι στην ζωή , όπου θα αναλυθεί σε επόμενη ανάρτηση.


Αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη- από την ελευθερία μέχρι την δικτατορία.
Μετεμφυλιακή Ελλάδα. Αρχές δεκαετίας '50. Μετά και από την άδικη δολοφονία του Νίκου Μπελογιαννη και των συντρόφων του, το κλίμα είναι πολύ άγριο για όσους αριστερούς κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί και επιστρέφουν από εξορίες και φυλακές.
Ο Μάνος μένοντας αυτό που είναι(σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης), επιστρέφει στην Αθήνα το 1952. Οργανώνει«ποιητικές απογευματινές» στο θέατρο Μουσούρη. Στη θεατρική σκηνή θα ανέβει ξανά με το θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη, έπειτα με τον θίασο του Αδαμάντιου Λεμού, αμέσως μετά με τον Θυμελικό Θίασο του Λίνου Καρζή (Προμηθεύς Δεσμώτης), ενώ μέρχρι το το 1955 θα εμφανίζεται με την Κυβέλη.
Την ίδια χρονιά συγκροτεί με την Ασπασία Παπαθανασίου δικό του θίασο (Ευγενία Γκραντέ, Βαθιές είναι οι ρίζες, Το κορίτσι με το κορδελάκι κ.ά). Δε θα αλλάξει ο χρόνος και θα ιδρύσει το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο. Ο υπαίθριος χώρος του Πεδίου του Άρεως, τρόπον τινά θα ”στεγάσει” το ταλέντο του.Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας , μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο δραματικό ειδύλλιο που έγραψε ο Δημήτριος Κορομηλάς το 1891, θα αναδείξει για ακόμη μια φορά το αστείρευτο ταλέντο του Κατράκη.
Το 1954 μπήκε στη ζωή του η διακεκριμένη χορεύτρια,Λίντα Άλμα (Ελένη Μαλιούφα). Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις παραστάσεις του έργου το ” Τέλος του Ταξιδιού “. Εκείνη όπως ισχυρίστηκε μαγεύτηκε από την ώρα που τον πρωταντίκρυσε στη σκηνή. Θα ερωτευτούν και θα μείνουν μαζί ως το τέλος, επισφραγίζοντας την αγάπη τους το 1979 και με ένα γάμο. Η Άλμα άφησε την καριέρα της για το Μάνο, δίχως να το μετανιώσει στιγμή. Εκείνος την αποκαλούσε «μάνα, πατέρα, ερωμένη, σύζυγο, φιλενάδα, υπηρέτη, αφέντη αλλά και θύμα». Πίστευε πώς μαζί του στερήθηκε μια καλύτερη ζωή και μια λαμπρή καριέρα.Εκείνη βέβαια από την πλευρά της τον ευγνωμονούσε που της γνώρισε τη ζωή. Συμμερίστηκε μάλιστα τις αριστερές πολιτικές του πεποιθήσεις και στάθηκε πλάι του.
Ως το 1967 συνεχίζει σε αυτό το θέατρο ανεβάζοντας ελληνικά έργα (Ο μονοσάνδαλος, Το κορίτσι με το κορδελάκι, Η Αντιγόνη της Κατοχής, Ο Πατούχας και διασκευές από έργα του Καζαντζάκη όπως Ο Χριστός ξανασταυρώνεται και Ο Καπετάν Μιχάλης). Σποραδικά ανεβάζει και κλασικό ρεπερτόριο (Ιούλιος Καίσαρ, Φουέντε Οβεχούνα). Κατά τη χειμερινή περίοδο, το ΕΛΘ φιλοξενείτο σε διάφορα θέατρα ή περιόδευε στην επαρχία, την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη.
Ένα χρόνο αργότερα, το 1968 το Πεδίο του Άρεως που τόσα χρόνια έχει σηματοδοτήσει την καριέρα του και το κοινό το έχει συνδυάσει με τον ίδιο το Μάνο, θα τον εξώσει κι έτσι εκείνος θα συνεχίσει με το θιάσό του και άλλους συνεργάτες αλλού την πορεία του.
