Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Παρασκευη 1 Δεκεμβριου 2017


ΟΝΔΟΥΡΑ
Εκλογές με σοβαρες ενδειξεις για νοθεία
ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΜΠΑ.--
Στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ονδούρα, ο υποψήφιος της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης και τηλεοπτικός παρουσιαστής για πολλά χρόνια, Σαλβαδόρ Νασράλα, φέρεται να προηγείται, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, έναντι του απερχόμενου Προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες του νεοφιλελεύθερου Εθνικού Κόμματος, ο οποίος είχε υποστηρίξει την πραξικοπηματική ανατροπή του πρώην Προέδρου Μανουέλ Σελάγια τον Ιούνη του 2009, όταν αυτός επιχείρησε να κάνει δημοψήφισμα για συνταγματική αναθεώρηση. Επίσης, ο Νασράλα της λεγόμενης «Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης ενάντια στη Δικτατορία» κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι επιχειρεί να νοθεύσει το αποτέλεσμα ειδικά στην επαρχία, όπου υπάρχει και μεγάλη καθυστέρηση στην καταγραφή των αποτελεσμάτων.
Η εκλογική επιτροπή της Ονδούρας, το Ανώτατο Εκλογοδικείο (Tribunal Supremo Electoral, TSE), δέχεται επικρίσεις για τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων και με βάση το 91,09% των ψήφων ο Νασράλα συγκεντρώνει το 41,55%, ο Ερνάντες το 42,74% και τρίτος έρχεται ο Λουίς Σελάγια από το Φιλελεύθερο Κόμμα με 14,75% και ακολουθούν άλλοι 6 υποψήφιοι με πολύ χαμηλά ποσοστά. Προεδρος εκλεγεται από τον μοναδικο πρωτο γυρο οποιος συγκεντρωσει το μεγαλυτερο ποσοστο. Η αποχή έφτασε το 44%, ενώ πραγματοποιήθηκαν και βουλευτικές και τοπικές εκλογές. Τα αποτελέσματα για την 128μελή Βουλή είναι επίσης μερικά, αλλά φαίνεται ότι προηγείται το Εθνικό Κόμμα με 46%, ακολουθεί το Κόμμα Ελευθερία και Αποκατασταση (LIBRE - με πρόεδρο τον πρώην Πρόεδρο της χώρας Μ. Σελάγια που συμμετέχει στη Συμμαχία της Αντιπολίτευσης) με 25%, το Φιλελεύθερο Κόμμα με 20,3%, το Κόμμα «Καινοτομία και Σοσιαλδημοκρατική Ενότητα» (PINU - συμμετέχει επίσης στη Συμμαχία) με 3,13% και το κόμμα της Πατριωτικής Συμμαχίας της Ονδούρας με επίσης 3,13% και στη συνέχεια άλλα κόμματα με μηδενικά ποσοστά.
Πάντως, σε συνέντευξή του στο «Ρόιτερς», ο Νασράλα που αυτοπαρουσιάζεται ως κεντρώος και δηλώνει ότι θα ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με την κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Και στη χώρα αυτή της Κεντρικής Αμερικής είναι εμφανέστατη η έλλειψη Κομμουνιστικού Κόμματος,  ως αποτέλεσμα χρόνιων προβλημάτων, διώξεων και αδυναμιών του επαναστατικού κινήματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017
Εκλογικό θρίλερ στην Ονδούρα με σοβαρές ενδείξεις βίας και νοθείας

Το εκλογικό θρίλερ συνεχίζεται στην Ονδούρα, τέσσερις ολόκληρες μέρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες. Παρόλο που τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν να έχει προβάδισμα ο υποψήφιος του αριστερού συνασπισμού, τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν την κατάσταση να ανατρέπεται υπέρ του νυν δεξιού προέδρου και ενώ το Ανώτατο Εκλογοδικείο (TSE) δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τον τελικό νικητή.
Τα πρώτα αποτελέσματα τα ξημερώματα της Δευτέρας, μέχρι περίπου το 50% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, έδιναν τον Σαλβαδόρ Νασράλα, επικεφαλής της κεντροαριστερής Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης κατά της Δικτατορίας (Alianza) να έχει προβάδισμα της τάξης του 5% επί του Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, υποψηφίου του δεξιού Partido Nacional και εν ενεργεία προέδρου.
Παρόλα αυτά, το TSE δεν έδωσε επίσημα αποτελέσματα παρά μόνο το απόγευμα της Τρίτης, με πολύ αργό ρυθμό ενσωμάτωσης και με τη διαφορά των δύο πρώτων σταδιακά να μειώνεται ενώ το ποσοστό των υπόλοιπων 7 υποψηφίων να παραμένει πρακτικά αμετάβλητο.
Ο πρόεδρος του TSE, Νταβίντ Ματαμόρος, είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα) θα ανακοίνωνε τον τελικό νικητή, ωστόσο μέχρι το απόγευμα αυτό δεν έγινε. Σημειώνουμε ότι πρόκειται για χώρα με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων και περίπου 6 εκατομμύρια ψηφορόρους.
Τα τελευταία αποτελέσματα, στο 92,6% της ενσωμάτωσης, δείχνουν την αρχική κατάσταση να ανατρέπεται με τον Ερνάντες να προηγείται με 42,92% έναντι 41,43% του Νασράλα.
Τα παραπάνω εγείρουν σοβαρές υποψίες αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος με αποτέλεσμα εκατοντάδες οι υποστηρικτές του Νασράλα να έχουν βγει στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, συναντώντας την δυναμική καταστολή της αστυνομίας, με ρίψη δακρυγόνων και συλλήψεις.
Το 2009 είχε ανατραπεί με πραξικόπημα στην Ονδούρα ο εκλεγμένος πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια, ενώ στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές του 2013 επικράτησε ο νυν πρόεδρος Ερνάντες επί της συζύγου του Σελάγια, Ξιομάρα Κάστρο, σε μια εκλογή όπου υπήρξαν και πάλι διαμαρτυρίες για βία και νοθεία.

https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html?spref=fb




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013
Αμφισβητείται η νίκη της δεξιάς στην Ονδούρα

Το ανώτατο εκλογοδικείο της Ονδούρας (TSE), με ανακοίνωσή του στις 22.40 της Κυριακης (τοπική ώρα), ανέδειξε νικητή των προεδρικών εκλογών τον υποψήφιο του Partido Nacional Χουάν Ερνάντες. Πιο συγκεκριμένα, με το 54,47% των ψηφοδελτίων καταμετρημένο ο υποψήφιος του κυβερνόντος δεξιού κόμματος λάμβανε 34,14%, έναντι 28,43% της βασικής αντιπάλου του Ξιομάρα Κάστρο (Libre – κεντροαριστερά).
Πιο πίσω με 21,03% ο Μαουρίσιο Βιγιέδα, υποψήφιος του Partido Liberal (κέντρο) και ο Σαλβαδόρ Νασράγια του Partido Anticorrupción (κατά της διαφθοράς) με 15,73%. Οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι (Σολίς, Βάσκες, Παβόν και Αγκιλάρ) συγκέντρωσαν αθροιστικά λιγότερο του 1%.
Σύμφωνα με το TSE, δεν υπάρχει άλλη αρμόδια αρχή για να δώσει επίσημα αποτελέσματα και η συμμετοχή στις εκλογές ήταν περίπου 61%, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό υψηλό. Τα αποτελέσματα ενημερώνονται λεπτό προς λεπτό στην ιστοσελίδα http://siede.tse.hn
Σε αυτές τις εκλογές, για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε ο δικομματισμός του «Εθνικού» και του «Φιλελεύθερου» κόμματος, που κρατούσε για πάνω από έναν αιώνα, από τη συμμαχία Libre με επικεφαλής την Ξιομάρα Κάστρο. Το Libre σχηματίστηκε από κοινωνικά και πολιτικά κινήματα τα οποία πρωταγωνίστησαν στην αντίσταση κατά της δικτατορίας του Ρομπέρτο Μιτσελέτι -ο οποίος σφετερίστηκε την εξουσία μετά την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Μανουέλ Σελάγια τον Ιούνιο του 2009- και διιστάμενες φιλελεύθερες δυνάμεις.
Το επιτελείο του Libre, λίγο μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων και δια στόματος του αντιπροέδρου του Ενρίκε Ρέινα, αμφισβήτησε τη νίκη του Ερνάντες και ισχυρίστηκε ότι η Κάστρο είναι η πραγματική νικήτρια με διαφορά τουλάχιστον 3 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με στοιχεία από exit polls. Το Libre ισχυρίζεται ότι το ποσοστό καταμετρημένων ψήφων βάσει του οποίου δόθηκε ο νικητής δεν ήταν επαρκές και ότι η εικόνα ανατρέπεται αν συνυπολογιστούν τα αποτελέσματα που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Ο Ρέινα είπε επιπλέον ότι το κόμμα του θα καθορίσει την τελική στάση του αφού καταμετρηθεί το 100% των ψηφοδελτίων.
Ανωμαλίες στην εκλογική διαδικασία κατήγγειλε και ο ανατραπέντας πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια, πρέοδρος του μετώπου Libre, μιλώντας για παραβιάσεις του εκλογικού νόμου και του Συμφώνου της Καρταχένα. Το σύμφωνο αυτό υπογράφηκε το 2011 μεταξύ του προέδρου Πορφίριο Λόμπο και της αντιπολίτευσης με σκοπό την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα της Kεντρικής Aμερικής, με μεσολαβητές τους προέδρους της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος και της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Ο Σελάγια δεσμεύτηκε ακόμα ότι "δε θα υπάρξει καμιά διαπραγμάτευση που να προδόσει το λαό της Ονδούρας" εκι μέρους της παράταξής του.
ΥΓ: Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του TSE και με το 61,77% των ψήφων καταμετρημένο, το αποτέλεσμα είναι ελάχιστα διαφοροποιημένο από αυτό που ανακοινώθηκε το βράδυ των εκλογών: Ερνάντες 34,19%, Κάστρο 28,84% και Βιγιέδα 20,76%.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2013/11/blog-post_26.html



