Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Δευτερα 2 Ιουλιου 2018


Του ανρειωμενου ο θάνατος, θάνατος δεν λογαται!  Πώς γίνεται να μην επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με τέτοιο ηρωικό λαό! Απλά σκύβω το κεφάλι και προσκυνώ την χάρη σου λαέ της Παλαιστίνης!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας αριστερός σοσιαλδημοκρατης στο Μεξικό
 Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 11:17
Είχε κλείσει ραντεβού με την ιστορία ο 64χρονος Amlo, ο οποίος από τη δεκαετία του '80 προσπάθησε να αναστήσει την αριστερη σοσιαλδημοκρατια  στη χώρα του. Το αρκτικόλεξο Amlo, που είναι και το χαϊδευτικό του, προέρχεται από τα αρχικα γράμματα του ονόματός του. Αντρες Μανουελ Λοπεζ  Ομπραδορ. Την πολιτική του καριέρα την άρχισε από το PRD, το Δημοκρατικό Επαναστατικό Κόμμα, το οποίο αγωνιζοταν δεκαετιες τωρα εναντια  στο PRI, το Θεσμικο Επαναστατικο Κομμα, και το  PAN, δηλαδή το δεξιο Κόμμα Εθνική Δράσης, που μονοπωλούσαν την εξουσία στο Μεξικό.
Το τέλος εποχής και η απαρχή μιας νέας σηματοδοτήθηκε με αυτές τις εκλογές. Ο Ομπραδόρ σάρωσε σε όλα τα επίπεδα. Στις προεδρικές, βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Όμως, η ουσία της νίκης του δεν είναι μόνο το ξεκάθαρο ποσοστό του, αυτό το 53% το οποίο του δίνει την πλειοψηφία, αλλά το ότι από τη στιγμή που διεκδίκησε τη νίκη διαπιστώθηκε μία συνεχής άνοδος των ποσοστών του σε κάθε φάση της προεκλογικής καμπάνιας. Ποιο είναι το μυστικό του; Μα, προφανώς, το στοιχείο το οποίο επηρεάζει άμεσα και τον τελευταίο πολίτη στη μεγάλη αυτή ισπανόφωνη χώρα με τις τεράστιες αντιθέσεις και κυρίως την τερατώδη ανισορροπία μεταξύ του πλούτου και της πενίας.
Λιγοι ανθρωποι πάμπλουτοι, που ζουν μια προκλητικά πολυτελή ζωή, άνθρωποι ισχυροί που έχουν στήσει φέουδα σε όλη την επικράτεια, άνθρωποι που κινούν τα νήματα οριζόντια και κάθετα στην κοινωνία με το πανίσχυρο όπλο της διαφθοράς.
Κατηγγειλε αυτήν τη διαφθορά από παλια, η οποια ενταθηκε το 2017, που ήταν και η χρονιά ρεκόρ πολιτικών δολοφονιών. Εκείνη τη χρονιά έπεσαν νεκροί από σφαίρες πληρωμένων εκτελεστών με συμβόλαια θανάτου 28.000 πολίτες. Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν εξωπραγματικός. Κι όμως, στο Μεξικό του 2017, 28.000 άνθρωποι, συνήθως πολιτικοί αντίπαλοι, δυστυχώς πάμπολλοι δημοσιογράφοι ή άνθρωποι που τόλμησαν να τα βάλουν σε τοπικό επίπεδο με τις διεφθαρμένες εξουσίες ή και τα καρτέλ δέχθηκαν μία σφαίρα στο μέτωπο και έπεσαν νεκροί. Προφανώς, η κοινωνία ήταν ώριμη να προχωρήσει σε μία τέτοια αλλαγή.
Τα δύο παραδοσιακά κόμματα, τα οποία εναλλάσσονταν στην εξουσία μονότονα και διαχρονικά, (από το 1920 μεχρι το 2000 την εξουσια μονοπωλουσε το PRI που ηταν υποτιθεται το σοσιαλδημοκρατικο κομμα βουτηγμενο στη διαφθορα), δεν ήταν σε θέση πλέον να προσφέρουν κάποια ελπίδα σε μία κοινωνία η οποία αγωνίζεται να ξεφύγει ακόμη, παλεύοντας από τη μια με έναν παραδοσιακό φεουδαλισμό στην περιφέρεια και με μία αυταρχική εξουσία, η οποία διαχειρίζεται τις ισορροπίες ενός απόλυτα διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Στο Μεξικό κανείς δεν είχε πλέον εμπιστοσύνη σε κανέναν. Στο σύστημα της διαφθοράς βασικό ρόλο παίζουν η Δικαιοσύνη, η Αστυνομία, ο Στρατός, οι Θεσμοί, οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, οι δημοτικοί άρχοντες, οι ισχυροί που διαθέτουν τον πλούτο.
Αυτό το απόστημα επιχείρησε να σπάσει ο Ομπραδόρ. Στα λογια βεβαια, σαν τον Τσιπρα και τον ΓΑΠ. Το 2014, μία περίεργη υπόθεση απόλυτης βαρβαρότητας και διαφθοράς ταρακούνησε ολόκληρη τη χώρα και προφανώς ήταν και το σημείο της μη επιστροφής όσον αφορά στην εικόνα που είχαν οι Μεξικανοί πολίτες για τη χώρα τους. Πρόκειται για την υπόθεση της εξαφάνισης 43 φοιτητών στο ομόσπονδο κρατίδιο του Γκερέρο. Όπως αποδείχθηκε, οι 43 φοιτητές έπεσαν στα χέρια της δημοτικής αστυνομίας και των τοπικών Αρχών της πόλης Ιγκουάλα. Ήταν σύμμαχοι του τοπικού καρτέλ.
Ο πρόεδρος της χώρας, η κυβέρνηση, έκαναν πως δεν έβλεπαν. Οι Μεξικανοί ψηφοφόροι δεν το ξέχασαν. Οι 43 φοιτητές δεν βρέθηκαν ποτέ. Η έρευνα κατέδειξε πως υπήρξαν αλλεπάλληλες παρανομίες και παραβιάσεις νομοθεσίας από τις Αρχές όσον αφορά σε αυτήν την υπόθεση. Κάπως έτσι άρχισε η αλλαγή του συλλογικού υποσυνείδητου στο Μεξικό.
Η ιστορία θα κρίνει αν το εγχείρημα του Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ θα στεφθεί με επιτυχία. Μέχρι τότε η σαρωτική επικράτησή του και η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα στο Μεξικό σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, όπως κατέδειξαν αυτές οι εκλογές, σηματοδοτούν μία ελπιδοφόρα πορεία για έναν λαό ο οποίος θα μπορούσε να ήταν πάμπλουτος και να φιγουράρει στους G7. Η χώρα του Εμιλιάνο Ζαπάντα και του Πάντσο Βίγια έχει δυνατότητες και πλουτοπαραγωγικές πηγές και πλούτο, αλλά και κουλτούρα. Κυρίως διαθέτει ιστορία, στην οποία μπορεί κάποιες στιγμές να βρίσκει καταφύγιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεισόδια στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία
Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, 18:12
Με επεισόδια τελειωσε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής. Λίγο μετά τις 20.30 ομάδα διαδηλωτών με καλυμμένα πρόσωπα πέταξε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που ήταν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Άμεση ήταν η αντίδραση πολιτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και μπήκαν μπροστά για την αποφυγή επεισοδίων. Μεγαλύτερη ένταση σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στη Βασ. Σοφίας και να τραυματίζεται ένας διαδηλωτής νεαρής ηλικίας, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές από την αστυνομία.
Η αστυνομία παρέμεινε και μετά τα επεισόδια στη λεωφόρο Αμαλίας με στόχο να απομακρύνει τους διαδηλωτές που αρνούνταν να φύγουν ενώ στο σημείο φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο.
Οι πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο δήλωναν πρόθυμοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα όλο το βράδυ και ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφήσουν κάτω τις ασπίδες και να διαδηλώσουν μαζί τους.
Αστυνομικοί των ΜΑΤ προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους πολίτες, που είχαν καθίσει στον δρόμο,  χρησιμοποιώντας ακόμη και χημικά.
Λίγα λεπτά μετά τις 23:00 άνοιξε η Β. Σοφίας από Σέκερη και η Β. Αμαλίας.
