Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Τεταρτη 15 Νοεμβριου 2017



Στη Μακρόνησο ο Παναγιώτης Ρήγας ύψωνε τη γροθιά ειρωνευόμενος με χλευαστικό χαμογελάκι τους αγωνιστές που μάτωσαν εκεί, και ο περίγυρός του λυνόταν στα γέλια. Ανάμεσά τους και ο Νίκος Φίλης.
Τώρα μαθαίνουμε πως και οι δυο τους, Ρήγας και Φίλης, εκβιάζουν τους εργαζόμενους στον κομματικό τους ραδιοσταθμό να δεχτούν μείωση του μισθού τους κατά 25% και την παραγραφή δύο μηνιάτικων.
Σε τι ύψος φτάνει ο μισθός αυτών των δύο παράσιτων; Πόσα χιλιάρικα κερδίζουν κάθε μήνα για να σπάνε πλακίτσα με την Αριστερά και για να υπερασπίζονται τα ταξικά συμφέροντα των οικογενειών τους;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο τραγικό...
Άνθρωποι που θέλουν να πιστεύουν πως εξακολουθούν να είναι αριστεροί και ενοχλούνται, γιατί μιλάς για φτώχεια, για ανέχεια, για δυστυχία, για αυτόχειρες, για κόσμο που χάνει το σπίτι του, για μπάτσους που ρίχνουν χημικά, για βασανιστήρια σε κρατητήρια και φυλακές...
Ναι! Άνθρωποι που θέλουν να πιστεύουν πως εξακολουθούν να είναι αριστεροί και δυσφορούν, γιατί τους χαλάς την εικόνα της καλοπέρασης που, επιτέλους, ζουν οι ίδιοι, όταν οι πολλοί βουλιάζουν στην απόγνωση...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια τεράστια ιδεολογική αλλαγή που συντελείται από τις μνημονιακές συμμορίες που κυβερνούν από το 2010 και μετά, αφορά στο να συνηθίσει η κοινωνία την ελεημοσύνη. Δεν είναι πια οι θεσμοθετημένες κοινωνικές κατακτήσεις που εξασφαλίζουν το εισόδημα, αλλά η διάθεση ετούτου ή του άλλου ηγέτη να κάνει παροχές με βάση κριτήρια που καθορίζει αυτός και ο κύκλος των βολεμένων που τον περιστοιχίζουν.
Πρόκειται για πισωγύρισμα σε καταστάσεις εποχών κατά τις οποίες ήταν άγνωστες οι έννοιες του κράτους δικαίου και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τότε που η ζωή των ανθρώπων (υπηκόων και όχι πολιτών) εξαρτιόταν απόλυτα από τις διαθέσεις του πρίγκιπα, του βασιλιά, του αυτοκράτορα, του σουλτάνου.
Μ’ αυτό το στίγμα θα περάσουν στην ιστορία όλοι αυτοί που βάλθηκαν να κατεδαφίσουν κάθε εργατική και λαϊκή κοινωνική κατάκτηση και να αντικαταστήσουν το δικαίωμα στο εισόδημα με παροχές ελεημοσύνης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σε εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με θέμα, «Πολυτεχνείο 1973-2017: Η μνήμη απέναντι στη λήθη. Η Δημοκρατία απέναντι στον αυταρχισμό», μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Και για να γίνει σαφές πως εννοεί τα περί μνήμης και αυταρχισμού, αποφάσισε να κατεβάσει στους δρόμους της Αθήνας στρατιές ασφαλιτών και ένστολων, αυξημένων κατά 15% σε σχέση με πέρσι.
Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι πιο νέοι.
Σχολιο.- κάτι μου λέει πως δεν θα αφήσει την πορεία να φτάσει πρεσβεία -σίγουρα του τράβηξε το αυτί ο Ντόναλντ σχετικά, βάλε και το αναμενόμενο ρεζίλι του συριζομπλοκ.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Αυτοί σκοτώσαν τ' αδέλφια μας!", ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στις πρώτες μεταδικτατορικές πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και συνέχιζαν να σκοτώνουν και σε επόμενες επετείους. Κουμής, Κανελλοπούλου, Καλτεζάς...
Η κυβέρνηση Τσίπρα παίρνει και φέτος τα μέτρα της, για την επιβολή του νόμου και της τάξης, ανακοινώνοντας την ασφυκτική αστυνόμευση της Αθήνας και την επιστράτευση στρατιάς ασφαλιτών και ένστολων, αυξημένων κατά 15% σε σχέση με πέρσι.
Φοβούνται! Κι όσο εξαθλιώνουν αυτόν τον λαό, τόσο περισσότερο θα φοβούνται!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
Απολίτικος είναι εκείνος που αδιαφορεί για το ποιοι και πώς παίρνουν αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή του, είτε γιατί έχει την αυταπάτη πως την ελέγχει ο ίδιος είτε γιατί νιώθει πολύ αδύναμος ώστε να αντισταθεί. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, αυτόν τον άνθρωπο δεν θα τον αποπάρω. Μια σειρά βιώματα, ακόμη και λόγοι ασυνείδητοι, τον κάνουν να σκέφτεται με διαφορετικό τρόπο απ' τον δικό μου. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστό.
Αυτόν που θεωρώ αναμφίβολα γελοίο, είναι τον απολίτικο που τοποθετείται με κριτήριο το τι συμφέρει την παράταξή του, ακόμη κι όταν αυτή τσαλαπατάει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ακόμη και σε περιπτώσεις που θα αντιδρούσε αν αυτά τα ίδια τα έκανε μια αντίπαλη παράταξη. Αν ήταν αυτή, π.χ., που εξανάγκαζε μισό εκατομμύριο νέων να ξενιτευτούν, που παρέδιδε τα σπίτια των ανθρώπων στις τράπεζες, που πετσόκοβε μισθούς και συντάξεις, που επιχειρούσε να περιγελάσει τους απελπισμένους, δίνοντάς τους ψίχουλα ελεημοσύνης.
Αυτός είναι επικίνδυνος για την κοινωνία. Πόσο μάλλον, αν το κίνητρό του είναι ιδιοτελές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρσι στην επέτειο του Πολυτεχνείου μια ομάδα 10 ατόμων στεκόταν στην είσοδο της αίθουσας που εκτίθεται το αρχειακό υλικό και εμπόδιζε τους πάντες να μπει μέσα. Προσπαθήσαμε κάποιοι που είχαμε πάει με μικρά παιδιά να μπούμε και όταν ρωτήσαμε γιατί δεν μας επιτρέπουν, χασκογελούσαν. 
Τα ίδια κωλόπαιδα που περιμένουν επετείους για να βάλουν τις μαύρες φόρμες που τους πήρε η μαμά και ο μπαμπάς τους για την ώρα της γυμναστικής και να το παίξουν επανάσταση εκ του ασφαλούς, αποφασίζουν φέτος να αποκλείσουν ολόκληρο το χώρο του Πολυτεχνείου σα να είναι το τσιφλίκι του πατέρα τους, υπονομεύοντας τις εκδηλώσεις του τριημέρου, που είναι από τις λίγες που έχουν απομείνει για να ξυπνούν μνήμες και να ενεργοποιούν αισθήματα τόσο απαραίτητα για την εποχή που ζούμε. 
Οι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και ο χώρος που υποτίθεται ότι λένε ότι ανήκουν ελπίζω να καταφέρει άμεσα να τα πετάξει έξω με τις κλωτσιές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 νεκροί μέχρι τώρα στη Μάνδρα και το ρενακι έχει το θράσος να μας πει ότι έκανε όλα όσα έπρεπε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η αφίσα της πρώτης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η πορεία έγινε στις 15/11/1974, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Κατέληξε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου για πρώτη φορά αυθόρμητα, όταν διαβάζονταν τα ονόματα των νεκρών του αγώνα, φωνάχτηκε το σύνθημα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
Σχολιο.-  Πρόκειται για την πορεία που έκαναν οι πέραν των δύο ΚΚΕ αριστερές οργανώσεις. Τα δύο ΚΚΕ τη χαρακτήρισαν προβοκατόρικη γιατί ειχαν φοβηθεί πως θα χάλαγε το ειρηνικό κλίμα δυο μέρες πριν τις εκλογές. Τα ίδια (όπως και οι οργανώσεις που κατέβηκαν στις 15, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα, ακόμη και η ΟΝΝΕΔ τότε) έκαναν πορεία την Κυριακή 24 Νοέμβρη, που ήταν και η πλέον μαζική απ' όσες έχουν γίνει ποτέ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



,,,Λέτε να κάνει η Ελευσίνα σταρι,,???
,,,Το σημαντικό της υπόθεσης είναι,, ότι το ίδιο σκεπτικό είναι στο πόρισμα για την μεγάλη δική της ΧΑ ,,,Οψομεθα..

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
Φυλάκιση 14 ετών στον χρυσαυγίτη Κοντομούς για την επίθεση σε κουρείο Πακιστανού στη Μεταμόρφωση
 28|03|2014 20:32
Σε φυλάκιση 14 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον χρυσαυγίτη Κωνσταντίνο Κοντομούς για την επίθεση σε κουρείο Πακιστανού στη Μεταμόρφωση, στις 10 Σεπτεμβρίου 2012.
Συγκεκριμένα ο Κοντομούς, που φέρεται να συμμετείχε ενεργά σε τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε ομόφωνα ένοχος για:
·         απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Πακιστανού μετανάστη Ρ.Α. στη Μεταμόρφωση στις 22/09/2012.
·         απλή συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά του Πακιστανού μετανάστη Φ.Μ. στη Μεταμόρφωση στις 22/09/2012.
·         συναυτουργία σε ληστεία κατά του Πακιστανού μετανάστη Ρ.Α. στη Μεταμόρφωση στις 22/09/2012.
·         επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά του Πακιστανού μετανάστη Ζ.Α. στη Μεταμόρφωση στις 10/09/2012 (κουρείο).
·         επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά του έλληνα οδηγού τάξη και πελάτη του κουρείου Κ.Φ. στις 10/09/2012.
·         εμπρησμός από πρόθεση του κουρείου του Πακιστανού υπηκόου Μ.Α. στις 10/09/2012.
·         κατοχή εκρηκτικής βόμβας στις 10/09/2012 (κουρείο).
·         φθορά ξένης ιδιοκτησίας στις 10/09/2012 (κουρείο).
Ο Κοντομούς κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες κατηγορούταν στις 2 ακόμα επιθέσεις που έλαβαν χώρα το βράδυ της 22/09/2012 στη Μεταμόρφωση. Αθώος βρέθηκε ακόμα για το αδίκημα της έκρηξης (10/09/2012).
 Στην  ποινή το δικαστήριο δεν επιμέτρησε την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού εγκλήματος, παρά το ότι η εισαγγελική αγόρευση υπέδειξε τον ρατσιστικό χαρακτήρα των πράξεων, ενώ στον 20χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνεται στις υποθέσεις των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας που έδωσε στη δικαιοσύνη ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας, μετά τη δολοφονία Φύσσα. Οι ίδιες υποθέσεις περιλαμβάνονται στο πόρισμα του εισαγγελέα για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
 «Η σημερινή απόφαση του ΜΟΔ είναι μια πρώτη δικαίωση για τα θύματα της ρατσιστικής βίας και των φασιστικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που εξαπέλυσαν τον τρόμο στη Μεταμόρφωση στις 10 και 22 Σεπτέμβρη του 2012. Ο εμπρησμός του πακιστανικού κουρείου της 10.09 και οι τρεις διαδοχικές επιθέσεις της 22.09 ήταν τέσσερα από τα 32 περιστατικά που αναγκάστηκε μετά την κατακραυγή να στείλει ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ Ν. Δενδιας στον Αρειο Πάγο. Η υπόθεση Κοντομούς αναφέρεται ρητά στο πόρισμα Βουρλιώτη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής με την οποία προκύπτει άμεση σύνδεση. Εξακολουθούμε να ζητάμε από τις διωκτικές αρχές την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών των ρατσιστικών εγκλημάτων της Μεταμόρφωσης. Η θέση όλων των ρατσιστών εγκληματιών, φυσικών και ηθικών αυτουργών, είναι στη φυλακή. Σήμερα έγινε απλά η αρχή», τόνισε ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαν την ...γενναιότητα να πάνε σε εκλογές, γιατί ήταν το δυσάρεστο 3ο μνημόνιο.Τώρα με τόσες επιτυχίες και μερίσματα, γιατί το αναβάλλουν συνέχεια για το 2019;
Σχολιο.- Όταν κάνεις καλά την δουλειά του αφεντικού, το αφεντικό δεν σε αφήνει να φύγεις...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία από την κυβέρνηση πριν λίγο. Πήδησε στον ακάλυπτο όταν της ήρθε κατασχετήριο και σκοτώθηκε
14/11/2017

