Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Κυριακη 2 Φεβρουαριου 2020


Μετά την ψήφιση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο της συμφωνίας για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο Βρετανός πολιτικός που αγωνίστηκε χρόνια για το BREXIT, έκανε μια πανηγυρική τοποθέτηση, αποχαιρετώντας για πάντα την ΕΕ, την έδρα του στο κοινοβούλιο και τους πρώην συναδέλφους του.
Οι Βρετανοί ευρωβουλευτές αποχαιρέτησαν πανηγυρίζοντας την Ευρωβουλή, την έδρα τους, τον παχυλό μισθό και τα προνόμια που τη συνοδεύουν. Πανηγυρίζοντας! Και, δυστυχώς, για εμάς αυτό είναι το αδιανόητο…

Ο αποχαιρετισμός του Νάιτζελ Φάρατζ στην ΕΕ
2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
της Αθανασίας Πέτσα
Μετά την ψήφιση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο της συμφωνίας για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο Βρετανός πολιτικός που αγωνίστηκε χρόνια για το BREXIT, έκανε μια πανηγυρική τοποθέτηση, αποχαιρετώντας για πάντα την ΕΕ, την έδρα του στο κοινοβούλιο και τους πρώην συναδέλφους του.
Η τελευταία αυτή ομιλία του Ν. Φάρατζ αξίζει να ακουστεί και να διαβαστεί από όλους, κυρίως όμως από όσους υπερασπίζονται την παραμονή των χωρών σε αυτό το απολυταρχικό μόρφωμα. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι η ομιλία του Φάρατζ διακόπηκε από την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, που του έκλεισε το μικρόφωνο, μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος και οι υπόλοιποι Βρετανοί βουλευτές είπαν αντίο κουνώντας σημαιάκια της χώρας τους! Απόδειξη της αυτοκρατορικής φύσης της ΕΕ, που όχι μόνο δεν αναγνωρίζει ανεξάρτητα κράτη στο εσωτερικό της, αλλά τρέμει και στην παραμικρή νύξη ύπαρξής τους, αφού αποτελούν τον κύριο εχθρό της!
Παρακάτω, το κείμενο της ομιλίας του Νάιτζελ Φάρατζ και το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους.
Ν. Φάρατζ: Αυτό ήταν λοιπόν, η τελευταία συζήτηση, στο τέλος του δρόμου. Ένα πολιτικό πείραμα 47 ετών, με το οποίο οι Βρετανοί δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένοι. Η μητέρα και ο πατέρας μου συμφώνησαν για μια κοινή αγορά. Όχι για πολιτική ένωση, όχι για κοινές σημαίες, ύμνους, προέδρους, και τώρα θέλετε μέχρι και δικό σας στρατό!
Για μένα, ήταν 27 χρόνια εκστρατείας και 20 χρόνια, εδώ, σ’ αυτό το κοινοβούλιο. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη συμφωνία που ψηφίσαμε απόψε. Αλλά, ο Μπόρις ήταν πολύ τολμηρός τους τελευταίους μήνες και, κ. Βαν ντερ Λέιν, το ξεκαθάρισε, μας υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρχουν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού. Και, σ’ αυτή τη βάση, του εύχομαι κάθε επιτυχία, στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων. Ειλικρινά.
Αλλά, το πιο σημαντικό είναι αυτό: Αυτό που θα γίνει στις 11:00 μ.μ. την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 είναι το σημείο χωρίς επιστροφή. Όταν θα φύγουμε, δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουμε και όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Φεύγουμε. Θα έχουμε φύγει. Και αυτό είναι το αποκορύφωμα των πολιτικών μου φιλοδοξιών.
Ήρθα εδώ, όπως είπα και πριν, όλοι το βρήκατε αυτό πολύ αστείο, αλλά σταματήσατε να γελάτε το 2016. Η άποψή μου όμως για την Ευρώπη άλλαξε απ’ όταν μπήκα. Το 2005 είδα το Σύνταγμα που γράφτηκε από τον Ζισκάρ και άλλους. Είδα να το απορρίπτουν οι Γάλλοι με δημοψήφισμα. Είδα να το απορρίπτουν οι Ολλανδοί με δημοψήφισμα. Και είδα εσάς, σ’ αυτούς τους θεσμούς, να τους αγνοείτε. Να το επαναφέρετε ως Συνθήκη της Λισαβόνας και να κομπάζετε που μπορέσατε να το περάσετε χωρίς δημοψηφίσματα. Οι Ιρλανδοί ψήφισαν και είπαν όχι και τους αναγκάσατε να ξαναψηφίσουν. Είστε πολύ καλοί στο να βάζετε τον κόσμο να ξαναψηφίζει, αλλά εμείς αποδείξαμε ότι ο Βρετανικός λαός είναι πολύ μεγάλος για να τον εκφοβίσετε, ευτυχώς. Έτσι έγινα αντίπαλος του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος.
Θέλω το Brexit να γίνει το έναυσμα μιας συζήτησης στην Ευρώπη: τι θέλουμε από την Ευρώπη; Αν θέλουμε εμπόριο, φιλία, συνεργασία, αμοιβαιότητα, δεν χρειαζόμαστε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν χρειαζόμαστε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δεν χρειαζόμαστε όλους αυτούς τους θεσμούς και όλη αυτή την εξουσία. Και σας το ορκίζομαι, και το UKIP και το κόμμα BREXIT αγαπάμε την Ευρώπη, αλλά μισούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι τόσο απλό.
Ελπίζω, λοιπόν, αυτή να είναι η αρχή του τέλους γι’ αυτό το εγχείρημα. Είναι ένα κακό εγχείρημα. Δεν είναι απλώς μη δημοκρατικό, είναι αντι-δημοκρατικό. Και αυτό μπαίνει στην πρώτη γραμμή. Δίνει σε ανθρώπους εξουσία, χωρίς καταλογισμό ευθυνών. Άνθρωποι που δεν μπορούν να καταστούν υπόλογοι από το εκλογικό σώμα. Αυτή είναι μια απαράδεκτη δομή.
Μια ιστορική μάχη εκτυλίσσεται στη Δύση, στην Ευρώπη, την Αμερική και αλλού. Είναι η παγκοσμιοποίηση εναντίον του λαϊκισμού. Και μπορεί εσείς να απεχθάνεστε τον λαϊκισμό, αλλά θα σας πω κάτι αστείο: γίνεται πολύ λαοφιλής! Και έχει πολλά πλεονεκτήματα! Όχι άλλες οικονομικές εισφορές! Όχι άλλο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! Όχι άλλες κοινές αλιευτικές πολιτικές! Όχι άλλη υποτιμητική αντιμετώπιση! Όχι άλλος εκφοβισμός! Όχι άλλο Γκυ Βερχόφσταντ! Γιατί να μη μας αρέσει;
Ξέρουμε ότι θα σας λείψουμε. Ξέρω ότι θέλετε να απαγορεύσετε τις εθνικές μας σημαίες, αλλά θα τις σηκώσουμε για αντίο και ελπίζουμε στο μέλλον να συνεργαστούμε μαζί σας, ως κυρίαρχο… [κλείσιμο μικροφώνου]
Πρόεδρος: Αν παραβιάζετε τους κανόνες, κόβεστε. Παρακαλώ, αποσύρετε τις σημαίες.
Φάρατζ: Αυτό ήταν! Τελείωσε! Τέλος!
Αυτό ήταν! Τελείωσε! Τέλος! Επί 3,5 χρόνια ένα κράτος προπύργιο του καπιταλισμού, που δεν διαθέτει καν Σύνταγμα που να κατοχυρώνει τη λαϊκή κυριαρχία, παρέμεινε προσηλωμένο στην υλοποίηση της απόφασης του δημοψηφίσματος για έξοδο από την ΕΕ και την έφερε εις πέρας. Παρά τις ατελείωτες διαπραγματεύσεις, παρά τις παλινωδίες, παρά τις προσπάθειες για συμφωνίες που θα έφερναν ένα BREXIT χωρίς… EXIT, η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας είναι πλέον γεγονός. Αποτέλεσμα της πίεσης και του αγώνα κυρίως της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας, που δεν έπαψαν να υπερασπίζονται την επιλογή τους και να κάνουν αδιανόητη κάθε σκέψη για πιθανότητα ανατροπής του δημοψηφίσματος.
Οι Βρετανοί ευρωβουλευτές αποχαιρέτησαν πανηγυρίζοντας την Ευρωβουλή, την έδρα τους, τον παχυλό μισθό και τα προνόμια που τη συνοδεύουν. Πανηγυρίζοντας! Και, δυστυχώς, για εμάς αυτό είναι το αδιανόητο…
Η Αθανασία Πέτσα είναι μέλος της Π.Γ. του ΕΠΑΜ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020
Διεθνής Αντι ιμπεριαλιστική Συνάντηση στo Καράκας (22-24/1/2020)

