Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Σαββατο 18 Νοεμβριου 2017



Καλημερα! Κακή μέρα χθες . Ενα πολυτεχνειο φάντασμα. αμαζο χωρις παλμο και με εντονα τα στοιχεια εκφυλισμου. Το βασικο ειναι οτι αλλαζει ο χαρακτηρας του και γι αυτο ακριβως εκφυλιζεται . Η αντιιμπεριαλιστικη παλη στην ελλαδα ιστορικα και συγχρονα ειναι ταυτισμενη με τον αγωνα για την εθνικη ανεξαρτησια . Διαφορετικα δεν υφισταται ως τετοια . Απο κει και περα ολα τα αλλα ειναι παρελειπομενα .
Σηματοδοτουν υποταγη στην αναρχοαριστεριστικη προπαγανδα χρονων που συμπληρωνοταν απο αστικα ΜΜΕ τυπου ελευθεροτυπιας και εν τελει την δικαιωνουν . Οπως και ορισμενοι συντροφοι που λιγο ως πολυ μας λενε οτι πεθανε κοσμος στην μανδρα με το τριημερο θα ασχοληθουμε?? (κατι σαν παρεργο) μαλλον δεν κατανοουν ποσα κοντοφθαλμα σκεπτονται και σε τι βαζουν πλατη ΥΓ 1 Η τριαστερη σημαια των αμερικανοδουλων του FSA ηταν το κλου ΥΓ 2 Καθολου περιεργο οτι το σημερινο ΚΚΕ δικαιωνει τις διαφορες γκρουπες που μας συκοφαντουσαν ως '' νταβατζηδες του κινηματος'' Τις εχουν δικαιωσει κατ αρχην σε επιπεδο γραμμης .και ο κατηφορος δεν εχει πατο.

Σχολιο.- Η τριαστερη σημαια των αμερικανοδουλων του FSA το διάβασα και στον τοιχο ενος φίλου. Με ποιος κατέβηκαν αυτοί;
Σχολιο.- πισω απο μπλοκ αναρχικων ηταν μονοι τους . Οι αναρχικοι εκαψαν ελληνικη σημαια αλλα με την τριαστερη των αμερικανοδουλων οκ
Σχολιο.- Της "σοβαρής" που προσπαθουν να μας πεισουν καποιοι οτι υπάρχει ή της ασόβαρης αναρχίας; Χαχαχαχα
Σχολιο.-  Και δεν έφτασαν οι τριαστεροι στην πρεσβεία, εστριψαν πριν φτάσουν κι έφυγαν
Σχολιο.-  Την καψανε την ελληνικη σημαια λεει γιατι ηταν η σημαια του παπαδοπολου. και στο πολυτεχνειο  δεν υπηρχε ελληνικη σημαια. Αυτες που βλεπει ολος ο κοσμος στις φωτογραφιες είναι οφθαλμαπατη. Και αφου την καψανε φωναξανε ''εαμ-ελας -μελιγαλας''. τι να πεις απο κει και περα. ζουμε στην εποχη των τερατων .
Σχολιο.- στο χιλτον εφυγαν οι μισοι μαζι με την τριαστερη
Σχολιο.- Πως να φτάσουν στην πρεσβεία μηπως δεν ηταν η μερα πληρωμής τους απο την πρεσβεία;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"300 προβοκάτορες". Θυμάστε ;;
Αυτοί έκαναν το Πολυτεχνείο. Μετά οι "γνωστοί" καπηλεύθηκαν, εξαργύρωσαν. Για να μην μπερδευόμαστε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να κατέχει η ΠΑΣΠ,,44 χρόνια την σημαία του πολυτεχνείου,, Είναι μια αηδία, Και να πεις ότι την τίμησαν πάει στο διάολο..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολυτεχνείο 1973, Ευάγγελος Μάλλιος, από τους αρχιβασανιστες της χούντας, απευθυνόμενος στους έγκλειστους φοιτητές με ντουντούκα «Σας μιλάω σαν πατέρας».
2. Παλιό Φάληρο, σφαίρες τρεις. Τόμπολα.
3. "Κανένας νόμος δεν πρόκειται να προστατέψει τους φασίστες, κανένα Δικαστήριο δεν πρόκειται να αθωώσει τους βασανιστές. Για το λαό παραμένουν ένοχοι, εγκληματίες και πρέπει να λογοδοτήσουν"
Επαναστατική Οργάνωση "17 ΝΟΕΜΒΡΗ"
Αθήνα Σεπτέμβρης '76



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!
Κοίτα να δεις, καθικι:
Με το να τσαμπουνάς χρόνια τώρα πως οι αγωνιστές του Νοέμβρη εξαργύρωσαν και πουλήθηκαν, δεν κάνεις τίποτ' άλλο από το να αυτοαποκαλύπτεσαι ως ποταπό ανθρωπάκι που προσπαθεί να δικαιολογήσει το γιατί απουσιάζει από τους χθεσινούς και σημερινούς αγώνες.
Εκείνη τη νύχτα της σφαγής στους δρόμους της Αθήνας ήτανε  κάμποσες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι (κυρίως οικοδόμοι) κ.ά.
Εσένα σου αρέσει να αναφέρεις κάποιους Λαλιώτηδες και Λαζαρίδηδες και Ανδρουλάκηδες και Δαμανάκηδες.
Ξέρεις πόσοι είναι όλοι αυτοί; Να 'ναι πενήντα; Να ΄ναι εκατό;
Ας είναι και διακόσιοι.
Οι άλλοι; Οι χιλιάδες άλλοι που δεν εξαργύρωσαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται; Αλλά και εκείνοι που αποσύρθηκαν απογοητευμένοι και κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων της ζωής, χωρίς να εξαργυρώσουν;
Δεν ντρέπεσαι λίγο; Από πού αντλείς το θράσος να προσβάλλεις όλον αυτόν τον κόσμο;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκαεννιά οι νεκροί μας. Κόσμος από τις λαϊκές τάξεις. Κόσμος του μόχθου και της ανάγκης.
Βέβαια, όπως λένε και οι χορτάτοι που ΄χουν πάει κολλέγια και Χάρβαρντ και ξέρουν, "όλοι φταίμε", "μαζί τα φάγαμε" κ.ο.κ. Παραδόξως, όμως, μόνο εμείς πληρώνουμε. Είτε με τα μνημόνια είτε με τις πλημμύρες..
Σχολιο.- Ολοι μαζι τα φαγαμε, ολοι μαζι πολεμησαμε, ολοι μαζι φταιμε !!!!
ΑΛΛΑ:
Ολοι μαζι δε πνιγομαστε !
,Ολοι μαζι δε πεθαινουμε !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όλα στημένα", λένε οι οπαδοί του Τραμπ που διαδήλωναν χθες μαζί με τα ΜΑΤ, κάτω από τα πανό του ΣΥΡΙΖΑ. "Γιατί δεν μας επιτέθηκε ο κόσμος από την Ομόνοια που ξεκινήσαμε, αλλά μόνο όταν φτάσαμε στην πρεσβεία;"
Κάποιοι απ' αυτούς παίζει και να μην έχουν κατεβεί ποτέ σε πορεία και να κατέβηκαν τώρα για τον διορισμό. Αλλιώς θα ξέρανε ότι η Αθήνα νεκρώνει, όταν ένας κόσμος είναι στην πορεία και η πόλη αστυνομοκρατείται.
Κατά συνέπεια, πού να τους δει άνθρωπος στη διαδρομή; Τρελός είναι ο άλλος να σταθεί στο πεζοδρόμιο και να κινδυνέψει να τον μακελέψουν τα ΜΑΤ του αμόρφωτου;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης, αν πάρεις υπόψη σου ότι η Λαϊκή Ενότητα πήρε περίπου 3%, αυτό ήταν και η πλειονότητα του κόσμου που παραδοσιακά ψήφιζε ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έπαιρναν 3-5%. Άρα στον ΣΥΡΙΖΑ απέμεινε ό,τι προήλθε κυρίως από ΠΑΣΟΚ, με πολύ κόσμο να απέχει από τις εκλογές εκείνες του Σεπτέμβρη 2015. Και έμειναν επίσης και διάφοροι αριβιστες με αριστερή προέλευση που είδαν επιτέλους μια ευκαιρία να βγάλουν κάνα φράγκο, να ταχτοποιήσουν τα παιδιά τους κ.λπ.
Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους και ο πασοκογενής κόσμος θα εγκαταλείψει το καράβι με το που αρχίζει να βουλιάζει. Ρεαλιστικά δεν έχουν κανένα μέλλον. Γι' αυτό και έχουν αφηνιάσει και βρίζουν όλο τον κόσμο και κοιτάνε να βουτήξουν ό,τι προλάβουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ στην σημερινη πορεια του Πολυτεχνειου......
Μας την πεσανε μας εσκισαν την ελληνικη σημαία λες και ηταν διαφορετικη απο την αιματοβαμενη ελληνικη σημαια της εξεγερσης του Πολυτεχνειου .....

