Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Σαββατο 2 Δεκεμβριου 2017




Εκλογικό πραξικόπημα και αιματηρές διαδηλώσεις στην Ονδούρα
02/12/2017
Σε χαώδη εξελίσσεται η κατάσταση στην Ονδούρα μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, με την Αριστερά να καταγγέλλει εκτεταμένη νοθεία. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και πάνω από 20 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαντην Πέμπτη, σε διαδηλώσεις υποστηρικτών του αριστερού υποψήφιου προέδρου Σαλβαδόρ Νασράλα.
Ενώ τα αποτελέσματα από το μεγαλύτερο μέρος των εκλογικών τμημάτων της χώρας έδειχναν σαφές προβάδισμα πέντε μονάδων του Νασράλα (με 45,17%, έναντι 40,21%), η καταμέτρηση των ψήφων διακόπηκε τη Δευτέρα για να ακολουθήσει συνέχισή της την Τετάρτη και να εμφανιστεί ως νικητής ο απερχόμενου πρόεδρος, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, Χουάν Ορλάντο Ερνάντες.
Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης διεμήνυσε ότι δεν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα της καταμέτρησης διότι αμφισβητεί την αξιοπιστία της διαδικασίας και κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους.
Ο 64χρονος Νασράλα, ο κεντροαριστερός υποψήφιος της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης Εναντίον της Δικτατορίας (Alianza de Oposición contra la Dictadura), υποστηρίζεται από τον πρώην πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια, που είχε ανατραπεί με το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2009.
Ο Σελάγια έκανε δημόσια παρέμβαση την Πέμπτη, με μια ανοικτή επιστολή του στην οποία κατηγόρησε την εκλογική επιτροπή ότι διαπράττει ένα «έγκλημα» υπέρ του Ερνάντες.
Ένας από τους τέσσερις δικαστικούς που συμμετέχουν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή εξέφρασε εξάλλου την Πέμπτη «σοβαρές αμφιβολίες» για τη διαδικασία.
Η ανησυχία σε διεθνές επίπεδο εντείνεται για τη μετεκλογική κρίση στη φτωχή χώρα της Κεντρικής Αμερικής, την οποία μαστίζουν οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που επιδίδονται πάνω απ’ όλα στη διακίνηση ναρκωτικών. Στην Ονδούρα καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον κόσμο.
Πηγές προσκείμενες στην αστυνομία ανέφεραν ότι τουλάχιστον ένας άνδρας έπεσε νεκρός από σφαίρες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Λα Σέιμπα. Ενώ τουλάχιστον 12 στρατιωτικοί και αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις που προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημαντικότερο λιμάνι της Ονδούρας και σε διάφορες άλλες πόλεις.
Τουλάχιστον 10 διαδηλωτές τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, γνωστοποίησαν γιατροί του νοσοκομείου Escuela.
Στο Σαν Πέδρο Σούλα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ονδούρας, υψώνονταν στήλες πυκνού καπνού καθώς διαδηλωτές είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει πλήθη διαδηλωτών.
Πολλοί έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ την Παρασκευή για να αγοράσουν αποθέματα τροφίμων και άλλων ειδών αφού δρόμοι αποκλείστηκαν σε πολλές περιοχές από διαδηλωτές. Σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές σε ATM και υποκαταστήματα τραπεζών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το 1972 ήταν μια από τις χρονιές που όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Τη χρονιά αυτή κάποια νεαρή κυρία, η κ. Θεανω Φωτιου, άρχιζε την πανεπιστημιακή της καριέρα. Τότε που όχι καριέρα στο δημόσιο δεν μπορούσες να κάνεις αν στο ελάχιστο καταλάβαιναν πως ήσουν κατά του καθεστώτος, αλλά ούτε έξω από δημόσιο οργανισμό να περάσεις.
Είκοσι έξι χρονών ήταν τότε η κυρία Θεανω Φωτιου. Ακριβώς ένα χρόνο μετά, με την εξέγερση στο Πολυτεχνείο όπου είχε προσληφθεί, αναμετριούνταν με τα τανκς και τις σφαίρες παιδιά 16χρονα, 20χρονα και 24χρονα.
Δεκαετίες μετά η κυρία αυτή είναι υπουργός. Και σκορπάει πολύ πόνο και δυστυχία με την πολιτική που υπηρετεί, εξασφαλίζοντας τον χαρακτηρισμό της πλέον κοινωνικά ανάλγητης μέσα σ' αυτή την κυβέρνηση. Όπως και τότε έτσι και τώρα τους φτωχούς μισεί. Αυτούς πολεμάει. Γι' αυτό και η καριέρα της ξεκίνησε τόσο νωρίς και σε τόσο χαρακτηριστικές συνθήκες.
Σχολιο.- Η Θεανώ Φωτίου,  ήταν και στο κίνημα των πανεπιστημιακών που το 1978 ή 1979 κάνανε την απεργία των 100 ημερών, με αίτηματα όχι μόνο συντεχνιακά, αλλά και τον εκδημοκρατισμό των ΑΕΙ.
 Το οποίο κίνημα κάνανε βοηθοί καθηγητών και επιμελητές.
Σχολιο.- Ε και; Για το 1972 μιλάμε, επί χούντας. Μετά, στα εύκολα, ο καθένας μπορούσε να κάνει τον αγωνιστή.
Σχολιο.- Πληροφοριακά το λέω. Δεν ξέρω πολλσ για την ταξική καταγωγή της Φωτίου, ωστόσο για να συμμετεχείχε στο εν λόγω κίνημα (εκτός κι αν κάνω λάθος) θα είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην απεργία με τη στήριξη της οικογένειάς της. Όπως και να έχει, όταν μιλάμε για μετά το 1973 ας μην υποτιμούμε τις γενικότερες προσδοκίες για εκδημοκρατισμό που υπήρχαν μετά τη μεταπολίτευση του 1974-1975.
Σχολιο.- Αν είχε διοριστεί επί χούντας, ο διορισμός δεν γινόταν τότε έτσι απλά. Στη νομαρχία που δούλευα μού είχαν αναθέσει κάποια στιγμή να φιάξω το αρχείο τής αποθήκης. Εκεί βρήκα τούς φακέλλους τών υπαλλήλων που είχαν διοριστεί στη χούντα.Για το διορισμό συμπλήρωναν ένα τραγικό ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις τού τύπου: Μήπως είχατε συνδεθεί ποτέ με κομμουνιστική οργάνωση και επειδή η απάντηση ήταν βέβαια ΟΧΙ υπήρχε συνέχεια : μήπως κάποιο από τα μέλη τής οικογένειάς σας αντιληφθήκατε να εμφορείται υπό κομμουνιστικών ιδεών; Και ακομα: Μήπως σάς πλησίασε κάποιος που να προσπάθησε να σάς μυήσει στον κομμουνισμό; Και με βγάλαν από εκεί όταν πήγα να φωτοτυπήσω το ερωτηματολόγιο (όλοι οι προϊστάμενοι ήταν πασόκοι διορισμένοι από την χούντα).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΚΟΣΜΟ,
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ. ΑΥΡΙΟ; ΜΕΘΑΥΡΙΟ;
Έχω γράψει ξανά και ξανά για την άθλια κατάσταση στα λεωφορεία, καθώς μετακινούμαι μ' αυτά. Για αναμονή σχεδόν καθημερινά έως και μιας ώρας για να περάσει λεωφορείο που υποτίθεται πως περνάει ανά 20λεπτο κ.λπ. κ.λπ. Για τον καθημερινό εξευτελισμό στον οποίο η αλητεία των Τσίπρα-Σπίρτζη υποχρεώνει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους των λαϊκών συνοικιών. Καθώς τα χορτάτα αυτά αποβράσματα ουδέποτε χρειάστηκε να μετακινηθούν με λεωφορεία.
Σήμερα, λοιπόν, παραλίγο να σκοτώσουν δεκάδες ανθρώπους μέσα σε λεωφορείο στου Ζωγράφου, του οποίου εξερράγη ο κινητήρας. Μόνο χάρη στην ηρωική προσπάθεια του οδηγού σώθηκε ο κόσμος.
Ε, ναι! Όταν από 2.200 λεωφορεία που κινούνταν στο λεκανοπέδιο πριν λίγα χρόνια, έχουν μείνει 900 κι αυτά σάπια, ο κίνδυνος να δολοφονηθεί κόσμος από τους Τσίπρα και Σπίρτζη είναι καθημερινός εφιάλτης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η μήνυση του κατατέθηκε χθες από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε, για τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση κατά των πολιτών στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, με τη χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο και τους τραυματισμούς από γκλομπς. Η μήνυση στρέφεται κατά των αρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και οποιουδήποτε άλλου υπεύθυνου.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση των ευθυνών των αστυνομικών σε ενέργειες τις οποίες σήμερα αναγνώρισε και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες του, δήλωσε πως “κακώς έπεσαν” χημικά σε κλειστό χώρο.
Αν και η εισαγγελική έρευνα, ως απόρροια της μήνυσης των στελεχών της ΛΑ.Ε αλλά και του γενικότερου κύματος διαμαρτυρίας που προκάλεσαν οι αστυνομικές βιαιότητες, στρέφεται κατά της αστυνομίας, ταυτόχρονα εξετάζει και ενδεχόμενες παράνομες ενέργειες των διαδηλωτών. Πρόκειται για απόπειρα εξισορρόπησης των εντυπώσεων, καθώς είναι δεδομένο ότι οι πολίτες δέχτηκαν επίθεση σε έναν χώρο όπου διαπράττονταν σειρά από παρανομίες. Με πιο σημαντική την απόπειρα διενέργειας πλειστηριασμών με διαδικασία αδιαφανή χωρίς την παρουσία κοινού και με τον χώρο του δικαστηρίου κατειλημμένο από πάνοπλους αστυνομικούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΥΑΛΟ, ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ;
Και καλά οι Τσίπρηδες, οι Τσακαλώτοι, οι Σταθάκηδες, οι Σκουρλέτηδες, οι Φλαμπουράρηδες, οι Φωτίου και όλοι εκείνοι που ΄χουν δεμένο από γεννησιμιού τους τον γάιδαρό τους και ουδέποτε τους απασχόλησε καμιά οικονομική ανασφάλεια. Θ' αποσυρθούν και θα τρώνε και πάλι από τα έτοιμα, εκτός κι αν βρεθούν κάποιοι απ' αυτούς σε καμιά φυλακή.
Καλά και εκείνα τα στελέχη που 'γιναν βουλευτάδες και κάνουν καταθέσεις κάθε μήνα, αναπτύσσουν κοινωνικές σχέσεις με ποικίλες εξυπηρετήσεις και περιμένουν ανταπόδοση αύριο, που θα βλέπουν τη Βουλή με το κιάλι.
Εσύ, ρε κακομοίρη, που τους βαράς παλαμάκια για 700 και 1.000 ευρώ, δεν σκέφτεσαι πως αυτά που κονομάς τώρα, πολύ σύντομα θα 'ναι παρελθόν, αλλά όσα αποφασίζουν για τη ζωή του φτωχόκοσμου θα τα υφίστασαι μια ζωή εσύ και τα παιδιά σου;
Δεν είναι ΠΑΣΟΚ του 1981 για να 'χει μέλλον αυτή η σαπουνόφουσκα, ρε κακομοίρη! Θα σκάσει τόσο γρήγορα που δεν θα προλάβεις να το πάρεις χαμπάρι. Και θα σου 'χει μείνει η ανασφάλεια και η σιχασιά των γνωστών σου γι' αυτά που λες και κάνεις σήμερα. Φουκαριαδάκο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 Νοέμβρη 1943, γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, πάνω από 1.000 γερμανοτσολιάδες ταγματασφαλίτες (αυτοί που αργότερα αποτέλεσαν τον εθνικό δημόσιο κορμό), οπλισμένοι με γερμανικά όπλα, μεταφέρθηκαν με καμιόνια και με φροντίδα της γκεστάπο, περικύκλωσαν 19 στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, όπου βρίσκονταν 15.000 ανάπηροι του ελληνοϊταλικού πολέμου. Μπήκαν μέσα ουρλιάζοντας με βρισιές και χτυπήματα, έπεσαν πάνω στους ανάπηρους και τραυματίες, τους άρπαξαν, τους φόρτωσαν σε αυτοκίνητα και τους παρέδωσαν στους Γερμανούς, στις φυλακές Χαϊδαρίου και Χατζηκώστα.
«Θα σας εξοντώσουμε όλους, γιατί είσαστε ΕΑΜίτες» είπε ο Στ. Γονατάς (βασικός ιδρυτής μαζί με τον Θ. Πάγκαλο των ταγμάτων ασφαλείας).
Τα ξημερώματα εκτελέσθηκαν 283 αγωνιστές με αναπηρία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινός αξιωματούχος: ο μόνος πραγματικός σύμμαχος του Ισραήλ είναι η Ελλάδα!
"Χάρη στον πόλεμο στη Συρία και την ευρύτερη κρίση στη Μέση Ανατολή, κάθε χώρα στην περιοχή έχει διαπιστώσει ποιοι είναι οι πραγματικοί της σύμμαχοι και εμείς [το Ισραήλ] είδαμε ότι είστε εσείς [η Ελλάδα]" δήλωσε ένα υψηλόβαθμο διπλωματικό στέλεχος του Ισραήλ στον Greek Observer, συμπληρώνοντας αποφασιστικά ότι "αυτό από την πλευρά μας δεν πρόκειται να αλλάξει".
"Απόδειξη αυτής της συμμαχίας αποτελεί ο αγωγός φυσικού αερίου East Med" εξήγησε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.
Όταν ρωτήθηκε πώς βλέπει την πιθανότητα ενός άλλου αγωγού, μέσω Τουρκίας, απάντησε: "και θα έχουμε τον κ. Ερντογάν να ελέγχει τις βαλβίδες και να ελέγχει τα συστήματα;"
Ο Ισραηλινός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι "το Ισραήλ διατηρεί ένα επίπεδο οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία, μετά την εξομάλυνση των διπλωματικών μας σχέσεων... η Ελλάδα είναι σύμμαχός μας... ο κ. Ερντογάν φλερτάρει με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, επειδή θέλει να γίνει ο Σουλτάνος, ο εκλεκτός του Θεού, Ερντογάν ο Πρώτος!"
Πράγματι, σε μια αποστροφή του λόγου του, ευχήθηκε η χώρα του να ήταν τοποθετημένη σε άλλο σημείο της υδρογείου, λέγοντας ότι "η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με την οποία συνορεύουμε είστε εσείς, γιατί να μην είχαμε και άλλους γείτονες σαν κι εσάς;"
Σχολιάζοντας αυτά που κυκλοφορούν από διάφορες πηγές, σχετικά με μυστική διπλωματία του Ισραήλ με διάφορες αραβικές χώρες, δήλωσε ότι "οι σχέσεις μας με πολλές αραβικές χώρες είναι καλύτερες από ότι φαίνεται" και ειδικά για την περίπτωση της Αιγύπτου παραδέχτηκε ότι "η Ελλάδα είναι σε μια τριμερή με την Κύπρο και την Αίγυπτο και άλλη μια τριμερή με την Κύπρο και το Ισραήλ, επομένως έχουμε και εμείς μία τέτοια ρύθμιση".
Επιπλέον, η αναφορά του στο Κουρδικό ζήτημα ήταν εξίσου σημαντική: "κατά τη γνώμη μου, η Δύση δεν πρέπει να εγκαταλείψει τους Κούρδους, πρέπει να συνεχίσει να τους υποστηρίζει και να μην περιορίζεται στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους".

