Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Παρασκευη 2 Φεβρουαριου 2018




Απίστευτη δήλωση Μ.Νίμιτς από τα Σκόπια για Τσίπρα και Κοτζιά: «Συμφωνούν ότι έχετε μακεδονική ταυτότητα»!
1/2/2018
«Βόμβα» έριξε από τα Σκόπια κατά της κυβέρνησης Τσίπρα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μ.Νίμιτς δηλώνοντας ότι"Η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με την μακεδονική ταυτότητα του λαού των Σκοπίων"!
«Δεν έχω ακούσει τίποτε από την ελληνική πλευρά, που θα σήμαινε την άρνηση της ταυτότητας του λαού εδώ» είπε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ μετά τη συνάντηση με τον Νικολά Ντιμιτρόφ.
«Από τότε που θέσατε το θέμα της ταυτότητας, δεν έχω ακούσει τίποτε από την ελληνική πλευρά, που θα σήμαινε την άρνηση της ταυτότητας του λαού εδώ, και πιστεύω ότι η λύση είναι τόσο συνεπής που διατηρεί και ακόμη ενισχύει την ταυτότητα του "Μακεδόνα". Είμαι πολύ αισιόδοξος. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν διαφορές στις στάσεις των δύο χωρών στις θέσεις, αλλά στην Αθήνα δεν άκουσα άρνηση, άρνηση της ταυτότητας».
Συγκεκριμένα ερωτηθείς, εάν οι προτάσεις του, εκτός του ονόματος, αφορούν και το θέμα της εθνικής ταυτότητας των πολιτών της ΠΓΔΜ, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ανέφερε ότι δεν είναι θέμα των Ηνωμένων Εθνών το ζήτημα αυτό και συμπλήρωσε ότι στις συναντήσεις που είχε με την ελληνική πλευρά, δεν έχει ακούσει κάτι που θα σήμαινε άρνηση της ταυτότητας του λαού της ΠΓΔΜ.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος έχει αποκτήσει δυναμική και πως έχει διαμορφωθεί μία θετική συγκυρία, που πρέπει να αξιοποιηθεί.
Ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και προσέθεσε πως ήρθε πλέον ο καιρός να κλείσει οριστικά αυτό το θέμα.
Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα της παρούσας φάσης των διαπραγματεύσεων, ανέφερε πως «είναι θέμα μερικών εβδομάδων, ή λίγων μηνών και πρέπει να κινηθούμε εμπρός, καθώς στις δύο χώρες υπάρχουν αποφασιστικές κυβερνήσεις, που θέλουν να βρεθεί λύση».
Αν δεν υπάρξει άμεση διάψευση από την Αθήνα, αυτό σημαίνει αποδοχή της δήλωσης Νίμιτς με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ακόμα και νομιμοποίησής της...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανιστάν: Αποκεφαλισμός γυναίκας που πήγε για ψώνια χωρίς τον άντρα της

31/1/2018
Μια γυναίκα στο Αφγανιστάν αποκεφαλίστηκε γιατί πήγε για ψώνια στην πόλη χωρίς τον σύζυγό της. Η 30χρονη αποκεφαλίστηκε στην επαρχία Σαρ-έ Πολ, στο βόρειο Αφγανιστάν.
Οι φυλες των καθυστερημενων μουσουλμανων εκτέλεσαν την γυναίκα με την κατηγορία της «απιστίας», όπως αναφέρει ο τύπος στη Μέση Ανατολή, επικαλούμενος εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
Οι φυλες των καθυστερημενων μουσουλμανων έχουν επιβάλει σκληρές πολιτικές διακρίσεων κατά των γυναικών, όπου – μεταξύ άλλων – τις απαγορεύουν να μιλούν δυνατά σε δημόσιους χώρους και να εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης. Οι τιμωρίες για τις παραβάσεις ποικίλουν, από το δημόσιο μαστίγωμα μέχρι εκτελέσεις σε γήπεδα ποδοσφαίρου.
Όπως αναφέρει ο Independent,  ο επαρχιακός εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Σαρ-έ Πολ, Zabiullah Amani, μιλώντας στο εθνικό δίκτυο Tolo News, είπε πως ο σύζυγός του θύματος είναι στο Ιράν και οι δυό τους δεν έχουν παιδιά.
 Δεν έχει υπάρξει καμία σύλληψη για την υπόθεση και οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ξένοι αρχαιολογοι υπερασπίζονται τη Μακεδονία και οι Έλληνες πολιτικοί την ξεπουλάνε στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΊΑ!!!
Eπιστολή -Ντοκουμέντο του Στέφεν Μίλλερ για την Μακεδονία στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ομπάμα - Δημοσιεύθηκε στο επίσημο περιοδικό του Αρχαιολογικού Ινστιντούτου Αμερικής, από τα σημαντικότερα περιοδικά του κόσμου στον τομέα της Αρχαιολογίας
1/2/2018
Μοιάζει με σκηνή από κινηματογραφική ταινία, αλλά είναι πραγματικός εφιάλτης:
το Κυβερνητικό Μέγαρο των Σφετεριστών της Μακεδονίας μας, ντυμένο με ...;«παρελθόν»
   Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ,  με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine», ξεσκεπάζει τους σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»!
    Ειδικότερα, ο διάσημος Καθηγητής, με αφορμή προκλητικό άρθρο του Δημοσιογράφου Matthew Brunwasser για τα Σκόπια, υπό τον τίτλο «Letter From Macedonia: Owning Alexander», που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο τεύχος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του καταξιωμένου αμερικανικού περιοδικού «Archaeology», ανατρέπει με γραπτή επιστολή του το «θεμελιώδες ιδεολόγημα» των Σκοπίων, τεκμηριώνοντας πως η περιοχή εκείνη ήταν η Παιονία και πως δεν έχουν δικαίωμα άρα οι σημερινοί Σκοπιανοί κάτοικοί της, να αποκαλούν το κράτος τους «Μακεδονία», αλλά ούτε και τους εαυτούς τους «Μακεδόνες», όπως δεν μπορούν να το κάνουν λόγου χάρη και «οι Αιγύπτιοι»!
 ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
ΠΑΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ...;«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!
   Συγκεκριμένα, γράφει κατά λέξη ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής προς τον Εκδότη του Archaeology:
   «Ανοίγοντας σήμερα το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου του περιοδικού Archaeology, ανέτρεξα με ενδιαφέρον στο «Γράμμα από τη Μακεδονία», και διαπίστωσα ότι στην πραγματικότητα ήταν ένα γράμμα από την Παιονία - περιοχή βόρεια του όρους Βαρνούς και του όρους Όρβηλος. Η περιγραφή του Livy για τη δημιουργία της ρωμαϊκής επαρχίας της Μακεδονίας (45.29.7 και 12) κάνει σαφές ότι οι Παίονες ζούσαν βόρεια των εν λόγω βουνών, (τα οποία σήμερα αποτελούν γεωγραφικά τα φυσικά όρια της Ελλάδας) και νότια της Δαρδανίας, που σήμερα βρίσκεται το Κόσοβο.
   Κατά το Στράβωνα (7.τμ.4) είναι ακόμη περισσότερο σαφές να λεχθεί, ότι η Παιονία βρισκόταν βόρεια της Μακεδονίας και η μόνη δίοδος από την μία στην άλλη περιοχή ήταν (και παραμένει σήμερα) η διάβαση μέσω του στενού περάσματος του Αξιού ποταμού (ή Βαρδάρη). Με άλλα λόγια η περιοχή την οποία περιγράφει ο Matthew Brunwasser στο άρθρο του "Owning Alexander", ήταν στην αρχαιότητα η Παιονία.
    Αν και είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι εκείνοι υποτάχτηκαν στον Φίλιππο τον Β΄, πατέρα του Αλεξάνδρου το 359 π.Χ. (Διόδωρος Σικελός 16.4.2), δεν ήταν ποτέ Μακεδόνες και ποτέ δεν έζησαν στη Μακεδονία. Πραγματικά, ο Δημοσθένης (Ολυνθιακός 1.230), μας λέγει ότι είχαν σκλαβωθεί από τον Μακεδόνα Φίλιππο και σαφώς κατά συνέπεια δεν ήταν Μακεδόνες. Ο Ισοκράτης (5.23) σημειώνει τα ίδια. Ομοίως, για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι υποτάχτηκαν από τον Αλέξανδρο, ήταν υπό μακεδονική μεν διοίκηση, συμπεριλαμβανομένης και της Κλεοπάτρας, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος ποτέ δεν ονομαζόταν Μακεδονία (και από όσα γνωρίζω δεν επιζητεί αυτή την ονομασία σήμερα).
 ΠΑΙΟΝΕΣ ΕΣΤΩ, "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΠΟΤΕ!
   Βεβαίως (συνεχίζει ο Καθηγητής), όπως μας λέει ο Θουκυδίδης (2.99), οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει «μία στενή λωρίδα της Παιονίας, που εκτείνεται από το εσωτερικό μέχρι την Πέλλα και τη θάλασσα, κατά μήκος του Αξιού ποταμού. Θα ήταν ίσως κατανοητό εάν οι σημερινοί κάτοικοι της δημοκρατίας των Σκοπίων ονόμαζαν τους εαυτούς τους Παίονες και θεωρούσαν ότι τους ανήκει η περιοχή που περιγράφει ο Θουκυδίδης. Αλλά γιατί, αντίθετα, προσπαθούν οι σημερινοί κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας να ονομάζονται Μακεδόνες  και η περιοχή τους Μακεδονία;
 ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ!
   O κ. Brunwasser, (Σ.55) αναφέρεται στους Ελληνικούς ισχυρισμούς, ότι η στάση αυτή αποτελεί «ένδειξη διεκδικήσεων Ελληνικών εδαφών» και επισημαίνει ότι «η βόρεια περιοχή της Ελλάδας, ονομάζεται επίσης Μακεδονία». Αφήνοντας κατά μέρος ότι αυτή η βόρεια περιοχή της Ελλάδας ονομάζεται συνεχώς Μακεδονία για περισσότερα από 2500 χρόνια, (βλέπε μεταξύ άλλων και Ηρόδοτος 5.17 - 7.128 και αλλού) η πλέον σύγχρονη Ιστορία καταδεικνύει ότι οι Ελληνικές ανησυχίες είναι νόμιμες.
 Ενδεικτικά σημειώνεται ότι Χάρτης που εκτύπωσαν τα Σκόπια το 1992 (Εικόνα 1) δείχνει καθαρά την διεκδίκηση, ότι η Μακεδονία  εκτείνεται από εκεί, μέχρι το όρος Όλυμπος, προς νότον, συγχωνεύοντας έτσι τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και Μακεδονίας σε μία ενότητα.
  Η ίδια διεκδίκηση είναι διακριτή και σε χαρτονόμισμα τράπεζας της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", που δείχνει ως ένα από τα Μνημεία της τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην Ελλάδα (Εικόνα 2). Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα ημερολογίων, χριστουγεννιάτικων καρτών, αυτοκόλλητων για αυτοκίνητα κτλ, με τις ίδιες διεκδικήσεις.
 ΣΕ ΠΟΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΠΗΓΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ;
   Ο κ. Brunwasser έχει επί πλέον αναδείξει συμφωνώντας, (International Herald Tribune 10-1-200 , εργασία του «Μακεδονικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Ερευνών 16:9» που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (16:9), κατά την οποία ένας Μακεδόνας παρουσιάστηκε στον Απόστολο Παύλο, παρακαλώντας τον «Έλα στη Μακεδονία να μας βοηθήσεις». Σε ποίες περιοχές της Μακεδονίας  πήγε ο Απόστολος Παύλος; Πήγε στη Νεάπολη (Καβάλα), στους Φιλίππους, στην Αμφίπολη, στη Απολλωνία, στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια (Πράξεις 16:11-17:10). Όλες αυτές οι περιοχές αποτελούν την ιστορική Μακεδονία και καμία δεν βρίσκεται στην Παιονία. Τι είδους απαίτηση εγείρεται από ένα Ινστιτούτο των Σκοπίων, που αναφέρεται σε περιγραφή της αρχαίας Μακεδονίας και στη σημερινή περιοχή της σημερινής βόρειας Ελλάδας;
 "Η ΜΕΓΑΛΗ ...;ΦΛΩΡΙΔΑ"
   Δεν ξέρω τι θα συμπεραίναμε, εάν ένα μεγάλο νησί κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές των ΗΠΑ άρχιζε να αυτοαποκαλείται Φλώριδα και εμφάνιζε σε χαρτονομίσματά του εικόνες της από το Disney World, ενώ παράλληλα κυκλοφορούσε χάρτες που θα παρουσίαζαν τη "Μεγάλη Φλώριδα"!
 Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΤΕΤΤΙΝΙΟΥΣ,1944
   Σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι είχε στο μυαλό του ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinious, όταν στις 26 Δεκεμβρίου 1944 έγραφε [Πηγή: U.S. State Department, Foreign Relations vol viii,    Washington, D.C., Circular Airgram (868.014/26Dec.1944)]:
  "Το Υπουργείο (Εξωτερικών) σημείωσε με σημαντικό ενδιαφέρον αυξανόμενες προπαγανδιστικές διαδόσεις και ημιεπίσημες δηλώσεις υπέρ μιας αυτόνομης Μακεδονίας, που προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης και από Γιουγκοσλαβικές πηγές παρτιζάνων και άλλων, με την πρόθεση να συμπεριληφθούν και ελληνικές περιοχές στο υπό διαμόρφωση κράτος. Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού «κράτους», Μακεδονικής «πατρίδας» ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει με τη σημερινή της επανεμφάνιση σε μια πιθανή συγκάλυψη επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδας."
 ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ!
   Ο κάτοικος Βουλγαρίας κ. Brunwasser αναφέρει στη συνεχεία (συνεχίζει πάντα στην Επιστολή του ο Καθηγητής), με έκδηλη καταφρόνηση, ότι η Ελλάδα ισχυρίζεται πως ο "Αλέξανδρος Γ΄, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ...;..Έλληνας". Αυτή η στάση με περιπλέκει. Τι "διεκδίκηση" υπάρχει;
    Ο προ-προ-πάππος του Αλεξάνδρου, ο Αλέξανδρος Α΄ είχε πιστοποιηθεί ως Έλληνας στην Ολυμπία και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της ιστορίας:"Συμβαίνει να γνωρίζω ότι [οι πρόγονοι του Αλεξάνδρου] είναι Έλληνες" (Ηρόδοτος 5.22)
    Ο πατέρας του Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος, είχε νικήσει σε διάφορα ιππευτικά αθλήματα στην Ολυμπία και τους Δελφούς (Πλούταρχος, Αλέξανδρος 4.9; Ηθικά 105A), που αποτελούν τα πλέον Ελληνικά από όλα τα Ιερά της αρχαίας Ελλάδας.
 Γραμμένα με ελληνικά γράμματα, 2.300 χρόνια πριν, τα αρχαια μακεδονικα νομισματα, πιστοποιούν αδιαμφισβήτητα την ελληνικότητα των Μακεδόνων και της Μακεδονίας, που με τον Αλέξανδρο τον Α΄ έσωσε στις Πλαταιές την Ελλάδα, με τον Φίλιππο ετοίμασε το όραμα και το στράτευμα και με τον Αλέξανδρο Γ΄ τον Μέγα, πέτυχε την κατάλυση της απέραντης και πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας, στο όνομα όλων των Ελλήνων  δεν ήταν επιτρεπτή η συμμετοχή μη Ελλήνων σε αγώνες. Εάν ο Φίλιππος ήταν Έλληνας, δεν ήταν επίσης και ο γιός του Αλέξανδρος Έλληνας;
 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
   Ο Ευριπίδης, ο οποίος πέθανε και ετάφη στη Μακεδονία (Θουκυδίδης apud Pal. Anth. 7.45; Παυσανίας   1.2.2; Διόδωρος ο Σικελός 13.103), έγραψε το έργο Αρχέλαος, προς τιμή τού προγόνου του Αλεξάνδρου, στη Σλαβική γλώσσα;
   Όταν έγραψε τις Βάκχες, ευρισκόμενος στην Αυλή του Αρχέλαου, δεν το έγραψε στα Ελληνικά, όπως έχει διασωθεί μέχρι τις ημέρες μας;
   Μήπως πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Ευριπίδης ήταν «Μακεδόνας», που έγραφε στα Σλαβικά (σε μια εποχή που αυτή η γλώσσα δεν υπήρχε) και μετά τα έργα του μεταφράστηκαν στα Ελληνικά;

 ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;
   Ποια ήταν η γλώσσα στην οποία ο Αριστοτέλης δίδασκε τον Αλέξανδρο;
   Ποια γλώσσα μετέφερε ο Αλέξανδρος στις εκστρατείες του στην Ανατολή;
   Γιατί έχουμε σήμερα αρχαίες επιγραφές στην Ελληνική, σε πόλεις που ίδρυσε ο Αλέξανδρος, φθάνοντας μέχρι το Αφγανιστάν, και όχι στη Σλαβική;
   Γιατί η Ελληνική επικράτησε παντού στην Αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου, εάν αυτός ήταν πραγματικά όχι Έλληνας αλλά "Μακεδόνας"; (σ.σ. εν. εθνικά "Μακεδόνας")
   Γιατί η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στην Ελληνική και όχι στη Σλαβική;

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΛΑΒΙΚΑ
Στη σελίδα 57 της αποκαλούμενης «Επιστολής από τη Μακεδονία», υπάρχει φωτογραφία
 του συγγραφέα, που στέκεται μπροστά από "μπρούτζινο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη Πριλέπ". Το άγαλμα είναι έκδηλα σύγχρονης κατασκευής, αλλά το ερώτημα είναι εάν Αλέξανδρος θα μπορούσε να διαβάσει την επιγραφή που φέρει στη Σλαβική γλώσσα, κάτω από τα πόδια του. Με την δεδομένη ιστορικά μεταγενέστερη ανάπτυξη της Σλαβικής σε σχέση με την Ελληνική γλώσσα, η απάντηση είναι προφανής.
 "ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ" ΤΟΥ MATTHEW BRUNWASSER
   Παρά το ότι είναι καλοδεχούμενη η αναφορά του κ. Brunwasser σε αρχαιολογικά θέματα της Παιονίας, η εκ μέρους του υιοθέτηση και η προβολή συγχρόνων πολιτικών επιδιώξεων των κατοίκων της ως προς την χρήση της ονομασίας Μακεδονία, δεν είναι μόνο μη καλοδεχούμενη, αλλά αποτελεί παροχή κακών υπηρεσιών προς τους αναγνώστες του περιοδικού Archaeology, οι οποίοι φαντάζομαι ότι ενδιαφέρονται για ιστορικές αλήθειες. Αλλά τότε, η απόφαση εκ μέρους του περιοδικούArchaeology - ενός εντύπου του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ - για την διάδοση αυτής της ιστορικής ανοησίας, αποτελεί εγχείρημα σε βάρος της αξιοπιστίας του.
 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ
   Ας λεχθεί ακόμη μία φορά: Η περιοχή της αρχαίας Παιονίας, ήταν μέρος της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, όπως ήταν επίσης η Έφεσος, η Τύρος, η Παλαιστίνη, η Μέμφις, η Βαβυλώνα, τα Τάξιλαe και δωδεκάδες ακόμη. Όλες αυτές είχαν γίνει «Μακεδονικές» για μία περίοδο, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν ποτέ η «Μακεδονία».
 "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
   Ας μου επιτραπεί να περατώσω αυτή τη επεξήγηση κάνοντας μία πρόταση, για την επίλυση του ερωτήματος της σύγχρονης χρήσεως της ονομασίας «Μακεδονία». Η Ελλάδα πρέπει να προσαρτήσει την Παιονία, όπως έκανε ο Φίλιππος  Β΄ το 359 π.Χ. Αυτό θα φαινόταν αποδεκτό από τους σύγχρονους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, δεδομένου ότι ισχυρίζονται πως είναι Ελληνική, ενστερνιζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας και του πλέον διάσημου τέκνου της. Τότε οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της νέας Ελληνικής περιοχής, θα μπορούσαν να ασχοληθούν να μάθουν, να μιλούν και να γράφουν Ελληνικά, ας ελπίσουμε τόσο καλά, όσο τα ήξερε και ο Μέγας Αλέξανδρος.
 Ειλικρινώς,
 Stephen G. Miller, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Berkley, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Υ.Γ. Για μία πληρέστερη εξέταση αρχαίων αποδείξεων περί της Παιoνίας, βλέπε I. L. Merker, "The Ancient Kingdom of Paionia," Balkan Studies 6 (1965) 35-54

