Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Τριτη 3 Ιουνιου 2018


Πριν από τέσσερα χρόνια, ο 16 χρονος μοχάμεντ αμπού khdeir απήχθη από την πόλη του Shufat, κοντά στην Ιερουσαλήμ από ισραηλινούς αποίκους, τον βασάνισαν, έριξαν βενζίνη μέσα στο στομάχι του και τον έκαψαν ζωντανό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ισραηλινές αρχές κατοχής απαγόρευσαν στην Αμερικανα εβραία υπέρ-Παλαιστινης ακτιβιστρια ariel gold  την είσοδο στα κατεχόμενα εδάφη αργά την Κυριακή και ξεκίνησαν τη διαδικασία για την απέλαση της λόγω του bds ακτιβισμός της παρά το γεγονός ότι η άριελ είχε βίζα για να εισέλθει εκ των προτέρων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Διπλωματικές διεργασίες σε πολλά επίπεδα
Εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ - ΑΓΚΥΡΑ.--
Επαφές σε διάφορα επίπεδα συνεχίζονται σχετικά με την επόμενη μέρα στη Συρία, εν αναμονή και της συνάντησης που θα έχουν οι Πρόεδροι ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 16 Ιούλη, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.
Οπως δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον,«η βασική λογική για τη διμερή συνάντηση είναι: Ας συζητήσουν (σ.σ. Τραμπ - Πούτιν) και ας δούμε πού ακριβώς μπορεί να υπάρξει χώρος για πρόοδο, ή πού μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει καθόλου τέτοιο περιθώριο». Χτες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι «ένα θέμα όπως η Κριμαία δεν μπορεί να είναι και δεν θα είναι ποτέ στην ατζέντα των συνομιλιών, καθώς η Κριμαία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας», και πρόσθεσε: «Ολα τα άλλα θέματα είναι ζήτημα συναίνεσης, συζητήσεων και αναζήτησης μιας πιθανής κοινής βάσης».
Την ίδια στιγμή, ενδεικτικές της κινητικότητας είναι και οι επαφές που φέρονται να έχουν δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης με Ρώσους αξιωματούχους, σχετικά με μια πιθανή «αποκατάσταση» του ελέγχου του συριακού κράτους στη νοτιοδυτική επαρχία Ντεράα. Το συριακό πρακτορείο SANA συνέχισε να μεταδίδει πλάνα που εμφανίζουν τον κυβερνητικό στρατό να ανακτά όλο και περισσότερα τμήματα της Ντεράα.
Πάντως, η Αγκυρα (που συνεχίζει ακάθεκτη τις επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ) έσπευσε να εκφράσει ανησυχίες για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του συριακού στρατού στην Ντεράα, υποστηρίζοντας ότι «οι επιθέσεις αυτές υπονομεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα και της Γενεύης, με στόχο να περιοριστεί η βία επί του πεδίου και να βρεθεί πολιτική λύση στην κρίση».
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ανέφερε ότι η επαρχία Ντεράα περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «ζώνες αποκλιμάκωσης» (των οποίων η χάραξη αποτελεί βέβαια προσπάθεια παρέμβασης της μίας πλευράς στα σχέδια της άλλης) και ζήτησε «από τους άλλους εγγυητές της συμφωνίας της Αστάνα (σ.σ. Ρωσία - Ιράν - Τουρκία) και τη διεθνή κοινότητα να σταματήσουν τις επιθέσεις αυτές».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άγνωστης ταυτότητας μη επανδρωμένα αεροσκάφη («drones») κατερρίφθησαν κοντά στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία. Το πρακτορείο «Interfax» μετέδωσε ότι η βάση δεν υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια του περιστατικού, επικαλούμενο πηγές του ρωσικού στρατού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ
Νέος Πρόεδρος ο αριστερος σοσιαλδημοκράτης Ομπραδόρ
Δεσμεύσεις για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και κατευνασμό της ενδοαστικής αντιπαράθεσης
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--
Ο αριστερος σοσιαλδημοκράτης Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ αναδείχθηκε Πρόεδρος του Μεξικού στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή για την ανάδειξη προέδρου, 500μελούς Κοινοβουλίου, 128 γερουσιαστών και κάποιων δημοτικών και περιφερειακών (κρατιδιακών) συμβουλίων.
Ο Λόπεζ Ομπραδόρ, που έχει υπάρξει άλλες δυο φορές υποψήφιος Πρόεδρος, είναι επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Αναγέννησης («ΜΟRΕΝΑ»), που έχει τη στήριξη ενός συνονθυλεύματος αστικών πολιτικών δυνάμεων: Από το μαοϊκών καταβολών Κόμμα Εργατών (PT) έως το νεοφιλελεύθερο Κόμμα Κοινωνικής Συνάντησης (PES), το οποίο μεταξύ άλλων στηρίζει ανοιχτά τους εποικισμούς του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
Σύμφωνα με τις τελικες επίσημες καταμετρήσεις του μεξικανικού Εθνικού Εκλογικού Ινστιτούτου, ο συνδυασμός «Μαζί Γράφουμε Ιστορία» του Ομπραδόρ εξασφάλισε ποσοστό 52,96%. Ο «συντηρητικός» - «νεοφιλελεύθερος» υποψήφιος, Ρικάρδο Ανάγια, επικεφαλής του συνδυασμού «Για το Μεξικό μπροστά» (υποστηριζεται απο PAN-PRD), συγκέντρωσε το 22,50% των ψήφων, ενώ ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, του κυβερνώντος Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI),  ελαβε το 16,40% των ψήφων.

Για την Βουλη των 500 εδρων, το Κινημα Εθνικης Αναγεννησης  (MORENA) πηρε 37,24%, το δεξιο Κομμα Εθνικης Δρασης (ΡΑΝ) πηρε 18,06%, το κεντρωο αρχιδιεφθαρμενο Κομμα Θεσμικης Επαναστασης (PRI) πηρε 16,38%, το ρεφορμιστικο που πηγε με την δεξια του ΡΑΝ Κομμα Δημοκρατικης  Επαναστασης (PRD) πηρε 5,35%, το Οικολογικο Πρασινο Κομμα (συμμαχος του Κομματος Θεσμικης Επαναστασης) πηρε 4,74%, το σοσιαλδημοκρατικο  (συμμαχο του PRD) Κινημα Πολιτων πηρε  4,38%, το μαοικων καταβολων (συμμαχο του PRD) Εργατικο Κομμα πηρε 3,89%, το Κομμα Νεας Συμμαχιας (διασπαση του PRI) πηρε 2,53%, και το πεντηκοστιανο δεξιο νεοφιλελε (που συμμαχισε με το MORENA) Κομμα Κοινωνικης Συναντησης πηρε 2,41%.

Στις δηλώσεις του ο Ομπραδόρ προσπάθησε να καθησυχάσει τη μεξικανική αστική τάξη για την περίοδο της διακυβέρνησής του - άλλωστε τον στηρίζουν ανοιχτά μια σειρά μονοπωλιακοί όμιλοι - και ζήτησε συμφιλίωση μετά από μια πολωτική προεκλογική εκστρατεία, κατά την οποία δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 145 πολιτικοί και υποψήφιοι.