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οι Κουρδοι και Τουρκοι πολιτικοι προσφυγες που συνελαβε η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, στις φωτο που εδωσε στη δημοσιοτητα η αστυνομια. Προφανες οτι εχουν υποστει βασανιστηρια. προφανες για μας.
Η αστυνομια του ΣΥΡΙΖΑ μπορει να ανακοινωσει πως "αγκαλιαστηκαν και χτυπουσαν με δυναμη τα κεφαλια τους στην ασφαλτο" (ανακοινωση για τους συλληφθεντες στο Πολυτεχνειο)
Οι απολογητες της κυβερνησης μπορει να μας πουν πως δεχτηκαν επιθεση απο το κινημα κατα των πλειστηριασμων που τους χτυπησαν με πυροσβεστηρες...
Ο Καρανικας μπορει να μας πει πως ειναι "λεφταδες"...
Εμεις ποσο ακομα θα ανεχόμαστε αυτην την αθλιοτητα;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σου κόψανε το μισθό δέκα φορές,για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες με δικά σου λεφτά.
Μετά,δε μπορούσες να πληρώσεις το στεγαστικό αφού σου κόψανε δέκα φορές το μισθό για να σώσουν τις τράπεζες.
Κατόπιν η τράπεζα σου πήρε το σπίτι για να μην ανακεφαλαιοποιηθεί ξανά.
Όχι,ρε φίλε,δε ξέρω πού πήγαν τόσα δις που πληρώσαμε και δανειστήκαμε εις βάρος των παιδιών μας για τις τράπεζες.
Το πιθανότερο σε τίποτε οφ σορ σε νησιά παραδεισένια αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ σου λέει μόνο για την οφ σορ της Μαρέβας την ώρα που σε πετά στο δρόμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/11 ήταν η επέτειος της εκτέλεσης των 118 Σπαρτιατών από τους Ναζί το 1943, και την επομένη 27/11 γινόταν στην Πνευματική Εστία Σπάρτης ομιλία με θέμα «Τα γερμανικά αντίποινα στην κατοχική Ελλάδας» από τον καθηγητή ιστορίας Πολυμέρη Βόγλη. Λίγες ώρες πριν, κάποιοι βρώμισαν το κτίριο της Εστίας με την αθλιότητά τους, ζωγραφιζοντας σβαστιγγες και τον κελτικο φασιστικο σταυρο, και γραφοντας ερχομαστε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφήνοντας έκθετους όσους υπερασπιζόμενοι τη βία των ΜΑΤ ισχυρίζονταν πως δεν έπεσαν χημικά στον χώρο του Ειρηνοδικείου της Αθήνας, και πρώτα και κύρια τον ανεκδιήγητο Κοντονή που ισχυρίστηκε πως ενημερώθηκε από τον ίδιο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε σημερινή συνέντευξη στην ΕΡΤ, αναγνώρισε πως τα χημικά έπεσαν σε κλειστό χώρο. Είπε, μάλιστα, ότι “κακώς έπεσαν”, για να προχωρήσει, αμέσως μετά, σε σειρά ψευδολογιών στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Επικεντρώνοντας σε επίθεση κατά της ΛΑ.Ε, μέλη της οποίας ήταν τα θύματα της προχθεσινής βάρβαρης επίθεσης των υφισταμένων του κατά των εκατοντάδων πολιτών που διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός δεν δίστασε να εμφανίσει τους αστυνομικούς ως θύματα επίθεσης με… πυροσβεστήρα, συγκρίνοντας την πυροσβεστική σκόνη με τα χημικά τα οποία, σύμφωνα και με την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, σε κλειστό χώρο θα μπορούσαν να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο.
“Δεν μπορεί κάθε Τετάρτη να γίνονται τέτοια επεισόδια”, είπε ο Νίκος Τόσκας, ενώ δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Επιχειρώντας να βγάλει ψεύτες ακόμη και κεντρικά στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και μέλη του κεντρικού του οργάνου, του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία πανικόβλητα θέλησαν παραπλανητικά να διαφοροποιηθούν και έθεσαν το ζήτημα να βρεθεί τρόπος να σταματήσει η προσπάθεια εκπλειστηριασμού της λαϊκής στέγης.
Η συνέντευξη Τόσκα είναι μια ακόμη ψηφίδα στο μωσαϊκό των αντικρουόμενων δηλώσεων των κυβερνητικών στελεχών, που βρίσκονται αντιμέτωπα με τη λαϊκή οργή, αδυνατώντας να τη διαχειριστούν. Συνάμα, η ομολογία της χρήσης χημικών σε κλειστό χώρο, παρά τη γελοία προσπάθειά του να τα εξισώσει με τη… σκόνη του πυροσβεστήρα, τον καθιστά έκθετο. Η μήνυση που κατατέθηκε χθες από κεντρικά στελέχη της ΛΑ.Ε και εναντίον του είναι φυσικό να τον έχει πανικοβάλει. Πόσο μάλλον η επίγνωση ότι με ΜΑΤ, χημικά και ξυλοδαρμούς όχι μόνο δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις, αλλά και θα οξύνει τη λαϊκή αντίθεση προς την πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των τραπεζών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μαφιόζοι έκαναν τις ατιμίες τους, εφαρμόζοντας και την ομερτά. Δεν εξέθετε ο ένας τον άλλον.
Ετούτοι οι μπούληδες, στην προσπάθειά τους να κάνουν και το έγκλημα και να τη βγάλουν και καθαρή, μιας και τώρα πια έχουν και δίκες πάνω από τα κεφάλια τους, βγάζουν ψεύτη ο ένας τον άλλον. Όπως έκανε χθες ο Κοντονής, που ισχυρίστηκε ότι μίλησε με τον Τόσκα και έμαθε ότι χημικά σε κλειστό χώρο δεν έπεσαν. Και σήμερα βγαίνει ο Τόσκας και τον διαψεύδει!
Πόσο ξευτιλισμένοι μπορεί να είναι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια από τις πιο εφιαλτικές εγκληματικές ενέργειες των δωσιλογικών Ταγμάτων Ασφαλείας διαπράχτηκε σαν σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου 1943. Εκατοντάδες ταγματαλήτες εισέβαλαν στα νοσοκομεία της Αθήνας όπου νοσηλεύονταν χιλιάδες ανάπηροι από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41, και οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειονότητα είχαν ενταχθεί στο ΕΑΜ.
Οι ένοπλοι δωσίλογοι μετέφεραν τους ανάπηρους ήρωες στις φυλακές της πρωτεύουσας και στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου, και την επόμενη μέρα εκτέλεσαν 283 απ' αυτούς.
Ο λαός της Αθήνας διεκτραγώδησε το έγκλημα αυτό, με ένα σκωπτικό τραγουδάκι, διασκευή του "Εγώ είμ' εγώ, Ευζωνάκι γοργό":
Ίεν δυο, ιέν δυο, φουστανέλα, τσαρούχ', φούντα, φέσ'
αυτούνα τα ρούχα μι καίνι κι αδίκως μου τα 'χουν φουρέσ΄.
Άιν τσβάι, άιν τσβάι, τσουλιά να μι λέν' δε μ' αρέσ'
ιγώ είμι, ιγώ είμι τώρα, καμάρ' των Ταγμάτων Ές Ές.
Ιγώ είμι ιγώ και δεν αργώ Ρωμιούς να σφάζω μάνι-μάνι.
Μι λέν' λεφούσ' και στο γιουρούσ' τους τραυματίες έχω ξεκάνει!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Υποθέτω πως η αλητεία που επιστρατεύτηκε από χθες για να βρίσει τον κόσμο που αγωνίζεται κατά των πλειστηριασμών, λέγοντας πως δεν έπεσαν χημικά στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, θα βγει και τώρα να βρίσει και τους τούρκους και κούρδους αντιφασίστες με τα εμφανή βασανιστήρια από την αστυνομία του Τσίπρα.
Δεν το 'χουν σε τίποτα να πουν ότι αυτοβασανίστηκαν για να εκθέσουν την κυβέρνηση των χορτάτων μπούληδων.
Χθες άλλαξε το τροπάρι και ο ίδιος ο Κοντονής αναγνώρισε πως χημικά έπεσαν. Για να συνεχίσει με ένα ψέμα χαρακτηριστικό του ήθους ενός ξοφλημένου πολιτικάντη:
"Χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ έγινε εκτός του κτιρίου και μόνον".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για να σταματήσει κάθε χυδαιότητα από τους ρουφιάνους, που για να καλύψουν την αθλιότητα των ΜΑΤ και της πολιτικής αλητείας που τους έδωσε τις εντολές, αμφισβητούν το κατά πόσο έπεσαν χημικά σε κλειστό χώρο, δυο ειδήσεις:
- Κεντρικά στελέχη της ΛΑΕ κατέθεσαν το πρωί μήνυση κατά των Κοντονή και Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., για τη δολοφονική ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο.
- Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας είναι σημερα Πεμπτη 30/11  κλειστό. Είναι αδύνατο να λειτουργήσει με την ατμόσφαιρα να παραμένει ακόμη αποπνικτική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγινε την Τρίτη 28/11 η προγραμματισμένη συνάντηση για την συγκρότηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα.
Τα επισυναπτόμενα στην παρούσα φάση pdf αρχεία είναι:
H    Διακήρυξη του Καράκας με τις πρώτες 55 υπογραφές  (των συναγωνιστών/τριιων που υπέγραψαν έως και την συγκρότηση της επιτροπής).
Το Σχέδιο Δράσης της διεθνούς συνάντησης στο Καράκας που περιλαμβάνει τις αποφάσεις και τις άμεσες ενέργειες, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Στην δική μας συνάντηση αποφασίστηκαν και χρεώθηκαν τα παρακάτω άμεσα μέτρα:
Δημιουργία ιστότοπου (blog), παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, mail, κλπ καθώς και το σήμα (baner)  της επιτροπής.
Καμπάνια μαζικής συλλογής υπογραφών στη Διακήρυξη του Καράκας,
Επίσημη δημοσιοποίηση σε εύλογο χρονικό διάστημα της δημιουργίας της Επιτροπής με σύντομο επεξηγηματικό κείμενο.
 Θα ακολουθήσει ενημέρωση τις προσεχείς ημέρες όταν θα ολοκληρωθούν τα  παραπάνω.
Μέχρι τότε, είναι σημαντικό να συνεχιστεί και να σνοίξει από όλους εμάς προς κάθε ενδιαφερόμενο στον κύκλο μας , η συλλογή υπογραφων στη Διακήρυξη του Καράκας.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕς, (δηλ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ή και ΙΔΙΟΤΗΤΑ , EMAIL)  NA ΣΤΕΛNONTAI ME MAIL ΣΤΑ ΥΠAΡΧΟΝΤΑ MAIL  ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ.

Εμείς που υπογράφουμε, συναντηθήκαμε σήμερα 28/11/2017 στην Αθήνα και συγκροτούμε Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα στη βάση της ομώνυμης διεθνούς πρωτοβουλίας συνυπογράφοντας την «Διακήρυξη του Καράκας» της 19 Σεπτεμβρίου 2017.
Η Επιτροπή είναι ανοιχτή στη βάση της "Διακήρυξης του Καράκας" λειτουργεί ανεξάρτητα, δημοκρατικά και ενωτικά και καλεί σε μαζική υπογραφή σε αυτήν. Επιδιώκει την μαζικοποίησή της στην Ελλάδα αλλά και επαφές με τις αντίστοιχες διεθνείς πρωτοβουλίες.
Αθήνα, 28/11/2017

