Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Δευτερα 13 Νοεμβριου 2017


Ούτε στα καλύτερα, τα πιο οργιώδη όνειρα των γερμανών ναζί τέτοια είδους μεθόδευση μέσω της ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού, προκειμένου να σαρωθεί το δικαίωμα στην κατοικία από τους σύγχρονους λαδέμπορες. Η φυλλάδα αυτή ( η Αυγη, που ειχε πρωτοσελιδο «τερμα η ασυλεια στους κακοπληρωτες πολυτελειας»), που έχει κλωνοποιηθεί με το φασιστικό κιτρινισμό του Κουρή,  θα μείνει στην ιστορία μαζί με το πρόστυχο σκίτσο και τον τίτλο της, ως μνημείο σύγχρονου γκεμπελισμού και επικοινωνιακή εμπροσθοφυλακή ενός σάπιου ακροδεξιού καθεστώτος όπως αυτό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Βαπτίζονται, στοχοποιούμενοι, ως "μεγαλομπαταχτσήδες" άνθρωποι με οφειλές στις τράπεζες κατά πολύ υποπολλαπλάσιες της αξίας των ακινήτων τους ,δηλ. του ορίου των 300.000 ευρώ που υποτίθεται ότι "προαστατεύεται" μέχρι τέλους του έτους. Η πραγματικότητα των επιχειρούμενων πλειστηριασμών που δίνεται στην δημοσιότητα, είναι αδιάψευστη.
Από τους 202 πλειστηριασμούς που διενεργήθηκαν προχθές ενδεικτικά:
ΡΟΔΟΣ: διόροφη κατοικία για 22.267 ευρώ
ΚΕΡΚΥΡΑ: διαμέρισμα για 13.230 ευρώ
ΛΕΥΚΑΔΑ: κατάστημα για 19.00 ΕΥΡΏ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: διαμέρισμα + αποθήκη για 9.267 ευρώ
ΧΑΛΚΙΔΑ: διαμέρισμα για 29.000 ευρώ
ΘΕΣ/ΚΗ: διαμέρισμα για 33.000 ευρώ
ΘΕΣ/ΚΗ: οικόπεδο+κατοικία+αποθήκη για 11.600 ευρώ
ΘΕΣ/ΚΗ: διαμέρισμα για 13.000 ευρώ
ΑΘΗΝΑ: διαμέρισμα για 24.742 ευρώ
ΑΘΗΝΑ: διαμέρισμα για 17.000 ευρώ
το 86% του συνόλου των πλειστηριασμών που επιχειρήθηκαν, δηλ. 176 στους 202, ήταν για αξίες ακινήτων κάτω των 300.000 ευρώ......
Ελάτε πάλι να μας πείτε ότι η συνεργασία των Αλητοζαίων με τους φασίστες των ΑΝΕΛ δεν ήταν στρατηγικού χαρακτήρα και ότι το ΚΚΕ θα μπορούσε να "σώσει" δήθεν την παρτίδα συγκυβερνώντας και συντασσόμενο εξαρχής με όλον αυτό τον "αντιμνημονιακό" πολτό που εγγυήθηκε πολιτικές καρριέρες και εξοντώνει μεθοδικά και προγραμματισμένα τις υποτελείς τάξεις....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οτι πιο χυδαίο έχει γραφτεί το τελευταίο διάστημα από την ΑΥΓΗΑΝΗ .
Όταν βάλει λουκέτο θα γλεντάμε μια βδομάδα.
Όλο το παιγνίδι των τραπεζών και της κυβέρνησης στηρίζεται στους πλειστηριασμούς.
Εδώ θα δοθεί η μεγάλη μάχη εδώ πρέπει να είναι στραμμένη η σκέψη και οι ενέργειες μας .
Αυτό θα είναι το Βατερλώ όλων αυτών που αφού ανακαφαλαιοποιησαν 10 φορές τις άσωστες τραπεζες βάλανε στόχο και την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων τα σπίτια και τις οποιες επιχειρήσεις η μαγαζιά έχουν μείνει όρθια και δεν έχουν βάλει λουκέτο ακόμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Τετάρτη υπογράφουν την συμφωνία V. Putin και N. Maduro
Η Ρωσία ανέλαβε να αναδιαρθρώσει, κοινώς να αναλάβει η ίδια, την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της Βενεζουέλας!
