Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Παρασκευη 31 Ιανουαριου 2020



Τρισάθλιες οι απόψεις των Τριών Ιεραρχών για τη γυναίκα, αλλά αβυσσαλέα και η άγνοια όσων νομίζουν ότι οι απόψεις αυτές ανέτρεψαν κάποιες καλύτερες που τάχα κυριαρχούσαν στην τότε κοινωνία.
Πού να ξέρανε, οι δόλιοι, τι έγραφε ο κορυφαίος των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων Αριστοτέλης, γι' αυτό το "αναίσχυντο" "σκεύος" της αναπαραγωγικής διαδικασίας, που δεν είναι παρά "ατελές αρσενικό", όχι μεγαλύτερης αξίας απ' όσο ένας δούλος! Και όπως και ο δούλος, φύσει κατώτερο ον.
Πόσο θλιβερή η αδυναμία συνείδησης του ιστορικού χρόνου!...

σχολιο.- Πάντως, κατά την κλασική, ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο υπήρχαν πολύ πιο προωθημένες απόψεις για τις γυναίκες -αλλά και για τους δούλους- από εκείνες του Αριστοτέλη. Ο Αριστοτέλης και οι πλατωνικοί φιλόσοφοι -όσο σπουδαίοι και να ήταν- αποτελούσαν τη συντηρητική πλευρά της διανόησης, γι' αυτό και διασώθηκαν άλλωστε. Μεταξύ των σοφιστών και των επιγόνων τους τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Κορυφαίο παράδειγμα ο Επίκουρος, που δεχόταν γυναίκες και δούλους αδιακρίτως στον "Κήπο" του. Έως και τον 3ο μ.Χ. αιώνα υπήρχε μια αργή αλλά σταθερή πρόοδος στις φιλοσοφικές και κοινωνικές ιδέες, η οποία ανατράπηκε και ακυρώθηκε εντελώς μέσα στον 4ο αιώνα, όταν ο Χριστιανισμός -ο επίσημος, όχι εκείνος των πρώτων χριστιανών- έγινε κυρίαρχη κρατική θρησκεία και όργανο άσκησης πολιτικής εξουσίας. Μετά ακολούθησαν οι λεγόμενοι "σκοτεινοί αιώνες" τουλάχιστον για τα επόμενα 400-500 χρόνια. Φυσικά, δεν φταίει απόλυτα ο χριστιανισμός γι' αυτό αλλά, λόγω της Φύσης του, συνέβαλε σημαντικά στις εξελίξεις αυτές.

Σχολιο.-   νομίζω πως κινήσεις όπως αυτές του Επίκουρου ήταν περιθωριακές στην τότε κοινωνία. Έχει ξεχωριστή σημασία το γιατί ο χριστιανισμός -με το κήρυγμα της ισότητας- ρίζωσε αρχικά μεταξύ των δούλων και των γυναικών. Με όλες τις αντιφάσεις, φυσικά.

Σχολιο.- Ναι, βέβαια, άλλο η θρησκεία των πρώτων χριστιανών κι άλλο η επίσημη θρησκεία από τον 4ο αι. και μετά. Ωστόσο, η Φύση των μονοθεϊστικών θρησκειών γενικότερα είναι τέτοια που -ηθελημένα ή άθελά τους- γίνονται τα καλύτερα όργανα των συντηρητικών ιδεών και κάθε εξουσίας. Ο πολυθεϊσμός, με τη σχετικότητά του, δεν ευνοεί τέτοιες καταστάσεις. Γι' αυτό και πρακτικά τον παραμέρισαν ηγεμόνες όπως ο Αλέξανδρος, οι Διαδοχοί του ή ο Αύγουστος στη Ρώμη και επέβαλαν τη λατρεία του προσώπου του αυτοκράτορα ως ισόθεου. Μετά ήρθε ο μονοθεϊσμός και τα έλυσε όλα αυτά με το "ελέω Θεού". Είναι η Φύση του τέτοια, όπως και των άλλων μονοθεϊστικών θρησκειών.

Σχολιο.- Η θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλαδα φαίνεται από το γεγονός της ύπαρξης 6 κεντρικών θηλυκών θρησκευτικών μορφών στο δωδεκάθεο, Κάθε μια προστάτης μιας "θηλυκής" δραστηριότητας οικογένειας, εστίας, γεωργίας, αναγέννησης, ή οικοτεχνίας ή της φύσης που ήταν θηλυκή ή και ιδιοτήτων και χαρισμάτων του ανθρώπου .
Διπλά τους εκατοντάδες άλλες θηλυκές μορφές θα απαρτίζουν τον θρησκευτικό και αξιακό σύστημα (Νηρηίδες νεράιδες νύμφες μούσες μοίρες κλπ).
Βεβαίως ο αρχηγός όλων ήταν ο Αντρας Δίας και μητέρα του η Τιτανας Ρεα (θεά της θηλυκής γονιμότητας, της μητρότητας και της γενιάς) και ο Κρόνος.
Ο Αριστοτέλης είχε μια άποψη για την γυναίκα που ήταν διαφορετική από του Δάσκαλου του Πλάτωνα ο οποίος πίστευε στην εκπαίδευση των γυναικών και την ίση συμμετοχή τους στα κοινά. Αυτό δείχνει ότι η άποψη του Αριστοτέλη που αναφέρεις δεν ήταν η κυρίαρχη κοινωνική άποψη των αρχαίων, αλλά προϊόν δικού του φιλοσοφικού προβληματισμού. Αλώστε κάθε μαθητής θέλει να χειραφετηθεί σε σχέση με τον Δάσκαλο
Όσον αφορά του τρεις ιεράρχες όταν εισήγαν το ελληνικό λόγο στον Χριστιανισμό είχαν απολυτό σκοπό να εξοβελίσουν την γυναικεία θεότητα και κάθε άλλο θηλυκό που είχε μέσα του ο λόγος αυτός που επηρέαζε τον τοτε γνωστό κόσμο! Η Τιτάνας Ρεα λατρεύονταν ως την μεσοποτάμια!
Στην Μεση ανατολή λατρεύονταν και η Αστάρτη! Οι Έλληνες την ταύτιζαν με τη θεά Αφροδίτη καθώς και με την Ήρα και τη Σελήνη. Σε κάθε σημιτικό λαό είχε και διαφορετικό όνομα: Ασταρώθ, Αθάρ, Ιστάρ, Ινίνα, Βααλίς κ.ά. Πίστευαν ότι είναι κόρη της Σελήνης και αδερφή τού Ηλίου και τής θεάς τού Άδη
Αυτός ειναι ο λόγος που οι τρεις ιεράρχες χρησιμοποίησαν -αποσπασματικά βεβαίως- τον Αριστοτέλη, ξεχνώντας τον Πλάτωνα και την θέση της γυναίκας στον αρχαίο ελληνικό κόσμο θέλοντας να την εξοβελίσουν . Μέτα θα τους πετάξουν και τους δυο στα αζήτητα!
Ο μονοθεϊστικός χριστιανισμός τελικά θα έχει ως κεντρικό πρόσωπό ένα τριαδικό θεό από δυο άντρες και ένα ουδέτερο πλάσμα, δίνοντας τελικά στην γυναίκα τον ρολό και τον στόχο είτε της καλόγριας είτε της μητέρας. Πολύ αργότερα στον χριστιανισμό θα δούμε γυναίκες άγιες, συνήθως μάλιστα κατόχους κάποιας κοινωνικής θέσης! (Αγία Ελένη αυτοκρατόρισσα μητέρα του Μ. Κωνσταντίνου.)
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ο Έλληνας αυτός φιλόσοφος ο Αριστοτελης θα επηρεάσει τον ρόλο της γυναίκας στο Ισλαμ κάποιους αιώνες αργότερα!! Άλλωστε από τους άραβες θα διασωθεί και θα επανέλθει στην Ευρώπη
Μόνο που εκεί η γυναίκα δεν κατάφερε να χειραφετηθεί όπως στην Δύση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιθανό κρούσμα του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη, κλείνουν προληπτικά όλοι οι σταθμοί του μετρό στη Θεσσαλονικη..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας λαός που του έκοψαν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, του έκλεισαν σχολεία και νοσοκομεία, τον άφησαν άνεργο ή στην καλύτερη εργάζεται για 500€ και δεν έβγαλε κιχ, αλλά βγήκε στον δρόμο για το μαγαζί του κάθε Ιβάν, είναι ένας ηλίθιος λαός και παίρνει ότι του αξίζει!!!
Λενε οι ζαιοι δείχνοντας τις φωτογραφίες από την τεράστια χθεσινή διαδήλωση των ΠΑΟΚτζιδων.
Μόνο που ξεχνάνε ότι αυτός ο λαός βγήκε στους δρόμους το 2011, σαν «αγανακτισμένοι»  όπως τους χαρακτηρίσανε, τους χτύπησε η αστυνομία του καθεστώτος, οι πρετοριανοί, και διαλυθηκανε. Όπως θα διαλυόντουσαν εάν τους χτυπαγε η αστυνομία, και οι ΠΑΟΚτζιδες. Μετα το 2011 αυτος ο λάος  εκανε το λαθος να αναθεσει την απαλλαγη από την κατοχη στους ζαιους. Και αυτοι εφαρμοσαν ακριβως την ιδια πολιτικη με τους προηγουμενους. Του έκοψαν του λαου  μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, του έκλεισαν σχολεία και νοσοκομεία, τον άφησαν άνεργο ή στην καλύτερη εργάζεται για 300€. Γιατι του ειπαν ότι υπαρχει ΤΙΝΑ. Και όχι μονι αυτό, αρχισαν να ξεπουλανε την χωρα, τη Μακεδονια, ετοιμαζοντουσαν να ξεπουλησουν και την Κυπρο και το Αιγαιο, εφερναν λαθρομεταναστες ισλαμοφασιστες για να αλλαξουν τον πληθυσμο, αλλα τους προλαβαν οι εκλογες. Τωρα τα γουρουνια οι ζαιοι του ζητανε και τα ρεστα από αυτόν το λαο!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποια έγραψε "είμαι πολύ κατά του κορονοϊού".
Έτσι, να του δείξουμε ότι δεν τον θέλουμε.
Στην ανάγκη να τον βρίσουμε κιόλας, να του ρίξουμε την ψυχολογία. "Κορονοϊέ μπινέ πουταναζγιέ" και τέτοια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι...53πλάτσα-π(λ)ούτσα του ξύριζα...πάντα διαφωνούσαν με τα αντιλαϊκά μέτρα...και τα ψήφιζαν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για δεξιά στροφή δεν αρκούν οι δεσποτικές ευχές.Διαβάστε το εγχειρίδιο ΤσιπροΔραγάση(επί τα βελτίω..στα κουμουνδουριανά έδρανα)!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


....πριν από την φύση , το αναλαμβάνουν αυτοί που το "παίζουν" Θεοί....από την μετατόπιση πληθυσμών ,έως την ποσόστοση των πληθυσμών με τα μέσα που διαθέτουν...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020
H Βενεζουέλα καταδικάζει την πρόταση των ΗΠΑ για την Παλαιστίνη
Η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας εκφράζει την κατηγορηματική της απόρριψη στην αυθαίρετη και προσαρτιστική πρόταση που υπέβαλε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών με τίτλο «η συμφωνία του αιώνα», της οποίας το απαράδεκτο περιεχόμενο αντιβαίνει στoυς πιο στοιχειώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και αποτελεί μεγάλη αδικία για τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχτές στα σχολεία υπήρξε ένα σημαντικό πισωγυρισμα...
