Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Πεμπτη 5 Ιουλιου 2018



Μπορούμε να λέμε ότι το Ισραήλ εξοπλίζει ναζίδια στην Ουκρανία ή συνιστά κι αυτό αντισημιτισμό;
Το Ισραήλ οπλίζει νεοναζί στην Ουκρανία
4 Ιουλίου 2018
https://electronicintifada.net/content/israel-arming-neo-nazis-ukraine/24876
Το Ταγμα Αζόφ χρησιμοποιεί το λογότυπο του ναζιστικού Wolfsangel . Ο ιδρυτής του Andriy Biletsky (κέντρο) έχει προχωρήσει στην απαγόρευση της "ανάμειξης αγώνων" στο ουκρανικό κοινοβούλιο. ( Azov / Twitter )
Ισραηλινά όπλα αποστέλλονται σε μια ισχυρά οπλισμένη νεοναζιστική πολιτοφυλακή στην Ουκρανία, η ηλεκτρονική Ιντιφάντα έχει μάθει.
Η online προπαγάνδα του τάγματος Azov δείχνει τουφέκια του Ισραήλ με άδεια Tavour στα χέρια του φασιστικού ομίλου, ενώ ισραηλινοί ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα διαμαρτύρονται για τις πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία με βάση το ότι τα όπλα μπορεί να καταλήξουν σε αντισημιτικές πολιτοφυλακές.
Σε μια επιστολή «σχετικά με τις άδειες για την Ουκρανία» που έλαβε η Electronic Intifada, η υπηρεσία εξαγωγών όπλων του υπουργείου Άμυνας του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι «φροντίζει να χορηγήσει άδειες» σε εξαγωγείς όπλων «σε πλήρη συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες κυβερνητικές οντότητες».
Η επιστολή της 26ης Ιουνίου απεστάλη σε απάντηση στον ισραηλινό δικηγόρο Eitay Mack ο οποίος είχε γράψει λεπτομερές αίτημα με το οποίο ζητούσε το Ισραήλ να τερματίσει κάθε στρατιωτική βοήθεια στη χώρα.
Το επίσημο καθεστώς των Αζοφ στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σημαίνει ότι δεν μπορεί να εξακριβωθεί ότι «τα Ισραηλινά όπλα και η εκπαίδευση» δεν χρησιμοποιούνται από «αντισημιτικούς ή νεοναζί στρατιώτες», γράφει ο Mack και 35 άλλοι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Είχαν γράψει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν όπλα που κατασκευάζονται στο Ισραήλ "και εκπαιδεύονται από Ισραηλινούς", σύμφωνα με αναφορές στη χώρα.
Ο επικεφαλής του οργανισμού εξαγωγών όπλων του Ισραήλ αρνήθηκε να αρνηθεί τις αναφορές ή ακόμη να συζητήσει την ακύρωση των αδειών όπλων, επικαλούμενη τις ανησυχίες «ασφάλειας».
Αλλά η Racheli Chen, η επικεφαλής του πρακτορείου, επιβεβαίωσε στον Mack ότι «διαβάστηκε προσεκτικά την επιστολή σας», η οποία αναφέρει λεπτομερώς τη φασιστική φύση του Azov και τις αναφορές για ισραηλινά όπλα και εκπαίδευση.
Τόσο η επιστολή του υπουργείου άμυνας όσο και το αρχικό αίτημα του Mack μπορούν να διαβαστούν στην αρχική εβραϊκή γλώσσα παρακάτω.
Ισραηλινά τουφέκια στην Ουκρανία
Το γεγονός ότι τα όπλα του Ισραήλ πηγαίνουν στους ουκρανούς νεοναζί υποστηρίζεται από την ίδια την προφητεία του Azov.
Στο κανάλι του YouTube, ο Azov δημοσίευσε μια "κριτική" βίντεο για τα τοπικά αντίγραφα δύο ισραηλινών τυφεκίων Tavor - σε αυτό το βίντεο:
Μια φωτογραφία στον δικτυακό τόπο του Azov δείχνει επίσης ένα Tavor στα χέρια ενός από τους αξιωματικούς της πολιτοφυλακής.
Τα τουφέκια παράγονται με άδεια από την Israel Weapon Industries και ως τέτοια θα είχαν εγκριθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.
Η IWI διαθέτει στο εμπόριο τον Tavor ως το «πρωταρχικό όπλο» των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ.
Έχει χρησιμοποιηθεί σε πρόσφατες σφαγές άοπλων Παλαιστινίων που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες του Μεγάλου Μάρτιου Επιστροφής στη Γάζα.
Το Fort, η ουκρανική κρατική εταιρεία όπλων που παράγει τα τουφέκια με άδεια, έχει μια σελίδα σχετικά με τον Tavour στην ιστοσελίδα της.
Το λογότυπο του Israel Israel Weapon Industries εμφανίζεται επίσης στον ιστότοπό του, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας "Οι συνεργάτες μας" .
Ξεκινώντας ως συμμορία φασιστών κακοποιών δρόμου , το Ταγμα Αζοφ είναι ένα από τα πολλά ακροδεξιά πολιτοφυλακές που έχουν ενσωματωθεί τώρα ως μονάδες της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.
Σθεναρά αντι-ρωσική, Αζόφ πολέμησε ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του 2013 των ΗΠΑ και της ΕΕ υποστηρίζεται από διαδηλώσεις «euromaidan» στην πρωτεύουσα Κίεβο.