Από το facebook και την σελίδα Πλειστηριασμοί STOP
https://www.facebook.com/pleistiriasmoistop/photos/a.1557280154505569.1073741828.1556965401203711/2019364978297082/?type=3&theater

Στην ανάρτηση που έγινε πριν λίγη ώρα, περιγράφεται αυτοκτονία κυρίας μία ηλικίας που αυτοκτόνησε. Με άντρα κατάκοιτο.
Η κυρία έλαβε σήμερα κατασχετήριο από τράπεζα για πρώτη κατοικία (που δήθεν προστατεύουν οι Συριζαίοι) και απελπισμένη πήδησε στο κενό.
Ο Τσίπρας ενώ ετοιμάζεται αν ξεσπιτώσει χιλιάδες κόσμου, μοιράζει πλεονάσματα.
Ο Τσίπρας δολοφονεί!

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/11/pleistrufa.html


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ, ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΚΙΝΕΖΟΥ, ΣΕ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΛΕΤΕ;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πάρε το "μέρισμα"
και δώσ' μου το διαμέρισμα.
Φερετζές των κατασχέσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων. Θυμηθείτε το



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Χάντρες" για τους ιθαγενείς, το δήθεν μέρισμα. Πήραν 14 δις, δίνουν 1. Άθλιοι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κλειστές οι πύλες του Πολυτεχνείου από μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων. Ακυρώνονται επισκέψεις σχολείων και απ έξω βρίσκονται φοιτητές, εργαζόμενοι και απλός κόσμος που πήγε να τιμήσει τον αγώνα της νεολαίας.
Το πολυτεχνείο δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο σε εκείνους που τιμούν την μνήμη και συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια σε όλους εκείνους που μας έφτασαν ως εδώ σήμερα!
Ανοίξτε με τη βία τις πύλες και πετάξτε τους έξω με τις κλωτσιές!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 4.ΟΟ μμ....
καταγγελία - κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αξιοποιώντας την "κατάληψη" του Πολυτεχνείου από ομάδα "αντιεξουσιατών", προσπαθεί να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του. Απαιτούμε, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, να αποχωρήσουν άμεσα οι διμοιρίες των ΜΑΤ από το χώρο του Πολυτεχνείου και καλούμε τον λαό και την νεολαία και όλες τις δυνάμεις της αριστεράς να κινητοποιηθούν άμεσα και να διαδηλώσουν στο πολυτεχνείο με στόχο να επιβάλλουν και φέτος έναν μαχητικό, ριζοσπαστικό, αντικυβερνητικό, ανοιχτό σε όλες τις κοινωνικές αντιστάσεις και αγωνιστές γιορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη.
Η απόπειρα διάλυσης του γιορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη του 73 από ομάδα "αντεξουσιαστών" διευκολύνει το έργο της κυβέρνησης, των πάγιων στοχεύσεων κάθε εξουσίας και κάθε μηχανισμού κρατικής και παρακρατικής βίας που θέλουν να καταργήσουν τον γιορτασμό του πολυτεχνείου ή να τον καταντήσουν μνημόσυνο ή "συγκρουσιακή" καρικατούρα, απομονωμένο από τα κινήματα και την έμπνευση της μαζικής ταξικής σύγκρουσης στη βάση της υπεράσπισης των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων.
Ειδικά, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της νέας όξυνσης της επίθεσης, ενόψει της "τρίτης αξιολόγησης" και της επικίνδυνης υποταγής στην πολιτική του ιμπεριαλισμού, που ο αντικυβερνητικός ,αντιιμπεριαλιστικός αγώνας και η ανάπτυξη των αντιστάσεων είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 4.ΟΟ μμ....

Σχολιο.- Γιατί τα εισαγωγικά; Γιατί τους ξεπλένετε;
Σχολιο.- υποθετω γιατι ειναι μια μικρη ομαδα που δεν ξερουμε ακομη αν ειναι αναρχικοι,αντιεξουσιαστες η' κατι αλλο..
Σχολιο.- οι συγκεκριμένοι είναι κομμάτι ενός πολιτικού χώρου και ο χώρος αυτός πρέπει να πάρει θέση. Δεν είναι δήθεν αντιεξουσιαστές, είναι αντιεξουσιαστές και ο χώρος αυτός τουλάχιστον εκτίθεται, οπότε πρέπει να πάρει θέση.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοινωνεται η παρουσια 7.000(!) αστυνομικων (της αριστερας ομως...) στον εορτασμο του πολυτεχνειου...εντελως τυχαια, λιγες δεκαδες "κουκουλοφοροι" που κανεις δεν ξερει απο που κρατει η σκουφια τους καταλαμβανουν το Πολυτεχνειο και απειλειται να ματαιωθεί ο εορτασμος...εντελως τυχαια ο Τσιπρας μιλα για το πολυτεχνειο σημερα, καποια χιλιομετρα μακρια...ποσες τυχαιες συμπτωσεις πάλι, πόσες τυχαιες!

Σχολιο.-  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πολιτικών Μηχανικών - ΕΑΑΚ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ. 
Αυτή την στιγμη διεξάγεται μια συντονισμένη υπονόμευση του τριημέρου του Πολυτεχνείου από την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το κράτος, την ασυνομια αλλα και την πρυτανεία του ΕΜΠ. Η κατάληψη που υπαρχει στον χώρο του Πολυτεχνείου μαζί με την έντονη παρουσία της αστυνομίας, δρουν προς την εξυπηρέτηση του σχεδίου να αποχωριστουμε για πάντα την ιστορική μνήμη της εξέγερσης του 1973.! Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους αγώνες του σημερα! Να μην το επιτρέψουμε!
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΕΜΠ καταγγέλουν αυτήν την επίθεση και καλούν όλους και όλες να έρθουν και να επιβάλουν ότι ο τριήμερος εορτασμός θα διεξαχθεί, όπως ακριβως αποφασίστηκε από τις γενικές συνελεύσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι προφανες πως σε μεγάλα ζητήματα στα οποία εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη ή "αγαπημένοι" επιχειρηματίες της κυβέρνησης έχει επιβληθεί ΟΜΕΡΤΑ, ακόμα κι αν αυτά αφορούν συνεργασία και εμπόριο όπλων με καθεστώτα τύπου Σαουδικής Αραβίας ή απειλές σε ανθρώπους πως "θα τους κάψουν τα σπίτια" αν εναντιώνονται σε "θεάρεστα" επιχειρηματικά σχέδια. Καί ας συνεχίσουμε τις επίμονες ερωτήσεις: Καλά ο ελεγχόμενος από την κυβέρνηση ή τους επιχειρηματίες τύπος και οι ελεγχόμενοι δίαυλοι, λογικό να σιωπούν! Η αριστερά και τα - οποια - μέσα της όμως; οι οργανώσεις και οι άνθρωποι; Πως εξηγείται αυτή η σιωπή;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


