Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Πεμπτη 30 Ιανουαριου 2020


Αφιερώματα σήμερα των " επισήμων φωνών της ιστορίας" στον " μηχανικό του αιώνα", τον " πατέρα του περίφημου " σκαραβαίου", τον ιδρυτή της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας , τον Φέρντιναντ Πόρσε...
Μεγαλοφυής, αναμφίβολα, ίδρυσε το 1931 την εταιρεία του η οποία δύο χρόνια αργότερα βρίσκονταν αντιμέτωπη με την χρεοκοπία. Το 1933 συναντάται με τον Χίτλερ. Ο Φέρντιναντ Πόρσε διεκδίκησε επιχορηγήσεις, τις οποίες ο Χίτλερ σχεδίαζε να διαθέσει αποκλειστικά στην Daimler-Benz. Ο Γερμανός μηχανολόγος κατάφερε να πείσει τον Φύρερ και έτσι ένα μεγάλο μέρος της κρατικής βοήθειας διοχετεύθηκε τελικά σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμού αγωνιστικών αυτοκινήτων, στο οποίο συμμετείχε η Πόρσε.
Με τις επιχορηγήσεις να αποτράπηκε τελικά η χρεοκοπία της γερμανικής εταιρίας. Ο Φέρντιναντ Πόρσε είχε, ωστόσο, και μετέπειτα σημαντικά οφέλη από το ναζιστικό καθεστώς. Την περίοδο των ναζί ο κύκλος εργασιών της Πόρσε εκτοξεύθηκε.
Γίνεται μέλος του ναζιστικού κόμματος το 1937, η εταιρεία του προμηθεύει τους ναζι με κάθε τύπου οχημα, έως τρακτέρ!
Στην εταιρεία δουλεύουν καταναγκαστικά χιλιάδες εργάτες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η επίσημη ιστορία δεν μπορεί να το κρύψει, διευκρινίζει όμως πως " δεν συμπεριφερόταν τόσο άσχημα όσο άλλοι"! Ψυχούλα ο Φέρντιναντ...
Μετά τον πόλεμο, κινήθηκαν αρχικά διαδικασίες εναντίον του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γρήγορα παραδόθηκε ασπιλος στην κοινωνία της νέας Γερμανίας που έφτιαχναν οι Αμερικάνοι, ως αντίβαρο στον " ερυθρό στρατό", που θα έλεγε και μια ψυχή. Άνθρωποι σαν τον Πόρσε ήταν πολύτιμοι στη " δημοκρατία"!
Ο κόσμος έγινε λιιιγο πιο καθαρός στις 30 του Γενάρη του 1951...
Μεγαλοφυής μηχανικός, όπως λέει η τσουλα η επίσημη ιστορία, άρα πιο επικίνδυνος και μεγαλύτερο κάθαρμα. Όταν η μεγαλοφυΐα υπηρετεί τον ναζισμό...
Υ.γ. άλλος ένας λόγος να μην πάρουμε Καγιέν...
Σχολιο.- Σιγουρα γιαυτο τον λογο δεν θα παρουμε…
Σχολιο.- στο τσακ με προλαβες!! Ευτυχως που τοπες για να μην παρω!!
σχολιο.- ο γιος του καταδικάστηκε από την Δυτική Γερμανία σαν πράκτορας της DDR




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
Το ΥΠΕΞ της Κούβας καταδικάζει τις προφάσεις των πραξικοπηματικών αρχών της Βολιβίας για να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα
Δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας δημοσίευσε την απόφαση της πραξικοπηματικής κυβέρνησης να αναστείλει τις διπλωματικές σχέσεις με την Δημοκρατία της Κούβας, ισχυριζόμενο ότι η κουβανική κυβέρνηση έχει επηρεάσει με συστηματικό τρόπο τις διμερείς σχέσεις και ήταν εχθρική προς τις αρχές της Βολιβίας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας απορρίπτει κατηγορηματικά τις αβάσιμες κατηγορίες της κυβέρνησης de facto της Βολιβίας.
Από την βίαιη άνοδο του στην εξουσία, στις 12 Νοεμβρίου 2019, μέλη της κυβέρνησης de facto αυτής της χώρας ανέπτυξαν συστηματικές δράσεις για να επιδεινώσουν και να εμποδίσουν τις διμερείς σχέσεις με την Κούβα.
Οι αρχές της Βολιβίας εξαπέλυσαν μία έντονη εκστρατεία ψεύδους και διαστρέβλωσης κατά της Κούβας, ιδιαίτερα κατά της κουβανικής ιατρικής συνεργασίας, η οποία ενθάρρυνε δημοσίως τη βία κατά του προσωπικού υγείας μας και περιλάμβανε βίαιες επιδρομές και έρευνες, παράνομες και αδικαιολόγητες, ψευδείς κατηγορίες και συλλήψεις κουβανών συνεργατών.
Πολύ νωρίς, στις 14 Νοεμβρίου 2019, ζήτησαν από την Κούβα να αποσύρει τον πρέσβη της, ο οποίος επέστρεψε οριστικά και με τιμή στην Αβάνα στις 7 Δεκεμβρίου, αφού είχε εγγυηθεί και εκτελέσει άψογα την ασφαλή επιστροφή των τελευταίων, με σημαντικούς κινδύνους για το διπλωματικό προσωπικό που διοργάνωσε και συνόδευσε τις μετακινήσεις των συνεργατών από τις επικίνδυνες ζώνες. Μεταξύ 15–20 Νοεμβρίου, μονομερώς, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας είχε αποσύρει όλο το διπλωματικό προσωπικό του από την Κούβα.
Στις 14 Νοεμβρίου η αποκαλούμενη υπουργός Επικοινωνιών εξέδωσε συκοφαντικές δηλώσεις κατά του κουβανικού διπλωματικού προσωπικού και των οικογενειών του, που περιελάμβαναν προσβολές προς τον κουβανό πρέσβη και την παράδοξη κατηγορία ότι η σύζυγος του οργάνωσε διαδηλώσεις και την αντίσταση στο πραξικόπημα, ενώ αυτή δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη χώρα.
Στις 15 Ιανουαρίου, οι πραξικοπηματικές αρχές της Λα Παζ υποδέχτηκαν με τυμπανοκρουσίες τον Μαουρίσιο Κλάβερ-Καρόνε, σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο οποίος λειτουργεί ως επιστάτης στην επιθετικότητα και τον αποκλεισμό κατά της Κούβας, υπόθεση στην οποία έχει αφοσιωθεί από πολύ νέος.

Στις 21 Ιανουαρίου, υποδέχθηκαν με παρόμοιο τόνο τον υφυπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Χέιλ, που συνέπεσε με την αναιδή περιοδεία του Πομπέο στη περιοχής μας. Την ημέρα της ανακοίνωσης που ικανοποιεί την Ουάσινγκτον, η εν ενεργεία υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν ακριβώς στα γραφεία του Υπουργείου Εξωτερικών.
Οι πραξικοπηματικές αρχές της Βολιβίας δεν πρέπει να ρίξουν την ευθύνη στην Κούβα για την απόφασή τους να αναστείλουν τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η εχθρότητα και οι προσβολές δεν έχουν προέλθει από την κυβέρνηση μας ή το λαό μας. Η Κούβα έχει ενεργήσει με υπομονή και σύνεση, για την υπεράσπιση και την προστασία των πολιτών της και έχει αποφύγει την αντιπαράθεση παρά τις κατακριτέες πράξεις των πραξικοπηματιών.
Το Υπουργείο Εξωτερικών Σχέσεων επαναλαμβάνει το σεβασμό του στις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των κρατών και την αυστηρή εκπλήρωση της υποχρέωσής του να μην παρεμβαίνει, άμεσα ή έμμεσα, στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών.
Αβάνα, 25 Ιανουαρίου 2020




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδραιώνει την κατοχή τεμαχίζει την Παλαιστινιακή γη το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ
29 Ιανουαρίου 2020
Την εδραίωση της κατοχής στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Όχθης της Παλαιστινιακής γης και την παραχώρηση ολόκληρης της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, συμπεριλαμβάνει το σχέδιο «181» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα το σχέδιο νομιμοποιεί τους Ισραηλινούς εποικισμούς, ενώ την ίδια ώρα προβλέπει τη σύνδεση της Δυτικής Όχθης με τη Λωρίδα της Γάζας μέσω τούνελ!