Υποσχέθηκε «βαθιά αλλαγή», αλλά με «σεβασμό στο νόμο και στη συνταγματική τάξη». «Δεν θα υπάρξει κατάσχεση ή απαλλοτρίωση περιουσιακών στοιχείων, η εξάλειψη της διαφθοράς θα είναι η κύρια αποστολή», είπε. Απευθυνόμενος στους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους δήλωσε: «Επιθυμώ με όλη μου την ψυχή να μεγαλώσω το μεγαλείο της χώρας μας».
Τόνισε ακόμη ότι τα ατομικά και ιδιοκτησιακά δικαιώματα θα είναι εγγυημένα, υποσχέθηκε σεβασμό στην αυτονομία της Τράπεζας του Μεξικού και δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα διατηρήσει οικονομική και δημοσιονομική πειθαρχία. Σχετικά με το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων που έγιναν από τον προηγούμενο Πρόεδρο, Ενρίκε Πένια Νιέτο, σημείωσε ότι οι συμβάσεις που έχουν γίνει στην Ενέργεια θα εξεταστούν διεξοδικά για οποιαδήποτε «διαφθορά ή παρανομία», αλλά κατά τ' άλλα θα τηρηθούν.
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει «μια σχέση φιλίας και σεβασμού με τις ΗΠΑ», εν μέσω δασμών που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στο Μεξικό και πιέσεων για επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (ΝAFTA).
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, συνεχάρη τον Ομπραδόρ, γράφοντας: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του. Πρέπει να γίνουν πολλά που θα ωφελήσουν τόσο τις ΗΠΑ, όσο και το Μεξικό!». Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, συνεχάρη τον «εδώ και πολύ καιρό στενό φίλο και εταίρο», τονίζοντας πως «μας ενώνουν κοινοί στόχοι» και πως «απολαμβάνουμε μια εμπορική σχέση αμοιβαία επωφελή, που προκαλεί τον φθόνο του υπόλοιπου κόσμου».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Khalaf Turki al-Khubail, διευθυντής του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Deir Ezzor όργανα που φτιάχουν οι κούρδοι σκοτωθηκε με τη συνοδεια του απο αταυτοποιητους ενοπλους αφού στοχευσαν το οχημα του στην περιοχή al-Attal. αυτο το οργανο προστατευει για λογαριασμο των ΗΠΑ τα πετρελαια της Deir Ezzor
https://www.facebook.com/610882789027213/photos/a.623401921108633.1073741832.610882789027213/1744750022307145/?type=3&theater



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο τρομοκρατης ο Mansur Ibrahim Farwan Hariri
Διοικητής στην τρομοκρατική οργάνωση Ταξιαρχία Fallujah of Horan , τραυματιστηκε στις μάχες στη Daraa και είναι τώρα στην Ιορδανία για θεραπεία......
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1744776632304484&id=610882789027213



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατασκοποι της Mossad  αιχμαλωτιστηκαν από τις στρατιωτικες υπηρεσιες πληροφοριων της Συριας στη Daraa
Όπως μεταδίδει πριν λίγο το presstv αιχμαλωτίστηκαν στην Daraa κατάσκοποι της ισραηλινής Mossad ! Οι συριακές μυστικές υπηρεσίες αιχμαλώτισαν ισραηλινούς κατασκόπους στην Daraa που διοχέτευαν επικοινωνούσαν πληροφορίες στο ισραηλινό καθεστώς για τις αεροπορικές του επιδρομές κατά του συριακού στρατού. Ένα απόσπασμα των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών συνέλαβε  ένα δίκτυο πρακτόρων της Mossad που εντοπίστηκαν στη Daraa προσθέτει το κανάλι.Eξαρθρώθηκε δίκτυο κατασκόπων που δούλευαν για λογαριασμό της  Mossad επαναλμβάνει το κανάλι.
https://dimpenews.com/2018/07/03/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-mossad-%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νατοϊκά σκουπίδια, αποτύχατε στο Ιράν, αποτύχατε στην Βενεζουέλα, θα αποτύχετε και στην Νικαράγουα και τώρα που έχετε φάει την πούτσα από τον Άξονα της Αντίστασης στην Συρία , η κυριαρχία σας ολοένα και κλονίζεται.
Μόνο κάτι μαριονέτες σαν τον Τσίπρα σας έχουν μείνει να ασκείται την επιρροή σας αλλά και αυτό είναι δεδομένο πως δεν θα συνεχίσει για πολύ ακόμα, αφού αργά ή γρήγορα αυτός ο λαός θα ξεσηκωθεί



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πατρίς λουμούμπα θα γινόταν 93 χρονων σήμερα. Τους μήνες που μετά τον φόνο του στις αρχές του 1961, ο λάνγκστον χιούζ έγραψε τον "τάφο του λουμούμπα" για να θυμηθεί τον αντιαποικιακο μαχητή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που η Ουκρανία βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στο βόθρο του Ναζισμού, στην Κριμαία το κρατικό Πανεπιστήμιο V.I Vernadsky διοργανώνει συνέδριο για τον Μαρξισμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Zωντανός κάηκε μεσα και εξω ο 16χρονος Παλαιστίνιος, Μοχάμαντ Άμπου Χντέιρ το 2014
Τρεις από τους έξι εβραίους Εποικους που ειχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για την απαγωγή και το φόνο ενός 16χρονου Παλαιστίνιου, στις 2 Ιουλίου 2014 στην Ανατολική Ιερουσαλημ, ομολόγησαν πως τον απηγαγαν,τον βασανισαν.τον καναν να πιει βενζινη και τον πυρπολησαν ζωντανο
«Η κύρια αιτία θανάτου του ήταν τα εγκαύματα»
Στους πνεύμονες του 16χρονου βρέθηκαν στάχτες, τις οποίες «το αγόρι εισέπνευσε, ενώ καιγόταν ζωντανός».
Εγκαύματα κάλυπταν το 90% του σώματός του, ενώ το κεφάλι του είχε κοπεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ

Είναι η Αμερικανική-Κουρδική Συμμαχία Πέρα; Νέα Συμφωνία μεταξύ Κούρδων και Assad θα μπορούσε να συμβεί τέλος για τον ρόλο των ΗΠΑ στη Συρία
Η συμφωνία προέκυψε ως αποτέλεσμα των πρόσφατων διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων των Κούρδων και της Συρίας, τόσο στη Δαμασκό όσο και στο Τσαμίσλι.
2 Ιουλίου 2018

ΔΑΜΑΣΚΟΣ, ΣΥΡΙΑ - Πάνω από ένα χρόνο, μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας βρέθηκε υπό de facto κατοχή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον στρατιωτικό πληρεξούσιό της, τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF). Το κατεχόμενο έδαφος, το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής γης της Συρίας και περιλαμβάνει μεγάλες μερίδες των περιφερειών al-Hasakah, al-Raqqa και Deir Ez-Zor, έχει σε μεγάλο βαθμό εποπτεύεται από την SDF, μια ομπρέλα ομάδα πολιτοφυλακών που κυριαρχείται από τους Κούρδους τις Κουρδικες Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες συμμάχησαν με τις ΗΠΑ νωρίς στη σύγκρουση.
