Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Σαββατο 30 Ιουνιου 2018



Άλλοι δυο νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί από σφαίρες ελεύθερων ισραηλινών σκοπευτών.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 415 άλλοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις κοντά στον φράκτη της Γάζας, χθες Παρασκευή 29 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που συνεχίζονται για τρίτο μήνα.
Τα ονόματά τους είναι: Yasser Abu Naja, 13 ετών, που δέχτηκε μια σφαίρα ντουμ-ντουμ στο κεφάλι και ο Μοχάμεντ Αλ Χαμαντίγια, 24 ετών, που σκοτώθηκε την Παρασκευή, ανατολικά του προσφυγικού στρατοπέδου Al Bureij στην κεντρική Γάζα, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ξαναλέω όσο πιό απλά γίνεται, κι ας γίνομαι κουραστικός.. για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις και να μην υπάρχουν αμφιβολίες σε κάποιους φίλους που με παρακολουθούν. Το σύγχρονο ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ της gladio, έχει δυο πυλώνες που αλληλοσυμπληρώνονται με κύριο στόχο να δημιουργούν σύγχυση και να διασπούν την εθνική ενότητα. Ο ένας είναι η κρυφή αλλά και η φανερή σε όλους, φασιστική ακροδεξιά. Ο άλλος είναι η Ανταρ-CIA και ΣΙΑ, και τα υπόλοιπα ύπουλα, εθνοπροδοτικά, δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς η κυβερνητική έκφραση του καθεστώτος κατοχής της Πατρίδας μας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουζαν Σαραντον
Συννεληφθη μαζι με αλλες 600 γυναικες που διαμαρτυρηθήκαν κατα την φρικαλεα πολιτικη του Τραμπ που χωρισε τα παιδια απο τους γονεις τους και τα εκλεισε σε ''στρατοπεδα παιδιων''...WE CARE !
''ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ'' &''ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ''φωναξαν
σε απάντηση στο προκλητικο σύνθημα της Μελάνιας Τραμπ
(καποιοι ανθρωποι ομορφαινουν οσο μεγαλωνουν και δεν γερνανε ποτε 3)
Υ.Γ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
Εκατοντάδες γυναίκες έκλεισαν τους δρόμους και περικύκλωσαν το κτίριο της Γερουσίας στην Ουάσιγκτον, τυλιγμένες με τις αλουμινένιες κουβέρτες σαν αυτές που σκεπάζουν τα αρπαγμένα απ τους γονείς τους παιδιά
Καλωντας σε πολιτικη ανυπακοη οι ΑΠΕΙΘΑΡΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ οργανώνουν μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις Πολιτείες ένάντια στην παλιανθρωπιά του νέου μεταναστευτικού νόμου του Τραμπ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ 28/6/2018

Για την νομική ανάλυση της συμφωνίας και την πανελλαδική προσπάθεια συλλογής υπογραφών για Δημοψήφισμα
Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Συνταγματικά άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών
Σ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να κυρωθεί από τα 2/3 της βουλής για να παράγει νομικά αποτελέσματα.
Γ. ΠΕΛΕΚΙΔΗΣ: Κινδύνους για το Αιγαίο εγκυμονούν οι προβλέψεις περί περίκλειστου κράτους.
Α. ΚΩΝΣΤΑΣ: Στη συμφωνία υπάρχει κεκαλυμμένη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Γ. ΜΠΟΥΤΡΗΣ: Συλλογή υπογραφών για Δημοψήφισμα τώρα!
Σήμερα, 28-6-2018, δόθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ.Α.
                συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αγώνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας και τη μη αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική με θέμα την εξέταση των νομικών ζητημάτων που αναφύονται σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επιδίωξη της επιτροπής για συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως προς την αποδοχή ή μη της εν λόγω συμφωνίας.
                Αυτό ακριβώς τόνισε ο συντονιστής της συνέντευξης τύπου και μέλος της επιτροπής Γιώργος Μπούτρης, ο οποίος άνοιξε τη συνέντευξη τύπου διαβάζοντας το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών.
                Οι τοποθετήσεις των νομικών άρχισαν με παρέμβαση του ομότιμου καθηγητή συνταγματικού δικαίου του ΕΚΠΑ κ. Γεωργίου Κασιμάτη, κατά την οποία εξέφρασε την άποψη ότι:
                Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη ως αντίθετη σε διατάξεις δημοσίου διεθνούς δικαίου και σε συνταγματικές διατάξεις. Ο εμπειρότερος Έλληνας συνταγματολόγος τόνισε ότι η συμφωνία είναι άκυρη, επειδή δεν πληροί τους όρους της διαφάνειας, της αλήθειας και της ακρίβειας του δημοσίου διεθνούς δικαίου, αλλά και διότι δεν μπορεί να υπάρξει έγκυρη συμφωνία, με την οποία να αναγνωρίζονται εθνότητα και γλώσσα, που δεν έχουν αναγνωριστεί διεθνώς. Επεσήμανε ότι ανεξαρτήτως των λοιπών νομικών κωλυμάτων δεν μπορεί να ισχύσει οποιαδήποτε συμφωνία που αναγνωρίζει μη υφιστάμενη εθνότητα, στηριζόμενη σε αποδεδειγμένα ιστορικά ψεύδη και αντεπιστημονική απόπειρα σφετερισμού της ιστορικής κληρονομίας άλλου κράτους, καθώς και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά ένα βήμα επιβολής των σχεδίων των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την εδαφική ακεραιότητας της χώρας μας. Τέλος, ο καθηγητής Κασιμάτης εξέφρασε την πολλάκις εκπεφρασμένη αγωνία του για την ανάγκη μετωπικής ένωσης του Ελληνικού λαού, όχι μόνο για τη μη εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, αλλά και για την ανατροπή των άκυρων δανειακών συμβάσεων και μνημονίων.
                Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο δικηγόρος Αθηνών Σαράντος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος εξέθεσε συνοπτικά τους λόγους ακυρότητας της Συμφωνίας των Πρεσπών ως ακολούθως:
Η   Σύμβαση  είναι  ένα  προβληματικό κείμενο  από νομοτεχνική  άποψη.


