Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Τεταρτη 5 Φεβρουαριου 2020


Θα ήθελαν διακαώς να επιστρέψει ο μεσαίωνας
Η Ιερά Σύνοδος «θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο»
 4 Φεβρουαρίου 2020
«Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται».
Με τον παραπάνω τρόπο η Ιερά Σύνοδος παίρνει θέση ξανά θέση για τις αμβλώσεις με τρόπο αναχρονιστικό και σκοταδιστικό. Αξιοσημείωτο είναι ότι το θέμα έχει επανέλθει σε συζήτηση το τελευταίο διάστημα από μια «πρωτοβουλία» στην οποία συμμετέχουν «ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία» (διαβάστε εδώ). Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως καλούσε μαθητές σε ημερίδα των «σωματείων» αυτών αλλά από τις αντιδράσεις που προέκυψαν ανακάλεσε την απόφαση – κάλεσμα.

σχολιο.- Βεβαιως, εγω ξερω ότι η εκκλησια παλιοτερα, αλλα και τωρα, ΑΡΝΗΤΑΙ να κανει κανονικη κηδεια σε ένα αβαπτιστο μωρο που εχει πεθανει από φυσικα αιτια, γιατι δεν το θεωρει ΑΝΘΡΩΠΟ.  Παλιοτερα, που η εκκλησια θεωρουσε τα νεκροταφεια τσιφλικι της, απαγορευαν να ταφει και μεσα στο νεκροταφειο. Αλλα και εξω από το νεκροταφειο, η εκκλησια απαγορευε να γινει μνημειο εκει που θαψανε το αβαπτιστο μωρο.
Επισης η Ιατρικη επιστημη λεει ότι ένα μωρο αναγνωριζει τη φωνη της μητερας του μετα τις 2 πρωτες εβδομαδες που εχει γεννηθει. Και αρχιζει να διακρινει μετα τον πρωτο μηνα γιατι μεχρι τοτε τα βλεπει όλα θολα.
Και λενε τωρα βλακειες ότι η αμιβαδα (γιατι αυτό είναι το εμβρυο), είναι ανθρωπος?





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεγαλη συζήτηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως το ρατσιστικό - σεξιστικό ελληνικό κινηματογραφικό τερατούργημα που κυκλοφορεί Χαλβαη 5-0 του Σεφερλη έκοψε μέσα σε 4 μέρες 85.000 εισητήρια. Δικαιολογημένη η ανησυχία, ας συνυπολογίσουμε...
- δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία: οι "θεατρικές παραστάσεις" του ίδιου «ηθοποιού», με τα ίδια χαρακτηριστικά, είναι σταθερά sold out...
- το πραγματικά ανησυχητικό: σε δείγμα 60 νέων, 16 - 19 ετών, το κινηματογραφικό σκουπίδι το έχει δει ήδη διψήφιος αριθμός. Την "Ευτυχία" ... μια μόνο μαθήτρια!
- υπάρχει κι η άλλη πλευρά: η πολύ αξιόλογη "Ευτυχία" την πρώτη εβδομάδα προβολής έφτασε τα 102.000, τη δεύτερη ξεπέρασε τα 220.000 εισιτήρια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μοράλες κατεβαίνει ως υποψήφιος, παρά τις προσπάθειες της πραξικοπηματικής κυβέρνησης να τον εμποδίσει
Ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο στην Αργεντινή μετά από πραξικόπημα εναντίον του, διορίστηκε υποψήφιος για τη γερουσία.
“Ο αδελφός μας Έβο Μοράλες είναι στους επίσημους καταλόγους. Είναι ο υποψήφιός μας για το τμήμα της Κοτσαμπάμπα στην Εθνική Συνέλευση”, δήλωσε ο αρχηγός των καλλιεργητών κοκας, Λεονάρντο Λόζα, σήμερα στον Τύπο της Λα Παζ, προσθέτοντας ότι οι κοινωνικές οργανώσεις υποστήριξαν την υποψηφιότητα.
Με την ανακοίνωση, ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κατεβαίνει ως υποψήφιος για τη Γερουσία για το Κίνημα Προς τον Σοσιαλισμό (MAS) στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, παρά τις προσπάθειες της πραξικοπηματικής κυβέρνησης να τον εμποδίσει.
Η κάθοδος του Morales έλαβε χώρα σε ένα ταραγμένο πλαίσιο, με την αστυνομία της Βολιβίας να έχει συλλάβει τη νομική εκπρόσωπό του, Patricia Hermosa, υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των διαδικασιών για την αίτηση.
Επίσης, ο Wilfredo Chávez, ο εκπρόσωπος και πολιτικός πολιτικός εξουσιοδοτούμενος του MAS, έπρεπε να καταφύγει στην πρεσβεία της Αργεντινής στη Βολιβία, αφότου οι πραξικοπηματικές αρχές προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να καταχωρήσει τον Morales.
Ο πρώην Βολιβιανός ηγέτης, ο οποίος βρίσκεται στην Αργεντινή από τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου έχει ζητήσει άσυλο, είχε δηλώσει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι η πραξικοπηματική κυβέρνηση προσπαθούσε να αποτρέψει την εμφάνιση του ονόματός του στις εκλογές της γερουσίας.
Ο Morales έγραψε επίσης ότι “το MAS-IPSP (Πολιτικό Μέσο για την Λαϊκή Κυριαρχία) ήταν το πρώτο κόμμα που παρουσίασε καταλόγους υποψηφίων”.
“Το MAS-IPSP ήταν το πρώτο κόμμα που παρουσίασε καταλόγους υποψηφίων. Είμαι ευγνώμων για τη σκληρή εργασία της ηγεσίας μας για την προετοιμασία τους. Ίσως να μην έχουν ικανοποιηθεί όλοι, αλλά ήρθε η ώρα για ενότητα, για μια συνειδητή και αυθόρμητη ψηφοφορία για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της χώρας”.
Το MAS κατέγραψε ως υποψηφίους του για την προεδρία και την αντιπροεδρία της χώρας, τους Luis Arce και David Choquehuanca, αντίστοιχα, εκτός από τους καταλόγους τους για την Πολυεθνική Νομοθετική Συνέλευση.
Ο κατάλογος MAS περιλαμβάνει επίσης τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντιέγκο Πάρι ως υποψήφιο για τον πρώτο γερουσιαστή για την Ποτόσι, τη δήμαρχο του Vinto Patricia Arce ως υποψήφιος για τη δεύτερη γερουσιαστής της Cochabamba και την αναπληρώτρια Betty Yañíquez ως τέταρτη υποψήφια για την La Paz.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 χρόνια Εθνικής Περηφάνιας ενός λαού...
«Ανυποχώρητος σημαίνει να είναι...
το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου
κι εσύ να του λες άντε γαμήσου!»
Φιντέλ Κάστρο
4 Φλεβάρη 1992... ο Comandante Hugo Chavez ηγείται της λαϊκής και στρατιωτικής εξέγερσης εναντίον της μαριονέτας των ΗΠΑ δικτάτορα Carlos Andres Perez.
14 γενναίοι μαχητές δολοφονούνται... 150 πολίτες και στρατιωτικοί του "Μπολιβαριανού Κινήματος 200" (MOVIMENTO BOLIVARIANA 200 - Mbr200), τραυματίζονται βαριά κι ο Chavez συλλαμβάνεται και φυλακίζεται.
Η επιχείρηση "Ezequiel Zamora" αποτέλεσε την έναρξη της Μπολιβαριανής Επανάστασης.
Μετά την αποφυλάκιση του ο Hugo Chavez κερδίζει τις εκλογές κι από τότε είναι απανωτές οι εκλογικές λαϊκές νίκες στην Μπολιβαριανή Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.
Έτσι, σήμερα ο λαός της Βενεζουέλας τίμησε τη μνήμη εκείνης της εξέγερσης, την 28η επέτειο της Εθνικής Περηφάνιας!
Η σημερινή πορεία λαού και στρατού στη σοσιαλιστική Βενεζουέλα:
 Η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες ζει στον επαναστατικό αγώνα των λαών!
«Δεν είναι μαρξιστής, και δεν είναι ούτε δημοκράτης,
όποιος αναγνωρίζει και δεν υπερασπίζεται
την ισότητα των εθνών και των γλωσσών,
όποιος δεν παλεύει εναντίον κάθε καταπίεσης και εθνικής ανισότητας»
Λένιν,
κρίσιμες παρατηρήσεις σχετικές με το εθνικό ζήτημα, Οκτώβρης - Δεκέμβρης 1913




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρατήστε τις φωτογραφίες με τις χειραψίες των Kyriakos Mitsotakis Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis με τον βασιλιά της Σ. Αραβίας, για κάθε φορά που τα ανθρωπάρια αυτά θα λένε με θράσος για "δικτάτορες" Μαδούρο, Μοράλες, "ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα" κλπ. Μαζί με αυτές και τα παρακάτω:
1. Η δυναστεία Σαούντ κυβερνά την επικράτεια της Σ. Αραβίας από το 1756, συγκεντρώνοντας εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Η μοναδική εθνική εκλογική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα του 1960(εκλογές συμβουλευτικής συνέλευσης) δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ενώ απαγορεύει ρητά την συμμετοχή των γυναικών.
2. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κατατάσσει στο κατάλογο των κρατών που είναι ύποπτα για την κάλυψη χρηματοδοτήσεων προς τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ αντίστοιχες κυβερνητικές εκθέσεις έχουν έρθει στο φως ακόμα και στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.
3. Σύμφωνα με περσινή έκθεση του ΟΗΕ, το εμπάργκο που έχει επιβάλλει στο λαό της Υεμένης έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως καταδικάζοντας σε λιμό 240.000 ανθρώπους, αμάχους και παιδιά. Από τις επιδρομές του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού έχουν σκοτωθεί 8.750 , ενώ υπολογίζεται πως 8 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά στις επιδρομές αυτές.
4. Στον πόλεμο αυτό που γίνεται για τους δρόμους του
πετρελαίου, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να στείλει αντιαεροπορικούς πυραύλους Πάτριοτ να προστατεύουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της πετρομοναρχίας στο πλευρό των αμερικανικών στρατευμάτων.