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣ
Διάλογος για την Ειρήνη, την Κυριαρχία και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία
Οι εκπρόσωποι πολιτικών, κοινωνικών, θρησκευτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, προσωπικότητες και διανοούμενοι από 60 χώρες που συναντηθήκαμε στο Καράκας από τις 16 έως τις 19 Σεπτέμβρη 2017, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Διάσκεψης “Είμαστε Όλοι Βενεζουέλα: Διάλογος για την Ειρήνη, την Κυριαρχία και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία”, δηλώνουμε σταθερά την υποστήριξή μας στον λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, μπροστά στις επιθέσεις του βορειοαμερικανικού ιμπεριαλισμού, που μέρα με τη μέρα κλιμακώνει τις ενέργειες αποσταθεροποίησης ενάντια στην Μπολιβαριανή Πατρίδα. Μια δράση που είχε την πιο δραματική της έκφραση στη φασιστική βία που ξεδιπλώθηκε από τον Απρίλη έως τον Ιούλη αυτού του έτους, με έναν θλιβερό απολογισμό 115 πολίτες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες, γενικευμένες καταστροφές και την ψυχολογική βία, την οποία υπέστη ο λαός της Βενεζουέλας.
Σήμερα, ο βορειοαμερικανικός ιμπεριαλισμός αναλαμβάνει απευθείας την πολιτική επίθεση, μέσω του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος όχι μόνο απειλεί να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ενάντια στην Βενεζουέλα, αλλά και ηγείται των ενεργειών μιας πολιορκίας σε διπλωματικό επίπεδο που λίγες φορές έχουμε δει, τόσο από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ), όσο και με την συμμετοχή κάποιων κυβερνήσεων της περιοχής, με στόχο να υπονομεύσει την ισχύ της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, μέσω ενός Εκτελεστικού Διατάγματος, επισημοποιεί την τακτική του οικονομικού αποκλεισμού, που ήδη εφαρμοζόταν “για να προκαλέσει ασφυξία στην οικονομία της Βενεζουέλας”.
Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ενάντια στην Μπολιβαριανή Επανάσταση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της Ανακήρυξης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως Ζώνη Ειρήνης, η οποία εγκρίθηκε από τους προέδρους όλων των χωρών της περιοχής κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διάσκεψης Κορυφής της Κοινότητας των Χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC ), που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα τον Ιανουάριο του 2014, η οποία υπερασπίζεται το κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας να καθορίσει τη δική της πορεία, χωρίς ξένες παρεμβάσεις.
Η κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με εξέχοντες εκπρόσωπους της αντεθνικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, αναπτύσσει ένα σχέδιο που αποβλέπει στην αποσταθεροποίηση των κρατικών θεσμών, μέσω μιας σειράς τακτικών ελιγμών που αποκαλύφθηκαν και ηττήθηκαν χάρη στην πολιτική αποφασιστικότητα υψηλού επιπέδου, που βασίζεται στη φιλοσοφική σκέψη του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, ιστορικού ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης, όπως έγινε με την εκλογή, εγκαθίδρυση και λειτουργία της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.
Με τη Συντακτική Εθνοσυνέλευση, ο λαός της Βενεζουέλας εγκαινιάζει μια νέα ιστορική στιγμή, η οποία επικυρώνει και εμβαθύνει τα θεμέλια του κοινωνικού και δημοκρατικού Κράτους, καθώς και του Κράτους δικαίου, που κατοχυρώνει το Μπολιβαριανό Σύνταγμα του 1999. Ταυτόχρονα, κατόρθωσε να επιτύχει την ειρήνη, γεγονός που αποτέλεσε μια ξεκάθαρη απόδειξη της αποτυχίας των δυνάμεων της άκρας δεξιάς που πρωταγωνίστησε στη φρίκη της γενικευμένης βίας.
Οι εκπρόσωποι των πολιτικών, κοινωνικών, θρησκευτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι προσωπικότητες και οι διανοούμενοι που παρευρεθήκαμε σε αυτή την Παγκόσμια Διάσκεψη «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα: Διάλογος για την Ειρήνη, την Κυριαρχία και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία», είμαστε πεπεισμένοι για τη σημασία του πολιτικού διαλόγου που προώθησε ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και εκφράστηκε στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία από εκπροσώπους της Μπολιβαριανής Κυβέρνησης και της λεγόμενης Τράπεζας Δημοκρατικής Ενότητας, μιας συμμαχίας που συγκεντρώνει όλους τους παράγοντες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε σταθερά την πρόταση διαλόγου που προωθεί η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση.
Επισημαίνουμε ότι, σε αντίθεση με όσα δηλώνουν οι παράγοντες της άκρας δεξιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου με την υποστήριξη των μεγάλων πολυεθνικών της παραπληροφόρησης, η εκλογική και δημοκρατική διαδικασία ακολουθεί την πορεία της. Στη Βενεζουέλα, σε μερικές εβδομάδες θα διεξαχθούν περιφερειακές εκλογές, ενώ οι δημοτικές και προεδρικές εκλογές θα γίνουν το 2018, όπως και το δημοψήφισμα που θα επιβεβαιώσει ή όχι το νέο κείμενο του Συντάγματος που επεξεργάζεται η Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Ποια χώρα στον κόσμο έχει να επιδείξει τέτοιας διάστασης δημοκρατική πρακτική;
Για αυτό και καταδικάζουμε τα κακεντρεχή ψέματα, τις ψευδείς ειδήσεις και τις διαστρεβλώσεις σχετικά με την πραγματικότητα της Βενεζουέλας, ως την κύρια στρατηγική δυσφήμισης της Μπολιβαριανής Επανάστασης και της νόμιμης κυβέρνησης του Προέδου Νικολάς Μαδούρο.
Κατά τον ίδιο τρόπο, υποστηρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλουν η κυβέρνηση και ο λαός της Βενεζουέλας για να ξεπεράσουν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τον οικονομικό πόλεμο που καθοδηγείται από τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η δική μας δέσμευση με την ειρήνη, την κυριαρχία και την μπολιβαριανή δημοκρατία συνδέεται στενά με την ανάπτυξη ενός ευρέως και μόνιμου φόρουμ αλληλεγγύης σε κάθε χώρα, που θα προωθείται από κάθε πολιτική, κοινωνική, θρησκευτική και συνδικαλιστική οργάνωση και θα έχει τον δημοκρατικό και συμμετοχικό χαρακτήρα αυτού του φόρουμ.
Η υπεράσπιση την Μπολιβαριανής Επανάστασης είναι ένα αναπόφευκτο καθήκον των λαών της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και ολόκληρου του κόσμου, στο βαθμό που κατανοείται ότι στη Βενεζουέλα αυτό που υπερασπιζόμαστε είναι το δικαίωμα της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης και της ολοκλήρωσης των λαών μας.
Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Χοσέ Μαρτί, με την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας, θα αποφύγουμε οι Ηνωμένες Πολιτείες να πέσουν με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη πάνω στη γη της Δικής μας Αμερικής.
Καράκας, 19 Σεπτέμβρη 2017
https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/09/blog-post_42.html

josemartigr@gmail.com


Aκολουθουν 55 υπογραφες

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ – ΙΔΙΟΤΗΤΑ
1 Αθανασιάδης Γιάννης Άνεργος
2 Αλεξανδρής Ηλίας Ηλεκ/λόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ
3 Αντωνόπουλος Ευθύμης Μουσικός
4 Βαμβακίδης Τάκης Ηθοποιός
5 Βαρθολομαίου Χρύσα Iδ.υπάλληλος
6 Βασιλείου Παντελής Χημικός μηχανικός
7 Γκλεζάκος Νίκος Ιδ.υπάλληλος
8 Γονατάς Βαγγέλης Άνεργος – Blogger “La Red Solidaria Griega”
9 Δημόπουλος Κωνσταντίνος Άνεργος
10 Διαμαντής Στέλιος Ιδ.υπάλληλος
11 Διαμαντόπουλος Σπύρος Πρόεδρος Πανελληνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων
12 Ζαφείρης Ανδρέας Μέλος ΔΣ ΚΕΜΕΤΕ ΟΛΜΕ, ΔΣ Ινστιντούτου Dosdoevsky
13 Ζιάκα Βασιλική Αρχιτέκτων
14 Καλτσώνης Δημήτρης Αν.καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
15 Καλύβα Μαρία Άνεργη, SAVE DONBASS GREECE
16 Καμπουράκη Μαίρη Δημοσιογράφος
17 Καυμενάκη Μαρία Ιδ.υπάλληλος
18 Κλειτσίκας Νίκος Συγγραφέας
19 Κοέδρου-Χρυσικάκη Ντίνα Άνεργη – καθηγ.αγγλικών
20 Κοντός Μαρίνος Εκπαιδευτικός
21 Κορδέλης Νίκος Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο Queen Margaret University
22 Κοτζιά Αθηνά-Μαρία Συνταξιούχος
23 Κουκάκης Γιάννης Εξ.υπάλληλος
24 Κωνσταντίνου Λουκία Άνεργη, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Χοσέ Μαρτί”
25 Κωσταμπάρης Τάσος Εκδότης
26 Λασκαράτος Θανάσης Ελεύθερος επαγγελματίας
27 Λεβίδη Μαρία-Λουίζα Συνταξιούχος Ψυχολόγος
28 Μαγγανάς Γίαννης Οικονομολόγος
29 Μαγιάκης Λευτέρης Δημ.Σύμβουλος Αμαρουσίου
30 Μαζωνάκης Κώστας Συνταξιούχος
31 Μανωλάκου Φωτεινή Οικονομολόγος – Δημόσιος υπάλληλος
32 Μαρκέτος Σπύρος Ιστορικός
33 Μηνά Αναστασία Δημόσιος υπάλληλος
34 Μηνά Μαίρη Εκπαιδευτικός
35 Μουργής Γιώργος Ραδιοφωνικός παραγωγός Ertopen 106,7
36 Μπερερή Ανδρομάχη – Μαίρη Συνταξιούχος
37 Πανόπουλος Περικλής Λογιστικά, Παραγωγός Ertopen
38 Παπαδομανωλάκης Παναγιώτης Δημοσιογράφος
39 Παπαδόπουλος Κώστας Εκδότης, Εκδόσεις “Ταξιδευτής”
40 Πατρώνα Στέλλα Δικηγόρος
41 Ρέντζιος Μιχάλης Διανομέας, Μέλος Σ.Β.Ε.Ο.Δ
42 Swart Jaime Ποιητής, Χιλή
43 Σαλαλμαζίδης Γεώργιος Συνταξιούχος
44 Σιαλμάς Στέφανος Συνταξιούχος ΟΤΑ
45 Σταύρου Κατερίνα Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Εθνολόγος
46 Σωτηργιαννίδης Ανδρέας Άνεργος
47 Τζαβάρα Ιωάννα Καθηγήτρια - http://juanitalaquejica.blogspot.com
48 Τραγάλου Κατερίνα Άνεργη
49 Τσαλαβούτας Γιάννης Ιδ.υπάλληλος – Blogger “La Red Solidaria Griega”
50 Τσάνο Αποστόλης Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
51 Τσίτκανος Δημήτρης Μεταλεργάτης
52 Φατούρου Βασιλική Ιατρός
53 Χαïκαλης Ανδρέας Πρόεδρος Ελληνοκουβανικού Καλαμάτας “Venceremos”
54 Χαλβατζής Αλέκος Ιδ.υπάλληλος
55 Χατζηκωστής Ανδρόνικος Φωτορεπόρτερ, φωτογράφος
28/11/2017