Ο East Med για τους Ισραηλινούς είναι το πιο μεγάλο ζήτημα αφού τους βοηθάει να εξαπλώσουν την κυριαρχία τους και στην Ευρώπη, τροφοδοτώντας τις Ευρωπαϊκές χώρες με το φυσικό αέριο των κλέβουν από τους Παλαιστίνιους . Και σε αυτό το σχέδιο βασικό ρόλο έχει η Ελλάδα
Κοντεύει όμως ένας χρόνος από την διακήρυξη και από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα δεν έχει βγει ούτε μία ανακοίνωση καταδίκης. Πολλοί από αυτούς ενώ το ξέρουν, δεν βγάζουν ανακοινώσεις γιατί περιμένουν από τα κόμματα της Παλαιστίνης να βγάλουν πρώτα.
Δεν είναι έτσι όμως, το θέμα της κλοπής του Φυσικού Αερίου της Παλαιστίνης, αφορά πρωτίστως τον Ελληνικό λαό και θα πρέπει να το σταματήσουμε.
Ένας τρόπος είναι σίγουρα η συμμετοχή και η ενίσχυση του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου στήριξης της Παλαιστινιακής αντίστασης "Γασσάν Καναφάνι".
Το έγκλημα των εγκλημάτων που λέγεται East Med, θα πρέπει να τελειώσει



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Η Ζανα Μπεμπονη είναι συνταξιούχος και ζει σε 43 τετραγωνικά, υπόγειο διαμέρισμα. Η εφορία της κατάσχει την μοναδική αυτή κατοικία, αφού της έχουν κατασχέσει και το παραμικρό ευρώ της σύνταξής της.
Για να σταματήσει η κοροϊδία περί "λαϊκής" κατοικίας και οι διάφορες παπαριές της κυβέρνησης και των υπολοίπων.
Είναι μεγαλοοφειλέτης, μπαταχτσού, που έχει βγάλει τα λεφτά της στο εξωτερικό κύριε Τσίπρα, Τσακαλώτο κι όλα τα τσόλια που κυβερνούν;
Ουστ τομάρια! Αυτή η αλητεία δεν θα περάσει!
Το κατασχετηριο των 10.700€ με τοκους 4.780.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκτιμώ την αποδοχή της ένταξης στην ομάδα και αφήνω μια συμβολή στη συζήτηση στον αγώνα πάλης για τον σοσιαλισμό.

Ο Juan Orlando hernαndez αντιπροσωπεύει τη σάπια ολιγαρχία της Ονδούρας, η οποία, είναι υποτακτική στους ιμπεριαλιστές, κρατά τους ανθρώπους στη δυστυχία, επιτίθεται στα συνδικάτα,  δολοφονει κοινωνικούς ακτιβιστές, πλήττει τους αγρότες και τους συνδικαλιστές. Οι εκλογές δείχνουν σαφώς ότι ο λαός της Ονδούρας δεν το θέλει αυτό. Αλλά μπορείτε να εχετε μια καλύτερη κοινωνία αν οι μάζες πάρουν το καθήκον στα χέρια τους και πολεμήσουν γι ' αυτό.
Η ολιγαρχία δεν δινει σημασία για τη δημοκρατία, έτσι όταν για πρώτη φορά ένας πρόεδρος έλαβε υπόψη τη γνώμη του λαού, απάντησαν με πραξικόπημα. Ο Juan Orlando είναι κληρονόμος αυτού του εγκληματικού και δολοφονικου πραξικοπήματος του 2009. Το καθεστώς του βασίζεται στον αυταρχισμο, όλα τα κρατικά ιδρύματα τίθενται υπό τις διαταγές τους και την υπηρεσία τους...
... οι μάζες δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανέναν πέρα από τη δύναμή τους και τον δικό τους αγώνα. Αν το καθεστώς των απατεώνων δεν έχει ακόμα τολμήσει να ανακηρύξει τον Hernandez νικητή, είναι επειδή δεν πιστεύει ότι μπορεί να κρατήσει την κατάσταση υπό έλεγχο. Ο ιμπεριαλισμος ανησυχεί, υπάρχουν παρατηρητές του ΟΑΚ στην Ονδούρα και ο εκπρόσωπός τους, ο αντιδραστικός jorge quiroga, έσπευσε να μιλήσει για τη φήμη των εκλογών και καλώντας τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι και να παραμείνουν ήρεμοι. Θα είναι δυνατή η ηρεμία για περισσότερα από οκτώ χρόνια καθεστώτος δικτατοριας?...
... Γνωρίζουμε ότι το παλαιό δικτατορικο καθεστώς θα αντιταχθεί σε αυτό και ότι το καπιταλιστικό σύστημά του θα αποτελέσει εμπόδιο. Γι ' αυτό η μάχη μόλις αρχίζει. Δεν πρέπει να ανεχθούμε οποιαδήποτε συμφωνία ή συμμαχία με τους παλιούς απατεώνες, πρέπει να ενισχυθει η οργάνωση και ο αγώνας. Η κατεύθυνση του "λίμπρε" πρέπει να διδαχθεί από τα λάθη του το 2009 και να σταματήσει να βλέπει τις εμπειρίες των χωρών της Λατινικής Αμερικής, οι οποίες μας δείχνουν ότι ένα πρόγραμμα μικρών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων χωρίς να επιτίθεται στο κεντρικό πρόβλημα, το οποίο είναι το καπιταλιστικό σύστημα,  Δεν λύνει τα προβλήματα του παρελθόντος και επιτρέπει στην δεξιά ολιγαρχια και τους ιμπεριαλιστες να παρέχουν καταστάσεις οικονομικού και κοινωνικού χάους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμοστεί πρέπει να έχει έναν πραγματικό σοσιαλιστικό χαρακτήρα. Εμείς από το διεθνές μαρξιστικο ρεύμα ειμαστε αλληλεγγυοι με τον λαό της ονδούρας στον άξιο αγώνα του για την αλλαγή της κοινωνίας...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλληλεγγύη με την Ονδούρα: εάν επιβληθεί ο Χουάν Ορλάντο Χερνάντεζ, πρέπει να απαντηθει με μια γενική απεργία

