Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Τεταρτη 29 Νοεμβριου 2017



Οπως ολοι εσεις θα ξέρετε, το Ασπρομόντε ήταν μέχρι πριν Χτες, η Βάση της Παλαιο-Ελληνικής Ντραγκέτα...
aspromonte-dionyshs savopoulos
https://www.youtube.com/watch?v=JEi4ZicNaNw
Καλημέρα.. Έχω ζήσει εκεί πέρα και λατρεύω την Νότια Ιταλία..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παραπονο της Μαφιας. Ολοι ξερουν ποιοι ειμαστε. Λοιπον? Γιατι δεν τα βαζει κανεις μαζι μας?
 ANDRA MOU PAEI
https://www.youtube.com/watch?v=y5FoAzUKD-E



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ειναι αναμφισβητητο οτι η ΛΑΕ οπως και η ανταρσυα μετεχουν το κινημα των ειρηνοδικειων στον αγωνα κατα των πλειστηριασμων. Μιλανε για πρωτη κατοικια και λαικη περιουσια. Το πρωτη κατοικια ειναι πραγματι συγκεκριμενο. Με τον ορο ''πρωτη κατοικια'' εννοουμε συγκεκριμενα πραγματα και ολοι οι ανθρωποι κατανοουμε το ιδιο. Με τον ορο λαικη περιουσια? Τι σημαινει λαικη περιουσια και με ποια κριτηρια προσδιοριζεται? Μεχρι σημερα δεν εχουν απαντησει . Οι θολοι στοχοι οπου ο καθενας καταλαβαινει οτι θελει δεν βοηθανε το κινημα . Αντιθετως το υπονομευουν . Εμεις στο ειρηνοδικειο ιλιου παροτι δεν ειμαστε κομμα μιλαμε ξεκαθαρα. Σωζουμε τα παντα που πλειστηριζονται απο κρατος και χρηματιστικο κεφαλαιο(υπερεθνικο και εγχωριο) καθως και απο ιδιωτες που λειτουργουν μαυραγοριτικα. Αυτη μας η σταση οφειλετε στο γεγονος οτι στη χωρα εχει καταλυθει καθε εννοια εθνικης και λαικης κυριαρχιας. Το ελληνικο κρατος ειναι μια κρατικη μορφη νεοαποκιας σε καθεστως διεθνους οικονομικου ελεγχου και ξενης επιτροπειας. Οταν αυτα αποκατασταθουν στοιχειωδως θα δουμε ποιος θα πληρωσει τι . Η μοναδικη εξαιρεση που κανουμε ειναι οταν απο τον πλειστηριασμο θα ωφεληθουν εργαζομενοι δηλαδη θα πληρωθουν δεδουλευμενα και κατα περιπτωση ΠΑΝΤΑ οταν ο ''επισπευδων '' ειναι ιδιωτης

Έκκληση στους συμβολαιογράφους: Σώστε τις πρώτες κατοικίες και τις λαϊκές περιουσίες
Iskra – 26/11/2017
Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Δευτέρας (27/11).
Απευθύνουμε απ’ αυτές τις στήλες μια ύστατη ανθρωπιστική έκκληση στον δημοκρατικό πατριωτικό κόσμο των συμβολαιογράφων της Αθήνας, του Πειραιά, των Δωδεκανήσων και του Νότιου Αιγαίου, μπροστά στην Γενική Συνέλευση του κλάδου την Δευτέρα 27/11 στις 2μμ στην Αθήνα (Γενναδίου 4).
Μην επιτρέψετε, αγαπητοί συμβολαιογράφοι, σε τράπεζες, fund, κυβέρνηση και τρόικα να σας χρησιμοποιήσουν ως όχημα για εκπλειστηριάσουν και να αρπάξουν τα σπίτια και τις μικρές περιουσίες του ελληνικού λαού, σε μια αρπαγή, πραγματική ληστεία και λεηλασία, που προγραμματίζεται να ανέλθει στα 15 δις ευρώ μέχρι τέλους του 2019!!!
Παρακαλούμε μην συνεργήσετε σε μια τέτοια απανθρωπιά, σεβόμενοι την τιμή και την ιστορία του κλάδου σας. Στο όνομα του σεβασμού της αξιοπρέπειας και των αξιών σας.
Παρακαλούμε να μην επιτρέψετε στους εαυτούς σας να μετατραπείτε σε εργαλείαστα χέρια μιας σκληρής επίορκης ομάδας που εκπροσωπεί, τάχα, τον Σύλλογό σας και στην ουσία παίζει το παιχνίδι τραπεζών και άνομων συμφερόντων.
Μην επιτρέψετε σε αυτήν τη μικρή επίορκη ομάδα με τους “κολλητούς” της να αξιοποιήσει το γεγονός, ότι αυτή η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (27/11) θεωρείται ότι θα έχει απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των συμμετεχόντων, ώστε να λάβει λαοκτόνες αποφάσεις, με ελάχιστο αριθμό παρόντων, εξαιτίας της μη προσέλευσης και της αποχής του μεγάλου αριθμού των συμβολαιογράφων.
Προσέλθετε, αγαπητοί/-ές συμβολαιογράφοι όλοι/-ες στην Γενική Συνέλευση ή στείλτε σχετικές εξουσιοδοτήσεις και πράξετε αυτό που σας επιβάλλει η συνείδησή σας ως Έλληνες πολίτες, πατριώτες και δημοκράτες.
Κλείστε τ’ αυτιά σας στις συκοφαντίες και τις ψευτιές.
Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ένα ειρηνικό, ενωτικό, αγωνιστικό κίνημα, δεν έχει απολύτως τίποτα εναντίον σας, εναντίον της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοκρατικού και έντιμου συμβολαιογραφικού κόσμου, τους λειτουργούς του οποίου εκτιμά και σέβεται ως ανθρώπους και επαγγελματίες.
Αντίπαλοί μας είναι τα «κοράκια» και τα κυκλώματα, οι τροϊκανοί και ριψάσπιδες, που μέσα στην κρίση, ως άλλοι μαυραγορίτες,, θέλουν να πιουν το αίμα του φτωχού και μικρομεσαίου νοικοκυριού και να πετάξουν τον κόσμο στον δρόμο, στον εξευτελισμό, τον διασυρμό και στην απελπισία.
Η αποστολή και η λειτουργία των συμβολαιογράφων δεν είναι να έχουν την ευθύνη οποιασδήποτε πλατφόρμας για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ούτε να λειτουργούν με αδιαφάνεια, υπό την μπότα των ΜΑΤ και με τον χημικό πόλεμο των τελευταίων κατά του κινήματος.
Αν κυβέρνηση και κράτος θέλουν να διαπράξουν εγκλήματα, ας το κάνουν ερήμηνσας.
Ελπίζουμε οι αποφάσεις σας να δικαιώσουν τις καλύτερες παραδόσεις αυτού του τόπου και αυτού του λαού!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η άρνηση εισόδου της Λάιλα Καλίντ και η απόσυρση της εισόδου της στην Ευρώπη απέδειξε την ανικανότητα των ιταλικών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων πριν από τον εκβιασμό, και ότι η ελεύθερη φωνή της και οι ειλικρινείς της θέσεις εξακολουθούν να τις φοβούνται και να τις κυνηγουν.
Ωστόσο, παρά τις πιέσεις, τις συκοφαντίες και τις προκλήσεις, και παρά την άρνηση της Λάιλα να εισέλθει στην Ιταλία, η Αραβική Δημοκρατική Ένωση αποφάσισε να μην ακυρώσει το συμπόσιο με την ευκαιρία της επετείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (Μέτωπο) , που θα μοιραστεί. Η συντροφισα είναι στο skype.

Παλαιστινιακή Αραβική Δημοκρατική Ένωση – Ιταλία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ !!!
Τελικά αποτελέσματα εκλογών Δ.Σ.Α.:
Το Ενωτικό Αριστερό Ψηφοδέλτιο της Εναλλακτικής Παρέμβασης - Δικηγορική Ανατροπή (που το στηρίξαμε με χέρια και με πόδια, και που υποστηρίχτηκε από ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πέτυχε να εκλέξει 1 σύμβουλο στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. με ποσοστό μάλιστα μεγαλύτερο από το ψηφοδέλτιο του Σύριζα (και κλάαααμα οι Συριζαίοι), αλλά κι από αυτό του Μαντά!
Δηλαδή εμείς πήραμε 4,55 %, οι συριζαίοι 4,36% και ο Μαντάς 3,80 %..
Οι αγώνες αργούν, αλλά σιγά σιγά βρίσκουν δικαίωση!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάλεσμα: Τετάρτη 29/11 Όλοι στα ειρηνοδικεία και στα συμβολαιογραφικά γραφεία

Απαντάμε μαζικά και μαχητικά στις άθλιες μεθοδεύσεις του προέδρου των Συμβολαιογράφων και των εντολέων του για να ανατραπεί η απόφαση της πλειοψηφίας των συμβολαιογράφων για αποχή από τους πλειστηριασμούς.
Τετάρτη πρωϊ 29/11 όλοι και όλες έξω από τα γραφεία των συμβολαιογράφων
που ανέλαβαν να υλοποιήσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
-Στην Αθήνα ώρα ώρα 9.30 δίνουμε ραντεβού έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της οδoύ Π.Π. Γερμανού 7 (περισσότερο γνωστή η οδός σαν Ι. Παπαρηγόπουλου.)- Πλατεία Κλαυθμώνος.
-Τετάρτη απόγευμα ώρα 16.00 όλοι και όλες στα ειρηνοδικεία για να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.
 Καταγγέλλουμε την απόφαση όσων συμβολαιογράφων δέχθηκαν, υπηρετώντας δουλικά τους τραπεζίτες και τα κοράκια, να υλοποιήσουν τα πιο βάρβαρα σχέδια ενάντια στην πλειοψηφία του λαού, λεηλατώντας το βιός που της έχει απομείνει από τις πολιτικές των μνημονίων. Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος ανέλαβε τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας και ενός καταστήματος στη Ν. Ερυθραία που επισπεύδεται από την Eurobank.
Οι συμβολαιογράφοι που ανέλαβαν να εγκαινιάσουν το σφαγείο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Αποτελούν τη μειοψηφία των συμβολαιογράφων όλης της χώρας, εκείνη τη μειοψηφία που σήμερα με τη συμμετοχή της στο πραξικόπημα του Γ. Ρούσκα έγραψε την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του κλάδου.

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι και όλες αύριοΤετάρτη 29/11 και ώρα 09.30 π.μ.
στην οδό Ακαδημίας 31
Λόγω χρονικής μετάθεσης από την Eurobank του αυριανού ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που επρόκειτο να γίνει στην  πλ.Κλαυθμώνος οδός Π.Π.Γερμανού 7, ο τόπος συνάντησης και διαμαρτυρίας μετατίθεται στην οδό Ακαδημίας 31 την ίδια ώρα δηλ. 09.30 π.μ.
Η διαμαρτυρία αυτή δεν αφορά τους δύο (2) πλειστηριασμούς που γίνονται στο συμβολαιογραφικό γραφείο, αλλά γίνεται κατά της θεσμοθέτησης της διαδικασίας αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των συμβολαιογράφων που συμμετέχουν σ' αυτή τη διαδικασία, μετά την πραξικοπηματική και παράνομη απόφαση του προέδρου τους Ρούσκα και της απονομιμοποιημένης διοίκησης του συλλόγου τους.
Και αύριο το μεσημέρι στις 03.30 συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα Γιάννενα έξω απο το μάρκετ ιν έχουν γινει 11 συλλήψεις (;;) αναγκαιότητα η κοινή μαζική δράση όλων των σωματείων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο που απορρέει ο εργοδοτικός τσαμπουκας του μάρκετ ιν; Μα απο μια κυβέρνηση που κάνει πλάτες στους εργοδότες και το κεφάλαιο.
Ποια ειναι ή πρέπει να ναι η απάντηση των εργατών ;
Ο συνεχής και αδιάκοπος εργατικός αγώνας ενάντια στην εργοδοσία κ την κυβέρνηση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑΝΩ ΟΝΕΙΡΑ,ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ,ΖΩΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ .
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ «ΤΙΜΗ»,»ΧΑΡΑ», «ΕΥΚΑΙΡΙΑ» ΤΟΝ ΠΡΕΔΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.Ο ΠΡΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΙΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ.
ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ,ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ....ΑΠΛΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΙΚΗ..ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.-  ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τους λόγους που εκτίθενται στην χθεσινή αίτηση της Συμβολαιογράφου κας Ελ. Καραγεωργοπούλου, κανένας πλειστηριασμός, ηλεκτρονικός ή μη, δεν μπορεί να γίνει σήμερα.
Και κάθε πλειστηριασμός που θα επιχειρηθεί είναι άκυρος.
Τα έγγραφα που ζητεί με την αίτησή της δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί.
Θα ακολουθήσουν νέες νομικές ενέργειες.
Ζωη Κωνσταντοπουλου




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είπε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας προς Μουσουλμάνους: «Αν ο Θεός μας σας ενοχλεί, σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη»;
21 Νοεμβρίου 2017
http://ellinikahoaxes.gr/2017/11/21/julia-gillard-hoax/
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Julia Gillard προέβη στις παρακάτω δηλώσεις σχετικά με τους μουσουλμάνους της Αυστραλίας. Είναι όμως αλήθεια;
Παλιότερα το ίδιο άρθρο κυκλοφορούσε με διαφορετικό τίτλο. «Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!»
Το παραπάνω δημοσίευμα είναι ένα κλασικό hoax του εξωτερικού που μεταφράστηκε και κυκλοφορεί για χρόνια στα ελληνικά ιστολόγια. Ουδέποτε η Julia Gillard που ήταν πρωθυπουργός της Αυστραλίας από 24 Ιουνίου 2010 – 27 Ιουνίου 2013, από το Εργατικο Κομμα, έχει κάνει τις παραπάνω δηλώσεις για τους μουσουλμάνους. Τέτοιου είδους δηλώσεις θα έπρεπε να υπήρχαν σε έγκυρα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με μια απλή αναζήτηση θα είχε αποτελέσματα με σχετικά δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες της Αυστραλίας. Όμως δεν υπάρχει τίποτα σχετικό, παρά μόνο αναπαραγωγές του ίδιου κειμένου.
Αν πάμε πίσω στο χρόνο (2009) και πριν γίνει πρωθυπουργός η Julia Gillard, θα βρούμε τις ίδιες δηλώσεις με τον ισχυρισμό πως ανήκουν στον Kevin Rudd που ήταν πρωθυπουργός της Αυστραλίας από το Εργατικο Κομμα, από τις 3 Δεκεμβρίου 2007 – 24 Ιουνίου 2010, και τον διαδεχτηκε η Julia Gillard. Αλλά ούτε αυτός προέβη σε αυτές τις δηλώσεις.
Το 2005, ο Υπουργός Παιδείας, Brendan Nelson, της συμμαχιας του Φιλελευθερου Κομματος με το Εθνικο Κομμα, είχε αναφέρει πως  θα συναντηθεί με την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ισλαμικών Συμβουλίων (AFIC) για να βρουν τρόπους ώστε να διδαχθούν τις αξίες της αυστραλιανής κοινωνίας τα παιδιά των μουσουλμάνων. «Αν θέλουν να είναι Αυστραλοί, αν θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην Αυστραλία, θα πρέπει τα παιδιά να διδάσκονται και να δέχονται τις αξίες και τις πεποιθήσεις της Αυστραλίας. Αν δεν θέλουν να τις υιοθετήσουν τότε να φύγουν.»
Ο τότε πρωθυπουργός Τζων Χάουαρντ, της συμμαχιας του Φιλελευθερου Κομματος με το Εθνικο Κομμα, είπε ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να πάει σε τζαμιά, και σε ισλαμικές σχολές για να εξασφαλίσει ότι δεν κηρύττουν την τρομοκρατία.
«Θέλω να πω ότι δεν έχω καμία επιθυμία και ούτε είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να παρέμβει οπωσδήποτε στην ελευθερία ή την πρακτική της θρησκείας. Αλλά έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε, εάν υπάρχει, σε οποιοδήποτε τμήμα της ισλαμικής κοινότητας, κήρυγμα της τρομοκρατίας».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντός των ημερών κατατίθεται και η τροπολογία που θα ορίζει ότι για να προκηρυχθεί απεργία απαιτείται η υπερψήφισή της από το 50%+1 των μελών του σωματείου. Μια μεθόδευση που όσες φορές επιχείρησαν να την περάσουν, εδώ και διεθνώς, προκάλεσε μεγάλες αντιστάσεις.
Στο παλιότερο αυτό άρθρο μου αναφέρομαι στην ανάλογη επίθεση κατά του συνδικαλιστικού κινήματος το 1976.
Ο νόμος 330 και η 25η Μαΐου 1976
Διαβάστε περισσότερα: http://alexatosgiorgos.webnode.gr/news/o-nomos-330-kai-i-25i-maioy-1976/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ!
Οι συλληφθέντες τούρκοι και κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες κρατούνται από το πρωί και ανακρίνονται, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα ονόματά τους και χωρίς να επιτραπεί η οποιαδήποτε επικοινωνία τους με δικηγόρους.
Δεν με νοιάζει αν θα χαρακτηριστώ αφελής και ίσως να είμαι, αλλά θεωρώ πως αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση όσων συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα και διώχτηκαν εκείνα τα χρόνια, και σήμερα είναι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να υψώσουν δημοσίως φωνή διαμαρτυρίας.
Το οφείλουν στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στην ελληνική αντιδικτατορική Αντίσταση και προς τους εαυτούς τους εκείνων των χρόνων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ρίτσος ήταν εθνικιστής, μιας και έγραφε πως "αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτω απ' τα ξένα βήματα" των ναζί. Νεκρόφιλος ο Παναγούλης, που έγραφε "οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί". Να μην αποκήρυττε και τον Μανόλη Αναγνωστάκη που τον βρήκε ρατσιστή, καθώς έγραφε για "μαύρους και κίτρινους και πράσινους";
Οσονούπω θα περιλάβει και τον Λοϊζο για τα "Νέγρικα" και τον Μιχάλη Κατσαρό. Μα να λέει πως τον γέννησε "η απελευθέρωση των νέγρων"; Να μην ξέρει στη δεκαετία του '50 στην Ελλάδα ότι η λέξη αυτή είναι προσβλητική για τους Αφροαμερικάνους;
Και τον Μαγιακόφσκι θα κατατροπώσει για σεξισμό. Γιατί "σύννεφο με παντελόνια";
Έχει μέλλον μπροστά του ο Γαβριηλιδης, ο μπούλης των Βρυξελλών. Τυπική περίπτωση Χατζατζάρη, που παίρνει την αλήθειά μας και τηνε κάνει λιώμα.
Σχολιο.- Καλά,  έχω διαβάσει πολλές απιθανότητες από αυτόν τον Γαβριηλιδη. Και νομίζω οτι στο κείμενο αυτό κατηγορεί τον Αναγνωστάκη και για "μνησικακία" απέναντι στους νεους που εξεγείρονταν στο Πολυτεχνείο ενώ ο Αναγνωστάκης το είχε γράψει το 1970 (νομίζω περιλαμβάνεται και στον τίτλο). Μου φαίνεται, απλά του αρέσει να προκαλεί του τύπου νομίζοντας ότι "αποκαθηλώνει" ιερά τέρατα...
Σχολιο.- Ε, ναι! Άσχετος και ανυποψίαστος για την εποχή. Ακριβώς αυτό που λες. Ο Αναγνωστάκης μιλάει για μια ιστορική στιγμή κατά την οποία η Χούντα ήταν γερά εδραιωμένη χωρίς μαζική αντίσταση. Αλλά τι τον νοιάζει αυτό τον Γαβριηλίδη; Αφού κι όταν η νεολαία αυτή εξεγέρθηκε, τρία χρόνια μετά, ήταν κατά τη γνώμη του εθνικιστική. Συνθήματα ήταν αυτά τα "Έξω οι Αμερικάνοι" και "έξω το ΝΑΤΟ"; Τα 'χει πει επανειλημμένα αυτά ο Γαβριηλίδης. Δεν ήταν μόνο η νεκροφιλία του Παναγούλη ενοχλητική εκείνον τον καιρό.
Σχολιο.- τον καλεί η Ροσινάντε όμως ως κεντρικό ομιλητή
 Μα ακριβώς τα ίδια γράφει και ο αρχηγός της Ροσινάντε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΛΟ ΜΙΛΑΝΟ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!
Ποιος είπε πως οι συριζαίοι έπαψαν να 'ναι ευαίσθητοι; Να που δημοσιεύουν την είδηση ότι μητέρα παιδιού με αναπηρία απολύθηκε και οι συνάδελφοί της έκαναν στάση εργασίας. Στο Μιλάνο.
Μόλις προχθές και μάλιστα Κυριακή πρωί, αστυνομικοί στα Γιάννενα εισέβαλαν στα σπίτια απολυμένων εργατών, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν την επόμενη στο αυτόφωρο, μετά από καταγγελία της εργοδοσίας. Ανάμεσά τους και μια μητέρα τριών παιδιών.
Αλλά με τα Γιάννενα θα ασχολούμαστε τώρα; Στο Μιλάνο, που λες...