Μετά από πολλά χρόνια επανηλθαμε σε εποχές "υποχρεωτικού εκκλησιασμού", " απουσιών", " κατήχησης" έως και αποβολών μαθητών που δεν " πειθαρχησαν".
Σε άλλα σχολεία τηρήθηκε, σε άλλα όχι όμως το βήμα προς τα πίσω έγινε.
Είμαστε σίγουροι πως για την αντιμετώπιση της σκοταδιστικης λαίλαπας το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι η υπεράσπιση της ... αργίας προς τιμήν των Τριών ιεραρχών;
Το γεγονός πως η Κεραμεως με εγκύκλιο της κράτησε κλειστά τα ιδιωτικά φροντιστήρια, παρά την αντίδραση των ιδιοκτητών, δείχνει πως το πρόβλημα της δεν ήταν η αργία. Ιδεολογικό στίγμα και γραμματια προς την εκκλησία από τη μια. Από την άλλη; Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος; Η προσωπική αντίδραση εκπαιδευτικων, που υπήρξε, δεν αρκεί προφανώς.

Σχολιο.- Σωστές επισημάνσεις, νομίζω όμως ότι η προτεινόμενη αντίδραση είναι λάθος. Όταν πέθανε ο Χριστόδουλος κηρύχθηκε αργία- πένθος τη μέρα της κηδείας του. Η ΕΛΜΕ Ικαρίας (με πλειοψηφία ΚΚΕ- Παρεμβάσεων) αρνήθηκε την αργία και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή νομίζω είναι η σωστή στάση απέναντι στον εορτασμό των 3 ιεραρχών: ανοιχτά σχολεία, καμιά αναφορά στους καραγκιόζηδες, συζητήσεις για τον απελευθερωτικό ρόλο της μόρφωσης και της επιστήμης μέσα στα σχολειά....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας«Ο πρωθυπουργός αδυνατεί να ξεπληρώσει τα γραμμάτια που υπέγραψε με τη διαπλοκή και τα οποία τον έφεραν στην εξουσία».
Ο ιδιος ο Αλε6ης δέν αποδέχεται καμία ευθύνη για τόν ερχομό του κούλη στην εξουσία,ουτε είχε σχεση μέ την διαπλοκή Σαββιδη - Μπομπολα - γατες Ιμαλαϊων κλπ..
Η Μαριονεττα του Παϊατ,ΝΑΤΟ-ΕΕ, ο Αλ6ς Τζιφρας, δέν ψηφισε ουτε την επικύρωση τής συμφωνίας του μέ ΗΠΑ που ο ιδιος ο απατεώνας εκανε καί παραδεχεται...
Αντιπολίτευση για Ηλιθιους... ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΗΠΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η Ν.Δ...
Αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις | Πέμπτη 30 Γενάρη
Την Πέμπτη 30/1, μέρα ψήφισης στη Βουλή της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, προχωράμε από κοινού σε συγκέντρωση και αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Η συμφωνία θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Απαιτείται συντονισμός για την οργάνωση των αντιστάσεων και το μπλοκάρισμα των φιλοπόλεμων σχεδιασμών.
Όχι στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ
Έξω οι βάσεις του θανάτου
Καμία εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ
Να σημειωθεί πως η Συμφωνία δίνει την δυνατότητα στις ΗΠΑ να διατηρούν στρατιωτικές υποδομές εντός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων (Λάρισα, Στεφανοβίκειο και όπου αλλού χρειαστεί), ενοποιεί ουσιαστικά σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο τον Ναύσταθμο Κρήτης, με την ναυτική βάση στο Μαράθι, και την αεροπορική βάση στον Μουζουρά, ενώ καταργεί και οποιαδήποτε τυπική υποχρέωση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα για «αδειοδότηση» συγκεκριμένων στρατιωτικών δραστηριοτήτων (όπως π.χ. λειτουργίες πτήσεων, τηλεπικοινωνίες). Παράλληλα, προβλέπει ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, και πιθανή χρήση της βάσης του Αράξου για εγκατάσταση πυρηνικών, και παρέχει χρήση πολιτικών υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, κλπ) για τις εκάστοτε ανάγκες των νατοϊκών επιθετικών επιχειρήσεων.
Στην Αθήνα, όπως προαναφέρθηκε, το κάλεσμα είναι για σήμερα Πέμπτη, στις 6μμ., με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, ενώ στη Θεσσαλονίκη η προσυγκέντρωση θα γίνει την ίδια ώρα, στη γωνία Αγ. Σοφίας με Εγνατία. Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Αμφιλοχία, Βόλο, Γρεβενά, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Ικαρία, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κοζάνη, Λάρισα, Λασίθι, Λευκάδα, Μυτιλήνη, Ναύπλιο, Πάτρα, Πτολεμαΐδα, Πύργο, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Φλώρινα και Χανιά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλη η αισχρότητα, η αηδία και η φαυλοτητα της εξουσιας των φασιστοειδων γραβατακηδων που κυβερνάν τον κόσμο -για να μας γλυτώσουν από την ακροδεξιά- σε μια φωτογραφία.
Το φαιό κατακάθι Μακρόν κάνει πλακιτσα με μπλουζακι με ένα τυφλό γατάκι στο οποίο εμφανίζεται το όνομα του όπλου πλαστικών σφαιρών με το οποίο η αστυνομία του έβγαλε ματιά και έκοψε χέρια δεκάδων διαδηλωτών εδώ και 1.5 χρόνο.
Η ιστορία θα σας ξεράσει!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπερβολικά υψηλός αριθμός κρουσμάτων μεταξύ των γεννηθέντων του Απριλίου. Προφανώς πρόκειται για Κορονοκριό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Ι.Λένιν: να φοβάστε τον (γ)ιό της βασιλικιάς πλύστρας που τον έχει κορώνα στο κεφάλι της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρ. Νίτσε: ο Θεός πέθανε (επειδή σταυρώθηκε ο ΚορωνοΥιός Του)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 εκατομμύρια νέα κρούσματα στη Βενεζουέλα από τον Γκουαϊδοϊό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτο κρούσμα στην Ακαδημία Πλάτωνος. Πρόκειται για τον Κολωνοϊό.
Ασθενής επίσης και ο γαμπρός σε βλάχικο γάμο από τον Κλαρινοϊό.
Σχολιο.- Απο κωλονοσκόπηση μεταδόθηκε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν τελειώσουν οι κινέζοι το νοσοκομείο γιατί δεν έρχονται να τελειώσουν και το μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι την καθαρά Δευτέρα?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



απορώ πώς κάποιοι στηρίζετε το κωλοπαίδι που τραμπουκίζει και απειλεί την καθηγήτριά του, πραγματικά απορώ, πόσο ηλίθιοι μπορεί να είστε, δλδ. και θαυμάζω την ψυχραιμία της γυναίκας εννοείται! να μου ούρλιαζε εμένα ''θα σε καταστρέψω'' ένας τσόγλανος 17-18 χρονών, θα έδινα μάχη με τον εαυτό μου να μην του ρίξω κλοτσιά! δεν είμαι εκπαιδευτικός αλλά όταν είδα μαθητή να μπαίνει με το μηχανάκι μέσα στο κτίριο του λυκείου και να κάνει σούζες στο διάδρομο τον ξέχεσα κανονικά και νιώθω πολύ καλά γι' αυτό πείτε μου ότι και οι σούζες με το μηχανάκι μέσα στο σχολείο ήταν επανάσταση ενάντια στο καθηγητικό κατεστημένο να τρελαθούμε εντελώς με τη μαλακία που σας δέρνει ορισμένους #σούργελα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μα γιατί δεν δέχονται το σχέδιο Τραμπ οι Παλαιστινοι? αφού τους δίνει ''κράτος''
ορίστε το ''κράτος''...αποκομμένοι θύλακες που θα επικοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες, σήραγγες και κλειστούς αυτοκινητόδρομους, χωρίς κανένα έλεγχο των συνόρων και του εναέριου χώρου, ωραίο κράτος σαν τα μπαντουστάν του νοτιοαφρικανικού απαρτχάιντ, οι Παλαιστίνιοι ''ευχαριστούν'' αλλά δεν θα πάρουν, δεν έχυσαν τόσο αίμα για μια...φάρσα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Εχτές βιώσαμε κάτι ασύλληπτο, που μέχρι τώρα ήταν στη σφαίρα του θεωρητικού και φαντάζομαι πολλοί άνθρωποι το έχουν βιώσει και θα το βιώσουν με ακόμα χειρότερο τρόπο. Πρωί πρωί, χτυπάει δικαστικός επιμελητής το κουδούνι φίλης. Ήταν παρέα με δύο αστυνομικούς της περιοχής [Εξάρχεια] και ένα παιδί, περίπου 25 ετών, απο το Ισραήλ. Η φίλη ανύποπτη άνοιξε την πόρτα. Της είπαν να πάρει δυό τρία πράγματα και να φύγει γιατί το σπίτι, στο οποίο μέχρι τώρα κατοικεί με ενοίκιο, αγοράστηκε απο το παιδί, τον Οκτώβρη, σε πλειστηριασμό. Έτσι, ψυχρά. Η φίλη μετά τα πρώτα εγκεφαλικά [η πρώην ιδιοκτήτρια δεν της είπε ποτέ τίποτα] τους ζήτησε να έρθουν αργότερα γιατί αυτό που της λένε δε μπορεί να το διαχειριστεί και να μιλήσουν πρώτα οι δικηγόροι τους. Καλεί τους φίλους της [εμάς] και πάμε ετοιμοπόλεμοι. Ξανάρχεται ο επιμελητής μαζί με το παιδί και της λέει πως ο δικηγόρος του παιδιού μίλησε με τον δικηγόρο της και πως εντάξει, μπορεί να παραμείνει για δύο ακόμη μήνες, αυστηρά. Της εξηγεί ότι το παιδί πήρε κι άλλο ένα διαμέρισμα στον 1ο όροφο, στην ίδια πολυκατοικία, που ανήκε κι αυτό στην ιδιοκτήτρια πριν τα πάρει η τράπεζα, και πως θα τα κάνει ερ μπι εν μπι και τα δύο. Η φίλη, μέσα στο σοκ της, ζήτησε απο το παιδί αν μπορεί τουλάχιστον να μείνει ένα τρίμηνο ακόμα γιατί της ήρθε κάπως απότομα αυτή η "έξωση". Το παιδί είπε πως την καταλαβαίνει αλλά του είναι πολύ δύσκολο αυτό γιατί θέλει να ξεκινήσει να τα φτιάχνει οπότε θα χάσει χρόνο...
Ο επιμελητής, της είπε ότι το παιδί αυτό είναι ένας καλός άνθρωπος και πως είναι τυχερή γιατί θα μπορούσε να τη διώξει επιτόπου αλλάζοντας την κλειδαριά [στο σπίτι η φίλη ζεί τα τελευταία 7 χρόνια]. Της ζήτησε λοιπόν, να ευχαριστήσει το παιδί γιατί είναι είναι ένας άγιος άνθρωπος που την αφήνει να μείνει παραπάνω και πως έχει φωτοστέφανο πάνω απο το κεφάλι του.
