Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Κυριακη 19 Νοεμβριου 2017



Ξεπέρασαν τους 7.000 οι αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν για την προχθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου. Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη Μάνδρα την Παρασκευή, με ενίσχυση μάλιστα πολλών κλιμακίων και περιοχών, δεν έφταναν τους 120! Από μόνη της αυτή η χαώδης αριθμητική σύγκριση δείχνει τον προσανατολισμό και τις προτεραιότητες αυτού του κράτους. Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο κατά κεφαλή αριθμό αστυνομικών στην Ευρώπη, την ώρα που παρουσιάζει τρομερά κενά σε νοσηλευτές και γιατρούς, δασκάλους και καθηγητές, πυροσβέστες και δασολόγους, γενικά σε τομείς που έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες και την προστασία του περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαχειρίζεται και διαιωνίζει αυτή την κατάσταση. Η ΝΔ μιλά για μικρότερο κράτος αλλά, προφανώς, δεν εννοεί μείωση των δυνάμεων καταστολής. Όλο το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό μιλά για ασφάλεια, αλλά εννοεί αστυνόμευση και όχι ασφάλεια από τη φτώχεια, την αρρώστια ή τα φυσικά φαινόμενα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1.900.000 συνταξιουχοι θα παρουν πισω 10 ευρω!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή κι αν είναι παγκοσμιας κλασης οπισθοδρομικη νεοφιλελε μεταρρυθμιση.
Πουλαμε 500.000 πελατες της ΔΕΗ πακετο με λιγνιτικες μοναδες!
Παλι ο κοσμακης θα είναι το θυμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017
Αρχεία της CIA επιβεβαιώνουν ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το πραξικόπημα κατά του Αλιέντε

Τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία των προηγούμενων ημερών από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, δίνουν νέα στοιχεία για τη συνεργασία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) στην προετοιμασία του πραξικοπήματος του 1973 κατά του χιλιανού προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Πίτερ Κόρνμπλα, του Κέντρου Δημοσιογραφικής Έρευνας της Χιλής (CIPER Chile), τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η CIA υπολόγιζε ανάμεσα στους Χιλιανούς πράκτορές της, κατ’ ελάχιστο, έναν ηγέτη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, δύο διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας El Mercurio και έναν υψηλόβαθμό αξιωματικό του στρατού.

Πέντε αξιωματούχοι της υπηρεσίας αντικατασκοπίας δραστηριοποιούνταν στη χώρα λίγο μετά το πραξικόπημα. Αναφέρονταν με τα παρακάτω κωδικά ονόματα, σύμφωνα με τηλεγραφήματα της υπηρεσίας: FUBRIG-1, FUBRIG-2, FUERMINE-5, FUBARGAIN-1 και FUPOCKET-1. Οι παραπάνω αξιωματούχοι είχαν πρόσβαση σε ευαίσθητους χώρους.
Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκάλυψαν επίσης ότι η κόμμα της Χριστιανικής Δημοκρατίας έστειλε στη Βενεζουέλα τρία οργανωμένα μέλη της για να εκπαιδευτούν στα εκρηκτικά και στις παράνομες επικοινωνίες, όπως την αγορά ενός ασύρματου για 25.000 δολάρια, για την παρενόχληση της Λαϊκής Ενότητας.
Το 1974 ο ερευνητής από τις ΗΠΑ Σέιμουρ Χέρς είχε καταγγείλει σε ρεπορτάζ του ότι η CIA χρηματοδοτούσε μυστικά συνδικαλιστικές απεργίες στη Χιλή για περισσότερους από 18 μήνες, πριν ανατραπεί ο πρόεδρος Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Ο Χερς είχε δηλώσει ότι οι πηγές του τον πληροφόρησαν ότι η πλειοψηφία των 8 εκατομμυρίων δολαρίων εκ μέρους της CIA για παράνομες δραστηριότητες στη Χιλή, χρησιμοποιήθηκαν το 1972 και το 1973 για να παρέχουν κεφάλαια και λογιστική υποστήριξη στους αντιτιθέμενους στον Αλιέντε απεργούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΥΠΡΟΣ
Το τι έγινε σήμερα με την αστυνομία στο 1ο φεστιβάλ μουσικής δρόμου δείχνει πολλά για το πόσο πίσω είναι η χώρα μας σε θέματα πολιτισμού και δημοκρατίας. Μια χώρα που κατά τα άλλα δηλώνει μέλος της Ευρωπαϊκής κοινότητας και μας το παίζει και καλά εκλεπτυσμένη και προοδευτική. ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ!!
