Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Σαββατο 26 Ιανουαριου 2019


Πρόσκληση σε διάλογο από Μαδούρο, αρνείται ο Γουαϊδό
25.01.2019, - 21:23
Οριακές παραμένουν οι ισορροπίες στη Βενεζουέλα με τους Νικολάς Μαδούρο και Χουάν Γουαϊδό να ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους και τις χώρες που τους στηρίζουν να προετοιμάζονται για διπλωματική σύγκρουση, ενδεχομένως, σε επίπεδο ΟΗΕ.
Σήμερα ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης σε συνάντηση με στόχο τον διάλογο για την επίλυση του αδιεξόδου.
Ο Χουάν Γουαϊδό, πάντως, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας πριν από δύο ημέρες, απέρριψε την πρόταση του Ν. Μαδούρο και κάλεσε του πολίτες να συμμετάσχουν σε νέα μεγάλη κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα.
«Δεσμεύομαι υπέρ ενός εθνικού διαλόγου. Σήμερα, αύριο, πάντα (…), θα είμαι έτοιμος να πάω όπου θα πρέπει να πάω. Προσωπικά, εάν πρέπει να πάω να δω αυτό το αγόρι (…) θα πάω εκεί» είπε ο Νικολάς Μαδούρο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.
Κεντρική θέση στη διαμεσολάβηση θέλει να παίξει ο πρόεδρος του Μεξικό, Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος προσφθέρθηκε να υποδεχθεί στη χώρα του τους Νικολάς Μαδούρο και Χουάν Γουαϊδό για να πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις.
Το Μεξικό δεν έχει πάρει θέση υπέρ της επιχείρησης ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο, κρατώντας αποστάσεις.
Οι «μεγάλοι» θα συγκρουστούν στον ΟΗΕ;
Σε διεθνές επίπεδο, κι ενώ αρκετές χώρες έχουν πάρει επισήμως θέση υπέρ ή κατά της προσπάθειας ανατροπής του Μαδούρο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μάικ Πομπέο, δήλωσε πως σχεδιάζει να προτρέψει κι άλλες χώρες να αναγνωρίσουν τον Γουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, όμως, προς το παρόν δεν έχει οριστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωνε το ταξίδι του Πομπέο στη Νέα Υόρκη αναφέροντας «ο υπουργός Πομπέο θα προτρέψει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη διεθνή κοινότητα να διατηρήσουν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια αναγνωρίζοντας τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας».
Στον αντίποδα η Ρωσία, που διατηρεί το δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της χαρακτηρίζοντας «ανεπίτρεπτη» την πολιτική των ΗΠΑ.
«Γνωρίζουμε τη θέση των ΗΠΑ, γνωρίζουμε τη θέση εκείνων που ακολουθούν την αμερικανική πολιτική. Το ότι αυτή η πολιτική σε σχέση με τη Βενεζουέλα, όσο και σε σχέση με μια σειρά άλλες χώρες είναι καταστροφική, δεν χρειάζεται ούτε και να το αποδείξει κάποιος.
Οι απευθείας εκκλήσεις για πραξικόπημα είναι ορατές σε όλους» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Θεωρούμε μια τέτοια συμπεριφορά ανεπίτρεπτη, που υπονομεύει τις αρχές του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, τους κανόνες της διακρατικής επικοινωνίας και εμείς από αυτές τις θέσεις θα μιλήσουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εάν ληφθεί απόφαση για την σύγκλιση του με θέμα την κατάσταση στη Βενεζουέλα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντοπούλου για Συμφωνία Πρεσπών: Όργιο συναλλαγής – Πού είναι η δικαιοσύνη;
24/01/2019, - 11:31
«Δυστυχώς η Δικαιοσύνη ελέγχεται από την κυβέρνηση», ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου, καθώς όπως υποστήριξε αναφερόμενη στις καταγγελίες Κοτζιά – Καμμένου για χρηματισμό, «αν είχαμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει κινητοποιηθεί» - «Θέλουν να περάσουν τη συμφωνία γιατί τους πιέζουν ΗΠΑ – Γερμανία και ΕΕ», υποστήριξε
«Προϊόν συναλλαγής» χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών, η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «θέλουν να περάσουν τη συμφωνία γιατί τους πιέζουν ΗΠΑ - Γερμανία και ΕΕ».
«Αυτό που έγινε, ήταν μπροστά στα μάτια του Ελληνικού λαού μια συναλλαγή. Το ίδιο έγινε και στα Σκόπια. Έχουμε μια οργιώδη διαδικασία», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα σε ντιμπέιτ.
«Καλώ ξανά τον κύριο Τσίπρα να έχουμε ένα ντιμπέιτ για τη Συμφωνία των Πρεσπών για τα μνημόνια, για το Μάτι, για ότι θέλει», ανέφερε.
Όπως είπε «αυτή η συμφωνία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών της ΕΕ και όχι τα δικά μας».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «πολιτικό γυρολόγο» τον Σπύρο Δαννέλη, τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
«Δυστυχώς η δικαιοσύνη ελέγχεται από την κυβέρνηση», ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου, καθώς όπως υποστήριξε αναφερόμενη στις καταγγελίες Κοτζιά – Καμμένου για χρηματισμό, «αν είχαμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει κινητοποιηθεί».
Τέλος η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», επαναδιατύπωσε το αίτημά της για δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΝΑΤΟϊκή Μακεδονία»
Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα ισχυριστεί ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να απειλήσει την Ελλάδα. Το γειτονικό κράτος έχει μια οικονομία που μετά βίας ανέρχεται στο 1/20 ακόμα και αυτού του καθημαγμένου ελληνικού ΑΕΠ. Είναι ένα κράτος που «διαθέτει» έναν στρατό 10 φορές μικρότερο σε επίπεδο οπλιτών από τον ελληνικό στρατό. Ενα κράτος που απέναντι στη σύγχρονη ελληνική αεροπορία, τα αεροπλάνα που μπορεί να αντιτάξει είναι… μηδέν. 
    Είναι προφανές, λοιπόν, πως αν υφίσταται κίνδυνος, αυτός προέρχεται από το γεγονός ότι τους εθνικιστές τής από εκεί πλευράς και τις αλυτρωτικές κατασκευές τους «κάποιοι» άλλοι θα μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν. Γιατί; Μα για τα δικά τους συμφέροντα.
    Ποιοι είναι αυτοί; Πρώτον, αυτοί που έχουν τη δύναμη να το πράξουν. Δεύτερον, όσοι το έχουν ξανακάνει στα Βαλκάνια. Τους γνωρίζουμε; Μα φυσικά: Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που τα ΝΑΤΟϊκά και ευρωενωσιακά τους βομβαρδιστικά άλλαζαν τα σύνορα στη Βαλκανική, σπέρνοντας απεμπλουτισμένο ουράνιο με αφορμή το Κόσοβο.
   Μόνο που αυτοί οι «κάποιοι» δεν είναι άλλοι από τους «συμμάχους» μας! Είναι οι «εταίροι»μας! Είναι εκείνοι, δηλαδή, με τους οποίους πορεύονται και οι «μακεδονομάχοι» των συλλαλητηρίων και οι «ρεαλιστές» των ΝΑΤΟφρονων συμφωνιών με τα Σκόπια.