Κατεβήκαμε μαζί με τη φίλη στον 1ο όροφο να δούμε το άλλο διαμέρισμα. Το έχει νοικιάσει μια μεγάλη οικογένεια απο τις Φιλιππίνες, απ' τον Σεπτέμβρη. Κι αυτοί εξαπίνης. Η μητέρα της οικογένειας καθόταν στο τραπέζι και κρατούσε το κεφάλι της απελπισμένη. Ήταν όλοι τους μουδιασμένοι. Ο επιμελητής, τους είπε να έχουν φύγει μέχρι τη Δευτέρα. Γιατί τα φωτοστέφανα δεν ανάβουν μπροστά σ' όλες τις περιπτώσεις. Και γιατί οι ίδιοι δε μπορούσαν [και λόγω γλώσσας] να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους με τον τρόπο που το έκανε η φίλη. Η οποία φυσικά το ψάχνει με δικηγόρους, ενημερώνοντας παράλληλα και την οικογένεια απο τις Φιλιππίνες για τα δικαιώματά τους.
Απο τον ερχόμενο Μάιο θα σβήσουν κι όσα φωτοστέφανα έχουν ξεχαστεί ανοιχτά. Αλλά όπως είπε κι ο Άδωνις, το είπαν απο τώρα για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας.
ΑΥΤΟ ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1.500 πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και εμείς ανησυχούμε για τον Κοροναϊό

Υπολογίζεται ότι το 2050 οι λοιμώξεις θα ευθύνονται για 10 εκατομμύρια θανάτους ετησίως σε όλο τον κόσμο, περισσότερους από αυτούς που θα προκαλεί ο καρκίνος. Αυτή η εκτίμηση των επιστημόνων βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και δεδομένα για την αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά στην οποία οδηγεί η κατάχρηση των αντιβιοτικών φαρμάκων. Πρόκειται για ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, με βαρύτατο κόστος, οικονομικό, αλλά και στην υγεία και τις ζωές των ανθρώπων. Η μικροβιακή αντοχή συσχετίζεται ήδη παγκοσμίως με 700.000 θανάτους το χρόνο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ. «Απόψε χτυπούνε τις γυναίκες»
30 Ιανουαρίου 2020
Στις 3 του Απρίλη του 1947 ανατέθηκε από τον αρχηγό του ΓΕΣ, στρατηγό Βεντήρη, στον συνταγματάρχη του πυροβολικού Γ. Μπαϊρακτάρη, η συγκρότηση της Διεύθυνσης ΒΧΙ/ΓΕΣ. Επρόκειτο για μια Διεύθυνση της οποίας κυρίαρχο έργο ήταν η συγκρότηση και η ανάπτυξη του περιβόητου στρατοπέδου της Μακρονήσου. Τα καθήκοντα της ΒΧΙ/ΓΕΣ:
«α) Συγκέντρωσις και Οργάνωσις Ταγμάτων Σκαπανέων, διάθεσις των ανδρών αυτών εις διαφόρους επωφελείς απασχολήσεις και προσπάθεια επαναφοράς αυτών είς του κόλπους της φιλτάτης Πατρίδος.
β) Συνεννόησις μετά των αρμοδίων πολιτικών αρχών επί της σκοπιμότητος αποσυμφορήσεως των πολιτικών φυλακών, ιδία των ζωνών επιχειρήσεως».
Αμέσως τα δημιουργημένα από το 1946 Πειθαρχικά Τάγματα – Στρατόπεδα «επικίνδυνων» δημοκρατικών φαντάρων στο Λιόπεσι, Λάρισα, Ντουντουλάρ Θεσσαλονίκης, μεταφέρονται σταδιακά στο Μακρονήσι, προς αναμόρφωσιν.
Στις 26 – 28 Μάη 1947, το Β΄ Τάγμα Σκαπανέων μεταφέρεται στη Μακρόνησο από το Πόρτο – Ράφτη, και δημιουργείται το ΒΕΤΟ (Β΄ Ειδικό Τάγμα Οπλιτών), Το θανατονήσι της Μακρονήσου μπαίνει σε λειτουργία. Οι πύλες της κόλασης άνοιξαν…
Ακολούθησε, ο Ιούνης και ο Ιούλης 1947, και η μεταφορά και εγκατάσταση των Α΄  και Γ΄ Ταγμάτων  και η δημιουργία του ΑΕΤΟ και ΓΕΤΟ.
Οι κατηγορίες κρατουμένων που πέρασαν από την Μακρόνησο ήταν:
Στρατεύσιμοι που κρίθηκαν ύποπτοι και επικίνδυνοι για το στράτευμα λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων και της συμμετοχής τους στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις οργανώσεις του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, του Αγροτικού Κόμματος, αξιωματικοί και αντάρτες του ΕΛΑΣ, ανήλικοι πολιτικοί κατάδικοι, εξόριστες γυναίκες από το Τρίκερι και, μια ειδική κατηγορία, Μάρτυρες του Ιεχωβά.
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ
ΒΕΤΟ: Β΄ Ειδικό Τάγμα Οπλιτών (Μάης 1947)
ΓΕΤΟ: Γ΄ Ειδικό Τάγμα Οπλιτών (Ιούλης 1947)
ΑΕΤΟ: Α΄ Ειδικό Τάγμα Οπλιτών (Ιούλης 1947)
ΣΦΑ: Στρατιωτικές Φυλακές Αθηνών (Αύγουστος 1947)
Ανάμεσα στο ΑΕΤΟ και το ΚΕΝΤΡΟ ήταν το ΕΣΑΓ Ειδικό Σχολείο Αναμόρφωσης Γυναικών (Γενάρης 1950), και το ΕΣΑΙ: Ειδικό Σχολείο Αναμόρφωσης Ιδιωτών (Καλοκαίρι 1949)
Το ΓΚΠΑ: Γ΄ Κέντρο Παρουσιάσεως Αξιωματικών (Σεπτέμβρης 1947) βρισκόταν ανάμεσα στο ΑΕΤΟ και το ΓΕΤΟ , αργότερα μεταφέρθηκαν στο Βόρειο μέρος του νησιού στην Πειθαρχημένη Διαβίωση Πολιτικών Εξόριστων και δίπλα του το ΣΠΕ: Στρατόπεδο Πολιτικών Εξόριστων (Νοέμβρης 1948)

Οι γυναίκες στη Μακρόνησο
Το μετεμφυλιακό κράτος, τον Νοέμβρη του 1949 επιχειρεί να ξεκαθαρίσει και με τα εσωτερικά μέτωπα: τις φυλακές και τις εξορίες. Οι εξόριστοι και οι φυλακισμένοι, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να εξοντωθούν ψυχολογικά, να υποταχθούν και να υπογράψουν «δηλώσεις μετάνοιας», να χάσουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Ένα από τα μέτρα που παίρνουν είναι η μεταφορά γυναικών, προς αναμόρφωσιν, στη Μακρόνησο.
Η αξέχαστη Νίτσα Γαβριηλίδου διηγείται στο βιβλίο της «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ – Απόψε χτυπούνε τις γυναίκες»:
«Κατά τα τέλη του Δεκέμβρη μας έρχεται (σ.σ. στο Τρίκερι) και μια αντιπροσωπεία του Ο.Α.Μ. (Οργανισμός Αναμορφώσεως Μακρονήσου) με τον συνταγματάρχη Τ. Αναγνωστόπουλο. Τώρα που πήραν την απόφαση να μεταφέρουν γυναίκες εκεί, ήρθε για να οργανώσει και να συντονίσει τη μεταγωγή του στρατοπέδου, μα κυρίως ν’ αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερες «δηλώσεις» για να μειωθεί έτσι ο αριθμός των γυναικών που θα μεταφέρονταν στη Μακρόνησο»…
«…Μας ανακοινώνουν πως η μεταφορά μας για τη Μακρόνησο γίνεται στις 25 του μηνός (σ.σ. Γενάρης 1950). Ηδη η κουζίνα δεν λειτουργεί και για συσσίτιο μας μοιράζουν ρέγγες και ελιές. Σχεδόν λαχανιασμένες θ’ αποτελειώσουμε και τη μεταφορά των αρρώστων με τα φορεία, τα ράντζα μας που τα είχαν κλεισμένα σ’ ένα κελί του Μοναστηριού, κι έβλεπες ν’ ανεβοκατεβαίνουν την πλαγιά από το Μοναστήρι στο λιμάνι γυναίκες φορτωμένες, άλλες ρολά από συρματοπλέγματα, άλλες αγκαλιές από πασσάλους, τα τσουβάλια με τρόφιμα της αποθήκης, τα καζάνια και λοιπά σύνεργα της κουζίνας, μα κείνο που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι γυναίκες θα είναι οι μεγάλες αμερικάνικες σκηνές που τις φορτώθηκαν πολλές γυναίκες μαζί καθώς και η μεταφορά των δύο κλιβάνων»…
«Όταν καμιά φορά τελείωσαν όλα, οι γυναίκες, κοπάδι ολόκληρο, κατηφορίσαμε την πλαγιά, κατάκοπες, παγωμένες για να μπούμε στον «Αχελώο», που έτοιμος στο λιμανάκι με την μπούκα του ανοιχτή μας περιμένει.
ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ
Από τις πέντε χιλιάδες γυναίκες που πέρασαν από το Τρίκερι μπήκαν μέσα στο αρματαγωγό κοντά χίλιες διακόσιες γυναίκες. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι και εκατόν είκοσι ανταρτίνες που υπέγραψαν στη Λάρισα αλλά δεν τις δώσαν το απολυτήριο. Προτίμησαν να τους το δώσουν στη Μακρόνησο, για να φανεί έτσι μεγάλος αριθμός αυτών που θα έφευγαν από κει.
Μέσα σ’ αυτή τη μάζα των γυναικών δοκιμάζονται και αρκετά αθώα παιδάκια, που οι μάνες τους δεν είχαν που να τα’ αφήσουν και τα πήραν μαζί τους στην εξορία. Για τα παιδάκια αυτά το κράτος δεν χορηγεί μερίδα συσσιτίου. Τα φροντίζουν οι μαγείρισσές μας από το υστέρημα των γυναικών. Είναι οι μικροί μα μεγάλοι ήρωες της εξορίας.
Κάθε φορά που ήταν να μας μεταφέρουν για άλλον τόπο, τα ταξίδια αυτά ήταν από τα πιο απερίγραπτα. Φορτωμένες τόσες γυναίκες μες στη κοιλιά του αρματαγωγού, θεόκλειστες, χωρίς αέρα και στοιβαγμένες η μια πάνω στην άλλη με τα χαρτόνια και τα μπογαλάκια μας, με τις φυματικές να αιμοπτύουν, τα παιδιά να κλαίνε και όλες σχεδόν να ξερνάμε χολή και φαρμάκι.
Διασχίσαμε το λυσσασμένο πέλαγος με μια θάλασσα που πάντα κατά κακή μας τύχη ήταν πάνω από εννέα μποφόρ, λες και το κάνανε επίτηδες. Τι αξέχαστες και τραγικές οι εικόνες εκείνες. Τότε έβλεπες την ανθρώπινη ύπαρξη γυμνή, απομονωμένη εγκαταλειμμένη, με κυρίαρχο το συναίσθημα μόνο της αυτοσυντήρησης. Ησουν εσύ κι ο εαυτός σου. Το πάλευες μόνη σου. Πνιγόσουν κυριολεκτικά από την πολυκοσμία, σου ήταν αδύνατο ν’ αναπνεύσεις από τις δυσοσμίες, γιατί πάντα βούλωναν οι καμπινέδες, μα δεν μπορούσες να κάνεις τίποτε. Ακουγες το μουγκρητό της θάλασσας που σε τρόμαζε, και το ταρακούνημά της έλεγες πως τώρα δα, θα σ’ αποτελειώσει»…
«…Όταν καμιά φορά ακούσαμε «νάτη η Μακρόνησος, φτάσαμε στη Μακρόνησο», τα άψυχα κορμιά μας στυλώθηκαν, ανοίξαμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα, για να δούμε με μάτια γυμνά το νησί που λεγόταν ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ. Οσο κι αν ήμασταν προετοιμασμένες ψυχολογικά, εκείνο που αντικρύσαμε ήταν κάτι το παγερό, κάτι που σου παρέλυε τις δυνάμεις.
