Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τριτη 14 Νοεμβριου 2017



Πρόεδρος: Ποιος σας έπαιρνε;
Μάρτυρας Γ: Ο Ζέρβας, ο Γερμενής … μπαίναμε στα στενά Μενάνδρου, βρίσκαμε έναν μόνο του, τον χτυπάγαμε, φεύγαμε. Με σιδερογροθιές που είτε αγοράζαμε είτε είχαμε στο γραφείο ξεχασμένα.
Πρόεδρος: Πόσες φορές συνέβη αυτό από το 2006 μέχρι το 2009;
Μάρτυρας Γ: Σίγουρα πάνω από 20.
Πρόεδρος: Θυμάστε συγκεκριμένα;
Μάρτυρας Γ: Είχαμε φύγει ένα βράδυ, εγώ, ο Πλαπούτας, ο Κασιδιάρης, ο Ζέρβας, ο Κίμωνας, και πήγαμε στην περιοχή του Μεταξουργείου. Και στα στενά στην πλατεία από πίσω βρήκαμε ένα αλλοδαπό, Πακιστανικής πιθανόν καταγωγής. Πήγαμε δίπλα του, τον χτύπησα με σιδερογροθιά στο πρόσωπο. Ήταν η πρώτη μου φορά. Γέλαγαν οι άλλοι, μου είπαν «μπράβο ρε πιτσιρίκο…ψήνεσαι.»
«Κλήθηκα να συμμετέχω στη δολοφονία αλλά δεν πήγα. Ήταν στόχος ο Παύλος Φύσσας»
Το πρώτο μέρος της κατάθεσης του πρώην μέλους της Χ.Α. στο δικαστήριο.

 -
 13/11/2017 23:34
https://omniatv.com/853438808



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξευτιλισμένος είναι το χορτάτο τσόλι που ξοδεύει 500 ευρώ σε μια συνηθισμένη νυχτερινή έξοδο με τους Σταθάκηδες και τους Σκουρλέτηδες, αλλά θεωρεί πως οι άνθρωποι που τους ρήμαξε τη ζωή πρέπει να προσκυνάνε όταν παίρνουν 200 ευρώ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς φαίνεται πως εσύ προσωπικά έχεις ταχτοποιηθεί, στον ένα ή τον άλλο βαθμό:
Όταν ο Κυρίτσης, που εισπράττει κάμποσα χιλιάρικα τον μήνα, χαρακτηρίζει κακοπροαίρετο ανόητο όποιον λέει πως τα 200 είναι κοροϊδία κι εσύ τον επιδοκιμάζεις.
Ιδέα δεν έχεις από τον πόνο και τη δυστυχία που σκορπάνε γύρω τους οι κυρίτσηδες. Ιδέα δεν έχεις από το πόσα βούτηξαν από αυτούς που τώρα τους δίνουν τα 200. Και δεν σε νοιάζει κιόλας. Εσύ τη θεσούλα με τον μισθουλάκο την εξασφάλισες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
Επιχείρησαν να παραδώσουν τα σπίτια του κόσμου στις τράπεζες με τις συνηθισμένες διαδικασίες στα ειρηνοδικεία και απέτυχαν, μπροστά στην αντίσταση του κινήματος.
Ανακάλυψαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αλλά σκόνταψαν μπροστά στο φιλότιμο της μεγάλης πλειονότητας των συμβολαιογράφων και στην επίγνωση πως έσβησαν επαγγελματικά αν τολμήσουν να βουτήξουν τα σπίτια για να τα δώσουν στις τράπεζες.
Τώρα οι Τόσκας και Κοντονής βγήκαν ανοιχτά και είπαν πως είναι αποφασισμένοι να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα προς όφελος των τραπεζών.
Με την πρώτη επίθεση των ΜΑΤ κατά του κινήματος στα ειρηνοδικεία ο Τσίπρας οδηγείται και στον πολιτικό του τάφο. Αυτοί έχουν τελειώσει! Όπως είχαν τελειώσει και κάποιοι άλλοι τέτοιες μέρες πριν από τέσσερις δεκαετίες. Κι εκείνοι είχαν και τανκς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι έως και τραγικό.... Κι όμως, τσιμπάει κάποιος κόσμος, έστω και στην απελπισμένη προσπάθειά του κάπου να κρατηθεί. Και τελικά, βγάζει παλιανθρωπιά προς τα ίδια του τα παιδιά.
Διαβάζω, λοιπόν, ότι τα 200 ευρώ κάτι είναι κι αυτά. Και καμιά κουβέντα για το ότι αυτά που έχουν πάρει από εργαζόμενους και συνταξιούχους είναι ασυγκρίτως περισσότερα από τα 200 ευρώ της ελεημοσύνης.
Διαβάζω πως η ανεργία έπεσε από το 27% στο 20%. Και ούτε λέξη για το ότι μισό εκατομμύριο, κυρίως νέοι άνθρωποι έχουν ξενιτευτεί. Ούτε κουβέντα για το ότι η μεγάλη πλειονότητα όσων αρχίζουν πια να δουλεύουν πάνε με μισθούς πείνας των 300 ευρώ, για 10ωρα και με εξυτελιστική την εξουσία του εργοδότη πάνω τους.
Ντρέπομαι για λογαριασμό όλων εκείνουν που εμφανίζονται ικανοποιημένοι απ' όλα αυτά. Ώστε έτσι θέλουν να ζήσουν τα παιδιά τους; Και δεν δένουν μια πέτρα στο λαιμό τους να πάνε να πνιγούν; Τόσο μίσος προς τα παιδιά που έφεραν στη ζωή; Τόση αδιαφορία;
Σχολιο.-  ναι επεσε η ανεργια...με τα οχταμηνα,και μετα ξανα στο περιμενε...η συμβασεις ιδιωτικες πραγματι της εξοντωσης..ντροπη!!!ντροπη..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΣΚΑΣ - ΚΟΝTΟΝΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖOYN ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ:

O Tόσκας και ο Κοντονής κατηγορούν όσους μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς φτωχών και λαϊκών οικογενειών ως προστάτες των μεγαλομπαταχτσήδων.
Για να εξηγούμαστε: ειδικότερα μετά τις 10-10-17 που υποτίθεται έγινε η ''δήθεν'' συμφωνία Κοντονή–τραπεζών για πλειστηριασμούς ακινήτων αξίας πάνω από 300.000 έχουν δημοσιευθεί οι εξής ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί:
-στις 20-12-2017 η Εθνική Τράπεζα βγάζει ακίνητο αξίας 160.000 ευρώ
– στις 10-1-18 η Τράπεζα Πειραιώς βγάζει ακίνητο αξίας 43.000 ευρώ. Η ίδια τράπεζα στις 17-1-18 ακίνητο αξίας 113.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα άλλο ακίνητο αξίας 290.000 ευρώ. Η ίδια τράπεζα στις 31-1-18 βγάζει ακίνητο αξίας 144.415 ευρώ. Η ίδια τράπεζα στις 30-5-18 βγάζει ακίνητο αξίας 50.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα άλλα δυο ακίνητα αξίας 60.000 ευρώ έκαστο. Την ίδια μέρα άλλο ακίνητο αξίας 20.000 ευρώ
– στις 10-1-18 η Alpha Bank βγάζει ακίνητο αξίας 110.000 ευρώ. Την ίδια μέρα άλλο ακίνητο αξίας 144.415 ευρώ. Η ίδια τράπεζα στις 31-1-18 Alpha Bank βγάζει ακίνητο αξίας 90.000 ευρώ. Την ίδια μέρα άλλο ακίνητο αξίας 84.000 ευρώ. Την ίδια μέρα άλλο ακίνητο αξίας 250.000 ευρώ. Η ίδια τράπεζα στις 31-3-18 ακίνητο αξίας 9.000 ευρώ (καλά διαβάζετε: εννιά χιλιάδες ευρώ). Η ίδια τράπεζα στις 30-5-18 τρια ακίνητα αξίας 48.000, 48.000 και 53.000 ευρώ αντίστοιχα
-στις 10-1-18 η Eurobank βγάζει δυο ακίνητα αξίας 40.500 και 16.023 αντίστοιχα. Στις 17-1-18 η ίδια τράπεζα δυο ακίνητα αξίας 93.000 και 30.000 αντίστοιχα. Στις 30-5-18 η ίδια τράπεζα δυο ακίνητα αξίας 220.000 και 46.000 ευρώ αντίστοιχα. Η ίδια τράπεζα στις 6-6-18 άλλο ακίνητο αξίας 187.000 ευρώ
Δεν βλέπετε κάτι βίλες και παλάτια που θα ξεπουληθούν κοψοχρονιά.
Βρε ποιον κοροϊδεύετε κύριοι της κυβέρνησης;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο ως προκλητικός χλευασμός και ως άθλια κοροϊδία σε βάρος της κοινωνικής πλειονότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί η ιλαροτραγική εμφάνιση του πρωθυπουργού με τις εξαγγελίες για τη διανομή του διαβόητου κοινωνικού μερίσματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπατά συνειδητά μια κοινωνία ολόκληρη εμφανίζοντας ως παροχές την εκπλήρωση υποχρεώσεων της κυβέρνησης προς τους πολίτες, όπως είναι τα χρήματα που προορίζονται για τη ΔΕΗ και αυτά που επιστρέφονται στους συνταξιούχους, οι οποίοι τα είχαν στερηθεί με ευθύνη των κυβερνώντων.
Αυτά που τελικά απομένουν από το ψευδεπίγραφο “κοινωνικό μέρισμα” του 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ, είναι τα 700 εκατομμύρια που διανέμονται σε… 3,4 εκατομμύρια πολίτες. Από 200 ευρώ στον καθένα! Ούτε για τα πάγια μηνιάτικα έξοδα κάποιων λογαριασμών του σπιτιού!
Πόσο πιο γελοίος θα μπορούσε να ήταν ο πρωθυπουργός, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνος! Και αν δεν ήταν τόσο αδίστακτος στην πρόθεσή του να περιγελάσει τη φτώχεια και την απόγνωση τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων!…
Σχολιο.- το ατομο μοιραζει σανο ,ενα θα σου πω ,απο 2018 ,το ΕΚΑΣ τελος απο τις συνταξεις ,50€ μειον καθε μηνα × 12 μηνες = 600€ μειον ετησιως η συνταξη της πεθερας μου
Σχολιο.- Στην ίδια γραμμή κι οι υπουργοί του όπως η Φωτίου, που με ύφος πια Μπακογιάννη, τολμά
δημόσια να κοροϊδεύει με την πιο χυδαίο τρόπο τον δύστυχο κόσμο που έχει υποστεί στο πετσί του τις επιλογές τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΑΔΕ Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ -ΠΑΣΟΚ
22 υπογραφές.
Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει ΑΦΜ και ονομασία για να γλυτώσει και να μη πληρώσει τα χρέη του στις τράπεζες και το ελληνικό Δημοσιο .
Επίσης στις 12/11/2017 εισέπραξε 600.000 τα οποία πρέπει και να φορολογηθούν αυτοτελώς με βάση τη κείμενη νομοθεσία και μετέπειτα να κατασχεθούν εις χείρας τρίτου (ελληνικού Δημοσίου ) όπως επίσης προβλέπεται από τη νομοθεσία χωρίς φορολογικό δικαστήριο με μια απόφαση της ΑΑΔΕ , όπως κάνει για τους πολίτες καθημερινά !!
Παρακαλώ τη υπογραφή σας !!