    Το πρόδηλο, συνεπώς, πρόβλημα με τη συμφωνία των Πρεσπών που προωθείται για να ικανοποιηθεί και τυπικά η μετατροπή της γειτονικής χώρας σε μια «ΝΑΤΟϊκή Μακεδονία», είναι ότι εμφανίζονται σαν «εγγυητές» των συνόρων εκείνοι (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε.) που στην πραγματικότητα «παίζουν» με τα σύνορα.
    Και το εξίσου πρόδηλο είναι ότι οι εγχώριοι «ονοματολόγοι», τόσο οι αμύντορες όσο και οι επικριτές των Πρεσπών, αυτή ακριβώς την αλήθεια την κάνουν «γαργάρα».
 20/1/2019



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιανουάριος 25 2019
Η επιχείρηση «εξωραϊσμού» ΗΠΑ – ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εξέλιξη!
Η «πλύση εγκεφάλου» του ελληνικού λαού υπέρ των δολοφονικών ιμπεριαλιστικών οργανισμών έχει ήδη αρχίσει

Έκατσα κι είδα ένα δελτίο ειδήσεων (έτυχε να είναι του ALPHA αλλά φαντάζομαι ότι – λίγο πολύ – το ίδιο θα συμβαίνει και στα δελτία ειδήσεων άλλων καναλιών).
Δεν θα αναφέρω καθόλου τι ειπώθηκε για την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή και θα εστιάσω σε αυτό που με έκανε να βγω κυριολεκτικά από τα ρούχα μου.
Ρεπορτάζ επτά ολόκληρων λεπτών για τα «καλά» αμερικανικά ελικόπτερα που εδώ και κάποιες μέρες έχουν ξεκινήσει κοινές ασκήσεις με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μέσα σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στην στρατιωτική βάση έξω από το Λιτόχωρο…
Κι επί την ευκαιρία: Βρε «Μακεδονομάχοι» πείτε μου την αλήθεια:
«Το Λιτόχωρο κι ο νομός Πιερίας δεν ανήκει στην Μακεδονία;»
Δεν σας ενοχλεί που ξένα στρατεύματα ασκούνται και έχουν μετατρέψει σε πεδίο βολής την… Μακεδονία ΜΑΣ;
Γιατί τέτοια εκκωφαντική σιωπή; Ειλικρινά (δεν) σας καταλαβαίνω…
Ξεφύγαμε όμως…
Το λιβάνισμα στις ΗΠΑ συνεχίστηκε με εικόνες και βίντεο από τα εντυπωσιακά ελικόπτερα που ήρθαν στην ελλάδα δήθεν για να μας «προστατέψουν» από τους κακούς Τούρκους.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε κανένα σημείο δεν αναφέρθηκε ότι οι Τούρκοι συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ (ως σύμμαχοι) γιατί κάτι τέτοιο προφανώς και θα αναιρούσε τον στόχο του ρεπορτάζ!
Κατά το κλείσιμο ξέφυγε ένας καημός από τον δημοσιογράφο που έκανε το «επιτόπιο ρεπορτάζ» όταν ανέφερε πως τα αμερικανικά ελικόπτερα θα αποχωρήσουν από την χώρα μας τον Φλεβάρη…
«Τι κρίμα να μη μείνουν για πάντα…»,
είναι σαν να είπε! Πιο αμερικανόδουλος πεθαίνεις…
Μιλάμε για «υπηρεσίες» που αρχίζει να προσφέρει στα ΜΜΕ η Πρεσβεία (μία είναι η Πρεσβεία) που αρχίζουν να πιάνουν τόπο. Φυσικά με το αζημίωτο!
Μετά ακολούθησε μια εννιάλεπτη «γεωπολιτική ανάλυση» από τον μέγιστο Δήμο Βερύκιοπου μπήκε στο στούντιο με υφάκι χιλίων καρδιναλίων.
Ομολογώ πως είχα χάσει κάθε επαφή με τον συγκεκριμένο απίθανο τύπο… Ρεσιτάλ ηθοποιΐας, πραγματικά για όσκαρ…
Όσο τον άκουγα παρατηρούσα τον Σρόϊτερ που καθόταν ατάρραχος παραδίπλα κι απορούσα:
«Πως είναι δυνατόν – βλέποντας αυτά τα καραγκιοζιλίκια – να παραμένει τόσο σοβαρός;»
Αυτό φίλοι μου είναι και η απάντηση γιατί αυτοί οι δημοσιογράφοι «περιωπής» χρυσοπληρώνονται…
Είναι «επαγγελματίες» οι άνθρωποι κι αξίζουν κάθε ευρώ για την «παράσταση» που προσφέρουν κάθε βράδυ στο τηλεοπτικό κοινό τους
Μιλάμε για θέατρο με σκηνοθέτη, σεναριογράφο και τα αντίστοιχα σκηνικά. Κανονική παραγωγή!
Ο Βερύκιος συνέχιζε να «ενημερώνει» σχετικά με το «κακό» που βρήκε τον Ερντογάν, που από την μια τον έχει στριμώξει – και καλά – η Ρωσία κι από την άλλη η συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ο αγωγός φυσικού αερίου East Med, που υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα της ΕΕ και των ΗΠΑ…
Μέσα σε όλα αυτά κάπου αναφέρθηκε και το πραξικόπημα κατά του Μαδούρο στην Βενεζουέλα…
Ελάτε τώρα, μην γίνεστε αφελείς!
Φυσικά και δεν ειπώθηκε ποτέ αυτή η λέξη… Τρελοί είστε; Πιπέρι στο στόμα…
«Αναστάτωση, στα πρόθυρα του εμφυλίου βρίσκεται η χώρα» αποκάλεσαν την ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ κατά του Δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη της χώρας,
ο οποίος χαρακτηρίστηκε και από τους δύο «έγκριτους» ως δικτάτορας, που σκοτώνει τον λαό που εξεγείρεται, απαιτώντας «ελευθερίες».
Ακολούθησε ένα δίλεπτο βιογραφικό ρεπορτάζ για τον πραξικοπηματία Χουάν Γκαϊδό.
Έμοιζε κατά πολύ με εκείνα τα «αντικειμενικά ρεπορτάζ» που είχαν κάνει κατά καιρούς τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ πότε για τον Σαρκοζί, για τον Ολάντ και για τον Μακρόν, λίγο πριν όλοι τους αναλάβουν την Γαλλική Προεδρία.
Με δύο λόγια το δελτίο δεν απείχε καθόλου από μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρέσβη(ένας είναι ο Πρέσβης) στην Αθήνα ή ένα ανακοινωθέν από το Αμερικανικό Πεντάγωνο ή το State Department.
Αντώνης και Δήμος κυριολεκτικά «στολίστηκαν» Τραμπ… Και να φανταστείτε πως τα καρναβάλια δεν έχουν αρχίσει ακόμα…
Η επιχείρηση «πλύση εγκεφάλου» και εξωραϊσμού των δολοφονικών ιμπεριαλιστικών οργανισμών,των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στα μάτια του ελληνικού λαού βρίσκεται σε εξέλιξη…
Κι από ότι είμαι σε θέση να αντιληφθώ το σημερινό πρέπει να ήταν μόνο η αρχή…
Έπεται κι η συνέχεια… Γιατί είναι πολλά τα λεφτά… Άρη!
Υ/Γ. Από ένα τέτοιο «δελτίο ειδήσεων» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το κλασικό ρατσιστικό και ξενοφοβικό ρεπορτάζ.
