Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Τεταρτη 23 Ιανουαριου 2019


«Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι». Το συγκλονιστικό έργο του Μ. Λουντέμη για τα βασανιστήρια στην εξορία της Μακρονήσου...

Η ανατριχιαστική φράση προέρχεται από το έργο του Μενέλαου Λουντέμη, «Οδός Αβύσσου αριθμός Ο» (1962). Τη χρονιά που κυκλοφόρησε το βιβλίο του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια.
Ο Λουντέμης δεν το έζησε στην πατρίδα γιατί είχε καταφύγει στη Ρουμανία από το 1958 για να αποφύγει τα χειρότερα, καθώς είχε παραπεμφθεί σε δίκη  με βαριές κατηγορίες ότι δήθεν θίγει την έννοια του κράτους και κλονίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στη δικαιοσύνη. Τα γραφόμενά του σύμφωνα με τους κατηγόρους στοιχειοθετούσαν «προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας»…...
Στην αίθουσα του Στρατοδικείου, ο Γιώργης, κεντρικό πρόσωπο στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Οδός Αβύσσου, Αριθμός 0», βασανισμένος τόσο άγρια στο Μακρονήσι που για να ξαναδεθούν οι σκόρπιες ίνες του μυαλού του έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νευρολογική κλινική, σηκώνεται όρθιος και με σταθερή φωνή «απολογείται» καταγγέλλοντας μπροστά στους δικαστές του τα βασανιστήρια, τις εκτελέσεις κι αυτήν ακόμα την παρωδία δίκης με το προαποφασισμένο αποτέλεσμα της θανατικής του καταδίκης. Όσα καταγγέλλει προκαλούν –όπως είναι φυσικό- εκνευρισμό στην έδρα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σιωπή! Χρησιμοποιείς την ιεράν ταύτην αίθουσαν δια την βρομεράν σου προπαγάνδα; Αρκεί!
ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗΣ: Αφήστε τον, κ. Πρόεδρε… πολύ γρήγορα –μόλις ο θάνατός του γίνει βεβαιότης-, θα σκύψει τον αυχένα.
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Κάνετε λάθος. Θα πάω όρθιος παντού. Όρθιος όπως περπάτησα ως τώρα, ακόμα κι όταν τα πόδια μου έσταζαν αίματα. Πρέπει, για την Ιστορία, να σας πω ότι χτες βράδυ, μετά το τέλος της δίκης, τρεις άνθρωποι μπήκαν στο κελί μου κι όλη τη νύχτα πάλεψαν να σπιλώσουν την τελευταία μέρα της ζωής μου, αποσπώντας μου την ταπεινωτική «μετάνοια». Θα μπορούσα να σας δείξω τις πληγές και τα εγκαύματα που έκαναν σ’ ολόκληρο το κορμί μου. Δεν το κάνω όμως για να μη νομισθεί ότι εκλιπαρώ την επιείκεια ή τον οίκτο σας. Δεν με πιστεύετε;
ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗΣ: Εγώ το πιστεύω. Όχι, κ. Πρόεδρε. Εγώ το πιστεύω. Γι’ αυτό, κατηγορούμενε, σε συμβουλεύω εγώ, πατρικώς –όχι με βασανισμούς και απειλάς- σε προτρέπω πατρικώς να εγκαταλείψεις, επιτέλους, αυτό το στείρον ανώφελον πείσμα –χάριν μιας αβεβαίας υστεροφημίας- και να επανέλθεις εις τους κόλπους της Πατρίδος, ήτις θα σε δεχθεί και θα περιθάλψει τας πληγάς σου.
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Παιδιά που τα δέρνουν στο σπίτι με το ξύλο φεύγουν μακρύτερα. Όχι, κ. Στρατοδίκα, δεν θα επιστρέψω στο ετοιμόρροπο σπίτι σας που τόσο άσκημα κάνετε αν το λέτε ‘Πατρίδα’. Δεν θα επιστρέψω ούτε με το γλυκό σας ύφος, που τόσο αδέξια ηχεί στα χείλη σας. Δεν θα επιστρέψω σ’ ένα σπίτι που τας θεμέλια και το κατώι του πλημμύρισαν από αίματα. Πατρίδα είναι εκείνο που για χάρη του θυσιάζονται οι άνθρωποι και όχι εκείνο που για χάρη του σκοτώνουν.
Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗΣ: Ε, τότε πήγαινε στο διάολο! Πήγαινε στον θάνατο που σου αξίζει!»
Πηγή : Μενέλαος Λουντέμης, «Οδός Αβύσσου αριθμός Ο», μυθιστόρημα, Το Βήμα βιβλιοθήκη, πιστή αναπαραγωγή της έκδοσης Ελλ. Γράμματα (5η έκδοση), Αθήνα 2000, σελ. 341-343...

Οι βασανιζόμενοι είχαν ως άμυνα τις ιδέες τους, τη συνείδηση τους, την αυτοεκτίμηση, τον αυτοσεβασμό και τις αναμνήσεις τους σε καταστάσεις και πρόσωπα που θα μπορούσαν να στηριχτούν, αλλά και τη συλλογικότητα. Οι βασανιστές, προσωπικότητες που δεν εξελίχθηκαν, με ένστικτα που βγήκαν στην επιφάνεια μέσα στην πραγματικότητα της Μακρονήσου.
Τα βασανιστήρια, τα οποία από την άνοιξη του 1948 γενικεύτηκαν, περιλάμβαναν πολύωρο κουβάλημα πέτρας στον ήλιο, ατομικούς ή ομαδικούς ξυλοδαρμούς, ομαδικό και μέχρι λιποθυμίας λιντσάρισμα στις διαβόητες χαράδρες του νησιού, το μαρτύριο της δίψας  (ενίοτε με παστό μπακαλιάρο ή ρέγκα για συσσίτιο), κατάβρεγμα με παγωμένο νερό, «καταδύσεις» στη θάλασσα (ενίοτε μέσα σε τσουβάλι), φάλαγγα, «αεροπλανάκι» (ορθοστασία με τα χέρια στην έκταση, κρατώντας ενδεχομένως και πέτρες), απομόνωση στα «σύρματα» (περιορισμένους χώρους περίκλειστους από αγκαθωτό συρματόπλεγμα), πρόσδεση στα «σύρματα» ή στο «σιδηρωτήριον» (μια μεγάλη λεία πέτρα που πύρωνε από τον ήλιο), στραμπούληγμα χεριών, ποδιών ή γεννητικών οργάνων, εικονικές εκτελέσεις –και οτιδήποτε άλλο δίδασκε η προϋπηρεσία των βασανιστών ή γεννούσε η έμπνευση της στιγμής. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα βασανιστήρια και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη Μακρόνησο, απέκτησαν μόνιμη αναπηρία ή έχασαν τα λογικά τους....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεταξύ των τριακοσίων τόσων καλλιτεχνών, πανεπιστημιακών κ.ά. (η πλειονότητα των οποίων αποτελείται από κυβερνητικά λαμόγια) που υπογράφουν κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, απ' όπου απουσιάζει και η ελάχιστη αναφορά στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Κάθε υπογραφή και μια ακόμη εκδήλωση συναίνεσης στα συνεχιζόμενα εγκλήματα στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, στη Λατινική Αμερική. Κάθε υπογραφή και μια ακόμη εκδήλωση συναίνεσης στο αυριανό μπουρλότιασμα των Βαλκανίων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί στην Ελλάδα να 'χει διαλύσει τις συγκοινωνίες, αλλά ο ρυπαρός πασόκος Σπίρτζης συμφώνησε με το Ισραήλ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην κατασκευή μετρό - τραμ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, για τις ανάγκες των Ισραηλινών εποίκων.