https://secure.avaaz.org/el/petition/AADE_Anexartiti_Arhi_Dimosion_Esodon_NA_KATASHEThOYN_TA_HRIMATA_TOY_NEOY_POLITIKOY_FOREA_TIS_KENTROARISTERAS/?rc=fb&fbogname=Thanasis&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-457888-AADE_Anexartiti_Arhi_Dimosion_Esodon_NA_KATASHEThOYN_TA_HRIMATA_TOY_NEOY_POLITIKOY_FOREA_TIS_KENTROARISTERAS&utm_term=qnVTcb%2Bel



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στην Ανατολική Γερμανία ζούσαμε καλύτερα σε σχέση με τώρα»
Νοέ 13, 2017
«Έζησα στην Ανατολική Γερμανία όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Πραγματικά ένιωθα συγκίνηση βλέποντας ανθρώπους να ανεβαίνουν στο τείχος. Σήμερα, χρόνια αργότερα, λέω: Τι κερδίσαμε απ’ αυτό;
Φτώχεια. Τώρα είμαι μια φτωχή γυναίκα, ενώ πριν δεν ήμουν. Πριν είχα δουλειά, είχα μια καλή ζωή. Τότε στην Ανατολική Γερμανία ζούσαμε καλύτερα σε σχέση με τώρα.
Δεν υπήρχε λόγος να φύγει το τείχος, θα μπορούσε απλά να ανοίξει. Όσοι άνθρωποι ήθελαν να περάσουν στην άλλη πλευρά ας το έκαναν. Αλλά θα έπρεπε να αφήσουν και τη Δυτική και την Ανατολική Γερμανία ως ήταν.
Εάν το σκεφτείς είχαμε πολλά θετικά στην Ανατολική Γερμανία- είχαμε άπλετο χώρο στους παιδικούς σταθμούς, το κοινωνικό σύστημα ήταν πολύ καλύτερο απ’ ότι είναι τώρα. Πως μας βοήθησε η κατάρρευση του τείχους;
Κάποιοι έχουν γίνει αυτοαπασχολούμενοι, άλλοι έχουν γίνει πλούσιοι. Αλλά πολλοί άνθρωποι είναι φτωχοί. Κοιτάξτε πόσοι άστεγοι υπάρχουν. Δεν ξέρω αν όλο αυτό (που συνέβη) ήταν καλό».
Regina Heirer, 62 ετών, συνταξιούχος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλληλεγγυη στον Afaza
Ταγμα εφοδου της Χρυσης Αυγης  επιτεθηκε σε μαρτυρες κατηγοριας εξω από τα δικαστηρια, οπου θα γινοταν η δικη της φασιστικης οργανωσης.
Αναμεσα τους ο ραπερ Afaza  που  τραυματιστηκε σοβαρα.
Δηλωνουμε την αλληλεγγυη και την συμπαρασταση μας!
Το αντιφασιστικο χιπ χοπ δεν τρομοκρατειται!
Τσακιζουμε τους φασιστες παντου!
Σχολιο.-  Ποτε εγινε αυτο;!;!
Σχολιο.-  Του την ειχαν πεσει πολλα χρονια πριν και τον ειχαν στηλει στο νοσοκομειο
Σχολιο.-  αυτο ειχε γινει σε μια δικη περσι η προπερσι



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Απο το BBC website (!!)μαθαινουμε οτι η εκκένωση των χασάπηδων του Ισλαμικού Κράτους(ISIS) απ' τη Συρία, με κάλυψη των Δυτικών και των Κούρδων (την οποία κατήγγειλαν οι Ρώσοι εξαρχής), επιβεβαιώνεται τώρα με ντοκουμέντα (μαρτυρίες, φωτογραφίες) από το... BBC
Χιλιάδες μαχητές (ΚΑΙ ξένοι), με όλο τον οπλισμό τους, διέφυγαν - οι περισσότεροι στην Τουρκία ή σε άλλες ανταρτοκρατούμενες περιοχές(!)
Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι Γάλλοι ισλαμιστές, σκόπευαν να γυρίσουν στην Ευρώπη για να συνεχίσουν εκεί τις επιθέσεις!
(Πολύ χρήσιμη η τρομοκρατία, ρε παιδί μου...ειδικα οταν θελουμε να βγαλουμε καινουργιους τρομονομους ....)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



