Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Σαββατο 1 Φεβρουαριου 2020


Ξεπουλάνε 10 στρατηγικά περιφερειακά λιμάνια. Θαλάσσια χώρα χωρίς ελληνόκτητα λιμάνια
31/01/2020
Οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσαν την άρον-άρον εκποίηση δέκα στρατηγικών περιφερειακών λιμανιών της χώρας και για να εξωραΐσουν το ξεπούλημα το βάφτισαν “αξιοποίηση” και “ανάπτυξη” των λιμανιών.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση βγάζει άμεσα στο σφυρί τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης , Καβάλας, Βόλου, Ραφήνας, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Πάτρας και Ηρακλείου. Πρόκειται για λιμάνια φιλέτα τα οποία αν το ελληνικό δημόσιο και η τοπική αυτοδιοίκηση είχαν άλλη κατεύθυνση, λογική και νοοτροπία, θα μπορούσαν να τα καταστήσουν χρυσοφόρες πηγές για την τοπική και εθνική ανάπτυξη.
Μετά την εκποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ο σχεδιασμός για να περάσουν μάλλον σε ξένα χέρια και τα δέκα μεγαλύτερα περιφερειακά λιμάνια ισοδυναμεί με εξανδραποδισμό της χώρας.
Μια χώρα που έχει εκχωρήσει και μάλιστα σε ξένα χέρια τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της είναι μια χώρα χειρότερη και από αποικία. Η Ελλάδα χωρίς ελληνόκτητα λιμάνια θα προσομοιάζει σε κάτι χειρότερο από την περίοδο που όλη η ακτογραμμή και η λιμενική, θαλάσσια, εμπορική κίνηση της χώρας ελέγχετο από την Βενετία.
Οι κατά τόπους κοινωνίες και οι τοπικές οικονομίες έχουν χρέος να αντιδράσουν και να ματαιώσουν μια εξέλιξη που θα οδηγήσει σε άλωση τους. Ο έλεγχος του λιμανιού ισοδυναμεί με έλεγχο της πόλης και των αντίστοιχων περιοχών.

Σχολιο.- Είμαστε κάτι χειρότερο από αποικία. Ο Εφοπλιστής και βαρόνος της ηρωινης σκιωδης Πρωθυπουργός της χώρας θα κάνει κάποια δήλωση επ'αυτου Ή δεν μπορεί να μιλήσει;; Για το χάλι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχουν να πουν κάτι όλα αυτά τα λεσια που έχουν 5000 πλοία με μόνο 750 να έχουν ελληνική σημαία;; Οι κύριοι που δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα στο κράτος και δρουν σαν γκάνγκστερ είναι κρυμμένοι πίσω από τις περιουσίες τους. Οι κύριοι που χρηματοδότησαν την Χρυση Αυγή τώρα το έχουν ραμμένο, διότι οι δουλίτσες τους γίνονται. Άλλοι πεθαίνουν με απίθανους τρόπους και απειλείται η ζωή τους αν μιλήσουν, αλλά αυτοί κυβερνούν .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
31/01/2020
Ο ιθύνων νους της «Συμφωνίας του Αιώνα» της κυβέρνησης Τραμπ για την ειρήνευση της Μέσης Ανατολής, είναι ένας άνθρωπος που βασικό του προσόν για τη δουλειά είναι πως έχει παντρευτεί την κόρη του Προέδρου. Είναι ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος έπειτα από τις αντιδράσεις για το σχέδιο που παρουσίασε, βγήκε στην αμερικανική τηλεόραση για να το υπερασπιστεί και να επιδείξει τις διπλωματικές του αρετές, χαρακτηρίζοντας τους Παλαιστίνιους «αποτυχημένους σε όλη τους την ύπαρξη».
Ο Κούσνερ έχει παντρευτεί την κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, και λειτουργούν και οι δύο ως σύμβουλοι του Προέδρου. Γιος του επιχειρηματία ακινήτων Τσαρλς Κούσνερ, ανέλαβε τη διοίκηση των επιχειρήσεων του πατέρα του το 2005, όταν αυτός καταδικάστηκε για παράνομες δωρεές σε πολιτικούς, φοροδιαφυγή και εκφοβισμό μαρτύρων.
Ο γαμπρός του Προέδρου έγινε επίσημα σύμβουλος του Τραμπ τον Ιανουάριο του 2017 και ανέλαβε, χωρίς κάποια διπλωματική εμπειρία, το ομολογουμένως βαρύ έργο της ειρήνευσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Όμως αμέσως έγινε κατανοητό ότι η εκπόνηση του σχεδίου θα είναι μονομερής, χωρίς τη συμμετοχή της Παλαιστινιακής πλευράς. Η κυβέρνηση Τραμπ αναγνώρισε ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, ενθάρρυνε την επέκταση του Ισραηλινού εποικισμού και έδειχνε σε κάθε κίνηση την έλλειψη σεβασμού για τα δικαιώματα και την άποψη της Παλαιστινιακής πλευράς.
Όταν ο Κούσνερ παρουσίασε κάποιες οικονομικές πτυχές του σχεδίου σε συνέδριο στο Μπαχρέιν τον Ιούνιο του 2019, η Παλαιστινιακή πλευρά μποικόταρε ολόκληρο το συνέδριο. Ο Κούσνερ παρουσίασε ένα ειδυλλιακό όραμα για την μετατροπή της Λωρίδας της Γάζας σε τουριστικό προορισμό, αγνοώντας τις συνθήκες αποκλεισμού υπό τις οποίες ζουν οι Παλαιστίνιοι εκεί, και χαρακτήρισε την ηγεσία τους «υστερική και ηλίθια».
Ως φυσικό επακόλουθο της απουσίας της γνώμης της μίας πλευράς το τελικό σχέδιο, που παρουσιάστηκε επίσημα στις 28 Ιανουαρίου και είχε ήδη από πριν χαρακτηριστεί ως «το Μοντιπαϊθονικό σκετς των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», κρίθηκε επιεικώς απαράδεκτο από την Παλαιστινιακή πλευρά και από ένα ευρύ φάσμα αναλυτών και σχολιαστών.
Οι αρνητικές αντιδράσεις ανάγκασαν τον, όχι ιδιαίτερα χαρισματικό, Κούσνερ να υπερασπιστεί δημόσια το σχέδιό του. Στις εμφανίσεις του, και ειδικά στην συνέντευξή του στο CNN με την Κριστιάν Αμανπούρ, ο γαμπρός-διπλωμάτης επέδειξε το πώς αντιλαμβάνεται τον σεβασμό για τους Παλαιστίνιους, αλλά και την ίδια την έννοια της διαπραγμάτευσης.
«Έχεις 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που είναι στην πραγματικότητα παγιδευμένοι λόγω της κακής τους ηγεσίας. Αυτό που κάναμε είναι ότι δημιουργήσαμε μια ευκαρία για την ηγεσία τους, είτε να την αρπάξει είτε όχι. Αν σπαταλήσουν αυτήν την ευκαιρία — που, και πάλι, έχουν άκρως επιτυχημένο ιστορικό στις χαμένες ευκαιρίες — αν τα θαλασσώσουν, νομίζω ότι θα δυσκολευτούν κοιτάξουν τη διεθνή κοινότητα κατά πρόσωπο, λέγοντας ότι είναι θύματα, λέγοντας ότι έχουν δικαιώματα. Αυτή είναι μια εξαιρετική συμφωνία για αυτούς. Αν έρθουν στο τραπέζι και διαπραγματευτούν, νομίζω ότι μπορούν να πάρουν κάτι το εξαιρετικό».
Και ο Κούσνερ συνέχισε, σε μία κατακλείδα με στόφα μεγάλου διπλωμάτη: «Η Παλαιστινιακή ηγεσία πρέπει να αναρωτηθεί: Θέλουν να έχουν κράτος; Θέλουν να έχουν καλύτερη ζωή; Αν θέλουν, έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να το αποκτήσουν, και θα τους φερθούμε με σεβασμό. Αν δεν θέλουν, τότε θα σπαταλήσουν άλλη μία ευκαιρία, όπως έχουν σπαταλήσει κάθε άλλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε στην ύπαρξή τους».
Φυσικά η ουσιαστική αποτυχία της «Συμφωνίας του Αιώνα» και η μονομέρεια του σχεδίου Κούσνερ δεν οφείλεται μονάχα στην διπλωματική ανικανότητα του γαμπρού του Προέδρου.
Αποτελεί απόρροια και των επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Τραμπ, αλλά και της οικογένειας Κούσνερ, στο Ισραήλ. Τον Μάιο του 2017, λίγο πριν επισκεφτεί ο προεδρικός σύμβουλος το Τελ Αβίβ στην πρώτη προεδρική επίσκεψη του Τραμπ στο Ισραήλ, η οικογενειακή επιχείρηση Kushner Companies έλαβε επένδυση 30 εκατ. δολαρίων από την Ισραηλινή ασφαλιστική Menora Mivtachim, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η εταιρεία των Κούσνερ έχει λάβει τουλάχιστον τέσσερα δάνεια από την Ισραηλινή τράπεζα Bank Hapoalim, ενώ οι Κούσνερ συνδέονται επιχειρηματικά με μία σειρά Ισραηλινούς ή φίλα προσκείμενους στο Ισραήλ επιχειρηματίες. Τέλος, ιδρύματα της οικογένειας Κούσνερ έχουν χρηματοδοτήσει με δωρεές οργανώσεις και ομάδες στο Ισραήλ που προωθούν την εποικιστική δραστηριότητα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020
Η Λατινική Αμερική κατέγραψε το 2019 το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων της δεκαετίας

Το περιφερειακό ποσοστό ανεργίας των νέων ήταν σχεδόν 20% το τρίτο τρίμηνο του 2019, κάτι που σημαίνει ότι ένας στους πέντε νέους στο εργατικό δυναμικό δεν μπορεί να βρει δουλειά. Αυτό είναι το υψηλότερο καταγραμμένο επίπεδο για αυτόν τον δείκτη την τελευταία δεκαετία. Η απογοήτευση των νέων αντικατοπτρίζεται στις διαμαρτυρίες, ισχυρίζονται οι ειδικοί στην αγορά εργασίας.