Η μακρόστενη λουρίδα γης, που απλωνόταν μπροστά μας, έμοιαζε σαν ένα υδρόβιο τέρας μέσα στη θάλασσα έτοιμο να μας κατασπαράξει (κι ας ζήσανε στη Μακρόνησο μια νύχτα τον έρωτά τους ο Πάρις και η Ωραία Ελένη).
Οι ασβεστωμένες πέτρες που σχημάτιζαν μια κορώνα στην πλαγιά και τα συνθήματα «Ζήτω ο Βασιλεύς Παύλος», «Θέλουμε όπλα», σου έφερναν αμέσως την πρώτη ανατριχίλα. Τα κεφαλαία γράμματα «ΑΕΤΟ-ΒΕΤΟ-ΓΕΤΟ», που τα χωρίζανε σκοπιές και συρματοπλέγματα, με τις σκηνές στη σειρά, σου πάγωναν την ψυχή. Αναρωτήθηκα πού να βρίσκονται άραγε οι δικοί μου. Εδώ είχα τον πατέρα μου, τον ξάδελφό μου Γιάννη και τον Τάσο, αρραβωνιαστικό της αδελφής μου. Αργότερα θα μεταφερθεί και ο αδελφός μου. Αναρωτήθηκα ακόμη ποια τύχη άραγε να περίμενε κι εμάς τις γυναίκες.
Σε λίγο το μεγάφωνο μεταδίδει πως το αρματαγωγό δεν μπορεί να πλευρίσει στη Μακρόνησο και θα πρέπει ν’ ανεβάσουμε όλα τα πράγματα από την κοιλιά του αρματαγωγού και να τα φορτώσουμε σ’ ένα οπλιταγωγό που θα πηγαινοέρχεται στη Μακρόνησο»…
«…Μείναμε 24 ώρες στο Λαύριο πάνω στο αρματαγωγό, ανάμεσα στους εμετούς και τις ακαθαρσίες, που ξεχείλισαν από τους καμπινέδες, παλεύοντας με τη μεταφορά του υλικού, ώσπου τα ξημερώματα μας πλεύρισε ένα καΐκι με φαντάρους που ήρθαν να μας βοηθήσουν»…
«ΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ
Ύστερα από τόσες ταλαιπωρίες και την υπερβολική κούραση με το ξεφόρτωμα, το πρωινό εκείνο της 27 Ιανουαρίου (σ.σ. 1950) πατούσαμε τα χώματα της Μακρονήσου. Βρεθήκαμε αμέσως μπροστά σε μια κουστωδία από Αλφαμίτες (Αστυνομία Μονάδος) και αξιωματικούς   του Α2. Με τις άσπρες γκέτες στις αρβύλες, τον άσπρο ζωστήρα στη μέση τους, με το πιστόλι να κρέμεται από τη μια μεριά κι από την άλλη το βούρδουλα, μας περιτριγυρίζουν επιθετικά. Οι φυσιογνωμίες όλων άγριες, βλοσυρές.

ΑΠΟΨΕ ΧΤΥΠΟΥΝΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
«Ωσπου έφτασε η 30 Ιανουαρίου 1950», συνεχίζει η Νίτσα Γαβριηλίδου. «Μια ημερομηνία που έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη κάθε γυναίκας που πέρασε από το Μακρονήσι. Μας ξυπνούν μέσα στ’ άγρια χαράματα. Οι σκηνές μας γεμίσαν από ουρλιαχτά και βρισιές. Κλωτσούν τα στρώματά μας. «Την Παναγία σας Βουλγάρες, έφτασε η ώρα σας! Ξυπνήστε! Σήμερα θα σας πάρουμε το αίμα! Όλες έξω και κατεβείτε γρήγορα στο Θέατρο». Και τα μεγάφωνα να φωνάζουν συνέχεια: «Προσοχή! Προσοχή! Όλες οι γυναίκες του ΕΣΑΓ να κατέλθουν στο χώρο του Θεάτρου».
Μισοκοιμισμένες ακόμη ψάχνουμε μες στο σκοτάδι ρούχα χοντρά για να ντυθούμε όχι τόσο για να μην κρυώσουμε, όσο να μην πονέσουμε από το ξύλο. Η επιθυμία για τη σωματική μας ανάγκη είναι έντονη μα και η παρουσία τους μες στη σκηνή μας δυσκολεύει. Η κάθε μια βολεύεται όπως μπορεί, ακόμα και σε κονσερβοκούτια.
Εξω το κρύο πολύ τσουχτερό. Ως και τα στοιχεία της φύσης τα βάλανε μαζί μας»…
«…Στο Θέατρο μας διατάζουν να καθήσουμε κατάχαμα. Κουλουριαζόμαστε η μία δίπλα στην άλλη. Είμαστε καθισμένες πάνω στα πόδια μας. Γύρω από το τοιχάκι που έχει ο περίγυρος του Θεάτρου στέκονται Αλφαμίτες οπλισμένοι. Όλοι είναι σε κίνηση, όλοι φουριόζοι και βλοσυροί. Λες και κάνουν άμιλλα ποιος θα φανεί σκληρότερος από τον άλλο, ενώ οι Αλφαμίτες φωνάζουν συνέχεια: «Όλες κάτω, καθίστε κάτω!», και οι σφυρίχτρες τους μας πήραν το κεφάλι.
Φορτισμένες οι ψυχές μας, το μυαλό μας σταματά στη σκέψη τι θα γίνει τώρα, πώς θ’ αρχίσει το ξύλο με μας. Έχουμε ακούσει τόσα από τους άντρες. Με την αγωνία σε ένταση και με κομμένη την αναπνοή περιμένουμε. Τα όμορφα πρόσωπα των κοριτσιών μας τώρα γίνονται αγνώριστα. Φορέσανε τη μάσκα του τρόμου.
Τα μικρά παιδάκια σφιγμένα γύρω από το λαιμό της μάνας τους παρακολουθούν ανυποψίαστα μα και τρομαγμένα. Όλες οι αισθήσεις μας σε υπερένταση. Ακούμε φωνές, προστάγματα στρατιωτικά, λες και πρόκειται να δοθεί μια στρατιωτική μάχη»…
«…Όλοι οι αξιωματικοί του Α2 με τους Αλφαμίτες οπλισμένους βρίσκονται επί ποδός. Ανάμεσά τους και ο περιβόητος Ιωαννίδης της Χούντας, που φωνάζει: «Εμείς δεν είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε κτήνη και θα σας εξοντώσουμε!»
Στην εξέδρα εμφανίζεται ο Παπαγιαννόπουλος. Φοράει πάντα ένα δερμάτινο σακάκι και παίζει το μαστίγιό του επιδεικτικά. Τα μεγάφωνα με τα συνθήματά τους εντείνουν την ψυχολογική πίεση των γυναικών. Άγριος και απειλητικός ο Παπαγιαννόπουλος μας λέει πως είναι η τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται να φύγουμε στα σπίτια μας. Τα γραφεία του Α2 είναι ανοιχτά και μας περιμένουν. Μετά κοιτάζει την ώρα του και μας δίνει ακόμη ένα τέταρτο προθεσμία. Κάθε τόσο ξανακοιτάζει την ώρα του και μας λέει πως σε λίγο θα είναι αργά.
Μερικές γυναίκες φεύγουν από το θέατρο, ενώ τα μεγάφωνα δεν παύουν να μας καλούν να περάσουμε από τα γραφεία να τακτοποιηθούμε. Οι Αλφαμίτες περιφέρονται ανάμεσά μας, μας προτρέπουν για τη δήλωση: «Τι καθόσαστε και δεν πάτε στο Α2. Τόσοι και τόσοι να υπέγραψαν. Εσείς θα γίνετε ηρωίδες;» Ολες είμαστε σιωπηλές και μόνο η ανάσα μας ακούγεται βαριά.
Σε λίγο φωνάζει να βγούνε έξω από το θέατρο οι ανταρτίνες, περίπου 120 γυναίκες, που ενώ υπέγραψαν στη Λάρισα, τις φέρανε επίτηδες μαζί μας από το Τρίκερι για να πάρουν το απολυτήριο εδώ στη Μακρόνησο και να φανεί έτσι πως υπογράψανε πολλές γυναίκες.
Στη συνέχεια διατάζει να πάρουν τα μωρά από τις μωρομάνες με τα λόγια: « Δεν είναι άξιες αυτές να μεγαλώνουν Ελληνόπουλα». ..
«…Χθες ακόμα τα παιδάκια αυτά ψάχναν τις μανάδες τους μέσα σ’ εκείνο το αλαλούμ που δημιούργησαν τα καψόνια τους με τις μετακινήσεις μας στις σκηνές. Γι αυτό σήμερα τα έβλεπες να κρέμονται στο λαιμό της μάνας τους τόσο σφιχταγκαλιασμένα. Οι δήμιοι όμως τα’ άρπαξαν με το ζόρι. Και το κλάμα των παιδιών αντήχησε πάνω σ’ όλο το Μακρονήσι. Έσχισε τις καρδιές όλων μας. Κι όλα αυτά για να εκβιάσουν τις μανάδες τους και να πάνε να υπογράψουν ένα χαρτί που θα λέει: «Όλως αβιάστως και αυθορμήτως αποκηρύσσω με όλην την δύναμιν της ψυχής μου τον ξενοκίνητον συμμοριτισμόν, το εθνοκτόνον ΚΚΕ και τας παραφυάδας αυτού…» Αυτή ήταν η «δήλωση μετανοίας».
Μα όσο έβλεπαν πως καμιά δεν κουνιόταν από τη θέση της, τόσο σκύλιαζαν ή άρχισαν τις κλωτσιές και τα μαλλιοτραβήγματα.
Κάποιος Αλφαμίτης τραβάει μέσα από το σωρό μια κοπέλα και την αρχίζει στο ξύλο εκεί μπροστά στα μάτια μας. Είναι η Άννα Δαγκλή. Την χτυπάει στο πρόσωπο, τραβάει τα μαλλιά της και την κατηφορίζει προς τη θάλασσα. Ένας άλλος ποδοπατά με τις αρβύλες του μια γυναίκα και τη βρίζει συνέχεια. Τα νεύρα μας που έχουν δοκιμαστεί τόσο πολύ από το πρωί κοντεύουν να σπάσουν, τα μάτια μας συνέχεια καρφωμένα στις κινήσεις των Αλφαμιτών, που μπήκαν τώρα ανάμεσά μας και ψάχνανε γνωστές τους. Μας κλωτσούν, μας χλευάζουν.
Σε λίγο ο Παπαγιαννόπουλος διατάζει: «Να σηκωθούν οι καθοδηγήτριες Σιάντου, Καραγιώργη, Παΐζη». Τις βγάζουν από το Θέατρο και τις οδηγούν για την απομόνωση, ενώ ο Παπαγιαννόπουλος φωνάζει: «Καθ’ οδόν, καθ’ οδόν». Και οι Αλφαμίτες να τις χτυπούν συνέχεια στα πόδια»…
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της έντασης και της ψυχολογικής βίας ζήσαμε αρκετές ώρες στο χώρο του θεάτρου, όταν ακούσαμε τον Παπαγιαννόπουλο να μας κάνει την τελευταία του προειδοποίηση. Για μας τα «γύναια» δεν θα υπάρξει κανένας πλέον οίκτος και μας παραδίδει στα χέρια των Αλφαμιτών.