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανια /αλλη μια έξωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί
(και κει στελνουν ΜΑΤαδες να κανουν την βρωμικη δουλεια)/
Λενε στην γυναικα που πετανε στον δρομο ''ηρεμηστε κυρια μου'',και τους λεει ''ΟΧΙ ,δεν θα ηρεμησω μην με καθησυχαζετε , εσείς είστε αυτοί που πρέπει να μας βοηθήσετε μην μας το κάνετε αυτό.''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν γλείφεις ένα βυζί, η ταινία κρίνεται «αυστηρώς ακατάλληλη». Αν πετσοκόβεις το βυζί με ένα τσεκούρι, η ταινία κρίνεται «ακατάλληλη άνω των 13».
Τζακ Νίκολσον
φωτο/Στη Φωλιά του Κούκου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Εκανα μια μικρή μελέτη πάνω σε αυτό το θέμα, και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.
-Αν μια τράπεζα πληστειριάζει καθημερινά ένα σπίτι με αντικειμενική αξία 100.000€, αλλά οι υπάλληλοι των γερμανών θέλουν να τα δώσουν στα fund σε τιμές ευκαιρίας, έχουμε και λέμε.
Τα fund (τα λεγόμενα κοράκια)...θέλουν να εξαγοράζουν τις περουσίες του λαού σχεδόν τζάμπα. οπότε ξεκινάω.
Αξία σπιτιού 100.000€, το κοράκι θέλει να το αγοράσει μόνο 20.000€. άρα η τράπεζα χάνει 80.000€. αν γίνεται αυτό κάθε μέρα, 80.000€ επί 30 μέρες πάμε σε ένα ποσό περίπου 2.5 εκατομμύρια €υρώ. τον χρόνο σχεδόν 30εκ€, επί τέσσερα που είναι οι τράπεζες, (εθνική eurobank πειραιώς alpha) το ποσό ανεβαίνει στα 120εκ€..
Και όλα αυτά αν πληστειριάζεται ένα σπίτι κάθε μέρα από τις τέσσερις τράπεζες. δηλαδή ετησίως 1460 κατοικίες.. το διαβάσατε. περίπου 120εκ€ θα χάνουν οι τράπεζες, από 1460 μη εξυπηρετούμενα δάνεια (τα κόκκινα) αν τα πουλήσουν στα fund που επιμένουν οι μνημονιακοί.
Η κυβέρνηση και όλοι οι μνημονιακοί δεν θέλουν να έχει ο κόσμος περουσιακά στοιχεία, και αυτό φαίνεται κάθε μέρα.
Και τελειώνω. θέλουν πληστειριασμούς εξαψήφιου νούμερου, (πάνω από 100.000) υπολογίστε την ζημιά των τραπεζών.
Άρα τι έχουμε; νέα ανακεφαλοποίηση, δηλαδή πιθανόν και νέο μνημόνιο!
Και ως γνωστό κοιτάνε να σώσουν τις τράπεζες οι μνημονιακοί, αντί να κοιτάξουν τα προβλήματα του λαού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tέρμα η αποταμίευση για τους Έλληνες
Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 14:48
Τα εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, τα μειωμένα επίπεδα των συντάξεων, η δυσπραγία επαγγελματιών και επιστημόνων και οι υψηλές φορολογικές υποχρεώσεις καθιστούν απαγορευτική για τους Έλληνες ακόμη και τη σκέψη για αποταμίευση.
Με βάση την τελευταία έρευνα του ΙΟΒΕ να καταδεικνύει μάλιστα μείωση του ποσοστού των Ελλήνων που αποταμιεύουν, ενώ περιμένουν σε μεγάλο ποσοστό επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης.
Στο πλαίσιο αυτό, περιορίζεται και το ποσοστό των Ελλήνων που δύνανται να αποταμιεύσουν: Το 92% των νοικοκυριών δεν θεωρεί καθόλου πιθανή την αποταμίευση στο επόμενο 12μηνο.
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κινείται στα ίδια επίπεδα και τον Νοέμβριο, για δεύτερο κατά σειρά μήνα, στις -53,8 (από -54) μονάδες, παραμένοντας όμως στην υψηλότερη τιμή του από τον Ιούλιο του 2015. Από τις επιμέρους μεταβλητές του δείκτη, καταγράφεται μικρή επιδείνωση των ισοζυγίων στις προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού και την πρόθεση αποταμίευσης και βελτίωση στις προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ανεργία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Συλλήψεις 62 ξένων πολιτών που είναι ύποπτοι για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος
Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 14:36
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 62 ξένους που είναι ύποπτοι για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος σε επιχείρηση που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε την Παρασκευή το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Το πρακτορείο, το οποίο δεν διευκρινίζει την εθνικότητα των υπόπτων που συνελήφθησαν, προσθέτει ότι εναντίον τους κινήθηκε διαδικασία απέλασης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ριάντ:  αναχαίτιση πυραύλου από την Υεμένη
 Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 01:45
Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε και κατέστρεψε την Πέμπτη έναν βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το έδαφος της Υεμένης, πάνω από την πόλη Χαμίς Μουσάιτ, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
«Ο πύραυλος καταστράφηκε και δεν υπήρξε κανένα θύμα», δήλωσε ο Τούρκι αλ Μάλικι, εκπρόσωπος της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ η οποία εμπλέκεται στον πόλεμο στην Υεμένη, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Από την πλευρά τους, οι Χούθι ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι εκτόξευσαν έναν πύραυλο ο οποίος «έπληξε έναν στρατιωτικό στόχο» στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, το οποίο πρόσκειται στους σιίτες αντάρτες.
Νωρίτερα την Πέμπτη, ο ηγέτης των ζαϊδιτών ανταρτών, ο Αμπντελμάλεκ Αλ Χούθι, είχε απειλήσει με αντίποινα εάν ο αποκλεισμός της χώρας του από τους Σαουδάραβες συνεχιστεί.
«Προειδοποιούμε τις δυνάμεις των εισβολέων εναντίον της συνέχισης του αποκλεισμού», είπε, αναφερόμενος στη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ. «Αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός, ξέρουμε πολύ καλά (ποιοι στόχοι) θα προκαλέσουν μεγάλη οδύνη και πώς να τους πλήξουμε», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο.
Η Σαουδική Αραβία συνεχισε τον αποκλεισμό της Υεμένης. Σαν απαντηση οι Υεμενιτες Χουτι εκαναν εκτόξευση ενός πυραύλου από τους Χούθι την 4η Νοεμβρίου, ο οποίος είχε αναχαιτιστεί πάνω από το αεροδρόμιο του Ριάντ.
Ο αποκλεισμός χαλάρωσε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από τις έντονες διεθνείς πιέσεις που ασκήθηκαν στο βασίλειο, όμως ο ΟΗΕ τόνισε ότι η αποικιοκρατικη συμμαχία θα όφειλε να τον αμβλύνει περαιτέρω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Χούτι υποστηρίζουν ότι έπληξαν με πύραυλο έναν στρατιωτικό στόχο στη Σ. Αραβία
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, 21:25
Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος "έπληξε τον στρατιωτικό στόχο του" στη Σαουδική Αραβία, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μασίρα, που ελέγχεται από τους αντάρτες.
"Επιβεβαιώνουμε την επιτυχία της πυραυλικής δοκιμής μας που έπληξε τον στρατιωτικό στόχο της ενός της Σαουδικής Αραβίας" ανέφερε το κανάλι.
Νωρίτερα σήμερα ο ηγέτης των Χούτι απείλησε το Ριάντ με αντίποινα αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός της Υεμένης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Συνελήφθησαν ο πρώην υπ. Πετρελαίου και ο πρώην διευθυντής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας
 Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, 20:39
Ο πρώην υπουργός Πετρελαίου και ο πρώην επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA συνελήφθησαν σήμερα, τέσσερις ημέρες αφότου παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, στο πλαίσιο της έρευνας ενός σκανδάλου διαφθοράς, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Βενεζουέλας.
Ο Ευολόχιο δελ Πίνιο και ο Νέλσον Μαρτίνες συνελήφθησαν τα ξημερώματα σήμερα από άνδρες της Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας του στρατού (Digecim), ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Και οι δύο βρίσκονταν στα σπίτια τους κατά τη στιγμή της σύλληψης. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση, απομακρύνονται συνοδευόμενοι από πάνοπλους πράκτορες ντυμένους στα μαύρα, με καλυμμένα τα πρόσωπα.
Ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι η επιχείρηση αυτή είχε ως στόχο «την εξάρθρωση ενός καρτέλ που έπληξε την πετρελαϊκή βιομηχανία» της Βενεζουέλας, διευκρινίζοντας ότι έχει διατάξει τη σύλληψη άλλων 16 προσώπων. Ορισμένοι από τους καταζητούμενους βρίσκονται στο εξωτερικό.
Οι δελ Πίνιο και Μαρτίνες είχαν υπηρετήσει και οι δύο, σε διαφορετικές περιόδους, ως υπουργοί Πετρελαίου και επικεφαλής της PDVSA. Την Κυριακή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τους απέλυσε, ενισχύοντας την εξουσία του στρατού καθώς ανέθεσε και τα δύο αξιώματα στον στρατηγό Μανουέλ Κεβέδο. Με την ευκαιρία του διορισμού του Κεβέδο, υποσχέθηκε ότι «θα αναδιαρθρώσει πλήρως» την κρατική εταιρεία πετρελαίου.
Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν τον πρόεδρο της Citgo, θυγατρικής της PDVSA, και πέντε αντιπροέδρους της εταιρείας αυτής που τους κατηγορούν για διαφθορά, σύσταση και συμμορία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Συνολικά, για την υπόθεσηα αυτή έχουν φυλακιστεί τους τελευταίους μήνες περίπου 65 πρόσωπα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρεμλίνο: Οι αμερικανικές κυρώσεις επιδιώκουν να στρέψουν τη ρωσική ελίτ κατά του Πούτιν
 Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, 17:22
Το Κρεμλίνο εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν τις κυρώσεις σε μια προσπάθεια να στρέψουν τη ρωσική επιχειρηματική ελίτ εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Είμαστε βέβαιοι, ότι έτσι είναι» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, απαντώντας στο ερώτημα: «Συμφωνείτε με την άποψη ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις κυρώσεις για να στρέψουν εναντίον του ρώσου προέδρου ευκατάστατους υποστηρικτές του που ανήκουν στην επιχειρηματική ελίτ;».
Στο ερώτημα «συμφωνείτε ότι οι προσπάθειες αυτές των ΗΠΑ σχετίζονται με τις προεδρικές εκλογές στην Ρωσία;» ο Πεσκόφ απάντησε επίσης λακωνικά λέγοντας «είμαστε βέβαιοι γι αυτό».
Ωστόσο στο ερώτημα «γνωρίζει το Κρεμλίνο επιχειρηματίες της ρωσικής επιχειρηματικής ελίτ που αποδίδουν με οργή την επιβολή κυρώσεων στην πολιτική του Κρεμλίνου, κατηγορώντας τον πρόεδρο και τον περίγυρό του ως υπαίτιους αυτής της κατάστασης;», ο Πεσκόφ απάντησε «όχι δεν γνωρίζω».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να καταλάβουν και οι μη εκπαιδευτικοί πόσο άσκοπη είναι η αύξηση του διδακτικού ωραρίου που ζητά η τρόικα (σημ.είναι η δεύτερη αύξηση ωραρίου που ζητά,η πρώτη έγινε)
Τα κενά των σχολείων δεν είναι κενά γενικώς.
Είναι κενά πχ φιλολόγων,ηλεκτρολόγων,χημικών,εκεί γίνονται και στοχευμένοι διορισμοί αναπληρωτών πχ διόρισε ένα φιλόλογο μειωμένου ωραρίου στη Λέσβο.
Όταν αυξάνεις το ωράριο ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών,δεν κλείνεις τρύπες αλλά ανοίγεις πλασματικά πλεονάσματα σε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών.
πχ στο σχολείο μας έλειπαν 14 ώρες βρεφονηπιοκόμου,και δέκα ώρες να αυξηθεί το ωράριο των άλλων ειδικοτήτων,θα εξακολουθεί να υπάρχει έλλειμμα 14 ωρών βρεφονηπιοκόμου.
Εκτος αν μας κάνουν όλους ένα πχ η κα Φιλολογος δεν συμπληρώνει ωράριο έχει δυο ώρες πλεόνασμα ας πάει να διδάξει 2 ώρες Ηλεκτρολογία.
Συμπληρωματικά,δεν καταλαβαίνω γιατί η τρόικα επιτρέπει μόνιμους διορισμούς σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο και απαγορεύει προσλήψεις στην Εκπαίδευση,μάλλον η απάντηση είναι ότι θέλει να λουκετάρει το δημόσιο σχολείο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξηση ωραριου εκπαιδευτικων απαιτει η τροικα για να κλεισει η αξιολογηση. Προτεινουν ακομα διδασκαλια 30 ωρων εβδομαδιαιως, και να μειωθουν οι προσληψεις αναπληρωτων. Ζηρουν την εναρξη της διαδικασιας αξιολογησης εκπαιδευτικων. Στο τραπεζι και η αυξηση του αριθμου των μαθητων στις σχολικες ταξεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές δράσεις με κορύφωση την Κυριακή
ΣΕΑΑΝ και Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ καλούν στις 3/12 σε πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου

Την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 π.μ., στον πεζόδρομο της Κοραή (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο») και σε πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.
Τα αιτήματα αιχμής που προβάλλουν είναι: Οχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ. Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ. Να ανοίξει ξανά το Ιδρυμα Σκαραμαγκά. Οχι στην αποασυλοποίηση - απάτη. Επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων στα προ των περικοπών επίπεδα.
«Ληστεύουν το λαό για την πλουτοκρατία, μοιράζουν μερίσματα, πουλάνε προστασία»: Με αυτό το σύνθημα, χτες οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και εκπρόσωποι των συνταξιούχων ΔΕΚΟ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΕΦΚΑ. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Δ. Τσακίρη, υποδιοικητή και υπεύθυνο για τη λειτουργία των ΚΕΠΑ, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη σφαγή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας, καθώς και για την επιμονή της διοίκησης του ΕΦΚΑ να μην δίνει τη σύνταξη αναπηρίας, εδώ και πέντε χρόνια, σε σακατεμένο και στα δύο χέρια μεταλλεργάτη και πρόσφατα πλημμυροπαθή στη Μάνδρα Αττικής. Ο υποδιοικητής προσποιήθηκε τον ανήξερο, ενώ πριν λίγες βδομάδες είχε δεσμευτεί ότι θα μεριμνήσει για το θέμα.
Σήμερα Παρασκευή, στις 9 π.μ., μαζί με Λαϊκές Επιτροπές θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των οφειλόμενων προς τους γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους, αλλά και για φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «MARKET IN»
Στήσανε βολικό «καβγαδάκι» και ακύρωσαν την τριμερή
Προκλητικός εμπαιγμός των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» από τον γγ του υπουργείου Εργασίας
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και εργοδοσία της «Market In»κόβουν και ράβουν σε βάρος των εργαζομένων στην πρώην επιχείριση «Καρυπίδης», τα καταστήματα της οποίας στα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις ανέλαβαν και λειτουργούν πλέον τα «Market In», χωρίς όμως τους εργαζόμενους που δούλευαν σε αυτά.
Στους εργάτες που αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επαναπρόσληψή τους, η εργοδοσία στα «Market In» απαντά με δεκάδες μηνύσεις και η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στέλνοντας δυνάμεις καταστολής, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας εργάτες. Χτες οι ίδιοι πρωταγωνιστές, κυβέρνηση και εργοδοσία, στήσανε... «καβγαδάκι», με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, γεγονός που υπηρετεί στο ακέραιο τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Η τριμερής είχε προγραμματιστεί να γίνει μεταξύ υπουργείου Εργασίας, εκπροσώπων της εργοδοσίας «Market In» και των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι ζητούν τα «Μarket In» να αναλάβουν, ως η επιχείρηση που διαδέχτηκε τον «Καρυπίδη», τις υποχρεώσεις της απέναντι σε αυτούς, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων και τη συνέχιση της εργασίας τους. Να σημειωθεί ότι η Επιθεώρηση Εργασίας έχει κρίνει μεν ότι πρόκειται για περίπτωση «μεταβίβασης - διαδοχής επιχειρήσεων», όμως την ευθύνη για την οριστική κρίση την μεταφέρει στα «αρμόδια δικαστήρια». Η κρίση αυτή έγινε στις αρχές Νοέμβρη, πριν ακολουθήσουν οι συλλήψεις και το επανειλημμένο χτύπημα εργαζομένων από τα όργανα της κυβέρνησης.
Χτες, πριν ξεκινήσει η τριμερής συνάντηση, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας ανέφεραν ότι δεν αναγνωρίζουν και δεν νομιμοποιούν τη διαδικασία της συνάντησης, ξεκινώντας έναν «καβγά» με τον γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδ. Νεφελούδη,ο οποίος... πολύ βολικά τους «πέταξε έξω» από το γραφείο και έτσι έγινε αυτό που ζήτησε η εργοδοσία. Η συνάντηση ματαιώθηκε, όπως ο ίδιος ο γγ είπε όταν έφυγαν οι εκπρόσωποί της, και γι' αυτό τόνισε ότι δεν θα κρατηθούν πρακτικά.
Στις καταγγελίες των εργαζομένων για τις ευθύνες που φέρνει η κυβέρνηση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν, χωρίς καμιά ντροπή ισχυρίστηκε, μόλις μία μέρα μετά το τελευταίο αστυνομικό χτύπημα, ότι... τα λένε αυτά γιατί τους βολεύει πολιτικά και συνδικαλιστικά για να χτυπήσουν την κυβέρνηση! Με το ίδιο θράσος είπε ότι τα γεγονότα στα Γιάννενα... δεν συνάδουν με την πολιτική κουλτούρα της κυβέρνησης (!), πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν στο πλαίσιο του νόμου για να στηρίξει τους εργάτες και τελικά τους κάλεσε να κάνουν υπομονή και ανέφερε πως θα δικαιωθούν από τα δικαστήρια!

«Θα δώσουμε αυτήν τη μάχη μέχρι τέλους!»
Σχολιάζοντας τις χτεσινές εξελίξεις, ο οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Κώστας Ηλίας, επισήμανε πως με τη στάση του το υπουργείο δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να μην πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν στα Γιάννενα, αλλά και στην κυβέρνηση να μην απολογηθεί για τις ευθύνες της.
«Εχουμε μια κατάσταση», συνέχισε, «όπου μια εταιρεία παίρνει κάτω από το τραπέζι μία άλλη, αρνείται να πάρει συνδικαλισμένους εργάτες στην πράξη πίσω, να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα και στήνει πογκρόμ τρομοκρατίας, αξιοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης. Τις τελευταίες 15 - 20 μέρες στα Γιάννενα έχουν γίνει πάνω από 30 μηνύσεις, έχουν γίνει 17 συλλήψεις, 4 μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου σύρονται στα δικαστήρια, 3 πρόεδροι πρωτοβάθμιων σωματείων και δεκάδες άλλοι συνδικαλιστές».
«Θα δώσουμε αυτήν τη μάχη μέχρι τέλους», τόνισε, «δεν μπορούν να καταργήσουν το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να στέκονται όπου νομίζουν αυτοί και έξω από το χώρο εργασίας τους και να ζητούν δουλειά με δικαιώματα, να πάρουν πίσω τα δεδουλευμένα τους».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμπαργκο στη πωληση οπλων στη Σαουδικη Αραβια ψηφισε η Ευρωβουλη. Δεν το ψηφισεη ΝΔ στην Ευρωβουλη παρεα με τα φασιστικα κομματα.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ισλανδια. Το Κινημα Αριστερας – Πρασινων στην  κυβερνηση.
Η 41 ετων Κατρίν Γιακομπσντότιρ ηγετιδα του Κινήματος «Αριστερά-Πράσινοι», θα σχηματίσει κυβέρνηση με τα δυο μεγαλυτερα κεντροδεξια κομματα.Μετα τις εκλογες του Οκτωβριου του 2016.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα στο στρατοδικείο Θεσ/νίκης ΑΘΩΩΘΗΚΕ ο υπολοχαγός Μιλτιαδης Τοκατλίδης, που δικαζόταν μαζί με τον αρχιλοχία Βαγγέλη Φώτη, επειδή αρνήθηκε να αναλάβει υπηρεσία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων - μεταναστών!
Το στρατοδικείο του αρχιλοχία πήρε αναβολή για τις 6 Φλεβάρη. Το ΕΠΑΜ ήταν εκεί, υπερασπιζόμενο την άρνηση των δύο στρατιωτικών να ακολουθήσουν παράνομες και αντισυνταγματικές εντολές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πουτιν δινει μηνιαιο επιδομα 150 ευρω για το πρωτο παιδι!
Ετσι δινει λυση στην υπογεννητικοτητα ο Πουτιν, την ωρα που η Ελλαδα  σε 20 χρονια θα είναι χωρα γεροντων και λαθρομεταναστων!
Ο Ρωσος Προεδρος επιδοτει στεγαστικα δανεια σε οικογενειες με δευτερο και τριτο παιδι, την ωρα που ο Τσιπρας αρπαζει τα σπιτια  των υπερφορολογημενων Ελληνων, και τους πλακωνει και στο ξυλο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σαουδαραβες δινουν 11.000 ευρω το μηνα σε Ελληνες γιατρους.
Και με όλα πληρωμενα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eurostat. Μειωθηκε στο 20,6% η ανεργια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωπη. Αυξανεται ταχυτατα ο μουσουλμανικος πληθυσμος.
Το 10% της Ελλαδας εως το 2050 θα είναι μουσουλμανοι.
Το προσωνύμιο της Ευρώπης ως γηραιάς έως το 2050 θα έχει κυριολεκτική σημασία, καθώς η ήπειρος «βλέπει» τον πληθυσμό να γερνά ραγδαία και να μειώνεται. Την ίδια στιγμή, σε 33 χρόνια οι μουσουλμάνοι κάτοικοι μπορεί να ανέλθουν ακόμα και στο 14% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας του διεθνούς ινστιτούτου PEW.
Τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη γνώρισε ρεκόρ εισροής μεταναστών πάσης φύσης (οικονομικοί μετανάστες, πρόσφυγες πολέμου κ.λπ.). Το Ινστιτούτο PEW κατάρτισε τρία σενάρια για τη μεταβολή του μουσουλμανικού πληθυσμού στην Ευρώπη, περιλαμβάνοντας την Ε.Ε. των «28», την Ελβετία και τη Νορβηγία.
Το ήπιο σενάριο
Ειδικότερα, ακόμη και αν όλα τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη σταματήσουν αμέσως και μόνιμα, ο συνολικός αριθμός μουσουλμάνων το 2050 θα ανέλθει στα 35.770.000 κατοίκους ή 7,4% του συνολικού πληθυσμού. Για την Ελλάδα το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 6,3% του πληθυσμού ή 590.000 άνθρωποι.
Στο μεσαίο σενάριο μετανάστευσης ο συνολικός αριθμός μουσουλμάνων στην Ευρώπη εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 57.880.000 ή 11,2% του συνόλου. Η Ελλάδα θα δει τον μουσουλμανικό πληθυσμό της να αυξάνει στο 8,1% του πληθυσμού ή 700.000 ανθρώπους. Το μεσαίο σενάριο προβλέπει ότι η συνήθης μετανάστευση κυρίως με οικονομικά κίνητρα θα συνεχίσει να υφίσταται, αλλά θα σταματήσουν οι προσφυγικές ροές.
Το «βαρύ»
Το υψηλής μετανάστευσης σενάριο προβλέπει ότι οι προσφυγικές ροές θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια με τον ρυθμό της διετίας 2014-2016 και επιπρόσθετα θα διατηρηθεί ο συνήθης ρυθμός της οικονομικής μετανάστευσης. Σε αυτή την περίπτωση ο συνολικός μουσουλμανικός πληθυσμός στην Ευρώπη θα ανέλθει το 2050 στα 75.550.000, δηλαδή 14% του συνόλου, ενώ για την Ελλάδα το ποσοστό θα ανέλθει στο 9,7% του πληθυσμού ή 860.000 ανθρώπους.
Και στα τρία σενάρια, ο μη μουσουλμανικός πληθυσμός στην Ευρώπη αναμένεται να συρρικνωθεί έως το 2050. Από τα 520.800.000 το 2016 στο μηδενικό σενάριο θα ανέρχεται σε 481.700.000 (445.900.000 μη μουσουλμάνοι, 35.800.000 μουσουλμάνοι), στο μεσαίο σενάριο το σύνολο θα είναι 516.900.000 (459.100.000 μη μουσουλμάνοι και 57.900.000 μουσουλμάνοι) και στο τρίτο σενάριο ο πληθυσμός θα ανέρχεται σε 538.600.000 κατοίκους (463.000.000 μη μουσουλμάνοι και 75.600.000 μουσουλμάνοι).
Η Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ είναι οι πρώτες χώρες προέλευσης προσφύγων πολέμου, ενώ οι οικονομικοί μετανάστες προέρχονται κυρίως από την Ινδία, το Μαρόκο και το Πακιστάν. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για κάθε είδους μετανάστη, ενώ η Ελλάδα δεν είναι ελκυστική σε καμία ομάδα μεταναστών ή προσφύγων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με λαμπρότητα οι εορτασμοί για τα 104 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδας
01/12/2017
Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποσταλάκη, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Μετά την καθιερωμένη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, σε πομπή οι εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, οι θρησκευτικές αρχές και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κατευθύνθηκαν προς το Φρούριο Φιρκά όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις.
Εκεί, την κεντρική ομιλία έκανε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας όπου και αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής και το μύνημά τους σήμερα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολωνοί “καλλιτέχνες” παίζουν κυνηγητό γυμνοί σε θάλαμο αερίων στρατόπεδου συγκέντρωσης
30/11/2017
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος και σε πλήθος άλλων ανθρώπων, βίντεο με γυμνούς άνδρες και γυναίκες να παίζουν κυνηγητό μέσα σε θαλάμους αερίων πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης.
Το απαράδεκτο βίντεο γυρίστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Στάτχοφ, κοντά στο Γκντανσκ της Πολωνίας και προβλήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κρακοβίας το 2015, στο πλαίσιο της έκθεσης «Πολωνία-Ισραήλ-Γερμανία, Η εμπειρία του Άουσβιτς».
Σε αυτό φαίνονται γυναίκες και άνδρες να τρέχουν γυμνοί σε πρώην θάλαμο αερίου στο στρατόπεδο όπου έχασαν τη ζωή τους από τους περίπου 65.000 άνθρωποι από τους ΝΑΖΙ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πολλές οργανώσεις που εκπροσωπούν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, απαίτησαν από τον Πολωνό Πρόεδρο Ντούντα εξηγήσεις ως προς τους λόγους που επετράπη εξ αρχής η πραγματοποίηση και βιντεοσκόπηση του συγκεκριμένου θεάματος.
Το βίντεο τελικά αποσύρθηκε από την έκθεση μετά το πλήθος των αντιδράσεων. Το Στάτχοφ αποτέλεσε τόπο θανάτου περισσότερων περίπου 65.000 κρατούμενων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά και απελευθερώθηκε από τον Σοβιετικό Στρατό στις 9 Μαΐου 1945, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξετάζουν την απαγόρευση του γύρου στην Ε.Ε
01/12/2017
Ένα απίστευτο νέο που απειλεί να καταστρέψει ένα βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής και κουλτούρας έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τον γύρο και το donner! Το διαχρονικό και διάσημο σε όλο τον κόσμο σουβλάκι κινδυνεύει από μία διαπίστωση που έκαναν οι Πράσινοι.
Η ομάδα των Πρασίνων μετά από ελέγχους διαπίστωσε πως τυχαίνει πολλές φορές στα κρέατα που προορίζονται για γύρο και donner να υπάρχει φωσφορικό άλας. Το συγκεκριμένο συστατικό είναι επικίνδυνο για την υγεία όταν ψηθεί και ξαναζεσταθεί.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτη κατοικία στο Μοσχάτο για χρέος 30 χιλιάρικα βγήκε προχτές,άιντε γαμηθείτε,άι στο διάολο πια,τομάρια,μουνόπανα
Μαξίμου: Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαριστεί ή να προστατεύσει όσους πήραν δανεικά και αγύριστα για να φτιάξουν βίλες με πισίνες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ
Παίρνουν το σπίτι της γυναικας γιατί χρωστα στην εφορία 15,000 λογω αδυναμίας πληρωμής των χαρατσιων.
Σε μια γυναικα που ειναι δικαιουχος του κοινωνικου μερισματος.
Της ηρθε κατασχετήριο απο το Δημόσιο.
Για ενα ημιυπογειο δυαράκι.
Το κατασχετηριο των 10.700€ με τοκους 4.780.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΥΪΖ! Πως έγινε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο το 1972 (μάλλον επί αμερικανοκίνητης χούντας) η "αριστερή" υπουργός  Φωτίου;
Όπως εγραψε στο twitter «Φωτιου. Μεσαια ταξη οσοι βγαζουν 7.500 ευρω….»
Γνωστή για τις συμβουλές της στην αντιμετώπιση της εξαθλίωσης με "γεμιστά"...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσοι πεζοναύτες πραγματοποιούν ασκήσεις στα σύνορα της Λ. Δ. της Κορέας, μετά την επιτυχή εκτόξευση πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ: Μην τους παραδίνεται τίποτα… Μόνο στάχτη!