Κοινοποίηση:
C. Brian Rose, President, Archaeological Institute of America
Hillary Rodham Clinton, Secretary of State of the United States of America
Dora Bakoyiannis, Minister of Foreign Affairs of Greece
Antonis Samaras, Minister of Culture of Greece
Olli Rehn, European Commissioner for Enlargement
Erik Meijer, Member, European Parliament »



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν κάτι είναι νόμιμο είναι απαραίτητα και σωστό?
Κάποτε η σκλαβιά ήταν νόμιμη, όπως και η ηρωινη που δινόταν σαν παυσίπονο αλλά υπήρχε η ποτοαπαγόρευση!
Επίσης αν σκοτώσεις έναν άνθρωπο τρως ισόβια, ενώ αν σκοτώσεις χίλιους είσαι ήρωας πολέμου. ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πρέπει λογικά να ζούμε σε δυο διαφορετικούς κόσμους.. δεν μπορώ να το καταλάβω, κατεβάζουν πίνακες από μουσεία, διαπομπεύουν ανθρωπους χωρίς δίκες, εξισώνουν ερωτικό σφύριγμα στο δρόμο με βιασμό, ποινικοποιούν τους πελάτες της πορνείας κόντρα στα αίτηματα των πορνών, ονομάζουν τις τρανς πιθανούς βιαστές γυναικών, λογοκρίνουν Μιλο Μανάρα, κράζουν αστρονομο που φόρεσε πουκάμισο με μπικινιφορούσες γυναίκες, ταυτίζουν την αναπάρασταση βιασμού στο game of thrones με προώθηση και ξέπλυμα του βιασμού, ονομάζουν αντι-φεμινιστικό εναν ορισμό του queer που δεν βασίζεται στο σεξουαλικό προσανατολισμό -- αλλά στην ψυχολογική υπερβάση της ντροπής που φέρνει η εξαθλίωση και της εξαθλίωσης που φέρνει η ντροπή.
εχουν λεφτά, θεσεις στα πανεπιστημια, προβολή στα μίντια, καριερες στα καλλιτεχνικά ιδρύματα,
καριέρες και στον πολιτικό ακτιβισμό.
ειναι οι ηγεμονικές φεμινιστρίες με επιρροή στις σύγχρονες κυβερνήσεις και θινκ τακ της αγγλίας, γαλλίας, σουηδίας,,
τα εξηγουσα αυτα σε δημοσιογράφα -- αριστερή, συμπαθής και αρτι -- σε τοίχο ''αριστερού'' σχολιαστή.
έφαγα μπλοκ από τον ένα -- αφού ελαβα απάντηση από την αριστερή δημοσιογραφα -- ''μα που τα είδατε ολα αυτά''
στον ιδιο τοίχο μια αλλη ελληνιδα του εξωτερικού -- που βγαίνει στα bbc να πει την αποψάρα της για ολα -- έλεγε ότι το καμάκι ειναι προσβλητικό για όλες μας τις γυναίκες.
(λες και τις ρώτησε ολες και το μάθε, ολες ομως, έκανε διάλειμμα για λίγο από το bbc, παράτησε τη χλίδα και πήρε τους δρόμους να μάθει)
απορώ ρε γαμώτο, είναι ανθρωποι που ταξιδεύουν, που συναγελάζονται με καλλιτέχνες, που πάνε σε ραδιοφωνα, που συμμετεχουν σε επιτροπές, που έχουν καλή σχεση με τα μιντια, τους επιφανείς, τον πολιτισμό και τα ινστιτούτα.
πώς γίνεται να ναι τοσο άσχετες και άσχετοι; τόσο στενομυαλοι; και τοσο αλλαζόνες;
και δεν είναι πια θέμα πολιτικού προσανατολισμού:
ο μεγαλοαστός -- δεξιός και αριστερός -- ειναι ο νέος μικροαστός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας- Ένα Δίκτυο εξυπηρέτησης των Αμερικάνικων συμφερόντων από τα κάτω
Το αποκορύφωμα όλης αυτής της λειτουργίας, ήταν η προβοκάτσια με τις Παλαιστινιακές σημαίες σε συγκέντρωση κατά της Συρίας. Εκεί πραγματικά η Αντιεξουσιαστική Κίνηση φανέρωσε το πραγματικό της πρόσωπο αφού οργάνωσε και εξόπλισε τους πρόσφυγες με πανό τα οποία κρατούσαν ανάποδα, μιας και δεν καταλάβαιναν τι έγραφε και σημαίες της Παλαιστίνης για να μην δίνουν στόχο του τι εξυπηρετούν. Μία ύπουλη και προβοκατόρικη συγκέντρωση στην οποία οι Πρόσφυγες φαίνεται πως ούτε γνώριζαν σε τι συμμετείχαν αφού τα συνθήματα που φώναζαν ήταν τραγούδια χαράς και κεφιού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σκοπιανοι. Θεωρούν τους εαυτούς του απόγονους του Μέγα Αλέξανδρου, γιατί λένε οι Βούλγαροι ήρθαν σε επιμιξία με τους ντόπιους Μακεδόνες, άρα αυτοί είναι οι κατευθείαν απόγονοι, γιαυτό διεκδικούν όλη την Μακεδονία, και την Θεσσαλονίκη φυσικά, την οποία αποκαλούν Σολούν. Όσο για το ότι είναι 1,5 εκατ, ήδη η κυβερνηση τους υπέβαλε αίτημα οτι δεν δικαιούμαστε να αποκαλούμε τον Μακεδονικό χαλβά "Μακεδονικό", και πρέπει να δώσει η Ελλάδα άλλο όνομα στην Μακεδονία. Σαν λίκνο γέννησης του κράτους τους, θεωρούν την συγκέντρωση και επανάσταση του Ιλιντεν, η οποία είναι το λίκνο γέννησης των Βουλγάρων.