Οι διαμαρτυρίες και οι ταραχές έθεσαν το έδαφος για το πραξικόπημα του 2014, το οποίο απέσυρε τον φιλορωσικό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Νικαράγουα η κατάσταση είναι σίγουρα κρίσιμη. Και είναι φανερό ότι θα συνεχίσει να οξύνεται το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ιμπεριαλισμός έχει ξεδιπλώσει τις προθέσεις του, έχει ρίξει στη μάχη τις δυνάμεις του και έχει καθορίσει το στόχο του, το σταμάτημα και το αμαύρωμα μιας ακόμα επαναστατικής πορείας, με το ρίξιμο της κυβέρνησης των Σταντινίστας και την παράδοση της χώρας, για μια ακόμα φορά, στις πιο σκοτεινές δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, του λαθρεμπορίου, της πείνας και του πολέμου.

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018
Για μια χούφτα.. καφέ
Αρκετά συχνά βλέπουμε άρθρα για τη Νικαράγουα, να αναφέρονται στις μπριγάδες που στάλθηκαν εκεί από την Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της επανάστασης των Σαντινίστας. Τις περισσότερες φορές για να υπερθεματίσουν, αν και έχουμε δει ακόμα και αρνητικές έως και ειρωνικές αναφορές σε αυτή την πρωτοβουλία.
Σε όλες όμως τις αναφορές, υπάρχει εντέλει ο ίδιος παρονομαστής, είτε άμεσα είτε έμμεσα εκφρασμένος, ότι δηλαδή αυτή η προσφορά του ελληνικού κινήματος μας καθιστά ένα είδος «ταγών» της επανάστασης των Σαντινίστας, που δικαιωματικά «απαιτούμε» εκείνο ή το άλλο για την πορεία της, κάπως σαν να λέμε «εμείς κάναμε το καθήκον μας, εσείς υστερείτε απέναντί μας».
Με βάση αυτή τη λογική ξετυλίγεται συχνά μια κριτική στην πορεία, τους στόχους, την κατεύθυνση, ακόμα και τη φύση της κατάστασης στη χώρα αυτή που αν και τόσο μακριά μας, έγινε τόσο δική μας που μπορούμε ακόμα και να την αποποιούμαστε. Άλλωστε η επανάσταση των Σαντινίστας είναι αρκετά εύκολο να δεχτεί κριτική από όποιον (έστω και αυτοαποκαλούμενο) επαναστάτη.
Οι Σαντινίστας, μπορεί να μπήκαν θριαμβευτικά στη Μανάγκουα το ’79 ύστερα από μια επαναστατική διαδικασία, και να κερδισαντις εκλογες, όμως τη δεκαετία του ’90 έχασαν τις εκλογές και η χώρα πέρασε σε δεξιά διακυβέρνηση και μάλιστα της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης, φιλοαμερικάνικης έκφρασης για να βρεθούν ξανά στην εξουσία στις αρχές του 21ου αι. μέσα από εκλογική διαδικασία παλι. Αυτή τη φορά  είναι σαν να έχουν χάσει το επαναστατικό τους παρελθόν, να είναι μια ακόμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την οποία καποιοι κρινουν και προπαγανδιζουν ότι ούτε χρειάζεται ούτε θέλουνε να έχουνε σχέση σαν «επαναστατικό κίνημα» των ΜΚΟ.
Η κριτική λοιπόν μπαίνει με βάση τη δική μας οπτική, τις δικές μας εμπειρίες και συγκρίσεις. Γίνεται εύκολη ταύτιση με κυβερνήσεις που γνωρίσαμε στη χώρα ή και γενικά στην Ευρώπη, «αριστερές», σοσιαλδημοκρατικές και ό,τι άλλο, γίνεται σύγκριση ακόμα και με τη ζωή στην Ευρώπη και τέλος βέβαια με το ιδεατό που έχουμε εδώ στην Ευρώπη για το σοσιαλισμό και την επανάσταση και το αποτέλεσμα εξάγεται εύκολα και αβίαστα.
Στα άρθρα που βγήκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο, με αφορμή τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα ακολουθήθηκε παρόμοιο μοτίβο. Σε όλα τα άρθρα ωστόσο, ή σε όσα έπεσαν στην αντίληψή μας τουλάχιστον (αναφερόμαστε πάντα σε αυτά με αριστερή προέλευση), γίνεται ευρεία αναφορά με στοιχεία και αποδείξεις στην παρέμβαση των ΗΠΑ. Τόσα χρήματα δόθηκαν στις δεξιες νεοφιλελευθερες «αντιπολιτευτικές» δυνάμεις, εκείνες είναι οι διασυνδέσεις τους με γνωστούς πράκτορες της CIA, αλλά και με πρωτοστάτες της αντικουβανικής εκστρατείας στις ΗΠΑ κλπ.
Όλα αυτά, παρότι στηλιτεύονται σε γενικές γραμμές, δεν αποτελούν κατά τους αρθρογράφους την πραγματική αιτία των όσων συμβαίνουν. Πολύ περισσότερο δεν τους δημιουργούν την παραμικρή ανάγκη να πάρουν θέση απέναντι στη δράση αυτών των στοιχείων που αντιπολιτεύονται τη νικαραγουανή κυβέρνηση των Σαντινίστας και στους σκοπούς τους.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι αυτή η ωμή ιμπεριαλιστική παρέμβαση περνάει σαν μια δεύτερη ανάγνωση των αιτιών, σαν κάτι το …σχεδόν φυσιολογικό. Εντυπωσιακό, αλλά όχι ανεξήγητο. Καθώς, όπως λέμε και παραπάνω, έχουμε συνηθίσει να συγκρίνουμε τα πάντα με τη δική μας πραγματικότητα και εμπειρία.
Όταν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα αριστερά συνδικάτα αλλά και κόμματα χρηματοδοτούνται ακόμα και θεσμικά από τον κρατικό κορβανά ή –χειρότερα- μέσω επιδοτήσεων και από την ίδια την Ε.Ε.