Η συμφωνία ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο και θα υπογραφεί στις 15 Νοεμβρίου μεταξύ του Ρώσου προέδρου V. Putin και του Βενεζουελάνου προέδρου N. Maduro σε μιά συμφωνία που θα έχει ως εξέλιξη η Ρωσία πλέον να αποκτά τον άμεσο έλεγχο και την διακίνηση των μεγαλύτερων αποθεμάτων πετρελαίου του κόσμου που είναι αυτά της Βενεζουέλας!
Η Μόσχα αντιλήφθηκε ότι έτσι όπως πήγαινε η κατάσταση με το αμερικανικό εμπάργκο ήταν θέμα χρόνου να ανατραπεί ο N. Maduro και η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, με αποτέλεσμα να χαθεί ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Ρωσίας στη Ν.Αμερική και να απωλεστούν τα μεγαλύτερα διακριβωμένα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως.
Η συμφωνία προβλέπει ότι ρωσικές εταιρείες θα αναλάβουν την πώληση στην διεθνή αγορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, με πρωταγωνιστικό ρόλο της Rosneft και της Gazprom, ενώ θα αναληφθεί ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων εξόρυξης στα πετρελαϊκά πεδία από τις ρωσικές εταιρείες, όπως και η διενέργεια νέων γεωτρήσεων, ειδικά σε θαλάσσια κοιτάσματα.
Επίσης η Ρωσία θα αποπληρώσει τους Ρώσους εξαγωγείς για τα προϊόντα που έχει ήδη λάβει η χώρα.
Στα “ψιλά” της συμφωνίας, το ρωσικό Ναυτικό θα αποκτήσει σειρά διευκολύνσεων σε λιμένες της Βενεζουέλας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη 13 Νοέμβρη 1973 δεν κουνιόταν φύλλο. Ήταν μια ακόμα μέρα του στοχαστικού ανθρώπου, του ρεαλιστή. Του "η Χούντα θα μείνει σαράντα χρόνια. Όσο κι ο Φράνκο στην Ισπανία. Βλέπεις κανέναν να διαμαρτύρεται;"
Από την επόμενη επιστράτευε επιχειρήματα ενάντια στον άνευ σημασίας ξεσηκωμό. Και ένιωσε δικαιωμένος με την καταστολή στις 17 Νοέμβρη. Και όταν μετά από κάποιους μήνες διαψεύστηκε η πρόβλεψη για τα σαράντα χρόνια, άρχισε το άλλο τροπάρι:
"Ε, και; Και που έπεσε η Χούντα τι έγινε;", λέει από τότε ο παλιάνθρωπος, φτύνοντας στους τάφους των νεκρών του αντιδικτατορικού αγώνα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσακαλώτος κομπάζει ότι θα δώσει κοινωνικό μέρισμα σε 1 εκατομμύριο πολίτες για να μπορέσουν να πληρώσουν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς τους στην ΔΕΗ όταν ο ξάδελφός του με την εταιρεία του τους απειλήσει με κατάσχεση. Δηλαδή από το κοινωνικό μέρισμα από τους φόρους των πολιτών που θα δώσει ο υπουργός, ο ξάδελφός του θα τσεπώσει 12% προμήθεια χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο.
Έτσι έρχεται πλέον γύρω το χρήμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΈΖΙΚΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΣΥΝΈΛΑΒΑΝ ΤΟΝ MOSSAD OPERATIVE, Ο ΟΠΟΊΟΣ ΣΧΕΔΊΑΖΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΉΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΉ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΤΟΥ ΛΙΒΆΝΟΥ - AL-MAYADEEN
Στις 11 Νοεμβρίου, ένας Λιβανέζος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε στην τηλεόραση του Al-Mayadeen ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου συνέλαβαν έναν λειτουργό του ισραηλινού γραφείου πληροφοριών Μοσάντ στη νότια πόλη Σιδόν.
Ο αξιωματούχος αποκάλυψε ότι ο χειριστής παρακολουθούσε μια συνοδεία με τον Bahia Hariri, βουλευτή του Λιβάνου και την μεγαλύτερη αδελφή του πρωθυπουργού του Λιβάνου Σαάντ αλ-Χαρίρι. Πίσω στις 4 Νοεμβρίου, ο Saad παραιτήθηκε από τη Σαουδική Αραβία και ισχυρίστηκε ότι η ζωή του κινδυνεύει στον Λίβανο υπονοώντας ότι η Χεζμπολάχ και το Ιράν ήταν η πηγή του κινδύνου.