Εξηγούμε για όσους δεν άκουσαν τι έγινε σήμερα το πρωί στην "Ευρωπαϊκή" πόλη Λευκωσία.
Ενώ λοιπόν παίζαμε στο φεστιβάλ μουσικής δρόμου (άσχετο αλλά παίζαμε Κυπριακή μουσική) μας την πέσανε 2 μπατσαρίες και ζητούσανε από εμάς αν έχουμε άδεια για να παίζουμε μουσική εκεί. Όταν τους είπαμε πως ναι, έχουμε, μας είπαν ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό και ζητούσαν βίαια τα στοιχεία μας. Πήραμε τηλέφωμο τους διοργανωτές και ζητήσαμε ευγενικά από τα όργανα της τάξης να περιμένουν λίγα λεπτά μέχρι να έρθει ο υπεύθυνος του φεστιβάλ αλλά εκείνοι επέμεναν να μας προσάψουν καταγγελία. Όταν αρνηθήκαμε να τους δώσουμε τα στοιχεία μας άρχισαν με βίαιο τρόπο να μας απειλούν ότι θα μας συλλάβουν και κάλεσαν ενισχύσεις!! Όταν ήρθαν οι ενισχύσεις, έιχε φτάσει στο σημείο (ευτυχώς) και η υπεύθυνος όπου την κατηγόρησαν και της έδωσαν 85 ευρώ πρόστιμο!!! 85 ευρώ πρόστιμο σε μία μουσική διοργάνωση που ο ίδιος ο Δήμος Λευκωσίας έδωσε άδεια...ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ???!! Ως Monsieur Doumani δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας προς την αστυνομία και το κράτος..Είσαστε ένα ΑΙΣΧΟΣ και μας ντροπιάζετε!! Είσαστε ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ..Τα υπόλοιπα είναι μαλ...ιες..

ΣΧΟΛΙΟ.- Τα ίδια και στην Γαλλία.... Επιτρέπουν στους μουσουλμανους να κλείνουν τους δρόμους για να προσευχηθουν.... Και συλλαμβανουν τους μουσικους

Σχολιο.- ... γιατί έτσι - μεθοδικά - τσακίζουν το ηθικό του λαού μας και δεν αφήνουν κανένα ούτε να βιώσει ούτε να οραματιστεί ελευθερία. Δεν αρκεί το ότι απαγκίστρωσαν τη λιγοστή άμυνα που είχαμε στη γραμμή αντιπαράταξης και αφόπλισαν τους έφεδρους. Δεν αρκεί το Μνημόνιο που υπέταξε τη χώρα σε ξένες δυνάμεις και δημιούργησε την χειρότερη φτώχεια σε πάνω από ογδόντα χρόνια. Όχι. Πρέπει να τσακιστεί ο λαός με κάθε μέσον. Πάνω από όλα πρέπει να τσακιστεί το ηθικό του.
Για αυτό εμείς συχνά λέμε πως η απελευθέρωση του κατεχόμενου βορρά ξεκινά από την απελευθέρωση του κατεχόμενου νότου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι εντυπωσιακό το ότι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν!
Βρε, αν τύχαινε να μην είχα φύγει και να σας πετύχαινα όπως περνούσατε από την πρεσβεία περιφρουρούμενοι από τους ένστολους χρυσαυγίτες-ματατζιδες του Τόσκα, θα σας φώναζα:
Αλλά τι σας νοιάζουν εσάς αυτά, ε; Ο μισθουλάκος να πέφτει!
 Εδώ δεν σας νοιάζει που μέρα Πολυτεχνείου και με νεκρούς από πλημμύρες, ο Κοντονής έκανε δηλώσεις για το πώς θα δώσει τα σπίτια του κόσμου στις τράπεζες.