Οι αγορές στην περιοχή είναι «σε μια στιγμή αβεβαιότητας» που εκφράζεται με μια μικρή αύξηση του ποσοστού ανεργίας σε περιφερειακό επίπεδο, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) που παρουσιάστηκε την Τρίτη στη Λίμα.
Ένα από τα κυριότερα σημεία της έκθεσης είναι το υψηλό ποσοστό ανεργίας του νεανικού πληθυσμού, το οποίο φτάνει το 19,8%.
«Η έλλειψη ευκαιριών αξιοπρεπούς εργασίας για τους νέους προκαλεί μεγάλη ανησυχία, διότι αποτελεί πηγή αποθάρρυνσης και απογοήτευσης. Αυτό αντανακλάται στην πρώτη γραμμή των πρόσφατων διαδηλώσεων στην περιοχή, ζητώντας αλλαγές για να υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», εξηγεί ο προσωρινός περιφερειακός διευθυντής του ΔΟΕ, Χουάν Χαντ.
Το χάσμα μεταξύ των φύλων συνεχίζεται
Ένα άλλο ανησυχητικό φαινόμενο, αν και χωρίς να φτάνει στο ανησυχητικό επίπεδο της ανεργίας των νέων, είναι η ανεργία των γυναικών, η οποία αυξήθηκε κατά μέσο όρο 0,2% σε περιφερειακό επίπεδο και ανήλθε σε 10,2%, ενώ η ανεργία των ανδρών παρέμεινε σταθερή στο 7,3%.
Παρόλο που η συμμετοχή των γυναικών στην εργασία αυξήθηκε σχεδόν στο 51% κατά το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, παραμένει κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από εκείνη των ανδρών με 74,3%.
Από την άλλη πλευρά, ο ΔΟΕ εκτιμά ότι το περιφερειακό ποσοστό ανεργίας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική στα τέλη του περασμένου έτους θα είναι 8,1%, οριακά υψηλότερα από το 8% που καταγράφηκε το 2018.
«Είναι μια ελαφρά αύξηση, αλλά εξακολουθεί να σημαίνει ότι πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν ενεργό απασχόληση και δεν το καταφέρνουν», τονίζει η μελέτη.
Σημειώνεται επίσης ότι αυτή η ελαφρά αύξηση της ανεργίας θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη μέχρι 8,4% το 2020 αν συνεχιστεί η μέτρια οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.
Ομοίως, η έκθεση υπογραμμίζει μια άνιση συμπεριφορά σε σχέση με την ανεργία: ενώ αυξήθηκε σε 9 από τις 14 χώρες της Λατινικής Αμερικής, μειώθηκε κατά 0,7% στην αγγλόφωνη Καραϊβική.
Ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΟΕ εξήγησε επίσης ότι οι πρόσφατες διαμαρτυρίες των πολιτών που ζητούν καλύτερες ευκαιρίες και μεγαλύτερη ισότητα «αποδεικνύουν τη συνέχιση των ελλειμμάτων αξιοπρεπούς εργασίας» στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
«Οι ευκαιρίες πρόσβασης σε αξιοπρεπή και παραγωγική απασχόληση, με δίκαιους μισθούς, κοινωνική ένταξη, κοινωνική προστασία και εργατικά δικαιώματα, είναι καθοριστικής σημασίας για την ανταπόκριση στις κοινωνικές απαιτήσεις, για να εξασφαλιστεί ότι τα οφέλη της ανάπτυξης φθάνουν σε όλους και για να είναι εγγυημένη η κυβερνησιμότητα», δήλωσε ο Χαντ κατά την παρουσίαση της έκθεσης.
Οι τάσεις στο τελευταίο αυτό τμήμα δείχνουν χαμηλότερη αύξηση της μισθωτής απασχόλησης σε σύγκριση με την αυτοαπασχόληση και ότι το ποσοστό των απασχολουμένων που εργάζονται λιγότερο από 35 ώρες και επιθυμούν να εργαστούν περισσότερο αυξήθηκε σε 10 από τις 11 χώρες με διαθέσιμα στοιχεία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φοιτητής δολοφονήθηκε από αστυνομική σφαίρα στη Χιλή – 4ος νεκρός σε τρεις μέρες αζοπύρωσης της έντασης
Ένας 24χρονος φοιτητής είναι το τέταρτο θύμα των νέων συγκρούσεων στη Χιλή, επακόλουθων της βαθιάς κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα της Λατινικής Αμερικής από τα τέλη του 2019. Ο φοιτητής χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι και λίγο μετά υπέκυψε στα τραύματά του.
Σάββατο 1 Φεβρουάριος 2020 - 10:20
Ο 24χρονος φοιτητής υπέκυψε στα τραύματά του δύο ημέρες μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο κέντρο υγείας όπου νοσηλευόταν. Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τον θάνατο οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο οπαδός της ομάδας Colo Colo χτυπήθηκε από αυτοκίνητο της αστυνομίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το στάδιο του συλλόγου στο Σαντιάγο έπειτα από αγώνα πρωταθλήματος.
Η νέα ανάφλεξη της βίας καταγράφηκε ενώ οι ταραχές έμοιαζαν να αποκλιμακώνονται εδώ κι αρκετές εβδομάδες, καθώς οι διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι πλέον ειρηνικές και αμαυρώνονται σπανιότερα από εκτεταμένα βίαια επεισόδια.
Περίπου τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφότου ξέσπασε η κρίση, πριν από τρεις μήνες, στην πλειονότητά τους σε εμπρησμούς καταστημάτων. Αρκετές χιλιάδες άλλοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, εκατοντάδες στα μάτια, στην καταστολή των μαζικών κινητοποιήσεων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ιστορική ημέρα για τους λαούς της Ευρώπης, μια μεγάλη νίκη του Βρετανικού λαού!
1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ
Από σήμερα, η Μεγάλη Βρετανία είναι μια ελεύθερη χώρα! Ελεύθερη από παράλογες δεσμεύσεις, ελεύθερη από επιβολές πολιτικών επιλογών που δεν ελέγχονται ούτε εξυπηρετούν τον λαό της, αλλά μόνο ένα απρόσωπο, απολυταρχικό μόρφωμα και τα δεκάδες λόμπι που στην πραγματικότητα το κυβερνούν.
Ο Βρετανικός λαός έδωσε μια γενναία μάχη και την κέρδισε. Δεν πτοήθηκε από την προπαγάνδα, δεν φοβήθηκε τα απίστευτα «δεινά» που επινοούσαν οι υποστηρικτές της ΕΕ για να τον τρομοκρατήσουν, υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την επιλογή του και βγήκε νικητής! Επιλογή ελευθερίας, αξιοπρέπειας, εθνικής κυριαρχίας, επιλογή δημοκρατίας.
Από σήμερα, η διακυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας επιστρέφει στη Μεγάλη Βρετανία. Από σήμερα, είναι στο χέρι του ίδιου του λαού να καθορίσει την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η χώρα του. Να επιλέξει την κυβέρνησή του και η κυβέρνηση που θα επιλέξει να είναι υπόλογη απέναντι στον λαό της και μόνο, και όχι σε ξένα κέντρα. Και αν τον απογοητεύσει, να την αλλάξει και η αλλαγή αυτή να είναι ουσιαστική αλλαγή πολιτικής. Γιατί εντός της ΕΕ, όσες κυβερνήσεις και να αλλάξουν, η βασική πολιτική γραμμή παραμένει η ίδια, οι κυβερνήσεις δεν είναι παρά οι φορείς και εκτελεστές των έξωθεν εντολών.
Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την Έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας και εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον Βρετανικό λαό γι’ αυτήν την ιστορική νίκη. Η απελευθέρωση της Μεγάλης Βρετανίας είναι το πρώτο, μεγάλο πλήγμα που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας γίνει φωτεινό παράδειγμα για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, για να αντλήσουν αισιοδοξία, ελπίδα και κυρίως να νικήσουν κάθε φόβο για το «τι θα γίνει μετά». Ας είναι αυτή η αρχή του τέλους αυτού του φασιστικού μορφώματος και η αρχή μιας νέας Ευρώπης με ελεύθερους λαούς!
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο κι αν ψάξετε στην ιστορία της Γ λυκείου δεν θα βρείτε λέξη για τα " Ναυπλιακα", μολονότι υπάρχει κεφάλαιο για την έξωση του Όθωνα! Όχι τυχαία...
1 Φλεβάρη του 1862 ξεσπά στο Ναύπλιο επανάσταση κατά της τυραννίας του Όθωνα.
Ο Όθωνας είχε επιδιώξει να αλλάξει το κλίμα διορίζοντας πρωθυπουργό τον δημοφιλή Κανάρη. Ο γηραιός αγωνιστής έθεσε όρους για δημοκρατικές και κοινωνικές αλλαγές και όταν ο Όθωνας τις αρνήθηκε παραιτήθηκε μετά από 6 ώρες (!!) δίνοντας σπουδαίο παράδειγμα αξιοπρέπειας.
Κέντρο του αντί - οθωνικου κινήματος ήταν το Ναύπλιο, ψυχή του οι αντισυνταγματαρχες Μίχος και Κορωναίος και ο υπολοχαγός Γρίβας. Πραγματική ηγέτιδα όμως ήταν μια σπουδαία γυναίκα, η Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου. Ο ιστορικός Επαμεινώνδας Κυριακίδης γράφει:
«προσόμοιος των γυναικών των πολιτευθεισών κατά την γαλλική επανάστασιν, μετέδιδε δια της φλεγούσης ευγλωττίας της τας ανατρεπτικάς αυτής ιδέας, παρέσυρε πάντας εις την στάσιν, προέτρεπε και ενεθάρρυνε την νεολαίαν… και εγένετο μία των κυριωτέρων αφορμών της επισπεύσεως της στάσεως».
Την καταστολή της εξέγερσης ο Όθωνας ανέθεσε στον Θανάση Μιαούλη, γιο του ναυάρχου, και σε Βαυαρούς αξιωματικούς με 2.000 στρατιώτες και πυροβολικό.
Μετά από μάχες που κράτησαν σχεδόν δύο μηνες., Ο κυβερνητικός στρατός μπήκε στο Ναύπλιο!