βασικα αν κοιταξει κανεις τι γινεται τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα,στην Ισπανια,τωρα στην Γαλλια ,γενικως στις δυτικες χωρες ,συντελειται μια τεραστια κλοπή απίστευτης έκτασης μεσω πλειστηριασμων,κατασχέσεων καταθέσεων και πώληση «κόκκινων» τραπεζικών δανείων στα κοράκια των funds...
ειναι κανονικη,δικτυωμενη,νομιμη μαφια ας μην φοβομαστε τις λεξεις και απαταται οποιος νομιζει οτι το καρκινωμα στο μεγαλο κοινωνικο σωμα ,θα σταματησει εκει ..
εκείνο που έχει ο καπιταλισμός κοινό με τον καρκίνο είναι ότι χρειάζεται διαρκώς υγιείς ιστούς για ν’ αναλώνει – μη καπιταλιστικές κοινωνιες,αν δηλαδη δεν απομυζά ασταμάτητα κάτι ζωντανό, το χρήμα παύει να γεννάει χρήμα και η μηχανή κινδυνεύει με εμπλοκή.
Αυτο είναι που λέμε «δομικη κρίση»και βλεπετε φτανουμε στο σημειο οπου δεν φαινεται να υπαρχει πλέον σχεδον τιποτα ''παρθενο'' για ν’ αναλωθεί,αυτο σημαινει οτι ο καπιταλισμός είναι αναγκασμένος να φάει τις ίδιες του τις σάρκες..
αυτο σημαινει οτι το μονο ζωντανο αναλωσιμο που του χει απομεινει ,ειμαστε εμεις ..
με λιγα λογια ,η εμεις η ο καρκινος της γης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη δεύτερη θέση αριθμητικά οι Έλληνες γιατροί στη Βρετανία
Οι Έλληνες γιατροί καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση μεταξύ των μη – Βρετανών και την δεύτερη θέση μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS England) ενώ γενικότερα οι Έλληνες που απασχολούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας καταλαμβάνουν την δωδέκατη θέση μεταξύ των διαφόρων εθνικοτήτων και την έβδομη θέση μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ.
Αυτά αναφέρονται στο πρόσφατο συνοπτικό σημείωμα της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με τον αριθμό προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας που δεν είναι βρετανοί υπήκοοι, και αφορά στοιχεία του Ιουνίου 2017.
Όπως σημειώνεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο, με βάση όσα αναφέρονται στο σχετικό σημείωμα, ο αριθμός των Ελλήνων που εργάζονταν τον Ιούνιο 2017 στο NHS ήταν 2.959, καταλαμβάνοντας την δωδέκατη θέση μεταξύ των διαφόρων εθνικοτήτων και την έβδομη θέση μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε..
Οι Έλληνες γιατροί που εργάζονται στο NHS ανέρχονταν σε 1.700 καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση μεταξύ των μη – Βρετανών και την δεύτερη θέση μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ. Οι υπόλοιποι 1.259 Έλληνες εργαζόμενοι είναι νοσηλευτικό και επαγγελματικό κλινικό προσωπικό, προσωπικό κλινικής υποστήριξης και προσωπικό υποστήριξης υποδομών.
Αναλυτικότερα, περίπου 138.000 από 1,1 εκατομμύρια υπαλλήλους του NHS αναφέρουν μη βρετανική ιθαγένεια.
Πρόκειται για το 12% περίπου του συνολικού προσωπικού για το οποίο είναι γνωστή η εθνικότητα, ενώ για περίπου 7% των εργαζομένων του NHS, η εθνικότητα δεν έχει δηλωθεί.
Περίπου 62.000 είναι υπήκοοι άλλων χωρών της ΕΕ, ήτοι 5,6% του προσωπικού της NHS στην Αγγλία.
Οι υπήκοοι άλλων χωρών της ΕΕ απαρτίζουν σχεδόν το 10% των ιατρών στο NHS. Επίσης, αποτελούν το 7% όλων των νοσηλευτών και το 5% του επιστημονικού, θεραπευτικού και τεχνικού προσωπικού.
Το ποσοστό των γιατρών και των νοσηλευτών με ιθαγένεια της ΕΕ αυξήθηκε μεταξύ του 2009 και του 2016, αλλά δεν έχει αλλάξει πολύ από το δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016. Οι υπήκοοι της ΕΕ, μάλιστα, έχουν μειωθεί ως ποσοστό αυτών που εντάσσονται στο NHS.
Το 36% των νοσοκομειακών γιατρών απέκτησε τα βασικά ιατρικά προσόντα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 20% έχει εξειδίκευση στην Ασία και το 9% είναι εξειδικευμένο στην ΕΕ. Για τους οικογενειακού ιατρούς (GPs), τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 4% στην ΕΕ και 13% στην Ασία.
Αναφορικά με τους Έλληνες εργαζομένους στο NHS, η πλειοψηφία είναι ιατροί και νοσηλευτές. Ο αριθμός τους παρουσίαζε συνεχή άνοδο από το 2009 και έπειτα. Μετά όμως το δημοψήφισμα για έξοδο του ΗΒ από την Ε.Ε., φαίνεται πως υπάρχει ανακοπή της ανοδικής τάσης.
Ο αριθμός των Ελλήνων ιατρών που εργάζονται στο NHS, σύμφωνα με το σημείωμα, τον Ιούνιο 2017, ανερχόταν σε 1.700 ιατρούς, ήτοι περίπου το 1,5% του συνολικού αριθμού των νοσοκομειακών γιατρών. Σε σχέση με το 2009, ο αριθμός τους έχει υπερδιπλασιαστεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΤΙΜΙΕΣ με… μεσάζοντα ή με… πληρεξούσιο;!!!
-| Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος // Στον "Ημεροδρόμο" |-
- Από τις αρχές του 2017 στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί 1.700 παιδιά.
- Εκεί στην Υεμένη ένα παιδί μικρότερο των 10 ετών πεθαίνει κάθε 10 λεπτά.
- Πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη πάσχουν από υποσιτισμό.
Εκεί στην Υεμένη περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 80% του πληθυσμού της χώρας χρειάζεται βοήθεια σε τρόφιμα και για τα δύο εκατομμύρια εξ αυτών η βοήθεια σε τρόφιμα για να επιβιώσουν χαρακτηρίζεται επείγουσα.
Η κατάσταση αυτή στην Υεμένη, που μετράει 3 εκατομμύρια εκτοπισμένους και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, είναι το αποτέλεσμα του πολέμου που έχει εξαπολύσει εναντίον της η Σαουδική Αραβία, η οποία φρόντισε να βομβαρδίσει και το λιμάνι Χοντάιντα της χώρας από το οποίο εξαρτάται σχεδόν πλήρως ο εφοδιασμός της Υεμένης σε εισαγωγές τροφίμων.
Η Σαουδική Αραβία, με την οποία υπογράφει συμφωνίες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ο Τραμπ, είναι η ίδια που βρίσκεται πίσω από τους Ταλιμπάν, τους ISISκαι τους ισλαμοφασίστες από γεννήσεώς τους.
Η Σαουδική Αραβία είναι αυτή που ήδη καταγγέλλεται ότι για μια ακόμα φορά ετοιμάζει νέο αιματοκύλισμα του Λιβάνου και ακόμα μεγαλύτερη ανάφλεξη της περιοχής.
Ε, λοιπόν, είναι σε αυτή την κοιτίδα της… δημοκρατίας και της… ειρήνης, στη Σαουδική Αραβία, που η Ελλάδα πουλάει (!) πολεμικό υλικό!
Αλλά όπως έχετε διαπιστώσει ο τσακωμός μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο τσακωμός στις εφημερίδες και στα ΜΜΕ των εγχώριων «εμίρηδων» δεν γίνεται λόγω αυτής καθ’ αυτήςτης εμπλοκής της Ελλάδας στα εγκλήματα της Σαουδικής Αραβίας – και μάλιστα με όρους πωλητή των όπλων που διαπράττονται αυτά τα εγκλήματα!
Όχι! Ο τσακωμός τους δεν έχει να κάνει με την ντροπή, με την συνενοχή και με την αθλιότητα να εμπορεύεται η Ελλάδα όπλα στην Σαουδική Αραβία.
Δεν έχουν πρόβλημα με το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεργάζεται σε επίπεδο εμπορίου όπλων με μια χώρα που φέρεται στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των ενόχων για την παγκόσμια τρομοκρατία.
Ο τσακωμός τους έχει να κάνει με το αν τα όπλα αυτά πωλούνται μέσω… πληρεξούσιου ή αν πωλούνται μέσω… μεσάζοντα!
Το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι αν οι αιματοβαμμένες συνεργασίες και συμφωνίες τους εξελίσσονται με όλους τους… συμβολαιογραφικούς τύπους!
Και αυτό είναι το πρόβλημά τους γιατί αυτή είναι η ηθική τους. Αυτή είναι η πολιτική τους. Αυτή είναι και η ιδεολογία τους. Και της «αριστερής» κυβερνήσεως, και της «φιλελεύθερης» αντιπολιτεύσεως, και της κεντροαριστερής ΠΑΣΟκίλας.
Τις καλησπέρες μας, λοιπόν. Και στην ηθική τους, και στην πολιτική τους και κυρίως (όπως θα ‘λεγε και ο ποιητής) στην…ιδεολογία τους.
http://www.imerodromos.gr/atimies-me-mesazonta-i-me-plirexousio-tou-nikou-bogiopoulou/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνον το ΕΠΑΜ
είναι πλάϊ στους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ της εθνικής τράπεζας.
Τ' άλλα κόμματα;;
Τους πούλησαν ΠΑΛΙ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαστε υπό κατοχή,
είμαστε προτεκτοράτο,
αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς,
ξεπουλάνε τα πάντα
και ασχολούνται οι δημοσιοκαφροι με τις εκλογές του ''Νεου φορέα ''
(που μόνο νέος δεν είναι ).
Εδώ ο κόσμος γκρεμίζεται και κάποιοι ανησυχούν για τη σκόνη !!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σε κινδυνο φτωχειας βρισκονται 3,9 εκατομμυρια πολιτες στα χρονια της κρισης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στήριξη του ΕΠΑΜ στον στρατιωτικό Βαγγέλη Φώτη για την πολιτική του δίωξη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στήριξη του ΕΠΑΜ
στον στρατιωτικό Βαγγέλη Φώτη
για την πολιτική του δίωξη
Το ΕΠΑΜ δηλώνει την αμέριστη πολιτική και ηθική του συμπαράσταση στον στρατιωτικό Βαγγέλη Φώτη, που τιμώντας τη στολή και το εθνόσημό του, αρνήθηκε να συναινέσει δια της συμμετοχής του στη μετατροπή του ελληνικού στρατού σε στρατοπεδάρχη εγκλωβισμένων προσφύγων με άνωθεν και έξωθεν εντολές.
Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είχε ποτέ η Ελλάδα κι ούτε πρέπει ν’ αποκτήσει τώρα, όσο κι αν προσπαθούν να ωραιοποιούν το χαρακτήρα τους με νεολογισμούς όπως «hot spots», «Ανοιχτές» ή «Κλειστές Δομές Φιλοξενίας» και λοιπές καινοφανείς και παραπλανητικές εκφράσεις. Σε όλους αυτούς τους τόπους κράτησης, οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται παρά τη θέλησή τους και χωρίς να τους αναγνωρίζεται νομική υπόσταση κατ' απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ διαδικασίες ώστε να ταυτοποιηθούν για να μπορούν να πάνε νόμιμα και ανεμπόδιστα σε όποια χώρα επιθυμούν, γιατί αυτό που επιτάσσουν οι Βρυξέλλες και συμφώνησε η κυβέρνηση, είναι να μετατραπούμε  σ' ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης προσφύγων με ευρεία διασπορά hot spots σ’ όλη τη χώρα. Με παράπλευρη συνέπεια τα οφέλη των κυκλωμάτων δουλεμπορίας όπως και των εργολάβων του δήθεν «ανθρωπισμού», που καρπώνονται τεράστια χρηματικά ποσά εκμεταλλευόμενοι την ανθρώπινη δυστυχία.
Αυτό επισημαίνει ο υπό δίωξη στρατιωτικός Βαγγέλης Φώτης, φρονώντας ότι ο στρατός δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του όλη αυτή την παρανομία που έχει στηθεί σε βάρος αφενός των χιλιάδων δύσμοιρων υπάρξεων, αφετέρου του ελληνικού λαού. Η αποστολή του στρατού δεν είναι να αντικαθιστά τα αστυνομικά καθήκοντα ούτε να γίνουν τα στελέχη του ανθρωποφύλακες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων είναι η συνεχής ετοιμότητα για τη διατήρηση του αξιόμαχου προς υπεράσπιση της πατρίδας από όποια εξωτερική απειλή. Οποιαδήποτε συμμετοχή σε δραστηριότητες που πίσω τους υποκρύπτονται παρανομίες διεθνών και ντόπιων κυκλωμάτων και διακινητών, αλλοιώνει πλήρως το χαρακτήρα τους, αποπροσανατολίζει τον στρατιωτικό από την αποστολή του και τον μετατρέπει σε δεκανίκι αλλότριων συμφερόντων.
Κάθε δίωξη στρατιωτικού που υπερασπίζεται το αξιόμαχο του στρατεύματος και την αυστηρή προσήλωση του στρατού στα καθήκοντά του, είναι δίωξη πολιτική σε βάρος των πιο άξιων στελεχών του. Κάθε δίωξη στρατιωτικού που τιμώντας το εθνόσημό του, υπερασπίζεται τη βασική του αποστολή στην προστασία του ελληνικού λαού, είναι δίωξη πολιτική σε βάρος των ένστολων παιδιών του. Κάθε δίωξη στρατιωτικού που τιμά τον όρκο του στην πατρίδα και το σύνταγμα και όχι την υποταγή του στρατού σε ύποπτα οικονομικά συμφέροντα και έξωθεν εντολές, είναι δίωξη πολιτική σε βάρος των πιο συνειδητών παιδιών μας, αυτών που είναι έτοιμα να χύσουν το αίμα τους αν χρειαστεί στην υπεράσπιση του πατρίου εδάφους.