Οι μάστοροι αυτοί της βίας και του εγκλήματος ξέραν τι είχαν να κάνουν και με μας, το πρόγραμμά τους το εφάρμοσαν τόσες φορές με τους άντρες. Ήταν το ίδιο, το ξέραν απ’ έξω κι ανακατωτά.
Μας διατάζουν να μπούμε σε πεντάδες και στη συνέχεια μας οδηγούν προς τις σκηνές, που είναι στημένες, άδειες και μας περιμένουν. Μας βάζουν από σαράντα γυναίκες στην κάθε μια. Κάθε σκηνή θα ζήσει το δικό της ξεχωριστό δράμα. Η σκηνοθεσία κι εκεί είναι έτοιμη. Διακρίνεις μερικά φορεία και τους Αλφαμίτες με το περιβραχιόνιο και τον κόκκινο σταυρό στο χέρι. Θα μας χρειαστούν για τις πρώτες βοήθειες.
Όλοι τους οπλισμένοι με πιστόλια στη μέση και στα χέρια ο καθένας κρατεί κι από κάτι ξεχωριστό. Βούρδουλα, συρματόσχοινα, βούνευρα, γκλομπ, όλα ήταν στην ημερήσια διάταξη»…
«…Η παρέα μας στριμώχνεται σε μια γωνιά της σκηνής. Οι αδελφές Ελένη και Αθηνά Βασιλείου, η «Ίρμα Τερζάκη, η Μαρίκα Γαλέου, η Αννούλα Πασάντζη, η Σιούρα και Αλίκη Ιωαννίδου κι εγώ»…
«…Σε λίγο αρχίζουν ν’ αρπάζουν διάφορες κοπέλες και να τις βγάζουν έξω από τη σκηνή. Δεν ξέρουμε πού τις παν, τι τις περιμένει. Κάθε φορά που άνοιγε το πανί της πόρτας, μας έπιανε ταχυπαλμία. Αναρωτιόμασταν ποιανής θα είναι τώρα η σειρά. Βγάζουν έξω κυρίως νέες κοπέλες και η αγωνία για την τύχη τους μας αναστατώνει. Καταλαβαίνουμε από τις φωνές τους πως τις οδηγούν προς τα κάτω. Άλλοτε πάλι παίρναν από το σωρό καμιά κοπέλα και την αρχίζανε στο ξύλο εκεί μπροστά στα μάτια όλων μας. Οι σκηνές ανατριχιαστικές. Η αγωνία αρχίζει να μας κυριεύει. Όσο βλέπουμε κι ακούμε τον βούρδουλα να πέφτει πάνω στα κορμιά των γυναικών τόσο σφιγγόμαστε η μια δίπλα στην άλλη. Σε κάθε ερώτηση του Αλφαμίτη «θα κάνει δήλωση εσύ:» άκουγες ένα τρανταχτό «όχι!». Λες και πεισμάτωσαν οι γυναίκες και η φωνή τους ακουγόταν τόσο αποφασιστική»…
«…Σε λίγο μέσα σ’ εκείνη την κόλαση ακούμε τις σφυρίχτρες να βαράνε διάλυση. Αλαφιασμένα ουρλιαχτά: «Όλες να βγούνε έξω!» Δεν ξέραμε τι σημαίνει. Τι θα μας κάνουν τώρα; Που θα μας πάνε; Ακούμε πως πρόκειται για συσσίτιο. Πάλι καλά που σκέφτηκαν να μας ταΐσουν. Την πείνα την είχαμε ξεχάσει τελείως»…
«…Αφού πέρασε η προθεσμία που μας έδωσαν για φαγητό ξανάρχισαν οι σφυρίχτρες και τα ουρλιαχτά τους ν’ ανεβούμε για τις σκηνές. Λαχανιασμένες τρέχουμε να προλάβουμε τους καμπινέδες, να πλύνουμε το πιάτο μας στη θάλασσα. Συνωστιζόμαστε πάνω στ’ απόκρημνα βράχια της Μακρονήσου.
Τώρα έχει πια σκοτεινιάσει και το νησί με τις μαύρες σκηνές στη σειρά παίρνει μια πένθιμη όψη. Βαραίνει η ψυχή κι η αντοχή αρχίζει να μας εγκαταλείπει. Ας ήτανε για λίγο να μπορούσαμε να ξαποστάσουμε, να γείρουμε κάπου το κεφάλι μας απαλά, να ξεκουραστούμε. Μα οι Αλφαμίτες άρχισαν πάλι να μπαινοβγαίνουν στις σκηνές μας. Αυτή τη φορά κρατούν φακούς στα χέρια τους, γιατί μόλις που διακρίνεις τις σκιές από τα κορμιά μας.
Οι Μυτιληνιές σταθήκανε μπροστά στην πόρτα για να κρύψουν τα κορίτσια πίσω από τις βράκες τους. Όλες οι ηλικιωμένες προσπαθούν να προστατέψουν τα κορίτσια, που άρχισαν να τα δέρνουν με περισσότερη μανία και να ουρλιάζουν:
«Πάρτε το χαμπάρι. Μόνες μείνατε! Όλες οι άλλες έχουν υπογράψει». Καμιά μας δεν τους πιστεύει»…
«…Όταν κάποτε πήρε τέλος η εφιαλτική αυτή νύχτα, άρχισαν να κυκλοφορούν και τα πρώτα νέα: «Η Βαγγελιώ Σκευοφύλακα σακατεύτηκε από το ξύλο, έχασε τα λογικά της. Η Σόνια Κώνστα και η Στέλλα Παπαλώκα πάθανε εγκεφαλική διάσειση. Η Ελένη Λαμπάκη χτυπήθηκε άσχημα στο κεφάλι. Την Νίκη Σιαφλέκη την είδε η Αννούλα μέσα στο αίμα».
Από παντού μαθαίνουμε το πιο συνταρακτικό νέο: Κάτι αιματώματα και χτυπήματα από κλωτσιές αυτά δεν θεωρούνται άξια λόγου. Στη δική μας σκηνή βλέπουμε κατάχαμα την Κασιανή Καρζή πρησμένη σαν μπαλόνι να μην μπορεί να σηκωθεί, το ίδιο και η Παρθένα Χαρμανίδου. Αρχίζουν να κουβαλούν όλες τις χτυπημένες σε κάτι πρόχειρες σκηνές, τα λεγόμενα αναρρωτήρια, στις οποίες «ανανήψαντες» γιατροί δώσανε τις πρώτες βοήθειες.
Κι έβλεπες κορμιά μελανιασμένα, πόδια με μώλωπες, πρησμένα, εγκεφαλικά κατάγματα, γυναίκες μέσα στα αίματα, άρρωστες σε κακά χάλια, ήταν ένα θέαμα φριχτό.
Εκείνο το βράδυ που αποφάσισαν να χτυπήσουν τις γυναίκες, όλες οι σκηνές των φαντάρων, όλοι οι κλωβοί των ιδιωτών, ακόμα και οι χαράδρες είχαν βουβαθεί όλες. Του καθενός η σκέψη κείνο το βράδυ πετούσε στις γυναίκες. Ο πατέρας που  είχε την κόρη του, ο γιός τη μάνα, την αδελφή του, όλων η σκέψη βρισκόταν στο κλωβό των γυναικών. Το βράδυ εκείνο Της 30ης Ιανουαρίου 1950, μία μόνο σκέψη κυριαρχούσε στη Μακρόνησο: ΑΠΟΨΕ ΧΤΥΠΟΥΝΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα 29 Γενάρη 1999
έρχεται καταδιωκόμενος ο Οτσαλάν στην Αθήνα
Ήταν σαν σήμερα το 1999 όταν ο διωκόμενος ηγέτης του PKK, Αμπνουλάχ Οτσαλάν, φτάνει στην Αθήνα και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της ποιήτριας, συγγραφέας, και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Βούλας Δαμιανάκου, υπόθεση για την οποία η ίδια κινδύνευσε να καταδικαστεί.
Για την γνωστή κατάληξη που είχε ο Οτσαλάν θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτησή μας.
Τώρα αρκούμαστε να αναφέρουμε ένα απόσπασμα από την παρουσίαση του βιβλίου της Β. Δαμιανάκου "Ο Οτσαλάν στο σπίτι μου": «Είναι αυτή η συνωμοσία που με βασανίζει», απάντησε στους δικηγόρους του, ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν όταν τον ρώτησαν αν υπέστη βασανιστήρια. Την ίδια απάντηση θα μπορούσε να δώσει σύσσωμος ο Ελληνικός λαός, πως ένιωσε, όταν αυτή η συνωμοσία με δόλο απάτη και αναίδεια, με κάλπικην εγγύηση και πεχλιβάνικα τερτίπια, απέσπασε ιερόν του ικέτη και ρημαγμένον ψυχή τε και σώματι απ’ της αισχρής συνωμοσίας το μέγεθος - τον οδήγησε ενώπιον . . . δίκης στημένης κι από ‘κει μπροστά στη στημένη κρεμάλα. . .
Προσθέτουμε και κάτι άλλο. Ενα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο της ίδιας συγγραφέως "Από τον ληστή του νόμου κάλλιο στον ληστή του δρόμου":
"Και τι σωτήρες είδαμε, Γιάννη μου, τι άντρες εθνο-εθνικόφρονες και βάλε… τι εθνάρχες… καραμαν-αλήδες, τι σημιτο-γιωργάκηδες, τι γιουρο-παπαδήμους. Τι νταβατζήδες-έμπορους, τι κάπηλους και τι πατριδο-κάπηλους… Τι τυμβωρύχους πλιατσικολόγους… τι σταυρωτήδες που διεμοιράσαντο του σταυρωμένου έθνους τα ιμάτια…
Τι ξενοξιππασμένους μωρόχαυλους, που όλη τους την υπόσταση την έχουν κρεμάσει απ’ το Ο.Κ. και το χαμόγελο –όχι του παιδιού– του ξένου δυνάστη, που για πιο κομψό τους βάφτισε εταίρους".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 Ιανουαρίου στις 5:59 μ.μ.
Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης //
(Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε ενεργό συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα, επανειλημμένες φυλακίσεις και βασανιστήρια, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του απομακρύνθηκε από τις πολιτικές ιδέες της νιότης του. Βέβαια, τη νιότη τίποτα και ποτέ δεν μπορεί να την ακυρώσει… Όμως υπάρχει ένα “γιατί;”… που μένει αναπάντητο… Είναι αυτά τα “γιατί” που απάντηση δεν βρίσκουν… -Δ.Τζ.)
>| Ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κοτανίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα με ειλεό.
Ο Γιώργος Κοτανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Φεβρουαρίου 1945, αλλά πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στη Δράμα, όπου είχαν καταφύγει παλιότερα οι γονείς του σαν πρόσφυγες. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός του Εθνικού Στρατού στον Εμφύλιο και όταν επέστρεψε από τον πόλεμο, του έφερε δώρο έναν κόκκινο μπερέ, από τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού…
Ασχολήθηκε πρώτη φορά με το θέατρο ως φοιτητής της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, όπου πέρασε παρά τη θέλησή του, λόγω επιμονής των γονιών του. Καταπιάστηκε με το φοιτητικό θέατρο και την Κινηματογραφική Σχολή του Ιδρύματος, παράλληλα όμως ανέπτυξε πολιτική δράση και ήταν μάρτυρας της στιγμής της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Μετά την επιβολή της δικτατορίας, μετέβη στην Αθήνα, όπου τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Συμμετείχε στη δημιουργία του “Ελεύθερου Θεάτρου”, όπου παρέμεινε ως τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Έκτοτε συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους και σκηνοθέτες, ερμηνεύοντας πολλούς σημαντικούς ρόλους σε όλα τα θεατρικά είδη.