Τυπικά ο Όθων είχε επικρατήσει, ουσιαστικά ήταν η αρχή του τέλους του. Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 1862, θα ξεσπάσει γενικευμένη επανάσταση που θα τον εκθρονίσει.
Η Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου θα έρθει στην Αθήνα που θα την υποδεχτεί το σύνολο των κατοίκων με απίστευτο ενθουσιασμό!
Τελος, μια φράση από τη διακήρυξη των επαναστατών:"καταπτωσις του συστήματος και αναγόρευσης νέου, εγγυωμενου τάε ελευθερίας του λαού"!
Τέτοια έγραφαν και η τσουλα, η επίσημη ιστορία τους "ξέχασε"!
Υ.γ. γυναίκα η Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου, γυναίκα και η Γιάννα Αγγελοπούλου... Καμία σχέση!
Σχολιο.- το πρόβλημα είναι ότι πλέον οι μαθητές δεν μπορούν να ψάξουν την ιστορία της γ΄ λυκείου, γιατί απλά δεν υπάρχει!
Σχολιο.- Κατεύθυνσης υπάρχει...και έχει και αντίστοιχο κεφαλαίου
Σχολιο.- Πλέον δεν μοιράζεται ούτε στ 1/3 των μαθητών. Είναι η κληρονομιά της μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πρόγραμμα σπουδών που έμεινε στο ράφι σε συνδυασμό με το λύκειο του Γαβρόγλου, οδήγησαν στην έξωση της Ιστορίας από τη γ΄ λυκείου. Έστω αυτής που υπήρχε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή τη στιγμή (1/2/20202 - 12.50) στην εκπομπή εφτά της ΕΤ1 ο Παφίλης του ΚΚΕ γαμεί και δέρνει!!!
https://webtv.ert.gr/ert1/epta/01fev2020-epta/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάβασα πως το ψητό καρπούζι στα κάρβουνα θεωρείται υποκατάστατο της μπριζόλες για τους χορτοφάγους. ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ. ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020
1950 ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ: ΜΑΚΕΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ
Αυτή την Μέρα επέλεξαν να μακελέψουν τις εξόριστες Γυναίκες στο κολασμένο νησί της Μακρονήσου…οι "Χριστιανοί" "πατριώτες" της "Ιεράς" Συμμαχίας των Αμερικάνων
Τον Ιανουάριο του 1950 μεταφέρθηκαν και οι γυναίκες εξόριστες από το Τρίκερι στη Μακρόνησο και εγκαταστάθηκαν στο Ειδικόν Σχολείον Αναμορφώσεως Γυναικών που ανήκε στη δικαιοδοσία του Α’ Ειδικού Τάγματος Οπλιτών.
Κάτω από αβάστακτες συνθήκες βίας, οι γυναίκες θα χωριστούν κι αυτές σε «ανανήψασες» και αμετανόητες.
«Η 30 Ιανουαρίου 1950 είναι η μέρα του ξυλοδαρμού των εξορίστων γυναικών στο κολασμένο νησί της Μακρονήσου…» θα πει η Νίτσα Γαβριηλίδου, εξόριστη στο Μακρονήσι.
«Στο ημερολόγιο, η μέρα αυτή είναι των Τριών Ιεραρχών, μα για μας τις εξόριστες, ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μας… Τις γυναίκες… τις μεταχειρίστηκαν με τον ίδιο βάναυσο τρόπο που μεταχειρίστηκαν και τους άντρες.
Το βράδυ εκείνο της 30 Ιανουαρίου του 1950 μία μόνο σκέψη κυριαρχούσε στη Μακρόνησο: «ΑΠΟΨΕ ΧΤΥΠΟΥΝΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγαπημένοι φίλοι,σύντροφοι και μη.
Προηγουμένως απειλήθηκα τηλεφωνικά από αρμόδιο παράγοντα του Υφυπουργείου Δικαιοσύνης να ανασκευασω το χθεσινο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών όσον αφορά την μη καταβολή των δεδουλευμενων μας αποδοχών για τα τελευταία τρία χρόνια.
Ούτε λίγο ούτε πολύ άφησαν να εννοηθεί ότι θα πάρουν δικαστικά μέτρα εναντίον μου.
Δεν φτάνει που μας έχουν καταδικάσει σε αργό θάνατο από την πείνα αλλά μας απαγορεύουν να πληροφορήσουμε τον κόσμο για την αναλγησία τους.
Για μια ακόμη φορά,επιβεβαιώνω το δημοσίευμα καθώς το τμήμα Λογιστικού του Πρωτοδικείου Αθήνας (αλλά και των άλλων Πρωτοδικείων πανελλαδικά)δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα σεντ από τις 2/6/2019
Σας ζητώ,να αναδείξετε και σεις το θέμα μιλώντας σε δικούς σας,τους,γνωστούς,όπου μπορείτε,ώστε να μάθουν ΟΛΟΙ
Ότι περίπου 6000 οικογένειες σε ΟΛΗ την Επικράτεια είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ και πως το συνολικό ποσό για όλη την ΕΛΛΑΔΑ υπερβαίνει τα 450.000€.
Φίλοι,σύντροφοι και μη,καθώς αυτό το ποστ είναι δημόσιο:
Δεν φοβάμαι τα δικαστικά μέτρα εναντίον μου καθώς η Αλήθεια είναι με το μέρος μας.
Πρέπει όμως,να μαθευτεί αυτό που συμβαίνει και πως,αντί η Δημόσια Διοίκηση να μας εξοφλήσει τον κόπο μας(μόνο για τους εργαζόμενους στην Αθήνα το ποσό υπερβαίνει τα 200.000€),μας απειλούν και από πάνω.
Μέσα από εδώ σας γράφω ότι αντιμετωπίζω ΟΛΑ τα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ.
Ακόμη και ενός"τυχαίου"ατυχήματος.
Οι Δικαστικοί Διερμηνείς Αττικής,και σύντομα οι Δικαστικοί Διερμηνείς με τα Σωματεία που θα γίνουν σε όλη τη Χώρα,
Ζητάμε την βοήθεια σας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μπει τώρα ο Συριακός Αραβικός Στρατός να μας κάνει κοσμικό κράτος. Ή ο Λαϊκός Απελευθερωτικός. Δε μπορούμε να στήσουμε καμιά προβοκάτσια με τον καινούργιο ιό, να τη χρησιμοποιήσουν οι Κινέζοι σύντροφοι σαν πρόσχημα για να μπουν; Για ανθρωπιστικούς λόγους, ας πούμε "υποχρέωση τής διεθνούς κοινότητας να προστατέψει το λαό μιας χώρας που έχει υπουργό Υγείας τον κικίλια, που αν τον αφήσουμε μόνο του θα πάθει τουλάχιστον γενοκτονία";
Σχολιο.- Ο πρωθυπουργός μίλησε για ερυθρό στρατό.Δεν ξέρω τι είναι τα υπόλοιπα που λέτε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες χιλιάδες στην Υεμένη διαμαρτύρονται με διαδηλωση για την "συμφωνία του αιώνα"
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 10:55 πμ
Δεκάδες χιλιάδες στην Υεμένη γεμισαν τους δρόμους στη βόρεια πόλη Sa'ada, στην πρωτεύουσα Sana'a και αλλού και διαμαρτύρονται για την αποκαλούμενη "συμφωνία του αιώνα" που αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρούμπα αυτή την εβδομάδα.
Το τηλεοπτικό δίκτυο al-Masirah της Υεμένης δήλωσε ότι οι διαδηλωτές έφεραν πανό και συνθήματα την Παρασκευή, καταδικάζοντας τη συμφωνία και δεσμεύοντας να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό αγώνα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.
Οι διαδηλωτές, σε δήλωσή τους, χτύπησαν αυτό που χαρακτήρισαν ως προδοσία ορισμένων «υποκριτικών αραβικών καθεστώτων» -ιδίως της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων- για την υποστήριξη του σχεδίου και την προδοσία του παλαιστινιακού λαου.
Η δήλωση υπογράμμισε ότι οι υφιστάμενες διαιρέσεις στον μουσουλμανικό και στον αραβικό κόσμο ενθάρρυναν το Τελ Αβίβ και την Ουάσινγκτον να πραγματοποιήσουν το μέτρο.
Οι διαδηλωτές κάλεσαν τις παλαιστινιακές παρατάξεις να ενωθουν και να ξεπεράσουν τα υπάρχοντα ρήγματα για να ελευθερώσουν την Παλαιστίνη από την ισραηλινή κατοχή.
Η δήλωση επιβεβαίωσε την προηγούμενη δέσμευση του ηγέτη του δημοφιλούς κινήματος Ansarullah της Υεμενης Abdul-Malik al-Houthi να υποστηρίξει την αντίσταση «παλαιστινιών και λιβανών» σε οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση με το ισραηλινό καθεστώς.
Το Τράμπ παρουσίασε το λεγόμενο σχέδιο ειρήνης μαζί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Λευκό Οίκο την Τρίτη.
Η ανακοίνωση της συμφωνίας την Τρίτη - την οποία απέρριψαν ομόφωνα όλες οι παλαιστινιακές ομάδες - προκάλεσε μια θυελλώδη αγανάκτηση και διαμαρτυρία σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής μαζί με την καταδίκη διαφόρων διεθνών οργανισμών.
Το Ιράν καταγγέλλει το πρόγραμμα της αντιπαλαιστίνιακης στη Μέση Ανατολή ως "το επαίσχυντο και παραπλανητικό σχέδιο του αιώνα", το οποίο είναι "καταδικασμένο σε αποτυχία".
Ο Ali Akbar Velayati, ανώτερος σύμβουλος του ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης Αϊτατόλ Σαγιέτ Αλί Χαμενεΐι, δήλωσε ότι «η συμφωνία του αιώνα δεν θα οδηγήσει πουθενά», αλλά μάλλον εδραιώνει την ενότητα της μουσουλμανικής κοινότητας και υποστηρίζει τη συμπαράσταση του καταπιεσμένου παλαιστινιακού έθνους.