Ο διαδηλωτής ο οποίος έχει τραυματιστεί, δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Συγκέντρωση για τη Μακεδονία πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το «ραντεβού» για τους διαδηλωτές της Αθήνας που δείχνουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών δόθηκε στις 18.00 στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή και διοργανωτές ήταν το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.
Το κάλεσμα των διοργανωτών:
«Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα
Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 10:13
Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι τρεις πατριωτες συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 50, 29 και 20 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ομάδα περίπου 30 ατόμων από τους συγκεντρωθέντες πέταξε πέτρες φωτοβολίδες κι άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα συγκέντρωση και μοτοπορεία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 10:17
Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.
Μετά και τη χθεσινή πορεία, κατά την οποία σημειώθηκε ένταση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, και σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουλίου, είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση ενάντια στην ονομασία των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία» αλλά και μοτοπορεία για το ίδιο θέμα.
Η μοτοπορεία πρόκειται να ξεκινήσει στις 20.00 από το εμπορικό κέντρο One Salonica και θα καταλήξει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα των διοργανωτών έχει ως εξής:
- εκκίνηση 20.00 με κατεύθυνση τον Λευκό Πύργο
- στάση επί της Λ. Νίκης, σβήσιμο των μοτοσυκλετών και προσοχή θα ψάλουμε με όλη τη δύναμη την ψυχής μας τον Εθνικό Ύμνο.
- στη συνέχεια η πορεία θα συνεχίσει προς το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου με στάση στον χώρο όπου βρίσκεται το άγαλμα όπου θα βροντοφωνάξουμε Το Μακεδονία Ξακουστή.
– λήξης μοτοπορείας.
Έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του λιμανιού, με πρόθεση των συγκεντρωμένων να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους κατέληξε η πορεία για τη Μακεδονία
Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, 23:03
Στο σημείο από όπου ξεκίνησε, στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το άγαλμα του Αριστοτέλη, κατέληξε λίγο μετά τις 22.00 την Κυριακή η πορεία για τη Μακεδονία.
Οι διαδηλωτές που αντιτίθενται στην ονομασία της γειτονικής χώρας σε "Βόρεια Μακεδονία", ξεκίνησαν από την Αριστοτέλους, παρά τον φραγμό της αστυνομίας, έφτασαν στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια, μέσω της οδού Τσιμισκή, κατέληξαν στην πλατεία Αριστοτέλους.
Με σημαίες στα χέρια, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπερ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.
Η παρουσία της αστυνομίας καθόλη τη διάρκεια της πορείας ήταν ισχυρή.
Στο μεταξύ, 30 αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν νωρίτερα αντισυγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επέστρεψαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου από όπου και αποχώρησαν πριν από λίγο.
Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης δόθηκαν στην κυκλοφορία, μετά από περίπου τρεις ώρες ταλαιπωρίας των οδηγών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη
Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, 19:47
Υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και εναντίον της συμφωνίας που υπέγραψαν στις Πρέσπες οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Σκοπίων διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκατοντάδες άτομα, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα.
Η συγκέντρωση έγινε τελικά στο άγαλμα του Αριστοτέλη και όχι στο άγαλμα Βενιζέλου, αφού εκεί βρέθηκαν 30 αντιεξουσιαστές που έκαναν τη δική τους αντισυγκέντρωση. Οι διαδηλωτές για τη Μακεδονία με σημαίες στα χέρια φώναξαν συνθήματα και τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή».
Λίγο αργότερα άρχισε πορεία προς τον Λευκό Πύργο προς το άγαλμα του Βενιζέλου. Ωστόσο, αστυνομικές δυνάμεις είχαν μπλοκάρει τη Λεωφόρο Νίκης στο ύψος της Αγίας Σοφίας και δημιουργήθηκε ένταση. Μετά από μερικά λεπτά, οι διαδηλωτές πέρασαν το πρώτο μπλόκο και εν συνεχεία υπήρξε νέα εστία έντασης στην οδό Στρατηγού Καλλάρη όπου έπεσαν και χημικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα επίθεση Λαζαρίδη κατά της ηγεσίας των ΑΝΕΛ
 Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 11:58
Νέα επίθεση κατά της ηγεσίας των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ο Γ. Λαζαρίδης.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε:
«Είναι αδιανόητο ο ΥΕΘΑ να θεωρεί ότι η εθνική ευαισθησία, ο πατριωτισμός και η προσπάθεια υπεράσπισης της Μακεδονίας μας, είναι αποτέλεσμα χρηματισμού ή διαπλοκής.
Αποτέλεσμα χρηματισμού και διαπλοκής είναι η εγκατάλειψη των ιδεωδών και των εθνικών δικαίων της πατρίδας. Επομένως, αλλού θα πρέπει να κατευθύνονται αυτές οι κατηγορίες.
Δεν θα ανοίξω διάλογο. Αφήνω τον Πάνο Καμμένο να πορευτεί μόνος του σε αυτόν τον πολιτικό κατήφορο που επέλεξε».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Αλλοδαπός επιτέθηκε με μαχαίρι σε άτομα που διαδήλωναν για τη Μακεδονία
 Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018, 00:17
Επεισόδιο μεταξύ ενός αλλοδαπού και ομάδας ατόμων που διαδήλωναν για τη Μακεδονία σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, καθώς η πορεία κινούνταν στην οδό Βενιζέλου επικράτησε ένταση μεταξύ ενός Αλγερινού και διαδηλωτών, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Ο νεαρός Αλγερινός έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε στα πλευρά έναν διαδηλωτή, τραυματίζοντας τον ελαφρά.
Άνδρες της ομάδας συλλήψεων της ΔΑΕΘ ακινητοποίησαν άμεσα τον δράστη της επίθεσης και του πέρασαν χειροπέδες.
Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και αυτή την ώρα καταθέτει για το περιστατικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι απειλήθηκε από τους διαδηλωτές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Ευρεία νίκη του ΑΜΛΟ στις προεδρικές εκλογές - Η χώρα σαρώθηκε από έναν πολιτικό «τυφώνα»
Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 08:54
Ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κατήγαγε ευρεία νίκη στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στο Μεξικό, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ιστορική επιτυχία για τη μεξικανική αριστερη σοσιαλδημοκρατια, ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κύμα βίας χωρίς ιστορικό προηγούμενο από μέρους των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο Λόπες Ομπραδόρ (MORENA Κινημα Εθνικης Αναγεννησης) εξασφάλισε  το 53,54%  των ψήφων, ανακοίνωσε το μεξικανικό Εθνικό Εκλογικό Ινστιτούτο (INE), η εκλογική επιτροπή της χώρας.
Ο Λορένσο Κόρντοβα, πρόεδρος του INE, πρόσθεσε ότι ο συντηρητικός υποψήφιος Ρικάρδο Ανάγια (PAN), ο κυριότερος αντίπαλος του Λόπες Ομπραδόρ, απέσπασε το 22,55%  των ψήφων, ενώ ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) πιστώθηκε το 15,09%  των ψήφων, ενω ο ανεξαρτητος Τζειμς Ροντριγκεζ Καλντερον πηρε το 5,72% των ψηφων..
Είναι ο Λόπες Ομπραδόρ «αυτός που εξασφάλισε την πλειοψηφία», παραδέχθηκε ο Μιντ, εμφανώς συγκινημένος, από την έδρα του κόμματος που τον επέλεξε, ήδη λίγη ώρα αφότου τα exit polls υπέδειξαν τη νίκη του κεντροαριστερού υποψηφίου. «Για το καλό του Μεξικού, του εύχομαι κάθε επιτυχία» πρόσθεσε.
Λίγη ώρα αργότερα, ο Ανάγια, μπροστά στους υποστηρικτές του, αναγνώρισε την ήττα του, είπε πως ο λαός «ήθελε αλλαγή» κι έκανε λόγο για «θρίαμβο» της μεξικανικής αριστερης σοσιαλδημοκρατιας, ευχόμενος επίσης καλή επιτυχία στον Λόπες Ομπραδόρ και διευκρινίζοντας ότι του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί.