Παρόλο που η SDF είχε φαινομενικά πλήρη έλεγχο της κατεχόμενης περιοχής - η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για την κατοχη στο μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των γλυκών υδάτων και των γεωργικών πόρων της Συρίας - φαίνεται ότι η αυξημένη τοπική αντίσταση στον έλεγχο της SDF από την περιοχή, οι σύμμαχοί του σε άλλα μέρη της Συρίας, έσπρωξε τώρα το YPG να επανεξετάσει τη συμμαχία του με τις Ηνωμένες Πολιτείες και, αντίθετα, να εξετάσει τη συμμαχία με τη συριακή κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του Σύριου Προέδρου Bashar al-Assad.
Η σαφέστερη ένδειξη ότι η σχέση του YPG με τη συριακή κυβέρνηση πρόκειται να αλλάξει δραματικά ήρθε τη Δευτέρα, όταν η Al Masdar News ανέφερε ότι το YPG και ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) είχαν φτάσει σε μια προκαταρκτική συμφωνία στην περιοχή του al-Hasakah να οδηγήσει σε αυξημένη επιρροή του ΣΑΣ σε περιοχές υπό τον έλεγχο του YPG. Σύμφωνα με τη συμφωνία, το YPG ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει όλες τις αφίσες του Abdullah Ocalan - ενός από τα ιδρυτικά μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), που συνδέεται με το YPG - από περιοχές υπό τον έλεγχό του, και θα επιτρέψει επίσης στον SAA να ανοίξει εκ νέου τα γραφεία προσλήψεων σε όλη την περιοχή. Η συμφωνία προέκυψε ως αποτέλεσμα των πρόσφατων διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων των Κούρδων και της Συρίας, τόσο στη Δαμασκό όσο και στο Τσαμίσλι.
Ωστόσο, αυτή η συμφωνία δεν αποτελεί σχεδόν το τέλος της μελλοντικής συνεργασίας YPG και SAA στην περιοχή, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Όπως επεσήμανε το Al Masdar , σε εξέλιξη βρίσκονται νέες συνομιλίες μεταξύ των δύο ομάδων με στόχο τη δημιουργία κοινών σημείων ελέγχου YPG / SAA σε όλη την περιοχή του Al-Hasakah.
Οι συμφωνίες αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας από τη συριακή κυβέρνηση να πείσει τις κουρδικές φατρίες στη βορειοανατολική Συρία να εγκαταλείψουν τη συμμαχία τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εν λόγω διαπραγματεύσεις αποσκοπούν στο να πείσουν τους Κούρδους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον ΣΑΣ σε όλη τη Συρία και να παραδώσουν τα βασικά σημεία διέλευσης των συνόρων στο Ιράκ και την Τουρκία στον ΣΑΣ.
Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση της Συρίας προσφέρθηκε να συμπεριλάβει την κουρδική γλώσσα στο εκπαιδευτικό σύστημα της Συρίας, να θεωρήσει τη στρατιωτική θητεία στο YPG ανάλογη με την υπηρεσία στον ΣΑΣ και να δημιουργήσει μια μόνιμη θέση για έναν Κούρδο αξιωματούχο στο κρατικό υπουργείο πετρελαίου της Συρίας.

Επανεκκίνηση επανευθυγράμμισης
Οι πρωτοφανείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της YPG και της κυβέρνησης της Συρίας έρχονται λιγότερο από ένα μήνα, όταν οι τοπικές φυλές των περιφερειών al-Hasakah, Aleppo και al-Raqqa συναντήθηκαν στην πόλη του Deir Hafer που ελέγχεται από τη Συρία. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, περισσότερες από 70 φυλές - των οποίων η επικράτεια είναι εν μέρει ή εξ ολοκλήρου υπό την κατοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και της SDF - εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να επανενταχθούν στο κράτος της Συρίας, αποκαθιστώντας την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και δημιουργώντας κοινή στρατιωτική δύναμη με τον ΣΑΣ που  προσπαθει να απελάσει ξένα στρατεύματα και μισθοφορους ισλαμοφασιστες μαχητές από τη Συρία. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ανακοινώθηκε ότι αυτή η κοινή στρατιωτική δύναμη θα απευθυνόταν άμεσα  και στις δυνάμεις των ΗΠΑ στις κατεχόμενες βορειοανατολικά της Συρίας.
Η διαμόρφωση αυτής της στρατιωτικής δύναμης ακολούθησε προσπάθειες μικρότερης κλίμακας που ξεκίνησαν νωρίτερα αυτό το έτος από αντάρτικες ομάδες αντίστασης στην κατεχόμενη Συρία, ιδιαίτερα στην πόλη Raqqa, όπου οι τοπικοί μαχητές στόχευαν στρατιωτικές δόσεις των ΗΠΑ στην πόλη και γύρω από αυτήν νωρίτερα αυτό το έτος.
Ωστόσο, η αυξανόμενη τοπική αντίσταση στην κυριαρχία των Κουρδων και των ΗΠΑ είναι μόνο μέρος αυτού που ώθησε το YPG να εξετάσει μια συμμαχία με τη συριακή κυβέρνηση. Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι το γεγονός ότι ο Assad πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι η συριακή κυβέρνηση σύντομα θα στρέψει την προσοχή της προς την «απελευθέρωση» της βορειοανατολικής Συρίας από το SDF και τις ΗΠΑ με βία εάν οι προσπάθειες για διαπραγμάτευση με το SDF της κουρδικής πλειοψηφίας αποτυχουν.
Σε μια συνέντευξη με την RT, ο Assad δήλωσε :
Θα χρησιμοποιήσουμε δύο μεθόδους για να αντιμετωπίσουμε το SDF: Το πρώτο, ξεκινήσαμε να ανοίγουμε πόρτες για διαπραγματεύσεις - επειδή η πλειοψηφία τους είναι Σύριοι. Και υποτίθεται ότι τους αρέσει η χώρα τους, δεν τους αρέσει να είναι μαριονέτες σε αλλοδαπούς - αυτό υποθέτουμε. [...] Όλοι δεν εμπιστευόμαστε τους Αμερικανούς, [έτσι] η μία επιλογή είναι να ζήσουν ο ένας με τον άλλον ως Σύριοι ".
Σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τον SDF, ο Assad προειδοποίησε ότι ο συριακός στρατός δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να "ελευθερώσει" τις περιοχές που κατέχει η SDF "με τους Αμερικανούς ή χωρίς τους Αμερικανούς". Ο Assad τόνισε αυτό το σημείο, δηλώνοντας:
Αυτή είναι η γη μας, είναι το δικαίωμά μας, είναι καθήκον μας να απελευθερώσουμε [αυτές τις περιοχές] και οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν. Με κάποιο τρόπο, θα φύγουν. "

Η πραγματικότητα της συμμαχίας με τις ΗΠΑ
Εκτός από τον όρκο του Assad για «απελευθέρωση» της βορειοανατολικής Συρίας από το SDF, ανεξάρτητα από την αμερικανική παρουσία στην περιοχή, η πρόσφατη εγκατάλειψη των συμμάχων τους σε άλλες περιοχές της Συρίας έχει κακή πρόοδο για το μέλλον της συμμαχίας YPG-αμερικανων της βορειοανατολικής Συρίας.
