Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Πεμπτη 1 Φεβρουαριου 2018


Είναι πλέον εμφανές, ολη η μνημονιακη συμμορία,οι βαρόνοι των Αθηνών, αλλά και οι διεθνείς τοκογλύφοι μετά και την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε πανικό. Όλοι μα όλοι συριζανελ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ποτάμι - Ιερώνυμος όλοι αυτοί πριν το πρώτο συλλαλητήριο είχαν πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των συλλαλητηριων αλλά μετά την τεράστια προσέλευση του κόσμου στη Θεσσαλονίκη έκαναν κολοτουμπα κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαο έτσι ξεδιάντροπα και εκ των υστέρων λένε ψέματα ότι είναι υπερ των συλλαλητηριων ενώ μερικοί από αυτούς έχουν το θράσος να δηλώνουν δημόσια ότι θα παραβρεθούν την Κυριακή στο Σύνταγμα
Μπροστά στον πανικό τους καθώς ξέρουν ότι αυτά τα μεγάλα συλλαλητήρια θα εξελιχθούν σε μεγάλες αντιμνημόνιακες διαδηλώσεις έφτασαν στο σημείο με μπροσταρη το ( καλό παιδί ) του συστήματος Νίκο Χατζηνικολάου από χθες να προσπαθούν να τρομάξουν τους πολίτες ότι την Κυριακή στο Σύνταγμα θα γίνουν μεγάλα επεισόδια άκουσον άκουσον ακόμα και για μαχαιρώματα μίλησαν. Το ίδιο προσπάθησαν να κάνουν και τότε με το δημοψήφισμα αλλά δεν τα κατάφεραν δεν κατάφεραν να τρομάξουν τον κόσμο αλλά τελικά τοτε βρήκαν τη λύση εξαγορασαν τον Τσίπρα και τη συμμορία του και έτσι πέτυχαν το σκοπό τους
Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι πέρα από κόμματα την Κυριακή πρέπει να πλημμυρίσουμαι τους δρόμους της Αθήνας.
Επειδή κάποιοι βουλευτές ενδεχόμενος τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στο Σύνταγμα όπου τους εντοπίζουν οι πολίτες πρέπει με ( ευγενικό ) τρόπο να τους απομακρύνουν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ... από την γιατρό μου.. εξαιρετική παθολογος γιατρός και άνθρωπος, αριστερή γυναίκα, την αγαπάνε όλοι στο Παλαιό Ηράκλειο, γιατί ξηγιεται στους ασθενείς της, ειδικά τους πιο αδύναμους οικονομικά. Βασίλη, μου λέει, κάθε φορά που σε βλέπω, τα πράγματα είναι και χειρότερα. Μόλις την περασμένη βδομάδα έβγαλαν νέα περιοριστικά μέτρα για τις εξετάσεις και τα φάρμακα των ασφαλισμένων. Σε μια κυρία σοβαρά άρρωστη, που είχε έρθει για επανεξέταση,, δεν μπόρεσε να της γράψει έναν απλό υπέρηχο, γιατί αυτόματα το σύστημα της έβγαλε ότι δεν δικαιούται, γιατί λέει είχε κάνει την ίδια εξέταση πριν έναν μήνα.! Πριν από μένα, ήταν μια ηλικιωμένη κυρία, με άσχημο καρκίνο, της γράφει η γιατρός (γιατί έτσι έκρινε ως επιστήμονας) τέσσερις μαγνητικές, πάλι το σύστημα το ηλεκτρονικό, της κόβει τη μία, γιατί έχει υπερβεί το όριο που... δικαιούται μέσα σε ένα χρόνο!!Αν επιμείνω μου λέει η γιατρός και πατήσω τις τέσσερις, θα κληθω σε απολογία, για να εξηγήσω σε μια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, γιατί εκτιμησα ότι χρειαζόταν τέσσερις και όχι τρεις μαγνητικές!!! Η γυναίκα αυτή, μου λέει η γιατρός, είναι φτωχή, αν βάλεις μόνο τι πληρώνει σε συμμετοχή στα φάρμακα της, απορώ πως τα βγάζει πέρα...Το ταξικό σύστημα δείχνει τα δόντια του και το ποιόν του, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Μια ευκατάστατη καρκινοπαθης κυρία του παλαιού Ηρακλείου, θα πλήρωνε άνετα από την τσέπη της και τέσσερις και πέντε και όσες χρειάζονταν, μαγνητικές τομογραφίες. Η φτωχή ηλικιωμένη του παλαιού Ηρακλείου, βάζω στοίχημα θα αρκεστεί στις τρεις που της ενέκρινε το.... σύστημα......



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάρτηση για τη Μακεδονία
Πλεύση Ελευθερίας
15/01/2018
Το μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπουλου για τη Μακεδονία
Καμμία νέα παραχώρηση κυριαρχίας
Οι θέσεις μας για τη Μακεδονία
1. Το Μακεδονικό ζήτημα αφορά πολλά περισσότερα από το όνομα Μακεδονία
Το λεγόμενο Μακεδονικό ή Σκοπιανό ζήτημα αφορά πολλά περισσότερα από την ονομασία:
Αφορά την εξαπάτηση ενός ολόκληρου λαού, του ελληνικού λαού, που για δεκαετίες οι Κυβερνήσεις του τού έκρυβαν πως είχαν επιτρέψει να χρησιμοποιείται ο όρος Μακεδονία για το γειτονικό κρατίδιο. Ήδη από το 1944, όταν ακόμη ήταν ένα μικρό κομμάτι της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, υπό τον Τίτο.
Αφορά την εξαπάτηση ενός ολόκληρου πληθυσμού, του πληθυσμού του κρατιδίου αυτού, που οι δικοί του ηγέτες του έχτισαν μια ψεύτικη εθνική συνείδηση των δήθεν απόγονων των αρχαίων Μακεδόνων, για να ενώσουν με τον τρόπο αυτό τις τόσο διαφορετικές εθνικές ταυτότητες των ανθρώπων που ζούσαν στην περιοχή. Να συνενώσουν δηλαδή τούρκους, σέρβους, σλάβους, αλβανούς, ρομ, έλληνες, βούλγαρους, που συναπάρτιζαν τον τοπικό πληθυσμό.
Αφορά τα διεθνή συμφέροντα που ενεργοποιούνται στην περιοχή μας και θέλουν την Ελλάδα και τη γειτονική της χώρα χειραγωγούμενα προτεκτοράτα.
Αφορά τις αλυτρωτικές βλέψεις που σκόπιμα καλλιεργήθηκαν στο γειτονικό πληθυσμό και αποτυπώθηκαν στο Σύνταγμα και τη σημαία του. Βλέψεις που συνδέθηκαν με το όνομα Μακεδονία και συνδυάστηκαν με τη χρήση του άστρου της Βεργίνας και αναφορές στην «απελευθέρωση υπόδουλων αδελφών»: «θα φτάσουμε μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».
Η σημερινή Κυβέρνηση πουλάει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως το νερό της Θεσσαλονίκης. Όπως και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Όπως και το αεροδρόμιο της Καβάλας. Όπως και τα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής.
Πουλάει ολόκληρη τη χώρα. Και φυσικά δεν μπορεί να προστατεύσει τη Μακεδονία.
2. Το Μακεδονικό είναι εθνικό ζήτημα: είναι υπόθεση του λαού. Ο χειρισμός των εθνικών υποθέσεων γίνεται στο όνομα του λαού, από ανεξάρτητες κι αυτεξούσιες κυβερνήσεις και όχι από Κυβερνήσεις ελεγχόμενες και παραδομένες
Τα εθνικά ζητήματα είναι υποθέσεις του λαού. Νομιμοποιούνται να τα χειρίζονται μόνο ανεξάρτητες κι αυτεξούσιες κυβερνήσεις, που εκπροσωπούν κι υπηρετούν το λαό.
Που αντλούν δημοκρατική νομιμοποίηση από το λαό και μιλούν στο όνομά του. Που προστατεύουν το λαό και τη χώρα και συνολικά τα κεκτημένα μέσω του διεθνούς δικαίου δικαιώματα των λαών και των ανθρώπων.
Οφείλουν να τα χειρίζονται με εθνική στρατηγική, γνωστή και αποδεκτή από τους πολίτες, και όχι με τη μυστική διπλωματία των συναλλαγών πίσω από κλειστές πόρτες.
Η Κυβέρνηση ομολογεί ότι δεν έχει την εξουσία. Και μετατρέπει αυτή την θλιβερή δικαιολογία σε κεντρικό προεκλογικό αφήγημα, διεκτραγωδώντας μια μάχη που δεν έδωσε ποτέ, αφού παρέδωσε τη χώρα αμαχητί.
3. Η σημερινή Κυβέρνηση είναι υποτελής: δεν εκπροσωπεί τον λαό, δεν δρα στο όνομά του, έχει η ίδια παραδώσει τα πάντα και παραβιάσει ολόκληρο το διεθνές δίκαιο και κεκτημένο. Δεν νομιμοποιείται να χειρίζεται εθνικά ζητήματα
Η σημερινή Κυβέρνηση είναι υποτελής.