Το σχέδιο που βαφτίστηκε προκλητικά «ειρηνευτικό» από το Λευκό Οίκο ουσιαστικά επιβραβεύει την Ισραηλινή κατοχή σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού μοιράζοντας «κούφιες» υποσχέσεις για τη δημιουργία δήθεν …ανεξάρτητου Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα μια …γειτονιά «στην Ανατολική Ιερουσαλήμ». Την ίδια ώρα που δηλώνεται εντός του σχεδίου ότι η «Ιερουσαλήμ θα είναι η αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ».
Την πρότασή του ο Τραμπ την παρουσίασε μαζί με τον Ισραηλινό υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανάρτησε στο «Twitter» ένα χάρτη που σκιαγραφεί το προτεινόμενό του σχέδιο για τη Μέση Ανατολή. Ο χάρτης εμφανίζει εδάφη υπό παλαιστινιακό έλεγχο σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Όχθης, που θα είναι όμως πλήρως περικυκλωμένα από το Ισραηλινοναζιστικο καθεστως, με οδικές προσβάσεις στην Ιορδανία. Οι σιωναζιστικοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη τίθενται υπό ισραηλινό έλεγχο, όπως ολόκληρη η κοιλάδα του Ιορδάνη. Οι εποικισμοί θα ενώνονται με το υπόλοιπο Ισραήλ, μέσω «δρόμων εξυπηρέτησης» που τεμαχίζουν ακόμα περισσότερο τα παλαιστινιακά εδάφη. Η περιοχή νότια της Γάζας στην έρημο Νεγκέβ θα μεταφερθεί στον έλεγχο των Παλαιστινίων. Σύμφωνα με το χάρτη, η σύνδεση της Δυτικής Όχθης με τη Λωρίδα της Γάζας θα γίνει μέσω ενός… τούνελ που θα περνάει κάτω από το Ισραηλινοναζιστικό καθεστως!!!
Η προτεινόμενη παλαιστινιακή πρωτεύουσα στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή είναι το Αμπού Ντις, μια γειτονιά στα προάστια της Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιβεβαιώνοντας ότι ο απόλυτος έλεγχος της Ιερουσαλήμ περνάει στα χέρια των Ισραηλινών.
Το  σχέδιο επίσης προβλέπει την ισραηλινή κυριαρχία (αλλά όχι επισήμως προσάρτηση…) στην Κοιλάδα του Ιορδάνη (που αποτελεί το 30% της Δυτικής Όχθης), άμεσες διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων πάνω σε «λεπτομερείς χάρτες» που θα διασφαλίζουν την «ασφάλεια του Ισραήλ στα ανατολικά του σύνορα». Βέβαια ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι βάσει του σχεδίου του, «θα διπλασιαστούν» τα εδάφη που θα έχουν «υπό την ευθύνη τους» οι Παλαιστίνιοι, πως δεν θα χρειαστεί να ξεσπιτωθεί κανένας Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός, μολονότι την ίδια ώρα δεν θα θιχτούν τα εδάφη των εκατοντάδων χιλιάδων Σιωναζιστών εποίκων που ζουν στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη.
Η Ουάσινγκτον θα αναγνωρίσει τους Ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη
Η Ουάσινγκτον θα αναγνωρίσει ως μέρος του Ισραήλ τους εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας πως η παρουσίαση του ειρηνευτικού σχεδίου του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Μέση Ανατολή σηματοδοτεί μια «ιστορική ημέρα».
Το σχέδιο θα δώσει ισραηλινή κυριαρχία στην κοιλάδα του Ιορδάνη, πρόσθεσε ο Νετανιάχου, μιλώντας για ένα «ρεαλιστικό μονοπάτι» για την επίτευξη βιώσιμης ειρήνης στην περιοχή.
Όπως ανέφερε, το Ισραήλ «θα εφαρμόσει τους νόμους του στην κοιλάδα του Ιορδάνη» και σε όλους τους άλλους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αναγνωρίσουν ως μέρος του Ισραήλ, υποδηλώνοντας την προσάρτηση των εδαφών.
Με βάση το σχέδιο Τραμπ, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες δεν θα έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στο Ισραήλ, διευκρίνισε.
«Το σχέδιό σας προσφέρει στους Παλαιστίνιους ένα μονοπάτι προς ένα κατάλληλο κράτος», είπε ο Νετανιάχου στον Τραμπ, προσθέτοντας πως «ίσως τους πάρει πολύ χρόνο για να φτάσουν στην αρχή αυτού του μονοπατιού».
‘Εθεσε ως όρο για διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους, να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ένα «Εβραϊκό κράτος», σημειώνοντας πως το Ισραήλ θα διατηρήσει το στάτους κβο σε περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο Τραμπ.
«Κομμένη» γη…
Όσο για το «κράτος της Παλαιστίνης», αυτό φαίνεται να είναι ένα άθροισμα κατακερματισμένων εδαφών. Πάντως ανέφερε το θα υπάρξει τετραετές πάγωμα νέων εβραϊκών εποικισμών, ανεξαρτήτως της στάσης που θα τηρήσει η Παλαιστινιακή Αρχή στο σχέδιο των ΗΠΑ, αλλά και αφοπλισμός της «Χαμάς» και αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να εξαλειφθεί «η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός». Αναφέρεται ακόμα συνέχιση του ρόλου που παίζει η Ιορδανία ως εγγυήτρια των ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ.
Ο Τραμπ επανέλαβε πως το σχέδιό του δίνει μία «ιστορική ευκαιρία» και είπε ότι «η Μέση Ανατολή αλλάζει ραγδαία… Πρέπει να φροντίσουμε τη νεολαία της περιοχής…», αυτή που ματώνει από τον ισραηλινό στρατό, που στηρίζουν οι ΗΠΑ. Δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο των επιτευγμάτων του αμερικανικού στρατού στην περιοχή, ισχυριζόμενος ότι αυτός «κατέστρεψε 100% το χαλιφάτο του “Ισλαμικού Κράτους” και τον αρχηγό του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξήρε την ιδιαίτερα ευνοϊκή πολιτική των ΗΠΑ υπέρ των ισραηλινών συμφερόντων, καλώντας τους Παλαιστίνιους να έρθουν σε διαπραγμάτευση και να καταλήξουν σε μία «λύση», αναγνωρίζοντας «το εβραϊκό κράτος του Ισραήλ». Τόνισε ότι το ζήτημα των παλαιστινίων προσφύγων «θα πρέπει να λυθεί έξω από το κράτος του Ισραήλ», ότι οι Παλαιστίνιοι Δυτικής Όχθης και Λωρίδας Γάζας θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν μεταξύ τους. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν οι πρέσβεις των Μπαχρέιν, Ομάν και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Απορρίπτει το σχέδιο η Παλαιστινιακή Αρχή
Η Παλαιστινιακή Αρχή απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ, θεωρώντας πως πρόκειται για προσβολή και όχι για «λύση του αιώνα». Κανένας Παλαιστίνιος δεν μπορεί να δεχτεί ένα ανεξάρτητο κράτος χωρίς την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.
«Είναι αδύνατο, για οποιοδήποτε παιδί, Άραβα ή Παλαιστίνιου, να δεχτεί να μην έχει την Ιερουσαλήμ», τόνισε ο πρόεδρος Αμπάς. «Λέω στον Τραμπ και στον Νετανιάχου: Η Ιερουσαλήμ δεν πωλείται, όλα τα δικαιώματά μας δεν πωλούνται. Και η συμφωνία σας, η συνωμοσία, δεν θα περάσει», υποστήριξε.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές από τη Ραμάλα, στο τέλος μιας συνεδρίασης των παλαιστινιακών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της «Χαμάς», στόχος της οποίας ήταν να αποφασιστεί ποια πολιτική πρέπει να ακολουθηθεί μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού σχεδίου στην Ουάσιγκτον. Στην πόλη της Γάζας άρχισαν κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, δήλωσε σήμερα ότι ο μόνος δρόμος για συνολική και διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι η εγκαθίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους επί τη βάση των συνόρων του 1967 και με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του.
Ο Αμπάς επίσης δέχθηκε τηλεφώνημα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ, συζητώντας το σχέδιο Τραμπ. Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε πως θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο στο Κάιρο για να εκτιμήσει την πρόταση και να καθορίσει τη στάση του.
Η Ρωσία θα μελετήσει το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, αλλά το κύριο είναι να εκφράσουν την άποψή τους γι’ αυτό οι Παλαιστίνοι και οι εκπρόσωποι των άλλων αραβικών χωρών, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για τη Μέση Ανατολή και τις χώρες της Αφρικής, υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.