Σχολιο.- Αν δηλώσουν ότι είναι αυτοί οι πραγματικοί Μακεδόνες....κ όχι οι Έλληνες... και τους το αναγνωρίσουν όλοι κ εμείς ΤΟΤΕ...
ως γνήσιοι απόγονοι του μεγα Αλέξανδρου και δικαίως κληρονόμοι του ονόματος ,της ιστορίας και άρα και των εδαφών της αρχαίας Μακεδονίας με τ αρχαιολογικά ευρήματα κ θησαυρούς των προγόνων τους...
Θα έχουν μόνιμο καημό ποτέ θα απελευθερώσουν τα εδάφη ΤΟΥΣ...
Θα καλλιεργούν αλυτρωτισμούς και εαν οταν το ευνοήσουν οι συνθήκες θα πουν " Μα εμείς είμαστε μοναδικοί κ πραγματικοί κληρονόμοι της Μακεδονίας. ..οπως λέει κ το όνομα μας.
Άλλη σημασία το Σλαβομακεδονες άλλη το Ανωμακεδονες κ άλλη το Μακεδόνες...ως προς τις αλυτρωτικες βλέψεις.
Υγ. Η πλειοψηφία των νέων γενεών ξεχνά εντέχνως τη Σλαβική της καταγωγή κ πιστεύει την αρχαία Μακεδονική. ....
Έξαλλου η σημαία του κράτους παραπέμπει στον ήλιο της Βεργίνας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί Σλαβομακεδόνων
Ο όρος «Σλαβομακεδόνες» εφευρέθηκε κυρίως για να χρησιμοποιηθεί ως φερετζές για να κρυφθεί η προνεωτερική εθνοτική (ethnic) βουλγαρικήταυτότητα των «σλαβόφωνων» κατοίκων της ευρύτερης Μακεδονίας. Τόνισα τους όρους «προνεωτερική» και «εθνοτική» για να ξεχωρίσω την παραδοσιακή ταυτότητα του πληθυσμού από τις νεωτερικές εθνικές (national) ταυτότητες που εν τέλει ανέπτυξαν τα μέλη του (ελληνική, μακεδονική, βουλγαρική). Σκοπός της ανάρτησης φυσικά δεν είναι να υπονομεύσει τις παρούσες εθνικές ταυτότητες μιας και η εθνοτικότητα είναι η συνειδητή επιλογή εθνοτικής ταυτότητας και, κατά συνέπεια, κανένας δεν μπορεί να πει σε κάποιον τι είναι(ενεστώτας χρόνος).
H πρώτη φορά που οι «Σλαβομακεδόνες» εμφανίζονται σε χάρτη σαν ξεχωριστή εθνότητα είναι στους εθνολογικούς χάρτες του Σέρβου Jovan Cvijić. Στο άρθρο της βικιπαίδειας με τίτλο «η δημογραφική ιστορία της Μακεδονίας» υπάρχει μια σειρά χαρτών που παράχθηκαν κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου. Οι περισσότεροι ουδέτεροι χάρτες δείχνουν μία βουλγαρική εθνότητα να εκτείνεται μέχρι την Κορυτσά και το Πιρότ . Ο χάρτης του 1909 του Cvijić είναι ο πρώτος χάρτης που εμφανίζει τους «Μακεδο-σλάβους», ενώ στονχάρτη του ίδιου συγγραφέα του 1918 εκτός από Σλαβομακεδόνες (“Macedo-Slavs”) έχουμε και το νέο έθνος των «Αρναούτηδων» του Κοσόβου, οι οποίοι εμφανίζονται με διαφορετικό χρώμα από το κίτρινο των Αλβανών και η επεξήγηση τους ορίζει σαν «Αλβανόφωνους Σέρβους». Ένα άλλο στοιχείο που οι περισσότεροι δεν προσέχουν σε αυτούς τους χάρτες του Cvijić είναι η λεγόμενη γραμμή Οχρίδας-Kriva Palanka. Ενώ οι προηγούμενοι χάρτες δείχνουν ένα σερβο-βουλγαρικό εθνολογικό σύνορο που εκτείνεται από το όρος Σκάρδο (Šar planina) στο Pirot, στους χάρτες του Cvijić, το σερβικό έθνος εκτείνεται ως την γραμμή Οχρίδος-Kriva Palanka.
Προσέξτε το διαφορετικό λαχανί χρώμα των Σλαβομακεδόνων (Slaves de Macedoine) ως προς τους Βούλγαρους και τους καφέ «Αρναούτηδες» του Κοσσόβου που διαφοροποιούνται από τους κίτρινους Αλβανούς και ορίζονται σαν Arnautes: Serbes de langue albanaise. Ανάλογα κόλπα έκανε και η ελληνική θέση εμφανίζοντας χάρτες όπου όλοι οι πατριαρχικοί πληθυσμοί παρουσιάζονται ως «Έλληνες», ενώ οι Βούλγαροι με τη σειρά τους φρόντισαν να εμφανίζουν ανύπαρκτους Βούλγαρους στις ελληνόφωνες περιοχές της Μακεδονίας και όπου δεν μπορούσαν να εμφανίσουν Βούλγαρους, μεγάλωναν την παρουσία των «Τούρκων» (άλλη δύσκολη κατηγορία για ορισμό, μιας και οι περισσότεροι Βαλκάνιοι σαν «Τούρκους» ονόμαζαν τους μουσουλμάνους συντοπίτες τους ανεξαρτήτως γλώσσας). Χάρτη με τους Σλαβομακεδόνες να έχουν διαφορετικό χρώμα από τους Βουλγάρους  έκανε και ο Σωτηριάδης.
Τα σχέδια των Σέρβων για επέκταση στην Βοσνία χάλασαν το 1878 όταν η Αυστρο-Ουγγαρία προσάρτησε την Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η μόνη δυνατή διέξοδος σερβικής επέκτασης ήταν προς το νότο, στο Κοσσυφοπέδιο και την Μακεδονία. Το 1888 ο Stojan Novaković περιγράφει πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η Βουλγαρική ιδέα στην Μακεδονία με τα λόγια «ως γνωστόν η Βουλγαρική ιδέα είναι βαθιά ριζωμένη στη Μακεδονία και η Σερβική ιδέα δεν μπορεί από μόνη της να την αντιμετωπίσει … η Σερβική ιδέα χρειάζεται έναν ελκυστικό σύμμαχο … αυτόν τον σύμμαχο βλέπω στον Μακεδονισμό και πιστεύω ότι πρέπει να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της ανεξάρτητης Μακεδονικής ταυτότητας και διαλέκτου». Φυσικά, αυτή η υποστήριξη θα ίσχυε μέχρι την προσάρτηση μακεδονικών εδαφών, όπως και εν τέλει έγινε. Μετά την προσάρτηση, τα μακεδονικά εδάφη που κατέληξαν στην Σερβία, ονομάστηκαν «Νότια Σερβία», επιβλήθηκε η χρήση της Σερβικής γλώσσας και απαγορεύτηκε η χρήση τόσο της προτύπου Βουλγαρικής όσο και των Μακεδονικών διαλέκτων. Το ίδιο σενάριο έγινε και στην Ελληνική Μακεδονία. Οι βουλγαρικοί μέχρι τότε πληθυσμοί έγιναν πρώτα«βουλγαρόφωνοι» και εν τέλει «σλαβόφωνοι», και οι κοινώς αναγνωριζόμενες βουλγαρικές μέχρι τότε διάλεκτοι της Μακεδονίας υποβιβάσθηκαν σε «σλαβοφανές ιδιώμα», το οποίο φυσικά απαγορεύθηκε δια καρπαζιάς και καστορέλαιου (ιδίως κατά την δικτατορία του Μεταξά). Αλλά ας μη βιαζόμαστε. Ας επιστρέψουμε στον Verković και στον Novaković.
Από τα τραγούδια που συνέλεξε ο Verković (και τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ) έχουν ενδιαφέρον αυτά που έχουν σαν θέμα «τα τρία κορίτσια» από την Μακεδονία εκ των οποίων μία είναι Ρωμιά (Grkinka), η άλλη Βλάχα(Vlahinka) και η τρίτη είναι η «Θοδώρα η Βουλγάρα» (Todora Bulgarka) που εμφανίζεται και μόνη της σε άλλα τραγούδια όπου επαινείται για την ομορφιά της.
Οι προνεωτερικοί αυτοί Βούλγαροι της Μακεδονίας ανήκαν σε άλλο κόσμο σε σχέση με τους Σερβο-Κροάτες που πειραματίζονταν με την «Ιλλυρική» ιδέα. Το «φυσιολογικό» για έναν τέτοιο προνεωτερικό Βούλγαρο τόσο στη «Μακεδονία» όσο και στην «Θράκη» και τη «Μυσία» ήταν να αποκτήσει ελληνική μόρφωση και προφίλ και να στείλει τα παιδιά του σε ελληνόφωνο σχολείο μόλις έκανε περιουσία μέσα από το εμπόριο και αυτό γιατί η γνώση της ελληνικής γλώσσας ήταν δείκτης υψηλής κοινωνικής θέσης στα ορθόδοξα Βαλκάνια. Αυτός ο «αποκεφαλισμός» λογίων ήταν η βασική τροχοπέδη στην δημιουργία μιας νεωτερικής βουλγαρικής ταυτότητας. Στην βουλγαρική εθνικιστική ορολογία της περιόδου 1850-1950 αυτός ο αποκεφαλισμός ονομαζόταν «διπλή υποδούλωση» (πολιτική υποδούλωση στους Τούρκους και  πνευματική υποδούλωση στο «Γραικικό» Πατριαρχείο).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρουσία πλήθους αλληλέγγυων, το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών ΑΠΕΡΡΙΨΕ το αίτημα της Τουρκίας και ο Τούρκος αγωνιστής Μεχμέτ Ντογκάν ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ στην Τουρκία!
Η δίκη για τον Οζπολάτ προσδιορίσθηκε για τις 6/2/18
Η Αλληλεγγύη το Όπλο των Λαών!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΙΔΗ ΧΩΡΙΣ...τον κόκκινο στρατό και τη νίκη του στο Στάλινγκραντ, θα μιλούσαμε γερμανικά τώρα, και επειδή χωρίς τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ η Μακεδονία θα ήταν ήδη βουλγαρική και ο μπατριωτης νοικοκυραίος, αντί για το συλλαλητήριο, θα πήγαινε τούτη την Κυριακή με την φαμίλια του στην ταβέρνα για να φάει ξινολαχανο και λουκάνικα Φρανκφούρτης....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάχη του Στάλινγκραντ: η μεγαλύτερη στην ιστορία των πολέμων
Το Στάλινγκραντ, δεν ήταν απλά μια ακόμη μάχη στο θέατρο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Δεν ήταν καν μια από τις κρίσιμες μάχες. Ηταν η μάχη εκείνη που έκρινε όχι μόνο τα αποτελέσματα των μαχών του Ανατολικού Μετώπου, αλλά τη συνολική έκβαση του Πολέμου.
Στις 2 Φλεβάρη του 1943, ολοκληρώθηκε η μάχη του Στάλινγκραντ, την οποία, ο ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης, Ι. Β. Στάλιν, χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη στην ιστορία των πολέμων». Το Στάλινγκραντ, δεν ήταν απλά μια ακόμη μάχη στο θέατρο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Δεν ήταν καν μια από τις κρίσιμες μάχες. Ηταν η μάχη εκείνη που έκρινε όχι μόνο τα αποτελέσματα των μαχών του Ανατολικού Μετώπου, αλλά τη συνολική έκβαση του Πολέμου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Κόκκινος Στρατός, απέκτησε την πρωτοβουλία των στρατιωτικών επιχειρήσεων και δεν την έχασε μέχρι το τέλος του πολέμου. Ηταν εκείνο το σημείο καμπής, που άλλαξε τη ροή του πολέμου. Δεν έδωσε «φτερά» μόνο στα συμμαχικά στρατεύματα, αλλά και στο σύνολο των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων που δρούσαν στις κατεχόμενες από τη χιτλερική Γερμανία χώρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Λέμε όχι στη ΝΑΤΟϊκή Μακεδονική εθνότητα.
Όλοι στο Σύνταγμα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο
 Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 13:57
Η διαφαινόμενη επιτυχία του αναγκάζει τα κομματικά επιτελεία να διαμορφώσουν νέες τακτικές, ακόμη  και στρατηγικές. Ως εκ τούτου, σε αυτό το πλαίσιο, συγκροτούνται δύο μέτωπα. Η κυβέρνηση ήδη προετοιμάζεται να διαχειριστεί το τσουνάμι κοινωνικής επιρροής που αναμένεται να προκαλέσει η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά τάσσεται σαφώς κατά του συλλαλητηρίου. Η ηγεσια της ΝΔ και του Κινηματος Αλλαγης είναι αντιθετη με το λαικο συλλαλητηριο υπερασπισης του ονοματος της Μακεδονιας.
Στον αντίποδα, όλος ο κορμός της ελληνικής λαϊκής δεξιάς, η βαση της ΝΔ, (η ηγεσια της ΝΔ είναι αντιθετη), το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η Εκκλησία αλλά και συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις όπως η Χρυση Αυγη, και αλλοι που βρίσκονται στον υπερδεξιό χώρο τάσσονται υπέρ του συλλαλητηρίου.
Επίσης, το μεγαλύτερο μέρος της Ένωσης Κεντρώων του κ. Λεβέντη καθώς και ο ίδιος τάσσονται υπέρ του συλλαλητηρίου. Σημειώνεται πως το ΚΚΕ,  δεν θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση, όπως και η πλειοψηφια των κομματων της αριστερας. Από την Αριστερα, μονον η Πλευση Ελευθεριας της Ζωης Κωνσταντοπουλου, και η ΚΟΕ εχουν εκφραστει υπερ του συλλαλητηριου, καθως πλεον και το ΕΠΑΜ, του οποιου η ηγεσια συντονιστικε επιτελους με την βαση, εν αντιθεσι με το συλλαλητηριο της Θεσσαλονικης.
Για τον λόγο αυτόν θα ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να μην υπάρξει επαφή των αντιεξουσιαστών, που έχουν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια, με τον κύριο όγκο του συλλαλητηρίου, που είναι προγραμματισμένο για τις 14.00 στο Σύνταγμα.
Μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στην απομόνωση ακροδεξιών στοιχείων. Από την Ασφάλεια επιτηρούνται ήδη συγκεκριμένοι χώροι, ώστε να μην υπάρξει περιστατικό παρόμοιο με τον εμπρησμό του υπό κατάληψη κτηρίου στη Θεσσαλονίκη ή άλλη αφορμή που θα οδηγούσε σε συγκρούσεις.
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός για τη μετακίνηση των πολιτών που αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα.