Έχει εκχωρήσει εθνική κυριαρχία, δημοκρατία, ανεξαρτησία, συνολικά την πατρίδα μας στους δανειστές.
Χαρίζει τα στρατηγικά εργαλεία της χώρας, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, χρυσωρυχεία, αιγιαλούς, τις δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, φυσικού αερίου, τη ΔΕΗ, τους αυτοκινητοδρόμους, τουριστικές περιοχές, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κτίρια, σε εγχώριους και ξένους ολιγάρχες και σε ξένα κράτη.
Παρέδωσε το λιμάνι του Πειραιά στην Κίνα, παρέδωσε τα αεροδρόμια όλης της χώρας στη Γερμανία, παρέδωσε τραίνα και σιδηροδρόμους στην Ιταλία.
Παραιτείται καθημερινά από το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και παραβιάζει το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όποτε της ζητηθεί. Έχει υπογράψει με την Τουρκία την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων ήδη από το Μάρτιο του 2016. Συζητά και δρα για την παράδοση των 8 εκζητουμένων στην Τουρκία, ενάντια στην προστασία του διεθνούς δικαίου.
Έχει αναγνωρίσει ένα παράνομο χρέος, που δεν οφείλουμε, και παραιτηθεί από τις Γερμανικές Οφειλές, που μας τις οφείλουν.
Παραδίδει τα σπίτια των πολιτών στις τράπεζες και τις τράπεζες στα funds.
Αυτή η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται παίζοντας και με την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, το μόνο που μέχρι στιγμής δεν έχει παραδοθεί.
4. Η κατάλυση της δημοκρατίας είναι πάντοτε πλήγμα στην εθνική κυριαρχία
Κάθε φορά που καταλύθηκε η δημοκρατία στη χώρα, οι απώλειες για τον Ελληνισμό ήταν τραυματικές. Η Χούντα των Συνταγματαρχών της Επταετίας εξυπηρέτησε την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Οι ίδιοι που κραύγαζαν δήθεν  για το έθνος ήταν οι ίδιοι που παρέδωσαν τη Βόρεια Κύπρο βορρά στην τουρκική εισβολή και κατοχή, που διαρκεί μέχρι σήμερα. Ας μην ξεχνάμε τίποτε.
Η Μνημονιακή Δικτατορία μετράει σχεδόν οκτώ χρόνια και μόνο νέες απώλειες μπορεί να εγγυηθεί για τη χώρα μας.
Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, που δεν αφορά μόνο την Μακεδονία, αλλά και τη Θράκη, την Ήπειρο, τα νησιά του Αιγαίου.
Μια Κυβέρνηση που έχει εκχωρήσει την δημοκρατία, την Ελλάδα και τους έλληνες, δεν μπορεί βέβαια να προστατεύσει τη Μακεδονία. Κόμματα που κυβέρνησαν και παρέδωσαν την Ελλάδα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν δικαιούνται να παριστάνουν ότι θα προστατεύσουν την Μακεδονία.
Είτε περιληφθεί είτε δεν περιληφθεί ο όρος Μακεδονία στην ονομασία, είναι βέβαιο ότι αυτή η Κυβέρνηση, και κάθε μνημονιακή Κυβέρνηση, θα εκχωρήσει και άλλα ανεκχώρητα κυριαρχικά δικαιώματα.
Και για αυτό δεν νομιμοποιείται να διαπραγματευθεί.
5. Δεν αποτελεί προτεραιότητα η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Η εξωτερική πολιτική συνολικά ασκείται με τρόπο επικίνδυνο και επιζήμιο για τη χώρα, την εδαφική μας ακεραιότητα, το διεθνές δίκαιο και το κράτος δικαίου.
Η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, που ήδη έχει, με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αναπτύξει δυνάμεις στο Αιγαίο και επαναστρατιωτικοποιήσει την περιοχή μας, δεν μπορεί υπό καμμία έννοια να αποτελέσει προτεραιότητα της Εξωτερικής μας Πολιτικής, που ούτως ή άλλως ασκείται με τρόπο επικίνδυνο, τρόπο ασυνάρτητο και θερμοκέφαλο, από πρόσωπα που δεν παρέχουν καμμία εγγύηση προστασίας των δικαιωμάτων και της χώρας μας όπως οι κκ.  Παυλόπουλος, Τσίπρας, Κοτζιάς, Καμμένος. Από την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, στο ξέπλυμα του Κράτους Εγκληματία-Ισραήλ και την εγκατάλειψη του Παλαιστινιακού λαού, στις συμφωνίες εξοπλισμών με τον Τράμπ, στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την παράδοση των 8 τούρκων εκζητουμένων στον Ερντογάν.
6. Η θέση μας: Η υποτελής Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται και δεν πρέπει να διαπραγματευτεί για τη Μακεδονία. Καμμία νέα παραχώρηση κυριαρχίας. Καμμία παραχώρηση της πατρίδας μας.
Στη διαπραγμάτευση υπάρχουν πράγματα στα οποία κάθε πλευρά μπορεί να υποχωρήσει, με σκοπό μια καλύτερη λύση.
Υπάρχουν όμως κι εκείνα στα οποία δεν επιτρέπονται υποχωρήσεις, τα αδιαπραγμάτευτα.
Εμείς δεν εκχωρήσαμε ούτε τη δημοκρατία ούτε την ελευθερία μας.
Και δεν εκχωρούμε σπιθαμή από το έδαφος και την κυριαρχία μας.
Δεν εκχωρούμε πόντο από τα σύνορά μας, σταγόνα από τα χωρικά μας ύδατα
Δεν εκχωρούμε ούτε τη δράση μας υπέρ της Ειρήνης ούτε θα ενδώσουμε στην καλλιεργούμενη εχθρότητα με τον γειτονικό λαό.
Γνωρίζουμε το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει κάθε κράτος και κάθε λαός. Γνωρίζουμε και το αφόρητο αίσθημα αδικίας και υποτέλειας του λαού μας, που βλέπει να παραδίδονται τα κομμάτια της πατρίδας μας.
Η θέση μας είναι Κρυστάλλινη:
Καμμία διαπραγμάτευση του Μακεδονικού ή Σκοπιανού ζητήματος ή του ονόματος μέχρι την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της κυριαρχίας στη χώρα.
Καμμία διαπραγμάτευση στο όνομα του Ελληνικού λαού από την υποτελή Κυβέρνηση.
Όταν η χώρα είναι σε στιγμή αδυναμίας η πίεση για διαπραγμάτευση είναι πίεση για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας
Καμμία διαπραγμάτευση και καμμία παραχώρηση για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία
Καμμία άλλη παραχώρηση κυριαρχίας.
Ανάπτυξη διαλόγου και σχέσεων με το γειτονικό λαό για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, τον τερματισμό της παραχάραξης της ιστορίας και την πραγματική προστασία της λαϊκής κυριαρχίας αλλά και του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των λαών στη βάση του σεβασμού των άλλων λαών και των συνόρων.
Οι γείτονές μας δεν είναι εχθροί μας. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι των εθνικισμών και των εξοπλισμών. Διάλογος στην κατεύθυνση του τερματισμού της ξένης στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα μας και στις γείτονες χώρες, του τερματισμού των διευκολύνσεων στρατιωτικών δυνάμεων που επιδίδονται σε πράξεις επιθετικού πολέμου κι εγκλημάτων και στην κατεύθυνση της παγκόσμιας Ειρήνης και του αφοπλισμού. Με πλήρη συνείδηση ότι η παγκόσμια βιομηχανία όπλων είναι μηχανισμός παράνομης υπερχρέωσης των κρατών και εξαγοράς αξιωματούχων μέσω μιζών, όπως περίτρανα αποδείχθηκε για την Ελλάδα.
Θέλουμε αυτεξούσια, ανεξάρτητη χώρα.
Θέλουμε χειραφετημένη κι ελεύθερη την Ελλάδα.
Για αυτό θα παλέψουμε και για κανέναν διεθνοπολιτικό ή οικονομικό πάτρονα ή προστάτη.
Πατρίδα μας είναι η χώρα μας, ο λαός μας, η δημοκρατία, τα δικαιώματα, η ιστορία κι ο πολιτισμός μας.
Πατρίδα μας είναι η ελευθερία μας.
Η Ελευθερία μας βρίσκεται στην ανεξαρτησία μας.
Καμμία άλλη παραχώρηση της πατρίδας μας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» καλεί το λαό της Αθήνας
ΔΕΥΤΈΡΑ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Για τη μεγάλη συγκέντρωση του λαού της Αθήνας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» καλεί το λαό της Αθήνας να δώσει μαζικά, αγωνιστικά και αποφασισμένα, το παρόν, στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα.
Η μαζική συμμετοχή σε αυτό το συλλαλητήριο, θα είναι η καλύτερη απάντηση του λαού μας στις επιλογές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στα ύπουλα σχέδια του  ΝΑΤΟ, που απειλούν να μετατρέψουν γι ακόμη μια φορά σε κόλαση τη Βαλκανική, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ευρύτερες στρατηγικές επιδιώξεις τους.