Το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή είναι μονάχα μια συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του προέδρου του Ιράν, απορρίπτοντάς το ως πρόταση «επιβολής και κυρώσεων».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Μάχες μεταξύ μπάτσων και διαδηλωτών
 Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 | 9:09 μ.μ.
Από τα ραδιοτηλεοπτικά δελτία ειδήσεων απουσιάζουν εντελώς και μόνο κάποιο μονόστηλο εφημερίδας και σάιτ μπορεί να σε ενημερώσει για τις πραγματικές μάχες που γίνονται όλες αυτές τις μέρες στους δρόμους του Παρισιού, μεταξύ μπάτσων και διαδηλωτών.
Η μόνη σωστή πηγή πληροφόρησης είναι οι αναρτήσεις που κάνουν χρήστες του twitter. Από εκεί είναι και το βίντεο που παραθέτουμε.
Σ' αυτό βλέπουμε την απίστευτη βία των δυνάμεων καταστολής που επιτέθηκαν με όλα τα μέσα που διέθεταν στους χιλιάδες πυροσβέστες που διαδήλωναν χτες στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας απαιτώντας τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών τους και την αύξηση των μισθών τους.
Οπως βλέπουμε και στο παρακάτω βιντεάκι, αυτό που εισέπραξαν ήταν δακρυγόνα, ξύλο από τους μπάτσους και επίθεση από αντλίες νερού με τις οποίες οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να διαλύσουν την διαδήλωσή τους.
Οι μάχες έγιναν σώμα με σώμα και αξιοσημείωτο είναι ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται όχι γιατί τους επιβλήθηκαν μειώσεις στους μισθούς τους, αλλά γιατί διεκδικούν αυξήσεις.
(Πολύ θα θέλαμε να συνέβαινε και στην χώρα μας ένα παρόμοιο γεγονός για να παρακολουθήσουμε τον τρόπο που θα το σχολίαζαν Προτοσάλτε, Πρετεντέρης κ.α. Ειδικά την εικόνα στην οποία διακρίνονται πυροσβέστες να κατεβαίνουν στην διαδήλωση με κόκκινη σημαία και σφυροδρέπανο).
Απ' ότι φαίνεται όλες οι προσδοκίες της κυβέρνησης Μακρόν ότι οι κινητοποιήσεις των Γάλλων εργαζομένων, θα καταλαγιάσουν, λόγω της μακράς διάρκειας τους έχουν διαψευστεί.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή μετά τα σβήνουνε... πάρτε τα σε ΑΙΩΝΙΟ αντίγραφο, κι άμα μπορέσουν να το σβήσουν, θα φορέσω χαλκά στη μύτη !
https://archive.ph/VrFwT
Επαναλαμβάνω, ο πρόεδρος του ΕυρωκΥνοβουλίου δήλωσε "εμείς οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ φτιάξαμε το Αουσβιτς". Μπααα? Ωστε δεν τόκαναν οι Γερμανοί? Μήπως θάπρεπε να νοιώθουμε όλοι οι άλλοι και... ενοχή γι αυτό? ή... ανακουφίζονται οι απόγονοι των ναζί με το ψέμα?
Από πότε οι Γερμανοί ονομάστηκαν "Ευρωπαίοι"? Από πότε "οι Ευρωπαίοι έφτιαξαν το Άουσβιτς" κε νέε πρόεδρε του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου? Οι Γερμανοί από ναζί τώρα βαπτίσθηκαν Ευρωπαίοι-"όλοι φταίμε συνεπώς κανείς" ένα πράγμα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποφάσισαν να βάλουν 2.5 χλμ πλωτό φράγμα ανοιχτά της Λέσβου, με σκοπό την ανάσχεση των λαθρομεταναστευτικων ροών, αξίας μισού εκατομμυριου ευρώ.
Στην φωτο βλέπουμε πόσα είναι τα 2.5 χλμ. Οι ακτες της Λεσβου προς την Τουρκια είναι 100 χλμ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 14:27
 Χουλιγκάνοι, Λοβοτομημένοι και Κάφροι όλων των ομάδων,
όλων των κομμάτων
και όλων των θρησκειών,
σάς χαιρετώ...
 Η αποτυχία τού Ολυμπιακού να κατακτήσει τούς τρεις βαθμούς
στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Α.Ε.Κ.,
είχε προαναγγείλει ότι εχθές θα υπήρχε αλλαγή στο ρετιρέ τού βαθμολογικού πίνακα·
ο Π.Α.Ο.Κ. φιλοξενούσε τον Βόλο
και αναμενόταν ότι -εύκολα ή δύσκολα- θα έπαιρνε τη νίκη
που θα τον έφερνε ξανά στην κορυφή τού πρωταθλήματος.
Ο αγώνας είχε ως προκαθορισμένη ώρα έναρξης την 6η απογευματινή,
αλλά ελάχιστα λεπτά προτού ξεκινήσει η αναμέτρηση ήρθε το σοκ:
με ψήφους 3-2,
η «Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού» απεφάσισε να εισηγηθεί
την ανάκληση τού πιστοποιητικού συμμετοχής τού Π.Α.Ο.Κ. και τής Ξάνθης
και να προτείνει -κατά συνέπεια-
στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο τής «Superleague»
τον υποβιβασμό των δύο ομάδων για την πολυσυζητημένη υπόθεση συνιδιοκτησίας.
Μιλάμε για το «Στήσιμο τού Αιώνα».
Μιλάμε για το «Σκάνδαλο των Σκανδάλων».
Η τοξική μπόχα
που δηλητηριάζει και πνίγει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο,
είναι -για νιοστή φορά- πάλι εδώ·
Αυτός ο πολιτικάντης
κρύβεται πίσω από τη χθεσινή εκτρωματική εισήγηση τής «Ε.Ε.Α.».
Ευρισκόμενος από την πρώτη στιγμή τής θητείας του σε... εγρήγορση,
ετοποθέτησε με συνοπτικές διαδικασίες στη συγκεκριμένη επιτροπή
δύο νέα πρόσωπα με έδρα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά·
ο Νικόλαος Τζουλάκης ορίσθηκε πρόεδρος και ο Νικόλαος Φαραντούρης μέλος,
ενώ απεχώρησαν οι καθηγητές τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,
Γεώργιος Τριανταφυλλάκης και Δημήτριος Αυγητίδης.
Τι «σύμπτωση»·
ο Τζουλάκης και ο Φαραντούρης ήταν αυτοί που έδωσαν την πλειοψηφία
στην εισήγηση για υποβιβασμό τού Π.Α.Ο.Κ. και τής Ξάνθης.
Σύμπτωση, επίσης, αποτελεί το γεγονός ότι,
το 2006 ο -ευρισκόμενος τότε στην Κρήτη- εισαγγελέας Εφετών, Τζουλάκης,
είχε εμπλακεί σε «παραδικαστικό κύκλωμα»
και (είχε) βρεθεί κατηγορούμενος για δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος
και σημαντικές παραλείψεις στο «πόθεν έσχες» του.
Ετέθη σε αργία και εν’ τέλει αθωώθηκε.
Σύμπτωση, επίσης, αποτελεί το γεγονός ότι,
προσφάτως ο εν’ λόγω πολιτικάντης
είχε διαχυτική θεσμική συνάντηση με τον Μιχάλη Κουντούρη,
ο οποίος ήταν ανάμεσα στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φιλόπουλου
μετά το περιβόητο «ραντεβού θανάτου» τής λεωφόρου Λαυρίου το 2007.
Εν’ τέλει, είχε κι αυτός αθωωθεί.
Το σχέδιο ήταν καταστρωμένο απ’ την αρχή του μέχρι το τέλος του.
Όχι μόνο τα προσφάτως διορισμένα μέλη εψήφισαν με τον τρόπο
που όλοι υποψιαζόμασταν όταν μάθαμε την περιοχή προέλευσής τους,
αλλά προέβησαν και στην αισχρά αντιδεοντολογική ενέργεια
να ανακοινώσουν την ανερυθρίαστα ερυθρή ετυμηγορία τους
ακριβώς πριν από την έναρξη τού αγώνα Π.Α.Ο.Κ.-Βόλος.
Η στόχευσή τους ήταν σαφής·
επιθυμούσαν διακαώς ένα νέο, αντίστοιχης έντασης περιστατικό,
με εκείνο τής πολυσυζητημένης εισβολής τού Ιβάν Σαββίδη
στον αγωνιστικό χώρο τής «Τούμπας»,
επιθυμούσαν διακαώς να μη βρεθεί πάλι ο Π.Α.Ο.Κ. στην 1η θέση.