Η αφοσίωση της κυβέρνησης του αμερικανόδουλου κνώδαλου "στην ειρήνη και τη φιλία των λαών", δεν εξαντλείται στην προώθηση των σχεδίων της πολεμοκάπηλης συμμαχίας του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
Φτάνει μέχρι την Παλαιστίνη, χέρι-χέρι με τους ρατσιστές σιωνιστές δολοφόνους. Κι ας γίνει μπουρλότο το μετρό της Αθήνας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συστηματικά αλλά διακριτικά, εδώ και πολλά χρόνια, ειδικοί πράκτορες του γερμανικού ΥΠΕΞ που αρθρογραφούν σε πολλές "έγκυρες" αστικές φυλλάδες, προπαγανδίζουν οτι η Μακεδονία ουδέποτε υπήρξε τμήμα της Ελλάδας. Ουδεμία συνάφεια είχε η ιστορική Μακεδονία με την αρχαία Ελλάδα ούτε καν με τον ελληνιστικό πολιτισμό! Απο αρχαιοτάτων χρόνων ήταν ένα ξεχωριστό έθνος. Δεν καταλαβαίνουν λέει, οι σύχρονοι αυτοί Φαλμεράγερ, γιατί αντιδρούν έτσι οι σύγχρονοι Ελληνες για κάτι που δεν τους ανήκει ιστορικά, εθνολογικά και πολιτισμικά... Είναι τόσο γελοίοι που επικαλούνται την Ιστορία των κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων για να θεμελιώσουν τον ψευδομακεδονισμό! Είναι τόσο γκάγκα, που δεν καταλαβαίνουν οτι ο ψευδομακεδονισμός που προπασθούν εναγωνίως να κατασκευάσουν, καταρρέει με τα ίδια τους τα επιχειρήματα, μέσω της αδιαμφισβήτητης Ελληνικότητας της Ιστορικής Μακεδονίας. Τέτοια σαίνια είναι οι Γερμανοί πράκτορες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μέγας Ανθέλληνας, Αρχιτέκτονας της "συμφωνίας" των Πρεσπών, αμερικανοεβραίος Μάθιου Νίμιτς ξαναχτυπά..."Ανέφερε επίσης ότι στον ΟΗΕ υπάρχει αναφορά σε «μακεδονική» γλώσσα."
Ο Μάθιου Νίμιτς ουσιαστικά απορρίπτει το επιχείρημα περί δυνατότητας επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν αυτή δεν τεθεί σε ισχύ.
«Εάν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τεθεί σε ισχύ, οι συνέπειες της αποτυχίας, θα ήταν βαθιές και πιθανόν και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να επανεξετάσουν πολλά στοιχεία τα οποία είχαν συμφωνηθεί.
Ανέφερε επίσης ότι στον ΟΗΕ υπάρχει αναφορά σε «μακεδονική» γλώσσα. «Το 1992, η ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών για τα γεωγραφικά ονόματα (UNGEGN) άρχισε να ενημερώνει τους επίσημους καταλόγους των ονομασιών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσών, που ξεκίνησε το 1986 και ο κατάλογος αυτός διατηρείται σε επικαιροποιημένη βάση και είναι προσβάσιμος από τον ιστότοπο για 194 χώρες.
«Το έργο αυτό αναλήφθηκε κατόπιν αιτήματος της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων. Στη σελίδα 94 του παρόντος εγγράφου υπάρχει η εγγραφή για την «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και η καταχώριση υπό τον τίτλο «Γλώσσα» είναι «μακεδονική» (mk: Macedonian»)».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επίσημη Γερμανική πολιτική ανέκαθεν υπήρξε σφόδρα Ανθελληνική. Απο κει ξεκίνησε συστηματικά η προπαγάνδα του ψευδο-Μακεδονισμού.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΘΕΣΗ του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ στα γραφεία του ΕΠΑΜ στα Πατήσια
23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Παρακράτος έχασε, πλέον, εντελώς  τη ψυχραιμία του -αν είχε ποτέ- και θυμήθηκε τον καλό του εαυτό με τον Γκοτζαμάνη και τον Εμμανουηλίδη, αλλά αυτή τη φορά χωρίς τρίκυκλο.
Αργά το βράδυ  της 22ας-01-2019 και ώρα περίπου 22.50, τέσσερις (4) κουκουλοφόροι μαυροντυμένοι, επιτέθηκαν στα Γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Κυψέλης-Πατησίων-Σεπολίων του ΕΠΑΜ, που βρίσκονται στην οδό Αγαθουπόλεως 41 στην Αθήνα και έγραψαν συνθήματα στην πρόσοψη των Γραφείων επικεντρώνοντας στο σύνθημα «Ξεφτίλες Πατριώτες»,εκφράζοντας και το πνεύμα της Εποχής, που κάθε τι το Εθνικό, κάθε τι το Ελληνικό πρέπει να διασύρεται και όσοι απέμειναν να τιμούν τη λέξη πατριωτισμός και την έννοια της Πατρίδας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με  νέα, σύγχρονα “δίδυμα τύπου Γκοτζαμάνη-Εμμανουηλίδη”, αν και αυτήν τη φορά, ήταν τέσσερις (4) που έψαχναν τη δόξα των «προγόνων» τους.
Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό την επαναφορά στην πολιτική ζωή του τόπου νοοτροπιών Εγκληματικής Συμμορίας που βίωσε στο παρελθόν και τον καλεί να απομονώσει τις Συμμορίες των Παρακρατικών που τα τελευταία χρόνια κάνουν αισθητή τη μιαρή παρουσία τους.
Το φρόνημά μας είναι υψηλό!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν θα περάσει!
Αθήνα,  23/1/2019
Η Πολιτική Γραμματεία ΕΠΑΜ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μενέλαος Λουντέμης, πέθανε σαν σήμερα στις 22.01.1977, ο αυτοδίδακτος λογοτέχνης του 20ου αιώνα του λαού μας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στήριξη της κυβ. Μαδούρο κόντρα στο επιχειρούμενο πραξικόπημα.
12  υπογραφές.
Αναγκαίο να στηριχθεί η νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλα κόντρα στο αμερικανοκινούμενο πραξικόπημα που επιχειρείται με το θεσμικό προσωπείο της Βουλής.

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/Fiona_Sampson_Figarella_Stirixi_kyvernisis_Madoyro_Stirixi_tis_kyv_Madoyro_kontra_sto_epiheiroymeno_praxikopima/?fuvwuib&fbogname=%CE%92%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82+%CE%93.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-667344-Fiona_Sampson_Figarella_Stirixi_kyvernisis_Madoyro_Stirixi_tis_kyv_Madoyro_kontra_sto_epiheiroymeno_praxikopima&utm_term=uvwuib%2Bel&fbclid=IwAR2L64DdwWhQSbE98RIQy9xDr_T3wdWjxGIYw1huL6JKKdReBuNcCNt2AOE



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μαδούρο λέει πως η χώρα του διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ και δίνει τελεσίγραφο 72 ωρών στις αποστολές των χωρών που έπαψαν να τον αναγνωρίζουν
23/1/2019 – 23.30
Ο Νίκολα Μαδούρο δήλωσε πως η χώρα του διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις  με τις ΗΠΑ και είπε ότι οι απεσταλμένοι των χωρών που έχουν σταματήσει να τον αναγνωρίζουν ως εκλεγμένο Πρόεδρο έχουν 72 ώρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα.
« Αποφάσισα να διακόψω τις διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις με την ιμπεριαλιστική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και, στη συνέχεια, αφήστε τους να φύγουν από τη Βενεζουέλα, εδώ υπάρχει αξιοπρέπεια, και βλέπουμε! », δήλωσε ο Nicolas Maduro.
« Ζητώ από τους στρατιωτικούς της χώρας μας  μέγιστη πίστη, μέγιστη ενότητα, μέγιστη πειθαρχία, αυτή τη φορά θα κερδίσουμε ξανά, θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα », δήλωσε ο Maduro….Τόνισε: σήμερα έχουμε δει μια βάναυση ενημερωτική σιωπή, εσείς, οι άνθρωποι που αγωνίζεστε, δεν υπάρχετε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της αστικής τάξης. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για άλλη μια φορά λογοκρίνουν το λαό της Βενεζουέλας. Κάνουν αόρατο στον κόσμο ότι υπάρχει ένας Μπολιβαριανός λαός που κυβερνά εδώ.
Η Ρωσία αναγνώρισε τον Nicolas Maduro ως το νόμιμο Πρόεδρο της Venezuela και δεν θα αποσύρει την αναγνώριση. Ο γερουσιαστής στο Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Andrei Klimov δήλωσε πως δεν θα υπάρξει αλλαγή της ρώσικης πολιτικής προς Venezuela. (RT)
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ρωσικού Κοινοβουλίου Αndrei Klimov: η Ρωσία αναγνωρίζει τον Πρόεδρο Μαδούρο της Βενεζουέλας.
Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales επαναβεβαίωσε την αλληλεγγύη του προς τον «αδερφό» Nicolas Maduro με ένα twitter.