σχολιο.- ποιοι την επεσαν?απο ποιον χωρο?!
Σχολιο.- όλα τα τυπάκια τύπου απόπατου μάγκες τύπου πίνω μπυρες και κανα μπαφο και εκτονωση στην σημαία Κεερφα οκδε ανταρσυα σεκ αραν σκαταν !
σχολιο.-  απο την δεα ηταν.
Σχολιο.- ειναι ηλιθιοι!κριμαααααα!ηλιθιοι ή βαλτοι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΟΥ
Η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) μαζί με εκατοντάδες συντρόφους ανοίξανε χθες το μεσημέρι τις πύλες του πολυτεχνείου για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι νεολαίοι, το κίνημα, οι αναρχικοί, οι κομμουνιστές, οι απλοί αγωνιστές να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Γι αυτούς ανοίχθηκαν οι πύλες και όχι για τη δράκα των κυβερνώντων που γδέρνουν την κοινωνία με τις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Οι πύλες του πολυτεχνείου δεν ανοίγουν γι αυτούς που υπογράφουν μνημόνια, γι αυτούς που ξεπουλάν τη δημόσια περιουσία, γι αυτούς που παρασιτούν στις πλάτες της κοινωνίας. Αυτοί έχουν προδώσει το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και είναι ανεπιθύμητοι. Καλούμε σήμερα στις 6:00 το πρωί σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο ενάντια στην παρουσία των κυβερνητικών στελεχών στη διαδικασία κατάθεσης στεφάνων.
Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος «αναρχικος» έριξε αυτή την φωτοβολίδα είναι για χοντρές σφαλιάρες. Αυτός ο χώρος χρειάζεται άμεσα αυτορύθμιση, αν δεν είναι αργά πια... Σφηνωθηκε στο πόδι της γυναίκας... Είναι στη μοναδα εντατικης στο νοσοκομειο…

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο: Στην εντατική η δικηγόρος που δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι
Η δικηγόρος χτυπήθηκε στο γόνατο από φωτοβολίδα και υποβλήθηκε σε επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό
Στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός βρίσκεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πίσω από το Πολυτεχνείο.
Η γυναίκα που χτυπήθηκε στο γόνατο από φωτοβολίδα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και υπεβλήθη σε εγχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο γόνατο και βλάβη στα αγγεία και ως εκ τούτου θα χρειαστεί να υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης η δικηγόρος παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό, με τους γιατρούς να φοβούνται πιθανά εγκαύματα στους πνεύμονες από την εισπνοή φωσφόρου που είχε η φωτοβολίδα, αλλά και πιθανή μόλυνση που θα προκαλέσει περαιτέρω επιπλοκές.
Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Ευαγγελισμός επισημαίνει ότι η τραυματίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αφού υποβλήθηκε σε 6ωρη χειρουργική επέμβαση.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου έχει ως εξής:
«Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, «Ο Ευαγγελισμός», γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική).
Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».

Το θύμα της εγκληματικής αυτής παρεούλας είναι καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Παρίσι κι είναι αντιφασίστρια...Νατάσα Τσουκαλά τη λένε...
ειναι η κοπελα που χε βγει μπροστα για τον Ρωμανο αν θυμαμαι καλα ?Η φωτοβολιδα σφηνωθηκε στο ποδι και καηκε μεχρι τελους.Απο ατομο που ταν μπροστα και επαθε σοκ μου πε οτι της εκαψε ολο το κρεας μεχρι το κοκκαλο....Σοκαριστικο
 Εν ολίγοις η κοπέλα θα μείνει ανάπηρη για το υπόλοιπο του βίου της...
 Ξευτιλισμένοι, τραμπούκοι! Έχουν συντηρητικοποιήσει την κοινωνία με τις μαλακίες τους και καμαρώνουν παριστάνοντας του αγωνιστές με κουκούλα, με ολίγον από προβοκάτορες μπάτσους ανάμεσα τους και τα φασισταριά τρίβουν τα χέρια τους.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πριν από μερικά χρόνια μιλούσαμε για τη γενιά των 700 ευρώ, σήμερα πλέον μετά από 7 χρόνια μνημονίων και της συνεπακόλουθης κοινωνικής εξαθλίωσης που επήλθε μιλάμε για την γενιά των 300 ευρώ. Αυτή την τωρινή εργασιακή πραγματικότητα και το ακόμα χειρότερο ζοφερό μέλλον περιγράφουν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel πέντε νέοι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα ηλικίας από 24 έως 34 ετών. Προσπαθούν να επιβιώσουν με μισθούς που ξεκινούν από 240 ευρώ. Οι ιστορίες αυτών των εργαζομένων δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά δυστυχώς τον κυρίαρχο κανόνα στον ιδιωτικό τομέα.
Ο Βασίλης Κεφαλάς είναι 34 ετών, διανομέας πίτσας και παίρνει 4 ευρώ την ώρα, πληρώνοντας ο ίδιος το μηχανάκι. Όπως λέει στο περιοδικό «το αφεντικό μου πληρώνει μόνο ένα μέρος της ασφαλιστικής εισφοράς. Και με όλα αυτά, όμως, είμαι από τους τυχερούς. Δεν είμαι αναγκασμένος να δουλεύω “μαύρα” όπως κάνουν τρεις στους τέσσερις από τους συναδέλφους που δουλεύουν κούριερ. Αλλά ζω μόνος και δεν έχω καμία τύχη να κάνω οικογένεια».
Η Στελλίνα Αντωνίου είναι 24 ετών, έχει σπουδάσει Φιλολογία αλλά εργάζεται ως μπαργούμαν στο ΚΘΒΕ με αμοιβή 240 ευρώ το μήνα. Εργάζεται τρεις ημέρες την εβδομάδα, πολλές φορές έως και 12 ώρες. Και συγκατοικώ με μια φίλη της. Όπως επισημαίνει η ίδια ¨όταν έχουμε λεφτά εξοφλούμε τους λογαριασμούς μας, πάντα όμως η προτεραιότητά μας είναι να πληρώνουμε για τη θέρμανση. Ξεκινάς με θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης όσο είσαι φοιτητής, για το χαρτζιλίκι. Και ξαφνικά, μια μέρα συνειδητοποιείς ότι αυτή είναι η δουλειά μου, η ύπαρξή μου".
Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι 27 ετών, καθηγητής Αγγλικών στον ιδιωτικό τομέα. Δουλεύει 25 ώρες την εβδομάδα, αλλά επισήμως φαίνεται ότι ο εργοδότης του τον πληρώνει μόνο για 15 προκειμένου να γλιτώνει τις ασφαλιστικές εισφορές. Όπως τονίζει ο ίδιος «νιώθω τριπλά χαμένος: δεν έχω πλήρη ασφάλιση, δεν παίρνω υπερωρίες ή επιπλέον αμοιβή όταν δουλεύω αργίες και δεν θα πάρω καν ολόκληρο το επίδομα ανεργίας εάν χάσω τη δουλειά μου. Μένω με την αδελφή μου που είναι δασκάλα σε δημόσιο σχολείο».
Ο Μάρκος Καρύδης είναι 30 ετών, υπάλληλος σε φαστ-φουντ και παίρνει 490 ευρώ το μήνα. Όπως εξηγεί στο περιοδικό «είμαι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ αλλά δεν βρήκα δουλειά ως γυμναστής. Οι συνθήκες δουλειάς στα φαστ φουντ είναι άθλιες. Οι μισοί από τους συναδέλφους μου αναγκάζονται να δουλεύουν ανασφάλιστοι.
Η εκμετάλλευση των εργαζομένων είναι ακόμη πιο άγρια σε μικρές επιχειρήσεις. Μας παρακολουθούν διαρκώς με κάμερες. Μένω ακόμη με τη μητέρα μου γιατί δεν υπάρχει καμία περίπτωση με τον μισθό μου να νοικιάσω δικό μου διαμέρισμα».
Πως μπορεί λοιπόν να ζήσει κάποιος με τόσα χρήματα και να φτιάξει τη ζωή του; Το ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν όλοι εκείνοι που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές της φτωχοποίησης αλλά και οι ένθερμοι υποστηρικτές τους.Κατά τα άλλα τα προβλήματα της χώρας είναι τα Εξάρχεια, ο Κουφοντίνας και η ανομία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ικαριώτης, από πολύτεκνη οικογένεια• πέντε παιδιά, πώς να τα φέρεις βόλτα; Το 1973 ήταν 18 ετών. Ήρθε στην Αθήνα κι έγινε το παιδί για όλες τις δουλειές: οικοδόμος, ελαιοχρωματιστής – ό,τι έπεφτε στο διάβα του. Πενταροδεκάρες. Όταν έβρισκε χρόνο σκάρωνε μουσικές με την κιθάρα του. Ποιητής της πιο πρόχειρης και ανόθευτης έμπνευσης. Στα επεισόδια ήταν ανεβασμένος στην πύλη του Πολυτεχνείου. Ήταν φοιτήτρια και η αρραβωνιάρα του, του έκατσε και βαρύς ο γύψος, δεν ήθελε πολύ.
Φυσικά τον έπιασαν. Τον έχωσαν στο Χαϊδάρι, έφαγε το ξύλο της χρονιάς του. Σώθηκε, αλλά είχε προ καιρού σωθεί μέσα του. Ύστερα μπάρκαρε στο Αμέρικα. Παντρεύτηκε, έκανε ένα γιο, δούλεψε μουσικός στην Αστόρια. Όταν χώρισε, αποφάσισε να γυρίσει στο νησί του. Πόσο άλλο να έμενε στα ξένα; Άνοιξε καινούργιο σπιτικό, έδωσε την καρδιά του σε άλλη γυναίκα, έκανε μαθήματα κιθάρας σε παιδιά. Το παρατσούκλι του ήταν «Αλμπάνο». Τούτος εδώ, όμως, δεν χρειαζόταν τη Ρομίνα Πάουερ για να λάμψει.
Το καλοκαίρι του 1993, στις μεγάλες πυρκαγιές του νησιού, προσπάθησε να τραβήξει μια γριά από τη φωτιά. Το ‘χε στο αίμα του: δεν ήθελε εγκλωβισμένους. Έμπαινε μέσα σε όλα. Μπήκε στη φωτιά και δεν ξαναβγήκε ποτέ. Ο άνθρωπος της φωτιάς βρήκε τη φωλιά του. Ήταν 38 χρονών. Τον έλεγαν Γιώργο Κηρύκου. Και εσύ μου λες τώρα αν ζει το Πολυτεχνείο. Ζει• είναι θαμμένο στο χώμα της Ικαρίας. Αλλού μην το ψάξεις.
[Στη φωτογραφία αναφέρεται πως είναι ο Γιώργος Κηρύκου]



