Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Τεταρτη 4 Ιουλιου 2018


ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ
Νέος Πρόεδρος ο αριστερος σοσιαλδημοκράτης Ομπραδόρ

Ο αριστερος σοσιαλδημοκράτης Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ αναδείχθηκε Πρόεδρος του Μεξικού στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή για την ανάδειξη προέδρου, 500μελούς Κοινοβουλίου, 128 γερουσιαστών και κάποιων δημοτικών και περιφερειακών (κρατιδιακών) συμβουλίων.
Ο Λόπεζ Ομπραδόρ, που έχει υπάρξει άλλες δυο φορές υποψήφιος Πρόεδρος, είναι επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Αναγέννησης («ΜΟRΕΝΑ»), που έχει τη στήριξη ενός συνονθυλεύματος αστικών πολιτικών δυνάμεων: Από το μαοϊκών καταβολών Κόμμα Εργατών (PT) έως το νεοφιλελεύθερο Κόμμα Κοινωνικής Συνάντησης (PES), το οποίο μεταξύ άλλων στηρίζει ανοιχτά τους εποικισμούς του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με τις τελικες επίσημες καταμετρήσεις του μεξικανικού Εθνικού Εκλογικού Ινστιτούτου, ο συνδυασμός «Μαζί Γράφουμε Ιστορία» του Ομπραδόρ εξασφάλισε ποσοστό 52,96%. Ο «συντηρητικός» - «νεοφιλελεύθερος» υποψήφιος, Ρικάρδο Ανάγια, επικεφαλής του συνδυασμού «Για το Μεξικό μπροστά» (υποστηριζεται απο PAN-PRD), συγκέντρωσε το 22,50% των ψήφων, ενώ ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, του κυβερνώντος Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI),  ελαβε το 16,40% των ψήφων.

Για την Βουλη των 500 εδρων, το Κινημα Εθνικης Αναγεννησης  (MORENA) πηρε 37,24% και 193 εδρες, το δεξιο Κομμα Εθνικης Δρασης (ΡΑΝ) πηρε 18,06%και  79 εδρες, το κεντρωο αρχιδιεφθαρμενο Κομμα Θεσμικης Επαναστασης (PRI) πηρε 16,38% και 42 εδρες, το ρεφορμιστικο που πηγε με την δεξια του ΡΑΝ Κομμα Δημοκρατικης  Επαναστασης (PRD) πηρε 5,35% και 23 εδρες, το Οικολογικο Πρασινο Κομμα (συμμαχος του Κομματος Θεσμικης Επαναστασης) πηρε 4,74% και 17 εδρες, το σοσιαλδημοκρατικο  (συμμαχο του PRD) Κινημα Πολιτων πηρε  4,38% και 26 εδρες, το μαοικων καταβολων (συμμαχο του PRD) Εργατικο Κομμα πηρε 3,89% και 61 εδρες, το Κομμα Νεας Συμμαχιας (διασπαση του PRI) πηρε 2,53% και 1 εδρα, και το πεντηκοστιανο δεξιο νεοφιλελε (που συμμαχισε με το MORENA) Κομμα Κοινωνικης Συναντησης πηρε 2,41% και 58 εδρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ
Μέσα στη φρικτή μεσημεριανή ζέστη να περιμένεις λεωφορείο, να 'ρχεται μετά από κάνα εικοσάλεπτο απ' ότι προβλέπεται τωρα με τις περικοπες λεωφορειων, και να βρίσκεσαι μπροστά στο εξευτελιστικό θέαμα του κόσμου που σπρώχνεται για να μπει από τη μπροστινή πόρτα, γιατί οι άλλες παραμένουν κλειστές.
Αυτό το χορτάτο πατσαβούρι που ουδέποτε χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει λεωφορείο και έκανε την εισήγηση για είσοδο από τη μπροστινή πόρτα, έτσι και εμφανιζόταν κατά τύχη εκεί σήμερα αποκλείεται να μην έφευγε με φορείο.
Οργή και μίσος ταξικό, ρε αληταράδες! Και γι' αυτόν και για τα αποβράσματα που δέχτηκαν την εισήγησή του. Χορτάτα σκουλήκια της λάσπης! Κοινωνική σαπίλα, με θέσεις και λεφτά. Μεσοαστικές πατσαβούρες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 Ιουλίου 1776. Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας.