Αντιβαίνει ευθέως  με  τη  σύμβαση  της  Βιέννης , σε  σχέση  με  το δίκαιο των  συνθηκών , και  με θετούς  και  εθιμικούς  κανόνες  του αναγκαστικού διεθνούς  δικαίου ( jus cogens) όπως  η  ορθότητα  και  η  ευθύτητα, αφού  στο  κείμενο  περιέχονται  διφορούμενοι και ασαφείς όροι, και αμφισημίες  μεταξύ  του  αγγλικού  και ελληνικού  κειμένου , ενώ  δεν  περιέχονται  πρόνοιες  για  την  καταγγελία, λύση αποχώρηση  και παραίτηση  από τη  συνθήκη.
•  Αντιβαίνει  ευθέως  στην Ευρωπαϊκή  Συνθήκη Ιθαγένειας ( Στρασβούργο 11,1997), όπου  καθορίζεται  ότι  κατά  τη  συνολμολόγηση  διατάξεων περί ιθαγένειας , λαμβάνεται  υπ΄ όψιν  το νόμιμο συμφέρον  λαών, κρατών και ατόμων ( π.χ. μακεδονική  εθνότητα και γλώσσα)
•  Αναθεωρεί  το  Πρωτόκολλο των Αθηνών 1913, τη  Συνθήκη του Βουκουρεστίου 1913, και τη Συνθήκη της Λωζάνης, χωρίς  τη  σύμπραξη  της  αντισυμβαλλομένης  στις  2 πρώτες  συμβάσεις Σερβίας, και δυναμιτίζει  το status quo της  βόρειας  συνοριακής γραμμής  της χώρας.
•  Αντιβαίνει στις  συμβάσεις  περί  προστασίας  της  Πολιτιστικής  Κληρονομιάς (Χάγη1954) που  έχουν  κυρωθεί με  νόμους 360/1976, 3028/2002 , συμβάσεις  της UNESCO για  την πολιτιστική κληρονομιά ν. 3251/2006 και άλλες ενώ  επιφέρει  σύγχιση  της  πολιτιστικής  ταυτότητα  μεταξύ  των δύο εθνών
•  Παραχωρεί αναίτια την  αναγνώριση  της  fYROM σε  περίκλειστο ηπειρωτικό κράτος, ενώ  οποιαδήποτε  τέτοια  δικαιώματα αν  τα  έχει προβλέπονται με  προϋποθέσεις  από τις συνθήκες  για  το δίκαιο της θάλασσας
•  Καταρτίστηκε  με  μυστική  διπλωματία
•  Δεν προβλέπει ποια  άρθρα  του συντάγματος  της γείτονος  πρέπει  να  αλλάξουν
•  Δεν προβλέπει  ανάλογη  δημοψηφισματική δυνατότητα  για  τον Ελληνικό Λαό , όπως  προβλέπει για  το Λαό της FYROM
•  Παραχωρεί  κυριαρχικά δικαιώματα  για τ η  διεύθυνση  της εκπαιδευτικής  διαδικασίας και τις  εμπορικές  επωνυμίες  και σήματα
•  Πρέπει  να  κυρωθεί  με  πλειοψηφία  2/3  της  Βουλής  κατά  το άρθρο 28§2 Συντάγματος
•  Παραχωρεί αναίτια  με  το άρθρο 19 §2 αυτόματη προσφυγή  στο Διεθνές  Δικαστήριο της Χάγης , για  τα  θέματα  της  Συμφωνίας  χωρίς  να  θέτει χρονική ρήτρα εφαρμογής, ενώ  το γενικό της  συμφωνίας  φαντάζει  επικίνδυνο για  το  τί  θα  θέλει  να  φέρει ενώπιον  του  Διεθνούς Δικαστηρίου η πΓΔΜ
•  Πριν  την  κύρωση  δεν μπορεί να παράξει έννομα  αποτελέσματα  και πολιτικά  τετελεσμένα  για  τη  Χώρα
•  Πρέπει  να  ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός  με  δημοψήφισμα , αφού  το  ίδιο προβλέπεται και για τον Λαό της πΓΔΜ στα  πλαίσια της  αμοιβαιότητας.
Ακολούθως έλαβε τον λόγο ο δικηγόρος Αθηνών Γαβριήλ Πελεκίδης, ο οποίος, αφού επανέλαβε τους εν γένει νομικούς λόγους ακυρότητας της συμφωνίας, τις αντιθέσεις μεταξύ των συνταγματικών κανόνων και των σχετικών άρθρων της συμφωνίας, ανέφερε τις σκόπιμες αοριστίες και τις ύποπτες παραλείψεις της και ανέλυσε τις σχετικές προβλέψεις περί περίκλειστου κράτους  και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν για το καθεστώς αλιείας στο Αιγαίο και τις εντεύθεν βλέψεις για δημιουργία της “Μακεδονίας του Αιγαίου”. Τόνισε τη συμπαιγνία των συστημικών κομμάτων ως προς τη σύναψη της συμφωνίας αυτής και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός παλλαϊκού, πανεθνικού, δημοκρατικού μετώπου για την ανατροπή του μνημονιακού συστήματος και την κατάκτηση εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας. Έκλεισε δε την εισήγησή του προτείνοντας με τη συλλογή υπογραφών και κάθε άλλου πρόσφορου μέσου να υποχρεωθεί η κυβέρνηση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος περί της αποδοχής της συμφωνίας από τον λαό.
Τελευταίος τοποθετήθηκε ο δικηγόρος Αθηνών Αναστάσιος Κώνστας, ο οποίος εστίασε στην κεκαλυμμένη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εκχώρηση σε διάφορες επιτροπές της αρμοδιότητας επίλυσης των θεμάτων που αναφύονται σε σχέση με ζητήματα εμπορικών επωνυμιών και σημάτων, “αλυτρωτικών” εκδηλώσεων από πλευράς Ελληνικού κράτους και ιδιωτών και αναδιατύπωσης σχολικών συγγραμμάτων, ώστε να μην προκύπτουν αλυτρωτικά μηνύματα.
Τόνισε ότι η χρήση εμπορικών επωνυμιών και σημάτων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ερειδόμενη στο άρθρο 5 του Συντάγματος περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, ότι η ασάφεια που διέπει τον όρο “αλυτρωτικός” στη σύμβαση αφήνει ανοικτό το πεδίο περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης και ότι η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία επιστημονικής έρευνας και γνώμης ενδέχεται να πληγεί.Επεσήμανε επίσης ότι, τόσο η συνταγματική κατοχύρωση της υποχρέωσης του κράτους για παροχή παιδείας, όσο και για την προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας, δεν είναι δυνατόν να εκχωρούνται στις επιτροπές που προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού υφίσταται συνταγματικό κώλυμα. Κατά την άποψή του η τοιαύτη κεκαλυμμένη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε μη ελεγχόμενες επιτροπές καθιστά τη συγκεκριμένη συμφωνία διεθνή σύμβαση, που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να κυρωθεί με την αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενώ τόνισε ότι δεν είναι νοητό να υπάρξουν “εκπτώσεις” στις συγκεκριμένες συνταγματικά επιβαλλόμενες υποχρεώσεις του κράτους.           
Σύντομη παρέμβαση στη συνέντευξη τύπου έγινε από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ, κ. Βερβεσό, ο οποίος ανέφερε τις σχετικές πρωτοβουλίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

https://secure.avaaz.org/el/petition/O_PROEDROS_TIS_ELLINIKIS_DIMOKRATIASI_KYVERNISITA_POLITIKA_KOMMATA_DEN_ThYSIAZOYME_TIN_MAKEDONIADIMOPsIFISMA_TORA/
. Σε μια εποχή όπου η ενίσχυση «αλυτρωτικών» βλέψεων στην περιοχή (Σκόπια, Μεγάλη Αλβανία, Τουρκία) επιφυλάσσει τεράστιους κινδύνους.
Σε μια εποχή όπου εκδηλώνονται - όσο δεν εκδηλώθηκαν ποτέ από το 1974 - ανοικτές επιβουλές και μεθοδεύσεις διάρρηξης του τόξου «Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη» μαζί με μεθοδεύσεις αποσταθεροποίησης των βορείων συνόρων μας, δεν μπορεί παρά τον τελευταίο λόγο επάνω σε αυτά τα μείζονα εθνικά θέματα να τον έχει ο ελληνικός λαός. Και όχι ο Αμερικανός πρεσβευτής κ. Πάϊατ και η Γερμανο-κρατούμενη Ε. Ένωση.
Οι δυνάμεις που μας επέβαλαν την «χρεοκρατία» (ΗΠΑ - Ε. Ένωση), αξιοποιούν τώρα τον «κοσμοπολιτισμό» και την υποτέλεια των ελληνικών κυβερνήσεων για να νομιμοποιήσουν επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της χώρας μας προωθώντας διεθνείς συμφωνίες καπηλείας της μακεδονικής ταυτότητας. Οι ίδιες δυνάμεις αδιαφορούν βέβαια για το αν το Αιγαίο ή η Μακεδονία και η Θράκη θα αποτελούν και στο μέλλον Ελληνική Επικράτεια... αρκεί ν' ανήκουν στο ΝΑΤΟ!
Δεν το κάνουν τυχαία. Θέλουν να ρευστοποιήσουν τα σύνορα. Επιδιώκουν, έχοντας ξεκινήσει από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, να τεμαχίσουν τα υπάρχοντα κράτη με «αδύναμα κρατίδια» και τελικά να αναφλέξουν την Βαλκανική.
Το γεγονός ότι το μνημονιακό κατεστημένο αγνοεί την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού παραδίδοντας και την υπόθεση αυτή, δεν σημαίνει πως ο λαός θα το επιτρέψει.
Σε άλλες, πολύ δυσκολότερες εποχές, το καλοκαίρι του 1943, μετά από κάλεσμα της Εθνικής Αντίστασης, ο λαός βγήκε στους δρόμους, για να μη γίνει η προσάρτηση της Μακεδονίας στη τότε φασιστική Βουλγαρία. Με μια ηρωική διαδήλωση, ματαίωσε την προσάρτηση! Η υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας δεν είναι εθνικισμός, είναι πρόταγμα του μεγάλου Πατριωτικού Αντιφασιστικού αγώνα. Ο Ελληνικός Λαός αξιώνει να μην αναθεωρηθεί η Ιστορία!
-Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η αποτελεσματική ειρηνική δύναμη που θα αποτρέψει την Αναθεώρηση των συνόρων και των Διεθνών Συνθηκών στην περιοχή μας. Σε αυτήν την βάση, από μια Ελλάδα εθνικά ανεξάρτητη, μπορεί να αναπτυχθεί μια πολιτική φιλίας και συνεργασίας των λαών της περιοχής.
Με αυτή την ηθική και πολιτική πρόταση η χώρα μας πρέπει να αποτρέψει την αποδυνάμωση της εθνικής της ταυτότητας. Να στραφεί στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και σε μια «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική ικανή να αξιοποιεί τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα, έναντι όλων, στον πολυ-πολικό κόσμο που έχει αναδυθεί.
-Θεωρούμε αδιανόητο και αντίθετο με τα στοιχειώδη δημοκρατικά μας δικαιώματα σε ένα τέτοιο θέμα που αφορά την ίδια την υπόσταση και το μέλλον της χώρας να μην ερωτάται ο λαός και να υπογράφει - ερήμην του - ένας υπουργός.
Ο Ελληνικός Λαός δεν πρέπει να ακούσει  την Προπαγάνδα Τσίπρα και λοιπών μνημονιακών. Η Συμφωνία δεν παράγει έννομα αποτελέσματα πριν κυρωθεί κατά το άρθρο 28§2 του Συντάγματος, με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής όπως αναφέρει στο Ψήφισμά της 17.6.2018 η  Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Πριν την κύρωσή της κανένα τετελεσμένο δεν δημιουργείται για τη χώρα μας, με βάση το Σύνταγμά της. Αλλά για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα που θα επηρεάσει όλη την πορεία των εθνικών θεμάτων δεν αρκεί ούτε η κοινοβουλευτική διαδικασία.
Ως αγωνιζόμενοι δημοκράτες θεωρούμε ότι μόνος αρμόδιος να αποφανθεί είναι ο Κυρίαρχος Ελληνικός Λαός και γι΄ αυτό,  όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ - ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο  epitropi.agona@yahoo.com ή στο AVAAZ.ORG ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!
https://secure.avaaz.org/el/petition/O_PROEDROS_TIS_ELLINIKIS_DIMOKRATIASI_KYVERNISITA_POLITIKA_KOMMATA_DEN_ThYSIAZOYME_TIN_MAKEDONIADIMOPsIFISMA_TORA/
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλάχοι λεγεωνάριοι κρατούμενοι των Ναζί