Όταν ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα η επίθεση της συριακής κυβέρνησης για ανάκαμψη της περιοχής Dara'a στη νότια Συρία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι θα αποκριθεί «αποφασιστικά» για την προστασία των ομάδων «επαναστατών» ισλαμοφασιστων της στην περιοχή, μερικές από τις οποίες χρηματοδοτούνται και υποστηριζονται από τις ΗΠΑ Ωστόσο, αμέσως μετά την επίθεση που ξεκίνησε, οι ΗΠΑ αναιρεσαν τις υποσχέσεις τους προς τις συμμαχικές τους ομάδες στην περιοχή, προειδοποιώντας τους να μην περιμένουν καμία βοήθεια από τις ΗΠΑ για να απωθήσουν την επίθεση της κυβέρνησης της Συρίας. Ως αποτέλεσμα, η επίθεση αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική νίκη για τη συριακή κυβέρνηση.
Για τους συμμάχους των ΗΠΑ στα βορειοανατολικά της Συρίας, Κούρδους,  η επίθεση στη Dara'a αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι οι ΗΠΑ δεν είναι αξιόπιστοι σύμμαχοι. Ιδιαίτερα αφού οι Κούρδοι έχασαν την πόλη της Αφρίν, αφού οι ΗΠΑ απέτυχαν να βοηθήσουν το YPG στην ανασχεση  της τουρκικής επίθεσης νωρίτερα φέτος, πολλοί Κούρδοι ένιωθαν « προδομένοι » από τις ΗΠΑ και άρχισαν να αμφισβητούν την συμμαχία YPG-ΗΠΑ εντελώς. Τώρα, καθώς οι ΗΠΑ δεν κατορθώνουν να προστατεύσουν τους συμμάχους τους σε άλλα μέρη της Συρίας, οι Κούρδοι φαίνεται να έχουν όλες τις ενδείξεις που χρειάζονται, ώστε να κατανοησουν ότι οι ΗΠΑ δεν προσφέρουν στρατιωτική προστασία εναντίον των Τούρκων ή της συριακής κυβέρνησης.
Η νέα συμφωνία μεταξύ των Κούρδων και της συριακής κυβέρνησης είναι μια σημαντική ένδειξη ότι η επιρροή των ΗΠΑ στη Συρία γρήγορα εξανεμίζεται και ότι ο έλεγχός της στη βορειοανατολική Συρία θα μπορούσε σύντομα να χαθεί. Αν και η διοίκηση του Trump φαίνεται να έχει δεχτεί ότι είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να εκδιωχθεί από τη Συρία, φημολογείται ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να εμβαθύνουν τη συμμετοχή τους στη χώρα - όπως για παράδειγμα χρησιμοποιώντας μια επίθεση χημικών όπλων με ψευδή προπαγανδα ως πρόσχημα - θα μπορούσε να ρίξει ένα κλειδί στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Συρίας να αποκαταστήσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να αποτρέψει τον μακροχρόνιο στόχο της διαμελισμού της Συρίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Περού: Ένα μουσείο για τη μεγαλύτερη σφαγή παιδιών στην ανθρώπινη ιστορία
Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, 18:12
Ήταν από 5 έως 14 ετών όταν σφαγιάστηκαν τον 15ο αιώνα στο πλαίσιο ενός τελετουργικού στο Περού, ό,τι έχει απομείνει από τουλάχιστον 251 παιδιά, απόδειξη της μεγαλύτερης σφαγής του είδους στην ανθρώπινη ιστορία, θα συγκεντρωθούν σύντομα σε ένα μουσείο.
Η ανακάλυψη, που αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο από το National Geographic, έγινε κοντά σε απόκρημνη ακτή στον Ειρηνικό Ωκεανό, στην περιοχή Τρουχίγιο του βόρειου Περού, όπου υπήρχε ο προκολομβιανός πολιτισμός των Τσιμού (900-1450), ο οποίος στη συνέχεια ανατράπηκε από την αυτοκρατορία των 'Ινκας. Για να συνεχισουν αυτοι τις ανθρωποθυσιες.
Αρχιτέκτονες και μηχανικοί εργάζονται ήδη για την κατασκευή ενός μουσείου «όπου θα συγκεντρωθούν τα οστά που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να μεταφερθούν», από το σημείο όπου βρέθηκαν, εξηγεί ο Χοσέ Ρουίς, δήμαρχος της Χουαντσάκο. Της μικρής πόλης κοντά στο Τρουχίγιο, όπου βρέθηκαν οι σκελετοί σε δύο διαφορετικά σημεία. «Σήμερα,οι σκελετοί θα μπορούν να έχουν έναν ασφαλή χώρο, μακριά από πλατσικολόγους, για να μπορούν να αναπαυθούν», ενώ το μουσείο «θα διαθέτει και εργαστήριο για έρευνες».
Οι ανασκαφές άρχισαν το 2011 στην περιοχή και έφεραν στο φως οστά των παιδιών που είχαν ταφεί με το πρόσωπο στραμμένο στον ωκεανό και των περίπου 200 νεαρών, λάμα που επίσης θυσιάστηκαν και στη συνέχεια τάφηκαν στραμμένα στην ανατολή, προς τις Άνδεις.
Τα παιδιά ήταν θαμμένα κατακόρυφα, το ένα δίπλα στο άλλο, με το καθένα να έχει κοντά ένα βάζο, μια σφυρίχτρα, κομμάτια υφάσματος κα τροφή. «Θυσιάστηκαν με μια τομή στο στέρνο και έχουν διαλυμένα πλευρά, όπως και στην άλλη περιοχή, στο Χουαντσακίτο, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα ευρήματα», υπογραμμίζει ο Γκαμπριέλ Πριέτο, αρχαιολόγος του εθνικού Πανεπιστημίου του Τρουχίγιο. Οι ειδικοί υποψιάζονται ότι τα πλευρά παραμερίστηκαν ίσως για να βγει ευκολότερα η καρδιά.
Η ανέγερση του μουσείου θα γίνει στο τέλος του χρόνου, κοντά στο σημείο των ευρημάτων, και ο προϋπολογισμός του ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Οι έρευνες δεν έχουν τελειώσει και νέα οστά ανακαλύπτονται συνέχεια στην περιοχή, εξηγεί ο Πριέτο που προΐσταται των ερευνών με τον Τζον Βεράνο, του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τουλέιν στη Νέα Ορλεάνη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Deutsche Welle: Οι γιατροί φεύγουν από Ρουμανια Βουλγαρια, το σύστημα υγείας των δυο χωρων «αιμορραγεί»
 Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, 15:55
Χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές εγκαταλείπουν τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία αναζητώντας ασφαλή επαγγελματική στέγη στο εξωτερικό. Η μαζική έξοδος πλήττει το ήδη δυσλειτουργικό σύστημα υγείας των δύο χωρών.