Αναφερόμαστε σταθερά στους απελευθερωτικούς αγώνες των λαών. Από μικρά παιδιά διαβαζαμε Μπλεκ.

4η Ιουλίου σήμερα, ημέρα ανεξαρτησίας για τις ΗΠΑ και εμείς θυμόμαστε τον ήρωα με τον οποίον μεγαλώσαμε, τον μαχητή του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος Κάπταιν Μαρκ. Τον αντιρατσιστή που έιχε αδερφικούς φίλους τον Ινδιανο Θλιμμένο Μπούφο και τους κουρσάρους Μίστερ Μπλούφ και Γάντζο... ο αγώνας τους δεν δικαιώθηκε, συνεχίζεται!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΚΟΛΑΝ ΣΥΡΙΑ κανενα προβλημα η γειτνιαση για το Ισραηλ με το ISIS εδω και 7 χρονια
οι περιοχές της ISIS στη νότια Συρία είναι σε μαύρο! Το ισραηλινό κατεχόμενο γκολάν είναι κίτρινο! Άλλες ισλαμικές ομάδες τζιχάντ είναι σε μπλε. Πώς όλες αυτές οι συμμορίες τρόμου διατηρούν μια ειρηνική παρουσία στα ισραηλινά σύνορα εδώ και 7 χρόνια χωρίς καμία ισραηλινή επιθεση για να τα απομακρύνει?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΥΗ more news from Hell
(μα που ειναι οι κρετινοι που στηριζανε την επιθεση εναντιον της Λιβυης και ''του αιμοσταγη Κανταφι''?μουγγαφον φυσικα
Η Λιβύη ειναι εδω και χρονια μια κόλαση για τους Αφρικανους μετανάστες,ολοι σχεδον έχουν υποστει βασανιστήρια,βιασμους,ξυλοδαρμούς, πυροβολισμούς και καψίματα, οι περισσότερες γυναίκες έχουν υποστεί ομαδικούς βιασμούς..Αν η οικογένεια του μετανάστη δεν έχει χρήματα να στείλει,τότε ο μετανάστης πωλείται ως σκλάβος σε κάποιον Λίβυο ιδιοκτήτη, για να κάνει κάθε είδους βαριά απλήρωτη εργασία, donkey jobs όπως τις ονομάζουν οι Αφρικανοί μετανάστες. Υπάρχουν κανονικές υπαίθριες αγορές σκλάβων στη Λιβύη όπου μπορεί κάποιος να πάει και να «αγοράσει» μετανάστη, του δίνουνε μάλιστα και ένα χαρτί-απόδειξη για τη συναλλαγή. Η απόδραση δεν έχει νόημα, γιατί παντού γίνονται τα ίδια.Όποιος επιβιώσει μετά από 4-5 μήνες σε αυτή την κατάσταση, μπορεί εντέλει να του «χορηγηθεί» μια θέση στη βάρκα για να ταξιδέψει(νομιζει) στην Ευρώπη αλλα στην πραγματικοτητα με κρυφες συμφωνιες ΕΕ και Λιβυης τους ξαναπιανουν και τους ξαναστελνουν πισω(αν δεν πνιγουν δηλαδη οπως οι 100 ανθρωποι πριν λιγο καιρο)

"Αυτό το σκλαβοπάζαρο αποφάσισε να ενισχύσει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το Προσφυγικό!
Δημοσιογράφοι του CNN κατάφεραν να φιλμάρουν με κρυφή κάμερα μία σκηνή εμπορίου ανθρώπων στη Λιβύη. Η σκηνή διαδραματίζεται τη νύχτα. Οι σκλάβοι πουλήθηκαν περίπου 400 ευρώ.
- «Η πώληση τέλειωσε;»
- «Ναι, τέλειωσε»
- «Πόσοι πουλήθηκαν ;»
- «Δώδεκα»
Η εξωπραγματική αυτή σκηνή κινηματογραφήθηκε από μία δημοσιογράφο του CNN όχι μακριά από την Τρίπολη, με κρυφή κάμερα. Κατά τη διάρκεια ενός πλειστηριασμού, τη νύχτα, διακινητές πούλησαν ως σκλάβους μετανάστες, προερχόμενους κυρίως από την Υποσαχάρεια Αφρική. Η τιμή τους κυμάνθηκε γύρω στα 700 λιβυκά δηνάρια για τους άντρες (περίπου 400 ευρώ). Η ταρίφα αυτή κυμαίνεται με βάση την κατάσταση της υγείας και τη σωματική διάπλαση των σκλάβων."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΡΟΠΗ σας κύριε Φουρλή. Το Σάββατο που πήγα στο Leroy Merlin υπήρχε μια εσωτερική διαδήλωση και ρωτώντας έμαθα ότι η διοίκηση απέλυσε υπάλληλο που είχε δουλέψει γιά την εταιρία 10 χρόνια με την δικαιολογία ότι είχε πέσει η απόδοσή της.