Την Παρασκευή (24/1) κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Συνάντησης για την Κυριαρχία και την Ειρήνη και τη Ζωή, από το Πάρκο Los Caobos στο Καράκας, ο Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) για τα κράτη Monagas και Delta Amacuro, Χούλιο Τσάβες, συνόψισε τις κυριότερες αποφάσεις αυτής της συνάντησης.
Λειτούργησαν 12 ομάδες εργασίας για σημαντικά θέματα και όλα αυτά τα συμπεράσματα συμπεριλήφθηκαν στην τελική διακήρυξη που αντικατοπτρίζει το αίσθημα των λαών που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και για την υπεράσπιση της κυριαρχίας τους.
Πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό συμπληρωματικό έργο όπου συζητήθηκαν θέματα όπως: συνταγματικές διαδικασίες ως εναλλακτικές λύσεις για την απελευθέρωση των λαών με εισηγητές από τη Βενεζουέλα, τη Χιλή, το Εκουαδόρ και την Κολομβία.
Εγκρίθηκαν δώδεκα ειδικές αποφάσεις, πέρα από τις διμερείς συναντήσεις που συνεχίζονται ακόμα.
Επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσουμε σε μια διεθνή ενωτική πλατφόρμα ανά ήπειρο, περιοχή, υποπεριοχή και χώρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον ιμπεριαλισμό.
Προκηρύχθηκε η 27 Φεβρουαρίου 2020 ως Διεθνής Ημέρα Κινητοποίησης και Υποστήριξης της Μπολιβαριανής Επανάστασης σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, για να τιμήσουμε τα 31 χρόνια της πρώτης εξέγερσης και ήττας του νεοφιλελευθερισμού στην αμερικάνικη ήπειρο*.
Αποφασίστηκε η προκήρυξη παγκόσμιων κινητοποιήσεων καθ όλη τη διάρκεια του έτους και όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν οργανωτικές , θεωρώντας ότι το 2021 θα είναι ένα έτος 200ετίας**. Επιδιώκουμε με όλες μας τις δυνάμεις να προχωρήσει παραπέρα αυτή η πρώτη μεγάλη Διεθνής Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση των λαών του κόσμου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν 403*** αντιπρόσωποι από 72 χώρες και 2.096 αντιπρόσωποι από τη Βενεζουέλα, από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο, το Συνέδριο των Λαών και όλες τις οργανώσεις και τα κοινωνικά κινήματα που στηρίζουν την Μπολιβαριανή Επανάσταση.
***
* H επέτειος της Λαικής εξέγερσης στο Καράκας που ονομάστηκε Caracazo και οφήγησε στην πτώση της νεοφιλελεύθερης αντιδραστικής κυβέρνησης και στην εκλογική νίκη του Ούγκο Τσάβες.
** Στις 24 Ιουνίου 1821 έγινε η Μάχη του Carabobo που σηματοδότησε την στρατιωτική ήττα της Ισπανίας και την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας.
*** Όπως κατήγγειλε στις 21/1 η Tania Díaz, αντιπρόεδρος Ιδεολογικής δουλείας, Προπαγάνδας και Επικοινωνίας του PSUV , (και αυτή τη φορά) με διάφορους τρόπους τέθηκαν διάφορα εμπόδια στους ξένους αντιπροσώπους και από τους 1.200,ένα μικρό ποσοστό (403) κατάφερε να επιβιβαστεί στα αεροπλάνα και να ταξιδέψει στο Καράκας.
ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1. Το ΝΑΤΟ και οι στρατιωτικές επιθέσεις του ιμπεριαλισμου.
2. Περιβαλλοντική Ανάπτυξη και Διατήρηση της Μητέρας Γης.
3. Προς μια Αντιαποικιοκρατική Κουλτούρα για την υπέρβαση της καπιταλιστικής κυριαρχίας.
4. Η αναζήτηση ενός Βιώσιμου Οικονομικού Μοντέλου.
5. Εμπειρίες των Προοδευτικών Κυβερνήσεων του Κόσμου ως Εναλαλκτική απέναντι στον Νεοφιλλελευθερισμό.
6. Οργανωτική Πρόταση και Σχέδιο Αγώνα για μια Διεθνή Αντιιμπεριαλιστική Ατζέντα στον 21ο αιώνα.
7. Ο Μπολιβαριάνικος Σοσιαλισμός του 21ου Αιώνα ως Εανλλακτική στον Καπιταλισμό.
8. Ηθική και Ουμανισμός. Βάσεις για έναν νέο τρόπο άσκησης πολιτικής στον 21ο αιώνα.
9. Η μάχη των Ιδεών και η Πολιτική Διαμόρφωσης Αντικαπιταλιστικής Συνείδησης.
10. Κάμψη της Βορειοαμερικανικής Ηγεμονίας μπροστά στην εμφάνιση ενός Πολυκεντρικού και Πολυπολικού Κόσμου.
11. Συμμετοχική Δημοκρατία, Λαική Εξουσία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
12. Κυριαρχία και Απελευθέρωση των Λαών.
ΚΛΑΔΙΚΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τομέας εργαζομένων.
Τομέα των γυναικών.
Κοινότητες, Κοινωνικά Κινήματα και οργανισμοί Λαικής Εξουσίας.
Τομέα Αυτοχθόνων λαών.
Τομέας αφρο-απογόνων.
Τομέας Επικοινωνίας
Τομέας Νεολαίας και Φοιτητών.
Κοινοβουλευτικός Τομέας
ALBA, TCP, CELAC και PETROCARIBE. Προς μια νέα ενοποίηση στη Δική μας Αμερική.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για να μην έχουν μερικοί  αμφιβολίες, για το τι είδους ανθελληνικά φασισταριά, είναι τα μαλακιστήρια της AfD... και δεν είναι οι μόνοι... ολοι οι γερμανοι κρυβουν ένα ναζιστικο γουρουνι μεσα τους…
Θέλουν το νησί για μια τεράστια αποθήκη ψυχών