Η 11χρονη Φλορίνα Βενέρα, από το μικρό χωριό Μπουνέστι της κεντρικής Ρουμανίας, είχε διαγνωστεί με καρκίνο μυελού των οστών στο πόδι πριν από επτά χρόνια. Το μικρό κορίτσι είχε υποβληθεί τότε στην απαραίτητη επέμβαση, ωστόσο η μητέρα της, Αντριάνα Ρούσου, ανησυχεί ξανά διότι η κόρη της παραπονιέται για πόνους στο πόδι. Ο τελευταίος επανέλεγχος της Φλορίνα έγινε το 2014. Η μητέρα της λέει ότι σήμερα δεν μπορούν να πάνε πουθενά για να διαπιστώσουν εάν είναι υγιής. Ο οικογενειακός γιατρός του χωριού τους, που θα μπορούσε να τους παραπέμψει σε κάποιον ογκολόγο, παραιτήθηκε πέρυσι και από τότε δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης.
Η οικογένεια της Φλορίνα ζει φτωχικά, με τη βοήθεια επιδομάτων και με περιστασιακές δουλειές. Για να επισκεφθεί κάποιον γιατρό θα πρέπει να ταξιδέψουν στη Σιγκισοάρα, σε απόσταση 30χλμ. Ελλείψει δημόσιας συγκοινωνίας, θα έπρεπε να καλέσουν ταξί, κάτι που θα στοίχιζε περί τα 20 ευρώ –μια μικρή περιουσία για πολλούς κατοίκους της περιοχής.
Περισσότερες επιλογές στο εξωτερικό
Οι καλύτερες συνθήκες και ο εξοπλισμός στα γερμανικά νοσοκομεία κάνει τη διαφορά για πολλούς γιατρούς που μεταναστεύουν.
Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού τόσο στη Ρουμανία όσο και στη γειτονική Βουλγαρία εντείνονται. Χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές από τις δύο βαλκανικές χώρες ζουν και εργάζονται σήμερα στο εξωτερικό –στη δυτική Ευρώπη και αλλού. Από το 2007, 45.000 επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου έκαναν αίτηση για πιστοποιητικό που τους δίνει τη δυνατότητα να εργαστούν εκτός συνόρων. Μέχρι σήμερα περίπου 14.000 ρουμάνοι γιατροί και σχεδόν 50.000 νοσηλευτές έχουν εγκαταλείψει το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας τους για να εργαστούν αλλού. Κάθε χρόνο περίπου 450 γιατροί και περί τους 1.000 νοσηλευτές μεταναστεύουν από τη Βουλγαρία σε αναζήτηση καλύτερων επαγγελματικών ευκαιριών στη δυτική Ευρώπη.
Φαινομενικά μεταναστεύουν σε πλουσιότερες χώρες αποσκοπώντας σε καλύτερες αποδοχές. Στην πραγματικότητα όμως ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι ότι τους απωθεί το δυσλειτουργικό σύστημα υγείας στις χώρες τους, όπου αναγκάζονται να κάνουν υπερωρίες συστηματικά ενώ αντιμετωπίζουν ελλείψεις βασικού ιατρικού εξοπλισμού.
Η Γκεργκάνα Γκεοργκίεβα, 31χρονη παθολόγος από τη Βουλγαρία, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση. Έφυγε από τη χώρα της το 2012, λίγο μετά την αποφοίτησή της από την Ιατρική Σχολή, και επέλεξε να εγκατασταθεί στη Γερμανία.
«Τότε οι πτυχιούχοι Ιατρικής έπρεπε να περιμένουν μέχρι και δύο χρόνια για να βρουν μια διαθέσιμη θέση εκπαιδευόμενου γιατρού», λέει. Η ίδια προσθέτει ότι στη Γερμανία αμειβόταν με 2.500 ευρώ κατά την εξειδίκευσή της, την ώρα που η αντίστοιχη αμοιβή στη Βουλγαρία δεν θα ξεπερνούσε τα 200 ευρώ. Όπως λέει, οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί κάπως στη χώρα της από τότε, ενώ παραδέχεται ότι και στη Γερμανία εργάζεται πολλές ώρες. Παρόλα αυτά δεν θέλει να επαναπατριστεί, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για το βουλγαρικό σύστημα υγείας, που όπως λέει υποχρηματοδοτείται, είναι υποστελεχωμένο και διεφθαρμένο. «Το ιατρικό επάγγελμα είναι ευγενές και δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται σε αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας», σχολίασε η βουλγάρα γιατρός στην DW. «Μου αρέσει που υπάρχουν αυστηροί κανόνες στη Γερμανία, δουλεύω με σύγχρονο εξοπλισμό και οι συνθήκες στο νοσοκομείο μου είναι εξαιρετικές».
Θέσεις μένουν ακάλυπτες
Γεγονός είναι πάντως ότι η μαζική έξοδος γιατρών όπως η Γκεργκάνα Γκεοργκίεβα δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στα ήδη δυσλειτουργικά εθνικά συστήματα υγείας των χωρών που πλήττονται από τις ελλείψεις καταρτισμένου προσωπικού.
Η μετανάστευση στο εξωτερικό είναι ένας πολύ βασικός λόγος για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, επισημαίνει η Αντίνα Λάριου, διευθύντρια νοσοκομείου στη μικρή ρουμανική πόλη Ρουπέα. Όπως λέει, η ίδια πασχίζει μάταια να καλύψει τις κενές θέσεις στο νοσοκομείο της. Είναι γεγονός ότι οι γιατροί που θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά πηγαίνουν είτε στις μεγάλες πόλεις εντός των συνόρων είτε στο εξωτερικό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλια. «Θα περικόψουμε τις απολαβές των υψηλοσυνταξιούχων»
 Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, 15:09
Στις επόμενες κινήσεις του αναφέρθηκε ο ιταλός υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο επιβεβαιώνοντας ότι στοχεύει να μειώσει τις υψηλότερες συντάξεις ώστε να μπορέσουν να ενισχυθούν οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν 400 και 500 ευρώ τον μήνα.
«Έχω δεσμευθεί στους Ιταλούς. Θα καταθέσουμε τον σχετικό νόμο στη Γερουσία και ελπίζω να ψηφιστεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού», τόνισε ο αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων. Στις προθέσεις της κυβέρνησής του είναι να περικοπούν οι συντάξεις πολιτών που φθάνουν τις 4.000 ή και 5.000 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο στη συνέχεια θα πρέπει να διαπιστωθεί αν ο νόμος αυτός θα κριθεί συνταγματικός από την ιταλική δικαιοσύνη.
Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση, με πρωτοβουλία του ίδιου του Ντι Μάιο, ενέκρινε σειρά μέτρων τα οποία προβλέπουν την επιβολή προστίμων σε εταιρίες οι οποίες μεταφέρουν την παραγωγή τους στο εξωτερικό, αφού πρώτα ευνοήθηκαν με φοροελαφρύνσεις από το ιταλικό κράτος.