Πρόσφατα δείγματα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Το δείπνο (2018), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (2013), Πρόβα νυφικού (2014), Περικλής (2011), Δυτική αποβάθρα (2014). Ωστόσο, η τελευταία γεύση που έμεινε σε αρκετούς, ήταν η παράστασή του “Ομπίντα” για τις τελευταίες στιγμές του Νίκου Ζαχαριάδη που είχε σοβαρές πολιτικές και καλλιτεχνικές αδυναμίες, χωρίς να δικαιώσει τις προσδοκίες.
Αρχικά ήταν ενταγμένος στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά (ΕΚΚΕ), τις τελευταίες δεκαετίες είχε όμως διαφορετική πορεία, ενώ είχε πάρει θέση υπέρ του “ΝΑΙ” στο πρόσφατο δημοψήφισμα του ’15. Ο ίδιος είχε τοποθετηθεί αυτοκριτικά στη νεανική του πορεία, τόσο στην Αριστερά όσο και στο “Ελεύθερο Θέατρο” στο βιβλίο του “Όλοι μαζί τώρα”, που είχε χαρακτήρα προσωπικών του απομνημονευμάτων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηχηρά "χαστούκια" στον ΟΗΕ από τον Πρέσβη της Συρίας
- Ιανουαρίου 30, 2020
Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Δρ. Μπασάρ αλ-Τζαφάρι, ζήτησε την άμεση άρση των πιεστικών οικονομικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στον λαό της Συρίας και τον τερματισμό των τιμωρητικών οικονομικών πολιτικών που υιοθετούν ορισμένες χώρες.
Ο αλ-Τζαφάρι μίλησε στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τετάρτη (29/1) και είπε ότι η οικονομική τρομοκρατία που ασκούν ορισμένες δυτικές χώρες εναντίον της Συρίας λειτουργεί συμπληρωματικά με τη δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα, οι οποίες περιλαμβάνονται στην επίσημη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Πρόσθεσε ότι "μένουμε έκπληκτοι με τη σιωπή ορισμένων αξιωματούχων της διεθνούς κοινότητας απέναντι στα δεινά που υποφέρουν οι Σύριοι εξαιτίας της τρομοκρατίας, της επιθετικότητας και των μονομερών, τιμωρητικών οικονομικών μέτρων και των πρακτικών των κατοχικών δυνάμεων".
Ο αλ-Τζαφάρι είπε επίσης ότι η Υπηρεσία Συντονισμού Ανθρωπιστικών Θεμάτων του ΟΗΕ (OCHA) έχει αγνοήσει 64 αναφορές και εκατοντάδες ενημερώσεις για τις τιμωρητικές οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις ζωές εκατομμυρίων Συρίων.
"Κάποιοι αξιωματούχοι στη Γενική Γραμματεία και ένας αριθμός απεσταλμένων έχουν κατασκευάσει ψεύτικα στοιχεία για την πραγματική κατάσταση στη Συρία... κάποιοι από αυτούς λένε ότι υπάρχουν τρία ή τέσσερα εκατομμύρια άμαχοι στο Ιντλίμπ και περίπου τρία εκατομμύρια στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, κάποιες χιλιάδες στον καταυλισμό al-Rukban, παρόμοια και στον καταυλισμό al-Houl, αλλά δεν τους ακούσαμε ποτέ να μιλούν για τα δεινά που υποφέρουν οι Σύροι εξαιτίας της τρομοκρατίας", είπε ο αλ-Τζαφάρι.
Πρόσθεσε ότι οι αναφορές του OCHA και οι ενημερώσεις παραβλέπουν σκόπιμα τους Σύρους που έχασαν τη ζωή τους σε θαλάμους χειρουργείων εξαιτίας του αποκλεισμού στις εισαγωγές βασικού ιατρικού εξοπλισμού.
"Για να εφαρμόσουν την ατζέντα των κρατών, οι αξιωματούχοι του OCHA δεν προσφέρουν βοήθεια σε πάνω από 40 πόλεις που απελευθερώθηκαν πρόσφατα από τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ και τις γύρω περιοχές."
"Παρά τις πιέσεις στις οποίες εκτίθενται οι Σύροι, δεν θα εγκαταλείψουν την εθνική τους κυριαρχία και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να βάλει στο στόχαστρο τις εθνικές τους επιλογές", τόνισε ο αλ-Τζαφάρι.
Απαντώντας σε απεσταλμένους των κρατών μελών, ο πρέσβης διευκρίνισε ότι η περιοχή αλ-Τανφ είναι υπό την κατοχή των ΗΠΑ, οι οποίες προστατεύουν και χρηματοδοτούν μια τρομοκρατική ομάδα, ονόματι “Maghawer al-Cham”. Η ομάδα αυτή επιτέθηκε στην πόλη αλ-Σουέιντα πριν δύο χρόνια και σκότωσε εκατοντάδες αμάχους.
"Παρόλα αυτά, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ ζητά από τη Συρία και τους συμμάχους της να παρέχουν βοήθεια στην αλ-Ρουκμπάν και την αλ-Τανφ, ξεχνώντας ότι οι δυνάμεις κατοχής είναι αυτές που πρέπει να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους που ζουν σε περιοχή υπό την κατοχή τους, σύμφωνα με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο", κατέληξε ο αλ-Τζαφάρι.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διάφοροι διανοούμενοι[Γιωσαφατ,Αρβελερ,Ζέη και αλλοι] δεν βλέπουν κρίση γύρω τους.Αστέγους δεν βλέπουν,ανεργους δεν βλέπουν,μετατροπή νησιών με αποικισμο ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων σε χωματερες δεν βλέπουν,νατοΪκές βάσεις που μας βάζουν ακόμη περισσότερο στη μηχανή του ολέθρου δεν είδαν, τη νεολαια που φευγει παλι σαν μεταναστες και δεν θα ξαναγυρισουν ποτε δεν άκουσαν,για αύξηση εργατικών δυστυχηματων δεν έμαθαν τίποτα,κρίσεις άγχους,εγκεφαλικά επεισόδια,καρδιακά προβλήματα τυχαία δημιουργήθηκαν και σε πιο νέους  ανθρώπους,καμμένοι,πνιγμένοι,βιασμένοι και κακοποιημένοι άνθρωποι δεν υπάρχουν πια,άνθρωποι πνιγμένοι μέσα στα χρέη δεν είναι σε κρίση,καθεστώς επισφαλούς εργασίας δεν υφίσταται,διεύρυνση χάσματος πλούτου και φτώχειας είναι παρελθοντικό γεγονός,δεν υπάρχει σκόπιμη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους,δεν λεηλατείται η φύση,υπάρχει ενα βιώσιμο κοινωνικά και περιβαλλοντικά παραγωγικό μοντέλο.
Τις απειλες της Τουρκιας που ονειρευεται την Οθωμανικη αυτοκρατορια και ολοι της κανουν τεμεναδες, δεν ειδαν, το ότι ολοι μας βλεπουν ποια σαν κατεχομενη αποικια και όχι σαν συμμαχο χωρα δεν την ειδαν, ότι εχουν πλεον καταστραφει οι διπλωματικες σχεσεις με ολες τις χωρες που θα μπορουσαν να μας βοηθησουν, δεν την ακουσαν.
Κανουν ένα σφάλμα: συγκρίνουν την Κατοχή με όσα βιώνουμε στην Ελλάδα σήμερα.Η Σκυλλα του καπιταλισμου που γέννησε το τέρας του φασισμου στον 20ο αιώνα υπάρχει,είναι σε οργασμό και διασπείρει σε ολόκληρο τον πλανήτη φτώχεια και θάνατο.Υπάρχουν διαβαθμίσεις στη φρίκη,αλλά η ουσία είναι ότι η φρίκη και η βαρβαρότητα είναι ο κανόνας της εποχής μας και όχι η εξαίρεση.Καθαρό και αθόλωτο μάτι χρειάζεται και στοχευμένος κοινωνικός αγώνας χρειαζεται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σε μια ακατανόητη πράξη, στέλνουμε μια συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία μαζί με 130 άτομα υψηλού εξειδικευμένου προσωπικού, μετά από αίτημα και των ΗΠΑ. Πράξη ακατανόητη, γιατί η χώρα βρίσκεται στο πρόθυρα πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία.
Λένε πως η συστοιχία αντικαταστάθηκε και το ερώτημα μεταλλάσσεται στο «τότε γιατί δεν περίσσευε» που απαντάται με την απάντηση: «Σε μια χώρα στα πρόθυρα σύγκρουσης, καμιά αεράμυνα δεν περισσεύει». Αλλά ακόμη κι αν δεχτούμε πως η συστοιχία περίσσευε, τι θα μπορούσε να ειπωθεί για τα 130 υψηλά εξειδικευμένα άτομα; Πως αντικαθίστανται άραγε αυτοί; Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση δημιουργεί κενό στην αεράμυνα για να πάρει μερικούς πόντους στην εξωτερική διπλωματία, εις βάρος πάντα της σχέσης μας με το Ιράν.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τα φυσίγγια του Καμμένου στην Σαουδική Αραβία είχαν σηκωθεί και οι πέτρες,ενώ για τους Patriot δεν έχει ανοίξει μύτη.
Σε τέτοια αποχαύνωση έχουμε φτάσει''.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπεο δεν είναι μόνο οι άλλοι κοπρίτες, αλλά είσαι και εσύ.
Τριανταοκτώ χιλιάδες τόνους rdf που παρασκεύασε το εργοστάσιο με σκουπίδια από το ΧΥΤΑ της Φυλής,
«Ραδιοενεργά» σκουπίδια της Φυλής έκαψε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βολο
Τριανταοκτώ χιλιάδες τόνους rdf που παρασκεύασε το εργοστάσιο που βρίσκεται στο ΧΥΤΑ της Φυλής, με σκουπίδια από το ΧΥΤΑ της Φυλής, έκαψε το 2019 το εργοστάσιο της ΑΓΕΤστο Βολο. Τα σκουπίδια του εν λόγω ΧΥΤΑ είναι τοξικά λόγω της ραδιενεργούς ακτινοβολίας που ξεπερνά ως και 100% τα ανώτατα επιτρεπτά όρια, σύμφωνα με μελέτη που έγινε το 2015 και δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, Στέλιος Λημνιός.
Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών και θα προταθεί συλλαλητήριο έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για να μην προμηθεύεται και να καίει rdf από το εργοστάσιο της Φυλής, η ΑΓΕΤ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεσαιωνας!!  Μετα την προσπαθεια για καταργηση των αμβλωσεων, τωρα αυτο!!
Κατερίνη: Οργανώνουν εκδήλωση κατά των μεταμοσχεύσεων!
Επικαλούνται την Εκκλησία οι διοργανωτές - Έντονη αντίδραση από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων
27/01/2020 13:40
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο καθηγητής Ιωάννης Φούζας στον διοργανωτή εκδήλωσης στην Κατερίνη για τον «Εγκεφαλικό Θάνατο και Μεταμόσχευση Οργάνων» με ομιλητή συνταξιούχο καθηγητή πυρηνικής ιατρικής!