Στη συλλογική ιστορική μνήμη τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι συνδεδεμένα με την συστηματική εξόντωση, βασανισμούς και κακουχίες εκατομμυρίων αθώων θυμάτων της πιο απάνθρωπης ιδεολογίας. Σε ελάχιστους ίσως είναι γνωστό, ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου σε μερικά από αυτά τα στρατόπεδα κρατήθηκαν φυλακισμένοι και μερικοί ομοϊδεάτες των Ναζί, και συγκεκριμένα, ένας αριθμός μελών της ρουμάνικης Σιδηράς Φρουράς, στην οποία είχαν ενεργή συμμετοχή πολλοί ρουμανίζοντες Βλάχοι από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Η Σιδηρά Φρουρά
Η Σιδηρά Φρουρά («Garda de Fier») ήταν η ρουμάνικη έκφανση του φασισμού, που εμφανίστηκε στην εποχή του Μεσοπολέμου στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1927 από τον Κορνέλιου Ζέλεα Κοντρεάνου και είχε αρχικά την ονομασία «Λεγεώνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ». Η ιδεολογία της ήταν ένα ιδιάζον μείγμα εθνικισμού, αντισημιτισμού, αντικομουνισμού και Ορθοδοξίας με πολλά ενσωματωμένα στοιχεία μυστικισμού. Βασικό συστατικό τής πολιτικής της δράσης ήταν ο αγώνας εναντίον του «Εβραϊσμού», τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την «διάβρωση της πνευματικής, πολιτιστικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής» της χώρας, μέσω του φιλελεύθερου Τύπου και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ο κομουνισμός θεωρούνταν επίσης, κατά την ιδεολογία της Λεγεώνας, προϊόν των Εβραίων.
Με αυστηρές στρατιωτικές δομές και φανατικά μέλη, που στρατολογούσε κυρίως στα αγροτικά και στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, καθώς και στους φοιτητές, η οργάνωση έφτασε, το 1938 στην ακμή της, με 270 χιλιάδες μέλη, να είναι το τρίτο μεγαλύτερο φασιστικό κόμμα στην Ευρώπη, μετά από το ιταλικό PNF του Μουσολίνι και το γερμανικό ναζιστικό NSDAP. Στη Σιδηρά Φρουρά χρεώνονται εκατοντάδες δολοφονίες πολιτικών της αντιπάλων, όπως και η καλλιέργεια ενός έντονου αντισημιτικού  κλίματος στη χώρα, που οδήγησε σε αιματηρά πογκρόμ και δολοφονίες χιλιάδων Εβραίων της Ρουμανίας.
Το Σεπτέμβριο 1940 η Σιδηρά Φρουρά, με ηγέτη τον διάδοχο τού Κοντρεάνου, Χόρια Σίμα, σε συνεργασία με τον Ιόν Αντονέσκου, ανέτρεψαν τον βασιλιά Κάρολο και εγκαθίδρυσαν τη δικτατορία του «Εθνικού κράτους της Λεγεώνας», η οποία έθεσε τη χώρα στο πλευρό του Άξονα. Όταν τον Ιανουάριο του 1941 η οργάνωση επιχείρησε να ανατρέψει πραξικοπηματικά και τον Αντονέσκου, επήλθε ρήξη, και η εξέγερση κατεστάλη αιματηρά μέσα σε λίγες μέρες. Παρόλο που η Σιδηρά Φρουρά ήταν ιδεολογικά συγγενής των Ναζί και διατηρούσε άριστες σχέσεις με την ηγεσία των SS, o Χίτλερ στήριξε τελικά στη διαμάχη αυτή τον Αντονέσκου, θεωρώντας τον, ως τον καλύτερο εγγυητή των πολεμικών του σχεδίων εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, παραχώρησε όμως ταυτόχρονα άσυλο σε έναν περιορισμένο αριθμό λεγεωνάριων στα εδάφη του Τρίτου Ράιχ, έχοντας κατά νου μια πιθανή μελλοντική χρησιμοποίησή τους.
Ο βλάχος λεγεωνάριος
Η Σιδηρά Φρουρά, για διάφορους λόγους, ασκούσε μια ιδιαίτερη γοητεία στους Βλάχους που βρίσκονταν εκείνη την εποχή στη Ρουμανία, είτε ως σπουδαστές, που είχαν ακολουθήσει τη ρουμανική εκπαίδευση σε ορισμένες βλάχικες κοινότητες της Πίνδου και της Μακεδονίας, είτε ως έποικοι που είχαν μεταναστεύσει μαζικά στα μέσα της δεκαετίας του '20 από την κεντρική Μακεδονία προς την περιοχή της Δοβρουτσάς. Ένας σημαντικός λόγος, που η φασιστική ιδεολογία της βρήκε πρόσφορο έδαφος στους Βλάχους της Ρουμανίας, ήταν - σύμφωνα με τον Alexandru Gica - η μεγάλη απογοήτευση που βίωσαν οι βλάχοι έποικοι στη νέα τους πατρίδα, αντιμετωπίζοντας μια δύσκολη πραγματικότητα, που δεν εκπλήρωνε τις προσδοκίες τους.
Η πιο ισχυρή προσωπικότητα, που ανέδειξε η βλάχικη παροικία μέσα στη Σιδηρά Φρουρά ήταν ο Κονσταντίν Παπανάτσε. Γεννημένος το 1904 στο Σέλι, γνωστό βλαχοχώρι στις πλαγιές του Βερμίου, είχε φοιτήσει στο ρουμανικό σχολείο της Βέροιας και στην ρουμάνικη εμπορική σχολή της Θεσσαλονίκης, για να ακολουθήσει από το 1925, σπουδές οικονομικών στη Ρουμανία. Στα χρόνια των σπουδών του ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στον εκεί φοιτητικό σύλλογο βλάχων φοιτητών. Το 1930 βρέθηκε για ένα μικρό διάστημα στις φυλακές Βακαρέστι συγκρατούμενος με τον Κοντρεάνου, με τον οποίο συνδέθηκε στενά. Δυο χρόνια μετά  ανήλθε στην ηγεσία της «Μακεδονικής Νεολαίας της Λεγεώνας»», όπου δημιούργησε σταδιακά, ανάμεσα στα μέλη βλάχικης καταγωγής, μια δική του ομάδα επιρροής,
Το 1937 ο Παπανάτσε εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της απαγορευμένης τότε Σιδηράς Φρουράς, «Όλα για την πατρίδα». Δύο χρόνια αργότερα, το 1939, μετά τη δολοφονία του Κοντρεάνου, κατέφυγε στο Βερολίνο μαζί με άλλους λεγεωνάριους, όπου φιλοξενήθηκαν από του ναζιστικό καθεστώς στη βίλα Αμαλίενχοφ στο Σπάνταου, κι έκαναν διαβουλεύσεις με ναζιστές αξιωματούχους. Στην ομάδα αυτή βρίσκονταν και ο Χόρια Σίμα, με τον οποίο ο Παπανάτσε βρίσκονταν συχνά σε αντιπαράθεση, αμφισβητώντας τις αρχηγικές του ικανότητες. Το 1940, στην κυβέρνηση συνεργασίας της Σιδηράς Φρουράς με τον Αντονέσκου, ο Παπανάτσε, στο απόγειο της καριέρας του,  υπηρέτησε ως υφυπουργός στο ρουμανικό υπουργείο οικονομικών. Θεωρούνταν ιδιαίτερα μορφωμένος και λέγεται πως ήξερε οκτώ γλώσσες.
Κρατούμενοι στο Τρίτο Ράιχ
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ενάντια στον Αντονέσκου, τον Ιανουάριο του 1941, αρκετοί λεγεωνάριοι κατέφυγαν με την βοήθεια των SS στη Γερμανία. Αρχικά γύρω στα 60 άτομα, κι αργότερα συνολικά περί τους 300, μεταφέρθηκαν στο Ρόστοκ, όπου διέμεναν σε ειδικά παραπήγματα και εργάζονταν στο εργοστάσιο παραγωγής πολεμικών αεροπλάνων Heinkel.
Δεκατέσσερα ηγετικά στελέχη, (μεταξύ αυτών ο Παπανάτσε και ο Χόρια Σίμα), εγκαταστάθηκαν σε μια βίλα, που χρησιμοποιούνταν ως κατάλυμα αναψυχής των SS, στο χωριό Μπέρκενμπρικ, 70 χιλιόμετρα ανατολικά του Βερολίνου. Οι αξιωματούχοι λεγεωνάριοι ζούσαν σε σχετική απομόνωση, η αλληλογραφία τους περνούσε από τον έλεγχο της Γκεστάπο, οι επαφές με άλλους λεγεωνάριους απαγορεύονταν, όπως και κάθε  απομάκρυνση από την περιοχή. Παρόλα αυτά μερικοί επισκέπτονταν κρυφά τις νύχτες το Βερολίνο και προσπαθούσαν να πληροφορηθούν μέσω ρουμάνων φοιτητών τα νέα από την πατρίδα τους.
Τον Δεκέμβριο του 1943 ο Χόρια Σίμα, μην αντέχοντας άλλο την πολιτική απραξία, απέδρασε κρυφά με τρένο για τη Ρώμη, με σκοπό να συναντήσει τον Μουσολίνι, γεγονός που θορύβησε τον Αντονέσκου και εξόργισε τον Χίτλερ. Οι Ιταλοί πριν γίνει οποιαδήποτε συνάντηση, συνέλαβαν και παρέδωσαν τον Σίμα στους γερμανούς συμμάχους τους, κι από τότε το κλίμα άλλαξε προς το χειρότερο για τους λεγεωνάριους. Ο Σίμα πέρασε δυο βδομάδες ανακρίσεων στα υπόγεια της Γκεστάπο στο Βερολίνο για να εγκλειστεί στη συνέχεια μαζί με τον υπασπιστή του, κατόπιν διαταγής του Χίτλερ, σε μια βίλα μέσα στο στρατόπεδο του Μπούχενβαλντ, κοντά στη Βαϊμάρη.
Στο Μπούχενβαλντ
Ο Παπανάτσε μαζί με τους υπόλοιπους της ηγετικής ομάδας του Μπέρκενμπρικ είχαν μεταφερθεί ήδη κατά τη διάρκεια της φυγής του Σίμα, στο Μπούχενβαλντ. Στο ίδιο στρατόπεδο, σε ένα μεγάλο παράπηγμα οδηγήθηκαν επίσης 130 λεγεωνάριοι από το Ρόστοκ, χωρίς να τους επιτραπεί οποιαδήποτε επαφή με την ηγεσία τους. Έπειτα από αυστηρότερες διαταγές του Χίτλερ, ο Παπανάτσε μαζί με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα του Μπέρκενμπρικ μεταφέρθηκαν στις 25 Φεβρουαρίου 1943 στο στρατόπεδο του Νταχάου. Ο Σίμα και ο υπασπιστής του τέθηκαν υπό περιορισμό σε ένα ειδικό κτήριο φυλακών του στρατοπέδου Σαξενχάουζεν, 30 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου. Για τους 130 έγκλειστους του Μπούχενβαλντ δημιουργήθηκε τον Απρίλιο 1943 μέσα στο στρατόπεδο ένα ειδικό περιφραγμένο στρατόπεδο, με την ονομασία «Σοντερλάγκερ Φίχτενχαϊν», στο οποίο μεταφέρθηκαν τον Ιανουάριο του 1944 άλλοι 90 λεγεωνάριοι από τους εργαζόμενους στο Ρόστοκ.
Tο «Σοντερλάγκερ Φίχτενχαϊν» αποτελούνταν από πέντε παραπήγματα (δυο για διαμονή, ένα για εργασία, ένα για οικογένειες λεγεωνάριων και μια παράγκα αποχωρητηρίων). Το διπλό συρματόπλεγμα του στρατοπέδου έφερε ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ στις γωνίες του υπήρχαν υπερυψωμένες σκοπιές των SS, που φρουρούσαν σε 24ωρη βάση. Παρόλα αυτά, οι συνθήκες κράτησης των λεγεωνάριων δεν είχαν καμία σχέση με εκείνες των υπόλοιπων χιλιάδων έγκλειστων των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Τους επιτράπηκε να διατηρήσουν τα κανονικά τους ρούχα, δεν τους κούρεψαν, όπως γίνονταν με τους υπόλοιπους κρατούμενους, και ούτε τους έστελναν σε βαριά καταναγκαστικά έργα.
Όπως πληροφορεί ο τότε κρατούμενος λεγεωνάριος Logigan, τρεις φορές την ημέρα τους προσφέρονταν φαγητό, από αυτό που έτρωγαν και οι άνδρες των SS, καθώς και τρία τσιγάρα. Οι λεγεωνάριοι  επιτρέπονταν να κυκλοφορούν μέχρι τις 8 το βράδυ στους χώρους ανάμεσα στα παραπήγματα, ενώ μπορούσαν να δανείζονται εφημερίδες και διάφορα βιβλία από τη βιβλιοθήκη του στρατοπέδου. Κάθε 14 μέρες υπήρχε η δυνατότητα να κάνουν ντουζ, ενώ κάθε Σάββατο τους επισκέπτονταν ο κουρέας του στρατοπέδου. Για προβλήματα υγείας μπορούσαν να επισκέπτονται τον γιατρό και τον οδοντίατρο του στρατοπέδου ή ακόμη και το κοντινό νοσοκομείο τωνSS.
Η αβεβαιότητα για το μέλλον τους και η απραξία δημιουργούσαν συχνά εντάσεις μεταξύ των λεγεωνάριων, που έφταναν μέχρι και σε βιαιοπραγίες. Η ομάδα των λεγόμενων «Μεξικάνων», στους οποίους ανήκαν και οι βλάχοι οπαδοί του Παπανάτσε, αποτελούσε την μειοψηφία, και ζούσε ξεκομμένη σε ένα από τα πέντε παραπήγματα. Η σκέψη και μόνο, ότι εξαιτίας της απερίσκεπτης ενέργειας του Χόρια Σίμα βρίσκονταν τιμωρημένοι και καθηλωμένοι στο στρατόπεδο, έθρεφε διαρκώς την αγανάκτηση και την έχθρα τους προς την ομάδα υποστηρικτών του αρχηγού. Όταν στα τέλη Αυγούστου 1943 βρετανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν ένα εργοστάσιο παραγωγής πολεμικού υλικού στο Μπούχενβαλντ, χτυπήθηκαν μαζί και μερικά παραπήγματα στο «Φίχτενχαϊν», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε λεγεωνάριοι, μεταξύ αυτών και ο αδερφός του Παπανάτσε, Γκεόργκε, ενώ άλλοι 40 να τραυματιστούν.
Στο Νταχάου
Οι έντεκα λεγεωνάριοι της ηγετικής ομάδας μαζί με τον Παπανάτσε, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, εγκλείστηκαν ξεχωριστά από τους υπόλοιπους χιλιάδες κρατούμενους στο κτήριο μιας φυλακής με εσωτερική αυλή, στην οποία μπορούσαν να περπατούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τους επιτρέπονταν και εδώ να φορούν τα κανονικά τους ρούχα και έτρωγαν το ίδιο φαγητό με τους SS-φρουρούς του στρατοπέδου, ενώ έπαιρναν μηνιαία κι ένα βοήθημα 50 μάρκων. Οι επαφές με τους άλλους κρατούμενους ή με τον έξω κόσμο απαγορεύονταν αυστηρά.  Από την ομάδα των έντεκα, μόνο τέσσερις ήταν ακόμα υποστηρικτές του Σίμα, τον οποίο ο Παπανάτσε με κάθε ευκαιρία κατηγορούσε, ως υπεύθυνο για τα σκληρά μέτρα των Γερμανών εναντίον τους. Η ρήξη μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τόσο βαθιά, που για μεγάλα διαστήματα δεν μιλιόντουσαν καν μεταξύ τους.
Από το Νταχάου οι λεγεωνάριοι απολύθηκαν στις 30 Αυγούστου 1944, και αφού λίγες μέρες πριν, στις 23 Αυγούστου, ο βασιλιάς της Ρουμανίας Μιχαήλ Α', με τη βοήθεια κεντροαριστερών δυνάμεων και τμημάτων του στρατού, έβαλε πραξικοπηματικά τέλος στη δικτατορία του Αντονέσκου και άλλαξε στρατόπεδο στον πόλεμο. Ο Σίμα κλήθηκε τότε από τον Χίτλερ να σχηματίσει στη Βιέννη μια εξόριστη ρουμανική κυβέρνηση, όπως και έναν «εθνικό στρατό»,  στη δημιουργία των οποίων ο Παπανάτσε ήταν εντελώς αντίθετος. Η διάρκεια και η σημασία αυτών των ενεργειών υπήρξαν τελικά περιορισμένες, αφού η επέλαση του Κόκκινου Στρατού ήταν πλέον ασυγκράτητη και η ήττα του Άξονα προδιαγραμμένη.
Μεταπολεμικά
Μετά τον πόλεμο οι πρώην κρατούμενοι λεγεωνάριοι σκόρπισαν σε διάφορες χώρες της δυτικής Ευρώπης και της λατινικής Αμερικής, διατηρώντας επαφές και δεσμούς μέσα από διάφορες ομάδες. Στη δεκαετία του ʼ50 η CIAενδιαφέρθηκε και φρόντισε να εντάξει στις υπηρεσίες της πολλούς από αυτούς, σε διάφορες ψυχροπολεμικές επιχειρήσεις της.
Ο Παπανάτσε κατέφυγε το 1945 στην Ιταλία και εγκαταστάθηκε στην πόλη Σαλό, όπου ασχολήθηκε στο εξής με τη συγγραφή και δημοσίευση διαφόρων πονημάτων για την ιστορία των Βλάχων της Βαλκανικής και των δικαιωμάτων τους ως «καταπιεσμένης εθνικής μειονότητας». Για πολλά χρόνια διατηρούσε επαφές με τους βλάχους λεγεωνάριους από την ομάδα του, (που η CIA εκτιμούσε εκείνη την εποχή σε 70 περίπου άτομα), σκορπισμένα στην Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία και Αργεντινή. Ξεκομμένος τόσο από τη ρουμάνικη πραγματικότητα, - μια και  στις 17 Μαΐου 1946 είχε καταδικαστεί από δικαστήριο του Βουκουρεστίου ερήμην εις θάνατον, με συνέπεια να μην επιστρέψει εκεί ποτέ – όσο και από την γενέτειρά του Ελλάδα, ζούσε κυρίως στον μικρόκοσμο της (ρουμανο-)βλαχικής διασποράς, χωρίς να αποστασιοποιηθεί ποτέ από το πολιτικό του παρελθόν.
Πέθανε στις 7 Απριλίου 1985 στο Σαλό και λίγους μήνες μετά, η εφημερίδα «TRÂ ARMÂNAMI» ενός συλλόγου Βλάχων του Παρισιού, μέσα σε έναν εκτενή επικήδειο έκανε λόγο, μεταξύ των άλλων, για τον «μεγάλο Βλάχο», με «την ορθή κρίση και την καθαρή σκέψη μέχρι το τέλος της ζωής του». Για τη Σιδηρά Φρουρά, τη φασιστική ιδεολογία της και δράση, στην οποία ο εκλιπών είχε αφιερώσει το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής του, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά. Όπως συνηθίζεται σʼ αυτές τις περιπτώσεις, οι σκελετοί της ιστορίας αφήνονται καλύτερα κλειδωμένοι στο ντουλάπι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Δείτε | ένα συνοπτικό βίντεο της Παρασκευής #greatreturnmarchδιαμαρτυρίες στα ανατολικά σύνορα της γάζας. Το "Ισραήλ" σκότωσε έναν παλαιστινιο νεαρό άνδρα και ένα παιδί, και τραυμάτισε πάνω από 400 διαδηλωτές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θα πέσει στο κενό η προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί τη στηρίζει ο λαϊκός παράγοντας", δήλωσε ο Νίκος Φίλης.
Μα, γιατί το σκέφτονται και δεν πάνε για εκλογές; Με τον λαϊκό παράγοντα μαζί τους, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 29 Ιουνίου 1931 εκατοντάδες μέλη φασιστικών οργανώσεων (Εθνική Ένωσις "Ελλάς", Εθνικός Παμφοιτητικός Σύλλογος κ.ά.) επιτέθηκαν στον φτωχικό εβραϊκό συνοικισμό Κάμπελ, πυρπολώντας παραπήγματα και δολοφονώντας ανθρώπους.
Επρόκειτο για ενέργεια που μεθοδεύτηκε και οργανώθηκε από βενιζελικούς κυβερνητικούς κύκλους, καθώς οι Εβραίοι ήδη από τη δεκαετία του 1910 θεωρούνταν ανταγωνιστές της τοπικής ελληνικής αστικής τάξης, ενώ συνάμα οι πιο πλούσιοι απ' αυτούς ήταν αντιβενιζελικοί και οι χιλιάδες εβραίοι εργάτες στη μεγάλη τους πλειονότητα συνδέονταν με το ΚΚΕ.
Έγινε γνωστό ότι πίσω από τις φασιστικές οργανώσεις βρισκόταν ο τότε υπουργός - διοικητής Βόρειας Ελλάδας, Στυλιανός Γονατάς. Ένας από τους εμπνευστές, αργότερα, των κατοχικών Ταγμάτων Ασφαλείας.
Βέβαια, στον συνοικισμό δεν ζούσαν αστοί, αλλά λιμενεργάτες και καπνεργάτες, και κατά συνέπεια αποτελούσε εύκολο στόχο. Και ταξικά προσδιορισμένο. Ποτέ και πουθενά οι φασίστες δεν βιαιοπράγησαν κατά τραπεζιτών, βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων.
Στο πογκρόμ κατά της συνοικίας Κάμπελ συμμετείχαν και έλληνες πρόσφυγες από γειτονικούς συνοικισμούς. Κι αυτοί βενιζελικοί, ήλπιζαν πως αν οι Εβραίοι εξαναγκάζονταν να φύγουν, ο χώρος θα δινόταν σ' αυτούς.
Χρειάστηκε πολλή δουλειά από το ΚΚΕ τα αμέσως επόμενα χρόνια και κυρίως η ορμητική άνοδος των εργατικών αγώνων, με αποκορύφωμα την εργατική-λαϊκή εξέγερση του Μάη 1936, για να βρεθούν πλάι-πλάι εβραίοι και πρόσφυγες εργάτες, με τη μεταστροφή των τελευταίων από τον βενιζελισμό στην Αριστερά.
Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης -της μεγαλύτερης ισραηλίτικης κοινότητας της Ελλάδας (και η μεγαλυτερη εβραικη σεφαραδιτικη κοινοτητα της Ευρωπης, σε σημειο η Θεσσαλονικη να ονομαζεται από τους Σεφαραδιτες Εβραιους της Ευρωπης «Νεα Ιερουσαλημ») και της μεγαλύτερης εθνικο-θρησκευτικής κοινότητας της πόλης (αφου στη Θεσσαλονικη οι Εβραιοι σεφαραδιτες ηταν το 52% του πληθυσμου μεχρι το 1922) μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1920- θα εξοντωθούν στα 1943-44 στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Από τα 46.000 μέλη της κοινότητας, δεν θα επιζήσουν παρά μόνο 2.000.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον ΣΚΑΙ θα τον κάψουμε.Σημερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω.. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαιδια του.... Ελάτε να μας συλλάβετε όλους