Με άλλα λόγια, οι σαουδαραβικές μπίζνες που υπόσχεται η κυβέρνηση στάζουν αίμα, καθώς έχουν ανταλλαχθεί με τη στήριξη σε ένα απάνθρωπο καθεστώς και την δουλοπρέπεια στον ιμπεριαλισμό. Αυτοί δε, που τις υπογράφουν αξίζουν μόνο αηδία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ποιος θυμάται άραγε την αποκάλυψη, πριν από μερικά χρόνια, ότι η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία, λάμβανε αμοιβή ύψους 320.000 ευρώ ετησίως από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως… «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων, μία αμοιβή που φυσικά δε συνάδει ιδιαίτερα με το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς για το οποίο διακρινόταν πάντα ο Ερυθρός Σταυρός.
Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι, σύμφωνα με σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, η εταιρείας της Αλεξίας Μπακογιάννη AIA RELATE έλαβε το 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από πολίτες σε εράνους υπέρ του Ερυθρού Σταυρού...
Στην εταιρεία AIA RELATE συμμετείχε εξάλλου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο σημερινός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη."
..μια οικογένεια υπέρ την "ελεύθερης αγοράς", αλλά πάντα σιτιζόμενη πολλαπλά από τον κρατικό κορβανά και άσε τα κορόϊδα να δουλεύουν...
Κι η κόρη του Πρωθυπουργού Δάφνη Μητσοτάκη έχει μιά ΜΚΟ . Για τα ασυνοδευτα λαθρομεταναστοπουλα.
Από νωρίς στη μίζα .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οποιος έχει ανθρωπιστική ευαισθησία με τα λαθρο-όρκ, να τους δωσει τα λεφτα του και την περιουσια του. Οχι μαγκιές με ξένα λεφτά παλιολαμόγια...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ολος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η διάσκεψη του Βερολίνου ήταν μια πρόφαση της Μέρκελ για να δώσει το χρόνο στον Σουλτάνο να μεταφέρει τον ισλαμοφασιστικό μισθοφορικό στρατό από τη Συρία στη Λιβύη...
Οι Σύροι οι οποίοι στρατολογήθηκαν για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη προέρχονται από την περιοχή Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Από τη Συρία στη Λιβύη οι μισθοφόροι του Ερντογάν με στόχο την… Ευρώπη
Περίπου 4700 Σύροι και αλλοι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι μαχητές υποστηριζόμενοι από την Τουρκία βρίσκονται πλέον στο έδαφος της Λιβύης ενώ εκπαιδεύονται κι άλλοι ενόψει της αποστολής τους, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Η Τουρκία, που υποστηρίζει την από τους δυτικους αποικιοκρατες κατοχικη  Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) που εδρεύει στην Τρίπολη, σκοπεύει να αναπτύξει περίπου 6.000 ισλαμοφασιστες της Συριας στη Λιβύη, πρόσθεσε η αποικιοκρατικη ΜΚΟ η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και η οποία επικαλείται πληροφορίες που της έδωσαν ακτιβιστές.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες σχεδόν 4700 ισλαμοφασιστες μαχητές έχουν ήδη μεταφερθεί στην Τρίπολη, 80 από αυτούς έχουν σκοτωθεί στις αιματηρές συγκρούσεις ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως 60 έχουν διαφύγει στην Ευρώπη, με περισσότερους να ακολουθούν…
Οι ισλαμοφασιστες της Συριας οι οποίοι στρατολογήθηκαν προέρχονται από την περιοχή Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.
Στη Λιβύη βασιλεύει το χάος μετά την ανατροπή του ηγετη της Λιβυης Μουάμαρ Καντάφι το 2011.
Η ΚΕΣ του κατοχικου «πρωθυπουργού» Φάγεζ ας Σάρατζ μάχεται για την εξουσία με μια παράλληλη κυβέρνηση που υποστηρίζει ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης.
Ο Χάφταρ και ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του (ΛΕΣ) που έχει ιδρύσει υποστηρίζονται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία.
Στις αρχές Ιανουαρίου η σουλτανικη εθνοσυνέλευση της Σουλτανικης Τουρκίας ενέκρινε την ανάπτυξη για ένα έτος των σουλτανικων τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη Λιβύη προς υποστήριξη της ΚΕΣ. Ο σουλτανος-«πρόεδρος» της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως ο σουλτανικος τουρκικός στρατός άρχισε να αναπτύσσει δυνάμεις μερικές ημέρες αργότερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Απίστευτες καταγγελίες κοινοτάρχη Μόριας: Οι ΜΚΟ μας δωροδοκούσαν και τώρα μας εκβιάζουν
https://www.youtube.com/watch?time_continue=46&v=Y5_t-c-WwTI&feature=emb_title&fbclid=IwAR1ymFadxmSHuA1s60aILEp-_oTTFJHLHv6cUMe2n02oKDvRrX0cWUBqFko




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν αυτό το σιχαμένο υποκείμενο, ο Αδωνις Γεωργιάδης, έχει χωρίς υπερβολή όλα τα χαρακτηριστικά ενός λιγδιασμένου και ύπουλου ΝΕΟ-ΦΑΣΙΣΤΑ...
Άδονις Γεωργιάδης: «Να πάρουμε από λίγους πρόσφυγες όλοι μας»
Για το προσφυγικό τοποθετήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας έξω από το δείπνο της εκδήλωσης του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών (ΣΒΕΘ) στην Λάρισα.
«Κανένας δεν αισθάνεται ευχάριστα απ’ αυτή την αναγκαστική μεταφορά των μεταναστών στην ενδοχώρα. Όμως πρέπει όλοι να δείξουμε αλληλεγγύη στα νησιά μας. Δε νομίζω ότι ένας Έλληνας πατριώτης μπορεί στα αλήθεια να πει ας καούν τα νησιά», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Η επιλογή είναι να πάρουμε από λίγους όλοι μας. Για να μπορέσουν να βγάλουν το χειμώνα η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Κως. Η θα πούμε εμείς “ας καούν τα νησιά αυτά κι εμείς να μην έχουμε κανέναν”», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
«Κι επειδή δεν ακούσαμε από κανέναν άλλη λύση… αυτό γίνεται άπαξ, εκτάκτως και μόνον γιατί δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το νέο σύστημα απέλασης», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για διαμερισμό των προσφύγων ανά την ελληνική επικράτεια.
Λοιπόν αυτό το σιχαμένο υποκείμενο, ο Αδωνις Γεωργιάδης, έχει χωρίς υπερβολή όλα τα χαρακτηριστικά ενός λιγδιασμένου και ύπουλου ΝΕΟ-ΦΑΣΙΣΤΑ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΜΚΟ όμως των δουλεμπόρων, πότε θα πάρουν επιτέλους δρόμο ? Τι περιμένουν ακόμα για να τις απαγορεύσουν ?
Να κάψουν τα τσογλάνια του Σόρος, ολόκληρη την Ελλάδα ???

"Καρφώνει" τις ΜΚΟ η κυβέρνηση για τα επεισόδια στη Μόρια
4/2/2020
Δεν κάνει αποδεκτό το αίτημα του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, να κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κυβέρνηση, καθώς υπάρχει εκτίμηση ότι, με τα μέτρα που λαμβάνονται, δεν συντρέχει τέτοιος λόγος.
"Τα χθεσινά επεισόδια στη Μόρια αναδεικνύουν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας που είναι η ασφάλεια των πολιτών. Κατά συνέπεια, τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου, επιστροφών όσων δε δικαιούνται άσυλο και τη λειτουργία κλειστών και ελεγχόμενων κέντρων", τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, διεμήνυσε πως οι ελληνικές Αρχές ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης και ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων.
"Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με τη διαδικασία παροχής ασύλου", είπε και ερωτηθείς ποιοι μπορεί να υποκίνησαν τα χθεσινά επεισόδια, εστίασε στην τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη δημιουργία μητρώου εργαζομένων στις ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό. "Εάν υπάρχουν υποκινούμενα επεισόδια από κάποιους που νομίζουν ότι θίγονται, θα το εξετάσουν οι αρχές. Εμείς βάζουμε τάξη στην αναρχία που υπάρχει. Στο μητρώο ΜΚΟ θα δηλώνονται και τα μέλη και οι συνεργασίες με πρόσωπα που έχουν", ανέφερε.
Πλωτό φράγμα
Εστιάζοντας στο πλωτό φράγμα, ο κ. Πέτσας σημείωσε, εκ νέου, πως η τοποθέτησή του αρχικά θα γίνει πιλοτικά προκειμένου να διαπιστωθεί αν ικανοποιεί τους στόχους που έχουν τεθεί. Δηλαδή, να λειτουργεί αποτρεπτικά χωρίς προβλήματα στη ναυσιπλοΐα και στους αλιείς. "Μετά την πιλοτική εφαρμογή θα δούμε πώς θα αναπτυχθεί σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου που θα επιλέξουμε", ανέφερε.
200 επιστροφές την εβδομάδα
Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 να γίνονται 200 επιστροφές μεταναστών την εβδομάδα στις χώρες προέλευσης. "Οποιαδήποτε αλλαγή με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον Αλκιβιάδη Στεφανή είναι αποτέλεσμα της σύστασης υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου…Εθνικός συντονιστής της φύλαξης των συνόρων παραμένει ο Αλκιβιάδης Στεφανής", επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Οι ΜΚΟ όμως των δουλεμπόρων, πότε θα πάρουν επιτέλους δρόμο ? Τι περιμένουν ακόμα για να τις απαγορεύσουν ?
Να κάψουν τα τσογλάνια του Σόρος, ολόκληρη την Ελλάδα ???




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η συμμορία του "πάση θυσία στο ευρώ"...
Οι «Βάστα Γερούν» «Γερά Σόιμπλε» είναι οι ίδιοι με τους «Ανοιχτόκαρδος ανατολίτης ο Ερτογκάν» «Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους» «Μην είμαστε μονοφαγάδες» είναι οι ίδιοι με τους «Δεν πρέπει να υπάρχει προστασία πρώτης κατοικίας» «Οι πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί για κοινωνικούς λόγους» είναι οι ίδιοι με τους «με 200 ευρώ το μήνα επιβιώνεις» κι είναι αυτοί που κυβερνούν με διάφορες εταιρικές επωνυμίες από το 2011.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απύθμενη υποκρισία του βιβλιοπώλη που το παίζει οικονομολόγος....