Σύμφωνα με την τηλεόραση al-Mayadeen, ο πράκτορας του Mossad είναι 60 ετών και εργάζεται ως ταξιτζής. Ο υπάλληλος δήλωσε επίσης στην τηλεόραση al-Mayadeen ότι ο χειριστής προσπαθούσε να στρατολογήσει ανθρώπους για να εγκαταστήσει ένα κύτταρο Mossad στη Σιδώνα για να διεξάγει "τρομοκρατικές επιθέσεις".
Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών του Λιβάνου αρνήθηκε την ύπαρξη ισχυρισμών της Al-Mayadeen TV σε επίσημη δήλωση και προειδοποίησε από τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων, σύμφωνα με πηγές μέσων του Λιβάνου.
Ωστόσο, ο επίσημος δικτυακός τόπος του υπουργού Εσωτερικών του Λιβάνου δεν περιλαμβάνει μια δήλωση που αρνείται τις αξιώσεις της TV al-Mayadeen. Εντούτοις, υπάρχει πιθανότητα ότι μια χάρτινη εκδοχή της δήλωσης απελευθερώθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Λιβάνου.
Επιπλέον, η Λιβανέζικη κρατική ασφάλεια, η κύρια υπηρεσία πληροφοριών του Λιβάνου που συνέλαβε ένα δίκτυο Mossad πριν από ένα μήνα , δεν αμφισβήτησε τις δηλώσεις του al-Mayadeen TV ή το επιβεβαίωσε ακόμα.
Στις 10 Νοεμβρίου, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Προσανατολισμού του Ιράν, Mohsen Rezaei, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ σχεδιάζουν έναν πόλεμο εναντίον του Λιβάνου .
Αν οι ισχυρισμοί της Al-Mayadeen επιβεβαιωθούν ότι ο πράκτορας του Μοσάντ θα μπορούσε να εργαστεί για να δολοφονήσει τη Bahia, η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να κατηγορήσει τη δολοφονία για τη Χεζμπολάχ ή το Ιράν και να την χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για να παρέμβει στον Λίβανο ή τουλάχιστον για να ξεκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο εκεί για να αποδυναμώσει τη Χεζμπολάχ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ν. Μαδούρο: Η Βενεζουέλα δεν θα χρεοκοπήσει ποτέ
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, 12:06
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του δεν θα κηρύξει «ποτέ» στάση πληρωμών, εν όψει των κρίσιμων συναντήσεων που θα έχει σήμερα με τους διεθνείς πιστωτές του Καράκας.
«Υπέθεταν ότι η Βενεζουέλα θα κηρύξει στάση πληρωμών. Ποτέ! Δεν θα υπάρξει ποτέ στάση πληρωμών στη Βενεζουέλα» τόνισε ο Μαδούρο κατά το χθεσινό του τηλεοπτικό διάγγελμα.
«Η Βενεζουέλα έχει πάντα μια ξεκάθαρη στρατηγική και τώρα η στρατηγική μας είναι να επαναδιαπραγματευτούμε και να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας» πρόσθεσε. «Ας είναι ξεκάθαρο σε όλους τους πιστωτές και όλους τους οίκους αξιολόγησης!» διεμήνυσε.
Ο Μαδούρο αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με την Κίνα και τη Ρωσία, χώρες συμμάχους της Βενεζουέλας στις οποίες οφείλει 28 και 8 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα, ενώ το σύνολο του χρέους της χώρας ανέρχεται σε 150 δισ. δολάρια.
Οι συνομιλίες με το Πεκίνο προχωρούν «άψογα» και αυτήν την εβδομάδα συνήφθη συμφωνία με τη Μόσχα για την αναδιάρθρωση πιστώσεων ύψους περίπου 3 δισ. δολαρίων, επεσήμανε.
Ο Μαδούρο έχει συγκαλέσει σήμερα μια συνάντηση με τους διεθνείς πιστωτές της Βενεζουέλας για να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της χώρας.
Οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την εξέλιξη της συνάντησης αυτής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 (τοπική ώρα, 20.00 ώρα Ελλάδας).
Η Ουάσινγκτον έχει απαγορεύσεις στις τράπεζές της και στους πολίτες της να αγοράζουν νέα ομόλογα της Βενεζουέλας ή να διαπραγματεύονται συμφωνίες που προτείνει η κυβέρνηση της χώρας. Οπότε είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος πώς οι Αμερικάνοι πιστωτές της Βενεζουέλας, που διακατέχουν το 70% του χρέους σύμφωνα με το Καράκας, θα απαντήσουν στην πρόσκληση Μαδούρο.