Η δίωξη του αρχιλοχία Βαγγέλη Φώτη που αρνήθηκε την ανάληψη υπηρεσίας στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης με θύματα τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, είναι δίωξη πολιτική. Άρνηση διαταγής δεν υφίσταται όταν η υπηρεσία για την οποία έχει διαταχθεί ο στρατιωτικός, δεν αποτελεί έργο αναγόμενο άμεσα στο μαχητικό προορισμό του. Επιπροσθέτως είναι προδήλως παράνομη εφόσον στηρίζεται στην αντεθνική –και συνεπώς παράνομη- επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να μην εφαρμόζει τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο για το προσφυγικό προς όφελος και των προσφύγων και του ελληνικού λαού. Αντιθέτως επιλέγει να καταστήσει την Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο λαθρεμπορίου ανθρώπινων ψυχών ακολουθώντας τις εντολές της Μέρκελ και της Ε.Ε., φορτώνοντας την ευθύνη υλοποίησης αυτών των εντολών στις πλάτες του ελληνικού στρατού.
Η άρνηση του διατασσομένου να υπακούσει σε έξωθεν επιταγές που αντιτίθενται στο εθνικό συμφέρον, δεν συγκροτεί ανυπακοή και ούτε καν πειθαρχικό αδίκημα. Αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από τον όρκο του. Συνιστά πράξη εντιμότητας, ήθους, λεβεντιάς και πατριωτικής συνέπειας. Και έτσι επιβάλλεται να εκτιμηθεί.
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2017
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: «Οι ΗΠΑ προστατεύουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία»
 Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 12:48
Οι ΗΠΑ φροντίζουν για την ασφάλεια μονάδων του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα υποκρίνονται ότι μάχονται κατά της τρομοκρατίας, κατήγγειλε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στη διάρκεια της επιχείρησης του συριακού στρατού για την απελευθέρωση της πόλης Αλμπού Καμάλ υπήρξαν περιστατικά στα οποία ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός είχε άμεση επαφή και υποστήριξε τους τζιχαντιστές.
«Τα γεγονότα αυτά αποτελούν αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα ενεργούν για την προστασία των μάχιμων μονάδων του ΙΚ, προκειμένου αυτές να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, να ανασυνταχθούν και να τις χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν τα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα προσποιούνται ότι πολεμούν την τρομοκρατία για χάρη της διεθνούς κοινότητας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη της Αλμπού Καμάλ «ανέτρεψε τα σχέδια των ΗΠΑ να δημιουργήσουν φιλοαμερικανικές αρχές που δεν θα ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση και οι οποίες θα ελέγχουν τα εδάφη στην ανατολική όχθη του Ευφράτη», προστίθεται στην ανακοίνωση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Ιστορική επίσκεψη του Μαρωνίτη πατριάρχη στο Ριάντ - Συνάντηση με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Χαρίρι
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 14:13
Ο Μαρωνίτης πατριάρχης του Λιβάνου Μπεσάρα Μπούτρος αλ Ράι, ο οποίος επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία, συναντήθηκε με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ αλ-Χαρίρι και τον βασιλιά Σαλμάν, ενώ πρόκειται να συναντηθεί και με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
Ο Μαρωνίτης πατριάρχης σε μία περίοδο έντονης κινητικότητας στη Μέση Ανατολή, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στο υπερσυντηρητικό αυτό μουσουλμανικό βασίλειο, το οποίο απαγορεύει την πρακτική άλλων θρησκειών, αλλά υποστηρίζει ότι θέλει να ανοιχτεί περισσότερο στον κόσμο.
Αυτή η επίσκεψη πραγματοποιείται μάλιστα τη στιγμή που η φημολοφία σχετικά με την πραγματική κατάσταση του αλ Χαρίρι είναι έντονη αλλά και ενώ οι σχέσεις της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας από τη μία και του σιιτικού Ιράν και της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου από την άλλη βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.
Η επίσημη επίσκεψη στο βασίλειο ενός τόσο υψηλόβαθμου μη μουσουλμάνου κληρικού είναι μια σπάνια ενέργεια θρησκευτικής ανοχής για τη Σαουδική Αραβία, η οποία φιλοξενεί τους ιερότερους τόπους λατρείας του Ισλάμ, αλλά δεν επιτρέπει τη δημόσια λατρεία άλλων θρησκειών, υποχρεώνοντας τους χριστιανούς να προσεύχονται στα σπίτια τους και να κινδυνεύουν με συλλήψεις.
Ο πατριάρχης Μπεσάρα αλ-Ράι ηγείται της Μαρωνίτικης Εκκλησίας, η οποία έχει παρουσία στον Λίβανο, στη Συρία και στην Κύπρο και είναι μια εθνοτικοθρησκευτική κοινότητα, που ανήκει στο ανατολικό χριστιανικό δόγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Συνοδευόμενος από άλλους καθολικούς κληρικούς, ο Ράι συζήτησε με τον βασιλιά Σαλμάν ζητήματα που αφορούν την ανεξιθρησκεία και την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Ράι έγινε ο δεύτερος χριστιανός πατριάρχης που επισκέπτεται την χώρα έπειτα από ανάλογη επίσημη επίσκεψη το 1975. Η επίσκεψή του ήταν προγραμματισμένη προτού ξεσπάσει η πολιτική κρίση στον Λίβανο και όπως είπε ο ίδιος η πρόσκληση του είχε επιδοθεί το 2013.
Ο Χαρίρι ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του από το Ριάντ στις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Arabiya TV, λέγοντας ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας εναντίον του και κατηγορώντας τον μεγαλύτερο εχθρό της Σαουδικής Αραβίας, το Ιράν, και την σύμμαχό του στον Λίβανο, την οργάνωση Χεζμπολάχ, ότι σπέρνουν την διχόνοια στον αραβικό κόσμο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαι καλά και εντός των επόμενων δύο ημερών θα επιστρέψω στον Λίβανο»
 Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 15:52
«Είμαι καλά και εντός των επόμενων δύο ημερών θα επιστρέψω στον Λίβανο», δήλωσε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της χώρας Σάαντ Αλ Χαρίρι.
Η δήλωσή του έγινε από τη Σαουδική Αραβία, όπου και βρίσκεται από τις 3 Νοεμβρίου, με την παρουσία του εκεί να έχει ξεσηκώσει διεθνή θύελλα για το κατά πόσον κρατείται ή εκβιάζεται από το καθεστώς του Ριάντ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Ρωσία δεν υποσχέθηκε την αποχώρηση των φιλοϊρανικών δυνάμεων από τη Συρία»
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 15:32
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν υποσχέθηκε την αποχώρηση των φιλοϊρανικών δυνάμεων από τη Συρία.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ, προέβη στην δήλωση αυτή μετά το σχόλιο που έκανε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος αναφερόμενος στο μνημόνιο που συνυπέγραψαν στις 8 Νοέμβριου η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία δήλωσε ότι η Ρωσία δήθεν δεσμεύτηκε να συνδράμει στην αποχώρηση των ιρανικών και φιλοϊρανικών δυνάμεων από την νοτιοδυτική Συρία.
«Όσον αφορά το τι συμβαίνει σε όλη την επικράτεια της Συρίας, προς το παρόν δεν έχουμε συζητήσει τίποτα το συγκεκριμένο με τους αμερικανούς συναδέλφους μας. Εκτός των άλλων, επιβεβαιώνουμε το γεγονός της δικής μας και της ιρανικής νόμιμης παρουσίας μας, που υφίσταται με πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης, όπως και το γεγονός της μη νόμιμης παρουσίας των ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας πρωτίστως τις ένοπλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους
Ο ίδιος προσέθεσε ότι συγκεκριμένα συζήτησαν για τον μηχανισμό ο οποίος θα συμβάλει να λειτουργήσει η ζώνη αποκλιμάκωσης στην νοτιοδυτική Συρία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Δεκάδες άνθρωποι που έμειναν άστεγοι από την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ ζουν σε ξενοδοχεία και σπίτια φίλων
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, 20:34
Δεκάδες άνθρωποι που έμειναν άστεγοι από την πυρκαγιά στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι στο Λονδίνο τον περασμένο Ιούνιο συνεχίζουν να ζουν σε ξενοδοχεία ή σε σπίτια φίλων τους, καθώς οι τοπικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να τους μεταστεγάσουν, κατήγγειλε σήμερα η Βρετανίδα βουλευτής Έμα Ντεντ Κόαντ.
Ο 24όροφος πύργος Γκρένφελ, ένα συγκρότημα εργατικών κατοικιών σε μια υποβαθμισμένη συνοικία στο δημοτικό διαμέρισμα του Κένσινγκτον και Τσέλσι καταστράφηκε ολοσχερώς στη φωτιά της 14ης Ιουνίου, με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι εκατοντάδες άνθρωποι.  Η πλειοψηφια τους είναι μεταναστες.
«Το συμβούλιο και η κυβέρνηση έχουν αποτύχει στο να ανταποκριθούν στο καθήκον τους να φροντίζουν σε καθημερινή βάση τους επιζώντες του Γκρένφελ, όσους υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους (στον πύργο) αλλά και τους άλλους περίοικους» επεσήμανε η βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος που εκπροσωπεί το Κένσινγκτον.
Σε μια έκθεση σχετικά με τη στέγαση και τις ανισότητες στην περιοχή αυτή, η Βρετανίδα πολιτικός έγραψε ότι πέντε μήνες μετά, τα περισσότερα από τα παιδιά που εκτοπίστηκαν από τις φλόγες παραμένουν σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης αν και ο νόμος απαγορεύει να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες για περισσότερες από 6 εβδομάδες.
Το τοπικό συμβούλιο του Κένσινγκτον και Τσέλσι απέρριψε τις αιτιάσεις πως φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι η διαδικασία μεταστέγασης των πυροπαθών εξελίσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς.
Από τις 206 οικογένειες και ενοίκους του πύργου Γκρένφελ και του γειτονικού Γκρένφελ Ουόκ που χρειάζονταν νέα σπίτια, οι 28 μετακόμισαν σε μόνιμες κατοικίες, ενώ οι 49 σε προσωρινές, σύμφωνα με το Συμβούλιο.
Συνολικά 178 παιδιά συνεχίζουν να ζουν σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης, περιλαμβανομένων εκείνων που ζουν σε φίλους, σε ξενοδοχεία ή σε επιπλωμένα στούντιο.
Η Ντεντ Κόαντ διέψευσε ότι οποιαδήποτε από τις οικογένειες ζει στα καταλύματα έκτακτης ανάγκης από επιλογή. Εξήγησε ότι επισκέφθηκε πολλές οικογένειες και όλοι τους βρίσκονταν σε απόγνωση ζητώντας επιτακτικά να μετακομίσουν στη μόνιμη κατοικία τους. Το πρόβλημα, σύμφωνα με την ίδια, είναι ότι δεν τους παρέχουν κατάλληλα σπίτια.
«Πολλοί είναι εκείνοι που χάνουν το μυαλό τους» τόνισε η Ντεντ Κόαντ. Περιέγραψε μάλιστα τις επισκέψεις που η ίδια έκανε σε πυροπαθείς οι οποίοι ζουν στριμωγμένοι σε δωμάτια ξενοδοχείων όπου τα παιδιά δεν έχουν καν χώρο να μελετήσουν τα μαθήματά τους. Σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς τους ξέσπασαν σε λυγμούς όταν αφηγούνταν την κατάστασή τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Οι αρχές αρνούνται την είσοδο στη χώρα στη γαλλική αντιπροσωπεία κομμουνιστων που επιδίωκε συνάντηση με στέλεχος της Φατάχ στη φυλακη
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, 20:15