Ο Άδωνης, με την θρασύτητα και την άγνοια που τον διακρίνει, δήλωσε ότι πουθενά στον κόσμο δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία.
Εδώ παραθέτω μια ιστορία πως οι υπεύθυνοι πολιτικοί αντιμετωπίζουν τέτοια μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.
Ένα από τα επιτακτικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Πρόεδρος Ρούζβελτ, όταν ανήλθε στην εξουσία το 1933, μετα την σφοδρή κρίση του 1929 που συνεχιζόταν, ήσαν τα κόκκινα δάνεια που αφορούσαν σε αγορές κατοικιών, που είχαν κτιστεί και αγοραστεί στην δεκαετία του 1920 από την μεσαία τάξη της Αμερικής.
Λόγω της κρίσης δεν μπορούσαν πια να αποπληρώσουν τα δάνεια τους στις τράπεζες. Πάνω από ένα εκατομμύριο οικογένειες θα έβγαζαν στο δρόμο οι τράπεζες. Βέβαια ποτέ δεν θα έπαιρναν πίσω τα κεφάλαια που είχαν δανείσει, αφού η αγορά ακινήτων με την σειρά της θα είχε τιναχτεί στον αέρα ενώ τα Δικαστήρια για χρόνια θα έλυναν διαφορές. Ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής ήταν μεγάλος επίσης.
Το Κογκρέσο τότε ψήφισε τον Νόμο Επαναχρηματοδότησης Κατοικιών και μέσω αυτού του Νόμου ιδρύθηκε η κρατική εταιρεία Επαναχρηματοδότησης Δανείων Ιδιωτικών Κατοικιών (HOLC) .
Το πρωταρχικό καθήκον αυτής της Εταιρείας ήταν να σταματήσει τις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες, τα σπίτια να παραμείνουν στους κάτοχους τους, να διασώσει την αγορά ακινήτων από την αιφνίδια πτώση των τιμών, να αποζημιώσει τις Τράπεζες με ένα ικανοποιητικό πόσο, μπρος τον κίνδυνο να μην πάρουν τίποτα και τέλος να συμβάλει στην αποτροπή μιας πιθανής κοινωνικής αναστάτωσης.
Η HOLC έκανε θαυμάσια δουλειά. Πήρε πάνω από ένα εκατομμύρια δάνεια από τις τράπεζες με ομόλογα του κράτους σε μια ορισμένη τιμή.
Με βάση αυτή την πολύ χαμηλότερη τιμή επεξέτεινε τα δάνεια σε διάρκεια έως 40 χρόνια, όρισε επιτόκια χαμηλού ύψους, όρισε τις δόσεις για τα πρώτα χρόνια έως εκεί που μπορούσε ο ιδιοκτήτης να καταβάλει ως ποσό αποπληρωμής.
Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να καταβάλει ένα λογικό τοκοχρεολύσιο του το νοίκιαζε με μηνιαίο τίμημα αυτό που μπορούσε να καταβάλει- έτσι η κατοικία προστατεύονταν από βανδαλισμούς - έως ότου η ΗΟLC εύρισκε αγοραστή στον οποίο και παρέδιδε μετά την κατοικία.
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και νυν ενοικιαστής δεν χρεώσταγε τίποτα, αποχωρούσε ή έμενε ενοικιαστής με τον νέο ιδιοκτήτη.
Η Εταιρεία αυτή έκλεισε το 1951 με κέρδη αφού είχε σώσει, οικογένειες, ανθρώπινες ψυχές, ιδιοκτησία, δάνεια, την αγορά ακινήτων και αποσόβησε μια πιθανή κοινωνική αντίδραση.
Το παραπάνω είναι ένα παράδειγμα υψηλής πολιτικής ευθύνης και πράξης για πολιτικούς που γνωρίζουν τα δέοντα, νοιάζονται για τον Λαό και γνωρίζουν να διοικούν.
Εννοείται ότι τα παραπάνω έγιναν δυνατά γιατί η χώρα διέθετε το δικό της νόμισμα.
Ευρώ και ιδιοκτησία, δημόσια ή ιδιωτική, είναι ασύμβατα μεγέθη σε βάθος χρόνου.
Σχολιο.- Και μερικά χρόνια μετά εμφανίστηκαν οι σαλταρισμενοι οπαδοί του Μίλτον Φριντμαν. Και απολαύσαμε όμορφες εικόνες νεοφιλελευθερισμου με το όνομα "Παρτάρουμε στις πλάτες σας".
Σχολιο.- Ο Σπυράδωνις το λαμόγιο, ο πολιτικός απατεώνας και χαμαιλέοντας ΔΕΝ έχει άγνοια για το θέμα... το λαγό των τοκογλύφων κάνει...
Για πήγαινε και δες όσες εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων έχει φτιάξει με σκοπό να αρπάζει με μπιρ παρά πέντε-πέντε τις κατοικίες που θα βγουν στο σφυρί...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Πρωτοκαπετάνιος,πρωτοπαλίκαρο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ξεσηκωμού του '21. "Ανάστημα άνω του μετρίου, αγράμματος,ατημέλητος με φυσιογνωμία θηρίου,σκληρή και άγρια έκφραση,μαυριδερός, με σιδερένια υγεία,μεγάλο κεφάλι, μακριά μαλλιά, μάτια αετού που έβγαζαν φωτιές, πλατύ μέτωπο, παχιά φρύδια,γαμψή μύτη, μικρό στόμα, πολύ δυνατή φωνή.Ένας κυνόδοντας της κάτω γνάθου έφθανε στο πάνω χείλος και του έδινε άγριο παρουσιαστικό. Μικρά μαύρα μάτια πάνω σε εξογκωμένα μήλα του προσώπου, έδειχναν κακία και πείσμα." (Reybaud,memoires sur la Grece,Paris 1824). Κάποτε υποδέχτηκε τον Υψηλάντη μαζί με άλλους καπεταναίους. Έστρωσαν τραπέζι, έβαλαν καρέκλες, πιάτα, πιρούνια κτλ Όταν τα είδε ο γέρος εξοργίστηκε, έδωσε μια κλωτσιά κι αναποδογύρισε το τραπέζι λέγοντας: "τα αληθινά παλληκάρια τρώνε καθισμένα κατά γης. Αφήστε τις φράγκικες αρχοντιές. Δεν ταιριάζουν στους ανθρώπους του πολέμου" (από το βιβλίο του Θ.Παναγόπουλου, τα ψιλά γράμματα της ιστορίας). Θυσίασε τα δυο του παιδιά, τον αδερφό του, πέντε ανήψια του και τον πατέρα του στον εθνοαπελευθερωτικό του αγώνα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Σαν χθες πέθανε. Αθάνατος...(κι ας είναι βαρύ εκείνο των καθαρμάτων που τον φυλάκισαν, του Κωλέτη, του Μαυροκορδάτου,του Κουντουριώτη και άλλων ελεεινών....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε εξέλιξη διαμαρτυρία κατοίκων της Μόριας στη Λέσβο
04 Φεβρουαρίου 2020 20:25
Περίπου 70 κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του χωριού με πανο που λενε «Μετατρεψατε τη ζωη μας σε κολαση» και «δεν μπορω να ζω με την απειλη», και έχουν αποκλείσει την εισοδο του χωριου για να μην μεταβούν στο χωριό εθελοντές ή μετανάστες από το ΚΥΤ της Μόριας
Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία κατοίκων του χωριού της Μόριας στη Λέσβο για τα όσα διαδραματίζονται με τους παράτυπους μετανάστες στο νησί και ειδικά για όσα έγιναν χθες.
Περίπου 70 κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του χωριού και την έχουν αποκλείσει για να μην επιτρέψουν σε εθελοντές ή μετανάστες από το ΚΥΤ Μόριας να μεταβούν προς το χωριό τους.
Την ίδια ώρα οι μετανάστες παραμένουν εντός του ΚΥΤ και δεν έχουν κατευθυνθεί προς το χωριό όπως χθες το απόγευμα, ενώ στο σημείο υπάρχει αυστηρή παρουσία από αστυνομικές δυνάμεις που παρατηρούν τα όσα συμβαίνουν, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα σημειωθούν τυχόν νέα έκτροπα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάντησε η φράση."αλληλέγγυος" να σημαίνει πως ο ενας γκαστρώνει τον άλλο..άλλη..διαφυλετικό λιμάρι κι ότι νά'ναι..άει στο διάλο βδέλλες μκο κίνητες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπολογίζουν λοιπόν οι μηδέποτε αριστεροί..αείποτε ευκαιριοθήρες,τάχα αγνοί αγωνιστές τα λιμάρια. Ο μπάρμπας που δεν είναι κατά νόμον αγρότης..θα χάσει τα χωράφια του..ο δικός μου άνθρωπος πού είναι..βάσει της "του νόμου εξέλιξης" και μέσω στημενου αναδασμού θα βρεθεί με χωράφια περιουσίες άλλων. Μετά...που θα παρουν το καλλιεργητικό δικαίωμα οι πολυεθνικές...εμείς οι έμποροι των εθνών..θα πουλήσουμε και θα κονομήσουμε χωράφια που αρπάξαμε.Φιλελέ "αριστεροί" σου λέω..του Ανιέλλι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολ Τόμσεν: “Πετσόκοβε” συντάξεις για χρόνια και θα πάρει… συνταξάρα στα 65!
Ο "σκληρός" του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν, αποχωρεί από το Ταμείο μετά από 37 χρόνια και σε ηλικία μόλις 65 ετών. Σύμφωνα με υπολογισμούς θα λαμβάνει κάθε μήνα -κρατηθείτε- το ποσό των 18.000 δολαρίων ή και... περισσότερα. Ποιος είναι ο άνθρωπος που έγινε ο απόλυτος εφιάλτης των Ελλήνων την περίοδο της κρίσης. Στα 75.000 δολάρια ετησίως οι απολαβές του όταν ήταν... χαμηλόμισθος!