 »Η αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Βενεζουέλας και τον αδελφό Nicolas Maduro, σε αυτές τις αποφασιστικές ώρες κατά τις οποίες τα νύχια του ιμπεριαλισμού επιδιώκουν και πάλι να τραυματίσουν τη Δημοκρατία και την αυτοδιάθεση των λαών των λαών της Νότιας Αμερικής. Ποτέ δεν θα είμαστε η πίσω αυλή του
O Υπ. Άμυνας Βενεζουέλας ο Vladimir Padrino δήλωσε μέσω Twitter ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του  αποκηρύσσουν όποιον πρόεδρο αυτοανακηρύχθηκε ή επιβλήθηκε από «σκοτεινά συμφέροντα».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: αν το Ισραήλ συνεχίσει τις επιθέσεις θα χτυπήσουμε το αεροδρόμιο David-Ben-Gourion στο κέντρο του Tel Aviv.
23/1/2019 – 21.45
Ο  Bachar al-Jaafari διαρκής αντιπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησε ότι η χώρα του θα μπορούσε να επιτεθεί στο αεροδρόμιο David-Ben-Gourion στο Τελ Αβίβ αν οι ισραηλινές επιθέσεις κατά της Συρίας συνεχιστούν.
Τον συμψηφισμό αυτόν έκανε αφού ο κύριος στόχος του Ισραήλ στα τελευταία χτυπήματα και όχι μόνο κατά Δαμασκού είναι το Διεθνές Αεροδρόμιό της. H Ρωσία κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις σε συριακό έδαφος…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διασάλευση της παγκόσμιας τάξης. Το τέλος του Διεθνούς Δικαίου. Ο Trump θ΄αναγνωρίσει τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ως νόμιμο Πρόεδρο.
23/1/2019 – 19.00
Η διοίκηση Trump εγκαινιάζοντας νέα πολιτικά ήθη που θ΄ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου στη διεθνή πολιτική σκηνή θα μπορούσε ν΄αναγνωρίσει τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλα Juan Guaido ως νόμιμο Πρόεδρο της χώρας αυτής ήδη από την Τετάρτη αναφέρει το Reuters . Πρόκειται για το τέλος του εναπομείναντος προσχηματικού διεθνούς δικαίου και της διεθνής νομιμότητας…Αν εφαρμοστεί ως πρακτική και αλλού θα συμπαρασύρει ολόκληρες χώρες σε εμφυλίους και αιματοκυλίσματα. Πολύ επικίνδυνη όσο και πρωτοφανής τακτική ως απαράδεκτη κι ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις τρίτης χώρας..Το λιβυκό μοντέλο πολλαπλών κυβερνήσεων πιλοτικά χρησιμοποιήθηκε για να δοκιμαστεί κι αλλού.
Νέο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής ΗΠΑ που απειλεί με διασάλευση την Παγκόσμια Τάξη..Ο παγκόσμιος ολοκληρωτισμός επί θύραις..
Ο Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Juan Guaido μόλις αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας  μπροστά στους οπαδούς του στο Chacao στο Caracas ..Ορκίστηκε μεταβατικός Πρόεδρος ενώ ο Μαδούρο παραμένει ο νομίμως εκλεγείς και δεν παραιτείται βεβαίως..
Ο Καναδάς θα αναγνωρίσει τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας ως νόμιμο Πρόεδρο της χώρας……
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump λέει ότι αναγνωρίζει επισήμως τον Juan Guaido ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλα και προτρέπει κι άλλες δυτικές χώρες να τον αναγνωρίσουν.Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως οι μέρες του καθεστώτος Μαδούρο είναι μετρημένες και ότι όλες οι επιλογές  είναι στο τραπέζι αν ο Maduro επιλέξει το δρόμο της βίας….
Ο Χουάν Γκουάιντο είχε δηλώσει την Παρασκευή την πρόθεσή του να αναλάβει την προεδρία της χώρας, αφού η αντιπολίτευση κήρυξε αυθαίρετα παράνομη τη δεύτερη θητεία του  Μαδούρο.
Η διοίκηση Trump εγκαινιάζοντας νέα πολιτικά ήθη που θ΄ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου στη διεθνή πολιτική σκηνή θα μπορούσε ν΄αναγνωρίσει τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλα Juan Guaido ως νόμιμο Πρόεδρο της χώρας αυτής ήδη από την Τετάρτη αναφέρει το Reuters . Πρόκειται για το τέλος του εναπομείναντος προσχηματικού διεθνούς δικαίου και της διεθνής νομιμότητας…Αν εφαρμοστεί ως πρακτική και αλλού θα συμπαρασύρει ολόκληρες χώρες σε εμφυλίους και αιματοκυλίσματα. Πολύ επικίνδυνη όσο και πρωτοφανής τακτική ως απαράδεκτη κι ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις τρίτης χώρας..Το λιβυκό μοντέλο πολλαπλών κυβερνήσεων πιλοτικά χρησιμοποιήθηκε για να δοκιμαστεί κι αλλού.