Η αγωνιστική παρουσία όλων μας, θα συνιστά σαφή προειδοποίηση προς όλους , προκειμένου η Αθήνα να μην προχωρήσει σε κανενός είδους ετεροβαρή συμφωνία με την κυβέρνηση των Σκοπίων, μέσα από την οποία ΔΕΝ θα διασφαλίζεται η οριστική και μόνιμη αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού, με όλες τις απαραίτητες διεθνείς εγγυήσεις, και φυσικά απαιτούμε η όποια συμφωνία να μην συμπεριλαμβάνει τη χρήση του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ή παραγώγων του.
Όχι μόνο γιατί κάτι τέτοιο συνιστά εκχώρηση μεριδίου πάνω στον Ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία, αλλά πρωτίστως διότι η καπηλεία του ονόματος, υπήρξε διαχρονικά ή μήτρα μέσα στην οποία γεννήθηκε, και ενδυναμώθηκε ο σλαβόφωνος αλυτρωτισμός, και η οποιαδήποτε διαιώνιση αυτού του ιστορικού βιασμού, θα ισοδυναμεί με οριστική γεωπολιτική ομηρεία της χώρας μας, και με περαιτέρω επιδείνωση της αστάθειας σε ολόκληρη τη Βαλκανική, που θα τροφοδοτήσει πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στο μέλλον.
Η αποφασιστική μας παρουσία τέλος, θα σηματοδοτήσει την αναγκαία μεταστροφή και εν τέλει την επανενεργοποίηση της μαχόμενης κοινωνίας, η οποία μετά από καταστροφική οκταετία των μνημονίων, οφείλει να κλιμακώσει την αντίστασή της, για την πλήρη ανατροπή του καθεστώτος της Κατοχής, και το άνοιγμα του δρόμου για την ανάδειξη μιας Δημοκρατικής και Πατριωτικής εξουσίας.
Καλούμε τους πολίτες της Αθήνας, και τους φίλους του «Μετώπου» που θα παρευρεθούν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στο  μεγάλο μας ραντεβούστο χώρο της προσυγκέντρωσης στη γωνία των οδών: Διονυσίου Αρεοπαγίτου & λεωφ. Αμαλίας (στύλοι Ολυμπίου Διός), την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 13.30μμ.
Η προσωρινή Π.Γ του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΜΕΛΑΝΣΟΝ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΓΛΙΤΣΑΣ
Πρόταση αποβολής του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κατέθεσε το κόμμα του Μελανσόν, υποστηρίζοντας το αυτονόητο. Ότι δεν μπορεί να νοείται αριστερό ένα κόμμα που εφραμόζει πολιτική λιτότητας και περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία.
Στην πρόταση αντιτάχθηκε ο φαιδρός Γερμανός Γκίζι, πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτός που το κόμμα του σε μια σειρά γερμανικά κρατίδια έχει συνεργαστεί σε κυβερνήσεις με τη σοσιαλδημοκρατία, εφαρμόζοντας άγρια αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ο παλιός γραφειοκράτης της Ανατολικής Γερμανίας με τις ακριβές ντάτσες και τις αμαξάρες, που αφού πρωτοστάτησε στην κατάρρευση του καθεστώτος που του εξασφάλιζε το παντεσπάνι του, αποκήρυξε και τον κομμουνισμό και χειροκροτάει τα τανκς του Ράιχ στην Λετονία και την Ουκρανία.
Και τι πρόβλημα να 'χει ο Γκίζι με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτός πεινάει; Αυτόν ραντίζουν με χημικά τα ΜΑΤ;
Ο Γκίζι! Η γλίτσα προσωποποιημένη!
Σχολιο.- Και ο Πιέρ Λοράν ο γραμματέας του "Κ"ΚΓ, που είναι ελαφρώς αριστερότερα του Σαρκοζί.
Σχολιο.- Τι τον νοιάζει και τον Λοράν ο πόνος και η δυστυχία που σκορπάει ο Τσίπρας; Για τον Λοράν το μεγάλο πρόβλημα στο ιστορικό Γαλλικό Κ.Κ. του 25% ήταν που ασχολούνταν πολύ με την πλέμπα των εργατών! Τόσο κομμουνιστής ο παλαμακιστής του ΝΑΤΟ και των εγκλημάτων του γαλλικού ιμπεριαλισμού.
Σχολιο.- Και η Ντι Λίνκε και το "Κ"ΚΓ είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτού που λέμε "οικόσιτη, εξημερωμένη, ευρωπαϊκή αριστερά", που έστειλε σούμπιτες τις εργατικές μάζες στην ακροδεξιά, ακριβώς γιατί εκφράζουν αυτό τον ελιτισμό της εργατικής αριστοκρατίας και των βολεμένων μεσοστρωμάτων. Τόσο ο Λαφονταίν στην Γερμανία (μαζί με την σύντροφό του Σάρα Βάγκεκνεχτ) όσο και ο Μελανσόν στην Γαλλία, αμφότεροι αξιοπρεπείς σοσιαλδημοκράτες, αποδείχτηκαν απείρως πιο ριζοσπάστες και αριστεροί από κάτι "κομμουνιστές" τύπου Γκίζι και Λοράν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το εμισθο παπαγαλάκι του Σόρος αποκαλύπτει τον πραγματικό του ρόλο
Είπαμε το αφεντικό παίζει τα ρέστα του... Μοιράζει πολύ χρήμα

Βαρουφάκης: Όχι στα συλλαλητήρια της πατριδοκαπηλίας και του εθνικιστικού μίσους
«Οι πολιτικές δυνάμεις που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό ήταν εκείνες που σφύριζαν αδιάφορα όταν η Ελλάδα έχανε την ανεξαρτησία της το 2010, έλεγαν τα “Ναι σε όλα” στο Κοινοβούλιο, βροντοφώναζαν “Βάστα Γερούν” το 2015 και νομιμοποιούν με κάθε τρόπο τα “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού», τονίζει το DiΕΜ25(Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025), επικεφαλής του οποίου είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Σύμφωνα με το DiΕΜ25, «την ώρα λοιπόν που η ολιγαρχία μονιμοποιεί τη χρεοδουλοπαροικία του ελληνικού λαού και (στο όνομα της δήθεν εξόδου από τα Μνημόνια) εγγυάται τη διαδικασία ερημοποίησης της Ελλάδας, η αναζωπύρωση του “Μακεδονικού” είναι το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα».
«Το DiEM25 Ελλάδας, ως διεθνιστικό, πανευρωπαϊκό και πατριωτικό κίνημα, πρεσβεύει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό όλων των ευρωπαίων ενώ εναντιώνεται σε όλα τα είδη αλυτρωτισμού και επεκτατισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: «Ως DiEM25 αγκαλιάζουμε όλους τους δημοκράτες που νιώθουν ταπεινωμένοι και ανήσυχοι από την πολύχρονη απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας».
Και καταλήγει: "Αυτή τη στιγμή που η χώρα ερημοποιείται και η περιοχή αποσταθεροποιείται, συλλαλητήρια από μια άλλη εποχή, με “Ζήτω ο Στρατός” και ύβρεις για γειτονικούς λαούς, αποτελούν ντροπή αλλά και απειλή για την πατρίδα μας".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ
Περιφερειακό Συμβούλιο του ΕΠΑΜ Δυτικής Ελλάδας,
αποφασίζει ομόφωνα την ενεργό στήριξη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 4 Φεβρουαρίου 2018 για την Μακεδονία,
αφουγκραζόμενο τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα του Ελληνικού λαού,
διαχωρίζοντας σαφώς την θέση του από όλους αυτούς που ενώ έχουν αναλάβει την εκποίηση της χώρας και την οικονομική της καταστροφή, προσπαθούν όψιμα να καπηλευτούν την αγάπη και την έννοια του λαού μας για την πατρίδα μας.
Καλούμε λοιπόν, όλον τον λαό (φορείς, σωματεία κ.λ.π.) σε ενότητα για την ανάκτηση της χώρας και την εκ βάθρων αναθέσμιση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που την οδήγησε στη ΝΈΑ ΚΑΤΟΧΗ!
Πάτρα 28/1/2017



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το νέο μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπουλου για τη Μακεδονία - 31/1/18
Νέο μήνυμα για τη Μακεδονία και θέση για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Το κείμενο του νέου μηνύματος:
Τη θέση μας για τη Μακεδονία την είπαμε δημόσια και καθαρά στις 14 Γενάρη
Ήμασταν οι μόνοι που μιλήσαμε καθαρά.
Μέσα σε ένα πολιτικά θολό και φοβισμένο τοπίο.
Και συνεχίσαμε και συνεχίζουμε και τώρα να το κάνουμε.
Και όσοι θέλουν ας ακολουθήσουν και πάλι...
Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσει δεν είναι φασίστες κι εθνικιστές όπως τους παρουσιάζει η υποτελής Κυβέρνηση.