Επιπλέον τα δύο πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Οικονομικών Σιμόν Σέρπα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ταρέκ αλ Αϊσάμι, πλήττονται προσωπικά από τις κυρώσεις, γεγονός που εμποδίζει τους Αμερικανούς πολίτες να διαπραγματεύονται μαζί τους.
Παράλληλα, στη Νέα Υόρκη μια ειδική επιτροπή της ISDA (Διεθνούς Ένωσης Παράγωγων Προϊόντων) θα ασχοληθεί με το ζήτημα της Βενεζουέλας στις 12.00 (τοπική ώρα, 19.00 ώρα Ελλάδας).
Η 15μελής αυτή επιτροπή θα αποφασίσει τα μέτρα που θα λάβει μετά την καθυστέρηση από το Καράκας της καταβολής 1,16 δισ. δολαρίων για την αποπληρωμή χρεών.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Βενεζουέλας καθώς και εμπάργκο στην πώληση όπλων, επισημαίνοντας ότι οι περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα όξυναν την κρίση στη χώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Ομαδικοί βιασμοί γυναικών και κοριτσιών της μειονότητας των Ροχίνγκια από τον στρατό της Μιανμάρ
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, 04:11
Οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ επιδόθηκαν «συστηματικά» σε ομαδικούς βιασμούς γυναικών που ανήκουν στη μειονότητα Ροχίνγκια, δήλωσε την Κυριακή μια ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία συγκέντρωσε μαρτυρίες στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι μειονοτικοί.
Η Πραμίλα Πάτεν, ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην οποία ανατέθηκε να ερευνήσει τη σεξουαλική βία με θύματα τις γυναίκες Ροχίνγκια, επισκέφθηκε την περιοχή Κοξ Μπαζάρ, όπου βρήκαν καταφύγιο περίπου 610.000 μειονοτικοί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 εβδομάδων.
Πολλές από αυτές τις ωμότητες, οι οποίες ήταν «ενορχηστρωμένες» από τον στρατό της Μιανμάρ, «μπορεί να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», τόνισε η Πάτεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάκα.
«Άκουσα φρικιαστικές αφηγήσεις βιασμών και ομαδικών βιασμών», κατά τις οποίες «πολλές γυναίκες και κορίτσια πέθαναν συνεπεία των βιασμών» τους, υπογράμμισε.
Σύμφωνα με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, αυτοί οι βιασμοί εντάσσονταν σε ένα «σχέδιο ωμοτήτων μεγάλης κλίμακας», το οποίο στοχοθέτησε «συστηματικά τις γυναίκες και τα κορίτσια Ροχίνγκια εξαιτίας της εθνότητας και της θρησκείας τους». Αυτή η σεξουαλική βία «διατάχθηκε, ενορχηστρώθηκε και διαπράχθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ» στην επαρχία Ραχίν, συνέχισε η Πάτεν.
Οι μαρτυρίες των γυναικών και των κοριτσιών που επέζησαν κάνουν λόγο για «ομαδικούς βιασμούς από πολλούς στρατιώτες, για ταπεινώσεις», για γυναίκες που «υποχρεώνονταν να κυκλοφορούν γυμνές δημόσια», για «σεξουαλική σκλαβιά στην αιχμαλωσία», σύμφωνα με την Πάτεν.
«Μία επιζήσασα αφηγήθηκε πως κρατήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ για 45 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων βιαζόταν συστηματικά. Άλλες φέρουν ακόμη ουλές, μώλωπες και σημάδια από δαγκώματα που αποδεικνύουν ότι δεινοπάθησαν» ανέφερε η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ.
Ανάμεσα στους δράστες εγκλημάτων σεξουαλικής βίας συγκαταλέγονται επίσης συνοριοφύλακες και άνδρες παραστρατιωτικών οργανώσεων, όπου είχαν ενταχθεί βουδιστές και μέλη άλλων μειονοτικών ομάδων στην επαρχία Ραχίν, διευκρίνισε η Πάτεν.
Περίπου 900.000 μουσουλμάνοι μειονοτικοί από τη Μιανμάρ, δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα του περίπου ενός εκατομμυρίου Ροχίνγκια που ζούσαν στην επαρχία Ραχίν, έφυγαν από τη Μιανμάρ και κατέφυγαν στο Μπανγκλαντές.