Όταν οριζόντια στην αριστερά, στο ΚΚΕ,  μέχρι και στον αντιεξουσιαστικό χώρο, δεκάδες στελέχη της «τυχαίνει» να είναι από δημόσιοι υπάλληλοι αποσπασμένοι σε διάφορα αξιώματα μέχρι αδρά αμειβόμενα στελέχη διαφόρων μκο (πριν από όχι πολύ καιρό, κάποιος μου συστήθηκε ως «συνταξιούχος συνδικαλιστής»). Όταν αυτό έχει φτάσει να θεωρείται αυτονόητο, για μερικούς έως και κατάκτηση του κινήματος, τότε είναι λογικό να μην κατηγορούμε τις ιμπεριαλιστικές χρηματοδοτήσεις, αλλά τους επαναστάτες που δεν τις …αξιοποιούν σωστά.
Είχα την τιμή και την απίστευτη τύχη να συμμετέχω στην πρώτη μπριγάδα που πήγε από τη χώρα μας στη Νικαράγουα, σταλμένη από την ΚΝΕ, που ανταποκρίθηκε σε ένα τότε κάλεσμα της ΠΟΔΝ. Φτάσαμε στην άλλη άκρη της γης στην κυριολεξία, κουβαλώντας μαζί μας τη σημαία μας και το όνομα της δολοφονημένης μας συντρόφισσας «ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ».
Βοηθήσαμε στη διαλογή του καφέ, πήραμε μέρος σε συγκεντρώσεις και πορείες, χορέψαμε και τραγουδήσαμε με το λαό της Νικαράγουας. Είχαμε διάφορες συναντήσεις με πολλά κλιμάκια των Σαντινίστας, αλλά και την ευκαιρία να ζήσουμε και να μιλήσουμε με πολλούς Νικαραγουανούς.
Πολλές φορές μιλώντας και πάνω στον νεανικό επαναστατικό ενθουσιασμό μας τους ρωτάγαμε πώς θέλουνε να τους βοηθήσουμε. Να μιλήσουμε για την επανάστασή τους και να τη διαδώσουμε; Να στείλουμε κι άλλες μπριγάδες να τους βοηθήσουν να μαζέψουν τον καφέ; Ακόμα να μείνουμε να πολεμήσουμε μαζί τους τούς προτείναμε.
Η απάντηση ήταν πάντα η ίδια είτε εκφράζονταν από επίσημα χείλη είτε στην καθημερινή κουβέντα μας με τον κόσμο, καθώς εκείνοι φαίνεται είχαν καταλάβει την πάλη καλύτερα από εμάς, επιτρέψτε μου να πω. «Να παλέψετε στην πατρίδα σας ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Κάθε νίκη ενάντιά του είναι η μεγαλύτερη βοήθεια για μας. Γιατί αν αυτός πάψει να ισχυροποιείται και να μας χτυπάει, θα βρούμε το δρόμο και τον τρόπο να χτίσουμε την επανάστασή μας και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις της». Αυτή ήταν η σταθερή απάντησή τους. Και ακριβώς το χτίσιμο ενός μεγάλου αντιιμπεριαλιστικού μετώπου θεωρούσαν πάντα σαν τη μεγάλη μας προσφορά και όχι .. μια χούφτα καφέ που μαζέψαμε κατά την παραμονή μας εκεί.
Το θέμα είναι λοιπόν να αναποδογυρίσουμε την οπτική μας και κάθε φορά που ακούμε για κάποιες εξελίξεις στη Νικαράγουα ή σε όποια άλλη χώρα έχει ήδη χαράξει την πορεία της έξω και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά δεσμά, να σκεφτόμαστε όχι πόσο καλά έχουν πράξει οι σύντροφοί μας εκεί, αλλά αν αυτά που πράξαμε εμείς εδώ ήταν ικανά να δώσουν ένα ακόμα χτύπημα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ή τουλάχιστον να τις εμποδίσουν να παρεμβαίνουν στις χώρες αυτές.
Εμείς αντίθετα επιλέγουμε να κοιτάμε από μακριά και να «κρίνουμε» με μια αμείωτη μικροαστική γκρίνια. Όμως η επανάσταση, όπως και η ίδια η ζωή δεν είναι κανένα φόρεμα κρεμασμένο στη βιτρίνα για να δικαιούμαστε να γκρινιάζουμε ότι εκείνο που μας αρέσει δεν έρχεται στα μέτρα μας, ενώ εκείνο που μας χωράει δεν είναι και τόσο του γούστου μας. Δεν είναι αυτή υποχρεωμένη να χωρέσει στα δικά μας μέτρα ή στα δικά μας γούστα.
Αντίθετα είμαστε εμείς εκείνοι που πρέπει να ψηλώσουμε τόσο που να χωρέσουμε, είναι οι δικοί μας οι ώμοι που πρέπει να δυναμώσουν αρκετά για να την αντέξουν. Και αυτό να το αποδεικνύουμε καθημερινά. Δυναμώνοντας τόσο την αντιιμπεριαλιστική πάλη όσο και την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη.
Θεωρώντας κάθε πίσω βήμα, όχι μια καινούρια δικαίωση της γκρίνιας μας, αλλά και δική μας ήττα. Κάθε επίτευγμα, όχι τυχαία και περιστασιακή επιτυχία, αλλά και δική μας νίκη. Κρίνοντας κυρίως τη δική μας πάλη, τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες της, τα πισωγυρίσματα και τις αντιξοότητες. Προσπαθώντας να βρούμε στον κόσμο, όχι ανίδεους να διδάξουμε, αλλά και άλλους επαναστάτες για να εμπνευστούμε και να στηριχτούμε στο δύσκολο δρόμο του αγώνα.
