Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Παρασκευη 25 Ιανουαριου 2019


Κάποιοι στο FB κι έξω από αυτό, φίλοι και γνωστοί, με αποκαλούσαν γραφικό, εθνικιστή μέχρι και φασισταριό για τις θέσεις μου στο θέμα που καταλήγει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Την Συμφωνία των Πρεσπών. Θα παρακαλούσα από εδώ και πέρα να λάβουν τις ευθύνες των λεγόμενών τους. Όταν δηλαδή καταλάβουν πόσο λάθος ήταν, να ζητήσουν δημόσια συγνώμη και να δώσουν τον ίδιο στόμφο σε άλλα ζητήματα. Μακριά όμως από την πολιτική. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει τι υποστηρίζουν, ούτε ποιος είναι ο φασισμός κι έτσι κινδυνεύουν να τον υπηρετήσουν ...αν δεν το κάνουν ήδη. Για άλλη μια φορά αποδεικνύει αυτή η κυβέρνηση, πως η λέξη διαπραγμάτευση είναι απλά μια λέξη ενώ ο Αλέξης ξεδιπλώνει το μεγαλύτερο ταλέντο υποκριτικής που έχω δει ποτέ. Σε παλιό και νέο "κινηματογράφο".
Το πατρικό του πατέρα μου βρίσκεται στο νομό Δράμας. Ο πιο βόρειος νομός της Μακεδονίας. Από εδώ και πέρα όποιος με ρωτάει για την καταγωγή μου, θα λέω από Βόρεια Μακεδονία γιατί μπορεί οι ξεπουλημένοι συριζαίοι να έδωσαν, εγώ που ανήκω στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, στα φασισταριά που κάνουν κουμάντο στα Σκόπια δε δίνω τίποτα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαύρη Παρασκευή για τον Ελληνισμό.
Προδοσία.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το θέμα αυτό είναι, η ότι με το 80% του ελληνικού λαού απέναντι, ο Τζιφρας  υπογράφει την συμφωνία των Πρεσπών



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πήγε κόσμος σημερα Παρασκευη στο συλλαλητήριο επειδή βρέχει.
Το συμπέρασμα είναι ότι η Μακεδονία είναι ελληνική αλλά όχι αδιάβροχη ε;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ξανά - μανά αναφορές στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος για τη δικαιολόγηση σημερινών αθλιοτήτων. Από ανθρώπους που χλευάζουν κάθε αναφορά στον λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό πατριωτισμό, αλλά δεν χάνουν ευκαιρία να αναφερθούν στον Άρη Βελουχιώτη, τον Νίκο Μπελογιάννη, τον Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να στηρίξουν τη νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών.
Και επιδίδονται σε χυδαίες προσβολές σε βάρος της ιστορικής μνήμης του Βελουχιώτη, με την απόκρυψη του ότι τέθηκε επικεφαλής ενόςεθνικοαπελευθερωτικού στρατού, ενώ μετά τη ρήξη του με το κόμμα ίδρυσε το Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας. Καλώντας σε ασυμβίβαστο αγώνα κατά της βρετανικής κατοχής.
Και προσβάλλουν τη μνήμη του Μπελογιάννη, που εκτελέστηκε για την αντινατοϊκή του δραστηριότητα, έχοντας πει στο στρατοδικείο, "έτσι την αγαπάμε εμείς την Ελλάδα. Με την καρδιά μας και με το αίμα μας".
Και σπιλώνουν τον δολοφονημένο Λαμπράκη, τον πρωταθλητή της ειρήνης και του αγώνα κατά της αμερικανονατοϊκής πολεμοκαπηλίας.
Δεν στήριζαν νατοϊκές συμφωνίες οι Άρης, Μπελογιάννης και Λαμπράκης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟΣ
Πλήρης εξευτελισμός του πολιτικού λόγου και απροκάλυπτη υιοθέτηση της εφιαλτικής οργουελιανής "νέας ομιλίας", από τη συριζαία Σία Αναγνωστοπούλου, με τον χαρακτηρισμό της Συμφωνίας των Πρεσπών ως... αντιιμπεριαλιστικής.
Κι ας την επέβαλαν και τη στηρίζουν ιμπεριαλιστικά κέντρα και μηχανισμοί, όπως οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ κ.λπ.
Διπλή η ζημιά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι:
Δεν προάγουν μόνο την ανυποληψία της πολιτικής. Η νομιμοποίηση του συνειδητού ψεύδους ως στάσης ζωής αφήνει ισχυρά αποτυπώματα στην κοινωνική συνείδηση. Και συντελεί καθοριστικά στον εκβαρβαρισμό της κοινωνίας μας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επικυρώθηκε η συμφωνία των Πρεσπών
 Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019, 14:58
Υπερψηφίστηκε η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από 153 βουλευτές σε σύνολο 300. «Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές.
Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (145), «Ναι» δήλωσαν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης, η Κατερίνα Παπακώστα καθώς και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Κατά της Συμφωνίας ψήφισαν 146 βουλευτές (ΝΔ, ΧΑ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και ανεξάρτητοι) ενώ καταγράφηκε ένα «παρών», αυτό του ανεξάρτητου βουλευτή, Γρηγόρη Ψαριανού.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λαρίσης, πρώην ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, ψήφισε «Όχι». Επίσης «Όχι» ψήφισε ο Κώστας Ζουράρις, βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο οποίος στην προηγούμενη ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είχε ψηφίσει «Ναι».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πασχάλης Τερζής βγαίνει μπροστά για τη σημερινή ψηφοφορία
 Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019, 17:26
Αντέδρασε αμέσως ο Πασχάλης Τερζής, αν και με τη θέλησή του έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για κατάθεση ψυχής.
«Πλέον η Μακεδονία θα ζει μόνο μες στις καρδιές μας..Χρέος όλων μας να μεταδίδουμε την ιστορική αλήθεια στα παιδιά μας..!!
• Τα Σκόπια δεν θα γίνουν ποτέ δεκτά στην ελληνική λαϊκή συνείδηση με το όνομα «Μακεδονία», διότι η Μακεδονία μας υπάρχει στις καρδιές των Ελλήνων ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας μας εδώ και 2.800 χρόνια.
• Τα Σκόπια δεν μπορούν ποτέ να κρατήσουν το όνομα «Μακεδονία», διότι αυτό ανήκει στους Έλληνες, που το κράτησαν τιμημένο με θυσίες, με αγώνες, με γλώσσα, με θρησκεία, με πολιτισμό.
• Τα Σκόπια δεν μπορούν να μονοπωλήσουν το όνομα «Μακεδονία», διότι ποτέ δεν υπήρξαν κράτος με εθνική οντότητα.
• Τα Σκόπια δεν μπορούν ποτέ να κρατήσουν το όνομα «Μακεδονία», διότι ούτε πολέμησαν ποτέ αυτοτελώς για τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
• Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε παλαιά ούτε νεώτερη ιστορία, εκτός από εκείνη που εδημιούργησε και εκφράζει το ηρωικό κράτος της Σερβίας. Πώς θα ονομασθούν «Μακεδονία»;
• Τα Σκόπια δεν μπορούν να λέγονται «Μακεδονία», διότι οι πρόγονοί μας Μακεδόνες ήσαν ελληνικό δωρικό φύλο, με πρώτους άρχοντες ηγεμόνες από το Άργος της Πελοποννήσου και άρχοντα τον Αργείο Ηρακλείδη Περδίκα.
• Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε ίχνος κληρονομικότητος από τους Ελληνες Μακεδόνες, διότι οι Μακεδόνες ανευρίσκονται στη Μακεδονία από τον Η΄π.Χ. αιώνα, ενώ οι Σκοπιανοί, ως Σλαύοι, εμφανίζονται στη Βαλκανική τον Ζ΄ αιώνα μ.Χ.
• Τα Σκόπια δεν μπορούν να έχουν το όνομα Μακεδονία, διότι δεν ήσαν Χριστιανοί, αφού εξεχριστιανίσθησαν υπό των αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου τον Θ΄ αιώνα, οι δε γηγενείς Μακεδόνες άρχισαν να γίνονται Χριστιανοί από τον Α΄ μ.Χ. αιώνα.
• Τα Σκόπια δεν μπορούν να μονοπωλούν το όνομα «Μακεδονία», αφού η εθνολογική πληθυσμιακή τους σύνθεση βοά για τις πολλές προελεύσεις του λαού των, με κυριότερη σε αναλογία, που δεν είναι βεβαίως υποτιμητική, τη σλαβική τους καταγωγή» έγραψε ο Πασχάλης Τερζής.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ
 Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019, 20:11
Στόχος βανδάλων έγινε σήμερα το μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Άγνωστοι ξήλωσαν και κατέστρεψαν τις αναμνηστικές πλάκες του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που βρίσκεται εντός του χώρου της πανεπιστημιούπολης, κοντά στην κεντρική βιβλιοθήκη.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που το μνημείο γίνεται στόχος βανδαλισμού. Είχε προηγηθεί επίθεση τον Ιούλιο του 2018, όταν άγνωστοι πέταξαν μπλε μπογιές κι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στις μαρμάρινες πλάκες του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που καταστράφηκε το 1942.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΠΛΑΤΙΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