Σύμφωνα με την Πάτεν, οι πράξεις σεξουαλικής βίας που διαπράχθηκαν εντός των ορίων του «συλλογικού διωγμού των Ροχίνγκια» υπήρξαν ένας «παράγοντας-κλειδί στους καταναγκαστικούς εκτοπισμούς μεγάλης κλίμακας» και αποτέλεσαν «ένα εργαλείο τρόμου», που χρησιμοποιήθηκε «υπολογισμένα» και είχε στόχο «την εξολόθρευση και την απομάκρυνση των Ροχίνγκια ως συνόλου».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημος Περιστεριου. Ο Παχατουριδης, η προβοκατσια και η επιστολη. Η πραγματικοτητα για την γκαφα με την προκηρυξη διαγωνισμου.

Προβοκάτσια ο «φωτογραφικός» διαγωνισμός κατά τον δ. Περιστερίου
10/11/2017
«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να "παίξει" με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο Δήμος Περιστερίου,και αποδίδει σε προβοκάτσια το θέμα με την επίμαχη φράση, που περιλαμβάνεται σε προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».
Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Περιστερίου αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν "καμπάνες". Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να "παίξει" με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».
Φωτογραφικός διαγωνισμός του δήμου Περιστερίου στη Διαύγεια;
Νωρίτερα ένα πολύ περίεργο σημείωμα σε προκήρυξη του δήμου Περιστερίου για τη διενέργεια «συνοπτικού» διαγωνισμού για προμήθεια αδρανών υλικών ύψους 40.000 ευρώ δημιουργεί ερωτήματα για τη διαφάνεια της διαδικασίας. Η φράση «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το» συνοδεύει ως σχόλιο τις διατάξεις των κριτηρίων της επιλογής των διαγωνιζόμενων εταιρειών.
Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, στο άρθρο 9 για τα κριτήρια επιλογής και στην 4η διάταξη της παραγράφου 9.3 για την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα των υποψήφιων διαγωνιζομένων, αναφέρεται πως ένα από τα κριτήρια επιλογής είναι να έχει εκτελέσει τρεις τουλάχιστον παρόμοιες συμβάσεις την τελευταία τριετία.
Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως στην περιγραφή της επίμαχης διάταξης υπάρχει ένα σημείωμα προς τον «Κώστα», καλώντας τον να προσαρμόσει τη διάταξη στους «προμηθευτές που θέλουμε».
Το γεγονός πως την πράξη της Οικονομικής Επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου για την προκήρυξη του διαγωνισμού, που αγγίζει το κόστος των 40.000 ευρώ, υπογράφει ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και ο αντιδήμαρχος του δήμου, δημιουργεί την ανάγκη εξηγήσεων από τον δήμο Περιστερίου.

«Κατέβηκε» η προκήρυξη από τη «Διαύγεια»
Δήμος Περιστερίου: Προβοκάτσια ο «φωτογραφικός» διαγωνισμός - Θα πέσουν «καμπάνες»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ευελικτες»  6 στις 10 νεες προσληψεις  με μισθο 295 ευρω εως 360 ευρω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Φιασκο το «νέο» ΠΑΣΟΚ. Στις καλπες της κεντροαριστερας πηγαν μεχρι και οι Μανος και Ψωμιαδης. Μονομαχια στον πρασινο ηλιο. Φωφη Γεννηματα  41,20%  Νικος Ανδρουλακης  24,85%. Λειτουργησε ο κομματικος μηχανισμος του ΠΑΣΟΚ, καταποντιστηκαν Καμινης 13,78% και Θεοδωρακης 10,78%. Οι αλλοι πηραν, Μανιατης 4,51% Ραγκουσης 3,43% Γατσιος 1,71% Ποντας 0,54%  Τζιωτης  0,20%.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γεμισαν Ελληνες γιατρους και νοσηλευτες τα νοσοκομεια της Αγγλιας. Τα Μνημονια οδηγησαν χιλιαδες επιστημονες στη Βρετανια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Έκκληση για να μη μείνει άστεγος «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Κάποιοι άνθρωποι είδαν στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν φαγητό που δεν μπορούσαν πια να αγοράσουν. Έτσι, με κίνητρο την «αγάπη, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη», γεννήθηκε η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» που τάισε δωρεάν χιλιάδες ανθρώπους και συνέδραμε ενεργά -σε πείσμα των καιρών και των ρατσιστικών παραληρημάτων- στο να έχουν οι συνάνθρωποί μας μια αξιοπρεπή καθημερινότητα. Σήμερα, «Ο Άλλος Άνθρωπος» κάνει έκκληση για μια χείρα βοηθείας ώστε να μην κλείσει το σπίτι τους. «Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν» ξεκινάει το σημείωμά τους. Ή και όχι, αν βοηθήσουμε όλοι όσο μπορούμε.
Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» δημιουργήθηκε το 2011 από τον Κώστα Πολυχρονόπουλο, ο οποίος είναι και ο ίδιος άνεργος από το 2009. Με μία ομάδα εθελοντών ετοιμάζει φαγητό και το μοιράζει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη κάθε μέρα σε μια διαφορετική γωνιά της πόλης. Λόγω οικονομικών δυσχερειών, όμως, «Ο Άλλος Άνθρωπος» ζητά σημερα τη δική μας βοήθεια για να σώσει το σπίτι αλληλεγγύης που στηρίζει χιλιάδες οικογένειες, με καταλυτική ημερομηνία την 15η Δεκεμβρίου, ημέρα όπου πρέπει να παραδοθεί το σπίτι στον ιδιοκτήτη του.

Όλη η ανακοίνωση-έκκληση της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Δωρεάν Φαγητό για Όλους (και οι τραπεζικοί λογαριασμοί για βοήθεια στο τέλος):
ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
Όπως έχω πει από την πρώτη ήμερα που ξεκινήσαμε την ιδέα της Κοινωνικής Κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος, ότι οι δράσεις θα συνεχίζονται όσο το στηρίζουμε μόνο οι άνθρωποι. Πιστός σε αυτή την ιδέα και απόφασή μας, είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω το σταμάτημα των δράσεων που αφορούν το Κοινωνικό Σπίτι Του Άλλου Ανθρώπου, καθώς τα έξοδα κάθε μέρα είναι και πιο πολλά και καταλαβαίνοντας το πρόβλημα θα σταματήσουμε τις δράσεις του σπιτιού αλλά και το ίδιο το σπίτι.
Σε αυτά τα 4 γεμάτα χρόνια στο σπίτι του Άλλου Ανθρώπου, το όποιο το πληρώσατε όλοι εσείς από το υστέρημα ή το περίσσευμα σας, έχουμε καταφέρει να περάσουν από το σπίτι πάνω από 10.000 (δέκα χιλιάδες) άνθρωποι να πιουν τον καφέ τους, να φάνε το πρωινό τους, να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους να μοιράσουμε σε πάνω από 6.000 (έξι χιλιάδες) οικογένειες τρόφιμα για όλο τον μήνα, να δώσουμε σε 300 παιδιά κάθε χρόνο ΌΛΑ τα σχολικά που χρειάζονται για να πάνε στο σχολειό τους, από τη τσάντα έως το μολυβί και την ξύστρα, κάθε 2 φορές την εβδομάδα σε παιδιά να κάνουμε βοηθητική διδασκαλία, να δημιουργηθεί θεατρική ομάδα αλλά και να μαγειρεύουμε 3.000 μερίδες σχεδόν κάθε μέρα την περίοδο της προσφυγικής κρίσης (2015 έως και 2016).
Ο νέος λογαριασμός του νερού είναι 1380 ευρώ, το ενοίκιο που χρωστάμε είναι για 3 μήνες (1500) το χρέος στο τουριστικό πρακτορείο για τα εισιτήρια στη Μυτιλήνη είναι 863 ευρώ, τα δανεικά είναι 2460 ευρώ και οι μέρες συνεχίζουν να τρέχουν καθώς και τα έξοδα. Δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης αλλά μόνο περηφάνιας για όλους εσάς που σε αυτά τα 4 χρόνια έχουμε καταφέρει να κάνουμε όλα αυτά μόνο με τις δικές μας δυνάμεις. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και η δράση της Κοινωνικής Κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος θα συνεχιστεί με τα μαγειρέματα στον δρόμο σε πείσμα όλων όσων πολεμάνε αυτή την ιδέα βάζοντας το οικονομικό πάνω από τη δράση και την ιδέα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η 15η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 084/609402-35
και
IBAN GR7801100840000008460940235 Παναγούλα Πολυχρονοπούλου του Μιχαήλ
SWIFT / BIC: ETHNGRAA.