Στη Νικαράγουα η κατάσταση είναι σίγουρα κρίσιμη. Και είναι φανερό ότι θα συνεχίσει να οξύνεται το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ιμπεριαλισμός έχει ξεδιπλώσει τις προθέσεις του, έχει ρίξει στη μάχη τις δυνάμεις του και έχει καθορίσει το στόχο του, το σταμάτημα και το αμαύρωμα μιας ακόμα επαναστατικής πορείας, με το ρίξιμο της κυβέρνησης των Σταντινίστας και την παράδοση της χώρας, για μια ακόμα φορά, στις πιο σκοτεινές δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, του λαθρεμπορίου, της πείνας και του πολέμου.
Ο λαός της Νικαράγουα έχει επίσης δείξει τις προθέσεις του. Έχει αγωνιστεί με όπλα και με κάθε μέσο για την επανάστασή του. Έχει αντέξει στις δύσκολες δεκαετίες της απομόνωσης και της λησμονιάς από την παγκόσμια κοινότητα. Έχει πολεμήσει και έχει νικήσει ξανά και ξανά και δίνει ακόμα μια μάχη, έτοιμος να τη δώσει όσο σκληρή κι αν είναι για να τη νικήσει.
Το ζήτημα δεν είναι να ανοίξουμε ένα δημόσιο διάλογο για το πόσο σωστά το πράττει, αλλά να δούμε αν και τι εμείς πράττουμε για να έχουμε άλλη μια νίκη του, αντί να προφητεύουμε κι άλλες καταστροφές του. Αλλιώς, μπορεί τώρα να νιώθουμε ότι βολεμένοι στις καρέκλες μας έχουμε την πολυτέλεια μιας τέτοιας ανέξοδης κριτικής, είναι όμως σίγουρο ότι όσο αφήνουμε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό να δυναμώνει τόσο περισσότερο υποσκάπτουμε τη δική μας πάλη. Και τα αποτελέσματα τα μετράμε ήδη στην χώρα μας.
Γιατί ναι, οι λαοί «μαζί θα νικήσουμε». Όχι μέσα από ένα εναρκτήριο σάλπισμα που κάποιο πρωί θα ηχήσει παγκόσμια και θα μας ξεσηκώσει ταυτόχρονα. Αλλά μέσα από τη μακρά πορεία του χρόνου που μοιάζει βασανιστική, αν αποφασίσουμε όμως να ακούσουμε, θα καταλάβουμε ότι καθημερινά ηχεί τη σάλπιγγα μια εδώ, μια εκεί, καλώντας μας όλους να στοιχηθούμε πίσω της.
Η Νικαράγουα ηχεί τη δική της σάλπιγγα για άλλη μια φορά. Αποφασίζοντας να την ακούσουμε και να στοιχηθούμε στο κάλεσμά της, με το δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και ενός πλατιού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, αλλά και με το δυνάμωμα της άμεσης αλληλεγγύης μας, εντέλει και ανεξάρτητα από το τι θα γίνει εκεί, μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 Ιουλιου 2015
ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΜΙΑ KΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ: ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 62% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος του Εφετείου του Σαντιάγο για υποθέσεις παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων, Μιγέλ Βάσκες Πλάσα, καταδίκασε 9 στελέχη του στρατού εν αποστρατεία για τις ευθύνες τους για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη Βίκτορ Χάρα Μάρτινες και του τότε διευθυντή των φυλακών, Λιτρέ Αβραάμ Κιρόγα Καρβαχάλ, που συνέβησαν το Σεπτέμβρη του 1973, τις επόμενες μέρες του στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018
Η δικαιοσύνη άργησε αλλά αποδόθηκε: καταδικάστηκαν 9 αξιωματικοί του στρατού για τη δολοφονία του Βίκτορ Χάρα

Στην απόφαση των 342 σελίδων, η οποία περιλαμβάνει επίσης την υπόθεση του Λιτρέ Αβραάμ Κιρόγα Καρβαχάλ, ο δικαστής Μιγέλ Βάσκες Πλάσα καταδίκασε επίσης το Κράτος της Χιλής να πληρώσει συνολική αποζημίωση 1,37 δισ. πέσος στους συγγενείς των θυμάτων.
Ο πρόεδρος του Εφετείου του Σαντιάγο για υποθέσεις παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων, Μιγέλ Βάσκες Πλάσα, καταδίκασε 9 στελέχη του στρατού εν αποστρατεία για τις ευθύνες τους για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη Βίκτορ Χάρα Μάρτινες και του τότε διευθυντή των φυλακών, Λιτρέ Αβραάμ Κιρόγα Καρβαχάλ, που συνέβησαν το Σεπτέμβρη του 1973, τις επόμενες μέρες του στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Στην απόφαση των 342 σελίδων, ο δικαστής καταδίκασε του Ούγο Σάντες Μαρμόντι, Ραούλ Χόφρε Γκονσάλες, Έντουιν Ντίμτερ Μπιάνκι, Νέλσον Χάασε Ματσέι, Ερνέστο Μπέτκε Βούλφ, Χουάν Χάρα Κιντάνα, Ερνάν Τσακόν Σότο και Πατρίσιο Βάσκες Δονόσο σε ποινές 15 ετών και μίας ημέρας, ως αυτουργούς των δολοφονιών, και σε 3 χρόνια φυλάκισης, ως ενόχους του αδικήματος της απλής απαγωγής των δύο θυμάτων.
Επιπλέον, ο πρώην αξιωματικός Ρολάνδο Μέλο Σίλβα καταδικάστηκε σε 5 χρόνια και μια ημέρα φυλάκισης, για συγκάλυψη των δολοφονιών, και 61 ημέρες για συγκάλυψη των απαγωγών.