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων - διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ και επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ. -αφού ενημέρωσε το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων στην Αθήνα- εξέφρασε εγγράφως την αντίθεση του σε όσους «χωρίς καμία αρμοδιότητα ή εξειδικευμένη γνώση, εκφράζονται εναντίον της ιδέας της Μεταμόσχευσης Οργάνων, αμφισβητώντας την έννοια του Εγκεφαλικού Θανάτου, χωρίς την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταμόσχευσης από εγκεφαλικά νεκρούς δότες»!
Ο καθηγητής Ι. Φούζας προσθέτει ότι τέτοιοι ισχυρισμοί «με ψευδοεπιστημονικό τρόπο ανατρέπουν γνώσεις αποδεκτές από τις ειδικότητες της Νευρολογίας και της Εντατικής Θεραπείας όλων των χωρών του κόσμου». Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «έχουν αντικρουσθεί, επανειλημμένα, από εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά παρουσιάζονται σε ευρύ κοινό το οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί το ψεύδος. Το μέγιστο πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρίζει ανήθικες τις μεταμοσχεύσεις και όσους εμπλέκονται σε αυτές εγκληματίες»!
"Κακώς επικαλούνται την Εκκλησία της Ελλάδος η οποία έχει εκφραστεί επισήμως με αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου υπέρ των μεταμοσχεύσεων" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φούζας  και διαμαρτύρεται έντονα στον φορέα που διοργανώνει την ομιλία η οποία έχει προγραμματιστεί σε λίγες ημέρες «για το βήμα που δίνει στην διατύπωση αστήρικτων απόψεων εναντίον της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ και δεκάδες ασθενείς πεθαίνουν κάθε χρόνο περιμένοντας ένα μόσχευμα"."Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει, εμμονικά, για την επιβίωση τους" καταλήγει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένας από τους κορυφαίους Άγγλους δημοσιογράφους που γράφει για την Μέση Ανατολή, ο Ρόμπερτ Φίσκ, αφού κατάφερε και δεν έπαθε εγκεφαλικό διαβάζοντας την "συμφωνία του αιώνα" του Τραμπ γράφει μεταξύ άλλων:
"Όταν οι δύο γηραλέοι πολιτικοί απατεώνες εμφανίστηκαν στον Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα με την πιο ανισόρροπη, φαρσοκωμωδία στην ιστορία της Μέσης Ανατολής, δεν ήξερες αν έπρεπε να γελάσεις ή να κλάψεις..."

Το σχέδιο "ειρήνης" των 80 σελίδων από τον Λευκό Οίκο περιελάμβανε 56 αναφορές στο "Όραμα" στις πρώτες 60 σελίδες του - και ναι, με κεφαλαία V σε κάθε περίπτωση να προτείνω, υποθέτω ότι αυτή η "συμφωνία του αιώνα" μια υπερφυσική αποκάλυψη. Δεν ήταν, αν και θα μπορούσε να έχει γραφτεί από έναν υπερ-Ισραηλινό.
Ανέφερε αντίο στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες - το περίφημο / κακόφημο "δικαίωμα επιστροφής" και όλοι οι οποίοι τώρα σαπίζουν στα στρατόπεδα της Μέσης Ανατολής. αποχαιρετισμός στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ ως παλαιστινιακή πρωτεύουσα. adieu στην  UNRWA , την υπηρεσία βοήθειας του ΟΗΕ. Ωστόσο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για μια μόνιμη ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης και για την πλήρη προσάρτηση σχεδόν κάθε εβραϊκής αποικίας που χτίστηκε εκεί ενάντια σε όλο το διεθνές δίκαιο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έκλεισε μεγάλο deal με το Ισραήλ για ναυπήγηση πολεμικών πλοίων στην Ελλάδα!
Μεγάλο deal της Onex Neorion Shipyards για κοινή ανάπτυξη έργων με ισραηλινά ναυπηγεία.
Με στόχο την κοινή ανάπτυξη μεγάλων έργων ναυπηγοεπισκευής, η Onex Neorion Shipyards προχώρησε σε προσύμφωνο στρατηγικής συνεργασίας με τα ισραηλινά ναυπηγεία της Israel Shipyards Ltd. Το κατασκευαστικό μέρος θα πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου στα ελληνικά ναυπηγεία της ΟΝΕΧ Shipyards.
Η συμφωνία αυτή αποτελεί "πυλώνα" και για τους μελλοντικούς εξοπλισμούς της χώρας, η οποία θα βασιστεί σε δύο παραδοσιακούς πλέον συμμάχους, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, oι οποίες αναλαμβάνουν να "αναβιώσουν" τα ελληνικά ναυπηγεία, αλλά και το ΠΝ.
Αυτό σημαίνει απλά ότι πρώτον θα ''πέσει'' ζεστό χρήμα στην ελληνική αγορά και δεύτερον, ότι πλέον αρκετές φρεγάτες για το ΠΝ θα κατασκευάζονται στη χώρα μας.
Τα ναυπηγεία του Νεωρίου στη Σύρο παίρνουν και πάλι μπροστά μετά την εξαγορά τους από τους Αμερικανούς, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή.
Όλα δείχνουν πλέον πως κάτι κινείται στην αγορά, αλλά και στον εξοπλισμό για το ΠΝ.
Όπως αναφέραμε νωρίτερα, η Ελλάδα είναι το τρίτο μέλος του προγράμματος της «Ευρώ-Κορβέτας» («European Patrol Corvette») και η ελληνική σημαία βρίσκεται πλέον πλάι στη γαλλική και την ιταλική στην επίσημη ιστοσελίδα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) για το πρόγραμμα. 
Πρόκειται για το Permanent Structured Cooperation (PESCO) με στόχο την ανάπτυξη ενός πλοίου εκτοπίσματος κορβέτας.
Χρέη συντονιστή σε αυτό έχει η Ιταλία και το έργο αποσκοπεί στη σχεδίαση και την ανάπτυξη πρωτότυπου για μια νέα κλάση πολεμικού πλοίου, με την επωνυμία «European Patrol Corvette». Το πλοίο που θα προκύψει, θα επιτρέπει τη φιλοξενία αρκετών συστημάτων και εξοπλισμού, για να ολοκληρώνει με ευέλικτη προσέγγιση έναν μεγάλο αριθμό καθηκόντων και αποστολών.
Η Ελλάδα με την συμμετοχή της στα επιχειρησιακά προγράμματα της PESCO, έχει την δυνατότητα να ωφεληθεί και οικονομικά από τα ανωτέρω προγράμματα. Μιλάμε για τεράστια κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας και του Προγράμματος για την Ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας, από τα οποία μπορούμε ως χώρα να εκμεταλλευθούμε, την στιγμή που ο ελληνικός αμυντικός προϋπολογισμός είναι υπό πίεση, ενώ το κόστος και η τεχνολογική πολυπλοκότητα των οπλικών συστημάτων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Πάντως η χώρα μας πρέπει βιαστεί, καθώς η Τουρκία συνεχώς εξοπλίζεται.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία Τοπαλούδη - Λιμενικός: «Τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο και την πέταξαν στα βράχια»
 Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, 13:30
«Η Ελένη τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε τις τελευταίες μαρτυρικές στιγμές της Ελένης Τοπολούδη στα χέρια των δύο κατηγορουμένων ο υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος, Χρήστος Μαλάμης, επικαλούμενος όσα του είχε πει ο 21χρονος Ροδίτης, λίγα 24ωρα μετά το στυγερό έγκλημα.
Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε ακούσει την ανατριχιαστική αφήγηση της άγριας δολοφονίας, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, από τον 21χρονο Ροδίτη, όταν εκείνος εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο οπότε και συνελήφθη στη συνέχεια, αποκάλυψε στο δικαστήριο όσα του είχε πει ο κατηγορούμενος τρεις ημέρες μετά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.
«Μου είπε (ο κατηγορούμενος) ότι πήγαν και οι τρεις (οι δύο κατηγορούμενοι και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του Ροδίτη. Ότι έκαναν μαζί της σεξ και οι δύο. Τότε η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό. Τότε ο αλλοδαπός τής τράβηξε ένα κροσέ. Λιποθύμησε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία. Τότε ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και τη χτύπησε στο κεφάλι. Μετά μου είπε ότι έπρεπε να το τελειώσουν. Ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και, επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει».
Αναφερόμενος στα βασανιστήρια που υπέστη η άτυχη φοιτήτρια, παρά την προσπάθεια που έκαναν οι δύο κατηγορούμενοι να ρίχνουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη καθώς «λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή», υπογράμμισε πως ο ένας κατηγορούμενος της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος τη χτυπούσε με το σίδερο.
Επιθετική όμως ήταν, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, η συμπεριφορά του 21χρονου Ροδίτη και στο Λιμεναρχείο, όπου «χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε γ@@@@, ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε κ.ά.», ενώ ο δεύτερος αλλοδαπός κατηγορούμενος ήταν «εντελώς ψυχρός» και ήσυχος.
Η διαδικασία πάντως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα με καθυστέρηση δύο ωρών, επειδή δεν υπήρχαν το πρωί οι ειδικοί ανιχνευτές μετάλλων, κατά τον έλεγχο όσων επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη δίκη. Η εισαγγελέας δήλωσε μάλιστα ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για την έλλειψη ειδικής μέριμνας γι΄ αυτό από την πλευρά της αστυνομίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Κοντά στην απελευθερωση της πόλης Σαρακέμπ βρίσκονται οι ενοπλες δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας
 Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, 21:22
Ο συριακός στρατός απελευθερωσε σήμερα την κωμόπολη Χις και ορισμένα χωριά στα δυτικά του αυτοκινητόδρομου που συνδέει τη Χάμα με το Χαλέπι, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.
Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, οι δυνάμεις της Συριας του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ προωθούνται προς την πόλη Σαρακέμπ και βομβαρδίζουν θέσεις των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στην περιοχή.
Ο στρατός απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τη Σαρακέμπ, η οποία έχει σχεδόν ερημώσει από τους ισλαμοφασιστες μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς των δύο τελευταίων εβδομάδων.
Η απελευθερωση της Σαρακέμπ θα συνιστούσε πλήγμα για τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων αλλά και στρατηγική νίκη για την Συριακη Δημοκρατια, η οποία έχει απελευθερωσει πάνω από το 40% της επαρχίας Ιντλίμπ. Η Σαρακέμπ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικούς αυτοκινητόδρομους, τον M5 που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό και τον M4, μεταξύ Χαλεπιού και Λαττάκειας.
Αφού απελευθερωσαν αυτήν την εβδομάδα την πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, την οποία διασχίζει ο M5, μόνο 50 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου αυτού δεν ελέγχονται από τις ενοπλες δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αρχαιολόγοι και εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού λένε «όχι» στη μετατροπή των δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ
 Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 17:02
Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο μετατροπής σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των δημόσιων μουσείων που λειτουργούν ως Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, εξέφρασαν αρχαιολόγοι και άνθρωποι των μουσείων που συμμετείχαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου την οποία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), από κοινού με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων και άλλα σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού, στο αμφιθέατρο του Επιγραφικού Μουσείου.