Ζαία...οι κωλοτούμπες που δωσαν στο καθήκι το αίμα μας είσαστε 'σείς. Σκατά στο πιάτο σας λαμόγια...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πλειοψηφία τών βόθρολυμάτων της πολιτικής στη χωρα μας,εχει μαζευτεί στη ΝΔ...Ενας κι ενας!!
ο Σφυριζα εκφράζει εντονα τή δυσαρέσκεια του,γιατί ξέμειναν για τήν «προοδευτική συμμαχία» του, μόνο..κατι πολιτικά σαπάκια του αποπατου δευτεράντζες..
Δανεικα καί αγυριστα του Αδωνι του Βιβλιοπωλη από τό 2007
- 100.000 € από την εθνική -255.000 € από την Alpha Bank - 274.000 € ξανά από την Alpha Bank.
Εχει παρει σύνολικά: 629.000 € εχει επιστρέψει τά 6.000 € αυτός ο «κολοσσός» τής ηθικής…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ξαφνικά, "μπαράζ" ευαισθησίας από τα " non paper" του ΣΥΡΙΖΑ...
- "συγκλονισμένοι" κι αυτοί με το δράμα της Μόρια! Τώρα συγκλονίστηκαν! Προφανώς μέχρι πριν 7 μήνες, που ελεγαν ελατε κι αλλοι λαθρο-εποικοι,  η Μόρια ήταν μπανγκαλοους! Όταν διαβεβαιωνατε για τις " άριστες" συνθήκες ήταν εξοχικές κατοικίες, και λεγατε ότι τα συνορα μας είναι ανοιχτα. Η Μόρια είναι δικό σας έργο, ο ερχομος των λαθρο-εποικων είναι δικο σας εργο και αυτό το στίγμα θα σας ακολουθεί πάντα...
- "αγανακτισμένοι" με την επίσκεψη Κούλη και με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία. Τώρα θυμηθηκατε το μεσαιωνικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας που ..."καταπιέζει γυναίκες"; Όταν τους πουλαγατε όπλα είχαν άλλο καθεστώς; Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε " αν δεν τους πουλουσαμε εμείς θ αγόραζαν από άλλους"(!)...είχαν άλλο καθεστώς; Δεν δολοφονούσαν τον λαό της Υεμένης;
- "ενθουσιασμένοι" όμως με τη νέα πρόεδρο Δημοκρατίας. " Τι απλή", "τι προσηνής", " γυναίκα παιδί μου"! Προφανώς για να υπογράφεις αντιλαϊκά μέτρα, για να έχεις βάλει την υπογραφή σου σε κάθε αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική και αντιπεριβαντολλογικη απόφαση του ΣτΕ πρέπει να είσαι μουστακαλης και να φοράς σμόκιν.
Η αθλιότητα που ζούμε, όσα κάνει ο Κούλης φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας, εσείς τα νομιμοποίησατε στη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας.
Υποκριτές, ουαί υμίν ... ( Πλησιάζει κι η γιορτή σας)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΚΑΒ λέει και οι διασώστες του πλήρως εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο κρούσμα κορονο"ιού. Πάντως εγώ, όταν με βαρύτατα κατάγματα χρειαστηκα ασθενοφόρο στην Αίγινα υπήρχε μόνον ένας οδηγός, ευτυχώς είχα γείτονες για να με βάλουν στο πίσω μέρος και στο Κέντρο Υγείας όπου με μετέφερε όχι απλά δεν υπήρχε γιατρός αλλά ούτε και παυσίπονο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O τουρκικός στρατός βομβάρδισε ρωσικές θέσεις στην περιοχή του Afrin στη Συρία….
04/02/2020
O τουρκικός στρατός βομβάρδισε ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στο χωριό Kashta’ar στην περιοχή Sharran στο Afrin στο βορρά της επαρχίας Χαλεπίου στη Συρία αναφέρει το North-Press επικαλούμενο πηγές του…
Άλλες πηγές αναφέρουν πως οι τούρκικες ένοπλες δυνάμεις (TSK) ισχυρίζονται ότι έπληξαν τη Ρωσική Βάση στον άξονα του TelRıfat.Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: Η είδηση ότι ο ρωσικός σταθμός στρατονομίας στη Συρία βομβαρδίστηκε δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυραυλική επίθεση κατά της βάσης Qayyara στο Ιράκ όπου υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις…
04/02/2020
Αναφορές κάνουν λόγο για πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Qayyara νότια της Moσούλης, στην επαρχία Nineveh στο Ιράκ.Η βάση φιλοξενεί,στεγάζει στρατεύματα των ΗΠΑ. Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα.
Oι Αμερικανοί διαψεύδουν ότι πραγματοποιήθηκε η επίθεση….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός έπληξε με 40 όλμους το τούρκικο παρατηρητήριο στο Sher Maghar μεταξύ Χάμα/Ιντλίμπ.
05/02/2020
O συριακός στρατός έπληξε το τουρκικό παρατηρητήριο στο Sher Maghar με 40 όλμους πυροβολικού σ΄απάντηση της στόχευσης του στρατιωτικού αεροδρομίου,ελικοδρόμιου για την ακρίβεια στο Jub Ramleh στο βορρά της επαρχίας της Hama. Το Sher Maghar είναι στην πεδιάδα της Al-Ghab στα όρια Χάμα και Ιντλίμπ. Mέσα των ισλαμοφασιστων ανέφεραν πως προηγουμένως ακούστηκαν εκρήξεις από το ελικοδρόμιο στη ΒΔ Χάμα που στοχεύθηκε από τον τούρκικο στρατό που βρίσκεται στο “Sher Maghar”…..
Nωρίτερα την Τρίτη ορισμένες ρουκέτες που πυροδότησαν οι τρομοκράτες έπεσαν στην περιοχή της Jub Ramla ενώ αντιαεροπορικά του Συριακού Αραβικού Στρατού αναχαίτισαν drone τρομοκρατών κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Jub Ramleh στην ύπαιθρο Hama.
Άλλα παρατηρητήρια του τούρκικου στρατού που είναι αυτή την περίοδο περικυκλωμένα από το συριακό στρατό είναι Morek (από Αύγουστο 2019), Surman (από 23 Δεκέμβρη), και τώρα και το Hich/Maar Heitat.
Η κατάσταση στο Idleb εξελίσσεται αναμφίβολα υπέρ του συριακού στρατού που κατόρθωσε τις τελευταίες μέρες ν΄ανακτήσει τον αυτοκινητόδρομο M4 που ενώνει Χαλέπι-Λατάκια αφού απελευθέρωσε Maarat al-Nouman και Nayrab.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια πλάκωση.
Ίσως γιατί η μισή Αθήνα φοράει μάσκες που δεν προστατεύουν από τους γραβατωμένους ιούς, τους τηλεοπτικούς μύκητες και τη λοιμώδη παλιανθρωπιά
Τον Κικίλια, ας πούμε, που δήλωσε πως η κοινωνική πρόνοια κάνει τους φτωχούς, τεμπέληδες.
Τον Άδωνι που θεωρεί την προστασία της πρώτης κατοικίας επιζήμια για την οικονομία.
Τον Πορτοσάλτε, το ρυπαρό μύκητα, που είπε, φορώντας γέλιο στην ποντικίσια μούρη, πως άρχισε πάλι η βιομηχανία των λιποθυμιών, μιλώντας για το παιδί που λιποθύμησε από πείνα.
Μια πλάκωση για τους εκπαιδευτικούς που απέβαλαν την άθεη μαθήτρια, 1707 χρόνια μετά το διάταγμα των Μεδιολάνων, περί ανεξιθρησκείας.
Για εκείνη τη σύναξη των προεστών, στις 31 του Γενάρη, που θα διοργανώσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21, με πρωθιέρεια τη Γιάννα και χορηγούς το ίδρυμα Λαμπράκη, το ίδρυμα Μποδοσάκη, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ίδρυμα Ωνάση και λοιπούς κοτζαμπάσηδες.
Για την ιερά, που λέει ο λόγος, σύνοδο, που δεν λέει κουβέντα γι αυτό αλλά βαφτίζει την έκτρωση, φόνο.
Βαφτίστηκε έγκλημα να διαμαρτύρεσαι στην κόλαση.
Μη βλέπεις που συνηθίσαμε εμείς, ανθρωπάκο, να βλέπουμε την αθλιότητα μας και να μη μας αφορά. Εμείς εθιστήκαμε. Πήραμε βαριά πρέζα.
Στο λεωφορείο σαματάς γιατί φταρνίστηκε μια πιτσιρίκα.
Στην Ακρόπολη ένα ξόανο, συντηρημένο ως δημοσιογράφος, να μαλώνει τους Κινέζους επισκέπτες, "why not a mask, ε?". To "ε" σε άψογα ελληνικά.
Εξαγωγή μπολιτισμού.
-Λάθος μάσκα φοράτε, κυρία.
Λέω στην υστερική που επιτέθηκε στο παιδί για το φτάρνισμα.
"Τι εννοείς;" ρωτάει με τσιρίδα.
Κατεβαίνω δυο στάσεις πριν. Να περπατήσω λίγο να μου φύγει η πλάκωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ
Για πρώτη φορά, στις 3 Δεκεμβρίου 2019, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης μας στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από δεκαετίες. Αυτό επισήμανε με ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΜέΡΑ25 κ. Σοφία Σακοράφα επισημαίνοντας ότι “η χώρα αποστασιοποιείται από τα αυτονόητα του διεθνούς δικαίου. Αποστασιοποίηση που μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το σύνολο των ελληνικών συμφερόντων.”
Πάντως, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ, ευχαρίστησε τις χώρες που καταψήφισαν το “αντι-ισραηλινό” ψήφισμα, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα, που ανήκει σε μία ομάδα χωρών που φέτος άλλαξαν τον τρόπο που ψήφιζαν.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κατζ δήλωσε ότι: «Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το “Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων” στη Γραμματεία του ΟΗΕ.
Ο θεσμός αυτός εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ και χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ηνωμένων Εθνών και τους χρηματικούς πόρους του για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα».