Ο Velayati προειδοποίησε για τις επιπτώσεις ενός τέτοιου σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης της αποσταθεροποίησης της περιοχής και παραβίασης πολυάριθμων ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την υπόθεση της Παλαιστίνης.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, επίσης καταδικασε το «ειρηνευτικό» σχέδιο των ΗΠΑ για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, λέγοντας ότι η πρωτοβουλία είναι ένας "εφιάλτης" τόσο για την περιοχή όσο και για τον κόσμο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31.01.2020, 22:24
Η Κεραμέως ανακαλεί την πρόσκληση για εκδήλωση της «Χριστιανικής Αγωγής» μετά τον σάλο
Όπισθεν ολοταχώς από το υπουργείο Παιδείας μετά την κατακραυγή για πρόσκληση προς σχολεία σε εκδήλωση παραθρησκευτικής οργάνωσης.
Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη πως το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στα σχολεία ενημερώνοντας για την εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση» την οποία διοργανώνει παραθρησκευτική οργάνωση «Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η Χριστιανική Αγωγή”» η Νίκη Κεραμέως έδωσε εντολή για την απόσυρσή του.
Η ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει:
Με άμεση εντολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ανακαλείται το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. Φ16/11644/Δ2/28-01-2020 έγγραφο με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα ‘’Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση’’ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων ‘’Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ’’ για εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. και για μαθητές/τριες Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής – Φεβρουάριος 2020 – σχ. Έτ. 2019-2020» που υπογράφει η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο δεν δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις για την απόφαση, όμως η Νίκη Κεραμέως είναι για ακόμη μία φορά εκτεθειμένη.
Ποια είναι η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή»
Πρόκειται για παραθρησκευτική οργάνωση που συμμετείχε, μαζί με άλλες, στην θλιβερή καμπάνια με τις αφίσες κατά των αμβλώσεων στο Μετρό, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με ακραίες ενέργειές της.
Στις 20.11.2014,  η εν λόγω οργάνωση είχε κρατήσει «ομήρους» τους μαθητές του 73ου Δημοτικού Σχολείου, αρνούμενη να αποχωρήσει, διεκδικώντας από το Δημόσιο τον χώρο.
(20.11.2014 - Γονείς, μαθητές και κινήσεις πόλης θα βρίσκονται έξω από το 73ο Δημοτικό Σχολείο στα Πετράλωνα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε μαζική κινητοποίηση για να μείνει το σχολείο δημόσιο και να φύγει από το χώρο η ΓΕΧΑ - Ενωση Γονέων Χριστιανική Αγωγή.)
Επίσης, η ίδια οργάνωση, το 2009, με επιστολής της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, είχε ζητήσει να απαγορευθεί η αποστολή στα σχολεία των βιβλίων για το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής. Τότε η «Χριστιανική Αγωγή» ισχυριζόταν ότι έπρεπε «να δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν εν προκειμένω όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι επαΐοντες (γονείς, εκπαιδευτικοί, παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, εκκλησία) και κατόπιν μελέτης των απόψεων αυτών, ως υπεύθυνη κυβέρνηση να λάβετε την όποια απόφαση (περί αποστολής ή πολτοποίησης των βιβλίων αυτών), αναλαμβάνοντας και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος».
Για το ζήτημα είχε εκφράσει τη διαμαρτυρία της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας:
Ερωτηματικά μας προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει την ενημέρωση προς 15μελή Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων  και εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε  της Περιφέρειας Αττικής ώστε να  συμμετάσχουν στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”  με ηλεκτρονικές απαντήσεις στο θέμα: «ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ». Φυσικά κάθε φορέας μπορεί να κάνει τις ημερίδες του, δεν κρίνουμε το περιεχόμενό τους, τις θέσεις τους που πολλές φορές είναι και αντίθετες με τις θέσεις του οργανωμένου κινήματος των γονιών.         
Τίθεται όμως ένα ερώτημα για το Υπουργείο Παιδείας που νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης;
Καλούμε  όλους  τους  γονείς  να  βγάλουν  για  άλλη μια  φορά τα  συμπεράσματα  τους  για  την  τακτική  της  πολίτικης  ηγεσίας του Υπουργείου. Η ΑΣΓΜΕ με τη δράση και τις θέσεις της θα βρίσκεται σε κάθε σχολείο  αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  καθημερινά οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σε παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων επιχειρεί να μετατρέψει η κ. Κεραμέως το Υπ. Παιδείας»
«Σε παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων επιχειρεί να μετατρέψει η κ. Ν. Κεραμέως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων» υποστηρίζει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το κάλεσμα του Υπουργείου σε μαθητές να συμμετέχουν σε ημερίδα (παρα)θρησευτικής οργάνωσης για την εκπαίδευση. «Σεβαστείτε, επιτέλους, τις συνταγματικές επιταγές  για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, σεβαστείτε την ίδια τη νεολαία και μην προσπαθείτε να την καταστήσετε βορά σε ακραίες σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές» τονίζει επίσης. Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» είναι μεταξύ των οργανώσεων που συμμετέχουν στο «κίνημα» κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω», ενώ το 2009 ζητούσε να μη μπει το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία υποστηρίζοντας ότι στον σχετικό διάλογο πρέπει να συμμετάσχουν όλοι «εμπλεκόμενοι» φορείς, εννοώντας την εκκλησία.
Παρασκευή 31 Ιανουάριος 2020 - 19:50
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο του ενημερώνει τα σχολεία για ημερίδα που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ». Πρόκειται για ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση» και το υπουργείο καλεί τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ενημερώσουν σχετικά όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τους μαθητές των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής.
Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ποια είναι η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» και τι δράσεις έχει στηρίξει έως σήμερα. «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» είναι μεταξύ των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων που στηρίζουν το «κίνημα» κατά του δικαιώματος στην άμβλωση «Αφήστε με να ζήσω» που πρόσφατα είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στη δημοσιότητα για τις αφίσες που είχε αναρτήσει στο μετρό.
Εκτός αυτού, η Χριστιανική Αγωγή το 2009 καλούσε με επιστολή της το υπουργείο Παιδείας να μην εισάγει το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, ώστε στο σχετικό διάλογο να συμμετάσχουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ των οποίων και η εκκλησία. Παράλληλα, η συγκεκριμένη Ένωση Γονέων στήριζε και συμμετείχε στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν τον Γενάρη του 2019 για το Μακεδονικό.
Σε ανακοίνωση-καταγγελία προχώρησε επίσης και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας σχετικά με την στήριξη του υπουργείο στη «Χριστιανική Αγωγή» αλλά την αποστασιοποίηση ως προς την ΑΣΓΜΕ. «Τίθεται όμως ένα ερώτημα για το Υπουργείο Παιδείας που νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης;»
Όπως προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, η συγκεκριμένη ένωση «συνδέεται οργανικά με την Αδελφότητα Θεολόγων “Ο Σωτήρ”, γνωστή για τις ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές της».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.ΙΜΙΑ 1996 ...
ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ.
ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέντε χώρες εκτός της ΕΕ εντάχθηκαν στον μηχανισμό κυρώσεων κατά της Τουρκίας
Ιανουάριος 31, 2020. 22:15
Τουλάχιστον πέντε χώρες εντάχθηκαν στον μηχανισμό επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας για παράνομες ενέργειες εξερεύνησης στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Οι υποψήφιες χώρες ( σημείωση: για ένταξη στην ΕΕ ) Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Αλβανία, καθώς και η Ισλανδία, μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, προσχώρησαν στην απόφαση αυτή», ανέφερε το δελτίο Τύπου του Συμβουλίου της ΕΕ.
Το δελτίο επισημαίνει ότι τώρα οι προαναφερόμενες χώρες θα πρέπει να συντονίσουν τις πολιτικές τους με αυτή την απόφαση.
Ο μηχανισμός που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο Νοέμβριο επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων σε άτομα και εταιρείες που είναι υπεύθυνες για δραστηριότητες γεώτρησης που σχετίζονται με την εξερεύνηση υδρογονανθράκων που δεν επιτρέπονται από την Κύπρο, στα χωρικά ύδατά της, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη ή στην υφαλοκρηπίδα.
Επιπλέον, άτομα και εταιρείες που παρέχουν οικονομική υποστήριξη για αυτές τις δραστηριότητες της Τουρκίας μπορεί να τιμωρούνται.
Η ΕΕ εισήγαγε την πρώτη προειδοποιητική ομάδα κυρώσεων κατά της Άγκυρας στις 15 Ιουλίου, μειώνοντας τη χρηματοδοτική στήριξη και αναστέλλοντας τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία για τις αεροπορικές μεταφορές.
Μεγάλες αποθέσεις φυσικού αερίου έχουν βρεθεί στην ανοικτή θάλασσα και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.
Το 2011, η αμερικανική εταιρεία Noble Energy ανακάλυψε το πεδίο της Αφροδίτης, των οποίων τα αποθέματα υπολογίζονται σε περίπου 140 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Η Άγκυρα, αμφισβητώντας τα σύνορα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου, έστειλε το πλοίο της Φατίχ στην περιοχή, λέγοντας ότι η διάτρηση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.
Στις 10 Ιουνίου οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσαν απόφαση για τη σύλληψη  των μελών του πληρώματος του τουρκικού γεώτρησης.
Στις 4 Ιουλίου, η Τουρκία έστειλε το δεύτερο πλοίο Γιαβούζ για να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ετοιμότητα της χώρας του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στα παράκτια οικόπεδα, ακόμη και με τη χρήση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σημειώνει το πρακτορείο Tass.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η Βρετανία επανακρατικοποιει τους σιδηρόδρομους
Η Ελλάδα ξεπουλα και τα τελευταία λιμάνια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκινώντας από το ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε πως μετά την καταστροφική περίοδο διακυβέρνησης του, την οποία εξασφάλισε αφενός μεν με την ενισχυμένη αναλογική, αφετέρου με τη συνεργασία ενός κόμματος, των ΑΝΕΛ, με μοναδικό συνδετικό κρίκο μεταξύ τους τη νομή της εξουσίας, δεν δικαιούται να κρίνει κανέναν - ενώ θεωρούμε ντροπή να ιδιοποιείται τον τίτλο «αριστερά», με κριτήριο την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοζε όταν κυβερνούσε την Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε αντισυνταγματικά μη σεβόμενος το δημοψήφισμα και το 62% των Ελλήνων, πρόδωσε κυριολεκτικά την (κατ' επίφαση βέβαια) αριστερή ιδεολογία του, έκλεισε τις τράπεζες προκαλώντας ζημία στη χώρα ύψους τουλάχιστον 45 δις €, υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο αναγκάζοντας την αντιπολίτευση να τον στηρίξει, ένα μνημόνιο με το οποίο κατοχυρώθηκαν όλα τα προηγούμενα αφού ήταν το μοναδικό που ψηφίστηκε από σχεδόν 230 βουλευτές, ίδρυσε το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ το 2016 ως ανεξάρτητο οργανισμό παραδίδοντας ολόκληρη δημόσια περιουσία στους δανειστές, το ίδιο έτος ίδρυσε την ανεξάρτητη ΑΑΔΕ παραδίδοντας τους Έλληνες φορολογουμένους και τα περιουσιακά τους στοιχεία επίσης στους δανειστές, παραχώρησε αμαχητί το όνομα της Μακεδονίας με πιθανότερο αντάλλαγμα την επιμήκυνση των 95 δις έντοκα για μετά το 2032, αφού συνέβη την ίδια εποχή, έσκυβε διαχρονικά το κεφάλι στην καγκελάριο, άφησε εντελώς ανοχύρωτη τη χώρα και τόσα πολλά άλλα που θα ήταν αδύνατον να τα συμπεριλάβει κανείς σε μία ομιλία.