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχιζουν να δολοφονουν οι Ισραηλινοι Einsatzgruppen στην Λωρίδα της Γάζας
*Οι Ναζιστικές Μονάδες Ειδικής Δράσης, Τάγματα Θανάτου ή, στα γερμανικά, τα Einsatzgruppen ήταν παραστρατιωτικές οργανώσεις υπό τον έλεγχο των Ες-Ες πριν και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. (Κινητές μονάδες εξόντωσης)
Yπό τον έλεγχο των γερμανικών αστυνομικών δυνάμεων ασφαλείας (Sicherheitspolizei ή Sipo) και των αξιωματικών της Υπηρεσίας Ασφαλείας (Sicherheitsdienst ή SD), τα Einsatzgruppen είχαν ως αποστολή τους τη δολοφονία όσων θεωρούνταν ότι είναι φυλετικοί ή πολιτικοί εχθροί του καθεστώτος και οι οποίοι βρίσκονταν πίσω από τις γερμανικές γραμμές μάχης στην κατεχόμενη Σοβιετική Ένωση.
Τα θύματά τους ήταν Εβραίοι, Ρομά (Τσιγγάνοι) και αξιωματούχοι του Σοβιετικού κράτους και του κομμουνιστικού κόμματος. Τα Einsatzgruppen δολοφόνησαν επίσης χιλιάδες τροφίμους ασύλων για άτομα με πνευματικές και σωματικές αναπηρίες. Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η συστηματική εξόντωση των Εβραίων στην κατεχόμενη Σοβιετική Ένωση από τα Einsatzgruppen και την Αστυνομία Τάξης (Ordnungspolizei) ήταν το πρώτο βήμα στην εφαρμογή της «Τελικής Λύσης,» του προγράμματος των Ναζί για την εξόντωση όλων των Εβραίων της Ευρώπης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
*ΓΑΖΑ Ο στρατος κατοχης πυροβόλησε και σκότωσε τον 13χρόνο Παλαιστίνιο με εκρηκτική σφαίρα στο κεφάλι..
ειναι σφαιρες τυπου ντουμ ντουμ ή σφαίρες διασποράς.
*Τι είναι οι «σφαίρες dum dum»; Αγγλική εφεύρεση, απ’ την εποχή της αποικιοκρατίας στην ινδία Δεν είναι απλές σφαίρες, δηλαδή ένας κώνος μολυβιού που κτυπάει την σάρκα και κάπου σφηνώνεται σ’ αυτήν. Είναι μικρές οβίδες: την ώρα που βρίσκουν το στόχο τους εκρήγνυνται, και καταστρέφουν μεγάλο μέρος του σώματος: όργανα, ιστούς…
Μια μόνο σφαίρα dum dum («πεταλούδα» την λέει το Τελ Αβίβ, παίζοντας με τις λέξεις) καταστρέφει όργανα, προκαλεί ακατάσχετη αιμορραγία...
Σχολιο.- Εδώ και πολλά χρόνια έχουν απαγορευτεί η ντουμ-ντουμ, με τα κράτη, κατά ένα περίεργο τρόπο, οντως να μην τις χρησιμοπιούν.  το Ισραήλ τις επανέφερε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"...και όταν όλοι όσοι θέλουν να καταπιέσουν δεν έχουν όπλα,
τότε και μόνο τότε η ειρήνη θα φέρει ειρήνη.
Εμιλιάνο Ζαπάτα"