«Χαίρομαι που αυτή η σημαντική ομάδα χωρών αποφάσισε σήμερα να εκφράσει μια ξεκάθαρη ηθική στάση κατά της διάκρισης εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον μακροχρόνιο αγώνα εναντίον της προκατάληψης απέναντι στο Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη η αλλαγή στάσης αρκετών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελπίζω ότι τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ θα υιοθετήσουν την ίδια στάση σύντομα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους πιστούς φίλους μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Γουατεμάλα, την Ονδούρα, την Ουγγαρία, τη Μικρονησία, τις Νήσους Μάρσαλ και το Ναούρου που καταψήφισαν αυτό το ψήφισμα».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συμμαχίες με τα μεγαλύτερα καθάρματα του πλανήτη ..με τις ΗΠΑ(η χώρα ως μεγάλη νατοϊκή στρατιωτική βάση , για τους πολεμους που κανουν οι αμερικανοι αποικιοκρατες με τους αντιπροσωπους τους ισλαμοφασιστες στη Μεσογειο )με το Ισραήλ που δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό ,και από την Σαουδική Αραβία που ατιμώρητα τσακίζει εδώ και χρόνια την Υεμένη ..στην λαθος πλευρά της ιστορίας η Ελλάδα και θα το πληρώσει ο λαός της



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο λαθροεποικισμος δεν σταματαει. Τα ιδιωτικα ελληνικα καναλια μας βομβαρδιζουν με τουρκικα βλακωδη σιριαλ μπας και μαθουμε καμια λεξη τουρκικη. Το ειπε ο Μητσοτακης, ειμαστε πρωην επαρχια της Οθωμανικης αυτοκρατοριας. Τωρα το πανε να μας κανουν και τωρινη επαρχια των οθωμανων. Και να γινει το σχεδιο του Ιμπραημ το 1826. Οι Ελληνες να φυγουν προσφυγες (πραγματικοι, οχι οπως οι οικονομικοι λαθρομεταναστες που μας κουβαλανε), και αυτη η γη της Ελλαδας να κατοικιθει απο φελαχους ισλαμοφασιστες, μαυρους, και τον οποινδηποτε λαθρομεταναστη της γης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόρια/Η Τουρκία έχει πλάνο Β για την αφορμή της ελληνοτουρκικής εμπλοκής: το μεταναστευτικό.
05/02/2020
Εξέγερση στα Μόρια στη Μυτηλήνη.. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Σε μια πρώτη ανάγνωση υπεραπλουστευμένης εκδοχής πρόκειται για μια ακόμη κλασική περίπτωση διαμαρτυρίας που σχετίζεται με τις συνθήκες διαβίωσης και την διεκδίκηση αιτημάτων για βελτίωση του στάτους των ατόμων και τ΄ανθρώπινα δικαιώματα.
Ωστόσο όταν σ΄ένα νησί όπως η παραμεθόρια Λέσβος ο αριθμός των μεταναστών είναι 25.000 – 35.000 τότε ειπισέρχονται κι άλλες παράμετροι που οφείλουν κατά προτεραίοτητα και με τη διαδικασία του επείγοντος να εξεταστούν.
Οι 35.000 μετανάστες τότε υπό μια άλλη οπτική παύουν να είναι μόνον πρόσφυγες αλλά οιωνοί ή και de facto έποικοι….Παύουν να υπολογίζονται μόνον ως πρόσφυγες αλλά πρέπει να θεωρηθούν κι ως έχουν δηλ. ως μια ακόμη νεοσυσταθείσα πολυπληθής μουσουλμανική μειονότητα στην πλέον ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή της ελληνικής επικράτειας….
Παραμονές της προδιαγεγραμμένης ελληνοτουρκικής σύρραξης θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα σενάρια που ενδεχομένως να πυροδοτήσουν την τουρκική προκλητικότητα και επεκτατική διάθεση.
Είναι μαθηματικά εξακριβωμένο ότι η Τουρκία μετά την ήττα της στη Συρία και το αδιέξοδο στο λιβυκό ίσως επιχειρήσει να δοκιμάσει την τύχη της σε ανοιχτά διαιωνιζόμενα μέτωπα όπως το ελληνικό ή κυπριακό.
Η Τουρκία έχει πλάνο Β για την αφορμή της ελληνοτουρκικής εμπλοκής.
Η Τουρκία έχει πλάνο Β για την αφορμή της ελληνοτουρκικής εμπλοκής. Αν δεν είναι η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ, οι θαλάσσιες οριοθετήσεις,το αέριο/πετρέλαιο θα χρησιμοποιήσει την τακτική που έπαιξε σε Κύπρο, Συρία, Λιβύη….Θ΄αντιδράσει ως αυτόκλητη εγγυήτρια δύναμη για μουσουλμανική δοκιμαζόμενη μειονότητα σε τρίτο κράτος επιχειρώντας εισβολή…Στην Κύπρο ήταν η τουρκική μειονότητα, στη Συρία οι Τουρκμένοι και στη Λιβύη οι απόγονοι των Οθωμανών ως κι αυτό διατυπώθηκε….Στη Μυτιλήνη οι 35.000 μουσουλμάνοι αποτελούν καθεστώς είναι πλέον μια αδιαφειλονίκητη ”μειονότητα” και το πιο επικίνδυνο είναι ότι εμφανίζεται κι ως μια καταπιεσμένη ”μειονότητα”.
Οι εξεγέρσεις τους είναι ίσως ένα στάδιο πριν το ξεσηκωμό. Όταν αυτοί που σήκωσαν την τρίστερη αποικιοκρατικη σημαία των ισλαμοφασιστων της Συριας στη Μόρια σηκώσουν το τούρκικο μπαϊράκι την τούρκικη σημαία του ξεσηκωμού πάντα στο πλαίσιο ”για ανθρώπινα δικαιώματα” και έχουν 2 με 3 ή και περισσότερους νεκρούς σ΄επεισόδια με αρχές θα έχει σημάνει η αντίστροφη μέτρηση η νομιμοποίηση όπως τη θεωρεί η Τουρκία για να διαδραματίσει την προστάτιδα δύναμη… όπως στη Συρία… Θα βαπτίσει μια επιχείρηση και θα σπεύσει εις βοήθεια των αναξιοπαθούντων μουσουλμάνων της Λέσβου..ιερός αγώνας, ένα ακόμη τζιχάντ του Ερντογάν….
Είναι εύκολο να επιτευχθεί η αποσυμπίεση και να εξουδετερωθεί στην πράξη το πλάνο Β Ερντογάν. Διανέμεις ανά 1000 τους 30.000 σε 30 νομούς τη χώρας αποκλείοντας τις παραμεθόριες και τα μητροπολιτικά κέντρα Αθήνα,Θεσσαλονίκη. Ο μόνος πραγματικά πατριωτικός στόχος του Υπ. Εσωτερικών θα πρέπει να είναι ουδείς λαθρομετανάστης έποικος ή μέλος μειονότητας σε Μυτιλήνη..Εκκένωση τώρα. Το ίδιο σχέδιο αποσυμφόρησης θα πρέπει ν΄ακολουθηθεί και στα λοιπά νησιά που συστενάζουν….
Από την άλλη τ΄ανοιχτά σύνορα στο Αιγαίο στο όνομα του λαθρομεταναστευτικού δημιουργεί αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα.
Τα σύνορα της Ελλάδας δεν αποτελούν και σύνορα της ΕΕ όπως είχαν υποσχεθεί στο λαό. Που ήταν η Europol ,η Frontex ή ο Ευρωπαϊκός στρατός;;;
Το ΝΑΤΟ παρά την υποσχεσιολογία ήταν απλός παρατηρητής την ώρα που έπεφταν τα σύνορα χώρας μέλους του πλήρης αδράνεια ενώ υπάρχει απειλή εθνική ασφάλειας….
Η Ελλάδα με την τακτική των ανοιχτών συνόρων έχει πλέον υποθηκεύσει την εσωτερική της ασφάλεια.
Το οικονομικό όφελος κάποιων ιδιωτών κι ΜΚΟ υποθήκευσε το δημόσιο συμφέρον…
Η Ελλάδα τόσο με την Αλβανία όταν άνοιξε τα σύνορα όσο και στο Αιγαίο αποδείχθηκε ανοχύρωτη χώρα λόγω πολιτικής βούλησης καταστρατηγώντας το εθνικό συμφέρον. Ανοιχτά σύνορα προβλέπονται για ελεύθερη διακίνηση πολιτών σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ μεταξύ χωρών ΕΕ. Ωστόσο υπήρξε άτυπη διεύρυνση της Συνθήκης με τη συγκατάθεση και υποκίνηση της ΕΕ που πλήρωνε αδρά γι αυτό υπό τη μορφή κονδυλίων και επιχορηγούμενων προγραμμάτων για λαθρομεταναστευτικές ροές…..
Οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τον πολιτικό κόσμο που χειρίστηκε την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και το στρατό που έχει ταχθεί να διαφυλάττει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.. Ωστόσο τα σύνορα αποδείχθηκαν κέντρο διερχομένων 1.000.000 αταυτοποίητων προερχομένων από εμπόλεμες ζώνες όπου περίσσεψαν τα εξτρεμιστικά στοιχεία.
Επειδή κάποιοι προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα καλό είναι στην εξαγωγή συμπερασμάτων να συμπεριληφθεί κι η αναξιοπιστία ως προς την αποστολή του , του στρατεύματος……
Μπορεί να ηχεί ως πολιτικός αμοραλισμός στη λογική του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά αν αρχικά σκοτώνονταν 10 ή 20 άτομα που θα επιχειρούσαν βίαια να καταλύσουν την εθνική κυριαρχία δια της παράνομης διέλευσης αυτό θα είχε σώσει ως δόγμα αποτροπής τους δεκάδες χιλιάδες που πνίγηκαν στο Αιγαίο επιχειρώντας να το διασχίσουν παρανόμως….Αυτή η εξέλιξη δεν θα ήταν εξόχως πιο ανθρωπιστική από το ”ελληνικό όνειρο ” που ναυάγησε και έπνιξε στο αίμα τη Μεσόγειο;;; Mαξιμαλισμός ή πραγματισμός……….