χαρας ευαγγελια, λεφτα με ουρα...ενα ζευγαρι με ενα παιδι θα παρουν 787 ευρω με δυο ΜΟΝΟ προυποθεσεις:
- να περνουν 3 ανθρωποι με εισοδημα...400 ευρω το μηνα! 
- να εχουν επιζησει μεχρι τα Χριστουγεννα ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Την Πώληση Όπλων Στη Σαουδική Αραβία
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με αποτροπιασμό την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην πώληση όπλων στο πιο πιστό σύμμαχο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, το αιματοβαμμένο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας. Καθεστώς που έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, μεσολαβούσε για τον εξοπλισμό τον ΙSIS για να πνίξει την αραβική άνοιξη και στο εσωτερικό της επιβάλλει στυγνή μεσαιωνική τρομοκρατία.
  Σε αυτό το καθεστώς πουλά όπλα η κυβέρνηση δικαιολογώντας την πράξη της ως "ενταγμένη στις αποφάσεις" των ΗΠΑ(!). Αποτελεί μαύρη σελίδα και προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού η πράξη αυτή που γίνεται πιο έντονη από το γεγονός της παρουσίας "μεσαζόντων" που σχετίζονται ευθέως με τον. αγαπημένο επιχειρηματία της κυβέρνησης,Ιβάν Σαββίδη.
 Απέναντι σε αυτήν την πρόκληση που αναδεικνύει ξεκάθαρα την πολιτική αλλά και ηθική κατάντια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι επείγουσα ανάγκη η ανάπτυξη του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού κινήματος, της δύναμης που μπορεί να μπει φραγμός στα σχέδια τους."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβύη: Το διαμάντι της Αφρικής που έγινε…κάρβουνο
 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
Η καταστροφή της Λιβύης υπήρξε αποδεδειγμένα, πλέον, ένα προμελετημένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που ενορχηστρώθηκε από τα κράτη της Δύσης, με κύριο σκοπό την απρόσκοπτη αποικιακή εκμετάλλευση της αφρικανικής ηπείρου.
Ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι σχεδίαζε και είχε προχωρήσει τις διαβουλεύσεις για την ένωση των αφρικανικών χωρών και την εγκαθίδρυση μιας οικονομικώς ανεξάρτητης περιοχής, που θα βρισκόταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το λεγόμενο παγκόσμιο νότο.
Η δυτική στρατιωτική επέμβαση τη δεδομένη στιγμή, έμοιαζε, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές και ανταποκριτές, με ένοπλη ληστεία που σκόπευε να κλέψει τα διαθέσιμα κεφάλαια και να καταστρέψει όλα τα σχέδια περί οικονομικής αυτονόμησης της Αφρικής.
Όπως γράφει ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και καθηγητής ΜΜΕ στις ΗΠΑ, Λιν Ουάσινγκτον η κυβέρνηση Ομπάμα καταστρέφοντας τη Λιβύη κατάφερε να αποτρέψει τη συγκρότηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αφρικής, του κοινού τους τραπεζικού συστήματος, που επιδίωκε ο Καντάφι και της δυνατότητας οι πόροι της αφρικανικής ηπείρου να διατίθενται στους λαούς της.
Ταυτόχρονα, όμως, η επέμβαση της Δύσης στη Λιβύη αναζωπύρωσε τα μισαλλόδοξα κινήματα, εξόπλισε τις φατρίες και τις φυλές, ισχυροποίησε την οργάνωση Μπόκο Χαράμ η οποία προσχώρησε στο επονομαζόμενο Ισλαμικό Κράτος, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα στη Λιβύη πάνω από 8.000 τζιχαντιστές του ISIS.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται πλέον να βοηθήσει την λιβυκή κυβέρνηση που στηρίζει ο ΟΗΕ τόσο στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας όσο και στην οικονομία με άμεση παροχή 100 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη βασικών αναγκών.
«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση της Λιβύης» δήλωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη με πάνω από 50 Ευρωπαίους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών και τον Λίβυο πρωθυπουργό Φαγιέζ Αλ Σαράτζ στο Λουξεμβούργο.
«Η δουλειά μας μπορεί τώρα να αρχίσει και η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ» είπε η Μογκερίνι σε συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε.
Παράλληλα, σύντομα ναυτική δύναμη κρατών της ΕΕ υπό την κωδική ονομασία «Σοφία», θα πλέει στα νερά της Λιβύης για να ελέγχει τόσο το λαθρεμπόριο όπλων, που βρίσκεται σε έξαρση, όσο και τη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων προς την Ιταλία, από δουλέμπορους.
Η αποστολή «Σοφία» της ΕΕ επιχειρεί, ήδη, στα διεθνή ύδατα κοντά στη Λιβύη και έχει διασώσει περίπου 13.000 ζωές από το ξεκίνημά της στα μέσα του 2015.
Είναι όμως πολύ μακριά από την ακτή για να καταστρέψει πλοιάρια που χρησιμοποιούνται από τους διακινητές ανθρώπων, να τους συλλάβει ή να εμποδίσει ένα ανερχόμενο κύμα μεταναστών που αναμένεται να προσπαθήσει να φτάσει στην Ευρώπη μέσω Λιβύης.
Ακριβώς ένα χρόνο μετά το θάνατο 800 μεταναστών ανοικτά της Λιβύης, οι φόβοι για νέα κύματα μεταναστών έχουν κινητοποιήσει πολλές κυβερνήσεις ώστε να προσπαθήσουν να επιβάλλουν την τάξη και τον νόμο στη διαλυμένη, εδώ και πέντε χρόνια, χώρα.
«Είναι απολύτως αναγκαίο να εγγυηθούμε τη σταθερότητα της Λιβύης, την ασφάλεια των Λίβυων, αλλά και των συνόρων της χώρας αυτής» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τρίπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο.
«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να καταπολεμήσουμε τη δράση των διακινητών ανθρώπων και του λαθρεμπορίου όπλων» πρόσθεσε ο Ερό μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί από τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη το 2011.
Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία και η Βρετανία ετοιμάζονται να εξαπολύσουν δύο δίδυμες στρατιωτικές αποστολές για την «σταθεροποίηση» της Λιβύης και την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του ISIS, που δρουν, εκεί.
Ήδη, έχουν καταγραφεί δεκάδες πιθανοί στόχοι εντός της Λιβύης για τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πολεμικά αεροσκάφη, που θα πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές την ώρα που μικρές ομάδες εδάφους από επίλεκτες δυνάμεις των ΗΠΑ της Γαλλίας και της Βρετανίας θα προσπαθούν να συνταχθούν με φιλικούς παραστρατιωτικούς ενάντια στους τζιχαντιστές.
Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι προς το παρόν, οι γειτονικές με τη Λιβύη χώρες, όπως η Αλγερία και η Τυνησία δεν επιτρέπουν τη διέλευση των αμερικανικών αεροσκαφών ούτε για αναγνωριστικές αποστολές, πολύ περισσότερο για επιδρομές.
Οι Αμερικανοί εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν τη νέα τους επέμβαση στη Λιβύη από την Ιταλία, την Ισπανία ή την Ελλάδα, ακόμα κι από βάσεις της Βρετανίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Ο Γερμενής με έμαθε να σκοτώνω»

13.11.2017, 20:45
Όσα έζησε, είδε και άκουσε στη ναζιστική οργάνωση από το 2006, όταν πρωτοπήγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σωκράτους, μέχρι το 2013, οπότε απαρνήθηκε τους συναγωνιστές του «επειδή σκότωσαν Έλληνα», κατέθεσε σήμερα ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας από τη ΓΑΔΑ.
Ο πρώην χρυσαυγίτης υποστήριξε ότι όταν ήταν ακόμα έφηβος στρατολογήθηκε από τον Κ. Παπαδόπουλο στη Χ.Α., έλαβε ιδεολογικά μαθήματα από τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλ. Κασιδιάρη και Ι. Λαγό, αργότερα συμμετείχε σε σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση υπό τις εντολές του Γ. Γερμενή, έγινε μέλος του κλειστού πυρήνα της Νίκαιας, πήρε μέρος σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, είχε προσωπικούς φίλους τούς κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα Γ. Πατέλη και Γ. Ρουπακιά.

«Μπράβο, ρε πιτσιρίκο, τώρα ψήνεσαι»
Ήμουν 16 ετών όταν πρωτοπήγα στα γραφεία της οργάνωσης, κατέθεσε ο μάρτυρας και χαρακτήρισε τη Χ.Α. εκείνης της περιόδου «ένα πολύ κλειστό κλαμπ», στο οποίο γνώρισε τούς Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό κ.ά.
«Μας έλεγαν για τον Χίτλερ, διαβάζαμε δελτία εγκληματικότητας αλλοδαπών», υποστήριξε ο πρώην χρυσαυγίτης και περιέγραψε ως εξής το πρόγραμμα Κένταυρος που παρακολούθησε: «Ο Ηλ. Κασιδιάρης έκανε δυο-τρεις φορές την εβδομάδα μαθήματα ιδεολογικά, είναι η λεγόμενη "ζύμωση", μας έλεγε για την περίφημη "σπορά των ηττημένων", είχαμε το σύνθημα "Rudolf Hess, στον τάφο σου μην κλαις, εμείς θα αναστήσουμε και πάλι τα SS”».
Είπε, επίσης, ότι τον έπαιρναν μαζί τους σε νυχτερινές επιθέσεις κατά μεταναστών οι Κασιδιάρης, Γερμενής, Δεβελέκος, Ζέρβας. «Μπαίναμε στα στενά γύρω από τη Μενάνδρου, βρίσκαμε μετανάστες, τους χτυπάγαμε και φεύγαμε. "Μπράβο, ρε πιτσιρίκο, τώρα ψήνεσαι", μου είπε ο Κασιδιάρης την πρώτη φορά που χτύπησα με σιδηρογροθιά Πακιστανό στην περιοχή του Μεταξουργείου», σημείωσε.
Επειδή ήταν ανήλικος η εκπαίδευση που έλαβε τότε από τον Γερμενή ήταν -όπως σημείωσε- ατομική, άλλοτε σε γυμναστήριο κοντά στην οδό Πιπίνου και άλλοτε σε ανοιχτούς χώρους στον Υμηττό ή στο Χαϊδάρι.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ήταν εκείνη την περίοδο, το 2008, όταν ο Γερμενής τού έδειξε στα γραφεία της Σωκράτους το καταστατικό της οργάνωσης «για να καταλάβω τι είναι και πώς ξεκίνησε η Χ.Α.» (σ.σ. η οργάνωση αρνείται την ύπαρξη άλλου καταστατικού πλην αυτού που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το 2012).

«Μου μάθαιναν να πετυχαίνω κατευθείαν στην καρδιά»
Με την ενηλικίωσή του και τη λήξη της στρατιωτικής θητείας του ο μάρτυρας έλαβε, όπως υποστήριξε, σκληρή εκπαίδευση -από προσομοίωση χτυπημάτων με μαχαίρι μέχρι χρήση όπλων- από τους Γερμενή, Κασιδιάρη, Πατέλη, Ζέρβα, Τσακανίκα, Μίχο, Ρουπακιά κ.ά.
«Είχα ρίξει με ένα κολτ 45άρι, μου μάθαιναν πώς να πετυχαίνω κατευθείαν στην καρδιά», είπε και πρόσθεσε: «Ο Γερμενής με έμαθε να σκοτώνω, μου έδειξε πώς να χτυπάω με μαχαίρι στα νεφρά γιατί είναι ακαριαίο χτύπημα».
Τότε ήταν, σημείωσε ο μάρτυρας, που μαζί με άλλους έδωσε όρκο στα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Δηληγιάννη. «Ορκιστήκαμε πίστη στον Αρχηγό και στο έθνος μέχρι τον θάνατο», τόνισε.

Ούτε ανάσα χωρίς να το γνωρίζει ο Αρχηγός
Κατηγορηματικός ήταν ο μάρτυρας σε όσες ερωτήσεις του έγιναν από την έδρα του δικαστηρίου σχετικά με την ιεραρχία της οργάνωσης. 
Όπως υποστήριξε, ως μέλος του κλειστού πυρήνα της Νίκαιας ήταν αυτήκοος μάρτυρας των τηλεφωνημάτων του πυρηνάρχη Πατέλη στον περιφερειάρχη Λαγό, ο οποίος -σύμφωνα με τον πρώην χρυσαυγίτη- τον ενημέρωνε για τα πάντα.
«Σας λέω δεν κάναμε τίποτα χωρίς να το ξέρει ο Λαγός, το συζητούσαμε συχνά στο γραφείο "μη γίνει κανένα μπραφ και δεν το ξέρει ο Γιάννης και βρούμε κανέναν μπελά"», είπε και τόνισε ότι αυτό που χαρακτηρίζει τη Χ.Α. είναι η πειθαρχία, «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να αναπνεύσει κανείς χωρίς να το γνωρίζει ο Αρχηγός και η στενή ομάδα του».