Σαν επίλογος λοιπόν αναφέρθηκε εκτενώς η προσαγωγή σε δίκη μιας σπείρας τριών Γεωργιανών οι οποίοι φέρονται πως βασάνιζαν επί 3μιση ώρες μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κυψέλη, για να της αποσπάσουν το ιλλιγγιώδες ποσό των… 70€.
Μετά από συνέντευξη του θύματος και προς το τέλος του ρεπορτάζ αποκαλύφτηκε ότι το θύμα ΔΕΝ είχε αναγνωρίσει κανέναν από τους κατηγορούμενους!
Έτσι για να θυμηθούμε ποιοι και πως καλλιεργούν την ξενοφοβία και τα ρατσιστικά αντανακλαστικά στην κοινωνία…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, η γελοιότητα του απολίτικου λόγου που θυμίζει προπαγάνδα κοινοτάρχη του '50, δίνει και παίρνει.
Το Άγιο Όρος πούλησε δασική έκταση στην Eldorado και καθώς τάχθηκε και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι υποστηρικτές της το λένε και το ξαναλένε.
Κάνοντας πως δεν ξέρουν ότι η Eldorado παραμένει στη Χαλκιδική, συνεχίζοντας την καταστροφή της, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα.
Δεν είναι το δάσος που τους ενδιαφέρει. Εξυπναδούλες για να στηρίξουν το ΝΑΤΟ και την κυβέρνηση του κνώδαλου, λένε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών διακρίνονται σε ένθερμους οπαδούς του ευρωατλαντισμού και σε ανθρώπους που έχουν την αυταπάτη πως είναι ποτέ δυνατόν να γίνουν εγγυητές της ειρήνης οι φονιάδες των λαών.
Διάκριση υπάρχει και μεταξύ των αντιπάλων της Συμφωνίας. Κάποιοι είμαστε κατά των σχεδίων για τον πλήρη έλεγχο της Βαλκανικής από το ΝΑΤΟ, που αργά ή γρήγορα θα δυναμιτίσει και τις σχέσεις της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα.
Κάποιοι άλλοι, απλώς, μισούν τον γειτονικό λαό. Όπως μισούν κάθε γειτονικό λαό.
Αυτοί είναι το ίδιο αποκρουστικοί όσο και οι υμνητές του ΝΑΤΟ.

Σχολιο.- Κάποιοι απλά δεν θέλουν να πουλήσουν την ιστορία τους κ θέλουν οι πολιτικοί να υπάκουν στον λαό....
Βλέπουν κ ότι η συμφωνία αναγνωρίζοντας Μακεδόνες που θα γινουν μετα από λιγο από  Βορειομακεδονες...συντηρεί και εντείνει το πρόβλημα των εθνικισμών στην περιοχή.
Υγ. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει κανέναν μισός για τους γείτονες....και δυστυχώς δεν έχει άποψη για το Νατο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι έτσι βγήκαν "διεθνίστριες" οι ακροδεξιές Κουντουρά και Παπακώστα. Ακόμη και η Γεροβασίλη, που βάφει, σχεδόν καθημερινά, τα χέρια της στο αίμα, εμφανίζεται αίφνης ως αντιφασίστρια λόγω... "αντιεθνικισμού". Μέχρι κι ο Βίτσας, που έχοντας ξεπλύνει τη ναζιστική συμμορία, τώρα μετράει τους νεκρούς λαθρομεταναστες στα ευρωνατοϊκά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Τέτοια συμβαίνουν, όταν κάνεις πως μπερδεύεις τάχα τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ μ' αυτά των λαών.
Η αλήθεια είναι πως, ό,τι κι αν κάνουν, αποκλείεται να φτάσουν σε ευρωατλαντικό "διεθνισμό" τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. Που είχε την τόλμη να ταχθεί ακόμη και υπέρ μιας Ελληνοτουρκικής Ομοσπονδίας, για να μείνει συμπαγής η Ν.Α. πτέρυγα του ΝΑΤΟ και να κλείνει και το ρημάδι το Κυπριακό.
Σχολιο.- Από τη στιγμή που δεν παίρνουν υπόψη το λαο τη συντριπτική του πλειοψηφία, είναι χούντα!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΥΤΥΧΕΣΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ
Ιστορική μέρα η σημερινή για τους παλαμακιστές του αμερικανόδουλου κνώδαλου, αλλά και για άλλους ανθρώπους που υποστήριξαν τη νατοϊκή Συμφωνία.
Θυμίζω πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χαρακτήριζε "ευτυχέστερη μέρα της ζωής του" τη μέρα της υπογραφής της επίσης νατοϊκής Συμφωνίας του Λονδίνου για την Κύπρο. Το 1959, όταν αναγνώριζε το ΝΑΤΟ ως εγγυητή της ειρήνης στο νησί.
Στα 1963-64, όταν το νησί μπουρλότιασε, ο ίδιος παρακολουθούσε από το Παρίσι. Το 1974, όταν εισέβαλε ο Αττίλας με τα όπλα του ΝΑΤΟ, επέστρεψε ως "Εθνάρχης". Και ήταν τόση η οργή του λαού για τη συμμαχία των... εγγυητών της ειρήνης, ώστε υποχρεώθηκε σε αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΥΑΛΕΣ
Φαρμακευτικά μανιτάρια από το ΤΕΙ Θεσσαλίας -Με αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση
26|01|2019 - 11:23
Υπάρχουν φαρμακευτικά μανιτάρια με σημαντικές ωφέλιμες δράσεις για την υγεία; Κατά πόσο αυτά τα μανιτάρια είναι γνωστά στο ευρύτερο κοινό;
Τα τελευταία χρόνια στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας γίνεται πειραματική βιοτεχνολογική παραγωγή εδώδιμων φαρμακευτικών μανιταριών που διαθέτουν σημαντικές ωφέλιμες δράσεις για την υγεία (αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινική, υποχοληστεριναιμική, υπογλυκαιμική, ηπατοπροστατευτική, αντιμικροβιακή, πρεβιοτική δράση, κ.ά.) σε υγρό συνθετικό υπόστρωμα, μέσω ζύμωσης.
Τα μανιτάρια αυτά, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας δρ. Ιωάννης Γιαβάσης, Μικροβιολόγος-Βιοτεχνολόγος, είναι ακόμη ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ωστόσο αποτελούν εδώ και πολλούς αιώνες βασικό συστατικό της παραδοσιακής κουζίνας και της παραδοσιακής ιατρικής στην Κίνα, Ιαπωνία και την Άπω Ανατολή γενικότερα και θεωρούνται ελιξίρια υγείας και μακροζωίας.
 Τα τελευταία χρόνια πολλές κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν αυτές τις βιολογικές δράσεις και έχουν οδηγήσει στην παραγωγή σχετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και τροφοφαρμάκων διεθνώς.
Η καλλιέργειά τους στην Κίνα, γίνεται κυρίως σε σακιά από άχυρα ή πριονίδια, ή σε εμβολιασμένους με τον κατάλληλο μύκητα κορμούς δένδρων που τοποθετούνται σε θερμοκήπια με μερικώς ελεγχόμενες ή μη ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Η συμβατική αυτή μέθοδος απαιτεί αρκετούς μήνες μέχρι την πλήρη ανάπτυξη των μανιταριών και είναι ευάλωτη σε επιμολύνσεις, δηλαδή στην επικράτηση άγριων μυκήτων που καταστρέφουν τα μανιτάρια αυτά.