Μετά την απόλυση μητέρας παιδιού με αναπηρία: Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους των IKEA στο Μιλάνο
Σε δίωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο κατάστημα Ikea του Μιλάνου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες η οποία απολύθηκε διότι, όπως γράφει ο Τύπος, δεν μπορεί να αρχίζει να εργάζεται, κάθε ημέρα, από τις επτά το πρωί
https://left.gr/news/meta-tin-apolysi-miteras-paidioy-me-anapiria-kinitopoiiseis-apo-toys-ergazomenoys-ton-ikea-sto




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν:
"Σήμερα στον Τύπο κυκλοφόρησαν ειδήσεις σχετικά με την προσαγωγή 9 ατόμων τούρκικης και κούρδικης καταγωγής από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Αυτές οι ειδήσεις, πριν την επίσκεψη του Ερντογάν, δημιουργούνται για να ενταθεί η επίθεση ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία.
Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα τη διαχρονική συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το φασιστικό κράτος της Τουρκίας.
Δεν είναι τυχαίο που προβάλλονται ειδήσεις με το ίδιο περιεχόμενο και στον τούρκικο τύπο. Το ελληνικό κράτος και η αστυνομία θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας πριν την άφιξη του Ερντογάν και να δυναμώσουν τους δεσμούς τους και την συνεργασία τους με το φασιστικό κράτος της Τουρκίας.
Το DHKPC αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική οργάνωση» μόνο από τα ιμπεριαλιστικά κράτη και τους συνεργάτες τους. Επειδή το DHKPC είναι αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική οργάνωση. Το DHKPC αντιστέκεται στον φασισμό και δεν αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική οργάνωση» από τον τούρκικο και τους άλλους λαούς.
Το ελληνικό κράτος και η αστυνομία πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Ποιοι είναι οι 9 που προσήχθησαν με την κατηγορία ότι είναι μέλη του DHKPC. Πρέπει να γνωστοποιηθούν άμεσα τα ονόματά τους, να μην καταπατηθούν τα δικαιώματά τους και να τους επιτραπεί άμεσα η επικοινωνία με δικηγόρους της επιλογής τους.
Η επαναστατική δράση δεν είναι έγκλημα, είναι τιμή.
Το ελληνικό κράτος πρέπει να διακόψει τη συνεργασία του με το φασιστικό κράτος της Τουρκίας''.
Σχολιο.- Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Πάγκαλος με την παράδοση Οτσαλάν. Μια ζωή γιουσουφάκια οι μαλάκες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φιλοξενούμενοι δεν δικαιούνται μέρισμα.
Πόσο ξευτιλισμένοι μπορεί να είναι εκείνοι που το σκέφτηκαν και το αποφάσισαν!
Πόσο κοινωνικά ανάλγητοι όσοι τους επευφημούν!
Όπως και σε κάθε πόλεμο, έτσι και στον πόλεμο κατά των φτωχών που έχουν εξαπολύσει οι γόνοι των εφοπλιστών και τα άλλα πλουσιόπαιδα που κυβερνάνε αυτόν τον τόπο, χρειάζεται και η ιδεολογική προετοιμασία. Στην προκειμένη περίπτωση, η καλλιέργεια του μίσους προς τον κόσμο που στερείται έως και τη στέγη.
Δεν έχεις σπίτι δικό σου ή τη δυνατότητα να νοικιάσεις; Θα πεθάνεις!
Σχολιο.- Εγώ ανήκω Σ αυτούς και παρότι παίρνω το Ελαχιστο εγγυημένο εισόδημα δεν δικαιούμαι, λέει, επειδή τα παιδιά μου δεν μου παίρνουν ενοίκιο από το σπίτι που μου παραχωρούν να ζω. Αλήτες...

Σχολιο.- Κι εγω επειδη φιλοξενω μια φιλη που δεν ειχε πού να μεινει. Δε μετανοιωνω ομως.
Σχολιο.- Εγώ θα σταματήσω να λέω δημοσίως πως μένω σε σπίτι που μου 'χει παραχωρήσει φίλος. Μην τον κάψω τον άνθρωπο!
Σχολιο.- Βέβαια αν είσαι άστεγος δεν δικαιούσαι επιδομάτων. Αυτό έλεγε και έκανε και η Θάτσερ. Μετά όμως, αναγκάστηκε να τους στεγάσει σε ξενώνες, ώστε να έχουν διεύθυνση. Πού τέτοια τύχη εδώ?
Σχολιο.- Φιλοξενώ μία αστεγη καί άνεργη εδώ και τρια χρόνια.Δεν μπορει να παρει τιποτε.Μία άλλη εδω κοντα που εχει ενα σπιτι στην κατοχή της τα παιρνει όλα.Επίσης αν δεν έχεις ηλεκτρικό δεν παίρνεις το κοινωνικο μερισμα.Στην Αττική πολλές οικογενειες δεν έχουν φως.Κατα τα άλλα ανεμίζαμε τά Ευρώ απ τό ΑΤΜ.Τρομαρα τους.Ειναι φοβερό οι ηλίθιοι νά θεωρούν τούς άλλους πιό ηλίθιους απο αυτούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΡΩ! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ. ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΤΑΧΑΟΥ...
Το αν είσαι ή όχι δημοκράτης, αριστερός ή απλώς άνθρωπος ευαίσθητος απέναντι στην κοινωνική αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, τον πόλεμο, τον φασισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό κ.λπ., δεν κρίνεται από γενικόλογες διακηρύξεις ούτε με αναφορές στο τι έκανες και τι έλεγες πριν από δεκαετίες. Ούτε καν πριν από λίγα χρόνια.
Κριτήριο είναι η στάση σου μπροστά στα ζητήματα που προκύπτουν μέσα στην καθημερινότητα.
Και ξέρεις πολύ καλά τίνος το μέρος παίρνεις κάθε φορά, όταν τοποθετείσαι ή και όταν σωπαίνεις.
Το σκέφτομαι κάθε που τα ΜΑΤ μακελεύουν μια διαδήλωση κι εσύ ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες ή αμφισβητείς κιόλας το αν έριξαν χημικά και ξυλοκόπησαν κόσμο.
Κάθε που ένας απελπισμένος αυτοκτονεί κι εσύ λες ότι και πριν το 2015 αυτοκτονούσαν άνθρωποι.
Κάθε που βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα φτωχόσπιτο κι εσύ λογαριάζεις τετραγωνικά μέτρα.
Κάθε που ένας άνθρωπος λέει ότι δεν έχει πόρους ζωής και τον έχουν αποκλείσει από κάθε κοινωνική παροχή κι εσύ αναφέρεσαι σε αριθμούς που παίρνουν αυτές τις παροχές.
Το σκέφτομαι όταν μαθαίνεις πως εξευτελίζονται γυναίκες στις φυλακές κι εσύ σωπαίνεις. Όπως σωπαίνεις κι όταν η κυβέρνηση που στηρίζεις στέλνει όπλα για να δολοφονούνται παιδιά σε κάποια άλλη χώρα. Ή όταν συλλαμβάνονται αγωνιστές της δημοκρατίας που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα σου, διωκόμενοι από ένα καθεστώς όπως αυτό της γειτονικής Τουρκίας.
Κι όταν βγαίνεις να τα υποστηρίξεις κι αυτά, στο πλαίσιο μιας ρεαλιστικής αντίληψης για την πολιτική, το ξέρεις και το ξέρω πως είσαι έτοιμος να αποδεχτείς και να στηρίξεις τα πάντα. Πως δεν διαφέρεις σε τίποτα από εκείνους που ο ρεαλισμός τους τους έκανε να δικαιολογούν την ανάγκη των Νταχάου και της εξολόθρευσης πληθυσμών. Κι αυτοί στο όνομα του ρεαλισμού το έκαναν.
Μήπως αν η κυβέρνησή τους δεν έφτιαχνε στρατόπεδα συγκέντρωσης αυτά θα έπαυαν να υπάρχουν; Ή θα σταματούσαν οι πόλεμοι αν δεν έκανε πόλεμο η ίδια;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι όμως ισχύει! Από το ΣΥΡΙΖΑ τους έχουν δώσει μια θεσούλα να βγάζουν μισθουδάκο σ' αυτούς τους καιρούς που εξαθλιώνουν την πλειονότητα του κόσμου, κι αυτοί μπαίνουν και βρίζουν τους αριστερούς που μιλάνε γα φτώχεια, που καταγγέλλουν εγκλήματα πολέμου και εξευτελιστικά βασανιστήρια κρατούμενων γυναικών, που μιλάνε για αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων κ.λπ.
Τραγικό, αλλά αληθινό! Όπως ακριβώς οι οπαδοί της ΕΡΕ, που ενώ οι άλλοι έπαιρναν διαβατήριο για Γερμανία αυτοί βολεύονταν σε κάνα θυρωρείο ή ως καθαρίστριες σε κάνα υπουργείο. Με αντάλλαγμα να βρίζουν τους κομμουνιστές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΕΞΤΕ! ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΡΙΣΜΑ!
Κι έτσι ξαφνικά, με αφορμή το μέρισμα, διαπιστώνουν τόσοι και τόσοι ότι οι άνθρωποι είναι απατεώνες!
Βρε, δεν πρόκειται να σας δώσουν κανένα μέρισμα! Νομίζατε πως κάνω πλάκα εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο που τους αποκαλύπτω ως απατεώνες, λέγοντας πως δεν δίνουν ούτε το ψευτοεπίδομα των 200 ευρώ;
Πρέπει να 'σαι του κομματικού μηχανισμού για να το πάρεις. Να χαίρεσαι που δολοφονούνται παιδιά στην Υεμένη, να καμαρώνεις που ο Τσίπρας κάνει διακοπές σε ακριβές θαλαμηγούς εφοπλιστών, να γουστάρεις που ανεβαίνουν οι μετοχές των Σταθάκη - Τσακαλώτου στις εταιρίες που μας έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό, να γουστάρεις που ο Κοντονής ξεγυμνώνει και βασανίζει γυναίκες, και βουτάει τα σπίτια του κόσμου για να τα δώσει στις τράπεζες. Ε! Τότε θα τα πάρεις τα 200 ευρώ!
Να γιατί σ' εμένα δεν τα δίνουν. Σου λέει, είτε του τα δώσουμε είτε όχι, αυτός θα μας εξευτελίζει. Αποκλείεται να χειροκροτήσει την παλιανθρωπιά. Θα σκοτώνουμε παιδιά και θα σωπαίνει; Αδύνατον! Μέσα στα πολλά, λοιπόν, ας λέει κι ένα ακόμα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής χθες το πρωί σε Παγκράτι και Νέο Κόσμο, με εισβολή σε σπίτια τούρκων πολιτικών προσφύγων, με προσαγωγές και άγρια τρομοκρατία.
Εκτελεί και εντολές του Ερντογάν και της ΜΙΤ ο αμόρφωτος εγκληματίας πολέμου, δολοφόνος των παιδιών της Υεμένης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ;
Διάβαζα χθεσινό και σημερινό κύριο άρθρο της φιλοκυβερνητικής "Εφημερίδας των Συντακτών" που αναφέρονται και τα δύο στη συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο με τις πωλήσεις οπλισμού στη Σαουδική Αραβία. Δεν το κρύβω πως έχω υποστεί κάποιο σοκ.
Μέσα στην αφέλειά μου είχα την εντύπωση πως έστω και σε μια παράγραφο θα στηλιτευόταν η πώληση όπλων για τη δολοφονία αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιών.
Ε! Τίποτα απολύτως! Ούτε μια απλή νύξη. Τίποτα! Και τα δύο άρθρα κατακεραυνώνουν την αντιπολίτευση που για να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα έφερε στην επικαιρότητα την πώληση όπλων και τις παρατυπίες κ.λπ. κ.λπ.
Την εφημερίδα αυτή τη διαβάζουν πολλοί απ' αυτούς που λένε ότι είναι ευαίσθητοι σε ζητήματα δολοφονίας αμάχων και παιδιών κ.λπ. κ.λπ. Ε, και; Σάμπως θα σταματήσουν να την αγοράζουν επειδή φτύνει πάνω στους τάφους τους; Αφού κι αυτοί το ίδιο κάνουν, προκειμένου να στηρίζουν την κυβέρνηση των εγκληματιών πολέμου. Συνήθως και την έμμισθη θέση που εξασφαλίζουν όσο υπάρχει αυτή.
Για δολοφονημένα παιδιά θα μιλάμε τώρα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ‬
Στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων του Καρυπίδη και εκφράζουμε την αλληλεγγύη‭ μας στον πολύμηνο αγώνα τους για να τους δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, δικαίωμα αυτονόητο για όλους μας.‬
‭Καταδικάζουμε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο τις συλλήψεις εργαζομένων και αλληλέγγυων που σήμερα 29/11/2017 έγιναν έξω από το Market in, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας στο κατάστημα που είχε προκηρυχθεί για συμπαράσταση στις‬
‭προηγούμενες συλλήψεις εργαζομένων.‬
‭Το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας στην πόλη μας απέναντι στην αντίσταση των εργαζομένων για την προστασία της δουλειάς τους και της ίδιας τους της ζωής είναι στενά συνδεδεμένο και καλύπτεται από την προστασία που παρέχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ασυδοσία του κεφαλαίου που δρα με μοναδικό οδηγό την αύξηση‬
‭της κερδοφορίας του. ‬
‭Αυτή είναι ή «δίκαιη ανάπτυξη» που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση.‬
‭Βία και συλλήψεις αγωνιζόμενων εργαζομένων, απλήρωτα μεροκάματα, απολύσεις.‬
‭Θα μας βρουν όλους απέναντί τους, ενωμένους και αποφασισμένους να δίνουμε τη μάχη για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.‬
‭ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ‬
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
‭ΣΩΜΑΤΕΙΟ εργαζομένων στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ‬
‭ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ‬