Παράλληλα, μειώνεται στα δυο χρόνια -ως ανώτατο όριο- η διάρκεια των συμβολαίων «πρώτης απασχόλησης». Στην συνέχεια ο εργοδότης ή θα πρέπει να προσλαμβάνει τον εργαζόμενο ή να διακόπτει την σχέση εργασίας. Ο Ντι Μάιο υποσχέθηκε, τέλος, ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε θα προχωρήσει σε «στοχευμένη μείωση του κόστους εργασίας», για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει επενδύσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σφοδρές αντιδράσεις για τη φωτογραφία μιας κυνηγού με το πτώμα μιας σπάνιας μαύρης καμηλοπάρδαλης
 Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, 09:32
Η φωτογραφία μιας κυνηγού από το Κεντάκι των ΗΠΑ που ποζάρει με το πτώμα μιας σπάνιας, μαύρης καμηλοπάρδαλης, την οποία σκότωσε στη Νότια Αφρική, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Χιλιάδες χρήστες του Twitter εξέφρασαν την οργή τους εναντίον της Τες Τόμσον Τόλεϊ, 37 ετών, η οποία σκότωσε την καμηλοπάρδαλη κατά τη διάρκεια σαφάρι που πραγματοποίησε το προηγούμενο καλοκαίρι.
«Οι προσευχές μου για ένα μοναδικό κυνήγι απαντήθηκαν σήμερα! Εντόπισα αυτήν την αρσενική, σπάνια, μαύρη καμηλοπάρδαλη και την παραμόνευσα για αρκετή ώρα!» είχε γράψει η Τόλεϊ σε ανάρτησή της στο Facebook, η οποία πλέον έχει διαγραφεί, σύμφωνα με την USA Today.
Σύμφωνα με την ανάρτηση, η καμηλοπάρδαλη ήταν μεγαλύτερη των 18 ετών, ζύγιζε περισσότερα από 1.800 κιλά. Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το National Geographic, οι καμηλοπαρδάλεις ζουν έως τα 25 έτη.
Οι φωτογραφίες της κυνηγού με το σκοτωμένο ζώο έγιναν viral μόλις πρόσφατα, αφού ο ιστότοπος Africalandpost αναδημοσίευσε την ανάρτησή της στο Twitter.
Η ηθοποιός Ντέμπρα Μέσινγκ χαρακτήρισε την Τόλεϊ «απεχθή, ανήθικη, αισχρή, άκαρδη και εγωίστρια δολοφόνο» σε ανάρτησή της στο Istagram.
Ο Βρετανός κωμικός Ρίκι Ζερβέ, γνωστός υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, έβρισε την Τόλεϊ σε ανάρτησή του στο Twitter και κατήγγειλε το γεγονός ότι οι καμηλοπαρδάλεις είναι ένα είδος προς εξαφάνιση.
Η Τόλεϊ υπερασπίστηκε την πράξη της σε email που έστειλε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επισημαίνοντας ότι η καμηλοπάρδαλη ανήκε σε ένα αφρικανικό υποείδος το οποίο δεν κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης είχε χαρακτηρίσει το 2016 τις καμηλοπαρδάλεις «ευάλωτα» ζώα. Ο αριθμός τους στην Υποσαχάρια Αφρική έχει μειωθεί κατά σχεδόν 40% μετά το 1985, σύμφωνα με τον οργανισμό αυτό που διαχειρίζεται τον κατάλογο με τα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Η Τόλεϊ δεν είναι η πρώτη Αμερικανίδα που προκαλεί επικρίσεις για το κυνήγι άγριων ζώων. Το 2015 είχε ξεσπάσει σάλος με έναν οδοντίατρο από τη Μινεάπολη, ο οποίος σκότωσε τον Σέσιλ, ένα διάσημο λιοντάρι στη Ζιμπάμπουε.
Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και ο αδελφός του Έρικ είναι κυνηγοί άγριων ζώων, σύμφωνα με τον πατέρα τους, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Φωτογραφίες που είχαν τραβήξει το 2011 μαζί με τα ζώα που είχαν σκοτώσει προκάλεσαν έντονες επικρίσεις το 2016, όταν ξαναήρθαν στο φως της δημοσιότητας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαψεύδει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τα περί ισχυρής μαγνητικής καταιγίδας στις 23 Ιουλίου
 Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, 14:23
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) με ανακοίνωσή του καθησυχάζει σχετικά με ρωσικές προβλέψεις ότι μια ισχυρή μαγνητική καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τη Γη στις 23 Ιουλίου.
Το ΕΑΑ αναφέρει ότι «τέτοιου είδους μακροχρόνιες προβλέψεις είναι επιστημονικά ανέφικτες και αποσκοπούν στο να δημιουργούν πανικό και επομένως είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Δυνατές είναι πιθανοτικές κυρίως προβλέψεις, βασιζόμενες σε ανάλυση πραγματικών σε χρόνο παρατηρήσεων και έχουν ορίζοντα μερικών ωρών μόνο, με μέγιστο παράθυρο πρόγνωσης τις 24 περίπου ώρες».
Τέτοιες προγνώσεις, όπως επισημαίνεται, παρέχονται σε καθημερινή βάση από ερευνητικές ομάδες του ΕΑΑ, που έχουν αναπτύξει σχετικές υπηρεσίες στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. καθώς και από άλλους διεθνείς οργανισμούς.
Το ΕΑΑ επισημαίνει επίσης ότι «ένα "βίαιο" γεγονός στον Ήλιο, όπως μια ισχυρή έκλαμψη στην επιφάνειά του, συχνά συνοδευόμενη από εκτινάξεις μάζας και ενεργητικών σωματιδίων, δεν συνεπάγεται αυτομάτως και μια μαγνητική καταιγίδα στη Γη, ιδιαίτερα αν ο πλανήτης μας δεν βρίσκεται κοντά στην διεύθυνση διάδοσης τους».
Ο «θόρυβος» ξεκίνησε από μια ανακοίνωση σχετικά με τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Ηλιακής Αστρονομίας Ακτίνων Χ Λέμπεντεφ της Ρωσίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος του Μεξικου Λόπες Ομπραδόρ πρότεινε στον Τραμπ τη «μείωση της μετανάστευσης»
 Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 22:54
Ο νέος πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δήλωσε σήμερα ότι πρότεινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την «μείωση της μετανάστευσης» και τη «βελτίωση της ασφάλειας».
«Ο Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε μαζί μου και συζητήσαμε για μισή ώρα και πρότεινα να εξετάσουμε μια συνολική συμφωνία, αναπτυξιακά έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας στο Μεξικό και την ίδια στιγμή μειώνουν την μετανάστευση και βελτιώνουν την ασφάλεια», τόνισε με ανάρτησή του στο twitter ο νέος πρόεδρος του Μεξικού.
Νωρίτερα ο Τραμπ τόνισε ότι είχε μια «καλή συζήτηση» με τον Λόπες Ομπραδόρ, προβλέποντας ότι η μελλοντική σχέση τους θα είναι «πολύ καλή».
«Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να μας βοηθήσει» στο ζήτημα των συνόρων, είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ομπραδόρ: «"Ειλικρινή διάλογο" με τις ΗΠΑ και δημοσιονομική πειθαρχία»
Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 19:07
Ο θριαμβευτής των προεδρικών εκλογών στο Μεξικό, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα επιδιώξει να παραμείνει η χώρα του στην εμπορική συμφωνία NAFTA με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ στόχος του είναι να υπάρξει ειλικρινής διάλογος και φιλικοί δεσμοί με την Ουάσινγκτον.
Ο πρώτος αριστερός σοσιαλδημοκρατης πρόεδρος στην ιστορία του Μεξικού, είπε στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη νίκη του ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία, θα «σφίξει το ζωνάρι», αντί να αυξήσει τους φόρους και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία ελλειμμάτων.