 Καλλιέργεια μέσα σε γυάλινες φιάλες
Η μέθοδος της καλλιέργειας των φαρμακευτικών μανιταριών σε υγρό θρεπτικό υπόστρωμα σε γυάλινες φιάλες και σε βιοαντιδραστήρες, είναι μια εναλλακτική μέθοδος που εφαρμόζεται στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και εξασφαλίζει την παραγωγή των φαρμακευτικών μανιταριών εντός μόλις 2-3 εβδομάδων, χωρίς επιμολύνσεις, υπό απολύτως ελεγχόμενες συνθήκες.
 Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ. Ιωάννης Γιαβάσης, η βιοτεχνολογική παραγωγή παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, ιδίως για τα ακριβά φαρμακευτικά μανιτάρια, που δεν καταναλώνονται απαραίτητα στην γνωστή καρποφόρα μορφή του μανιταριού, αλλά και ως σκόνη ή ως διάλυμα.
 Στο εργαστήριο ως τώρα έχει μελετηθεί η φυσιολογία και οι συνθήκες ανάπτυξης των φαρμακευτικών μανιταριών Ganoderma lucidum και Lentinus edodes, καθώς και του πιο γνωστού εδώδιμου μανιταριού Pleurotus ostreatus σε υγρό συνθετικό υπόστρωμα, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η καλλιέργεια ενός ακόμη φαρμακευτικού μύκητα, του Μonascus purpureus που παράγει ουσίες που μειώνουν τη χοληστερόλη. Στόχος είναι, μια εφικτή και οικονομικά βιώσιμη βιομηχανική παραγωγή σε επόμενο στάδιο, με σταθερά ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, από την ως τώρα έρευνα του εργαστηρίου έχει φανεί πως αυτά και άλλα εδώδιμα φαρμακευτικά μανιτάρια έχουν σημαντικές πρεβιοτικές δράσεις, δηλαδή ενισχύουν την ωφέλιμη εντερική μικροχλωρίδα και την επιβίωση των προβιοτικών βακτηρίων στις αντίξοες συνθήκες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ
Κακοκαιρία «Φοίβος»: Σκόνη από τη Λιβύη και λασποβροχές -Πού έπεσε το περισσότερο νερό
26|01|2019 10:38
Μεγάλες ποσότητες σκόνης, που ανυψώθηκαν από τις ακτές της Λιβύης και κινήθηκαν προς τη χώρα μας, έφερε η κακοκαιρία «Φοίβος».
Η κακοκαιρία πλέον υποχωρεί σταδιακά, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Εκτός από τις ισχυρές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους, που δημιούργησαν πολλά προβλήματα, οι κάτοικοι της Nότιας και Aνατολικής Ελλάδας βρέθηκαν αντιμέτωποι με σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική, η οποία προκάλεσε και λασποβροχές.
 Ο καιρός σήμερα Σάββατο
Σήμερα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Βροχές θα πέσουν κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Η ορατότητα έως το πρωί, αλλά και προς το βράδυ, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες.
 Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Παραιτήθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος από Δήμαρχος Στυλίδας
Λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών
25/1/2019 | 16:25
Την παραίτησή του από τα καθήκοντα του δημάρχου Στυλίδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «ξένα κέντρα που επέβαλαν την παραχώρηση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια» ανακοίνωσε ο Απόστολος Γκλέτσος.
Αναλυτικά:
«ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι και σήμερα, πέρασαν στιγμές που οι ελληνικές κυβερνήσεις πιέστηκαν απάνθρωπα κάποιες φορές και αντίθετα προς τα ελληνικά συμφέροντα. Μια τέτοια στιγμή ζούμε και σήμερα, όπου ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας επιβάλλουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα με θανάσιμους εκβιασμούς, να παραχωρήσουμε το όνομα Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια. Κάτι τέτοιο θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα ξεκινήσουν μύρια κακά για την χώρα μας. Εύχομαι να διαψευσθώ. Όμως αντιπολιτευόμενος αυτά τα ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, παραιτούμαι από τα καθήκοντα του Δημάρχου Στυλίδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ίσως μιας κάποιας εμψύχωσης των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας που μπορεί να μην ξέρουν πως παίζονται αυτά τα σκληρά πολιτικά παιχνίδια.
Ο Δήμαρχος Στυλίδας
Απόστολος Γκλέτσος
*Υ.Γ.: Συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ... ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ»
Κωνσταντοπούλου: Τσίπρας και Καμμένος αλληλοεκβιάζονται -Οπως κάνουν οι μαφίες
26|01|2019 - 9:29
Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «απολύτως ελεγχόμενο άτομο από τον ξένο παράγοντα».
«Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε πάρα πολύ κόσμο. Εξαπάτησε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εξαπάτησε και εμάς. Ο κ. Τσίπρας αν μπορούσε να μην κάνει καθόλου εκλογές, δεν θα έκανε καθόλου εκλογές», είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής στον ΣΚΑΪ, ενώ μίλησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς για το «διαζύγιο» του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.
 «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αλληλοεκβιάζονται όπως κάνουν οι μαφίες. Ο κ. Καμμένος έκανε βαρύτατες καταγγελίες στο υπουργικό συμβούλιο πριν λίγους μήνες για εξαγορά, όμως εντεύθεν τις κατηγορίες αυτές τις έχει κάνει γαργάρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει ακόμη «καύσιμα», απάντησε: «Καύσιμα για το ελικόπτερο που θα φύγουν; Εύχομαι να έχουν καύσιμα για το ελικόπτερο που θα φύγουν».
Ακόμη, απευθυνόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «σε ψηφισμένο νομοσχέδιο, το οποίο αγγίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δημοψηφίσματος. Αρκούν 120 βουλευτές. Θα ζητήσουν να μιλήσει ο λαός;».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



AMETANOHTEΣ ΟΙ ΗΠΑ  ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ / ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ Η ΡΩΣΙΑ.
26/1/2019 – 17.00
Η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατηγορεί τις ΗΠΑ για απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα μεταφέρει το afp. H Ρωσία δεν είναι σύμφωνη με την προτεινόμενη από ΗΠΑ προ ημερησίας διάταξη για τη συνεδρίαση ΟΗΕ για Venezuela δήλωσε ο  Nebenzya. Αμετανόητες οι ΗΠΑ αφού επαναφέρουν την πάγια τακτική τους με πραξικοπήματα στη Λατινική Αμερική. O μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε στον ΟΗΕ για Βενεζουέλα : πως οι κραυγαλέες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών που στοχεύουν στην ανατροπή του Προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro απειλούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eξαγριωμένοι Κούρδοι πολίτες στο Ιρακ κατέλαβαν την τούρκικη βάση Shiladze στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Έκαψαν στρατιωτικά οχήματα. Πυροβολισμοί..O τουρκικός στρατός σκότωσε 2 Κούρδους διαδηλωτές.
26/1/2019 – 16.00
Eξαγριωμένοι Κούρδοι εισέβαλαν και πήραν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων και των διοικητηρίων στη βάση του τουρκικού στρατού στο Shiladze, στο ιρακινό Κουρδιστάν μεταφέρουν τοπικές πηγές. Οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας απέτυχαν να διαλύσουν τους διαμαρτυρόμενους. Ακούστηκαν πυρά αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτά προήλθαν από τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας ή τον τουρκικό στρατό.Υπάρχουν τουλάχιστον τραυματίες….Υπάρχει επιβεβαιωμένος 1 τραυματίας.Yπάρχουν αναφορές από κουρδικά μέσα για 10 τραυματίες και ότι οι Τούρκοι στρατιώτες έβαλαν κατά πλήθους.