Στις τελευταίες εκλογές της 26ης Νοεμβρίου, οι άνθρωποι της Ονδούρας άφησαν ένα πολύ σαφές μήνυμα: έξω ο Juan Orlando Hernández! Οι εκλογές ήταν αρκετά απασχολημένες και παρά τις παρατυπίες (εξαγορά ψήφων, η παράταση του χρόνου ψηφοφορίας καθώς υπήρχαν άνθρωποι που θέλουν να ψηφίσουν, μέσα μαζικής ενημέρωσης του συστήματος, παράνομη γέμιση στις καλπες, αλλάζοντας το εκλογικούς καταλόγους κλπ χειρισμοι), φαίνεται ότι η ψηφοφορία είναι ευνοϊκή για τη συμμαχία της αντιπολίτευσης κατά της δικτατορίας και του υποψηφίου της, Σαλβαδόρ Νασράλα. Αλλά Juan Orlando Hernández (JOH), ο οποίος θέλει να επανεκλεγεί στην προεδρία, δήλωσε νίκη, δείχνοντας ότι δεν θέλει να φύγει από την εξουσία και για άλλη μια φορά ότι δεν τον πειράζει η γνώμη των εργαζομένων, καθώς και τα δικαιώματά τους, τα οποία καταπατήθηκαν όλα αυτά τώρα.

Ο Juan Orlando Hernández είναι η σάπια ολιγαρχία της Ονδούρας ο οποίος, είναι υποτακτικος στον ιμπεριαλισμο, κρατά τους ανθρώπους στη φτώχεια, επιτίθεται στα συνδικάτα, δολοφονει κοινωνικούς ακτιβιστές, τους αγρότες και τις γενικες απεργίες. Οι εκλογές δείχνουν σαφώς ότι οι άνθρωποι της Ονδούρας δεν το θέλουν αυτό. Αλλά μια καλύτερη κοινωνία μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν οι μάζες αναλάβουν το έργο στα χέρια τους και αγωνίζονται γι 'αυτό.
Η ολιγαρχία δεν ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία, οπότε όταν ένας πρόεδρος έλαβε αρχικά υπόψη τη γνώμη των ανθρώπων, απάντησαν με πραξικόπημα. Juan Ορλάντο είναι κληρονόμος σε αυτή την εγκληματική πραξη και δολοφόνος στο πλήγμα του 2009. Το καθεστώς του βασίζεται στον αυταρχισμό, όλοι οι κρατικοί θεσμοί που διατίθενται στην υπηρεσία του και την υπηρεσία με βοναπαρτιστικό τρόπο. Αν έπρεπε να αναγκαστεί να καλέσει εκλογές είναι γιατί, μετά από όλα, είναι μια αδύναμη δικτατορία και χωρίς κύρος και οι μάζες των εργατών και των αγροτών θα αποδειξουν περισσότερο από μία φορά τη διάθεσή τους, τόσο στους δρόμους όσο και στις δημοσκοπήσεις.
Κατά της μαζικής αντιπολίτευσης ο JOH, το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο (TSE) αντιμετώπιζε προβλήματα. Με έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο, σχεδόν εννέα ώρες ήταν αργή από τις δημοσκοπήσεις κλειστά για να απελευθερώσει το πρώτο στάδιο της καταμέτρησης, αναγνωρίζοντας ένα προβάδισμα από 5 βαθμούς για τον Σαλβαδόρ Nasralla (45,17% των ψήφων για Nasralla και 40.21% για JOH). Το δεύτερο στάδιο μείωσε το πλεονέκτημα πολύ λίγο. Η αντιπολίτευση στην ολιγαρχική κυβέρνηση του Εθνικιστικού Κόμματος, που έχει ως κύριο βήμα το Κόμμα Libre , έχει κάνει τη δική του μέτρηση.
Οι μάζες δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανέναν παρά τη δική τους δύναμη και τον δικό τους αγώνα. Αν το καθεστώς πραξικοπήματος δεν τολμούσε μέχρι στιγμής να δηλώσει τον νικητή τον JOH είναι επειδή δεν πιστεύει ότι μπορεί να κρατήσει την κατάσταση υπό έλεγχο. Ο ιμπεριαλισμός ανησυχεί, ο ΟΑΚ εχει στειλει παρατηρητές στην Ονδούρα και ο εκπρόσωπός του, ο αντιδραστικος Jorge Quiroga, έσπευσε να μιλήσει για την ακεραιότητα των εκλογών και να καλέσει τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι και να παραμείνουν ήρεμοι. Είναι δυνατόν να διατηρηθεί η ηρεμία μετά από οκτώ χρόνια καθεστώτος πραξικοπήματος;
Το 2013, το Ελεύθεριας Κόμμα, με τον υποψήφιο Xiomara Castro, κέρδισε τις εκλογές, αλλά η απάτη επέβαλε JOH. Η κατεύθυνση του Libre  υιοθέτησε τη νόμιμη πορεία και άφησε πίσω του τον αποφασισμένο αγώνα στους δρόμους. Αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί. Σήμερα το περιθώριο της ψηφοφορίας εναντίον των ηγετών του πραξικοπήματος είναι μεγαλύτερο, ο λαός είναι πιο προσεκτικός και η ίδια η κατεύθυνση, η οποία δίστασε πολύ το 2013, είναι ένα βήμα πιο αριστερα από εκείνη τη στιγμή. Μια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, μπροστά από το ΑΕΔ, όπου μια μάζα πλημμύριζε τους δρόμους με κόκκινες σημαίες. Το Εθνικιστικό Κόμμα αποκρίθηκε με τη δική του εκδήλωση, δείχνοντας αδυναμία και όχι δύναμη. Την Τετάρτη, οι μαθητές και ο πληθυσμός πραγματοποίησαν μια πορεία κατά της απάτης, αφήνοντας το ιστορικό και μαχητικό Εθνικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο. Αυτός είναι ο τρόπος να πάει.
Το ΑΕΔ έχει ένα όριο την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, για να δώσει το τελικό αποτέλεσμα. Αν συνεχίσουν να σιωπούν, είναι επειδή αξιολογούν πολιτικά και δεν απέκλεισαν την επιβολή JOH. Ο λαός της Ονδούρας πρέπει να γνωρίζει και πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνος. Από το Ελ Σαλβαδόρ, το FMLN αναγνώρισε το θρίαμβο του Σαλβαδόρ Νασράλα και απαίτησε σεβασμό στη λαϊκή ψήφο. Ο δήμαρχος του Σαν Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, έστειλε ένα μήνυμα προς την ηπειρωτική ακροδεξιά: Το εκκρεμές στη Λατινική Αμερική μεταφέρθηκε στην πλευρά του, με μερικές εξαιρέσεις. Αποσυνδέουν τις εκλογές της Ονδούρας τόσο χονδρικά και στοιχηματίζω ότι το εκκρεμές θα επιστρέψει στα αριστερά. " Οι άνθρωποι δεν μπορούν να το πάρουν πια, αλλά έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο λαός της Ονδούρας δεν θα επιτρέψει αυτή τη ληστεία.
Αν αύριο το ΑΕΔ δηλώνουν JOH νικητής, θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα συνελεύσεις στα συνδικάτα, τα πανεπιστήμια και τα χωριά και να εγκρίνει μια γενική απεργία και ενοποιημένων δράσεων ως κεντρικες πορείες, μπλόκα σε εθνικό οδικό δίκτυο κ.λπ. Πιστεύουμε ότι από τώρα και στο εξής το κόμμα Libre , το FNRP, τα συνδικάτα, οι φοιτητικές οργανώσεις κλπ. θα πρέπει να προετοιμαστούν για αυτή τη δράση. Οι ένοπλες δυνάμεις του Στρατού και των άλλων είναι αντιδραστικές οργανώσεις στην υπηρεσία της ολιγαρχίας, αλλά βάσεις τους δεν ζουν σε διαφορετικές συνθήκες από τους ανθρώπους και θα πρέπει να απευθύνεται σε αυτές τις βάσεις να μην καταστείλουν τους ανθρώπους να μην γίνει μαριονέτες αυτής της παράνομης κυβέρνησης, κατασταλτικά και συλλαμβανοντας.
Το Libre πρέπει να απευθύνει έκκληση προς τη διεθνή αλληλεγγύη και να πραγματοποιεί συναντήσεις στις πρεσβείες, έτσι ώστε οι προοδευτικές κυβερνήσεις να μην αναγνωρίζουν αυτήν την δόλια κυβέρνηση.
Εάν, λόγω της άσκησης πίεσης, το καθεστώς είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει την ήττα του, πρέπει να καταστεί σαφές ότι αυτό οφείλεται κυρίως στη βούληση του λαού, στις εκλογές. Πρέπει να απαιτηθεί η αποκατάσταση των δημοκρατικών δικαιωμάτων: δεν πρέπει να υπάρξει περισσότερη δολοφονία ακτιβιστών, καμία καταπιεσμένη διαμαρτυρία και σεβασμός και απαλλαγή από τη λαϊκή οργάνωση. Ομοίως, θα πρέπει να προωθηθεί ένα πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης των μισθών, η αποκατάσταση της ασφάλειας και της ποιοτικής δημόσιας εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους, η αναζήτηση πλήρους απασχόλησης, ένα πρόγραμμα αποκατάστασης υποβαθμισμένων τομέων, εναλλακτικές λύσεις τον πολιτισμό και την υγεία. Η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μαζών είναι το πρώτο βήμα προς την αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας.
Γνωρίζουμε ότι το παλαιό καθεστώς θα αντιταχθεί και ότι το καπιταλιστικό του σύστημα θα γίνει εμπόδιο. Έτσι η μάχη μόλις αρχίζει. Κάποιος δεν πρέπει να ανεχτεί κανένα σύμφωνο ή συμμαχία με τους παλιούς κυνηγούς, πρέπει να ενισχυθεί η οργάνωση και ο λαϊκός αγώνας. Η κατεύθυνση του Libre Πρέπει να μάθουν από τα λάθη τους το 2009 και αδυνατούν να δουν να αντανακλώνται στις εμπειρίες των κυβερνήσεων αριστερών της Λατινικής Αμερικής, δείχνοντάς μας ότι ένα μικρό πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων χωρίς να αντιμετωπίζεται το βασικό πρόβλημα, που είναι το καπιταλιστικό σύστημα δεν λύνει τα προβλήματα της και επιτρέπει στο ολιγαρχικό συστημα και ιμπεριαλισμό το δικαίωμα να παρέχει καταστάσεις οικονομικού και κοινωνικού χάους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί πρέπει να έχει αυθεντικό σοσιαλιστικό χαρακτήρα. Εμείς της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης ειμαστε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το λαό της Ονδούρας στον αξιοπρεπή αγώνα τους για την αλλαγή της κοινωνίας.
Άρθρο Lucha Clases, Βολιβίας τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης, με τίτλο « ¡Δεν ιμπεριαλιστικές injerencias! Σταματήστε τον οπορτουνισμό! », Δημοσιεύθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2017.
Μετάφραση από τον Fabiano Leite.
29 Νοεμβρίου 2017
http://www.marxismo.org.br/content/solidariedade-com-o-povo-hondurenho-se-impuserem-juan-orlando-hernandez-deve-se-responder-com-uma-greve-geral/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εννιά Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές έχουν βασανιστεί.
Η συνήγορος, μάλιστα, έκανε λόγο για βάναυσο ξυλοδαρμό που υπέστησαν οι αγωνιστες τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και έξω από τον εισαγγελέα. Όπως είπε, «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση από 25 άνδρες της αντιτρομοκρατικής, επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιούν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειάς τους, τους έκαναν κανονική επίθεση». Η συνήγορος διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία των κατηγορούμενων έχουν χτυπηθεί τόσο στη σύλληψή τους, όσο και στη ΓΑΔΑ, ενώ ένας εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του κάνουν ράμματα.
Συριζαιοι καθαρματα θα πληρώσετε για όλα αυτά