Πρόκληση Γερμανού βουλευτή: «Κάντε την Κρήτη hot spot»
Το “δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” για το ακροδεξιό φιλοναζιστικο γερμανικό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία”, που “χτύπησε” ξανά, επιμένοντας – καταπώς φαίνεται – σε ένα πρωτοφανές, νοσηρό όραμα, να μετατραπεί η Κρήτη σε μια τεράστια “αποθήκη” ανθρώπινων ψυχών!
Μετά την προ ετών σχετική αδιανόητη “έμπνευση”, το κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) επανήλθε με νέα σοκαριστική πρόταση για τη δημιουργία ενός τεράστιου στρατοπέδου συγκέντρωσης εδώ στο νησί μας, όπου θα κλειστούν όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα!
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, την πρόταση-παρότρυνση αυτή έκανε δημοσίως στον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο βουλευτής του AfD Χάραλντ Βάιελ. Μάλιστα την έκανε εν είδει αυστηρής προτροπής.
«Θα σας πω εγώ τη λύση. Θα κάνετε ένα πάρα πολύ μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κρήτη και θα πάνε όλοι εκεί», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια που ξεστόμισε ο Χάραλντ Βάιελ σε άκρως προκλητικό ύφος, κουνώντας χαρακτηριστικά το δάχτυλο στον κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος φυσικά έσπευσε να του απαντήσει ότι δεν είναι αποδεκτό να μετατραπεί ένα απέραντο νησί σε hot spot, και ότι η κυβέρνηση δε σκοπεύει να μετατρέψει ένα ολόκληρο νησί σε τόπο κράτησης αλλοδαπών.
Η απάντηση του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών ήταν βεβαίως άμεση και αποστομωτική. Ωστόσο η τοποθέτηση του βουλευτή του φιλοναζιστικού κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία”, που ουσιαστικά κινείται στα χνάρια παλιότερης αντίστοιχης πρότασης που είχε “εμπνευστεί” το κόμμα του, προκαλεί προβληματισμό για τις εμμονές Γερμανών βουλευτών με ακραίες απόψεις, που βάζουν στο “κάδρο” του Μεταναστευτικού την Κρήτη μιλώντας ανοιχτά για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.
Ας τα δούμε όμως αναλυτικά… Το Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-27, το Μεταναστευτικό, οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στο Βερολίνο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μάρκους Τενς (SPD), ο Μάτερν φον Μάρσαλ (CDU), η Ανγκέλικα Γκλέκνερ (SPD), ο Χάραλντ Βάιελ (AfD) και ο Μανουέλ Σάρατσιν (Πράσινοι).
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους Γερμανούς βουλευτές για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων και για τη θέση της Ελλάδας ως προς αυτά. Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και στην οικονομική ανάκαμψη που επετεύχθη αυτήν την περίοδο μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης.
Ο Μ. Βαρβιτσιώτης
Για το Μεταναστευτικό, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι η οικοδόμηση κοινής και αποφασιστικής ευρωπαϊκής στάσης, με ένα δίκαιο μηχανισμό κατανομής βαρών που θα διαφυλάσσει τα σύνορα και τις αξίες της Ευρώπης, ενώ σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση της Ε.Ε. στα Δυτικά Βαλκάνια, ανέφερε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλογούν στο ειδικό βάρος της χώρας στην περιοχή. «Η Ελλάδα είναι το παλαιότερο μέλος της Ε.Ε. στα Βαλκάνια, με ιστορικό και καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωσή της. Είναι πρόκληση και ευκαιρία για τη σταθερότητα της περιοχής η Ελλάδα να γειτνιάζει για πρώτη φορά με βαλκανικές χώρες που θα ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Ένα σύγχρονο… στρατόπεδο συγκέντρωσης
Στη συνάντηση που είχε με μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο κ. Βαρβιτσιώτης έμελλε να πάρει μια γερή γεύση τού τι εικόνα υπάρχει στη Γερμανία, πόσο διαφέρουν οι απόψεις και πόσο ακραίες σκέψεις μπορεί να καταγράφονται μεταξύ των γερμανικών κομμάτων.
Τι κι αν “μάλλιασε η γλώσσα” του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών να εξηγήσει στους συνομιλητές το σκηνικό των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, τη στάση της Τουρκίας και τα συναφή… Τι κι αν “μάλλιασε η γλώσσα” του να εξηγήσει λεπτομερώς τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την ελληνική πλευρά και της δυσχερούς συνεργασίας με την Τουρκία… Ο βουλευτής Χάραλντ Βάιελ του φιλοναζιστικού κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD), ασυγκίνητος από τα όσα άκουσε διά στόματος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, είχε καταπώς φαίνεται μία και μόνο απορία: Η απορία του ήταν γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν αποφασίσει να συγκεντρώσει όλους τους μετανάστες σε ένα νησί, και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Μάλιστα έκανε αναφορά για ένα, τρόπον τινά, σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης, ενθυμούμενος μάλλον το Νταχάου ή τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί! Αλλωστε οι ναζι και ολες οι μεγαλες αποικιοκρατικες δυναμεις παντοτε ηθελαν την Κρητη «ανεξαρτητο προτεκτορατο» αποικια τους, μια Κρητη που δεν θα εχει βεβαια καμια σχεση με την Ελλαδα. Αφου το προσπαθησαν τοσο καιρο, τωρα λανσαρουν την «ιδεα» να αλλαξει ο ελληνικος κρητικος πληθυσμος της!
Σοκαρισμένος από την πρόταση-προτροπή, ο κ. Βαρβιτσιώτης έσπευσε, όπως ήταν εύλογο, να καταστήσει σαφές στον βουλευτή του AfD ότι ούτε οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά θα το αποδέχονταν και ούτε η κυβέρνηση σκοπεύει να μετατρέψει ένα ολόκληρο νησί σε τόπο κράτησης αλλοδαπών όπως ήταν παλιότερα το νησί Έλις στη Νέα Υόρκη.
Σχολιο.- Δεν έχουν ξεχάσει τη μάχη της Κρήτης οι Ναζί...
Σχολιο.- «Για τους ανθρώπους που διώκονται για πολιτικούς λόγους στην πατρίδα τους πρέπει να υπάρχουν ανοιχτά σύνορα και δικαίωμα στην παροχή ασύλου! Αυτό όμως διαφέρει από το ζήτημα της μετανάστευσης, της οικονομικής-εργατικής μετανάστευσης. Θα γίνει δικαιότερος ο κόσμος εάν μεταναστεύουν από τις φτωχότερες χώρες ειδικά τα καλοστεκούμενα μεσαία στρώματα και στις πλουσιότερες χώρες υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στους μισθούς, και γι αυτό το λόγο μεγαλύτερη συμπίεση μισθών, ιδιαίτερα στον τομέα των χαμηλόμισθων; Δεν το πιστεύω. Όποιος θέλει έναν δικαιότερο κόσμο πρέπει να καταγγείλει ανέντιμες εμπορικές συμφωνίες, να τελειώσει τη λεηλασία των φτωχών χωρών, και να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων σε περιοχές κρίσεων. Έτσι δημιουργούνται οι αιτίες της μετανάστευσης. Είναι λάθος να λέμε σαν Αριστερά ότι υποστηρίζουμε τη θέση ότι ο καθένας που επιθυμεί μπορεί να έρχεται στη Γερμανία και να έχει απαιτήσεις για κοινωνικές παροχές». Ζάρα Βάγκενκνεχτ του κομματος Die Linke
Σχολιο.- Δεν θα συγχωρησουν ποτε οι νεοναζι Γερμανοι την σφαγη του ανθου των αλεξιπτωτιστων τους στην μαχη της Κρητης...οι περισσοτεροι σφαχτηκαν με τις τσουγκρανες των Κρητικων!!!
Σχολιο.- οι πνευματικοί ταγοί του πανεπιστημίου Κρήτης με ψήφους 18-0, όμως έκαναν επίτιμο καθηγητή τον απολογητή των ναζί κατακτητών Ριχτερ που αποκαλούσε εμάς βάρβαρους και κτηνώδεις και τους αλεξιπτωτιστές ιππότες... σήμερα που μιλάμε βεβαια έχει ανακληθεί αυτός ο τίτλος...
Σχολιο.- για να πάρεις μια ιδέα τι σημαίνει AFD- φτιάχνουν ένα "αποτρόπαιο" εχθρό, τους Παλαιστινιους,  για να φαίνονται αυτοί στον καθρέπτη τους δημοκράτες, και να υποστηριζουν τους σιωναζι του κωλοισραhell....ωραίο και σατανικό το κόλπο και δυστυχώς το τρώνε πολλοί.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι έγινε ρε παιδιά? ο "ακροδεξιός" Μπόρις Τζονσον ανακοίνωσε την εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων της Βόρειας Αγγλίας? οι οποίοι σιδηρόδρομοι μέχρι χθες ήταν μάλιστα Γερμανικών συμφερόντων? ε ρε γέλια που θα κάνουμε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιθαγένεια = Ιθύς + Γένος
Ιθύς = ευθύς, κατευθείαν
Γένος = καταγωγή εξ αίματος
Ιθαγένεια είναι η καταγωγή ενός ατόμου από το γένος του.
Η ιθαγένεια δεν είναι κάτι που μπορεί να δοθεί.
Τώρα πως αυτή η λέξη "κατάντησε" υπηκοότητα (το να είσαι δηλαδή πολίτης ενός κράτους) είναι κάτι που μπορεί κάποιος να καταλάβει μόνο αν καταλάβει τις ιδεολογικές καταβολές αλλά και προθέσεις της παγκοσμιοποίησης. Η ιθαγένεια είναι μια ιδιότητα την οποία απλά έχεις ή δεν έχεις. Δεν χορηγείται και δεν αφαιρείται. Κληρονομείται από γονιό σε τέκνο Για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από ομογενή απαιτείται, πέραν της ελληνικής καταγωγής και η ύπαρξη ελληνικής εθνικής συνείδησης. Η υπηκοότητα εν αντιθέσει χορηγείται από ένα κράτος σε πολίτες του. Και φυσικά μπορεί και ν'αφαιρεθεί.Είναι ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με την Πολιτεία (κράτος) και από την οποία πηγάζουν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις για αμφότερα τα μέρη.Σε αντίθεση με την ιθαγένεια, η υπηκοότητα μπορεί να είναι πολλαπλή. Κατανοητά όλα αυτά? τώρα σκεφτείτε γιατί οι δύο λέξεις κατάντησαν να είναι ταυτόσημες και θα καταλάβετε που το πάνε μέσω της μετανάστευσης/εποικισμού/αντικατάστασης πληθυσμού της χώρας....Ναι ξέρω είμαι φασίστας, ρατσιστής κτλ κτλ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέπω κάμποσους αθέους να διαμαρτύρονται γιατί η Εκκλησία δεν θα κηδεύει όσους επιλέξουν να καεί η σορός τους.
Και τι σας νοιάζει εσάς, ρε παιδιά; Ούτως ή άλλως, εσείς θα ΄χετε κηδεία πολιτική. Είτε σας θάψουν είτε σας κάψουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τη σημερινή επέτειο της ίδρυσης του ΕΛΑΣ.
Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (ΕΛΑΣ). Ο στρατός του ΕΑΜ στα χρόνια της φασιστικής Κατοχής. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο 1942, με απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ, και την ίδρυσή του ενέκρινε η Κ.Ε. του ΕΑΜ.
Ο προσανατολισμός στη διεξαγωγή ένοπλου αγώνα κατά της φασιστικής κατοχής αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο ΚΚΕ ήδη από τον Μάιο 1941 και έγινε σαφέστερος μετά τη γερμανική εισβολή στην ΕΣΣΔ τον επόμενο μήνα. Το καλοκαίρι του ’41 αναρτοομάδες συγκροτήθηκαν και έδρασαν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, με πρωτοβουλία της οργάνωσης Ελευθερία της Θεσσαλονίκης και του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ. Η δραστηριότητα αυτή αποκορυφώθηκε με την αποτυχημένη ένοπλη εξέγερση της Δράμας τις αρχές Σεπτεμβρίου, η οποία ήταν αποτέλεσμα προβοκάτσιας των βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής.
Τον Οκτώβριο, αμέσως μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, συγκροτήθηκε Στρατιωτικό Κέντρο Αντίστασης και τον Δεκέμβριο Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, με επικεφαλής τον στρατηγό Εμμανουήλ Μάντακα και μέλη τους Νίκο Παπασταματιάδη και Θεόδωρο Μακρίδη, καθώς και Στρατιωτικό Οργανωτικό Γραφείο του ΕΑΜ, από τους στρατιωτικούς Φοίβο Γρηγοριάδη του ΚΚΕ, Γιώργο Καλλιανέση της ΕΛΔ και Μάρκο Κλαδάκη του ΣΚΕ. Καθοδηγητές εκ μέρους του ΚΚΕ ανέλαβαν αντίστοιχα οι Πολύδωρος Δανιηλίδης και Θανάσης Χατζής. Μετά από διερευνητικές προσπάθειες προσέγγισης αξιωματικών και συνυπολογίζοντας τη θετική κατάληξη της αποστολής του στελέχους του κόμματος Θανάση Κλάρα για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης αντάρτικου κινήματος στη Στερεά Ελλάδα, η 8η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ αποφάσισε τη συγκρότησή του, τον Ιανουάριο 1942.
Η ίδρυση του ΕΛΑΣ έγινε στις 2 Φεβρουαρίου σε σύσκεψη των στελεχών του ΚΚΕ Δανιηλίδη, Χατζή, Αντρέα Τζήμα και Σπύρου Κωτσάκη, η Ιδρυτική Διακήρυξη κυκλοφόρησε στις 16 του ίδιου μήνα και ακολούθησε, τον Μάιο, η συγκρότηση ανταρτοομάδας από τον Θανάση Κλάρα, που πήρε το ψευδώνυμο Άρης Βελουχιώτης.
Η δραστηριότητα των πρώτων αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ, κυρίως στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, οι οποίες τροφοδοτούνταν με μέλη και υλική βοήθεια από τις τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ, απέβλεπε στην επιβολή της τάξης στις περιοχές όπου δρούσαν, με την πάταξη της ληστείας και την τιμωρία των συνεργατών των κατακτητών και όσων έκαναν μαύρη αγορά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στον πληθυσμού. Από το φθινόπωρο άρχισαν και οι ένοπλες επιθέσεις ενάντια σε δυνάμεις της Χωροφυλακής και των στρατευμάτων κατοχής.
Η δράση του ΕΛΑΣ αναγνωρίστηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις και στις 25-26 Νοεμβρίου τμήμα του συμμετείχε, με επικεφαλης τον καπετανιο Αρη Βελουχιωτη, μαζί με τμήμα του ΕΔΕΣ Με επικεφαλης τον συνταγματαρχη Ναπολεοντα Ζερβα, και βρετανούς σαμποτέρ, στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου στη Φθιώτιδα, κόβοντας τη σιδηροδρομική σύνδεση της νότιας Ελλάδας -και κατ’ επέκταση της βόρειας Αφρικής, όπου μάχονταν γερμανικά στρατεύματα- με τη βόρεια Ελλάδα και τη Γερμανία.
Η δημιουργία της Ελεύθερης Ελλάδας
Την επιχείρηση του Γοργοπόταμου ακολούθησαν και άλλες πολεμικές επιχειρήσεις του ΕΛΑΣ, που στα τέλη του 1942 είχε 6.000 μαχητές, από τους οποίους οι 3.500 ήταν μόνιμοι και 2.500 εφεδρικοί. Ανάμεσα στις μεγάλες μάχες αυτής της περιόδου ξεχωρίζει αυτή του Φαρδύκαμπου στη δυτική Μακεδονία, κατά την οποία ο ΕΛΑΣ αιχμαλώτισε ολόκληρο ιταλικό τάγμα και απελευθέρωσε την περιοχή των Γρεβενών. Τον Φεβρουάριο 1943 απελευθέρωσε την Καρδίτσα, ενώ ήδη στον ορεινό όγκο της Πίνδου και γύρω απ’ αυτόν δημιουργούνταν ο πυρήνας της «Ελεύθερης Ελλάδας», όπου άρχιζαν να δοκιμάζονται και να λειτουργούν νέοι θεσμοί λαϊκής εξουσίας.
Τον Μάιο 1943 συγκροτήθηκε το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ, από τους Άρη Βελουχιώτη, σαν εκπροσωπο των καπετανεων, των λαικων δηλαδη αγωνιστων, Αντρέα Τζήμα (Βασίλη Σαμαρινιώτη) σαν εκπροσωπο της Πολιτικης Καθοδηγησης, και τον δημοκρατικό βενιζελικο στρατιωτικό συνταγματαρχη Στέφανο Σαράφη σαν εκπροσωπο των μονιμων αξιωματικων του στρατου. Αυτή η διαρθρωση του ΕΛΑΣ υπηρχε μεχρι και την τελευταια μοναδα του. Ενας λοχος δηλαδη ειχε τον καπετανιο του, τον πολιτικο καθοδηγητη του, και τον αξιωματικο του. Τον Ιούνιο υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας με τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα της Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας, που καθοδηγούνταν από τα αντίστοιχα Κ.Κ., το οποίο δεν εφαρμόστηκε. Κύρια αιτία της αποτυχίας του ήταν η αξίωση των Γιουγκοσλάβων για ιδιαίτερο ρόλο στον ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας, στην κατεύθυνση ίδρυσης ενιαίου μακεδονικού κράτους ενταγμένου στη μεταπολεμική γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία. Μετά από την αποτυχία αυτής της προσπάθειας αποφασίστηκε η υπαγωγή του ΕΛΑΣ στο συμμαχικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής, το οποίο ελεγχόταν από τους Βρετανούς.
Την περίοδο αυτή -άνοιξη και καλοκαίρι του 1943- ο ΕΛΑΣ απέκρουσε επανειλημμένες εκτεταμένες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά του αντάρτικου στη Στερεά, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο, και κατόπιν πέρασε στην αντεπίθεση, πραγματοποιώντας κυρίως σαμποτάζ, ανατινάζοντας γέφυρες, σιδηροδρομικές γραμμές, τεχνικά έργα κ.λπ., με σημαντικότερη την ανατίναξη της σιδηροδρομικής σήραγγας στο Κούρνοβο, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 500 ιταλοί στρατιώτες που επέβαιναν σε διερχόμενο τρένο.
Καθώς οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ αυξάνονταν με γρήγορους ρυθμούς και αναλάμβαναν όλο και μεγαλύτερης έκτασης και σημασίας στρατιωτικές επιχειρήσεις, τον Σεπτέμβριο ανασυγκροτήθηκαν στο πρότυπο του τακτικού στρατού, με τάγματα, συντάγματα και μεραρχίες, χωρίς, εντούτοις, να εγκαταλειφθεί και η αντάρτικη τακτική των αιφνίδιων επιθέσεων από μικρές ομάδες. Σημαντική ήταν η ενίσχυση του ΕΛΑΣ με πολεμικό υλικό, μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας και τη διάλυση του ιταλικού στρατού κατοχής.
Έχοντας επεκτείνει τη δράση του σε ολόκληρη, σχεδόν, την ηπειρωτική χώρα, με εξαίρεση μικρές περιοχές της Ηπείρου και της ανατολικής Μακεδονίας, όπου δρούσαν άλλες αντάρτικες δυνάμεις, καθώς και στην Εύβοια, την Κρήτη, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Λέσβο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και την Κέρκυρα, ισχυρή είναι η παρουσία του ακόμη και στις μεγάλες πόλεις. Στα τέλη του 1943 σε 18.000 ανέρχονταν οι ελασίτες της Αθήνας και του Πειραιά, οι οποίοι το 1944 έδωσαν σκληρές μάχες με τους κατακτητές και του συνεργάτες τους στον Πειραιά, τη Νίκαια, την Καισαριανή, το Κατσιμόδι κ.λπ.