Σχολιο.- θα δώσει μεν τα σπίτια του κόσμου στις τράπεζες όμως σε κάθε πλειστηριασμό θα υπάρχει και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που θα στενοχωριέται σε εμφανές σημείο, όπως διάβασα και κάπου...
Σχολιο.- Τα ιδια ειπε και ο Τσακαλωτος για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Και επειδή οι οπαδοί των βασανιστηρίων που θεσμοθετεί ο Κοντονής, συνεχίζουν να προκαλούν, ας τους θυμίσουμε λίγο την ιστορία. Ή ας την ακούσουν για πρώτη φορά οι περισσότεροι απ' αυτούς, που ξαφνικά εκεί που βάραγαν παλαμάκια στον γερο-Καραμανλή και μετά στον Σημίτη, βρέθηκαν να 'ναι με τον αμόρφωτο:
Στα χρόνια της καραμανλικής αστυνομοκρατίας και των τρικύκλων (γι' αυτά ρωτήστε να μάθετε, για να μη λέμε και πολλά τώρα εδώ) από τη μια ήταν οι παρακρατικοί που στήριζαν την κυβέρνηση της ΕΡΕ μαζί με την αστυνομία, και από την άλλη ο αριστερός κόσμος.
Ακριβώς όπως συμβαίνει και τώρα. Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές.
Στην πρώτη έχουμε παρακρατικούς οπαδούς της ΕΡΕ μαζί με μπάτσους, που αντιδρούν σε συνθήματα αριστερών. Στη δεύτερη (μόλις προχθεσινή) έχουμε παρακρατικούς του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα ΜΑΤ, που τους φυλάνε από την οργή του αριστερού κόσμου.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δολοφονικός τραυματισμός της γυναίκας στα Εξάρχεια άνοιξε για άλλη μια φορά το καπάκι μια σάπιας κοινωνίας.
Η μπόχα ξεχείλισε απ όλες τις πλευρές.
Οι φασίστες πανηγύρισαν,λογικό,το θύμα ανήκε στην απέναντι πλευρά και χτυπήθηκε "απ τους δικούς της",σύμφωνα με την όποια λογική έχουν.
Αυτό,το περιμέναμε.
Εκείνο που δεν περιμέναμε ήταν τους υποστηρικτές του δράστη απ την πλευρά του λεγόμενου Χώρου των αναρχικών.
Προσπάθειες όχι μόνο να δικαιολογηθεί η πράξη ενός ηλίθιου χουλιγκάνου (η ρίψη φωτοβολίδων σε ευθεία είναι πρακτική των κρετίνων των γηπέδων) αλλά ακούσαμε και τρομερά πράγματα,με χειρότερο το ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο άρα δικαιολογούνται τα παράπλευρα θύματα.
Σε κοινωνικό πόλεμο βρισκόμαστε δέκα χρόνια τώρα,όχι μόνο εμείς,όλη η Ευρώπη,με τη λιτότητα και την επανεμφάνιση δυναμικά του Φασισμού,σε ένοπλο πόλεμο δε βρισκόμαστε παρά μόνο στη φαντασία κάποιων.
Δεν κατέχουμε όπλα,δεν έχουμε στρατηγικό σχεδιασμό για να νικήσουμε τον εχθρό,δεν υπάρχει σχέδιο μαχών,δεν γίνονται λαικές συγκρούσεις.
Το μόνο που έδειξαν οι δηλώσεις αυτές (που αγγίζουν τη ρητορική των ιμπεριαλιστών περί παράπλευρων θυμάτων) είναι ότι ο Χώρος,με δική του ευθύνη,θέλει γερό ξεκαθάρισμα και αυτοκάθαρση.Τα φιδάκια που κανακέψανε κάποιοι που έχουν ιδεολογική θέση περί αναρχισμού,τα κωλοπαιδαράκια που κάνουν ό,τι γουστάρουν,όποτε γουστάρουν,χωρίς καμία λαική συναίνεση από πίσω,θα φάνε όλο το Χώρο.
Δική σας η ευθύνη,δικές σας και οι συνέπειες αλλά η γυναίκα δεν έφταιγε σε τίποτα.