Paypal Account: https://www.paypal.me/oallosanthropos



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μομφεράτος για Κουφοντίνα: Σωστό να βγαίνουν από τη φυλακή και οι ισοβίτες
 10.11.2017 | 17:19
Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ο Γιώργος Μομφεράτος, με αφορμή την άδεια Κουφοντίνα, τόνισε ότι ακόμα και οι καταδικασμένοι σε ισόβια πρέπει να βγαίνουν κάποια στιγμή από τη φυλακή.
«Αν ο Κουφοντίνας είναι μέσα ή έξω από τη φυλακή, λίγο με απασχολεί» δήλωσε ο γιος του Νίκου Μομφεράτου, Γιώργος Μομφεράτος.
«Να σταματήσει ο ντόρος»
Ο γιος του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη εκδότη της Απογευματινής, διερωτήθηκε γιατί γίνεται τόσος ντόρος για τη διήμερη άδεια του Κουφοντίνα και πόση δημοσιότητα θα δοθεί όταν εκείνος θα αποφυλακιστεί.
«Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι γιατί γίνεται ακόμα τόσος ντόρος και τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει να γίνεται αυτός ο ντόρος», είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM για την άδεια Κουφοντίνα.
«Σωστό να βγαίνουν από τη φυλακή οι ισοβίτες»
«Δηλαδή αν για δύο μέρες γίνεται πανικός τι θα γίνει όταν βγούνε τελειωτικά από τη φυλακή; Αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία για να δεχτούμε ένα τέτοιο γεγονός και νομίζω ότι όταν γίνει αυτό το σημαντικό θα είναι να μη μας ενδιαφέρει, να μη μας αφορά».
Ο γιος του Νίκου Μομφεράρτου σημείωσε μάλιστα ότι «ο νομικός μας πολιτισμός λέει ότι κάποια μέρα αυτοί οι άνθρωποι θα βγουν από τη φυλακή και νομίζω ότι είναι σωστό κάποια στιγμή να βγαίνουν οι καταδικασθέντες σε ισόβια».
«Δεν πρέπει να συζητάμε με συναισθηματικούς όρους»
«Η δημοσιότητα που δίνεται σήμερα είναι γιατί δεν έχουμε λύσει τα προβλήματά μας, αλλά για να τα λύσουμε πρέπει να μιλήσουμε για τα θέματά μας και δεν πρέπει να συζητάμε με συναισθηματικούς όρους».
Ο Γιώργος Μομφεράτος ρωτήθηκε αν θα περίμενε από τα μέλη της 17Ν να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη για τον τρόπο που προσπάθησαν να περάσουν τις ιδέες τους:
«Οι ιδέες τους δεν έχουν καμία διαφορά από ιδέες εκατομμύρια άλλων, ο μόνος λόγος που τους ακούμε είναι επειδή δολοφόνησαν ανθρώπους. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ σημαντικό οι ίδιοι να βγούνε και να καταλάβουν ότι όλο αυτό που κάνανε είναι λάθος.
Δεν είναι εύκολο θέμα, πιστεύω ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς σε τεράστια απελπισία αυτό το ζήτημα και νομίζω ότι δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν οπωσδήποτε όμως θα ήταν σημαντικό όπως έγινε και στην Ιταλία», είπε ο γιος του δολοφονημένου εκδότη.
Ποιος ήταν ο Νίκος Μομφεράτος
Ο Νίκος Μομφεράτος (28 Φεβρουαρίου 1924 – 21 Φεβρουαρίου 1985) ήταν Έλληνας εκδότης της εφημεριδας «Απογευματινη» και τραπεζίτης, στενός φίλος και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του κεντροδεξιού Τύπου, και από τα πιο γνωστά θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.
Στις 21 Φεβρουαρίου 1985 δολοφονήθηκε στην διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Στην ίδια τρομοκρατική επίθεση, τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του, Παναγιώτης Ρουσέτης. Ο Παναγιώτης Ρουσέτης μετά από 11 μέρες νοσηλείας κατέληξε στο νοσοκομείο….


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


12 Νοέμβρη 1989... 28 χρόνια από το θάνατο της Isidora Dolores Ibárruri Gómez (Ντολόρες Ιμπάρρουρι), γνωστή ως Πασιονάρια. Το σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα του ισπανικού λαού... η κομμουνίστρια από τη Χώρα των Βάσκων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας ελπίσουμε ν' αρπάξει την ευκαιρία ο Πάνος Καμμένος και να δούμε πως έγινε η μεγάλη απάτη... Μιλούν όλοι, μιλάει κι ο μνημονιακός Κανίβαλος Βασιλάκης Καϊλας...