Η μητέρα σου, ο πατέρας σου που πήγε, εσύ που πήγες ή που θέλησες να πας, εσύ που θες να πας στο συλλαλητήριο της Αθήνας δεν είσαι φασίστας, επειδή δηλώνεις την αγωνία σου και διαδηλώνεις για την πατρίδα σου
Όλοι εμείς δε θα χαρίσουμε τους πολίτες που διαδηλώνουν... ούτε στους φασίστες, που επιχειρούν να καπηλευτούν τη διαμαρτυρία, ούτε στους επιτήδειους καιροσκόπους που υπάρχουν και προσπαθούν να καπηλευτούν κάθε διαμαρτυρία.
Το νέο κάλεσμα σε λίγες μέρες στο Σύνταγμα είναι για την Μακεδονία.
Αφορά όμως συνολικά την πατρίδα μας.
Αφορά όλους τους πολίτες.
Τους δημοκράτες, τους πατριώτες, τους αντιμνημονιακούς,
Αφορά τους αριστερούς: που ξέρουν καλά ότι η αριστερά είναι ταυτισμένη ιστορικά με τους αγώνες για την πατρίδα και την ελευθερία.
Και όχι τους νεοφιλελεύθερους προδότες, τις μαριονέτες που φοράν το μανδύα της αριστεράς και ασελγούν στο όνομά της, ποδοπατώντας τους αγώνες της.
Και δηλητηριάζοντας όλες τις νέες γενιές που έχουν ως αναφορά τις πράξεις τους στο όνομα της.
Αφορά όλους τους Έλληνες που με αγάπη για τους υπόλοιπους λαούς του κόσμου, υπερασπίζονται το σπίτι τους, την πατρίδα τους, την ταυτότητά τους.
Εύχομαι η Πλατεία Συντάγματος να κατακλυστεί από κόσμο.
Από τους απλούς πολίτες που αγωνιούν πραγματικά και που αν αγωνιστούν,
αν αγωνιστούμε μαζί, θα πάρουμε πίσω όλα όσα μας αφαιρούν βίαια.
Στηρίζουμε τους πολίτες που θα διαδηλώσουν για τα δικαιώματά μας.
Μόνο με διεκδίκηση θα ξανα-υπάρξει δημοκρατία στη χώρα μας.
Κι όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ της σιωπής και της ανοχής, δρουν υπέρ της υποταγής.
Ας είναι η Μακεδονία η αφορμή που ο κόσμος θα ξανασηκωθεί στα πόδια του, θα ξεσηκωθεί και θα διεκδικήσει και θα μαζευτεί ξανά στο Σύνταγμα.
Ας είναι αυτό το Συλλαλητήριο κι εκείνα που έρχονται, η νέα αφετηρία της πορείας μας προς το μέλλον μας και προς την ελευθερία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 12000 άτομα με την χρόνια πάθηση σκλήρυνση κατά πλάκας. Το υπουργείο Υγείας δεν μας έβαλε στον ανανεωμένο πίνακα με τις 43 μόνιμες (ανίατες - μη ιάσιμες) παθήσεις παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις όλων των ιθυνόντων ότι θα το έπρατταν.
Είναι νομίζω σαφές και γνωστό ότι η ασθένεια είναι ισόβια , μη θεραπεύσιμη , και διαρκώς αρνητικά εξελισσόμενη . Οι αγωγές που υπάρχουν και εφαρμόζονται ίσως καταφέρνουν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου. ΠΟΤΕ όμως μέχρι τώρα την ίαση και την αποθεραπεία…….. ( όπως πολλοί θέλουν να ισχυρίζονται !!!!)
Ζητούμε (και εγώ και ) όλοι οι συμπάσχοντες να μας βοηθήσετε και να αναδείξετε το πρόβλημά μας. Όσο και αν σας φανεί παράξενο η κοροϊδία και ο εμπαιγμός που υφιστάμεθα είναι και χρόνιος. Όπως και ο πόνος που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά.
Είναι γνωστό ότι οι πιο πολλοί από μας είναι καθηλωμένοι σε καρότσια αλλά και όσοι δεν είναι σαφώς δεν έχουν την δύναμη να βγουν στους δρόμους να διεκδικήσουν το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή διαβίωση και τη βεβαιότητα ότι δεν είναι τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού !
Σας ευχαριστώ πολύ
Διαμαντόπουλος Χ. Βασίλειος
Συνταξιούχος αναπηριας εκπαιδευτικός με ΣΚΠ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κυνισμός του αφεντικού και η ωμή κατοχική παρέμβαση δεν κρύβεται πίσω απ' τη διπλωματία. Ο πρέσβης του πραξικοπήματος που ανέδειξε τη χούντα του Κιέβου με δύναμη κρούσης το ναζισμό, συνεχίζει το έργο του στην Αθήνα. Οι μαριονέτες του πολιτικού προσωπικού της αποικίας χρέους και των λοιπών προτεκτοράτων, υπάρχουν μόνον ως στυγνοί εκτελεστές του ευρωατλαντικού μαντρώματος ως όρου για τα επόμενα σφαγεία, πασπαλισμένου με το εκάστοτε μείγμα ευρωατλαντικού κοσμοπολιτισμού & εθνικισμού που υπαγορεύει ο άξονας σε συνθήκες κρίσης και πολέμου. Η απειλή "επεισοδίου" ως υπενθύμιση 1. του ποιος κινεί τα νήματα και 2. των εναλλακτικών φασιστικότερων λύσεων που έχει ο άξονας στη φαρέτρα του.

Πάιατ στον ΣΚΑΪ: Φοβάμαι για ατύχημα στο Αιγαίο - Βαθύτατα προσβλητική η άδεια στον Κουφοντίνα
Ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και την δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, εκφράζοντας τον φόβο του για ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
31/01/2018 - 02:08
Ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και την δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, εκφράζοντας τον φόβο του για ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Προειδοποίησε ότι «όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας».
Όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε αισιόδοξος εκφράζοντας τη στήριξή του στον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς. Όπως είπε, «θα κάνουμε τα πάντα, ως ΗΠΑ, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αρχισύμβουλος του Ερντογάν σε νέο γύρο χυδαίων προκλήσεων και εθνικιστικού αμόκ
 Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 12:45
Ο γνωστός αρχισύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Μπουλούτ Γιγίτ, προέβη για ακόμη μία φορά σε εμπρηστικές δηλώσεις για το Αιγαίο και τα Ίμια, που επικεντρώνονται στη φράση «θα σπάσουμε τα πόδια σε όποιον τολμήσει να πατήσει στα Ίμια».
Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Τουρκίας και στην εκπομπή «Εκτίμηση της Επικαιρότητας», ο Γιγίτ Μπουλούτ επανέλαβε με τη γνωστή λαϊκιστική και συχνά χυδαία ρητορική που χρησιμοποιεί το δόγμα του Ερντογανισμού.
Είπε χαρακτηριστικά: «Η γεωγραφία στην περιοχή μας δεν επιτρέπει σε κανέναν να τα βάλει με την Τουρκία. Αυτή η γεωγραφία ανήκει στο τουρκικό έθνος και στους πιστούς του Ισλάμ. Ας το καταλάβουν όλοι οι ιμπεριαλιστές. Αυτοί που δεν θα μπορέσουν να λυγίσουν το χέρι στη συνέχεια θα το φιλήσουν και θα γίνουν φίλοι μας».
Ο Γιγίτ Μπουλούτ είναι κλασικό παράδειγμα θεσμικού προπαγανδιστή σε αυταρχικά καθεστώτα τύπου Ερντογάν. Ο ρόλος του ως αρχισυμβούλου του Προέδρου της Τουρκίας είναι να «καθαρίζει» δημόσια, όταν το σύστημα το κρίνει απαραίτητο. Σε μία έντονα τουρκική λαϊκή γλώσσα που χαϊδεύει τα αφτιά των πολιτών της Ανατολίας, με λεξιλόγιο συχνά χυδαίο για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, φανταστικούς ή υπαρκτούς, που κατά κανόνα «απειλούν την Τουρκία» ο Μπουλούτ ενσαρκώνει την ακραία έκφραση του ισλαμιστικού-εθνικιστικού καθεστώτος που εγκαθιδρύθηκε απόλυτα αμέσως μετά το περίεργο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Μπουλούτ είπε πως «με τους Έλληνες είμαστε φίλοι και θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά», αλλά στη συνέχεια αναφέρθηκε σε «όσους αξιωματούχους υπουργούς ή και τον πρωθυπουργό που θα τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στα Ίμια (Kardak τουρκιστί)».
«Θα τους σπάσουμε τα πόδια» ήταν η έκφρασή του, την οποία έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές για τους Κούρδους του PKK, για τους Κούρδους της Συρίας, για τους Κούρδους γενικότερα, για τους Γκιουλενιστές, τους κακούς Ευρωπαίους αλλά και τους κακούς Ρώσους στο παρελθόν, μέχρι να τα βρει ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Πούτιν.