Περισσοτερες λεπτομερειες για τον ΕΛΑΣ μπορει καποιος να βρει στο βιβλιο του Διονυση Χαριτοπουλου «Αρης ο αρχηγος των ατακτων»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τους τέσσερις εργαζόμενους που χαροπαλεύουν μετά την πυρκαγιά στη Motor Oil, οι δύο νοσηλεύονται στο Θριάσιο, αλλά όχι στην Εντατική, όπου δεν υπάρχουν κρεβάτια. Κι όποιος επιζήσει!
Πληρώνονται πολύ ακριβά οι περικοπές στη δημόσια υγεία και η διάλυση των νοσοκομείων από τους Πολάκηδες και τους Κικίλιες.
Κι όσο σκέφτομαι τα τσόλια που μου επιτίθονταν γιατί έθιξα τον Πολάκη προεκλογικά, αναφερόμενος ακριβώς σ' αυτή την αθλιότητα! Και γιατί αρνούμουν να επιλέξω μεταξύ συνειδητών εγκληματιών!
Σχολιο.- Διαβάζω σε διάφορα σάιτς πως είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Είναι δυνατόν να είναι διασωληνωμένοι σε ένα οποιοδήποτε κρεβάτι και όχι στην εντατική;
Σχολιο.- Τους είχαν σε χώρο ειδικής φροντίδας και με τα πολλά ο ένας μπήκε Εντατική. Μιλάμε για έγκλημα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφυγαν οι Βρετανοί από την ευρωπαϊκή οικογένεια και με τρομάζει η δυστυχία που τους περιμένει, όσο σκέφτομαι πως μπορεί να ΄χουν τη μοίρα άλλων ευρωπαϊκών λαών εκτός Ε.Ε.
Όπως οι Νορβηγοί ή οι Ισλανδοί, ας πούμε.
Ποιος μπορεί να μένει ασυγκίνητος;