Το επόμενο στάδιο
ήταν να αναρτήσει ο «Χείριστος Υφυπουργός Αθλητισμού» ένα tweet,
με το οποίο θα απεκδυόταν των ευθυνών του
και θα υποδυόταν τον φιλειρηνικό τιμητή.
Όμως, η υποκρισία του εξεχείλιζε σε κάθε του λέξη...
Επιμύθιο:
Το Παρακράτος που λυμαίνεται εδώ και δεκαετίες τη χώρα,
ΔΕΝ θέλει τον Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα,
ΔΕΝ θέλει τον Ιβάν Σαββίδη στον Π.Α.Ο.Κ.,
διότι ο Ιβάν Σαββίδης και ο Π.Α.Ο.Κ.
καταστρέφουν τα σχέδια που έχει η εγχώρια «Εγκληματική Οργάνωση»
για καθολική άλωση τής χώρας και για αποσάθρωση τού Κοινωνικού Ιστού
(ήδη εκδίδονται καταγέλαστες προβοκατόρικες ανακοινώσεις,
που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον Κόσμο τού Π.Α.Ο.Κ. την εντύπωση
ότι ο Σαββίδης -άκουσον, άκουσον- κάνει κακό στον σύλλογο).
Λυσσαλέα και απεγνωσμένα προσπαθούν οι μαφιόζοι
να κηλιδώσουν την πεντακάθαρη πορεία τού Π.Α.Ο.Κ.
(ο οποίος κατέκτησε το «αήττητο πρωτάθλημα» πανάξια)
και να τον εξομοιώσουν με τούς όρους «Παράγκα» και «Εγκληματική Οργάνωση»
προκειμένου να αθωωθούν οι ίδιοι για τα ανομήματά τους·
η συλλογιστική τους είναι βαθύτατα αρρωστημένη
και συμπυκνώνεται στο ακόλουθο άλμα λογικής:
«Έγκλημα εμείς, έγκλημα αυτοί, άρα ουδείς εγκληματίας.».
  «Να εφαρμοστεί ο Νόμος...»,
ακούς να λένε -κραδαίνοντας το δάχτυλο- ο Μαρινάκης, τα ενεργούμενά του
και τα υπομηδενικής νοημοσύνης όντα που αποτελούν τον άμισθο στρατό του.
Ο Μαρινάκης με τις αναρίθμητες αιτήσεις εξαίρεσης δικαστικών λειτουργών,
ζητάει να εφαρμοστεί ο Νόμος.
Ο Μαρινάκης που δεν σταματά να διδάσκει «ήθος» σε κάθε ευκαιρία,
ο Μαρινάκης που έστελνε μπράβους να προστατέψουν τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα,
ο Μαρινάκης που θεωρεί νόμο το «100-0» και το «Κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη»,
ο Μαρινάκης που καταλαμβάνει τη «μερίδα τού... θρυλέοντος»
στις 40.000 σελίδες δικογραφίας με τις νομίμως καταγεγραμμένες συνομιλίες τής «Ε.Υ.Π.»,
ο Μαρινάκης που είναι κατηγορούμενος για τον μισό Ποινικό Κώδικα,
αυτός ο Μαρινάκης, λοιπόν, ζητάει να εφαρμοστεί ο Νόμος
(ένας «Νόμος» που -επί τής ουσίας-
υπάρχει μόνο στη φαντασία τού Μαρινάκη και των υποτακτικών του).
Βρισκόμαστε σε απολύτως κρίσιμο σταυροδρόμι για την Εθνική Συνοχή.
Την ώρα που ο φασίστας Ερντογάν με τα ενεργούμενά του
εκφράζουν διαρκώς επεκτατικές βλέψεις εις βάρος τής Ελληνικής Επικράτειας,
έχουμε τα εγχώρια ατιμώρητα πρεζομένα ναζίδια της Θυρας 7 του Ολυμπιακού
-υπό τον μανδύα τού «No Politica»
και με αρωγούς τούς πάσης φύσεως «ταγμένους» λειτουργούς-
να προβαίνουν σε καραμπινάτη μειοδοσία,
να μετατρέπουν τις μαφιόζικες μεθόδους σε «lifestyle»
και να βυθίζουν τη χώρα στο Χάος.
Το θέμα έχει πάψει προ πολλού να είναι αθλητικό·
πλέον, είναι Κοινωνικό, Πολιτικό, Εθνικό.
Το (ποδοσφαιρικό) παρακράτος γνωρίζει
ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν γίνεται να ηττηθεί όταν το παιχνίδι είναι καθαρό
και μέρα με την ημέρα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δηλητηριώδης·
αποκορύφωμα ήταν η χθεσινή δρομολογημένη απόφαση τής «Ε.Ε.Α.».
Τέλος, όσον αφορά τον πολιτικάντη πάλαι ποτέ υποστηρικτή τού Ηρόδοτου,
ναι μεν έχει προλάβει ήδη να πιστοποιηθεί στη Συλλογική Συνείδηση
ως ο «“Χείριστος Υφυπουργός Αθλητισμού” στην Ελληνική Ιστορία»,
αλλά στην πραγματικότητα είναι ο «Κάλλιστος»
διότι εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές που εξ’ αρχής τού είχαν δοθεί
(ειρήσθω εν’ παρόδω,
ο περί ου ο λόγος είχε κυκλοφορήσει το 2010 ένα «ηλεκτρονικό βιβλίο»,
ένα «e-book», με τίτλο
«Δημόσια Διοίκηση Ώρα Μηδέν. Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος.»·
το λες και «Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία»).
Επί τής ουσίας,
υπόλογος για τις συνεχώς αυξανόμενες, άκρως τοξικές εκτροπές,
είναι ο προσφάτως εκλεγμένος πρωθυπουργός τής χώρας,
ο πάλαι ποτέ συναγελαζόμενος με τον Χριστοφοράκο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όμως,
το ολέθριο λάθος που διαπράττουν όλοι αυτοί,
είναι ότι δεν υπελόγισαν την τεράστια δυναμική που έχει ο Π.Α.Ο.Κ.,
πιστεύοντας ότι τούς αρκεί ως «εκλογικό σώμα»
το λούμπεν τμήμα τής κοινωνίας που (υπο)στηρίζει την «Εγκληματική Οργάνωση».
Αυτό το μέγα ολίσθημά της η τωρινή κυβέρνηση θα το πληρώσει πανάκριβα,
διότι με τούς διχαστικούς χειρισμούς της
και με το -οποία λογοτεχνική αντίθεση- εκκωφαντικό σιγοντάρισμά της,
έχει ήδη στρέψει εναντίον της μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων της.
Συνελόντι ειπείν,
μετά τη χθεσινή εισήγηση
που εξέδωσε η «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού»,
έχει ανοίξει διάπλατα το «Χρονοντούλαπο τής Ιστορίας»
και ρουφάει σαν «μαυρόασπρη τρύπα»
όσους συμμετείχαν στο «Στήσιμο τού Αιώνα».
Ο «Χείριστος Υφυπουργός Αθλητισμού» βρίσκεται ήδη σε περίοπτο ράφι
και περιμένει παρέα.
Σύντομα, δεν θα είναι μόνος του...
Σχολιο.- Yπαρχει και αλλο ενα προβλημα με τον Ιβαν!!! Ζητησε απο τον Μανουσακη να του φτιαξει μια σειρα που αφορα τη γενοκτονια του Ποντου!!! Εν μεσω λοιπον Ελληνοτουρκικης κρισης και "φιλιας" απο Ντορες και Σια, στο Open προβαλλεται καθε Κυριακη βραδυ "Το κοκκινο ποταμι" !!! Αυτο εχει ενοχλησει πολλους νεοταξιτες φιλοτουρκους κεμαλολαγνους-Ερντογανολαγνους στην Ελλαδα….




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα πάνω κάτω, ρε φίλε! Με την "αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ΄χει ξεπουλήσει λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηρόδρομους στα κινέζικα, γερμανικά και ιταλικά κρατικά συμφέροντα, και τη συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας να κάνει κρατικοποιήσεις!
Ναι! Και πάλι στο βρετανικό κράτος οι σιδηρόδρομοι της βόρειας Αγγλίας, που είχαν δοθεί στη γερμανική κρατική εταιρία και ταλαιπωρούσαν το επιβατικό κοινό. Στη βιομηχανική καρδιά της Βρετανίας, εκεί όπου οι συντηρητικοί έχουν αποφασίσει να κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή στους απίθανους εργατικούς, που εκτέθηκαν με την αντίθεσή τους στο Brexit.