Σύμφωνα με NRT και το κουρδικό ANF ο τουρκικός στρατός σκότωσε  2 διαδηλωτές και τραυμάτισε αρκετούς άλλους.Oι πληροφορίες αναφέρουν πως χιλιάδες κάτοικοι του Amedi διαδήλωσαν με σύνθημα  »σταματήστε να σκοτώνετε πολίτες » και κινήθηκαν προς την τουρκική βάση.
To αραβόφωνο rt μεταφέρει πως Κούρδοι πολίτες επιτέθηκαν σε στρατιωτικά διοικητήρια της Τουρκίας στην πόλη Dohuk στο Iraq.
Οι Κούρδοι έκαψαν στρατιωτικά οχήματα και κατέλαβαν τεθωρακισμένα οχήματα.Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν αρκετούς πολίτες και 1 Peshmerga στις 23 Γενάρη.
Στις 23 Γενάρη τούρκικα αεροπλάνα  σκότωσαν 4 άτομα με βομβαρδισμούς στην περιοχή Rashava στην Deraluk περί της 06:00 pm.
Το τουρκικό Υπ. Άμυνας : μια τουρκική στρατιωτική βάση στο Β Ιράκ  δέχθηκε επίθεση με υποκίνηση από τρομοκρατική οργάνωση PKK. Ένα όχημα κι στρατιωτικός εξοπλισμός μερικώς υπέστησαν βλάβες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμια εκτροπή το απόλυτο τέλος των ψευδαισθήσεων περί αστικής δημοκρατίας στη Δύση..
Και η Γερμανία θ΄αναγνωρίσει ως Πρόεδρο Βενεζουέλας τον Guaido αν δεν γίνουν εκλογές εντός 8 ημερών…
26/1/2019 – 15.00
Mετά τη Γαλλία και την Ισπανία τώρα και η Γερμανία κάνει ταυτόσημη δήλωση πως θ΄αναγνωρίσει  τον Guaido δηλ. τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ως Πρόεδρο της Βενεζουέλας εάν ο Maduro δεν ανακοινώσει την διοργάνωση νέων εκλογών εντός 8 ημερών. Παγκόσμια εκτροπή το απόλυτο τέλος των ψευδαισθήσεων περί αστικής δημοκρατίας στη Δύση..
H γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη ν΄αναγνωρίσει τον  Juan Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Venezuela αν δεν προκηρυχθούν εκλογές εντός 8 ημερών ανέφερε στο Twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος.
“Αν δεν ανακοινωθούν εκλογές εντός 8 ημερών είμαστε έτοιμοι ν΄αναγνωρίσουμε τον Juan Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο που μπορεί να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία (και) να εργαστεί με Ευρωπαίους εταίρους,” δήλωσε η Martina Fietz στο Twitter.(Reuters)
Ταυτόσημη δήλωση έκαναν σήμερα Γαλλία και Ισπανία…..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η Συρία δηλώνει πως σέβεται την συμφωνία στ΄ Άδανα με Τουρκία αλλά κατηγορεί την Τουρκία ότι την παραβίασε υποστηρίζοντας την τρομοκρατία και με εισβολή. Η Συρία ζητά επαναφορά συνόρων στην αρχική τους θέση….
26/1/2019 – 13.00
Η Συρία επιβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να σέβεται και να είναι δεσμευμένη με τη συμφωνία συνεργασίας με την Τουρκία, « Πρωτόκολλλο – Συμφωνία των Αδάνων ».rt
Η Συρία θέτει ουσιαστικά 3 προαπαιτούμενα για την επανενεργοποίηση της Συμφωνίας Άδανα.
1. απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από Συρία.
2. σεβασμός των συρο-τουρκικών συνόρων.
3. σταματά η Τουρκία να υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Η κυβέρνηση της Συρίας διευκρίνισε τη θέση της σχετικά με τη συμφωνία των Adana που υπεγράφη με την Τουρκία και την πλήρη δέσμευσή της και την εφαρμογή των διατάξεων της, αλλά κατηγόρησε την Άγκυρα ότι την παραβίασε υποστηρίζοντας την τρομοκρατία, με χρηματοδότηση,  κατάρτιση και τη διευκόλυνση πρόσβασής της στην επικράτειά της.
 »Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας επιβεβαιώνει ότι παραμένει προσηλωμένη στην παρούσα συμφωνία και στις συμβάσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της. Ωστόσο, από το 2011, το τουρκικό καθεστώς παραβιάζει αυτή τη συμφωνία υποστηρίζοντας την τρομοκρατία, με χρηματοδότηση,κατάρτιση, διευκολύνοντας τη μετάβασή της στη Συρία, μέσω των τρομοκρατικών οργανώσεών της ή απευθείας μέσω των τουρκικών στρατιωτικών ενόπλων δυνάμεων.  »
Η επίσημη πηγή στο Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων της Συρίας δήλωσε: « Ως εκ τούτου, η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας επιβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε ενεργοποίηση αυτής της συμφωνίας  προϋποθέτει επαναφορά  των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών στην προτέρα τους κατάσταση. Το τουρκικό καθεστώς πρέπει να συμμορφωθεί με τη συμφωνία και να σταματήσει να υποστηρίζει, να χρηματοδοτεί, να εξοπλίζει και να εκπαιδεύει τρομοκράτες και να αποσύρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις από τα συριακά εδάφη που κατέχει, έτσι ώστε οι δύο χώρες να μπορούν να εφαρμόσουν αυτή τη συμφωνία, η οποία εγγυάται την ασφάλεια των συνόρων και των δύο.rt, sana
Πρώτος ο Ερντογάν επανέφερε το θέμα χθες δηλώνοντας ότι με βάση την συροτουρκική συμφωνία των Αδάνων του 1998 η Τουρκία μπορεί να μπει σε συριακό έδαφος αν υπάρξει κρίσιμη κατάσταση κι αυτό για να δημιουργήσει ασφαλή ζώνη περιορίζοντας των ρόλο κουρδικού παράγοντα υποστηριζόμενων από ΗΠΑ στο συριακό βορρά. ΄Ολα αυτά προέκυψαν μετά τη συνάντηση Πούτιν Ερντογάν στη Μόσχα όπου ο Πούτιν έδωσε ως διέξοδο στην κουρδική πλευρά την διαπραγμάτευση με Δαμασκό..
Mε βάση τη σημερινή της θέση η Συρία δεν δίνει πράσινο φως στην Τουρκία για υλοποίηση αμερικάνικου σχεδίου για δημιουργία safe zone στη Β Συρία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισλαμοφασιστες των SDF στη Raqqa συνέλαβαν κι απειλούν με αποκεφαλισμό εκπροσώπους των φυλών που συμμετείχαν στη Συνάντηση συριακών φυλών και κάλεσαν σε συμφιλίωση με Δαμασκό και παράδοση της επαρχίας στο συριακό κράτος…
26/1/2019 – 13.00
Ισλαμοφασιστες των SDF στη Raqqa συλλαμβάνουν κι απειλούν με αποκεφαλισμό υψηλόβαθμα στελέχη των φυλών της περιοχής που συμμετείχαν στη Διάσκεψη /Συνάντηση Συριακών φυλών στην Αthriya στο Χαλέπι χθες και κάλεσαν σε συμφιλίωση με Δαμασκό, επιστροφή των κυβερνητικών θεσμών και συριακού στρατού στην επαρχία και σε τέλος της ξένης κατοχής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με διακήρυξή τους οι Συριακές Φυλές δηλώνουν έτοιμες να πολεμήσουν την τουρκική κι αμερικάνικη κατοχή στη Β Συρία…
25/1/2019
Tελική Δήλωση της Συνόδου των Συριακών Φυλών στην πόλη Athria στο Χαλέπι: Ο συριακός λαός είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τη γη του και την κυριαρχία του με κάθε τρόπο ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής και τουρκικής κατοχής των συριακών εδαφών. Η Συρία είναι μια πατρίδα ανεξάρτητη και οι κάτοικοι της Deir Ezzor είναι αφοσιωμένοι στην πατρίδα, το κράτος, το στρατό και την ηγεσία.