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017
Αθλιότητα. Οι τράπεζες θα δίνουν δάνεια σε κοράκια για να αγοράζουν πλειστηριασμένα σπίτια!
Σχόλιο : Είναι φανερό ότι κάποιος που χάνει το σπίτι του λόγω χρεών σε τράπεζα δεν μπορεί να πάριε δάνειο για να πάρει το σπίτι του πίσω. Είναι επίσης φανερό ότι με τα σημερινά δεδομένα δάνεια παίρνουν φραγκάτοι, κόσμος που δεν έχει χτυπηθεί από την κρίση.
Διαβάζουμε στην "Καθημερινή":
Στεγαστικά δάνεια ειδικά για την αγορά ακινήτου μέσω πλειστηριασμού ετοιμάζονται να διαθέσουν οι τράπεζες, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να υποβοηθήσουν τις αγοραπωλησίες κατοικιών που θα αυξηθούν το προσεχές διάστημα μέσα από τη λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Η κίνηση υποδηλώνει την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς, αναλαμβάνοντας και πρωτοβουλίες για τη χρηματοδότηση της αγοράς των συγκεκριμένων ακινήτων. Η δυνατότητα χρηματοδότησης θα αφορά τα ακίνητα που βγάζει στον πλειστηριασμό η ίδια η τράπεζα, παρέχοντας την αναγκαία ρευστότητα που θα επιτρέψει την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την αγορά κατοικίας, που παραμένει υποτονική εδώ και χρόνια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοίξτε τραγουδάκι χαρούμενο που έφτιαξε σε καινούργιο δίσκο, σε σύμπραξη με τον Σωκράτη Μάλαμα, ο Manu Chao με την Κλέλια του για το City Plaza!
Και δώστε καλέ τον οβολόν σας γιατί δεν τους φτάνουν όσα μπουκώνουν, ούτε ο Manu Chao ούτε οι καταπατητές του City Plaza.
Εμετούλης κάπως...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εννοείται ότι η κατάληψη της Καλλιδρομίου λύθηκε γιατί το κτίριο το ήθελε ΜΚΟ.
Σε αντίθεση με το City Plaza που κανείς δεν πιέζει και πιέζεται γιατί το έχει ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ απ τις μεγαλύτερες παγκοσμίως ΜΚΟ με χρηματοδότηση κατά 45% απ το γερμανικό κράτος, η γερμανική MEDICO. Συνεργάζεται βέβαια στο "project" και με τρείς-τέσσερεις άλλες θηριώδεις ΜΚΟ (αγγλική, σουηδική, γαλλική) σ αυτό, αλλά την μερίδα του λέοντος παίρνουν τα γερμανάκια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο ξεκινάνε οι πλειστηριασμοί και θα πάρουνε λέει μόνο τα σπίτια και την περιουσία των πλουσίων που έχουνε χρήματα αλλά δεν πληρώνουν... Και θέλω να ξέρω: Ποιος θεωρείται πλούσιος βρε παιδιά??? Ο θείος μου πχ που έχει ένα οικόπεδο που κάποτε είχε εμπορική αξία 1,000,000 ευρώ και αντικειμενική 800,000 ευρώ και από τα χρόνια της κρίσης η εμπορική του αξία δεν ξεπερνά τις 250,000 ευρώ αλλά ο άνθρωπος αυτός είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ΕΝΦΙΑ (που υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία των οχτακοσίων χιλιάδων) σε περίπου 4,000 ευρώ το χρόνο, χωρίς μέχρι πέρυσι να λαμβάνει ούτε σεντς από το εν λόγω οικόπεδο... Αν αδυνατεί να πληρώνει το διακανονισμό του, θα είναι πλούσιος ο θείος μου???
Είναι πλούσια η Aliki Papachela που είναι ιδιοκτήτρια του CITY PLAZA ενός ξενοδοχείου στο οποίο έγινε κατάληψη από δήθεν αλληλέγγυους των προσφύγων, πριν από ενάμιση χρόνο και εν μέσω διαπραγματεύσεων της γυναίκας με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για να τους το νοικιάσει η ίδια και να μπορεί να εξασφαλίσει τα χρήματα για να ζει και να πληρώνει τους λογαριασμούς της και τα χρέη μνημονίου??? Οι θρασύτατοι καταπατητές του ξενοδοχείου της εισπράττουν άνετοι μαύρα χρήματα εις το όνομα κυνηγημένων προσφύγων, κανιβαλίζοντας την Aliki Papachela με κάθε άθλιο τρόπο και χαίρουν πλήρης ασυλίας από την αστυνομία, η οποία, παρ όλες τις εισαγγελικές αποφάσεις και το δικαστήριο που έγινε δεν προβαίνουν σε λύση της κατάληψης διότι λέει έχουν άνωθεν εντολές να μην το κάνουν... Εν τω μεταξύ ο κύριος Μουζάλας έχει πει στην Ολλανδική τηλεόραση πως "το CITY PLAZA αποτελεί παράδειγμα φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας…αλλά δεν αρκεί!" ... Αυτή η γυναίκα λοιπόν στερείται του δικαιώματος να διαχειρίζεται την περιουσία της και χρεώνεται καθημερινά με ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ και δεν ξέρω τι άλλο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να διαχειριστεί ένα δυσβάσταχτο χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται... έχει ήδη χάσει σε πλειστηριασμό το πατρικό της σπίτι, κι επειδή ακριβώς θεωρείται και παμπλούτου θα χάσει και το δεύτερο σπίτι της και το ξενοδοχείο διότι είναι πλούσια και δεν πληρώνει τα χρέη της, επίσης θα πάει και φυλακή...
Θα μου πείτε άχου και δε σας νοιάζει για το θείο μου και για την Αλίκη και για χιλιάδες ή εκατομμύρια άλλους που βρίσκονται στη θέση τους...
Ένα πράγμα έμαθα στη ζωή μου... Σταματάς τη φωτιά όταν βρίσκεται μακρυά από σένα, βοηθάς με κάθε τρόπο το γείτονα να τη σβήσει... αν αδιαφορήσεις, η φωτιά μοιραία θα φτάσει στο σπίτι σου και θα στο κάψει όπως του γείτονα!
Μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία!!! Κανένα λαμόγιο δεν θα χάσει την περιουσία του... Κανένας απατεώνας δεν θα πάει φυλακή. Το πολύ πολύ να βρουν μερικούς αποδιοπομπαίους τράγους για να μας στραβώσουν... όλοι οι κλεφταράδες έβγαλαν τα κλοπιμαία έξω και τους καμαρώνουμε στις λίστες ντροπής των οποίων, τα όποια αδικήματα παραγράφονται... τα δικαστήρια τους αθωώνουν, κάνουν νέο κόμμα με νέο ΑΦΜ και πάνε για άλλες πολιτείες...
Φιλαράκια μου, αν όχι σήμερα, τότε αύριο! Αν έχεις έστω και ένα τούβλο πάνω από το κεφάλι σου θα θεωρείσαι πλούσιος με ότι αυτό συνεπάγεται...

Aliki Papachela.-   Λίγοι έχουν το θάρος να πουν τα πράγματα με τ όνομά τους κι εσύ το κάνεις χωρίς φόβο και με πάθος! Πραγματικά σου βγάζω το καπέλο! Καιρός να ξυπνήσουν διάφοροι που παρακολουθούν την καταστροφή όλων μας νομίζοντας ότι δεν θα χτυπήσει την δική τους πόρτα. Και κυρίως ν απαντήσουμε στην κυβέρνηση κι όσους τελικά αποτελούν συνεργάτες τους που φωνάζουν ότι σώζουν μόνο την λαϊκή κατοικία κι όλα τα υπόλοιπα βορά στις τράπεζες, τους λαδάδες, στα κοράκια. Και όχι δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μια ζωή πληρώναμε. Μας κάνατε να μην έχουμε να πληρώσουμε και μας εκτελείτε εν ψυχρώ. Πρώην πλούσιους και φτωχούς.
Μια μικρή διευκρίνηση μόνο. Το πατρικό μου που ουσιαστικά έχασα πέρυσι, το πούλησα στο τουλάχιστον μισό της αξίας του, γιατί η eurobank με απειλούσε με πλειστηριασμό, που δεν θα πιανε ούτε αυτά, ούτε θα κάλυπτε το "χρέος" μου για τα ΕΝΦΙΑ (δικάστηκα αφού τα είχαν παρακρατήσει απ την αγοραπωλησία και αθωώθηκα γι αυτά) οπότε για να μην πάω φυλακή το έδωσα τζάμπα και πήρε τα λεφτά η τράπεζα κι η εφορία. Εννοείται ότι δεν μου μεινε μία για να καλύψω και τα χρέη του ξενοδοχείου και να ζήσω.

Σχολιο.-  τα δικα μου τα ξέρεις. Παρ ολίγον να μπει ο γιος μου φυλακή.... πλήρωνα,πληρώνω..... και ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ εις τον αιώνα τον άπαντα τα χρέη του συζύγου μου ( καλά να παθω) και το εξοχικο μου, που μου άνηκε, περιουσία του πατέρα μου το πήρε η τράπεζα για τα εν λόγω χρέη..... πόσες φορές δεν εχω πει καλύτερα να είχα πεθάνει εγώ.... παρα αυτο που ζω.... η απόλυτη απελπισία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εύχομαι ολόψυχα στους συμβολαιογράφους που θα συμμετέχουν από αύριο στους πλειστηριασμούς όλα τα λεφτά κι άλλα τόσα που θα βγάλουν απ αυτούς να τα φάνε σε φάρμακα.
Επίσης, σε όσους αγοράσουν πλειστηριασμένα σπίτια κι επιχειρήσεις να τους πέσουν στο κεφάλι και να τους θάψουν μ αυτά.
Και πείτε με κακιά όσο θέλετε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ιστορική»  απόφαση των συμβολαιογράφων εις βάρος του ελληνικού λαού και προς όφελος των δανειστών και των τραπεζών!
28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι Συμβολαιογράφοι κλήθηκαν, εκ νέου, χθες Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να πάρουν ιστορική απόφαση σχετικά με τα θέματα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Σε μια συνέλευση με διαδικασία  που ελέγχεται για την νομιμότητά της, με απουσίες συμβολαιογράφων που καλύφθηκαν με εξουσιοδοτήσεις, που στην εξέλιξή της 5 μέλη του ΔΣ του συμβολαιογραφικού συλλόγου παραιτήθηκαν και κατά την διαδικασία 2 ενστάσεις περί ακυρώσεως της διαδικασίας κατατέθηκαν, οι συμβολαιογράφοι τελικά αποφάσισαν εν μέσω πιέσεων και εκβιασμών, να λήξουν την αποχή τους και να κηρύξουν την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου.
Με τη συναίνεση και την συνεργασία τους, χιλιάδες Έλληνες πολίτες θα δουν τα ακίνητα τους να βγαίνουν στο σφυρί με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού.
Το κίνημα σε όλη τη διάρκεια των αντισυνταγματικών πλειστηριασμών και μέχρι την χθεσινή τους συνέλευση, τους απηύθυνε ύστατη έκκληση: Να συμπαραταχθούν με τον ελληνικό λαό και να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την λεηλασία της περιουσίας των Ελλήνων από τις δυνάμεις της σύγχρονης κατοχής και τους συνεργάτες τους, και να μην συναινέσουν στις πιέσεις των σύγχρονων μαυραγοριτών συναδέλφων τους που δεν υπηρετούν ως δημόσιοι λειτουργοί αλλά σαν κοινοί κερδοσκόποι ίδια συμφέροντα και τραπεζικά.
Δυστυχώς, αντί να ταχθούν στο πλευρό του ελληνικού λαού και να τον προστατεύσουν αποφάσισαν να προστατεύσουν τα του οίκου τους, να συνεργαστούν με το δωσιλογικό πολιτικό σύστημα και τους τραπεζίτες και να ζητούν γι’ αυτό προστασία από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης.
Πράγματι χρειάζονται προστασία αυτοί που σπούδασαν την νομική επιστήμη και τελικά συμπράττουν με αυτούς που έχουν διαπράξει εσχάτη προδοσία καταλύοντας την εθνική κυριαρχία.
Πράγματι χρειάζονται προστασία αυτοί που ορκίστηκαν στο Σύνταγμα, αλλά συμπράττουν με μία κυβέρνηση που έχει καταπατήσει το Σύνταγμα.
Πόσο όμως θα τους προστατεύει η »προστασία» αυτή, όταν θ΄αρχίσουν κατά εκατοντάδες να πλειστηριάζουν ηλεκτρονικά  τα σπίτια των συμπολιτών μας, που αντισυνταγματικά βγαίνουν στο σφυρί  από τις τράπεζες που έχουν ήδη αποζημιωθεί για τις οφειλές τους ;;
Όπως γράφει ένας Γάλλος συγγραφέας :
Ένας άνθρωπος πλούσιος αλλά εξαρτώμενος, υπακούει σε κάποιον άλλον ή σε πολλούς άλλους.
Ένας φτωχός άνθρωπος που δεν εξαρτάται από άλλους, υπακούει μόνο στην ανάγκη. Και τότε…..
https://epamhellas.gr/?p=74154



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΜΕ το εργαλείο της Προδοσίας, καναλάρχες παραποιούν η σιωπούν μπροστά στο έγκλημα που υφίσταται ο Ελληνικός λαός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατά την διάρκεια της πρωινής κινητοποίησης της ΛΑΕ εναντίον των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
εμεις δεν προστατευουμε λεει την βιλα . Απολογειτε κανονικα. Για πιο λογο? τι εχει να κερδισει ο φτωχος λαος απο το αν παρει ενα ξενο fund ή οι χρεοκοπημενοι τραπεζιτες την βίλα? τιποτα απολυτως . Το αντιθετο εχουν να χασουν. Γιατι η βιλα αυτη περναει σε ξενα χερια , στο πιο ισχυρο και αντιδραστικο τμημα του κεφαλαιου . Γιατι μεσω της βιλας κατοχυρωνουν βημα βημα το συνολικο ξεπουλημα της ιδιωτικης περιουσια στην αντιδραστικη υπερεθνικη και ντοπια χρηματιστικη ολιγαρχια. Γιατι με προφαση την βιλα αλυσοδενουν πιο βαθια το λαο κα τη χωρα στα δεσμα της ξενης ιμπεριαλιτικης εξαρτησης και της νεοαποκοικιοκρατιας. Τα προστατευομε ολα λοιπον και οταν λευτερωθουμε απο τον ζυγο των ξενων δανειστων της ξενης και ντοπιας λακεδικης χρηματιστικης ολιγαρχιας και των πολιτικων της εκπροσωπων θα δουμε ποιος θα πληρωσει τι και με ποιον τροπο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 :"Για να αποφύγουν τις έντονες κοινωνικές εκρήξεις , στην αρχή ίσως μετατρέψουν τους ιδιόκτητες σε ενοικιαστές των περιουσίων τους"
"Από 1η-1ου-2019 Η σφαγή των αμνών για όλους. Στο έλεος των τραπεζών και των funds".

 Αλλάζει η ιδιοκτησία στην Ελλάδα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Καταιγισμός εξελίξεων με τις κατασχέσεις να παίρνουν σαρωτικό χαρακτήρα με την εφαρμογή πλέον των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δηλώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταναλωτών- Δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός, μιλώντας στον 9.84 . Αφού ανέλυσε βήμα –βήμα όλη την διαδικασία και την υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο, εξήγησε πως όλο το πλέγμα συμπληρώνεται από την εξαγορά των κόκκινων δανείων από ξένα επιθετικά funds . Απώτερος στόχος η αλλαγή της ιδιοκτησίας σε όλη την Ελλάδα , με πρώτο στόχο επιχειρήσεις και κατοικίες φιλέτα , ανάμεσα τους και ο νομός Ηρακλείου ως τουριστική ναυαρχίδα της χώρας. Το μοντέλο είπε ο Βαγγέλης Κρητικός θα μοιάζει με της Ισπανίας, αλλά για να αποφύγουν τις έντονες κοινωνικές εκρήξεις , στην αρχή ίσως μετατρέψουν τους ιδιόκτητες σε ενοικιαστές των περιουσίων τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι απατεώνες μην τους πιστεύετε
Δεκάδες πρώτες κατοικίες κάτω των 300 Χιλ ευρώ βγαίνουν σε λιγο σε πλειστηριασμό σε όλη τη χώρα


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εγγονός του Μαντέλα επισκέπτεται την Παλαιστίνη, συγκρίνει το καθεστώς απαρτχάιντ που έχει επιβάλει το Ισραήλ με αυτό της Ν. Αφρικής και το βρίσκει χειρότερο!

Ο ΕΓΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΈΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΊΣΚΕΨΗ: «ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΕΊΝΑΙ  ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΏΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΆΙΝΤ»
 28 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2017 14:36