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφρικανοι αντιφασίστες αντάρτες της Αιθιοπίας πολεμουν εναντιον των φασιστικων στρατεύματων του Μουσολίνι. 1940-41
Η Αιθιοπία το 1942 έγινε η πρώτη χώρα που κυνηγησε και εδιωξε τους φασίστες. Αν και, κατά τη διάρκεια της πάλης αυτης ενάντια στους φασίστες εισβολείς η Αιθιοπία εχάσε περίπου το 10 % του πληθυσμού της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράπλευρες εντυπώσεις από την πορεία:
1. Σύριοι με την τριάστερη σημαία της Νατοϊκής αντιπολίτευσης συμμετείχαν στην αντιαμερικανική πορεία του Πολυτεχνείου συμπορευόμενοι με "αναρχικό" μπλόκ!
Τι ακριβώς σημαίνει για αυτούς το Πολυτεχνείο;
2. Οι συγκεκριμένοι Σύριοι μόλις φτάσαμε στο Χίλτον δεν συνέχισαν προς την Αμερικάνικη πρεσβεία αλλά διαλύθηκαν!
Κανείς δεν το είδε; Δεν προβληματιστηκε κανείς;;
Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα από αυτό;;;
Αδέλφια αισθάνομαι ότι ζω ανάμεσα σε ζόμπι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή και αίσχος ! Με το κάψιμο της σημαίας, μόνο την ενότητα δεν θέλετε!
Σήμερα μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου, δέχτηκα αρκετά τηλεφωνήματα από συναγωνιστές και φίλους, για να μου εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για όσα συνέβησαν σήμερα στην πορεία του Πολυτεχνείου, αλλά και στην κατάθεση στεφάνου στην Πάτρα, σε αντίστοιχη τελετή.
Συγκεκριμένα στην Αθήνα και στο ύψος της οδού Σταδίου, ομάδα συγκεκριμένης συνιστώσας , (της ΔΕΑ συγκεκριμενα, που βρισκεται στη ΛΑΕ), γνωστής για τα εθνομηδενιστικά της συναισθήματα, μόλις αντίκρισε αποσπασμένο μικρό τμήμα του ΕΠΑΜ, επιτέθηκε με φραστική βιαιότητα στην αρχή κατά δύο γυναικών που κρατούσαν την Ελληνική Σημαία και στη συνέχεια με βίαιο τρόπο, άρπαξαν την Ελληνική Σημαία, κάνοντας βλέπετε χρήση της μυϊκής τους δύναμης και την έκαψαν, απειλώντας ακόμη και για τα χειρότερα.
Δυστυχώς η ενέργεια αυτή έγινε αντιληπτή από το κύριο σώμα του πολιτικού φορέα της συνιστώσας και οι επικεφαλής δεν τόλμησαν, όχι να αντιδράσουν, αλλά ούτε να ψελλίσουν το παραμικρό, προφανώς μην τυχόν και δυσαρεστήσουν την απειροελάχιστη μειοψηφία τους.
Δυστυχώς είναι η ίδια μειοψηφία που και στις εκλογές του 2015 στάθηκε εμπόδιο στη συνεργασία των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων, μην τυχόν και μολυνθεί από την Ελληνική Σημαία.
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πρέπει επιτέλους ως πολιτικός φορέας να αποφασίσετε. Με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε. Δεν μπορεί να επικαλείστε δημόσια ότι μονόδρομος είναι η Ενότητα των Δυνάμεων που παλεύουν για την ανατροπή και να ανέχεστε συμπεριφορές σκοταδισμού.
Που ακούστηκε να απαγορεύεται σε κάθε ελεύθερο πολίτη ή οργανωμένη ομάδα, πολιτικό φορέα κλπ να συμμετέχει με τα σύμβολά του και την Ελληνική Σημαία στις εκδηλώσεις μνήμης υπέρ της Ελευθερίας; Αν αυτό δεν λέγεται φασισμός ας μας πουν οι επαΐοντες πως ακριβώς λέγεται.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για όσους τόλμησαν να παρεμποδίσουν την κατάθεση στεφάνου σε ανάλογη εκδήλωση μνήμης που έγινε στην Πάτρα.
Ας το καταλάβουν όλοι πολύ καλά, ότι κανείς από τους συναγωνιστές μας, αλλά και τους δημοκράτες πολίτες, δεν πτοείται από παρόμοιες φασιστικές ενέργειες και αυτές δεν πρόκειται να εμποδίσουν κανένα να σηκώνει με δέος και σεμνότητα το Σύμβολο της Ενότητας του λαού, την Ελληνική Σημαία.
Παρόμοιες ενέργειες το μόνο που κατορθώνουν είναι να απομακρύνουν τους πολίτες όλο και περισσότερο από τις δημόσιες εκδηλώσεις αντίθεσης προς το καθεστώς. Μήπως τελικά όμως αυτό επιδιώκουν; Αλλά τότε από ποιον καθοδηγούνται;


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενημέρωση από το Δημαρχείο Μάνδρας για όσους θέλουν να στείλουν είδη ρουχισμού και τρόφιμα:
Στρ. Ρόκκα 45, Μάνδρα 196 00 δημαρχείο Μανδρας Ειδυλλίας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας, 2132014900.
Διαδώστε το....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