Τον συνεχάρησαν επίσης αργότερα ο απερχόμενος πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο και ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με την πολιτική του ως προς το εμπόριο και την παράτυπη μετανάστευση, αλλά και με τα προσβλητικά σχόλιά του για τους Μεξικανούς, μάλλον έβαλε -άθελά του - κάτι περισσότερο από ένα λιθαράκι για την επικράτηση του ΑΜΛΟ.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό συνεχάρη επίσης τον Λόπες Ομπραδόρ, «στενό φίλο και εταίρο εδώ και πολύ καιρό», για την εκλογική του νίκη, τονίζοντας πως «μας ενώνουν κοινοί στόχοι» και πως «απολαύουμε μια εμπορική σχέση αμοιβαία επωφελή, που προκαλεί τον φθόνο του υπόλοιπου κόσμου».
«Αυτή είναι μια ιστορική ημέρα» δήλωσε λίγο πριν ψηφίσει ο ίδιος ο Λόπες Ομπραδόρ, εξηγώντας πως «θα επιτύχουμε μια μεταμόρφωση χωρίς βία, με ειρηνικό τρόπο» και υποσχόμενος ότι θα «απαλλάξει τη χώρα από τη διαφθορά, το μεγαλύτερο πρόβλημά της», ότι θα διώξει «τη μαφία από την εξουσία».
Έπειτα από δύο συναπτές αποτυχίες, ο 64χρονος βετεράνος πολιτικός πρωταγωνιστεί σε μια ιστορική επιτυχία της μεξικανικής Αριστεράς σε εθνικό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο: το Κίνημα Εθνικής Αναγέννησης (MORENA) εξασφαλίζει τουλάχιστον έξι θώκους κυβερνητών Πολιτειών από τους εννέα που κρίνονταν• το κίνημά του επικρατεί στις Πολιτείες Βερακρούς, Μορέλος, Πουέμπλα, Τσιάπας, Ταμπάσκο και αυτή του Μεξικού.
Παράλληλα, για πρώτη φορά, μία γυναίκα, η Κλαούδια Σέινμπαουμ, μια επιστήμονας 56 ετών, πιστή του ΑΜΛΟ, εκλέγεται δήμαρχος της πρωτεύουσας της χώρας, μιας μεγαλούπολης 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.
Μαζί με τους συμμάχους του ο Λόπες Ομπραδόρ μπορεί να υπολογίζει επίσης στην πλειοψηφία στη Βουλή --το κίνημά του εξασφάλισε τουλάχιστον 250 έδρες από τις 500, ενώ μένει να φανεί ποια θα είναι η ισορροπία στη Γερουσία.
Το Μεξικό σαρώθηκε από πολιτικό «τυφώνα», δήλωσε ο πολιτολόγος Χεσούς Σίλβα Έρτσογκ Μάρκες στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa.
Στα κεντρικά γραφεία των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, κυρίως του PRI, η ατμόσφαιρα ήταν βαριά. «Θεέ μου!» αναφώνησε μια συνταξιούχος, οπαδός του κόμματος, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Πολλοί άλλοι γύρω της δεν ήταν σε θέση να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.
Ο Λόπες Ομπραδόρ κεφαλαιοποίησε την οργή μεγάλου μέρους των Μεξικανών για τη βία, τη διαφθορά και το τέλμα στην οικονομία: ειδικά η προεκλογική υπόσχεσή του να «διώξει τη μαφία από την εξουσία» είχε μεγάλη απήχηση.
«Για πρώτη φορά, η ιστορία θα γραφτεί από τη σκοπιά των πιο φτωχών» δήλωσε με ικανοποίηση ο Σαλβαδόρ Σάντσες, 82 ετών, υποστηρικτής του ΑΜΛΟ.
Καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η βία ήταν στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου, πολύ περισσότερο διότι έπληττε επίσης υποψηφίους και στελέχη κομμάτων. Η εκλογική διαδικασία ήταν η «αιματηρότερη στην ιστορία» της χώρας ήδη πριν από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, με τουλάχιστον 145 φόνους πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων 48 υποψηφίων ή επίδοξων υποψηφίων, κατά την εταιρεία συμβούλων Etellekt.
Την Κυριακή, ενώ 89 εκατομμύρια Μεξικανοί όδευαν στις κάλπες, άλλα δύο στελέχη κομμάτων δολοφονήθηκαν.
Η Φλόρα Ρεσέντις Γκονσάλες, στέλεχος του Κόμματος Εργαζομένων (PT, μαοικη αντιπολίτευση, με 2,86% και 6 βουλευτες στους 500 το 2015, υποστηριξη τον Ομπρδορ ), έπεσε νεκρή από σφαίρες στην Πολιτεία Μιτσοακάν (δυτικά), λίγο πριν ανοίξουν τα εκλογικά κέντρα της χώρας.
Η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματα «που υπέστη από σφαίρες στις 06.30 τοπική ώρα» στην κοινότητα Κοντέπεκ, ανέφερε ανακοίνωση των πολιτειακών εισαγγελικών αρχών.
Αργότερα, ο Φερνάντο Ερέρα Σίλβα, στέλεχος του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), δολοφονήθηκε στην Ακολιουία, στην Πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά).
Το κύμα των φόνων στελεχών πολιτικών κομμάτων εγγράφεται στο πλαίσιο του γενικότερου κύματος βίας που συγκλονίζει το Μεξικό. Πέρυσι δολοφονήθηκαν 29.000 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 200.000 έχουν σκοτωθεί από το 2006, τη χρονιά που η κυβέρνηση του Φελίπε Καλδερόν (PAN, 2006 μεχρι 2012) αποφάσισε να αναπτύξει τον στρατό στους δρόμους για να πατάξει τα καρτέλ των ναρκωτικών. Η στρατηγική της κυβέρνησης οδήγησε στην πολυδιάσπαση των καρτέλ και στη δημιουργία δεκάδων μικρότερων, πιο αιμοδιψών συμμοριών.
Ο ΑΜΛΟ υπόσχεται να καταπολεμήσει τη βία μειώνοντας τη φτώχεια και να χρηματοδοτήσει κοινωνικά προγράμματα με τα έσοδα που θα εξοικονομήσει το κράτος προχωρώντας στην πάταξη της διαφθοράς. Έχει εξαγγείλει  ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο, τη χορήγηση αμνηστίας σε μικροκακοποιούς.
Ακόμα, ο επόμενος πρόεδρος του Μεξικού υπόσχεται να αυξήσει τον κατώτερο μισθό, να βελτιώσει το εκπαιδευτικό σύστημα και να προωθήσει μεγάλα έργα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανος διοικητης αιχμαλωτιστηκε στην Υεμενη από τους Houthis
΄Eνας διοικητής της αμερικανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας  « Blackwater » αιχμαλωτίστηκε στον πόλεμο της Υεμένης από τις δυνάμεις του στρατού και τις Λαικές Επιτροπές μεταφέρουν τα μίντια της χώρας.  Αυτός ο αμερικανός διοικητής είναι κοντινός του πρίγκηπα διαδόχου των Εμιράτων του σείχη  Mohamed ben Zayed, προσθέτει η πηγή.
Τα médias χαρακτήρισαν την αιχμαλωσία αυτή ως « στρατηγική καμπή  » για την Yémen που μπορεί ν΄αλλάξει το παιχνίδι υπέρ των υεμενίτικων δυνάμεων.
Επικαλούμενα πηγές καλά πληροφορημένες μετέφεραν ότι το άτομο που αιχμαλωτίστηκε είναι αμερικανός υπήκοος κι ένας από τους στρατιωτικούς διοικητές στο πεδίο της μάχης.
Ο λογαριασμός Without_shadow  στο Twitter που θα μπορούσε να σχετίζεται με το μηχανισμό ασφάλειας των Εμιράτων επιβεβαιώνει την αιχμαλωσία.
« Οι δυνάμεις των Houthis / Ansarallah αιχμαλώτισαν ένα από τους διοικητές των Blackwater που είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο μαζί μας και θα δημοσιεύσουν σύντομα ένα βίντεο γι αυτό το επισόδιο» σημειώνει το  Without_shadow.
« Το μεγάλο ψάρι ψαρεύθηκε στη Δυτική Ακτή  », έτσι μεταδίδουν υεμενίτικα μέσα την είδηση.
https://dimpenews.com/2018/07/02/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BC%CE%B1%CE%BB/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Ενωμενα Αραβικα Εμιρατα αποσυρονται από την επιχειρηση της σαουδο-δυτικης αποικιοκρατικης συμμαχιας στην Hadaydah. Ουσιαστικα ομολογουν την ηττα της.