Όσον αφορά δε την έξοδο από τα μνημόνια που επικαλείται θα έπρεπε να ντρέπεται, αφού προφανώς εμπαίζει τους Έλληνες - σημειώνοντας πως ο ορισμός των μνημονίων είναι η υποχρέωση πρωτογενών πλεονασμάτων έως το 2060, η πολιτική λιτότητας, το καταναγκαστικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί της ιδιωτικής, των σπιτιών των Ελλήνων που ασφαλώς δεν ευθύνονται για την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους, αφού το μέσο ετήσιο εισόδημα των οφειλετών των τραπεζών μειώθηκε από περίπου 28.000 € στα 8.000 € όπως θα καταθέσουμε στα (πρακτικά), οι συνεχείς έλεγχοι των δανειστών κοκ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



έχουν όμως McDonalds και ελεύθερη είσοδο στις εκκλησίες

Εκρηκτικές διαστάσεις! Πώς θα γινόταν να μη νοσταλγεί ο Ρωσικός πληθυσμός το σοσιαλισμό που γνώρισε;Κάτω από το όριο της φτώχειας 18,5 εκατομμύρια Ρώσοι!

Κάτω από το όριο της φτώχειας 18,5 εκατομμύρια Ρώσοι!
28 Ιανουαρίου 2020
Μπορεί να βλέπουμε αρκετά άρθρα και αναλύσεις που χτίζουν το αφήγημα μιας Ρωσίας που ευημερεί υπό την ηγεσία του Πούτιν και ξανασηκώνει κεφάλι, η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, κάτι που πιστοποιείται ακόμα και από τα στοιχεία των ίδιων των στελεχών της ρωσικής κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης του κεντρικού οργάνου του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα, περίπου 18,5 εκατομμύρια Ρώσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Εξ αυτών μάλιστα η μεγάλη πλειοψηφία (70-80%) είναι οικογένειες που έχουν παιδιά και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.
Αν λάβουμε υπόψη μάλιστα πως ο συνολικός πληθυσμός στη σημερινή Ρωσική Ομοσπονδία δεν υπερβαίνει τα 150 εκατομμύρια –έχοντας γενικά πτωτική τάση τις τελευταίες δεκαετίες, μετά την επικράτηση της αντεπανάσταση- μιλάμε ουσιαστικά για το 1/8 των Ρώσων πολιτών ή αλλιώς σχεδόν το 13% του ρωσικού λαού.
Το μέτρο που ανακοίνωσε η Γκολίκοβα για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι η θέσπιση ενός επιδόματος για παιδιά ηλικίας έως τριών ετών.
Κάτι δηλαδή που στοχεύει απλώς στο μετριασμό των συνεπειών του, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις αιτίες του.
Και δε θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς, αφού η κυβέρνηση Πούτιν είναι ταγμένη στην ανάπτυξη του ρωσικού καπιταλισμού, ξηλώνοντας και τις τελευταίες κατακτήσεις που έμεναν όρθιες από τη σοβιετική εποχή (όπως τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης).
Συνολικά, οι δημογραφικές συνέπειες στη μετασοβιετική Ρωσία τείνουν να λάβουν όρους γενοκτονίας.
Πώς θα ήταν λοιπόν δυνατό να μη νοσταλγεί ο Ρωσικός λαός αυτό που έχασε;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020
 Η δραση των εκδιωχθέντων κουβανών γιατρών στη Βολιβία
Μια έντονη και υβριστική καμπάνια ενάντια στην ιατρική συνεργασία που προσφέρει στον κόσμο η Κούβα χαρακτήρισε την ιμπεριαλιστική στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών που υλοποιήθηκε το 2019 και βρήκε υποτελείς κυβερνήσεις οι οποίες προτίμησαν να αφήσουν τους λαούς τους χωρίς υγειονομική περίθαλψη, προκειμένου να ακολουθήσουν το παιχνίδι στον Λευκό Οίκο.
Ένα παράδειγμα είναι οι πρόσφατες δηλώσεις της αυτοανακηρυχθείσας προέδρου της Βολιβίας, Τζανίν Άνιεζ, η οποία στις 22 Ιανουαρίου, σε μία εκδήλωση για τον εορτασμό της ίδρυσης του Πολυεθνικού Κράτους επανέλαβε τα τετριμμένα επιχειρήματα κατά του αλτρουισμού των κουβανών επαγγελματιών υγείας.
Σε απάντηση, ο κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες, στον λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτήρισε χυδαία τα ψέματα της πραξικοπηματικής προέδρου και την κάλεσε να εξηγήσει στον λαό της ότι, μετά την επιστροφή στη Κούβα του συνεργαζόμενου ιατρικού προσωπικού, ως συνέπεια της βίας που δέχθηκε, δεν έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 454.440 ιατρικές επισκέψεις.
Επίσης, βεβαίωσε ότι οι δύο μήνες απουσίας των κουβανών γιατρών από τη Βολιβία μεταφράζονται σε περίπου χίλιες γυναίκες που δεν είχαν ειδική φροντίδα κατά τον τοκετό και 5.000 χειρουργικές επεμβάσεις, όπως και περισσότερες από 2.700 οφθαλμολογικές επεμβάσεις, που δεν πραγματοποιήθηκαν. “Δεν είναι μόνο αριθμοί, πρόκειται για ανθρώπινα όντα”, έγραψε ο επικεφαλής της κουβανικής διπλωματίας.
Η εξάρθρωση των προγραμμάτων που υποστηρίζονται από την κουβανική ιατρική συνεργασία χρηματοδοτείται με πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια που χορηγούνται από την Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), ένα ίδρυμα των ΗΠΑ που παρέχει κεφάλαια για διάφορες επιθετικές ενέργειες εναντίον κυβερνήσεων που δεν ευχαριστούν την Ουάσινγκτον.
Οι κουβανικές ιατρικές μπριγάδες στη Βραζιλία, τον Ισημερινό και τη Βολιβία εξαφανίστηκαν ως συνέπεια όλων αυτών των διώξεων των Ηνωμένων Πολιτειών, που αμφισβητεί την επαγγελματικότητα και την προσφορά των περισσότερων από 400.000 κουβανών ιατρικών συνεργατών που, στη διάρκεια 56 χρόνων, έχουν εκπληρώσει αποστολές σε 164 έθνη.
Αυτή η εκστρατεία δυσφήμησης κατά της Κούβας κατευθύνεται από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου υπό τη αιγίδα γερουσιαστών και μελών του Κογκρέσου που συνδέονται με τη αντικουβανική μαφία της Φλόριντα και αξιωματούχους της δεξιάς στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Eφευρίσκουν την υπόθεση μιας υποτιθέμενης “σύγχρονης δουλείας” και “εμπορίας ανθρώπων” για τους κουβανούς γιατρούς και αποκρύπτουν την ανθρωπιστική έννοια αυτών των αποστολών στο εξωτερικό, που έχουν βοηθήσει να αποκατασταθούν δείκτες υγείας όπως η μείωση της βρεφικής θνησιμότητας και των μητρικών θανάτων, η θεραπεία μολυσματικών ασθενειών από επιδημίες και άλλοι.
Αγνοούν ότι οι κουβανοί γιατροί πριν φύγουν προετοιμάζονται σχετικά με το μέρος που πάνε να εργαστούν, υπογράφουν σύμβαση εργασίας με όλες τις νομικές εγγυήσεις και όπου εξηγούνται οι όροι που πρέπει να πληρούνται από αμφότερα τα μέρη, μεταφέρουν μαζί τους ένα ιατρικό ιστορικό ενημερωμένο με τα εμβόλια τους, καθώς και τη νομιμοποίηση των επαγγελματικών τους τίτλων.
Επιπλέον, αρκετές χώρες θέτουν ως προϋπόθεση να διενεργούν εξετάσεις γνώσεων σε αυτούς τους επαγγελματίες και ιατρικές αρχές των χωρών αυτών ταξιδεύουν στη Κούβα για να τους υποβάλλουν σε τεστ σε άλλες γλώσσες πέρα από την ισπανική.
Όσοι συμμετέχουν σε ιατρικές αποστολές το κάνουν με απολύτως ελεύθερο και εθελοντικό τρόπο. Στην Κούβα, οι οικογένειες τους λαμβάνουν ακέραιο το μισθό τους ή κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, ενώ εισπράττουν ένα μισθό στη χώρα προορισμού, μαζί με άλλες παροχές (πληρωμή για κατάλυμα, ηλεκτρική ενέργεια, νερό και βασικές υπηρεσίες).
Η αποζημίωση που λαμβάνει η Κούβα για την προσφερόμενη συνεργασία προορίζεται για τη χρηματοδότηση, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του συστήματος δημόσιας υγείας, που είναι δωρεάν για όλους τους κουβανούς, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό στον καπιταλιστικό κόσμο, όπου ένα μεγάλο μέρος υπηρεσιών υγείας είναι επί πληρωμή.