Δεν είναι αναγκαίο να μου πείτε πως η βία γεννά βία.
Εμείς, ο λαός, το έχουμε μάθει πολύ πριν από σας
κι απ’ τη μεριά μου το κατάλαβα πριν δέκα χρόνια.
Όταν κανείς δεν κατέβηκε από την Ουάσινγκτον για να πει στον Ντίαζ
πως, αφού άφηνε τους αγρότες να ζουν με χόρτα, θα μπορούσε να προκληθεί βία•
ή, αφού πυροβολούσε αυτούς που ζητούσαν,
λίγες πένες παραπάνω τη βδομάδα, θα προκληθεί βία•
ή, αφού έθρεφε τις ψείρες με φυλακισμένους, εδώ και δεκαετίες,
σίγουρα θα προκληθεί βία.
Τώρα, όταν βλέπετε τους εργάτες με τα Ουίντσεστερ στα χέρια,
βιάζεστε να εξηγήσετε σε μας, τους αμόρφωτους ανθρώπους,
πως αυτό θα προκαλέσει μόνο περισσότερη βία
και λέτε (και το γνωρίζω) ότι η Ιστορία αποδεικνύει πως έχετε δίκιο.
Το μόνο που θα ήθελα να ξέρω είναι πού θα βρισκόμασταν,
εάν πετούσαμε τα όπλα μας και στεκόμασταν εκεί έξω,
βγάζοντας το καπέλο μας,
υποκλινόμενοι στους τσιφλικάδες και στους αξιωματικούς,
όπως κάναμε πριν την επανάσταση.
Οι φίλοι μου μπορούν να απαντήσουν για τον εαυτό τους,
όσο για μένα, ξέρουμε καλά κι εσείς κι εγώ πού θα βρισκόμουν:
τρία μέτρα κάτω από το χώμα αφού θα ‘χα χορέψει στην κρεμάλα.
Γνωρίζετε επίσης πως όσοι βρίσκονται εδώ,
δεν έχουν παρά να σταματήσουν να μάχονται,
για να καταλήξουν να ταΐζουν τα σκουλήκια στον τάφο,
ή τις ψείρες στα κελιά ή, στην καλύτερη, να επιστρέψουν στη σκλαβιά.
Η σκέψη αυτή, μερικές φορές,
τους κάνει πιο άγριους από την πραγματική τους φύση,
αλλά δεν είναι βάρβαροι όπως νομίζετε.
Ξέρω πως, όταν έρχεστε εδώ με τις κάμερες,
με χαιρετάτε σαν να είμαι ο πρόεδρος
και με φωνάζετε στρατηγό σύμφωνα με το βαθμό μου.
Όταν όμως είστε στη Νέα Υόρκη, στα γραφεία σας,
με τα ποτά και τις γυναίκες σας,
τότε γράφετε για να πείτε στον κόσμο,
πως είμαι ο πιο άγριος βάρβαρος απ’ όλους. Έτσι δεν είναι;
Αλλά δεν είμαι τόσο χαζός όσο νομίζετε,
και ξέρω καλά, όπως αν είχα σπουδάσει Ιστορία,
πως η μάχη προκαλεί μάχη και το αίμα προκαλεί αίμα.
Μου λέτε πως ο πρόεδρος Ουίλσον αποδοκιμάζει τη βία,
αλλά δεν είμαι τόσο ανόητος ώστε να ρωτήσω,
αν, τότε, ο στρατηγός Πέρσινγκ πήγε να δουλέψει στα χωράφια.
Καταλαβαίνω καλύτερα απ’ αυτόν τον Ουίλσον τη ματαιότητα της βίας,
γιατί μαστιγώθηκα και είδα τα αδέρφια μου,
να λιμοκτονούν και να πυροβολούνται,
όταν αυτός ζούσε σ’ ένα μεγάλο σπίτι με υπηρέτες
και μάθαινε πως είναι χριστιανός.
Αν δεν τα γνώριζα αυτά ως παιδί,
ίσως να είχα γίνει ένας τόσο τρανός εγκληματίας,
ώστε να μπω στον κρατικό στρατό
και μέχρι τώρα να είχα γίνει ένας από τους στρατηγούς του Καρράνσα,
στον οποίο κανείς δεν λέει πως η βία είναι ανήθικη.
Αρκετά. Το ξέρουμε πως η βία γεννά βία•
αυτό που θα ‘θελα να μάθω,
είναι πώς η ειρήνη θα μπορούσε να φέρει ειρήνη.
Κατά τη γνώμη μου,
πιστεύω πως μόνο όταν δεν θα υπάρχουν δούλοι και αφέντες,
όταν κανείς δεν θα υπακούει στις εντολές και στα διατάγματα,
που εκδίδουν οι κυβερνήσεις και οι εκκλησίες,
όταν όσοι επιθυμούν γη και ελευθερία μπορούν να την έχουν
και όταν όλοι όσοι θέλουν να καταπιέσουν δεν έχουν όπλα,
τότε και μόνο τότε η ειρήνη θα φέρει ειρήνη.
Εμιλιάνο Ζαπάτα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζιφρας. Δεν εχει σημασια ποσο ψευτης ειμαι εγω, αλλα ποσο ηλιθιοι εισαστε εσεις
 Μιλάμε για απατεώνα φαινόμενο
Ενώ χθες ανακοίνωσε ότι δεν θα έχουμε αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά σήμερα μαθαίνουμε ότι αυτό θα ισχύει μόνο για τους επόμενους έξι μήνες και από 01 - 01 - 2019 θα ισχύει κανονικά ο αυξημένος ΦΠΑ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συριακή κρατική τηλεόραση εκπέμπει από πρωην ισλαμοφασιστοκρατούμενη περιοχή στη Ντεράα
 Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018, 13:33
Η συριακή κρατική τηλεόραση εξέπεμψε σήμερα από την πόλη Ντάελ στη νοτιοδυτική επαρχία Ντεράα, αφου η πόλη θα τελεί εκ νέου υπό τον έλεγχο των συριακων δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.
Η τηλεόραση μετέδωσε βίντεο που δείχνει ανθρώπους στην πόλη να γιορτάζουν και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του συριακού στρατού και του προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ μετά την είσοδο των δημοκρατικών δυνάμεων στην πόλη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Η κόρη του Χίμλερ εργαζόταν επί χρόνια στην υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας
 Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018, 02:23
Η υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας (BND) παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι τη δεκαετία του 1960 εργαζόταν σε αυτή η κόρη του Χάινριχ Χίμλερ, αν και ποτέ δεν είχε αποκηρύξει τον πατέρα της ή τον ναζισμό και παρέμενε ενεργή σε ακροδεξιές οργανώσεις.
Την αποκάλυψη της εφημερίδας Bild ότι η Γκούντρουν Μπούρβιτς, κόρη του Χίμλερ, εργαζόταν για την υπηρεσία Πληροφοριών παραδέχθηκε και η ίδια η BND.
Ο Χίμλερ, ο διοικητής των SS ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς ναζί και ο βασικός αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος. Αυτοκτόνησε το 1945 όταν βρισκόταν υπό κράτηση από τους Βρετανούς. Η κόρη του πέθανε τον προηγούμενο μήνα στο Μόναχο σε ηλικία 88 ετών.
«Η BND επιβεβαιώνει ότι η Μπούρβιτς ήταν μέλος της για μερικά χρόνια έως το 1963 υπό ένα άλλο όνομα», ανέφερε ο Μπόντο Χέσελχαμερ επικεφαλής του τμήματος Ιστορίας της υπηρεσίας.
«Η αποχώρησή της συνέπεσε χρονικά με την έναρξη της αλλαγής στην αλλαγή νοοτροπίας και της αντιμετώπισης των εργαζόμενων που είχαν σχέσεις με τους ναζί», πρόσθεσε ο Χέσελχαμερ.
Οι υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερμανίας έχουν δεχθεί επικρίσεις τα τελευταία χρόνια επειδή δεν κατάφεραν να εκδιώξουν τα ακροδεξιά στοιχεία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ιστορικοί ανέφεραν ότι πρώην ναζί και υποστηρικτές των ακροδεξιών που εργάζονταν σε υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας μετά τον Πόλεμο ενδέχεται να προστάτευσαν άλλους.
Την εποχή που η Μπούρβιτς εργαζόταν για την BND επικεφαλής της υπηρεσίας ήταν ο Ράινχαρτ Γκέλεν, ένας πρώην ναζί διοικητής της υπηρεσίας Πληροφοριών στρατού, ο οποίος παρέμεινε στη θέση αυτή ως το 1968.
Ο Χέσελχαμερ εξήγησε ότι, καθώς η Μπούρβιτς δεν είναι πλέον εν ζωή, η BND μπορεί να κάνει μια εξαίρεση στην πολιτική της να μην σχολιάζει πρώην ή εν ενεργεία εργαζόμενους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χεζμπολάχ θα βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις εστίες τους
 Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 21:26
Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα ότι η οργάνωσή του σκοπεύει να συντονίσει τις ενέργειές της με τις συριακές αρχές και την υπηρεσία Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου, προκειμένου να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους.
Ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ οργανώνει έναν μηχανισμό που θα επιτρέψει να επαναπατριστεί «ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός Σύρων προσφύγων», όσοι δηλαδή από αυτούς βρίσκονται στον Λίβανο και επιθυμούν να επιστρέψουν εθελοντικά και με ασφάλεια στη Συρία.
Περίπου 1,5 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες κατέφυγαν τα τελευταία χρόνια στον γειτονικό Λίβανο για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους.
Ο Νασράλα, είπε επίσης ότι οι συριακές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους βρίσκονται πολύ κοντά σε μια «πολύ μεγάλη νίκη» στη νότια Συρία, όπου ο στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον των σουνιτοφασιστών.
Παράλληλα, διέψευσε την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο αλητικος σουνιτοφασιστικος συνασπισμός που μάχεται εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη υπό την ηγεσία της σιχαμενης καθυστερημενης Σαουδικής Αραβίας, με την οποία υποστήριζε ότι οκτώ μέλη της οργάνωσής του σκοτώθηκαν στην Υεμένη.
Μολονότι έχει τονίσει κατ' επανάληψη, ότι η Χεζμπολάχ δεν έχει στείλει μαχητές της στη χώρα αυτή, σήμερα είπε ότι «δεν επιβεβαιώνει, ούτε και διαψεύδει» αν η σιιτική οργάνωση έχει κάποιου άλλου είδους παρουσία στην περιοχή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ ανακαλεί στην τάξη επτά ευρωπαϊκές χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο ΝΑΤΟ
 Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 20:14
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε στο Βέλγιο και σε άλλες έξι χώρες που μετέχουν στο ΝΑΤΟ μια «προειδοποιητική» επιστολή προκειμένου να τις ανακαλέσει στην τάξη για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά την αύξηση των αμυντικών δαπανών τους, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον Βέλγο πρωθυπουργό.
«Δεν εντυπωσιάστηκα πολύ από αυτού του είδους την αλληλογραφία», σχολίασε ο Σαρλ Μισέλ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Το Βέλγιο σταμάτησε τη συστηματική μείωση των στρατιωτικών δαπανών του και συμμετέχει σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε.
Οι υπόλοιπες χώρες τις οποίες «εγκάλεσε» ο Αμερικανός πρόεδρος είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία. Παρόμοιες επιστολές έχουν σταλεί επίσης στους πρωθυπουργούς της Νορβηγίας και του Καναδά, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή. Όλες υπογράφονται από τον Ντόναλντ Τραμπ και είναι προσωποποιημένες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ να τηρήσουν τη δέσμευση που ανέλαβαν το 2014, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ώστε να αυξήσουν στο 2% του ΑΕΠ τους τις στρατιωτικές δαπάνες τους μέχρι το 2024. Τους είχε ήδη υπενθυμίσει αυτή τη δέσμευση πέρσι τον Μάιο και θα επαναλάβει την απαίτησή του στην επόμενη συνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.
Φέτος, μόνο οκτώ από τα 29 μέλη του ΝΑΤΟ τηρούσαν αυτή τη δέσμευση: οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και η Ρουμανία. Οι υπόλοιπες χώρες αναμένεται να ενημερώσουν τη Συμμαχία για το πώς θα επιτύχουν αυτόν τον στόχο. Η Γαλλία προβλέπει ότι θα συμμορφωθεί με τον όρο αυτό το 2025. Η Γερμανία, που αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες να τηρήσει τη δέσμευσή της εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το 2025 θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της στο 1,5% του ΑΕΠ της.
Το Βέλγιο είναι ένας από τους «κακούς μαθητές». Στον προϋπολογισμό του προβλέπει δαπάνες ύψους 9,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά στρατιωτικού υλικού – το ποσό αυτό καλύπτει και την αντικατάσταση των F-16 που διαθέτει – όμως σε ποσοστά ο αμυντικός προϋπολογισμός του θα παραμείνει κάτω από το 1,5%, όπως ανέφερε στην εφημερίδα La Libre Belgique μια καλά πληροφορημένη πηγή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nεκρός από πυρά ισραηλινού άρματος έφηβος παλαιστίνιος επειδή πλησίασε τον φράχτη στη Ράφα
29/06/2018