 "Οι οικισμοί που είδα εδώ [στη Δυτική Όχθη] μου υπενθύμισαν τι υποφέραμε στη Νότια Αφρική ..."
Ο εγγονός του ήρωα  κατά του απαρτχάιντ, του πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, βρίσκεται σε "ιστορική επίσκεψη" στο Ισραήλ, αν και φαίνεται ότι δεν θα συναντηθεί με ισραηλινούς αξιωματούχους.
Σε  δήλωση δήλωσε ο Μαντλά Μαντέλα, υποστηρικτής και βουλευτής της ΒΔΣ, ο οποίος είναι υποστηρικτής του μποϊκοτάζ, της εκδίωξης και των κυρώσεων, θα "διεξάγει αρκετές συναντήσεις με παλαιστίνιους ηγέτες", αλλά δεν ανέφερε τους ισραηλινούς ομολόγους τους. Το Υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να επιβεβαιώνει τη δήλωση λέγοντας: "Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη."
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Ράμι Χάμνταλα, ο Μαντέλα δήλωσε: «Οι οικισμοί που είδα εδώ [στη Δυτική Όχθη] μου έδωσαν υπενθύμιση για ό, τι είχαμε υποστεί στη Νότια Αφρική επειδή επίσης περιπλανήθηκα σε πολλούς οικισμούς και δεν επιτρέπεται να μετακινούνται από ένα μέρος σε άλλο ελεύθερα.
Οι Παλαιστίνιοι υποβάλλονται σε χειρότερη εκδοχή του απαρτχάιντ «.
Και πρόσθεσε:“ Το Ισραήλ είναι  χειρότερο καθεστώς του απαρτχάιντ”και απηύθυνε έκκληση για τη συνεχή υποστήριξη του BDS και για τη Νότια Αφρική να κόψει όλους τους δεσμούς με το“απαρτχάιντ του Ισραήλ”
Ενώ η συνάντηση με τον Μαντέλα στη Ραμάλα, ο Χαμδαλάχ ανέδειξε την εμπνευσμένη κληρονομιά του τελευταίου παππού του νεαρού Μαντέλα.
Τόνισε επίσης τη δύναμη των διμερών δεσμών μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής και της Νότιας Αφρικής και την ιστορική σχέση που διαμορφώθηκε μεταξύ των  προέδρων Γιάσερ Αραφάτ και Νέλσον Μαντέλα. Εξέδωσε επίσης την θέση της Νότιας Αφρικής στην υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και στην προάσπιση της υπόθεσής τους στη διεθνή σκηνή.
Ο Hamdallah ενημέρωσε τον βουλευτή της Νότιας Αφρικής για τις λεγόμενες "παραβιάσεις των Παλαιστινίων του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των έργων επέκτασης και εκτόπισης των οικισμών που αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στην πραγματοποίηση του ονείρου εγκαθίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους".
Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν επίσης τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας τους προωθούν τις διμερείς σχέσεις.
"Αυτό που έχουμε βιώσει στη Νότια Αφρική είναι ένα κλάσμα του τι βιώνουν οι Παλαιστίνιοι", δήλωσε ο Μαντέλα σε συνέντευξη με την Royal News English την Κυριακή. "Ήμασταν καταπιεσμένοι για να υπηρετήσουμε τη λευκή μειονότητα. Οι Παλαιστίνιοι εξαλείφονται από τη γη τους και εξοριζονται από την επικράτειά τους και αυτό είναι μια πλήρης παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πιστεύω ότι είναι απόλυτη ντροπή ότι ο κόσμος είναι σε θέση να καθορίσει ενώ τέτοιες θηριωδίες διεξάγονται από το ισραηλινό απαρτχάιντ. "Ο
Ο Μαντέλα προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον 83χρονο πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καθώς και με άλλους Παλαιστίνιους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια την επίσκεψή του. Επίσης θα επισκεφθεί τη Βηθλεέμ, την Ιερουσαλήμ και το μαυσωλείο Arafat του Αραφάτ στη Ραμάλα.
Κοντά στο μαυσωλείο βρίσκεται ένα χάλκινο άγαλμα του Νέλσον Μαντέλα ύψους έξι μέτρων, ο οποίος είναι διάσημος μεταξύ των Παλαιστινίων επειδή δήλωσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ελευθερία μας είναι ελλιπής χωρίς την ελευθερία των Παλαιστινίων».
Ο Μαντέλα θα είναι στη χώρα μέχρι την Τετάρτη.
Πριν από την τετραήμερη επίσκεψη, συναντήθηκε με τον παλαιστίνιο ηγέτη και τον συνιδρυτή του BDS Omar Barghouti στο Αμμάν.
Στο παρελθόν, ο Μαντέλα κάλεσε σε πολλές εκκλήσεις για την απομάκρυνση του ισραηλινού πρεσβευτή στη Νότια Αφρική και υποστήριξε διαρκώς τη μείωση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.
Τον Αύγουστο, επικρότησε την απόφαση του κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής να αποφύγει μια αντιπροσωπεία ισραηλινών MK που επισκέπτονταν τη χώρα.
Κατά τη διάρκεια μιας αντι-ισραηλινής πορείας τον Ιούλιο, ζήτησε "να κόψουν όλους τους δεσμούς με το Ισραήλ ... χωρίς εμπορικούς δεσμούς, χωρίς πολιτιστικούς δεσμούς και χωρίς ταξίδια! Ζητούμε από το Ισραήλ να συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο και να απαιτήσει την επιστροφή έξι εκατομμυρίων παλαιστινίων προσφύγων που οδηγηθηκαν εξω από τη γη της γέννησής τους. Ζητάμε να επιστραφούν όλες οι κατεχόμενες γαιες και καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη επέκταση των παράνομων ισραηλινών οικισμών στην παλαιστινιακή γη »
. Συνέχισε:« Σήμερα, χαιρετίζουμε τον γενναίο και ατρόμητο παλαιστινιακό λαό που αντιμετωπίζει τη βίαιη δύναμη του ισραηλινού στρατού να υπερασπιστούν το Αλ-Άκσα με τα γυμνά χέρια τους. Απαιτούμε την επιστροφή όλων των κατεχομένων γαιών. Ο Madiba [όνομα της οικογένειας του Nelson Mandela] μας υπενθύμισε ότι η ελευθερία μας είναι ελλιπής μέχρις ότου η Παλαιστίνη είναι ελεύθερη ».
Αν και ο Νέλσον Μαντέλα ειχε επικρίνει την «κατοχή», υποστήριξε πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει.
 Ο Νέλσον Μαντέλα μιλάει με τον Σιμόν Πέρες μετά τη συνάντησή τους στο Κέιπ Τάουν. (REUTERS)
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ισραήλ το 1999, ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής δήλωσε: «Δεν μπορώ να συλλάβω ότι το Ισραήλ θα αποσυρθεί εάν τα αραβικά κράτη δεν αναγνωρίσουν το Ισραήλ μέσα σε ασφαλή σύνορα», αλλά κατέστησε σαφές ότι «η ομιλία για την ειρήνη παραμένει κενή αν το Ισραήλ εξακολουθεί να καταλαμβάνει αραβικά εδάφη. "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Εκδόθηκε και νέος λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ για το City Plaza. Αξιας  138.278 ευρω!
Υποθέτω ότι θα τον πληρώσουν οι Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plazaμε την συνδρομή του Manu Chao και του Ti.po.ta. .
Τι, όχι;
Τι τα μαζώνουν τόσα φράγκα;
Ουπς, ξέχασα! Πρέπει να χρεώσουμε κι άλλο την παμπλούτου!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ROGER WATERS ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ
29/11/2017
Η κρατική τηλεόραση της Γερμανίας ακυρώνει την μετάδοση συναυλιών του Roger Waters για το 2018 λόγω της κριτικής που ασκεί ο γνωστός καλλιτέχνης στα εγκλήματα του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.
Η απαγόρευση θα ισχύσει για τα πέντε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς που συγκροτούν το δημόσιο δίκτυο ARD.
Το πρώην μέλος των Pink Floyd ασκεί σκληρή κριτική και σε όσους συναδέλφους του σπάνε τον διεθνή καλλιτεχνικό αποκλεισμό του Ισραήλ, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στη δισκογραφική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο.
Ο Roger Waters παραμένει πιστός στις θέσεις του παρά το γεγονός ότι δέχεται οικονομικό πόλεμο από επιχειρήσεις αλλά και τράπεζες που στηρίζουν το κράτος του Ισραήλ. Η εταιρεία American Express απέσυρε χορηγία ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων από την περιοδεία του Roger Waters.
Η Γερμανία αποτελεί προνομιακό πωλητή όπλων του Ισραήλ με σημαντικότερη συμφωνία την πρόσφατη πώληση υποβρυχίων (αξίας 1.5 δισεκατομμυρίων ευρώ), τα οποία θα μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξύλο, χημικά και τραυματίες στο Ειρηνοδικείο Αθηνων στην οδο Λουκαρεως
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 16:35
Σε χρήση χημικών, ακόμη και εντός κλειστού χώρου, προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών που βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως. Ομάδα πολιτών προσπάθησε να ματαιώσει τον δημόσιο πλειστηριασμό απαγορεύοντας στον κόσμο να εισέλθει στην αίθουσα με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση χημικών και οι συγκεντρωμένοι να «απαντούν» επιστρατεύοντας πυροσβεστήρες από που βρίσκονταν στον χώρο.
Αστυνομικοί έφθασαν ακόμη και μέχρι την έδρα του δικαστηρίου. Στο σημείο βρέθηκαν από νωρίς τρεις διμοιρίες των ΥΜΕΤ, ενώ οι πολίτες που προσπάθησαν να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς κατήγγειλαν πως άνδρες της αστυνομίας τους έσπρωχναν και τους τσιμπούσαν για να τους απομακρύνουν.
Μετά τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων, έχουν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί ακινήτων μόνο για σήμερα.
Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επιτρέπουν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ που αναμένονται να μπουν ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσαγωγές, ενώ έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Μεταξύ των τραυματισμένων βρίσκεται και ο κ. Αθανάσιος Μπαρτσώκας, πρώην δήμαρχος Καισαριανής, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας στους δύο απορρίπτεται για το Κοινωνικό Μέρισμα
 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 14:16
Χιλιάδες είναι εκείνοι που μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα (koinonikomerisma.gr) για να δουν εάν το σύστημα τους εντάσσει στους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος.
Μέχρι το πρωί είχαν κατατεθεί 1.223.116 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί 527.593.
Μέχρι σήμερα είχαν εγκριθεί 527.593 χιλιάδες που λαμβάνουν το μέρισμα, αλλά υπάρχουν και άλλοι 696 χιλιάδες, οι οποίοι απορρίφθηκαν από το σύστημα, είτε βρίσκονται σε… αναμονή.
Έτσι, περίπου μια στις δύο αιτήσεις απορρίπτονται μέχρι στιγμής. Ο κύριος λόγος είναι οι διατάξεις περί φιλοξενίας, που προβλέπει η σχετική απόφαση.
Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Με tweet έδωσε την πλήρη εικόνα μέχρι τώρα:
«Η διαδικασία των αιτήσεων για την διανομή του μερίσματος συνεχίζεται απρόσκοπτα. Μέχρι το πρωί είχαν κατατεθεί 1.223.116 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί 527.593».
Ωστόσο, το πλήθος των αιτήσεων που θα απορριφθεί αναμένεται να αυξηθεί μαζί με το σύνολο των αιτήσεων που θα γίνονται καθημερινά έως τις 12 Δεκεμβρίου.
Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Καρέλλας δήλωσε πως μέχρι τις 7.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 1.173.000 αιτήσεις εκ των οποίων οι 507.000 έχουν ήδη εγκριθεί ενώ άλλες 300.000 περίπου βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες (σ.σ. λείπουν κάποια στοιχεία, αναμονή συναίνεσης, κ.λπ.).
Οι τελευταίες, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, θεωρούνται εν δυνάμει εγκεκριμένες.
Επίσης 238.000 αιτήσεις, ποσοστό που φθάνει δηλαδή το 20%, έχουν απορριφθεί.
Ο κ. Καρέλλας προέβλεψε ότι οι αιτήσεις που θα εγκριθούν θα φθάσουν περίπου τις 1.280.000.
Όπως είπε, οι αλλαγές που κλείσουν τελικά μέχρι το μεσημέρι είναι οι ακόλουθες:
- Το πρόβλημα με τα προστατευόμενα μέλη (σ.σ. σχετικά με τη συναίνεση).
α) Θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις.
- Θα μπορεί και ο φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αίτηση.
- Έγιναν διορθώσεις σε ΑΜΚΑ και ασφαλισμένους.
Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει 50.000 αιτήματα για διορθώσεις στον ΑΜΚΑ (για ευθυγράμμιση με τον Α.Φ.Μ.) και διορθώθηκαν ήδη 15.000.
Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει χωρίς δουλειά για έξι συνεχείς μήνες το 2017 επανέλαβε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους -του έτους 2016- ένα ποσό της τάξεως των 9.000,00 (συν 1.500,00 ανά επιπλέον μήνα άνω των 6 μηνών) έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.
Ο κ. Καρέλλας τόνισε ότι αν κάποιος εν δυνάμει δικαιούχος κάνει κάποιο λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται να αυξηθεί και η απαιτούμενη συνολική κρατική δαπάνη για την καταβολή του «Κοινωνικού Μερίσματος», δεδομένου ότι η έως τώρα μέση ενίσχυση ανά δικαιούχο είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπε το Υπ. Εργασίας, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμει δικαιούχων δεν φαίνεται να έχει κάνει για την ώρα αίτηση.
Η κρατική δαπάνη, η οποία έχει έως τώρα «δεσμευθεί» με βάση τις εγκεκριμένες αιτήσεις για το μέρισμα ανέρχεται σε 210 εκατ. ευρώ.
Με άλλα λόγια, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, έχει «δεσμευθεί» σχεδόν το 30% της προβλεπόμενης συνολικής κρατικής δαπάνης για το «Κοινωνικό Μέρισμα» το οποίο θα λάβει το 25% των δυνάμει δικαιούχων του.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπ. Εργασίας, κοντά στα 1,45 εκατομμύρια θα είναι τα νοικοκυριά τα οποία μπορούν (με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει η κυβέρνηση) να λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα, ενώ η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη ανέρχεται σε 720 εκατ. ευρώ.
Μένουν δηλαδή ακόμα 250 χιλιάδες νοικοκυριά (1,45 εκατ. εν δυνάμει δικαιούχων μείον οι 370.000 των οποίων εγκρίθηκαν οι αιτήσεις) τα οποία εν δυνάμει δικαιούνται τα υπολειπόμενα 350 εκατ. ευρώ από το προβλεπόμενο κονδύλι.
Αυτό σημαίνει πως το 75% των δυνάμει δικαιούχων θα διεκδικήσει το υπόλοιπο 70% από το συνολικό προβλεπόμενο κρατικό κονδύλι.
Κατά μέσο όρο το Κοινωνικό Μέρισμα ανέρχεται με βάση την έως τώρα στα 567 ευρώ.
Δηλαδή είναι κατά 80 ευρώ μεγαλύτερο από το μέσο μέρισμα το οποίο είχε προβλέψει το Υπ. Εργασίας (483 ευρώ).
Αν και για τα υπόλοιπα νοικοκυριά το μέσο κοινωνικό μέρισμα παραμείνει στα 567 ευρώ, τότε το κρατικό κονδύλι το οποίο θα μπορούσε να απαιτηθεί για την ικανοποίηση τους δεν αποκλείεται να φτάσει τα 612 εκατ. ευρώ.
Σ’ αυτήν την περίπτωση, η συνολική δαπάνη για την απόδοση Κοινωνικού Μερίσματος μέσου όρου 567 ευρώ σε 1,45 εκατομμύριο νοικοκυριά θα μπορούσε να αγγίξει τα 822 εκατ. ευρώ (210 εκατ. ευρώ για τις ήδη εγκεκριμένες 370.000 αιτήσεις και άλλα 612 εκατ. ευρώ για τις υπόλοιπες 1,080 εκατ. δυνάμει εγκεκριμένες αιτήσεις) έναντι των 720 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογισθεί από την κυβέρνηση.
Δηλαδή θα απαιτηθούν 100 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη διανομή της συγκεκριμένης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους.
Όλοι όσοι επιθυμούν να κάνουν αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα έχουν περιθώριο έως την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η καταβολή της συγκεκριμένης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει γύρω στις 15 Δεκεμβρίου με βάση όσα δήλωσε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι εννέα συλληφθέντες, μέλη της οργάνωσης DHKP-C
 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 16:02
Με λουλούδια έραναν τους εννέα Τούρκους και Κούρδους συλληφθέντες οι συγκεντρωμένοι έξω από τον εισαγγελέα, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος τους για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.
Με συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων αλλά και αναρτώντας πανό, περίπου 15 αλληλέγγυοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στη σύλληψη και τη δίωξη των Τούρκων και Κούρδων κατηγορουμένων. Οι ίδιοι φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και δεμένοι πισθάγκωνα πήραν τον δρόμο για τον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.
Οι συλληφθέντες που βαρύνονται από βαρύτατες ποινικές, καταγγέλλουν άγριο ξυλοδαρμό και αρνούνται τις κατηγορίες.
Τα εννέα άτομα, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, καθώς φέρονται να συμμετείχαν στο τουρκικό επαναστατικό λαϊκό απελευθερωτικό κόμμα και στόχευαν στην επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:
- Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση
- Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών
- Τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών
- Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων
- Διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής
- Παράνομη οπλοκατοχή (σουγιάδες που κατασχέθηκαν) και
- Παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τις συνηγόρους τους, Αλέκα Ζορμπαλά και Γιάννα Κούρτοβικ, υποστηρίζουν ότι "«δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται», καθώς οι ίδιοι «είναι πρόσφυγες, που είτε ζητούν άσυλο είτε έχουν λάβει».
«Πιστεύουν οτι η σύλληψή τους είναι ένα δωράκι ή αλλιώς μια ένδειξη καλής θέλησης της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης Ερντογάν στη χώρα», δήλωσε η Αλέκα Ζορμπαλά και πρόσθεσε πως «είναι αγωνιστές που μάχονται ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς, ενάντια σε χιλιάδες διώξεις. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με τρομοκρατία".
Όσο για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αντικείμενα τα οποία «μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι» και τα οποία είναι «ανάξια λόγου». Αναφορικά με τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα αλλά και ότι μέσα στα διαμερίσματα όπου και συνελήφθησαν, «δεν υπήρχε κάποιο όπλο».