Σε αστικό επίπεδο, καταδικάστηκε το Κράτος της Χιλής να πληρώσει συνολική αποζημίωση 1.370.000.000 πέσος Χιλής (περίπου 2,1 εκατ. δολάρια) στις οικογένειες των θυμάτων.
Τα γεγονότα
Σύμφωνα με τη δίκη, αποδείχτηκε ότι τόσο ο Χάρα όσο και ο Κιρόγα συνελήφθησαν μεταξύ 11 και 12 Σεπτέμβρη 1973 και μεταφέρθηκαν στο Στάδιο της Χιλής, όπου βασανίστηκαν σε διάφορες ευκαιρίες από τους στρατιωτικούς.
Στις 15 Σεπτέμβρη, όλοι οι συλληφθέντες που βρίσκονταν σε εκείνο τον τόπο μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Στάδιο, αλλά οι στρατιωτικοί άφησαν εκεί τον Χάρα και τον Κιρόγα, όπου δολοφονήθηκαν.
Ο Χάρα, του οποίου είχαν θρυμματίσει τα δάχτυλα με τους υποκόπανους των τουφεκιών, πυροβολήθηκε 44 φορές, ενώ ο Κιρόγα δέχτηκε 23 σφαίρες.
Στη συνέχεια, οι σοροί των Χάρα και Κιρόγα απομακρύνθηκαν από το Στάδιο της Χιλής και δόθηκαν σε δημόσια θέα, μαζί με τα πτώματα άλλων ατόμων άγνωστης ταυτότητας, που δολοφονήθηκαν επίσης με πυροβόλα όπλα.
Όλοι αυτοί βρέθηκαν στις 16 Σεπτέμβρη 1973 από κατοίκους γύρω από το Μητροπολιτικό Νεκροταφείο.
Άλλοι υπεύθυνοι
Το έτος 2012, ένα ρεπορτάζ του προγράμματος "En la mira" της Chilevisión κατάφερε να ταυτοποιήσει τον Πέδρο Μπαριέντος Νούνιες, ως δράστη της δολοφονίας του Βίκτορ Χάρα.
Το ίδιο έτος, ο δικαστής Μιγέλ Βάσκες τον υπέβαλε σε δίκη ως φυσικό αυτουργό. Το Σεπτέμβρη του 2014, προστέθηκαν στο κατηγορητήριο οι Ερνάν Τσακόν Σότο και Πατρίσιο Βάσκες Δονόσο.
Από το 1990, ο υπολοχαγός εν αποστρατεία ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το Γενάρη του 2013 υπάρχει αίτημα έκδοσης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής. Προ δύο ετών καταδικάστηκε σε πολιτικό δικαστήριο που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την οικογένεια του Βίκτορ Χάρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες Παλαιστίνιοι βεδουίνοι τραυματίστηκαν βαρια από το ξυλο από τις ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις κατοχής όταν αντιστεκομενοι γενναια προσπάθησαν να σώσουν τα σπίτια τους από κατεδάφιση, στο χωριό Χαν αλ Αχμάρ.
Οι ισραηλινοναζιστικές αστυνομικοναζιστικές δυνάμεις συνέλαβαν αρκετούς Παλαιστίνιους και ισραηλινούς ακτιβιστές που προσπαθούσαν να εμποδίσουν τις μπουλντόζες να κατεδαφίσουν τα σπίτια. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο διευθυντής του ισραηλινού οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem, Kareem Jubran, ο οποίος βιντεοσκοπούσε τα γεγονότα.
Η κατεδάφιση έλαβε χώρα για να επεκταθεί ένας κοντινός ισραηλινοναζιστικός αποικισμός.
 γουρούνια σιωναζι!!! ισραηλινοναζιστικα ναζιστογούρουνα, δεν ειστε αξιοι να αυτοαποκαλείστε άνθρωποι!!!! σιωναζιστοσκατά!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανδρέας Παπανδρέου 1993 - Θέλουν το όνομα Μακεδονία γιατί θέλουν να κάνουν ένα ξεχωριστό κράτος παίρνοντας την δική μας Μακεδονία.Ήταν γνωστό από την αρχή ότι όποιος δίνει το όνομα δίνει στο τέλος και τα εδάφη.Όμως όλοι αυτοί έκαναν ότι τους έλεγαν οι Αμερικανοί ακόμα και οι σημερινοί γι αυτό και ξεπουλάνε τα πάντα όσο όσο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εντελώς αναντίστοιχη των περιστάσεων ήταν η γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ για “δαγκωτό άκυρο” στο δημοψήφισμα του 2015. Γραμμή που οδήγησε σε περαιτέρω απόσπαση από τις διαθέσεις των λαϊκών μαζών και σε αποσυσπείρωση ακόμα και δυνάμεων του ΚΚΕ...".
3 χρόνια απ' το δημοψήφισμα και το ιουλιανό πραξικόπημα του 2015.  Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, με το θριαμβευτικό και βαθύτατα ταξικό 61,3% υπέρ του ΟΧΙ και το ευρωατλαντικό πραξικόπημα που ακολούθησε ήταν μια ιστορική ήττα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα γιορτάζουν ΟΛΑ τά κόμματα τής Βουλής πού συμφώνησαν τό ΟΧΙ νά γίνει ΝΑΙ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από το  90%  της Ανατολικής Daraa στη Συρια έχει περάσει ήδη στον έλεγχο του συριακού στρατού που την απελευθέρωσε. Περισσότεροι από 30.000 πολίτες εκτοπισμένοι από τη Βόρεια Daraa επιστρέφουν στις εστίες τους μετά την επιστροφή της ασφάλειας και της σταθερότητας.
