Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Πεμπτη 24 Ιανουαριου 2019



Βενεζουέλα: Πραξικόπημα σε απευθείας σύνδεση με Ουάσινγκτον
«Έβγαλαν» πρόεδρο οι ΗΠΑ
24/01/2019
Στην πιο ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας επί προεδρίας Μαδούρο προχώρησαν οι ΗΠΑ αναγνωρίζοντας ως πρόεδρο της χώρας, τον αυτοανακηρυχθέντα ηγέτη της δεξάς αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊντό και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τι σημαίνει αμερικανικός ιμπεριαλισμός, ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με το «μαλακό υπογάστριο» ή την αυλή του. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Πομπέο κάλεσε ωμά το στρατό της Βενεζουέλας να ανατρέψει τον Μαδούρο (ας υπενθυμιστεί ο Μαδούρο υποστηρίζεται από μια ολόκληρη συμμαχία κομμάτων και κινημάτων) και να στηρίξει τον νέο ηγέτη της αντιπολίτευσης, σαν να πρόκειται για κάποια πολιτεία των ΗΠΑ.  Ανάλογη έκκληση προ 24ώρου είχε κάνει και ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος, χωρίς μέχρι την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές τουλάχιστον, να έχει τύχει κάποιας θετικής ανταπόκρισης από τον στρατό της Βενεζουέλας.
Την αναγνώριση, από πλευράς ΗΠΑ, ακολούθησαν αντίστοιχες κινήσεις από όλους τους αναμενόμενους συμμάχους της Ουάσινγκτον, όπως είναι η Βραζιλία, υπό τον ακροδεξιό Μπολσονάρο, η Κολομβία, ο Ισημερινός, ο Καναδάς αλλά και η Χιλή, όπως και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, που μένει ν’ απαντηθεί ποιες χώρες τελικά εκπροσωπεί.  Και αυτό γιατί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Μεξικού, η Βολιβία, η Κούβα, η Νικαράγουα, το ελ Σαλβαδόρ αλλά και  η Τουρκία αλλά και  η Ρωσία υποστήριξαν τον Μαδούρο (ορκίστηκε στις 10 Ιανουαρίου για την νέα του θητεία μετά τις εκλογές τον περασμένο Μάη) με την Μόσχα να μιλά για «απομιμήσεις του ουκρανικού Μαϊντάν».  Η ΕΕ, και χώρες της ΕΕ χωριστά, τηρούν, προς το παρόν, στάση αναμονής και δεν έχουν προχωρήσει σε καμία κίνηση.
Ο Μαδούρο, μιλώντας σε χιλιάδες συγκεντρωμένους πολίτες έξω από το προεδρικό μέγαρο, ανακοίνωσε διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τις χώρες που αναγνώρισαν ως πρόεδρο τον αυτοανακηρυχθέντα Γκουαϊντό και τόνισε ότι δεν θα επικρατήσει ούτε αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος.
Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει σε όλη τη χώρα υπέρ της κυβέρνησης Μαδούρο  ενώ σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ διαδηλώνουν και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, ήδη από το πρωί  της Τετάρτης. Είναι προφανές ότι δύο είναι οι καθοριστικότεροι παράγοντες που θα κρίνουν την έκβαση της απόπειρας πραξικοπήματος: η στάση του λαού της Βενεζουέλας, ιδιαίτερα των πλειοψηφικών χαμηλών κοινωνικο-οικονομικά στρωμάτων, και η στάση του στρατού που και κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανατροπής του Τσάβες παλιότερα, είχε στηρίξει την Μπολιβαριανή διαδικασία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019
Η Βενεζουέλα διακόπτει τις διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο  μιλώντας την Τετάρτη από το “Μπαλκόνι του Λαού” του Μεγάρου Μιραφλόρες (έδρα της κυβέρνησης), ανακοίνωσε την πλήρη διακοπή των διπλωματικών και πολιτικών σχέσεων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ λόγω της εμπλοκής της στο σχεδιαζόμενο πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και ζήτησε από όλο το προσωπικό της να εγκαταλείψει τη χώρα σε 72 ώρες.

«Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας βάζει και βγάζει τους προέδρους”, τόνισε, απορρίπτοντας το πραξικόπημα που αποτελεί μέρος  μιας “πολιτικής παρέμβασης που θέλει να κάνει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική  πίσω αυλή των Ηνωμένων Πολιτειών”.
Σε αυτά τα πλαίσια τόνισε ότι “τα προβλήματά μας τα λύνουμε στο σπίτι μας, πάντα με το λαό, την εργατική τάξη, τις Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις, τις γυναίκες. Κανείς δεν πρέπει να επεμβίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας”.
Τέλος, ο πρόεδρος Μαδούρο έκανε έκκληση στον πληθυσμό να παραμείνει ήρεμος "ατσάλινα νεύρα . και ηρεμία [..)  εδώ δεν παραδίνεται κανείς και πάμε για τη νίκη της ειρήνης.
Και κατέληξε, "Να πούμε όχι στη βία, όχι στο πραξικόπημα [...]  μέγιστη κινητοποίηση και μόνιμη επαγρύπνηση και λαϊκή μαχητικότητα σε κάθε κοινότητα, ενορία και περιφέρεια της χώρας¨.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο Θέμος διαπόμπευε. Ο Θέμος εκβίαζε. Ο Θέμος έκανε πρωτοσέλιδο το αίμα του Παύλου που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες. Ο Θέμος έκανε πολλά Πρώτα Θέματα χαιδεύοντας τους Χρυσαυγίτες. Ο Θέμος έγραφε ψέματα. Πολλά ψέματα. Του τ' αποδείκνυαν, τα αποκαθιστούσε με χαμένα μονόστηλα λίγων λέξεων.
Ο Θέμος μισούσε τους μετανάστες και μισούσε τους γκέι. Οι βιαστές ήταν μόνο Ινδοί, Πακιστανοί από το Μπαγκλαντές. Οι έλληνες βιαστές είχαν απλά μια κακιά στιγμή.
Ο Θέμος λάτρευε τον σεξισμό. Ξεφτίλιζε γυναίκες στις εκπομπές του και πρόβαλλε τη χυδαιότητα. Ο Θέμος λάτρευε τη μισανθρωπιά. "Εμείς φταίμε που κάναμε ανθρώπους τους Αλβανούς και τους Αριστερους", έγραφε. "Έχετε να χάσετε τέσσερις ολόκληρες ώρες; Να πάτε να δείτε τη λίστα του Σίντλερ. Μέχρι και τα ελάχιστα γυμνά που έχει είναι φούρνου..." έλεγε.
Ο Θέμος έβγαλε λεφτά. Πολλά λεφτά. Στήριξε και στηρίχθηκε όσο λίγοι από τη διαπλοκή. Και όταν τον πιάσαν με τη γίδα στην πλάτη, προσπάθησε πάλι βρώμικα και με κάθε μέσο να απαλλαχθεί των ευθυνών του.