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατασχέθηκε προκαταβολικά χρηματοδότηση για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
 Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, 17:55
Χρήματα που προορίζονταν για τη λειτουργία του Σπιτιού του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Καβάλα, κατασχέθηκαν προκαταβολικά από την εφορία, όπως κατήγγειλε ο Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8.
Όπως είπε ο πρόεδρος του οργανισμού το Χαμόγελο του Παιδιού πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 25.000 ευρώ για 100 οχήματα που οργώνουν την Ελλάδα. Το κόστος θα καλυφθεί τελικά από την Κλέλια Χατζηιωάννου , ωστόσο, τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, «τα χρήματα αυτά μας τα στέρησαν από κάποια άλλα πράγμα, να πάνε σε χιλιάδες παιδιά που καλύπτουμε τις ανάγκες τους».
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, οι φόροι από τα παζάρια του Χαμόγελου φέτος θα φτάσουν τα 100.000 ευρώ. «Το φοβερό είναι ότι μας τα κατέσχεσαν προληπτικά, χωρίς να τα χρωστάμε, πριν από 2-3 μήνες από ένα πρόγραμμα που έχουμε από την Ε.Ε. και μας είχαν στείλει τα χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες του σπιτιού στην Καβάλα», είπε, εξηγώντας πως ουσιαστικά η χρηματοδότηση συμψηφίστηκε προκαταβολικά με μελλοντικές, κι όχι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Χαμόγελου Παιδιού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομισιόν: Δεν κινδυνεύουν με απαγόρευση γύρος - κεμπάπ
 Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 19:32
Ο γύρος και το κεμπάπ δεν κινδυνεύουν με απαγόρευση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από δημοσιεύματα, κυρίως στον γερμανικό Τύπο, περί του αντιθέτου.
Η Επιτροπή δεν σχεδιάζει ούτε σχεδίαζε ποτέ ανάλογη απαγόρευση, δήλωσε εκπρόσωπος, αντιθέτως πρότεινε την παράταση της χρήσης φωσφορικών αλάτων στην παρασκευή κρέατος. Οι συγκεκριμένες ουσίες επιτρέπουν την ομογενοποίηση της κατάψυξης του προϊόντος, η οποία εμποδίζει τον κίνδυνο μη ισορροπημένου ψησίματος ή άλλης θερμικής επεξεργασίας.
Εξασφαλίζεται έτσι ότι το κρέας ψήνεται ομοιόμορφα στην ολότητά του και μπορεί να σερβίρεται με ασφάλεια στους καταναλωτές.
Με βάση την Κομισιόν, η συγκεκριμένη πρόταση υποστηρίχθηκε από 24 εκ των 28 κρατών - μελών της Ένωσης, ενώ ουδεμία χώρα αμφισβήτησε την ασφάλεια της χρήσης φωσφορικών αλάτων.
Το όλο θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο αναμένεται να δώσει, στις αρχές του νέου έτους και τη δική του συναίνεση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Μεγάλες διαδηλώσεις του συνδικάτου Cgil για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, 15:07
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδηλώσεις του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου Cgil, σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι μαζικότερες κινητοποιήσεις οργανώνονται στην ιταλική πρωτεύουσα και στο Τορίνο.
Η συνδικαλιστική αυτή οργάνωση αμφισβητεί πρώτα απ΄όλα, την απόφαση της κυβέρνησης Τζεντιλόνι να αυξήσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια για τους ιταλούς εργαζόμενους. Το Cgil ζητούσε να συνεχιστεί ο κοινωνικός διάλογος μέχρι τον Ιούνιο του 2018, ώστε να βρεθεί καταλληλότερη λύση.
Παράλληλα, το ιταλικό αυτό κεντροαριστερό συνδικάτο προτείνει να θεσπιστεί η δυνατότητα καταβολής ενσήμων για τις περιόδους κατά τις οποίες οι νέοι μένουν άνεργοι, ώστε να μπορέσουν, στο τέλος της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, να καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη.
«Κρίνουμε τις μέχρι τώρα προτάσεις της κυβέρνησης, μη ικανοποιητικές», δήλωσε η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο, η οποία παίρνει μέρος στη συγκέντρωση που έχει οργανωθεί στην πλατεία του λαού της Ρώμης. Ζήτησε, επίσης, να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις για την προσαρμογή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στο κόστος ζωής και να εγκριθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα, με στόχο τη μονιμοποίηση των έκτακτων εργαζομένων στον τομέα της επιστημονικής έρευνας.
Το συνδικάτο Cgil, τέλος, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να πετύχει και επαναπροσέγγιση με τις άλλες δυο μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας Cisl και Uil, οι οποίες έχουν δεχθεί την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας που αποφάσισε η κυβέρνηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολαστήριο ζώων στο Περιστέρι
 Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, 20:04
Αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη φιλόζωων για τα όσα φρικώδη φαίνεται ότι συμβαίνουν σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο Περιστέρι, επί των οδών Κηφισού και Καβάλας. Τομάρια και υπολείμματα ζώων συντροφιάς, κόπρανα, ίχνη καύσης και μαγειρέματος, σούβλες και δυσοσμία σε όλους τους χώρους, συνθέτουν το σκηνικό-θρίλερ, που προϊδεάζει για τον μαρτυρικό θάνατο που βρήκαν στο κτήριο άγνωστος αριθμός σκυλιών και γατιών, μια «ανάσα» μακριά από την Εθνική Οδό.
Η αποκάλυψη έγινε τυχαία από αστυνομικούς και φιλόζωους, με τρόπο που δυστυχώς δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τον τρόπο χρήσης των κενών πια δωματίων του εγκαταλελειμμένου κτηρίου...
Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, όταν ένα περίεργο συμβάν αποτέλεσε το προμήνυμα για τα χειρότερα: φιλόζωοι διαπίστωσαν ότι τέσσερα αδέσποτα που σίτιζαν στην περιοχή ήταν «λουσμένα» με πετρέλαιο, ενώ το ένα έχρηζε κτηνιατρικής περίθαλψης και ορού, καθώς υπέστη εγκαύματα. Τα σκυλιά καθαρίστηκαν, τους τοποθετήθηκε κολάρο και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.
Δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή 24/11, οι φιλόζωοι έχασαν τα τέσσερα σκυλιά, και οι έρευνες τους επί 3 ημέρες, σε συνεργασία με το ΔΗΚΕΠΑΖ και τον Δήμο δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ώσπου το μεσημέρι της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, ένας κάτοικος της περιοχής περπατώντας κατά μήκος του Κηφισού, αντίκρισε με την άκρη του ματιού στο παράθυρο του εν λόγω κτηρίου έναν γνώριμο σε αυτόν σκύλο, τον «Ιντεφίξ», να γαβγίζει μανιωδώς πάνω στο περβάζι του παραθύρου.
Ο περαστικός, που εξιστορεί τα γεγονότα  αλλά θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, εισήλθε στο κτήριο και έφτασε στο συγκεκριμένο δωμάτιο, όπου ανακάλυψε ότι η πόρτα είχε «αμπαρωθεί» με σύρτη. Σπάζοντας την πόρτα, βρήκε εντός του δωματίου τα 4 σκυλιά που ήταν χαμένα, σε κατάσταση τρόμου.
Αμέσως κάλεσε την αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ερεύνησαν τους χώρους, αντικρίζοντας εκτός από τα υπολείμματα ζώων, ρουχισμό και σκεύη μαγειρικής, σημάδια που δείχνουν πρόσφατη ανθρώπινη δραστηριότητα.
Οι φιλόζωοι υπέβαλαν μήνυση κατ' αγνώστων και ήδη σχηματίζεται δικογραφία από τον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων έχουν θεαθεί σε ομάδες των 10 ή και των 20 ατόμων να μπαινοβγαίνουν από το συγκεκριμένο κτήριο, συνήθως τις πολύ πρωινές ώρες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Έκκληση του πρώην προέδρου της Υεμένης προς τη Σ. Αραβία να σταματήσει ο πόλεμος
 Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, 12:58
Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, οι υποστηρικτές του οποίου αντιπαρατέθηκαν αυτή την εβδομάδα με την άλλη συνιστώσα του αντάρτικου, δήλωσε το Σάββατο πως είναι ανοικτός σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία αν η τελευταία άρει τον αποκλεισμό που επιβάλλει στη Υεμένη.
«Καλώ τους αδελφούς μας στις γειτονικές χώρες να σταματήσουν την επίθεσή τους και να άρουν τον αποκλεισμό και θα γυρίσουμε σελίδα», είπε ο Σάλεχ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.
«Υποσχόμαστε στους αδελφούς και γείτονές μας ότι από τη στιγμή που θα εγκαθιδρυθεί κατάπαυση του πυρός και αρθεί ο αποκλεισμός, θα κάνουμε απευθείας διάλογο μέσω της νόμιμης αρχής που εκπροσωπείται από το κοινοβούλιό μας», πρόσθεσε.
Οι δυνάμεις του Σάλεχ, που έχουν συμμαχήσει με το σιιτικό, πατριωτικό κίνημα των Χούτι, πολεμούν από το 2015 εναντίον ενός στρατιωτικού αποικιοκρατικου συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και καθοδηγουν και εφοδιαζουν οι ΗΠΑ και ο οποίος αποικιοκρατικος συνασπιμος επενέβη στην Υεμένη για να υποστηρίξει  τον διορισμενο από αυτους δοσιλογο προδοτη «πρόεδρο» Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα Σαναά ανάμεσα στους υποστηρικτές του Σάλεχ και τους Χούτι. Οι οδομαχίες προκάλεσαν δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές.
Πριν από λίγο, ο υπό τη Σαουδική Αραβία αλητικος ισλαμοφασιστικος αποικιοκρατικος συνασπισμός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ηγέτες του κόμματος του πρώην προέδρου Σάλεχ, Κόμμα Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου (GPC), θα επιστρέψουν στην αραβική εστία, σύμφωνα με το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Hadath.
Ο αλητικος αποικιοκρατικος ισλαμοφασιστικος συνασπισμός κατηγορεί τον Σάλεχ ότι πρόδωσε τους Άραβες γείτονές του συμμαχώντας με δυνάμεις υπό την ηγεσία των Χούτι.
Από την πλευρά του το ένοπλο κίνημα των Χούτι της Υεμένης ανέφερε πως οι δηλώσεις του επικεφαλής της άλλης συνιστώσας του αντάρτικου, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ήταν «ένα πλήγμα».
«Η ομιλία του Σάλεχ είναι ένα πλήγμα κατά της συμμαχίας και της σύμπραξής μας και αποκαλύπτει την απάτη εκείνων που διαβεβαιώνουν ότι μάχονται κατά της επίθεσης της Σαουδικής Αραβίας», ανέφερε εκπρόσωπος των Χούτι, σε μια δήλωση που αναμεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Massira, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους κοντά στη Δαμασκό
 Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, 10:50
Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε τουλάχιστον δύο ισραηλινούς πυραύλους που είχαν στόχο «μια στρατιωτική θέση» στην επαρχία της Δαμασκού, μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα ωστόσο με τη συριακή κρατική τηλεόραση, την οποία επικαλείται το Ρόιτερ, αυτή η «κατάφωρη επίθεση» οδήγησε σε υλικές απώλειες.
Από την πλευρά του, το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Συρια ανακοίνωσε πως ισραηλινοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν τη νύκτα εναντίον «θέσεων της συριακης δημοκρατιας και των συμμάχων της» νοτιοδυτικά της Δαμασκού και πως ισχυρές εκρήξεις ακούσθηκαν μέχρι την πρωτεύουσα.
Ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Νέες συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο συνιστώσες των ανταρτών, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, 07:15
Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε σιίτες αντάρτες Χούθι και τους συμμάχους τους, τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στη Σαναά μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων που διεξήγαγαν νωρίτερα χθες, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Για τρίτη συναπτή ημέρα, οι δύο πλευρές ενεπλάκησαν σε εχθροπραξίες. Πολλοί μάρτυρες έκαναν λόγο για πυρά στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Δεν έγινε αμέσως γνωστό εάν υπήρξαν θύματα.
Μάχες εκτυλίχθηκαν επίσης γύρω από την κατοικία του στρατηγού Τάρεκ αλ Σάλεχ, ενός ανιψιού του πρώην αρχηγού του κράτους, που είναι ο διοικητής των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στον θείο του.
Στην ίδια περιοχή είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι την Πέμπτη.
Τα δύο μέρη οργάνωσαν την Παρασκευή διαπραγματεύσεις για να αποκλιμακωθεί η ένταση ανάμεσά τους. Αλλά οι συνομιλίες δεν κατέληξαν σε μια συμφωνία ανάμεσα στο Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο του Σάλεχ και το κίνημα των Χούθι, που είναι επίσης γνωστό με το όνομα Ανσαρουλάχ.
Το βράδυ της Πέμπτης, δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές των Χούθι έκαναν μια επίδειξη δύναμης στην πρωτεύουσα, μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις με τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου στις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι.
Η συμμαχία ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα πάντως επισήμως δεν έχει αναιρεθεί. Είχαν καταλάβει μαζί τη Σαναά τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν έτρεψαν σε φυγή τις δυνάμεις της δυτικο διορισμένης «κυβέρνησης».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπούν συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο συνιστώσες της παράταξης των ανταρτών: τον Αύγουστο, τρεις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε συγκρούσεις.
Ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος κυβέρνησε την Υεμένη για πάνω από 30 χρόνια, είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία το 2012, έπειτα από στημενες «μαζικές κινητοποιήσεις» πληρωμενες από την CIA. Αντικαταστάθηκε από την CIA και τους δυτικους από τον δοσιλογο προδοτη Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ως τότε αντιπρόεδρό του.
Τον Μάρτιο του 2015, μια στρατιωτική αποικιοκρατικη συμμαχία των σειχιδων που συγκρότησε η Σαουδική Αραβία επενέβη στην Υεμένη κουβαλωντας τον προδοτη Χάντι, αλλά η κατάσταση στα μέτωπα έκτοτε έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Το στρατόπεδο των Χούθι και των δυνάμεων του Σάλεχ ελέγχει τον βορρά, οι δυνάμεις των αληταραδων ισλαμοφασιστων σειχιδων και των μετρημενων στα δαχτυλα προδοτων που δηλώνουν πίστη στη δυτικο διορισμένη προδοτικη δοσιλογικη «κυβέρνηση» τον νότο.
Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 8.750 αμαχους ανθρώπους, από τους αεροπορικους βομβαρδισμους των αλητων σαουδαραβων, κι έχει προκαλέσει «τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη», από τον αποκλεισμο σε τροφιμα και φαρμακα που εχουν επιβαλλει οι αληταραδες ισλαμοφασιστες σαουδαραβες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σε μια χώρα που ήδη θεωρείτο η φτωχότερη της αραβικής χερσονήσου. Εξάλλου, πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας μιας επιδημίας χολέρας, που προκληθηκε εξαιτιας του αποκλεισμου των αληταραδων σαουυδαραβων με την βοηθεια του αμερικανικου ναυτικου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα: Η δικτατορικη κυβέρνηση έδωσε στον στρατό και στην αστυνομία περισσότερες εξουσίες για να περιορίσουν την λαικη αναταραχή
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, 06:46
Η δικτατορικη κυβέρνηση της Ονδούρας έδωσε στον στρατό και στην αστυνομία περισσότερες εξουσίες για να περιορίσουν την λαικη αναταραχή, αναστέλλοντας συνταγματικές εγγυήσεις, δήλωσε σήμερα ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, καθώς η κρίση γύρω από τις προεδρικές εκλογές έχει προκαλέσει λεηλασίες και διαμαρτυρίες.
Ο Εμπάλ Ντίας, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργικού συμβουλίου, μίλησε σε ειδησεογραφική εκπομπή λίγη ώρα αφού η εκλογική επιτροπή της χώρας αυτής της Κεντρικής Αμερικής ανακοίνωσε πως έχει στόχο να επαναλάβει σήμερα την καθυστερημένη και αμφιλεγόμενη καταμέτρηση των ψήφων.
Πέντε ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές, η Ονδούρα εξακολουθεί να μην έχει νικητή, καθώς η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε την ανακαταμέτρηση ορισμένων ψηφοδελτίων για τα οποία εκφράσθηκαν ανησυχίες για παρατυπίες, ενώ πολλαπλασιάζονται οι διαδηλώσεις εναντίον μιας καταγγελλόμενης νοθείας.
Αντίθετα από την τάση που είχε διαφανεί αρχικά, ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους, ο ακροδεξιός αληταρας δικτατορισκος Χουάν Ορλάντο Ερνάντες ήταν χθες επικεφαλής με 42,92% των ψήφων έναντι 41,42% για τον αριστερό αντίπαλό του, τον Σαλβαδόρ Νασράλα, σταρ της τηλεόρασης και αρχάριο στην πολιτική, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που αφορούν το 94,31% των ψηφισάντων και δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο (TSE).