Φυλλορροεί η σαουδο-δυτική συμμαχία στην Υεμένη αφού μετά την Μαλαισία που αποσύρθηκε ήταν η σειρά σήμερα των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων ν΄ανακοινώσουν ότι διακόπτουν την επίθεσή τους στην Δυτική Ακτή στην Hodeidah μετά την αποτυχία της εκπλήρωσης των βασικών της στόχων. Οι στρατηγοί της κατηγόρησαν σουδανέζους μαχητές και Νοτιουμενίτες για αναξιoπιστία στη διάρκεια της μάχης.Μέλος του πολιτικού γραφείου του Ansarullah/Houthis δήλωσε πριν λίγο σύμφωνα με al mayadeen το ότι η ανακοίνωση από τα ΗΑΕ να σταματήσουν τις επιχειρήσεις σε Hudaydah αντικατοπτρίζει την ήττα τους.
Ωστόσο επίσημα τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα την Κυριακή ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν για να επιτρέψουν στον ΟΗΕ να διαπραγματευτεί την αποχώρηση των Χούτι. « Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, Martin Griffiths, για να επιτύχει μια άνευ όρων απόσυρση των Houthis από την πόλη και το λιμάνι της Hodeidah. Αποφασίσαμε να διακόψουμε (…) ώστε να δοθεί χρόνος για την διερεύνηση αυτής της επιλογής « , δήλωσε στο Twitter ο Anwar Gargash, υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
dimpenews.com

Υεμένη: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν "παύση" στην επιχείρηση στο λιμανι της Χοντέιντα
Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, 14:11



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σοκαρισμένος ο σεναριογράφος που είδε στην Ομόνοια Αμερικανό τουρίστα με ανοιγμένο το κεφάλι από τρεις Αλγερινούς ληστές
Δευτέρα, Ιούλιος 2, 2018 - 14:57
«Δύσκολα θα μου φύγει από τα μάτια η λίμνη αίματος που αντίκρισα»! Σοκάρει ο Δημήτρης Αποστόλου περιγράφοντας ένα περιστατικό εγκληματικότητας που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Ο σεναριογράφος, κατευθυνόμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, είδε έναν νεαρό Αμερικανό πεσμένο σε μια λίμνη αίματος, ύστερα από ληστεία.
«Οκτώ το πρωί κατηφορίζω την Ομόνοια για να παραλάβω από το αστυνομικό τμήμα το κινητό μου που κλάπηκε προ ενός χρόνου στο μετρό - σε τυχαία έρευνα αγοριών της ΔΙΑΣ ένας Μπαγκλαντεσιανός βρέθηκε μ’ ένα κινητό με επαφές που ξεκινούσαν από το προσωπικό τηλέφωνο του Τσίπρα μέχρι της γυναίκας μου... Μετά από δύο τηλέφωνα με ανακάλυψαν και μέσα στην καλή χαρά κατηφορίζω το Ισλαμαμπάντ... την πλατεία Ομονοίας» περιγράφει στον λογαριασμό του στο facebook και συνεχίζει γράφοντας πως μαζί του κατηφόριζε και ένα ψηλό παιδί, ένας Αμερικανός τουρίστας, ο οποίος έβγαζε φωτογραφίες στην περιοχή.
«Eνα τηλεφώνημα με καθυστέρησε και μετά ούτε από δύο λεπτά στρίβω και τον βλέπω κατάχαμα αιμόφυρτο - αναίσθητο με ανοιγμένο εντελώς το κεφάλι του και τρεις Αλγερινούς (από τα πολλά μπουμπούκια που έχουν σκάσει στη χώρα) να τον έχουν γδύσει από ό,τι πολύτιμο και να τρέχουν προς την πλατεία Βάθη... Τόσο αίμα δεν έχω ξαναδεί... Ολοι, ψύχραιμοι και απλοί παρατηρητές, κάλεσαν το ΕΚΑΒ και η μικρή σεμνή διαδήλωση διαλύθηκε... Σοκαρισμένος έφτασα στο τμήμα... με πραγματικές ανάγκες 200 άτομα, 21 έρμοι και ταλαίπωροι ευγενείς και νέοι αστυνομικοί σε χρέη γραμματέα εξυπηρετούσαν τον κόσμο που έφτανε κατά δεκάδες... Κλοπές, απειλές, ό,τι διανοείσαι... Τους μίλησα για το περιστατικό... Είχαν ήδη ενημερωθεί».
Ο δημοφιλής δημιουργός παραδέχεται ότι η Αθήνα πλέον είναι αφόρητη και ορκίστηκε να μην ξαναπεράσει από εκεί. «Οχι από φόβο... Δεν έχω να χάσω τίποτα πια για να φοβάμαι, απλά δύσκολα θα μου φύγει από τα μάτια η λίμνη αίματος που αντίκρισα ενός ανυποψίαστου ανθρωπάκου που ήρθε να ζήσει το όνειρό του στη Ελλάδα...» έγραψε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απιστευτο! Επιτρεπουν τα κεντρα οικονομικων λαθρομεταναστων και μεσα στις πολεις!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο ηλικιωμένος άνθρωπος είναι ο ραβίνος waskow. Συνελήφθη να διαμαρτύρεται έξω από μια εγκατάσταση πάγου στη Φιλαδέλφεια.
Πριν συλληφθεί, είπε " οι εγκληματίες ζουν στον λευκό οίκο
που κανουν να δακρυζουν ακόμα και τα παιδιά που θηλάζουν από τα στήθη της μητέρας τους... σας ικετεύουμε ως πολίτες να γνωρίζετε τους εγκληματίες που καταστρέφουν την αξιοπρεπή ζωή των αξιοπρεπων οικογενειών."




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και στην θεσσαλονικη στο συλλλητηριο για την Μακεδονια.. ΜΑΤ εναντίων διαδηλωτών με χημικά .. ακούμε κάποιον που λέει .. έχει γυναίκες και παιδιά ,.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστρία: Στη νομοθέτηση 12ωρης εργασίας προχωρά η ακροδεξιά κυβέρνηση... // (Δουλειά "από ήλιο ως ήλιο" που έλεγαν -και ζούσαν- οι παλιοί μας... Όλο τον κόσμο θέλουν να τον΄κάνουν ένα κάτεργο! Όμως εμείς εκεί! "Μένουμε Ευρώπη!" Μη τυχόν και χάσουμε τον Παράδεισο... Και κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι μας φέρνουν στην Ελλάδα...)
Στη θέσπιση 12ωρης εργάσιμης μέρας ή 60ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, ετοιμάζεται να προχωρήσει η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου και των πολυεθνικών που εδρεύουν στη χώρα.
«Οι αλλαγές στην εργατική νομοθεσία είναι απαραίτητες για να έχουν οι εταιρείες μεγαλύτερη ευελιξία» είναι το φιλο-μονοπωλιακό επιχείρημα της κυβέρνησης Κούρτς. Η κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και του ακροδεξιού κόμματος των Ελεύθερων (FPÖ) επιδιώκει να επιβάλλει συνθήκες εργασιακής «γαλέρας» στην Αυστρία, «ξεζουμίζοντας» την εργατική τάξη της χώρας προς όφελος των αφεντικών.
Ο συγκεκριμένος νόμος που προβλέπει την αύξηση των εργασίμων ωρών και αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Αυστρίας την Πέμπτη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση εργαζομένων και συνδικάτων.
Το Σάββατο 80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βιένης εναντίον των αντεργατικών σχεδίων της κυβέρνησης να παραταθεί η εργάσιμη ημέρα έως και στις 12 ώρες. «Θα αντισταθούμε σε αυτό με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν, πρόεδρος της γενικής συνομοσπονδίας συνδικάτων της Αυστρίας, ενώπιον των συγκεντρωμένων.