Οι ισραηλινοναζιστικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αρνηθούν την είσοδο στην επικράτειά τους σε Γάλλους βουλευτές και αξιωματούχους που εξέφρασαν την επιθυμία τους να συναντηθούν με τον έγκλειστο ηγετικό στέλεχος της Φατάχ Μαρουάν Μπαργούτι, που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 15 χρόνια.
«Δεν θα επιτρέψουμε την είσοδο στην επικράτειά μας σε όσους αναζητούν ενεργά να βλάψουν το Ισραήλ, ειδικά όταν ζητούν να συναντηθούν και να προσφέρουν τη στήριξή τους στον αρχιδολοφόνο Μπαργούτι, υποστηρίζοντας έτσι την τρομοκρατία», τόνισαν με κοινή τους ανακοίνωση ο σιωναζι υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν και υπουργός Εσωτερικών Άριε Ντέρι.
Οι ισραηλινοναζιστικές αρχές συνέστησαν εκ των προτέρων στους Γάλλους αξιωματούχους να «μην πραγματοποιήσουν καν την πτήση».
Μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας και του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λικ Μελανσόν, ανάμεσά τους τέσσερις βουλευτές, υπογράμμισαν με μια ανακοίνωσή τους ότι σκοπεύουν να επισκεφτούν το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη από τις 18 έως τις 23 Νοεμβρίου για να «αφυπνίσουν για την κατάσταση των περίπου 6.000 Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων».
Η γαλλική αντιπροσωπεία τόνισε ότι επιθυμεί να συναντηθεί με τον Μαρουάν Μπαργούτι.
Το σιωναζιστικό κράτος τον έχει καταδικάσει ως «τρομοκράτη» και του έχει επιβάλει ποινή πέντε φορές ισόβιας κάθειρξης για τον ρόλο του στη δεύτερη ιντιφάντα (η παλαιστινιακή εξέγερση μεταξύ 2000 και 2005). Οι υποστηρικτές του τον αποκαλούν με το ψευδώνυμο, ο «Παλαιστίνιος Μαντέλα».
Η γαλλική αντιπροσωπεία σκόπευε να επιδιώξει να συναντήσει τον Γαλλοπαλαιστίνιο δικηγόρο Σαλάχ Χαμουρί, που τελεί υπό διοικητική κράτηση στο Ισραήλ από τις 23 Αυγούστου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πρακτικές μαφίας
Από 1-1-2018 κόβουν το εκας 140 χ 12 = 1680 ευρώ το χρόνο και δίνουν πίσω 500 ευρώ μέρισμα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΣ …»ΑΡΕΣΕΙ»; ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ (αμιγώς!) Κυρικατικο σχολείο! (Ξέρετε ότι …ΔΕΝ το μάθατε; Γιατί;;;;)
ΓΙΑ Δ Ε Ι Τ Ε τό ‘ΒΙΝΤΕΟ’: Το Πακιστανικό σχολείο της ‘νέας εποχής’, όπου τα παιδιά ΔΕΝ (υπάρχει …»λόγος» και Δ Ε Ν ) θα διδάσκονται τα Ελληνικά!
Εγκαινιάσθηκε (ΠΑΡΑ-ΠΑΡΑ-ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ «Α Θ Ο Ρ Υ Β Α»…) πριν μερικές ημέρες και (ΑΣΦΑΛΩΣ!) μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, το ΠΡΩΤΟ κυριακατικο σχολείο για την Πακιστανική Κοινότητα στην Ελλάδα…
(ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΠΟΛΥ «ΓΝΩΣΤΩΝ» «ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ» του Σορος και  «ΦΟΡΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ», ΜΕ ‘πανώ’ και συνθήματα…)
ΜΑ ΝΑΙ! ΜΟΙΡΑΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΑΛΛΟΝΙΑ…
ΟΧΙ …»ΠΑΙΖΟΥΜΕ»!
Στο εν λόγω σχολείο, σε Δημοτικό των Σεπολίων, την λειτουργία του οποίου τις Κυριακές, στηρίζει το κράτος και διάφορες (…) οργανώσεις, τα παιδιά μεταναστών πρώτης και δευτέρας γενιάς θα διδάσκονται αποκλειστικά και μόνο Αραβικά, Αγγλικά και την διάλεκτο ‘ουρντού’ την επισημη γλωσσα του Πακισταν.
Η ελληνική γλώσσα χαρακτηρίζεται μάλλον ως κάτι το…ΠΕΡΙΤΤΟ, καθώς ΔΕΝ θα υπάρχει στο πρόγραμμα σπουδών του εν λόγω σχολείου…
Γιατι τα παιδια πηγαινουν σε ελληνικο σχολειο και μαθαινουν ελληνικα.
Μόνο οι μητέρες των μικρών Πακιστανών, θα έχουν την «δυνατότητα» να μάθουν μεταξύ άλλων και ορισμένα (ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ; Ω ΝΑΙ, ΟΡΙΣΜΕΝΑ…) ελληνικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε παλαιστινιακό σχολείο
Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν τη Δευτέρα σε παλαιστινιακό σχολείο στη γειτονιά Beit Hanina, βόρεια της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, απήγαγαν την διευθύντρια μαζί με τρεις δασκάλες και έκλεισαν το σχολείο.
Η Ένωση Επιτροπών Γονέων στα σχολεία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ανέφερε ότι πολλοί στρατιώτες εισέβαλαν στη σχολή Zahwat al-Quds στο Beit Hanina προκαλώντας κρίσεις άγχους σε πολλά παιδιά και απήγαγαν τον επικεφαλής Mona al-Karawi και δύο δασκάλες και μετέφεραν τις τρεις γυναίκες στο κέντρο ανακρίσεων.
Το σχολείο ανακοίνωσε αργότερα την παραλαβή από το Δημοτικό Συμβούλιο μιας εντολής, ότι κλείνει το σχολείο, ενημερώνοντας τις οικογένειες ότι έπρεπε να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Επιστήμονες προειδοποιούν τον Τραμπ για το κλίμα
08.08.2017, 10:48
Έξι μήνες συμπληρώνει η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορα «μέτωπα» μιας ευρείας γκάμας θεμάτων, που «καίνε» την κυβέρνησή του, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με τους New York Times, σχέδιο έκθεσης επιστημόνων της κυβέρνησης διαπιστώνει ότι η κλιματική αλλαγή, που είναι σε εξέλιξη, επηρεάζει δραματικά τις ΗΠΑ και πως οι πολίτες της ζουν ήδη με τις επιπτώσεις της.
Αυτή η έκθεση βρίσκεται σε κάθετη αντίθεση και διαψεύδει ευθέως τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως και του ίδιου του Τραμπ, ο οποίος αμφιβάλει για την αρνητική συμβολή του ανθρώπου στην κλιματική αλλαγή και για τη ικανότητα πρόβλεψης με βάση επιστημονικά δεδομένα.
«Τα στοιχεία για το μεταβαλλόμενο κλίμα είναι άφθονα, από την κορυφή της ατμόσφαιρας μέχρι τα βάθη των ωκεανών», αναφέρει το σχέδιο της έκθεσης, ένα αντίγραφο του οποίου είδε η αμερικανική εφημερίδα.
Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι χιλιάδες μελέτες, που διεξάγονται από δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες, έχουν τεκμηριώσει τις κλιματικές αλλαγές σε ξηρά και αέρα. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί «αποδεικνύοντας ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες, κυρίω το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ευθύνονται για τις πρόσφατες παρατηρούμενες κλιματικές αλλαγές» έγραψαν.
Αξίζει να σημειωθεί πως την έκθεση έχουν συντάξει ειδικοί επιστήμονες από 13 ομοσπονδιακές υπηρεσίες, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να την υπογράψει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Το κείμενο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ακόμα κι αν οι άνθρωποι σταματήσουν άμεσα να συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας του πλανήτη, η θερμοκρασία θα αυξανόταν τουλάχιστον 0,30 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα σε σύγκριση με σήμερα. Όμως, η προβλεπόμενη πραγματική άνοδος θα είναι τουλάχιστον 2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ωστόσο, μια μικρή διαφορά στις παγκόσμιες θερμοκρασίες μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά στο κλίμα. Για παράδειγμα, η διαφορά μιας αύξησης 1,5 βαθμούς Κελσίου αντί για 2 βαθμούς Κελσίου, μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερα θερμικά κύματα, πιο έντονες καταιγίδες και ταχύτερη διάσπαση των κοραλλιογενών υφάλων.
Ανάμεσα στα σημαντικότερα ευρήματα της μελέτης είναι ότι είναι δυνατό να αποδοθούν κάποιες ακραίες καιρικές συνθήκες στο φαινόμενο κλιματική αλλαγή.
Τέλος, οι συγγραφείς της έκθεσης τονίζουν ότι φοβούνται πως η διοίκηση του Τραμπ θα μπορούσε να αλλάξει ή να «καταστείλει» την έκθεση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη Γάλλος υπήκοος που κατέστρεφε κάμερες κοντά στο Πολυτεχνείο
 Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 16:39
Πανευρωπαικη κατασκηνωση αντιεξουσιαστων στο Πολυτεχνειο, εν οψη 17 Νοεμβρη.
Γάλλος υπήκοος, ηλικίας 22 ετών συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, που κινούνται στην Αθήνα ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου, έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, την ώρα που κατέστρεφε κάμερες με έναν λοστό.
Μαζί του ήταν ένας ακόμα νεαρός που κατάφερε να διαφύγει. Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν ο λοστός και μία κάμερα, που είχε αρπάξει, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει άλλες δύο κάμερες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για φθορές, κλοπή και αντίσταση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσφυγη γονεων στο ΣτΕ κατά της κληρωσης σημαιοφορων.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αγγλικανικη Εκκλησια. «Αφηστε τα αγορια να φορανε φουστες»! Ξεφυγαν και προωθουν με πονηρο τροπο την ομοφυλοφιλια, με δικαιολογια τα δηθεν δικαιωματα των παιδιων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περιβάλλον
15.000 επιστήμονες προειδοποιούν για την καταστροφή του πλανήτη
13 Νοεμβρίου 2017 19:06
«Η ανθρωπότητα δεν πράττει όσα θα όφειλε να κάνει επειγόντως για τη διάσωση της βιόσφαιρας που απειλείται» τονίζουν οι επιστήμονες
Δραματικη προειδοποιηση 15.000 επιστημονων για το κλιμα. «Συντομα θα είναι πολύ αργα για τον πλανητη».
Είκοσι πέντε χρόνια αφότου η πλειονότητα των τιμηθέντων με βραβείο Νόμπελ έκρουσε για πρώτη φορά τον κώδωνα του κινδύνου, περισσότεροι από 15.000 επιστήμονες από 184 χώρες προειδοποιούν σήμερα, σε μια κοινή τους διακήρυξη, για τους κινδύνους της αποσταθεροποίησης του πλανήτη ελλείψει ενεργειών υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων.
Το 1992 η ΜΚΟ «Union of Concerned Scientists» με περισσότερους από 1.700 συνυπογράφοντες εξέδωσε «Την Προειδοποίηση των Επιστημόνων του κόσμου προς την ανθρωπότητα» όπου επισήμαιναν ότι ο αντίκτυπος της ανθρώπινης δραστηριότητας στη φύση πιθανόν θα προκαλέσει «στον άνθρωπο μεγάλα βάσανα» και θα «ακρωτηριάσει τον πλανήτη με ανεπανόρθωτο τρόπο».
Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, οι επιστήμονες αυτοί επαναλαμβάνουν τις ανησυχίες τους σε ένα άρθρο που ονομάζουν «δεύτερη προειδοποίηση».
Διαθέσιμοι υδάτινοι πόροι, αποψίλωση δασών, μείωση του αριθμού των θηλαστικών, εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου: ο πλανήτης εκπέμπει SOS και οι απαντήσεις για την αντιμετώπιση των παραπάνω φαινομένων, από το 1992, προκαλούν απογοήτευση. Εξαίρεση τα μέτρα που ελήφθησαν από τη διεθνή κοινότητα για τη σταθεροποίηση της στιβάδας του όζοντος, διαμηνύουν οι επιστήμονες, η έκκληση των οποίων δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό BioScience.
«Η ανθρωπότητα δεν πράττει όσα θα όφειλε να κάνει επειγόντως για τη διάσωση της βιόσφαιρας που απειλείται» τονίζουν οι επιστήμονες.
«Σε αυτό το έγγραφο, εξετάσαμε την εξέλιξη της κατάστασης κατά τη διάρκεια των τελευταίων είκοσι ετών κι αξιολογήσαμε την ανθρώπινη αντίδραση αναλύοντας τα επίσημα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας» εξήγησε ο Τόμας Νιούσομ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Deakin στην Αυστραλία, ο οποίος συνυπέγραψε την κοινή αυτή διακήρυξη.
«Σύντομα, θα είναι πολύ αργά προκειμένου να αντιστρέψουμε αυτές τις επικίνδυνες τάσεις» επέμεινε.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η συντριπτική πλειονότητα των απειλών, που είχαν αναγνωριστεί από το παρελθόν, συνεχίζει να υφίσταται και οι περισσότερες εξ αυτών «επιδεινώνονται», όμως είναι ακόμα πιθανό να αντιστραφούν αυτές οι τάσεις για να επιτρέψουμε στα οικοσυστήματα να ξαναβρούν την ανθεκτικότητά τους.
Τα τελευταία 25 χρόνια, η ποιότητα του πόσιμου νερού που είναι κατά κεφαλή διαθέσιμο στον κόσμο μειώθηκε κατά 26% και ο αριθμός των «νεκρών τμημάτων» στους ωκεανούς αυξήθηκε κατά 75%.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν επιπλέον για την απώλεια σχεδόν 120,4 εκατομμυρίων εκτάριων δασικών εκτάσεων που αποψιλώθηκαν για να μετατραπούν κυρίως σε αγροτικές εκτάσεις και την ξεκάθαρη αύξηση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και των μέσων θερμοκρασιών του πλανήτη.
Επίσης, επισημαίνουν την αύξηση κατά 35% του παγκόσμιου πληθυσμού και τη μείωση κατά 29% του αριθμού των θηλαστικών, των ερπετών, των αμφιβίων, των πουλιών και των ψαριών.
Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται είναι η δημιουργία μεγαλύτερων χερσαίων και θαλάσσιων βιότοπων και η ενίσχυση των νόμων κατά της λαθροθηρίας, όπως επίσης να καταστούν αυστηρότεροι οι κανονισμοί του εμπορίου προϊόντων άγριας ζωής.
Προκειμένου να φρενάρουν τη δημογραφική ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες χώρες, προτείνουν την εκπόνηση προγραμμάτων εκπαίδευσης των γυναικών και τη βελτίωση του οικογενειακού προγραμματισμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μολις 605 από 4.500 δικαστικους λειτουργους κατεθεσαν δηλωση «ποθεν εσχες».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κ.Τσίπρας έκανε διάγγελμα. Κι έχουμε τα εξής:
Πλεόνασμα (ματωμένο) 3%.
Ητοι βούτηξαν από τη φτωχολογιά το 2017 περί τα 5,8 δισ. ευρώ.
Τώρα...
επιστρέφουν, λέει ο κ.πρωθυπουργός, 1,4 δισ. ευρώ.
Ερώτηση:
Αν αφού σας έκλεψα 5,8 σας επέστρεφα 1,4 και σας ζητούσα να μου κάνετε και τεμενάδες, κάτι από Τσίπρα θα είχα.
Τσίπα θα είχα;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στέγη» χυδαίου αντικομμουνισμού η ΕΕ