: "Η "δικηγόρος" που έφαγε την ναυτική φωτοβολίδα από τα συντρόφια στο πόδι, και που εκτοξεύτηκε από αυτοσχέδιο πυροσωλήνα στοχεύοντας τους αστυνομικούς, είναι η Συριζαία Αναστασία Τσουκαλά που την διόρισαν στο υπουργείο Προστασίας ως εγκληματολόγο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Όπως ανακοινώθηκε, στις 13 Νοέμβρη οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεδρίασή τους ενέκριναν την επιβολή κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν την απαγόρευση ταξιδιών, τη δέσμευση λογαριασμών μιας σειράς κυβερνητικών στελεχών, εμπάργκο όπλων. Κι όλα αυτά, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα!
Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη πρώτα και κύρια επειδή είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη γενικότερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Βενεζουέλα. Πλήττει άμεσα το βενεζουελάνικο λαό που τα τελευταία χρόνια περνάει δύσκολες στιγμές από τη συντονισμένη επίθεση των δυνάμεων της ντόπιας αντίδρασης, των ΗΠΑ και της ίδιας της ΕΕ.
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τη νέα αυτή απόφαση της ΕΕ ενάντια στη Βενεζουέλα, που επεμβαίνει ανοιχτά και απροκάλυπτα στα εσωτερικά της χώρας. Καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση που, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες της, στην πραγματικότητα στηρίζει τα σχέδια και την επιθετική πολιτική της ΕΕ ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και σε όλους τους λαούς, αφού στην ίδια συνεδρίαση που αποφασίστηκαν οι κυρώσεις, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε και χαιρέτισε τη συμφωνία στενότερης συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας που υπέγραψαν οι 23 από τις 28 χώρες της ΕΕ.
Η ΕΕΔΔΑ καλεί τον ελληνικό λαό να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και να βοηθήσει μαζί με τους άλλους λαούς να μην περάσουν τα σχέδια των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αντιδραστικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας.
Αθήνα, 15 Νοέμβρη 2017

Η Βενεζουέλα ευχαριστεί την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης για την ανακοίνωση στήριξης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