Τα πάνω κάτω, όταν η λεγόμενη "Αριστερά" γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη στον κόσμο της εργασίας και της ανάγκης. Ενδεχομένως και βρίζοντάς τον, γιατί είναι κατά της Ε.Ε. και των αποκρατικοποιήσεων!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμείς οι αριστεροί, που τον πονάμε ετούτο τον τόπο και θέλουμε να ζήσει ανεξάρτητος και με ειρήνη, αύριο θα διαδηλώσουμε κατά της συμφωνίας για τις βάσεις του θανάτου.
Απεναντίας, οι ρεαλιστές του καθεστωτικού μπλοκ, από Ν.Δ μέχρι ΣΥΡΙΖΑ, βάζουν τα γέλια με αντιαμερικανικές πορείες και άλλες τέτοιες γραφικότητες. Αυτοί ξέρουν πως οι βάσεις είναι εγγύηση ειρήνης και ασφάλειας. Όπως το 1974, ας πούμε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Παρών" θα δηλώσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τις αμερικανικές βάσεις. Θα ψήφιζαν "ναι", καθώς η συμφωνία είναι έργο της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά θέλουν, λέει, να ασκήσουν πίεση, εξαιτίας της στάσης των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά.
Πόσο θλιβερό είναι όταν, με κάθε σχετική επέτειο, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι εμφανίζονται να τιμούν, τάχα, Μπελογιάννη, Λαμπράκη, Πολυτεχνείο!
Πόσοι, άραγε, από εκείνα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την Αριστερά θα φαντάζονταν ότι θα ερχόταν μια μέρα που θα στήριζαν ένα κόμμα νατοϊκό και θα χαρακτήριζαν ουτοπικούς και απολιθώματα, όσους θα εξακολουθούσαν να επιμένουν στα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ!", "Έξω το ΝΑΤΟ!";
Αναλογίζονται, άραγε, αυτό που ήξεραν από τα νιάτα τους; Ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια;
Τα παιδιά τους δεν τα σκέφτονται;
Εκτός κι αν τότε ήταν ανόητοι και τώρα έβαλαν μυαλό. Αλλά αν είναι έτσι, το έντιμο θα ήταν να πάψουν να μιλάνε για Μπελογιάννηδες και Πολυτεχνεία, που εμπόδιζαν την προκοπή του τόπου!
Σχολιο.-  Ζητάς εντιμότητα από Συριζαίους; Δεν είναι της μόδας η εντιμότης. Δεν είναι αποδοτική. Δεν είναι .....ρεαλιστική!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όνειδος για την ψοφοδεή ευρωπαϊκή Αριστερά, που γλείφει τις μπότες του ιμπεριαλισμού της Ε.Ε.
Ντροπή για το ευρωπαϊκό αντιφασιστικό κίνημα, που σωπαίνει.
Αποκάλυψη της σαπίλας του σιωνιστικού κράτους-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, που κάνει πως δεν βλέπει.
Κι όμως! Στην Ουκρανία αυτοί που πραγματοποίησαν το Ολοκαύτωμα τιμώνται με πανηγυρικές εκδηλώσεις από ομοϊδεάτες τους, ντυμένους με τις στολές των SS.
Όπως ο σφαγέας Εβραίων, κομμουνιστών, Τσιγγάνων και Ρώσων "υπανθρώπων", Μικαΐλ Μούλικ, στέλεχος του ουκρανικού τμήματος των SS, "Γαλικία".
Αυτοί που σωπαίνουν για τις απανωτές προκλήσεις των ναζί στην Ουκρανία θα έπρεπε να ντρέπονται! Και να σταματήσουν την υποκρισία που περίσσεψε προχθές, κατά την επέτειο του Ολοκαυτώματος.
Ντροπή!
*Η εναγώνια καταγγελία έγινε από τον επικεφαλής της Εβραϊκής Επιτροπής Ουκρανίας, Έντουαρντ Ντολίνσκι.
Στην τελετή πρωτοστάτησε η σχισματική ναζιστικού προσανατολισμού "Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας", που πρόσφατα αποσπάστηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας με την κάλυψη του ρυπαρού πράκτορα της CIA και υμνητή των όπλων του Ερντογάν, Βαρθολομαίου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γερμανοί ΝΑΖΙστές έκτισαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης (Auschwitz ) ..... αλλά η ευθύνη βαραίνει τους απογόνους ΌΛΩΝ των ευρωπαίων , ακόμα και αυτών που πολέμησαν ενάντια στο ΝΑΖΙ Φασισμό ???? Ερώτηση μόνο για ...........................Ευρωλιγούρια ,Γερμανοσαλιάριδες , ΜΕΝΟΥμεΕΥΡΩενωσίτες και λοιπά ελληνόφωνα υποκείμενα !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο κλωτσιές αξίζουν σε Τσιπραίους "αλληλέγγυους" που κατοχυρώνουν και Καταστατικά να αμείβονται μέχρι και ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ των συλλογικών συμβάσεων!!!
" ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
του Συλλόγου, φορέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, με την επωνυμία
"Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών"
Η επωνυμία του Συλλόγου στην αγγλική γλώσσα είναι:
"Pampiraiki Support Initiative for Refugees and Migrants"
ΑΡΧΕΣ
Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από τις Αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας,της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της συνεργασίας και του σεβασμού στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

14. H εφαρμογή συστήµατος σύγκλισης στην αµοιβή της εργασίας, κατά το οποίο ο ανώτατος καθαρός µισθός δεν µπορεί να υπερβαίνει περισσότερο από ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ, εκτός και αν τα 2/3 των µελών της Γενικής Συνέλευσης αποφασίσουν διαφορετικά. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται και σε οποιαδήποτε µορφή σύµπραξης με άλλους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας."
ΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΧΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ:
"ΠΟΡΟΙ
1. Χορηγίες και δωρεές.
2. Συνδρομές των μελών.
3. Χρηματοδότηση από προγράμματα Δήμων, Περιφερειών, Ελληνικών και ξένων οργανώσεων και οργανισμών, από εθνικές και ευρωπαϊκές πηγές κ.ά.
4. Προσφορές σε είδος.
5. Εθελοντική εργασία.
6. Έσοδα από οικονομικές δραστηριότητες Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, από εκδόσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, εορταστικά παζάρια, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς "μαραθώνιους" και άλλες δραστηριότητες."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Παρίσι συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά των πολιτικών Μακρόν, με επίκεντρο το σταδιακό "ξήλωμα" του ασφαλιστικού και το συλλογικό αίτημα για καλύτερα αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν μαζικά και οι πυροσβέστες, οι οποίοι συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαίοι...επειδή με την αριστερά ουδεμία σχέση έχετε..γι'αυτό για τις βάσεις θανάτου δηλώσατε",παρών",όπως τα γιουσουφάκια στον πασά



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ. Πελετίδης: Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων -Υπερασπίσθηκε το δικαίωμα στη μόνιμη εργασία
29 Ιανουαρίου 2020
H εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των 32 συμβασιούχων εργαζόμενων του Δήμου Πατρέων στην Υπηρεσία Καθαριότητας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στα Δικαστήρια της Πάτρας.
Πρόκειται για εργαζόμενους προσληφθέντες από τις 28 Δεκέμβρη 2015, που μέχρι σήμερα εργάζονται με 3 παρατάσεις των συμβάσεών τους από το υπουργείο και με προσωρινές δικαστικές διαταγές.
Η Δημοτική Αρχή, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση της, παραβρέθηκε στο Δικαστήριο με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τους αντιδημάρχους Διονύση Πλέσσα, Νίκο Ασπράγκαθο και Αναστασία Τογιοπούλου.
Ο δήμαρχος στην κατάθεσή του υπερασπίσθηκε το δικαίωμα στη μόνιμη με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δουλειά των συγκεκριμένων εργαζομένων, οι οποίοι είναι όμηροι των κυβερνητικών μέχρι σήμερα πολιτικών.
Αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Εβραίος Χαγιο Μέγιερ από την εβραϊκή οργάνωση που δημιούργησε την αντίσταση και εξέγερση στο Γκέτο της Βαρσοβίας ,θεωρούσε τους σιωνιστές ισοδύναμο των Ναζιστων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ ..το βιολί τους οι κατακτητές του Ιράκ οι Αμερικανοί ..αντί να φύγουν ,δημιουργούν άλλες 3 στρατιωτικές βάσεις πολύ κοντά στο Ιράν
" Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά που εκατομμύρια Ιρακινοί  πήραν τους δρόμους απαιτώντας από τους στρατιωτικους των ΗΠΑ να φυγουν για τα καλά, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να χτίσουν τρεις νέες στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, σύμφωνα με τη στρατιωτική υπηρεσία Breaking Άμυνας. Οι τρεις τοποθεσίες που επιλέχθηκαν - η Erbin, η Sulimania και η Halabja - είναι όλες εξαιρετικά κοντά στο Ιράν, με την Halabja (το σημείο της επίθεσης χημικών όπλων του 1988) μόλις οκτώ μίλια από τα σύνορα...."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ένωση της  χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία εγκρίθηκε από το 96,6% των ψηφισάντων, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη τοτε το 2014
Η Ρωσία δεν προσάρτησε την Κριμαία. Ψηφίστηκαν από τους κατοικους για να συμμετάσχουν στη Ρωσια. Και φυσικά προτιμούν τη Ρωσία από τη Ναζιστική Ουκρανία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κροατικό Επαναστατικό Κίνημα των Ούστασε, κοινώς γνωστή ως Ούστασε, ήταν Κροατική φασιστική, ρατσιστική, υπερεθνικιστική και τρομοκρατική οργάνωση, που έδρασε στην αρχική της μορφή, μεταξύ 1929 και 1945.
Η ιδεολογία του κινήματος ήταν ένας συνδυασμός φασισμού, Καθολικισμού και Κροατικού εθνικισμού.
Η Ούστασε υποστήριζε τη δημιουργία μιας Μεγάλης Κροατίας και πέραν του ποταμού Δρίνου, που θα εκτεινόταν μέχρι τα όρια του Βελιγραδίου
. Το κίνημα υπογράμμιζε την ανάγκη για μια φυλετικά «καθαρή» Κροατία και προωθούσε γενοκτονία εναντίον Σέρβων, Εβραίων και Ρομά και διώξεις αντιφασιστών ή αντιφρονούντων Κροατών και Βόσνιων Μουσουλμάνων.
Η Ούστασε θεωρούσε τους Βόσνιους Μουσουλμάνους ως «Μουσουλμάνους Κροάτες» και ως εκ τούτου αυτοί δεν διώκονταν με βάση τη φυλή
Φανατικά Ρωμαιοκαθολική η Ούστασε υποστήριζε τον Καθολικισμό και το Ισλάμ ως θρησκείες των Κροατών και των Βοσνίων (Μουσουλμάνων) και καταδίκαζε την Ορθοδοξία, που ήταν η κύρια θρησκεία των Σέρβων. Ο Καθολικισμός ταυτίστηκε με τον Κροατικό εθνικισμό, ενώ το Ισλάμ, που είχε πολλούς πιστούς στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, εγκωμιαζόταν από την Ούστασε ως θρησκεία που «διαφύλαξε καθαρό το αίμα των Κροατών».
Όταν ιδρύθηκε το 1930 ήταν μια εθνικιστική οργάνωση που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο Κροατικό κράτος. Όταν η Ούστασε κατέλαβε την εξουσία στο NDH, ένα οιονεί προτεκτοράτο που ιδρύθηκε από τη Φασιστική Ιταλία και τη Ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η στρατιωτική της πτέρυγα έγινε ο Στρατός του Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας και η πολιτοφυλακή της Ούστασε Ωστόσο η Ούστασε δεν απέκτησε ποτέ μαζική υποστήριξη.
Το κίνημα λειτουργούσε ως τρομοκρατική οργάνωση πριν από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά τον Απρίλιο του 1941 διορίστηκε για να κυβερνήσει ένα τμήμα της κατεχόμενης από τον Αξονα Γιουγκοσλαβίας ως Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας (NDH), που έχει χαρακτηρισθεί από κοινού ιταλογερμανικό οιονεί προτεκτοράτο και ως κράτος-μαριονέτα της Ναζιστικής Γερμανίας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ αλλα νεα απο τους ''μετριοπαθεις εξεγερμενους''που τοσο στηριξαν τα ''κινηματα'' στην Δυση ..μισθοφοροι τζιχαντοφασιστες δολοφονοι με σπονσορα την Σαουδικη Αραβια ,τις ΗΠΑ ,Ισραηλ αλλα και χωρες της ΕΕ (να θυμησω οτι Γαλλία παρέδωσε επιθετικά όπλα στους ενοπλους ισλαμοφασιστές  το 2012, παρά το ευρωπαϊκό εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2011
το 2016
Υπενθυμίζουμε:
α) Είναι η Γαλλία του κ.Βαλς, είναι η Γαλλία του «σοσιαλιστή» Ολάντ, που παρέδωσε επιθετικά όπλα στη λεγόμενη «συριακή αντιπολίτευση» και μέσω αυτής στους ισλαμοφασίστες το 2012, και τούτο παρά το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί από το 2011.
Η ομολογία είναι του ίδιου του Ολάντ και όπως γράφεται περιέχεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Ξαβιέ Πανόν, με τίτλο «Στα παρασκήνια της γαλλικής διπλωματίας» (εκδόσεις L’ Archipel) που κυκλοφόρησε το 2016. Εκεί σε συνέντευξή του προς τον συγγραφέα, ο Ολάντ ερωτηθείς για τις παραδόσεις γαλλικών όπλων, απαντά: «Αρχίσαμε όταν ήμασταν βέβαιοι πως θα πήγαιναν σε σίγουρα χέρια. Για τα φονικά όπλα, ήταν οι υπηρεσίες μας που προχώρησαν στις παραδόσεις»…
Ανάμεσα στα άλλα όπλα που παρέδωσε η Γαλλία στο όνομα της καταπολέμησης του Άσαντ και σε… «σίγουρα χέρια», ήταν, σύμφωνα με το βιβλίο, κανόνια διαμετρήματος 20mm, μυδραλιοβόλα, εκτοξευτήρες ρουκετών και αντιαρματικοί πύραυλοι…
β) Είναι η Γαλλία, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, η μεν Γαλλία τροφοδοτούσε με όπλα τον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» παρότι ήταν γνωστό ότι τα δύο τρίτα αυτού του εξοπλισμού προωθούνταν προς την Αλ Κάιντα στη Συρία.
Ήταν οι μονάδες της Αλ Κάιντα που στη συνέχεια συσπειρώθηκαν - μαζί με τα γαλλικά όπλα τους – με τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους»…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΚΕΛΕΝ"
Το αμερικάνικο λίφτινγκ των Ναζί
H εκτεταμένη μεταπολεμική στρατολόγηση ενός μεγάλου αριθμού στελεχών του χιτλερικού καθεστώτος -και μάλιστα του σκληρού πυρήνα του (μυστικές υπηρεσίες και μηχανισμοί ασφαλείας)- από τις ΗΠΑ, για να συνδράμουν την εκστρατεία του "ελεύθερου κόσμου" ενάντια στον "κομμουνιστικό κίνδυνο".
Κεντρικός πυρήνας αυτής της πολιτικής υπήρξε η "Οργάνωση Γκέλεν" (από το όνομα του επικεφαλής της, στρατηγού Ράινχαρτ φον Γκέλεν), που μετά την είσοδο της ΟΔΓ στο ΝΑΤΟ μετασχηματίστηκε στην επίσημη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (Bundesnachrichtendienst ή BND), τη σημερινή δηλαδή γερμανική ΕΥΠ.
Η σχετικά πρόσφατη δημοσιοποίηση της ίδιας της "επίσημης Ιστορίας" της CIA για την υπόθεση, μας επιτρέπει να πάρουμε μια ιδέα για τα πρώτα βήματα αυτής της αγαστής συνεργασίας. Πρόκειται για μια ογκώδη συλλογή εγγράφων που καταρτίστηκε από το "Ιστορικό Τμήμα" της υπηρεσίας το 1999, αποχαρακτηρίστηκε (με περικοπές) το 2002 και τιτλοφορείται "Η σφυρηλάτηση μιας κατασκοπευτικής σύμπραξης: η CIA και οι απαρχές της BND, 1945-49".