Ο Θέμος, ο Θέμος, ο Θέμος...
Για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, πολεμούσαμε πολλοί τη δημοσιογραφία του (μέσα σε αδιανόητα πολλά εισαγωγικά). Όσο ήταν ζωντανός, ήμασταν πάντα απέναντι στην αισχρότητά του. Πάντα απέναντι στο Πρώτο Φλέμμα του. Καλούσαμε τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στην εφημερίδα και αποδομούσαμε όσα με γκεμπελική τεχνική διέδιδε.
Τώρα που είναι νεκρός, απλά έχει τον επικήδειο που του αξίζει και τίποτα περισσότερο. Μη μας ζητάτε να κλάψουμε, πόσω μάλλον να ξεχάσουμε και να σιωπήσουμε. Όπως δεν το κάναμε και όσο ζούσε.
Και μπορεί απέναντι στον θάνατο να είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι να πεθαίνουμε, αλλά ο Θέμος φρόντιζε να μην είμαστε όλοι ίδιοι στη ζωή.
Γι' αυτό και κάποιοι πεθαίνουν σε κλινικές της Ελβετίας και κάποιοι πολλοί περισσότεροι, ξεροσταλιάζοντας σε διαδρόμους. Γι' αυτούς τους πολλούς, ναι, όσα δάκρυα θέλετε.»




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν θέλει το Πρώτο Θέμα να είναι σύμφωνο με τις αρχές και τις αξίες του αφεντικού του θα πρέπει μαζί με το RIP και το αφιέρωμα στον Θέμο, να δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδό του και μια φωτογραφία του λίγο πριν ξεψυχήσει.
Κανένας ηθικός φραγμός και κανένας σεβασμός για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Και ναι όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στον θάνατο, αν και βέβαια ο εκλιπών μάζευε εκατομμύρια καταστρέφοντας άλλους νομίζοντας ότι διαφέρει, αλλά τι να κάνουμε το χουμε ξαναπεί, κάποιοι πεθαίνουν και κάποιοι απλώς ψοφάνε.
Απέναντι στους φασίστες και στα φερέφωνα τους τόσο μίσος κι άλλο τόσο. Να σας είχε πιάσει τέτοιος πόνος όταν κρεμούσε στα μανταλάκια το σκουλήκι το αιμόφυρτο σώμα του Φύσσα και του Ζακ, κι όταν ξέπλενε τόσα χρήματα στην Ελβετία, όταν έγραφε ότι οι πρόσφυγες που πνίγονται κατουράνε στο Αιγαίο και το βρομίζουν, όταν έλεγε ότι φταίμε που κάναμε ανθρώπους τους Αλβανούς και τους αριστερούς, όταν έφερνε τους Χρυσαυγίτες στην εκπομπή του, όταν κατέστρεφε υπολήψεις. τι καλύτερος που θα ήταν ο κόσμος. Η γελοία δήθεν χριστιανική σας ηθική ούτε τον ίδιο τον Χριστό δεν θα έβρισκε σύμφωνo μιας και εκείνος τα χε πάρει αν πιστέψουμε όσα γράφονται ουκ ολίγες φορές στο κρανίο. Αντε γελοίοι Γραμματείς και Φαρισαίοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



158 ΝΑΤΟρυζαίοι Καλλιτέχνες
συστήνουν 'Makentonski' με κίτρινους & κόκκινους κόκκους



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι ντόπιοι συνεργάτες του επιτίθενται απροκάλυπτα και πραξικοπηματικά στην Βενεζουέλα και τον λαό της.
«Όλοι όσοι νοιώθουνε φυλακισμένοι
ας φύγουνε μακριά με το τραγούδι τους:
Ας πάνε στο Μαιάμι με τις θείες τους!
Εγώ θα μείνω με τους εργάτες να τραγουδήσω
σ' αυτή τη νέα γεωγραφία και ιστορία.»
Pablo Neruda



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, στις 24 Ιανουαρίου 1944, το τιμωρό χέρι του λαού, η ηρωική Οργάνωση Περιφρούρησης Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ), διεκπεραίωνε μια από τις σημαντικές αποστολές της, εκτελώντας ένα από τα πιο μισητά καθάρματα της κατοχικής Ελλάδας: τον υπουργό Εργασίας και γενικό γραμματέα της διορισμένης, από την κυβέρνηση των δωσίλογων, Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Νίκο Καλύβα.
Φανατικός αντικομμουνιστής και ένα από τα κορυφαία στελέχη του μεσοπολεμικού εργατοπατερισμού, ο Καλύβας, αφού συνεργάστηκε με τη δικτατορία Μεταξά, προσέφερε κατόπιν – και πάντα με το αζημίωτο – τις υπηρεσίες του και στους φασίστες κατακτητές. Ήταν αυτός που οργάνωσε τη σύνταξη των καταλόγων με τα ονόματα δεκάδων χιλιάδων ελλήνων εργατών που προορίζονταν να αποσταλούν στη ναζιστική Γερμανία, για να δουλέψουν ως πολιτικά επιστρατευμένοι στα εργοστάσιά της.
Την επιστράτευση αυτή ματαίωσαν οι μεγάλες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου και Μαρτίου 1943, όταν ο λαός της Αθήνας εισέβαλε δύο φορές στο Υπουργείο Εργασίας και πυρπόλησε τα αρχεία του.
Η απόφαση για την εκτέλεση του προδότη Καλύβα πάρθηκε μετά τη σύλληψη από την Ειδική Ασφάλεια και την εκτέλεση από τους Γερμανούς, του ηγέτη του Εργατικού ΕΑΜ και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Κώστα Λαζαρίδη. Την αποστολή ανέλαβε η ΟΠΛΑ και την έφερε σε πέρας το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 1944, ξεβρομίζοντας τον τόπο από το δωσιλογικό κάθαρμα και σπέρνοντας τον τρόμο στους συνεργάτες των κατακτητών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Economist: Οικονομικό φιάσκο το ευρώ!
Μέχρι το City of London έφτασε η κομμουνιστική λαϊκιστική προπαγάνδα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν ανάγκη να κάνουν κι αυτοί οι αμερικανοι το πραξικόπημα στη Βενεζουελα πριν στεγνώσουν οι υπογραφές υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπων που επέβαλαν στα Βαλκάνια;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Θέμος Αναστασιάδης έγραψε Ιστορία.
Κατασκεύασε πρωτοφανή λάσπη, χυδαιότητα, ρατσισμό, σεξισμό, φτήνια, διαπόμπευσε ανθρώπους, έκανε πρωτοσέλιδο ματωμένους νεκρούς.