Πρόκειται για ένα «καυτό και επείγον θέμα για το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχουμε διατυπωμένη μια πρόταση. Ήδη από τον Σεπτέμβριο έχουμε στείλει γραπτό αίτημα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να μας στείλει κάποια μελέτη, η οποία να τεκμηριώνει την πρόθεσή της αυτή, με την έκκλησή μας να παραμένει αναπάντητη», δήλωσε η συντονίστρια της συζήτησης, Όλγα Σακαλή, πρώην πρόεδρος του ΣΕΑ.
«Τα ελληνικά δημόσια μουσεία δεν φιλοξενούν συλλογές έργων τέχνης από διαφορετικούς πολιτισμούς, τυχαία ευρήματα, συχνά και χωρίς ενδείξεις προέλευσης, όπως τα μεγάλα μουσεία της Εσπερίας. Οι αρχαιότητες των ελληνικών δημόσιων μουσείων αποτελούν μια συνεκτική και αδιάσπαστη ενότητα με τους αρχαιολογικούς χώρους προέλευσής τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Σταματία Μαρκέτου, πρόεδρος του ΣΕΑ, εκτιμώντας ότι «πραγματική πρόθεση της μετατροπής των μεγάλων μουσείων σε ΝΠΔΔ» είναι η «προσπάθεια εμπλοκής των ιδιωτών στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του μουσειακού αποθέματος».
«Έχουμε την απάντηση, αλλά δεν έχουμε την ερώτηση "γιατί πρέπει τα μουσεία να γίνουν ΝΠΔΔ; "», δήλωσε από την πλευρά του ο Δέδες Λιώνης, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν πολιτιστικοί οργανισμοί που να είναι απολύτως αυτοχρηματοδοτούμενοι. «Δεν έχουμε παράδειγμα που να μας πείθει ότι τα μουσεία μας θα αποκτήσουν την οικονομική τους αυτοτέλεια σε μελλοντικό χρόνο αν αποκοπούν από το σώμα του ΥΠΠΟΑ», συμπλήρωσε.
«Έχουμε συμφωνήσει ως κοινωνίες ότι ο Πολιτισμός, όπως η Παιδεία και η Υγεία, είναι από τα βασικά δικαιώματα των πολιτών του πλανήτη. Και ότι επειδή είναι κρίσιμα κοινωνικά αγαθά θα τα χρηματοδοτεί το κράτος - και επικουρικά να έχουμε χρηματοδοτήσεις και από αλλού, π.χ. χορηγίες-, το οποίο θα φροντίζει όχι μόνο για την ποιότητα των αγαθών, αλλά και των προσφερόμενων υπηρεσιών», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου, Στάθης Γκότσης, προσθέτοντας ότι «η αποκοπή των Μουσείων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι το πρώτο βήμα προς την πλήρη διάλυσή της», με κύριο στόχο «να περάσουν κομμάτια της διαχείρισης στους ιδιώτες».
Κατά της μετατροπής του νομικού καθεστώτος των μουσείων τάχθηκαν επίσης η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ), ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων Ελλάδας (ΣΕΚΑ) και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας μέσω του αντιπροέδρου της.
Μετά τη συνέντευξη Τύπου ακολούθησε Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα τα Δημόσια Μουσεία με ομιλητές τους Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, μέλος του ΣΕΑ και πρώην διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (νυν γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς ΥΠΠΟΑ), Αθανάσιος Θέμος, διευθυντής Επιγραφικού Μουσείου, Εσθήρ Σολομών, επίκουρη καθηγήτρια Μουσειολογίας, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Νικόλαος Κωνστάντιος, αρχαιολόγος-μουσειολόγος, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Κώστας Πασχαλίδης, αρχαιολόγος, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30/1/2020 |14:11
Ισόβια στον “ιμάμη” που σκότωσε “σατανιστή”
Τον είχε δολοφονήσει, καταφέρνοντάς του δεκάδες μαχαιριές ενώ είχε αναφέρει πως άκουγε φωνές από τον Αλλάχ.
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, ο 38χρονος Πακιστανός, πρώην Ιμάμης, ο οποίος το 2014 είχε σκοτώσει με τριάντα μαχαιριές έναν 29χρονο Αφρικανό.
Όπως έγινε γνωστό από την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος μετανάστευσε από το Πακιστάν στη Λάρισα το 2009, ενώ γνωριζόταν με το θύμα αφού και οι δύο διέμεναν, για ένα χρονικό διάστημα, στην ίδια πολυκατοικία. Ο Πακιστανός προερχόταν από μια βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια και από μικρός ήταν γαλουχημένος στο Κοράνι ενώ φοίτησε για έξι χρόνια σε ιερατική σχολή. Στη Λάρισα είχε οριστεί ιμάμης και ήταν η κεφαλή της μουσουλμανικής κοινότητας. Είχε, μάλιστα, δικαιοδοτική εξουσία θεωρούμενος από το Ισλάμ ως σύμβολο υπακοής από τους πιστούς.
Το θύμα, γνωρίστηκε με τον πρώην ιμάμη στον ιερατικό χώρο, όμως ασχολείτο και με τελετές μαύρης μαγεία. Γνωρίζοντας ο κατηγορούμενος αυτές τις δραστηριότητες, προσπάθησε αρκετές φορές να τον μεταπείσει, κάτι που δεν κατάφερε. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον Αύγουστο του 2014 επισκέφθηκε το σπίτι του θύματος και το μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.
Μάλιστα, είχε αναφέρει τότε σε μαρτυρία του: «Μην ψάχνεις πουθενά αλλού. Εγώ τον σκότωσα. Τον σκότωσα γιατί ήταν άνθρωπος του σατανά. Τον ξέρω από το παρελθόν, του είχα πει να μην ασχολείται με τη μαύρη μαγεία».
Τόσο στο πρώτο δικαστήριο που έγινε στο Βόλο (ΜΟΔ) όσο και χθες, από την πλευρά της υπεράσπισης, τονίστηκε πως ο δράστης «άκουγε φωνές από τον Αλλάχ». Ενώ, εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, τιμωρήθηκε και με 16 μήνες φυλάκιση για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το πραγματικό Ολοκαύτωμα... για το οποίο κανείς δεν θέλει να μιλήσει!
«Αν εσείς οι λευκοί άνθρωποι δεν ερχόσασταν ποτέ,
αυτή η χώρα θα ήταν όπως έναν καιρό.
Τα πάντα θα διατηρούσαν την αρχική αγνότητα.
Εσείς χαρακτηρίσατε αυτό τον τόπο άγριο, αλλά δεν ήταν.
Ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Τα ζώα δεν είναι άγρια, είναι μόνον ελεύθερα.
Κι εμείς ήμασταν ελεύθεροι πριν τον ερχομό σας.
Εσείς μας μεταχειριστήκατε ως άγριους,
μας ονομάσατε βάρβαρους, απολίτιστους.
Αλλά εμείς ήμασταν απλώς ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!»
Άνεμος Αντάρτης
Το Ολοκαύτωμα για το οποίο κανείς δεν θέλει να μιλήσει: 31 Ιανουαρίου 1876!
100.000.000 εκατομμύρια αυτόχθονες, ιθαγενείς Αμερικανοί εξολοθρεύτηκαν: Γιατί κανείς δεν θυμάται τη μνήμη τους;
Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα ΜΜΕ... Πως και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ολόκληρου του δυτικού "πολιτισμένου" κόσμου δεν μιλούν ποτέ γι' αυτό το αληθινό Ολοκαύτωμα;
Γιατί τα σχολικά βιβλία δεν γράφουν για το μεγαλύτερο έγκλημα Γενοκτονίας στην ανθρωπότητα;
Η πλήρης εξολόθρευση όλων των... φυλών Ινδιάνων στη Βόρειο και Κεντρική Αμερική από τους δυτικούς.
Το Ολοκαύτωμα για το οποίο κανείς δεν θέλει να μιλήσει: 31 Ιανουαρίου 1876, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους Ινδιάνους (καταυλισμούς τα βάπτισαν) προκειμένου να εφαρμόσουν την "τελική τους εξόντωση"!
Τι παράξενη "συγκυρία"... πριν και μετά το ολοκαύτωμα των Εβραίων το θρήσκευμα (που το ταυτοποίησαν μάλιστα με το ναζιστικό σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς που δημιούργησαν στην Παλαιστίνη) υπάρχει το Ολοκαύτωμα που όλοι αποσιωπούν.
100 εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές αποδεκατίστηκαν. Σχεδόν όλες οι φυλές σφαγιάστηκαν εξολοκλήρου και η καταστροφή του βίσονα τους είχε στερήσει την επιβίωσή τους.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα γκέτο που χαρακτήρισαν "νησιά κατοικίας" σε άγονες εκτάσεις για την "εκπαίδευσή" τους, ήταν δήθεν θεσμός για την προστασία των εθίμων τους. Εκεί, που η εξόντωση ήταν ένα "χάδι" μπροστά στους φούρνους των ναζί.
Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι πραγματικοί Αμερικανοί διώχτηκαν και δολοφονήθηκαν, απογυμνώθηκαν από τα πάντα. Όσοι επιβίωσαν μεταφέρθηκαν αργότερα σε χωματερές (χώρους υγειονομικής ταφής ή μολυσμένης γης), σε χωματερές πυρηνικών αποβλήτων κι οι γυναίκες στειρώθηκαν ενάντια στη βούλησή τους από την αμερικανική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν το πρόγραμμα στείρωσης των γυναικών ώστε να σταματήσει η "διάδοση της ράτσας" και μόλυνσης των "πολιτισμένων" τον 20ο αιώνα.
Από το 1940 ως και το 1980 στειρώθηκε βίαια το 40% των αυτοχθόνων γυναικών. Ένα ανθρωποκυνηγητό εναντίον των γυναικών...
Μια τερατώδη γενοκτονία, γεμάτη με συνεχείς σφαγές, εξολόθρευση ολόκληρων χωριών, σατανικές μέθοδοι που λειτουργούν με επιστημονικό σχεδιασμό: λιμοκτονούν τους Ινδιάνους με σάρωση των κοπαδιών από βίσονες, βίαια εγκατάσταση σε ερήμους για να τους οδηγήσουν στο θάνατο από κακουχίες και ασθένειες.
Εκείνο που δεν συνέλαβε καν ο νους των ναζί... προμήθευαν τους Ινδιάνους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με κουβέρτες όπου οι "πολιτισμένοι επιστήμονες" εμπότιζαν με  μικρόβια ευλογιάς, λέπρας και φυματίωσης. Η "επιστήμη" στην υπηρεσία της Γενοκτονίας ώστε να επιταχυνθεί και να επιλυθεί χωρίς φούρνους το "Ινδιάνικο Ζήτημα".
Κι όλα αυτά ακόμη και την ίδια περίοδο που οι "πολιτισμένες" ΗΠΑ πολεμούσαν τον "ναζισμό", που ήδη είχαν ξεπεράσει σε θηριωδία.
Πρόκειται για το Μεγαλύτερο Ολοκαύτωμα στην παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας, τόσο σε διάρκεια χρόνου (5 ολόκληρους αιώνες για να εξολοθρευτούν 100 εκατομμύρια Άνθρωποι), όσο και σε αριθμό ανθρώπων.
Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη Γενοκτονία των 100 εκατομμυρίων Ανθρώπων... αλλά δεν πρέπει να γνωρίζουμε τίποτα για αυτό το Ολοκαύτωμα!
Δεν υπάρχει για τους "πολιτισμένους" Ημέρα Μνήμης για αυτό το Ολοκαύτωμα... όπως δεν υπάρχει για το Ολοκαύτωμα του Παλαιστινιακού λαού...