Η στρατηγική πόλη Saida  ήδη ελευθερώθηκε όπως και η βάση αεράμυνας στο νότο της πόλης. Οι στρατιωτικές μονάδες εισήλθαν στην πόλη Saida στην Ανατολική ύπαιθρο της πόλης Dar’a και συνέχισαν τις δραστηριότητές τους προς την κατεύθυνση της πόλης Taibah.
Νωρίτερα Moνάδες του συριακού στρατού είχαν σφίξει το το κλοιό γύρω από τις  θέσεις τρομοκρατών  κοντά στα παλιά Τελωνεία και στην πόλη  Saïda στο ΝΑ τμήμα της Daraa. ΄Ένα σερί επιχειρήσεων του στρατού σύμφωνα με το ρεπόρτερ του SANA έγιναν κατά τρομοκρατών της Jabhat al-Nusra στις 2 προαναφερθείσες θέσεις. Αυτές τελείωσαν με το θάνατο πολλών τρομοκρατών και την καταστροφή εξοπλισμού τους.
dimpenews.com



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι τρομοκράτες στη Συρια λεηλάτησαν και κατέστρεψαν την ιστορική εκκλησία στο χωριό Rakham στην επαρχία της Daraa και είναι ο τόπος με τη μεγαλύτερη ιστορία στην περιφέρεια αυτή.. Oι φωτογραφίες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής , του βανδαλισμού, της λεηλασίας της εκκλησίας του χωριού Rakham στην Ανατολική επαρχία της Daraa. Αφαίρεσαν το σταυρό από τον τρούλο και τις εικόνες από το τέμπλο και το Δωδεκάορτο. Γέμισαν με ακαθαρσίες το εσωτερικό. Ξήλωσαν από τα τοιχώματα προσθήκες  αρχαιολογικής αξίας.Το χωριό απελευθερώθηκε από το συριακό στρατό πριν λίγες μέρες από τις φράξιες της τρομοκρατικής οργάνωσης al Nusra που πριν εκδιωχθούν καταλήστεψαν τα σπίτια και τις εκκλησίες.
Πριν από λίγες μέρες ο συριακός στρατός ελευθέρωσε το χωριό Samma  στην ίδια επαρχία όπου ο ναός του επίσης καταστράφηκε και λεηλατήθηκε από τους τζιχαντιστές.
dimpenews.com



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο 12,9% το ποσοστό ανεργίας στη Σ. Αραβία
Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, 12:14
Το ποσοστό της ανεργίας στη Σ. Αραβία αυξήθηκε στο επίπεδο ρεκόρ του 12,9% το πρώτο τρίμηνο του έτους από το 12,8% το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Η κυβέρνηση προωθεί οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να αναπτύξει άλλους κλάδους πέραν του πετρελαϊκού και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, αλλά οι αυξήσεις φόρων και τα άλλα μέτρα λιτότητας που σχεδιάστηκαν για να μειωθεί το τεράστιο έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού πλήττουν πολλούς εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ: Ο γιος του ηγέτη του ISIS σκοτώθηκε σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στη Συρία
 Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, 05:04
O ρωσικός στρατός σκότωσε πρόσφατα το γιο του χαλίφη της  Daesh του Abu Bakr Al-Baghdadi. Επικαλούμενο μια πηγή από το δίκτυο πληροφοριών του Falcon στο Ιράκ το AFP μετέφερε ότι ο ρώσικος στρατός εξαπέλυσε 3 πυραύλους σε μια σπηλιά όπου είχαν καταφύγει 30 αρχηγοί τρομοκρατών εκ των οποίων ο Huzheifah Al-Badri (ο γιος του Bagdadi) στην επαρχία τηςHoms.
Η επίθεση επέφερε το θάνατο 11 τρομοκρατών εκ των οποίων ο γιος του Baghdadi. Ωστόσo το ανακοινωθέν της Daesh ανέφερε ότι ο γιος του Baghdadi σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά των  « Al-Nusayriyyah (συριακού στρατού Aλαουιτών) και Ρώσων στο θερμοηλεκτρικό σταθμό της Homs ». Οι ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών απάντησαν λέγοντας ότι ο  « Badri δεν ήταν ο ίδιος ένας μαχητής….έγινε κολάζ η φωτογραφία του για ψυχολογική προπαγάνδα για τους υπόλοιπους της οργάνωσης  ». Ούτε η Ρωσία ούτε η Συρία σχολίασε την είδηση του θανάτου του γιου του χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους σε συριακό έδαφος.
dimpenews.com



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν να εμποδίσουν τις μεταφορές πετρελαίου από τα στενά του Ορμούζ
 Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, 23:36
Ένας διοικητής των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης απείλησε σήμερα ότι η Τεχεράνη θα εμποδίσει τις μεταφορές πετρελαίου μέσα από τα στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ απαγορεύσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν.
«Αν επιθυμούν να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα φορτίο πετρελαίου να περάσει μέσα από τα στενά του Ορμούζ», δήλωσε ο Ισμαήλ Κοουσαρί, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα YJC.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αγιος Πορφυριος εστειλε Παπουτση και Ψαλτη στον αλλο κοσμο. Η εικονα του που χαρισε στον ετοιμοθανατο Ψαλτη στο νοσοκομειο η Παπουτση, την εδωσε η κορη του Ψαλτη στην ετοιμοθανατη Παπουτση στο  νοσοκομειο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Jean-Luc Mélenchon εγκατέλειψε το κόμμα "ευρωπαϊκής αριστεράς" λόγω συμμετοχής του συριζα & Τσίπρα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη γραμμή της λιτότητας στην Ελλάδα... επιτέθηκε στο δικαίωμα της απεργίας... κατακρεούργησε τις συντάξεις... ιδιωτικοποίησε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας...», περιγράφει η απόφαση αποχώρησης που πάρθηκε από το...