Επιστρέφει στο στο Εθνικό Θέατρο δύο χρόνια πριν την πτώση της Χούντας και σημαδεύει την ελληνική θεατρική σκηνή με τους ρόλους του στον Οθέλλο και τον Δον Κιχώτη. Αξέχαστες θα μείνουν επίσης οι ερμηνείες του στην Επίδαυρο στον Οιδίποδα Τύραννο (1973) και στον Προμηθέα Δεσμώτη (1974).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε η Φώφη Μπουλούτα, η καθηγήτρια του Κολλεγίου Αθηνών που απολύθηκε εκδικητικά από το καθεστώς Σαμαρά επειδή έκανε παρατήρηση στο γιο του

Σάββατο, 11 Νοέμβριος, 2017 - 10:37
Ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ
Η ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΦΩΦΗ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…
Κάθε εποχή έχει τους δικούς της ήρωες. Για τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η Φώφη Μπουλούτα ήταν ένα σύμβολο αγώνα στην πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας του. Στην περίοδο που μια μικρή, παρασιτική επιχειρηματική ομάδα και οι πολιτικοί της συνοδοιπόροι επιστράτευσαν θεούς και δαίμονες για να μετατρέψουν το αγαθό της Παιδείας σε εμπόριο και τους εκπαιδευτικούς σε τρομοκρατημένους υπαλλήλους. Η Φώφη έδωσε μια μάχη που αποτελεί φάρο ελπίδας, έμπνευση και παράδειγμα για τον καθένα από εμάς.

Μια θαρραλέα, δυνατή φωνή σίγησε. Η αγωνίστρια, αγαπημένη συνάδελφος Ευφροσύνη (Φώφη) Μπουλούτα, γνωστή για τη μάχη που έδωσε μετά την εκδικητική της απόλυση από το καθεστώς Σαμαρά στο Κολλέγιο, έφυγε από τη ζωή.
Η Φώφη ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος και εξαίρετη εκπαιδευτικός. Δίδαξε επί 21 χρόνια φυσικές επιστήμες στο Κολλέγιο Αθηνών, από όπου εκδιώχθηκε, επειδή είχε το «θράσος» να πράξει το λειτούργημά της και να κάνει παρατήρηση σε μαθητή του οποίου ο γονιός ήταν τόσο «ισχυρός», ώστε όχι μόνο να απαιτήσει να απολυθεί, αλλά να χρησιμοποιήσει την περίπτωσή της ως άλλοθι για να καταργήσει το νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και την ίδια τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.
Η Φώφη δεν φοβήθηκε. Μπορεί ο αγώνας να ήταν άνισος, μπορεί το διορισμένο ΚΥΣΔΕ να επέτρεψε την απόλυσή της «ελλείψει αρκετών στοιχείων», μπορεί να επιστρατεύτηκε ένα πανίσχυρο και καλοπληρωμένο επιτελείο δικηγόρων με επικεφαλής τον Πανεπιστημιακό Γ. Λεβέντη για να τη στείλει σπίτι της και να τη φιμώσει, όμως δεν λύγισε ούτε δευτερόλεπτο. Έχοντας στο πλευρό της τη δικηγόρο Κάτια Λαϊνά και την Ομοσπονδία έδωσε μια δύσκολη και γενναία μάχη, κόντρα όχι σε ένα σχολείο, αλλά σε ένα ολόκληρο κατεστημένο. Ένα πολιτικό/επιχειρηματικό κατεστημένο που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι είναι είλωτες, χωρίς φωνή, που πρέπει να σκύβουν το κεφάλι και να αποδέχονται τη μοίρα τους.
Η Φώφη μπορεί να απολύθηκε, το σκανδαλώδες της απόλυσής της όμως (που έκρυψαν καλά τα συστημικά ΜΜΕ για να προστατέψουν την τότε πολιτική εξουσία) έκανε το γύρο του διαδικτύου και αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του κλάδου μας. Ο αγώνας που ξεκίνησε στα τέλη του 2013 είχε σκοτεινές στάσεις (την ψήφιση του εκτρώματος Αρβανιτόπουλου με τις ελεύθερες απολύσεις, για να φιμωθεί η κάθε Μπουλούτα στο μέλλον), όμως δικαιώθηκε τον Αύγουστο του 2016 με την ψήφιση του Ν. 4415/2016 (Νόμου Φίλη). Η Φώφη ήταν εκεί, στη Βουλή και μετά στα γραφεία μας, και πανηγύρισε μαζί μας, αν και πλέον ήταν διορισμένη αναπληρώτρια στο Δημόσιο. Όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι σε μεγάλο βαθμό η νίκη αυτή οφείλεται στον αγώνα της, έναν αγώνα που ευτυχώς δεν πήγε χαμένος.
Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την οδύνη μας. Θα αποχαιρετίσουμε την αγαπημένη μας συνάδελφο και φίλη Φώφη τη Δευτέρα στις 14:30 στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχολιο.- Η απόλυση της καθηγήτριας και η απόφαση της τελευταίας να μηδενίσει την κόλα του υιού Σαμαρά για φαλκίδευση της εξεταστικής δοκιμασίας, αποτελούν  γεγονότα του καθεστωτος Σαμαρα, χαρακτηριστικά της εξουσιας του.
Σχολιο.-  Δεν του έκανε απλά παρατήρηση, του έκανε παρατήρηση γιατί αντέγραφε... Και του μηδενισε την κολλα… Και κυνηγηθηκε γιαυτο… Γιατι ηταν τίμια……



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Δημοσιο διεκδικει χιλιαδες σπιτια σε Ν.  Ηρακλειο, Γαλατσι, Ν. Ιωνια, Περιστερι, Ψυχικο.
Σοκ για χιλιαδες ιδιοκτητες ακινητων σε πολλες περοχες της Αττικης εχουν προκαλεσει οι μαζικες ενστασεις  που εχει καταθεσει το Δημοσιο στη διαδικασια της κτηματογραφισης. Το κρατος εμφανιζεται να διεκδικει αυτές τις ιδιωτικες περιουσιες, με την αιτιολογια ότι στο παρελθον (ακομα και πριν 100 χρονια) ηταν δασικες εκτασεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψαχνουν την offshore του Σπυρου Σημιτη. Επισημο αιτημα να ανοιξουν οι λογαριασμοι του στην Ελβετια. Υποπτος για διακινηση μαυρου χρηματος, προερχομενου από δωροδοκιες, είναι ο αδελφος του Κωστα Σημιτη, συμφωνα με την Εισαγγελια κατά της Διαφθορας.
Πως συνδεουν οι Αρχες την ερευνα τους με τον πρωην πρωθυπουργο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετα την τρομακτικη ομολογια Νταισενμπλουμ. Να επιστρεψουν τωρα οι τραπεζες το δανειο που πηραν από τον ελληνικο λαο για να σωθουν. Είναι η δικη τους σειρα να σωσουν τους ελληνες δανειοληπτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαζουν στο σφυρι την πρωτη κατοικια. Ερχεται θυελλα πλειστηριασμων στο τελος του μηνα – Φοβοι για τεραστιες αντιδρασεις. Τελεσιγραφο των ευρωπαιων τοκογλυφων μετεφερε ο Τσακαλωτος στους βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ και επεσε πανικος. Η Αστυνομια αναλαμβανει τη φρουρηση των συμβολαιογραφων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιωαννης Καποδιστριας. Πραγματιστης αλλα και τυραννος. Όπως ειχε γραψει και ο Μακρυγιαννης στα Απομνημονευματα του «τη λευτερια που αγωνιστηκαν οι Ελληνες να την παρουν με ποταμια αιματος, και το  βουλευτικο, ηρθε  αυτος να την παρει πισω».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαάντ Χαρίρι: «Πολύ σύντομα θα επιστρέψω στη χώρα μου» δηλώνει ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου
12|11|2017 - 22:50
O παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα επιστρέψει «πολύ σύντομα» στη χώρα του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι «ελεύθερος» στη Σαουδική Αραβία, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου.
«Εδώ είμαι ελεύθερος, εάν θελήσω να ταξιδέψω αύριο, θα ταξιδέψω» είπε ο Χαρίρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε από το Ριάντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Future, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της παραίτησής του την 4η Νοεμβρίου.
Ο Χαρίρι γνωστοποίησε από την πρωτεύουσα της Σαουδική Αραβίαςότι παραιτείται και ορισμένοι πολιτικοί αξιωματούχοι διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία κινήσεων του επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου.
Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωσή του, ο Σαάντ Χαρίρι δεν έχει επιστρέψει στη χώρα του, την ώρα που ο πρόεδρος Μισέλ Αούν δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την παραίτησή του, καθώς αναμένει να συναντηθεί μαζί του και να συζητήσουν.
«Θέλω να επιστρέψω στον Λίβανο πολύ σύντομα για να ξεκινήσω τις απαραίτητες διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα» διευκρίνισε ο Χαρίρι, αναφερόμενος στην παραίτησή του.
Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Αούν είχε δηλώσει ότι η «ελευθερία» του παραιτηθέντα πρωθυπουργού είναι «περιορισμένη» στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της προεδρίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες χιλιάδες ναζιστές διαδήλωσαν στην Βαρσοβία υπέρ μιας «λευκής Πολωνίας» - αντιδιαδηλωσεις
12|11|2017 - 22:39
ΠΟΛΩΝΙΑ - χιλιάδες Πολωνοι σε μια μεγαλη ακροδεξια & εθνικιστική πορεια στη Βαρσοβία.Ναζιστικα συνθηματα,''Λευκη Ευρωπη''.η ''Ευρωπη θα ναι λευκη χωρις Εβραιους και Μουσουλμανους'',''καθαρο αιμα''..κτλ
πολλοι ηρθαν απο Σλοβακια,Ισπανια,Ουγγαρια και ανεμιζουν σημαιες φιλοναζιστικες απο τον καιρο του Χιτλερ
Η αστυνομία εκτιμά  το πλήθος σε 60.000.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βαρσοβία χθες Σάββατο σε μια πορεία που οργάνωσαν ακροδεξιές οργανώσεις με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο της Ανεξαρτησίας, που πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο στη χώρα.
Όπως γράφει ο Guardian, σύμφωνα με την αστυνομία, στην πορεία έδωσαν το παρόν 60.000 άνθρωποι, σε μία από τις ογκωδέστερες κινητοποιήσεις εθνικιστών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της πορείας αντήχησαν πολλά ξενοφοβικά συνθήματα, όπως «Αγνή Πολωνία, λευκή Πολωνία!» και «Πρόσφυγες, φύγετε!». Σε ένα πανό που είχαν κρεμάσει από μια γέφυρα, αναγραφόταν «Προσευχηθείτε για το ισλαμικό ολοκαύτωμα» και σε ένα άλλο «Λευκή Ευρώπη αδελφών κρατών».
Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι νεαροί ντυμένοι στα μαύρα, αλλά και οικογένειες με καρότσια και ηλικιωμένους έκαναν πορεία και διένυσαν μια απόσταση τριών χιλιομέτρων κρατώντας σημαίες της χώρας, πετώντας κροτίδες και κραδαίνοντας καπνογόνα.
Το σύνθημα της κινητοποίησης ήταν «Θέλουμε τον Θεό», μια έκφραση που παραπέμπει σε έναν καθολικό ύμνο που ερμηνεύεται από ορισμένους σήμερα ως μια απόρριψη του Ισλάμ, ενώ ένας από τους ομιλητές που παρενέβη κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκε να λέει ότι «η χριστιανική κουλτούρα είναι ανώτερη της ισλαμικής κουλτούρας».
Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι συμμετέχοντες με τους οποίος μίλησαν οι δημοσιογράφοι του αρνήθηκαν κάθε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Την ίδια ώρα, αντιφασιστικές οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν δύο αντιδιαδηλώσεις στη Βαρσοβία.
«Διαδηλώνω κατά του φασισμού που εξαπλώνεται στη χώρα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια νεαρή γυναίκα.
Σύμφωνα με την Telegraph, οι αρχές κράτησαν τους διαδηλωτές των αντίπαλων ομάδων σε απόσταση. Ωστόσο, σημειώθηκε ένα περιστατικό κατά το οποίο οι εθνικιστές έσπρωξαν και κλώτσησαν γυναίκες που φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα και κρατούσαν ένα πανό με το σύνθημα «Σταματήστε τον φασισμό».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



60.000 ακροδεξιοί στην Πολωνια ζήτησαν «Λευκή Ευρώπη»
12.11.2017, 09:20
Δεκάδες χιλιάδες ακροδεξιοί συμμετείχαν σε διαδήλωση στη Βαρσοβία χθες (Σάββατο), οπότε οι Πολωνοί γιόρτασαν την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας τους το 1918.