Στην αποκάλυψη ότι κάποιοι έστειλαν, χθες, ανώνυμη επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στην οποία έγραφαν ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», προέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1. Διευκρίνισε, πάντως, ότι υπάρχει μόνο επιστολή, όχι και σφαίρες, τονίζοντας ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Υπογράμμισε ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα διαφυλαχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.
Αναφερόμενος σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο η πρόεδρος του ακροδεξιού μορφώματος «Ελλήνων Πολιτεία» Λίνα Παυλίδου, στο οποίο καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, λέγοντας «Πάμε να τους τελειώσουμε … μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις», και το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, σημείωσε ότι «αναζητούνται ποινικές ευθύνες. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Οι ακραίες φωνές οδήγησαν σε ακραία λάθη και τραγωδίες».
Κληθείς να σχολιάσει τον «Ρουβίκωνα», τις απειλές, είπε ότι «οι απόψεις της κυβέρνησης είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν και να εκφράζουν το εθνικό συμφέρον, όμως η δουλειά της κυβέρνησης είναι να διαπραγματεύεται μέσω διαλόγου».
«Οι ίδιοι οι Ρουβίκωνες λένε ότι έχουν πάνω από 100 συλλήψεις, ο Κ. Μητσοτάκης έχει κάνει "σημαία" τον ''Ρουβίκωνα''. Ας μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αντιμετωπίσει τις περιοχές αυτές, στις οποίες έχει βελτιωθεί το κλίμα, χωρίς να έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα» είπε, αναφορικά με τις εφόδους του «Ρουβίκωνα».

Ξεκίνησε η προετοιμασία
Στο Σύνταγμα ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το συλλαλητήριο με την τοποθέτηση των μικροφωνικών εγκαταστάσεων. Μεγάφωνα έχουν τοποθετηθεί σε στύλους, ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει και τα απαραίτητα αξεσουάρ (ελληνικές σημαίες, κασκόλ κ.λπ.).
Σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου από τους διοργανωτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο κόσμος που θα κατέβει στο κέντρο της πρωτεύουσας θα ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο.
Η εξεδρα θα είναι στην αρχη της Ερμου με το Συνταγμα, και ετσι ο κοσμος που θα παρακολουθει τους ομιλιτες θα εχει αναγκαστικα γυρισμενη την πλατη του στη Βουλη.
Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Μιχάλης Πιατσίκας, με αφορμή και τις απειλές που διατυπώθηκαν, ξεκαθάρισε ότι έχει μιλήσει με τις ελληνικές Αρχές και ότι έχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Ανέφερε, μάλιστα, ότι θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης κοντά στην εξέδρα για την προστασία των ομιλητών.