Οι υποστηρικτές του Σαλβαδόρ Νασράλα, 64 ετών, της Συμμαχίας της αντιπολίτευσης εναντίον της δικτατορίας --που εκτιμά ότι του έκλεψαν τη νίκη και ζητεί την ανακαταμέτρηση όλων των ψήφων-- βγήκαν το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη στους δρόμους έπειτα από έκκληση του αντιπολιτευόμενου.
Χθες Παρασκευή χιλιάδες υποστηρικτές του τηλεοπτικού παρουσιαστή απέκλεισαν την κυκλοφορία στη χώρα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές με την αστυνομία.
Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί και περίπου 109 διαδηλωτές τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων, ορισμένοι από σφαίρες. Σημειώθηκαν λεηλασίες καταστημάτων.
Στις λεωφόρους και τις εξόδους της Τεγκουσιγκάλπα διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε οδοφράγματα και έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.
Πολίτες έκαναν ουρές στα πρατήρια βενζίνης και τα καταστήματα τροφίμων φοβούμενοι πως δεν θα μπορούν πλέον να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να ανεφοδιαστούν εξαιτίας των ταραχών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Η δολοφονία μιας εισαγγελέα που ερευνούσε κυρίως εγκλήματα με θύματα γυναίκες προκάλεσε κατακραυγή
 Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, 05:49
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τη δολοφονία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μιας Μεξικανής εισαγγελέα η οποία ερευνούσε κυρίως υποθέσεις βίαιων εγκλημάτων με θύματα γυναίκες, καθώς στο Μεξικό καταγράφεται νέα αύξηση του δείκτη των ανθρωποκτονιών, που τον Οκτώβριο έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, αλλά κι ένα κύμα επιθέσεων εναντίον υπερασπιστών δικαιωμάτων και δημοσιογράφων.
Η Γέντι Γουαδαλούπε Τόρες Καστεγιάνος, εισαγγελέας της Πολιτείας Βερακρούς, η οποία ερευνούσε ιδίως βίαια εγκλήματα σε βάρος γυναικών και σεξουαλικά εγκλήματα, δολοφονήθηκε τη Δευτέρα μέσα στο αυτοκίνητό της στην πόλη Πάνουκο, γνωστοποίησαν οι πολιτειακές αρχές.
«Αυτός ο φόνος επιδεικνύει για άλλη μια φορά το ανησυχητικό επίπεδο της βίας που πλήττει το Μεξικό, συμπεριλαμβανομένης της βίας εναντίον υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε η Αποστολή της Ε.Ε. στο Μεξικό σε μια κοινή ανακοίνωσή της με τις πρεσβείες της Ελβετίας και της Νορβηγίας.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, άγνωστοι δολοφόνησαν τον Σιλβέστρε δε λα Τόμπα, τον επικεφαλής της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ.
Ενώ, έπειτα από την έξαρση των δολοφονιών δημοσιογράφων, μια ομάδα ειδικών των Ηνωμένων Εθνών για την ελευθερία της έκφρασης επισκέφθηκε το Μεξικό για να εκτιμήσει την ασφάλεια των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.
Η δολοφονία της Τόρες καταδικάστηκε επίσης έντονα από την κυβέρνηση της Βερακρούς, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μεξικό.
Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού, ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας κατά τον οποίο διαπράχθηκαν οι περισσότερες ανθρωποκτονίες (2.371) αφότου οι μεξικανικές αρχές άρχισαν να τηρούν σχετικά στατιστικά στοιχεία, πριν από δύο δεκαετίες.
Εξάλλου, οι 2.735 φόνοι γυναικών που είχαν καταγραφεί πέρυσι ήταν ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός από κάθε άλλη χρονιά πλην του 1990 και υπερδιπλάσιος εκείνου που καταγραφόταν πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με τη μεξικανική εθνική στατιστική υπηρεσία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: H μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα κατέστρεφε την ειρηνευτική διαδικασία
 Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, 05:10
Η παλαιστινιακή προεδρία προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η αναγνώριση από μέρους των ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως της πρωτεύουσας του Ισραήλ ή η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ θα είχε καταστροφικές συνέπειες.
Ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως της πρωτεύουσας του Ισραήλ «θα κατέστρεφε την ειρηνευτική διαδικασία».
«Η αναγνώριση από τους Αμερικανούς της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ έχουν το ίδιο επίπεδο κινδύνου για το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας και θα ωθήσουν την περιοχή σε αστάθεια», δήλωσε ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα.
Η προειδοποίηση αυτή του εκπροσώπου της προεδρίας της παλαιστινιακής αρχής καταγράφεται ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αποφασίσει μέχρι τη Δευτέρα αν θα μεταφερθεί η όχι η πρεσβεία της χώρας του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν η Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία το Ισραήλ είχε καταλάβει και προσαρτήσει, να γίνει η πρωτεύουσα του κράτους τους και εναντιώνονται σε οποιαδήποτε κίνηση η οποία νομιμοποιεί την ισραηλινή κατοχή αυτού του τμήματος της πόλης.
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον αμερικανό πρόεδρο ή στις ΗΠΑ, ο Αμπού Ρουντέινα είχε υπογραμμίσει νωρίτερα την Παρασκευή ότι οποιαδήποτε δίκαιη λύση του Μεσανατολικού συνεπάγεται την αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως της πρωτεύουσας ενός μελλοντικού ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
«Από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τους ιερούς της τόπους ξεκινά και σε αυτή τελειώνει κάθε λύση ή κάθε σχέδιο που μπορεί να σώσει την περιοχή από την καταστροφή», σημείωσε σε μια ανακοίνωση που μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.
Ο ΟΗΕ δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και θεωρεί ότι το τελικό καθεστώς της πόλης υπόκειται σε διαπραγμάτευση. Οι ξένες πρεσβείες είναι εγκατεστημένες στο Τελ Αβίβ. Η ισραηλινή κυβέρνηση θεωρεί την Ιερουσαλήμ «αδιαίρετη» πρωτεύουσα της χώρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα-προεδρικές εκλογές: Ένας νεκρός, τουλάχιστον 20 τραυματίες σε διαδηλώσεις εξαιτίας της προβληματικής διαδικασίας καταμέτρησης
 Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, 02:42
Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και πάνω από 20 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ονδούρα την Πέμπτη, όπου η καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων μετά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής πυροδότησε ταραχές κι εξώθησε την αντιπολίτευση να καταγγείλει νοθεία.
Πηγές προσκείμενες στην αστυνομία ανέφεραν ότι τουλάχιστον ένας άνδρας έπεσε νεκρός από σφαίρες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Λα Σέιμπα. Ενώ τουλάχιστον 12 στρατιωτικοί και αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις που προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημαντικότερο λιμάνι της Ονδούρας και σε διάφορες άλλες πόλεις.
Τουλάχιστον 10 διαδηλωτές τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, γνωστοποίησαν γιατροί του νοσοκομείου Escuela.
Οι αρχές κάλεσαν τους διαδηλωτές να συμπεριφέρονται ειρηνικά έπειτα από αναφορές της αστυνομίας για λεηλασίες σε κάποιες περιοχές της πρωτεύουσας και αλλού.
Στο Σαν Πέδρο Σούλα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ονδούρας, υψώνονταν στήλες πυκνού καπνού καθώς διαδηλωτές είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει πλήθη διαδηλωτών.
Πολλοί έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ την Παρασκευή για να αγοράσουν αποθέματα τροφίμων και άλλων ειδών αφού δρόμοι αποκλείστηκαν σε πολλές περιοχές από διαδηλωτές. Σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές σε ATM και υποκαταστήματα τραπεζών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ρωσική Βουλή αναιρεί τη διαπίστευση των αμερικανικών ΜΜΕ
 Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, 01:30
Από τις 6 Δεκεμβρίου του 2017 κανένα αμερικανικό μέσο ενημέρωσης δεν θα μπορεί να μπαίνει στην ρωσική Δούμα, καθώς οι βουλευτές της πρότειναν να αρθεί η διαπίστευση τους μετά την απόφαση που πήρε το αμερικανικό Κογκρέσο να άρει την διαπίστευση του τηλεοπτικού σταθμού Russia Today στο Κογκρέσο.
Το σχετικό αίτημα, να αρθεί η διαπίστευση όλων των αμερικανικών μέσων στην ρωσική βουλή ως απάντηση στην απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου, κατέθεσε προς το σώμα, η αρμόδια επιτροπή ελέγχου της ρωσικής Δούμας, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της επιτροπής Όλγκα Σεβαστιάνοβα.
Το Κρεμλίνο έδειξε κατανόηση για την απόφαση της ρωσικής βουλής.
Ο εκπρόσωπος του, Νμτίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το πώς σχολιάζει την απόφαση αυτή, είπε ότι «την αντιμετωπίζουμε με πλήρη κατανόηση». Παράλληλα πρότεινε στους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στην ρωσική Δούμα για να διευκρινίσουν ποια αμερικανικά μέσα περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μέσων από τα οποία θα αναιρεθεί η διαπίστευση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγκυρα: Την αποφυλάκιση υπό όρους της ακαδημαϊκού που κάνει απεργία πείνας αποφάσισε το δικαστήριο
Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 22:07
Ένα δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε σήμερα μια ακαδημαϊκό που κάνει απεργία πείνας από τον Μάρτιο για να διαμαρτυρηθεί για την απόλυσή της στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων των τουρκικών αρχών μετά το πραξικόπημα του 2016, διέταξε, όμως, την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους εν αναμονή της απόφασης σε δεύτερο βαθμό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των δικηγόρων της.
Το δικαστήριο καταδίκασε τη Νουρίγιε Γκιουλμέν σε κάθειρξη 6 ετών και 3 μηνών, δήλωσε ο Ομέρ Φαρούκ Εμιναγάογλου. Η Γκιουλμέν κατηγορείται ότι είναι μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C.
Η 35χρονη αναμένεται να βγει αργότερα σήμερα από το νοσοκομείο της Άγκυρας όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας από τον Σεπτέμβριο.
Αντιθέτως, ο δικαστής αποφάσισε την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του καθηγητή Σεμίχ Εζακτσά, που δικάστηκε στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ενώ είχε αποφανθεί υπέρ της αποφυλάκισής του σε μια δίκη τον Οκτώβριο.
Οι δύο εκπαιδευτικοί, που είχαν συλληφθεί τον Μάιο, έχουν αναδειχθεί σε πρόσωπα- σύμβολα του κύματος εκκαθαρίσεων στην Τουρκία, όπου περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι, καθηγητές, δικαστές και στρατιωτικοί, απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ. Λαβρόφ: «Η προειδοποίηση των ΗΠΑ προς τη Βόρεια Κορέα είναι ένα αιμοδιψές ξέσπασμα»
 Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 18:17
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, για την Βόρειο Κορέα, τις χαρακτήρισε ως «αιμοδιψές ξέσπασμα», επισημαίνοντας ότι η χρήση βίας κατά της Πιονγιάνγκ θα είναι ένα μεγάλο λάθος, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.
Η Χάλεϊ είχε προειδοποιήσει την ηγεσία της Βόρειας Κορέας ότι «θα καταστραφεί ολοσχερώς» εάν επιχειρήσει να επιτεθεί στις ΗΠΑ, μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός τελευταίου τύπου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσε θα μπορούσε να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ισχυρίστηκε η Πιονγιάνγκ.
«Εάν κάποιος πραγματικά θέλει πολύ να κάνει χρήση ισχύος για να "καταστρέψει την Βόρειο Κορέα", όπως είπε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ - τέτοιο ήταν το αιμοδιψές ξέσπασμα - πιστεύω ότι παίζει με την φωτιά και είναι μεγάλος λάθος», δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «εμείς θα κάνουμε το οτιδήποτε για να μη συμβεί αυτό, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί αποκλειστικά με ειρηνικά, διπλωματικά και πολιτικά μέσα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία ματαίωσε το ταξίδι που είχε προγραμματίσει να κάνει στην Άπω Ανατολή
 Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 17:33
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία Τζον Χάντσμαν αναγκάστηκε να ματαιώσει ένα προγραμματισμένο ταξίδι του στη ρωσική Άπω Ανατολή την επόμενη εβδομάδα επειδή οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν είχαν τον χρόνο για να συναντηθούν μαζί του, ανέφερε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα προξενείο στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή και η πρεσβεία ανέφερε ότι το ταξίδι του Χάντσμαν εντασσόταν στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων σε περιοχές όπου η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει τις διπλωματικές αποστολές της, οι οποίες είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους νωρίτερα φέτος λόγω της διπλωματικής διένεξης μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.
Ο πρέσβης σκόπευε μεταξύ άλλων να συναντηθεί με τους κυβερνήτες του Πριμόρσκι Κράι και της Σαχαλίνης και με τον δήμαρχο του Γιούζνο-Σαχαλίνσκ, οι οποίοι όμως τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν τον χρόνο στο πρόγραμμά τους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλειστηριασμός Πρώτης κατοικίας (παρακαλώ κοινοποιήστε το) -
Προς κυβερνώντες (και για να τελειώνουμε με τα άθλια ψέματά τους):
Άκουγα το πρωί στον Real τον Αλεξιάδη του ΣΥΡΙΖΑ να λέει "φέρτε μου έναν" που να απειλείται η πρώτη κατοικία του...
Λοιπόν:
Η Ζανα Μπεμπονη είναι συνταξιούχος. Ζει σε 43 τετραγωνικά, σε υπόγειο διαμέρισμα στην Αθήνα. Η εφορία της έστειλε ειδοποιητήριο κατάσχεσης και πλειστηριασμού της μοναδικής αυτής κατοικίας της για χρέος 15.000 ευρώ από τα οποία οι 5.000 είναι τόκοι. Προηγουμένως φρόντισαν να της κατάσχουν και το τελευταίο ευρώ της σύνταξής της από τον κατά τα άλλα "ακατάσχετο" λογαριασμό της.
Επομένως: Η' η κυρία Μπεμπόνη (με την άδειά της δημοσιοποιούμε την περίπτωσή της) είναι "μεγαλοοφειλέτης", "στρατηγικός κακοπληρωτής με βιλάρες", είναι κάτοχος off shore και paradise papers ή εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είστε άθλιοι.
Τόσο άθλιοι όσο και οι παπαριές σας περί "προστασίας της λαϊκής κατοικίας".
Κατά τα λοιπά να θυμάστε: Η αλητεία, η ατιμία, το έγκλημα των πλειστηριασμών για να (ξανα)μοιράσετε λεφτά στους τραπεζίτες φίλους σας και στα κοράκια, δεν θα περάσει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσοχή , προσοχή .
Achtung!!
Στις 06/12 εκπλειστηριάζεται στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης μία βίλα 68 τετραγωνικών μέτρων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μολις διάβασα οτι έκλεισε η συμφωνια της κυβέρνησης με τους αφεντάδες της για τα οικογενειακα επιδόματα. Πρόκειται για την πιο ανάλγητη, αντιλαική και αντεθνική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος . Την ιδια στιγμή που το κονδύλι για τα επιδόματα αυτά αυξάνεται κατα 260 εκατομμυρία, για τους τριτέκνους ακόμα και με οικογενειακό τεκμαρτό εισόδημα μολις 20000 ευρω το επίδομα μειώνεται!!! Όποιος κάνει τρία παιδια τιμωρείτε. Η κυβέρνηση μοιράζει τα επιπλεόν χρήματα σε οικογενειες με 1 ή 2 παιδιά. Θα περίμενε κανείς απο μια αριστερή κυβερνηση σε μια χωρα με τεραστια υπογεννητικοτητα που φθινει και γερναει ο πληθυσμός της με αυτα τα 260 να ενισχύσει αποφασιστικά τους τριτέκνους και πολυτέκνους οχι μονο για να τους βοηθήσει να λυσουν καποια αμεσα προβλήματα αλλα για να δώσει μήνυμα, κινητρο και στις οικογένειες με ένα και δυο παιδια . Θα περιμενε κανείς κατι τέτοιο απο μια αριστερή κυβέρνηση που βάζει πανω απο ολα το μελλον της χωρας και του λαου και οχι τις επόμενες εκλογές. Η φωτίου σου λεει η μεγάλη πλειοψηφία των οικογενειών ειναι με ενα ή δυο παιδια ας τους δωσουμε κανα φραγκακι παραπανω μπας και σωσει την παρτίδα ο Αλεξης στις ερχόμενες εκλογές. Ταυτοχρονα επιδώκει την ακόμα πιο βαθια την διαιρεση του λαου ωστε να κοιμαται ήσυχη αυτη και οι αφεντάδες της.