Ας είναι ελαφρύς ο βούρκος που θα τον σκεπάσει.
(Όχι φίλοι μου, ο νεκρός δεν δικαιώνεται πάντα)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης. Περιμένω να δω αν αύριο η εφημερίδα του θα έχει πρωτοσέλιδο από την τελευταία του στιγμή όπως τον Φυσσα και αν οι δημοσιογράφοι του θα παρενοχλήσουν τους οικείους του ώστε να πάρουν κάποια δήλωση με το ζόρι.....
Σχολιο.- Τα ανατριχιαστικά "γυμνά φούρνου"στην Ελευθεροτυπία τα θυμάστε;;
εκανε πλάκα για τους Εβραίους στο Άουσβιτς,ονομάζοντάς τους έτσι!
Συγκεκριμένα έγραφε:"Να πάτε να δείτε τη λίστα του Σίντλερ.Μέχρι και τα ελάχιστα γυμνά που έχει είναι φούρνου!
Σχολιο.- ναι πραγματικά στην Ελευθεροτυπια σαν Μαυροτρυπας, ήταν υπέροχος δημοσιογράφος! Ιδιαίτερα θυμάμαι εκείνα τα καταπληκτικά ανέκδοτα του. -"Γιατι η Αννούλα δεν κάνει κούνια με τα άλλα παιδάκια? Γιατί δεν έχει χεράκια!". "-Που πήγε η Αννούλα όταν πάτησε τη νάρκη? Εδώ, εκεί, παραπέρα..." Όταν μου τα είχαν πρωτοπεί, μου σηκώθηκε η τρίχα, πάγωσα ολόκληρος, μούρθε εμετός. Αλλά έτσι είναι τα καλά ανέκδοτα ε? Έτσι δε λέτε εσείς που ξέρετε?
Σχολιο.- Ο ζωντανος δικαιωνεται και ο νεκρος δεδικαιωται.Αν και το δεδικαιωται συμενει οτι σε εναν που πεθανε,η αμαρτια δεν εχει καμια εξουσια ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΗΣ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.Και ολες αμαρτιες πανω του.
Σχολιο.- οταν οι περισσοτεροι χαιρονται η αδιαφορουν με το θανατο σου κατι δειχνει για τον τροπο που βαδισες στον κοσμο
Σχολιο.- πριν αρχισουμε απο τη μια περι "μαυρης τρυπας" κι απο την αλλη "ενα γουρουνι λιγοτερο" ας ξαναθυμηθουμε : «Ο γαρ αποθανών δεδικαίωται από της αμαρτίας», λέει ο Παύλος στην Προς Ρωμαίους επιστολή,[ ]...ο Χρυσόστομος, ο Δαμασκηνός, εξηγώντας πως ο νεκρός απαλλάχθηκε από την αμαρτία όχι επειδή συγχωρήθηκαν τα ανομήματά του, αλλά επειδή σαν νεκρός αδυνατεί πια να αμαρτήσει.
Για να ξερουμε απλως και στις δυο περιπτωσεις τι ακριβως εννοουμε!!!
(ε,άι σιχτιρ...ο αλητης μαυροτρυπας!!!)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ
Βασίλης Παπακωνσταντίνου εναντίον Θανάση Παπακωνσταντίνου για την Συμφωνία των Πρεσπών
 24|01|2019 - 16:14
Δύο διάσημοι καλλιτέχνες με το ίδιο επίθετο, λόγω συνωνυμίας και όχι συγγένειας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έχουν διαμετρικά αντίθετη άποψη για ένα μείζον εθνικό θέμα που είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο πρώτος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγάλους καλλιτέχνες που ζητούν να γίνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο ηθοποιός Τάσος Λιγνάδης, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, ο σεναριογράφος και ηθοποιός Μιχάλης Ρέππας, ο τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας και άλλοι.
Στην αντίθετη πλευρά βρίσκεται ο δημιουργός Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συνυπέγραψε κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τίτλο «Πρωτοβουλία ανθρώπων της Τέχνης & του Πολιτισμού» την οποία υπογράφουν 158 καλλιτέχνες.
«Είμαστε κι εμείς εδώ. Όχι στην Ελλάδα του μίσους και του σκοταδισμού», επισημαίνεται εισαγωγικά σε κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σχολιο.-  Παρατηρείστε ότι ΟΛΟΙ οι υποστηρικτές της μειοδοσίας των Πρεσπών, είτε πουλημένοι είτε ιδεοληπτικοί ή καλοπροαίρετοι, στις τοποθετήσεις τους δεν αναφέρουν ΤΙΠΟΤΕ για τον κατάφωρο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ της ελληνικής δημοκρατίας που προκύπτει από την απουσία δημοψηφίσματος, συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, πλειοψηφίας 180 βουλευτών για εθνικό θέμα κλπ. (τα οποία έγιναν στα Σκόπια!). Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τις κοσμοπολιτικές ονειρώξεις τους υπέρ της παγκοσμιοποίησης και την απέχθειά τους για κάθε τι ελληνικό.
Σχολιο.- αν και ειμαι ΚΑΘΕΤΑ εναντιον του προδοτικου εκτρωματος που φερνει ο Τσιπρας για ψηφιση, θα συμφωνησω με τον Β. Παπακωνσταντινου!
δωστο στον λαο, δημοκρατικα, να αποφασισει ο ιδιος την τυχη του!
απλη ερωτηση, ευθεως!
η γειτονα χωρα μπορει να ονομαστει πλεον ως Δημοκρατια της Βορειας Μακεδονιας? οι πολιτες της ειναι Μακεδονες/Βορειομακεδονες? η γλωσσα τους ειναι Μακεδονικη?
ελα να δουμε μετα ποσα απιδια παιρνει ο σακος......
ΥΓ οσοι καλλιτεχνες ζητανε δημοψηφισμα τουλαχιστον δεν ειναι συριζοβολεμενοι!
Σχολιο.- Να λοιπόν μια απόδειξη πως μέχρι και αριστεροί είναι κατά της συμφωνίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι μόνο τα 50 του Σόρος που λέει ο Καμμένος, 200 εκατ ευρώ ακούγεται ότι έχουν πέσει στο τραπέζι για τις Πρέσπες
Σχολιο.- Ο Καμμένος τα λέει, δεν τα λέω εγώ, εγώ λέω τι ακούγεται στην πιάτσα. Όποτε ρωτά τον Καμμένο αυτός σίγουρα θα ξερει
Σχολιο.-  Μαζί με τον Τσίπρα ήταν δίπλα δίπλα και ξέρει πολλά, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, όλοι ξέρουμε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση των σοβαρών και τιμίων που δεν πουλήθηκαν και εφυγαν έχουν μένει όλα τα λομογια, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν, οποτε άνθρωποι που για το χρήμα πουλάνε ακόμα και την μάνα τους σιγά που δεν τα έχουν αρπάξει



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας τζιτζιφιόγκος κατεβαίνει στο Κολωνάκι του Καράκας και αυτοανακηρύσσεται πρόεδρος της Βενεζουέλας μπροστά σε έξαλλους οπαδούς της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης που ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η πλέμπα τους πήρε τη χώρα, αυτή που δικαιωματικά τους ανήκει. Αμέσως μετά καλεί τον στρατό να ανατρέψει τον εκλεγμένο πρόεδρο. Ο Τραμπ-άκουλας σπεύδει να τον αναγνωρίσει ως τον νόμιμο δημοκρατικό (sic) πρόεδρο. Μαζί του και το poster boy των απανταχού φιλελέδων, ο Τζάστιν ο Τριντό, ο άνθρωπος που η μόνη του συμβολή στην πολιτική είναι τα 14 εκατομμύρια σέλφις και οι χίπστερ καρό κάλτσες.