Νέο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής ΗΠΑ που απειλεί με διασάλευση την Παγκόσμια Τάξη..Ο παγκόσμιος ολοκληρωτισμός επί θύραις..
Ο  Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Juan Guaido μόλις αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας  μπροστά στους οπαδούς του στο Chacao στο Caracas ..
Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πρωτεύουσες όπως η Ιερουσαλήμ εκεί που δεν προβλέπονται από ΟΗΕ όπως π.χ Ιεροσόλυμα και Προέδρους αυτούς που δεν εκλέγονται π.χ Βενεζουέλα. Επικίνδυνη εκτροπή…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία η κοινωνία των 3 ούτε (3 ni) : 3 εκατομμύρια νέοι δεν είναι ούτε σε δουλειά, ούτε σ’ εκπαίδευση, ούτε καν σε σεμινάριο κατάρτισης…
23/1/2019 – 18.00
Στη Γαλλία 3.000.000 νέοι μεταξύ 15-34 χρονών είναι άνεργοι εκ των οποίων το 40 % προέρχεται από την μετανάστευση…Στη Γαλλία 3 άτομα ηλικίας 15 -34 χρονών δεν είναι ούτε στην εκπαίδευση, ούτε σε κατάρτιση σεμιναριακής μορφής, ούτε σε δουλειά, εκ των οποίων  το 40 % είναι νέοι προερχόμενοι από την μετανάστευση σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα κατά ένα σεμινάριο  OCDE-Ajef (Ένωση δημοσιογράφων οικονομικού, χρηματοπιστωτικού ρεπορτάζ) αφιερωμένου στην ενσωμάτωση μεταναστών.
Τα  3 «ni» (ούτε), «ni en emploi, ni en enseignement, ni en formation» (ούτε σε δουλειά, ούτε σ΄εκπαίδευση, ούτε κατάρτιση) σχηματίζουν έκτοτε την αντίληψη την πιο ενδεδειγμένη για την κατανόηση της κατάστασης των νέων έναντι της αγοράς εργασίας σχολιάζει η εφημερίδα Le Figaro που επικαλείται τον Jean-Christophe Dumont, επικεφαλή του τμήματος διεθνούς μετανάστευσης στο πλαίσιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ/OCDE), με έδρα το Παρίσι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα: με ποσοστό 38% είναι δεύτερη παγκοσμίως στην ανεργία νέων πάνω από τη Νιγηρία και κάτω από την Ν Αφρική. Η ΕΕ αφρικανοποίησε την Ελλάδα…
23/1/2019 – 18.00
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο The Spectator Index η Ελλάδα με ποσοστό 38% είναι δεύτερη πάνω από τη Νιγηρία και κάτω από την Ν Αφρική στην ανεργία νέων. Η ΕΕ αφρικανοποίησε την Ελλάδα…(το ποσοστό 38.5% παρουσιάζεται τον Οκτώβρη και πιστοποιείται από τον OCDE).
Σύμφωνα με το ίδιο Διεθνές Παρατηρητήριο η υψηλότερη ανεργία των νέων εμφανίζεται ως εξής:
South Africa: 527%, Greece: 38%, Nigeria: 36%, Spain: 34%, Italy: 31%, Morocco: 27%, Iran: 28%, Algeria: 26%, Serbia: 25%,  Croatia: 23%. Albania: 23%, Turkey: 22%, France: 21%, Cyprus: 19%, Sri Lanka: 19%, Portugal: 19%, Slovakia: 18%




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Πειθαρχουν οι δορυφοροι  στην απόφαση των ΗΠΑ
 Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 00:43
Η Γουατεμάλα σύμμαχος των ΗΠΑ, μέσω της υπουργού Εξωτερικών, Σάντρα Ζόβελ, έγινε το πρώτο κράτος της Κεντρικής Αμερικής που αναγνώρισε εντός λίγων ωρών τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Η Αργεντινή, δια του προέδρου της Μαουρίσιο Μάκρι, ο Κολομβιανός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε, ο Χιλιανός πρόεδρος Σεμπάστιαν Πινέρα, ο Παραγουανός πρόεδρος Μάριο Αμπντο αναγνώρισαν επίσης τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας επίσης αναγνώρισε τον 35χρονο πρόεδρο της καταργημενης πλεον εθνοσυνέλευσης και την αντικατασταση της με εκλογες από την Συντακτικη Συνταγματικη Συνελευση, ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, όπως και το υπουργείο Εξωτερικών του Περού τονίζοντας ότι θα στηρίξει την μετάβαση εξουσίας στην Βενεζουέλα το συντομότερο δυνατό.