«Συνταχθείτε, ό,τι περνάει σφάζεται»
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο τρόπος με τον οποίο ο μάρτυρας περιέγραφε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου κατά μεταναστών στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος. «Όπως κάποιοι λένε "πάμε για καφέ", εμείς λέγαμε "πάμε βόλτα" και βαράγαμε μετανάστες. Είχαμε μια φιλοσοφία ότι τίποτα δεν μας αγγίζει γιατί είμαστε η Χρυσή Αυγή», κατέθεσε.
Εξήγησε, δε, τον όρο «Κέρβεροι» που χρησιμοποιούσαν -όπως είπε- όταν έβγαιναν στον δρόμο πεζή και επιτίθεντο σε αντιπάλους (συνήθως αντιφασίστες): μπροστά πήγαιναν αυτοί με τις ασπίδες, πίσω οι συναγωνιστές με μαχαίρια και ρόπαλα, υπήρχαν συνθήματα έναρξης και λήξης, τα δε τρία χτυπήματα των κονταριών στις ασπίδες αποτελούσαν σύνθημα-κάλεσμα στον «εχθρό».
Αναφέρθηκε σε «ντου» σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια («πήγαμε νύχτα, ανοίξαμε τον πυροσβεστήρα και χτυπάγαμε όποιον βρίσκαμε υπό τις εντολές του Πατέλη»), σε επίθεση σε βενζινάδικο στη Βάρκιζα («κατεβήκαμε, τους χτυπήσαμε, επιβιβαστήκαμε και φύγαμε»), σε μαχαίρωμα Πακιστανού στην πλατεία Αττικής με τον Ν. Παπαβασιλείου («μετά ενημερώσαμε τον Γερμενή και μας είπε "μπράβο ρε μάγκες"»), σε πλυντήριο αυτοκινήτων κοντά στην Πέτρου Ράλλη («είπαμε στον ιδιοκτήτη "ή διώχνεις τους αλλοδαπούς υπαλλήλους σου ή θα σου γαμήσουμε το σπίτι"»).
Ήταν παρών, όπως είπε, και στο πογκρόμ του 2011, μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στο κέντρο της Αθήνας. «O Kασιδιάρης μας είπε "πάμε να σκοτώσουμε".  Ήταν παρόντες Λαγός, Παναγιώταρος και Δεβελέκος. Χυθήκαμε στους δρόμους και χτυπάγαμε όποιον δεν ήταν Έλληνας. Εγώ είχα πτυσσόμενο κλομπ, άλλοι είχαν μαχαίρια, άλλοι σιδηρογροθιές», κατέθεσε και πρόσθεσε:
«Εγώ ακολούθησα τις εντολές του Γερμενή: "Συνταχθείτε, παιδιά, ό,τι περνάει σφάζεται"».
«Να καθαρίσουμε τον Περίανδρο»
«Κατατάσσω τη Χ.Α. στην πιο εθνικοσοσιαλιστική βάση που υπάρχει», είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι όλα τα υπόλοιπα που επικαλούνται, μετά το 2012 και την είσοδο της Χ.Α. στη Βουλή, «είναι απλά πυροτεχνήματα, ότι τάχα δεν γνωρίζουν και ανήκουν στα χρόνια της νιότης τους».
«Εγώ άκουγα για τον Χίτλερ, ότι η χούντα ήταν επανάσταση, πως είμαστε η σπορά των ηττημένων, ότι θα ακονίζουμε τις λόγχες στα πεζοδρόμια», σημείωσε και έκανε λόγο για αλλαγή ύφους όταν η Χ.Α.  μπήκε στη Βουλή· «δεν έλεγαν ότι ήταν εθνικοσοσιαλιστές αλλά πατριώτες», εξήγησε.
Τότε, σύμφωνα με τον μάρτυρα, η κεντρική διοίκηση της οργάνωσης αποφάσισε να αντικαταστήσει τις κάρτες μελών της Χ.Α. με τα δελτία υποστηρικτών προκειμένου να μην κινούνται υποψίες για συντεταγμένες επιθέσεις και να μην υπάρχουν ευθύνες.
Όσο για το τι γινόταν αν κάποιος καταδικαζόταν για επίθεση, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην περίπτωση Περίανδρου. «Ήμουν παρών στα κεντρικά γραφεία όταν συζητιόταν, με εισήγηση Μιχαλολιάκου, ότι ο Περίανδρος είναι ένας ρουφιάνος, ένας εχθρός της Χ.Α. και πρέπει να τον καθαρίσουμε».
«Είναι γνωστό στη Χ.Α. ότι στην επίθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Περίανδρος δεν ήταν μόνος του, ήταν μαζί του σημερινοί βουλευτές της Χ.Α.», πρόσθεσε.

«Στοχοποιημένος ο Φύσσας»
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Παύλος Φύσσας είχε στοχοποιηθεί από τη Χ.Α. τρεις-τέσσερις μήνες πριν δολοφονηθεί, ενώ σε ερώτηση του αναπλ. εισαγγελέα για το αν ο Ρουπακιάς γνώριζε φυσιογνωμικά τον Φύσσα, ο πρώην χρυσαυγίτης απάντησε θετικά.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα αποχώρησε από την οργάνωση και επειδή φοβήθηκε μην πάθει τα ίδια με τον Παύλο, φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη του αλλάζοντας διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου.
​ Επόμενη δικάσιμος την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών με την εξέταση του μάρτυρα από την υπεράσπιση.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση διακόπηκε για μισή ώρα όταν λόγω της βροχής δεν ήταν ευκρινής ο ήχος στη δικαστική αίθουσα, σε διάφορα σημεία της οποίας λίμναζαν νερά. Παρά ταύτα, όπως ανακοινώθηκε, όλες οι δικάσιμοι του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στην ίδια αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε παλαιστινιακό σχολείο
Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν τη Δευτέρα σε παλαιστινιακό σχολείο στη γειτονιά Beit Hanina, βόρεια της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, απήγαγαν την διευθύντρια μαζί με τρεις δασκάλες και έκλεισαν το σχολείο.
Η Ένωση Επιτροπών Γονέων στα σχολεία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ανέφερε ότι πολλοί στρατιώτες εισέβαλαν στη σχολή Zahwat al-Quds στο Beit Hanina προκαλώντας κρίσεις άγχους σε πολλά παιδιά και απήγαγαν τον επικεφαλής Mona al-Karawi και δύο δασκάλες και μετέφεραν τις τρεις γυναίκες στο κέντρο ανακρίσεων.
Το σχολείο ανακοίνωσε αργότερα την παραλαβή από το Δημοτικό Συμβούλιο μιας εντολής, ότι κλείνει το σχολείο, ενημερώνοντας τις οικογένειες ότι έπρεπε να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



http://www.okde.gr/archives/6783

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Έξω από το Πολυτεχνείο οι  άνθρωποι του περιθωρίου!
Για ένα ζωντανό, μαζικό, μαχητικό τριήμερο εορτασμό