Όλοι οι πολυπληθείς καταυλισμοί της ISIS στη Β Συρία έχουν περισσότερα γυναικόπαιδα παρά μάχιμους γιατί πρόκειται για οικογένειες τζιχαντοφασιστών οπότε η σκηνή με τη μωρομάνα δεν είναι πανάκεια υπό αυτούς τους όρους……
Καλό κι αγαθό το επιχείρημα κατάργησης συνόρων σε διεθνιστικό πλαίσιο όσο καλή είναι και η ειρήνη σαν αίτημα παγκοσμίως. Η εγχώρια ουτοπική τοποθέτηση δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιείται και να εργαλειοποιείται για επεκτατισμό άλλης χώρας, να στρώνεις δηλ το χαλί στους αυριανούς κατακτητές μέρους της επικράτειας…. Υπάρχει και η πολιτική ουτοπία θεμιτό να την πρεσβεύει κανείς, ηθικό αν θες αλλά καθίσταται επικίνδυνη όταν επιχειρείς να την εφαρμόσεις γιατί πολιτική είναι οι συνθήκες, οι συγκυρίες, το διεθνές και τοπικό περιβάλλον. Στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Δύση υποκίνησε εξόπλισε χρηματοδότησε τον ισλαμοφασιστικο πολεμο  στη Συρία αποτέλεσμα 1.000.000 νεκροί.
Στην εποχή των υβριδικών πολέμων και των ασύμμετρων απειλών στην εποχή των πολέμων των αταυτοποίητων και των μετακινούμενων τζιχαντιστών με τελευταίο κρούσμα τη Λιβύη η χαμένη αθωότητα του διαβρωμένου στον υπό του όρους καπιταλισμού, ανθρωπισμού με διαχειριστές τις ”Μη Κερδοσκοπικές” ΜΚΟ φαντάζει αφελές και εγκληματική αμέλεια ο καθαγιασμός και καθοσίωση του μεταναστευτικού….Ο πολυμήχανος Οδυσσέας μεταμορφώθηκε για πάντα σε ακάθαρτο κατά το ισλάμ χοίρο από την Κίρκη της Δύσης;;;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο συριακός στρατός περικύκλωσε ένα ακόμη τούρκικο κατοχικο παρατηρητήριο.Περικυκλώνει ως αύριο το Saraqib.Ο σουλτανος Ερντογάν δίνει τελεσίγραφο στο SAA ν΄αποσυρθεί από τα κατοχικα παρατηρητήρια του πριν το τέλος Φλεβάρη αλλιώς θα επιτεθεί στη Συρία.
05/02/2020
Ο συριακός στρατός περικύκλωσε κι ένα ακόμη τούρκικο παρατηρητήριο σήμερα μικρό αλλά σημαντικό Tall Tuqan κι απελευθέρωσε (Tal Toqan, Jazraya, Ejlas, Al-Rassafeh, Eslamin, Abo Al-Khesheh, Othmaneyeh Kbeireh, Talafeh, Jdaydet Talafeh and Al-Dahabeyeh) οικισμούς κι υψώματα ανακτώντας άλλα 80 τ,χλμ στην ΝΑ περιφέρεια του Idlib κι άρχισε να περικυκλώνει το Saraqeb από 3 πλευρές και θεωρητικά ως αύριο θα το έχει παγιδεύσει. Στον απόηχο των επιτυχιών του SAA o Erdogan εκφώνισε το κύκνειο άσμα των απειλών του κατά Συρίας αλλά έδειξε επιφυλακτικός έναντι της Ρωσίας αφού επέρριψε τις ευθύνες στην κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού το 2015 στη FETO και είπε πως δεν θέλει μπλεξίματα με άλλες πλευρές…..
“2 από τα κατοχικα παρατηρητήριά μας στο Ιντλίμπ είναι πίσω από τις γραμμές των δυνάμεων της συριακής δημοκρατιας.Αν η συριακη δημοκρατια δεν αποσυρθεί ως το τέλος του μήνα (Φεβρουαρίου) από τα εδαφη της που είναι στις ζώνες των τουρκικών παρατηρητηρίων στο Idleb, η Τουρκία θα έχει την υποχρέωση ν’ αντιδράσει” προειδοποίησε για πολλοστή φορά ο σουλτανος Ερντογάν την Τετάρτη σύμφωνα με Anadolu.
Αναφερόμενος σ΄’Αστανα, Σότσι αναρωτήθηκε ”σε τι εξυπηρετούν αυτές οι συμφωνίες αν δεν γίνονται σεβαστές από τα αφορούμενα μέρη κι αν αυτά δεν τιμωρούνται γι αυτό;” Κάλεσε Ρωσία και λοιπά μέρη να σεβαστούν τις συμφωνίες για ζώνες αποκλιμάκωσης στην κατοχη του Ιντλίμπ. Iσχυρίστηκε πως οι σουλτανικες κατοχικες τουρκικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα και σκότωσαν 76 ανθρωπους της Συριας ως απάντηση για το θάνατο τούρκων στρατιωτών. Τόνισε πως η επίθεση “εναντίον των στρατιωτών μας στο Idleb είναι μια σημαντική καμπή για την Τουρκία στη Συρία”.
“Με τον ίδιο τρόπο που η συριακη δημοκρατια απαντά στα παραμικρά πυρά παίρνοντας για στόχο τους ισλαμοφασιστες μας, έκτοτε κάθε σφαίρα και παραβίαση από την κυβερνηση και του στρατού και του λαου της Συριας θα αποτελούν στόχο των απαντήσεών μας. Οι χερσαίες κι εναέριες κατοχικες σουλτανικες τουρκικες δυνάμεις θα αντιδράσουν εν πλήρη ελευθερία στο Idleb και σε όλες τις περιοχές των επιχειρήσεων μας , σε περίπτωση ανάγκης”, συνέχισε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα πρόβατο με...GPS "έδειξε" τους ζωοκλέφτες!
Αντιμέτωποι με κακουργηματικές διώξεις είναι οι 4 άνδρες που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης σε περιοχές του Δήμου Γόρτυνας, Νοτια του Νομου Ηρακλειου, Κρητης, κατηγορούμενοι για την ζωοκλοπή 150 προβάτων από ποιμνιοστάσιο ενός 34χρονου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ενώ αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην εξιχνίαση της υπόθεσης βοήθησε το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης των προβάτων είχε τοποθετήσει σε ένα από αυτά "σύστημα στιγματοθέτησης" (GPS).
To σύστημα είχε τοποθετηθεί στο κουδούνι του ζώου και βοήθησε τις αρχές να ανακαλύψουν τη...διαδρομή του κοπαδιού και των κλεφτών από την περιοχή των Ασιτών στην Γόρτυνα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Διαδηλώσεις κατά του σχεδίου Τραμπ για τη Μέση Ανατολή - Ένας νεκρός
 Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 18:59
Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Τετάρτη, από πυρά ισραηλινοναζιστικών δυνάμεων σε διαδηλωσεις που ξέσπασαν στη Χεβρώνα σε μια διαδήλωση των Παλαιστινίων ενάντια στο σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
«Ο 17χρονος Μοχάμεντ αλ Χαντάντ σκοτώθηκε από πυρά που δέχθηκε στην καρδιά του από κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή Μπαμπ αλ Ζάουα της Χεβρώνας», ανέφερε η ανακοίνωση.
Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν πως 15 άνθρωποι πετούσαν πέτρες ενάντια σε ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Εκπρόσωπος του ισραηλινοναζιστικού στρατού ανέφερε σε ανακοίνωση ότι σιωναζι στρατιώτες «εντόπισαν έναν Παλαιστίνιο που εκσφενδόνισε μια μολότοφ εναντίον τους και εκείνοι απάντησαν με πυρά ώστε να εξαλείψουν την απειλή».
Σύμφωνα με εικόνες του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων Wafa, η σορός του νεαρού άνδρα σύρθηκε από διαδηλωτές προς ένα όχημα, έπειτα από αυτό το όχημα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στη Χεβρώνα, που διοικείται από Παλαιστίνιους.
Ο 17χρονος ήταν ο πρώτος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε σε ταραχές μετά την παρουσίαση από τον Τραμπ του σχεδίου του την περασμένη εβδομάδα, ένα σχέδιο ευνοϊκό για το ισραηλινοναζιστικο καθεστως και το οποίο καταδικάστηκε από το συντριπτικό μέρος του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου.
Μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού σχεδίου, διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά στην Μπαμπ αλ Ζάουα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Δημόσιο ζητεί 50.000 ευρώ από νοσηλεύτρια που είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου
 Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 18:17
«Μάχη» για το ποσό που πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο έδωσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο νοσηλεύτρια που απολύθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου.
Ο Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αντώνιος Νικητάκης πρότεινε να επιστρέψει τουλάχιστον μέρος των συνολικών αποδοχών που έλαβε η νοσηλεύτρια από την ημέρα διορισμού της έως και την απόλυση της, δηλ. επί 17 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως μετά τον θόρυβο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο, το Δημόσιο έκανε... έκπτωση στο ποσό που τους είχε αρχικά καταλογιστεί το οποίο ανερχόταν στα 179.000 ευρώ. Έτσι, μειώθηκε το ποσό του καταλογισμού της στα 50.000 ευρώ, με το οποίο έδειξε πως συμφωνεί και ο Επίτροπος Επικρατείας ο οποίος υποστήριξε πως ότι ορθώς της επιβλήθηκαν τα χρήματα αυτά καθώς η ίδια προκάλεσε τον παράνομο διορισμό της.
Κατά τη διάρκεια πάντως της συζήτησης ενώπιον της μείζονος, 35μελούς Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας που διώκεται για πλαστογραφία και απάτη,  υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να  επιστρέψει χρήματα στο Δημόσιο το οποίο, όπως είπε, «απολάμβανε την παροχή εργασίας της επί σειρά ετών» γιατί διαφορετικά «μετατρέπεται το κράτος σε παράνομο εργοδότη». Άλλωστε, σύμφωνα με τον δικηγόρο, η πλαστογραφία ανάγεται στο ότι ο βαθμός του απολυτηρίου έγινε από «14,33»  σε «20», χωρίς αυτό να έχει όμως επιπτώσεις στους συνυποψήφιους της, οι οποίοι και αυτοί διορίστηκαν.