Γενικώς ο Μπουλούτ αρέσκεται στο να «σπάει τα πόδια» σε όσους καταφέρονται κατά του καθεστώτος Ερντογάν. Είναι ο άνθρωπος του προέδρου για όλες τις βρόμικες δουλειές, συμπεριλαμβανομένων και των σκανδάλων υπεξαίρεσης, των αποκαλύψεων από τα Panama Papers και τα Paradise Papers, για τις offshore της οικογένειας Ερντογάν, του Γιλντιρίμ κι άλλων ανώτερων αξιωματούχων της Άγκυρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νορβηγοί βουλευτές πρότειναν για Νόμπελ Ειρήνης τον Έντουαρντ Σνόουντεν και τους Κούρδους «Πεσμεργκά»
 Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, 19:08
Νορβηγοί βουλευτές, πρότειναν όπως μετέδωσε το Νορβηγικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΝΤΒ, για το Νόμπελ Ειρήνης τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, τη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta, Ρώσους ακτιβιστές στον τομέα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις μονάδες των Κούρδων «Πεσμεργκά» για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2018.
Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Αριστερού Κόμματος της Νορβηγίας, Πετέρ Έϊντε, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρότεινε για το βραβείο τη δημοσιογράφο της ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta, Ελένα Μιλάσινα, την ιδρυτή του Κέντρου υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Memorial», Σβετλάνα Γκανούσκινα και την εκπρόσωπο της ρωσικής «Επιτροπής για την αποτροπή των βασανιστηρίων», Όλγκα Σαντόφσκαγια.
Τον Νοέμβριο του 2017 στην «Επιτροπή για την αποτροπή των βασανιστηρίων» και στην εφημερίδα Novaya Gazeta είχε απονεμηθεί το βραβείο Αντρέι Ζαχάροφ. Το βραβείο απένειμε η Επιτροπή Ελσίνκι της Νορβηγίας στο Όσλο, στην Ελένα Μιλάσινα και την Όλγα Σαντόφσκαγια. Η Γκανούσκινα που έχει τιμηθεί με το σουηδικό βραβείο «Για μια αξιοπρεπή ζωή» είχε προταθεί επανειλημμένα για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στο παρελθόν και από την νυν πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Έρνα Σούλμπεργκ. Κατά την άποψη του Έϊντε και οι τρεις Ρωσίδες μπορούν να είναι υποψήφιες για το βραβείο.
Ο Νορβηγός βουλευτής πρότεινε επίσης για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον πρώην συνεργάτη της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος ζει σήμερα στην Μόσχα. Οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Αριστερού Κόμματος της Νορβηγίας πρότειναν επίσης για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Διεύθυνση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Επίσης η Νορβηγή βουλευτής δεξιού Κόμματος Προόδου που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό Χιμανσού Γκουλάτι (ινδικής καταγωγής) δήλωσε στην διαδικτυακή εφημερίδα Nettavisen, ότι πρότεινε για το Νόμπελ Ειρήνης τους ένοπλους Κούρδους «Πεσμεργκά» επειδή ήταν σημαντική η συμβολή τους «στον αγώνα με τον κύριο εχθρό της ανθρωπότητας» που είναι το «Ισλαμικό Κράτος», παρότι πολεμούσαν το «Ισλαμικό Κράτος» με τα όπλα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατηγική απειλή: Δημογραφική έκρηξη στην Τουρκία
 Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 12:52
Η Τουρκία «μικραίνει» σε ηλικια, όπως προκύπτει από την απογραφή του πληθυσμού της γείτονος για το 2017, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Hürriyet». Το συμπέρασμα αυτό συνιστά στρατηγική απειλή για όλη την περιοχή και φυσικά για την Ελλάδα, δίνοντας στην Τουρκία ένα δημογραφικό πλεονέκτημα για το μέλλον.
Ο συνολικός πληθυσμός της Τουρκίας το 2017 έφτασε τα 80.810.525 και είναι μεγαλύτερος κατά 1 εκατομμύριο από αυτόν του 2016. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως τα επιμέρους στοιχεία που προκύπτουν από την απογραφή. Για παράδειγμα, ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού είναι τα 31 χρόνια, γεγονός που οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία είναι ουσιαστικά μία «νέα» και δυναμική χώρα.
Μάλιστα, το αποτέλεσμα που δίνει διαστάσεις δημογραφικής βόμβας στην έρευνα είναι ότι το 23,6% του πληθυσμού αποτελείται από παιδιά ηλικίας 1 έως 14 ετών, φτάνοντας περίπου τα 20 εκατομμύρια νέων ανθρώπων. Στην ηλικιακή ομάδα δε 0-9 ετών, η Τουρκία έχει την τύχη να συμπεριλαμβάνει μία ολόκληρη Ελλάδα, αφού ο αριθμός των παιδιών αντιστοιχεί σε ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας μας.

Οι Τούρκοι βρίσκονται σε «παραγωγική» ηλικία
Ένα ιδιαίτερα περίεργο φαινόμενο παρατηρείται και στην αναλογία ανδρών και γυναικών, καθώς το 50,2% του συνολικού πληθυσμού αποτελείται από άνδρες, ενώ οι γυναίκες αρκούνται στο 49,8%. Συγκεκριμένα, η Τουρκία έχει 40.535.135 άνδρες με μέσο ηλικιακό όρο τα 31,1 χρόνια και 40.275.390 γυναίκες με αντίστοιχο μέσο όρο τα 32,4 έτη.
Όσο για τις ηλικιακές ομάδες, οι Τούρκοι που βρίσκονται στη λεγόμενη παραγωγική ηλικία, δηλαδή 15-64 ετών, αποτελούν το 67,9% του συνολικού πληθυσμού, ενώ αυτοί που είναι άνω των 65 ετών είναι μόλις το 8,5%.
Συντριπτική είναι και η διαφορά στην αναλογία του αστικού πληθυσμού με αυτόν του πληθυσμού της υπαίθρου και των αγροτικών περιοχών, καθώς το 92,5% των Τούρκων μένει σε πόλεις και σε κωμοπόλεις, ενώ μόνο το 7,5% σε χωριά. Σημειώνεται ότι, όταν αναφερόμαστε σε κωμοπόλεις για την Τουρκία, εννοούμε αστικά συμπλέγματα που μπορεί να αριθμούν μέχρι και 200.000 ανθρώπους.
Η Κωνσταντινούπολη, όπως θα περίμενε κάποιος, αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη, αριθμώντας 15.029.231 άτομα που διαβιούν σε αυτή. Η Ιστανμπούλ κρατάει το 18,6% του συνολικού πληθυσμού, παραμένοντας και σήμερα πόλη επίκεντρο για την περιοχή. Ακολουθεί η πρωτεύουσα Άγκυρα με 5.445.026 κατοίκους και τρίτη η Σμύρνη με 4.279.677. Αμέσως επόμενη η Μπούρσα με 2.936.803 και η Αττάλεια με 2.364.396 κατοίκους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολωνία: Η Γερουσία ενέκρινε το σχέδιο νόμου για το Ολοκαύτωμα
 Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 03:21
Η Γερουσία της Πολωνίας ενέκρινε –με 57 ψήφους υπέρ έναντι 23 κατά– σε ψηφοφορία της τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη χωρίς καμιά τροποποίηση το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου το οποίο αποσκοπεί να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, αλλά οδήγησε το Ισραήλ να κατηγορήσει τη Βαρσοβία ότι αποπειράται να «ξαναγράψει την ιστορία» κι ότι «αρνείται το Ολοκαύτωμα» και τις ΗΠΑ να απευθύνουν προειδοποίηση σε ασυνήθιστα αυστηρό τόνο προς τη συντηρητική πολωνική κυβέρνηση.
Για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος, απομένει μόνο να υπογραφτεί από τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.
Το σχέδιο νόμου μετατρέπει τη χρήση της φράσης «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου» από Πολωνούς αλλά και ξένους σε ποινικό αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών, όπως επίσης και κάθε δημόσια εκφορά της άποψης ότι «το πολωνικό έθνος ή το πολωνικό κράτος» είχαν ρόλο συνεργών των ναζί στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο κατεχόμενο πολωνικό έδαφος στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, ποινικοποιεί την άρνηση του ρόλου της Ουκρανίας στη σφαγή των Πολωνών που διαπράχθηκε το διάστημα 1943-1944 στο Βόλιν.

Την Τετάρτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέστησε σαφές σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι αυτός ο νόμος θα έχει συνέπειες. Προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «επιπτώσεις» για τα «συμφέροντα και τις στρατηγικές σχέσεις της Πολωνίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών με τις ΗΠΑ και με το Ισραήλ», με μια ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα κι υπογράφεται από την εκπρόσωπο του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ.
Κάλεσε τη Βαρσοβία «να επανεξετάσει» τη θέση της όσον αφορά το κείμενο αυτό.

Μετά την ψήφιση του νόμου από την πολωνική κάτω Βουλή την Παρασκευή, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε ότι η Βαρσοβία προσπαθεί να «ξαναγράψει την ιστορία» τονίζοντας πως «κανένας δεν μπορεί να αρνείται το Ολοκαύτωμα», ενώ το υπουργείο Εξωτερικών απαίτησε να τροποποιηθεί το νομοσχέδιο και κάλεσε τον επιτετραμμένο της πολωνικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ για να του επιδώσει διαμαρτυρία.