Η γυναίκα διαγνώστηκε πρόσφατα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Κύριε Φουρλή, με τα έσοδα από τα ΙΚΕΑ, τα L.M. και όσα άλλα έχετε, πόσο αβυσσαλαία ακόρεστη είναι η ανάγκη σας για χρήμα; Σάπια άλογα μας ταίσατε, χαμηλές ποιότητες μας παρέχετε, υπερτιμολογημένα πουλάτε, τώρα δείχνετε και το αληθινό, ανάλγητο πρόσωπό σας. Δεν μπορούσε να μπεί σε θέση γραφείου η υπάλληλος, τι θα σας στοίχιζε παραπάνω από τα χαρτζιλίκια που τους δίνετε των 586 κ΄511 ευρώ μ ι κ τ ά με 4ωρες συμβάσεις και σπαστά ωράρια;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018
LEROY MERLIN : Απέλυσαν εργαζόμενη μόλις πληροφορήθκαν ότι πάσχει από σκλήρυνση κατα πλάκας
Ενώ τα Leroy&Merlin, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο μετά ΙΚΕΑ, επεκτείνονται και προ ολίγου διαστήματος διαφήμιζαν ότι ανοίγουν νέο κατάστημα στην πρεσβεία(μία είναι η πρεσβεία), φαίνεται πως δυσκολεύονται να ανεχτούν χρόνια πάσχοντες μεταξύ του προσωπικού τους. Συγκεκριμένα, μόλις πληροφορήθηκαν πως εργαζόμενη επί 10ετία στην επιχείρηση πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, την απέλυσαν με το πρόσχημα πως “είχε πέσει η απόδοσή της”.
Άμεση ήταν η απάντηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, που μαζί με σωματεία εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρεωτικής προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της εταιρείας στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου, ζητώντας ανάκληση της απόλυσης και προειδοποιώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε άλλα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδεικτική του κυνισμού και της θρασυδειλίας της εργοδοσίας ήταν πως φρόντισε να εξαφανιστεί τη μέρα της διαμαρτυρίας, καλώντας όμως προκλητικά αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζακυνθος. Άλλοτε με 300.000 τουρίστες ζούσαν όλοι στο νησί.
Τώρα με 1.200.000 ΜΟΝΟΝ σκουπίδια & λύματα.
Τουρισμός σε βάρος της ζωής μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



62% των Ελλήνων ψήφισαν ΟΧΙ το 2015.
Εχει θέσεις ταυτόσημες με αυτές του ΕΠΑΜ.
Να ενημερώσουμε αυτούς που προδόθηκαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΔΗΜΗΤΡΩΦ:
Εμβληματική μορφή του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος - Γέννήθηκε 18 Ιουνίου 1882,Πέθανε σαν χθές 2 Ιουλίου το 1949
O Γκεόργκι Δημητρόφ, ήταν Βούλγαρος κομμουνιστής πολιτικός, από τα ηγετικά στελέχη του διεθνούς κομμουνιστικού κόμματος με παγκόσμια φήμη.
Ηγήθηκε της Τρίτης Κομμουνιστικής Διεθνούς (Κομιντέρν) από το 1934 ως το 1943 που η Γ΄ Διεθνής αυτοδιαλύθηκε.. Ηταν ο πρώτος Κομμουνιστής ηγέτης της Βουλγαρίας, από το 1946 ως το 1949



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


η Αυστρία θεσμοθετεί το Anschluss(προσάρτηση) στο 8ωρο άλλων τεσσάρων άριων ωρών εργασίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Εκκλήσεις για ηρεμία στη Νάντη μετά τον θάνατο νέου που δολοφονηθηκε από την αστυνομία
 Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, 15:55
Οι αρχές απηύθυναν σήμερα έκκληση για ηρεμία και καταδίκασαν τα βίαια επεισόδια που συγκλόνισαν συνοικίες της Νάντης μετά τον θάνατο χθες το βράδυ ενός 22χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα στη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας, σε συνθήκες που έχουν προκαλέσει την οργή κατοίκων.