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές
Κεντρικοί ομιλητές στο συλλαλητήριο θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος
Κασιμάτης, ενώ  χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ελλάδα, με περιορισμένο όμως αριθμό.
Η εξέδρα των ομιλητών θα στηθεί στην Ερμού και, όπως αποκάλυψαν οι διοργανωτές, στόχος τους είναι να έχει καλή ακουστική στην Πανεπιστημίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Φιλελλήνων και στη Σταδίου.
Μετά το συλλαλητήριο οι οργανωτές θα εκδώσουν ένα ψήφισμα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αληταρας Ζόραν Ζάεφ: Τα Σκοπια  πρέπει να διατηρεί το ονομα Μακεδονια για να μπει η FYROM στο ΝΑΤΟ τον Ιουλιο που είναι το ζητουμενο
 Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 12:24
Την άποψη ότι η λύση στο ονοματολογικό πρέπει να διαφυλάσσει την «αξιοπρέπεια και την ταυτότητα» τόσο της Ελλάδας όσο και της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι αυτό συνιστά μονόδρομο για την οικοδόμηση διατηρήσιμων εταιρικών σχέσεων.
Η δήλωση Ζάεφ ήλθε στον απόηχο της τοποθέτησης του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, ότι η Αθήνα δεν έχει θέσει ζήτημα ταυτότητας στις διαπραγματεύσεις.
«Ελπίζω ότι θα βρούμε λύσεις που θα είναι αποδεκτές και για τις δύο πλευρές. Ελπίζω πως η λύση θα διατηρεί την αξιοπρέπεια των ''Μακεδόνων'' και των Ελλήνων πολιτών» προσέθεσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μιλώντας στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό Nova.
Ο κ. Ζάεφ επανέλαβε την πρόθεσή του να θέσει τυχόν λύση για το όνομα σε δημοψήφισμα, όπως μεταδίδει το κρατικό σκοπιανό πρακτορείο MIA.
Τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα λειτουργήσει ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, καθώς θα καταδεικνύει τη βούληση του σκοπιανού λαού για λύση.
Ο κ. Ζάεφ εκτίμησε ότι η επίτευξη λύσης είναι εφικτή έως τα μέσα του 2018 και συνεπώς θα είναι δυνατή η ένταξη της FYROM στο NATO στη σύνοδο της Συμμαχίας τον Ιούλιο.
Όπως είναι αυτό ακριβως που θελουν οι κωλοναζιστες σκατοαμερικανοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Μειμαράκηδες ήταν ρουφιάνοι των Γερμανών στο Ηράκλειο, ο Γεώργιος Ράλλης πρωθυπουργός με τη ΝΔ το ’81 ήταν γιος του κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι γιος του αρχηγού των ταγμάτων ασφαλείας Πελοποννήσου Διονύση Παπαδόγγονα, ο Μιλτιάδης Έβερτ πρόεδρος της ΝΔ και στέλεχος της ακροδεξιάς ΕΚΟΦ ήταν γιος του Άγγελου Έβερτ διοικητή της αστυνομίας πόλεων της Αθήνας που υπαγόταν στα SS, ο Άγγελος Μπρατάκος υφυπουργός στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη ήταν μαζί με τον Έβερτ στην ακροδεξιά ΕΚΟΦ, ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς υπουργός οικονομίας του Μητσοτάκη ήταν επίτροπος στα οικονομικά της Εκκλησίας Α.Ε επί Χούντας και στενός συνεργάτης του χουντικού Ιερώνυμου Α’-διορισμένου αρχιεπισκόπου Αθηνών από τους συνταγματάρχες, ο βουλευτής της ΝΔ -και λαμόγιο από τα λίγα- Σάββας Τσιτουρίδης ήταν διορισμένος στον φοιτητικό σύλλογο νομικής επί Χούντας και πάει λέγοντας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υβρις και σκλήρυνση κατά πλάκας
31.01.2018, 22:51
Διαβάζω -και πώς να το πιστέψει κανείς;- τη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας προς τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Διεύθυνση Ιατρικής Αξιολόγησης, Γενική Νευρολογική Εταιρεία• αφορά τον νέο Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, από τον οποίο αποκλείονται όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Με πιο απλά λόγια, οι ιθύνοντες του υπουργείου Εργασίας και οι επιτροπές αξιολόγησης έκριναν ότι οι εν λόγω ασθενείς δεν πληρούν τους όρους για την ένταξή τους στους ανίατους ασθενείς, ότι δεν υποφέρουν σε όλη τους τη ζωή και ότι κάθε φορά πρέπει να υφίστανται την επώδυνη, χρονοβόρα και εξευτελιστική διαδικασία των εξετάσεων στα κέντρα αξιολόγησης. Μάλλον δεν είναι με τα καλά τους εκεί στα υπουργεία και τις επιτροπές τους.
Είναι δυνατόν να καταλήξουν σε μια τόσο απάνθρωπη απόφαση που αδιαφορεί για τον πόνο των ασθενών; Δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά η τεκμηρίωση ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας εντάσσεται στη λίστα των χρονίων και μη αναστρέψιμων παθήσεων;
Ποιος δαίμονας κατέλαβε τους «ειδικούς» και τους «ειδήμονες»;
Πώς προσπερνούν με τόση ευκολία την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, η οποία έχει αποφανθεί ότι η Πολλαπλή Σκλήρυνση - Σκλήρυνση Κατά Πλάκας αναφέρεται «ως μια πολυπαραγοντική νόσος, μια χρόνια διαταραχή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, που επηρεάζει τη φυσιολογική λειτουργικότητα του εγκεφάλου, των οπτικών ινών και του νωτιαίου μυελού μέσω φλεγμονής και απώλειας ιστού»;
Και επίσης ότι «οι υπάρχουσες θεραπείες αντιμετωπίζουν μόνο τα συμπτώματα της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, χωρίς να οδηγούν στην πλήρη ίαση»;
Διαβάζω στη διαμαρτυρία: «Το γεγονός ότι η πολιτεία παραβλέπει ότι η Πολλαπλή Σκλήρυνση αποτελεί μία ανίατη ασθένεια, που προκαλεί μόνιμες αναπηρίες, συνιστά προσβολή απέναντι στους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, που δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας αλλά και την ανάλγητη στάση του κράτους».
Λέω ότι κάποιο λάθος έχουν κάνει οι ιθύνοντες διότι δεν ερμηνεύεται διαφορετικά η απόφασή τους -κάτι πιθανώς τους διέφυγε• ώστε υπάρχει χρόνος να επανορθώσουν, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από όσους έχουν προσβληθεί από τη νόσο.
Είναι σχεδόν αφύσικο οι απανταχού επιστήμονες να γνωματεύουν ότι η πάθηση είναι χρονία και επώδυνη και οι Ελληνες υπεύθυνοι να πράττουν κόντρα σε αυτή τη γνωμάτευση, κόντρα στην επιστήμη.
Επιμένω ότι κάποιο λάθος έχει εμφιλοχωρήσει στον νου των επιτροπών και των υπουργείων.
Η ασθένεια είναι βαριά και αυτό το γνωρίζουν όχι μόνο οι πάσχοντες αλλά και οι περί αυτούς• έχει βαθύτατες επιπτώσεις στον κοινωνικό και οικονομικό περίγυρο, στον χώρο εργασίας, στην ανθρώπινη κοινότητα (υπό τη στενή αλλά και την ευρεία έννοια). Είναι αδιανόητο άνθρωποι με σοβαρά κινητικά προβλήματα να υπόκεινται στη βάσανο της επανεξέτασης -για να διαπιστωθεί τι; Το αυτονόητο του προβλήματος και της σοβαρότητάς του;
Φανταζόμαστε την αγωνία όσων υποφέρουν και μπαίνουν στη διαδικασία της αναμονής της απόφασης των «αρμοδίων» για τη σύνταξή τους ή για το επίδομα που δικαιούνται -μάλλον δεν μπορούμε να το φανταστούμε γιατί μας ξεπερνάει (ειδικά όσους έχουν εμπειρίες από γνωστούς και φίλους που παλεύουν με το θηρίο του «πειραγμένου» νευρώνα τους).
Ας ελπίζουμε άπαντες ότι το θέμα θα επανεξεταστεί και θα δοθεί η κατάλληλη λύση τόσο επιστημονικά όσο και ανθρώπινα -διαφορετικά θα είναι ύβρις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φινλανδία: Χιλιάδες διαδηλώνουν στο Ελσίνκι κατά των περικοπών στα επιδόματα ανεργίας
Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 17:26
Περισσότεροι από 7.000 Φινλανδοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ελσίνκι για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές σε επιδόματα ανεργίας, ενώ απεργίες προκάλεσαν προβλήματα στις δημόσιες μεταφορές στην πρωτεύουσα και το κλείσιμο λιμανιών και εργοστασίων σε όλη τη χώρα.
Οι διαδηλωτές, κυρίως μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν έξω από το Κυβερνητικό Μέγαρο και κάλεσαν την κεντροδεξιά κυβέρνηση να ανακαλέσει έναν νόμο που ωθεί τους ανέργους να δέχονται βραχυπρόθεσμες δουλειές γιατί αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν μέρος των επιδομάτων τους.
Περίπου 200.000 εργαζόμενοι στους τομείς της βιομηχανίας, των μεταφορών και των κατασκευών προχώρησαν σε απεργία ενώ άλλα συνδικάτα ενθάρρυναν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη διαδήλωση στο Ελσίνκι.
«Η υπόσχεσή μου σε σας είναι πως, όταν οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP) έρθουν στην κυβέρνηση, θα το ακυρώσουμε αυτό», δήλωσε στο πλήθος ο Άντι Ρίνε, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.
Τα συνδικάτα είναι ισχυρά στη Φινλανδία και το SDP έχει στενή σχέση μαζί τους.
Οι Φινλανδικές Βιομηχανίες Τεχνολογίας εκτιμούν ότι μια ημέρα απεργίας κοστίζει στις εταιρείες που είναι μέλη τους 230 εκατομμύρια ευρώ σε απώλεια εισοδήματος.
«Γιατί δεν λειτουργούν το μετρό, τα λεωφορεία ή τα τραμ; Εμποδίζονται από την αριστερά του πεζοδρομίου. Κομματική πολιτική από τη δεκαετία του '70», εγραψε τις γνωστες φασιστικες μαλακιες και έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αληταρας Σάμπο Τέρχο, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος της Γαλάζιας Μεταρρύθμισης.
Η φινλανδική οικονομία έχει ανακάμψει έπειτα από μια επιβράδυνση και τώρα καταγράφει καλή ανάπτυξη. Όμως το ποσοστό της ανεργίας, στο 8,4%, παραμένει υψηλότερο από εκείνο άλλων σκανδιναβικών χωρών, δημιουργώντας πίεση στα δημόσια οικονομικά και στο γενναιόδωρο σύστημα πρόνοιας, καθώς όπως λεει η γνωστη προπαγανδα των αληταραδων καπιταλιστων και των δημοσιοκαφρικων παπαγαλων τους, ο πληθυσμός γερνάει.
Η κυβέρνηση επιδίωξε να επιλύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα με περικοπές δαπανών, μεταρρυθμίσεις στην υγειονομική περίθαλψη και ένα σύμφωνο για εργασιακές μεταρρυθμίσεις που αποφασίσθηκε το 2016 και βάσει του οποίου περικόπτονται επιδόματα εργαζομένων για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα.
Ο νέος νόμος μειώνει κατά 4,6% το μηνιαίο επίδομα ανεργίας αν μέσα σε τρεις μήνες ο άνεργος δεν έχει εργαστεί για 18 ώρες και αν δεν αναζητεί δραστήρια νέα απασχόληση. Οι προβλέψεις αυτές παραβιάζουν το σύμφωνο του 2016, υποστηρίζουν τα συνδικάτα.
«Η κυβέρνηση μας απογοήτευσε. Συμφωνήσαμε στο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας με τον όρο ότι τα επιδόματα ανεργίας θα παρέμεναν άθικτα. Και τώρα το έκαναν», λέει στο Ρόιτερς ο εργάτης μεταλλουργίας Γιάνι Πόλα που έφθασε για να διαδηλώσει στο Ελσίνκι από τη δυτική πόλη Τούρκου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Ισόβια κάθειρξη σε 48χρονο Ουαλό που παρέσυρε με το φορτηγάκι ομάδα μουσουλμάνων
Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 17:26
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου ένας ηρωας που παρέσυρε με το φορτηγάκι του μια ομάδα αληταραδων καθυστερημενων κωλομουσουλμάνων κοντά στο τζαμί του Φίνσμπερι Παρκ, τον Ιούνιο του 2017, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους 12.
Ο ηρωικος Ουαλός Ντάρεν Όσμπορν, 48 ετών, δήλωνε αθώος υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος επέβαινε μεν στο φορτηγάκι, αλλά κάποιος άλλος το οδηγούσε. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα έχει δικαίωμα αποφυλάκισης αφού εκτίσει 43 χρόνια.
«Επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση. Επιδιώκατε να σκοτώσετε», είπε η πουτανοδικαστής Μπόμπι Τσίμα-Γκράμπ, ανακοινώνοντας την απόφαση έπειτα από εννέα ημέρες ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Γούλγουιτς.
Οι καθικοένορκοι χρειάστηκαν μόλις μία ώρα συζήτησης για να κρίνουν ένοχο τον Όσμπορν. Έκριναν ότι είχε «επινοήσει» τον συνεργό που υποτίθεται ότι κατάφερε να διαφύγει μετά την επίθεση.
Ο ηρωας Όσμπορν, πατέρας τεσσάρων παιδιών, άνεργος και χωρίς σταθερή κατοικία ή στενούς φίλους, ανέπτυξε εμμονή με τους κωλομουσουλμάνους λίγες εβδομάδες πριν πραγματοποιησει την επίθεσή του, αφού παρακολούθησε ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του BBC που αφορούσε τη σεξουαλική κακοποίηση νεαρών κοριτσιών από μια συμμορία Βρετανών πακιστανικής καταγωγής.
Τον περασμένο Ιούλιο, νοίκιασε ένα φορτηγάκι και παρέσυρε ένα πλήθος μουσουλμάνων, σκοτώνοντας τον 51χρονο Μπαγκλαντεσιανό Μάκραμ Άλι και τραυματίζοντας άλλους 12 ανθρώπους, δύο εκ των οποίων σοβαρά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όχι» του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση του Κούρδου κατηγορούμενου για τρομοκρατία
 Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 13:01
Απορρίφθηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση του 60χρονου Τούρκου, Κουρδικής καταγωγής Μεχμετ Ντογκάν από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Το δικαστικό συμβούλιο συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως Ευσταθίας Καπαγιάννη η οποία εκτίμησε αφενός τον κίνδυνο μη δίκαιης δίκης του στην Τουρκία και αφετέρου ότι «καλύπτεται» από το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα που του χορηγήθηκε στη Γαλλία.
Πρόκειται για τον πρώτο από τους 9 συλληφθέντες για τρομοκρατία στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο, λίγο πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν στην χώρα μας.
Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της τόνισε ότι έχει ήδη αναγνωριστεί στο πρόσωπο του Ντογκάν η ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα από την Γαλλία.
«Προέκυψε από την προσκομιζόμενη απόφαση και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ότι στο πρόσωπό του υπάρχει το καθεστώς της συνθήκης της Γενεύης του 1951, καθώς ήδη η Γαλλία τον έχει ήδη αναγνωρίσει ως πρόσφυγα. Η συνθήκη η οποία υπερισχύει τόσο του Συντάγματός μας όσο και των υποχρεώσεων της Ελλάδας για την έκδοση. Συνεπώς δεν επιτρέπεται η επαναπροώθηση στην Τουρκία για την οποία έχει ήδη κριθεί ότι κινδυνεύει η ζωή του και θα υποστεί βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση. Επιπλέον αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι διώξεις που υπέστη στη χώρα του πιθανολογείται πως έγιναν για τα πολιτικά και φυλετικά του φρονήματα. Αν εκδοθεί υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική του ακεραιότητα και τη ζωή του».
Την ερχόμενη Τρίτη ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών θα συζητηθεί το αίτημα έκδοσης για τον δεύτερο από τους 9 εκζητούμενους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάλος για το «έξυπνο» βραχιολάκι που φοράει η Αmazon στους εργαζομένους της
Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 09:43
«Είναι εύκολο να δημηγορεί κάποιος για τα εργασιακά ζητήματα, αλλά η πρόκληση είναι να υπάρχει ποιοτική εργασία κι όχι εργασία με το βραχιολάκι». Με αυτήν τη φράση σχολίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του προς τους εθελοντές του κόμματός του (Pd) στην Περιφέρεια του Λατίου (Ρώμη), την απόφαση του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, να εφαρμόσει το μέτρο της επίβλεψης και καθοδήγησης των κινήσεων των εργαζομένων της με ένα «έξυπνο βραχιολάκι», που έχει δημιουργήσει σάλο στην Ιταλία.
Η Amazon κατοχύρωσε την ευρεσιτεχνία (που επισήμως εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη, αλλά είχε κατατεθεί το 2016) για το έξυπνο ηλεκτρονικό βραχιόλι που θα μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια πώς και πού τοποθετούν τα χέρια τους οι εργαζόμενοι και με μικρές δονήσεις, εάν κριθεί πως δεν είναι «σωστή» η κίνησή τους, θα τους καθοδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση και θέση των προϊόντων, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις κινήσεις τους.
Η νέα τούτη τεχνολογική εφαρμογή έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία, καθώς αυξάνει τη δυνατότητα της εταιρείας να ελέγχει καθ’ ολοκληρίαν τους εργαζομένους της, αναφέρει η εφημερίδα «La Repubblica».
Όπως σημειώνει στο σχετικό της άρθρο και η εφημερίδα «Corriere della Sera,» επικαλούμενη το GeekWire, «η Amazon έχει επαξίως κερδίσει ήδη τη φήμη της εταιρείας που μετατρέπει τους, πενιχρώς αμειβόμενους, εργαζόμενούς της σε ανθρώπινα ρομπότ που δουλεύουν στο πλευρό πραγματικών ρομπότ, εκτελώντας επαναληπτικές μηχανικές κινήσεις στο πακετάρισμα στον λιγότερο δυνατό χρόνο».
Το βραχιολάκι στόχο έχει να καταστήσει ακόμη πιο σύντομη την έρευνα και εντοπισμό από τους εργαζομένους του προϊόντος που βρίσκεται αποθηκευμένο στα καταστήματα της Amazon. Η εταιρεία του Τζέφ Μπέζος επενδύει συνεχώς στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών αυτών: πρόσφατα στο κατάστημα Amazon Go του Σιάτλ λειτουργεί χωρίς ταμεία και ο εντοπισμός των προϊόντων από τους πελάτες γίνεται μέσω μίας εφαρμογής App στο κινητό τους, που τους καθοδηγεί μέσα στο κατάστημα.
Η Amazon έχει βρεθεί στο επίκεντρο μεγάλης πολεμικής για τους ρυθμούς και τις συνθήκες εργασίας που εφαρμόζει. Οι εντατικοί ρυθμοί υπαγορεύονται από έναν αλγόριθμο και οι απαρέγκλιτοι στόχοι που τίθενται στους εργαζομένους, είναι φορές που δεν τους επιτρέπει να παρεκκλίνουν ούτε δευτερόλεπτο για να πάνε στην τουαλέτα.
Στα καταστήματα της Amazon στο Καστέλ Σαν Τζοβάνι στην Ιταλία, οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει απεργία με τη συγκυρία της Black Friday στις 24 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας και τις ευτελείς αμοιβές. Μία δεύτερη απεργία των εργαζομένων της πραγματοποιήθηκε και στις 20 Δεκεμβρίου, καθώς η εταιρεία δεν προσήλθε στη διαδικασία διαιτησίας με τους εργαζομένους και το Υπουργείο Εργασίας.
Ο σάλος που έχει δημιουργηθεί στην Ιταλία από την πρακτική της Amazon οδήγησε και τον Τζεντιλόνι να αναφερθεί ιδιαίτερα στο θέμα της ποιότητας της εργασίας κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Ρώμη στην «Πόλη για την Άλλη Οικονομία (Citta' dell' altra Economia), παρουσία του ανερχόμενου πρωταγωνιστή της κεντροαριστεράς και κυβερνήτη της Περιφέρειας του Λατίου Νικόλα Τζινγκαρέτι.
«Ορίζοντας στην επόμενη φάση των μεταρρυθμίσεών μας θα πρέπει να είναι η εργασία και η ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει όλους» διακήρυξε ο πρωθυπουργός, συνάπτοντας τη δήλωσή του τούτη στο σχόλιο για την Amazon.
Όμως, άμεση υπήρξε η αντίδραση και της Amazon, η οποία σε σημείωμά της που διένειμε στον Τύπο τονίζει ότι «σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμεθα σεβόμαστε με αυστηρότητα όλους τους κανονισμούς στον τομέα της εργασίας». Επισημαίνει, δε, η εταιρεία πως «για τις ευρεσιτεχνίες οποίες απαιτούνται πολλά έτη για να εγκριθούν και δεν αντανακλούν αναγκαστικά τις τρέχουσες εξελίξεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας» και τα τελευταία 20 χρόνια ο όμιλος έχει εισαγάγει «διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες για να υποστηρίξει τους εργαζομένους μας στη διάρκεια του ωραρίου τους και για να καταστήσει πιο εύκολες και αποτελεσματικές τις διαδικασίες της εργασίας τους».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τίλερσον «πιστευει» ότι ο στρατός της Βενεζουέλας θα κανει φασιστικο πραξικοπημα και θα εκδιώξει από την εξουσία τον Μαδούρo
 Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 00:23
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον έθεσε σήμερα την προοπτική ότι ο στρατός της Βενεζουέλας μπορεί να αποφασίσει να εκδιώξει από την εξουσία τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει εάν αυτό πρόκειται να συμβεί.
Σε μια ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Τέξας, πριν από την έναρξη μιας πενθήμερης περιοδείας του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ο Τίλερσον επέμεινε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν στηρίζει μια «αλλαγή καθεστώτος» στη Βενεζουέλα, αλλά υπογράμμισε ότι θα ήταν «απλούστερο» αν ο Μαδούρο επέλεγε από μόνος του να εγκαταλείψει την εξουσία.
Προέβλεψε ότι θα υπάρξει «αλλαγή» στη Βενεζουέλα και οι ΗΠΑ επιθυμούν αυτή να είναι ειρηνική.
«Στην ιστορία της Βενεζουέλας και των κρατών της Νότιας Αμερικής, συχνά ο στρατός είναι ο παράγοντας αλλαγής όταν η κατάσταση είναι τόσο κακή και η ηγεσία δεν μπορεί πλέον να υπηρετήσει το λαό», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, συμπληρώνοντας: «αν αυτό πρόκειται να συμβεί εγώ, (που τους εχω πληρωσει τους χαφιεδες μου), δεν το γνωρίζω». Μπορει να είναι λιγοι οι χαφιεδες των γιανκιδων, όπως το 2002 που ξαναεπιχειρησαν πραξικοπημα εναντιον του Τσαβες, και αποτυχανε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκός καταδικάζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην Αφρίν
Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 17:21
Η συριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε σήμερα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην επαρχία Αφρίν της Συρίας παράνομη «επιθετική ενέργεια» διαβεβαιώνοντας ότι θα διαχειριστεί την κατάσταση αναλόγως.
«Οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία είναι μια κατάφωρη επιθετική ενέργεια» τονίζεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας και διανεμήθηκε στα κρατικά ΜΜΕ. Η μη εξουσιοδοτημένη παρουσία ξένων δυνάμεων αντιστοιχεί με «κατοχή και θα αντιμετωπιστεί στη βάση αυτή» σημειώνεται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία-Κίνημα 5 Αστέρων: Όχι σε δημοψήφισμα για την παραμονή στην ευρωζώνη. Μετατρεπετε σε μασονικο ευρωενωσικο κινημα, ξεγελοντας τον κοσμο του
 Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 16:11
«Όχι» σε ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της Ιταλίας στην ευρωζώνη, λέει πλέον το Κίνημα των 5 Αστέρων.
Σύμφωνα με το CNBC, ο αληταρας μασονος Luigi Di Maio, νεος ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων (Μ5S) που σημειώνει καλές επιδόσεις στις ιταλικές δημοσκοπήσεις, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ιταλία σχετικά με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Ο Πεπε Γκριλο που το ιδρυσε αποσυρθηκε και ειπε ότι θα ξαναγινει ιδιωτης (idiot τα αγγλικα, που σημαινει βλακας, ηλιθιος).
«Πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε κάποιους κανόνες της ΕΕ, αλλά λέμε όχι σε ένα δημοψήφισμα παραμονής ή μη», υπογράμμισε ο αληταρας Di Maio, σημειώνοντας ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ, έχει αποδυναμώσει το μπλοκ. Το M5S είχε επανειλημμένα δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την παραμονή στην ευρωζώνη και ο νέος ηγέτης του Di Maio επανέλαβε την προοπτική μόλις το Δεκέμβριο.
Ωστόσο, εν όψει των εκλογών της 4ης Μαρτίου, φαίνεται να έχει μεταβάλει τις απόψεις του. Ερωτηθείς χθες, αν μια κυβέρνηση του M5S θα πραγματοποιήσει ψηφοφορία για την παραμονή στην ευρωζώνη, ο Di Maio υπογράμμισε ότι «δεν αποτελεί καν έσχατη λύση». Τα καλα του ΣΥΡΙΖΑ στη χωρα μας δηλαδη. Αλιμονο σε αυτους που το ακολουθουσαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΩΝΙΑ
Παραχάραξη της Ιστορίας και υποκρισία
Η απόφαση της Γερουσίας της Πολωνίας (με 57 ψήφους υπέρ έναντι 23 κατά - απαιτείται και η υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) να περάσει νόμο που επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία, «βγάζοντας λάδι» τους Πολωνούς συνεργάτες των Γερμανών, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ανάμεσά τους και υποκριτικές, όπως αυτές του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Πέμπτης ψηφίστηκε νόμος που μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα τη χρήση της φράσης «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου» και προβλέπει ποινή έως και τριετούς φυλάκισης. Στο όνομα της «προστασίας του έθνους», τα εθνικιστικά νεοφιλελεύθερα κόμματα που κυριαρχούν, ποινικοποιούν κάθε δημόσια εκφορά της άποψης ότι «το πολωνικό έθνος ή το πολωνικό κράτος» συνεργάστηκαν με τους ναζί στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο κατεχόμενο πολωνικό έδαφος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράνομη θα θεωρείται επίσης η άρνηση του ρόλου της Ουκρανίας στη σφαγή των Πολωνών που διαπράχθηκε το διάστημα 1943-1944 στο Βόλιν.
Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ισραήλ, που κάνει λόγο για «άρνηση του Ολοκαυτώματος», και της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που δήθεν στο όνομα της παραχάραξης της Ιστορίας, απειλεί με σκληρά μέτρα κατά της πολωνικής κυβέρνησης. Ομως, και οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους έχουν πρωτοστατήσει στην παραχάραξη της Ιστορίας, στη συκοφάντηση της ΕΣΣΔ, που προωθούν οι αστικές κυβερνήσεις. Ενα τέτοιο κατασκεύασμα είναι αυτό της «σφαγής του Κατίν» δήθεν από τον Κόκκινο Στρατό, όταν όλες οι αποδείξεις δείχνουν τους ναζί, οι οποίοι πρώτοι λάνσαραν το μύθο, που αμέσως υιοθέτησαν τα επιτελεία της Δύσης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