Σχολιο.-  Εγω διάβασα πως δεν αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια που ηδη ισχύουν.
Ποια ειναι η πηγή σου ;
Πρώτο παιδί από 40 ευρώ στα 70 ευρώ
Δεύτερο παιδί από 80 ευρώ στα 140 ευρώ
Τρίτο παιδί από 240 στα 280 ευρώ και για κάθε παιδί, μετά το τρίτο, θα προστίθενται 140 ευρώ.
Ο προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων από 650 εκατ. ευρώ εφέτος αυξάνεται στα 910 εκατ. ευρώ (αύξηση 40%). Τα εισοδηματικά κριτήρια και η κλιμάκωση των επιδομάτων ακολουθούν αυτά που ισχύουν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλουν να κατασπαράξουν τη B.  Κορέα... μούγκα για τις 200 πυρηνικές κεφαλές του σιωνιστικού-ναζιστικού κατοχικού καθεστώτος...
5 Οκτώβρη 1986... ο ισραηλινός επιστήμονας Vanunu αποκάλυψε το παράνομο πυρηνικό οπλοστάσιο των σιωνιστών-ναζί!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΑΤΡΑΣ
Καταληψη στο Εργατικο Κεντρο της Πατρας.
Εξω από το Εργατικό Κέντρο οι εργατοπατέρες και οι άνθρωποι της εργοδοσίας!
Σημαντική παρέμβαση ενάντια στην προσπάθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να οργανώσει εκλογές νοθείας και απάτης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Μια σημαντική παρέμβαση ενάντια στη νοθεία και τον εκφυλισμό που καλλιεργούν στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, πραγματοποίησαν χτες μια σειρά από συνδικάτα της Πάτρας, από τα πιο μαζικά της δύναμης του Εργατικού Κέντρου.
Στο πλαίσιο μαζικής σύσκεψης που έγινε χτες το απόγευμα στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση διεξαγωγής του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με την εκλογική διαδικασία, πετώντας έξω τους εργατοπατέρες και τους φίλους των αφεντικών.
Το στίγμα σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, θα δίνει το γιγαντοπανό που ανάρτησαν τα σωματεία - μέλη του ΕΚΠ στην πρόσοψη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου, με το σύνθημα: «Το Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχος των αφεντικών. Η νοθεία και απάτη δεν θα περάσει».