Στο μπαράζ των χυδαίων και ανιστόρητων αντικομμουνιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από την ΕΕ και τα όργανά της προστίθενται και διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή τα εκατοντάχρονα από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
Οι πολιτικοί απολογητές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με δύο εκθέσεις που διοργάνωσε η πολιτική ομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών με τίτλο «Γιατί δεν έγιναν δίκες της Νυρεμβέργης για τους κομμουνιστές;» και «Εγκλημα χωρίς τιμωρία», έφτασαν στο σημείο να ζητάνε δίκες και διώξεις για τους κομμουνιστές και τα Κομμουνιστικά Κόμματα και «τιμωρία για τα εγκλήματα των κομμουνιστών», χύνοντας δηλητήριο για τα δήθεν «εγκλήματα» των μπολσεβίκων κατά «της οικογένειας, των εθνών και της θρησκείας», προκειμένου να «σβήσουν» από τη μνήμη των λαών τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις των εργαζομένων από την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είχε προηγηθεί εκδήλωση υπό την αιγίδα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Α. Ταγιάνι και του Λαϊκού Κόμματος για τους «διαφωνούντες στον κομμουνισμό»...

Τη σκυτάλη στην αντικομμουνιστική υστερία της ΕΕ παίρνει η επικείμενη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, αύριο Τετάρτη, με θέμα «Η κληρονομιά του ολοκληρωτισμού της επανάστασης των Μπολσεβίκων του 1917», συζήτηση με πρωτοβουλία του ΕΛΚ, την ομάδα που συμμετέχει και η ΝΔ. Πρόκειται για τη γνωστή προπαγάνδα περί «ολοκληρωτικών καθεστώτων» που μεθοδεύει την προκλητική και ανιστόρητη εξίσωση του τέρατος του φασισμού, που είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, με τον κομμουνισμό.
Αυτές τις αντιδραστικές θεωρίες αναπαράγουν και στο λεγόμενο «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας» ή ορθότερα στο «Σπίτι παραχάραξης της Ιστορίας», που εγκαινίασε η ΕΕ φέτος στις Βρυξέλλες, με τη στήριξη όλων ανεξαιρέτως, Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελεύθερων, Σοσιαλδημοκρατών, Συντηρητικών, οπορτουνιστών, ακροδεξιών και φασιστών.
Μάλιστα, την προηγούμενη βδομάδα, η «στέγη» αυτή του αντικομμουνισμού δεν έχασε την ευκαιρία να οργανώσει σε συνεργασία με το Λαϊκό Κόμμα εκδήλωση για την Επανάσταση των Μπολσεβίκων, ένα συκοφαντικό παραλήρημα ενάντια στη Σοβιετική Ενωση με διαστρέβλωση και αντιστροφή κάθε ιστορικής πραγματικότητας και αλήθειας, για να αποδείξει προφανώς ότι «έπιασαν τόπο» τα εκατοντάδες εκατομμύρια που ξόδεψε το Ευρωκοινοβούλιο, χρήματα προερχόμενα από τη φορολεηλασία των εργαζομένων, για να δημιουργήσουν αυτό το κατασκεύασμα διαστροφής της Ιστορίας.