... τους χαρακτήρισα χρήσιμους ηλίθιους και όπως όλοι οι ηλίθιοι μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι. Φανταστείτε τη φωτοβολίδα αυτή καρφωμένη στην κοιλιακή χώρα, το μάτι, τον λαιμό αυτής της γυναίκας, είναι προφανές ότι (πέρα από εξαιρετικά γενναία) ήταν απίστευτα τυχερή! Σε μια μέρα που τα ματ χτύπησαν μετά το τέλος της πορείας πολύ άσχημα αρκετό κόσμο, έρχονται τα (στην ουσία) απολίτικα ούγκανα να προσφέρουν άφθονο δωρεάν τρομολαγνικό σόου στα κανάλια, όλοι να ασχολούνται με το συγκεκριμένο περιστατικό (που "αποδεικνύει" πόσο επικίνδυνο είναι να κατεβαίνεις στο δρόμο αφού αν την γλυτώσεις από τις φονικές γκλομπιές των ματατζήδων μπορεί να σε βρει στο δόξα πατρί κάποια αδέσποτη φωτοβολίδα από κάποιον μπάχαλο). Μόλις πριν είχα διαβάσει την τελευταία ανακοίνωση των περίφημων καταληψιών του πολυτεχνείου όπου καταγγέλουν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών αναρχικών συλλογικοτήτων του κέντρου για "ρεφορμισμό, αντικινηματική δράση, τραμπουκισμό και σύμπλευση με τους κομματικούς στρατούς". "Αυτισμός", αυτοαναφορικότητα, κενή χωρίς ίχνος ταξικής ανάλυσης ψευτοεπαναστατική μπουρδολογία, όλα αυτά τα στοιχεία των συγκεκριμένων γκρουπούσκουλων, μπορούν να δημιουργήσουν ανα πάσα στιγμή ένα "πολιτικό γεγονός" (όπως συνέβη και παλαιότερα) που πέρα από την (πρωτεύουσα) ανθρώπινη διάστασή του μπορεί να πάει το έτσι κι αλλιώς κοιμισμένο κίνημα μήνες ή και χρόνια πίσω, η χαρά δηλαδή του σύριζα...και του κούλη που έπεται...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΑΡΑΔΟΧΗ «Έχουμε ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕΙ ακόμα και ΠΑΙΔΙΑ Χριστιανών…»
Πρώην μέλος του ISIS μαρτυρεί ότι κόβαμε το κεφάλι ενός 12 χρόνου παιδιού μπροστά στον πάτερα και το πετούσαμε μπροστά στα πόδια του.
Ο Συριανός που εντάχθηκε στο ISIS λέει ότι η πολιτική της ομάδας ήταν: «Όποιος δεν είναι μουσουλμάνος πρέπει να σκοτωθεί. Έχουμε ακόμη αποκεφαλίσει και ένα χριστιανικό παιδί «.
Ο πρώην τρομοκράτης του ISIS, σε αιχμαλωσία αναφέρει τα φρικιαστικά εγκλήματα βιασμού και σφαγής που διαπράχθηκαν από την ομάδα. Όλες οι ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις επιδιώκουν να επιβάλουν το νόμο της σαρία και να ιδρύσουν μια ισλαμική αυτοκρατορία. Οι εκκλησίες στον μουσουλμανικό κόσμο καίγονται μέχρι να γίνουν στάχτη και οι μη-μουσουλμάνοι εκτελούνται για την απόρριψη του Ισλάμ.
Οι πολιτικοί στη Δύση ισχυρίζονται λανθασμένα ότι το «Ισλάμ είναι μια θρησκεία της ειρήνης» παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες στίχοι στο Κοράνι και στις Ισλαμικές Γραφές που απαιτούν επανειλημμένα την δολοφονία των απίστων. Οι Χριστιανοί και άλλες μη μουσουλμανικές μειονότητες σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο διώκονται επειδή δεν είναι μουσουλμάνοι. Η χριστιανική κοινότητα στο Ιράκ και στη Συρία θα εξαφανιστεί σύντομα.
Και σήμερα οι κυβερνήσεις μας τους αφήνουν όλους αυτούς και κυκλοφορούν ανάμεσά μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρεσβεία της Κούβας και οι Κουβανοί που μένουν στην Ελλάδα έχουν την τιμή να σας καλέσουν στην παρτριωτική πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στον Comandante en Jefe Fidel Castro Ruz για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θανατό του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 20.00 στο κινηματοθέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42-46 Αθήνα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: O Τραμπ ανέστειλε την εισαγωγή «τροπαίων» ελεφάντων που θηρεύονται στην Αφρική
 Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, 07:10
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι αναστέλλει την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησής του να επιτραπεί ξανά η εισαγωγή «τροπαίων» ελεφάντων που σκοτώνονται στη Ζιμπάμπουε και στη Ζάμπια, μόλις 24 ώρες μετά την ανακοίνωσή της, μετά την κατακραυγή στη χώρα του και διεθνώς.
Οργανώσεις υπεράσπισης των άγριων ζώων και του περιβάλλοντος στις ΗΠΑ και παγκοσμίως εξεγέρθηκαν την Πέμπτη εναντίον αυτής της απόφασης, η οποία καταργούσε την απαγόρευση που είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω Twitter το «πάγωμα τις απόφασης σχετικά με τα τρόπαια» για να συγκεντρώσει και να εξετάσει τα στοιχεία «για την προστασία» των ζώων, υποσχόμενος ότι θα υπάρξουν «πολύ γρήγορα» νεότερα για το θέμα αυτό, σε συντονισμό με τον υπουργό Φυσικών Πόρων Ράιαν Ζίνκι.
Ο δισεκατομμυριούχος φαίνεται πως επηρεάστηκε από την κατακραυγή που προκάλεσε αυτή η κυβερνητική απόφαση, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα σε αμερικανούς κυνηγούς να επιστρέφουν στις ΗΠΑ έχοντας μαζί τους θηρεύματα—πόδια, κεφάλια, ή ακόμη τους περιζήτητους χαυλιόδοντες—ελεφάντων.
Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αλιευμάτων και πανίδας (USFWS), η οποία είναι αρμόδια για ζητήματα κυνηγιού και αλιείας, γνωστοποίησε ότι θα εξέδιδε άδειες για «την εισαγωγή τροπαίων ελεφάντων που τους κυνήγησαν για αναψυχή στην Ζιμπάμπουε από την 21η Ιανουαρίου 2016 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018», μέτρο με ισχύ και για τη Ζάμπια. Η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου αξιοποίησε για να προωθήσει το μέτρο μια διάταξη της αμερικανικής νομοθεσίας για τα είδη προς εξαφάνιση η οποία ορίζει ότι η εισαγωγή τέτοιων τροπαίων είναι νόμιμη αν το κυνήγι των ειδών ωφελεί την προστασία τους ευρύτερα στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων.
Δυο γιοι του Τραμπ, ο Έρικ και ο Ντόναλντ ο νεότερος, είναι γνωστό πως κυνηγούν για αναψυχή στην Αφρική.
Η ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ προκάλεσε το μένος της Μπριζίτ Μπαρντό, της γαλλίδας πρώην σταρ του σινεμά που είναι γνωστή για την παθιασμένη προσπάθειά της για την προστασία των ζώων. «Κανένας ηγεμόνας στον κόσμο δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τον αφανισμό ειδών τόσο παλιών που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας», τόνισε η 83χρονη Μπαρντό σε μια οργισμένη επιστολή της προς τον αμερικανό πρόεδρο.
«Ο ελέφαντας είναι ένα ζώο ιερό, μαγικό, μοναδικό, τιμημένο και προστατευόμενο. Αν ενεργήσετε με τόσο αισχρό τρόπο, θα επιβεβαιώσετε τις φήμες κατά τις οποίες είστε ακατάλληλος για να κυβερνάτε», συμπλήρωσε η γαλλίδα πρώην ηθοποιός.
Σύμφωνα με την οργάνωση Great Elephant Census, ο αριθμός των ελεφάντων μειώθηκε κατά 30% από το 2007 μέχρι το 2014 στην Αφρική και κατά 6% στη Ζιμπάμπουε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Έκτακτη συνεδρίαση του κόμματος ZANU-PF για να καθαιρέσει τον Μουγκάμπε και τη σύζυγό του
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, 18:42
Η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος της Ζιμπάμπουε ZANU-PF θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το πρωί προκειμένου να αποπέμψει από την ηγεσία του τον 93χρονο πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο κόμμα, η συνεδρίαση αυτή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10.30, τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Η κεντρική επιτροπή σχεδιάζει να αποκαταστήσει τον αντιπρόεδρο Έμερσον Μνανγκάγκουα που αποπέμφθηκε πριν από 15 ημέρες ενώ ταυτόχρονα θα καθαιρέσει την Γκρέις Μουγκάμπε, τη σύζυγο του προέδρου, από την ηγεσία του τμήματος γυναικών του κόμματος.
Στη Χαράρε, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από το πρωί για να γιορτάσει το τέλος της εποχής του Μουγκάμπε, ξέσπασε σε αποδοκιμασίες βλέποντας την αυτοκινητοπομπή του προέδρου να αποχωρεί από την προεδρική κατοικία. Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι ο πρόεδρος δεν βρισκόταν στο όχημα με το οποίο μετακινείται συνήθως.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Από Πάρκινσον πάσχει ο αγωνιστής για τα πολιτικά δικαιώματα Τζέσε Τζάκσον
 Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, 03:14
Ο αγωνιστής για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών, αιδεσιμώτατος Τζέσε Τζάκσον, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πάσχει από Πάρκινσον, μια ασθένεια που περιορίζει την κίνηση και σταδιακά επιδεινώνεται.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ίδρυμά του, το Rainbow Push Coalition που εδρεύει στο Σικάγο, αναφέρεται ότι ο 76χρονος Τζάκσον ζήτησε, απρόθυμα, ιατρική βοήθεια, αφού τα τρία τελευταία χρόνια δυσκολευόταν ολοένα και περισσότερο να κάνει απλά, καθημερινά πράγματα. Όπως τόνισε ο ίδιος, «άργησε να αντιληφθεί τη σοβαρότητα» της κατάστασης.
«Για μένα, η διάγνωση δεν είναι ένα σήμα να σταματήσω αλλά να κάνω αλλαγές στον τρόπο ζωής μου και να αφοσιωθώ στη θεραπεία, με την ελπίδα ότι θα επιβραδύνω την εξέλιξη της ασθένειας», πρόσθεσε.
Ο Τζάκσον είναι ηγετικό στέλεχος του κινήματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη δεκαετία του 1960 και βρισκόταν μαζί με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ όταν δολοφονήθηκε, στο Μέμφις του Τενεσί, το 1968. Δύο φορές προσπάθησε να εξασφαλίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.
Όπως είπε, σχεδιάζει να κινητοποιήσει τον κόσμο για να βρεθεί μια θεραπεία για την ασθένεια που πλήττει κάθε χρόνο 60.000 Αμερικανούς και συνολικά 7-10 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Είπε επίσης ότι έχει ξεκινήσει να γράφει τα απομνημονεύματά του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Ο εκπρόσωπος των Κούρδων ανταρτών της Συρίας κρατείται και ανακρίνεται από τη ΜΙΤ
 Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, 00:48
Ένα από τα γνωστότερα και σημαντικότερα στελέχη του κουρδικού συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμοφασιστικό Κράτος με τη στήριξη των ΗΠΑ βρίσκεται «στα χέρια» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.
Ο Ταλάλ Σέλο (Talal Sillo), εκπρόσωπος μέχρι πρόσφατα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των Κουρδων (SDF) «παραδόθηκε» αυτήν την εβδομάδα στους Σύρους ισλαμοφασιστες (FSA) που στηρίζονται από την Άγκυρα και οδηγήθηκε στην επαρχία Γκαζίαντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ανακρίνεται από τη MIT, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Ο Σέλο εξαφανίστηκε πριν από αρκετές ημέρες, κάτω από περίεργες συνθήκες και κυκλοφορούν πολλές φήμες για την τύχη του. Κάποιες υποστήριζαν ότι παραδόθηκε στην Τουρκία, άλλες ότι έχει αιχμαλωτιστεί. Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι SDF ανέφεραν ότι η εξαφάνιση του Σέλο είναι «το αποτέλεσμα μιας επιχείρησης των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, σε συνεργασία με μέλη της οικογένειάς του». Σύμφωνα πάντα με αυτήν την ανακοίνωση, ο Σέλο δεχόταν «πολλές πιέσεις και εκβιασμούς από το τουρκικό κράτος, μέχρι του σημείου να δέχεται απειλές για τα παιδιά του που βρίσκονται στην Τουρκία».
Η βασική συνιστώσα των SDF είναι η κουρδική οργάνωση Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG) που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Άγκυρα. Οι SDF στηρίζονται από τις ΗΠΑ και υπήρξαν η αιχμή του δόρατος για την ανακατάληψη της Ράκας, της «πρωτεύουσας» του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Συρία.
Σύμφωνα με τη Χουριέτ, ο Σέλο ανακρίνεται από τη ΜΙΤ σχετικά με τις αμυντικές θέσεις των YPG στη ζώνη του Αφρίν, στη βόρεια Συρία, καθώς επίσης και για τον εξοπλισμό και τις συμμαχίες που έχει συνάψει η κουρδική οργάνωση.
Πέρσι η Τουρκία οργάνωσε μια επιχείρηση στη βόρεια Συρία για να εμποδίσει την ένωση των εδαφών που ελέγχονται από τις YPG και επαναλαμβάνει τακτικά ότι σχεδιάζει μια επίθεση στην Αφρίν. «Πρέπει να καθαρίσουμε την Αφρίν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Το κυβερνών κόμμα ζητεί την παραίτηση του Μουγκάμπε και της συζύγου του
 Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017, 23:26
Το κυβερνών κόμμα ZANU-PF της Ζιμπάμπουε ζήτησε απόψε την παραίτηση του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε, γράφει η κρατική εφημερίδα The Herald, άλλη μια ένδειξη ότι η εξουσία του γηραιού ηγέτη κατέρρευσε μετά την επέμβαση του στρατού, στα μέσα της εβδομάδας.
Η εφημερίδα γράφει ότι οι επικεφαλής του κόμματος στις 10 επαρχίες της χώρας συναντήθηκαν σήμερα και ζήτησαν επίσης να παραιτηθεί από το ZANU-PF και η πρώτη κυρία, η σύζυγος του Μουγκάμπε, Γκρέις που προαλειφόταν για διάδοχός του στην προεδρία. Σύμφωνα με αξιωματούχους που εμφανίστηκαν στη δημόσια τηλεόραση, οι οκτώ από τις δέκα τοπικές οργανώσεις του κόμματος απαιτήσαν την παραίτηση του Μουγκάμπε και οι περισσότερες από αυτές ομόφωνα.
Νωρίτερα σήμερα, μια πηγή προσκείμενη στο κόμμα είχε δηλώσει ότι αν ο Μουγκάμπε αρνηθεί να παραιτηθεί, τότε «θα φροντίσουμε να αποπεμφθεί την Κυριακή» και στη συνέχεια να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.
Την παραίτηση του 93χρονου Μουγκάμπε έχουν ζητήσει παλαιοί συμπολεμιστές του και η αντιπολίτευση. Οι συμπολεμιστές του έχουν μάλιστα καλέσει τους κατοίκους της χώρας να διαδηλώσουν αύριο στη Χαράρε για να απαιτήσουν την αποχώρησή του από την εξουσία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