Καμένα αυτοκίνητα, πεζοδρόμια γεμάτα στάχτες, σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, ένα μισοαποτεφρωμένο εμπορικό κέντρο... οι συνοικίες Μπρέιγ, Ντερβαλιέρ και Μαλακόφ, κοντά στο κέντρο της Νάντης, ξύπνησαν παραζαλισμένες και οι κάτοικοί αγανακτισμένοι μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού από το Γκαρζ-λε-Γκονές (στο Βαλ ντ' Ουάζ) από πυροβολισμό αστυνομικού.
Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 20:30 στη συνοικία Μπρέιγ σε σημείο ελέγχου που είχε στήσει η αστυνομία. «Ο οδηγός δεν φορούσε ζώνη ούτε είχε μαζί του δελτίο ταυτότητας και έδωσε ψεύτικο όνομα στους αστυνομικούς», έγινε γνωστό από πηγή που γνωρίζει την υπόθεση. «Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το όχημα παρακολουθούνταν από την αστυνομία (...) στο πλαίσιο λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας όπισθεν και πέφτοντας πάνω σ' έναν αστυνομικό. Ο συνάδελφός του πυροβόλησε», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Ο εισαγγελέας της Νάντης Πιέρ Σενές δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2017 σε βάρος του νεαρού από ανακριτή του Κρετέιγ για τα αδικήματα της «κλοπής από συμμορία, κλεπταποδοχής και σύστασης και συμμορίας».
Τραυματισμένος στην καρωτίδα, υπέκυψε στο νοσοκομείο γύρω στις 22:30. Την έρευνα του επεισοδίου ανέλαβαν η δικαστική αστυνομία της Νάντης και η γενική επιθεώρηση της γαλλικής αστυνομίας. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε «παρακολουθείται από ψυχολόγους», σύμφωνα με τη νομάρχη Νικόλ Κλάιν.
Σήμερα το πρωί, μπροστά από τον αριθμό 68 της rue des Plantes, της οδού όπου πραγματοποιήθηκε ο αστυνομικός έλεγχος, το τοιχείο του περιβόλου ενός σπιτιού έχει πέσει εντελώς ενώ στο έδαφος βρίσκονταν οι κάλυκες από τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα που εκτόξευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, οι κάτοικοι αμφισβητούσαν έντονα την εκδοχή της νόμιμης άμυνας που υπόστηρίζει η αστυνομία. Σύμφωνα με μια γυναίκα που δεν θέλησε να κατονομασθεί και έχει βιντεοσκοπήσει το επεισόδιο από το ισόγειο της κατοικίας της, «δεν υπήρχαν αστυνομικοί πίσω από το όχημα, δεν έπεσε πάνω σε κανέναν. Υπήρξε μόνον ένας πυροβολισμός». Μια άλλη κάτοικος διαβεβαιώνει πως ο νεαρός «είχε σταματήσει» και «είχε δώσει τα χαρτιά του».
«Απαράδεκτο»
«Σε όλες τις συνοικίες της Γαλλίας συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Το εύκολο για τους αστυνομικούς είναι να πυροβολούν. Είναι απαράδεκτο», λέει δακρυσμένη μια κάτοικος.
«Γιατί δεν πυροβόλησαν στα λάστιχα ή στα πόδια; Γιατί στο κεφάλι;», φωνάζει μια άλλη γυναίκα η οποία προβλέπει πως οι νέοι «δεν θα μείνουν ήσυχοι». Σύμφωνα με έναν άλλον κάτοικο, τον Τζαμέλ, ο νεαρός κατοικούσε στο σπίτι του θείου και της θείας του, πολύ κοντά στον σημείο που τον πυροβόλησαν.
Μια άλλη κάτοικος η Φαμπιόλα, δηλώνει σοκαρισμένη. «Δεν ήταν οπλισμένος. Φοβόμαστε, μπορεί να συμβεί στον καθέναν μας», λέει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Χιλιάδες Παλαιστίνιες φεμινιστριες διαδήλωσαν κοντά στο τείχος
 Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, 06:17
Χιλιάδες Παλαιστίνιες φεμινιστριες διαδήλωσαν την Τρίτη κατά μήκος του τείχους που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από την επικράτεια του Ισραήλ.