Σήμερα Τετάρτη (15/11/2017) από νωρίς τα ξημερώματα περιθωριακοί  που επικαλούνται τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, κλειδαμπαρώθηκαν μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Με το έτσι θέλω απαγορεύουν την είσοδο στον χώρο των αγωνιστών των αριστερών οργανώσεων, που προσήλθαν προκειμένου να πάρουν υλικά για τα καθιερωμένα «τραπεζάκια» και εμποδίζουν γενικά τις προετοιμασίες για τον εορτασμό του τριημέρου.
Τέτοιες θρασύδειλες προκλήσεις έχουν επαναληφθεί από τον συγκεκριμένο χώρο τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε την επίθεση που έγινε πάλι στην αρχή του εορτασμού του Πολυτεχνείου το 2015 σε αγωνιστές οργανώσεων της άκρας αριστεράς τραυματίζοντας αρκετούς (μεταξύ τους και ένα στέλεχος της ΟΚΔΕ). Είναι όμως η πρώτη φορά φέτος, 44 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που επιχειρείται ανοιχτά η ακύρωση συνολικά του ίδιου του εορτασμού!
Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τέτοια περιθωριακά στοιχεία ενοχλούνται από τις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα για την εξέγερση του ’73, ενός από τους μεγαλύτερους σταθμούς της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού εργατικού κινήματος! Αποτελεί διαχρονικό στόχο της αστικής τάξης η αμαύρωση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η ακύρωση του επετειακού εορτασμού και της διαδήλωσης, το ξερίζωμα της αγωνιστικής μνήμης. Τέτοιες περιθωριακές ομάδες λειτουργούν συμπληρωματικά στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους, είναι το μακρύ χέρι του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που στήνουν παλιοί και νέοι μνημονιακοί, κεφάλαιο, ΕΕ. Δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις ζωντανές δυνάμεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, βρωμίζουν και τον ίδιο τον αναρχικό χώρο, ανήκουν στο περιθώριο της κοινωνίας και εκεί θα παραμείνουν!
Δεν θα τους περάσει! Απέναντί τους πρέπει να βρουν την μαζική και αποφασιστική απάντηση του κινήματος και των οργανώσεών του. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, την νεολαία σε μαζική κινητοποίηση σήμερα στο Πολυτεχνείο. Με την παρουσία μας να απομονώσουμε αυτά τα πρόσωπα και τις πρακτικές, που είναι ξένες και εχθρικές στις αρχές και τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος. Να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους για την υπονόμευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Το φετινό τριήμερο του Πολυτεχνείου να είναι το μαζικότερο, το αγωνιστικότερο των τελευταίων ετών, αφετηρία ενός νέου κύματος αγώνων για να ξεφορτωθούμε παλιούς και νέους μνημονιακούς και τα δεκανίκια τους, όποια κι αν είναι αυτά!
15/11/2017
ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προσπάθεια φοιτητών και οργανώσεων να ανοίξει το Πολυτεχνείο
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 16:12
Αυτή την ώρα γύρω από το χώρο του Πολυτεχνείου έχουν συγκεντρωθεί μέλη φοιτητικών συλλόγων καθώς και παρατάξεων της αριστεράς, τα οποία προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τα άτομα που έχουν καταλάβει το ίδρυμα, την είσοδό τους στο χώρο για να ξεκινήσουν την προετοιμασία για τους εορτασμούς της 44ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Από το πρωί, βρίσκονται έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου και 300 άτομα της νεολαίας του ΚΚΕ, που επίσης ζητούν να μπουν στο ίδρυμα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα σε κοντινή απόσταση.
Την αποχώρηση των καταληψιών από τους χώρους του Πολυτεχνείου αλλά και των δυνάμεων καταστολής γύρω από αυτό, ζητούν η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 και οι φοιτητές του ΕΜΠ.
Συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ, σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την παρουσία δυνάμεων καταστολής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω αυτών «προσπαθεί να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου». «Αντικειμενικά, η κατάληψη που διεξάγεται αυτήν τη στιγμή στον χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα» αναφέρουν.
Εξάλλου, η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973, σε απόφασή της, επισημαίνει ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πρέπει να λυθεί με πολιτικούς όρους και στη βάση του νοήματος της εξέγερσης του Νοέμβρη και όχι με μέσα καταστολής». Παράλληλα, σημειώνει ότι θεωρεί βασική προϋπόθεση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου «την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στους χώρους του ΕΜΠ». Ακόμη, υπογραμμίζει ότι ότι ο φυσικός χώρος εορτασμού του Πολυτεχνείου είναι ο ιστορικός χώρος του ΕΜΠ, στον οποίο έλαβαν χώρα τα γεγονότα του '73 και ότι «κάθε άλλη συζήτηση υποτιμά και υποσκάπτει το νόημα του εορτασμού».
Υπενθυμίζεται, ότι το Πολυτεχνείο τελεί υπό κατάληψη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Συγκεκριμένα, ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν το ίδρυμα, αμέσως μετά τη λήξη φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον χώρο και έχουν κλείσει τις πόρτες, προκειμένου να μην εισέλθει κανείς.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Κίνδυνος φτώχειας για χαμηλοσυνταξιούχους
 Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 17:32
Ο κοινωνιολόγος Στέφαν Ζελ, καθηγητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής και Έρευνας της Αγοράς Εργασίας στο Πανεπιστήμιο του Κόμπλεντς προειδοποιεί εδώ και χρόνια για τις συνέπειες της υπερβολικής υποχώρησης του γενικού επιπέδου των συντάξεων και τον κίνδυνο της φτώχειας για εκατομμύρια ηλικιωμένους.
«Τα νέα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση όλων των συντάξεων, ωστόσο κινούμαστε στο προβληματικό πεδίο των μέσων όρων. Φυσικά και συνεχίζουμε να έχουμε ακόμη πολύ καλές συντάξεις, οι οποίες είναι πέρα για πέρα επαρκείς. Ωστόσο άλλο να αυξάνεται κατά 3% μια σύνταξη των 1.700 ευρώ και άλλο μια πενιχρή σύνταξη. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε μια πόλωση με αφορμή το ζήτημα του γήρατος. Εξακολουθούν να υπάρχουν μεν νοικοκυριά με υψηλές αποδοχές, ο αριθμός των χαμηλοσυνταξιούχων όμως έχει αυξηθεί. Και πρόκειται για ανθρώπους που κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού τους βίου δεν είχαν τη δυνατότητα να βάλουν χρήματα στην άκρη (…)».
Μικρές συντάξεις στην ανατολική Γερμανία
Και το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια προβλέπει ο κοινωνιολόγος:
«Η πρώτη μεγάλη ομάδα -και αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί και στα πολιτικά του συμφραζόμενα- που θα πληγεί από σημαντική αύξηση της φτώχειας είναι οι άνθρωποι που θα συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια στην ανατολική Γερμανία. Οι Ανατολικογερμανοί που βγαίνουν μέχρι στιγμής στη σύνταξη έχουν σχετικά καλές αποδοχές καθώς είχαν πολλά εργάσιμα στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Τώρα όμως αρχίζουν να συνταξιοδοτούνται όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην ανατολική Γερμανία, οι οποίοι είχαν μείνει άνεργοι τη δεκαετία του 1990 και μετά τη Γερμανική Επανένωση. Οι συντάξεις τους βρίσκονται όλες κάτω από τα ελάχιστα επίπεδα διαβίωσης που προβλέπει η κοινωνική πρόνοια».
Επίκειται σημαντική αύξηση τηςφτώχειας
Αυτή η τάση δεν θα περιοριστεί μόνον στην ανατολική Γερμανία και θα συμπαρασύρει σύντομα και την υπόλοιπη χώρα, εκτιμά ο καθηγητής:
«Στην ανατολική Γερμανία θα ζήσουμε το πρώτο κύμα αύξησης (της φτώχειας) και στη συνέχεια θα πλήξει φυσικά και τη δυτική Γερμανία και εκείνους που τα τελευταία χρόνια δεν ευνοήθηκαν από τη γενική αύξηση των μισθών. Διότι μπορεί να είχαμε μισθολογικές αυξήσεις, ωστόσο εντελώς άνισα κατανεμημένες. Οι αυξήσεις αφορούσαν κυρίως τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα αλλά και εκείνα που εμπίπτουν στις συλλογικές συμβάσεις. Τα χαμηλά εισοδήματα ωστόσο έχουν υποστεί πραγματική μείωση από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί και στις συντάξεις».
Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα σε λίγα χρόνια έχει αυξηθεί στη Γερμανία σημαντικά και ο μέσος όρος της ηλικίας συνταξιοδότησης. Όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι δηλαδή εργάζονται περισσότερα χρόνια. Ενώ το 2000 οι Γερμανοί συνταξιοδοτούνταν κατά μέσο όρο στα 62,3 χρόνια, το 2016 ο αντίστοιχος αριθμός αυξήθηκε στα 64,1 έτη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Η Βηρυτός επιμένει, το Ριάντ διαψεύδει, η Γαλλία μεσολαβεί
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 14:55
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Σαουδική Αραβία έχει θέσει υπό κράτηση και την οικογένεια του Σαάντ αλ-Χαρίρι, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία στις 4 Νοεμβρίου με βιντεοσκοπημένη εμφάνισή του από το Ριάντ και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει στον Λίβανο.
«Δεν έχουμε μέχρι σήμερα ζητήσει την επιστροφή τους, αλλά έχουμε επιβεβαιώσει ότι (η οικογένειά του) επίσης κρατείται και μέλη της οικογένειας υφίστανται σωματική έρευνα εξερχόμενα και εισερχόμενα στο σπίτι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αούν.
Νωρίτερα σήμερα ο Αούν ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας την Σαουδική Αραβία ότι έχει αιχμάλωτο τον Χαρίρι, αφού έπειτα από τόσες μέρες δεν έχει επιστρέψει στη χώρα.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου αρνείται να κάνει δεκτή την παραίτηση του Χαρίρι, αν δεν επιστρέψει στον Λίβανο για να την υποβάλει ο ίδιος.
Η κράτηση του Χαρίρι συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Λίβανος δεν μπορεί να περιμένει πολύ καιρό για την επιστροφή του, καθώς το κράτος θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, έγραψε ο Αούν στο Twitter. Το Ριάντ διαψεύδει τις κατηγορίες περί κράτησης ενώ και ο ίδιος ο Χαρίρι διεμήνυσε σήμερα μέσω Twitter ότι θα επιστρέψει σύντομα στη χώρα του και ότι είναι καλά.
Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, όπως έγινε γνωστό από γαλλική διπλωματική πηγή, θα συναντηθεί με τον Χαρίρι στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία.
Ο Λε Ντριάν αναμένεται αργά απόψε το βράδυ στο Ριάντ όπου πρόκειται να συζητήσει για την πολιτική κρίση στον Λίβανο με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και να έχει συνάντηση με τον Χαρίρι, αλλά ο χρόνος της συνάντησης μένει να επιβεβαιωθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kρίση στη Ζιμπάμπουε
 Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 15:16
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους κυβερνητικά κτήρια και τη δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αξιωματούχων του στρατού, ο πρόεδρος Μουγκάμπε έχει επίσης τεθεί υπό κράτηση, ενισχύοντας έτσι την αντίληψη περί εκδήλωσης πραξικοπήματος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους υπέγραψαν Βενεζουέλα και Ρωσία
 Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 14:21
Η Ρωσία και η Βενεζουέλα υπέγραψαν συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους, βάσει της οποίας το Καράκας θα αποπληρώσει στη Μόσχα ποσό ύψους 3,15 δισεκ. δολαρίων σε 10 χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.
Η Βενεζουέλα δανείστηκε από τη Ρωσία στα τέλη του 2011, αλλά δεν κατέφερε να είναι συνεπής στην καταβολή των πληρωμών το 2016, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική κρίση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Ο Μουγκάμπε είπε στον Νοτιοαφρικανό ομόλογό του πως έχει τεθεί υπό κατ΄οίκον περιορισμό
 Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 13:27
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα μίλησε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος του είπε ότι βρίσκεται υπό περιορισμό στο σπίτι του από τον στρατό, αλλά είναι καλά στην υγεία του, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νοτιοαφρικανική προεδρία.
Στην ανακοίνωση της προεδρίας προστίθεται πως ο Ζούμα, ως πρόεδρος της Κοινότητας Ανάπτυξης της Νότιας Αφρικής (SADC), στέλνει ειδικούς απεσταλμένους στη Ζιμπάμπουε τον υπουργό Άμυνας και Βετεράνων Νοσιβίουε Μαπίσα-Νκακούλα, και τον υπουργό Κρατικής Ασφάλειας Μπονγκάνι Μπόνγκο, προκειμένου να συναντηθούν με τον Μουγκάμπε και τη Δύναμη Άμυνας της Ζιμπάμπουε, που κατέλαβε την εξουσία στη Χαράρε.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο Ζούμα τάχθηκε εναντίον κάθε «αντισυνταγματικής» αλλαγής καθεστώτος στη Ζιμπάμπουε, όπου ο στρατός κατέλαβε την εξουσία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης με σκοπό να εξαλείψει τους «εγκληματίες» που πρόσκεινται στον πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, αλλά έδωσε διαβεβαιώσεις στην κρατική τηλεόραση ότι ο 93χρονος ηγέτης και η οικογένειά του είναι «σώοι και αβλαβείς».
Ο Ζούμα είναι «πολύ ανήσυχος» από την κατάσταση στη γειτονική χώρα και «κάλεσε σε ηρεμία και σε αυτοσυγκράτηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εξελίξεις στη Ζιμπάμπουε δεν θα οδηγήσουν σε μια αντισυνταγματική αλλαγή κυβέρνησης», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος.
Προέτρεψε επίσης τις αρχές και τον στρατό της χώρας να «επιλύσουν φιλικά το πολιτικό αδιέξοδο» και κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Ζιμπάμπουε «να φροντίσουν ώστε η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή να μην κινδυνεύσουν».
Η SADC παραμένει «έτοιμη να βοηθήσει όπου αυτό είναι απαραίτητο», υπογράμμισε επίσης ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος.
Ο πρόεδρος Ζούμα είναι πιστός υποστηρικτής του ομολόγου του Μουγκάμπε, του πιο ηλικιωμένου εν ενεργεία αρχηγού κράτους στον κόσμο που κυβερνά με σιδηρά πυγμή τη Ζιμπάμπουε μετά την ανεξαρτησία της το 1980.
H πρωην βρετανικη αποικια της Νοτιας Ροδεσιας, απελευθερωθηκε το 1980, και ονομαστηκε Ζιμπαμπουε. Σαν Νοτια Ροδεσια ηταν ένα ρατσιστικο φυλετικο κρατος, οπου η μειοψηφια των λευκων (5%) ειχαν σαν σκλαβους τους μαυρους γηγενης κατοικους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Ο στρατός στους δρόμους της Χαράρε
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 12:43
Στην πρωτεύουσα Χαράρε επικρατεί έντονη αβεβαιότητα με το στρατό να βρίσκεται στους δρόμους, έχοντας ουσιαστικά πάρει την εξουσία στα χέρια του και έχοντας στα χέρια του τον πρόεδρο της χώρας, Μουγκάμπε.
Την Τετάρτη στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZBC και απέκλεισαν την πρόσβαση σε κυβερνητικά κτήρια, αλλά σύμφωνα με πηγές του στρατού δεν έχουν προχωρήσει σε πραξικόπημα.
Ισχυρίζονται  ότι έχουν θέσει υπό κράτηση τον 93χρονο πρόεδρο Μουγκάμπε, ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος Zanu-PF, αναφέρουν όμως ότι είναι ασφαλής. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφόρηση, ούτε κάποιο στοιχείο από την οικογένεια του προέδρου για την τύχη του.
Ένα χρονικό της κρίσης
Στις 6 Νοεμβρίου ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε απομάκρυνε τον αντιπρόεδρο της Ζιμπάμπουε και επικρατέστερο έως τότε διάδοχό του, Έμερσον Μνανγκαγκουά, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανό διορισμό της συζύγου του, Γκρέις, στη δεύτερη ισχυρότερη θέση στη χώρα. Οι εσωκομματικές εντάσεις εντός της Αφρικανικής Εθνικής Ένωσης Ζιμπάμπουε - Πατριωτικού Μετώπου (ZANU-PF) έχουν αυξηθεί, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2018. Η Γκρέις Μουγκάμπε, 52 ετών, ζήτησε σε δημόσια ομιλία της από τον πρόεδρο και σύζυγό της να την διορίσει αντιπρόεδρο, δηλώνοντας «έτοιμη» για μια τέτοια ευθύνη.
Σημειωτέον ότι ο πρώην αντιπρόεδρος, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του διοικητή του στρατού Κονσταντίνο Τσιουένγκα και βετεράνος του αγώνα της χώρας για την ανεξαρτησία, δραπέτευσε αμέσως μετά από την αποπομπή του. Ο στρατιωτικός διοικητής ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ότι ο στρατός θα αναλάβει δράση αν η δίωξης εναντίον του αντιπροέδρου δεν σταματήσει.
Το κυβερνών κόμμα της Ζιμπάμπουε ZANU-PF προειδοποίησε την Τρίτη ότι δεν θα υποκύψει ποτέ στην πίεση του στρατού και χαρακτήρισε «προδοτική συμπεριφορά» την ανακοίνωση που εξέδωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ότι θα παρέμβει για να σταματήσει τις εκκαθαρίσεις στους κόλπους του κόμματος.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ZANU-PF τονίζει ότι πιστεύει στην αρχή της «υπεροχής της πολιτικής επί των όπλων» και κατηγόρησε τον στρατηγό Κονσταντίνο Τσιουένγκα, ότι προσπαθεί να διαταράξει την ειρήνη και τη σταθερότητα της χώρας.
«Ο Μουγκάμπε πρόδωσε την επανάσταση. Ο πρόεδρος ενεργεί πια σύμφωνα με τα προσωπικά του συμφέροντα και αυτά της γυναίκας του», δήλωσαν βετεράνοι του απελευθερωτικού κινήματος της δεκαετίας του ’70.
Μετά τις απειλές του Κονσταντίνο Τσιουένγκα, η νεολαία του κυβερνώντος ZANU-PF διαμήνυσε επίσης ότι θα αντισταθεί σθεναρά σε μια ενδεχόμενη ανάληψη της εξουσίας από τον στρατό. Χαρακτηριστικά επεσήμαναν: «Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τον Μουγκάμπε».
Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν άρματα μάχης να κινούνται σε δρόμο κοντά στην πρωτεύουσα Χαράρε. Ο εκπρόσωπος του στρατού δεν ήταν διαθέσιμος για να κάνει κάποια δήλωση. Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη στιγμή που ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων απείλησε να παρέμβει για να σταματήσουν οι εκκαθαρίσεις στο κυβερνών κόμμα, ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι είδε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού σε κεντρικούς δρόμους στην πρωτεύουσα.
Στρατιώτες έλεγαν απειλητικά στους οδηγούς διερχόμενων οχημάτων να συνεχίσουν τον δρόμο τους μέσα στο σκοτάδι. «Μη δοκιμάσεις κανένα αστείο. Φύγε» είπε στρατιώτης σε δημοσιογράφο του Reuters σε οδό της πρωτεύουσας.
«Σπανίως βλέπουμε άρματα στους δρόμους. Συνήθως, μετακινούνται ελάχιστα» είπε ο Ντέρεκ Μάτισακ, αναλυτής στο Ινστιτούτου Μελετών Ασφαλείας που εδρεύει στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. «Ο Τσιουένγκα προκάλεσε τον Μουγκάμπε (τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε). Ο Μουγκάμπε δεν απάντησε αμέσως αλλά θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για τον Τσιουένγκα να οργανώσει στρατιωτικές ασκήσεις για να ασκήσει πιέσεις», εκτίμησε.
Πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη τη Χαράρε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ στρατεύματα αναπτύχθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας και κατέλαβαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZBC, επιτείνοντας τη φημολογία περί στρατιωτικού πραξικοπήματος σε εξέλιξη εναντίον του 93χρονου προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε. Την κατάληψη επιβεβαίωσαν δύο εργαζόμενοι του ZBC και ένα στέλεχος οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ζιμπάμπουε.
Οι στρατιώτες μεταχειρίστηκαν βίαια μέλη του προσωπικού του ZBC όταν κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις του, σύμφωνα με τις τρεις πηγές. Ωστόσο, οι στρατιωτικοί είπαν στους εργαζόμενους ότι «δεν πρέπει να ανησυχούν» διότι βρίσκονται εκεί απλά και μόνο για να προστατεύσουν το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο, πρόσθεσε η μία από τις πηγές αυτές.
Σε τηλεοπτικό μήνυμα εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε: «Ο στρατός προσπαθεί να σταματήσει τον εκφυλισμό της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας» και αρνούμενος ότι πρόκειται για πραξικόπημα, συνέχισε λέγοντας: «Στοχεύουμε μόνο τους εγκληματίες γύρω από τον πρόεδρο, που με τις πράξεις τους προκαλούν τα κοινωνικά και οικονομικά δεινά στους πολίτες της χώρας και σκοπεύουμε να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης».
Παρότι ο στρατός αναπτύχθηκε σε διάφορες τοποθεσίες στη Χαράρε, το επιτελείο δεν έχει δώσει καμιά πληροφορία για την τύχη του Μουγκάμπε, του προέδρου της Ζιμπάμπουε τα τελευταία 37 χρόνια, που παρότι χαίρει εκτίμησης στην Αφρική, διότι ηγήθηκε του αγώνα για την ανεξαρτησία, οι πολιτικοί αντίπαλοί του τον κατηγορούν για απόλυτο αυταρχισμό.
Ο στρατός της Ζιμπάμπουε έθεσε υπό κράτηση τον υπουργό Οικονομικών της αφρικανικής χώρας, τον Ιγκνέσιους Τσόμπο, λίγες ώρες αφότου κατέλαβε την εξουσία για να ξεριζώσει τα «κακοποιά στοιχεία» στο περιβάλλον του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε.
Ο Τσόμπο είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της λεγόμενης τάσης «G40» στο κυβερνών κόμμα ZANU-PF, της οποίας επικεφαλής είναι η σύζυγος του προέδρου Μουγκάμπε, η Γκρέις.
Ο πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε, σύμφωνα με ανακοίνωση από τα κατειλημμένα από το στρατό κρατικά κανάλια της χώρας, έχει τεθεί υπό κράτηση. Η τοποθεσία που κρατείται παραμένει άγνωστη με τον στρατό να διαβεβαιώνει πως τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του είναι ασφαλής.
«Συνεργαστείτε για το καλό της χώρας μας. Κάθε πρόκληση θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα απάντηση», προειδοποιούν τους υπόλοιπους ένστολους.
Το αντιπολιτευτικό Κίνημα Δημοκρατικής Αλλαγής (MDC) στη Ζιμπάμπουε τάχθηκε σήμερα υπέρ της ειρηνικής επιστροφής στη συνταγματική δημοκρατία, μετά τις δραματικές νυχτερινές εξελίξεις στην πρωτεύουσα Χαράρε.
Παράλληλα, το MDC εκφράζει την ελπίδα ότι η παρέμβαση του στρατού θα οδηγήσει «στην εδραίωση ενός σταθερού, δημοκρατικού και προοδευτικού κράτους».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Τα ξένα μέσα ενημέρωσης πρέπει να καταγράφονται ως «πράκτορες του εξωτερικού» όπως εκαναν οι αμερικανοι στο ανεξαρτητο τηλεοπτικο δικτυο Russia Today America στις ΗΠΑ
 Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 11:44
Οι Ρώσοι βουλευτές ενέκριναν σήμερα ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει να ορίζονται ως «πράκτορες του εξωτερικού» όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στη χώρα, ανταποδίδοντας την αντίστοιχη απόφαση της Ουάσινγκτον για το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία.
Συνολικά 409 βουλευτές από τους 450 ψήφισαν σε δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο αυτό. Ουδείς ψήφισε κατά.
Πλέον το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα επί του συνόλου, να επικυρωθεί από την άνω βουλή του κοινοβουλίου, κάτι που είναι τυπικό, και να υπογραφεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ουσιαστικά οι βουλευτές επεκτείνουν έναν νόμο του 2012 για να περιλάβουν σε αυτόν τα μέσα ενημέρωσης. Μέχρι τώρα μόνο οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έπρεπε να καταγράφονται ως «πράκτορες του εξωτερικού».
«Είναι μια απόφαση την οποία αναγκαστήκαμε να λάβουμε. Ουδείς ήθελε να τη λάβει και δεν έχει επιπτώσεις στην ελευθερία του Τύπου στη χώρα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Δούμας Πιορτ Τολστόι.
Βάσει του νόμου του 2012 για «τους πράκτορες του εξωτερικού» οι ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό και έχουν «πολιτική δραστηριότητα» έπρεπε να καταγράφονται ως τέτοιοι.
Το RT ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναγκάστηκε από την αμερικανική κυβέρνηση να καταγραφεί ως «πράκτορας του εξωτερικού» βάσει του νόμου FARA, που υποχρεώνει κάθε εταιρεία που εκπροσωπεί μια ξένη χώρα ή έναν ξένο οργανισμό να ενημερώνει τακτικά τις αμερικανικές αρχές για τις σχέσεις της με την εν λόγω χώρα ή τον οργανισμό.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Υπό κράτηση ο πρόεδρος Μουγκάμπε, ισχυρίζεται ο στρατός
 Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 10:43
Οι στρατιωτικές δυνάμεις του στρατού της Ζιμπάμπουε έχουν θέσει υπό κράτηση τον πρόεδρο της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους από τα κρατικά κανάλια, τα οποία και έχουν καταλάβει, αρνούνται όμως ότι έχουν προχωρήσει σε πραξικόπημα.
Αξιωματικοί και οχήματα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στη βουλή, στα δικαστήρια και στα υπόλοιπα δημόσια κτήρια από το βράδυ της Τρίτης.
«Στόχος μας είναι να φέρουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης τους εγκληματίες γύρω από τον πρόεδρο που προκαλούν κοινωνική και οικονομική βία» ανακοίνωσε ο στρατός, ο οποίος ζητεί και τη συνεργασία των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας.
«Συνεργαστείτε για το καλό της χώρας μας. Κάθε πρόκληση θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα απάντηση» προειδοποιεί τους υπόλοιπους ενστόλους.
Ο 93χρονος Μουγκάμπε βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της Ζιμπάμπουε από το 1987. Η τοποθεσία όπου κρατείται παραμένει άγνωστη, με τον στρατό να διαβεβαιώνει πως τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του είναι ασφαλείς.
Νωρίτερα, σε τηλεοπτικό τους διάγγελμα, ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού αρνήθηκαν ότι έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα και διαβεβαίωσαν ότι ο πρόεδρος Μουγκάμπε είναι «σώος και αβλαβής».
Ο στρατηγός, ο οποίος έκανε το διάγγελμα, είπε πως η «ομαλότητα» θα επιστρέψει στη χώρα μόλις οι ένοπλες δυνάμεις ολοκληρώσουν την «αποστολή» τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιμένει: «Είμαστε καλοπληρωτές»
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 08:20
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι θα εξοφλήσει το χρέος της, μολονότι οι δύο από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης την κήρυξαν σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας, όπως και τη σημαντικότερη εταιρεία της χώρας, τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου PDVSA.
«Είμαστε καλοπληρωτές, παρά τα όσα λένε οι οίκοι αξιολόγησης, το (αμερικανικό) Υπουργείο Οικονομικών, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή ο Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες.
Η κυβέρνηση θα καταλήξει «σε μια συμφωνία με τους ομολογιούχους» για την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου της Βενεζουέλας, διαβεβαίωσε ο ίδιος, προεξοφλώντας ότι θα υπάρξει επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων που άρχισε το Καράκας για την αναδιάρθρωση του χρέους της λατινοαμερικανικής χώρας.
Το βράδυ της Κυριακής ο σοσιαλιστής πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα κηρύξει «ποτέ» στάση πληρωμών.
Ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι διαπραγματεύεται με τη Ρωσία και την Κίνα, δύο σύμμαχες χώρες στις οποίες η Βενεζουέλα οφείλει αντίστοιχα 8 και 28 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, κλείστηκε συμφωνία με τη Μόσχα για την αναδιάρθρωση πιστώσεων ύψους τριών δισ. δολαρίων και κατά συγκλίνουσες πηγές προσκείμενες σε αμφότερες τις κυβερνήσεις, θα υπογραφεί σήμερα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκλαβοπάζαρα στη Λιβύη - Ρεπορτάζ σοκ του CNN
 Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 04:00
Με 400 δολάρια τιμή εκκίνησης, στη Λιβύη οι άνθρωποι πωλούνται σε «δημοπρασίες» για να γίνουν σκλάβοι. Εκατοντάδες αιχμάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες από την Υποσαχάρια Αφρική περιμένουν τον... πλειοδότη.
Τις εικόνες ντροπής αποκαλύπτει ρεπορτάζ του CNN. Στη «δημοπρασία» εμφανίζεται ένας νεαρός 20 ετών, ο οποίος περιγράφεται από τον δουλέμπορο -που δεν φαίνεται στο βίντεο- ως «μεγαλόσωμος και δυνατός, κατάλληλος για αγροτικές εργασίες».
Τα στοιχεία που κατέγραψε το CNN έχουν παραδοθεί στις Αρχές της Λιβύης, οι οποίες δεσμεύτηκαν πως θα ξεκινήσουν έρευνα. Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες.
http://edition.cnn.com/2017/11/14/africa/libya-migrant-auctions/index.html