Ζητήστε και μια συγγνώμη,πείτε "κάναμε μαλακία" και πάψτε να χλευάζετε το θύμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ και Βρετανία «φυγάδευσαν» χιλιάδες μαχητές του ISIS από τη Συρία
   Νοε 14, 2017
Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες οι υπό αμερικανικό και βρετανικό έλεγχο δυνάμεις στη Συρία επέτρεψαν σε εγκλωβισμένους μαχητές του ισλαμοφασιστικού Κράτους να διαφύγουν με τον οπλισμό τους για να βρουν καταφύγιο σε άλλες περιοχές της Συρίας και γειτονικές χώρες.
Όπως αποκάλυψε το BBC, χιλιάδες μαχητές του ISIS που βρίσκονταν στην Ράκα, αλλά και τζιχαντοφασιστες από άλλες χώρες επιβιβάστηκαν σε φορτηγά που είχαν μισθώσει οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις των κουρδων (SDF). Την αυτοκινητοπομπή συνόδευαν μαχητικά αεροσκάφη τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις φώτιζαν την πορεία των φορτηγών με φωτοβολίδες.
Οι δημοσιογράφοι του BBC που ακολούθησαν την πορεία ορισμένων μαχητών μέχρι και την Τουρκία υποστηρίζουν ότι η συμμαχία, που ελέγχεται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, επιχείρησε να συγκαλύψει τη φυγάδευση των μελών του ISIS.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που διέφυγαν ενδέχεται να αποτελούν πλέον απειλή για ολόκληρο τον κόσμο.
Οι οδηγοί που τους μετέφεραν (χωρίς αρχικά να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της αποστολής) αναφέρουν ότι διέφυγαν τουλάχιστον 4.000 μέλη του ISIS με τις οικογένειές τους, με ένα κομβόι μήκους έξι χιλιομέτρων. Αρκετά από τα μέλη του ISIS τους απειλούσαν στη διαδρομή λέγοντας ότι μόλις ξαναχτίσουν τη Ράκα θα επιστρέψουν για να την καταλάβουν και να επιβάλουν τη σαρία – τον ισλαμικό νόμο.
Στην ομάδα μας υπήρχαν αδερφοί μας που έφυγαν για τη Γαλλία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε αυτό που αποκαλούν «ημέρα της αποκάλυψης». Μαχητής του ISIS που μίλησε στο BBC
Λαθρέμποροι που βοήθησαν μαχητές του ISIS να διαφύγουν προς την Τουρκία ανέφεραν ότι αρκετοί από αυτούς μιλούσαν αγγλικά, γαλλικά και άλλες ξένες γλώσσες.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι την απόφαση έλαβαν οι τοπικές συριακές δυνάμεις που μάχονται κατά του ISIS. Πρόκειται όμως, για τη δεύτερη φορά σε λιγότερο από δυο μήνες που αποκαλύπτεται ότι οι δυνάμεις που συντονίζει η Ουάσινγκτον επέτρεψαν τη διαφυγή μαχητών του ISIS.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου οι New York Times είχαν αποκαλύψει ότι δυνάμεις του ISIS κατάφεραν να μετακινηθούν από τα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, όταν το Πεντάγωνο σταμάτησε να παρακολουθεί τις κινήσεις τους με εναέρια μέσα.
Για εκείνο το περιστατικό οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν υποστηρίξει ότι η Ρωσία τους ζήτησε να μην παρέμβουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο η Δούρου και ο Παχατουρίδης θα μπορούσαν να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναρχικη πορεια στο Πολυτεχνειο
Χτες κατεβαίνοντας την Αλεξάνδρας ΜΑΤάς φώναζε τα συνθήματα ειρωνικά και ο κόσμος τον έκραζε. Εριστικοί και προκλητικοί όλοι.
Ξαφνικά και ενώ ακούστηκαν κρότοι χημικών από την ουρά της πορείας, τα γουρούνια πλευρίσαν όλη την πορεία και αναίτια άρχισαν να χτυπάνε δολοφονικά μαζί με ρίψη χημικών.
Στη γωνία Μαυρομιχάλη κόσμος έπεσε κάτω και ποδοπατήθηκε. Κεφάλια ματωμένα έβλεπες παντού.
Οι τραυματίες δεν ήταν μόνο όσοι πήγαν νοσοκομείο αλλά και δεκάδες άλλοι ελαφρύτερα που δεν πήγαν.