Λίγες μόλις μέρες αργότερα, το Ευρωκοινοβούλιο απαγόρευσε ως «προσβλητική» έκθεση - εκδήλωση που διοργάνωναν οι ευρωβουλευτές του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος με θέμα το γιορτασμό της επετείου για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον αντιδραστικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως οργάνου που πρωταγωνιστεί στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την ίδια ώρα που μαζί με τα άλλα όργανά της και τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ενορχηστρώνει και υλοποιεί την αντιλαϊκή επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων, για να υπηρετήσει τα συμφέροντα μιας χούφτας καπιταλιστών και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων τους στην ΕΕ.
100 χρόνια μετά, η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση συνεχίζει να στοιχειώνει τους αστούς και το πολιτικό προσωπικό τους, γιατί χάραξε το δρόμο της απελευθέρωσης των εργαζομένων από το ζυγό της εκμετάλλευσης, για το πέρασμα της ανθρωπότητας από την καπιταλιστική βαρβαρότητα στο βασίλειο της πραγματικής ελευθερίας, στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για «πολιτική λύση»
Σε κάθε περίπτωση, η συγκυριακή αμερικανορωσική «συμφωνία» που δημοσιοποιήθηκε από το Κρεμλίνο φαίνεται να αφορά την προώθηση «πολιτικής λύσης» στη Συρία και την υποστήριξη της διπλωματικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ενόψει νέων ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων που αναμένεται να διεξαχθούν στη Γενεύη της Ελβετίας στις 28 Νοέμβρη. Πούτιν και Τραμπ διαβεβαίωσαν επίσης πως θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους ενάντια στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».
Η κοινή ανακοίνωση των Προέδρων ΗΠΑ - Ρωσίας για τη Συρία προκάλεσε την αντίδραση και του Ισραήλ, η κυβέρνηση του οποίου ξεκαθάρισε σε Ουάσιγκτον και Μόσχα πως θα συνεχίσει τη δική της «πολιτική» και τακτική επιχειρήσεων στη Συρία για λόγους «εθνικής ασφάλειας».
Αυτά ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Δαμασκό, σε κεντρικό ξενοδοχείο, αραβικό φόρουμ ενάντια στη «σιωνιστική συμμαχία με τις ΗΠΑ και αντιδραστικές αραβικές χώρες», υπό την αιγίδα της κυβέρνησης του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ.
Φυγάδευση τζιχαντιστών
Τέλος, χτες, το βρετανικό δίκτυο BBC για τις δικές του σκοπιμότητες επιβεβαίωσε τις πρόσφατες καταγγελίες Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων πως η «διεθνής συμμαχία» των ΗΠΑ κατά του «Ισλαμικού Κράτους», σε συνεργασία με Αραβες και Κούρδους μαχητές των δυνάμεων SDF, φυγάδευσε οδικώς εκατοντάδες τζιχαντιστές με τις οικογένειές τους, επιτρέποντας τη μαζική έξοδό τους από τη Ράκα προς άλλες περιοχές της Συρίας και την Τουρκία. Το BBC επικαλέστηκε για τις αποκαλύψεις αυτές, μεταξύ άλλων, ντόπιους οδηγούς φορτηγών και αυτόπτες μάρτυρες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Σέρβος υπουργός Αμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν επιβεβαίωσε χτες την πραγματοποίηση κοινών γυμνασίων ανάμεσα σε Αμερικανούς και Σέρβους αλεξιπτωτιστές στη Σερβία την επόμενη βδομάδα, στο πλαίσιο, όπως είπε, της επιλογής της σερβικής κυβέρνησης να συμμετάσχει στο «διεθνή συνασπισμό» των ΗΠΑ κατά του «Ισλαμικού Κράτους».

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Οι σοροί 28 ανθρώπων με τραύματα από σφαίρες και σημάδια από βασανιστήρια βρέθηκαν το Σάββατο σε περιοχή δυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολης, όπου πριν μερικές μέρες ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε μία συμμαχία ένοπλων ομάδων που δηλώνει πίστη στη διορισμένη λιβυκή κυβέρνηση στην Τρίπολη και ομάδων πιστών στον πρώην Πρόεδρο της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι. Οι μάχες εκτόπισαν περίπου 480 οικογένειες, εκ των οποίων οι 100 επέστρεψαν χτες στα σπίτια τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Νέες ασκήσεις με τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα
ΣΕΟΥΛ - ΤΟΚΙΟ.--
Με τη συμμετοχή τριών αμερικανικών αεροπλανοφόρων ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο νέες στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, όπου η λεγόμενη «αντιμετώπιση των απειλών της Βόρειας Κορέας» αξιοποιείται ως μοχλός προώθησης ευρύτερων γεωπολιτικών σχεδιασμών.
Στα γυμνάσια συμμετέχουν τα αεροπλανοφόρα «USS Ronald Reagan», «USS Theodore Roosevelt» και «USS Nimitz». Το Σάββατο ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, με τη συμμετοχή - εκτός από τις συνοδείες των τριών αεροπλανοφόρων - και 11 αμερικανικών πολεμικών πλοίων εξοπλισμένων με το σύστημα αντιπυραυλικής αεράμυνας «Aegis», όπως και 7 νοτιοκορεατικών πολεμικών πλοίων.
Την Κυριακή κινητοποιήθηκαν και τα τρία αντιτορπιλικά του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού «Ιναζούμα», «Μακινάμι» και «Ισε».
 Είναι η πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία που τρία αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ συμμετέχουν σε κοινή άσκηση στην περιοχή, την οποία η αμερικανική πλουτοκρατία ιεραρχεί στην αναμέτρησή της με αντίπαλα κέντρα, καταρχήν την Κίνα, αλλά και τη Ρωσία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΗΕ
Αντιπαραθέσεις καπιταλιστών με θύμα το περιβάλλον
ΒΟΝΝΗ.--
Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να αυξηθούν κατά 2% φέτος, καταγράφοντας νέο ρεκόρ (37 δισ. τόνων), δήλωσαν χτες επιστήμονες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ περίπου 200 κρατών στη Γερμανία σχετικά με τις λεπτομέρειες της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα (2015). Η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα διεξάγεται στη Βόννη από τις 6 έως τις 17 Νοέμβρη, με τη συμμετοχή πάνω από 23.000 ανθρώπων (επιστημόνων, πολιτικών, εκπροσώπων οργανώσεων) από 197 χώρες. Τη συμμετοχή τους έχουν μεταξύ άλλων δηλώσει ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ.
Ο Γκλεν Πίτερς, ένας από τους κύριους ερευνητές στο Κέντρο Ερευνας για το Διεθνές Κλίμα CICERO στο Οσλο, δήλωσε πως οι εκπομπές της Κίνας αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,5%, λόγω της αύξησης της ζήτησης άνθρακα εν μέσω ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης.
Το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος και της καπιταλιστικής ανάπτυξης αναδεικνύει και η έκκληση 52 γερμανικών βιομηχανιών προς την επόμενη γερμανική κυβέρνηση, για αναπροσαρμογή των στόχων για το κλίμα έως το 2020, καθώς για να επιτευχθούν αυτοί, θα χρειαστεί μια «πρόωρη έξοδος από την ενέργεια άνθρακα».
Η Γερμανική Ενωση Βιομηχάνων (BDI) έχει εκπονήσει μια μεγάλη μελέτη σχετικά με την ενεργειακή αλλαγή και την προστασία του κλίματος προτάσσοντας το ζήτημα του κόστους. Το κόστος θα «ήταν γιγάντιο», με 4 από τα 5 αναγκαία μέτρα να «κοστίζουν περισσότερο απ' ό,τι εξοικονομούν». «Τα οικονομικά κίνητρα για την προστασία του κλίματος θα παρέμεναν η εξαίρεση, η μερίδα του λέοντος θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον δημόσιο τομέα (...) Η υλοποίηση του στόχου της μείωσης κατά 80% έως το 2050 θα συνδεόταν με πρόσθετες επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 1,5 τρισ. ευρώ».
Επίσης, αργότερα χτες βράδυ, ο Λευκός Οίκος διοργάνωσε στο περιθώριο της Συνόδου για το Κλίμα στη Βόννη συνέδριο για να υπερασπιστεί «το ρόλο της Ενέργειας που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα» στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με τη συμμετοχή εκπροσώπων μονοπωλίων, όπως της «Peabody» (η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία εξόρυξης άνθρακα παγκοσμίως), της «Tellurian» (φυσικό αέριο) και της «NuScale Power» (πυρηνική ενέργεια).