κόμμα ευρωπαικης αριστερας με υπέρ 208 ψήφους, 2 κατά και 3 αποχές.
Ο Χουντής, ο Χρυσόγονος, η Σακοράφα παραμένους κι ως πότε υπό την ηγεσία Τσίπρα στην Ευρωβουλή;
Και... μην νομίζετε, μην διατηρήσετε ελπίδες ότι ο Mélenchon θα φέρει την ευρωπαϊκή αριστερά στο προσκήνιο και σ' άλλη κατεύθυνση, όταν στην Ελλάδα συζητάει για κοινό μέτωπο με Μπαρουφάκη, αλλά και ΛαΕ...
Όσο δεν σχηματίζεται μια Πατριωτική αριστερά που θα στραφεί εναντίον του υπερεθνικού κεφαλαίου και εναντίον της θεοποίησης "ατομικών δικαιωμάτων" σε λαθρομετανάστες, λεσβίες, γκέι και σια... «Φέξε μου και γλίστρησα»!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκός καλεί τους συριους στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους
Τετ 4 Ιουλίου 2018 9:26 π.μ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καλεί όλους τους συριους πολίτες, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω του πολέμου, να επιστρέψουν.
Σύμφωνα με επίσημη πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, ένα μεγάλο μέρος του συριακού εδάφους έχει ανακαταληφθεί από τρομοκράτες.
Το υπουργείο της Συρίας καλεί τους Syrians που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από το φόβο του πολέμου και των τρομοκρατικών επιθέσεων να επιστρέψουν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.
«Το νικηφόρο σερί των συριακών ενόπλων δυνάμεων και των συμμάχων της, που είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση πολλών από τις περιοχές που καταλαμβάνονται από τρομοκράτες από στρατιωτικές επιχειρήσεις ή συμφωνίες συμφιλίωσης, έπεισε τους Σύρους εκτοπισμένους να επιστρέψουν στις πόλεις τους και χωριά ", ανακοινώνει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.
"Η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της υγείας και των καθημερινών αναγκών των πολιτών της. Η κάλυψη των αιτημάτων του λαού, βεβαίως, απαιτεί προσπάθειες για την αποκατάσταση της υποδομής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των νοσοκομείων », σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το πρακτορείο ειδήσεων SANA προσθέτει:
«Η Συρία καλεί τη διεθνή κοινότητα και τις περιπτώσεις που προκύπτουν υποστηρικτές του συριακού έθνους να αναλάβουν δράση για να άρει τις μονομερείς και παράνομες κυρώσεις κατά του έθνους της Συρίας, και έχουν οδηγήσει Συρίας πολίτες στο εξωτερικο. "
"Η συριακή κυβέρνηση και ο λαος της Συριας θα σταθούν μαζί για μεταπολεμική ανασυγκρότηση. Με άλλα λόγια, η ανασυγκρότηση της χώρας θα γίνει μόνο από Συριους πολίτες », δήλωσε το Sana.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι στην ουρά,"κεντροαριστεροί" και δεξιοί για μια αναμνηστική φωτογραφία με τον... αξιότιμο Ύπατο Αρμοστή της χώρας (Πρέσβη των ΗΠΑ τον λένε στη γλώσσα των ελευθέρων κρατών). Τέτοια ενσταντανέ είναι χρήσιμα, ειδικά τώρα που... ξεκινάει η προεκλογική περίοδος!
Υ.Γ. Δείτε το χέρι του Πρέσβη των ΗΠΑ πίσω από τον Βίτσα. Σαν να του λέει: "Έλα Μήτσο αρκετά, συντόμευε με τις πόζες. Περιμένει ο Βορίδης"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην ξαναμιλήσει κανένας πούστης για διεθνές δίκαιο, τον ξεφτιλο ΟΗΕ και πούτσες μπλε...
Τα σιωνιστικά κτήνη του σιωναζιστικού κατοχικού καθεστώτος ισοπεδώνουν ένα ολόκληρο Παλαιστινιακό χωριό (Alkhan Alahmare) στα κατεχόμενα...
Ο Αμπάς σφυρίζει αδιάφορα και κάνει ταμείο με τις αμερικάνικες κι εκείνες του παιδόφιλου Σαούδ... επιχορηγήσεις...
Η "διεθνής κοινότητα" ασχολείται με τα gay pride...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε "μακεδονικό στρατό" αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατά την ορκωμοσία 125 επαγγελματιών οπλιτών στη γειτονική χώρα, γεγονός που προκάλεσε την υποκριτικη αντίδραση των προδοτικων αληταραδικων κύκλων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που εχουν υπογραψει αυτή τη προδοσια.
Ο κ. Ζάεφ απευθυνόμενος στους επαγγελματίες οπλίτες της ΠΓΔΜ τους υποσχέθηκε ειδικότερα ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους τώρα που η χώρα θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, τους είπε ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι που θα είναι η πρώτη γενιά οπλιτών της χώρας που θα υπηρετήσει σε ένα στρατό μέλος της Συμμαχίας και δήλωσε: "Η ένταξη μας στο ΝΑΤΟ θα προσφέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο Μακεδονικός Στρατός για χρόνια συμμετείχε πλάι πλάι με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές."