Συνολικά 12 διαφορετικές πορείες έγιναν στην πολωνική πρωτεύουσα, με μεγαλύτερη αυτή της ακροδεξιάς, η οποία επισκίασε τις κυβερνητικές εκδηλώσεις συγκεντρώνοντας πολύ περισσότερο κόσμο, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Χιλιάδες άτομα φώναξαν αντισημιτικά συνθήματα και ζήτησαν μια «λευκή Ευρώπη των αδελφών εθνών», όπως έγραφε ένα μεγάλο πανό. Ορισμένοι σήκωσαν πλακάτ με τα οποία ταύτιζαν το Ισλάμ με την τρομοκρατία και κατήγγειλαν τον γάμο μεταξύ ομοφύλων.
Κεντρικά συνθήματα ήταν: «Θεός, τιμή, πατρίδα», «Δόξα στους ήρωές μας», «Αγνή Πολωνία, λευκή Πολωνία», «Έξω οι πρόσφυγες».
Πολλοί κυμάτιζαν την εθνική ασπροκόκκινη σημαία, άναψαν φλόγες και πέταξαν κροτίδες, γεμίζοντας με κόκκινο καπνό τον ουρανό. Άλλοι έφεραν πανό που απεικόνιζε σύμβολο νεοναζί που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κινητοποίηση συμμετείχαν 60.000 άνθρωποι, ενώ άλλες εκτιμήσεις αυξάνουν τον αριθμό στους 100.000. Πολλοί ήταν νέοι, μερικοί με τα πρόσωπά τους καλυμμένα ή με μπουκάλια μπίρας στο χέρι, αλλά συμμετείχαν επίσης οικογένειες και μεγάλης ηλικίας άτομα.
Το κρατικό κανάλι, που απηχεί τη γραμμή της υπερσυντηρητικής κυβέρνησης, χαρακτήρισε την ακροδεξιά κινητοποίηση «μεγάλη πορεία πατριωτών» και ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχαν  εξτρεμιστές, αλλά Πολωνοί που απλώς εξέφρασαν την αγάπη τους για την Πολωνία.
«Ήταν ένα όμορφο θέαμα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. «Είμαστε υπερήφανοι που πολλοί Πολωνοί αποφάσισαν να λάβουν μέρος σε μια γιορτή που συνδέεται με την επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας».
Η ετήσια πορεία αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες για τους ακροδεξιούς σε όλη την Ευρώπη από το 2009. Και το μέγεθός της μεγαλώνει από τότε που η χώρα έχει μετακινηθεί περισσότερο προς τα δεξιά.
Αντιφασιστική αντιδιαδήλωση
Παράλληλες πορείες οργάνωσε και φέτος η αντιπολίτευση. Επίσης, αριστερές οργανώσεις απάντησαν στην ακροδεξιά πρόκληση με αντιφασιστική πορεία στην πρωτεύουσα.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς παλαιότερα βίαιες συγκρούσεις είχαν αμαυρώσει την εθνική γιορτή.
Ωστόσο, υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό κατά οποίο εθνικιστές έσπρωξαν και κλότσησαν αρκετές γυναίκες που φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραφε «Σταματήστε τον φασισμό».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα πρωτοστάτησε στην επίσημη τελετή για την εθνική επέτειο. Το «παρών» έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Πρόκειται για την 99η επέτειο της ημέρας που η Πολωνία κηρύχτηκε ανεξάρτητη ως έθνος στο τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μετά από 123 χρόνια κατά τα οποία εξουσιάστηκε από τη Ρωσία, την Πρωσία και την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία από τα τέλη του 18ου αιώνα.
Ο Ντούντα κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, περπατώντας δίπλα από τη στρατιωτική φρουρά πριν αρχίσει την ομιλία του. Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, υποστήριξε ότι η Πολωνία δεν ήταν πάντα πλήρως ανεξάρτητη από το 1918, όπως κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολάκης προς Αυτιά: Πληρωμένο μικρόφωνο σε διατεταγμένη υπηρεσία πόσα πήρες για την γκρίζα διαφήμιση;
12|11|2017 - 08:51
Την οργή του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προκάλεσε μια -όπως φαίνεται σκηνοθετημένη- δυσφήμιση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον Γιώργο Αυτιά στην εκπομπή του, η οποία τελικά είχε ως στόχο να διαφημίσει την ιδιωτική υγεία μέσω ενός εκπροσώπου ιδιωτικής κάρτας υγείας.