3 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice For Peace
What's the number one priority for American Jewish institutions? Winning the hearts and minds of young Jews.
Without convincing young (especially American) Jews to support them, Israel’s policies of apartheid and occupation are in deep trouble.
And Birthright trips are is the #1 strategy to build a lasting link between young Jews and Israel.
It’s a free “vacation” for hundreds of thousands of young Jews, designed specifically to prevent us from thinking too hard about how Israeli policies contradict universal values of equality, dignity, and justice.
So we’ve launched the Return the Birthright campaign, and we need your help.
Will you donate $18 today to help fund our inaugural Return the Birthright Delegation?
In 3 weeks, we’re bringing 150 young Jews to New York City - a center of Jewish life, culture, and history unto itself - for a 2-day retreat and action camp. And make no mistake - this is going to be a working trip. Birthright is hosting a major gala in New York , honoring arch-conservative Birthright (and Netanyahu, and Trump) donor Sheldon Adelson - and these students are going to be leading hundreds of New Yorkers in defying that agenda.
This is a chance to show Birthright that young Jews want freedom, justice, and equality for Palestinians, not their propaganda.
And while getting to NYC isn’t quite as expensive as a flight to Tel Aviv, we still need your help to fund this exciting mobilization. Can you help us make it a success with an $18 or even $50 gift today?
The Birthright trip isn’t really free - the cost is paid by Palestinians whose land and rights are being stolen.
And to be honest, I also think Birthright participants themselves end up paying a price - by sacrificing the opportunity to actually learn about what’s going on in Israel/Palestine, and more importantly, about what a just and truly peaceful future can look like.
Can you help us turn the tables, and exact a cost from Birthright for a change?
Birthright is a favorite grantee of gazillionaire right-wing donors like Sheldon Adelson - which, to be fair, as a fundraising strategy is in alignment with its mission.
And we’re funding our delegation in a way that matches ours: through hundreds of small donations like (hopefully!) yours, building community together from the bottom up.
$18 can pay for a seat in a carpool for students coming from New England or Philadelphia.
$50 can fund dinner and snacks for that same carload once they arrive in New York.
$100 will help underwrite our meeting space
And $250 can buy a plane ticket (if we act quickly!)
Birthright celebrates a very particular kind of Jewish identity, one that boils down to unquestioning support for Israeli government human rights violations - or simply looking the other way.
But I think we can do better. In taking action together, we’re also creating a space for us as young Jews to connect with our true birthright, or at least the part of it that’s most important to me: celebrating and fighting for social justice.
Help us usher in the next generation of Jewish leadership as we escalate the Return the Birthright Campaign today - click here to make a donation.
That’s where the future lies.
Onward,

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Ποια είναι η προτεραιότητα αριθ. 1 για τα αμερικανικά εβραϊκά ιδρύματα; Να κερδίσουν τις καρδιές και τα μυαλά των νέων Εβραίων.
Εάν δεν πείσουν τους νέους (ειδικά Αμερικανούς) Εβραίους να τους υποστηρίξουν, οι πολιτικές του Ισραήλ για απαρτχάιντ και κατοχή είναι σε μεγάλο πρόβλημα.
Και τα ταξίδια του Birthright είναι η # 1 στρατηγική για την οικοδόμηση ενός μόνιμου δεσμού μεταξύ των νέων Εβραίων και του Ισραήλ.
Πρόκειται για ελεύθερες "διακοπες" για εκατοντάδες χιλιάδες νέους Εβραίους, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μας εμποδίσουν να σκεφτόμαστε πάρα πολύ σκληρά για το πώς οι πολιτικές του Ισραήλ αντιβαίνουν στις οικουμενικές αξίες της ισότητας, της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης.
Έχουμε λοιπόν ξεκινήσει την καμπάνια Return the Birthright και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.
Θα δωρίσετε 18 δολάρια σήμερα για να βοηθήσετε να χρηματοδοτήσουμε την εναρκτήρια εκστρατεία μας για Επιστροφή των Δικαιωμάτων Γέννησης;
Σε 3 εβδομάδες, φέρνουμε 150 νέους Εβραίους στη Νέα Υόρκη - ένα κέντρο εβραϊκής ζωής, πολιτισμού και ιστορίας για τους εαυτους τους - για ένα διήμερο εργαστηριο και ένα καμπινγκ δράσης. Και μην κάνετε κανένα λάθος - αυτό θα είναι ένα ταξίδι εργασίας. Το Birthright φιλοξενεί ένα μεγάλο γκαλά στη Νέα Υόρκη, για να τιμήσει τον συντηρητικό Donor (και τον Netanyahu και τον Trump) Sherldon Adelson - και οι φοιτητές αυτοί θα οδηγήσουν τις εκατοντάδες των New Yorkers να αψηφούν αυτήν την ατζέντα.
Αυτή είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στο Birthright ότι οι νέοι Εβραίοι θέλουν ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα για τους Παλαιστίνιους, όχι την προπαγάνδα τους.
Και ενώ για να φτάσετε στη Νέα Υόρκη δεν είναι τόσο ακριβό όσο μια πτήση προς το Τελ Αβίβ, χρειαζόμαστε ακόμα τη βοήθειά σας για να χρηματοδοτήσετε αυτή τη συναρπαστική κινητοποίηση. Μπορείτε να μας βοηθήσετε να το επιτύχουμε με δώρο $ 18 ή και $ 50 σήμερα;
Το ταξίδι του Birthright δεν είναι πραγματικά δωρεάν - το κόστος καταβάλλεται από τους Παλαιστινίους των οποίων η γη και τα δικαιώματά τους κλέβονται.
Και για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στο Birthright τελικά καταβάλλουν ένα τίμημα - θυσιάζοντας την ευκαιρία να μάθουν πραγματικά για το τι συμβαίνει στο Ισραήλ / Παλαιστίνη και, το σημαντικότερο, για το τι μπορεί να μοιάζει με ένα ειλικρινές ειρηνικό μέλλον.

e-h είπε...


Μπορείτε να μας βοηθήσετε να γυρίσουμε τα θεματα, και να υπολογίσουμε το κόστος στο Birthright για μια αλλαγή;
Το Birthright είναι ένας αγαπημένος κατόχων δωροδοτών από τη δεξιά πτερυγα, όπως ο Sheldon Adelson, η οποία,δεξια πτερυγα για να είναι δίκαιη, ως στρατηγική συγκέντρωσης κεφαλαίων ευθυγραμμίζεται με την αποστολή της.
Και χρηματοδοτούμε την αντιπροσωπεία μας με τρόπο που να ταιριάζει με τα δικά μας: μέσω εκατοντάδων μικρών δωρεών όπως (ελπίζω!) Της δικής σας, οικοδομώντας την κοινότητα από κάτω προς τα πάνω.
Τα $ 18 μπορούν να πληρώσουν για μια θέση σε ένα carpool για φοιτητές που προέρχονται από τη Νέα Αγγλία ή τη Φιλαδέλφεια.
Τα $ 50 μπορούν να χρηματοδοτήσουν δείπνο και σνακ για το ίδιο φορτίο όταν φτάσουν στη Νέα Υόρκη.
Τα $ 100 θα σας βοηθήσουν να συνεισφέρετε στον χώρο συνάντησής μας
Και $ 250 μπορούν να αγοράσουν ένα αεροπορικό εισιτήριο (αν ενεργούμε γρήγορα!)
Το Birthright γιορτάζει ένα πολύ ιδιαίτερο είδος εβραϊκής ταυτότητας, το οποίο υποβαθμίζει την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κυβέρνησης του Ισραήλ - ή απλά κοιτάζοντας τον άλλο τρόπο.
Αλλά νομίζω ότι μπορούμε να to κάνουμε καλύτερα. Με τη δράση μαζί, δημιουργούμε επίσης ένα χώρο για εμάς, όπως εμεις οι νέοι Εβραίοι, για να συνδεθούμε με το αληθινό Birthright ή τουλάχιστον το μέρος που είναι το πιο σημαντικό για μένα: να γιορτάζουμε και να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική δικαιοσύνη.
Βοηθήστε μας να προωθήσουμε την επόμενη γενιά της εβραϊκής ηγεσίας καθώς κλιμακώνουμε σήμερα την εκστρατεία Επιστροφή του Birthright - κάντε κλικ εδώ για να κάνετε μια δωρεά.
Εκεί βρίσκεται το μέλλον.
Προς τα εμπρός,