Όλη η δυσφήμιση που προωθείται από την Ουάσινγκτον συνοδεύεται από προσπάθειες για την αποκατάσταση του αποκαλούμενου Προγράμματος Parole για Κουβανούς Επαγγελματίες Γιατρούς, που υπήρχε μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2017. Αυτό ενθαρρύνει την λιποταξία, με πληρωμή εισιτηρίων και νομικών υπηρεσιών, παροχή θεωρήσεων εισόδου στις ΗΠΑ και ταξιδιωτικά έγγραφα σε κουβανούς συνεργάτες σε τρίτες χώρες, με στόχο να σαμποτάρουν τις διμερείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με αυτές τις χώρες, να τις στερήσουν από τις υπηρεσίες τους και να μας απογυμνώσουν από υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό.
Σήμερα, η απάντηση σε αυτόν τον νέο πόλεμο που μας κάνουν είναι να συνεχίσουμε να σώζουμε ζωές, αναζητώντας υγεία και ευεξία. Ενώ οι κυβερνήσεις δυσφημούν τις ιστορίες του κουβανικού διεθνισμού, οι ωφελούμενοι ευχαριστούν και αναγνωρίζουν ότι αυτό το επίτευγμα υπερβαίνει εντελώς τα γεωπολιτικά συμφέροντα και οποιαδήποτε ιδεολογία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Παλαιστίνιοι διακόπτουν κάθε σχέση με ΗΠΑ και Ισραήλ
 Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020, 16:19
Ο Αραβικός Σύνδεσμος απέρριψε το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του οργανισμού σήμερα στο Κάιρο, λέγοντας ότι δεν θα οδηγήσει σε μια δίκαιη συμφωνία ειρήνης.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν θα συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εκτέλεση του σχεδίου, αναφέρει ένα κοινό ανακοινωθέν. Το Ισραήλ δεν θα πρέπει να εφαρμόσει την πρωτοβουλία αυτή με τη βία, αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε σήμερα τη διακοπή «όλων των σχέσεων», περιλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την ασφάλεια, ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αρχή, από τη μια πλευρά, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες από την άλλη, κατά την έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου για το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης.
Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί τη «συμφωνία του αιώνα», όπως αυτή γνωστοποιήθηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 28 Ιανουαρίου.
Ο Αμπάς δήλωσε ότι η «συμφωνία του αιώνα» δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
«Ενημερώνουμε πως δεν θα υπάρξει κανενός είδους σχέση με εσάς (τους Ισραηλινούς) ούτε και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβανομένου του τομέα της ασφάλειας, υπό το φως» του αμερικανικού σχεδίου που αποτελεί «παραβίαση των συμφωνιών του Όσλο» που υπογράφτηκαν με το Ισραήλ το 1993, δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής στο Κάιρο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία επιτίθεται στο Χαλέπι
Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020, 13:52
Στο κόκκινο βρίσκεται ξανά η Συρία μετά την κατάπαυση πυρός που συμφώνησαν τον περασμένο Οκτώβριο ΗΠΑ και Τουρκία.
Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, ισλαμοφασιστες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εξαπέλυσαν σήμερα Σάββατο, επίθεση εναντίον Συριακων δημοκρατικων κυβερνητικών θέσεων βορειοανατολικά του Χαλεπιού.
Όπως ανακοίνωσαν πηγές των ισλαμοφασιστών και το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρια, η επίθεση επικεντρώθηκε σε μια περιοχή κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, την οποία ελέγχουν η Τουρκία και οι ισλαμοφασιστες  σύμμαχοί της από το 2017. Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, δεν μετέδωσαν τίποτε για την επίθεση που ανοίγει ένα νέο μέτωπο εναντίον του στρατού της Συρίας ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε αρκετές νίκες στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ.
Πηγές των ισλαμοφασιστών τόνισαν ότι στην επιχείρηση δεν συμμετέχουν τουρκικά στρατεύματα και πρόσθεσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν καταλάβει τρία χωριά.
Από την πλευρά του το Αποικιακό Παρατηρητήριο για τη Συρια έκανε λόγο για μια σφοδρή επίθεση «που εξαπολύθηκε από ομάδες πιστές στην Άγκυρα».
Να σημειωθεί ότι, ο συριακός δημοκρατικος κυβερνητικός στρατός, υποστηριζόμενος από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, σημείωσε αυτή την εβδομάδα γρήγορη προέλαση στην Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της αλ Μπαμπ.
Η επαρχία Ιντλίμπ και τα βόρεια τμήματα του Χαλεπιού αποτελούν τα τελευταία μεγάλα προπύργια των ισλαμοφασιστών κανιβαλων στη Συρία.
Ερντογάν: «Χάνουμε την υπομονή μας»
Χθες, Παρασκευή, ο Τούρκος ισλαμοφασιστας σουλτανος Ταγίπ Ερντογάν, είχε προαναγγείλει την επίθεση λέγοντας πως η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, αν δεν διευθετηθεί αμέσως η κατάσταση στην περιοχή αυτή.
Δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, είχε δηλώσει πως η Άγκυρα χάνει την υπομονή της με την επίθεση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συριακών δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει συμφωνίες που έχουν στόχο να μειωθούν οι συγκρούσεις στην περιοχή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θ. Παφίλης, ΕΤ1 εκπομπη επτα: Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν προστατεύεται από τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά κλιμακώνει την εμπλοκή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια
 Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020, 17:54
«Καθόλου τυχαία δεν έγινε την ημέρα επετείου των Ιμίων, χθες, η έξοδος του "Oruc Reis" και είμαστε δύσπιστοι πολύ στις εξηγήσεις που δίνονται για το γεγονός», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην ΕΡΤ 1 στην εκπομπη επτα. Το θέμα πρέπει να το δούμε ενταγμένο στις συνολικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, πρόσθεσε και επισήμανε ότι η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητα απέναντι στη χώρα μας.
«Η επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή καταρρίπτει, ξεφτιλίζει το επιχείρημα των εκάστοτε κυβερνήσεων ότι αν είμαστε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ότι αν είμαστε "καλά παιδιά" έναντι των ισχυρών, αν τους δίνουμε νέες βάσεις, όπως με την επαίσχυντη συμφωνία, τότε θα προστατευτούμε από την Τουρκία», πρόσθεσε.
Όπως τόνισε, «η χώρα μας όχι μόνο δεν προστατεύεται από τη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις, αλλά συμμετέχει και κλιμακώνει την εμπλοκή της στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια». «Αυτή η εμπλοκή της Ελλάδας πρέπει να σταματήσει», υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «το ΚΚΕ λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα παντού και δεν πρέπει να κάνει βήμα πίσω. Ούτε να πάει στη Χάγη, γιατί ξέρουμε τι είναι η Χάγη, ούτε να υπογράψει κάποιο συνυποσχετικό. Αυτό, όμως, χρειάζεται μια άλλη πολιτική διαφορετική και όχι πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και των Ελλήνων μεγαλοκαρχαριών που παίρνουν μέρος και θέλουν να πάρουν μέρος στο μοίρασμα στην ευρύτερη περιοχή και βέβαια των πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».
Ερωτηθείς σχετικά με το "πλωτό φράγμα" στο Αιγαίο είπε ότι το ΚΚΕ την καταγγέλλει ως «απαράδεκτη, προκλητική και θα αποδειχθεί και δολοφονική γιατί θα αυξήσει τους πνιγμένους, τα ναυάγια και τον τζίρο των δουλεμπόρων γιατί δεν μπορείς να φράξεις όλο το Αιγαίο».
Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, έθεσε το ερώτημα γιατί δεν γίνεται δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ, ως ένα μέτρο για το "τώρα", να «πάνε οι ΠΑΕ στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπως όλες οι ανώνυμες εταιρείες και τις κρατούν εκτός με όλα αυτά τα προνόμια» και υπογράμμισε, κυρίως, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου «δεν πρέπει να συνταχθεί πίσω από κανένα επιχειρηματία και διάφορα συμφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο».
Ερωτηθείς, σχετικά, είπε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια στρατηγική και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «το να παριστάνεις τώρα στην αντιπολίτευση ότι ξαναθυμήθηκε την αριστερά, ενώ έχεις κυβερνήσει είναι κοροϊδία απέναντι στον κόσμο. 'Αλλωστε και σήμερα δεν έχει αλλάξει. Λέει ότι είναι μονόδρομος η ΕΕ, ειναι μονόδρομος ο καπιταλισμός, είναι μονόδρομος με τους Αμερικάνους».
Τέλος, απέκλεισε οποιαδήποτε συμμετοχή του ΚΚΕ σε κυβέρνηση «με όλα τα άλλα κόμματα που είναι με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κυρίως συντρίβουν τον λαό με την πολιτική τους όλα αυτά τα χρόνια» και τόνισε ότι «όταν ο λαός μας δώσει τη δυνατότητα, θα είμαστε έτοιμοι, θα είμαστε πρωτοπόροι σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα αλλάξει ριζικά αυτό το βάρβαρο σύστημα».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βολιβία: Συνελήφθη η δικηγόρος του πρώην προέδρου Μοράλες
 Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020, 08:00
Η δικηγόρος του πρώην προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, η Πατρίσια Πάμελα Ερμόζα Γκουτιέρες, συνελήφθη χθες Παρασκευή στη Λα Πας με την κατηγορία «της στάσης, της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», ανακοίνωσε η εισαγγελία της χουντας.
Η Ερμόζα και μία άλλη δικηγόρος είχαν λάβει εντολή την Πέμπτη από τον Μοράλες να υποβάλουν στο Ανώτατο Εκλογοδικείο της Βολιβίας τα απαραίτητα έγγραφα ώστε ο πρώην πρόεδρος να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 3 Μαΐου.
Στο Twitter ο Μοράλες έγραψε ότι οι βολιβαριανές αρχές κατέσχεσαν όλα τα προσωπικά του έγγραφα, περιλαμβανομένου του στρατιωτικού του βιβλιαρίου, τα οποία είχε δώσει στη δικηγόρο του.
«Τον Οκτώβριο κερδίσαμε στον πρώτο γύρο και μας έκλεψαν τη νίκη. Στη συνέχεια, με αντισυνταγματικό τρόπο, με ανάγκασαν να ακυρώσω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές. Τώρα κατάσχουν τα έγγραφά μου ώστε να μην είμαι υποψήφιος για το κοινοβούλιο», κατήγγειλε.