σχολιο.- Ασυγκίνητος μένει αυτός ο μαλακας με δίπλωμα Ελληνικός λαός..... Έτσι ακριβώς όπως το λέω, και οποιος διαφωνει ξυδακι....
σχολιο.- Θα διαλυθεί κάποια στιγμή η ΕΕ και εδώ θα παρακαλάμε τους Γερμανούς να παραμείνουμε στην ΕΕ!!!
Σχολιο.- Άραγε, φρόντισαν να καβατζώσουν κωλόχαρτο;
Σχολιο.- Η Περιστέρα άναψε τα καντήλια σπίτι της και προσεύχεται! Ότι δε μπόρεσε ο Αλέξης με τις πολιτικές του πρωτοβουλίες να σώσει, ελπίζει τώρα αυτή με την προσευχή!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαφάνιση 7χρονης στο Παγκράτι: Το ταξίδι του πατέρα στο Παρίσι και η άνετη ζωή
Το τηλεφώνημα στο σχολείο της αγνοούμενης μαθήτριας και οι απαντήσεις του πατέρα. Ποια στοιχεία βάζουν στο μικροσκόπιο Έλληνες και Γάλλοι αστυνομικοί.
01 Φεβρουαρίου 2020 17:38
Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας, με πληροφορίες να αναφέρουν πως Έλληνες και Γάλλοι αστυνομικοί συνεργάζονται για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην υπόθεση κυκλώματα διακινητών ανηλίκων.
Σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ», στο μικροσκόπιο των ερευνών μπήκαν πλέον το ταξίδι του πατέρα της 7χρονης στο Παρίσι, οι «φίλοι» του αλλά και η άνετη ζωή του.
Πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή και διασταυρώθηκε οδηγεί στη Γαλλία, απ’ όπου φαίνεται πως έγινε ένα τηλεφώνημα στο σχολείο της αγνοούμενης μαθήτριας.
Στην Ελλάδα οι έρευνες έχουν ενταθεί και στα χέρια των αστυνομικών, υπάρχουν και τα ντοκουμέντα της κινητής τηλεφωνίας που «δείχνουν» με ποιους είχε επαφές, τόσο ο πατέρας της μικρής, όσο και οι άλλοι ομοεθνείς και συγκάτοικοί του στο διαμέρισμα του Παγκρατίου.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δοθούν και οι απαντήσεις από τη λήψη γενετικού υλικού που θα δείξει εάν η Βαλεντίν είναι πράγματι κόρη του Αμπελκά Αμπλαβίκακα.
Την ίδια ώρα, ο πατέρας της μικρής μίλησε στην εκπομπή για τις κινήσεις στην περιοχή του αεροδρομίου τις ημέρες που χάθηκε η 7χρονη.
Όπως υποστήριξε ο ίδιος, πήγε να παραλάβει κάποιον φίλο του και η εμφάνισή του στην περιοχή δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση της κόρης του.
Πήγα στο Παρίσι και άφησα την κόρη μου πίσω…
«Συνάντησα κάποιους φίλους που έχω στο Παρίσι, οι οποίοι με φιλοξένησαν για τρεις εβδομάδες. Την Βαλεντίν την άφησα στην Αθήνα σε μια φίλη μου. Δεν καταλαβαίνω πως συνδέεται το ταξίδι αυτό με την εξαφάνιση της» είπε ο πατέρας της μικρής, ερωτηθείς σχετικά.
Πίνω μόνο εμφιαλωμένο νερό
Ο Αμπελκά Αμπλαβίκακα από τον Κονγκό, απάντησε και στο ερώτημα γιατί έστειλε την 7χρονη κόρη του μόνη στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, αφού το νερό της βρύσης είναι πόσιμο.
«Δεν πίνω νερό από τη βρύση γιατί με πονάει η κοιλιά μου, γι’ αυτό παίρνω μόνο εμφιαλωμένο» απάντησε ο ίδιος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το νέο νομο που μαγειρευουν, σε αντικατασταση του σωτηριου «ν. Κατσελη»
Απαγορευεται στον οφειλετη να προσφευγει στα δικαστηρια!
Κανενας περιορισμος στα «κορακια» που θα αρπαζουν από τον δανειοληπτη ότι εχει και δεν εχει.
Φτιαχνουν το δικο τους πτωχευτικο δικαιο, καμια προστασια στον πολιτη
Μεγαλε κινητοποιησεις ετοιμαζει η Ενωση Καταναλωτων-Ποιοτητα Ζωης (ΕΚΠΟΙΖΩ)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Νέο Πτωχευτικο Δικαιο
Διαγραφη χρεων με ρευστοποιηση περιουσιας.
Σε πιλοτικη εφαρμογη από την 1η Μαιου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Συναντώντας την Ελληνίδα Μητέρα του Μάρτυρα Αλέκου…ΒΙΝΤΕΟ
01/02/2020

Φαίνεται ότι Θεός προβλέπει τα πάντα για εμένα στη Συρία… Χωρίς καμία προειδοποίηση ή προγραμματισμό συνάντησα μέλος της μεγάλης κοινότητας των Ελληνόφωνων Σύριων της Ταρτούς.
Ενώ βρισκόμουν σε σπίτι μητέρας Μάρτυρα,  ό οποίος υπήρξε γνωστός μου και σκοτώθηκε στη μάχη Ιντλίμπ Χάμα, για να δώσω τα συλλυπητήριά μου, δεχθήκαμε την επίσκεψη μιας Επίσης μητέρας αδικοχαμένου μάρτυρα της Συρίας.
Αφού με συνέστησαν ως Ελληνίδα, αυτή η γυναίκα η μαυροφορεμένη και χαροκαμένη άρχισε να μου μιλάει ελληνικά…. Έμεινα άφωνη και έκπληκτη και της ζήτησα να κάνω ένα μικρό βίντεο, σύντομο… Η δουλειά μου δεν είναι να είμαι δημοσιογράφος,,  η δουλειά μου είναι να είμαι Άνθρωπος.
Παρακαλώ προσευχηθείτε για όλες τις μαυροφορεμένες μητέρες ….