Η σημαία της πατρίδας είναι η σημαία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, η οποία συμβολίζει την εθνική κυριαρχία της και απορρίπτει κατηγορηματικά τη δημιουργία μιας λεγόμενης safe zone στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Μόνο οι Σύριοι μέσω του διαλόγου είναι εκείνοι που αποφασίζουν τις εθνικές, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές τους επιλογές χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση. Δίνουμε έμφαση στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και στην απόρριψη οποιουδήποτε σχεδίου ή διασπαστικού σχεδίου υπό οποιοδήποτε όνομα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Κορκίδης: Οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να κατοχυρώσουν τη «μακεδονικότητα» των προϊόντων τους
 Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019, 05:20
Οι ελληνικές επιχειρήσεις, που έχουν εμπορικό συμφέρον, θα πρέπει να δρομολογήσουν τις διαδικασίες κατοχύρωσης της «μακεδονικότητας» των προϊόντων τους, αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά ( ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.
Η ανάρτηση του κ. Κορκίδη
"Από σήμερα, οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας του τόπου, θα πρέπει να διαβάσουμε πολύ προσεκτικά τα άρθρα 13 και 14, που αφορούν στην οικονομική συνεργασία μας με τους γείτονες, ώστε να μην υποτιμήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, από τις ασάφειες και τις σημαντικές παραλείψεις της “Συμφωνίας των Πρεσπών.
Όσες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εμπορικό συμφέρον θα πρέπει να σπεύσουν πλέον να κατοχυρώσουν το σήμα τους, αφού για τα επόμενα τρία χρόνια που θα διαρκέσουν οι εργασίες της διακρατικής επιτροπής για τα εμπορικά σήματα, θα ισχύσει το “όποιος προλάβει, Τον Κύριον είδε”.
Δυστυχώς, από σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες κατοχύρωσης του σήματος τους θα πρέπει να διεκδικήσουν, με άγνωστο όμως αποτέλεσμα, την “Μακεδονικότητα” των προϊόντων τους.
Επιπλέον, επισημαίνω τον κίνδυνο του διασυνοριακού εμπορίου και την “αιμορραγία” εκατοντάδων εκατ. ευρώ ετησίως προς τη γειτονική χώρα, καθώς και τις διατάξεις της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφορικά στο “περίκλειστο κράτος”, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τέλος, ως πρόεδρος του ΕΒΕΠ, ομολογώ πως δυσκολεύομαι να ενθαρρύνω, όπως αναφέρεται στο άρθρο 14 παράγραφο 9, τη στενότερη δυνατή επικοινωνία μεταξύ των Εμπορικών Επιμελητηρίων της Ελλάδος και της... “Βόρειας Μακεδονίας”!..".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΟΚ! Ιδού πως ο Τ.Σόρος αγόρασε τη Μακεδονία από τον ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση ντοκουμέντο της “Open Society”
Αποκαλυπτική για τις διεργασίες που οδήγησαν στην συμφωνία των Πρεσπών και στην εκχώρηση-πώληση της Μακεδονίας από την κυβέρνηση είναι η έκθεση του ιδρύματος “Open Society” του διεθνούς κερδοσκόπου  και πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος
Η έκθεση δίνει τη δική της εκτίμηση για το πώς φτάσαμε στην συμφωνία και...
ποιες εξελίξεις δρομολογεί.
Η έκθεση έκτασης 28 σελίδων που τιτλοφορείται «Βόρεια Μακεδονία: Και τώρα τι;» και την οποία επιμελούνται τέσσερις συντάκτες μιλά για «ανταλλάγματα»
που εξασφάλισε από τους ξένους ο Α.Τσίπρας για την ψήφιση της συμφωνίας, ανταλλάγματα που έχουν να κάνουν με την «χαλάρωση των δημοσιολογικών δεσμεύσεων», εννοώντας ως προεκλογικό «δώρο» για το κυβερνών κόμμα.
Η έκθεση προχωρά και σε «προβλέψεις» αναφέροντας ότι οι εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο και ότι θα προκύψει 5κομματική Βουλή με κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ).
Ως προς την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ η έκθεση προεξοφλεί ότι αυτή θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει την ένταξη των Σκοπίων στο κοινοβούλιο για κύρωση μεταξύ Φεβρουάριου και Μαρτίου.
Για τη ΝΔ η έκθεση αναφέρει πως η  διαφωνία της ήταν προσχηματική θεωρώντας ανεπιτυχή τη προσπάθεια σύνδεσης της με τη Νοβαρτις και την εξαγορά εταιρείας στα Σκοπιά  από τη ΔΕΗ.
Θεωρεί δε, πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παίζει με τη συναισθηματική φόρτιση που έχει για τους Έλληνες το συγκεκριμένο θέμα.
Ενδιαφέρον είναι το γεγονός της αναφοράς στα ελληνικά ΜΜΕ λέγοντας πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν γνώστες των Σκοπιανών θεμάτων και η κοινή γνώμη ενημερώνεται από
«άσχετους και κατευθυνόμενα ΜΜΕ που έχουν… χρεωκοπήσει αλλά ευτυχώς υπάρχουν «νέα, λαϊκά μέσα ενημέρωσης» που ενημερώνουν «αντικειμενικά»
Ένα ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης είναι ότι ενώ αναφέρεται ως ημερομηνία δημοσίευσης η 14η Ιανουαρίου αναφέρεται στην ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 16 Ιανουαρίου ως γεγονός που έχει γίνει ήδη!
Με άλλα λόγια οι συντάκτες της έκθεσης όχι μόνο «προέβλεψαν» ότι ο Α.Τσίπρας θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά το ανέφεραν σαν κάτι που είχε γίνει ήδη γίνει…
Μήπως να μας έλεγαν και τον αριθμό του λαχείου;
Στην έκθεση καταγράφονται ακόμη δύο ενδιαφέροντα  στοιχεία:
Πρώτον η ιδεολογική μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την «καθαρή» Αριστερά στην κεντροαριστερά και δεύτερον  η βεβαιη υποστήριξη του Ποταμιού στη ψήφιση της Συμφωνίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



LIVE Από το Παρίσι... στους δρόμους να φύγει ο υπάλληλος των Ρότσιλντ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα προδότες; Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κυνοβουλίου
ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ! Για «μακεδονο-ελληνική» λύση μιλά ο Ζάεφ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφράς Ημέρα
ΣΤΑΘΗΣ
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «μια συμφωνία αντιιμπεριαλιστική» είπε η κυρίαΣία Αναγνωστοπούλου στη Βουλή κι έκαψε τον εγκέφαλο εκείνων που εξ όσων την άκουγαν διαθέτουν τέτοιο εργαλείο. «Οι Σκοπιανοί χρειάσθηκαν τέσσερις μήνες για να ετοιμάσουν αυτό το έκτρωμα, εμείς το ξεπετάμε σε τρεις μέρες – γιατί τέτοια ταχύτητα;» ρωτήθηκε ο κ. Βίτσας και απάντησε: πού την είδατε την ταχύτητα; Είναι προφανές ότι η επιστράτευση του παραλογισμού είναι προϋπόθεση στις πράξεις αυτής της κυβέρνησης.