Ακολουθεί αμέσως ο άλλος τιτάνας της διεθνούς πολιτικής, ο Ντόναλντ ο Τουσκ, εξέχον και αυτός παράδειγμα δημοκρατικού ηγέτη, εκλεγμένου από το μοναδικό εκλογικό σώμα που έχει σημασία: την ευρωγραφειοκρατία. Σύσσωμο το εγχώριο φιλελευθεριάτο ξεσπάει σε πανηγυρισμούς για τη «δημοκρατική Άνοιξη» της Βενεζουέλας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019
Διαδικτυακό ψήφισμα στήριξης της κυβέρνησης Μαδούρο κόντρα στο επιχειρούμενο πραξικόπημα
673 υπογραφές.
"Αναγκαίο να στηριχθεί η νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλα κόντρα στο αμερικανοκινούμενο πραξικόπημα που επιχειρείται με το θεσμικό προσωπείο της Βουλής"     
   
ΥΠΟΓΡΑΦΩ
https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/Fiona_Sampson_Figarella_Stirixi_kyvernisis_Madoyro_Stirixi_tis_kyv_Madoyro_kontra_sto_epiheiroymeno_praxikopima/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-667344-Fiona_Sampson_Figarella_Stirixi_kyvernisis_Madoyro_Stirixi_tis_kyv_Madoyro_kontra_sto_epiheiroymeno_praxikopima&utm_term=QwGggb+el&fbogname=%CE%92%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82&fbclid=IwAR39-DN8jSWRXHNKLfi9XbSuBsS1ONASSxsci7IK_Y-QiwbMl8s1i0MA6v8



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζική παραίτηση όλης της αντιπολίτευσης, αλλά πώς να γίνει αυτό αφού και οι 300 είστε στο κόλπο, τσιράκια του Σόρος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε μαλακα Κουλη σταματα να λες Έλληνες Μακεδόνες είναι σαν να λες ότι υπάρχουν κι άλλοι.
Αναιρεις τον λόγο σου βρε κοπανε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ούτε στη χούντα
Έφεραν για ψήφιση την συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να έχει κατατεθεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας στη βουλή



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φωτογραφία Ζάεφ - Σόρος από το Νταβός της Ελβετίας
18:53 - 24.01.2019
O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανήρτησε στο Twitter φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.
Συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος είχε σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μάλιστα ανήρτησε σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.
«Ανταλλάξαμε ιδέες για την ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και του ιδρύματος "Open Society», με στόχο τη βελτίωση των δυνατοτήτων της "Μακεδονίας"» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Νίκη των απεργών εκπαιδευτικών στο Λος Αντζελες
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.--
Στις δουλειές τους επέστρεψαν χτες μετά από έξι μέρες απεργίας και καθημερινές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί του Λος Αντζελες, έπειτα από συμφωνία του συνδικάτου με τις αρμόδιες αρχές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ικανοποιεί τα περισσότερα από τα αιτήματα του κλάδου για στήριξη του δημόσιου σχολείου.
Οι εκπαιδευτικοί του Λος Αντζελες, που ξεσηκώθηκαν για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, εξασφάλισαν νέες τριετείς συμβάσεις εργασίας με άμεσες μισθολογικές αυξήσεις 6%, διαβεβαιώσεις για πάνω από 600 προσλήψεις νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία της πόλης και σταδιακή μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά και τους 45 μαθητές ανά εκπαιδευτικό σε μία σχολική αίθουσα.
Η επιτυχία του απεργιακού αγώνα στο Λος Αντζελες, που είχε τη συμπαράσταση από μαθητές - γονείς και από άλλους κλάδους, έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες επιτυχείς απεργιακές κινητοποιήσεις δασκάλων και καθηγητών τις οποίες πρώτοι πραγματοποίησαν πέρυσι εκπαιδευτικοί σε σχολεία της Δυτικής Βιρτζίνια. Την ερχόμενη Δευτέρα παραλαμβάνουν τη «σκυτάλη» των απεργιακών κινητοποιήσεων οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία του Ντένβερ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ανάλογα σοβαρά προβλήματα και χτες ψήφισαν την έναρξη απεργίας διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΡΑΡΕ.-- Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο Παρασκευή χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στη Ζιμπάμπουε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα από την περασμένη βδομάδα, μετά την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει κατά 150% την τιμή των καυσίμων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»
4 στις 10 κύριες συντάξεις κάτω από 500 ευρώ!
Τη βύθιση των συντάξεων και την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα επίσημα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ηλιος» για το μήνα Σεπτέμβρη του 2018, που δημοσιεύτηκαν προχτες Τριτη.
Σύμφωνα με αυτά, τέσσερις στις δέκα κύριες συντάξεις είναι κάτω από 500 ευρώ μεικτά! Συγκεκριμένα, 1.143.192 κύριες συντάξεις από τις 2.830.856 που συνολικά καταβλήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη (δηλαδή το 40,3%), βρίσκονται κάτω από τα 500 ευρώ, με τον μεγαλύτερο αριθμό να συγκεντρώνεται γύρω από το ποσό των 370 ευρώ.
Η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται στα 724,18 ευρώ, όμως σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται εκτός από τον φόρο και τα ποσά που αποδίδονται για την εισφορά Υγείας αλλά και τα χαράτσια υπέρ ΑΚΑΓΕ. Η μέση κύρια σύνταξη γήρατος ανέρχεται στο ποσό των 820,09 ευρώ μεικτά, η μέση αναπηρική στα 569,05 ευρώ και η μέση σύνταξη θανάτου στα 498,38 ευρώ μεικτά.
Η μέση επικουρική σύνταξη ανέρχεται στα 172,32 ευρώ μεικτά, ενώ το μέσο μέρισμα για τους δημοσίους υπαλλήλους στα 97,84 ευρώ μεικτά.
Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις (κύριες, επικουρικές και μερίσματα) ήταν 2,3 δισ. ευρώ μεικτά. Το πραγματικό ποσό που έλαβαν οι 2.561.391 συνταξιούχοι, αφαιρώντας τις κρατήσεις Υγείας, υπέρ ΑΚΑΓΕ και ΕΚΑΣ, περιορίζεται στα 2,119 δισ. ευρώ (προ φόρων).
Τη μικρότερη σύνταξη λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ, με τη μέση κύρια σύνταξη των 594.208 συνταξιούχων αγροτών να διαμορφώνεται μόλις στα 414,6 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι κρατήσεις υπέρ Υγείας και ΑΚΑΓΕ. Αντίστοιχα, η μέση κύρια σύνταξη για τους 857.617 συνταξιούχους του πρώην ΙΚΑ ανέρχεται στο ποσό των 576,2 ευρώ. Στο πρώην ΤΕΒΕ η μέση σύνταξη ήταν στα 697,4 ευρώ και η μέση σύνταξη των συνταξιούχων του Δημοσίου στα 994,2 ευρώ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλο-ιταλικές αντεγκλήσεις με φόντο την κόντρα για την Αφρική
ΡΩΜΗ - ΠΑΡΙΣΙ.--
Την όξυνση του ανταγωνισμού για τη μοιρασιά στη «μαύρη ήπειρο» αλλά και τις σύνθετες αντιθέσεις που σιγοβράζουν εντός ΕΕ αναδεικνύει ο νέος γύρος αντεγκλήσεων μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας, με αφορμή δηλώσεις του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης (και υπουργού Εργασίας και Βιομηχανίας), Λουίτζι ντι Μάγιο, ο οποίος κατηγόρησε την Τριτη τη Γαλλία για τις αυξημένες ροές λαθρομεταναστών  από την Αφρική.
Συγκεκριμένα, ο ντι Μάγιο (που είναι και επικεφαλής του αντιευρωενωσιτικου σκεπτικιστικού κόμματος «Κίνημα 5 Αστέρων», το οποίο συγκυβερνά μαζί με την επίσης αντιευρωενωσιτικη σκεπτικιστική «Λέγκα») ισχυρίστηκε ότι «αν σήμερα οι άνθρωποι εγκαταλείπουν την Αφρική είναι γιατί ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γαλλία, ποτέ δε σταμάτησαν να στήνουν αποικίες σε δεκάδες αφρικανικές χώρες». Κατηγόρησε τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ότι «πρώτα μας δίνει διαλέξεις (σχετικά με την υποδοχή των μεταναστών), μετά συνεχίζει να χρηματοδοτεί το δημόσιο χρέος με χρήματα με τα οποία εκμεταλλεύεται την Αφρική...». Μάλιστα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο ντι Μάγιο εκτίμησε ότι η ΕΕ θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στο Παρίσι αλλά και να θέσει το ζήτημα στον ΟΗΕ. Επέμεινε δε να μιλά για το «(γαλλικό νόμισμα) φράγκο των αποικιών)» και να υποστηρίζει ότι «για να κρατήσουμε τους Αφρικανούς στην Αφρική, θα αρκούσε να κρατηθεί η Γαλλία στην έδρα της (και να μην πηγαίνει στην Αφρική)», ενώ με έντονο ύφος τόνισε: «Η Γαλλία πρέπει να ανοίξει τα λιμάνια της (στους μετανάστες). Θα πάμε τους μετανάστες στη Μασσαλία μέχρι να σταματήσουν να "κόβουν νόμισμα" για την Αφρική στη Λιόν».
Χτες, το ANSA μετέδωσε ότι το γαλλικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Ιταλίδα πρέσβειρα στο Παρίσι, Τερέσα Καστάλδο, και διαμαρτυρήθηκε για τις δηλώσεις του ντι Μάγιο, ενώ γαλλικές διπλωματικές πηγές δήλωναν στο πρακτορείο ότι οι δηλώσεις του ήταν «εχθρικές και αναίτιες, δεδομένης μάλιστα της εταιρικής σχέσης που οι δύο χώρες διατηρούν εντός της ΕΕ...». Ενώ προσπάθησαν να τις συνδέσουν με «την πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της Ιταλίας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ πολλά σχολεία της Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο πήγε το μαλλί για ν' αγοραστουν οι ψωμολύσσες βολευτές; 50 εκατομμύρια για έναν ή πολλούς;
Χθες, με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός στην Ελβετια, στην υγεία του Αλεκσούλη Τσίπρα μας, μπόρεσαν να αγκαλιαστούν ο Ζόραν Ζάεφ, ο πρωθυπουργός της Μακεδονίας με τον φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος, τον υπερασπιστή κάθε κακίας και ατυχίας της γήινης σφαίρας και των μειονοτήτων.
«...αντάλλαξαν ιδέες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Μακεδονίας και του Ιδρύματος Open Society Foundation»...
«Η ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολογήθηκαν ως βασικά βήματα που παρέχουν σταθερότητα και ασφάλεια για τη χώρα και την περιοχή, ανοίγοντας την πόρτα για νέες ξένες επενδύσεις, για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών»
Και στο γερμανικό κΥνοβούλιο συζητούν ακόμη...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φασιστική και εγκληματική πράξη η επίθεση εναντίον της πατρίδας;
Φασιστική και εγκληματική πράξη η επίθεση εναντίον της πρώτης κατοικίας;
Φασιστική και εγκληματική πράξη η επίθεση εναντίον των ανέργων, μισθωτών, συνταξιούχων;
Φασιστική και εγκληματική πράξη η επίθεση εναντίον των πολιτών με ανελέητα χαράτσια, φόρους, κατασχέσεις;
Φασιστική και εγκληματική πράξη η επίθεση εναντίον των πολιτών που τους έχουν διακόψει το ηλεκτρικό και το νερό;
Φασιστική και εγκληματική πράξη η επίθεση εναντίον των οικογενειών που δεν έχουν δυνατότητα να αγοράσουν ψωμί και γάλα στα παιδιά τους;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιλάτε οι καλλιτεχνες και οι πανεπιστημιακοι που εισατε υπερ της συμφωνιας των πρεπσων γιατί έχουμε αγωνία για την ανάπτυξη του μπολιτιζζμού!
Βρε σεις η καλλιτέχνις Ρηνιώ Δραγασάκη, που είχε πάρει επιχορήγηση για ταινία την έκανε τελικά την ταινία?
Μιλάτε γιατί έχουμε αγωνία για την ανάπτυξη του μπολιτιζζμού




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπροστά στη Ρηνιώ... τύφλα να 'χει ο Μίκης, ο Γλέζος, ο Κασιμάτης...
Οικογενειακές υποθέσεις κι άλλα παραμύθια... (Νέα "Πρωτοβουλία στήριξης"... όλα τα σόγια των βουλευτάδων!)