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=giGAxcx357A&feature=emb_logo




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




2 ακόμη παρατηρητήρια του τούρκικου στρατού κατέλαβε ο συριακός στρατός στο Ιντλίμπ.
01/02/2020

Ο Συριακός στρατός SAA μετά την απελευθέρωση της στρατηγικής πόλης Maarat al Numan συνεχίζει την προέλασή του κι απελευθέρωσε εκτός των άλλων τα χωριά Maar Hattat,Armanaya κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου M5 στο νότο της Maarat al Numan. Αποτέλεσμα της προέλασης του συριακού στρατού είναι ότι κατέλαβε 2 τούρκικα παρατηρητήρια το ένα δυτικά του Maar Hattat που εγκαταλείφθηκε από τους Τούρκους στρατιώτες και τώρα έχει τον έλεγχό του ο SAA control, και το άλλο στα βόρεια του Maar Hattat που καταλήφθηκε από συριακό στρατό.
Βίντεο παρουσιάζει το συριακό στρατό στο εσωτερικό του τούρκικου παρατηρητηρίου στα δυτικά του χωριού Muqah.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



..πλήρωνες.. το ασφαλιστικό σου ταμείο 40 χρόνια, για να σου κλείνουν ραντεβού για εξέταση στο Νοσοκομείο το ....2 0 2 2..
καταγγελία μιας γυναίκας ότι της έκλεισαν ραντεβού για γαστροσκόπηση σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης μετά από δύο χρόνια, δηλαδή το 2022! η υπόθεση  αφορά το νοσοκομείο Χανίων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 Φεβρουαρίου 2020
Όλιβερ Στόουν: «Οι ΗΠΑ είναι η Αυτοκρατορία του Κακού»

«Για να καταλάβετε πόσο ακροδεξιά έχει γίνει η Αμερική, έχουμε φτάσει στο σημείο η Χίλαρι Κλίντον να θεωρείται ως Δημοκρατική. Δεν μπορώ να το πιστέψω».
Οι ταινίες του Όλιβερ Στόουν έχουν κερδίσει 12 Βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων δύο Όσκαρ Καλύτερης σκηνοθεσίας. Τώρα, ο διάσημος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός εστιάζει σε ντοκιμαντέρ για τη Βενεζουέλα, την Ουκρανία και τον Έντουαρντ Σνόουντεν, αντικατοπτρίζοντας τις αμφιλεγόμενες δραστηριότητες της αμερικανικής κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Ο Όλιβερ Στόουν, ο βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης και αδυσώπητος επικριτής των αμερικανικών διοικήσεων, χαρακτήρισε τη χώρα του ως «αυτοκρατορία του κακού».
Ο συγκεκριμένος όρος καθιερώθηκε από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν το 1983, όταν αναφερόταν στη Σοβιετική Ένωση.
Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε, τουλάχιστον για τον Στόουν.
«Οι αυτοκρατορίες πέφτουν. Ας προσευχηθούμε ότι αυτή η αυτοκρατορία, αυτά τα κακά πράγματα θα πέσουν επίσης... Επειδή είμαστε η αυτοκρατορία του κακού», είπε σε συνέντευξή του στο RT.
«Αυτό που είπε ο Ρέιγκαν για τη Ρωσία, στην πραγματικότητα ισχύει για εμάς τους Αμερικανούς».
Ο Στόουν -γνωστός για τις ταινίες του «Platoon» και «Wall Street»- έχει επικρίνει εδώ και πολύ καιρό την αμερικανική εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα τη συμμετοχή της σε ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.
Η εξέλιξη του Χόλιγουντ
«Το Χόλιγουντ έχει αλλάξει από το 2001. Έχει επιβληθεί μεγαλύτερη λογοκρισία από τότε. Ο στρατός, η CIA, οι απεικονίσεις αυτών των οργανώσεων έχει αλλάξει πολύ από τότε» υπογράμμισε ο Στόουν.
«Αε βάλουμε κάτω τα νούμερα... Ας πούμε ότι θέλετε να κάνετε μια ταινία που επικρίνει τον αμερικανικό στρατό, εστιάζοντας σε μια ιστορία πολέμου στο Ιράκ ή την ιστορία τρόμου που συνέβη πρόσφατα στο Ιράν», είπε. «Αν θες να αγγίξεις αυτές τις ιστορίες, να ξέρεις πως δεν πρόκειται να συμβεί».
«Τώρα, η λογοκρισία δεν είναι κάτι που επηρεάζει αποκλειστικά την αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία», σημείωσε ο Στόουν.
«Διαβάζω τα αμερικανικά ΜΜΕ αλλά όλα λένε τα ίδια πράγματα... Δεν ακούνε την απόψη που έχουν για τις εξελίξεις το Ιράν και η Κίνα, δεν ακούνε γνώμες από τη Βόρεια Κορέα, ούτε από τη Βενεζουέλα» υπογράμμισε ο σκηνοθέτης.
Η πολεμοχαρής εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ
Στη συνέχεια ο Στόουν μίλησε για «συντηρητικά αμερικανικά γεράκια» που υποστηρίζουν τις στρατιωτικές εκστρατείες στο εξωτερικό: «Είναι πολεμοχαρείς, έχουν παλιομοδίτικο τρόπο σκέψης».
«Δεν υπάρχουν κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει δημοκρατική φωνή, εκτός από μικρές φωνές, που αναρωτιούνται "γιατί κάνουμε πολέμους;"».
«Δεν ακούω για αυτά από κανέναν από τους σημαντικότερους υποψηφίους, εκτός από έναν ή δύο από την πλευρά των Δημοκρατικών, αλλά δεν αυτοί δεν πρόκειται να κερδίσουν» επεσήμανε.
«Με άλλα λόγια, η Χίλαρι Κλίντον... και ο Τζο Μπάιντεν είναι εξίσου πολεμοχαρής όσο ο Ντίκ Τσέινι. Το ίδιο κάνουν κι αυτοί αλλά με διαφορετικό τρόπο. Για να καταλάβετε πόσο ακροδεξιά έχει γίνει η Αμερική, έχουμε φτάσει στο σημείο η Χίλαρι Κλίντον να θεωρείται ως Δημοκρατική. Δεν μπορώ να το πιστέψω», δήλωσε ο Όλιβερ Στόουν.
«Δεν υπάρχει πραγματική αριστερά στις ΗΠΑ. Ουσιαστικά δεξιοί τσακώνονται με δεξιούς. Όπως δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις συνεντεύξεις που έκανα μαζί του "δεν έχει σημασία ποιος είναι Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών"» κατέληξε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκηρύχθηκε η 27 Φεβρουαρίου 2020 ως Διεθνής Ημέρα Κινητοποίησης και Υποστήριξης της Μπολιβαριανής Επανάστασης σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, για να τιμήσουμε τα 31 χρόνια της πρώτης εξέγερσης και ήττας του νεοφιλελευθερισμού στην αμερικάνικη ήπειρο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΚ Κούβας: Συμπαρατασσόμαστε με τη Συρία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας
Στις 30 Ιανουαρίου, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας ανανέωσε την υποστήριξή του προς τη Συρία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας μέχρι την τελική εξάλειψή του.
Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην οποία παρευρέθηκε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων στην Κεντρική Επιτροπή του Κουβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Angel Arzwaga Reyes, και η Πρέσβης της Συρίας στην Κούβα, Δρ. Idris Mia , ο Reyes, τόνισε ότι η Συρία είναι ευγνώμων προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στον κόσμο καθώς μάχεται κατά της τρομοκρατίας και των υποστηρικτών της.
Από την πλευρά της, η Μία ανασκόπησε τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ειδικά τα επιτεύγματα και τις νίκες του Συριακού Αραβικού Στρατού.
Η Μία επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις του στρατού στα κυβερνεία του Χαλεπιού και του Ιντλίμπ ήρθαν ως απάντηση στις εκκλήσεις των πολιτών και ως απάντηση στα συστηματικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τρομοκράτες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοίχημα πως ο Κικίλιας που κρυβόταν μέχρι να πεθάνει ο μικρός για να μη χρειαστεί να δώσει φράγκα θα είναι πρώτη μούρη στην υποδοχή του;
Παναγιώτης Ραφαήλ: Επιστρέφει νικητής σε λίγες μέρες στην Ελλάδα
Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιώπα στον ΕΡΑ Σπορ 101,8 έδωσε ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ και ο ίδιος, γράφει στο προφίλ του
ΣΕ 20-30 ΗΜΕΡΕΣ, Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!
Μοσχοβόλησε” αισιοδοξία, πιστη και δυναμη η εκπομπή που τελείωσε νωρίς τα χαραματα… Ήταν αυτό το χαμόγελο του Παναγιωτάκη που σκόρπισε ευαισθησία, αλληλεγγύη και ελπιδα στους φίλους της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
Μια βαθιά ανθρώπινη τηλεφωνική κουβέντα με τον πατερα ( φυλακα-αγγελο )του μικρουλη, Γιωργο Γλωσσιωτη, απο την Βοστώνη, μας έδειξε πως αν πιστευεις δυνατά, αν δεν σταματήσεις να παλευεις ξεπερνώντας ακόμα και τον εαυτό σου, τότε μπορείς “να αγκαλιάσεις” το θαυμα που ζητάς”. Έναν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο άνθρωπο που παρα τον Γολγοθα που ανεβαίνει, δεν στάθηκε μόνο στον Παναγιωτη Ραφαήλ, αλλά μίλησε και για όλα τα παιδιά που κυνηγάνε το δικό τους θαυμα…
Ευχαριστώ όλους εσάς που με την συμμετοχή και τα όμορφα λόγια σας, στείλατε ακόμα περισσότερη θετική ενέργεια στον μικρουλη φίλο μας και μια αγκαλιά απο ευχές για γυρίσει στην Ελλάδα, όχι μόνο όσο πιο γρήγορα γίνεται, μα πανω απ’ολα να επιστρέψει
ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ
ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ…••• ΣΕ 20-30 ΗΜΕΡΕΣ, Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!! “:Μοσχοβόλησε”…
Στοίχημα πως ο Κικίλιας που κρυβόταν μέχρι να πεθάνει ο μικρός για να μη χρειαστεί να δώσει φράγκα θα είναι πρώτη μούρη στην υποδοχή του;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γιάννης ο Λαγός σκίζει μια Α4 με την ημισέληνο αξία 0.2€
Η ΧΡΙΣΙ ΑΒΓΙ πουλάει μπλουζάκια Μade in Turkey αξία ανεκτίμητη...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν την αποχώρηση
Δράμα του Τόμας Μπέρνχαρντ
Διαρκεια : 120 '
Σκηνοθ.:N. Μαστοράκης
Ερμηνεύουν: Μπ. Αρβανίτη, Π. Μουστάκης, Σμ. Σμυρναίου. Μετάφρ.: Β. Πουλαντζάς. Σκην.-κοστ.: Eλ. Μανωλοπούλου. Φωτ.: Αλ. Αναστασίου.
Ο Αυστριακός συγγραφέας δίνει πολιτικές διαστάσεις σε ένα ψυχολογικό οικογενειακό δράμα για έναν δικαστή, πρώην ναζί που κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και να αναλάβει κρατικό αξίωμα στη μεταπολεμική Γερμανία και ο οποίος ζει με τις δύο αδερφές του.
Ο Μπέρνχαρντ χαρακτήρισε το «Πριν την αποχώρηση» ως «κωμωδία της γερμανικής ψυχής», ενώ η πρώτη του παρουσίαση στη Στουτγάρδη το 1979 συνοδεύτηκε από δημοσιεύματα στον Τύπο που ζητούσαν από τους θεατές να μην περιοριστούν στην ανάγνωση του έργου ως μιας «φάρσας με θέμα τους ναζί, που τους ξεσκεπάζει κάνοντάς μας να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια». Μα είναι καθόλου κωμικό το έργο; Μπορεί ο Τόμας Μπέρνχαρντ να χαρακτηριστεί «ανελέητος κωμωδιογράφος»; Καμία απολύτως σχέση με κωμωδία, το «Πριν την αποχώρηση» –το πιο βατό από τα έργα του συγγραφέα– είναι ένα μάλλον καταθλιπτικό έργο, που αποτυγχάνει να λειτουργήσει σαν καθρέφτης στραμμένος στο κοινωνικό πρόσωπο της μεταπολεμικής Γερμανίας.
Δεν κατορθώνει να αντικατοπτρίσει την αποτυχία της απο-ναζιστικοποίησης στη Δυτική Γερμανία,  που δεν έγινε ποτέ. Κανείς ναζιστής δεν κυνηγήθηκε στην Δυτική Γερμανία, και όλοι βρήκαν δουλειά στον κρατικό μηχανισμό. Τα μεγάλα μυαλά των ναζιστών επιστημόνων τα πήρε η CIA στις ΗΠΑ με υψηλούς μισθούς. Μόνο κάποια τρανταχτά ονόματα του ναζιστικού μηχανισμού, χρηματοδοτήθηκαν, και πήγαν στη Λατινική Αμερική, οπου έγιναν μεγάλοι αφεντάδες με τα λεφτά που τους είχαν δοθεί από την CIA.
Βασικός ήρωας είναι ο Ρούντολφ, δικαστικός και αμετανόητος ναζιστής, που όχι μόνο κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης, αλλά μεταπολεμικά αναρριχήθηκε ακόμη περισσότερο στην ιεραρχία.  Όμως μόνο ένα μυαλό όπως του Μπέρν¬χαρντ θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα έργο όπου αυτός ο άντρας, που στήνει φιέστες στην επέτειο των γενεθλίων του Χίμλερ –δεύτερου τη τάξει στο Γ΄ Ράιχ, εκφράζει οικολογικές ανησυχίες επειδή ένα εργοστάσιο μολύνει την πόλη με τα τοξικά του αέρια, όπως όλοι οι φασίστες που πουλάνε οικο-φασισμό.