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ
Ξέρεις τι έκαναν στην Αμερική όταν πήγαν να τους κατασχέσουν τα σπίτια και έκαναν τις τράπεζες να παρακαλάνε??
Ξήλωναν τα πάντα, από πατώματα πλακάκια νιπτήρες ηλεκτρικά καλώδια ξεγύμνωμα όλο το σπίτι….
Και σε μερικές περιπτώσεις μία μέρα πριν του βάζανε και ένα...
φοκο και η τράπεζα έβρισκε αποκαΐδια!
Δεν μπορούσε να πει τίποτα η τράπεζα .
Γιατί λες ότι εγώ είχα βάλει τα πλακάκια δικά μου ήτανε, εγώ είχα βάλει το νιπτήρα, εγώ είχα βάλει τα παντζούρια τις πόρτες, εγώ θα βάλω τα καλώδια, είχα βάλει τους σωλήνες….
Μέχρι και τα τούβλα!
Αποκαΐδια, στάχτη και μπούρμπερη όλα…. Μην τους παραδίνεται τίποτα… Μόνο στάχτη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΕΕ
Σχέδιο νέας επέμβασης στη Λιβύη με πρόσχημα τους μετανάστες
ΑΜΠΙΤΖΑΝ.--
Σχέδια εξαπόλυσης νέας επέμβασης στη Λιβύη, αυτή τη φορά με το πρόσχημα της...«διάσωσης» των εκατοντάδων χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών, ξεριζωμένων από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οι ίδιοι δημιούργησαν, προωθεί η ΕΕ σε συνεργασία με την Αφρικανική Ενωση (ΑΕ). Εκεί κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής που έγινε στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, η πέμπτη ανάμεσα στις δύο Ενώσεις.
Μάλιστα, ο προεδρεύων της Επιτροπής της ΑΕ, Μούσα Φάκι, αποκάλυψε χτες κοντά στο τέλος της Συνόδου ότι στη Λιβύη υπάρχουν τουλάχιστον 42 στρατόπεδα στα οποία έχουν εγκλωβιστεί «400.000 ως 700.000 Αφρικανοί μετανάστες σε απάνθρωπες συνθήκες».
Κλείνοντας τις εργασίες της Συνόδου, ο πρόεδρος της δυτικοαφρικανικής Γουϊνέας, Αλφα Κοντέ, ανακοίνωσε πως πάρθηκαν «συγκεκριμένες αποφάσεις για τον άμεσο επαναπατρισμό των προσφύγων» μέσω μίας «ειδικής δύναμης» που θα συγκροτήσουν «διάφορες χώρες» για να «πολεμήσουν τους διακινητές ανθρώπων». Πρόσθεσε πως θα πρέπει να απαγγελθούν εναντίον τους κατηγορίες για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
Ωρες πριν την ολοκλήρωση της Συνόδου, αξιωματούχοι του ΟΗΕ, της ΕΕ και της ΑΕ είχαν αποφασίσει τη συγκρότηση μίας «ομάδας κρούσης» (task force) με στόχο, υποτίθεται, την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης ανθρώπων. Αυτό το σχέδιο στη συνέχεια ανέλαβαν, πέρα από τον ΟΗΕ, την ΕΕ και την ΑΕ, να προωθήσουν δραστήρια εννιά ευρωπαϊκές και αφρικανικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία, η Λιβύη, το Τσαντ και ο Νίγηρας. Οι ηγέτες αυτών των χωρών μάλιστα αποφάσισαν, σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, «μία εξαιρετικά επείγουσα επιχείρηση» για την απομάκρυνση από τη Λιβύη όσων μεταναστών θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Στο σχέδιο αυτό αναφέρθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης με αποκλειστική συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «France 24» ο Μακρόν, τονίζοντας ότι θα προτείνει «μία στρατιωτική δράση κατά των διακινητών ανθρώπων», με τη διευκρίνιση ότι δεν εννοεί κυριολεκτικά την κήρυξη (νέου...) πολέμου στη Λιβύη, που βυθίστηκε στο χάος μετά την επέμβαση των ιμπεριαλιστών το 2011. Οπως τότε, έτσι και τώρα ο στόχος είναι ο ίδιος. Ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, οι ζώνες επιρροής, πεδίο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται σφοδρός ανταγωνισμός επιχειρηματικών ομίλων και ιμπεριαλιστικών κέντρων. Ειδικότερα τα ευρωενωσιακά μονοπώλια ανταγωνίζονται τα αμερικανικά.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΥΣΤΡΙΑ
Σύγχρονοι σκλάβοι χιλιάδες εργάτες γης
Στη σκληρή εκμετάλλευση στηρίζονται η ευημερία και η κερδοφορία του αγροτικού τομέα
ΒΙΕΝΗ.--
Σε συνθήκες «σύγχρονης» σκλαβιάς ζουν κι εργάζονται χιλιάδες εργάτες γης στην «πλούσια» και «προηγμένη» καπιταλιστική Αυστρία, σύμφωνα με εκτεταμένο ρεπορτάζ της online έκδοσης της εφημερίδας «Der Standard», με φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό. Στην πλειοψηφία τους κατάγονται από τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και εργάζονται από το πρωί έως το βράδυ τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες, ζουν πολλοί μαζί σε μικρά σπιτάκια με μουχλιασμένους τοίχους, διαλυμένες τουαλέτες και ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής. Τους καλοκαιρινούς μήνες εργάζονται κάτω από το λιοπύρι στερούμενοι ακόμη και το νερό, το οποίο δεν τους επιτρεπόταν πριν από το μεσημέρι, όπως καταγγέλλει μια εργάτρια που δούλεψε αυτήν τη σεζόν στην αυστριακή ύπαιθρο. Το μεσημεριανό διάλειμμα γινόταν μέσα στο χωράφι, χωρίς να υπάρχει μια σκιά τριγύρω.
Οσο για την πληρωμή ...ισχύει ό,τι θέλει ο μεγαλογαιοκτήμονας εργοδότης. Η ωριαία αμοιβή είναι στα 3,5 - 5 ευρώ, δεν καταβάλλονται υπερωρίες, επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων. «Δεν είδα ποτέ σύμβαση εργασίας. Μήνα με το μήνα έπρεπε να υπογράφω δυο λευκά χαρτιά, στο σημείο που μας υποδείκνυε το αφεντικό», λέει η Ράντα. Η ίδια για όλους αυτούς τους μήνες ολοήμερης εργασίας πήρε 1.350 ευρώ.
Ο Ρενέ Σίντλερ, δικηγόρος του συνδικάτου εργαζομένων στην παραγωγή, σημειώνει πως αυτές οι συνθήκες δουλειάς είναι ο κανόνας στον αγροτικό τομέα της χώρας. Προηγούμενα, οι εργάτες γης δούλευαν κυρίως «μαύρα». Σήμερα δηλώνονται τις περισσότερες φορές ως εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης και αναγκάζονται να δουλεύουν πάνω από το προβλεπόμενο από το νόμο ωράριο (έως 12 ώρες τη μέρα και 60 ώρες τη βδομάδα για περιορισμένο διάστημα). «Οι άνθρωποι αυτοί ληστεύονται συστηματικά», ενώ οι εργοδότες παραβιάζουν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και δεν τους παρέχουν μέσα προστασίας, λέει.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αναφέρει η εφημερίδα, στα τέλη Ιούνη 2015, από τους 29.697 εργαζόμενους στη γεωργία και τη δασοκομία, οι 17.287 (περίπου το 60%) ήταν αλλοδαποί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κινητικότητα ξένων στρατευμάτων στη Συρια
Χτες, στη Συρία παρατηρείται, τουλάχιστον σε λεκτικό επίπεδο, μία «κινητικότητα» ενδείξεων για «μείωση» της παρουσίας ορισμένων ξένων στρατευμάτων. Διεθνή δίκτυα μετέδωσαν χτες πως επιστρέφουν στις ΗΠΑ περίπου 400 Αμερικανοί πεζοναύτες εγκαταλειποντας τους Κουρδους,  μετά την επιτυχή ανακατάληψη της συριακής πόλης Ράκα. Στη Μόσχα, ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρουσέφ, τόνισε πως «ξεκινούν οι προετοιμασίες για αποχώρηση» (ορισμένων) ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία, δίχως να προβεί σε λεπτομέρειες.
Αντίθετα, η Τουρκία ανακοίνωσε την ανάπτυξη 180 στρατιωτικών των ειδικών δυνάμεων στη συριακή μεθοριακή πόλη Αλ Μπαμπσαν «ενισχύσεις», περίπου ενάμιση μήνα μετά την ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια συριακή επαρχία Ιντλίμπ, στο πλαίσιο της δημιουργίας των λεγόμενων «ζωνών αποκλιμάκωσης συγκρούσεων». Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλουαπό το Αζερμπαϊτζάν απείλησε με νέα εισβολή του τουρκικού στρατού στη συριακή επαρχία Αφρίν, που είναι υπό τον έλεγχο Κούρδων μαχητών των δυνάμεων YPG «εφόσον κριθεί πως υπάρχει απειλή για την Τουρκία». «Ο τουρκικός στρατός θα επέμβει οποτεδήποτε δίχως δισταγμό» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας το Πεντάγωνο να εφαρμόσει την πρόσφατη «δέσμευση» του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για «διακοπή» του εξοπλισμού των Κούρδων μαχητών στη Συρία από τις ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζονται οι δολοφονίες Παλαιστινίων
ΡΑΜΑΛΑ.--
Αλλη μία εν ψυχρώ δολοφονία Παλαιστίνιου αγρότη, την ώρα που δούλευε το χωράφι του, διέπραξαν χτες το πρωί Εβραίοι έποικοι κοντά στο χωριό Κούσρα νοτίως της Ναμπλούς στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης. Οι δράστες διέφυγαν ατιμώρητοι με επέμβαση του ισραηλινού στρατού κατοχής, που περικύκλωσε παρακείμενο παλαιστινιακό χωριό για να εμποδίσει την αντίδραση των κατοίκων.
Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, οι πάνω από 20 έποικοι άρχισαν χτες το πρωί να εισβάλλουν και να λεηλατούν χωράφια Παλαιστινίων κοντά στο χωριό Κούσρα, ένα εκ των οποίων ανήκε στον 48χρονο αγρότη Μαχμούντ Αχμεντ Ζάαλ Οντεχ, που δούλευε εκείνη την ώρα στη γη του. Ο Οντεχ προσπάθησε να τους διώξει πετώντας πέτρες, ώσπου ένας από τους έποικους τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στο στήθος. Αλλος έποικος πυροβόλησε στα πόδια ακόμη έναν Παλαιστίνιο, που βρισκόταν εκεί κοντά, τραυματίζοντάς τον. Ο 48χρονος Παλαιστίνιος αγρότης υπέκυψε στο θανάσιμο τραύμα λίγα λεπτά αργότερα, όμως αυτό δεν ήταν το τέλος της προκλητικής επίθεσης των εποίκων. Λίγη ώρα αργότερα, μετέβησαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού που πήραν τη σορό του θύματος αρνούμενοι να τη δώσουν στην οικογένειά του και συνέλαβαν τον νεαρό γιο του, μεταφέροντάς τον σε παρακείμενη στρατιωτική βάση.
Με φόντο την επιδείνωση της κατάστασης στη Δυτική Οχθη και τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για επανέναρξη της «ειρηνευτικής» διαδικασίας στο Παλαιστινιακό, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι από τη «Χαμάς» και τη «Φατάχ» ζήτησαν από την Αίγυπτο την προσωρινή αναβολή της παράδοσης του ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας, προκειμένου «να οριστικοποιηθούν οι όροι» για ολοκλήρωση της ενδοπαλαιστινιακής συμφωνίας συμφιλίωσης που υπογράφηκε στις 12 Οκτώβρη στο Κάιρο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι αρμόδιες αρχές στο αμερικανικό Κογκρέσο ανακάλεσαν τη διαπίστευση δημοσιογράφων του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT, μετά την αναγκαστική καταχώρηση του σταθμού στις ΗΠΑ ως «πράκτορα του εξωτερικού». Οι κανόνες της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Διαπιστεύσεων στο Κογκρέσο αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να δίνεται διαπίστευση σε όποιο μέσο ενημέρωσης έχει ως εργοδότη «οιαδήποτε ξένη κυβέρνηση ή εκπρόσωπο αυτής».