Ξιφουλκεί υπέρ της "διαφάνειας" κι εντιμότητας ο "αδιάφθορος" Βασιλάκης Καΐλας...
Βασιλάκη Καΐλα (γνωστός κι ως Λοβέρδος)... ΔΕΝ είμαστε λωτοφάγοι...
Είσαι ο μοναδικός που θα έπρεπε να σιωπάς, αλλά αφού σε καλύπτει ο Κοτζιάς κι ο Τσίπρας το παίζεις παγόνι λυράτο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2.500 ευρω το μηνα η αργομισθια του Ανδρεα Τσουνη,  συζυγου της Φ.Γεννηματα, από το Ερρικος Ντυναν,  χωρις να προσερχεται στο νοσοκομειο.
Φωφη, μιλα μου για κρατισμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αλγερία ξεσκεπάζει τα σιωνιστικά αμερικανοκίνητα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα!
Τα αραβικά κράτη δαπάνησαν 130 δισ. Δολάρια για να καταστρέψουν τη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη: πρωθυπουργός της Αλγερίας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα το δεις στα ΜΜΕ! Eπέστρεψε στη Βορεια Κορεα, μετά από...
...34 χρόνια βασανισμών στις φυλακές του "δημοκρατικού" αμερικανοκίνητου καθεστώτος της Νότιας Κορέας!
Ο Ri In-Mo είναι Ήρωας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=79&v=q3rPgSGV8c0
Η επιστροφή του Ri In-Mo στη σοσιαλιστική Πατρίδα...

Ο Ri In Mo, ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς κρατούμενους στον κόσμο, ο οποίος φυλακίστηκε και βασανίστηκε για 34 χρόνια στη Νότια Κορέα για να υπερασπιστεί τις πεποιθήσεις του. Γεννημένος το 1917, ο Ri In Mo ήταν ανταποκριτής πολέμου του κορεατικού λαϊκού στρατού κατά τη διάρκεια του Κορεατικού πολέμου 1950-53.
Συνελήφθηκε και φυλακίστηκε κάτω από τρομακτικές συνθήκες από τους Νότιο Κορεάτες στο τέλος του πολέμου και πολλά χρόνια αργότερα προσέφερε την ελευθερία του ως αντάλλαγμα για την υπογραφή μιας μορφής που απομακρύνει τις πολιτικές του πεποιθήσεις.
Το απορρίπτει επανειλημμένα και έγινε ένας από τους μακρύτερους πολιτικούς κρατούμενους στον κόσμο. Επαναπατρίστηκε στη Βόρεια Κορέα 40 χρόνια μετά τη σύλληψή του, έγινε δεκτός ως εθνικός ήρωας του μεταλειου της υψηλότερης τάξης. Η ζωή  του Μο καταδεικνύει δυναμικά ότι η πίστη και η θέληση είναι ισχυρότερες από όπλα και βία και δεν μπορούν ποτέ να δεσμευτούν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε λίγες μέρες βγαίνει σε πλειστηριασμο το σπίτι όπου μένει η γιαγιά μου η οποία επιβιώνει με σύνταξη 300€ το μήνα. Έτσι και διαβάσω ή ακούσω από κάποιο σίχαμα για παλάτι και βίλλα δεν ξέρω και εγώ τι θα κάνω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλιάνθρωποι, αλητάμπουρες, ανιστόρητοι, ψοφοδεείς και θρασύδειλα ανθρωπάκια κάθε λογής, βγήκαν και πάλι από υπονόμους, σκουπιδοτενέκες και χωματερές, κι άρχισαν ξανά το τροπάρι της απαξίωσης της εξέγερσης του Νοέμβρη:
"Και πού έγινε; Μήπως πάψαμε να 'χουμε Χούντα; Τσάμπα οι σκοτωμένοι!", λένε τα τσόλια, φτύνοντας πάνω στο αίμα που χύθηκε. Παγερά αδιάφορα για το τι μπορεί να σημαίνει Μπουμπουλίνας και ΕΑΤ-ΕΣΑ. Τι μπορεί να σημαίνει να πέφτουν γύρω σου νεκροί από σφαίρες. Τα πατσαβούρια!