NATOϊκοί έστειλαν στο νοσοκομείο 37χρονο Χανιώτη με κατάγματα στη μύτη
18/11/2017
Άλλο ένα περιστατικό βίας από ΝΑΤΟϊκούς στα Χανιά.
Μετά το επεισόδιο με τον οδηγό ταξί που κινδύνευσε να πνιγεί από τα χέρια μεθυσμένου ΝΑΤΟϊκού, χθες είχαμε άλλο ένα περιστατικό.
Πάνω από τα κεφάλια μας ακούμε εκρήξεις για τις οποίες οι αρχές δε δίνουν καμία εξήγηση και στη γη κινδυνεύουμε να φάμε και ξύλο.
Μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε και δεύτερο περιστατικό βίας ενάντια σε Χανιώτη από στρατιώτες των ΝΑΤΟϊκών εγκαταστάσεων στα Χανιά.
Τα Χανιά χθες είχαν γεμίσει με ναύτες. Κάποιοι από αυτούς, μετά από μία νύχτα στην οποία ήπιαν, έγιναν βίαιοι. Ένα επεισόδιο έγινε γνωστό.
37χρονος κατέληξε στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του νοσοκομείο Χανίων καθώς όταν ενώ προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητό του στην περιοχή γύρω από το Δημοτικό Κήπο, δέχθηκε αναίτια επίθεση από ομάδα τεσσάρων στρατιωτών.
Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να του προκαλέσουν συντριπτικά κατάγματα στη μύτη.
Η αστυνομία συνέλαβε δύο από τους τέσσερις ναύτες, ενάντια στους οποίους κατατέθηκε μήνυση.
Όμως, όπως έχει δείξει και η εμπειρία, άγνωστο είναι αν ο νόμος που ισχύει για τους ιθαγενείς εφαρμοστεί…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα τα Χανιά σείστηκαν χθες από μία έκρηξη αλλά για τις αρχές πέρα βρέχει
17/11/2017
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη συμπεριφορά των τοπικών αρχών. Χθες, όλα τα Χανιά σείστηκαν από μία αγνώστου προέλευσης έκρηξη. Από το Ακρωτήρι έως το Μάλεμε λάβαμε τηλεφωνήματα που μιλούσαν για μία μεγάλης έντασης έκρηξη η οποία δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στους πολίτες του νομού. Όμως, καμία αρχή, εκλεγμένη ή μη, δεν έδωσε κάποια απάντηση για το τι συνέβη και αναστατώθηκε όλος ο νομός.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Πυροσβεστική μας είπαν ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση σχετικά με το πού οφείλεται η έκρηξη. H αστυνομία μας είπε ότι δεν έχει κάποια επίσημη πληροφόρηση και περιμένει κι αυτή να ενημερωθεί σχετικά. Από το Πεδίο Βολής Κρήτης αρνούνται την οποιαδήποτε εμπλοκή τους στο γεγονός αν και αυτές τις μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη ασκήσεις με πυραύλους.
Οι αρχές στέλνουν στα μέσα ενημέρωσης δελτία τύπου ακόμα και για μία αλλαγή πινακίδας. Για ένα ζήτημα που ανησύχησε σχεδόν το σύνολο των πολιτών που ζούνε στο βόρειο άξονα του νομού, δε θα έπρεπε να είχε υπάρξει κάποια ενημέρωση;
Τι ήταν η έκρηξη; Ήταν κάποιος πύραυλος που έφυγε από την πορεία και καταστράφηκε πάνω από την πόλη, όπως έγινε πριν ένα χρόνο στο Ρέθυμνο; Ήταν κάποια αεροπλάνα που έσπασαν το φράγμα του ήχου; Ήταν σεισμός; Ήταν στο μυαλό μας;
Άραγε, τι πρέπει να συμβεί για να δώσουν κάποιες απαντήσεις οι αρχές; Ή μήπως επειδή δε μπορούν να δώσουν ή δεν επιτρέπεται να δώσουν μία απάντηση, επιλέγουν να στρουθοκαμηλίσουν και περιμένουν οι πολίτες να ξεχάσουν ότι συνέβη;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα πολυεθνική ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Βάση της Σούδας με συμμετοχή εκατοντάδων ναυτών
18/11/2017
Ξεκίνησε χθες Παρασκευή και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, η άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017», που πραγματοποιείται στη Ναυτική Βάση Σούδας, και εν πλώ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κρητικού και Νότιου Αιγαίου Πελάγους.
Η άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017» είναι πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX (Invitation Exercise) που σχεδιάσθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου όσο και επί των σύγχρονων μορφών απειλών, σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχής άμαχου πληθυσμού, προσομοιάζοντας ένα ρεαλιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης και απειλών.
Από ελληνικής πλευράς, το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχει με τέσσερις (4) φρεγάτες με οργανικά ελικόπτερα, δύο (2) υποβρύχια, δύο (2) πυραυλακάτους, ένα (1) αρματαγωγό, δύο (2) πλοία γενικής υποστήριξης και υποβρύχιους καταστροφείς με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου. Επιπρόσθετα θα συμμετάσχει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών και η 5η Μεραρχία Κρητών του Στρατού Ξηράς καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Επιπρόσθετα, στην εν λόγω Άσκηση θα συμμετέχουν η Συμμαχική Ναυτική Δύναμη Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2) με το πλοίο αμφίβιων δυνάμεων HMS OCEAN, πλοίο έδρας του Διοικητού SNMG-2, με μικτή ομάδα τριακοσίων πεζοναυτών από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG-2) και του Ναυτικού του Ισραήλ.
Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DVDay).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ανθρωπακι του "εκσυγχρονισμένου" πασοκ... σκέφτεται να παραιτηθεί;
Υπουργείο Περιβάλλοντος... αρμόδιος υπουργός ο λαλίστατος εκ του "εκσυγχρονισμένου" πασοκ Φάμελος... στη Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα δεν υπάρχει κίνδυνος ακόμα κι αν σημειωθούν φαινόμενα τύπου "πλημμυρική βροχόπτωση 100ετίας"... Εγραψε σε εγγραφο του υπουργειου Περιβαλλοντος στις 17 Ιουλιου 2017…
Κι ο αληταράς κυκλοφορεί ελεύθερος, ωραίος και με στασίδι στα κανάλια...
Τον γαμείς ή δεν τον γαμείς κύριε πρόεδρε;


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ἡ προσωποποίηση τῆς "πολιτικῶς ἐκδιδομένης γυναικός" ἐπί ἀμοιβῆ...
230.000…. Βασικος μισθος της Επιτροπου
50.000 ευρω Εξοδα κινησης
3.390 ευρω βουλευτικη συνταξη
Μαρια Δαμανακη
Πάλι καλά που δεν την είδαμε και υποψήφια να διεκδικήσει την...
προεδρία του κόμματος.
Μαρια Δαμανακη
Γιά νά θυμόμαστε :
1970-ΚΝΕ,
1974-ΚΚΕ,
1991-Πρόεδρος Συνασπισμοῦ,
1994-ὑποψήφια δημ. ἐκλογές μέ ΣΥΝ,
1998-ὑποψήφια δημ. ἐκλογές μέ ΣΥΝ & Πασόκ,
2004-2007-2007 ἔως σήμερα Πασόκ.
Ἡ προσωποποίηση τῆς "πολιτικῶς ἐκδιδομένης γυναικός" ἐπί ἀμοιβῆ, διότι τίποτε δέν ἔκανε δωρεάν !!!!! Το τονίζω πολιτικώς εκδιδομένης είναι πολιτικός όρος δεν εμπεριέχει μομφή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...θεωρεί κατοίκους της περιοχής... την κουστωδία ασφαλιτών που φυλάει αυτόν, τη Ρένα, τον Πάνο και τον Γιάννη και τους δυο τρεις αξιωματικούς της Π.Υ.;
Στη Μανδρα διπλα στους κατοικους που επληγησαν από την καταστροφικη καταιγιδα,  εγραψε  Τζιφρας
Μόνο ο Αλέξης και... ηγέτης 100ετίας και ο γερο Καραμανλής της δεκαετίας του '60 (τότε που τα βάφτιζε... ψηφοφόρους) κοιτάζει τα δέντρα και βλέπει σε αυτά... ανθρώπους!
Εκτός και αν...
 θεωρεί κατοίκους της περιοχής... την κουστωδία ασφαλιτών που φυλάει αυτόν, τη Ρένα, τον Πάνο και τον Γιάννη και τους δυο τρεις αξιωματικούς της Π.Υ.!
Αλήθεια Αλέξη και... ηγέτη 100ετίας γιατί, αφού αποφάσισες να πας στη Μάνδρα, γιατί δεν μπήκες στην πόλη, αλλά αρκέστηκες στον... περίπατο κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού?
Μήπως σε ειδοποίησαν ότι τα αισθήματα των πληγέντων κατοίκων... δεν σηκώνουν επίσκεψη???