Ήταν η πρώτη φορά που έγινε πορεία γυναικών στην περιοχή από την έναρξη των κινητοποιήσεων, πριν από τρεις μήνες.
Από τα τέλη του Μαρτίου ο θύλακας έχει μετατραπεί σε σημείο συχνών διαδηλώσεων εναντίον του ισραηλινού αποκλεισμού και υπέρ του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν μετά την εγκαθίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον πρώτο ισραηλινοαραβικό πόλεμο, το 1948.
Φθάνοντας στην περιοχή με λεωφορεία από ολόκληρο τον θύλακα, οι διαδηλώτριες, εκ των οποίων πολλές μαζί με τα παιδιά τους, έφθασαν έως και πενήντα μέτρα από το τείχος, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Λιγοστές από αυτές έφθασαν μέχρι το τείχος, με παλαιστινιακές σημαίες στα χέρια και κουφίγιες, παλαιστινιακά μαντίλια, να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, πριν επιστρέψουν.
Δεκαεπτά πρόσωπα τραυματίστηκαν από σφαίρες του ισραηλινού στρατού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στον θύλακα, ο Άσραφ αλ Κούντρα.
«Ήρθα για να ολοκληρώσω την πορεία που άρχισε η κόρη μου», εξήγησε η Ριμ Αμπού Ιρμάνα, 43 χρονών, κρατώντας ένα πορτρέτο της κόρης της, της 15χρονης Ουάσαλ, η οποία σκοτώθηκε από σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη τη 14η Μαΐου.
«Αυτές οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές, δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να υπερασπιζόμαστε τα εδάφη μας και τα δικαιώματά μας», πρόσθεσε, κρατώντας τον μικρό της γιο από το χέρι.
Από την έναρξη των διαδηλώσεων στη Γάζα, την 30ή Μαρτίου, τουλάχιστον 138 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά. Κανένας Ισραηλινός δεν έχει σκοτωθεί.
Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν τη 14η Μαΐου, την ημέρα κατά την οποία οι ΗΠΑ μετέφεραν την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όταν έχασαν τη ζωή τους 62 Παλαιστίνιοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισημερινός: Οι στημενοι ξεπουλημενοι δικαστακιδες διέταξαν τη σύλληψη και την προφυλάκιση του πρώην προέδρου Ραφαελ Κορεα κατ εντολη της CIA
 Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, 03:57
Το στημενο ξεπουλημενο δικαστηριο του Ισημερινού ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και διαταγή προφυλάκισης του πρώην προέδρου της χώρας Ραφαέλ Κορέα (2007-2017), διότι παρέβη δικαστική εντολή να παρουσιάζεται σε δικαστήριο ανά δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για μια απόπειρα απαγωγής πρώην βουλευτή της αντιπολίτευσης.
Ο Κορέα κατέφυγε σε προξενείο του Βελγίου, της χώρας όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια. Δικηγόρος του προέδρου γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση δικαστίνας για την έκδοση εντάλματος σύλληψης και την προφυλάκιση του πρώην προέδρου της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Η πουλημενη καραπουταναρα δικαστής Ντανιέλα Καμάτσο «αποφάσισε να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση» ο Κορέα και «ειδοποίησε την Interpol», αναφέρει ανακοίνωση των πουλημενων δικαστακων που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ο Κορέα κατηγορηται με στημενες ψευτικες κατηγοριες ότι δηθεν εμπλέκεται στην απόπειρα απαγωγής του πρώην βουλευτή της αντιπολίτευσης Φερνάντο Μπάλδα από άνδρες της αστυνομίας του Ισημερινού στο έδαφος της Κολομβίας το 2012.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρέθηκε ημερολόγιο του Ζοζέ Σαραμάγκου που κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχε
 Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, 20:57
Το ημερολόγιο που κρατούσε ο διάσημος Πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου το 1998, τη χρονιά που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, βρέθηκε είκοσι χρόνια αργότερα και θα εκδοθεί τον επόμενο Οκτώβριο στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ανακοίνωσε σήμερα η χήρα του, Πιλάρ δελ Ρίο.
Ο έκτος και τελευταίος τόμος των «Τετραδίων του Λανθαρότε», του νησιού των Καναρίων, όπου έζησε ο συγγραφέας μέχρι τον θάνατό του το 2010, σε ηλικία 87 ετών, βρέθηκε κατά τύχη στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, εξήγησε η χήρα του.