Ωστόσο ο πρόεδρος των Συνδικάτων, επέλεξε να προβάλει την απαίτηση, η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη θέσπιση του δωδεκάωρου και την επέκταση των εργάσιμων ωρών της εβδομάδας έως και στις 60 ώρες, βάζοντας ουσιαστικά σε δεύτερη μοίρα την ένταση των κινητοποιήσεων.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση από την πλευρά της, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της, να προωθήσει την πολιτικής προς όφελος του κεφαλαίου, δηλώνει ότι η μόνη …«παραχώρηση» που προτίθεται να κάνει, είναι να επιβάλλει υποχρεωτικό 10ωρο και οι εργαζόμενοι να επιτρέπεται να αρνηθούν τις επιπλέον 2 ώρες δουλειάς, «χωρίς να χρειάζεται κάποια δικαιολογία»… Επί της ουσίας πρόκειται για κοροϊδία, αφού οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απειλές των αφεντικών για απόλυση στην περίπτωση που δεν «συμμορφώνονται»…
Γίνεται αντιληπτό ότι το φασιστικό – ακροδεξιό συνονθύλευμα που κατέχει την εξουσία στην Αυστρία, έρχεται να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου ισοπεδώνοντας κατακτήσεις και αυξάνοντας στο μέγιστο βαθμό την εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κάτοικοι της Χίου στους δρόμους για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκαν 6 Ελληνόπουλα από ξαναμμένους λαθρομετανάστες.
Ένα πανό γράφει «ποιος όρισε την΄Υπατη Αρμοστεία κυβερνήτη στη Χίο;»
Σχολιο.-  Δεν εχουμε την ιδια γνωμη με την κωσταντοπουλου που ειπε οτι ειναι ρατσιστικο να λεμε τους λαθρομεταναστες λαθρομεταναστες??
Σχολιο.- με κανονικα χαρτια και διαβατηρια εφευγαν οι παπουδες μας για Αυστραλια και Γερμανια......απο που και ως που λαθρομεταναστες οι Ελληνες; Πηρες φορα και μισεις τους συμπατριωτες σου
η μιση μου οικογενεια ειναι στον Καναδα εκδιωγμενη απο το ελληνικο κρατος λογω αριστερων πεποιθησεων ....θα μας πεις τι αλλο τωρα πια ; ημαρτον....η δε γιαγια μου στον Καναδα και ας μην ειχε δουλεψει μια μερα εκει επαιρνε συνταξη (δουλευε εδω στην ΚΟΠΗ 40 χρονια) περιπου 2.500 καναδικα δολλαρια per month
  και ναι υπαρχουν λαθραιοι εγκληματιες τζιχαντιστες κλπ
οι πρωτοι αλβανοι που περασαν στην ελλαδα ηταν απο τις φυλακες τους ,κοινοι εγκληματιες ....και το πληρωσαμε ακριβα
σχολιο.- ναι ρε φιλε μην τα ισιωνουμε ολα,οσοι πηδηξαν απο καραβια αυτο ηταν οι αλλοι που πηγαν με προσκληση η τους εκαναν δεκτους για δουλεια ηταν μεταναστες .Απλη λογικη.Για πες μου εσυ εθνικοτητες που εχουν ερθει στα νησια ποσες απο αυτες ειναι σε εμπολεμη κατασταση και οι υπολοιποι ηταν προσφυγες στο πρωτο κρατος που πατησαν δηλαδη στην Τουρκια.Εδω λαθρομεταναστες,ξεκαθαρα πραγματα μην ξεχασουμε κ αυτα που ξερουμε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μας πληρώσουν ο Τσίπρας και οι μπάτσοι του για την παραπανω βενζίνη που χαλάμε και το χρονο που τρώμε κανοντας κύκλους για να πάμε στα σπίτια μας και στις δουλειές μας αφού τόσοι δρόμοι και τμήμα του περιφερειακου είναι ΚΛΕΙΣΤΟΙ!
#Λευκιμμη
το μπατσοκρατούμενο τρίγωνο Λευκίμμης- Κάβου-Νεοχωρίου




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




+18 Αποκεφαλισμος : Μετριοπαθεις «ανταρτες» του FSA σφαγιαζουν και αποκεφαλιζουν συριο στρατιωτη  στο Τafas στη ΝΔ Daraa. Σφοδρες μαχες στο Τafas.
Aυτό το άγριο έγκλημα σφαγιασμός σύριου στρατιώτη από τους  »μετριοπαθείς »  »αντάρτες » του FSA/ ASL στην περιοχή Tafas στη ΝΔ Daraa καταγγέλεται από σύριους στρατιώτες που ζητούν από τον Suhail al-Hassan να κάψει την περιοχή να πάρει εκδίκηση γιατί έτσι συμπεριφερόνται οι αντίπαλοι στους αιχμαλώτους. Η ανάρτηση καταγγελία γίνεται στις 30 Ιούνη στη συνέχεια οι τρομοκράτες της περιοχής ενισχύθηκαν και από στοιχεία της ISIS και στη συγκεκριμένη κωμόπολη δεν υπήρξε διευθέτηση ως χθες παρά τους ανελέητους βομβαρδισμούς κατά τρομοκρατών από συριακή και ρωσική αεροπορία.
Tώρα αναφέρεται ότι το τάγμα Cobra κοντά στην Tafas ανακτήθηκε και το χωριό Kaheel ελευθερώθηκε. H συριακή τηλεόραση sama αναφέρει τώρα ότι άνδρες της Δημοκρατικής Φρουράς δέχθηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα και ρουκέτες κοντά στο Tafas και σκοτώθηκαν 2 στρατιωτικοί ενώ τραυματίστηκαν στρατιώτες μεταξύ αυτών ένας ταξίαρχος.Δευτέρα πρωί ο στρατός εντατικά βομβαρδίζει με πυραύλους θέσεις τρομοκρατών στη Tafas.
Yπήρξε χθες η πληροφορία ότι σε μια ενέδρα των τρομοκρατών έπεσαν σύριοι στρατιώτες στην  Jisr Al Al-Ashari,στα ΒΔ της Daraa στο δρόμο κοντά στο Tafas. Μέλη του SAA (Συριακος ΑραβικοςΣτρατος) μπήκαν στο Jisr Al Al-Ashari κι έπεσαν σε ενέδρα και 2 αξιωματικοί μεταξύ άλλων σκοτώθηκαν και είναι οι Imad Adnan Ibrahim και ο Yusuf Muhammad Ali. Στη συνέχεια ο στρατός σάρωσε τον τομέα Tafas  την περασμένη νύχτα με πυροβολικό και σήμερα το πρωί ανέλαβαν τα τανκ την προέλαση. Πηγές στρατιωτικές ωστόσο διέψευδαν ότι υπήρξε ενέδρα. Το Tafas είναι ο τομέας όπου οι τρομοκράτες αρνήθηκαν συμφιλίωση και προβάλουν την πιο σθεναρή αντίσταση και διεξάγονται ως και αυτή τη στιγμή σφοδρές μάχες..H ρωσική αεροπορία σφυροκοπά τη θέση. Ο συριακός στρατός έχει αρχίσει σήμερα μια εκτεταμένη επίγεια επιχείρηση για να απελευθερώσει το Tafas.
Τώρα οι δυνάμεις του Τίγρη μπαίνουν στην πόλη Tafas/Tafs και οι τρομοκράτες τρέπονται σε μαζική φυγή.
https://dimpenews.com/2018/07/02/18-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-m%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΩΝΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/7/2018 ΣΤΙΣ 20.00 ΩΡΑ, ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 2017.
  Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Παύλου Σταθμού Λαρίσης σας προσκαλεί στην εκδήλωση Παραδοσιακών χορών την Κυριακή 1 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, στις 20.00, στην οποία συμμετέχουν 100 ενήλικες ερασιτέχνες χορευτές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018
Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ( AMLO) εξελέγη νέος πρόεδρος στο Μεξικό
Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κέρδισε με μεγάλη διαφορά τις προεδρικές εκλογές που έγιναν στο Μεξικό. Με βάση την ταχεία καταμέτρηση, η εκλογική αρχή της χώρας του δίνει το 53% των ψήφων και ένα πλεονέκτημα 20 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του δεύτερου υποψήφιου.
Ο Λόπες Ομπραδόρ παρουσιάστηκε ως αντισυστημικός υποψήφιος και κατάφερε να πάρει ένα ευρύ προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του Ρικάρντο Ανάγια, που υποστηρίχτηκε από ένα συνασπισμό δεξιάς και αριστεράς (PAN,PRD και Movimiento Ciudadano) και του Χοσέ Αντόνιο Μίντ, του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), που κατέκτησε τη μακρινή τρίτη θέση.
"Η πληροφόρηση που έχω για τα αποτελέσματα δείχνει ότι η τάση ευνοεί την Αμτρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. Πριν από λίγα λεπτά του τηλεφώνησα, αναγνωρίζω τη νίκη του, εκφράζω τα συγχαρητήριά μου και του εύχομαι τη μεγαλύτερη επιτυχία για το καλό του Μεξικό”, δήλωσε ο Ανάγια από την έδρα της προεκλογικής εκστρατείας του.