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία καθηγητή Γεωλογίας για τη Μάνδρα: «Το ρέμα μπαζώθηκε από τον δήμο»
 Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 19:14
Αποκαλυπτικός για τις ανθρώπινες ευθύνες που υπάρχουν στις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, ευθύνες που οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία, ήταν ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Δημήτρης Παπανικολάου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8 ο κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για το «χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας», καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μάθημα που έκανε σε μεταπτυχιακούς του φοιτητές ήταν πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές με βάση τις προηγούμενες καταστροφές και, μάλιστα, τους έλεγε ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει.
Ειδικότερα τόνισε ότι το ρέμα που κατεβαίνει από το όρος Πατέρα, παράλληλα με την παλαιά εθνική, έχει μπαζωθεί από τον δήμο Μάνδρας και έχει χτιστεί χώρος στάθμευσης για τα οχήματα του δήμου. Έχει διακοπεί, λοιπόν, για 500 μέτρα η κοίτη του ρέματος. Ήταν βέβαιο, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή σε περίπτωση σφοδρής καταιγίδας δεν θα έμενε τίποτα όρθιο.
Ο καθηγητής επισήμανε πως «εάν θέλουμε κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε και να κάνουμε κάτι σωστό πρέπει η περιφέρεια σε συνεργασία με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τους άλλους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται να κάνουν μια μελέτη η οποία ταυτόχρονα θα προτείνει και τα έργα που απαιτούνται».