Αναφερόμενος στα πετρελαϊκά συμβόλαια του Μεξικού, είπε ότι θα τα επανεξετάσει «ένα προς ένα», ενώ για το νέο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας είπε ότι θα σχηματιστεί μια επιτροπή που θα αναλάβει να εξετάσει αν πρέπει ή όχι να προχωρήσει το σχέδιο αυτό.
Ο «Άμλο», όπως τον αποκαλούν από τα αρχικά του ονόματός του, είπε επίσης ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να χρησιμοποιεί το προεδρικό αεροσκάφος και δεν θα διορίσει τα παιδιά του στην κυβέρνησή του.
Οι οικονομικοί σύμβουλοι του νεοεκλεγέντος προέδρου υπογράμμισαν από την πλευρά τους ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί την αυτονομία της Κεντρικής Τράπεζας και την κυμαινόμενη συναλλαγματική ισοτιμία του πέσο.
Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι «πολύ πειθαρχημένη» σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό και τα μακροοικονομικά ζητήματα, είπε ο Κάρλος Ουρσούα. Είναι αυτός που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών σημειώνοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης θα είναι να ενθαρρύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις, τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους επενδυτές και να επιτευχθεί πλεόνασμα στον προϋπολογισμό». Πρόσθεσε, επίσης ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η μείωση του αριθμού των κοινωνικών προγραμμάτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Νεκρός στη φυλακή πρώην αξιωματούχος υπηρεσίας πληροφοριών
 Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 16:35
Ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας της Άγκυρας, ο οποίος κατηγορείτο για διασυνδέσεις με τους υποκινητές του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, πέθανε στη φυλακή από καρδιακή προσβολή, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Το ιο πιθανο είναι ότι δολοφονηθηκε με διαταγη του σουλτανου Ερντογαν.
Ο Ζεκί Γκιουβέν είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα ως ύποπτος όπως είναι η συνηθης ατηγορια του σουλτανου Ερντογαν για διασυνδέσεις με τα δίκτυα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορούνται από τις τουρκικές αρχές δηθεν ότι υπέθαλψαν την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.
Εγκατεστημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και περίπου είκοσι χρόνια, ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμιξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα, ωστόσο η Άγκυρα εξακολουθεί να διώκει χωρίς διακοπή τους φερόμενους ως υποστηρικτές του.
Ο Ζεκί Γκιουβέν, 48 ετών, πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 18:30 την Κυριακή, στο κελί του στη φυλακή Σιντζάν, στα περίχωρα της Άγκυρας, σύμφωνα με το Ανατολή.
Τα δίκτυα των γκιουλενιστών κάνουν συχνά λόγο για ύποπτες συνθήκες θανάτου δεκάδων φερόμενων ως οπαδών τους στη φυλακή, κυρίως αυτοκτονίες, όμως οι τουρκικές αρχές δηλώνουν πως οι κρατούμενοι αυτοί έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα όταν τη χρειάζονται.
Ο Γκιουβέν φερόταν να διαδραμάτισε ρόλο πρώτης γραμμής στο πλαίσιο μίας από τις δομές των γκιουλενιστών, των αποκαλούμενων «Χρυσών παιδιών», αλλά και να είχε εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο ηθών που αποκαλύφθηκε σε ένα βίντεο που είχε κοστίσει το 2010 τη θέση του Ντενίζ Μπαϊκάλ, τότε επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP.
Οι αρχές είχαν κατηγορήσει τους γκιουλενιστές ότι είχαν κυκλοφορήσει το βίντεο αυτό που αποκάλυπτε μια εξωσυζυγική σχέση του Μπαϊκάλ.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των διώξεων που ακολούθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
Σήμερα οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 68 μελών της διοίκησης του στρατού ξηράς, που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, σύμφωνα με το Ανατολή.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΥΕΜΕΝΗ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
Υεμένη ο ξεχασμένος πόλεμος
Για σχεδόν τρία χρόνια, η υεμένη η φτωχότερη χώρα στη μέση αντιμετωπίζει τις χειρότερες και δυσκολότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο.
Πάνω από 250.000 χιλιάδες βόμβες - συμπεριλαμβανομένων των διεθνών απαγορευμένων βομβών διασποράς, των βομβών κενού και των χημικών όπλων, έχουν πέσει στο έδαφος της και χρησιμοποιούνται από την εκστρατεία βομβαρδισμού της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου 2015.
Παρατημενα στο έδαφος είναι χιλιάδες νεκροί, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Οι γονείς σκάβουν και παίρνουν μέλη του σώματος των παιδιών τους μετά τις αεροπορικές επιδρομές. Η χώρα είναι σε ερείπια.
Πυκνοκατοικημένες περιοχές, χωριά, σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, γαμήλια πάρτι, αίθουσες τελετών, κέντρα για άτομα με ειδικές ανάγκες: πουθενά δεν είναι ασφαλές.
Τα προαναφερθέντα ήταν, από την 1 η ημέρα, ο συνήθης στόχος της αεροπορικής εκστρατείας καθώς οι βόμβες είναι παντού.
Τα πάντα καταστράφηκαν και καταστράφηκαν.
Η πείνα και ο υποσιτισμό στοιχειώνουν τη χώρα.
2,1 εκατομμύρια παιδιά είναι υποσιτισμένα και άλλα 7 εκατομμύρια βρίσκονται σε κίνδυνο: ένα παιδί πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά στην υεμένη. Οι περισσότερες από τις φορές που ασθένειες  δεν μπορούν να θεραπευτούν λόγω της πολιορκίας της γης που απομονώνει τη χώρα από τον έξω κόσμο.
Η Υεμένη χρειάζεται βασική ανθρωπιστική βοήθεια. Και το χρειάζεται επειγόντως. Είναι είναι ήδη πολύ αργά.
Δεν θα είναι μια απερίσκεπτη εκστρατεία βομβαρδισμού που θα λύσει την πολιτική κατάσταση: Αυτό είναι παρελθόν.
Το πρόβλημα είναι ότι βλέπουμε, μπροστά στα μάτια μας, τη χώρα μας σε ερείπια και τον λαό μας να πεθαίνει, έναν-έναν.
Κανείς στην υεμένη δεν μπορεί να υπολογίζει σε μια δουλειά. Κανείς στην υεμένη δεν έχει φαγητό. Κανείς στην υεμένη δεν έχει χρήματα να ζητήσει ιατρική βοήθεια.
Η χώρα παραμένει κλειστή, εγκαταλελειμμένη στο πεπρωμένο της, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να παρακολουθεί τη γενοκτονία σιωπηλά να ξετυλίγεται.
Κάνουμε έκκληση στον κόσμο, στους ηγέτες, στους εμπόρους όπλων και στους κατασκευαστές:
- Σταματήστε τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία και συμμάχους,
- Ανοίξτε τα διεθνή μας αεροδρόμια,
- να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας
- Σταματήστε να βομβαρδίζουν πολίτες.