Ο πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης Πάτρικ Γιάκι υποστήριξε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Γερουσία ότι η βίαιη αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης εν μέρει οφείλεται σε εσωτερικά πολιτικά προβλήματα στο Ισραήλ.
Την Τετάρτη η Κνέσετ, η ισραηλινή Βουλή, ενέκρινε με 61 ψήφους στις 120 ένα σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει ότι θα επιβάλλεται ποινή πέντε ετών φυλάκισης σε όποιον «μειώνει ή αρνείται τον ρόλο εκείνων που βοήθησαν τους ναζί στα εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον των Εβραίων». Ο Ιτζίκ Σμούλι (Σιωνιστική Ένωση), εκ των εισηγητών του κειμένου, κατέστησε σαφές ότι κατέθεσε το νομοσχέδιο σε αντίδραση για το πολωνικό νομοσχέδιο.

Στη Βαρσοβία περίπου εκατό καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, ανάμεσά τους η σκηνοθέτις Ανιέσκα Χόλαντ, ο πρώην πρόεδρος Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι υπέγραψαν μια ανοικτή επιστολή με την οποία απηύθυναν έκκληση να αλλάξει το νομοσχέδιο και να απαλειφθεί η ποινικοποίηση των εκφράσεων που μπορεί να προσβάλλουν την Πολωνία.
Μια ομάδα πολωνοεβραίων εξάλλου έδωσε στη δημοσιότητα μια δική της ανοικτή επιστολή, στην οποία προειδοποιεί ότι το σχέδιο νόμου ενδέχεται να σημάνει την ποινική δίωξη «όσων λένε την αλήθεια για τους καταδότες και τους πολωνούς πολίτες που δολοφόνησαν εβραίους γείτονές τους», ενώ υπογραμμίζει πως «όχι μόνο περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης» αλλά «οδηγεί στην παραχάραξη της ιστορίας».

Η κατεχόμενη Πολωνία υπήρξε η μόνη χώρα όπου οι ναζί είχαν ορίσει με διάταγμα πως η χορήγηση οποιουδήποτε είδους βοήθειας στους Εβραίους επέσυρε τη θανατική ποινή.
Κατά τον ιστότοπο του ιδρύματος Γιαντ Βασέμ για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, 6.700 Πολωνοί έχουν τιμηθεί ως «Δίκαιοι μεταξύ των Εθνών» διότι βοήθησαν τους Εβραίους επί ναζιστικής κατοχής.
Υπολογίζεται ότι έξι εκατομμύρια Πολωνοί, ανάμεσά τους τρία εκατομμύρια Εβραίοι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ ΠΠ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Ο Νετανιάχου επεμεινε στην κατοχη στη συνομιλια του με  τον Γερμανό ΥΠΕΞ Γκάμπριελ
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, 18:58
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, διέκοψε και διόρθωσε δημοσίως τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σχετικά με τη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης αναφορικά με τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού Κράτους, που θα συνυπήρχε με εκείνο του Ισραήλ.
«Γνωρίζετε ότι η Γερμανία είναι πολύ θετικά διακείμενη στη λύση των δύο Κρατών», δήλωσε ο Γκάμπριελ παρουσία του Νετανιάχου. «Με πολλή ικανοποίηση άκουσα ότι η ισραηλινή κυβέρνηση, επίσης, τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο Κρατών», με εγγυημένα σύνορα για το Ισραήλ, συμπλήρωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Γερμανός ΥΠΕΞ, μετά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο άνδρες.
«Όχι», τον διέκοψε ο Νετανιάχου. «Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχουμε τον έλεγχο της ασφάλειας στο δυτικό τμήμα του Ιορδάνη, πιστεύω ότι αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση».
«Να ορίζουμε αυτό ως ένα Κράτος όταν εμείς έχουμε τον έλεγχο της ασφάλειας; Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα και προτιμώ να μην συζητήσω για "ταμπέλες" αλλά για την ουσία», συμπλήρωσε.
Με τον έλεγχο «του δυτικού τμήματος του Ιορδάνη» ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εννοεί ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πρέπει να συνεχίσουν να είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια στη Δυτική Όχθη.
Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συναντήθηκε επίσης σήμερα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κανέλλη ρε αποκαλεί φασίστες όσους συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια ενώ η ίδια στο ίδιο πάνελ με τον φασίστα τον χρυσαυγιτη Μπαλτακο τον Σαμαρα τον Πρετεντερη τον Αλευρα και τον Λυκουρεζο και δηλώνει κομμουνίστρια και από κάτω τα πρόβατα χειροκροτούν. Μπεεεεεεε
Τι ζούμε ρέέεεεε
Σχολιο.- Δεν είναι τυχαίο που παραμονή του συλλαλητηρίου εβαλαν τον Κουτσουμπα και την Κανέλλη να δηλώσουν δημόσια ότι είναι κατά των συλλαλητηριων και να προτρέπουν τον κόσμο να μην βγει στο δρόμο
Σχολιο.- Το παπαγαλάκι ο Χατζηνικολάου φοβεριζει τον κόσμο από το πρωί. ...
Σχολιο.- Ποιά κομματική γραμμή? Εχουν κομματική γραμμή? Το σχέδιο για αναγνώριση των Σκοπίων σαν Μακεδονια ειναι σχέδιο του ΝΑΤΟ για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να παγιδεύσουν οι Αμερικάνοι οικονομικά την Ρωσσία σε οτι αφορα Ρωσικες επενδυσεις στα Βαλ΄κανια (Φυσικο Αέριο και Πετρέλαιο).Το ομολογούν ανοιχτα οι ίδιοι οι Σκοπιανοί στο πρακτορειο ειδησεων των Σκοπιων σήμερα
Το ΚΚΕ με τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ είναι? Στην ουσια ναί. Με τις πράξεις τους αυτό αποδεινύουν άσχετα αν βρίζουν το ΝΑΤΟ !!!!
Σχολιο.- Αυτό θα πει κομμουνίστρια φίλε, ο κουτσομπα μας είπε, αν φύγουμε από το ευρώ δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τυχαίο ότι ΜΜΕ και "αντιεξουσιαστές" τρομοκρατούν την προσέλευση
του Ελληνικού Λαού;
Ξεμασκαρεύεται η "κόκκινη προβιά" της gladio...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστεύει κανείς ότι οι αμερικανολακέδες Κοτζιάς-Δημητρώφ & Τσίπρας-Ζάεφ ψάχνουν λύση για το όνομα της ΠΓΔΜ; Πρόσχημα για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ψάχνουν. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πολέμου κατά της Ρωσίας, η πίσω (Βαλκανική) αυλή πρέπει να είναι ασφαλής, δηλαδή ελεγχόμενη 100% από το ΝΑΤΟ. Οι συζητήσεις τους αφορούν το πώς θα αρθεί το ελληνικό βέτο χωρίς να προκαλέσουν εξέγερση των δύο λαών. Τα συλλαλητήρια κατά της "λύσης" αντικειμενικά στρέφονται κατά της ΝΑΤΟποίησης της βαλκανικής και υπέρ της ειρήνης στην ανατολική Ευρώπη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εθνικισμός κακό, πατριωτισμός καλό. Το "ενάντια στον ελληνικό φασισμό και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό" το ξέχασε ο σύντροφος Οκουγιάν όταν το κόμμα του το ΚΚΤουρκιας στήριζε και με τα δυο χέρια την εισβολή στην Κύπρο, όπως και τους εράνους που οργάνωσε η Επαναστατική Συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων(DISK), που μάζεψε 3.400.000 λίρες για να ενισχύσουν την εισβολή. Καλό θα ήταν να άφηνε τις μαλακίες για τα ποτάμια και τις λίμνες και να μας έγραφε τι λέει το κόμμα του για την ΑΟΖ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκλητικό κρεσέντο από τον Σκοπιανό ΥΠΕΚ παρουσία Νίμιτς
Ντιμιτρόφ: Μόνο οι Έλληνες αρνούνται ότι είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα
01/02/2018 - 15:36
Ξαναλέει Μακεδονία τα Σκόπια ο Νίμιτς και καρφώνει την κυβέρνηση Τσίπρα: Δεν έχω ακούσει τίποτα από την ελληνική πλευρά που να αρνείται την ταυτότητα των ανθρώπων στη Μακεδονία
Σε μία άκρως προκλητική δήλωση περί δικαιώματος των Σκοπιανών να ονομάζονται  Μακεδόνες και να μιλούν τη "μακεδονική γλώσσα" ως μέρος μίας ομάδας σλαβικών γλωσσών, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικόλα Ντιμιτρόφ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.
«Κατανοούμε ότι κάποιοι πολίτες στην Ελλάδα αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, αλλά οι Έλληνες γείτονές μας και κανείς άλλος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα μπορούν να αρνούνται το δικαίωμά μας να είμαστε Μακεδόνες και να μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα, ως μέρος μίας σλαβικής ομάδας γλωσσών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός υπουργός.
«Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως για αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του ο ειδικός διαμεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι υπάρχει θέληση για λύση και από τις δύο πλευρές
«Είχαμε ελπίδες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για τον έναν ή το άλλον λόγο δεν προχώρησε το ζήτημα. Τώρα έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας. Και στις δύο χώρες υπάρχουν ηγεσίες που ειλικρινά θέλουν συμφωνία, αλλά υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι που τώρα είναι η ώρα για να βρούμε λύση», τόνισε ο κ.Νίμιτς.
Ερωτηθείς αν εκτός από το όνομα οι προτάσεις του περιλαμβάνουν και αλλαγή ταυτότητας, ο ειδικός διαμεσολαβητής, απάντησε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει ακούσει κάτι από την ελληνική κυβέρνηση που να αρνείται την ταυτότητα των ανθρώπων στη Μακεδονία».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από πρόταση Κρητικών, και ο Γιώργος Κασιμάτης ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα
01/02/2018
Ύστερα από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Κρήτης για το Συλλαλητήριο ο Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης θα είναι ομιλητής μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη.
Η συντονιστική της Κρήτης είχε κάνει δημόσια την πρόταση, την Δευτέρα. Ομιλητής επίσης θα είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τις δηλώσεις Μπουτάρη:
{{{To 2009 η ομάδα Terminal 119 έστειλε στο Γερμανικό περιοδικό Konkret και κατόπιν στο Cafemorgenland, επιστολή στην οποία στρέφεται εναντίον του δημοσιογράφου και συγγραφέα (με αντιδικτατορική δράση στην Ελλάδα), Eberhad Rondholz.
Αφορμή αποτέλεσε η ιστορικά τεκμηριωμένη θέση του ότι »η Ελλάδα ανήκε στις λίγες κατακτημένες από τους Γερμανούς χώρες, στίς οποίες οι Εβραίοι σχεδόν παντού μπορούσαν να υπολογίσουν σε βοήθεια και προστασία»}}}}
AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Ρένα Μόλχο (Σεπτέμβριος / 2009)
Προς τη συντακτική επιτροπή του Terminal 119 και του περιοδικού Konkret στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο συγγραφέας Eberhad Rondholz οι Ελληνες αυτοί βοήθησαν πρόθυμα τους Εβραίους που διασώθηκαν,
- είτε επώνυμοι ήταν όπως ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός που έκανε γενναίες δηλώσεις κατά των Γερμανών και ψεύτικες βαπτίσεις Εβραίων,
- ή ο τότε διευθυντής της Αστυνομίας Αθηνών Α.Εβερτ που τους προμήθευσε πάμπολλες πλαστές ταυτότητες,
- είτε ιδιώτες που έκρυψαν εβραίους συμπολίτες τους στα σπίτια τους ή στα χωριά τους με κίνδυνο της ζωής τους,
- ή μέλη της Αντίστασης που φυγάδεψαν άτομα στη Μ.Ανατολή ή στα κέντρα αντίστασης στο βουνό.
Ολοι αυτοί οι Ελληνες, όσοι και αν ήταν, υπήρξαν πολύ πιο τολμηροί και πιο αλληλέγγυοι από άλλους Ευρωπαίους ή Βαλκάνιους Χριστιανούς, πολλοί από τους οποίους είτε κατέδιδαν κατά κόρον Εβραίους όπως οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί ή δημιούργησαν και διηύθυναν τα στρατόπεδα εξοντώσεως όπου εκτελούσαν οι ίδιοι τους Εβραίους τους όπως π.χ.στις βαλτικές χώρες, την Κροατία, την Ρουμανία κ.ά. "
Σχολιο.-    * Η Δρ Ρένα Μόλχο δίδαξε Ιστορία του Ελληνικού Εβραϊσµού στο Πάντειο πανεπιστήµιο. Για το έργο της Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης 1856-1919: Μια ιδιαίτερη κοινότητα, που εκδόθηκε από το Θεµέλιο το 2001, έλαβε το Βραβείο Ακαδηµίας Αθηνών (2000). Το βιβλίο αυτό µεταφράστηκε πρόσφατα στα τουρκικά. Για τη συµβολή της στον γαλλικό πολιτισµό έλαβε το παράσηµο της τάξεως των Palmes academiques τον Δεκέµβριο του 2010. Η Ρένα Μόλχο έχει διεξαγάγει 57 συνεντεύξεις µε Έλληνες Εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώµατος για το Shoah Visual History Foundation και έχει διευθύνει το ηλεκτρονικό πρόγραµµα συνεντεύξεων της Centropa στην Ελλάδα. Έχει οργανώσει και έχει συµµετάσχει σε συνέδρια και έχει δηµοσιεύσει πάνω από 60 µελέτες σε διεθνή και ελληνικά επιστηµονικά περιοδικά και εγκυκλοπαίδειες πάνω σε θέµατα του ελληνικού εβραϊσµού. Το δεύτερο βιβλίο της µε τίτλο Salonica and Istanbul: Social, Political and Cultural Aspects of Jewish Life, εκδόθηκε από τις εκδόσεις Isis, στην Κωνσταντινούπολη, το 2005. Σε συνεργασία µε την καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Βίλµα Χαστάογλου-Μαρτινίδη, έγραψε τον τουριστικό οδηγό µε τίτλο Jewish Sites in Thessaloniki: Brief History and Guide (Lycabettus Press, 2009) ή Ιστορία και αξιοθέατα των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη (Εκδόσεις Λυκαβηττός, 2010). Το τελευταίο της βιβλίο, The Memoirs of Doctor Meir Yoel, έχει εκδοθεί στην Τουρκία από τις εκδόσεις Isis.
Σχολιο.- τι δηλωσεις εκανε ο μπουταρης ?   Ότι αδιαφόρησαν όλοι κι ότι οι εβραίοι δε βοηθήθηκαν από κανέναν έλληνα κατά την ναζιστική κατοχή. Η ίδια δηλαδή αντίληψη που προωθείται και από τους Terminal και στην οποία τους απαντά η Ρένα Μόλχο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Άθλιοι λασπολογοι η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν πάντα το "επάγγελμα"σας."Δημοσιογράφοι"της πιο χυδαίας προπαγάνδας παπαγαλάκια συμφερόντων και μαφιόζων.Που το είδατε ρε ΑΛΗΤΕΣ ότι καλώ σε αιματοκυλισμα την Κυριακή;Που διαβάσατε ρε κατευθυνόμενες αμοιβάδες ότι απειλω τον κόσμο που θα κατέβει στο συλλαλητήριο; Όλοι εσείς που κάνετε αβάντα στον κάθε νεοναζί τραμπούκο που με την κάλυψη των ματ θα μπορούσαν να έχουν κάψει κόσμο στην Θεσσαλονίκη; Ποιοί είναι αυτοί που έχουν χύσει αίμα τόσο καιρό ο Ρουβικωνας η οι φασίστες;Η δεν έχετε την στοιχειώδη εξυπνάδα και αντίληψη να καταλάβετε τι έγραψα η είστε κοινοί προβοκάτορες.Πονταρω στο δεύτερο.Εγω πάντως θα ασκήσω το δικαίωμα μου την Κυριακή στο να αμυνθώ στον οποιοδήποτε ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ όπως έκαναν στην Θεσσαλονίκη.
Και όσον αφορά όλους αυτούς που απειλούν ένα θα πω.Μετα την Κυριακή υπάρχει η Δευτέρα.Και επειδή είμαι και από την βόρεια Ελλάδα και ξέρω λίγη ιστορία θα πω το εξής στα ανώνυμα φασισταρια που στέλνουν μηνυματακια.Αν δεν ήταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ θα μιλαγατε όλοι βουλγάρικα τώρα.Δοσιλογοι γερμανοτσολιάδες στις τρύπες σας''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρα, καλύτερα να πάρουν το όνομα οι Σκοπιανοί και αύριο να ζητάνε να πάρουν και την "Μακεδονία του Αιγαίου" ; Η' να απαιτούν από εμάς τους Έλληνες να παύσουμε να χρησιμοποιούμε τη λέξη "Μακεδονία" ή παράγωγά της και να μην θέτουμε στα προϊόντα μας τέτοιες σημάνσεις τόπου προέλευσης ; Θα ήταν κι αυτό ευχάριστο ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενέθλια στη φυλακή. Τα γενέθλια της Ahed Tamimi, του κοριτσιού που χαστούκισε τους ισραηλινούς στρατιώτες ενώ αυτοί έχουν πυροβολήσει, φυλακίσει, βασανίσει, αποκλείσει και κλέψει τη γη, τη δική της, της οικογένειάς της και του λαού της, κατά παράβαση κάθε διεθνούς νόμου, σύμβασης της Γενεύης ή ψηφίσματος του ΟΗΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αντιμέτωποι με τη γενίκευση της «ευελιξίας» και την απειλή μαζικών απολύσεων
Το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Παίδων «Αγία Σοφία» δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια. Είναι το μοναδικό τέτοιο τμήμα που υπάρχει στη χώρα το οποίο απευθύνεται σε παιδιά. Από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα εκπαιδεύτηκαν και υπηρετούν δύο επικουρικοί γιατροί και η διευθύντρια. Και οι δύο επικουρικοί γιατροί πρόκειται να απολυθούν το Μάρτη. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Ευαγγελισμού» υπηρετούν μόλις δύο μόνιμοι και επτά επικουρικοί, οι οποίοι πρόκειται να απολυθούν το επόμενο διάστημα...