Καταγγέλουν βάναυσο ξυλοδαρμό
Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν μέσω των συνηγόρων τους και «βαρύτατο και βάναυσο τραυματισμό» τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και έξω από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Όπως εξήγησε η Αλέκα Ζορμπαλά, οι συλληφθέντες «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση 25 άνδρες της αντιτρομοκρατικής, επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειά τους, τους έκαναν κανονική επίθεση». Μάλιστα η συνήγορος διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία των κατηγορούμενων έχουν χτυπηθεί τόσο στη σύλληψή τους, όσο και στη ΓΑΔΑ, ενώ ένας εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του κάνουν ράμματα.
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ αναμένεται εισαγγελική διάταξη για δημοσιοποίηση στοιχείων της ταυτότητας κατηγορουμένων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάτρα: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικείο κατά των πλειστηριασμών - Παρών και ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης
 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 16:49
Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι έξω από το Ειρηνοδικείο Πατρών από φοιτητές, μέλη κινημάτων πολιτών, μέλη του ΠΑΜΕ, της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ, που βρέθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που ξεκίνησαν σήμερα μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων.
Στην συγκέντρωση συμμετείχε επίσης ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αντιδήμαρχοι καθώς και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Βίβιαν Σαμούρη και ο Χρήστος Πατούχας.
Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί και πορεία από την Πλατεία Γεωργίου μέχρι το Ειρηνοδικείο.
H «Κίνηση Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών» συγκεντρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 μμ στην πλατεία Γεωργίου μαζί με πολίτες και σωματεία, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε Δημοτική αρχή, Περιφέρεια, φοιτητικούς Συλλόγους και φορείς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένταση για τους πλειστηριασμούς έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης
 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 16:26
Νέα ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους μεταξύ μελών του συντονισμού κατά των πλειστηριασμών και ΜΑΤ.
Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν εντός των γραφείων, ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.
Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από την τράπεζα της Ελλάδος και με πορεία θα καταλήξουν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχονται βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι
 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 12:14
Με έκτακτο δελτίο της, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων με κυριότερα χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, το χαλάζι και τους θυελλώδεις ανέμους.
Η κακοκαιρία, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων ξεκινά από αύριο Πέμπτη και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά το δελτίο έχει ως εξής:
Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Πέμπτη και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
A. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:
1. Την Πέμπτη (30-11-17)
Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία.
2. Την Παρασκευή (01-12-17)
τις προαναφερθείσες περιοχές, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, την υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη.
2. Το Σάββατο (02-12-17)
Κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
3. Την Κυριακή (03-12-17)
Τις πρωινές ώρες τη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
B. Τους τοπικά θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς τα 9 μποφόρ μέχρι την Κυριακή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Independent: 500.000 παιδιά πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο στη Βρετανια
 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 14:38
Μία ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήγαγε και δημοσιεύει σήμερα ο βρετανικός Independent.
Η μελέτη καταδεικνύει πως 500.000 παιδιά σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο πηγαίνουν στο σχολείο τους νηστικά κάθε μέρα.
Η εν λόγω ζοφερή πραγματικότητα αφορά οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους στη Βρετανία, οι οποίοι δεν έχουν επάρκεια τροφίμων, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, που επικαλείται η εφημερίδα The Independent.
Παράλληλα, περίπου 870.000 παιδιά στην Αγγλία πέφτουν κάθε βράδυ για ύπνο νηστικά επειδή οι γονείς τους δεν έχουν αρκετά χρήματα για να τους προσφέρουν τα απαραίτητα γεύματα.
Αλλά οι ανεπαρκείς ποσότητες τροφίμων δεν είναι το μοναδικό πρόβλημά τους: χιλιάδες οικογένειες στη χώρα που ζουν στο όριο της φτώχειας δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα μεγάλης θρεπτικής αξίας και αυτό έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών.
Ο δρ. Τζορτζ Γκριμπλ, επιστήμονας στο πανεπιστήμιο University College London, χαρακτήρισε «καταστροφική» την κατάσταση για την ανάπτυξη των παιδιών.
«Όταν οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας αναγκάζονται να αγοράσουν τα φθηνότερα τρόφιμα που δεν έχουν καμία θρεπτική αξία», δηλώνει στην εφημερίδα.
Ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των παιδιάτρων θεωρούν ότι η ανασφάλεια που συνδέεται με την επάρκεια τροφίμων συμβάλλει στην κακή υγεία των παιδιών που αναλαμβάνουν για θεραπεία, σύμφωνα με έρευνα του 2017 που διενήργησε το Royal College of Paediatricians and Child Health, ο βρετανικός παιδιατρικός σύλλογος.
Τα ευρήματα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το γεγονός ότι 100 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια σε ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ.
Περισσότερες από 400 εκατομμύρια μερίδες τροφίμων για κατανάλωση κατέληξαν σε χώρο υγειονομικής ταφής το 2016, που θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί για την σίτιση πεινασμένων Βρετανών, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή στη χώρα.
Αυτός είναι και ο λόγος που η εφημερίδα επέλεξε ως στόχο για την φετινή της χριστουγεννιάτικη εκστρατεία, σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση The Felix Project, την καταπολέμηση του φαινομένου.
Ενώ πολλές οικογένειες δεν έχουν τα απαραίτητα τρόφιμα, τα σούπερ-μάρκετ, οι βιομηχανίες τροφίμων αλλά και πολλά νοικοκυριά στη Βρετανία, επισημαίνει η εφημερίδα, πετούν ετησίως συνολικά 10 εκατομμύρια τόνους φαγητού κατάλληλου προς κατανάλωση.
Τα σούπερ-μάρκετ έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα απέναντι σε αυτή την πρόκληση. Για παράδειγμα, η αλυσίδα Tesco δεσμεύτηκε τον περασμένο χρόνο να αναδιανείμει το 100% του πλεονάσματος τροφίμων της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Σύμπνοια Μόσχας - Πεκίνου στην κορεατική και ουκρανική κρίση
 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 17:48
Η Ρωσία και η Κίνα έχουν παρεμφερείς ή ίδιες θέσεις στα βασικά διεθνή ζητήματα, περιλαμβανομένης της κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο και στην Ουκρανία, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου, που εξέδωσε μετά την συνάντηση που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάν.
«Οι προσεγγίσεις της Ρωσίας και της Κίνας στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την σύγχρονη διεθνή τάξη και τα σημαντικά διεθνή ζητήματα, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία, την Κορεατική Χερσόνησο, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική αλλά και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα συμπίπτουν ή είναι παρεμφερείς» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι στηβάση αυτή στηρίζεται η στενή συνεργασία των δύο χωρών στις διεθνείς υποθέσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασαν 70 χρόνια από το ολοκαυτωμα  της Παλαιστίνης
 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 11:18
Στις 29 Νοεμβρίου 1947, πριν 70 χρόνια, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εκανε το τραγικο λαθος και υιοθέτησε ένα σχέδιο για τον χωρισμο της Παλαιστίνης σε δύο κράτη, ένα σιωναζιστικό και ένα παλαιστινιακό, κάτι που επέτρεψε τη δημιουργία του σιωναζιστικου ισραήλ και άνοιξε για τους Παλαιστίνιους μια μακρά και τραγική περίοδο στην Ιστορία τους.
Αυτή η ιστορική ψηφοφορία του ΟΗΕ θα οδηγήσει έξι μήνες αργότερα, στις 14 Μαΐου 1948, στη γέννηση του σιωναζιστικου ισραήλ. Ωστόσο ακόμη δεν έχει ιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.
Το παλαιστινιακό ζήτημα μεταφέρεται στον ΟΗΕ

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Βρετανία δεν μπορεί πλέον να ελέγξει την κατάσταση στην Παλαιστίνη, η οποία βρίσκεται υπό τη διοίκησή της σαν αποικια έπειτα από την απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών το 1922. Το 1917 η Βρετανια ανακοινωνει την Διακηρυξη του Μπαλφουρ.
 2 Νοεμβρίου 1917: Ενώ η εξέγερση κατά των Οθωμανών εξελίσσεται νικηφόρα για τους Άραβες που ονειρεύονται ανεξαρτησία, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, αποστέλλει μία επιστολή στον ηγέτη της εβραϊκής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Ρότσιλντ, ζητώντας να τη διαβιβάσει στη Διεθνή Σιωνιστική Ομοσπονδία.
Πρόκειται για τη «Διακήρυξη Μπάλφουρ», όπως θα μείνει στην ιστορία, με την οποία δίδεται η υπόσχεση για την εγκαθίδρυση μιας «εβραϊκής πατρίδας» στην Παλαιστίνη, με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών που ζουν ήδη στην περιοχή. Ως αντάλλαγμα, η εβραϊκή κοινότητα καλείται να ενθαρρύνει τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι συζητήσεις που προηγήθηκαν της Διακήρυξης είχαν να κάνουν με τις λεπτομέρειες στη διατύπωση. Η φράση «εβραϊκή πατρίδα» χρησιμοποιήθηκε εσκεμμένα αντί της λέξης «πολιτεία», μιας και το επίσημο Λονδίνο δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι στόχος του ήταν η δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους. Επιπλέον, η αλλαγή μιας πρόθεσης οροθετούσε αυτή την πατρίδα μέσα στην Παλαιστίνη προς αποφυγής του εποικισμού όλης της περιοχής, ενώ στο τελικό κείμενο προστέθηκε και η αναφορά στα δικαιώματα των μη εβραϊκών κοινοτήτων.
Η επιστολή περιελήφθη τρία χρόνια αργότερα στη Συνθήκη των Σεβρών, με την οποία διαμοιράστηκαν τα ιμάτια της πάλαι ποτέ κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Μ. Βρετανία πήρε υπό την εντολή της τα εδάφη της Παλαιστίνης, κατόπιν αποφάσεως της Κοινωνίας των Εθνών. Οι Εβραίοι της Διασποράς ενθαρρύνθηκαν να μεταναστεύσουν  στη «Γη της Επαγγελίας» και των προγόνων τους, προς μεγάλη αντίδραση των ντόπιων Αράβων. Παρολη την ενθαρρυνση, μονο λιγες χιλιαδες εβραιοι αποφασισαν να μεταναστευσουν στην Παλαιστινη, γιατι ειχαν τις ζωες τους στις Ευρωπαικες χωρες, στις οποιες πλεον αποτελουσαν αναποσπαστο μερος. Θα χρειαζοταν να μεσολαβηση το Ολοκαυτωμα του μιλημενου σιωναζιστη Χιτλερ.
Η πληθυσμιακή ισορροπία της περιοχής άρχισε να διαταράσσεται, η σιωναζιστική για τους Εβραίους -τρομοκρατική για τους Άραβες- οργάνωση «Χαγκάνα» ανέλαβε δράση και οι Βρετανοί «ένιπταν τας χείρας τους», όταν δεν υποστήριζαν το εβραϊκό στοιχείο. Έτσι φθάσαμε στο 1948, όταν δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ σε παλαιστινιακά εδάφη.
Η επιστολή Μπάλφουρ προς Ρότσιλντ δεν ήταν απλώς ένα ευχολόγιο!

Η γενοκτονία των Εβραίων από τους ναζί, χρησιμοποιηθηκε σαν αισχρη δικαιολογια, εξομοιώνοντας τους σιωναζι με τους Εβραιους, η εμπλοκή των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, η δημιουργία του Αραβικού Συνδέσμου, η πίεση που ασκούσαν ένοπλες, μυστικές σιωνιστικές οργανώσεις άλλαξαν εντελώς το τοπικό και διεθνές σκηνικό.
Το Λονδίνο μετέφερε το παλαιστινιακό ζήτημα στον ΟΗΕ τον Φεβρουάριο του 1947.

Μια ψηφοφορία των τριών λεπτών
Στις 29 Νοεμβρίου 1947 η γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ψηφίζει υπέρ της διάσπασης της Παλαιστίνης. Η απόφαση 181 υιοθετήθηκε με 33 ψήφους υπέρ (μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Σοβιετική Ένωση και η Γαλλία), 13 ψήφους κατά (μεταξύ αυτών και τα αραβικά κράτη) και 10 αποχές (εκ των οποίων και η Βρετανία).
Η ψηφοφορία δεν διήρκησε περισσότερα από τρία λεπτά.
Η Παλαιστίνη, όπου τότε ζούσαν 1,3 εκατομμύριο Άραβες και 600.000 Εβραίοι διαχωρίστηκε σε τρεις οντότητες οι οποίες θα γίνονταν ανεξάρτητες την 1η Αυγούστου 1948.
Το σιωναζιστικό κράτος, που θα εκτεινόταν σε 14.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα αποτελούνταν από μια λωρίδα που θα εκτεινόταν από το βόρειο δάκτυλο της Γαλιλαίας ως τη λίμνη Τιβεριάδα, την κεντρική παραλιακή περιοχή (από τη Χάιφα ως το Τελ Αβίβ) και την έρημο Νεγκέβ.
Οι Παλαιστίνιοι θα διατηρούσαν τρεις περιοχές έκτασης 11.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων: μία στη δυτική Γαλιλαία, μία δεύτερη στη Λωρίδα της Γάζας μαζί με ένα μέρος από τα σύνορα με το Σινά και μία τρίτη στη Δυτική Όχθη.
Η Ιερουσαλήμ και οι γύρω περιοχές θα αποτελούν ξεχωριστή οντότητα με ειδικό καθεστώς, υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ.
Οι Εβραίοι λαμβάνουν με αυτό τον τρόπο το 54% του εδάφους της Παλαιστίνης, αν και εκπροσωπούν το 30% του πληθυσμού.

ΗΠΑ και ΕΣΣΔ: κοινό μέτωπο
Η Βρετανία, αν και συγκάλεσε την ειδική αυτή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εφαρμογή του σχεδίου. Το Λονδίνο, που δεν σταμάτησε να αλλάζει απόψεις, εμφανιζόταν την περίοδο εκείνη δηθεν σαν ευνοϊκό προς τους Άραβες, όμως επέλεξε να απέχει από τις συζητήσει εξαιτίας της ευαισθησίας του θέματος, τηρωντας παντα τις πονηριες της βρετανικης διπλωματιας, που από τη μια εσφαζε και από την άλλη παριστανε τον ειρηνοποιο.
Ως το τέλος οι αραβικές χώρες στον ΟΗΕ ζητούσαν τη δημιουργία «ενός ενιαίου, δημοκρατικού και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους», και προσπάθησαν να αντιταχθούν στη διάσπασή του.
Όμως ήρθαν αντιμέτωποι με μια αναπάντεχη για την περίοδο εκείνη του Ψυχρού Πολέμου συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, χάρη στην οποία συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των δύο τρίτων που ήταν απαραίτητη για την υιοθέτηση της απόφασης.
Οι Σοβιετικοί χρησιμοποιησαν σαν δικαιολογια το Ολοκαυτωμα των Εβραιων από τον Χιτλερ, και οι Αμερικανοί έλαβαν υπόψη τους την αυξανόμενη επιρροή των σιωναζιστων στη χώρα τους.

Όνειρο για τη μία πλευρά, εφιάλτης για την άλλη
Οι επικεφαλής των σιωναζιστων δέχθηκαν το σχέδιο, όμως κάποιοι πιο σκληροπυρηνικοί το απέρριψαν διότι έκριναν ότι είναι πολύ μακριά από τα σχέδιά τους για ένα Μεγάλο Ισραήλ.
Από την άλλη, οι Παλαιστίνιοι ένιωσαν ένα έντονο αίσθημα αδικίας. Οι αραβικές χώρες απέρριψαν το σχέδιο.
Έκτοτε τα επεισόδια αυξήθηκαν στην Παλαιστίνη, με κάθε μία πλευρά να προσπαθεί να βρεθεί σε θέση ισχύος.
Στις 14 Μαΐου 1948 ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν ανακοίνωσε τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ αμέσως μετά το τέλος της βρετανικής εντολής στην Παλαιστίνη.
Την επομένη ξέσπασε η πρώτη σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Μετά το πέρας της, το Ισραήλ κατείχε το 78% της Παλαιστίνης. Περισσότεροι από 760.000 Παλαιστίνιοι πήραν τον δρόμο της εξορίας.
Στη διάρκεια το Πολέμου των Εξι Ημερών τον Ιούνιο του 1967, το Ισραήλ θα θέσει υπό την κατοχή του, εκτός από τα συριακά υψίπεδα του Γκολάν, και το Σινά (που θα επιστραφεί στην Αίγυπτο το 1982), τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που θα προσαρτήσει αργότερα, και τη Λωρίδα της Γάζας, από την οποία αποσύρθηκε το 2005, την οποια Λωριδα εχει αποκλεισει από τροφιμα και φαρμακα και συχνα πυκνα την βομβαρδιζει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα-προεδρικές εκλογές: Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Νασράλα καταγγέλλει απόπειρα αλλοίωσης του αποτελέσματος
 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 05:02
Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ονδούρα, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Σαλβαδόρ Νασράλα, κατηγόρησε την Τρίτη τον αντίπαλό του, τον συντηρητικό απερχόμενο πρόεδρο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, ότι αποπειράται να νοθεύσει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, καθώς με βάση την καταμέτρηση που όμως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο ίδιος αναδεικνύεται νικητής.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Νασράλα κατηγόρησε τον αρχηγό του κράτους και υποψήφιο του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος (Partido Nacional, PN) ότι επιδιώκει να «αλλοιώσει το αποτέλεσμα», την ώρα που η καταμέτρηση των ψήφων βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη δύο ημέρες μετά τη διαδικασία, επιτείνοντας τη σύγχυση.
«Πρακτικά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης» ωθεί τον Ερνάντες στην προσπάθεια αυτή για την αποφυγή της διαφαινόμενης ήττας του, έκρινε ο 64χρονος Νασράλα. Ο πρόεδρος, ο οποίος διαθέτει «τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης», επιδιώκει να «αλλοιώσει τη λαϊκή βούληση», υποστήριξε.
Κατά τον Νασράλα, εξάλλου, ο Ερνάντες δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να προκαλέσει «χάος» ώστε να κηρυχθεί «κατάσταση εξαίρεσης» και να κρατήσει «τον έλεγχο (της χώρας) με τη βοήθεια του στρατού». Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης τόνισε ότι θα ζητήσει τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας εάν ο Ερνάντες προσπαθήσει να του κλέψει τη νίκη.
Η εκλογική επιτροπή της Ονδούρας, το Ανώτατο Εκλογοδικείο (Tribunal Supremo Electoral, TSE), που δέχεται σωρεία επικρίσεων για την χωρίς προηγούμενο καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ανέφερε την Τρίτη ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προηγείται, αλλά η διαφορά έχει μειωθεί. Ο Νασράλα συγκέντρωνε το 42,96% των ψήφων και ο απερχόμενος πρόεδρος το 41,49%. Ωστόσο σύμφωνα με τον ιστότοπο του TSE, η καταμέτρηση είναι ακόμη στο 72,47% των ψηφοδελτίων.
Σε μια άλλη συνέντευξή του, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο υποψήφιος της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης εναντίον της Δικτατορίας (Alianza de Oposición contra la Dictadura), δήλωσε ότι θα εξετάσει το εάν θα ανανεώσει την συμφωνία βάσει της οποίας έχει παραχωρηθεί μια στρατιωτική βάση στις ΗΠΑ αν κερδίσει τις εκλογές, αλλά ταυτόχρονα υποσχέθηκε να βαθύνει τη διμερή συνεργασία με την Ουάσινγκτον σε θέματα ασφάλειας.
Η βάση αυτή είχε δημιουργηθεί το 1980, όταν οι ΗΠΑ εμπλέκονταν σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση αριστερών αντάρτικων στην Κεντρική Αμερική.
Το 2008, ο πρώην πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια είχε εξαγγείλει ότι η αεροπορική βάση Σότο Κάνο, ή Παλμερόλα, θα έκλεινε και θα μετατρεπόταν σε πολιτικό αεροδρόμιο. Έναν χρόνο αργότερα, ανατράπηκε με ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που ο σύμμαχός του, ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, είχε καταγγείλει πως ενορχηστρώθηκε στη βάση. Η Ουάσινγκτον είχε διαψεύσει ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στην ανατροπή του Σελάγια.
Στη συνέντευξή του στο Ρόιτερς, ο Νασράλα είπε πως ο Μανουέλ Σελάγια, συντονιστής της Συμμαχίας, θα μπορούσε να εκλεγεί ξανά πρόεδρος της χώρας στο μέλλον. Η σύζυγος του Σελάγια, η Σιομάρα Κάστρο, θα αναλάβει αντιπρόεδρος της χώρας αν επιβεβαιωθεί η νίκη του Νασράλα στις εκλογές.
Πάντως ο Σαλβαδόρ Νασράλα, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως κεντρώος, δεσμεύθηκε να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με την κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Αν οι ΗΠΑ μου δώσουν έναν κατάλογο με ονόματα ανθρώπων που ζητούν να εκδοθούν (...) δεν θα τον κοιτάξω καν. Απλά θα υπογράψω και θα δώσω εντολή» να παραδοθούν οι καταζητούμενοι, είπε, ακόμη κι αν πρόκειται για «πρώην προέδρους, βουλευτές, υπουργούς».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγυπτος: Οι τζιχαντοφασιστες του ISIS είχαν απειλήσει το τέμενος στο Σινά πριν από το μακελειό
 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 01:32
Τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος είχαν πάει στο τέμενος στο Σινά, όπου διαπράχθηκε η πολύνεκρη επίθεση με εκατοντάδες νεκρούς, προκειμένου να προειδοποιήσουν ενάντια στη διεξαγωγή σουφιστικών τελετών στον χώρο, επιβεβαίωσε την Τρίτη ο επικεφαλής ενός σουφιστικού τάγματος της Αιγύπτου.
Περισσότεροι από 300 πιστοί σκοτώθηκαν την Παρασκευή ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η προσευχή σε ένα τέμενος στη χερσόνησο του Σινά από ένοπλους άνδρες για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος, το οποίο, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Λιγότερο από ένα μήνα πριν, τζιχαντοφασιστες πήγαν στο τέμενος και μίλησαν στον μουεζίνη, το πρόσωπο εκείνο που καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σεΐχης Μοχάμεντ αλ Τζαουίς, ο υπαρχηγός του τάγματος των Τζαρίρι, που συνδέεται με το τέμενος το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο.
«Μπήκαν, δεν ήταν γνωστοί (μεταξύ των πιστών)» είπε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία.
Σύμφωνα με τον Τζαουίς, οι τζιχαντοφασιστες είπαν στον μουεζίνη, ο οποίος σκοτώθηκε στο μακελειό:
«Να μην εορτάζετε το Μουλέντ (μουσουλμανική γιορτή που τιμά τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ). Να μην οργανώνετε σουφιστικές τελετές προσευχής».
Η οργάνωση Ισλαμοφασιστικό Κράτος θεωρεί ορισμένες πρακτικές των σουφιστών αιρετικές.
Πέρυσι, το αιγυπτιακό παρακλάδι της σιχαμενης καθυστερημενης σουνιτοφασιστικής συμμοριας είχε απευθύνει κάλεσμα προκειμένου οι ενοπλοι αληταραδες του να πολεμήσουν τους οπαδούς του σουφισμού, ιδίως το τάγμα του Τζαρίρι, ενώ είχαν αποκεφαλίσει έναν σουφιστή σεΐχη.
Παρά την επίσκεψη των τζιχαντοφασιστών στο τέμενος, κανείς δεν περίμενε ότι το Ισλαμοφασιστικό Κράτος θα έφθανε στο σημείο να επιτεθεί εκεί, επισήμανε ο αλ Τζαουίς.
«Εκείνοι (οι υπεύθυνοι) πίστεψαν ότι το θέμα θα τελείωνε στην προειδοποίηση του να μην οργανώσουν άλλες σουφιστικές τελετές προσευχής» τόνισε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανήσυχος για τη δημογραφική κατάσταση στη Ρωσία ο Πούτιν
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017, 18:19
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν, με αφορμή τη επιδείνωση της δημογραφικής κατάστασης που παρατηρείται εκ νέου στη Ρωσία, πρότεινε την χορήγηση μηναίου επιδόματος για το πρώτο παιδί, το οποίο θα δίνεται επί ενάμιση χρόνο στις οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων. Παράλληλα παρατείνεται η χορήγηση επιδόματος τέκνων, ενώ στις οικογένειες οι οποίες θα αποκτήσουν εντός του 2018 δεύτερο ή τρίτο παιδί, το κράτος θα επιδοτεί το επιτόκιο των στεγαστικών τους δανείων.
Το επίδομα για το πρώτο παιδί θα αντιστοιχεί στο πόσο του ελάχιστου ορίου διαβίωσης, όπως διαμορφώνεται ανά περιοχή. Το επίδομα θα καταβάλλεται από 1η Ιανουαρίου του 2018, και θα φθάνει τα 10.500 ρούβλια ( 150 ευρώ).
Το επίδομα για το πρώτο παιδί είναι ένα από τα μέτρα που αποσκοπούν στο να αυξηθεί η γεννητικότητα, καθώς όπως επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος η δημογραφική κατάσταση προβλέπεται ότι θα επιδεινωθεί και πάλι. Ως αίτια της επιδείνωσης αυτής επικαλέσθηκε τις δύο δημογραφικές κρίσεις, που είχαν σημειωθεί η μία μετά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο-σ.σ) και η άλλη την δεκαετία του 1990 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι χρειάζεται ένα νέο σύνολο μέτρων το οποίο θα μας επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, τονίζοντας ότι το κράτος «ασχολείται σταθερά και με συνέπεια» με την δημογραφική ανάπτυξη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε ρε γλέντια!
Η eurobank που είχε βγάλει σε πλειστηριασμό την δίπατη βίλα στην Κηφισιά με τις θέσεις πάρκινγκ αξίας 1,2 μυρίων, στον πλειστηριασμό που έγινε χτύπησε και πήρε η ίδια το ακίνητο!
Ξαναπείτε μου για "λαϊκή κατοικία" και αθώες τράπεζες!
Σχολιο.-  Για να μην γραψει ζημια το εκανε.λογιστικη κινηση ηταν καθαρα,θα το ξαναβγαλει στην αγορα.
Σχολιο.-  Το ζητημα ειναι τι θα γινει με το τσουναμι που ερχεται.Θα τα χτυπανε ολα?Δεν γινεται .Ειμαι περιεργος να δω τι σκεφτονται.Σημερα στην Καλαματα μια Κινεζα αγορασε εφτα σπιτια με 300.000. Και εφτα αδειες παραμονης φυσικα.Κανονικη αγορα οχι μεσω πληστειριασμων.Που θα παει η αγορα ακινητων αραγε...
Και μαζι με το πακετο για τους λεφταδες τουριστες θα βγαλουν και 40.000 πρωτες κατοικιες καπου διαβαζα.Μεσα σε 12 μηνες..Τελειωσαν οριστικα .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρήση χημικών εναντίον πολιτών σε κλειστό χώρο, στο Ειρηνοδικείο, από τα ΜΑΤ της "αριστερής" κυβέρνησης.
Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη!!!

Και καλά το ξύλο, ήταν αναμενόμενο, αλλά χημικά σε κλειστό χώρο;
Πόσο φασίστες πια;

 ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΑ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ - ΕΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Αυτή την ώρα στη Λουκάρεως, στο δικαστικό μέγαρο γίνεται μάχη σώμα με σώμα των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών με τα ΜΑΤ των κατάπτυστων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ... Έχουν πέσει χημικά μέσα σε ΚΛΕΙΣΤΟ χώρο και υπάρχουν πολλοί τραυματίες... Έχει γίνει ήδη κλήση για να καταφθάσουν ασθενοφόρα στον χώρο...
- Για όσους/-ες είχαν αμφιβολίες για το πού το πάνε οι αγιογδύτες που μας κυβερνούν, ιδού η απόδειξη... Το «ξεφτίλες» είναι, πλέον, πολύ λίγο για να τους περιγράψει!...
- Το κίνημα θα υπερασπιστεί την λαϊκή περιουσία με όλα τα θεμιτά μέσα, ακόμη και με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των μελών του!!!
- Όσο για τα cyborgs που βρίσκονται, ουσιαστικά, απέναντι στο κίνημα, είναι ήδη πολιτικά νεκρά... Απλώς δεν έχει φτάσει ακόμη ο ιατροδικαστής για να πιστοποιήσει τον πολιτικό τους θάνατο...
- ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Συνολικά τρεις (3) είναι οι τραυματίες από τα χημικά και τα γκλομπ των ΜΑΤ. Μεταξύ αυτών, με αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό ο σύντροφός μας Θανάσης Μπαρτζώκας, πρώην Δήμαρχος Καισαριανής και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς... ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δίκτυο αλληλεγγύης των Παλαιστινίων κρατουμένων Σαμιντούν καταγγέλλει με τον πιο απόλυτο τρόπο την άρνηση εισόδου και την απέλασης της παλαιστίνιας αριστερής, εθνικής ηγέτη, και σύμβολο της αντίστασης Leila Khaled στο Ιταλικό αεροδρόμιο Leonardo da Vinci – Rome Fiumicino σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου.
Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει τη συνενοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών κρατών με την ισραηλινή κατοχή, καθώς και τη συνθηκολόγησή τους στις ρατσιστικές απαιτήσεις του σιωνιστικού κινήματος και των φασιστικών δεξιών δυνάμεων. Πρόκειται για μια πολιτική ενέργεια που συνιστά κατάφωρη επίθεση στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος των εθνικών ηγετών τους να ταξιδεύουν και να ακουστούν, καθώς και επίθεση στην παλαιστινιακή κοινότητα στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να πολιορκήσουν και ταυτόχρονα να απομονώσουν τους Παλαιστίνιους
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη Leila Khaled, την Δημοκρατική Ένωση Αραβο-Παλαιστινίων (UDAP) της Ιταλίας και με τον παλαιστινιακό λαό που εξακολουθεί να αντιστέκεται σε όλες τις μορφές αδικίας, πολιορκίας και καταπίεσης και στον αγώνα για επιστροφή και απελευθέρωση.
Αναδημοσιεύουμε την παρακάτω δήλωση από την UDAP, τους διοργανωτές της περιοδείας της Leila Khaled στην Ιταλία:
Η Ιταλία αρνήθηκε την είσοδο στη Leila Khaled
Μια δήλωση της Αραβο-Παλαιστινιακής Δημοκρατικής Ένωσης (UDAP)
Σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, σταμάτησαν τη Leila Khaled σταμάτησε στο αεροδρόμιο Leonardo da Vinci – Rome Fiumicino. Η Ιταλία αρνήθηκε την είσοδο στην παλαιστινια ηγέτη και την εξαναγκάστηκε να αναχωρήσει με την επόμενη πτήση προς το Αμμάν.
Το περιστατικό αυτό συνέβη μετά από επανειλημμένες και εκτεταμένες επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης και έντονη πίεση από το Σιωνιστικό λόμπι στην Ιταλία. Τις ημέρες πριν από την άφιξή της, πολλές εφημερίδες δημοσίευσαν ευάφανταστα και δυσφημιστικά άρθρα σχετικά με την περιοδεία της Leila Khaled στην Ιταλία.
Ο καταναγκαστικός επαναπατρισμός της συντρόφου Leila Khaled είναι μόνο μια απόδειξη της αποτυχίας των ιταλικών θεσμών και της αδυναμίας τους να ξεφύγουν από τον Σιωνιστικό εκβιασμό. Είναι σαφές πόσο φοβούνται αυτή τη σαφή, ελεύθερη και σταθερή φωνή. Η Leila Khaled είχε βίζα στην Ευρώπη, η οποία ανακλήθηκε εδώ, στη Ρώμη, κατά την προσγείωση. Λιγότερο από ένα μήνα πριν, ήταν στην Ισπανία και το Βέλγιο και πραγματοποίησε διάσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Παρά τις πιέσεις, τη λάσπη και τις προκλήσεις, παρά την απέλαση που επέβαλαν στη σύντροφό μας οι ιταλικές αρχές, η Αραβο-Παλαιστινιακή Δημοκρατική Ένωση (UDAP) θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις της, στις οποίες η Leila Khaled θα μιλήσει μαζί μας μέσω ζωντανής σύνδεσης.
Τα γεγονότα των “πενήντα χρόνων αντίστασης” επιβεβαιώνονται.
Αραβο-Παλαιστινιακή Δημοκρατική Ένωση (UDAP) – Ρώμη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απληρωτοι 1.200 επικουρικοι γιατροι σε δημοσια νοσοκομεια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νιπτει τα χειρας του ο Καμινης. Ο Δημος Αθηναιων κανει εξωση σε 7 οικογενειες  από την Κοινωνικη Πολυκατοικια.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαφτισαν «Κινημα Αλλαγης» το ΠΑΣΟΚ που χρωσταει, για να αλλαξουν ΑΦΜ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιες ετικέτες περιέχουν το νοθευμένο ελαιόλαδο
Περίπου 20 τόνοι λιπαρής ύλης, ξένης προς το ελαιόλαδο, όπως επιβεβαιώθηκε από τις δοκιμές στο Γενικό Χημείο του Κράτους, εντοπίστηκαν κατά την επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης που είχε διοχετεύσει στην αγορά 100.000 λίτρα νοθευμένου λαδιού.
Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, δεσμεύτηκαν 4.600 λίτρα λιπαρής ύλης στη δεξαμενή του εργαστηρίου, που χρησιμοποιούσε η σπείρα στη Λάρισα.
Επιπλέον, εντοπίστηκαν 10.380 λίτρα λιπαρής ύλης σε μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, φερόμενων ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, με την εμπορική επωνυμία PAROS, και 4.290 λίτρα σε μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, φερόμενων ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία KARPOS.
Οπως προέκυψε από τις έρευνες, η εγκληματική οργάνωση διακινούσε διάφορα λάδια, τα οποία εμφάνιζε ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, με τις εξής επωνυμίες: PAROS, KARPOS, Λιοτριβειό, Kriti, Elias Drops, Ελαιώνας/ Eleonas και Creta Drops. Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους έχουν αγοράσει τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
Υπενθυμίζεται ότι η σπείρα, τα επτά μέλη της οποίας συνελήφθησαν σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Μαγνησία και Θεσπρωτία, προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες ηλιελαίου από χονδρέμπορους και τις αποθήκευε σε εργαστήριο. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η σπείρα είχε εξαγάγει 100.000 λίτρα νοθευμένου λαδιού, αποκομίζοντας κέρδη 200.000 ευρώ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ορθοπεδικός πέταξε στον δρόμο ανασφάλιστο
Καταγγελίες από άνεργο εναντίον γιατρού του ΠΕΔΥ Ηλιούπολης
Ανασφάλιστο ασθενή, που έχρηζε ιατρικής περίθαλψης, πέταξε έξω από το ιατρείο στο ΠΕΔΥ Ηλιούπολης ένας γιατρός, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε μαζί του το βιβλιάριο υγείας. Κι όμως, σύμφωνα με τον νόμο 4268 του 2016 και την Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθ. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132, όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους μπορούν να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις δημόσιες υγειονομικές δομές.
Ο εν λόγω γιατρός (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημεριδας) έχει απασχολήσει ξανά τη διεύθυνση του ΠΕΔΥ Ηλιούπολης, καθώς έχει αρνηθεί άλλη μια φορά να εξετάσει άνεργο ασθενή. Την παραπάνω καταγγελία έκανε  ο Αντώνιος Τσιάρας, που μας περιέγραψε την περιπέτεια που είχε στο ΠΕΔΥ Ηλιούπολης στις αρχές Νοεμβρίου. Μάλιστα, όπως δηλώνει, έχει κάνει καταγγελία για τον γιατρό στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), «ακόμα κι αν ξέρω ότι μπορεί να καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων».
Συγκεκριμένα, ο ασθενής, στις 9 Νοεμβρίου το πρωί, επισκέφτηκε το ΠΕΔΥ Ηλιούπολης, συνοδευόμενος από έναν φίλο του, με οξείς πόνους στη μέση. Είχε κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού, λίγες ήμερες πριν, με έναν ορθοπεδικό: «Οταν μπήκα στο ιατρείο του, άρχισα να του λέω το πρόβλημά μου, όμως εκείνος με σταμάτησε απότομα και μου ζήτησε βιβλιάριο υγείας. Του εξηγώ ότι είμαι ανασφάλιστος και δεν έχω βιβλιάριο. Τότε μου λέει: “Εγώ ανασφάλιστο χωρίς βιβλιάριο δεν εξετάζω. Εξω!”». Ο ασθενής στην αρχή πάγωσε και στη συνέχεια τον παρακάλεσε να τον εξετάσει, όμως ο γιατρός ήταν ανένδοτος και οι τόνοι ανέβηκαν. Τότε, ο γιατρός τού επιτέθηκε λεκτικά, λέγοντας: «Μαζεύτηκε όλος ο κατιμάς και ζητά δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»!
Να σημειωθεί ότι έξω από το ιατρείο υπήρχε κόσμος και ο κ. Τσιάρας πήγε στον διευθυντή Αθανάσιο Λαϊνά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε άλλον γιατρό, που διέγνωσε οσφυαλγία και θωρακαλγία σε οξεία φάση, οι οποίες απαιτούσαν φαρμακευτική αγωγή και ανάπαυση για 15 ημέρες. Ο ασθενής εξυπηρετήθηκε τελικά με τον ΑΜΚΑ του.
«Δεν είναι η πρώτη φορά»
«Εχω ήδη κάνει αναφορά στην 1η ΥΠΕ, την οποία ενημέρωσα για το περιστατικό και ζητώ οδηγίες, γιατί όντως υπάρχει μια γκρίζα ζώνη στον νόμο, που δεν λέει ότι καταργείται το βιβλιάριο για τους ανασφάλιστους. Λέει, όμως, ότι όλοι οι ανασφάλιστοι με τον ΑΜΚΑ τους εξυπηρετούνται δωρεάν. Δυστυχώς, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό με τον συγκεκριμένο γιατρό... Οταν ένας άνθρωπος πονάει και πάει σε γιατρό, αυτό που έχει σημασία είναι ο ασθενής, όχι το βιβλιάριο» είπε στη «δημοκρατία» ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Ηλιούπολης Αθανάσιος Λαϊνάς.
«ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ»
Καταιγίδα νέων αντιλαϊκών μέτρων για την ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων
Συμβολαιο εκτελεσης παλαιων και νεων αντιλαικων μετρων
Προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, συντάξεις και παροχές Υγείαςβρίσκονται κάτω από τον πέλεκυ της «αποκατάστασης της δημοσιονομικής βιωσιμότητας», προκειμένου να υπάρξουν «ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις».
«Η επιτυχία απαιτεί την κυριότητα του προγράμματος μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές. Συνεπώς η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει όλα τα μέτρα που ενδέχεται να καταστούν κατάλληλα για το σκοπό αυτό καθώς οι συνθήκες αλλάζουν», αναφέρεται «προλογικά» στο συμπληρωματικό μνημόνιο (Supplemental Memorandum of Understanding) μεταξύ της κυβέρνησης και της Ευρωζώνης, που βρίσκεται σε φάση τελικής επεξεργασίας και υπογραφής από τις εμπλεκόμενες πλευρές κι ενώ με συνοπτικές διαδικασίες κλειδώνουν τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρέχουσας «αξιολόγησης» ενόψει της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ, στις 4 Δεκέμβρη.
Οι συνεννοήσεις ξεκίνησαν χτες στην Αθήνα με βασικό θέμα την Ενέργεια και συνεχίζονται σήμερα με τη συζήτηση για τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» στον κρατικό μηχανισμό, ζητήματα που θα ενταχθούν στις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου, το οποίο παίρνει σειρά για κατάθεση στη Βουλή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γλεντι. Ποντιακοι χοροι, και με εισοδο δωρεαν. Το Σαββατο στο ΣΕΦ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Υποχρεωτικα ολοι στον «γιατρο τηςγειτονιας». Από 1η Ιανουαριου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Χανουν φετος το  Μερισμα δικαιουχοι που πηραν περσι το Βοηθημα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απιστευτο! Δανεια για αγορα σπιτιων μεσω  πλειστηριασμων  (που ξεκινουν από σημερα)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι ηγεσιες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφασισαν επιτελους να καλεσουν σε Πανεργατικη Απεργια στις 14 Δεκεμβρη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον «παγο» τακτικα χειρουργεια στο Νοσοκομειο Βολου. Σε λιστα αναμονης ασθενεις λογω ελλειψης υλικων. Με το σταγονομετρο οι παραγγελιες στο Αχιλοπουλειο Νοσοκομειο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκποιειται σημερα ακινητο Λαρισαιου. Στο «σφυρι» διαμερισμα 42.000 ευρω για χρεος 6.500! Εκτος ηλεκτρονικων πλειστηριασμων παραμενουν  οι συμβολαιογραφοι της Λαρισας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρά τα λόγια της κυβέρνησης, προχώρησαν και πλειστηριασμοί σπιτιών λαϊκών οικογενειών ακόμη και για χρέη 30.000 ευρώ σε τράπεζες!
29/11/2017
Στα… λόγια και στις… υποσχέσεις έμεινε η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, καθώς μόνο σήμερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, μόνο στο Νομό Αττικής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έγιναν πλειστηριασμοί διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, ακόμη και για οφειλές 30.000 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι τα στελέχη της παρούσας κυβέρνησης έκαναν λόγο για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ μιλούσαν ακόμη και για σειχάχθεια, προκειμένου να προστατευθεί το μεγαλύτερο αγαθό του Έλληνα πολίτη, το σπίτι του. Στην πορεία η καθολική προστασία και η σεισάχθεια έγιναν «προστασία για κάτω των 300.000 ευρώ», για να φτάσουμε έναν σχεδόν μήνα πριν τη δύση του 2017 και την αυγή του 2018, να χάνονται πρώτες κατοικίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, για οφειλές μόλις 30.000 ευρώ.
Όπως προαναφέραμε, σε όλη την Αττική, μόνο σήμερα, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και συγκεκριμένα στις περιοχές της Αθήνας, της Νίκαιας, του Μοσχάτου, του Αμαρουσίου, της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου. Οι πλειστηριασμοί έγιναν τόσο ηλεκτρονικά, όσο και με τον παραδοσιακό τρόπο και παρά τις αντιδράσεις από οργανώσεις και πολίτες.
Στο Χαλάνδρι, λόγου χάρη, χάθηκε πρώτη κατοικία για οφειλή 43.000 ευρώ. Στη Νίκαια, βγήκε σε πλειστηριασμό τετραόροφο, που μοιραζόταν οικογένεια, με δύο πρώτες κατοικίες. Στο Μοσχάτο, χάθηκε σπίτι περίπου 60 τετραγωνικών, για οφειλή μόλις 30.000 ευρώ!
Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται πλέον στην Ελλάδα, παρά τα «παχιά» λόγια των κυβερνόντων στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Μόνο όσοι έχουν υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη ή προλάβουν να υπαχθούν έως το τέλος του 2017, καθώς από το 2018 δεν θα έχουν δικαίωμα, θα μπορούν να καταφύγουν στο δικαστήριο και να «φρενάρουν» ή να αποφύγουν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.
Στο Ειρηνοδικείο οι 12 από τους 29 πλειστηριασμούς
Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν σήμερα το απόγευμα 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων.
Ακόμη, ολοκληρώθηκαν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων που έγιναν σήμερα στους 14.
Αναλυτικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα, ενώ για 8 αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Ακόμη, οι υπόλοιποι 9 δεν ξεκίνησαν καν.
Τέλος, σήμερα ολοκληρώθηκαν δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αναλυτικότερα, ο ένας αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και ο δεύτερος αφορούσε 5 αποθήκες και οι οποίες εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτικές 'ευαισθησίες'
Αναμφίβολα οι δυτικές κοινωνίες είναι οι πιο ευαισθητοποιημένες κοινωνίες παγκοσμίος.
Απόδειξη σε αυτό οι θρήνοι και η αλληλεγγύη για τους νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν συμβεί τα... τελευταία χρόνια με θύτες ισλαμιστές και θύματα πολίτες των χωρών αυτών.
Γε σουις Γάλλοι, Βέλγοι, Άγγλοι, Γερμανοί και ότι θές. Φωτογραφίες με κορδελάκια και φώτογραφίες προφίλ στο facebook με φόντο τις σημαίες των πληχθέντων χωρών.
Η ευαισθησίες όμως αυτές είναι κάπως ιδιαίτερες. Π.χ τα θύματα του ισλαμικού κράτους στη Συρία και οι μαζικές δολοφονίες δεν βρίσκουν κάποια συμπάθεια απο τους ευαίσθητους δυτικούς, παρά μόνο προβοκάτσιες τύπου χημικών επιθέσεων του Άσαντ. Ξαφνικά θυμηθήκαν την Συρία και το δράμα που ζεί η φίλη αυτή χώρα της Μ.Ανατολής. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που φωνάζανε να πέσει ο “δικτάτορας” Καντάφι και τώρα που ανέλαβαν την εξουσία στη Λιβυή οι 'δημοκράτες', δεν βγάζουν άχνα για αυτή την χώρα που απο το 2011 και μετά έχει τριχοτομηθεί,κυριαρχεί η βία και η αστάθεια και το βιωτικό επίπεδο έχει πέσει κατακόρυφα. Μάλιστα έχει αναβιώσει και το 'παραδοσιακό' δουλεμπόριο. Άνθρωποι πλέον πουλούνται σαν σκλαβοι σε αγορές της χώρας.Δημοκρατία και ελευθερία απο τις λίγες....
Τι να περιμένει όμως κανείς απο ανθρώπους που όχι μόνο δεν έκλαψαν για τα αθώα θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας των Τσετσένων στη Ρωσία αλλά υποστήριξαν υλικά και ηθικά τους θήτες τους.Αυτοί που τώρα κλαίγονται για την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού στην Ευρώπη όχι μόνο τον εξέθρεψαν αλλά και πολέμησαν με μένος ένα Έθνος και έναν Ηγέτη που ηταν σε θέση να τον ξεριζώσουν απο την ρίζα.Οι Σέρβοι υπήρξαν τα μεγάλα θύματα των νεοταξίτικων σχεδιασμών και το πλήρωσαν ακριβά την δεκαετία του '90.Το ίδιο ακριβά και ένας μεγάλος στρατιωτικός ηγέτης,ο αετός των Βαλκανίων Ράτκο Μλάντιτς.