Ο Έβο Μοράλες αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία της Βολιβίας υπό την πίεση των ενόπλων δυνάμεων μετά τη νίκη του από τον πρώτο γύρο στις προεδρικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου. Από τον Δεκέμβριο ζει αυτοεξόριστος στην Αργεντινή.
Εναντίον του Μοράλες, που παρέμεινε στην προεδρία της Βολιβίας επί 14 χρόνια, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία της χουντας στο πλαίσιο έρευνας για στάση και τρομοκρατία. Η βολιβιανη χουντα έχει προειδοποιήσει ότι θα συλληφθεί αμέσως, αν επιστρέψει στη χώρα.
Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS), του κόμματος του Μοράλες, ο Λουίς Άρσε, συγκεντρώνει το 26% στην πρόθεση ψήφου, μπροστά από τον Λουίς Φερνάντο Καμάτσο (φασιστας) και από τον πρώην δεξιο πρόεδρο Καρλος Μέσα οι οποίοι συγκεντρώνουν 17% έκαστος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Νεκρός 24χρονος φοιτητής στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
 Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020, 05:45
Ένας νεαρός υπέκυψε χθες Παρασκευή μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στο κεφάλι, αυξάνοντας σε τέσσερις τον απολογισμό των θανάτων στη Χιλή σε τρεις ημέρες βίαιων επεισοδίων, επακόλουθων της βαθιάς κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα της Λατινικής Αμερικής από τα τέλη του 2019.
Ο 24χρονος φοιτητής υπέκυψε στα τραύματά του δύο ημέρες μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο κέντρο υγείας όπου νοσηλευόταν.
Η νέα ανάφλεξη της βίας καταγράφηκε ενώ οι ταραχές έμοιαζαν να αποκλιμακώνονται εδώ κι αρκετές εβδομάδες, καθώς οι διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι πλέον ειρηνικές και αμαυρώνονται σπανιότερα από εκτεταμένα βίαια επεισόδια.
Περίπου τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφότου ξέσπασε η κρίση, πριν από τρεις μήνες, στην πλειονότητά τους σε εμπρησμούς καταστημάτων. Αρκετές χιλιάδες άλλοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, εκατοντάδες στα μάτια, στην καταστολή των μαζικών κινητοποιήσεων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως περιγράφει μια αγέλη λύκων τη βίασε . 12 ισραηλινά κτήνη
Η 19χρονη περιγράφει κάθε λεπτό από το μοιραίο βράδυ και επανέρχεται στον αρχικό ισχυρισμό της ότι η ομάδα των Ισραηλινών την βίασε.

Κύπρος : Η 19χρονη Βρετανίδα περιγράφει τον ομαδικό βιασμό
Η 19χρονη περιγράφει κάθε λεπτό από το μοιραίο βράδυ και επανέρχεται στον αρχικό ισχυρισμό της ότι η ομάδα των Ισραηλινών την βίασε. Επίσης, η κοπέλα λέει ότι υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την κατηγορία του βιασμού έπειτα από πίεση των κυπριακών αρχών.
1 Φεβρουαρίου 2020, 20:10

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση με τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης Βρετανίδας σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα της Κύπρου από ομάδα νεαρών Ισραηλινών τον περασμένο Ιούλιο.
Η νεαρή ανακάλεσε στην Κύπρο την κατηγορία για τον βιασμό και στη συνέχεια κατηγορήθηκε από τις κυπριακές αρχές για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία.
Σήμερα βρίσκεται στο σπίτι της στην Βρετανία. Η δίκη της εκκρεμεί και παραχώρησε συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
Η 19χρονη περιγράφει κάθε λεπτό από το μοιραίο βράδυ και επανέρχεται στον αρχικό ισχυρισμό της ότι η ομάδα των Ισραηλινών την βίασε. Όπως εξηγεί η νεαρή γνώρισε έναν Ισραηλινό, τον Σαμ τις πρώτες ημέρες των διακοπών της και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να έχει μία σύντομη καλοκαιρινή περιπέτεια μαζί του.
Επίσης, η κοπέλα λέει ότι υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την κατηγορία του βιασμού, καθώς οι κυπριακές αρχές την πίεσαν και την έκλεισαν σε ένα δωμάτιο ανάκρισης χωρίς την παρουσία της μητέρας της – η οποία είχε μεταβεί στην Κύπρο – ή δικηγόρου.
Πώς περιγράφει το μοιραίο βράδυ
«Δεν μπορώ να περιγράψω τον πανικό ή τον πόνο. Ήμουν γεμάτη αδρεναλίνη που δεν αισθανόμουν κάτι μέχρι αργότερα», λέει η 19χρονη.
Όπως εξήγησε βρισκόταν με τον Σαμ στο δωμάτιο του. Έκαναν σεξ και ξαφνικά όλα άλλαξαν.
«Θυμάμαι να βλέπω φως κάτω από την πόρτα και μία ομάδα των Ισραηλινών φίλων του ήρθε μέσα. Φώναζαν και χλεύαζαν. Τότε ο Σαμ γονάτισε στο στήθος μου και άρχισε να με βιάζει στοματικά και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Φώναξε στα εβραϊκά στους φίλους του και χοροπηδούσαν τριγύρω και γελούσαν», αναφέρει η 19χρονη.
Και συνεχίζει: «Ήμουν απελπισμένη. Φώναξα: Όχι! Βγες έξω! Όχι. Προσπάθησα να σταυρώσω τα πόδια μου. Προσπαθούσα απεγνωσμένα να ξεφύγω. Τότε ο Σαμ ενοχλήθηκε. Πήρε το αριστερό μου γόνατο και το έσφιξε. Δεν μπορούσα να δω τι συνέβαινε. Ο Σαμ ήταν μπροστά. Τότε άλλοι τύποι έπιασαν τους αστραγάλους μου και πήραν σειρά για να με βιάσουν. Χάνεις την αίσθηση του χρόνου. Το όλο πράγμα πιθανότατα διήρκεσε περίπου μισή ώρα και έπειτα ο Σαμ κατέβηκε από το στήθος μου. Σήκωσε το βάρος του και φώναξε κάτι στους φίλους του».
Όπως περιγράφει η ίδια τότε ήταν που κατάφερε ένα ξεφύγει και να βγει από το δωμάτιο.
«Έπεσα στο πάτωμα ανέβασα το σορτς μου και άρπαξα την τσάντα μου. Ήμουν τόσο φοβισμένη που έτρεξα έξω χωρίς τα παπούτσια μου και υπήρχε μία παρέα αγοριών που στεκόταν στην πόρτα. Τους προσπέρασα και έτρεξα στην σκάλα φωνάζοντας: Μείνετε μακριά! Τότε ένας από αυτούς μου πέταξε τα παπούτσια και τα φόρεσα όπως έτρεχα στην σκάλα. Όταν έφτασα στο τέλος της σκάλας υπήρχαν ακόμη 2-3 Ισραηλινοί που στέκονταν μπροστά στην πόρτα. Ήμουν τόσο φοβισμένη ότι δεν θα τους προσπεράσω, ότι δεν θα είχα άλλη ευκαιρία να ξεφύγω. Άρχισα να ουρλιάζω και έτρεξα», εξομολογείται η 19χρονη.
Στη συνέχεια αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί την κυνήγησαν και καθώς εκείνη γλίστρησε και έπεσε στην προσπάθεια της να ξεφύγει κατάφεραν να την φτάσουν. «Μόλις σηκώθηκα ο Σαμ ήταν εκεί. Δεν θυμάμαι τι έλεγε. Ίσως: «Είσαι εντάξει;» Μίλησε λίγο αγγλικά. Φώναζα και ούρλιαζα και μερικοί από τους Βρετανούς φίλους μου, που είχαν ακούσει όλη την αναταραχή, βγήκαν για να με βοηθήσουν και οι Ισραηλινοί έτρεχαν σαν τα ποντίκια», λέει η 19χρονη.
Η αντιμετώπιση από την αστυνομία της Κύπρου
Στη συνέχεια, η νεαρή και μία φίλη της πήγαν πρώτα σε ένα κοντινό κέντρο υγείας και μετά στο αστυνομικό τμήμα, όπου περίμεναν μέχρι τις 7 το πρωί για να καταθέσουν στους αστυνομικούς.
Η Βρετανίδα καταγγέλλει ότι εξετάστηκε από ιατρούς για πρώτη φορά στις 3 το μεσημέρι της επόμενης μέρα, 12 ώρες μετά την επίθεση.
Η 19χρονη ισχυρίζεται ότι 10 μέρες μετά την επίθεση, η αστυνομία της Κύπρου την κάλεσε για περαιτέρω κατάθεση για να διευκρινίσει κάποια πράγματα.
Όταν ήρθε να την πάρει η αστυνομικός από το ξενοδοχείο – σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της 19χρονης – την πήγαν με πολιτικό όχημα στο αστυνομικό τμήμα της Παράλιμνης, όπου την ανέκριναν για οκτώ ώρες σε ένα «σκοτεινό δωμάτιο».
«Άρχισαν να με ρωτάνε συνεχείς ερωτήσεις και μου είπαν ότι έχουν ένα βίντεο που με δείχνει να κάνω ομαδικό σεξ με την άδειά μου, και ότι έλεγα ψέματα για τον βιασμό».
Η όλη ανάκριση έγινε χωρίς την παρουσία δικηγόρου και χωρίς να καταγραφεί.
Πιεσμένη από τους αστυνομικούς, η 19χρονη αναφέρει ότι αναγκάστηκε να υπογράψει ομολογία ότι έβγαλε από το μυαλό της τον ομαδικό βιασμό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εκτός από ....drones o.....τοξοβολος είχε στην κατοχή του δύο F16 και μισό αεροπλανοφόρο»
#Δομνα_Μιχαηλιδου




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοροϊδία: Με δάνεια ελληνικών τραπεζών το Ελληνικό. Ούτε ευρώ από Λάτση
01/02/2020
Σχεδόν απίστευτο αλλά αληθινό. Το έργο του Ελληνικού από τη αρχή μέχρι το τέλος θα κατασκευαστεί με δάνεια των ελληνικών τραπεζών, δηλαδή από τον ιδρώτα και το “αίμα” του ελληνικού λαού, ο οποίος γνώρισε και συνεχίζει να βιώνει την καταλήστευση των μνημονίων και των δεσμεύσεων της λεγόμενης μεταμνημονιακής περιόδου.