Ένα ακόμη νεαρό αγόρι πριν καν προλάβει να ενηλικιωθεί δολοφονήθηκε από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών που επέβαιναν σε άρμα μάχης ήδη από τον προηγούμενο Μάρτιο και με εντολή τού ίδιου τού Αρχηγού ΓΕΣ τού Ισραήλ, Γκάντι Έιζενκοτ έχουν το «ελεύθερο» να πυροβολούν με δική τους βούληση όποιον οι ίδιοι θεωρούν πως «θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ισραηλινού λαού».
 Πρόκειται για τον μόλις 16 ετών Abdel Fattah Mustafa Abu Azoum που το βράδυ της Πέμπτης, μαζί με παρέα φίλων του πλησίασε τα συρματοπλέγματα του φράχτη σε περιοχή ανατολικά της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
 Ο νεαρός Παλαιστίνιος διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο της Γάζας ωστόσο λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
Την είδηση ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, προσθέτοντας πως κατά το ίδιο επεισόδιο επίσης από πυρά ισραηλινών τραυματίστηκε ένας ακόμη έφηβος.
Από πλευράς του ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε πως «άνοιξε πυρ κατά ομάδας νεαρών ατόμων επειδή πλησίασαν τον φράχτη με σκοπό να τον καταστρέψουν».