Στην επιστροφή προς Εξάρχεια οι περισσότεροι ήμασταν τραυματίες.
Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονική επίθεση στην Αλεξάνδρας, σύντροφοι στα Εξάρχεια άρχισαν να συγκρούονται με τους μπάτσους.
Όταν έφτασε και ο κόσμος από την πορεία, περίπου 500 άτομα συμμετείχαμε στις συγκρούσεις. Οι μπάτσοι ρίχνανε άπειρα χημικά κυριώς ασφυξιογόνα. Η περιοχή πνίγηκε και ακόμη και σε σπίτια που ήταν ερμητικά κλειστά πέρναγαν μέσα τα ασφυξιογόνα κινδυνεύοντας να υπάρξουν νεκροί μεταξύ επιβαρυμένων ατόμων και ηλικιωμένων.
Οι δρόμοι Στουρνάρη, Σωλομού, Θεμιστοκλέους και οι κάθετοι τους πεδίο συγκρούσεων.
Από το νέφος των χημικών δεν μπορούσες να δεις πέρα των 10 μέτρων. Οι μπάτσοι με φακούς ορμούσαν μέσα από το νέφος. Κάτοικοι εξαγριωμένοι από τα χημικά τους πέταγαν από τα μπαλκόνια ότι έιχαν.
Ξαφνικά στη 1:00 περίπου μπάτσοι όρμησαν από Βαλτετσίου κυρίως με πλήθος χημικών δολοφονικά μέσα στην πλατεία. Μετανάστες και θαμώνες ξυλοκοπούνταν χωρίς έλεος από τους ένστολους δολοφόνους. Γωνία Βαλτετσίου και Θεμιστοκλέους έναν μετανάστη τον ρίχνουν κάτω και πέφτουν πάνω του καμιά δεκαριά και τον κλώτσαγαν στο κεφάλι. Δύο άτομα, ο ένας ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου, με φωνές κατορθώνουν να πάρουν τον μετανάστη όπου αιμόφυρτο τον παίρνουν μέσα στο κατάστημα. Σύνολο τραυματιών μέσα, 3 άτομα όλα στο κεφάλι. Το ίδιο συνέβη παντού πέριξ και μέσα στη πλατεία. Στουρνάρη πίσω από το νέφος των χημικών περίπου Σουλτάνη ξυλοκοπούσαν συλληφθέντες πολύ ώρα.
Κάποιοι από τους τραυματίες πήγαν στον Ευαγγελισμό και πολλοί άλλοι δεν ήθελαν για προφανής λόγους.
Υ.Γ. Ηλίθια δολοφονική η αστοχία αυτών με τις φωτοβολίδες. Σχεδόν όλες φεύγαν προς κάθε κατεύθυνση.
Δηλώνουμε την λύπη μας και την αλληλεγγύη προς την σοβαρά τραυματία. Επίσης η ζωή της κινδύνεψε όχι μόνο από την ηλίθια ρίψη της φωτοβολίδας αλλά κυρίως από τα χημικά που αυτά την έχουν οδηγήσει στη ΜΕΘ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκέψεις με αφορμή δύο περιστατικά των τελευταίων ημερών.
Ξεκινώντας από το πρώτο περιστατικό, δεν θεωρώ δεδομένο ότι οι καταληψίες του Πολυτεχνείου ήταν πράκτορες της Ασφάλειας. Είναι σαφές ότι υπάρχουν στον αναρχικό-αντεξουσιαστικό χώρο ομάδες χωρίς καμιά κοινωνική γείωση, που δρουν με λογικές τυφλής βίας και τη λογική "όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου". Είναι άλλο θέμα ότι, προφανώς, η Ασφάλεια θα έχει τις προσβάσεις της σε αυτές τις ομάδες. Μην κοροϊδευόμαστε. Εδώ κάποτε ο γραμματέας της ν. ΕΔΑ αποδείχθηκε χαφιές της ΚΥΠ, ενώ ακόμα και το πολύ πιο καλά περιφρουρημένο και προσεκτικό σε τέτοια θέματα από οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα ΚΚΕ, δεν απέφυγε κάποια στιγμή την ανάδειξη σε υψηλόβαθμη κομματική θέση ενός κυπατζή. Κι όσοι προερχόμαστε από άλλες συλλογικότητες, είναι προφανές ότι στην υποθετική περίπτωση που κάποια στιγμή θα άνοιγαν τα αρχεία της ΚΥΠ/ΕΥΠ και της Ασφάλειας, θα βρισκόμασταν μπροστά σε οδυνηρές εκπλήξεις.