καποιος (αντρας φυσικα)εδω στο ρουφιανοβιβλιο ,εκστασιαζεται λεει διοτι γυναικες βγαζουν τις μαντηλες τους στο Ιραν..(αυτη η μανια των αντρων να μας λενε τι θεωρουν ''επαναστατικο''για μας,δειχνει ενα καταπιεσμενο συνδρομο πυγμαλιωνα)
αχ ναι τι ωραια γιουπι
..για την 16χρονη Αχεντ Ταμιμι ομως που κρατειται σε στρατιωτικη αντρικη φυλακη μονο και μονο επειδη χαστουκισε εναν στρατιωτη κατοχης ,τσιμουδια,μουγγαφον και κινηματικη φεμινιστικη σιωπη ..ουτε #me_too (ενω παμπολοι εχουν γραψει παραινεσεις για τιμωρητικο βιασμο καπου στο σκοταδι)ουτε φλογερα αρθρα ,ουτε τιποτα
αχ αυτος ο μεσοαστικος λευκοδυτικος ''φεμινισμος''



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2/2/18
Τέλος οι προβοκάτσιες από "δημοσιογράφους" - Καμία παραστρατιωτική οργάνωση και κανένας σύλλογος στην περιφρούρηση του συλλαλητηρίου
Με αφορμή δημοσιεύματα ηλεκτρονικών ΜΜΕ, τα περισσότερα από τα οποία επιδίδονται συστηματικά στην παραπληροφόρηση και κατασυκοφάντηση των συλλαλητηρίων στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνας, για ανάθεση της περιφρούρησης σε "παραστρατιωτιές οργανώσεις" και άλλες ιστορίες με... δράκους, η Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Επιτροπή, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ότι διάφοροι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, όμως σε κανέναν δεν ανατέθηκε η περιφρούρηση και ούτε πρόκειται να ανατεθεί.
Επίσης, η Επιτροπή μας ενημέρωσε ότι κανείς δημοσιογράφος δεν επικοινώνησε με τα αρμόδια μέλη της, για να επιβεβαιώσει την είδηση.
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το ήθος και τους στόχους των εξ αντικειμένου προβοκατόρων του διαδικτύου και της ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα
Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2018
Δελτίο Τύπου
Η Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν δόθηκε καμία εξουσιοδότηση και αρμοδιότητα στον κύριο Οδυσσέα Τηλιγάδα και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ή σύλλογο να αναλάβει και να συμμετέχει στην περιφρούρηση της εξέδρας είτε σε οποιαδήποτε άλλη θέση για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα.
Η περιφρούρηση θα γίνει αποκλειστικά από εθελοντές που δεν έχουν καμία σχέση με καμία οργάνωση, κανένα σύλλογο ή οποιοδήποτε άλλο μηχανισμό.
Μετά τιμής,
Νίνα Γκατζούλη,
Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του
Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα
https://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/02/blog-post_51.html



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ - Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο     

ΣΤΙΣ 4 / 2/2018 ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΆΤΩ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ
ΠΑΝΌ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΘΈΛΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγραψε το σάιτ του Βαξεβανη την παπατζα ότι στο συλλαλητήριο την Κυριακή θα είναι περιφρούρηση τα ΟΥΚ και τα ΛΟΚ και μερικοί εγκέφαλοι πιτουραδες τσιμπησαν και το αναπαράγουν
Ρε σαλτα και… ζαιοι νεοφιλελε και ατιεξουσιαστικα τσουτσεκια του σορρος λεμε  ρέέεεεε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζωη Κωνσταντοπουλου : 'Ας είναι η Μακεδονία η αφορμή που ο κόσμος θα ξανασηκωθεί στα πόδια του, θα ξεσηκωθεί και θα διεκδικήσει και θα μαζευτεί ξανά στο Σύνταγμα'.
Και στην ουκρανια ξανασηκωθηκε ο κοσμος, με αλλη αφορμη, και μαζευτηκε στο μεϊνταν διεκδικωντας κι ειχαμε τη γεννηση ενος φασιζοντος καθεστωτος

Σχολιο.- Και όλη η ξεπουλεμένη πλέον στους αμερικάνους "αριστερα" μας έλεγε τότε (και συνεχίζουν να το λένε ακόμα και σήμερα) ότι πρόκειται για "λαϊκή εξέγερση των ουκρανών". Και όταν άρχισε πλέον να βρέχει στο διαδίκτυο φωτογραφίες των ναζιστών "ουκρανών", με φωτογραφίες του Χίτλερ, με ναζιστικές πορείες με δάδες, ακόμα και τότε επέμεινε στις παπάτζες της η ξεπουλημένη "αριστερά".

3 σχόλια:

e-h είπε...


On Wednesday, the United Nations High Commissioner for Human Rights released a report announcing a historic database of companies doing business with illegal Israeli settlements in the Occupied Palestinian Territories.
But they didn’t name any of the 206 companies on it.
Luckily, we already know at least some of them.
The Washington Post reported in August that among the American companies that received letters informing them that they’d be on the UN list were Caterpillar, Priceline.com, TripAdvisor, and Airbnb.
We don’t have to wait for the database to be made public. It’s time for these four corporations to realize their actions have consequences. Click here to tell them: get out of the settlement business.
We aren’t waiting, we aren’t wringing our hands, and we aren’t discouraged: we’re calling out the corporations that profit off of the oppression of Palestinians.
The decision not to name names at this stage shows just what an uphill battle it is to bring Israel into compliance with international law and respect for human rights.
According to the same Post story, the U.S. and Israeli governments are trying to prevent the list's publication1— one area among many where Netanyahu and Trump’s interests and tactics overlap.
But their tactics won’t work.
Take action now. Tell the CEOs of Caterpillar, Priceline, TripAdvisor and Airbnb:
Get. Out. Of. The. Settlements.
It’s time to pressure the CEOs of these four corporations. There’s no reason, or excuse, to wait:
• Airbnb CEO Brian Chesky hasn’t heard from you in a while, but the Stolen Homes campaign garnered over 120,000 signature and staged actions all across the U.S. and Europe demanding the home-rental giant get out of settlements.

• Caterpillar has a dirty and sordid history in Palestine. Their machinery has bulldozed and destroyed Palestinian homes for decades. 

• And now we’re taking on Priceline.com and TripAdvisor— their CEOs need to know that we have choices, and we choose not to line their pockets while they break international law and dismiss the value of Palestinian lives.

The UN has spoken:
“The violations of human rights associated with the settlements are pervasive and devastating, reaching every facet of Palestinian life. Owing to settlement development and infrastructure, Palestinians suffer from restrictions on freedom of religion, movement and education; their rights to land and water; access to livelihoods and their right to an adequate standard of living; their rights to family life; and many other fundamental human rights.”
And that’s not acceptable.
Take a stand with us by taking action today, and we’ll add all the other named businesses to our action when the list comes through.
Onward,

e-h είπε...



Την Τετάρτη, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δημοσίευσε μια έκθεση που αναγγέλλει την ιστορική βάση δεδομένων των εταιρειών που ασχολούνται με παράνομους ισραηλινούς οικισμούς στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Αλλά δεν ονόμασαν καμία από τις 206 εταιρείες σε αυτό.

Ευτυχώς, γνωρίζουμε ήδη τουλάχιστον μερικές από αυτές.

Η Washington Post ανέφερε τον Αύγουστο ότι μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών που έλαβαν επιστολές που τους ενημέρωσαν ότι θα ήταν στη λίστα των Ηνωμένων Εθνών ήταν οι Caterpillar, η Priceline.com, το TripAdvisor και το Airbnb.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τη δημοσιοποίηση της βάσης δεδομένων. Ήρθε η ώρα οι τέσσερις αυτές εταιρείες να συνειδητοποιήσουν ότι οι ενέργειές τους έχουν συνέπειες. Κάντε κλικ εδώ για να τους πείτε: να βγείτε από την επιχείρηση διακανονισμού.

Δεν περιμένουμε, δεν σφυρίζουμε τα χέρια μας και δεν αποθαρρύνονται: καλούμε τις εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη από την καταπίεση των Παλαιστινίων.

Η απόφαση να μην κατονομαστούν ονόματα σε αυτό το στάδιο δείχνει ακριβώς τι είναι μια ανησυχητική μάχη για να φέρει το Ισραήλ σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια ιστορία των Post, οι αμερικανικές και ισραηλινές κυβερνήσεις προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημοσίευση της λίστας1 - μια περιοχή μεταξύ πολλών όπου τα συμφέροντα και οι τακτικές του Netanyahu και του Trump αλληλεπικαλύπτονται.

Αλλά η τακτική τους δεν θα λειτουργήσει.

e-h είπε...


Λάβετε τώρα δράση. Πείτε στους διευθυντές της Caterpillar, Priceline, TripAdvisor και Airbnb:

Βγητε. Εξω. Από. Τους. Οικισμους.

Ήρθε η ώρα να πιέσουμε τους CEOs αυτών των τεσσάρων εταιρειών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, ούτε δικαιολογία, να περιμένετε:

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, δεν έχει ακούσει από σας, αλλά η εκστρατεία Stolen Homes συγκέντρωσε πάνω από 120.000 υπογραφές και διοργάνωσε δράσεις σε όλες τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ζητώντας τον γίγαντα ενοικίασης κατοικιών να βγει από τους οικισμούς.
Η Caterpillar έχει μια βρώμικη και οδυνηρή ιστορία στην Παλαιστίνη. Τα μηχανήματά τους έχουν μπουλντόζες και κατέστρεψαν παλαιστινιακά σπίτια για δεκαετίες.
Και τώρα παίρνουμε την Priceline.com και το TripAdvisor - οι διευθύνοντες σύμβουλοί τους πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουμε επιλογές και επιλέγουμε να μην τεντώσουμε τις τσέπες τους ενώ παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και απορρίπτουν την αξία των παλαιστινιακών ζωών.
Ο ΟΗΕ έχει μιλήσει:

"Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνδέονται με τους οικισμούς είναι διαδεδομένες και καταστροφικές, φθάνοντας σε κάθε πτυχή της παλαιστινιακής ζωής. Λόγω της ανάπτυξης των οικισμών και της υποδομής, οι Παλαιστίνιοι υποφέρουν από περιορισμούς στην ελευθερία της θρησκείας, της κυκλοφορίας και της εκπαίδευσης. τα δικαιώματά τους για εκτάσεις και ύδατα • την πρόσβαση στα μέσα διαβίωσης και το δικαίωμά τους για επαρκές βιοτικό επίπεδο • τα δικαιώματά τους στην οικογενειακή ζωή • και πολλά άλλα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. "

Και αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Πάρτε μια στάση μαζί μας με τη λήψη μέτρων σήμερα, και θα προσθέσουμε όλες τις άλλες επώνυμες επιχειρήσεις στη δράση μας, όταν έρχεται η λίστα.

Προς τα εμπρός,