Η Ολομέλεια του ΕΣ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της η οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει «πιλότο» για εκατοντάδες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι διορίστηκαν με πλαστά πτυχία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας
 Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 14:16
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 18 Φεβρουαρίου κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
«Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε σχετική ανακοίνωση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκρυθμη η κατάσταση στη Μόρια - Νέα συγκέντρωση των κατοίκων
 Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 17:30
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μόρια της Μυτιλήνης, με τους κατοίκους να αντιδρούν και να ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Φιλοξενίας και Ταυτοποίησης.
Οι κάτοικοι της Μόριας βγήκαν και πάλι στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το «σχολείο» που έχει δημιουργηθεί από ΜΚΟ εκτός του καμπ, μεσα στο χωριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί «πρόκληση η ύπαρξή του».
Κάτοικοι μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες περιγράφουν τις κλοπές και τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια τους, ενώ ορισμένοι από αυτούς εκφράζουν φόβους για το τι μέλλει γενέσθαι.
Εν τω μεταξύ σήμερα τα σχολεία της περιοχής ήταν κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας των κατοίκων, ενώ θα αποφασίσουν εάν θα ανοίξουν ή όχι αύριο, καθώς και ποια στάση θα κρατήσουν απέναντι στο λαθρομεταναστευτικό τις επόμενες ημέρες.
Λίγο μετά τις 18:30 οι κάτοικοι της Μόριας συγκεντρώθηκαν στις εισόδους του χωριού προκειμένου να εμποδίσουν τους λαθρομετανάστες κανιβαλους να φτάσουν σε αυτό.
Νέο αίτημα για κήρυξη των νησιών του Β. Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Στην ανάγκη κήρυξης των νησιών του βορείου Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επανέρχεται σήμερα ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, επανυποβάλλοντας το αίτημα που χθες απέρριψε η κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση έσφαλε απορρίπτοντας χθες το αίτημα μας να κηρύξει τις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο σε έκτακτη ανάγκη. Αν η παρούσα κατάσταση δεν είναι έκτακτη ανάγκη, τότε ποια είναι;» σημειώνει ο Κώστας Μουτζούρης. Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση επιβάλλει τη δημιουργία νέων δομών, κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων, οι οποίες βάσει απλής αριθμητικής δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα το επιδεινώσουν.
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποστηρίζει ότι «με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο η κυβέρνηση επικαλείται την έννοια της κατάστασης έκτακτου ανάγκης για να προχωρήσει στην κατασκευή των δομών αλλά την αρνείται στην Περιφέρεια». Και καταλήγει, κάνοντας γνωστό ότι «σήμερα το πρωί υπέβαλλε εκ νέου το αίτημα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταδικάζει τις «βίαιες απειλές» του προέδρου Τραμπ
 Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 21:01
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας «αλαζόνας τσαρλατάνος» δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, επικρίνοντας την «παρεμβατική ρητορική» του Αμερικανού πρόεδρου στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης.
Ο ένοικος του Λευκού Οίκου διεμήνυσε στην ομιλία του στο Κογκρέσο ότι η «αρπάγη της τυραννίας» του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο «θα τσακιστεί», υποδεικνύοντας την ίδια στιγμή στο ακροατήριό του την παρουσία του κλοουν αχυρανθρωπου τους στη Βενεζουελα Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο χειροκρότησαν τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο.
«Ο Τραμπ προσβάλει και επιδεικνύει ασέβεια προς τον λαό της Βενεζουέλας κάνοντας βίαιες απειλές ενάντια στην κυριαρχία του και ενάντια στη συνταγματική, νόμιμη και δημοκρατική κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο», τόνισε ο Αρεάσα σε ανακοίνωσή του.
Ο αναγνωρισμένος ως κατοχικός «πρόεδρος» της λατινοαμερικάνικης χώρας από τις αλητικες νεοναζιστικες ΗΠΑ και από περισσότερες από 50 αποικιοκρατικες χώρες και δορυφορους της, ήταν ένας από τους προσκεκλημένους στην ομιλία του Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης.
Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο Γκουαϊδό θα συναντηθεί σήμερα στις 21:15 σήμερα (ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Μετά την ανακοίνωση του Καράκας, ένας ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων για την επίσκεψη Γκουαϊδό, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τον Μαδούρο να μην αναμιχθεί στην επιστροφή του χαφιε αχυρανθρωπου τους, αλλιώς θα αντιμετωπίσει «σημαντικές συνέπειες».
«Συνεπώς, πρέπει να τον μεταχειριστούν πολύ προσεκτικά», προειδοποίησε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Δικαστήριο του Καράκας έχει επιβάλει απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια της Βενεζουέλας στον Γκουαϊδό, απόφαση που ο χαφιες αχυρανθρωπος των νεοναζιστικων ΗΠΑ έχει ήδη αψηφήσει στο παρελθόν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χασάν Ροχανί: Η Αμερική είναι κράτος - τρομοκράτης
 Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 16:18
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σε ομιλία του, που μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την κρατική τηλεόραση, πως η Αμερική είναι ένα κράτος τρομοκράτης και διαπράττει τρομοκρατικές ενέργειες.
Η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν έχει φθάσει στα ακρότατα όριά της έπειτα από την δολοφονια από τους αποικιοκρατες των ΗΠΑ του ανώτατου Ιρανού στρατιωτικού Κασέμ Σολεϊμανί από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις 3 Ιανουαρίου στη Βαγδάτη και τα αντίποινα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, η οποία λίγες μέρες αργότερα έπληξε με πυραύλους αμερικανική κατοχικη βάση στο Ιράκ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οι δυνάμεις της Συριας προχωρούν προς την Ιντλίμπ, παρά τις προειδοποιήσεις της Σουλτανικης Τουρκιας
 Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 15:43
Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας,  προωθήθηκαν σήμερα μέσα στην περιφέρεια Ιντλίμπ απέναντι σε τζιχαντοφασιστες και ισλαμοφασιστες του Τουρκου Σουλτανου, χάρη σε μια επίθεση η οποία έχει αυξήσει τις εντάσεις με την Σουλτανικη Τουρκία, ανέφερε η αποικιοκρατικη ΜΚΟ Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Η Συριακη κυβέρνηση του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ άρχισε τον Δεκέμβριο την επιχείρησή της στην επαρχία Ιντλίμπ και τα περίχωρά της, στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας. Οι συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις, καταφεύγοντας σε βομβαρδισμούς αεροπορίας και πυροβολικού, ανακατέλαβαν και απελευθερωσαν δεκάδες τοποθεσίες, αναγκάζοντας μισό εκατομμύριο ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων να εγκαταλείψουν τις θεσεις τους, σύμφωνα με τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ.
Αυτές τις τελευταίες 24 ώρες και με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας κατέλαβαν περισσότερα από 20 χωριά και τοποθεσίες στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Οι συριακες δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τη στρατηγικής σημασίας κωμόπολη Σαρακέμπ, η οποία έχει αδειάσει από τους ισλαμοφασιστες της έπειτα από εβδομάδες καταστροφικών βομβαρδισμών, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο.
Έχουν περικυκλώσει σχεδόν πλήρως την πόλη και είναι ανεπτυγμένες σε τρεις άξονες, νότια, ανατολικά και δυτικά, και είναι ετοιμες να την απελευθερωσουνν σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις προωθήθηκαν στο εσωτερικό της Ιντλίμπ και το απελευθερωσαν.
Χθες, Τρίτη, το βράδυ, Σύρος στρατιωτικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλέσθηκε το SANA, δήλωσε πως ο στρατός δίνει στους αντιπάλους του μια «τελευταία ευκαιρία» στον τομέα της Σαρακέμπ και τους κάλεσε να καταθέσουν τα όπλα.
Περισσότερο από το μισό της επαρχίας Ιντλίμπ και ορισμένων ζωνών των γειτονικών περιφερειών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας ελέγχονται από τους τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, ο πρώην συριακός κλάδος της Αλ Κάιντα). Ισλαμοφασιστικες συμμοριες των αποικιοκρατων είναι επίσης παρούσες.
Σήμερα ο Τούρκος σουλτανος-«πρόεδρος» Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει ορισμένους ισλαμοφασιστες και έχει αναπτύξει στρατεύματα στη βορειοδυτική Συρία την οποια εχει καταλαβει με σουλτανικα τουρκικα στρατευματα, απηύθυνε τελεσίγραφο στη Συριακη Δημοκρατια ζητώντας της να αποσυρθεί από τις περιοχές γύρω από τις τουρκικές κατοχικες θέσεις παρατήρησης στην συριακη επαρχία Ιντλίμπ που εχουν καταλαβει.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεσανατολικό: Μοιράστηκε σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας από τους Παλαιστινιους του ΟΗΕ που καταδικάζει το σχέδιο Τραμπ
 Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 05:00
Σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ  που έχει καταρτιστεί από την παλαιστινιακή πλευρά και διανεμήθηκε στα κράτη μέλη του χθες Τρίτη καταδικάζει την πρόθεση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος να προσαρτήσει τους σιωναζιστικούς οικισμούς και την Κοιλάδα του Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη, βάσει της πρότασης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη λύση του Μεσανατολικού, που παρουσιάστηκε την 28η Ιανουαρίου και θεωρείται πως ευνοεί καθαρά την ισραηλινοναζιστική πλευρά.
Το σχέδιο απόφασης, που διένειμαν στα άλλα κράτη μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ διπλωμάτες της Τυνησίας και της Ινδονησίας, θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι θα συναντήσει το βέτο των ΗΠΑ, μερικές ημέρες μετά την πομπώδη παρουσίαση του σχεδίου του Τραμπ την περασμένη εβδομάδα για αυτή που ο Ρεπουμπλικάνος αποκαλεί τη «συμφωνία του αιώνα».
Διπλωμάτες σημείωναν ότι περιμένουν η συζήτηση επί του σχεδίου να αρχίσει εντός της εβδομάδας.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς σκοπεύει να τοποθετηθεί ενώπιον του ΣΑ για το σχέδιο του Τραμπ την ερχόμενη εβδομάδα, πριν διεξαχθεί ψηφοφορία επί του σχεδίου απόφασης του ΣΑ.