Η Πιλάρ δελ Ρίο είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Ζοζέ Σαραμάγκου που εδρεύει στη Λισαβόνα.
«Νόμιζα ότι είχαν εκδοθεί όλα. Εξεπλάγην όταν αντιλήφθηκα ότι κανείς δεν είχε καταλάβει ότι υπήρχε αυτό το βιβλίο», διευκρίνισε.
Ο ίδιος ο Σαραμάγκου πάντως είχε αναφερθεί σε αυτό το χειρόγραφο το 2001. «Δεν θα ήθελα, ακριβώς τη χρονιά που μου συνέβη κάτι το οποίο άξιζε να το αφηγηθώ, να μου πουν ότι δεν το έκανα», αστειεύτηκε κατά την παρουσίαση του πέμπτου τόμου των «Τετραδίων του Λανθαρότε».
Η έκδοση του ανέκδοτου ημερολογίου θα συμπέσει με την επέτειο των 20 ετών από τη βράβευση του συγγραφέα με το Νόμπελ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανώτατοι δικαστές Ιταλίας: «Να κατασχεθούν χρήματα της Λέγκα όπου και αν βρίσκονται»
 Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, 19:54
Οι Ιταλοί ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν ότι θα πρέπει να κατασχεθούν τα χρήματα της Λέγκα σε όποιον λογαριασμό και αν εντοπισθούν, για να επιστραφούν στο ιταλικό δημόσιο τα 49 εκατομμύρια ευρώ που η προηγούμενη ηγεσία του κόμματος - πριν αναλάβει γραμματέας ο Ματτέο Σαλβίνι - οικειοποιήθηκε παράνομα.
Για την υπόθεση αυτή έχει καταδικασθεί από την πρωτοβάθμια δικαιοσύνη ο πρώην γραμματέας της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσσι. Έως τώρα, έχουν κατασχεθεί από την ιταλική οικονομική αστυνομία μόνον 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Με την απόφασή του, ουσιαστικά, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας ορίζει ότι οι κατασχέσεις μπορούν να γίνουν και για ποσά που κατατέθηκαν μετά από την έκδοση του σχετικού διατάγματος, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ
Στις 3 Ιουλίου 1964, δυο μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες σημείωσε τεράστια επιτυχία η Αριστερά, περισσότεροι από 50 νεαροί δεξιοί τραμπούκοι εισέβαλαν στη Βουλή, τραυματίζοντας βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος της Ένωσης Κέντρου. Η ομάδα των τραμπούκων, μελών της ΕΡΕΝ, της ΕΚΟΦ και του ναζιστικού Ομίλου Εθνικής Αναγέννησης, που συγκροτήθηκε μετά τη λήξη της προεκλογικής συγκέντρωσης του δεξιού υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων Γεώργιου Πλυτά, με επικεφαλής τον λογοτέχνη Ρένο Αποστολίδη, πραγματοποίησε επίθεση και στο προεκλογικό κέντρο του καθηγητή Νίκου Κιτσίκη, υποψήφιου της ΕΔΑ.
Οι τραμπούκοι συνελήφθησαν και στις 7 Ιουλίου 24 απ΄ αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη τα 2,5 χρόνια του Αποστολίδη. Μεταξύ των αθωωθέντων ήταν και ο 18χρονος Παναγιώτης Μιχαλολιάκος, αδελφός του μετέπειτα φυρερίσκου. Επιπλέον, κινήθηκε δικαστική διαδικασία που κατέληξε στη διάλυση των φασιστικών και παρακρατικών οργανώσεων.
Η εισβολή στη Βουλή, όπου συζητούνταν και η πρόταση της ΕΔΑ να τεθεί το Κυπριακό ζήτημα στον ΟΗΕ, δεν ήταν άσχετη με την απόρριψη από τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου της φιλοτουρκικής αμερικανικής πρότασης για την επίλυσή του, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο Τζόνσον στις ΗΠΑ. Άλλωστε, μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν οι τραμπούκοι κυριαρχούσαν εκείνα που εξέφραζαν την υποστήριξή τους στον Καραμανλή, τον αρχιτέκτονα του ξεπουλήματος του Κυπριακού στη Ζυρίχη, όπως επισήμαινε και η "Αυγή".