Όσοι κάνουν Business με το ΣΥΡΙΖΑ... όλοι κρατικοδίαιτοι και με "ευρωπαϊκά προγράμματα" που πληρώνει ο εξαθλιωμένος Έλληνας πολίτης... και εμφανιζόμενοι ως η σύγχρονη διανόηση της Μερκελικής αποικίας στηρίζουν τα αναφαίρετα δικαιώματα της "Μακεδονίας" των Σκοπίων.
Πρώτη μούρη η...
Ρηνιώ Δραγασάκη, κόρη του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, της οποίας τα βιντεάκια επιχορηγούν το Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου κι η κρατική τηλεόραση... Δηλαδή επιχορηγούν αποκλειστικά οι Έλληνες φορολογούμενοι με χαράτσια!
Βέβαια... μπροστά στη Ρηνιώ και το καλλιτεχνικό της έργο, την κοράκλα του σιτιζόμενου από την Τράπεζα Αττικής -επί ΠΑΣΟΚ του εκσυγχρονισμού-, αλλά και του μιζώματος siemens στο '89 (ο Κοροβέσης στο Συνέδριο τους και με την ιδιότητα του βουλευτή τα κατήγγειλε)... κάτι σκουπίδια σαν τον Μίκη, τη Μελίνα Μερκούρη, ή τους Ελύτη, Παλαμά κ.α. τι να προσθέσουν;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το μονο ονομα με τον ορο Μακεδονια που είναι αποδεκτο για τα Σκοπια είναι : Ψευδομακεδονια!»
Οδυσσεας Ελυτης (1911-1996)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους...
Η αναγνώριση της υπεράσπισης της πατρίδας,
σημαίνει την αναγνώριση ενός πολέμου δίκαιου ή άδικου.
Εμείς υπερασπιζόμαστε την πατρίδα από 25 Οκτώβρη 1917.
Είναι ακριβώς για να ενισχύσουμε το δεσμό
του προλεταριάτου με το διεθνές προλεταριάτο...»
Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ "Λένιν"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντελώς μαλάκες ή παντελόνιασαν εκατομμύρια; Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για "Συμφωνία Πρεσπών" και στα Δωδεκάνησα
Στην ομιλία του στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός ειπε.
«Είμαι περήφανος με αυτή τη Συμφωνία, γιατί τώρα μπορώ να απευθύνομαι στους Έλληνες, τους συμπατριώτες μου τους Μακεδόνες και να τους πω, σας ζηλεύουμε εμείς οι Δωδεκανήσιοι», επισήμανε και διερωτήθηκε: «Σας ζηλεύουμε αγαπητοί συμπατριώτες, έχετε εσείς προβλήματα ασφαλείας;» για να προσθέσει πως «σε μας πετάνε αεροπλάνα και γίνονται αερομαχίες! Έχετε πρόβλημα με τα σύνορα σας; Διεκδικούν τα νησιά σας μας και όλο και περισσότερο».
«Οι ψαράδες μας δεν μπορούν να πάνε να ψαρέψουν στα Ίμια λόγω της παρουσίας τουρκικών πολεμικών», είπε ακόμη ο κ. Καματερός και πρόσθεσε: «Πολύ θα θέλαμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες να είχαμε τη δυνατότητα, όπως εσείς να έχουμε μία τέτοια γείτονα χώρα. Να έχουμε μία τέτοια Κυβέρνηση της γείτονας χώρας που να μπορούμε να κάνουμε μία τέτοια Συμφωνία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρα, προσκυνημένες τσούλες του Σόρος... η Μακεδονία είναι μία κι είναι ΕΛΛΑΔΑ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O αμερικανός δικηγόρος Μάθιου Νίμιτς, επισήμως υπάλληλος του Σόρος, απειλεί την ελληνική βουλή...
Νίμιτς: "Βαθιές και επικίνδυνες συνέπειες αν απορριφθεί η Συμφωνία Πρεσπών" απείλησε χωρίς να τηρήσει κανένα πρόσχημα ο αμερικανός δικηγόρος κι υπάλληλος του Σόρος, με συνέντευξή του στο ναζιστικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, που χρυσοπληρώνει με αίμα ο ελληνικός λαός... και κανένας δεν μιλάει!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κασιμάτης: Εάν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι μία ψευδής σύμβαση και θα μπορεί να αμφισβητηθεί
«Δεν πρέπει να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών και να μην ολοκληρωθεί. Εάν περάσει, θα είναι μία ψευδής σύμβαση και θα στηρίζεται σε γυάλινα ή σπασμένα πόδια στα οποία δεν θα μπορεί να σταθεί ποτέ, πάντοτε θα μπορεί να αμφισβητηθεί», δήλωσε... στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης.
Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Κασιμάτης, «εάν περάσει , οι βουλευτές παραβιάζουν τον όρκο τους. Ο ΠτΔ δεν πρέπει να την υπογράψει, να την αναπέμψει και να εκφράσει το λόγο για τον οποίο την αναπέμπει. Αν παρόλα αυτά γίνει όμως, σημαίνει ότι δεν έχει κύρος. Οποτεδήποτε μετά ο ελληνικός λαός και οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν το δικαίωμα και υποχρεούνται να θέσουν ξανά το θέμα ότι δεν είναι νόμιμη παρουσία. Επικαλούνται το ΝΑΤΟ, το οποίο θα μπορούσε να περάσει με το FYROM μέχρι να λυθεί το θέμα του ονόματος».
Παράλληλα, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου υποστήριξε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και αναπόσπαστη. Είναι αντίθετη και στο Σύνταγμα της Ελλάδας και στο Σύνταγμα των Σκοπίων και στο Διεθνές Δίκαιο, δεν έχει τη σωστή νομιμοποίηση».
Επίσης, ο κ. Κασιμάτης υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι αντίθετη για το Σύνταγμα της Ελλάδας γιατί η παραχώρηση του ονόματος αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος. Το όνομα ''Μακεδονία'' αποτελεί στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας. Είναι στοιχείο της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων και αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα. Δίνουμε γεωγραφικό όνομα μεν αλλά δεν έχει καμία σχέση γεωγραφική με το λαό του. Ο λαός αυτός ήρθε 900 χρόνια μετά από την ύπαρξη της Μακεδονίας ως ελληνικής περιοχής. Επομένως, δεν προβλέπεται η παραχώρησή του από το Σύνταγμα».
«Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν πολιτικοί ότι θεωρούν περιορισμό της κυριαρχίας, εφαρμόζεται η απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής αλλά θα πρέπει να εφαρμοστεί η αμοιβαιότητα. Πρέπει να είναι σπουδαίο το εθνικό συμφέρον και δεν προβλέπεται σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαιότητας ότι έχουμε σπουδαίο εθνικό συμφέρον. Δεν έχει βάση το Σύνταγμα αυτό να παραχωρεί χωρίς αμοιβαιότητα τέτοιας σημασίας δικαίωμα», πρόσθεσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν τον Δένδια... όχι απλώς γιατί είναι θαμώνες στην ίδια στοά, αλλά γιατί...
...έχουν το ίδιο αφεντικό και μπροστά στις ευρωεκλογές θα παίξουν για την απομόνωση του εθνικισμού, του ρατσισμού και την άνοδο της "ακροδεξιάς". Σε απλά ελληνικά... μαζί τ' αφεντικά τους υπηρετούν το κεφάλαιο και συνδιαχειρίζονται τις πολιτικές του 4ου Ράιχ.
Φυσικά και γιατί συμφωνούν για διπλή ονομασία και παραχώρηση πατρίδας.
(Ο Δενδιας ειπε ότι αυτοι που προσπαθησαν να εισβαλλουν στη Βουλη για το Μακεδονικο, είναι ναζιστες, και διελυσαν μια ολοκληρη συγκεντρωση, και χειροκροτηθηκε και από τους βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα "Πρωτοβουλία στήριξης" ηγέρπη και λοιπής συμμορίας, στηρίζουν την Βορεια Μακεδονια του Σορος,  με τίτλο άνθρωποι του πνεύματος... δηλαδή σόγια ολόκληρα, κολλητοί, κουμπάροι, παιδιά κι εγγόνια...
Πόση μπόχα να αντέξουμε...
Ειδική αφιέρωση στην... κοράκλα Δραγασάκη στον γλωσσολόγο τσέπης με τσέπες Βρυξελλών και λοιπούς οικόσιτους αρουραίους
Άμα δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει...
*  372 αυτοαποκαλούμενοι «Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ!" Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου...
22/1/2019 - 11:20μ.μ.
Νέα φάση τρομοκράτησης βιώνουν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που παραμένουν στις πατρογονικές εστίες τους με την είσοδο του 2019.
Στο έργο αυτό συντελούν τόσο το ίδιο το αλβανικό κράτος όσο και διάφοροι άγνωστοι κακοποιοί.
Από τις 16 έως τις 21 Ιανουαρίου η αλβανική αστυνομία κάλεσε και ανέκρινε στα κεντρικά γραφεία της Ασφάλειας στο Φίερι τουλάχιστον πέντε κατοίκους του χωριού Βουλιαράτες, προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 8 Νοεμβρίου 2018.
Παράλληλα καλεί «για ερωτήσεις» και άλλους κατοίκους του Δήμου Δρόπολης, στο πλαίσιο των ερευνών για τις «αντιαλβανικές ενέργειες» που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας, συντηρώντας επί τρεις μήνες το κλίμα εκφοβισμού στον ελληνικό πληθυσμό.
Σε όσους ανακρίνονται οι αλβανοί αστυνομικοί τους δείχνουν φωτογραφίες όχι μόνο από την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα αλλά και από εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους Βουλιαράτες για εθνικές επετείους, κάνοντας ερωτήσεις για διάφορα πρόσωπα και κινήσεις.
Οι αλβανικές αρχές έχουν κάνει σαφές στους ανακριθέντες ότι γνωρίζουν πάρα πολλά για ενέργειες πολλών προσώπων καθώς και ότι οι κλήσεις στο Φίερι μόλις άρχισαν!
Παράλληλα, σε έξαρση βρίσκονται από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου οι διαρρήξεις και οι εισβολές σε σπίτια Ελλήνων στα χωριά της Βορείου Ηπείρου από αγνώστους.
Η αρχή έγινε στο χωριό Άγιος Νικόλαος του Δήμου Δρόπολης, όπου σημειώθηκαν διαρρήξεις σε τέσσερα σπίτια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που επικαλούνται μαρτυρίες περιοίκων, οι διαρρήκτες άδειασαν τα σπίτια στα οποία εισέβαλαν και κατέστρεψαν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν μαζί τους.
Στο χωριό Λουψάτι του Δήμου Φοινικαίων παραβιάστηκαν πέντε σπίτια, στα οποία οι εισβολείς κατέστρεψαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και έφυγαν χωρίς να κλέψουν κανένα αντικείμενο.
Οι κάτοικοι θεωρούν πως ήταν μια καθαρά τρομοκρατική κίνηση με σκοπό να εκφοβηθούν και να εγκαταλείψουν το χωριό τους.
Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου το βράδυ, άγνωστοι προσπάθησαν να εισβάλλουν σε σπίτια στο χωριό Φανάρι του Δήμου Φοινικαίων. Έγιναν όμως έγκαιρα αντιληπτοί από κάτοικο του χωριού, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια συγχωριανούς του και την αστυνομία. Μέχρι να έρθει η αστυνομία κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισμό και οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή.
Οι Έλληνες που ζουν μόνιμα στην Βόρειο Ήπειρο αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι, αφού όπως καταγγέλλουν, η αλβανική αστυνομία έχει να επιδείξει μηδενικό έργο, καμία σύλληψη και καμία σοβαρή έρευνα πάνω σε αυτά τα περιστατικά.
Τα τελευταία γεγονότα έρχονται να αποδείξουν ότι η αλβανική πλευρά συνεχίζει την υπόγεια εθνοκάθαρση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνταγμα μακεδονομαχοι. 24-1-19
Φωναζαν "μπατσοι κουμμουνια θα γινετε σαπουνια"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οτι πιο παρακμιακό και αρρωστημμένο έχει ξεράσει η ελληνική κοινωνία σε περιόδους απόλυτης εθνικής κατρακύλας είναι SIRIZA...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοκρατία επιπέδου Σκοπίων (η δική μας)…
Του Στάθη Σταυρόπουλου

Τι έγινε και αίφνης ο κ. Μητσοτάκης ανέκρουσε πρύμναν για την κατάθεση της πρότασης μομφής; Τον έπιασε ο κ. Πάιατ και του είπε «δεν είναι τώρα ώρα για τέτοια, Κούλη!»;
Δεν αποκλείεται! – άλλωστε ο κ. Νίμιτς δεν είναι που δήλωσε απευθυνόμενος στο προτεκτοράτο… συγγνώμην στην Μπανανία, ότι «αν απορριφθεί η Συμφωνία οι συνέπειες θα είναι βαθιές» (και θα αλλάξει πάλι κόμμα ο κ. Παπαχριστόπουλος);
Πάντως, όπως λέμε και στον Βορειοανατολικό Πύργο Ηλείας, «αν δεν ταιριάζαμε, δεν θα συμπεθεριάζαμε». Είδε ο Τσίπρας τον ορυμαγδό αθλιότητας και σαπίλας στο «βασίλειο της Μακεδονίας», τις συναλλαγές, την εξαγορά βουλευτών, το κουρέλιασμα και του δικού τους Συντάγματος, το ανθυποβαλκανικό αλισβερίσι των κομπασήδων, τον χορό των πρακτόρων και σου λέει καλύτεροι είναι αυτοί; θα κάνω κι εγώ τα ίδια.