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προπαγανδίζει τη «σταθεροποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας», στα παραπάνω παραδείγματα, τα οποία μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν, αποτυπώνονται οι τραγικές συνέπειες που έχει η πολιτική της διαρκούς επέκτασης των ελαστικών μορφών απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία, τόσο για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σ' αυτά, όσο και για την υγεία του λαού.
Είναι η πολιτική που ακολουθεί στην Υγεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα βήματα των προκατόχων της, η οποία μαζί με την εμπορευματοποίηση έχει ως συστατικό στοιχείο τον περιβόητο «εξορθολογισμό», την ολοένα και μεγαλύτερη απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το «κόστος» της δημόσιας Υγείας.
Στρατηγική του κεφαλαίου με τραγικές συνέπειες για εργαζόμενους και ασθενείς
Σήμερα οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης αποτελούν περίπου το 20-25% του συνόλου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Αξίωση του ΣΕΒ μάλιστα είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει στο 33% του συνόλου των εργαζομένων.
Ο αριθμός των επικουρικών γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι 2.100. Από αυτούς σχεδόν το 1/3 κινδυνεύει με απόλυση πριν καν λήξει η θητεία τους (στις 31/12/18), μόλις δημοσιευτεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει μη νόμιμη την παράταση των συμβάσεων που δόθηκε το καλοκαίρι. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς τους γιατρούς παραμένουν απλήρωτοι για το μήνα Δεκέμβρη, δουλεύουν αμέτρητες ώρες, κάνουν μέχρι και 10 εφημερίες το μήνα.
Περίπου 1.000 είναι οι επικουρικοί από το λοιπό προσωπικό (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και άλλο υποστηρικτικό προσωπικό).
Πρόκειται για εργαζόμενους που δεν πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, έχουν μειωμένα δικαιώματα και διαρκώς κρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους.
Κι ενώ η κυβέρνηση ομολογεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης καλύπτουν ένα μικρό μέρος των πολύ μεγαλύτερων πάγιων και μόνιμων αναγκών που υπάρχουν, αντί να προκηρύξει μαζικά θέσεις μόνιμου προσωπικού πλήρους κι αποκλειστικής απασχόλησης επεκτείνει την πανσπερμία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων,επιβεβαιώνοντας ότι η δουλειά - λάστιχο και τα λειψά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αποτελούν συστατικό στοιχείο της «δίκαιης ανάπτυξής» τους.
Η συνηθισμένη «καραμέλα» που αναμασούν τα κυβερνητικά στελέχη είναι οι περιορισμοί που θέτουν τα μνημόνια - που ψήφισαν - στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση επιχειρεί να «κουκουλώσει» το γεγονός ότι, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εφαρμόζει τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ για παραπέρα χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας και τη γιγάντωση της ελαστικής απασχόλησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε και το πολυνομοσχέδιο που έφερε πρόσφατα στη Βουλή, όπου συμπεριλαμβάνεται τροπολογία που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Συνέπεια όλης αυτής της «ευελιξίας» και της διαρκούς ανακύκλωσης του προσωπικού είναι ότι πάνε στράφι η πολύτιμη επιστημονική πείρα και ωρίμανση, το εργατικό δυναμικό απαξιώνεται, οι παρεχόμενες υπηρεσίες υποβαθμίζονται και σταδιακά υλοποιείται ο βασικός στόχος του αστικού κράτους για αποδέσμευση της μισθοδοσίας του προσωπικού από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη σταδιακή και τάχιστη μετατροπή των νοσοκομείων σε αμιγείς επιχειρήσεις, ώστε από το 2020 και μετά - σε εναρμόνιση με τους στόχους της ΕΕ - τα νοσοκομεία να είναι αυτοχρηματοδοτούμενα, με την ελάχιστη δυνατότητα επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης, η κυβέρνηση κάνει λόγο για προσλήψεις που θα γίνουν, οι οποίες όχι μόνο δεν καλύπτουν τις κενές οργανικές θέσεις, αλλά απέχουν έτη φωτός από τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό ώστε να αναπτυχθεί πλήρως το δημόσιο σύστημα Υγείας και ο λαός να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

«Ολοι εμείς, οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μόνο "επικουρικό" ρόλο δεν έχουμε στο σύστημα Υγείας. Αντίθετα καλύπτουμε πραγματικές, τακτικές και επιτακτικές ανάγκες του ΕΣΥ, την ίδια στιγμή που το μόνιμο προσωπικό μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, οι κενές οργανικές θέσεις είναι χιλιάδες (μόνο στον ιατρικό κλάδο είναι περίπου 6.000, δηλαδή υπερδιπλάσιες από το συνολικό άθροισμα των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών και όσων είναι στη λίστα) και οι λίγες προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού ούτε καν καλύπτουν τις συνταξιοδοτήσεις - αποχωρήσεις. Η αλήθεια είναι ότι θέλουν ένα εύκολα χειραγωγήσιμο και αναλώσιμο δυναμικό που θα "καλύπτει τις τρύπες" χωρίς πολλές απαιτήσεις για εξέλιξη κι άλλα δικαιώματα...».
Τα παραπάνω αναφέρουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ του Νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου», οι οποίοι πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησαν συνέλευση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με πρώτο και κύριο το αβέβαιο εργασιακό μέλλον λόγω του καθεστώτος ανακύκλωσης της ανεργίας που αντιπροσωπεύουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με κάθε τους μορφή, οι οποίες έχουν κατακλύσει τα νοσοκομεία.
Αποτέλεσμα αυτής της συνέλευσης είναι η συγκρότηση 7μελούς Επιτροπής Επικουρικών Εργαζομένων και Εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ, με σκοπό τη συσπείρωση και το συντονισμό με τους εργαζόμενους των άλλων νοσοκομείων. Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους των άλλων νοσοκομείων σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και σε συγκρότηση αντίστοιχων επιτροπών.



Απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείαςέκαναν χτες το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.
«Καμία απόλυση επικουρικού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους». Το πανό που ανάρτησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στην είσοδο του υπουργείου, συνόψισε τα αιτήματα της απεργιακής της κινητοποίησης.
«Τέρμα πια στην κοροϊδία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία» απαίτησαν οι εργαζόμενοι, ενώ κατήγγειλαν τις εργασιακές σχέσεις που έχουν κάνει «γαλέρες» τα δημόσια νοσοκομεία.
Με τρίωρη στάση εργασίας συμμετείχε στην κινητοποίηση το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ με το πανό και τα συνθήματά του ανέδειξε συνολικά το πρόβλημα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία, που πέρα από το επικουρικό προσωπικό, περιλαμβάνει επίσης μια ολόκληρη βεντάλια «ευέλικτων» μορφών απασχόλησης.
Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και επικουρικών γιατρών συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Ανδ. Ξανθό, ο οποίος δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα αιτήματά τους. Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι με την επικείμενη δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκατοντάδες επικουρικοί (γύρω στους 600) οι συμβάσεις των οποίων έχουν παραταθεί, θα δουν να ανοίγει μπροστά τους η πόρτα της ανεργίας.
Στο αίτημα για προκήρυξη ισάριθμων και αντίστοιχων θέσεων με αυτές στις οποίες υπηρετούν σήμερα 2.800 επικουρικοί γιατροί, έτσι ώστε ούτε οι γιατροί να βρεθούν στην ανεργία ούτε τα νοσοκομεία να βρεθούν αντιμέτωπα με ακόμα πιο μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ο υπουργός απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει το μνημόνιο... που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.
Στην πραγματικότητα, υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, επεκτείνει πολύμορφα την ελαστική εργασία και στο χώρο της Υγείας, τις συμβάσεις με ημερομηνία λήξης και την ανακύκλωση εργαζομένων και ανέργων.
Ο υπουργός Υγείας, που τους προηγούμενους μήνες κατηγορούσε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και την Ομοσπονδία τους ότι... «κινδυνολογούν», τώρα τους κούνησε ξανά το δάχτυλο γιατί μιλάνε για απολύσεις και όχι για «συμβάσεις που λήγουν», εξέλιξη την οποία μάλιστα επιχείρησε να παρουσιάσει ως «ευκαιρία» για έναν μικρό αριθμό από το σύνολο των ανέργων που θα διεκδικήσει μια προσωρινή θέση εργασίας με ημερομηνία λήξης, πριν επιστρέψει στην ανεργία...