Θα μιλήσουμε για τον άνθρωπο που ξένα και εγχώρια (τσοντό)έντυπα χαρακτήρισαν ΄χασάπη','γενοκτόνο','δεύτερο Χίτλερ','φασίστα'και 'δολοφόνο' και που τόσο μισήθηκε απο το 'ελεύθερο και δημοκρατικό' πολιτικό φάσμα της δύσης.
Ο Ράτκο Μλάντιτς γενήθηκε στο Καλίνοβοκ της Βοσνίας στις 12 Μαρτίου 1943.
Χωρίς να γνωρίσει τον πατέρα του,ο Ράτκο αφού τελείωσε το σχολείο είσηχθει στη στρατιωτική ακαδημία του Βελιγραδίου. Το 1991 χρονιά που η Γιουγκοσλαβία ηταν φανερό πως όδευε σε διάλυση μετατέθηκε στο Κόσοβο.
Στη συνέχεια ανέλαβε την διοίκηση του 9ο Σώματος του Γιουγκοσλαβικού Εθνικού Στρατού που στάλθηκε να πσροστατέψει τους Σέρβους της Κραϊνα απο τους Κροάτες παραστρατιωτικούς που ήθελαν να καταλάβουν την κατοικούμενη απο Σέρβους περιοχή.Οι προσπάθειες του Ζάγκρεμπ να κατελάβουν την περιοχή αναχαιτίστηκαν με επιτυχία απο τις δυνάμεις του Μλάντιτς.Το 1/3 σχεδόν τις Κροατίας οι περιοχές δηλαδή που κατοικούσαν κατά κύριο λόγω Σέρβοι ηταν κάτω απο τον έλεγχο του Γιουγκοσλαβικού Στρατού.Τον Μαϊο του 1992 η Βοσνία αποφάσισε και αυτή την απόσχιση απο την Γιουγκοσλαβία.Ο Μλάντιτς μετατέθηκε εκεί με σκοπό να προστατέψει και τους Σέρβους της Βοσνίας που αποτελούσαν το 31% του πληθυσμού.
Μέσα σε λίγους μήνες αποκρούει επιθέσεις Κροατών και Μουσουλμάνων και θέτει υπο τον έλεγχο του στρατού το 70% της Βοσνίας.Η διεθνείς κυρώσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας αναγκάζουν την χώρα να αποσύρει τα στρατεύματα της απο την Κραϊνα και την Βοσνία και να παραδώσει τον έλεγχο στις εκεί αυτόνομες σερβικές δημοκρατίες.
Γνωρίζοντας πως ο πόλεμος στη Βοσνία μπορεί να τελειώσει μόνο με την κατάληψη  του Σαράγεβο,αποφασίζει να ξεκινήσει πολιορκία στην βοσνιακή πρωτεύουσα.
Στο Σαράγεβο τον έλεγχο της πόλης είχαν αναλάβει συμμορίες του υποκόσμου,φανατικοί και τυχοδιώκτες.Eνδεικτικό το πως παρουσιάστηκε η πολιορκία αυτή απο τα δυτικά ΜΜΕ ως επίθεση εναντίον μιας ανοχύρωτης πόλης,είναι να δούμε τα νούμερα των δυνάμεων των αντιπάλων.
Οι δυνάμεις του Μλάντιτς δεν ξεπέρασαν ποτέ τους 15.000 άντρες την στιγμή που την πόλη υπερασπίζονταν 70.000 ένοπλοι!!!!Επίσης δεν μας είπαν πως οι συνοικίες της πόλης που καταστράφηκαν περισσότερο ηταν οι Σερβικές συνοικίες στα ανατολικά του Σαράγεβο.
Πέρα απο το Σαράγεβο υπήρξαν και άλλοι μουσουλμανικοί θύλακες στρατηγικής σημασίας που τελούσαν υπό πολιορκία.Ένας απο αυτούς ηταν η πόλη Σρεμπρένιτσα.
Στην πόλη αυτή υπήρχε πολύαριθμη μουσουλμανική δύναμη επικεφαλής της οποίας ηταν ο Νάσερ Όριτς.Οι δυνάμεις του Όριτς ζήτησαν την προστασία του ΟΗΕ με τον τελευταίο να ανακηρύσει την περιοχή ασφαλή ζώνη(safe-zone),δηλαδή περιοχή που δεν επιτρέπονται οι εχθροπραξίες.Οι άντρες του Όριτς όμως εκμεταλεύτηκαν την προστασία που τους παρείχαν οι δυνάμεις του ΟΗΕ και πραγματοποίησαν επιδρομές στα χωρία γύρω απο την Σρεμπρένιτσα που κατοικούσαν κυρίως Σέρβοι.
Οι ωμότητες που διέπραξαν εναντίον αμάχων ξεπερνάνε κάθε φαντασία.Υπολογίζονται τουλάχιστον σε 2.000 τα θύματα του άμαχου πληθυσμού που δολοφονήθηκαν βάναυσα απο τους Μουτζαχεντίν του Όριτς.Ο ΟΗΕ και η διεθνής κοινότητα δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση για τα θύματα αυτά.Για αυτούς ηταν σα να μην υπήρξαν ποτέ.Η κατάσταση που διαμορφώθηκε με τις ωμότητες και την υποκρισία του ΟΗΕ εξόργισαν τον στρατηγό Μλάντιτς.Τον Ιούλιο του 1995 οταν πληροφορήθηκε πως ο Όριτς και τμήμα του στρατού του είχαν αναχωρήσει κρυφά απο την πόλη,αφόπλισε αναίμακτα τους Ολλανδούς κυανόκρανους και στην συνέχεια επιτέθηκε κατά των εναπομείναντων δυνάμεων των μουσουλμάνων.Μετά απο σύντομη και σκληρή μάχη κατέλαβε την πόλη.
Πρώτο του μέλημα υπήρξε να προστατέψει τον άμαχο πληθυσμό απο τις αντεκδικητικές διαθέσεις των αντρών του.Πολλοί απο αυτούς άλλωστε ηταν απο τα γύρω χωριά και είχαν χάσει αγαπημένα πρόσωπα απο τους δολοφόνους του Όριτς.Συγκέντρωσε γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους,τους επιβίβασε σε πούλμαν και τους οδήγησε στην υπο μουσουλμανικό έλεγχο πόλη Τούζλα!!!
Στη συνέχεια συγκέντρωσε τους αιχμαλώτους και τους έστειλε σε στρατόπεδα κράτησης.
Είναι γεγονός πως κάποιοι απο αυτούς εκτελέστηκαν απο τους Σερβοβόσνιους στα πλαίσια αντεκδικήσεων δίκαια η άδικα λίγη σημασία έχει.Γεγονός πάντος ο στρατηγός έκανε οτι ηταν δυνατό να τις αποτρέψει.
Η δυτική όμως ευαισθησία ηταν αποφασισμένοι να επέμβει.Ανακάλυψε στη Σρεμπρένιτσα γενοκτονία 7.000 αμάχων και βρήκε την πλυπόθητη ευκαιρία να επιτεθεί στους Σέρβους.Αεροπορικές επιδρομές,εμπάργκο και διεθνής κατακραυγή καιαπομόνωση ηταν πλέον τα πιο θανατηφόρα όπλα για τους Σέρβους.Η προβοκάτσια στην αγορά του Μερκάλε στο Σαράγεβο αργότερα θα επισφράγιζε το τελικό αποτέλεσμα.Οι βομβαρδισμοί των σερβικών θέσεων απο το ΝΑΤΟ και η προδοτική στάση του Μιλόσεβιτς που έκοψε κάθε βοήθεια στους Σέρβους είχαν σαν αποτέλεσμα να βρούν την ευκαιρία Μουσουλμάνοι και Κροάτες να επιτεθούν και να κάμψουν τους Σέρβους.Η Κραϊνα και η ανατολική Σλαβονία κατελήφθησαν απο τους Κροάτες και 250.000 Σέρβοι πήραν τον δρόμο της προσφυγίας.Κάποιοι άλλοι θέλησαν να παραμείνουν στη γή που γενήθηκαν και μεγάλωσαν.Περίπου 1500 απο αυτούς δολοφονήθηκαν απο τους Κροάτες συμμορίτες.
Αυτά τα θύματα για τους δυτικούς δεν ηταν άνθρωποι και η ζωή τους δεν άξιζε όσο αυτή των 7.000 ανύπαρκτων νεκρών της Σρεμπένιτσα.Στη Βοσνία οι Σέρβοι αντιστεκόνταν γεναία όσο μπορούσαν και σε πολλές περιπτώσεις καθήλωσαν υπέρτερες δυνάμεις.Σε αντίθεση με τους πολιτικους του Βελιγραδίου ο Ράτκο είχε σκοπό να μείνει και να πολεμήσει στην Βοσνία.Με βάση της συνθήκες και τις δυνατότητες που είχε έπραξε το καλύτερο.Γνωρίζοντας πως δεν μπορούσε για πολύ να κρατήσει το μέτωπο και με τις Κροατομουσουλμανικές δυνάμεις να προελαύνουν πρός την Μπάνια Λούκα(την μεγαλύτερη σερβική πόλη της Βοσνίας)έπεισε τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Ράντοβαν Κάραζιτς να εξουσιοδοτήσει τον Μιλόσεβιτς να συζητήσει ανακωχή και ειρήνευση.
Η συμφωνία του Ντέιτον υπήρξε το τέλος του πολέμου.Ο στρατηγός μπορεί να μη κατάφερε να καταλάβει όλη την Βοσνία η έστω να ενώσει τα σερβικά εδάφη της με την Γιουγκοσλαβία,αλλά κατάφερε να σώσει τον στρατό και να κρατήσει όσα εδάφη ηταν δυνατόν να κρατηθούν,με σκοπό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να έχει κάποια ισχυεί η σερβική πλευρά.Με την συνθήκη αυτή το 49% της Βοσνίας τέθηκε κάτω απο την διοίκηση των Σέρβων οι οποίοι διατήρησαν το κράτος τους ως αυτόνομο εντός της νέας Βοσνίας.Όσο και να ακούγεται κυνικό κάτι ηταν και αυτό.Τουλάχιστον δεν υπέστησαν την ήττα και των ξεριζωμό που υπέστησαν οι ομοεθνείς τους στην Κράϊνα και τελικά αργότερα στο Κόσοβο.
Η Βοσνία σήμερα είναι ένα προβληματικό κράτος.Επιζεί γιατί απλά θέλουν οι δυτικοί να επιζήσει.
Μιας Ευρώπης που καταδίκασε και φυλάκισε με δίκες-παρωδίες τους ηγέτες των Σέρβων και που επιδεικτικά αφήνει να αλωνίζουν πραγματικοί εγκληματίες πολέμου όπως ο Όριτς,ο Θάτσι,ο Γκοτοβίνα και άλλοι.Μιας Ευρώπης και μιας Δύσης που ακόμα δεν έχει δεί τίποτα,απο όσα έχουν να συμβούν στο μέλλον απο τα φίδια που η ίδια έθρεψε στον κόρφο της.
Ο στρατηγός μεταπολεμικά διέφυγε στη Γιουγκοσλαβία.Στα χρόνια του Μιλόσεβιτς δεν χρειαζόταν να κρύβεται.Η ανατροπή του ηγέτη ανάγκασε τον Μλάντιτς να είναι πιο προσεχτικός.Μετά απο χρόνια ερευνών,τελικά το 2011 συνελήφθει και παραδόθηκε απο την Σερβία στο δυτικο αποικιοκρατικο δικαστήριο της Χάγης.Την επόμενη της σύλληψης άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σερβίας στη Ε.Ε.
Οι παραπάνω φωτογραφίες με τα κομμενα κεφαλια αμαχων και τα δολοφονημενα παιδια είναι μερικές μόνο απο αυτές που δείχνουν τα εγκλήματα των Μουσουλμάνων απέναντι στους Σέρβους. Για τη δύση δεν υπήρξαν ούτε γενοκτονίες, ούτε εγκλήματα πολέμου. Μάλλον τα θύματα ηταν παιδιά ενός αλλουνού Θεού. Ίσως αν εικόνες σαν αυτές απεικονίσουν στο μέλλον πρόσωπα πολιτών της δύσης να κατάλαβουν τότε κάποιοι τον εγκληματικό τους ρόλο και την επιλεκτική και κατευθυνόμενη 'ευαισθησία' τους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκη ΣΥΡΙΖΑ στο Δικηγορικό Σύλλογο! Κέρδισε το ποσοτό που είχε πριν γίνει αξιωματική αντιπολίτευση!
ΠΟΣΟ ΠΗΡΕ! ΒΟΥΛΙΑΞΕ ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΔΣΑ...
Eκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών:
Σύριζα έλαβε:... 3,49%
Άντε και στις βουλευτικές τα ίδια σας ευχόμαστε βρε!