Ανακοίνωση της Ομάδας της Λίμας αναφέρει ότι τα 11 από τα 14 κράτη-μέλη της Ομάδας της Λίμας (Αγία Λουκία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Καναδάς, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ονδούρα, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Χιλή) τάσσονται υπέρ της έναρξης ενός πραξικοπηματος και της μετάβασης εξουσιας στη Βενεζουέλα.
Από την πλευρά του το Μεξικό ανέφερε δεν βλέπει μια αλλαγή πολιτικής απέναντι στην Βενεζουέλα «προς το παρόν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και εκπρόσωπος του προέδρου του Μεξικού ανέφερε ότι η χώρα συνεχίζει να αναγνωρίζει τον Μαδούρο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Ουρουγουάης ανέφεραν ότι η χώρα συνεχίζει να αναγνωρίζει τον Μαδούρο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Η Γαλλία πραγματοποιεί διαβουλεύσεις με Ευρωπαίους εταίρους για την κατάσταση στην Βενεζουέλα, ανέφερε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας στο πρακτορείο Reuters. "Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση", τόνισε.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε ελπίδα ότι η Ευρώπη, ενωμένη, θα στηρίξει τις «δημοκρατικές δυνάμεις» στη Βενεζουέλα που πειθαρχουν στους δυτικους αποικιοκρατες.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κανέλλη: Ο Νίμιτς είναι επαγγελματίας επί 25ετίας της Νατοϊκής επιβολής στα Βαλκάνια
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 23:51
«Κάνετε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με μια κρίσιμη μάζα 9 βουλευτών, τη μεγάλη επανάσταση της προόδου. Είναι ιστορική πρόοδος να υπάρχει νατοϊκός κομμουνιστής! Αυτό μας λέτε! Νατοϊκός Αριστερός!», ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας απόψε στην Ολομέλεια.
«Έρχεστε σήμερα και μας λέτε ότι να εκπληρώσει κάποιος πλήρως τις επιταγές του ΝΑΤΟ είναι πρόοδος», είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η Λιάνα Κανέλλη και πρόσθεσε: «σήμερα που μιλάμε εμείς εδώ, αφού φωνάξατε στον κ. Νίμιτς ‘happy birthday' κάτω από μια τέντα στις Πρέσπες, τον φωνάξατε και ήρθε να δώσει συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλαδή στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, και να λέει ότι ‘ή περνάει η Συμφωνία ή μπορεί να προβλέψει πολλά σενάρια, μερικά και αρκετά επικίνδυνα, αν δεν περάσει η Συμφωνία'. Αυτό πώς το λένε διεθνώς; Εκτίμηση το λένε; Του κεντρικού διαπραγματευτή, του επαγγελματία, επί 25 χρόνια, της επιβολής της Νατοϊκής επιβολής στα Βαλκάνια, δια του Μακεδονικού; Πώς το λένε δηλαδή αυτό; Γιατί τι λέει; Ότι ειρήνη, ασφάλεια και φιλία μπορεί να συμβούν με τη Συμφωνία αυτή παρά με τη συνέχιση της διαμάχης. Και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, πέρα από τη Συμφωνία».