ΟΣΛΟ.-- Περίπου 150.000 άνθρωποι στη Νορβηγία έμειναν χωρίς φαγητό πέρυσι, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Οσλο και του Ακερσους. Η ίδια μελέτη έδειξε ότι το 3% του πληθυσμού δηλώνει πως συχνά ή μερικές φορές αντιμετωπίζει έλλειψη φαγητού, με πιο «ευάλωτους» τους ανέργους, τους ημιαπασχολούμενους, όσους εργάζονται από το σπίτι και τους φοιτητές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Προς συμφωνία για χρήση αεροπορικών βάσεων
ΚΑΪΡΟ - ΜΟΣΧΑ.--
Χτες, Ρώσοι αξιωματούχοι παρουσίασαν σχέδιο ρωσοαιγυπτιακής συμφωνίας με στόχο τη χρήση στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων και των εναέριων χώρων αμφοτέρων χωρών.
Το «Ασοσιέιτεντ Πρες» σε ανταπόκρισή του από τη Μόσχα τόνισε ότι το σχέδιο συμφωνίας συμπεριλαμβάνεται σε διάταγμα που υπέγραψε στις 28 Νοέμβρη ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έπειτα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε την ίδια μέρα στο Κάιρο ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου, όπου είχε σημαντικές διαβουλεύσεις με Αιγύπτιους κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους. Το σχέδιο της ρωσοαιγυπτιακής συμφωνίας αναφέρει ότι ρωσικά και αιγυπτιακά πολεμικά αεροσκάφη θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις αεροπορικές βάσεις και τους εναέριους χώρους των χωρών τους με πρότερη πενθήμερη ειδοποίηση. Η συμφωνία θα έχει πενταετή ισχύ, με δυνατότητα παράτασης.
Η ίδια πηγή υπενθυμίζει πως τον περασμένο Μάρτη, Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει πως οι Ρώσοι είχαν αναπτύξει στην Αίγυπτο στρατιωτικές ειδικές δυνάμεις, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, συνδυάζοντας την εξέλιξη με τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τη Μόσχα τα τελευταία χρόνια ο Λίβυος στρατηγός ε.α. Χαλίφα Χάφταρ.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά την Λωρίδα της Γάζας, οι σιωναζι φονιάδες που εκπαιδεύει το Ελληνικό κράτος βομβαρδίζουν την Δαμασκό


Eίναι ισραηλινά βομβαρδιστικά που στόχευσαν τη συριακή πρωτεύουσα όπως λένε μαρτυρίες από Δαμασκό και Ισραήλ. To ισραηλινό μέσο i24NEWS αναφέρει ότι ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν με 4 πυραύλους μια ιρανική στρατιωτική βάση κοντά στη Δαμασκό επικαλείται αραβικά μέσα. Πύραυλοι ισραηλινοί είχαν στόχο την συριακή πρωτεύουσα μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι ακούνε μεγάλες εκρήξεις πάνω από τη Δαμασκό.Η συριακή αεράμυνα απάντησε.Δυο πύραυλοι των ισραηλινών δυνάμεων κατέληξαν κοντά σε αποθήκες πυρομαχικών μεταξύ Δαμασκού και της περιφέρειας της.Μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές



Οι ισραηλινοι βομβαρδιζουν θεσεις του στρατου στο Νοτο της Δαμασκου και στα δυτικα του Γκολαν. Η συριακη αεραμυνα ανταπαντα.
2/12/2017 – 1.10
Οι Ισραηλινοί επιτίθονται με πυραύλους εδώ και πάνω από 10΄σε στόχους στο νότο της Δαμασκού και στα δυτικά των υψιπέδων του Γκολάν που είναι κατεχόμενα από το 1967. Το DCA του συριακού στρατού ανταπαντά τώρα. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει.Δαμασκός 1.10΄νύχτα της 2.12.17 Eίναι ισραηλινά βομβαρδιστικά που στόχευσαν τη συριακή πρωτεύουσα όπως λένε μαρτυρίες από Δαμασκό και Ισραήλ. To ισραηλινό μέσο i24NEWS  αναφέρει ότι ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν με 4 πυραύλους μια ιρανική στρατιωτική βάση κοντά στη Δαμασκό επικαλείται αραβικά μέσα.
Για πυραύλους που ήρθαν από τα κατέχομενα μιλούν διάφορες πηγές.Πύραυλοι ισραηλινοί είχαν στόχο την συριακή πρωτεύουσα μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι ακούνε μεγάλες εκρήξεις πάνω από τη Δαμασκό.Η συριακή αεράμυνα απάντησε.
Σύμφωνα με άλλη πηγή η συριακή αεράμυνα κατέστρεψε 3 ισραηλινούς πυραύλους ενώ άλλοι 3 στόχευσαν θέσεις στα ΝΔ της περιφέρειας Δαμασκού .Η συριακή αεράμυνα σε Κουνέιτρα και Γκολάν απάντησε στους πυραύλους των ισραηλινών. Δυο πύραυλοι των ισραηλινών δυνάμεων κατέληξαν κοντά σε αποθήκες πυρομαχικών μεταξύ Δαμασκού και της περιφέρειας της. Μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές.
Φωτογραφία από περιοχή Kiswah αποθήκη πυρομαχικών μετά το χτύπημα από μαχητικό ισραηλινό.

4 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
Big news— we’ve learned that Birthright has postponed their December 3 gala after their guest of honor, Sheldon Adelson, fractured his ribs.
We wish Mr. Adelson a speedy and complete recovery. And, we think it’s very telling that Birthright would slam the brakes on their own gala at the last minute because it’s so crucial for them to hand-deliver the "Guardian of the Jewish Future" award to an extreme right-wing multi-billionaire who is a major funder of the deeply racist Trump and Netanyahu administrations.
But gala or no gala, we’re not backing down. We'll take to the streets on Sunday to bring our protest directly to Birthright’s office in Manhattan!
Join us! Click here and pledge to #ReturnTheBirthright.
By giving young Jews a free trip to a state which welcomes us "home," while millions of Palestinian refugees still can’t return to their actual homes, Birthright exemplifies the Adelson-style politics of exclusion and marginalization that we need to dismantle all over the world, from the U.S. to Israel/Palestine.
Now is the time to show Birthright that we are building the Jewish future we want to live in, and it doesn't look anything like Sheldon Adelson or the atrocious things he stands for.
That's why I #ReturnTheBirthright. Will you join me and other young Jews around the world, by clicking here and signing our pledge?
And if you aren’t eligible for the Birthright trip, please share the petition with the people in your life who are!
Many thanks for all you do.

e-h είπε...



Birthright Israel, the multi-million dollar program that has sent 500,000 Jewish young adults on a free trip to Israel, is hosting a gala in Manhattan on December 3. The guest of honor? Sheldon Adelson, far-right casino multi-billionaire and heavy bankroller of Trump and Netanyahu’s racist regimes. Birthright is giving him their “Guardian of the Jewish Future” award.
We have a very different vision for the Jewish future— and that’s why we’re bringing our #ReturnTheBirthright Campaign to their party.
We’ll be there on December 3 to protest Birthright and Sheldon Adelson, and we want to reach 2,000 signatures on our pledge before the action! Will you join us and pledge to #ReturnTheBirthright?
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScve244GvNdWRPxRRwjhslo9x0EWdFklWe4kP5Ze2UpxwsEPw/viewform

Birthright goes after young Jews between the ages of 18 and 26. That’s their target demographic and that’s who is eligible for the trip. And, that’s exactly who we need to build the future of our movement.
So if you aren’t eligible for the Birthright trip, please share the petition with the people in your life who are. Because this isn’t just about getting signatures on a petition— it’s an opportunity to talk with the young Jews in your life about collective liberation in Palestine/Israel, and the role they can play.
We launched the #ReturnTheBirthright campaign because we know that by tying Jewish identity to a state committed to endless occupation, apartheid, and denial of refugee rights, Birthright helps fuel the dangerous politics of racism and exclusion that are so central to the agenda of Trump and Netanyahu.
We refuse to let Sheldon Adelson and the other out-of-touch donors inside Birthright’s gala buy the ability to define us, giving us a sanitized, idealized portrait of Israel as a Jewish Disneyland, devoid of Palestinians. We won’t participate in the ongoing erasure of Palestinians, their history, and their rights.
That’s why we #ReturnTheBirthright, and why we’re showing up in full force at Birthright’s gala on December 3. Will you show up with us, by signing the pledge?
We don’t need a Birthright trip to stolen land to celebrate our strong, proud, radical Jewish identities. We will celebrate the Jewish future we’re building together— one founded not upon the oppression of Palestinians, but on justice, safety, and collective liberation for all. That is our true birthright.
Now is the time to join hundreds of JVP students and young Jews to say loud and clear— no free trip on stolen land, while Palestinian refugees cannot return!
Join us and #ReturnTheBirthright.
And please help us reach 2,000 signatures by December 3 by forwarding the petition on to young Jews you know who believe in justice, equality, and dignity.
Onwards,


e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Μεγάλα νέα - μάθαμε ότι το Birthright έχει αναβάλει το γκαλά της 3ης Δεκεμβρίου μετά που ο τιμoμενος προσκεκλημένος, Sheldon Adelson, να σπάσει τα πλευρά του.
Ευχόμαστε στον κ. Adelson μια γρήγορη και πλήρη ανάκαμψη. Και νομίζουμε ότι λέει πολύ καλά ότι το Birthright θα χτυπήσει στο δικό του γκαλά την τελευταία στιγμή επειδή είναι τόσο σημαντικό να παραδώσουν το βραβείο "Φύλακας του Εβραϊκού μέλλοντος" σε ακροδεξιά πολλών δισεκατομμυριούχων που είναι ένας σημαντικός χρηματοδότης των βαθιά ρατσιστικών διοικήσεων των αμάχων και του Νετανιάχου.
Αλλά γκαλά ή οχι γκαλά, δεν παμε πίσω. Θα πάμε στους δρόμους την Κυριακή για να φέρουμε τη διαμαρτυρία μας απευθείας στο γραφείο της Birthright στο Μανχάταν!
Ελα μαζί μας! Κάντε κλικ εδώ και δεσμεύστε να #ReturnTheBirthright.
Δίνοντας στους νέους Εβραίους ένα ελεύθερο ταξίδι σε ένα κράτος που μας καλωσορίζει «στο σπίτι», ενώ εκατομμύρια Παλαιστίνιων προσφύγων δεν μπορούν ακόμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, το Δικαίωμα των Δικαιωμάτων Παραδόσεων αποτελεί παράδειγμα της πολιτικής του αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης του τύπου Adelson που πρέπει να διαλύσουμε στον κόσμο, από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ / Παλαιστίνη.
Τώρα είναι η στιγμή να δείξουμε στο Birthright ότι χτίζουμε το εβραϊκό μέλλον που θέλουμε να ζήσουμε, και δεν μοιάζει με κάτι σαν τον Sheldon Adelson ή τα άγρια πράγματα που αντιπροσωπεύει.
Γι 'αυτό το I #ReturnTheBirthright. Θα έρθετε μαζί μας και με άλλους νέους Εβραίους σε όλο τον κόσμο κάνοντας κλικ εδώ και υπογράφοντας την υπόσχεσή μας;
Και αν δεν είστε κατάλληλος για το ταξίδι της Birthright, παρακαλώ μοιραστείτε την αναφορά με τους ανθρώπους της ζωής σας που είναι!
Πολλές ευχαριστίες για όλα όσα κάνεις.

e-h είπε...


Birthright Ισραήλ, το πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που έστειλε 500.000 Εβραίους νεαρούς ενήλικες σε ελεύθερο ταξίδι στο Ισραήλ, φιλοξενεί ένα γκαλά στο Μανχάταν στις 3 Δεκεμβρίου. Sheldon Adelson, ακροδεξιά χαρτοπαικτική λέσχη πολλών δισεκατομμυριούχων χαρτοπαικτικών λεσχών και βαρύ bankroller των ρατσιστικών καθεστώτων Trump και Netanyahu. Το Birthright του δίνει το βραβείο του "Κηδεμόνα του Εβραϊκού Μέλλοντος".
Έχουμε ένα πολύ διαφορετικό όραμα για το εβραϊκό μέλλον - και γι 'αυτό φέρουμε την καμπάνια μας #ReturnTheBirthright στο κόμμα τους.
Θα βρεθούμε στις 3 Δεκεμβρίου για να διαμαρτυρηθούμε για το Birthright και για τον Sheldon Adelson και θέλουμε να φτάσουμε σε 2.000 υπογραφές στην υπόσχεσή μας πριν από τη δράση! Θα έρθεις μαζί μας και θα δεσμευτούμε να κάνουμε #ReturnTheBirthright;
Το Birthright πηγαίνει στους νέους Εβραίους ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών. Αυτός είναι ο στόχος τους ο δημογραφικός και αυτός είναι ο οποίος είναι επιλέξιμος για το ταξίδι. Και, ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να οικοδομήσουμε το μέλλον του κινήματός μας.
Επομένως, εάν δεν δικαιούστε το ταξίδι της Birthright, παρακαλώ μοιραστείτε την αναφορά με τους ανθρώπους που είναι στη ζωής σας. Επειδή δεν πρόκειται μόνο για την υπογραφή υπογραφών σε μια αναφορά - είναι μια ευκαιρία να μιλήσετε με τους νέους Εβραίους στη ζωή σας σχετικά με τη συλλογική απελευθέρωση στην Παλαιστίνη / Ισραήλ και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScve244GvNdWRPxRRwjhslo9x0EWdFklWe4kP5Ze2UpxwsEPw/viewformουν.

Ξεκινήσαμε την καμπάνια #ReturnTheBirthright επειδή γνωρίζουμε ότι συνδέοντας την εβραϊκή ταυτότητα με ένα κράτος που δεσμεύεται στην ατελείωτη κατοχή, το απαρτχάιντ και την άρνηση των δικαιωμάτων του πρόσφυγα, το Birthright συμβάλλει στα καύσιμα της επικίνδυνης πολιτικής του ρατσισμού και του αποκλεισμού που είναι τόσο κεντρικά στην ατζέντα του Trump και Νετανιάχου.
Αρνούμαστε να αφήσουμε τον Sheldon Adelson και τους άλλους δωρητές εκτός έδρας μέσα στο gala του Birthright να αγοράσουν τη δυνατότητα να μας καθορίσουν, δίνοντάς μας ένα απολυμασμένο, εξιδανικευμένο πορτρέτο του Ισραήλ ως εβραϊκή Disneyland, χωρίς Παλαιστινίους. Δεν θα συμμετάσχουμε στη συνεχιζόμενη διαγραφή των Παλαιστινίων, της ιστορία τους και στα δικαιώματά τους.
Γι 'αυτό και εμείς #ReturnTheBirthright, και γιατί εμφανίζουμε σε πλήρη ισχύ στο gala του Birthright στις 3 Δεκεμβρίου. Θα εμφανιστείτε μαζί μας, υπογράφοντας την υπόσχεση;
Δεν χρειαζόμαστε ταξίδι Birthright για κλεμμένα εδάφη για να γιορτάσουμε τις δυνατές, περήφανες, ριζοσπαστικές εβραϊκές ταυτότητές μας. Θα γιορτάσουμε το εβραϊκό μέλλον που χτίζουμε μαζί - ένα που δεν βασίζεται στην καταπίεση των Παλαιστινίων αλλά στη δικαιοσύνη, την ασφάλεια και τη συλλογική απελευθέρωση για όλους. Αυτό είναι το πραγματικό δικαίωμά μας.
Τώρα είναι η στιγμή να συμμετάσχουν εκατοντάδες μαθητές JVP και νέοι Εβραίοι να λένε δυνατά και καθαρά - κανένα ελεύθερο ταξίδι σε κλεμμένη γη, ενώ οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιστρέψουν!
Ελάτε μαζί μας και #ReturnTheBirthright.
Και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να φτάσουμε τις 2.000 υπογραφές μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου στέλνοντας την αναφορά σε νέους Εβραίους που ξέρετε που πιστεύουν στη δικαιοσύνη, την ισότητα και την αξιοπρέπεια.
Εμπρός,