Σχολιο.- Δεν υπερασπιζαν ομως ουτε η ΕΔΑ ουτε το ΚΚΕ τους ΚΥΠατζιδες. Εδω βγηκαν ολες οι συλλογικοτητες των αναρχικων, και υπερασπιζονται τους χουλιγκανους με τις φωτοβολιδες, Και λενε οτι αυτα γινονται μεσα στις συγκρουσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μα πόσο σιχάματα όλοι αυτοί που βρίζουν τον Βαλέριο Λεωνίδη επειδή στην κηδεία του Ναίμ Σουλειμάνογλου ασπάστηκε το καλυμμένο με την τουρκική σημαία φέρετρο, πόσο σιχάματα, πόσο καθάρματα, πόσο για το ξύλο της αρκούδας μπας και στρώσουν! ΑΗΔΙΑΣΑ!


O Βαλέριος Λεωνίδης αποχαιρετά τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, 12:59
«Φίλησε το φέρετρο και προκάλεσε στιγμές μεγάλης συγκίνησης». Έτσι σχολιάζει ο τούρκικος τύπος την κίνηση του Έλληνα ολυμπιονίκη της άρσης βαρών, Βαλέριο Λεωνίδη, ο οποίος βρέθηκε στην κηδεία του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου και φίλησε το φέρετρο.
O Βαλέριος Λεωνίδης κάνοντας κάποιες δηλώσεις ανέφερε: «Εγώ έχασα έναν μεγάλο φίλο και ο κόσμος έναν μεγάλο αθλητή. Κατέρρευσα. Ακόμα δεν το πιστεύω ότι πέθανε. Για μένα ο Σουλεϊμάν ήταν ένα θείο δώρο. Για να τον ανταγωνιστώ δούλευα όλο και περισσότερο. Εάν δεν ήταν αυτός, εγώ δεν θα είχα πετύχει αυτά που πέτυχα».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκος Γόδας: Ο ΕΛΑΣίτης κομμουνιστής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού

Στις 19 Νοέμβρη 1948εκτελέστηκε στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας από το αστικό κράτος, αρνούμενος να υπογράψει «δήλωση μετανοίας», ο Νίκος Γόδας, ο ΕΛΑΣίτης κομμουνιστής, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ηταν μόλις27 χρονών.

Παιδί προσφύγων από την Κοκκινιά, υπήρξε σπουδαίο ποδοσφαιρικό ταλέντο, παίκτης του Ολυμπιακού στα χρόνια της Κατοχής. Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να συμμετάσχει στους αγώνες για τη λευτεριά και την κοινωνική αλλαγή εντασσόμενος στις τάξεις του ΕΛΑΣ, όπου έφθασε μέχρι το βαθμό του λοχαγού του 5ου Λόχου Κοκκινιάς. Ηγήθηκε στη μάχη της Ηλεκτρικής το Μάρτη του '44 ενώ την ίδια χρονιά, το Δεκέμβρη, με το λόχο του πολεμάει τους Αγγλους στον Πειραιά.
Αρχές του '45, αμέσως μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, ο Γόδας, άρρωστος από πνευμονία, επιστρέφει στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά τα Δεκεμβριανά. Τον καταδίδουν, συλλαμβάνεται και εξορίζεται. Περνώντας από τις φυλακές της Αίγινας συμμετέχει στην ποδοσφαιρική ομάδα των κρατουμένων. Είναι χαρακτηριστικό αυτήν την περίοδο ότι αν και ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, οι τότε ιδιοκτήτες της ομάδας δεν έκαναν τίποτε για να τον σώσουν εξαιτίας της πίστης του στις ιδέες του. «Όπως έστρωσε να κοιμηθεί» είπε, πιστός στο ταξικό του καθήκον, ο βιομήχανος και τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Μιχάλης Μανούσκος.