Ο Λόπες Ομπραδόρ, 64 ετών, ήξερε να κεφαλαιοποιήσει την εξάντληση της χώρας από την άκρατη βία και την αχαλίνωτη διαφθορά, υπό την διακυβέρνηση του Ενρίκε Πένια Νιέτο του PRI.
Εκτός από Πρόεδρο, περίπου 89 εκατομμύρια Μεξικανοί κλήθηκαν να ψηφίσουν κυβερνήτες, δημάρχους, γερουσιαστές, τοπικούς και ομοσπονδιακούς βουλευτές, συνολικά πάνω από 18.000 και είναι η πρώτη φορά που επιλέγονται τόσες θέσεις σε μια ενιαία διαδικασία.
Οι εκλογές έθεσαν τέλος στην πιο «αιματηρή» προεκλογική εκστρατεία στην πρόσφατη ιστορία του Μεξικό, με τουλάχιστον 145 δολοφονηθέντες πολιτικούς εκ των οποίων οι 48 ήταν υποψήφιοι, από το Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία.
Το κίνημα του AMLO κερδίζει την πόλη του Μεξικό και άλλες σημαντικές πόλεις και περιφέρειες
Οι υποψήφιοι του “Morena”, του συνασπισμού υπό την ηγεσία του Λόπες Ομπραδόρ, που μέχρι τώρα δεν κυβερνούσαν καμία περιφέρεια, κέρδισαν στις πέντε από τις εννέα περιφέρειες που κρίνοντας σε αυτές τις εκλογές.
Αυτή η νίκη αλλάζει ουσιαστικά τον πολιτικό χάρτη στις 32 περιφέρειες που απαρτίζουν το Μεξικό και που έως τώρα κυβερνούσαν κυρίως το PRI και το PAN.
Έτσι, η Κλαούντια Τσειμπάουμ, από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της AMLO, έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε στη δημαρχία στην Πόλη του Μεξικό αυτή την Κυριακή.
Διάφοροι Πρόεδροι και προσωπικότητες της αριστεράς συνεχάρησαν τον Λόπες Ομπραδόρ
Evo Morales Ayma,  Cristina Kirchner, Pablo Iglesias, Gustavo Petro, Jean-Luc Melenchon, Rodrigo  Londono, Rafael Correa, Nicolas Maduro.
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, έστειλε επίσης ο Ρώσσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
"Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι στη Ρωσία εκτιμούν πολύ τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις με το Μεξικό και υποστηρίζουν τη συνέχιση και ανάπτυξή τους", αναφέρει δήλωση του Κρεμλίνου.
Ο Ρώσος πρόεδρος "εξέφρασε την ελπίδα ότι στις δραστηριότητές του Λόπες Ομπραδόρ θα δοθεί η δέουσα προσοχή στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ, από μέσα...
Από τον Θεοδωρή Τσιαμίτα
Tην Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, καταφέραμε να μπούμε μέσα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελε να την παρουσιάσει ως ανοιχτή και δημοκρατική προς τα έξω, αλλά στην πραγματικότητα έπρεπε να έχεις μεγάλες ικανότητες υποκριτικής για να τους πείσεις οτι είσαι...κομματόσκυλό τους ώστε να εισέλθεις μέσα. Η εκδήλωση υπολογίζουμε χοντρικά να είχε γύρω στα 100 άτομα. Αν έβγαζε επίσημη ανακοίνωση αριθμού πλήθους η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο μπορεί να απαριθμούνταν γύρω στους 30.
Η ομιλία κράτησε αρκετή ώρα, ίσως μιάμιση. Η ενημέρωση για τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών, που ουσιαστικά είναι απλώς ένα προσύμφωνο μεταξύ των ΥπΕξ Κοτζιά-Ντιμιτρόφ και τίποτα περισσότερο, δεν έγινε ποτέ. Περίπου δέκα λεπτά προς το τέλος των ομιλιών ο κύριος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης του ΣΥΡΙΖΑ ως τελευταίος ομιλιτής έκανε μερικές πολύ γενικές θετικές αναφορές για τη "συμφωνία", μα καμία εξήγηση ή ανάλυση για οποιοδήποτε πραγματικό όφελος. Το περισσότερο της εκδήλωσης για τα οφέλη της συμφωνίας τελικά ήταν μια κακόγουστη φιέστα του κόμματος αφιερωμένη στην προπαγάνδα για την ιστορία των Σκοπιανών, στους οποίους αναφέρονταν συστηματικά με Μακεδονικό τρόπο, στα κακά του εθνικισμού και ιμπεριαλισμού που μας έχουν οδηγήσει εδώ και τον σωτήριο ρόλο του κομμουνισμού. Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, ο πρώτος ομιλιτής, Βέμουντ Ώρμπακκε, θεώρησε πρέπον να μιλήσει για τους αγώνες του να αναγνωριστεί Τουρκική μειονότητα στη Θράκη, που εσφαλμένα ονομάζουμε ως μουσουλμανική, ασχέτως που έτσι αναφέρεται κι επισήμως στην συνθήκη Λωζάνης.
Αφού αντέξαμε την χυδαιότητα και τη βαρβαρότητα των ιδεολογικά ανάπηρων ομιλιτών, που ακόμη και στην προδοσία δεν είναι ικανοί να πετύχουν τους στόχους τους, αφού θα τους σταματήσουμε, περάσαμε στο τελικό μέρος και τις ερωτήσεις. Μην περιμένοντας πως θα έχουν και κανονικό κοινό σε αυτή την "ενημέρωση", ξαφνιάστηκαν εντελώς όταν η πρώτη ερώτηση που έτυχε να γίνει απο εμένα, καθώς - ω κακή τους τύχη - με επέλεξαν πρώτο απο τους ακροατές, ήταν πάνω σε αυτό που είπε ο κύριος Μηταφίδης στον επίλογό τους, περί του τέλους της διεθνούς απομόνωσης της Ελλάδος μετά την υπογραφή αυτής της συμφωνίας: εφόσον η Ελλάδα είναι αναγνωρισμένο μέλος στα Ηνωμένα Έθνη, μέλος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενώ τα Σκόπια δεν είναι πουθενά σε όλα αυτά, κι ακόμα και στον ΟΗΕ έχουν το προσωρινό τους όνομα με την αρχική λέξη "πρώην", πώς μας λέτε οτι η Ελλάδα είναι που είναι διεθνώς απομονωμένη, ενώ αυτό δεν στέκεται πουθενά, κι αντιθέτως ισχύει πλήρως για τα Σκόπια;
Μας κοιτούσαν με γουρλωμένα μάτια, φανερά αποσβολωμένοι. Περάσανε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσουν οτι πρέπει κάτι να πουν για να μη φανούν τόσο έκδηλα εκτεθειμένοι. Αφού κοίταζαν ο ένας τον άλλον, ο κύριος Μηταφίδης σε κάποια φάση ψέλλισε κάτι το εντελώς γενικόλογο, που ίσα που ακουγόταν, και μάλλον ήταν κάτι σαν το "μας οφελεί η συμφωνία".
Έπειτα πήρε τον λόγο ο συντονιστής Ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βερβέρης, για να πει άλλα αντί άλλων, παντελώς εκτός πλαισίου της ερώτησης. Κάποια στιγμή όμως, καθώς άρχισε να υπάρχει μια φανερή αμηχανία κι εκνευρισμός στην αίθουσα απο τους ομιλητές και μερικά κομματόσκυλα, ειπώθηκε - μάλλον απο τον ίδιο - πως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας, καθώς 140 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως σκέτο Μακεδονία, Μακεδόνες, ομιλούντες τη Μακεδονική. Τότε πήρα και πάλι τον λόγο, μόνος μου αυτή τη φορά, καθώς μετά την πρώτη ερώτηση έκαναν τα πάντα για να με αποφύγουν και ήταν χρέος κάποιου να καταδείξει την αισχρή τους προπαγάνδα - και ζητώ συγγνώμη αν στέρησα τον λόγο απο κάποιον απο τους άλλους αντιστασιακούς που βρέθηκαν αυθόρμητα μαζί μας στην ίδια αίθουσα - και ρώτησα: Αυτές οι 140 χώρες που τους αναγνωρίζουν η κάθε μία ξεχωριστά σε διμερές πλαίσιο, τους αναγνωρίζουν με τον ίδιο τρόπο μέσα στον ΟΗΕ, που είναι και ο μόνος διεθνής θεσμός που είναι αρμόδιος για την αναγνώριση ενός κράτους; Όχι. Στον ΟΗΕ τους αποκαλούν αποκλειστικά ως ΠΓΔΜ. Μήπως οι 140 χώρες που τους έχουν αναγνωρίσει, και 200 να γίνουν, είναι αυτές που θα τους βάλουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Ή είναι μόνο η Ελλάδα που έχει την δικαιοδοσία να τους αρνηθεί και να τους εμποδίσει, ώσπου να συμβιβαστούν στο αυτονόητο και να σεβαστούν την ιστορία και ταυτότητά μας;
Σε εκείνο το σημείο, αρνήθηκαν χαρακτηριστικά να απαντήσουν το οτιδήποτε, και μια κυρία που ήταν μαζί με τον άνδρα της απ'οτι φάνηκε διαμαρτυρήθηκε έντονα, ρωτώντας τους φωναχτά γιατί δεν απαντούν στις ερωτήσεις που τους θέσαμε. Λίγο μετά, επινόησαν τεχνικά προβλήματα τα οποία μας ανάγκαζαν να αποχωρήσουμε απο την αίθουσα και να βάλουμε τέλος στην εκδήλωση - φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το κλείσιμο ήταν το ομορφότερο σημείο της εκδήλωσης αφού τέσσερα - πέντε νέα παιδιά αποκαλύφθηκαν κι αυτοί στο τέλος τραγουδώντας υπερήφανα και δυνατά το "Μακεδονία Ξακουστή". Ο ωραιότερος και πιό ενδεικτικός τρόπος κλεισίματος, που σύντομα θα σημάνει και το τελικό κλείσιμο της ακραίας αυτής φασιστερής παρένθεσης.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κι εμείς κι αυτοί, πως η αντίσταση του λαού μας απέναντι στο απαράδεκτο δεν κάμπτεται, μα αντιθέτως ενισχύεται, καθώς όλο και περισσότεροι νιώθουν πως οφείλουν να συμμετέχουν στον αγώνα, που αρχικά φαίνονταν αυτονόητος, μα τελικά αποδεικνύεται πως όταν η βαρβαρότητα προσπαθεί να κυριαρχήσει, χρειάζεται να αγωνιστούμε και για τα αυτονόητα, γιατί αλλιώς θα υπερισχύσει η λήθη. Όσοι αγωνιζόμαστε δίνουμε το παράδειγμα και στους άλλους, που έρχονται σιγά-σιγά κι αυτοί για να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην αντίσταση του λαού μας. Διότι είμαστε ο λαός που χύνει και το αίμα του για την δικαιοσύνη και την ελευθερία, δεν είναι λοιπόν που θα επιτρέψουμε σε μια παλαβή εξουσία ακραίων να μας στερήσει το είναι μας. Τα ακραία οικονομικά τους μέτρα μπορεί να τα πέρασαν, αλλά να που δεν είμαστε λαός του χρήματος μα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, και τα αντι-εθνικά τους μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο, ως την τελική νίκη.
Καλό αγώνα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΩΣ απέκτησε την άδεια ηλεκτροδότησης, ως ένας από τους χειρότερους τζαμπατζήδες, προς τη ΔΕΗ;
Με αφορμή ένα τηλεφώνημα προώθησης, από την ιδιωτική εταιρία παροχής ρεύματος "Protergia", του αλουμινά Μυτιληναίου, μερικές επισημάνσεις.
Προσφέρεται μείωση της τιμής της κιλοβατώρας, κατά 30%, σε σχέση με την αντίστοιχη της ΔΕΗ.
Όλες οι υπόλοιπες επιβαρύνσεις και ο ΦΠΑ, που εντάσσονται στους λογαριασμούς, παραμένουν οι ίδιες.
Αυτή η μείωση της τιμής, που φτάνει περίπου στα 200 ευρώ το χρόνο(γύρω στα 15 ευρώ το μήνα) αποτελεί το "τυράκι", των ιδιωτικών εταιριών, προς τους καταναλωτές, προκειμένου να υλοποιηθεί η επιταγή των δανειστών, που μετατράπηκε σε μνημονιακή δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, για αφαίρεση, από τη ΔΕΗ, του 50% των πελατών της.
Και όσο δεν φεύγουν, απ΄τη ΔΕΗ οι πελάτες, τόσο το κουαρτέτο "τιμωρεί" τη ΔΕΗ, μειώνοντας το κόστος της κιλοβατώρας, που αγοράζουν, από τη ΔΕΗ οι ιδιώτες.
Έτσι, βγαίνουν "στη γύρα" οι "επιχειρηματίες"-κοράκια, προς άγραν πελατών και αφού έχουν δωροδοκηθεί, από τους ξένους, με μειώσεις, χρεώνοντας τη δική μας ΔΕΗ, μας κάνουν δήθεν εκπτώσεις!.
Σε αντάλλαγμα, ο καταναλωτής δεσμεύεται με συμβόλαια και επιπλέον γίνεται "όμηρος" των αποφάσεων του ιδιώτη, που έχει μάλιστα επεκτατικές βλέψεις και στην εκμετάλλευση του νερού,της τηλεόρασης και της τηλεπικοινωνίας που ήδη ολοκληρώθηκε.
Έτσι, θα ελέγχουν τις τιμές, στο ρεύμα, στο νερό, στην τηλεόραση, στις τηλεπικοινωνίες και αν δεν έχεις να πληρώσεις, θα κόβεται την ίδια στιγμή η παροχή τους.
Όσο για τον ίδιο τον κ. Βαγγέλη Μυτιληναίο, το αφεντικό της "Αλουμίνιον Α.Ε.", πρώην "Πεσινέ", ηλεκτροβόρας εταιρίας, είναι απορίας άξιον, ΠΩΣ απέκτησε την άδεια ηλεκτροδότησης, ως ένας από τους χειρότερους τζαμπατζήδες, προς τη ΔΕΗ.
Για όλα αυτά, ΜΟΝΟ ΔΕΗ, επειδή είναι δικό μας δημιούργημα και επειδή "έχουμε άποψη"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ «ΠΛΗΓΗΣ»
Η συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων την Κυριακή στις Πρέσπες, με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει «Μακεδονικό Έθνος» και «Μακεδονική Γλώσσα», πέραν των άλλων ζητημάτων, όπως αυτό της σύνθετης ονομασίας, των ασαφών ρυθμίσεων για τα εμπορικά σήματα, του πλαισίου διαπραγμάτευσης της Ιστορίας μας, εάν ειδωθεί με απόλυτη αντικειμενικότητα και ψυχραιμία, αποτελεί μια... «πληγή στα πλευρά» της Χώρας, που ανά πάσα στιγμή στο μέλλον μπορεί να αιμορραγήσει.
Η ιστορική αναδρομή της δημιουργίας του «Μακεδονικού προβλήματος», που ξεκινά το 1878 (Συνθήκη Αγίου Στεφάνου), ως στόχος της, τότε, Αυτοκρατορικής Ρωσίας, να δημιουργηθεί η «Μεγάλη Βουλγαρία», που θα καταλάμβανε ολόκληρη την σημερινή Ελληνική Μακεδονία, για την υλοποίηση του ονείρου της να εξέρχεται στα θερμά νερά της Μεσογείου και, στην συνέχεια, οι διαφοροποιήσεις αυτού, αρχής γενομένης από την «Επανάσταση του Ίλιντεν» από Βούλγαρους κομιτατζήδες (είναι αυτοί, που θεωρούνται εθνικοί ήρωες των Σκοπίων, τους οποίους μνημόνευσε στο διάγγελμά του ο Ζάεφ), με αρχικό στόχο την ένωση όλης της ευρύτερης γεωγραφικής Μακεδονίας με την Βουλγαρία και, στην συνέχεια, την αυτονομία αυτής ως ανεξάρτητο Κράτος με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, καταδεικνύει το τεράστιο Εθνικό Λάθος να αναγνωρίσει η Ελλάδα «Μακεδονική Εθνότητα». Αυτό, δηλαδή, που ήταν ο διακαής πόθος επί ενάμισι σχεδόν αιώνα του Βουλγαρικού εθνικισμού (κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, ότι το Σκοπιανό κόμμα του VMRO, το οποίο ομιλεί ευθέως περί «Μεγάλης Μακεδονίας», υπήρξε «δημιούργημα» της Σόφιας).
Με την συμφωνία, που υπογράφηκε την Κυριακή στις Πρέσπες, η Ελλάδα αναγνωρίζει ουσιαστικά, με βάση τις σημερινές παγκόσμιες διεθνείς σχέσεις και συνθήκες στα Σκόπια, μισό Κράτος (Βόρεια Μακεδονία, με την εντύπωση της πλειοψηφίας στον πλανήτη, ότι υπάρχει και «Νότια Μακεδονία») και ένα ολόκληρο Έθνος, το «Μακεδονικό». Πρόκειται για «εκρηκτικό» συνδυασμό για την Χώρα μας στο μέλλον, τόσο για τα άμεσα γεωπολιτικά της συμφέροντα στην περιοχή, όσο και ως «κληρονόμου» της λαμπρής Ιστορίας των αρχαίων Μακεδόνων. Και αυτό γιατί, από τη στιγμή, που αναγνωρίζουμε, ότι οι πολίτες των Σκοπίων είναι «Μακεδόνες», τότε η Χώρα τους είναι η «Μακεδονία», εάν, δε, οι «Μακεδόνες», είναι οι κάτοικοι της «Βόρειας Μακεδονίας», τότε τους λείπει η «Νότια Μακεδονία» !!!! Έτσι, το προβαλλόμενο επιχείρημα, ότι η συμφωνία αυτή θα βάλει τέλος στους αλυτρωτισμούς, δεν αντέχει σε λογική αξιολόγηση, αφού ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, επικυρώνεται, δηλαδή, ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων με την «σφραγίδα», μάλιστα, του Ελληνικού Κράτους.
Γι’ αυτόν τον λόγο, η άποψη ότι, αφού είχαν, ήδη, αναγνωρισθεί τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από πάρα πολλά Κράτη στον κόσμο, η σύνθετη ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» είναι προς το συμφέρον της Χώρας, καθίσταται χωρίς σοβαρή βασιμότητα, διότι, αφενός, μόνο η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να τους δώσει τίτλους «Μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και, αφετέρου, μόνο με την έγκριση της Ελλάδος θα μπορούσαν να ενταχθούν στους διεθνείς Οργανισμούς, που επιθυμούν (ΝΑΤΟ, Ε.Ε.), ακόμα και στην περίπτωση, που το τελευταίο κρατίδιο στον πλανήτη τα αναγνώριζε ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Επίσης, προβάλλεται μετ’ επιτάσεως από την Κυβέρνηση και αυτών, που είναι υπέρ της συμφωνίας, το επιχείρημα, ότι η Ελλάδα θα έχει σημαντικές ωφέλειες, διότι κλείνοντας το θέμα αυτό, θα επικεντρωθεί στην εξ Ανατολών απειλή της Τουρκίας. Το επιχείρημα, όμως, αυτό είναι ψευδεπίγραφο, γιατί η υποχώρηση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό απέναντι σε ένα εμφανώς πιο αδύναμο Κράτος, δίνει το σύνθημα, ότι είναι ευάλωτη και ευεπήφορη σε οποιαδήποτε πίεση και αυτό θα ανοίξει, παρά θα κλείσει, την «όρεξη» του Τουρκικού αναθεωρητικού κατεστημένου.
Για να επικεντρωθεί η Ελλάδα στον πραγματικό κίνδυνο, που προέρχεται από την Τουρκία, αφενός, οφείλει να σβήσει οποιαδήποτε άλλη εστία διεκδίκησης εναντίον της (η επικύρωση, όμως, του Μακεδονικού αλυτρωτισμού με την συμφωνία των Πρεσπών, δεν σβήνει μελλοντικές διεκδικήσεις σε βάρος της) και, αφετέρου, θα πρέπει να επεξεργαστεί ένα ισχυρό εθνικό αποτρεπτικό σχέδιο, με βάση τα νόμιμα εθνικά δίκαια του Ελληνισμού, κάτι, όμως, που προϋποθέτει, εκτός των άλλων, και την ψυχική ενότητα του Ελληνικού Λαού, που, εντελώς αχρείαστα και ηλιθιωδώς, στην σημερινή συγκυρία διαταράσσει η επιζήμια εθνικά συμφωνία των Πρεσπών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι να εξολοθρευτεί κι ο τελευταίος φονιάς!
O θεός συγχωρεί...
Ο λαός της Συρίας δεν ξεχνάει και δεν συγχωρεί!
Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες!

Ανίκητος, Αδέσποτος, Αδούλωτος λαός...
.στον 8ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης στέκει περήφανη η Απροσκύνητη Συρία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λαϊκιστής, εθνικιστής (όπως λενε τα δυτικα παπαγαλακια) Andrés Manuel López Obrador είναι ο νέος πρόεδρος του Μεξικού...
«O López Obrador θα είναι το πιο ηθικό πρόσωπο στο Μεξικό όταν καταρρεύσει το σύστημα και, μαζί του η αυτοκρατορία...
Είναι τιμή μου να μοιραστώ τις απόψεις του Manuel López Obrador και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πολύ νωρίτερα απ' ό,τι φαντάζεται θ' αλλάξουν όλα στο Μεξικό».
Fidel Castro,  [Οι μπότες των επτά λεύγων. Μέρος 1 - 2, 11, 12 Αυγούστου 2010]
Ο Φιδέλ πάντα οραματιστής!
Μετά από οκτώ χρόνια το "όραμα" του Φιδέλ έγινε πραγματικότητα: ο γνωστός στο λαό του Μεξικού ως "Amlo", ο αριστερός López Obradorείναι πρόεδρος με 53%.
Τα διεθνή ΜΜΕ (παραπληροφόρησης) μας... ενημέρωσαν: "Ο λαϊκιστής, εθνικιστής Andrés Manuel López Obrador είναι ο νέος πρόεδρος του Μεξικού..." [Il candidato del movimento populista e nazionalista Morena ottiene una larga vittoria: secondo il “conteggio rapido” dell'Istituto elettorale, ha il 53% dei voti].
Έτσι δεν είναι πλέον απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε για ακόμη μια φορά τι σημαίνει "λαϊκισμός" και "εθνικισμός" για το υπερεθνικό κεφάλαιο και κυρίως για το νέο του όπλο, την κοσμοπολίτικη "αριστερά" των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", των "ανοικτών συνόρων", των ΛΟΑΔ (Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς) και πάει λέγοντας.
Μια ακόμη ήττα για τους υπαλλήλους των Ρότσιλντ, όπως ο Μακρόν που με περίσσιο θράσος κάνει εκκλήσεις «να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός κι ο εθνικοκυριαρχισμός που διαδίδεται σαν τη "λέπρα"».
Μια ακόμη χώρα της Λατινικής Αμερικής κοντά στην Κούβα, τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, τη Βολιβία, τη δοκιμαζόμενη Νικαράγουα.
Γιατί είναι "εθνικιστής" και "λαϊκιστής" ο López Obrador;
Απλά πράγματα!
Όλες αυτές οι "κατηγορίες" επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη νίκη, όταν συγκινημένος είπε:
«Πρώτη η Πατρίδα»... σαφής "εθνικισμός"!
«Πρώτα οι φτωχοί»... σαφής "λαϊκισμός"!
«Καμία αύξηση φόρων, ούτε αυξήσεις στα καύσιμα... Διάλογος... Θα ακούσουμε τους πάντες, αλλά προτεραιότητα στους τελευταίους και τους ξεχασμένους...».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1194 μερες αποικιοκρατικου ιμπεριακιστικου πολεμου στην Υεμενη….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H 5η μοίρα καταδρομών γράφει στα'@ρχίδια της τις ''οδηγίες'' των κομιτατζήδων της προσκυνημένης εξουσίας και τραγουδά περήφανα το ''Μακεδονία ξακουστή'' σήμερα στη Δράμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη και Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο προδοτης  Τσίπρας.
Έλληνες η τώρα ή ποτέ!!!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΗΚΩ…!!!
Έρχεται ο Τσίπρας… Θα βρίσκεται στην πρωτευουσα της Μακεδονίας που ΠΡΟΔΩΣΕ την Τεταρτη…!!!
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ…!!!