- Ας θάψουμε τους νεκρούς μας με αξιοπρέπεια και να μας βοηθήσουν να ταΐζουμε τα 21 εκατομμύρια που έχουν ανάγκη από τρόφιμα
Έχουμε ήδη χάσει πάνω από 40 χιλιάδες υεμενιτες. Βοηθήστε μας να αναλάβουμε ό, τι απέμεινε από τη χώρα μας.
Βοηθήστε μας. Αυτό είναι ένα sos. SOS ΥΕΜΈΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ
#yemen



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι στο μαγαζί να πάρω τα γυαλάκια μου τα πρεσβυωπικά τα άψογα που μου έφτιαξε.
Μπαίνει μέσα μια γλυκύτατη κοπέλα μ ένα μωρό σφιχτά πάνω της κι ένα αγοράκι απ το χέρι. Μ ένα χαμόγελο ευγενέστατη ρωτάει αν μιλάμε αγγλικά. Της λέει ο Σπύρος ναι και του δίνει κάτι γυαλιά ηλίου που έφυγε το ένα τζάμι αν μπορεί να της το ξαναβάλει. Ο μικρός δεν μιλάει.
Αναρωτιόμαστε με τον Σπύρο από που να είναι και παίρνω το θάρρος και την ρωτάω εγώ. Υεμένη μου λέει. Ωχ, πολύ δύσκολα της λέω...
Ναι μου λέει, πάρα πολύ... Έχασα τον άντρα μου κι όλους τους συγγενείς. Και πως ήρθες με τα παιδιά; Ο μικρός δεν μιλάει. Ήρθα με τα πόδια και μετά με βάρκα έγκυος και με τον μικρό. Και τώρα; Τώρα μου έχουν δώσει ένα σπίτι στον Κεραμεικό που είναι εντάξει οι ΜΚΟ και περιμένω να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά για να δουλέψω σαν νοσοκόμα που είμαι, ξέρω πολύ καλά αγγλικά και μαθαίνω κι ελληνικά, αλλά είμαι μόνη μου. Ο μικρός δεν μιλάει. Και με τα υπόλοιπα φαί κλπ τι κάνεις; Οποιος με βοηθήσει...
Εν τω μεταξύ ο Σπύρος έχει έτοιμα τα γυαλιά της και της τα δίνει. Πετιέται ο μικρός! Πόσα λεφτά; Τίποτα λέει ο Σπύρος! Άρχισε να χοροπηδάει ο μικρός κι η μαμά του απ την χαρά!
Βρε συ του λέω μιλάς ελληνικά; Αμέ μου λέει! Και πας σχολείο; Βέβαια, δευτέρα θα πάω! Και σ αρέσει; Πολύ! Η Ελλάδα σ αρέσει; Πάρα πολύ! Πιο πολύ απ την Υεμένη;
Όχι βέβαια, κάποτε θα γυρίσω εκεί!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλληψεων συνεχεια στην Τουρκια από τον σουλτανο-δικτατορα-ισλαμοφασιστα Ερντογαν. Πανω από 160.000 οι φυλακισμενοι που βασανιζονται στα  τουρκικα κολαστηρια-φυλακες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλακιστηκε επιτελους ο Ακης Τζοχατζοπουλος, ενώ κυκλοφορει ελευθερος ο αληταρας Χιος να συνεχιζει να εκδιδει τις ψευτιες του από τη βρωμοφυλλαδα του το Μακελειο, απολαμβανοντας ένα καθεστως ατιμωρησιας που εξοργιζει τους ελληνες πολιτες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



  Κι ενώ στην Αυστρία η πραγματικα ακροδεξα κυβερνηση καταργει το 8ωρο στην Ιταλία ξηλώνουν τις εργασιακές "μεταρρυθμίσεις " jobs act του Renzi



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δρίτσας που ξεπούλησε το λιμάνι του Πειραιά, το παίζει αριστερός και...
κάνει ερώτηση στη βουλή -μαζί με άλλους ακραίους νεοφιλελεύθερους βολεμένους, που έχουν αρχηγό τη γνωστή "αριστερή" λούγκρα-, γιατί ο Καμμένος χρησιμοποίησε τη λέξη "λαθρομετανάστες"!
Ρε, μας θεωρούν τόσοι μεγάλους μαλάκες αυτά τα "αριστερά" φασιστάκια;
Κινεζοτσολιά μου εσύ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μην τους ξεχάσετε... Οι αμερικανοτσολιάδες "συνδικαλιστές" υπέρ της Β. "Μακεδονίας"...
Τα παρακάτω αμερικανοτσογλάνια πανηγυρίζουν για την αναγνώριση των Σκοπίων ως Β. "Μακεδονία"...
Στους χώρους δουλειάς (που δεν πατάνε ποτέ) ας τους θυμούνται οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι...
ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Ταμίας ΣΥΕΤΕ, Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Μέλος...
Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»
ΑΛΙΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Γενικός Γραμματέας ΕΤΙΤΑ, Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής
ΑΛΙΧΟΥ ΒΑΝΕΣΑ, Μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Πάτρας
Η συνεχεια στο
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2018/07/blog-post_72.html#more




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H δικαστίνα του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ruth Bader Ginsburg είναι στο Ισράηλ για να παραλάβει το βραβείο Genesis Lifetime Achievement το οποίο αρνήθηκε να λάβει η ηθοποιός Natalie Portman. Η Ginsburg θεωρείται προοδευτική και έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, τους ανυπεράσπιστους και τους περιθωριοποιημένους, εκτός από τους Παλαιστίνιους.
Η Γκίνσμπεργκ  ισχυρίστηκε ότι είναι " ευαίσθητη στις διακρίσεις σε οποιαδήποτε βάση " λαμβάνει βραβείο από μια χώρα η οποία έχει " μόνο εβραίους " δρόμους και αυτοκινητόδρομους, " Εβραϊκά μόνο " σπίτια και πόλεις, και όπου πάνω από 130 διαδηλωτές  σκοτώθηκαν από ισραηλινούς σκοπευτές , συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και γιατρών κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.
Το βραβείο θα της δοθεί από τον πρόεδρο του ισραηλινού ανώτατου δικαστηρίου, του οποίου το δικαστήριο, νομιμοποιεί τις απαγωγές και την φυλάκιση Παλαιστίνιων, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς να έχουν περάσει δίκη. Το γεγονός ότι μια ηθοποιός όπως η Ναταλι Πορτμαν έχει καλύτερη αίσθηση της δικαιοσύνης απ' ότι η δικαστίνα στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, λέει πολλά για την Αμερική.
Σχολιο.-  by the way παντως, το κοριτσι πριν λιγο καιρο ηταν σε γκαλα για να μαζεψουν λεφτα για τον ισραηλινο στρατο...
Σχολιο.-  Τους δικαστές του ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που παραμένουν δια βίου, τους επιλέγουν όταν μείνει κενή μια θέση, οι εκάστοτε πρόεδροι και τους εγκρίνει το Κογκρέσο. Οπότε μην περιμένετε και πάρα πολλά , ξέροντας την επίδραση του Εβραϊκού λόμπι και του Ισραήλ στις ΗΠΑ. Η Νάταλι πάντως είναι άξια συγχαρητηρίων, η ίδια είναι Εβραϊκής καταγωγής και φυσικά μέρος του Φίλο-Ισραηλ Χόλιγουντ...