Όπως και της λαθροχειρίας (ο Τσίπρας για τη στάση Αβέρωφ), της διαστρέβλωσης(ο Τσίπρας για τη στάση των κομμουνιστών στο παρελθόν) κι άλλα τέτοια κουτοπόνηρα. Ως και τον... Λένιν (!) επικαλέσθηκε το ανδρείκελο των Αμερικανών (ο Τσίπρας) προκειμένου να χλευάσει όσα σκυλεύει.
  Καλά έλεγε ο Χίτλερ στον Γκαίμπελς: «όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα, τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό». Η Συμφωνία των Πρεσπών βασίζεται σε ένα ιστορικό τίποτα (το Μακεδονικό έθνος) και οτιδήποτε τέτοιο γεννά τέρατα (όπως προσπάθησε και το Σχέδιο Ανάν), τέρατα του «σωλήνα». Που θα τα βρούμε μπροστά μας.
  Με τα Μνημόνια η Ελλάδα έχασε πόλεμο σε καιρό ειρήνης. Μάλιστα απώλεσε τόσο μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ που ούτε σε καιρό πολέμου άλλες χώρες έχασαν. Τώρα οι πολιτικοί των Μνημονίων, τα τσιράκια των Αμερικανών και των Γερμανών,υποθηκεύουν σε κινδύνους, εγγύς και απώτερους, την εθνική ακεραιότητα της χώρας.
  Παραδεχθήκαμε ότι ένα έθνος που έως το 1900 δεν υπήρχε, ότι ένα μόρφωμα που αργότερα, το 1944, επινόησε ο Τίτο, ώστε να μην υπάρχει μέσα στη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία βουλγαρόφρων, βουλγαρίζον και βουλγαρόφιλο κρατίδιο, είναι σήμερα μια οντότητα που θα μπορεί, αν το θέλει η ίδια ή τα αφεντικά της, να θέτει ζητήματα… Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα!
  Ακόμα και όταν στα Βαλκάνια εκδηλώθηκαν οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες(αυτοί που αιδημόνως οι εθνομηδενιστές αποκαλούν «έκρηξη των εθνικισμών»!!!) πολλοί λαοί καταγράφηκαν Βούλγαροι, Έλληνες, Ρουμάνοι, Σέρβοι Αλβανοι – Μακεδόνες όχι! Διότι δεν υπήρχαν. Το VMRO τότε, που έφθανε υπό μορφήν σκόρπιων θυλάκων ώς την Ανδριανούπολη, εξέφραζε Βουλγαρόφιλους που μιλούσαν πρωτοβουλγαρικά. Μια γλώσσα που μιλούσαν επίσης και άνθρωποι με ελληνική συνείδηση όπως κάποιοι απ’ τους καπεταναίους του Μακεδονικού Αγώνα – αυτούςπου
  σήμερα λοιδορούν ως «Μακεδονομάχους» τα σκύβαλα. Τα σκύβαλα.
  Η ημέρα είναι αποφράς. Πήγαμε στο Ματζικέρτ, αυτομόλησαν οι Τούρκοι μισθοφόροι και πάθαμε νίλα. Της οποίας τη σημασία οι Ρωμιορωμαίοι δεν αντελήφθησαν αμέσως. Ήταν ακόμα αρκετά ισχυροί για να δώσουν σημασία στους νομάδες, «θα το διευθετούσαν το θέμα». Όμως έτσι οι Σελτζούκοι ρίζωσαν στην Ανατολία. Και περίπου 100 χρόνια αργότερα αλάλιασαν τους Ρωμιούς στο Μυριοκέφαλο, αυτήν τη φορά οριστικώς και αμετακλήτως.
  Στο «διά ταύτα»: αυτό που πάθαμε, ας μη πιστεύουμε σε βυζαντινή υπεροψία ότι «θα το διευθετήσουμε εν ευθέτω χρόνω», αντιθέτως πρέπει να αρχίσουμε ανειρήνευτο αγώνα εναντίον του από τώρα.
  Μπορεί να λένε κάποιοι ότι οι συνθήκες δεν αναθεωρούνται (σοφιστεία πίσω απ’ την οποίαν θα προσπαθήσει να κρυφτεί και ο κ. Μητσοτάκης), όμως αν ήταν έτσι, μάλλον ισχύει ακόμα η Συνθήκη του Κιουτσούκ - Καϊναρτζή, η Συνθήκη των Βερσαλλιών (δεν ξέρω για τη Συνθήκη της Βεστφαλίας) – αν και αυτή η τελευταία πρέπει να ισχύει ακόμα, αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια διασπορά προτεσταντόψυχων στην Ελλάδα.
  Οι συνθήκες αναθεωρούνται και ντε φάκτο (όπως κάνει τώρα η Τουρκία στην Άνω Μεσοποταμία με τη Συνθήκη της Λωζάνης) και ντε γιούρε όπως η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, όταν η διαμόρφωση διαφορετικού συσχετισμού ισχύος την έστειλε στα θυμαράκια.
  Οι συνθήκες αποτυπώνουν συσχετισμούς ισχύος. Η Ελλάδα εν σχέσει με το Σκοπιανό ευρίσκετο (παρ’ ότι Προτεκτοράτο) σε θέση ισχύος, διότι την πρεμούρα για την είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ  την είχαν οι Αμερικανοί. Αυτό
  η κυβέρνηση Τσίπρα και λοιπών ρεταλίων δεν το εκμεταλλεύθηκε. Αντιθέτως έντρομη – «είναι τώρα ώρες να τα βάνουμε με ταις λεγεώνες;» – έσπευσε τοις κείνων ρήμασι (των Αμερικανών) πειθόμενη να προσκυνήσει και να παραδώσει.
  Κι έχουμε και κείνο το θρασίμι, τον ρίψασπιν της ψήφου τον Δανέλλη, να αναφέρεται ξεδιάντροπα στο «πλην Λακεδαιμονίων». Ο Αλέξανδρος θα του έσπαγε το κεφάλι (ήταν και οινόφλυξ ο θηρίος), οι δε Λακεδαιμόνιοι θα κατούραγαν όπου πάταγε. Αιδώς πια, γελοίοι.
  Η Συνθήκη αυτή θα αναθεωρηθεί, διότι κινείται εκτός ιστορικού πλαισίου. Θα αναθεωρηθεί, είτε υπέρ μας, είτε εναντίον μας. Η μια ή άλλη εκδοχή θα είναι αποτέλεσμα συσχετισμού ισχύος – όπως πάντα.