Αμέσως μετά τη χτεσινή σύσκεψη άρχισε το πλατύ κάλεσμα με ντουντούκες, τρικάκια και ανακοινώσεις παντού, στην εργατική τάξη της Πάτρας, στους ανέργους, στα συνδικάτα και στις Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, να συγκεντρωθούν μαζικά σήμερα Σάββατο στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Παράλληλα, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο συνέδριο της Κυριακής, στις 10 π.μ.,υπογραμμίζοντας ότι το συνέδριο της εργατιάς θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Με την πρωτοβουλία τους αυτή, τα συνδικάτα της Πάτρας έδωσαν την κατάλληλη απάντηση στο όργιο νοθείας, εκφυλισμού και απάτης, στο οποίο επιδόθηκε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που εκπροσωπείται από την «ηγετική» ομάδα της απερχόμενης διοίκησης, όπου τον πρώτο λόγο έχει η ΠΑΣΚΕ.

Ταυτόχρονα, τα συνδικάτα κατήγγειλαν την απόφαση που πήρε χθες το Πρωτοδικείο Πάτρας, με την οποία «νομιμοποίησε» αντιπροσώπους - «μαϊμού» που ουδείς γνωρίζει από πού, πώς και αν εκλέχθηκαν από εργάτες. Πρόκειται για μια δικαστική απόφαση που παρεμβαίνει ευθέως στις διαδικασίες του συνεδρίου, στηρίζοντας τις εκφυλιστικές μεθοδεύσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Το «ποτήρι ξεχείλισε» για τους εργαζόμενους της Πάτρας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου που έγινε στις 14 Νοέμβρη. Εκεί, η «ηγετική» ομάδα της διοίκησης του ΕΚΠ, με απαράδεκτες διαδικασίες, χωρίς κανέναν έστω υποτυπώδη έλεγχο, χωρίς να υπάρχουν πρακτικά σωματείων, νομιμοποίησε «αντιπροσώπους» που κανείς δεν γνώριζε αν έπρεπε να βρίσκονται στο συνέδριο.
Εντελώς ενδεικτικά, για παράδειγμα, το σωματείο της προέδρου του Εργατικού Κέντρου, εμφάνισε 9 αντιπροσώπους που, σύμφωνα με την ίδια, ψηφίστηκαν από 428 εργαζόμενους στα... τεχνικά γραφεία της Πάτρας (!), χωρίς να καταθέσει πρακτικά εκλογών ούτε στο ΕΚ Πάτρας ούτε σε Πρωτοδικείο όπως θα έπρεπε.
Νομιμοποιήθηκαν 8 αντιπρόσωποι από «ναυτεργατικό σωματείο» που δήθεν εκπροσωπεί ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στη γραμμή Ρίου - Αντιρρίου. Το σωματείο αυτό παρουσίασε μητρώο 100 περίπου ψηφισάντων, οι οποίοι δεν υπάρχουν στα ναυτολόγια των πλοίων της γραμμής!
Αντίστοιχα, πανελλαδικό σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων κουβάλησε 25 αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα στο ΕΚ Πάτρας. Νομιμοποιήθηκαν επίσης οι αντιπρόσωποι του Σωματείου Καθαριστριών που όταν έκλεισαν οι κάλπες οι ψηφίσαντες ήταν 70 και εμφάνισε πρακτικό με 112 και πάει λέγοντας...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Κλιμάκωση της κατοχικής βίας
Ενώ ο Τραμπ εκβιάζει με μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ
ΡΑΜΑΛΑ .--
Ακόμη μία αεροπορική επιδρομή σε βάρος των Παλαιστινίων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης ισραηλινό βομβαρδιστικό και άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού, με πρόσχημα τη ρίψη 12 όλμων από τα παλαιστινιακά εδάφη στο Ισραήλ.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε την επιδρομή, λέγοντας ότι οι 12 όλμοι έπληξαν φυλάκιο του στρατού και ένα εργοστάσιο τσιμέντου στη βορειοανατολική μεθόριο του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.
Παράλληλα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις κατέστρεψαν χτες τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες το σπίτι ενός Παλαιστίνιου στην Καμπατίγια της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε πριν έναν μήνα τον Ισραηλινό εργοδότη του. Στη διάρκεια της επιχείρησης για την κατεδάφιση του σπιτιού του Μοχάμεντ Αμπού αλ Ρομπ, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ στρατιωτών και κατοίκων της Καμπατίγια, που ξεσηκώθηκαν απέναντι στη νέα επίθεση βίας και καταστολής.
Τα επεισόδια στην Καμπατίγια έγιναν μερικές ώρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 48χρονου Παλαιστίνιου αγρότη Μαχμούτ Οντέχ από τις σφαίρες Εβραίων εποίκων, που καταπάτησαν το χωράφι του θύματος στο χωριό Κούσρα της Δυτικής Οχθης προχτές το πρωί. Οι κατοχικές δυνάμεις χτες το πρωί περικύκλωσαν για δεύτερη φορά το χωριό και έκαναν χρήση καταιγιστικών πυρών με αληθινές σφαίρες, σφαίρες καουτσούκ και βροχή χημικών δακρυγόνων, προκαλώντας δύσπνοια σε δεκάδες χωρικούς.
Επιπλέον, χτες, βρέθηκε μαχαιρωμένος θανάσιμα ένας 20χρονος Ισραηλινός στην πόλη Αραντ στο νότιο Ισραήλ. Ισραηλινοί αστυνομικοί αποδίδουν τη δολοφονία του σε «τρομοκρατική επίθεση».