Στην παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο Νίκος Μαστοράκης τον ρόλο του Ρούντολφ υποδύεται ο Περικλής Μουστάκης σε μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία, που συλλαμβάνει στην ολότητά του αυτόν τον πολυπρισματικό ήρωα. Πολυπρισματικό όχι επειδή κρύβει δήθεν ανθρώπινες, ευαίσθητες πλευρές, αλλά επειδή η ηθική διαφθορά του είναι ανεξάντλητη και το απόλυτο κακό δεν είναι ποτέ μονοδιάστατο. Τα μισανθρωπικά παραληρήματα, το αντιεβραϊκό μένος, ο κυνισμός, η ηθική σήψη και ο άρρωστος ψυχισμός του ήρωα πλημμυρίζουν τη σκηνή και αφοπλίζουν. Ο Ρούντολφ του Μουστάκη είναι ένας «κλόουν» με ένα παραμορφωτικό χαμόγελο, που σκορπίζει ανατριχίλα.
Όμως, μέχρι να εμφανιστεί επί σκηνής, η σκηνοθεσία του Μαστοράκη έχει περιοριστεί σε μια άνευρη παρουσίαση. Τα σκηνικά γεγονότα διαδραματίζονται ανήμερα των γενεθλίων του Χίμλερ στο σπίτι της Βέρας (Μπέττυ Αρβανίτη) και της Κλάρας (Σμαράγδα Σμυρναίου), που περιμένουν τον αδερφό τους για την καθιερωμένη γενέθλια φιέστα. Η Βέρα, αν και προσπαθεί να φανεί ως ο εξισορροπητικός παράγοντας, είναι κομμάτι από το πλευρό του Ρούντολφ, ενώ η Κλάρα, καθηλωμένη σε αμαξίδιο, είναι το μοναδικό ελεύθερο πνεύμα της οικογένειας. Κι ενώ τα λόγια τους αποκαλύπτουν στον θεατή μια βαθιά άρρωστη οικογενειακή κατάσταση, η ανάγνωση των ρόλων κι επακόλουθα οι ερμηνείες των δύο ηθοποιών εγκλωβίζονται στη σοβαρότητα του θέματος.