Κι έκανε τη Βουλή (την Ελληνική) σαν τα μούτρα του Τζουτζέ. Καταδολίευσε, εκμαύλισε, έταξε κι έκανε τη δημοκρατία, Πάιατ! Ζούμε μεγάλες στιγμές: ο Τραμπ κάνει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα εκ του μακρόθεν και ο Τσίπρας έχει κάνει τα απομεινάρια του Ελληνικού Συντάγματος ρετάλια για ρεμάλια χάριν των Αμερικανών.
Φέρνει στο Κοινοβούλιο ένα αόρατο κείμενο για να το υπερψηφίσουν εθελοντές αόμματοι. Μπουκάρουν στα σκαλιά της Βουλής πέντε παρακρατικοί, πέντε μπάτσοι εκ μπάτσων ντυμένοι μπάχαλοι, πέντε χρήσιμοι χρυσαυγίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει συνωμοσία κατά του πολιτεύματος, σχεδόν απόπειρα πραξικοπήματος, και συλλαμβάνει εφτά επίδοξους… κολονέλους και δύο Γερμανίδες!! Καραγκιοζιλίκι άνευ προηγουμένου. Λες και τα (άκρως επικίνδυνα) χημικά με τα οποία μας ψέκασαν, πρώτα απ’ όλα μας κάνουν ηλίθιους.
Και πανηγυρίζουν οι Αριστεροί (τύπου «Εφ.ΣΥΝ.»): «Ο Νίμιτς αδειάζει τη Ν.Δ.»! Ε, να τον πάμε να καταθέσει γαρύφαλλα στο θυσιαστήριο της Καισαριανής! Νίμιτς, ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο! Τρικυμία εν κρανίω από τις πολλές κωλοτούμπες.
Για να τελειώνουμε: ο Τσίπρας αντί να συνεννοηθεί με τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα ώστε να επιτευχθεί μια Συμφωνία πάνω στην Εθνική Γραμμή (Σύνθετη ονομασία, erga omnes), πρώτον προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το Σκοπιανό για να διχάσει τη Ν.Δ. και δεύτερον έγινε έτσι ακόμα πιο αδύναμος απέναντι στους Αμερικανούς, χωρίς να μπορεί να επικαλεσθεί κάποιου είδους εθνική ομοφωνία. Το τρίτο όμως είναι χειρότερο, διότι το δεύτερο ούτε καν το ήθελε ο Τσίπρας. Δεν ήθελε να διαπραγματευθεί με τους Αμερικανούς, μαθημένος πλέον να εκτελεί τις εντολές τους. Για να τον κρατούν «ζωντανό».
Τρία στα τρία με αποτέλεσμα τώρα να έχουμε να κάνουμε με Μακεδονικό έθνος που ομιλεί τη Μακεδονική γλώσσα. Χωρίς να κάνει ο Τσίπρας το Κοινοβούλιο καρκατσουλιό (όπως έκανε και ο Ζάεφ το Κοινοβούλιο των… Μακεδόνων) μια τέτοια Συμφωνία θα ήταν αδύνατον να περάσει απ’ τη Βουλή. Όπως δεν περνάει απ’ τον λαό.
Οι Έλληνες θα μείνουν με την εκκρεμότητα (ψυχικώς τουλάχιστον) και οι Αμερικανοί με ένα νέο έθνος, το Μακεδονικό, κι ένα νέο κράτος, τη Βόρεια Μακεδονία, στα χέρια τους για να παίζουν τα παιγνίδια τους. Συνήθως αιματηρά.
Εκτός απ’ την κατάπτωση του Κοινοβουλίου και τον διασυρμό της Συνταγματικής (αν υπήρχε) τάξης το μέγεθος του εκφυλισμού στον οποίον μεθοδικώς μας βυθίζει ο Τσίπρας είναι – εξ όνυχος τον λέοντα – η υποστήριξη που βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ σε «153 διανοούμενους που υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών». Εν πρώτοις τους περίμενα 300 (όσοι και οι 300 του Λεωνίδα) συν 700 οι Θεσπιείς, τουλάχιστον χίλιους. Ας μείνουμε όμως στους 153! Εξ αυτών γνωρίζω (άλλους προσωπικώς κι άλλους όχι) καμιά δεκαπενταριά. Μάλιστα πέντε - έξι είναι πρόσωπα εκλεκτά. Οι υπόλοιποι που δηλώνουν «άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών» ου μην αλλά και «διανοούμενοι», είναι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, κομματικοί δημοσιογράφοι και διάφοροι άλλοι εκπρόσωποι διαφόρων επαγγελμάτων. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε αμφέβαλλα ότι οι δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι διανοούμενοι, αλλά πάντα ήλπιζα ότι θα είχαν τη σεμνότητα να μην το διατυμπανίζουν.
Όπως και να ’χει η ψαριά των 153 είναι φτωχή, αλλά ο Τσίπρας πανηγυρίζει (!) λες και είναι «1.013», εκ των οποίων 500 υποψήφιοι για Νόμπελ, Όσκαρ και Πολάκη (βραβείο είναι κι αυτός) – τουλάχιστον για τον νικητή της διαμάχης Κοτζιά - Καμμένου.
(Όμως το δηλητήριο του εθνομηδενισμού έχει ποτίσει και πολλούς που έχουν επίπεδο παραπάνω από τρολ! Ήδη εμφανίσθηκαν στον Τύπο οι καλοθελητές που προσπαθούν να απομειώσουν τον κ. Τσιτσιπά,επειδή αυτό το αστέρι παραθέτει αρχαία γνωμικά ή είναι υπερήφανος για την πατρίδα του και τα χρώματά μας). Κλαζομένιοι που ασχημονούν και τίποτα περισσότερο.
Συνελόντι ειπείν: Στο Βόρεια Μακεδονία δεν υπάρχει πλέον γεωγραφικός προσδιορισμός και μόνον,αλλά εθνικός, με εθνικό αντίκρισμα που αντιστοιχεί στο Μακεδονικό έθνος και Μακεδονικό λαό. Αυτό ακριβώς που ήθελαν οι Αμερικανοί και ο Τσίπρας τους εξασφάλισε.
Στο εξής, πρέπει να ζήσουμε με τον Μακεδονικό εθνικισμό να παραμονεύει ώστε κάποια στιγμή κρίσηςνα χρησιμοποιηθεί από τους Αμερικανούς ή τους Γερμανούς επωφελώς για τον ίδιο.
Συγχαρητήρια και με τις υγείες μας.