Έμεινε πιστός στα ιδανικά του μέχρι το τέλος του, δεν λύγισε. Τα τελευταία λόγια του πριν φύγει για την εκτέλεση που έγινε στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας ήταν: «Νενικήμαμεν. Ζήτω οι Ολυμπιονίκες του σοσιαλισμού. Γεια σας συναθλητές μου». Τελευταία του επιθυμία να τον εκτελέσουν με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Το παράδειγμά του, όπως και χιλιάδων άλλων κομμουνιστών που βρέθηκαν στην ίδια θέση μένοντας μέχρι τέλους αμετακίνητοι στα πιστεύω τους, αποτελεί πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού για τις επόμενες γενιές κομμουνιστών στον αγώνα για το δίκιο του λαού.

ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ: «Θέλω να ζήσετε καλά. Πεθαίνω για την πατρίδα». Εκτελέστηκε ως κομμουνιστής, φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα...

Στις 19 Νοεμβρίου 1948, η εξουσία έκανε το «καθήκον» της, εκτέλεσε το Νίκο Γόδα. Πριν, είχε δώσει στους θύτες του το τελευταίο σημείωμα για τους δικούς του όπου έγραφε: «Θέλω να ζήσετε καλά. Πεθαίνω για την πατρίδα και τα ιδανικά μου. Αν κάνετε γιο, να του δώσετε το όνομά μου».
Πριν μερικές μέρες συνάντησα τον...
ανιψιό του, σκηνοθέτη Χρήστο Γόδα, που διαμένει, πότε στην Αμερική, πότε στην Αθήνα, σε ένα διαρκές πηγαινέλα για να ετοιμάσει το ντοκιμαντέρ για τον θείο του, που ήδη το έχει ξεκινήσει. Είναι ο άνθρωπος που έχει βάλει
ως στόχο ζωής του να προβάλει το έργο, τη ζωή και τις ιδέες του Νίκου Γόδα και την ασύγκριτη αγάπη που είχε για τον Ολυμπιακό. Για τον Χρήστο, αλλά και για μας, ο θείος του ήταν ένας ήρωας που πέθανε με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ένας άνθρωπος που πέθανε για τα ιδανικά του και τον Ολυμπιακό. Είμαστε σε αναμονή Χρήστο.

Παρακάτω δείτε το ολιγόλεπτο τρέιλερ απ΄το ντοκιμαντέρ του, όπου μιλούν συναγωνιστές του ποδοσφαιριστές, όπως ο Σάββας Παπάζογλου, ο Στέλιος Χριστόπουλος (Στελλάρας) ο συγκρατούμενός του στις φυλακές ΚέρκυραςΣταμάτης Σκούρτης, ο Μανώλης Γλέζος και ο ερευνητής του ρεμπέτικου  Παναγιώτης Κουνάδης,  όπου εξηγεί, πως στα δύσκολα χρόνια,  και ποδοσφαιριστές και καλλιτέχνες αντιστάθηκαν, ο καθένας απ΄το πόστο του, κατά του κατακτητή και μετέπειτα κατά των Άγγλων στα «Δεκεμβριανά», με αποκορύφωμα τον εμφύλιο, με συνέπεια, να γίνουν στόχος του δοσιλογισμού και των δεξιών ή κεντρώων κυβερνήσεων και να υποστούν τις διώξεις, τις εξορίες και τις εκτελέσεις. 
Και η ειρωνεία είναι, πως ο Νίκος Γόδας, θα μπορούσε να είχε γλυτώσει, αν η τότε εξουσία του Ολυμπιακού κούναγε το δαχτυλάκι της. Αλλά, δεν ήθελε γιατί ο Γόδας, ήταν κομμουνιστής. Φυσικά, θα μπορούσε ακόμα, να σωθεί αν υπέγραφε τη γνωστή και κατάπτυστη «υπεύθυνη δήλωση μετανοίας» και υποταγής. Και ο Νίκος Γόδας προτίμησε τον ηρωικό θάνατο παρά να απαρνηθεί την ιδεολογία του και να σπιλώσει το όνομά του. Περήφανος μέχρι το τέλος.

ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ όμως ΤΟΝ  ΝΙΚΟ ΓΟΔΑ;;; Ελάχιστοι.
«Υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε τη ζωή τους με τη βελόνα βυθισμένη στο κόκκινο. Άνθρωποι που ζούνε, κάθε δευτερόλεπτο, με όλα τους τα κύτταρα, με ένα πάθος αστείρευτο. Ένας από αυτούς ήταν ο ποδοσφαιριστής Νίκος Γόδας».
Βασικός στους αγώνες τουΟλυμπιακού, «βασικός» και στον αγώνα για τη λευτεριά εναντίον των Γερμανών. Στη μάχη της «Ηλεκτρικής" στο Κερατσίνι, βρισκόταν στα πολυβολεία. «Πρώτη γραμμή» και στη «Μάχη της Κοκκινιάς», την 7η Μαρτίου του 1944. Τον Δεκέμβρη του 1944 ο εχθρός έχει αλλάξει και ο Γόδας πλέον πολεμά τους Άγγλους στο νεκροταφείο της Ανάστασης στον Πειραιά.

Σύντομο Βιογραφικό
Αυτή η ηρωική μορφή γεννήθηκε το 1921 στο Αϊβαλί της Μικράς Ασίας και έφτασε προσφυγόπουλο στην Κοκκινιά. Δουλεύοντας από πιτσιρικάς ματώνει τα γόνατά του όποτε μπορεί στις αλάνες με μια μπάλα. Το ταλέντο του τον σπρώχνει στον«Κεραμεικό» Καμινίων και με την έναρξη του πολέμου παίρνει μεταγραφή για τον«Ολυμπιακό» τον οποίο και θα λατρέψει. Το 1942 είναι πλέον βασικός μεσοεπιθετικός του «Ολυμπιακού» και σκοράρει στην νίκη με 4-0 κατά του Εθνικού, ενώ το ίδιο κάνει και κατά του Απόλλωνα. Τον Μάιο του 1943 ξεκινά βασικός στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, στον τελικό του τουρνουά που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους είναι πρωταγωνιστής στον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Χριστουγέννων, όταν ο Ολυμπιακός κερδίζει τον Παναθηναϊκό με 5-2.
Ταυτόχρονα γίνεται μέλος του ΚΚΕ και εντάσσεται στις γραμμές του ΕΛΑΣφτάνοντας μέχρι το βαθμό του λοχαγού του 5ου λόχου της Κοκκινιάς. Ηγήθηκε στη μάχη της Ηλεκτρικής το Μάρτη του ’44 ενώ την ίδια χρονιά, το Δεκέμβρη, με το λόχο του πολεμάει τους Άγγλους στον Πειραιά. Αρχές του ’45, αμέσως μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, ο Γόδας , άρρωστος από πνευμονία, επιστρέφει στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά τα Δεκεμβριανά. Τον καρφώνουν, συλλαμβάνεται και εξορίζεται. Περνώντας από τις φυλακές της Αίγινας συμμετέχει στην ποδοσφαιρική ομάδα των κρατουμένων.
Εκτελέστηκε ως κομμουνιστής στις 19 Νοεμβρίου του 1948 στη νησίδα Λαζαρέτο της Κέρκυρας, φορώντας την εμφάνιση του Ολυμπιακού, την ερυθρόλευκη φανέλα και το λευκό σορτσάκι. «Mε δολοφονείτε με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Μη μου δέσετε τα μάτια για να βλέπω τα χρώματατης ομάδας μου, πριν από τη χαριστική βολή". Και τα τελευταία λόγια του ήταν «Νενικήκαμεν! Ζήτω οι Ολυμπιονίκες του Σοσιαλισμού. Γεια σας συναθλητές μου», απευθυνόμενος στους συγκρατούμενους μελλοθανάτους.
Ο αξιωματικός σήκωσε το χέρι του. Οι στρατιώτες, έχοντας απέναντί τους έναν συμπατριώτη τους, έναν συνομήλικο νεαρό αθλητή, δίστασαν και κάποιοι με τρεμάμενα χέρια, πάτησαν τη σκανδάλη στη διαταγή: «Πυρ!». Το κόκκινο αίμα απλώθηκε παντού. Ο Νίκος έφυγε ψηλά για την τελευταία κεφαλιά!!!