Σχολιο.- Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!!!!!!!!!!!ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΟΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nasrallah: Yποκλίνομαι στη γενναιότητα των μαχητών της Υεμένης που νίκησαν την σαουδο-αμερικανική συμμαχία στο μέτωπο της δυτικής ακτής. Mεγάλη νίκη στο συριακό νότο κατά τρομοκρατών.
«Yποκλίνομαι στη γενναιότητα των μαχητών της Υεμένης που νίκησαν την σαουδο-αμερικανική συμμαχία στο μέτωπο της δυτικής ακτής.… Και θα επιθυμούσα να είμαι ένας στρατιώτης ανάμεσά τους  », δήλωσε την Παρασκευή ο ΓΓ της Hezbollah, σε λόγο του που μεταδόθηκε από το AlManar.
Ο Sayed Hassan Nasrallah ανέφερε επίσης ότι μια μεγάλη νίκη και μια κατάρρευση των τρομοκρατικών οργανώσεων συνέβη στο συριακό νότο.
Το no 1 της Hezbollah είπε ότι παρακολουθούμε μια ανατροπή των τρομοκρατικών οργανώσεων όχι μόνο στα δυτικά της Deraa αλλά σε όλη την περιοχή της Deraa και της Qouneitra. Είμαστε ενώπιον μιας μεγάλης νίκης στο συριακό νότο έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από αμερικανούς ,ισραηλινούς και κάποιες χώρες της περιοχής.
Εχθρικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στα συρο-ιρακινά σύνορα τις ταξιαρχίες της ιρακινής  Hezbollah που επέφερε το μαρτύριο ενός μεγάλου αριθμού μαχητών τους.
Τα σαουδαραβικά μίντια είχαν ανάγκη από προπαγάνδα για να προστεθούν στις φήμες που διακινήθηκαν για τη μάχη της Hodeïda και του μετώπου της δυτικής ακτής.Πόσες φορές ανακοίνωσαν την κατάκτηση του αεροδρομίου Hodeïda στην Υεμενη χωρίς να δημοσιεύσουν καμιά εικόνα. Ενώ οι διευθύνοντες της Αντίστασης δημοσιοποίησαν τις εικόνες τους από το εσωτερικό του αεροδρομίου.
Οι δυνάμεις της επίθεσης έζησαν 2 σκάνδαλα : στρατιωτικό και μιντιακό. Η μάχη του μετώπου της δυτικής ακτής σχεδιάστηκε εδώ και μήνες. Οι αμερικανοί, βρετανοί,γάλλοι, στο πλευρό της Σαουδικης Αραβίας των Εμιράτων και των μισθοφόρων από κάθε γωνιά. Ηττήθηκαν. Αυτό που συνέβη στη δυτική ακτή της Υεμενης είναι εφάμιλλο με θαύμα. Η μάχη φέρνει αντιμέτωπες στρατούς και ορδές εξοπλισμένες με όπλα σοφιστικέ έναντι ενός λαού που πολεμά με μέτρια μέσα….
Θα επιθυμούσα να υποκλιθώ έναντι των αντιστεκόμενων και των σοφών αρχηγών τους. Όταν  βλέπω τα βίντεο που δείχνουν τη γενναιότητά τους και τ΄ανδραγαθήματά τους επιθυμώ να είμαι ένας στρατιώτης στο πλευρό σας υπό τη διοίκηση του σοφού αρχηγού σας. Ντρέπομαι που δεν είμαι ένας με τους Υεμενίτες μαχητές στο μέτωπο της δυτικής ακτής και λέω: αποδείξατε ότι η μάχη ενάντια στους κυρίαρχους του κόσμου μπορεί να κερδηθεί χάρη στη θέληση και την επιμονή των μαχητών.
Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας που απέσυρε τις δυνάμεις του από αυτή τη συμμαχία και καλώ και τις άλλες ισλαμικές χώρες να κάνουν το ίδιο και κυρίως το Σουδάν. Λυπάμαι που βλέπω το Σουδάν να μάχεται στο πλευρό των αμερικανών κατά του Υεμενίτικου λαού. al manar
dimpenews.com