Στο 95% των ψηφισάντων στο δικηγορικό σύλλογο Αθήνας , ο Δημήτρης Βερβεσός που στηριζεται από την κεντροαριστερά πρώτος με 25,66% με δεύτερο τον υποστηριζόμενο από την Κεντροδεξιά με 17,68% Δ. Αναστασόπουλο
Πανε στο δεύτερο γύρο
Από τα άλλα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από την κεντροαριστερά ,
Περράκης 8.07%
Κουντούρη 6%
Από την κεντροδεξιά Κώτσης 8,86%
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Δαμασκόπουλος 4,36%
Και ο Μαντάς 3,39%
Ο υποψηφιος του ΚΚΕ Βρεττος 4,57%

Τελικά αποτελέσματα εκλογών Δ.Σ.Α.:
Το Ενωτικό Αριστερό Ψηφοδέλτιο της Εναλλακτικής Παρέμβασης - Δικηγορική Ανατροπή πέτυχε να εκλέξει 1 σύμβουλο στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. με ποσοστό μάλιστα 4,55% μεγαλύτερο και από το επίσημο και από το ανεπίσημο ψηφοδέλτιο του κυβερνητικού συναπαντήματος (και κλάμα τα ΦΕΚόσιτα)!
Οι αγώνες αργούν,αλλά σιγά σιγά βρίσκουν δικαίωση!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Φρ. Ένγκελς
Στις 28 Νοέμβρη 1820 γεννιέται ο Φρίντριχ Ενγκελς, κορυφαία θεωρητικοπολιτική μορφή του παγκόσμιου εργατικού, επαναστατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Ο Φ. Ενγκελς από κοινού με τον Κ. Μαρξ συνδιαμόρφωσαν και θεμελίωσαν την επιστημονική κοσμοθεωρία της εργατικής τάξης, αποδεικνύοντας το... αναπόφευκτο, νομοτελειακό πέρασμα της κοινωνίας από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό. Και έδωσαν έτσι στην πρωτοπόρα επαναστατική τάξη τα όπλα για να γίνει τάξη για τον εαυτό της, προκειμένου να φέρει σε πέρας την ιστορική της αποστολή, την κοινωνική απελευθέρωση από την ταξική εκμετάλλευση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΥΕΜΕΝΗ
«Ειρηνική λύση» αναζητούν οι δολοφονοι Βρετανοι
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Υπουργική Σύνοδο για την εξεύρεση «πολιτικής λύσης» στον πόλεμο στην Υεμένη συγκάλεσε χτες στο Λονδίνο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, λίγα 24ωρα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Daily Mail» πως τουλάχιστον 50 Βρετανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν στο έδαφος της πολύπαθης χώρας Σαουδάραβες στρατιώτες σε τεχνικές «αντιμετώπισης ακανόνιστων συγκρούσεων».
Σαν να μην έφταναν οι πωλήσεις βρετανικών όπλων, πυραύλων και πολεμοφοδίων αξίας άνω των 3,3 δισεκατομμυρίων στερλινών τα τελευταία δύο χρόνια στη Σαουδική Αραβία, το Λονδίνο ανέλαβε υποτίθεται να διευκολύνει την εξεύρεση «ειρηνευτικής» λύσης στην Υεμένη, καλώντας σε διάλογο τους υπουργούς χωρών που αιματοκυλούν τη χώρα. Ετσι, οι συνομιλητές του Τζόνσον ήταν χτες οι ομόλογοί του από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Ομάν και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη Ισμαήλ Ουλντ Αχμεντ.
Νωρίτερα, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αραβικός Οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», με έδρα το Λονδίνο, προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά των ΗΑΕ για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου με μισθοφόρους, όπως επιθέσεις κατά αμάχων, βασανιστήρια, χρήση απαγορευμένων όπλων κ.λπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Σημάδια σταδιακής αναθέρμανσης των σχέσεων ΗΠΑ - Σουδάν διαπιστώνουν αμερικανικά ΜΜΕ μετά τη διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν στο Χαρτούμ πριν περίπου 10 μέρες και την άρση αμερικανικών κυρώσεων για τρομοκρατία σε βάρος του Χαρτούμ τον περασμένο μήνα. Η αναθέρμανση στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Χαρτούμ εκτιμάται ως πιθανό αποτέλεσμα της απόστασης που πήρε το καθεστώς του Σουδανού Προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ από το Ιράν, σε αντιδιαστολή με τη σύσφιξη των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία και τη συνεισφορά στρατευμάτων για την ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Υεμένη.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εντονη ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων του ιού HIV στην Ευρώπη με γοργούς ρυθμούς και σε υψηλότερο επίπεδο από το 2016, οπότε είχαν μολυνθεί σε 53 ευρωπαϊκές χώρες τουλάχιστον 160.000 άνθρωποι, εξέφρασαν χτες αξιωματούχοι του ευρωπαϊκού παραρτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Οι ίδιοι επισήμαναν ότι περίπου το 80% των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ανατολική Ευρώπη, προσθέτοντας ότι εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, «δεν θα επιτευχθεί ο στόχος να σταματήσει η επιδημία του HIV έως το 2030».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αντιπροσωπεία Αμερικανών γηγενών της φυλής των Ναβάχο που τιμήθηκαν χτες στο Λευκό Οίκο για τη συνεισφορά τους στην αντικατασκοπεία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου άκουσαν, άναυδοι, τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αποκαλεί «Ποκαχόντας» την Δημοκρατική γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποια εχει ινδιανικη καταγωγη. Η δήλωση Τραμπ προκάλεσε δημόσια σάλο, επικρίσεις και τη «διορθωτική» δήλωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, πως ο Πρόεδρος «δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει φυλετική δυσαρέσκεια».

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Η «Διεθνής Αμνηστία» απαίτησε από τις αρχές Βρετανίας, Ολλανδίας και Νιγηρίας να ξεκινήσουν άμεσα έρευνα για εγκληματικές ευθύνες σε βάρος του αγγλο-ολλανδικού πετρελαϊκού μονοπωλίου «SHELL», με αφορμή τη συγκέντρωση και δημοσίευση χιλιάδων εταιρικών εγγράφων που αποδεικνύουν πως η εταιρεία προέτρεπε και ενθάρρυνε το νιγηριανό στρατό στις αρχές της δεκαετίας του '90, επί δικτάτορα Σάνι Αμπάτσα, να δολοφονήσει δεκάδες ακτιβιστές και να εκτελέσει εννιά άνδρες της φυλής των Ογκόνι, μεταξύ των οποίων ο γνωστός Νιγηριανός συγγραφέας και ακτιβιστής Κεν Σάρο Ουίουα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΣΤΡΙΑ
Κενά χρηματοδότησης και προσωπικού στα σχολεία
ΒΙΕΝΝΗ.--
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ του «συντηρητικού» Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, του εντολοδόχου καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του «ακροδεξιού» - φιλοναζιστικου αντιλαθρομεταναστευτικού Κόμματος Ελευθερίας, του Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε, με τα δυο κόμματα να τα έχουν «βρει» σε μια σειρά ζητήματα και να απομένουν λίγες διαφορές προς επίλυση, όπως ανακοίνωσαν. Ενδεικτικά, έχουν συμφωνήσει στο σχέδιο για την ψηφιοποίηση της παραγωγής και της οικονομίας, ένα κομβικό ζήτημα για την ανταγωνιστικότητα των καπιταλιστικών κρατών, αλλά και για τα οικονομικά και τη φορολογία, με φοροελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Παράλληλα, συμφώνησαν σε αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα - επέκταση των ολοήμερων σχολείων, δύο υποχρεωτικά έτη στο νηπιαγωγείο, καλή γνώση γραφής και ανάγνωσης - χωρίς ωστόσο επιπλέον χρηματοδότηση και προσωπικό, σύμφωνα με αυστριακά δημοσιεύματα. Επίσης, η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας (του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος), Ζόνια Χάμερσμιντ, δήλωσε την περασμένη βδομάδα ότι στο εξής οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δουλεύουν περισσότερες ώρες, χωρίς επιπλέον πληρωμή. Επισήμανε πως και την επόμενη χρονιά θα λείπουν από τον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση 600 εκατ. ευρώ. Αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί αυξάνοντας τις ώρες εργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού. Το συνδικάτο εργαζομένων στην υποχρεωτική εκπαίδευση απορρίπτει τέτοιες σκέψεις.
Στο μεταξύ, σε πρόσφατη συνέντευξή της («Kurier»), η πρόεδρος της Αυστριακής Ενωσης Νηπιαγωγών - Παιδαγωγών, Ραφαέλα Κέλερ, προειδοποιούσε πως για να βελτιωθεί η ποιότητα των νηπιαγωγείων χρειάζεται διπλασιασμός του υπάρχοντος προσωπικού. «Σήμερα ένας παιδαγωγός αντιστοιχεί σε 20 - 25 παιδιά, ίσως και περισσότερα. Σύμφωνα με επιστημονικά στάνταρς, θα πρέπει να είναι 1 προς 7 ή 1 προς 8 και 1 προς 3 για τα βρεφικά τμήματα, δηλαδή πρέπει να διπλασιαστούν οι παιδαγωγοί», επισημαίνει. Επιπλέον, το ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών διαφέρει από περιοχή σε περιοχή (η ευθύνη λειτουργίας τους είναι στα κρατίδια).
«Αυτό δυσκολεύει τους γονείς να βρουν δουλειά», τονίζει και συμπληρώνει: «Ενα πρώτο βήμα θα ήταν τα νηπιαγωγεία να περάσουν από την ευθύνη των κρατιδίων στο υπουργείο Παιδείας». Τέλος υπογραμμίζει ότι «η Αυστρία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς Παιδαγωγική Εκπαίδευση σε πανεπιστημιακό επίπεδο, παρά τις προόδους της επιστήμης».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αδειοδοτήθηκε το αμφιλεγόμενο ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Με τη θετική ψήφο 18 κρατών - μελών στην ειδική επιτροπή Γεωργίας της ΕΕ, δόθηκε το «πράσινο φως» για 5ετή χρήση του αμφιλεγόμενου ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη (glyphosat), το οποίο η Διεθνής Υπηρεσία για την Ερευνα του καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατέταξε το 2015 στα «πιθανά καρκινογόνα». Οι υπηρεσίες της ΕΕ για τα Χημικά και την Ασφάλεια Τροφίμων και άλλες επιστημονικές οργανώσεις αποφάνθηκαν ότι το φάρμακο είναι ακίνδυνο, με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων είτε στη χημική βιομηχανία είτε στη διατροφική αλυσίδα.
Η γλυφοσάτη είναι εδώ και 40 χρόνια η πιο διαδεδομένη ζιζανιοκτόνος ουσία διεθνώς και παράγεται σε πολλές περιοχές του κόσμου, με μεγαλύτερο παραγωγό την Κίνα. Τα τελευταία χρόνια ο αμερικανικός όμιλος σπόρων «Monsanto» - που βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς από τη γερμανική «Bayer» - λανσάρισε γενετικά τροποποιημένα φυτά ανθεκτικά στη χρήση γλυφοσάτης, και μαζί με άλλες εταιρείες έχουν συστήσει την Ειδική Ομάδα «Γλυφοσάτη» (Glyphosate Task Force - GFT) και ζητούν πλήρη αδειοδότηση, όχι μόνο για 5 χρόνια.
Ανάμεσα στις χώρες που υπερψήφισαν την αδειοδότηση της γλυφοσάτης ήταν και η Γερμανία, ενώ 9 κράτη καταψήφισαν (ανάμεσά τους Γαλλία και Ιταλία) και ένα απείχε. Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) υπηρεσιακός υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας, Κρίστιαν Σμιτ, υπερασπίστηκε την απόφαση αυτή ως «απαραίτητη για το συμφέρον της χώρας», ενώ απέφυγε να απαντήσει ευθέως αν είχε συνεννοηθεί με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, λέγοντας: «Ενας υπηρεσιακός υπουργός πρέπει να μπορεί να αποφασίζει, διαφορετικά δεν είναι καλός». Η καγκελάριος άσκησε κριτική στη στάση του Σμιτ, σημειώνοντας πως αυτή «δεν αντιστοιχούσε στις οδηγίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δηλαδή σε αποχή. Η Σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπηρεσιακή υπουργός Περιβάλλοντος, Μπάρμπαρα Χέντριξ, διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση αυτή, η οποία έχει προκαλέσει ένταση μεταξύ των δύο κομμάτων και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διερευνητικές επαφές τους για πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) κρίνουν σωστή την αδειοδότηση, που «από οικονομική σκοπιά θα ενισχύσει τη βιομηχανία και τη γεωργία».
Παρά το «ναι» της ΕΕ, μεμονωμένες χώρες μπορούν να απαγορεύσουν τη χρήση της. Στη Γερμανία απαγορεύτηκε ήδη σε πάρκα, παιδότοπους αλλά και στις καλλιέργειες λίγο πριν τη συγκομιδή της σοδειάς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ - ΑΦΡΙΚΗ
Σχέδια Μακρόν για νέα επέμβαση στη Λιβύη με πρόσχημα τη σύγχρονη σκλαβιά
ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.--
Πρόταση για την εξαπόλυση μίας νέας επέμβασης στη Λιβύη, αυτήν τη φορά υπό το πρόσχημα της «μαζικής απομάκρυνσης» και «διάσωσης» χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών που έχουν πέσει στα δίχτυα σύγχρονων δουλεμπόρων, διατύπωσε αδρά χτες, από το βήμα του ομιλητή στο πανεπιστήμιο της Ουαγκαντούγκου, που είναι η πρωτεύουσα της πρώην γαλλικής αποικίας Μπουρκίνα Φάσο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Μακρόν, ξεκινώντας την ολιγοήμερη περιοδεία του στη Δυτική Αφρική με αφορμή τη διήμερη Σύνοδο Αφρικανικής Ενωσης - ΕΕ, απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς σε αυτήν την πρόταση. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι θα την παρουσιάσει πιο αναλυτικά στη σημερινή σύνοδο. Εντελώς υποκριτικά - αφού ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έχει συμβάλει στις επεμβάσεις και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων - μίλησε για «σκλαβιά μεταναστών στη Λιβύη που είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Η ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Ουαγκαντούγκου μπροστά σε πλήθος τουλάχιστον 800 φοιτητών έγινε σε κλίμα έντασης και μερικές ώρες αφότου άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο που μετέφερε Γάλλους στρατιώτες, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ατόμων. Επεισόδια έγιναν πριν την άφιξή του στο πανεπιστήμιο, καθώς νεαροί διαδηλωτές πετροβόλησαν μέρος της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον ίδιο και την αντιπροσωπεία του στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο. Οι πιέσεις των φοιτητών ήταν τέτοιες που ανάγκασαν τον Μακρόν να διακόψει συχνά την ομιλία του και να απαντήσει επί ένα δίωρο σε ερωτήσεις που του έθεσαν δεκάδες νεαροί. «Μου απευθύνεστε σαν να είμαι ο Πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, σαν η Γαλλία να είναι ακόμη αποικιοκρατική δύναμη», είπε χαρακτηριστικά κάποια στιγμή ο Μακρόν. Σε άλλο σημείο, ο Μακρόν προσποιηθηκε πως νοιάζεται για τα δικαιώματα των κοριτσιών, λέγοντας ότι θέλει να τα προστατεύσει ώστε να μη ζήσουν τη μητρότητα από τα 13 τους χρόνια.
Νωρίτερα, ο Γάλλος ηγέτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο Ρος Μαρκ Κριστιάν Κομπαορέ και υποσχέθηκε ότι θα αποχαρακτηριστούν γαλλικά κρατικά έγγραφα που αφορούν τη δολοφονία το 1987 του Τομά Σανκαρά, Προέδρου της αφρικανικής χώρας (που λεγόταν «Ανω Βόλτα» έως το 1983). Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, απέφυγε να απαντήσει εάν οι γαλλικές αρχές θα απελάσουν τον Φρανσουά Κομπαορέ, αδελφό του πρώην δικτάτορα της Μπουρκίνα Φάσο Μπλεζ Κομπαορέ. Ο Φρ. Κομπαορέ συνελήφθη προσωρινά τον περασμένο μήνα στη Γαλλία, καθώς θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου που ερευνούσε το φόνο σωματοφύλακά του.
Σήμερα ο Μακρόν μεταβαίνει στο Αμπιτζάν της Ακτης Ελεφαντοστου για τη Σύνοδο Αφρικανικής Ενωσης - ΕΕ και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Γκάνα, προωθώντας τα συμφέροντα γαλλικών μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αφρικής, αλλά και τη δράση του γαλλικού στρατού με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» στην περιοχή του Σαχέλ.
Σαχέλ ονομάζεται η στεπική λωρίδα γης νότια της ερήμου Σαχάρα, που ξεκινά από δυτικά προς ανατολικά απ' τη Σενεγάλη συνεχίζει σε νότια Μαυριτανία κεντρικό Μάλι, βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, κεντρικό Νίγηρα, βόρεια Νιγηρία, κεντρικό Τσαντ, το κεντρο-βόρειο Σουδάν και καταλήγει στην βόρεια Ερυθραία στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας.
Χτες βράδυ, ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης του ΟΗΕ Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ, μιλώντας σε έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκάλεσε η Γαλλία, ανακοίνωσε ότι τα Ηνωμένα Εθνη σχεδιάζουν να δοκιμάσουν να εκκενώσουν κέντρα κράτησης μεταναστών που είναι υπό τον έλεγχο της δοτής κυβέρνησης του Λίβυου πρωθυπουργού Φαγιέζ Σάρατζ. Στα περίπου 30 κέντρα εκτιμάται πως ζουν σε άθλιες συνθήκες πάνω από 15.000 κυρίως Αφρικανοί μετανάστες και ο Σουίνγκ πρόσθεσε πως η εκκένωση «θα απαιτήσει συμφωνία μεταξύ της Λιβύης, αφρικανικών και ευρωπαϊκών χωρών». Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, τι θα απογίνουν οι άνθρωποι αυτοί.