Παρότι το παίξιμο των ηθοποιών ήταν εξαιρετικό, όλων ανεξαιρέτως, η σκηνοθεσία έχασε το γκροτέσκο και το ειρωνικό ύφους που περιέχει το έργο, καθιστώντας το έτσι τελείως άνευρο.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, 2108838727. Διάρκεια: 110΄.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρώσικα πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις Τούρκων μισθοφόρων στην Αλ-Μπαμπ
 Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, 13:10
Δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην πόλη Αλ-Μπαμπ στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από την Τουρκία.
Σύμφωνα με πηγές του Αποικιακού παρατηρητηρίου για τη Συρια επιβεβαίωσαν ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από επιδρομές που εκτελέστηκαν από ρωσικά αεριωθούμενα αεροπλάνα τα οποία στόχευαν ισλαμοφασιστες, αφήνοντας τουλάχιστον έναν τραυματία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία στρατιωτικές δυνάμεις των μισθοφορων ισλαμοφασιστων επιτέθηκαν σε θέσεις πιστών πολιτοφυλακών της Συριακης Δημοκρατιας στα νότια τμήματα της Αλ-Μπαμπ. Οι πηγές του Αποικιακου παρατηρητηρίου, επιβεβαίωσαν πως οι δυνάμεις αυτές, προχώρησαν σε πολλά σημεία όπου ισλαμοφασιστες κατέβασαν την συριακη σημαία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε λίγες ημέρες ο πληθυσμός της Αιγύπτου θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια κατοίκους
 Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, 12:25
Λιγότεροι από 50.000 Αιγύπτιοι υπολείπονται για να φτάσει και να ξεπεράσει ο πληθυσμός της Αιγύπτου τα 100 εκατομμύρια κατοίκους.
Η Κρατική Υπηρεσία Στατιστικής της χώρας, που παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τον πληθυσμό της Αιγύπτου μέσα από το διαδίκτυο αλλά και μέσω μίας μεγάλης φωτεινής επιγραφής στην κεντρική λεωφόρο «Σάλαχ Σάλεμ» στο Μαντίνετ Νασρ, κοντά στην κοσμοπολίτικη Ηλιούπολη, έδειχνε το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου ότι ο πληθυσμός της Αιγύπτου είχε φτάσει τα 99.950.122 κατοίκους.
Ο αριθμός αυτός αφορά μόνον τον πληθυσμό «εντός των τειχών», καθώς υπολογίζεται ότι σε όλον τον κόσμο ζούνε τουλάχιστον άλλα επτά εκατομμύρια Αιγύπτιοι.
Η Αίγυπτος θα μετράει σε λίγα μόλις 24ωρα πάνω από εκατό εκατομμύρια εντός των συνόρων της και αυτό ίσως γίνει σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
Το Κάιρο μαζί με την περιοχή της Γκίζας, δηλαδή το ευρύτερο Κάιρο θα μετρά πλέον πάνω από 19 εκατομμύρια κατοίκους, χωρίς να υπολογίζονται και τα γύρω περίχωρα, που συνεχώς αναπτύσσονται και ανοικοδομούνται, καλύπτοντας όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις της ερήμου, πέρα από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, με νέες πόλεις.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει προωθήσει τα τελευταία χρόνια ένα πρόγραμμα, το λεγόμενο «αρκετά είναι δύο (παιδιά)», αλλά παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να ανακόψει τον ρυθμό των γεννήσεων που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ετησίως.
Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι σε λιγότερο από είκοσι χρόνια, ο πληθυσμός της Αιγύπτου θα φτάσει τα 150 εκατομμύρια κατοίκους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χάγη δεν είναι δικαστήριο απόδοσης Δικαιοσύνης.
Είναι δικαστήριο επίλυσης διαφορών.
Είναι τμήμα τού «Διεθνούς Δικαίου» των δυτικων αποικιοκρατων, υπό το οποίο η Κύπρος και η Σερβία απώλεσαν τμήμα της ιερής γης τους.
Η Χάγη είναι κάτι σαν τον... Βασιλιά Σολομώντα.
Κόβει το παιδί στα δύο και το μοιράζει εξίσου στη φυσική μάνα και στην ψεύτικη που το διεκδικεί.
Στη Χάγη η φυσική μάνα χάνει.
Στη Χάγη ο φυσικός κάτοχος χάνει.
Η Χάγη είναι φύλλο συκής για γυμνούς ραγιάδες.
Η Χάγη είναι φερετζές για χανουμάκια.
Η Χάγη είναι συχωροχάρτι για γιουσουφάκια.
Στείλτε στο διάολο τη Χάγη και όσους την προμοτάρουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟ «ΕΘΑΨΑΝ» ΟΛΟΙ! Διασωληνωμένοι, πολύ σοβαρά, 4 εργαζόμενοι της Μotor Oil μετά από φωτιά...
Άλλα 4 θύματα στο βωμό της εντατικοποίησης και των ανύπαρκτων μέσων ασφαλείας, στο βωμό του "κέρδους με κάθε κόστος" του κεφαλαίου!
Σημειωτέον, το ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ, όμως "θάφτηκε" από τα πάνελ των Αυτιάδων της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ τα sites το "παίζουν" στα... πολύ ψιλά τους!
Λογικό. Δεν μπορεί να "αμαυρωθεί" η εικόνα της οικογένειας που διοικεί την Ελλάδα ανεξαρτήτως κυβερνήσεως... για 4 "κωλοζωές"!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κι ύστερα οι λαοί αποκτήσανε Στάλινγκραντ»...
Φώτης Αγγουλές
Στις 2 Φλεβάρη 2020 συμπληρώνονται 77 χρόνια από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού στο ηρωικό Στάλινγκραντ εναντίον των ναζί...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την ευκαιρία των 77 χρόνων από τη Νίκη του Στάλινγκραντ, το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του Σοβιετικού λαού...
Συμπληρώνονται, αύριο, 77 χρόνια, από την λήξη της μακροβιότερης, σκληρότερης και πιο αιματοβαμμένης μάχης της ανθρωπότητας. Της μάχης του Στάλινγκραντ.
Της μάχης, που κατέστρεψε την... μεγαλύτερη πολεμική μηχανή της εποχής. Αυτής, που μέσα σε τρία μόλις χρόνια, είχε κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη και προχωρούσε ακάθεκτη, για την κατάκτηση του κόσμου.
Εκεί, στο Στάλινγκραντ, ένας "καταδικασμένος", σε ήττα στρατός, όπως όλοι πίστευαν, άρπαξε το χέρι της Μοίρας και την οδήγησε να γράψει, την λέξη "τέλος", στην παγκοσμιοποίηση του ναζισμού. Την λέξη "τέλος" στον Β΄ΠΠ.
"Πέρα απ΄τον Βόλγα, δεν υπάρχει τίποτα!"
"Η μητέρα Πατρίδα σε καλεί"!
"Ξεσηκώσου τεράστια χώρα"!
Μ΄αυτά τα συνθήματα, επί 200 ημέρες, μάχονταν με απίστευτο ηρωισμό,σπίτι-σπίτι, δρόμο-δρόμο, χιλιάδες Σοβιετικοί, προσφέροντας την μέγιστη υπηρεσία τους, στην ανθρωπότητα. Την ελευθερία της!
Πάνω από 1,1 εκατομμύριο οι νεκροί, σ΄αυτήν την μάχη. Χωρίς να υπολογίζονται οι 100.000 νεκροί πολίτες, από τους ανελέητους βομβαρδισμούς της "Λουφτβάφε", την πρώτη εβδομάδα. Δύο φορές περισσότεροι, από τους νεκρούς των Δυτικών βομβαρδισμών, στην Δρέσδη.
Οι ναζιστικές απώλειες, επίσης τεράστιες. Πάνω από 1,5 εκατομμύρια στρατιώτες του Αξονα έχασαν την ζωή τους.
Κανένας, απ΄αυτούς δεν θάφτηκε, εκεί. Είναι ιερά τα χώματα του Στάλινγκραντ και μέρος ανάπαυσης μόνο για τους ήρωες, υπερασπιστές του Μαμάγιεφ Κουργκάν. του τόπου, όπου διεξήχθησαν οι 130 μέρες των μαχών, από τις συνολικά 200.
Εκεί "κοιμούνται", σήμερα, 34.000 νεκροί Σοβιετικοί στρατιώτες.
Και από πάνω τους, μια θυμωμένη Μητέρα-Πατρίδα, που σηκώνει το ξίφος της, μέχρι τον ουρανό, προστατεύοντας τις θυσίες των παιδιών της και προειδοποιώντας τους επίδοξους εισβολείς.
Στο πλάι, το παλιό εμπορικό κέντρο "Ουνιβερμάγκ", που μετατράπηκε σε στρατηγείο της 6ης Στρατιάς του Στρατηγού Πάουλους και εντελώς απροειδοποίητα, μετά τα γυαλικά και τις γυναικείες πυτζάμες, βρίσκεστε μπροστά σε ότι άφησαν, πριν αιχμαλωτιστούν, οι Γερμανοί. Δύο νεκρούς στρατιώτες στο χειρουργείο έκτακτης ανάγκης και τον Πάουλους, στο γραφείο του ν΄ακούει τα τελευταία δυσάρεστα νέα. Παντού ακούγεται ο ήχος του παγωμένου αέρα της στέπας και των ιστορικών αντι-αεροπορικών βλημάτων "Κατιούσα"
Από τις 300.000 της 6ης Στρατιάς, επέζησαν 90.000 και παραδόθηκαν αιχμάλωτοι, μαζί με τον Πάουλους, στους Σοβιετικούς.
Σήμερα, αυτό το έπος ρίχτηκε στον Καιάδα της λήθης, από τους "συμμάχους" της Δύσης, γεμίζοντας την ανθρωπότητα με ντροπή και θλίψη.
Δεν μπορούν, ακόμα, να "καταπιούν" την ήττα των προσδοκιών τους και ν΄αναγνωρίσουν με γενναιότητα την καθοριστική θυσία του Σοβιετικού λαού, στο Στάλινγκραντ, ούτε και την σημασία του, για ολόκληρο τον κόσμο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγάλη μεταγραφή του Αλέξη για την "αριστερά του σήμερα"!
H Χρυσοβελώνη που έπαιρνε και επίδομα ενοικίου ενώ είχε 33 ακίνητα