Η Lamda Development του ομίλου Λάτση, η οποία έχει αναλάβει το έργο του Ελληνικού, ανακοίνωσε στις 27/1 συμφωνία με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς για κοινοπρακτικά δάνεια ύψους 1,2 δις ευρώ περίπου (βλέπε ρεπορτάζ για την συμφωνία εδώ).
Με αυτό το δάνειο, που συνήφθη με όρους αγοράς(!), όπως ανακοινώθηκε, θα καλυφθούν όλες οι εργασίες της πρώτης πενταετίας του έργου, παραλιακή ζώνη, συγκροτήματα κατοικιών, εμπορικές χρήσεις, τα δύο εμπορικά κέντρα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και στον Άγιο Κοσμά κλπ κλπ.
Επιπρόσθετα θα εκδοθούν από τις τράπεζες εγγυητικές επιστολές έως 500 εκ. ευρώ για όλες τις υποχρεώσεις της εταιρίας που απαιτούν εγγυήσεις.
Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι τα διακαιώματα εξασφάλισης των τραπεζών θα αφορούν υποθήκες επί μέρους των ακινήτων της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε, την ενεχυρίαση μετοχών της εταιρείας του έργου καθώς και ενεχυρίαση των εσόδων από την εκμετάλλευση του έργου.
Όπως βλέπετε ο “μεγαλοεπενδυτής” Λάτσης δεν βάζει ούτε ένα ευρώ για την “εμβληματική” επένδυση.
Όλα τα λεφτά της επένδυσης, από την αρχή μέχρι το τέλος προέρχονται από τις ελληνικές τράπεζες περίπου όπως έγινε με την εξαγορά των αεροδρομίων από την Fraport. Προέρχονται δηλαδή από την τσέπη του ελληνικού λαού, τις καταθέσεις του στις τράπεζες, πολλές εκ των οποίων είναι και δεσμευμένες για χρέη.
Σε μια περίοδο που οι στρόφιγγες των τραπεζών είναι περίπου κλειστές για την ελληνική οικονομία, κεφάλαια για τον Σπύρο Λάτση υπάρχουν και μάλιστα άφθονα. Με 1,2 δις δάνειο στη Lamda Development η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας θα στεγνώσει ακόμα περισσότερο, επιτείνοντας την αποεπένδυση και την αναιμική ανάπτυξη της χώρας μας.
Επιπρόσθετα, τα δάνεια των τραπεζών κινδυνεύουν να χαθούν, διότι η υπερφιλόφοξη επένδυση, πέραν της κακοποίησης του περιβάλλοντος και των δυσμενών επιπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή, είναι πολύ αμφίβολο αν θα αποδειχθεί αποδοτική, ενώ είναι πιθανό να οδηγηθεί και σε ναυάγιο. Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αποχώρησαν οι όμιλοι των Αράβων και άλλων επενδυτών από την Κοινοπραξία και απέμεινε μόνο η Lamda Development να προχωράει. Προχωράει όμως χωρίς ουσιαστικό ρίσκο, με λεφτά του ελληνικού λαού, άλλωστε αυτός πληρώνει και τις χρεοκοπίες των τραπεζών και προχωράει ακόμα με τη σκανδαλώδη εύνοια, τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις και τις ευλογίες της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης.
Tα πολιτικά κατεστημένα έχουν αναγορεύσει το έργο του Ελληνικού σε σύμβολο μιας “καινούριας” Ελλάδας, που δήθεν προσελκύει αθρόα ξένες επενδύσεις, έστω και με το γδύσιμο του ελληνικού λαού.
Για αυτό οι κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού δεν διστάζουν μπροστά σε οποιαδήποτε σκάνδαλο προκειμένου το “συμβολικό” έργο του Ελληνικού να προχωρήσει, έστω και αν αποδειχθεί βατερλό για την οικονομία και τις οικονομικοκοινωνικές εξελίξεις στη χώρα.
Άλλωστε, τέτοιες πρακτικές από την ελληνική πολιτικοοικονομική ολιγαρχία είδαμε να προωθούνται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το αναπτυξιακό τους όραμα, από το οποίο απέμειναν κουφάρια και μεγάλα χρέη για τον ελληνικό λαό.
Το τραγικό είναι ότι κανένας σχεδόν από το πολιτικο-κοινοβουλευτικό σύστημα δεν αντιδρά δυναμικά στο μέγα σκάνδαλο, ενώ οι πολίτες παθητικοί, υπομένουν και αναμένουν.
Σχολιο.- Μια φορά στο Κατάκωλο με είχε δαγκωσει μια τσούχτρα.Εκεί τότε άκουσα μέσα στον πόνο ότι οι Λάτσηδες είχαν καταγωγή από εκεί.Δωσιλογική οικογένεια της Κατοχής συνεχίζει τη δράση της.Εσένα συμπολίτη σου έκαναν κάποια ρύθμιση οι τράπεζες ή σε αρμέγουν ακόμη;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Maria Damanaki
Στο Λονδινο ζω το Brexit. Δυσκολη μερα η χθεσινη…
Σχολιο.- Αχ..Ζω ένα δράμααααα..
σχολιο.- Αγόρασε 3 Λουι Βουϊτον Μαράκι και θα πανε κατω τα φαρμακια
σχολιο.- Η Λουί Βουϊτόν είναι στο Παρίσι, μην κοροϊδεύετε, ζει ένα δράμα λέμε.
Σχολιο.-  E να παει..Δυο βήματα μεσω Μαγχης ειναι..Ολα εμεις πχια?
Σχολιο.- Like πάντως για το "Βουϊτόν", και όχι "Βιτόν" που το λένε οι άσχετοι. Φαίνεται η αριστοκρατικότητα και οι γνώσεις περί μόδας!
Σχολιο.-  Δε χρειάζεται να πάει στο Παρίσι για να αγοράσει Luis Vuitton. Μην κοιτάτε που η Μαρία είναι λαϊκό κορίτσι και δεν ξέρει απ' αυτά.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το πραξικοπηματικό καθεστώς της Βολιβίας συλλαμβάνει τους σοσιαλιστές πολιτικούς πρόσφυγες

Ο πρώην υπουργός Ορυχείων της Βολιβίας Cesar Navarro και ο πρώην υπουργός Γεωργίας Πέδρο Ντοράντο συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο El Alto το Σάββατο, όταν επρόκειτο να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο ως πολιτικοί πρόσφυγες.
Τις τελευταίες 82 ημέρες, αυτοί οι Σοσιαλιστές πολιτικοί παρέμειναν στην πρεσβεία του Μεξικού. Χθες, έλαβαν μια ασφαλή συμπεριφορά που επιτρέπει την ελεύθερη αναχώρησή τους από τη χώρα.
“Η μεξικανική πρεσβεία μετέφερε τους αιτούντες άσυλο στον αερολιμένα El Alto με την εγγύηση που παρείχε η ασφαλής συμπεριφορά που παρείχε η βολιβιανή κυβέρνηση. Υπό αυτή την έννοια, οι αιτούντες άσυλο πρέπει να μεταφερθούν στο Μεξικό χωρίς κανένα πρόβλημα”, ανέφερε η διπλωματική αντιπροσωπεία του Μεξικού στο Twitter.
Αν και οι διεθνείς μεσολαβητές συνόδευσαν τους Σοσιαλιστές πολιτικούς, το υπουργείο Εσωτερικών τους συνέλαβε παραβιάζοντας την ασφαλή συμπεριφορά που θα παρείχε η κυβέρνησή. 
Έβο Μοράλες: “Όλη μου την αλληλεγγύη προς τον αδερφό μου Cesar Navarro και την οικογένειά του για τις επιθέσεις που υπέστη σήμερα το πρωί καθώς έφευγε από τη χώρα κάνοντας χρήση του διεθνούς δικαίου και μιας ασφαλούς συμπεριφοράς. Έργο της απάνθρωπης δικτατορίας του Añez, του Camacho και του Mesa.”
Η Mayra Navarro γράφει, “Επείγον: παραστρατιωτικές ομάδες και αστυνομικοί επιτέθηκαν σωματικά στον πατέρα μου Cesar Navarro, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματά του και το δικαίωμά του σε πολιτικό άσυλο. Καταδικάζω αυτή την ενέργεια διεθνώς. Αποτελεί πολύ σοβαρό αδίκημα εναντίον του πατέρα μου και της σωματικής ακεραιότητάς του”.
Οι λατινοαμερικανικές κοινωνικές οργανώσεις άρχισαν αμέσως να επικρίνουν σκληρά την Karen Longari, την υπουργό Εξωτερικών που διορίστηκε από την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ, αυτοανακηρυχθείσα πρόεδρο Jeanina Añez, η οποία είναι τελικά υπεύθυνη για τις συνεχιζόμενες διώξεις κατά των μαχητών του Κινήματος Προς τον Σοσιαλισμό (MAS).
“Αποκηρύσσουμε την αυθαίρετη και παράνομη πράξη κράτησης των πρώην υπουργών Ναβάρο και Νταμιάν, η οποία παραβιάζει όλα τα διεθνή πρότυπα. Αλληλεγγύη!”, ανέφερε η γραμματέας του Φόρουμ Σάο Πάολο, Μόνικα Βαλέντε.
Ο Navarro αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με την κόρη του, ο πρώην υπουργός θα είχε ξυλοκοπηθεί από παραστρατιωτικές ομάδες κατά τη διάρκεια της κράτησής του.
Αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Arturo Murillo είπε ότι ο Navarro και ο Dorado “συνελήφθησαν κατά λάθος” και θα εγκαταλείψουν τη χώρα τις επόμενες ώρες. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, το ακριβές νομικό καθεστώς τους είναι άγνωστο.
Η κράτησή τους είναι μέρος της μακράς λίστας υποστηρικτών της MAS που διώχθηκαν από την προσωρινή κυβέρνηση μετά το πραξικόπημα κατά του Evo Morales, το οποίο έλαβε χώρα στις 10 Νοεμβρίου 2019.