Αυτό που φαίνεται να εξόργισε περισσότερο τον κ. Πολάκη ήταν ο τρόπος που ο δημοσιογράφος παρουσίασε το θέμα.
Ενώ η συζήτηση στο πάνελ ήταν για άσχετο θέμα, ο Γιώργος Αυτιάς θυμήθηκε ένα SMS για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο, αμέσως μετά έβγαλε στον αέρα τον εν λόγω ιδιωτικό εκπρόσωπο ο οποίος μοίραζε κάρτες προσφορά.
Μάλιστα ο δημοσιογράφος διέκοπτε διαρκώς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπγιάλα ο οποίος προσπαθούσε να πει πως η υποβάθμιση της υγείας ήταν πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Έγραψε στη σελιδα του στο facebook  ο Παύλος Πολάκης:  «Πληρωμένο μικρόφωνο σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πόσα πήρες Αυτιά για αυτήν την «γκρίζα» διαφήμιση; Έλα κλάψε για τους συνταξιούχους τώρα… »



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μύθος για τους «μετριαπαθεις αντάρτες» στη Συρία
Δεν είναι μετριοπαθεις, δεν είναι Συροι, και δεν είναι επαναστάτες.
Chris Kanthan / NationofChange
Για έξι χρόνια τώρα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν σε οπλισμό / χρηματοδότηση «μετριοπαθεις αντάρτες» στη Συρία, με αποτέλεσμα τα εκατομμύρια των προσφύγων και την τεράστια καταστροφή της χώρας.  Για μια στιγμή ας αγνοήσουμε την υποκρισία και την τρέλα αυτού του πολέμου μεσολάβησης. Πώς είναι «μετριοπαθεις»  αυτοι οι αντάρτες που παίρνουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για όπλων, για χρηματοδότηση και την κατάρτιση;
Το επίσημο θέμα συζήτησης είναι ότι αυτοί οι αντάρτες του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας (FSA) είναι κοσμική Σύριοι . Η στερεη αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των μαχητών είναι ξένοι , και είναι φανατικοί ισλαμιστές και τρομοκράτες (Μουσουλμανική Αδελφότητα, η Αλ Κάιντα και ISIS).
Όπως σε ολη τη Μέση Ανατολή ο ειδικός καθηγητής Τζόσουα Landis λεει με λίγα λόγια , «Κάθε ομάδα ανταρτών στη Συρία  συνδέεται με την Αλ Κάιντα σε κάποιο σημείο .»
Παρακάτω είναι μερικές εικόνες που δείχνουν τις ΗΠΑ-που υποστηρίζουν «μετριοπαθεις αντάρτες» (η αποικιακη σημαία που εφτιαξαν οι γαλλοι αποικιοκρατες το 1932 με το πράσινο-άσπρο-μαύρο ρίγες και κόκκινα αστέρια) παρέα με την Αλ Κάιντα και ISIS μαχητές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το προφητικό μήνυμα του προέδρου Άσαντ...
«Η τρομοκρατία δεν θα σταματήσει εδώ. Θα εξαχθεί μέσω της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη»
Ενθυμούμενοι την "τρομοκρατική" επίθεση στο Bataclan Paris



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αυστρία απαγόρευσε κάθε δραστηριότητα του Σόρος στη χώρα... κι έδωσε "προθεσμία 28 ημερών ώστε ν' απομακρυνθούν οι οργανώσεις του από την Αυστρία", συμπεριλαμβανομένης της "Open Society Foundation".
Στην αποικία Ελλάδα ο Σόρος κάνει χρυσές δουλειές κι ως "φιλάνθρωπος" μας βοηθάει με τους παράνομους μετανάστες. Ακόμη και με τις επαναστατικές "αριστερές¨ καταπατήσεις, όπως το City Plaza...
Κι οι 6 ευρωβουλευτές μας (του ΣΥΡΙΖΑ) που βρέθηκαν σε μια λίστα του Σόρος, 13 μέρες τώρα από την αποκάλυψη (31 Οκτώβρη 2017), "μούγκα στη στρούγκα"...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι φασίστες και πουλούσαν "αντιφασισμό"...
Είναι άθλιοι!!! Είναι χυδαίο αυτό το πρωτοσέλιδο της Αυγης!!! (Τερμα η ασυλια στους κακοπληρωτες πολυτελειας. Η κυβερνηση δεν θα διακινδυνευσει την τριτη αξιολογηση). Αποτελεί μνημείο καλλιέργειας κοινωνικού αυτοματισμού και προσπάθεια χυδαίου εκφασισμού της κοινωνικής συνείδησης! Και αυτό το σκίτσο που συνοδεύει τον τίτλο θα το ζήλευε και αυτός ακόμα ο Γκαίμπελς!
Και ασύστολοι ψεύτες! Κατ΄ αρχην αυτό το όριο των 300.000 ισχύει μέχρι τέλος του χρόνου και μόνο για τους... ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς...
''Προετοιμασίες για να διενεργούνται οι πλειστηριασμοί σε χώρους ασφαλείς για τους συμβολαιογράφους, ώστε να πειστούν να αναστείλουν την αποχή από τα καθήκοντά τους πριν από την 31η Δεκεμβρίου''...
Α! και εφεξής όσοι παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς θα συλλαμβάνονται άμεσα και θα τους απαγγέλλονται κατηγορίες!!!
— αηδία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαϊκός Συναγερμός για τη "σοσιαλδημοκρατία"!
Στην "δημοκρατική παράταξη"για την "κεντροαριστερά" θα ψηφίσει κι ο Στέφανος Μάνος...
Να μην λείψει κανένας και καμία (α... τα ψηφοδέλτια που γράφουν επάνω Ανδρέας Παπανδρέου, πως θα τα καταχωρίσουν;)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαρώνει λένε η Φώφη, επιβεβαιώνοντας ότι στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις καριέρα,χωρίς να έχεις κάνει επί 53 χρόνια απολύτως τίποτα
Είπαμε : Φώφη - επάγγελμα " Γενημματά " !!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 65% όσων ψήφισαν είναι πάνω από 55 ετών. Δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα, αλλά όποιος υποσχόταν δωρεάν εξέταση προστάτη, είχε πάρει τις εκλογές αέρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γελάνε ακόμα και τα ψέματα
220.000 ψήφισαν περίπου στα 354 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα για εκλογή νέου επικεφαλής στο ΠΑΣΟΚ όπως μας ενημερώνουν τα ( ανεξάρτητα ) ΜΜΕ
220.000 ÷ 353 εκλογικα τμήματα μας λένε δηλαδή ότι ψήφισαν στο κάθε εκλογικό τμήμα κατά μέσω όρο 621 άτομα ( αυτά τα ποσοστά δεν υπάρχουν ούτε στις εθνικες εκλογές ) δηλαδή κάθε ένα λεπτό σε κάθε ένα εκλογικό τμήμα ψήφιζε και ένας πολίτης, ( όπως όλοι καταλαβαίνουμε αυτό είναι ανθρώπινος αδύνατο να γίνει ) αν αναλογιστεί κανείς ότι από τα 354 εκλογικα τμήματα τα 40 ήταν Αθήνα - Πειραια όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε αυτα τα 40 εκλογικα τμήματα ψήφισαν 70 χιλιάδες πολίτες δηλαδή κάθε μία ώρα ψηφιζαν 1800 πολίτες, τρεις πολίτες το λεπτό, και ο πιο αφελής μπορεί να καταλάβει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ψηφίσαν 220 χίλιαδες πολίτες για την εκλογή επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μηπως τωρα είναι η κατάλληλη στιγμή οι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε έλεγχο να μάθουμε ρε παιδί μου πως γίνετε όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη να έχουν αποκτήσει αμύθητη περιουσία χωρίς μέχρι σήμερα έστω και ένα μέλος από αυτή την αγία οικογένεια να έχει δουλέψει έστω και μία ώρα στη ζωή του
Άλλα που να τολμήσει ο ΝΕΝΈΚΟΣ αφού ίδια μνημονιακη συμμορία είναι όλοι τους