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Διεργασίες για «λύση» κατά τη συνάντηση Μακρόν - Χαρίρι
Και αιχμές για σύγκρουση μονοπωλιακών συμφερόντων
Στο Παρίσι μετεβει σημερα Σαββατο ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, Σαάντ Χαρίρι, και συναντηθηκε  με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εντείνει (για χάρη των γαλλικών μονοπωλίων στη Μέση Ανατολή) τις προσπάθειες «μεσολάβησης» στην κυβερνητική κρίση που πλήττει τον Λίβανο.
Χτες, ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών, Γκιμπράν Μπασίλ,συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ,τονίζοντας ότι η κρίση που προκλήθηκε από την παραίτηση του πρωθυπουργού Σαάντ αλ Χαρίρι εντάσσεται στο πλαίσιο «της απόπειρας να προκληθεί χάος στην περιοχή». Ο Μπασίλ αναφέρθηκε σε μια εκστρατεία «εκφοβισμού του Λιβάνου υπό διάφορα προσχήματα» και από «τις ίδιες δυνάμεις που υποστήριξαν τους τρομοκράτες στη Συρία» (αφήνοντας εμμέσως αιχμές σε βάρος πλούσιων χωρών του Περσικού Κόλπου). Πρόσθεσε ότι ο Λίβανος έχει «πλήρη εξουσία» να απαντήσει, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτό «δεν θα χρειαστεί». Εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως «η Ρωσία θα συνεχίσει να αυξάνει την επιρροή της στη Μέση Ανατολή για να δημιουργήσει μία ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή», ενώ δεν παρέλειψε να συνδέσει την κρίση στη χώρα του με τις συγκρούσεις συμφερόντων σε αντίπαλα μονοπώλια, λέγοντας: «Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το πρώτο μας συμβόλαιο για την έναρξη ερευνών σε κοίτασμα φυσικού αερίου με τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών. Τώρα βλέπουμε μία προσπάθεια να αναγκαστεί ο Λίβανος να αφήσει αυτό το θετικό μονοπάτι».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφυγε! Ο σχιζοφρενης Εντι Ραμα (αποδεδειγμενα, με χαρτι ψυχιατρειου) εβαλε εισιτηριο για την εισοδο σε εκκλησιες.

Αλβανικο σχεδιο για δημευση της ορθοδοξης περιουσιας. Χαρακτηριζουν «μνημεια» ελληνικες εκκλησιες και μοναστηρια.


6 σχόλια:

e-h είπε...


It’s the free vacation with a killer catch.
Birthright gives young american jews free trips to Israel to win our hearts and minds -- and stop us thinking too hard about the horrific violations of human rights carried out in our name!
It’s a huge success because it seems innocent enough… and because no one has called it out for propaganda it really is. That’s where our new Return the Birthright campaign comes in.
In 3 weeks we’re bringing 150 young Jews to crash the Birthright’s biggest fundraising gala to show young Jews want freedom, justice, and equality for Palestinians, not their propaganda!
Click to chip in whatever you can to help make Return the Birthright massive:
YES I'LL DONATE $4
YES I'LL DONATE $8

YES I'LL DONATE $16

OTHER AMOUNT
Birthright celebrates a very particular kind of Jewish identity, one that boils down to unquestioning support for Israeli government human rights violations, or simply looking the other way.
That’s why it’s biggest funders are conservatives like Trump-supporter and arch-conservative Sheldon Adelson. They know in return for their million-dollar donations 45,000 young jews each year will return less critical of Israel than when they left.
Birthright is a cornerstone of Israel’s cultural war against Palestinians -- and why we need your help to challenge it head on at the gala, by building stronger networks of young activists, and supporting young jews to Return the Birthright. Donate what you can now
YES I'LL DONATE $4
YES I'LL DONATE $8

YES I'LL DONATE $16

OTHER AMOUNT
The trip is free for participants, but there’s an enormous cost. The Palestinians whose land and rights are being stolen. The young participants who lose the opportunity to really learn what’s going on in Israel/Palestine. And the chances for a just and truly peaceful future.
It’s up to us to turn that around, and it starts now.
With hope,
Ari

e-h είπε...


Είναι οι ελεύθερες διακοπές με ένα δολοφόνο.
Το Birthright δίνει στους νέους αμερικανούς εβραίους δωρεάν ταξίδια στο Ισραήλ για να κερδίσουν τις καρδιές και τα μυαλά μας - και να μας σταματήσουν να σκεφτόμαστε πάρα πολύ για τις φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διεξάγονται στο όνομα μας!
Είναι τεράστια επιτυχία επειδή φαίνεται αρκετά αθώο ... και επειδή κανείς δεν το έχει ζητήσει για προπαγάνδα είναι πραγματικά. Εκεί έρχεται η νέα εκστρατεία μας Return the Birthright.
Σε 3 εβδομάδες φέρουμε 150 νέους Εβραίους για να συντρίψουμε το μεγαλύτερο gala συγκέντρωσης κεφαλαίων της Birthright για να δείξουμε στους νέους Εβραίους ότι θέλουν ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα για τους Παλαιστίνιους και όχι την προπαγάνδα τους!
Κάντε κλικ για να τσιπαρετε σε ό, τι μπορείτε για να βοηθήσετε να κάνετε το Return the Birthright massive:
ΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ $ 4
ΝΑΙ θα δωρίσω $ 8

ΝΑΙ θα δωρίσω 16 δολάρια

ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ
Το Birthright γιορτάζει ένα πολύ ιδιαίτερο είδος εβραϊκής ταυτότητας, το οποίο υποβαθμίζει την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κυβέρνησης του Ισραήλ ή απλώς κοιτάζει τον άλλο τρόπο.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες είναι συντηρητικοί όπως ο Trump-υποστηρικτής και η ακραιος συντηρητικός Sheldon Adelson. Ξέρουν σε αντάλλαγμα για τις δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων τους, 45.000 νέοι εβραίοι κάθε χρόνο θα επιστρέψουν λιγότερο επικριτικοί απέναντι στο Ισραήλ από ό, τι όταν έφυγαν.
Το Birthright είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του πολιτιστικού πολέμου του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους και γιατί χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να τον προκαλέσουμε στο gala, δημιουργώντας ισχυρότερα δίκτυα νέων ακτιβιστών και υποστηρίζοντας τους νέους Εβραίους να επιστρέψουν το Berthright. Δώστε αυτό που μπορείτε τώρα
ΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ $ 4
ΝΑΙ θα δωρίσω $ 8

ΝΑΙ θα δωρίσω 16 δολάρια

ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ
Το ταξίδι είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, αλλά υπάρχει ένα τεράστιο κόστος. Οι Παλαιστίνιοι, των οποίων η γη και τα δικαιώματά τους κλέβονται. Οι νέοι συμμετέχοντες που χάνουν την ευκαιρία να μάθουν πραγματικά τι συμβαίνει στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Και τις πιθανότητες για ένα δίκαιο και ειρηνικό μέλλον.
Εναπόκειται σε εμάς να το μεταστρέψουμε και αυτό ξεκινά τώρα.
Με ελπίδα,
Ari

e-h είπε...


Latin America 2017 – Cuba sessions confirmed
With countries across Latin America facing a resurgent right and the threat of intervention from Trump, this year's Latin America Conference will be the most crucial yet.
Latin America 2017 takes place at the TUC Congress House on Saturday 2 December.
The largest event of the year for Latin America solidarity in Britain – now in its 13th year –will feature an impressive line up of ambassadors, academics, MPs, trade unionists, activists, campaigners, journalists and artists to discuss the politics of the region including plenary sessions in the main hall and many smaller, interactive seminars, film and much more.
Featuring contributions from over 50 speakers, from Bolivia, Brazil, Cuba, Ecuador, Nicaragua, Venezuela and the UK, speaking in 20 sessions to provide an insight into the history, culture, politics and progressive currents and threats in the region. There will also be a Latin American film festival and stalls throughout the day.
As well as the main plenary sessions, three seminars on Cuba have also been confirmed:
1] Che Guevara - a revolutionary legacy
Fifty years after the CIA ordered the assassination of Ernesto Che Guevara in Bolivia, the legacy of the Argentinian revolutionary is as powerful as ever. We look back on his life, role in the Cuban Revolution, and how his ideas continue to help shape a better, more just world, in Cuba, Latin America and beyond. With Dr Steve Wilkinson, academic and expert on Cuba and Bernard Regan, National Secretary, Cuba Solidarity Campaign.

e-h είπε...