Είναι «παράνομη» βάσει του διεθνούς δικαίου «η προσάρτηση οποιουδήποτε τμήματος» των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών και πρέπει να «καταδικαστούν οι πρόσφατες δηλώσεις που καλούν για την προσάρτηση από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως» παλαιστινιακών εδαφών, τονίζεται στο σχέδιο απόφασης, το περιεχόμενο του οποίου περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το σχέδιο που παρουσίασε ο Τραμπ — φέρεται να το ετοίμαζε τα τελευταία τρία χρόνια ο καθυστερημενος κλαρινογαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ — προβλέπει αναγνώριση της κυριαρχίας του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος στους παρανομους σιωναζιστικους οικισμούς, ενώ απαιτεί από τους Παλαιστίνιους να μενουν σε απομωνομενα μπαντουσταν, και  να μην αποκτήσουν ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, πρωτεύουσα των παλαιστινιακων μπαντουσταν θα γίνει βάσει της αμερικανικής πρότασης ένα χωριό της Δυτικής Όχθης ανατολικά της Ιερουσαλήμ, το Αμπού Ντις.
Ο καθυστερημενος ναζιστης Κούσνερ μεθυστακας και παλιομουτρο όπως ο Τραμπ, προγραμματίζεται να παρουσιάσει το αμερικανικό σχέδιο στους πρέσβεις των κρατών-μελών του ΣΑ αύριο Πέμπτη. Οι Παλαιστίνιοι το έχουν ήδη απορρίψει, ωστόσο κάποιες αραβικές χώρες το θεωρούν βάση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Σιωναζι και τους Παλαιστίνιους, μιας ειρηνευτικής διαδικασίας που παραμένει κλινικά νεκρή εδώ και χρόνια.
Το σχέδιο απόφασης τονίζει ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες της δυτικης αποικιοκρατικης  κοινότητας και των χωρών της περιφέρειας για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για «όλα» τα ζητήματα που αφορούν το «τελικό καθεστώς» της λύσης στο Μεσανατολικό, «χωρίς εξαίρεση».
Εάν όπως προεξοφλείται οι ΗΠΑ ασκήσουν βέτο στο σχέδιο, οι Παλαιστίνιοι αναμένεται να το υποβάλλουν στη Γενική Συνέλευση των 193 χωρών μελών του ΟΗΕ, για μια ψηφοφορία που θα επιτρέψει να μετρηθεί ποια είναι η αντιμετώπιση του σχεδίου του Τραμπ — και ποια είναι η επιρροή που διαθέτει ακόμη η Ουάσινγκτον, τουλάχιστον ως προς το Μεσανατολικό — σε διεθνές επίπεδο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φωτογραφία είναι από την Μυτιλήνη χθες το βράδυ από πορεία 100 "αλληλέγγυων" (μαλλον από Αθηνα γιατι δεν υπαρχουν τοσοι στο νησι, με κρανη και στυλιαρια με μαυροκοκκινα σημαιακια) προς τους εξεγερθέντες λαθρομετανάστες και εναντίον των ελληνων κατοίκων του ακριτικού νησιού που έγιναν αίφνης"φασίστες" που δεν δέχονται να μετατρέπεται ο τόπος τους σε ανθρώπινη χωματερή...εγώ βλέπω τους σύγχρονους Γκοτζαμάνηδες, σε παραταξη με κρανη και στυλιαρια με μαυροκοκκινα σημαιακια, ντυμένους αντιφασίστες, εσείς? Αν δεν είναι αυτοί παρακρατικοί σε απόλυτη διασύνδεση με το διεφθαρμένο κράτος των ΜΚΟ τι είναι? Καληνύχτα Ελλάδα...
«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του παλαιού κληρικό-φασισμού,
ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί
μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός»
Pier Paolo Pasolini



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ ο Τσίπρας και η παρέα του(βλέπε Νικολάκης Παππάς)συνεχίζει να απατεωνιζει...
Δεν έχουν τα ουμπαλα να πουν στους ψηφοφόρους τους και όχι μόνο,ότι οι πλειστηριασμοί ήταν στους όρους του τρίτου(και μακρύτερου)μνημονίου ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΦΕΡΑΝ και απλώς ο Μητσοδρακουλας το εφαρμόζει με χαρά θα έλεγα.
Αν συνεχίσει έτσι η Αξ.Αντιπολιτευση(δλδ ψέμα στο
ψέμα)βλέπω να κυβερνάει ο Μητσοδρακουλας μέχρι να ψοφήσει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μειωση κατά 30% στα σχολικα γευματα
Η καταγγελια για λιποθυμια από πεινα μαθητριας στον Πυργο εφερε στην επιφανεια τις καθυστερησεις της κυβερνησης στην παροχη σχολικων γευματων. Κινδυνος για καταργηση του θεσμου επισημαινεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αύριο τα συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό - Κλιμάκωση με απεργία στις 18 Φλεβάρη

Με 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 18 Φλεβάρη κλιμακώνεται η πάλη των εργαζομένων και του λαού για την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ για να θωρακίσει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει το δρόμο στα επόμενα χτυπήματα, με ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.
Ηδη χτες το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε συνεδρίασή του αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας στις 18/2, ενώ αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση πήρε στη χτεσινή της συνεδρίαση και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιρανός πρέσβης ... προειδοποιεί
Σαφέστατα μηνύματα και προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε με συνέντευξή του στο ελληνικό CNN o πρεσβευτής του Ιράν στην Ελλάδα, Αχμάντ Ναντερί, ενόψει της αποστολής ελληνικών «Patriot» στη Σαουδική Αραβία.
Πιο συγκεκριμένα, κατηγορηματικά σημειώνει ότι «ο ιρανικός λαός δεν αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να εισέλθει στις περιφερειακές διαμάχες που αφορούν την περιοχή του Περσικού Κόλπου και να εμπλέξει τη χώρα σε αντιπαραθέσεις, διακινδυνεύοντας τα ελληνικά συμφέροντα».
Ερωτώμενος αν «σε περίπτωση πολεμικής ανάφλεξης Ιράν - Σαουδικής Αραβίας, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που θα σταθμεύουν στη Σαουδική Αραβία, θα εξαιρεθούν από τους στόχους των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων» σημειώνει αρχικά ότι «η χώρα του δεν θα ξεκινήσει κανέναν πόλεμο» αλλά τονίζει «ταυτόχρονα, όμως, όπως είναι φυσικό, εάν δεχθεί επίθεση από οποιαδήποτε χώρα, κανένα από τα στρατιωτικά σημεία της χώρας - εισβολέα δεν θα είναι ασφαλές από τα ιρανικά αντίμετρα». Δηλαδή, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν στόχο.
Παραπέρα εξήγησε ότι «είναι θέση αρχής για μας και για οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ότι σε περίπτωση επιβολής πολέμου από οποιαδήποτε χώρα ή πραγματοποίησης επίθεσης από οποιαδήποτε βάση, η αμυνόμενη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, διατηρεί με βάση όλους τους διεθνείς νόμους και κανόνες το δικαίωμα απάντησης και λήψης αντιμέτρων».
Αυτά και μόνο καταρρίπτουν όλα τα παραμύθια που πλασάρουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις στη χώρα μας, η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ, ότι η εμπλοκή της χώρας σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ διασφαλίζει τάχα τη «σταθερότητα» και την «ασφάλεια» του λαού. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Η επιδίωξη του ελληνικού κεφαλαίου για μερίδια κερδών μέσα από τις επεμβάσεις κατά άλλων χωρών φέρνει μόνο μεγαλύτερους κινδύνους και νέα δεινά για το λαό μας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να θυσιάσει και παιδιά του για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ»
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν οι τέσσερις εγκαυματίες
Διασωληνωμένοι και σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι τέσσερις εγκαυματίες εργαζόμενοι, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια έκρηξης που σημειώθηκε την Παρασκευή, στα διυλιστήρια της «Motor Oil» στους Αγίους Θεοδώρους.
Ο 55χρονος εγκαυματίας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΚΑΤ πρόκειται να μπει σε διαδικασία αφύπνισης το επόμενο 24ωρο, καθώς παρουσιάζει σημάδια αναπνευστικής βελτίωσης, ωστόσο η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.
Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαυματίες το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διασωληνώθηκαν και αργότερα μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «Θριάσιο». Λόγω έλλειψης κρεβατιών στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων του «Θριασίου», δύο από τους τέσσερις εγκαυματίες παρέμειναν εκτός ΜΕΘ για ένα 24ωρο και νοσηλεύονταν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη βαρύτητα των περιστατικών.
Να σημειωθεί επίσης ότι η Πυροσβεστική πληροφορήθηκε για την έκρηξη και το ατύχημα από το ΕΚΑΒ, καθώς δεν υπήρξε προηγούμενη ειδοποίηση από την επιχείρηση.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θα αποσυρθούμε στις 30 Φλεβάρη"! Η απάντηση της Συρίας στον Ερντογάν...
Ιούνης 2016... Assad:...
"Το Χαλέπι θα είναι το νεκροταφείο των ονείρων
του φασίστα δολοφόνου Ερντογάν"
Το είπε κι έγινε!
Μάλλον έχει αμνησία ο φασίστας Ερντογάν, ή νομίζει πως έχει απέναντί του ελληνόφωνους πρωθυπουργούς...
Ο Ερντογάν, νομίζοντας πως έχει να κάνει με τις ελληνόφωνες πολιτικές ηγεσίες της κατεχόμενης αποικίας Ελλάδα κι αφού επιστρέφουν φέρετρα Τούρκων από το Ιντλίμπ... απειλεί τη Συρία και τον στρατό της θέτοντας προθεσμίες: "Πρέπει να αποσυρθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου από τα εδάφη της επαρχίας Ιντλίμπ"... που πιστεύει ότι βρίσκεται υπό την εξουσία του.
Η απάντηση του Αραβικού στρατού της Συρίας: "Θ' αποσυρθούμε στις 30 Φλεβάρη"!