Πιέσεις Τραμπ για μεταφορά της πρεσβείας
Το ίδιο διάστημα, η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώνει τις πιέσεις σε βάρος των Παλαιστινίων, ώστε να δεχθούν την «ειρηνευτική» πρόταση που ετοιμάζει εδώ και μήνες, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και την απειλή μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Αξιωματούχοι στο Λευκό Οίκο, μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστηρίζουν ότι τις τελευταίες μέρες ο Τραμπ «ζυγίζει» τα δεδομένα για να πάρει τη σχετική απόφαση, ενώ μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη αναμένεται να μεταβεί στο Ισραήλ και ίσως και στη Δυτική Οχθη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.
Στις απειλές για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ αναφέρθηκε χτες και ο Αληταρας κωλοισραηλινοναζιστης υπουργός Πληροφοριών Ισραελ Κατζ, ο οποίος είχε αυτές τις μέρες στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη συναντήσεις μεταξύ άλλων και με τον απεσταλμένο του Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, Τζέισον Γκρίνμπλατ. Ο Κατζ, μιλώντας χτες στο «Ασοσιέιτεντ Πρες», κάλεσε τον Τραμπ να τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, «την αιώνια πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού εδώ και 3.000 χρόνια», όπως είπε. Τολμαει ο αληταρας σιωναζιστης να πιανει στο βρωμοστομα του και τους Εβραιους, που αυτοι οι ιδιοι οι σιωναζι εξολοθρεψαν!
Ο Κατζ διεμήνυσε μάλιστα πως σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία του κυβερνώντος δεξιού κόμματος «Λικούντ» και να αντικαταστήσει «αν χρειαστεί» τον σημερινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες στο επίκεντρο δικαστικής και αστυνομικής έρευνας για διαφθορά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΙΑΝΤ.-- Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε και κατέστρεψε χτες, τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το έδαφος της Υεμένης, πάνω από την πόλη Χαμίς Μουσάιτ. Σαουδάραβες αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι ο πύραυλος καταστράφηκε δίχως να προκαλέσει θύματα ή ζημιές. Αντίθετα, εκπρόσωπος των σιιτών Χούτι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, είπαν πως ο πύραυλος «έπληξε στρατιωτικό στόχο» στη Σ. Αραβία. Ηταν ο δεύτερος πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούτι κατά της Σ. Αραβίας από τις 4 Νοέμβρη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗ (SCO)
Συνάντηση πρωθυπουργών στο Σότσι
ΣΟΤΣΙ.--
Στο Σότσι της Ρωσίας αναμενόταν χτες να ολοκληρωθεί η 16η συνάντηση πρωθυπουργών των κρατών - μελών της Οργάνωσης για τη Συνεργασία της Σαγκάη. Είναι η πρώτη τέτοια συνάντηση που γίνεται μετά τη διεύρυνση της συγκεκριμένης συμμαχίας το καλοκαίρι, όταν ολοκληρώθηκε η ένταξη της Ινδίας και του Πακιστάν.
Τα άλλα μέλη της οργάνωσης είναι οι Κίνα, Ρωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν.
Η SCO ιδρύθηκε το 2001, με έμφαση αρχικά σε ζητήματα ασφάλειας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε πεδίο σχεδιασμών μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων. Αλλωστε, και οι ίδιες οι «εκκλήσεις» και αναμετρήσεις γύρω από την «υπεράσπιση της ασφάλειας» και της «σταθερότητας» ουσιαστικά δεν αφορούν παρά ανταγωνιστικά σχέδια επιχειρηματικών ομίλων, όπως και ευρύτερες γεωπολιτικές επιδιώξεις.
Αναχωρώντας από την Κίνα για να μεταβεί στο Σότσι, ο πρωθυπουργός της χώρας Λι Κετσιάνγκ δήλωσε πως «μετά την επέκταση των μελών (μας), θα επανεξετάσουμε θετικές εξελίξεις, θα ανιχνεύσουμε περισσότερες προοπτικές και από αυτήν την αφετηρία, θα δώσουμε ώθηση στη συνεργασία στην πολιτική, την ασφάλεια, την οικονομία, τον πολιτισμό και την ανταλλαγή επισκέψεων».
Οπως τόνιζε και χτεσινό ρεπορτάζ του «Σινχουά», «παρατηρητές» στη SCO είναι οι Ιράν, Αφγανιστάν, Λευκορωσία, Μογγολία, ενώ «εταίροι σε διάλογο» είναι οι Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καμπότζη, Νεπάλ, Σρι Λάνκα και Τουρκία.
Η Οργάνωση αντιπροσωπεύει τα 3/5 της Ευρασίας αλλά και σχεδόν το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η Κίνα έχει την προεδρία στη SCO αυτήν την περίοδο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Στρατιωτικοί, ηρωες της ανεξαρτησιας της χωρας,  σε θέσεις - κλειδιά της νέας κυβέρνησης
ΧΑΡΑΡΕ.--
Ο νέος Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Εμερσον Μνανγκάγκουα, παρουσίασε χτες ένα 22μελές νέο υπουργικό σχήμα, σε νευραλγικές θέσεις του οποίου διόρισε ανώτατους αξιωματικούς που συνέβαλαν στο άτυπο πραξικόπημα κατά του πρώην Προέδρου, Ρόμπερτ Μουγκάμπε.
Ο Πρόεδρος Μνανγκάγκουα τοποθέτησε στο υπουργείο Εξωτερικών τον αντιστράτηγο Σιμπουσίσο Μόγιο, τον πτέραρχο Πέρανς Σίρι στο υπουργείο Γεωργίας και τον ηγέτη των βετεράνων του πολέμου ανεξαρτησίας της Ζιμπάμπουε, Κρις Μουτσβάνγκουα, στο υπουργείο Πληροφοριών.
Η επιλογή του να μη συμπεριλάβει στη νέα κυβέρνηση «ανεξάρτητους» αποικιοκρατες αληταραδες αστούς πολιτικούς από κόμματα της αληταραδικης αποικιοκρατικης αντιπολίτευσης προκάλεσε δυσαρέσκεια και σχολιάστηκε από μερίδα του πληρωμενου αντιπολιτευόμενου αποικιοκρατικου Τύπου ως ένδειξη πως ο «μήνας του μέλιτος» για τη νέα κυβέρνηση τελείωσε προτού καλά καλά ξεκινήσει...

2 σχόλια:

e-h είπε...

Two days to go!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
DEC 1, 2017 — There's just two days until the close of our Crowdfunder appeal. We've been absolutely blown away by the response we've already had. Thank you so much if you are one of the 948 people who have made a generous contribution to the campaign.

If you haven't yet, there's still time to chip in. Make Votes Matter relies on personal donations, so every pledge of every size is a greatly valued: from the price of a cup of coffee, to the price of a confidence and supply agreement with the DUP!

Click here to chip in: https://www.crowdfunder.co.uk/proportional-representation

Since our PR Alliance Building Conference back in October (read a full account of the day in our guest blog) we've been planning the next stage of our campaign. We'll very shortly be sharing our plans for how you and PR supporters everywhere in the UK can massively expand the campaign in 2018.

It will involve effective grassroots action to put pressure on MPs and parliamentary candidates, all with the support of the organisations and parties of the PR Alliance.

And next week we'll also be announcing our plans to send Jeremy Corbyn a very special message this Christmas! Labour is moving closer and closer to supporting PR, but to do so the party and its leader need to hear this demand loud and clear from the voters!

Make a pledge: https://www.crowdfunder.co.uk/proportional-representation

We hope you will want to be involved. We can only deliver these with your generous support - thank you for making it possible. Together we will win Proportional Representation in the UK!

e-h είπε...

Δύο μέρες για να πάμε!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
ΔΕΚ 1, 2017 - Υπάρχουν μόνο δύο ημέρες μέχρι το κλείσιμο της έκκλησης του Crowdfunder. Είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι από την απάντηση που είχαμε ήδη. Σας ευχαριστώ πολύ αν είστε ένας από τους 948 ανθρώπους που έχουν συμβάλει γενναιόδωρα στην εκστρατεία.

Αν δεν έχετε ακόμα, υπάρχει ακόμα χρόνος να κάνετε τσιπς. Το Make Vot Matter βασίζεται σε προσωπικές δωρεές, οπότε κάθε υπόσχεση κάθε μεγέθους είναι πολύτιμη: από την τιμή ενός καφέ έως την τιμή εμπιστοσύνης και προσφοράς συμφωνία με το DUP!

Κάντε κλικ εδώ για να εισάγετε: https://www.crowdfunder.co.uk/proportional-representation

Από τη Διάσκεψη για την οικοδόμηση της PR Alliance Building τον Οκτώβριο (διαβάστε ολόκληρο το λογαριασμό στο blog του επισκέπτη) σχεδιάζουμε το επόμενο στάδιο της καμπάνιας μας. Σύντομα θα μοιραζόμαστε τα σχέδιά μας για το πώς εσείς και οι υποστηρικτές της PR παντού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορέσετε να επεκτείνετε μαζικά την εκστρατεία το 2018.

Θα περιλαμβάνει αποτελεσματική δράση λαϊκής διάστασης για να ασκήσει πίεση στους βουλευτές και τους κοινοβουλευτικούς υποψηφίους, όλοι με την υποστήριξη των οργανώσεων και των κομμάτων της PR Alliance.

Και την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε επίσης τα σχέδιά μας να στείλουμε στον Jeremy Corbyn ένα πολύ ιδιαίτερο μήνυμα τα Χριστούγεννα! Η εργατική δύναμη κινείται πλησιέστερα προς την υποστήριξη της PR, αλλά για να γίνει αυτό το κόμμα και ο ηγέτης του πρέπει να ακούσουν αυτή τη ζήτηση δυνατά και ξεκάθαρα από τους ψηφοφόρους!

Κάντε μια υπόσχεση: https://www.crowdfunder.co.uk/proportional-representation

Ελπίζουμε ότι θα θελήσετε να συμμετάσχετε. Μπορούμε μόνο να τα παραδώσουμε με την γενναιόδωρη υποστήριξη σας - σας ευχαριστώ που το καταφέρατε. Μαζί θα κερδίσουμε την Αναλογική Αντιπροσωπεία στο Ηνωμένο Βασίλειο!