Αφορμή για τη σύνταξή της έδωσε η απόφαση του Κογκρέσου (1998) να ανοίξουν οι υπηρεσιακοί φάκελλοι που αφορούν τους ναζί εγκληματίες πολέμου. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη: μέχρι σήμερα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα κάπου 8.000.000 σελίδες ντοκουμέντων (οι 1.250.000 της CIA), ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ο προσεχής αποχαρακτηρισμός ενός ακόμη "πακέτου" εγγράφων (Washington Post 7.2.2005).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Σιωνισμός έχει τα χαρακτηριστικά των εθνικών κινημάτων του 19ου αιώνα. Ενώ βασίζεται εν μέρει στην ιουδαϊκή θρησκευτική παράδοση η οποία συνδέει τους Εβραίους με τη Γη του Ισραήλ,πολλοί Εβραίοι έχουν ασκήσει κριτική στον Σιωνισμό ως εθνικιστικό κίνημα. Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετατροπή του Ιουδαϊσμού από θρησκεία σε έθνος.
''Σύμφωνα με την διακήρυξη Νο.3 του εθνικού προγράμματος της Βασιλείας το Σιωνιστικό κίνημα επιφορτιζόταν με το καθήκον της «ενίσχυσης και καλλιέργειας του Εβραϊκού εθνικού αισθήματος και της εθνικής συνείδησης των Εβραίων». Με άλλα λόγια, το εγχείρημα της συγκρότησης Εβραϊκού κράτους προϋπέθετε την αναδημιουργία εκ του μηδενός του Εβραϊκού έθνους, αφού οι περισσότεροι Εβραίοι της διασποράς αντιλαμβάνονταν τον «εβραϊσμό» τους ως θρησκευτική πίστη και όχι ως ζήτημα εθνικής ταυτότητας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το Συνέδριο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να συνέλθει στο Μόναχο. Οι Σιωνιστές ηγέτες όμως αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τους αρχικούς τους σχεδιασμούς για τη διεξαγωγή του συνεδρίου όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την λυσσαλέα αντίδραση της Εβραϊκής κοινότητας της πόλης που απέρριπτε την κοσμική-εθνικιστική επιχειρηματολογία των θεωρητικών του Σιωνισμού και υποστήριζε τον παραδοσιακό αυτοπροσδιορισμό των Εβραίων ως μια κατά βάση θρησκευτική και πνευματική κοινότητα.
Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνδιάσκεψη του Μοντρεάλ (μια αντι-σύνοδος ορθοδόξων Εβραίων που διοργανώθηκε παράλληλα με τη σύνοδο των Σιωνιστών στη Βασιλεία), «Αποδοκιμάζουμε ολοκληρωτικώς κάθε πρωτοβουλία με σκοπό την δημιουργία Εβραϊκού κράτους. Απόπειρες τέτοιου είδους δείχνουν μια εσφαλμένη αντίληψη της αποστολής του Ισραήλ… την οποία πρώτα οι Προφήτες διακήρυξαν. Τονίζουμε ότι σκοπός του Ιουδαϊσμού δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε εθνικός αλλά πνευματικός. Οραματίζεται μια μεσσιανική εποχή όπου όλοι ανανωρίζουν ότι ανήκουν σε μια μεγάλη κοινότητα για την εγκατάσταση της Βασιλείας του Θεού στην γη».





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Το 31,3% των Ελλήνων βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας με στοιχεία του 2018, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2005 ήταν 19,6%. Συγκεκριμένα η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της κατά τη διάρκεια της κρίσης, πολύ μακριά από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.
Οι νέοι που εργάζονται, αλλά παραμένουν φτωχοί, είναι σε όλη την Ευρώπη, και στην Ελλάδα, η μοναδική ηλικιακή ομάδα με αυξητική τάση. Η Ελλάδα, όμως είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ, όπου οι νέοι αφότου τελειώσουν της σπουδές ή την εκπαίδευσή τους δεν εργάζονται (ποσοστό 50,5%).

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
Πάνω από 20.000.000 οι άστεγοι στην ΕΕ. Θλιβερές πρωτιές για την Ελλάδα

Η πρόσβαση στη στέγη, τη δημόσια υγεία και την εργασία γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ακόμα και στις αναπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προστίθενται νέες μορφές φτώχειας, όπως η ενεργειακή (ηλεκτρικό, θέρμανση κλπ), σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, όπως ανέφεραν οι ομιλητές στην εκδήλωση «Άνθρωποι που βιώνουν Φτώχεια», η οποία αφορά την εξελισσόμενη φτώχεια και τους ανθρώπους που τη βιώνουν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Κεντρική θέση της εκδήλωσης ήταν ότι η «εξάλειψη της φτώχειας αποτελεί πολιτική επιλογή».

Χώρες ΕΕ: Το κοινωνικό κράτος, υποβαθμίζεται, προς όφελός των ιδιωτών
Είκοσι εκατομμύρια υπολογίζονται πλέον οι άστεγοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζοντας αύξηση τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα εξαιτίας του μπαράζ εξώσεων σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, εξήγησε η Δέσποινα Καραχλάνη, συντονίστρια της ελληνικής ομάδας στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση «Φωνές των ανθρώπων που βιώνουν φτώχεια» (Voices of Poverty ), που διεξήχθη για 18η συνεχόμενη χρονιά στις Βρυξέλλες.
Ακόμα και σε αναπτυγμένες χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο μπαίνουν όλο και περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία και περίθαλψη, καθώς οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ προτείνουν όλο και περισσότερο ιδιωτικές δομές, υποβαθμίζοντας τις δημόσιες παροχές, συνέχισε η κ. Καραχλάνη, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της συνάντησης. Σε πολλές χώρες , όπως Ιταλία, Λετονία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ελλάδα παρατηρούνται μεγάλα κενά στην εύρεση εργασίας, ενώ προσφέρονται κυρίως εργασίες χαμηλών προσόντων. Σημειώνεται μεγάλη αύξηση των «ευέλικτων» μορφών και της αδήλωτης εργασίας, μεταξύ άλλων. Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τον ξένο πληθυσμό με πενιχρά ημερομίσθια, χωρίς ασφάλεια, γεγονός που συμπαρασύρει και τα ημερομίσθια των ντόπιων πληθυσμών, πρόσθεσε.
«Ο πλούσιος Βορράς της Ευρώπης σταθερά απομυθοποιείται. Το κοινωνικό κράτος δεν είναι πια ορατό», υπογράμμισε η κ. Καραχλάνη.

Ελλάδα: Θλιβερές πρωτιές, παρότι οι άνθρωποι δουλεύουν περισσότερο από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα δουλεύουν περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, με συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 67 έτη, τόσο για άνδρες, όσο και για γυναίκες, ανέφερε ο Λάζαρος Πετρομελίδης, παρουσιάζοντας τη σχετική έρευνα του Ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας. Από τα μέσα του 2012 ως το 2019 οι μισθοί παρέμειναν στάσιμοι.
Το 31,3% των Ελλήνων βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας με στοιχεία του 2018, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2005 ήταν 19,6%. Συγκεκριμένα η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της κατά τη διάρκεια της κρίσης, πολύ μακριά από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.
Οι νέοι που εργάζονται, αλλά παραμένουν φτωχοί, είναι σε όλη την Ευρώπη, και στην Ελλάδα, η μοναδική ηλικιακή ομάδα με αυξητική τάση. Η Ελλάδα, όμως είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ, όπου οι νέοι αφότου τελειώσουν της σπουδές ή την εκπαίδευσή τους δεν εργάζονται (ποσοστό 50,5%).
Έρευνα του ΣΕΠΕ του 2019 αναφέρει, ότι οι καταναλωτές δαπανούν το 44% του εισοδήματός τους για λογαριασμούς και φόρους και το 14% για ενοίκια. Παράλληλα, το 10% του πληθυσμού ξοδεύει περισσότερο από το 100% του εισοδήματός του, δηλαδή πρακτικά δανείζεται.
Σύμφωνα με τη EUROSTAT το 35,6% των ελληνικών νοικοκυριών αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς, ενώ το 39,6% δεν μπορεί να συντηρήσει το σπίτι του, είτε είναι ενοικιαζόμενο, είτε ιδιόκτητο. Η αύξηση των τιμών των κατοικιών κατά 7,4% το 2019, ακολουθούμενη από μεγαλύτερη αύξηση των ενοικίων, αναμένεται να ενισχύσει τα φαινόμενα φτώχειας.
1,5 εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις το 2017, δηλαδή το 25% του συνόλου, δήλωσαν εισοδήματα μέχρι 2.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 650.000 είχαν μηδενικό εισόδημα. Το παραπάνω σημαίνει μεγάλος αριθμός αδήλωτης εργασίας, ή βαθιά φτώχεια, που δεν έχει γίνει αντιληπτή, σημείωσε ο κ. Πετρομελίδης. Από την άλλη, εμφανής είναι η κοινωνική ανισότητα, καθότι τέσσερα εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε εισόδημα 20.000 δηλώσεων ύψους άνω των 100.000 ευρώ.