https://dimpenews.com/2018/06/30/nasrallah-y%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%87/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




30 Ιουνίου 2018
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μοιράσουν χιλιάδες τρανζιστοράκια στην Κούβα για τη μετάδοση του ανατρεπτικού τους μηνύματος

Μια νέα πρόκληση ενάντια στην Κούβα καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, έγινε γνωστή μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του  Μαιάμι , Radio Marti.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Ραδιοφωνικών Μεταδόσεων για την Κούβα, θα χορηγηθούν δωρεάν σε όλους τους κουβανούς πολίτες που θα το ζητήσουν μέσω email ή κοινωνικών δικτύων φορητά ραδιόφωνα (τραντζιστοράκια).
Ο σκοπός είναι βέβαια να ενισχυθεί η παραβίαση του ραδιοηλεκτρικού μας χώρου και να αυξηθεί ο αριθμός των δυνητικών χρηστών που θα λαμβάνουν τα ανατρεπτικά τους μηνύματα.
Αυτό το νέο μικρών διαστάσεων ραδιόφωνο διαθέτει συχνότητα ραδιοφωνικής μετάδοσης, σύνδεση για τηλέφωνο και μπορεί  ενώ βρίσκεται σε λειτουργία να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο.  Διαθέτει  θύρα USB και  επιπλέον, δεν χρειάζεται μπαταρίες, καθώς διαθέτει ηλιακό φορτιστή και δυναμό (μανιατό) για χειροκίνητη φόρτιση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ επιχειρούν να εισάγουν και να διασπείρουν στον πληθυσμό της Κούβας χιλιάδες ραδιοφωνικούς δέκτες, ακόμα και μέσω του διπλωματικού σάκου. Αρκεί να θυμίσουμε ότι το Σεπτέμβριο του 2017, ένας εσωτερικός έλεγχος του Προγράμματος για την Κούβα του USAID αποκάλυψε ότι από το 1996, ο εν λόγω οργανισμός είχε χορηγήσει κονδύλια ύψους 64 εκατομμυρίων δολαρίων, σε 30 φορείς εκτέλεσης αυτών των προγραμμάτων ενάντια στην Κούβα.
Ομοίως, το 2008 η USAID κατάφερε να εισάγει 10.000 ραδιοφωνικούς δέκτες στο νησί. ΄Έτσι, πολλοί μισθοφόροι έλαβαν φορητούς ραδιοφωνικούς δέκτες μάρκας TECSU από τους βόρειους χρηματοδότες τους.
Αυτή η νέα απόπειρα απλά καταδεικνύει την αύξηση της πολιτικής εχθρότητας της σημερινής βορειοαμερικάνικης κυβέρνησης απέναντι στην Κούβα. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία του ραδιοφωνικού – ηλεκτρικού μας χώρου λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να εξουδετερώσουμε αυτή τη νέα πρόκληση.

https://cubaniagriega.blogspot.com/2018/06/blog-post_30.html?spref=fb



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με ΣΕΚ, ΔΕΑ, Ξεκίνημα, ΑΚ και όλες τις ΜΚΟ της οικουμένης, μάλλον κάπως αλλιώς θα έπρεπε να λέγεται
Σχολιο.- Από πέρυσι το λέω, Φεστιβάλ Σίτυ Πλάζα και κλοπής έπρεπε να λέγεται.
Σχολιο.- Ολα τα συνεταιρακια του Συριζα παρέα
Σχολιο.- Αντιεξουσιαστικη κινηση είναι το ΑΚ
Σχολιο.- Αντιελληνικό- Αντισυριακο μήπως; NATO'S Festival



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προελαύνει η αστική αντεπανάσταση στη Λατινική Αμερική. Δεξιά παλινόρθωση στην Αργεντινή, πετυχημένο δικαστικό πραξικόπημα ενάντια στη Ντίλμα στη Βραζιλία, σκληρό πρέσσινγκ ενάντια σε Βενεζουέλα, Βολιβία και Νικαράγουα, νίκη μαύρης δεξιάς σε μια Κολομβία που ετοιμάζεται να μπει στο ΝΑΤΟ, και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί αρκετά.
"Μολονότι το ταξικό μας στρατόπεδο έχει χάσει μια σειρά από μάχες, ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμα", λέω ξανά και ξανά στον εαυτό μου.
σχολιο.- Η Κολομβια ετοιμαζεται να αλλαξει το συνταγμα της για να εξαγει "τεχνογνωσια " ως ειρηνευτικη δυναμη στο Αφγανισταν!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΣΟ ΧΑΖΟ,ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ?ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ Χ.Α ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καρανικας : Φασιστες οσοι συμμετεχουν στα συλλαλητηρια για την Μακεδονια
ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aγωνας απο χωριο σε χωριο, απο πόλη σε πόλη, μέχρι την εξολόθρευση και του τελευταίου τρομοκράτης, του τελευταίου μισθοφόρου λακέ των ιμπεριαλιστών!
\Μέχρι ν' απελευθερωθεί κι η τελευταία σπιθαμή Συριακής γης!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20.000 αμαχοι νεκροί στην Υεμενη από τις βόμβες του σαουδαραβα παιδόφιλου μονάρχη και της "πολιτισμένης" δύσης...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Διαδίδουμε παντού το βίντεο από τη χθεσινή πορεία που κατέβασαν οι φασίστες (αλλά για κακή τους τύχη σώθηκε).
Στο 1:00 οι "πολίτες", όπως τους αναφέρουν τα περισσότερα ΜΜΕ φωνάζουν "μαχαίρι στην καρδιά, του κάθε αντιφα". Στη συνέχεια φαίνεται καθαρά ότι ψάχνουν αντιφασίστες και μετανάστες. Ενας μετανάστης προσπάθησε να αμυνθεί και γράφουν ότι δήθεν επιτέθηκε σε διαδηλωτές.

https://www.youtube.com/watch?v=am9er36qDGI&feature=share

σχολιο.- αλλά να αναφέρουμε επίσης οτι και κάποιοι ακούγονται που τους τη λένε για αυτό το σύνθημα και κάποιοι που συμφωνούν με αυτον που τους την είπε. Γιατί αλλιως είναι σαν να θέλουμε να πορωνομαστε Σόνι και ντε. Ξέρουμε οτι υπάρχουν μισανθρωποι και φασίστες. Το να απομωνονουμε όμως ένας βίντεο και να αναφέρουμε μονο όσα μας οργιζουν ενω στο ίδιο βίντεο και κάποιοι κραζουν αυτό το σύνθημα, είναι το λιγοτερο υποκίνηση μίσους για μένα. Γουσταρουμε ρε παιδι μου να βγει οργή. Δικαιολογίες ,αληθινές ,δεν λέω ψεύτικες, έχουμε χιλιάδες. Τουλάχιστο ας είμαστε αντικειμενικοί.
Δυστυχώς παντού ηδη στο διαδίκτυο δίνεται έμφαση μόνο στο απίστευτο σύνθημα μίσους . για μένα όσο εξωφρενικό είναι οτι ακούγεται ενα τέτοιο σύνθημα , τόσο παρηγορο και ελπιδοφόρο είναι πως παντού, υπάρχουν άνθρωποι που δε φοβούνται να πουν αυτό που πιστεύουν ακόμα και όταν οι διπλανοί τους είναι φασιστες