Η βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πήρε την πολιτική των προηγουμένων, βαθύτατα πληγωτική και αντιλαϊκή, με δύο μνημόνια, και της πρόσθεσε και ένα τρίτο». Είπε ακόμη ότι «τολμάει να μιλάει και η ΝΔ για κυριαρχικά δικαιώματα, έχοντας υπογράψει και ψηφίσει, από κοινού, την καταχρέωση του ελληνικού λαού, μέχρι το 2060 και επί διαφοράς, με το σύνολο δομών, υποδομών, αρχαίων, τάφων, ιστορίας, των πάντων, σε ένα υπερταμείο, όπου πάσα διαφορά με τους δανειστές, θα πηγαίνει στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου με δίκαιο αγγλικό».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καλεί τον στρατό της χώρας να διατηρήσει ενότητα και πειθαρχία
 Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 23:25
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ζήτησε από τον στρατό της χώρας να διατηρήσει την ενότητα και την πειθαρχία.
«Θα θριαμβεύσουμε απέναντι σε αυτό, θα βγούμε νικητές», είπε ο Μαδούρο στους υποστηρικτές του έξω από το προεδρικό παλάτι Μιραφλόρες στο Καράκας καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα υπέρ ή κατά της κυβέρνησης του Σοσιαλιστή προέδρου.
Ο Μαδούρο κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να διεξάγει πραξικόπημα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι «όλες οι επιλογές» είναι στο τραπέζι αν ο Μαδούρο ασκήσει βία ενάντια στην αντιπολίτευση
 Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 21:50
Η αμερικανική αλητικη ιμπεριακιστικη αποικιοκρατικη κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να εντείνει τις κυρώσεις στο πετρέλαιο, το χρυσό και να επιβάλει επιπλέον οικονομικές κυρώσεις, αν ασκηθεί βία ενάντια στην αντιπολίτευση της χώρας, διαμηνύοντας ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι.
«Αν ο Μαδούρο και οι φίλοι του επιλέξουν να απαντήσουν με βία - αν επιλέξουν να βλάψουν οποιοδήποτε μέλος της καταργημενης εθνοσυνέλευσης ή άλλους προδοτες αξιωματούχους της δικης μας διορισμενης «κυβέρνησης» στη Βενεζουέλα βρίσκονται στο τραπέζι για τις ΗΠΑ αναφορικά με τις ενέργειες που θα λάβουν», τόνισε ένας αληταρας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος της Ουασινγκτον σε δημοσιογράφους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Στους 21 οι νεκροί από ισραηλινοναζιστικά πλήγματα
 Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 08:25
Ο αριθμός των θυμάτων των ισραηλινοναζιστικών πληγμάτων στη Συρία, εναντίον θέσεων του στρατού της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του Ιράν, συμμάχου της Δαμασκού στον πόλεμο, ανέρχεται σε 21 νεκρούς, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν «Ιρανοί», ανέφερε χθες μια αποικιοκρατικη ΜΚΟ.
Τα ισραηλινοναζιστικά πυραυλικά πλήγματα έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Στοχοθέτησαν αποθήκες πυραύλων και πυρομαχικών των ιρανικών δυνάμεων και συμμάχων τους κοντά στη Δαμασκό, καθώς και κέντρα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας στα όρια της πρωτεύουσας και στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Σύμφωνα με τον προδοτη αληταρα μεθυστακα Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, από το Λονδινο, τον αληταρα διευθυντή αυτής της αποικιοκρατικης ΜΚΟ, «υπάρχουν 15 ξένοι νεκροί, ανάμεσά τους 12 (στελέχη) των ιρανικών δυνάμεων». Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει την εθνικότητα των υπολοίπων τριών. «Έξι Σύροι των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας  σκοτώθηκαν» επίσης στα ισραηλινοναζιστικά πλήγματα, συμπλήρωσε.
Τη Δευτέρα το Αποικιακό Παρατηρητήριο είχε κάνει λόγο για 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τέσσερις Σύροι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Βρωμιαρικο σαουδαραβικο αεροπορικό πλήγμα εναντίον αποθήκης πυραύλων και όπλων στη Σαναά
 Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 05:36
Δύο εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης, την οποία ελέγχουν οι πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούτι, και τουλάχιστον μία από αυτές οφειλόταν σε σαουδαραβικο αεροπορικό πλήγμα εναντίον αποθήκης πυραύλων και όπλων, μετέδωσε το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν θύματα.
Κατά τα αλλα οι ουαχαμπιτοναζιστες και οι σουνιτοφασιστες κατοχικοι τηρουν την εκεχειρια. Με τον ξεφτιλο ΟΗΕ να κανει τα στραβα ματια.