Αναφορικά με τη δήλωση του Ζ. Ζάεφ περί "μακεδονικού" στρατού, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών επισήμαναν ότι η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών. Και τούτο διότι, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση "στρατός της Βόρειας Μακεδονίας".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεξιοί και ''κεντροαριστεροί'' όλοι μαζί στην Αμερικάνικη πρεσβεία για να γιορτάσουν μαζί με τα αφεντικά τους την 4η Ιουλιου...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μπροστά στην Εθνοκάθαρση μπορούν να μιλήσουν μόνον τα όπλα της Εθνικης Ανεξαρτησιας!
Η ισοπέδωση του χωριού Al khan Alahmar στην κατεχόμενη Παλαιστίνη από τα σιωναζιστικά κτήνη!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του 8ωρου εργασίας
5 Ιουλίου 2018
Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του 8ωρου εργασίας
Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις φαίνεται ότι συντάσσεται η Νέα Δημοκρατία με τις πιο ακροδεξιές απόψεις που επικρατούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού στον απόηχο της πρότασης του ακροδεξιού καγκελαρίου της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς και εν γένει της κυβέρνησης της χώρας για αύξηση των ωρών εργασίας από 8ωρο σε 12ωρο, διεξήχθη συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών.
Σε αυτή την ψηφοφορία λοιπόν, όπως καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ψήφισε μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ώρου.
«Η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη επεκτείνεται και στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
»Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι ακολουθεί τον ακροδεξιό αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, που ζήτησε 12 ώρες εργασίας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.
Συγκεκριμένα, ΝΔ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο, την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 80 ώρες εργασίας για δυο διαδοχικές εβδομάδες, την τροπολογία για διάλειμμα 60 λεπτών ύστερα από 4,5 ώρες οδήγησης.
Υπέρ της διατήρησης του 8ώρου και του 48ώρου ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών πλην της κας Καϊλή που στην τροπολογία για το όριο των 48 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως απείχε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μόνη λύση για να γλυτώσει η Ελλάδα από την εφαρμογή του Δουβλίνου, είναι η έξοδος της από τη Σέγκεν ΧΤΕΣ.
Κι ακόμα καλύτερα κι απ' την ΕΕ
Kαι απο το ΝΑΤΟ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αυστριακό ακροδεξιό αρχιδάκι όπως και ο πούρος δεξιός κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ απ΄ τη Βαρβαρία, βλέπουν τη λύση του λαθρομεταναστευτικού, στην εφαρμογή του Δουβλίνου. ΣΥΡΙΖΑ και CIA, ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τους υπεράριθμους λαθρο-μετανάστες του 4ου Ραιχ στη μικρή τη Γραικολάνδη...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νάτος κι ο πολύς ο Όρμπαν... που τον έχουν στα όπα όπα όλα τα δεξια και ακροδεξια αούγκανα της Γραικολάνδης... Ο Ε Ο !!!
«Στην Ουγγαρία μπορείς να έρθεις μόνο εάν έχεις προηγουμένως πατήσει σε έδαφος της ΕΕ, στην Ελλάδα ή στη Βουλγαρία, και κυρίως στην Ελλάδα. Κι εκεί συχνά συμβαίνει ότι δεν καταγράφονται» δήλωσε ο κ. Όρμπαν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.
«Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι μόνο η ασφάλεια, αλλά και το ότι πρέπει να λειτουργεί η εσωτερική αγορά που προστατεύεται από τη Σένγκεν. Δεν είναι δική μας υποχρέωση να καταγράφουμε αυτούς που φτάνουν στα ουγγρικά σύνορα, διότι έρχονται από την Ελλάδα, κι εκεί όμως αυτό δεν έγινε. Εμείς, όμως, τους καταγράφουμε, αλλά δεν αναγνωρίζουμε ότι η Ουγγαρία είναι το πρώτο σημείο όπου πάτησαν ευρωπαϊκό έδαφος. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να επαναπροωθούνται από τη Γερμανία στην Ελλάδα και όχι στην Ουγγαρία», πρόσθεσε ο Βίκτορ Όρμπαν, σημειώνοντας πως η κυβέρνησή του έχει επίγνωση ότι η νομική διαμάχη θα διαρκέσει αρκετά.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Βεδουίνοι, φυλή νομαδική και αρχαία, πρόγονοι των σημερινών Αράβων, πρόγονοι ακόμα και των Ναβαταίων, αραβικής φυλής που μεγαλούργησε στην Ιορδανία, είναι σήμερα υπό διωγμό όπως και όλοι οι Παλαιστίνιοι από τους ισραηλινούς που κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, αποίκησαν την γη αυτή πολύ πρόσφατα και έχουν καταγωγή από Ευρώπη, Αμερική και Ρωσσία, ακόμα και από Αφρική. Με το σιωνιστικό δόγμα ότι το Ισραήλ είναι το "εβραϊκό κράτος" οι γηγενείς βρίσκονται υπό διωγμό και εθνοκάθραση από το 1948 και μετά.
Από Wikipedia: To Khan al-Ahmar (Arabic: الخان الأحمر‎, Hebrew: חאן אל-אחמאר‎, lit. (Το κόκκινο καραβάνσεράΪ) είναι ένα Παλαιστινιακό χωριό στην περιφέρεια της Ιερουσαλήμ στη Δυτική Όχθη. Το 2018, κατοικούν εκεί 173 Βεδουίνοι, ανάμεσά τους 92 παιδιά, που ζουν σε σκηνές και καλύβες, με το τοπικό τους σχολείο να εξυπηρετεί 150 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή. Το Khan al-Ahmar βρίσκεται ανάμεσα στους ισραηλινούς εποικισμούς Ma'ale Adumim και Kfar Adumim. Τον Μάιο του 2018 το Ανώτατο ισραηλινό Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι κάτοικοί του μπορούν να εκδιωχθούν.
Σήμερα το χωριό γκρεμίζεται από τις ισραηλινές μπουλντόζες.