  Και με κυβερνήσεις τύπου Σημίτη - Τσίπρα -  Μητσοτάκη η Ελλάδα ουδέποτε θα είναι ισχυρή…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σχέδιο Σόρος για την «Μακεδονία του Αιγαίου»
Η χρηματοδότηση των Σκοπιανών εθνικιστών αλλά και “Ελλήνων” εθνομηδενιστών από τον Τζόρτζ Σόρος δεν είναι θεωρία συνομωσίας. Ο σύγχρονος “Βρυκόλακας” της Ν.Τ.Π. για πάνω από δέκα χρόνια πληρώνει εκατομμύρια για...ανθελληνική προπαγάνδα σε διάφορους φορείς και πρόσωπα. Όργανα της Σκοπιανής προπαγάνδας είναι άλλωστε ακριβά ντοκιμαντέρ και διεθνείς καμπάνιες. Και το ερώτημα είναι πού βρίσκουν τα λεφτά οι δημιουργοί τους;
Το ίδρυμα Open Society του Τζόρτζ Σόρος από το 1992 ως το 2016 έχει δώσει στα Σκόπια 98,7 εκατομμύρια από χρήματα του Σόρος , όπως και άλλα 35 εκατομμύρια από χορηγίες. Τα δήθεν «μακεδονικά» σωματεία επίσης έπαιρναν χρήματα από το ίδρυμα του Σόρος. Έδωσε όμως και 25 εκατομμύρια ευρώ απευθείας στις κυβερνήσεις των Σκοπίων ως το 2016, 9 εκατομμύρια σε δημοσιογράφους και 1,9 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις!
ΣΟΡΟΣ: ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άλλα λόγια ν” αγαπιόμαστε λέει όμως ο Τζόρτζ Σόρος όταν μιλά για τους σκοπούς του ιδρύματος του. «Η προσπάθεια να βελτιώσεις τον κόσμο είναι πιο δύσκολη από το να βγάζεις χρήματα. Ξεκίνησα το ίδρυμα για να προωθήσω την ιδέα της ανοιχτής κοινωνίας» υποστήριξε ο ίδιος. Ο “Βρυκόλακας” ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» και το ίδρυμα του εξέδωσε το προπαγανδιστικό περιοδικό «Macedonian Times».
Οι Παμμακεδονικές ενώσεις καταγγέλλουν ότι έδινε χρήματα στους σκοπιανούς και κάτω από το τραπέζι για να κάνουν προπαγάνδα διεθνώς. Οι καταγγελίες λένε ότι μέσω του ιδρύματος Open Society ο Σόρος χρηματοδοτεί την αυτοαποκαλούμενη «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» του Τζόρτζ Ατανασόφσκι και το «Διεθνές Συμβούλιο των “Μακεδόνων”» του Τοντόρ Πέτροφ. Τα κεφάλαια σύμφωνα με τις καταγγελίες φτάνουν έτσι και στα Σκόπια, σε εθνικιστές όπως το VMRO και σε οργανώσεις στην Ελλάδα, όπως το «Ουράνιο Τόξο».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Οι γερμανικές εφημερίδες ήδη αποκαλούν «Νότια Μακεδονία» την Ελλάδα...
Πριν ακόμη ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών για την αναγνώριση των Σκοπίων ως "Βόρεια Μακεδονία", οι γερμανικές εφημερίδες άρχισαν ήδη να αναφέρονται στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για "Νότια Μακεδονία"!!
Ενδεικτικό είναι το... δημοσίευμα της "DIE WELT" η οποία αρχικά εγκωμιάζει τον Αλέξη Τσίπρα για το "θάρρος, την αποφασιστικότητα και την προνοητικότητα" του.
Υπό τον τίτλο «Μόνο ο Τσίπρας αψηφά το κενό ηγεσίας της Δύσης», ο συντάκτης  της  Welt ισχυρίζεται συγκεκριμένα πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Τσίπρας «επέδειξε σπάνιες ηγετικές αρετές: διορατικότητα, αποφασιστικότητα και θάρρος».
 «Ο Τσίπρας κατάφερε να επιλύσει την ονοματολογική διαφορά με τη γειτονική Μακεδονία, που μετά βίας καταλάβαινε οποιοσδήποτε ζούσε δυτικά της Νότιας Μακεδονίας και βόρεια της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτή επιτρέπει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και αναμένεται να έχει σταθεροποιητική επίδραση στα Βαλκάνια στο σύνολό τους» γράφει  χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος Σάσα Λίχαρντ αποκαλώντας  «Νότια Μακεδονία» την Μακεδονία...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βούλγαρος πρόεδρος Ρ. Ράντεφ: «Δεν υπάρχει “Βόρεια Μακεδονία” – Δεν υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα»
26/1/2019 – 14.00
H Βουλγαρία, τελικά εξελίσσεται (ή μπορεί να εξελιχθεί αφού φαίνεται ότι υπάρχει έντονος διχασμός) σε αστάθμητο παράγοντα γα το Σκοπιανό και την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας που υπέγραψε στην Πρέσπες ο Α.Τσίπρας με τον ομόλογό του των Σκοπίων Σ.Ζάεφ τον περασμένο Ιούνιο.
Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, τοποθετήθηκε με σαφήνεια κατά της συμφωνίας και επέκρινε τον πρωθυπουργό Μ. Μπορίσοφ (και θεωρούμενο ως «άνθρωπο των ΗΠΑ») που εκφράστηκε θετικά γι αυτήν.
Ο Βούλγαρος πρόεδρος δήλωσε συγκεκριμένα ότι:
«Οι δραστηριότητες της βουλγαρικής κυβέρνησης σχετικά με την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, προχωρούν πάρα πολύ γρήγορα και εις βάρος της χώρα του. Τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί εδώ και αιώνες, ίσως είναι δύσκολο να επιλυθούν μέσα σε έξι μήνες.
Η ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας με την πΓΔΜ χωρίς να μιλήσει με την Ελλάδα και χωρίς εσωτερική συναίνεση είναι ανεξήγητες».
Και κατέληξε ότι «Ως πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνώ με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”. Δεν υπάρχει τέτοια χώρα. Αυτό το όνομα δεν μπορεί να ισχύσει. Και δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι υπάρχει “μακεδονική γλώσσα”. Αυτό είναι ότι χειρότερo για την σταθερότητα στα Βαλκάνια».
Είχε προηγηθεί – δύο φορές – ανάλογη δήλωση του Βούλγαρου αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Αμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, λέγοντας ότι η Βουλγαρία θα προβάλει βέτο για να αναγνωριστεί ως «επίσημη γλώσσα» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ η «μακεδονική»…
Και εξήγησε ότι:
«Ο όρος Βόρεια Μακεδονία αποτελεί γεωγραφική ονομασία, που περιλαμβάνει εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, και αύριο μπορεί ο κ. Ζάεφ να θέλει να ορίσει παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και προκλητικό.
Η “ιστορία της Μακεδονίας” που προβάλλει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν ίσχυε έως το 1944 και γι αυτό τον λόγο του ζητήσαμε να υπογραφεί μεταξύ μας συνθήκη καλής γειτονίας, την οποία όμως δεν δέχεται.
Εάν αρνηθούν, δεν θα έχουν την υποστήριξή μας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν θα επιτρέψω κανένα συμβιβασμό με την ιστορία μας», κατέληξε ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Αμυνας Κ.Καρακατσάνοφ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρώτη φωτό πάνω είναι η κανονικη εκλεγμένη νόμιμη βουλή στην Βενεζουέλα
Η δεύτερη από κάτω είναι οι δεξιοί που προμοταρουν οι ΗΠΑ ως "νόμιμη κυβέρνηση"
Παρατηρειτε την κραυγαλέα διαφορά ?
Στη πρωτη φωτο είναι ολοι μαυροι και μελαμψοι. Στη δευτερη είναι ολοι λευκοι της βορειοευρωπαικης αποικιοκρατικης φυλης!!!