Ο Δημαρχος της Μανδρας λεει ότι ο Παπανικολαου λεει ηλιθιοτητες, και ότι το προβλημα δημιουργηθηκε με την κατασκευη της νεας εθνικης οδου, οπου δεν προβλεφθηκε να υπαρξουν τρυπες και γεφυρες, με συνεπεια να αποτελει ένα αναχωμα στη φυσικη κατευθηνση των νερων από το ορος Πατερα προς την θαλασσα. Οι οποιες πλαγιες του ορους Πατερα είναι καμμενες, και δεν υπαρχει ουτε ένα δεντρο να αποροφησει και να συγκρατησει τα νερα. Και αρκουσε μια φοβερη βροχοπτωση μισης ωρας για να δημιουργηθει αυτή η καταστροφη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκός καταδικάζει το ότι οι ΗΠΑ συνέδεσαν τη στρατιωτική της παρουσία με τις «ειρηνευτικές» τους συνομιλίες
 Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 06:55
Η συριακη δημοκρατια καταδίκασε την Τρίτη τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο οποίος συνέδεσε την παρουσία του δυτικου αποικιοκρατικου  συνασπισμού εναντίον του Ισλαμοφασιστικού Κράτους (ΙΚ) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη συριακή επικράτεια με την πρόοδο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που οργανώνονται υπό την αιγίδα του ξεφτιλοΟΗΕ των ΗΠΑ στη Γενεύη.
Ο Μάτις δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντοφασιστών δεν σκοπεύει να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Συρία πριν «η διαδικασία της Γενεύης να προχωρήσει».
Ένας νέος κύκλος συνομιλιών για τη Συρία αναμένεται να ξεκινήσει την 28η Νοεμβρίου στη Γενεύη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
«Το να συνδέεται η αμερικανική παρουσία στη Συρία με τις συνομιλίες δεν αποτελεί παρά ένα πρόσχημα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να δικαιολογηθεί αυτή η παρουσία» υπογράμμισε την Τρίτη στέλεχος του συριακού Υπουργείου Εξωτερικών σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Ο δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός εξαπολύει κυρίως αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, στο πλαίσιο της υποστήριξης που προσφέρει στην κουρδική συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις των Κουρδων (ΣΔΔΚ).
Αυτή η συμμαχία απέσπασε στα μέσα του Οκτωβρίου από το ΙΚ την πόλη Ράκα (βόρεια) και πλέον διεξάγει μια επιχείρηση εναντίον των τζιχαντοφασιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, οπου δεν υπαρχουν Κουρδοι, γιατι ετσι τους διεταξαν τα αφεντικα τους οι αμερικανοι, όπου διατηρούν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντοφασιστες μια συγκριτικά μικρή έκταση.
«Αυτή η σύνδεση είναι απαράδεκτη, καθώς οι ΗΠΑ, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν μπορεί να επιβάλει την οιαδήποτε λύση ασκώντας στρατιωτική πίεση» συνέχισε ο Σύρος διπλωμάτης και έκρινε πως «αυτή η παρουσία το μόνο που κάνει είναι ότι παρατείνει και κάνει πιο περίπλοκη την κρίση».
«Η Συρία αξιώνει εκ νέου την άμεση αποχώρηση άνευ όρων των αμερικανικών δυνάμεων» συμπλήρωσε το ίδιο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών.
Από το 2011 και το ξέσπασμα του αποικιοκρατικου πολέμου στη Συρία, όλες οι πρωτοβουλίες για να υπάρξει μια λύση και να τερματιστεί η σύρραξη έχουν αποτύχει. Πιθανόν το σημαντικότερο εμπόδιο είναι η απάντηση στο ερώτημα ποια θα είναι η τύχη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ο οποιος εχει πλεον νικησει και δεν εφυγε από τη χωρα, με αποτελεσμα οι αλητοαμερικανοι κωλοδυτικοι αποικιοκρατες να βρεθουν ξεκρεμαστοι.
Τη Δευτέρα, ο Μάτις διεμήνυσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν θα φύγουν αμέσως» από τη Συρία σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ενώ πρόσθεσε ότι ο δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός εξαρχής επιδίωκε όχι βεβαια να αντιμετωπιστεί το ΙΚ στη συριακή επικράτεια, αλλά και να συμβάλλει να προσπαθησει να διωξει τον Μπασαρ αλ Ασαντ, αλλα να διαλυσει την Δημοκρατια στη Συρια και να κανει την ιδια τη Συρια αποικια και ισλαμοκαθυστερημενο χαλιφατο υπο την εξουσια τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Βερολίνο εγκρίνει την εξαγωγή όπλων στο Ριάντ
 Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 06:13
Και το εφετινό τρίτο εξάμηνο η γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία. Όπως προκύπτει από απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας στην επερώτηση του κόμματος «Η Αριστερά», το ύψος των εξαγωγών το τρίτο τρίμηνο κυμαίνεται στα 148 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο δεν διευκρινίζει το είδος του εξοπλισμού. Από προηγούμενες ανακοινώσεις του προκύπτει, όμως, ότι οι εξαγωγές αφορούν σε περιπολικά σκάφη, στρατιωτικά φορτηγά και εργαλεία.
Η συγκεκριμένη συνδιαλλαγή αποτελεί μέρος μιας γενικότερης συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία που προβλέπει την πώληση συνολικά 48 περιπολικών σκαφών και 110 στρατιωτικών φορτηγών. Το συνολικό ύψος της εξαγωγής γερμανικών όπλων προς το Ριάντ ανήλθε πέρυσι σε 530 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη SIPRI στη Στοκχόλμη, η Σαουδική Αραβία το 2016 κατείχε με 64 δισ. ευρώ την τέταρτη θέση στις στρατιωτικές δαπάνες μετά τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναρκο-θετημένη η Αλβανία στα οχυρά του Ενβέρ Χότζα
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 21:29
Ένα ρεπορτάζ της κρατικής ιταλικής τηλεόρασης Rai 3, έρχεται να ταράξει τα νερά στην Αλβανία, αφού αποκαλύπτει τις αποθήκες που χρησιμοποιούν οι ναρκέμποροι της γείτονας χώρας, προκειμένου στη συνέχεια να προωθούν την πραμάτειά τους στην Ευρώπη.
«Τόνοι ναρκωτικών κρύβονται στα τούνελ και τα οχυρά – μπούνκερ του αμυντικού συστήματος που είχε κατασκευάσει η Αλβανία κατά την περίοδο του Ενβέρ Χότζα, κατά μήκος των ακτών της χώρας, των χερσαίων συνόρων και γύρω από στρατιωτικού ενδιαφέροντος περιοχές (αεροδρόμια)», αναφέρεται στην έρευνα.
Τα μπούνκερ αυτά κατά περιοχές επικοινωνούν μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα σύμπλεγμα που το χρησιμοποιούν πλέον οι μαφιόζοι για να αποθηκεύουν ναρκωτικά και να τα διακινούν από περιοχή σε περιοχή μέχρι να τα εξάγουν από τη χώρα. Οι κατασκευές αυτές βρίσκονται μέχρι και στις παραλίες, οπότε είναι και πιο εύκολο για τους μαφιόζους να μετακινούν τα ναρκωτικά σε πλοιάρια που προσεγγίζουν την ακτή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Κατά 150% έχουν αυξηθεί οι άστεγοι από το 2014
 Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 21:49
Κατά 150% έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων στην Γερμανία από το 2014, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης, η οποία διαπιστώνει ότι το 2016 ήταν άστεγοι περίπου 860.000 άνθρωποι. Περισσότεροι από τους μισούς ήταν πρόσφυγες, ενώ το 8% ανήλικοι ή παιδιά.
Όπως εκτιμάται από την Ομοσπονδιακή Ομάδα Εργασίας για την Βοήθεια προς τους 'Αστεγους (BAG W), ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά ακόμη 40%, με τους άστεγους να φθάνουν τα 1,2 εκατομμύρια μέχρι το 2018. Σύμφωνα με την υπηρεσία, από τις βασικές αιτίες της κατάστασης είναι η έλλειψη φθηνής και κοινωνικής στέγης, αλλά και ο μεγάλος αριθμός προσφύγων που έφθασαν στην Γερμανία από το 2015.
Είναι ενδεικτικό ότι 440.000 από τους 860.000 άστεγους είναι πρόσφυγες. «Παρά το γεγονός ότι η μετανάστευση έχει επιδεινώσει δραματικά την όλη κατάσταση, δεν είναι σε καμία περίπτωση η μοναδική αιτία για την έλλειψη στέγης. Η σημαντικότερη αιτία είναι η λανθασμένη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της BAG W, Τόμας Σπρεχτ.
Στα στοιχεία της BAG W επισημαίνεται ακόμη ότι 52.000 άτομα εκτιμάται ότι ζουν στον δρόμο, με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί κατά 33% μέσα σε δύο χρόνια, ενώ 130.000 άνθρωποι ζουν με τους συντρόφους ή τα παιδιά τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΕΞ Λιβάνου: Οι όποιες κυρώσεις της Σαουδικής Αραβίας θα αποσταθεροποιούσαν όλη την περιοχή
 Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 19:50
Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Τζιμπράν Μπασίλ δήλωσε σήμερα ότι η ελευθερία του Σαάντ αλ Χαρίρι θα αποδειχθεί μονάχα μόλις επιστρέψει στη χώρα του από τη Σαουδική Αραβία και ότι οι όποιες κυρώσεις εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας θα αποσταθεροποιούσαν την ευρύτερη περιοχή.
«Οποιαδήποτε μέτρα (εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας) δεν θα στοχοθετούσαν μονάχα τον Λίβανο και τη σταθερότητά του, θα συνιστούσαν τιμωρία για την περιοχή διότι η αποσταθεροποίηση του Λιβάνου θα προκαλούσε την αποσταθεροποίηση της περιοχής» τόνισε ο Μπασίλ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Παρίσι.
«Οι πρώτοι που θα επλήττοντο θα ήταν οι Σύροι στον Λίβανο» συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μηχανολογικό εξοπλισμό από την Τουρκία διέθεταν οι τζιχαντιστές στη Ράκα
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 18:03
Πριν από μερικές ημέρες ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την ανακατάληψη της Ράκα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, της πόλης-προπύργιου των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος. Την ανακοίνωση του στρατού ακολούθησαν πανηγύρια των Σύρων και των συμμάχων τους για την επιτυχή επιχείρηση στην "πρωτεύουσα" των εξτρεμιστών, που έπειτα από τρία χρόνια σκληρής κατοχής απελευθερωνόταν.
Την Τρίτη η τουρκική εφημερίδα Hurriyet δημοσίευσε σε άρθρο της μία χαρακτηριστική φωτογραφία ενός εκσκαφέα, ο οποίος ανήκει στο Μητροπολιτικό Δήμο του Ικονίου. Σημειωτέον η πόλη του Ικονίου (Konya) βρίσκεται στο κέντρο της γειτονικής χώρας και θεωρείται το κέντρο του τουρκικού ισλαμισμού, η "Μέκκα της Τουρκίας" όπως χαρακτηριστικά έχει επικρατήσει να αποκαλείται. Οι κάτοικοί του διακατέχονται από έντονη θρησκευτικότητα, ισχύουν οι αυστηροί νόμοι του Ισλάμ και φυσικά η εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ λάμπει διά της απουσίας της.
Ο εκσκαφέας όμως αν και ανήκει στο Ικόνιο δεν βρίσκεται εκεί! Σύμφωνα με τη Hurriyet το μηχάνημα ευρέθη στη Ράκα! Στην πρωτεύουσα δηλαδή των τζιχαντιστών στη σύντομη κυριαρχία τους στη Συρία.
Οι σχέσεις της Τουρκίας και κυρίως των ακραιφνών μουσουλμάνων της χώρας με τους εξτρεμιστές "αδελφούς" τους είναι γνωστές. Υποψίες αλλά και καταγγελίες για τη σχέση του επίσημου τουρκικού κράτους με το ΙΚ έχουν επίσης πολλάκις διατυπωθεί. Η ύπαρξη όμως ενός δημοτικού μηχανήματος από πόλη της Τουρκίας στην πόλη της Ράκα την περίοδο της κατοχής της, αποτελεί μία χειροπιαστή απόδειξη των περίεργων σχέσεων των δύο πλευρών, οι οποίες πέραν της συμπάθειας είχαν μάλλον περάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λεσβος εκπεμπει SOS.  Γενικη απεργια τη Δευτερα – 32.000 οι κατοικοι, 8.300 09 μεταναστες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Πιέσεις, παζάρια και ζυμώσεις