2] Democracy in Cuba - the 2018 elections and beyond
Raul Castro intends to step down as president of Cuba following the country’s 2018 elections, in accordance with the new ten year term limit. As the "revolutionary generation" retires from public office, how will Cuba’s system of participatory democracy give the people a say in decision making and choosing their leaders of tomorrow? Lauren Collins, academic and researcher on Cuban democracy and Tony Kapcia, head of the University of Nottingham’s Centre for Research on Cuba.
3] Back to the future with Donald Trump
Donald Trump has turned back the clock on Cuba-US relations to win right-wing votes in Miami. His aggressive posturing has mutated into concrete measures against the island, tightening the blockade and attacking diplomatic relations. How will Cuban socialism survive the onslaught and what can solidarity campaigners do to help? With H.E. Teresita Vicente, Cuban Ambassador, George Galloway, former MP and broadcaster, Philipa Harvey, former NUT President, and Rob Miller, CSC director.
Book your tickets here now
Joining Cuban Ambassador HE Teresita Vicente are David Choquehuanca Cespedes (Bolivia and ALBA), Egle Sanchez (Venezuelan TUC), HE Carlos Abad (Ecuadorian Ambassador), HE Rocio Maniero (Venezuelan Ambassador), HE Roberto Calzadilla (Bolivian Ambassador), HE Guisell Morales-Echaverry (Nicaraguan Ambassador) and Julia Felmanas, Brazil.
British speakers include Ken Loach, Ken Livingstone, Kate Hudson (CND), Lindsey German (Stop the War Coalition), Victoria Brittain (journalist), Chris Williamson MP and George Galloway.
Waged tickets are £10 and can be purchased online here

Unwaged tickets are £8 and can purchased online here

Or call 0207 490 5715 to pay by card or pay by cheque payable to CSC (Latin America 2017,) and send to CSC c/o Unite, 33-37 Moreland Street, London, EC1V 8BB.
Spread the word

Invite all your contacts to the event on Facebook here and share this link to the event regularly on your profiles and pages.
Follow us on twitter at @Latamerica17, re-tweet our conference announcements and send your own messages linking to the event!
We look forward to seeing you at Congress House on Saturday 2 December.
Yours in solidarity
The Cuba Solidarity Campaign team

e-h είπε...

Λατινική Αμερική 2017 - Οι συνόδους της Κούβας επιβεβαίωσαν
Με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να αντιμετωπίζουν ένα αναζωπυρωμένο δικαίωμα και την απειλή της παρέμβασης του Trump, η φετινή Διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής θα είναι η πιο κρίσιμη ακόμα.
Η Λατινική Αμερική 2017 λαμβάνει χώρα στο συνέδριο του TUC το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.
Το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για την αλληλεγγύη στη Λατινική Αμερική στη Βρετανία - τώρα στο 13ο έτος - θα περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή σειρά από πρεσβευτές, ακαδημαϊκούς, βουλευτές, συνδικαλιστές, ακτιβιστές, αγωνιστές, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες για να συζητήσουν την πολιτική της περιοχής, συνεδριάσεις ολομέλειας στην κύρια αίθουσα και πολλά μικρότερα, διαδραστικά σεμινάρια, ταινίες και πολλά άλλα.
Συμμετέχοντας από 50 ομιλητές από τη Βολιβία, τη Βραζιλία, την Κούβα, τον Ισημερινό, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα και το Ηνωμένο Βασίλειο, μιλώντας σε 20 συνεδρίες για να δώσει μια εικόνα για την ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική και τα προοδευτικά ρεύματα και απειλές στην περιοχή. Θα διοργανωθεί επίσης ένα λαογραφικό φεστιβάλ και πάγκοι της Λατινικής Αμερικής όλη την ημέρα.
Εκτός από τις κύριες συνεδριάσεις της ολομέλειας, επιβεβαιώθηκαν επίσης τρία σεμινάρια για την Κούβα:
1] Τσε Γκεβάρα - μια επαναστατική κληρονομιά
Πενήντα χρόνια μετά τη διαταγή της CIA για τη δολοφονία του Ernesto Che Guevara στη Βολιβία, η κληρονομιά του Αργεντινικού επαναστάτη είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ. Εξετάζουμε τη ζωή του, τον ρόλο του στην Κουβανέζικη Επανάσταση και πώς οι ιδέες του συνεχίζουν να βοηθούν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου στην Κούβα, τη Λατινική Αμερική και πέραν αυτού. Με τον Δρ Steve Wilkinson, ακαδημαϊκό και εμπειρογνώμονα στην Κούβα και τον Bernard Regan, Εθνικό Γραμματέα, Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Κούβας.

e-h είπε...

2] Δημοκρατία στη Κούβα - οι εκλογές του 2018 και μετά
Ο Ραούλ Κάστρο σκοπεύει να αποχωρήσει από την προεδρία της Κούβας μετά τις εκλογές της χώρας του 2018, σύμφωνα με το νέο δεκαετές όριο. Καθώς η «επαναστατική γενεά» αποχωρεί από το δημόσιο αξίωμα, πώς το σύστημα συμμετοχικής δημοκρατίας της Κούβας θα δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να πάρουν αποφάσεις και να επιλέξουν τους ηγέτες του αύριο; Lauren Collins, ακαδημαϊκός και ερευνητής για την κουβανική δημοκρατία και Tony Kapcia, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας του Πανεπιστημίου του Nottingham για την Κούβα.
3] Επιστροφή στο μέλλον με τον Donald Trump
Ο Ντόναλντ Τράμπμ επέστρεψε το ρολόι στις σχέσεις Κούβας-ΗΠΑ για να κερδίσει δεξίες ψήφους στο Μαϊάμι. Η επιθετική στάση του έχει μεταλλαχθεί σε συγκεκριμένα μέτρα εναντίον του νησιού, ενισχύοντας τον αποκλεισμό και επιβάλλοντας διπλωματικές σχέσεις. Πώς θα επιβιώσει ο κουβανικός σοσιαλισμός η επίθεση και τι μπορούν να κάνουν οι αγωνιστές αλληλεγγύης για να βοηθήσουν; Με H.E. Teresita Vicente, πρεσβευτής της Κούβας, George Galloway, πρώην βουλευτής και ραδιοτηλεοπτικός φορέας, Philipa Harvey, πρώην πρόεδρος της NUT, και Rob Miller, διευθυντής της CSC.
Κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ τώρα
Ο κ. Carlos Abad (πρεσβευτής του Εκουαδόρ), ο HE Rocio Maniero (πρεσβευτής της Βενεζουέλας), ο HE Roberto Calzadilla (Βολιβιανός Πρέσβης), ο HE Guisell Morales, ο David Choquehuanca Cespedes (Βολιβία και η ALBA), ο Egle Sanchez -Echaverry (πρεσβευτής της Νικαράγουας) και η Τζούλια Φελμανά, Βραζιλία.
Οι Βρετανοί ομιλητές συμπεριλαμβάνουν τον Ken Loach, τον Ken Livingstone, τον Kate Hudson (CND), τον Λίντσεϊ Γερμανού (Σταματήστε τον πολεμικό συνασπισμό), τη Βικτώρια Brittain (δημοσιογράφο), τον κ. Chris Williamson και τον George Galloway.
Τα εισιτήρια που διαμένουν είναι £ 10 και μπορούν να αγοραστούν online εδώ

Τα μη ανθεκτικά εισιτήρια είναι £ 8 και μπορούν να αγοραστούν online εδώ

Ή τηλεφωνήστε στο 0207 490 5715 για να πληρώσετε με κάρτα ή να πληρώσετε με επιταγή πληρωτέα στην CSC (Λατινική Αμερική 2017) και στείλτε στην CSC c / o Unite, 33-37 Moreland Street, Λονδίνο, EC1V 8BB.
Διέδωσέ το

Προσκαλέστε όλες τις επαφές σας στο συμβάν στο Facebook εδώ και μοιραστείτε αυτό το σύνδεσμο με την εκδήλωση τακτικά στα προφίλ και τις σελίδες σας.
Ακολουθήστε μας στο twitter στο @ Latamerica17, επαναδημιουργήστε τις ανακοινώσεις μας στο συνέδριο και στείλτε τα δικά σας μηνύματα που συνδέονται με την εκδήλωση!
Ανυπομονούμε να σας δούμε στο Congress House το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.
Δικός σου στην αλληλεγγύη
Η ομάδα εκστρατείας αλληλεγγύης της Κούβας