Το χρέος της χώρας, αναφορικά με το ΑΕΠ, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, με πρώτο το χρέος της Ιαπωνίας. Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατ., εκ των οποίων οι μισοί μακροχρόνιοι.
507.000 πολίτες επιβιώνουν χάρη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), 602.000 άτομα αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο χωρίς υποστήριξη. Περισσότερα από 450.000 άτομα πήραν τρόφιμα από ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) και πάνω από 80.000 βασίστηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία.
517.000 παιδιά βιώνουν τη φτώχεια, ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με το 2005. Πάνω από 750.000 εργαζόμενοι αμείβονται με μισθό κάτω των 500 ευρώ.
Σημειώνεται, ότι 100 με 200.000 παράτυποι μετανάστες παραμένουν αόρατοι από όλα τα υποστηρικτικά συστήματα, ενώ η μειωμένη στήριξή τους από επιδοματικές πολιτικές αναμένεται να χειροτερέψει τη θέση τους, υπογράμμισε ο κ. Πετρομελίδης.
Σχολιο.- Καί θανάτου δυστυχώς..... ελλείψει Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και χειρουργικής ....(Λυπάμαι και φοβάμαι και οργίζομαι τόσο οοο)




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καλά κάποιοι τον βάφτισαν και επαναστάτη τον τραμπούκο μαθητή ..ότι ναναι
Και οι μικροί ρινόκεροι συμμαθητές που χαχανιζουν και γελάνε ? Ενώ τραβάνε και βίντεο ?
Αυτό έλειπε να τον βαφτισουμε και επαναστάτη τον "θα σε γαμησω "τραμπούκο ..
Τα χετε μπερδέψει μάλλον τα πράγματα κάποιοι ..το γεγονός ότι έχουμε γονείς κρετινους που μεγαλώνουν παιδιά σαν τα μουτρα τους στο κανιβαλισταν,παιδιά που τραμπουκιζουν και απειλούν (ο βιαστής της Ελένης Τοπαλιδου στην Ρόδο ,τέτοιο προφίλ μαθητή είχε )η βασανίζουν ζώα ,δεν σημαινει ότι θα βαφτισουμε τα παιδιά "επαναστάτες "...
Το σύστημα νοσει από την ρίζα διότι ζούμε σε κοινωνία όπου επιβραβεύονται οι τραμπούκοι και οι ανήθικοι
Γράφει η Καθηγήτρια Άννα Τιρικανίδου
"Στα 9 χρόνια που ασκώ καθήκοντα διευθύντριας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχω συμβουλέψει περίπου 50 γονείς μαθητών, να επισκεφθούν ειδικό(κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο), προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά τους.
Το έκανα, αφού εξήντλησα όλα τα περιθώρια παρέμβασης από την πλευρά του Συλλόγου Καθηγητών και με βαριά καρδιά. Αφιέρωσα αμέτρητες ώρες, εντός κι εκτός ωραρίου μου, ν' ασχολούμαι με τους εν λόγω μαθητές, σε σημείο που ένιωθα ενοχές, γιατί δε μου περίσσευε ποιοτικός χρόνος για τους υπόλοιπους μαθητές. Είμαι φύσει και θέσει υπομονετικός άνθρωπος και δεν παραδίδω αμαχητί τα όπλα.
Από τους 50 γονείς, μόνο δύο ακολούθησαν τη συμβουλή μου. Περίπου 30 γονείς με εξύβρισαν χυδαία και με απείλησαν με αναφορά στην προϊσταμένη αρχή μου. Οι υπόλοιποι 15 απλά διαφώνησαν, γέλασαν ή μου είπαν ότι χρειάζομαι εγώ ψυχολόγο, για την ακρίβεια ψυχίατρο. Όταν η χώρα αποκτήσει το νομικό εκείνο πλαίσιο, το οποίο θα επιτρέπει στον Σύλλογο Καθηγητών, να παραπέμπει στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες μαθητές, που χρήζουν αποδεδειγμένα εξατομικευμένης και εξειδικευμένης παρέμβασης, τότε δε θα συμβαίνουν θλιβερά περιστατικά, όπως αυτό που κυκλοφορεί σε βίντεο και δείχνει μαθητή να ουρλιάζει σε βάρος καθηγήτριάς του και να την απειλεί χυδαία, κατά τη διάρκεια του μαθήματος σ' ΕΠΑΛ της χώρας.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι συμμαθητές του γελούν αμέριμνοι, σπάζοντας πλάκα. Δεν αισθάνθηκε ούτε ΕΝΑΣ την ανάγκη και την ευθύνη, να τον σταματήσει, να παρέμβει πυροσβεστικά, νουθετώντας τον. Λογικά, κάποιος από αυτούς τράβηξε το βίντεο και στη συνέχεια το δημοσιοποίησε, για να εξευτελίσει την καθηγήτρια, χωρίς ν' αναλογιστεί ότι δημοσιοποιεί ένα περιστατικό τραγικής παραβατικότητας.
Τα ελληνόπουλα μεγαλώνουν δίχως όρια κι ωσάν να είναι κάτι ξεχωριστό, το οποίο προορίζεται να κατοικοεδρεύσει στο σβέρκο όλων ημών, οι οποίοι επιθυμούμε συνειδητά κι αγαπητικά, να εργαστούμε παρέχοντας εκπαίδευση υψηλού(ναι, υψηλού)επιπέδου κι όχι διεκπεραιωτική. Μερικές φορές η μοναξιά της αξιοπρέπειας είναι αποκαρδιωτική και συνθλίβει.
Σχολιο.- σε γενικο λυκειο παιδιου της δικης μου οικογενειας, καναν καταληψη για να μην εχουν μια καθηγήτρια φυσικης επειδη δεν τους αρεσε, καταφεραν και την διωξαν απο τη ταξη τους, μετα ομως δεν καναν φυσικη γιατι δεν υπηρχε αλλος καθηγητης με χρονο ελεύθερο, ξανακαναν καταληψη για να τους φερουν φυσικο, και τους ξαναπηρε η καθηγητρια που δεν τους αρεσε. μουτζωνα το συγγενικο προσωπο που συμμετειχε στις καταληψεις, για απυθμενη βλακεια και απωλεια ενος δικαιωματος του αφου η πρωτη καταληψη ηταν χωρις βάσιμο λογο, και γιατι χασαν πολυ πολυτιμο χρονο με τις καταληψεις καο τα πηγαινε ελα της δασκαλας, για να διδαχθουν εν τελει σε λιγοτερο χρονο απο τους αλλους υλη απαραιτητη για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια. οσα θελουν να μπουν καπου δεν τα νοιάζει όμως γιατί πηγαίνουν φροντιστήριο όλα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας φωτορεπόρτερ λέει την ιστορία πίσω από μια εικόνα ενός νεαρού Παλαιστινιου αγοριου που αρνείται να αφήσει το σώμα της δύο ετων ανιψιάς του.
"Η φωτογραφία αυτή σηματοδότησε τη στιγμή που τελείωσε η ζωή μου και έμεινε στην αγκαλιά μου μέχρι να την θάψουμε", δήλωσε ο 18χρονος Mohammed Maadi ένα χρόνο μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό, στον οποίο σκοτώθηκαν έξι μέλη της οικογένειάς του.
Πήρα αυτή τη φωτογραφία του κοντά στο Ράφα στις 3 Αυγούστου 2014, δύο ημέρες μετά τον βομβαρδισμό. Σε αυτό, κρατά το νεκρό σώμα της διετούς ανιψιάς του, τη Γιάννα.
Το Ισραήλ βομβάρδιζε βαριά και αδιάκριτα την παλαιστινιακή πόλη σε απάντηση της σύλληψης ενός ισραηλινού στρατιώτη από τους μαχητές της Χαμάς. Ήμουν στη Λωρίδα της Γάζας τεκμηριώντας τα θύματα της σύγκρουσης για περίπου τρεις εβδομάδες




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο τσίπρας δεν διαφωνεί(στην ουσία)καί ψηφίζει 'παρών'!!!!!
η φωφώκα διαφωνεί(σφόδρα)καί ψηφίζει ....'ναί'!!!!!!τι ζούμε ρε μλκς;
Γιωργάκη(ΓΑΠ)γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα