Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Κυριακη 1 Ιουλιου 2018


Είναι λίγο αποκαρδιωτικό ότι σχεδόν όλες οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις βλέπουν μόνο άλλη μια απ τις, συνήθεις πια, προσωπικές ανακολουθίες (προδοσίες) Τσίπρα στο μακεδονικό κ όχι τον αφόρητα πιεστικό και ξεκάθαρα ιμπεριαλιστικό ρόλο του ΝΑΤΟ και της Αμερικής στα Βαλκάνια, υπάκουο σκυλί των οποίων, για λίγους μήνες καρέκλας ακόμα, έγινε ευχαρίστως ο Τσίπρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1994 χρέος 90 δις. Από τότε πληρώσαμε 571 και χρωστάμε 360



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tzimeros. Diktatoria tis ilithiotitas
Και ο Μπρεχτ στο ΠΑΜΕ, κ. Τζήμερε;

Ο επικεφαλής του Δημιουργία Ξανά έσπευσε να καταδικάσει την επιλογή δασκάλας να ανεβεί από την τάξη της θεατρικό του σπουδαίου γερμανού δραματουργού. Πολλοί μάλιστα τον χειροκρότησαν. Μια ισοπεδωτική και επικίνδυνη λογική που θέτει την τέχνη υπό την έγκριση του κάθε αυτόκλητου λογοκριτή
Στο τουίτερ εκτυλίσσονται απίθανα περιστατικά. Περιστατικά που τα αντιλαμβάνεσαι και τρίβεις τα μάτια σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις, να γελάσεις ή να θυμώσεις. Όπως αυτό που συνέβη προχτές, με το παρακάτω τουίτ του Θάνου Τζήμερου.

Στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Πικερμίου έχει κάνει ιδεολογική κατάληψη το ΠΑΜΕ, τρομοκρατώντας τους άλλους δασκάλους μέσω μιας πολύ δραστήριας οπαδού της δικτατορίας του προλεταριάτου. Δείτε θεατρικό για να ταυτίζουν τα παιδιά τον "επιχειρηματία" με τον απατεώνα.
Επιχειρηματιας1: Ετσι που λες αγαπητε μου. Τους εκανα εξωση και γλιτωσα τα λεφτα μου!
Επιχειρηματιας 2 : Και εγωκερδισα πολλα λεφτα αυτην την εβδομαδα!
Επιχειρηματιας1: Ναι, πως?
Επιχειρηματιας 2: Εφερακατι σαπια κρεατα μισοτιμης από άλλη χωρα, και τα πουλησα εδώ σε διπλασια τιμη, χαχαχα!
Επιχειρηματιας 1 : Ααα, μα τοτε πρεπει να κερασεις.
Επιχειρηματιας2 : Φυσικα αγαπητε μου. Παμε να πιουμε κατι!

Εγώ δεν κατάλαβα από ποιο θεατρικό είναι η σκηνή που ο κ. Τζήμερος καταδίκασε, κατηγορώντας μια δασκάλα δημοτικού ότι το επέλεξε επειδή η ίδια είναι «οπαδός της δικτατορίας του προλεταριάτου», για να προπαγανδίσει και να διαβρώσει στο μυαλό των παιδιών την εικόνα του επιχειρηματία. Κάποιοι όμως κατάλαβαν. Η σκηνή είναι από θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Ναι, του γνωστού.
Δεν ξέρω αν ο Θάνος Τζήμερος κατάλαβε ή όχι ποιανού θεατρικού συγγραφέα την σκηνή καταδίκασε, αν το έκανε γνωρίζοντας ότι ακυρώνει έναν σπουδαίο θεατρικό δημιουργό, αλλά δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία αυτό. Εκείνο που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι θεώρησε ότι πρέπει να καταγγείλει ως προπαγανδιστική μια θεατρική σκηνή που μια δασκάλα επέλεξε για να παίξουν οι μαθητές της.
Τι είδους επικίνδυνα ισοπεδωτική νοοτροπία είναι τούτη; Που αν κρίνω απ’ τις απαντήσεις κάτω απ’ το τουίτ του, κάποιοι την ασπάστηκαν. Βρέθηκαν δηλαδή και κάποιοι, ανάμεσα σε όσους έκαναν (δικαίως) στον κ. Τζήμερο καζούρα με τον Μπρεχτ, που συμφώνησαν με τη λογική του. Λέει ένας: «Τυχαίο θα είναι που στέλεχος του ΠΑΜΕ επέλεξε αυτό το απόσπασμα; Η επιλογή του συγκεκριμένου διαλόγου τι μπορεί να προκαλέσει στο μυαλό ενός παιδιού; Τι μήνυμα κοινωνικό θα λάβει;» Κι όταν κάποιος του επεσήμανε ότι πρόκειται για ολόκληρο θεατρικό έργο, εκείνος επέμενε ότι η επιλογή της συγκεκριμένης σκηνής απ’ τη δασκάλα δεν είναι τυχαία, αλλά έγινε σκόπιμα για ιδεολογικούς σκοπούς (δεν το συζητώ, είναι φως φανάρι μια συνωμοσία της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων του ΠΑΜΕ)
Μια άλλη έγραφε: «Αίσχος! Λυπάμαι για την παιδεία που δίνουμε στα παιδιά!». Ποια παιδεία, καλέ κυρία; Αν ασπαστούμε όλοι τη λογική του κ. Τζήμερου, δεν θα δίνουμε καμιά παιδεία στα παιδιά, δεν θα μπορούμε να τα φέρουμε σε επαφή με κανένα θεατρικό, λογοτεχνικό, ποιητικό, καλλιτεχνικό γενικότερα, έργο. Γιατί, υπ’ αυτή την έννοια, η μισή (και βάλε) Τέχνη, θα θεωρείται προπαγανδιστική για κάποιο λόγο. Μπορεί ας πούμε να βρεθεί ένας άλλος Τζήμερος και να πει: «Η κυρία τάδε απ’ το τάδε σχολείο βάζει τα παιδιά να διαβάζουν ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη για να τους κάνει πλύση εγκεφάλου υπέρ του κομμουνισμού και να καταλήξουν να κολλάνε αφίσες για το ΠΑΜΕ».
Με αυτή τη λογική, τη «Τζημέρικη», μπορείς άνετα να καταγγείλεις δασκάλες επειδή βάζουν στα παιδιά μουσική του «αριστερού» Μίκυ Θεοδωράκη ή του «δεξιού» Μάνου Χατζηδάκι ή να πεις ότι τα στρέφουν στη ΔΑΠ επειδή έβαλαν σε μια γιορτή μουσική Σπανουδάκη. Μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποιον δάσκαλο ρατσιστή επειδή διαβάζει στους μαθητές «Τον Δωδεκάλογο του Γύφτου» του Παλαμά ή τους βάζει να ακούσουν τον «..αράπη, τον μαύρο, τον σκύλο, τον ταμ, ταμ, ταμ» του Ζαμπέτα, και μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον ότι στρέφει τους μαθητές του στον αναρχισμό, επειδή τους διδάσκει την «Αντιγόνη» που τα βάζει με τον Κρέοντα και αντιστέκεται στην εξουσία.
Για να μην πω για την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Κακό Λύκο. Αυτό το εντελώς αντί-φιλοζωικό παραμύθι.
ΥΓ. Στη Χούντα είχαν απαγορευτεί οι θεατρικές παραστάσεις αρχαίων κειμένων, όπως ο «Προμηθεύς Δεσμώτης» του Αισχύλου, οι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη και ο «Αίας» του Σοφοκλή, οι κωμωδίες του Αριστοφάνη, κ.α. Κι εκεί κάποιοι τα θεωρούσαν προπαγανδιστικά κατά κάποιων και υπέρ κάποιων άλλων, κ. Τζήμερε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018
Η κατάρρευση του δολαρίου και της ζήτησης θα είναι το αποτέλεσμα ενός εμπορικού πολέμου με την Κίνα

Η ιδέα ότι ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και του ασιατικού γίγαντα είναι καλό για το δολάριο είναι καθαρή ανοησία.
"Η ιδέα - τουλάχιστον όσο αφορά το εμπόριο - ότι το δολάριο επωφελείται από τον εμπορικό πόλεμο, νομίζω ότι είναι λάθος. Νομίζω ότι είναι εξίσου λανθασμένο, με την άποψη ότι το δολάριο επωφελείται από τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα", δήλωσε ο επενδυτής Πήτερ Τσίφ , όπως αναφέρει η υπηρεσία χρηματοπιστωτικών αγορών Seeking Alpha.

Σύμφωνα με τον Τσιφ, ενώ κάποιοι σκέφτονται ότι ο εμπορικός πόλεμος ή τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ θα μπορούσαν να προκαλέσουν έλλειμμα στην κυκλοφορία του βορειοαμερικανικού νομίσματος, στην πραγματικότητα, ο κόσμος θα πλημμυρίσει δολάρια. “Η άποψη ότι θα απορροφηθούν όλα τα δολάρια και θα υπάρξει έλλειψη δολαρίου, είναι μια καθαρή ανοησία”.
Ο επενδυτής εξηγεί ότι από τα Κρατικά Ομόλογα των ΗΠΑ, θα υπάρξει υπερπροσφορά και διάθεση δολαρίων.
“Έχεις ένα δολάριο και ένα ομόλογο. Ποια είναι η διαφορά ενός ομολόγου 30 ημερών και ενός δολαρίου; Πάνω- κάτω, είναι το ίδιο πράγμα. Η μόνη τους διαφορά είναι ότι οι άνθρωποι δεν ξοδεύουν εύκολα τα ομόλογά τους. Δεν μπαίνουν σε ένα μαγαζί για να αγοράσουν κάτι με ένα Ομόλογο. Όμως μπορούν να το κάνουν. Μπορούν να το χρεώσουν και να αγοράσουν κάτι. Στην πραγματικότητα, είναι δολάρια. Έτσι, ακόμα και αν θεωρητικά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μειώσει το ισιζύγιό της, η βορειοαμερικάνικη κυβέρνηση θα αυξήσει το δικό της”.
Ο Τσιφ επισημαίνει ότι καθώς η προσφορά δολαρίων θα αυξάνεται, η ζήτηση του βορειοαμερικάνικου νομίσματος θα πέφτει και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν θα μπορέσει να σταματήσει την υπερπροσφορά δολαρίων.
“Τελικά, η ζήτηση δολαρίων θα καταρρεύσει, η προσφορά τους όμως, όχι. Και όταν η ζήτηση δολαρίων καταρρεύσει, η τιμή του δολαρίου θα κάνει το ίδιο. Θα υπάρξει μαζικός πληθωρισμός. Αυτό είναι που πρόκειται να συμβεί”, καταλήγει ο επενδυτής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τουργκουτ Καγια. Απελαση μου στην Τουρκια σημαινει εξοντωση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούστε ερώτηση που ετέθη από γάλλο δημοσιογράφο στον πρωταγωνιστή του αγώνα Ουρουγουάης - Πορτογαλίας, Έντισον Καβάνι:
"Έντινσον Καβανι έχετε στο μυαλό σας κάποιον έναν ηγέτη; Θεωρείται τον κ. Μακρόν ηγέτη ;
Και η του Καβάνι:
"Ηγέτης ήταν ο Φιντέλ Κάστρο.
Ο κύριος Μακρόν δεν ξέρει τι σημαίνει λαός."
... και τέζα ο δημοσιογράφος...
Ας πρόσεχε !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζήτω η Αντίσταση των Χούτι
Ζήτω η Αντίσταση του λαού της Υεμένης!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΝΑΡ, ΟΝΡΑ, ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, ΔΕΑ, Δικτύωση για την Ριζοσπαστική Αριστερά, Ξεκίνημα, Elaliberta, ΣΕΚ, Το Μωβ, Αριστερή Ριζοσπαστική Αριστερά(ΑΡΚ), ΑΚ, Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος, καταληψη (κλεψιμο) City Plaza, ΟΚΔΕ, Δίκτυο για τα πολιτικά δικαιώματα, μαζί με μία λίστα ΜΚΟ με έναν κατάλογο που τις ξέρουμε από μία έρευνα του Χαροκόπειου και όχι από το επίσημο κράτος, το οποίο τις κρατάει κρυφές.
Κάποιοι θέλουν να μας τους παρουσιάσουν σαν Αντιρατσιστές και Αντιφασίστες.
Τα παραμάγαζα του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα δηλαδή, τα οποία παίζουν τον πιο βρώμικο ρόλο τους και για τα εσωτερικά της χώρας αλλά και για την επιβολή των Ιμπεριαλιστικών σχεδίων εκτός αυτής.
Αυτοί όλοι είναι που κάνουν το "Αντιρατσιστικό" φεστιβάλ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τάκης Φωτόπουλος μιλάει για την πορεία της παγκοσμιοποίησης και τον αγώνα για κυριαρχία διεθνώς και στην Ελλάδα
30/06/2018