Η Σαουδική Αραβία δείχνει να εξοπλίζεται συνεχώς και να σχεδιάζει να αναπτύξει σύντομα στο έδαφός της και την αμερικανική αντιπυραυλική «ασπίδα» THAAD, σύμφωνα τουλάχιστον με χτεσινές δηλώσεις του Τιμ Κέιχιλ, αντιπροέδρου του αμερικανικού πολεμικού μονοπωλίου «Lockheed Martin». Επίσης χτες, ο παραιτηθείς Λιβανέζος πρωθυπουργός Σαάντ Χαρίρι συναντήθηκε στο Ριάντ με τον Μαρωνίτη Χριστιανό Πατριάρχη Μπεσάρα αλ Ράι και ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο «Τουίτερ» πως θα επιστρέψει στη χώρα του μέσα στις «επόμενες δυο μέρες». Ο Ράι, στη διάρκεια ιστορικής επίσκεψης στη Σ. Αραβία, συναντήθηκε και με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν και με τον διάδοχο πρίγκιπα, υπουργό Αμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν,«εξετάζοντας» κατά δήλωσή του τις «διμερείς αδελφικές σχέσεις» των δύο χωρών και το ρόλο «διαφόρων θρησκειών και πολιτισμών για την προώθηση της ανοχής και της αποκήρυξης της βίας και του εξτρεμισμού».

Επαφές του Λιβανέζου υπουργού Εξωτερικών στην Ευρώπη
Παρά τη δήλωση Χαρίρι για «σύντομη» επιστροφή στη Βηρυτό, ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών Τζιμπράν Μπάσιλ εμφανίστηκε επιφυλακτικός, τονίζοντας από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε χτες στο πλαίσιο έκτακτης περιοδείας, πως η ελευθερία του Χαρίρι «θα αποδειχθεί μόλις επιστρέψει στη χώρα». Τόνισε ότι οποιεσδήποτε κυρώσεις της Σαουδικής Αραβίας στον Λίβανο «θα αποσταθεροποιήσουν και άλλο την ευρύτερη περιοχή», προσθέτοντας: «Οποιαδήποτε σαουδαραβικά μέτρα όχι μόνο θα στοχοποιήσουν τον Λίβανο και τη σταθερότητα της χώρας, αλλά θα είναι τιμωρία για την περιοχή, επειδή η αποσταθεροποίηση του Λιβάνου θα προκαλέσει αστάθεια στην περιοχή... Οι πρώτοι που θα το νιώσουν θα είναι οι Σύροι στον Λίβανο».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Χιλιάδες γυναίκες από την Τανζανία που δουλεύουν σε πλούσιες χώρες του Κόλπου, όπως το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως οικιακοί βοηθοί, πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού και σεξουαλικών επιθέσεων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν τους καταβάλλεται ούτε καν ο μισθός τους, κατήγγειλαν χτες εκπρόσωποι διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων που ζητούν τον τερματισμό της πρακτικής αυτής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Ανησυχίες για πιθανό πραξικόπημα
ΧΑΡΑΡΕ.--
Ενταση προκαλούν το χθεσινο 24ωρα στη Ζιμπάμπουε οι δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού Κονσταντίνο Τσιουένγκα, πως θα αναλάβει δράση για να σταματήσει τις «εκκαθαρίσεις» στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF,του Προέδρου της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε. Αφορμή για τη δήλωσή του έδωσε η πρόσφατη αποπομπή του αντιπροέδρου της Ζιμπάμπουε, Εμερσον Μνανγκάγκουα, γεγονός που θεωρήθηκε πως ανοίγει το δρόμο για τη διαδοχή του από τη σύζυγο του Προέδρου, Γκρέις Μουγκάμπε.
Εκπρόσωπος του ZANU-PF προειδοποίησε ότι δεν θα ενδώσει «ποτέ» στην πίεση του στρατού και χαρακτήρισε «προδοτική συμπεριφορά» τις δηλώσεις του στρατηγού Τσιουένγκα, ενώ η κομματική Νεολαία διαμήνυσε επίσης ότι θα αντισταθεί σθεναρά σε ενδεχόμενη κατάληψη της εξουσίας από το στρατό.
Νωρίτερα χθες, διεθνή πρακτορεία επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες μετέδωσαν ύποπτες κινήσεις τεσσάρων αρμάτων μάχης σε δρόμο κοντά στην πρωτεύουσα Χαράρε.

1 σχόλιο:

e-h είπε...



http://www.okde.gr/archives/6783

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Έξω από το Πολυτεχνείο οι άνθρωποι του περιθωρίου!
Για ένα ζωντανό, μαζικό, μαχητικό τριήμερο εορτασμό
-
Σήμερα Τετάρτη (15/11/2017) από νωρίς τα ξημερώματα περιθωριακοί που επικαλούνται τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, κλειδαμπαρώθηκαν μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Με το έτσι θέλω απαγορεύουν την είσοδο στον χώρο των αγωνιστών των αριστερών οργανώσεων, που προσήλθαν προκειμένου να πάρουν υλικά για τα καθιερωμένα «τραπεζάκια» και εμποδίζουν γενικά τις προετοιμασίες για τον εορτασμό του τριημέρου.
Τέτοιες θρασύδειλες προκλήσεις έχουν επαναληφθεί από τον συγκεκριμένο χώρο τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε την επίθεση που έγινε πάλι στην αρχή του εορτασμού του Πολυτεχνείου το 2015 σε αγωνιστές οργανώσεων της άκρας αριστεράς τραυματίζοντας αρκετούς (μεταξύ τους και ένα στέλεχος της ΟΚΔΕ). Είναι όμως η πρώτη φορά φέτος, 44 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που επιχειρείται ανοιχτά η ακύρωση συνολικά του ίδιου του εορτασμού!
Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τέτοια περιθωριακά στοιχεία ενοχλούνται από τις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα για την εξέγερση του ’73, ενός από τους μεγαλύτερους σταθμούς της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού εργατικού κινήματος! Αποτελεί διαχρονικό στόχο της αστικής τάξης η αμαύρωση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η ακύρωση του επετειακού εορτασμού και της διαδήλωσης, το ξερίζωμα της αγωνιστικής μνήμης. Τέτοιες περιθωριακές ομάδες λειτουργούν συμπληρωματικά στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους, είναι το μακρύ χέρι του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που στήνουν παλιοί και νέοι μνημονιακοί, κεφάλαιο, ΕΕ. Δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις ζωντανές δυνάμεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, βρωμίζουν και τον ίδιο τον αναρχικό χώρο, ανήκουν στο περιθώριο της κοινωνίας και εκεί θα παραμείνουν!
Δεν θα τους περάσει! Απέναντί τους πρέπει να βρουν την μαζική και αποφασιστική απάντηση του κινήματος και των οργανώσεών του. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, την νεολαία σε μαζική κινητοποίηση σήμερα στο Πολυτεχνείο. Με την παρουσία μας να απομονώσουμε αυτά τα πρόσωπα και τις πρακτικές, που είναι ξένες και εχθρικές στις αρχές και τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος. Να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους για την υπονόμευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Το φετινό τριήμερο του Πολυτεχνείου να είναι το μαζικότερο, το αγωνιστικότερο των τελευταίων ετών, αφετηρία ενός νέου κύματος αγώνων για να ξεφορτωθούμε παλιούς και νέους μνημονιακούς και τα δεκανίκια τους, όποια κι αν είναι αυτά!
15/11/2017
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