Στη μεστή συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου στον Νίκο Χαζαρίδη (Alpha Ράδιο Καβάλας) που δόθηκε στις 26/6/2018 τέθηκαν ποικίλα ζητήματα τόσο της διεθνούς επικαιρότητας και εγχώριας επικαιρότητας όσο και θεωρητικά γύρω από τη λειτουργία της παγκοσμιοποίησης, το μέλλον της παγκόσμιας διακυβέρνησης, το Brexit κ.α. Έτσι, αναλύθηκε το κίνημα εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας, όπως ξεκίνησε με το Brexit και επεκτάθηκε μετά στις ΗΠΑ όπου προσπάθησε να το εκφράσει (εκμεταλλευτεί;) ο Τραμπ, καταφεύγοντας αναπόφευκτα σε μια τραγελαφική απόπειρα να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, δηλαδή τις απαιτήσεις των εργατικών θυμάτων της Παγκοσμιοποίησης στις ΗΠΑ και ταυτόχρονα όσων από τη μεγαλοαστική τάξη κλπ. θίγονται από την ίδια διαδικασία. Στη συνέχεια κουβεντιάστηκε η στάση του Ερντογάν και ποιες “από τα κάτω” δυνάμεις μες στην Τουρκική κοινωνία στηρίζουν και επηρεάζουν τις πολιτικές του με στόχο την Εθνική και Οικονομική κυριαρχία της Τουρκίας. Τέλος, η συζήτηση στράφηκε στην Ελλάδα με τον Τάκη Φωτόπουλο να εξηγεί τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πολιτικο-οικονομική κατοχή και, εν τέλει, τη σημερινή καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα. Για να καταλήξει στην πρόταση του ΜΕΚΕΑ που έχει ως ακρογωνιαίους λίθους τη μονομερή έξοδο από την ΕΕ και την οικονομική αυτοδυναμία, ως αναγκαίες και επαρκείς συνθήκες για μια εθνικά και οικονομικά κυρίαρχη Ελλάδα.
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2018/06/30/o-takis-fotopoulos-milaei-gia-ton-agona-kata-tis-pagkosmiopoiisis-diethnos-kai-stin-ellada/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΔΗΣΑΚΕΛ απέρριψε παραμονή της Ελληνικής γλώσσας στα υποχρεωτικά θέματα κυβ. εξετάσεων. Ιδού οι αγγλολιγούρηδες υπονομευτές!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
Θα συνεχίσουμε αδιάφοροι;;;
#ΕΠΑΜ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαλυουν την Ελλαδα, Κυπρο, νησιά Αιγαίου, Θρακη, Μακεδονία, Ηπειρο, ξεπουλανε τον πλουτο μας κι ολοι αυτοι ΣΙΩΠΟΥΝ. Αναξιοι να λεγονται Ελληνες. Μονον ελληνοφωνοι



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσοπόντιοι ( Ντίνος Χριστιανόπουλος)
Σε μια λαϊκή αγορά, ένας νεαρός Ρωσοπόντιος άπλωσε μια κουβερτούλα με κάτι
ψιλοπράγματα για πούλημα. Απέναντί του, ένας κοτοπουλάς, μόλις τον είδε,
άρχισε να βρίζει: “Τουρκόσποροι, τι θέλατε και ήρθατε εδώ; Ήρθατε να μας φάτε το
ψωμί μας; Να φύγετε, Δε σας θέλουμε”.
Ο Ρωσοπόντιος δεν ήξερε Ελληνικά,δεν καταλάβαινε. Φώναξε τον παππού του, που
στέκονταν λίγο πιο πέρα και άκουγε.
Εκείνος, ατάραχος, πλησίασε τον υβριστή και του είπε με πεντακάθαρα ελληνικά:
Άκου, παιδί μου, μια κουβέντα θα σου πω, και βάλ’την καλά στο μυαλό σου: Εάν εσύ
είσαι Έλληνας, εγώ είμαι ‘Ελλην. Ο κόσμος χειροκρότησε με ενθουσιασμό.
Έφυγα και εγώ συγκινημένος, που αξιώθηκαν ν’ακούσω τέτοιο ποίημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν Σημίτη, η επιρροή της Γερμανία στην οικονομία της Ελλάδας ήταν κάτω από 25%. Μετά τον Σημίτη κι έως σήμερα, η επιρροή είναι πάνω απο 75%. Καταλαβαίνετε; Είμαστε χώρα υπό πλήρη (ειρηνική κατά τον ΟΗΕ) κατοχή. ΚΑΤΟΧΗ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί στην Αυστρία νομοθετούν το δωδεκάωρο γιατί είναι απαίτηση των δανειστών και της Τρόικας, στενάζουν κάτω από τη γερμανική μπότα και δεν είχαν Μακεδονία να ξεπουλήσουν για αντισταθμιστικό;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να κλεισει το εμπόλεμο με μια χωρα, την Αλβανία, της οποιας 1 εκατομμυριο πολίτες της ζουν στην Ελλαδα και συνεισφερουν συστηματικα στη χωρα τους δεν ειναι κακό.
Ομως η κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει αρον-αρον αυτα τα θεματα για να ενταχθούν οι χωρες αυτές στο καταστροφικό μοντέλο της Ευρωζωνης.
Αυτη η βιαστική κινηση, επομένως, δεν βασιζεται στην Ελλάδα και τα συμφέροντα της αλλα στην αναγκη της Γερμανιας να δημιουργησει νεες δεξαμενες 'σκουπιδάνθρωπων', νέες ζωνες φτωχοποίησης στην Ευρωπη, σε μια στιγμή που τρωει φάπες απο χωρες οπως η Ιταλια, Αγγλία, Πολωνία και Ουγγαρια. Γι αυτο, οι διαπραγματευσεις αυτες (οπως πανε να τις κλεισουν γρηγορα) δεν εξυπηρετουν τα εθνικα μας συμφέροντα. Δεν ειναι προς το συμφερον ουτε του Ελληνικου, ούτε του Αλβανικου λαου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2010/2018 2920 ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ???ΑΝΑΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΕΠΑΜ!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



dimpenews.com
NATO EE πολεμησαν στο πλευρό των τζιχαντοφασιστών τρομοκρατών στη Συρία και ηττήθηκαν κατά κράτος γι αυτο βουβαθηκαν τα μεσα που ελεγχουν θελουν ν αποσιωπησουν τη μεγαλη νικη του συριακου λαου και συμμαχων τους



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Βιέννη εναντίον του 12ωρου που ετοιμάζεται να θεσπίσει η κυβέρνηση Κουρτς
 Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, 04:09
Τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βιέννης το Σάββατο εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης να παραταθεί η εργάσιμη ημέρα έως και στις 12 ώρες.
«Θα αντισταθούμε σε αυτό με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν, πρόεδρος της γενικής συνομοσπονδίας συνδικάτων της Αυστρίας, ενώπιον των συγκεντρωμένων.
Ο Κάτσιαν απαίτησε η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη θέσπιση του δωδεκάωρου και κατά συνέπεια την επέκταση των εργάσιμων ωρών της εβδομάδας έως και στις 60 ώρες.
Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας ετοιμάζεται να χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο για την απασχόληση, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απασχολούνται έως και για 12 ώρες την ημέρα, ή 60 την εβδομάδα, κίνηση στην οποία τα συνδικάτα προβάλλουν σφοδρή αντίσταση.
Έπειτα από μια τεταμένη διένεξη για τους λόγους που ένας εργαζόμενος ή μια εργαζόμενη πρέπει να επικαλείται εάν αρνείται να εργαστεί για πάνω από 10 ώρες την ημέρα, η κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και του ακροδεξιού κόμματος των Ελεύθερων (FPÖ) αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει και διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται να εξηγούν γιατί αρνούνται να εργαστούν υπερωριακά.
Ο νόμος που προβλέπει την αύξηση των εργασίμων ωρών αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Αυστρίας την Πέμπτη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Αφρικανικές χώρες υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας...
Πόσοι άραγε γνωρίζουν πως η "δημοκρατική" Γαλλία διαχειρίζεται περισσότερα από  500 δισεκατομμύρια δολάρια Αφρικανικών χρημάτων από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και κανείς δεν μιλάει ή αναδεικνύει -ούτε η σε διατεταγμένη υπηρεσία "αντιρατσιστική" δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ- αυτή τη σκοτεινή πλευρά της πάλαι ποτέ Γαλλικής αυτοκρατορίας;
Αυτή η Γαλλική "διαχείριση" επιτρέπει στα αφρικανικά κράτη να έχουν πρόσβαση μόνον στο 15% των δικών τους χρημάτων τους κάθε χρόνο. Εάν χρειάζονται περισσότερο ξένο νόμισμα, συνάλλαγμα, πρέπει να δανείζονται με τιμές και τόκους ελεύθερης αγοράς στο 65% των δικών τους χρημάτων που κρατούνται και χρησιμοποιούνται από το Γαλλικό Δημόσιο Ταμείο, το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών.
Στη "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια" του 21ου αιώνα υπάρχει μια χώρα, η Γαλλία του "πνεύματος και του φωτός", της Μασσαλιώτιδας, που συνεχίζει ανεπιφύλακτα να εκμεταλλεύεται πολλούς αφρικανικούς λαούς, με αποκλειστικό σκοπό το χρηματοπιστωτικό σύστημα με πλήρη παραβίαση του ίδιου του"φιλελεύθερου και δημοκρατικού" Γαλλικού Συντάγματος αλλά και των  κανόνων του διεθνούς ελεύθερου εμπορίου.
Αυτό το διεστραμμένο σύστημα στην υπηρεσία του υπερεθνικού κεφαλαίου καταγγέλλεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Γαλλία δεν είναι διατεθειμένη να θέσει τέρμα σε αυτό το αποικιακό σύστημα που προσφέρει κάθε χρόνο ένα θησαυροφυλάκιο περίπου 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται από την Αφρική.