Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Πεμπτη 6 Φεβρουαριου 2020




ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
4 Φεβρουαρίου 2020
Μεταναστευτικό: Σενάρια red blue στη Λέσβο! Τι θα συμβεί σε περίπτωση υποκινούμενης έντασης

Τα επεισόδια που συνέβησαν τη Δευτέρα (3-2-20) στη Μυτιλήνη με τους μετανάστες και η σημερινή ένταση είναι ένα σενάριο red blue όπως λέμε στο τομέα της ασφάλειας που έγινε “πραγματική άσκηση”. Θα εξηγήσω ακριβώς τί εννοώ:
Στόχοι των Red (η ομάδα των μεταναστών)
-Κατάληψη σημείων της πόλης και πρόκληση βλάβης σε δομές της περιοχής. Το κατάφεραν μερικώς, καθώς η ΔΕΗ γλύτωσε.
-Κίνηση σε διαφορετικά σημεία και χώρους, έτσι ώστε να προκληθεί διάσπαση δυνάμεων και να είναι αδύνατη η ανάσχεση τους. Επιτεύχθηκε με κίνηση σε τρία σημεία και στο τέλος με κίνηση κυκλωτική προς τα πίσω στη Μόρια, δημιουργώντας νέα εστία ταραχών.
-Διακοπή κυκλοφορίας. Όντως η Μόρια και άλλες περιοχές απομονώθηκαν εντελώς.
-Επίδειξη δύναμης. Το να έχεις δύο χιλιάδες περίπου άντρες μάχιμης ηλικίας με ανθρώπινες ασπίδες μπροστά γυναίκες και παιδιά είναι κλασσικό σύστημα (μαντέψετε) τρομοκρατών που μάχονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το τι έκαναν, αποδεικνύει πως ανά πάσα στιγμή έχουν το πάνω χέρι.
-Δημιουργία αισθήματος φόβου. Η οργή είναι μεταφρασμένος φόβος για τους κατοίκους, αφού νιώθουν πλέον πως ζουν σε άλλη χώρα και δεν έχουν καμία προστασία. Μόνο στον πόλεμο και σε έκτακτη ανάγκη χτυπάνε καμπάνες σε χωριά.
Αντίδραση των Blue (Οι δυνάμεις του τόπου)
Συμπέρασμα ένα και μοναδικό: Ελλιπές ισοζύγιο δυνάμεων. Αργή αντίδραση. Ανικανότητα αντιμετώπισης μαζικής έξαρσης με έγκαιρο τρόπο. Ελάχιστος βαθμός ετοιμότητας.
Αποτέλεσμα
Σε μια μαζική έξαρση/ένταση από τους 30.000 αλλοδαπούς στο νησί, η Λέσβος θα χάσει κάθε ικανότητα αντιμετώπισης για 24-48 ώρες (μέχρι να φτάσει δύναμη από την ηπειρωτική χώρα). Σε περίπτωση που η ένταση υποκινηθεί και συμμετέχει και πιθανή άφιξη ξένων δυνάμεων με οπλισμό, οι δικές μας δυνάμεις θα πρέπει να κάνουν ανακατάληψη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Αν φαίνεται τραβηγμένο, ας μην κάνει εντύπωση. Τα σενάρια red blue στον τομέα της ασφάλειας, πάντα λειτουργούν ερευνώντας το χειρισμό των χείριστων καταστάσεων και συνθηκών που μπορεί να συμβούν. Με δεδομένο ό,τι μπορεί να είναι πιθανό αλλά όχι αδύνατο
Επειδή στην ασφάλεια ψάχνουμε και λύσεις, να τονίσω πώς υπάρχουν δυο: Μείωση αριθμού μεταναστών με μαζικότατες απελάσεις. Ενίσχυση δυνάμεων και ενεργοποίηση τοπικών αρχών με οργανωμένο σχέδιο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψηφισμα διαδικτυακο του ΕΚΠΟΙΖΩ
Σώστε την κύρια κατοικία
1.239 υπογραφές.

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/prothypoyrgo_k_kyriako_mitsotaki_ypoyrgo_anaptyxis_soste_tin_kyria_katoikia/?ggDPOkb&fbclid=IwAR0ZMKF6KHmrII2dlsLeXAgpPaidRworkfRD_2Xa0qEJ9dwOLR0z2jRc4V4

Στο τέλος Απριλίου καταργείται οριστικά κάθε προστασία της κύριας κατοικίας και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά απειλούνται όσο ποτέ άλλοτε από την απώλεια της.
Οι τράπεζες και οι εταιρίες που αγοράζουν τα δάνεια, αντί να αποδέχονται ρεαλιστικές ρυθμίσεις των οφειλών, επισπεύδουν τους πλειστηριασμούς.
Οι καταναλωτές δεν έχουν πια μέσα να προστατευθούν!
Ο νόμος 3869/10 (Νόμος Κατσέλη) καθιέρωσε την προστασία της κύριας κατοικίας ως δικαίωμα του οφειλέτη που χωρίς δόλο βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής. Μέσα στην κρίση, ο νόμος αυτός αποτέλεσε το κατ’ εξοχήν θεσμικό εργαλείο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών για τη διάσωση της κατοικίας τους.
Όμως και οι διατάξεις του νόμου αυτού για την προστασία της κατοικίας έχουν ήδη καταργηθεί...
Η πολιτεία έχει υποχρέωση να μεριμνήσει και να ενεργήσει άμεσα ώστε να αποκατασταθεί και να διασφαλιστεί η προστασία της κύριας κατοικίας ως θεμελιώδες συνταγματικό και κοινωνικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών.
Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή της ΕΚΠΟΙΖΩ και:
Απαιτούμε από την κυβέρνηση:
- Να προστατεύσει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα δάνεια τους
- Να δεσμευτεί ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει στον δρόμο
- Να κατοχυρώσει το δικαίωμα των οφειλετών που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής για δικαστική ρύθμιση των χρεών τους με προστασία της κύριας κατοικίας τους
- Να διαφυλάξει και να ενισχύσει την πρόσβαση των καταναλωτών σε αποτελεσματικές διαδικασίες δικαστικής και εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών τους




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επειδή ορισμενοι θεωρούν πως υπάρχει γενική 'αμνησια'.
1)Σταθακης ,Ιουνιο 2019,υπογραφει συμβαση για την αξιοποιηση των υδρογονανθράκων
2)Η κυβερνηση ανελλσυριζα υπογραφει την συμφωνια αμυντικης συνεργασιας Τραμπ(ΗΠΑ)-Ελλάδας
3)Κυβερνηση ανελλσυριζα καταργει τον νομο 3869/2010 ,αλλα και μετα περιοριζει τον Νομο Κατσελη,για την προστασια πρωτης κατοικιας.
4)Παραχωρουν δεκα περιφερειακα λιμανια με νομο
5)Προβαινουν στην εγκληματικη ανακεφαλαιοποιηση τραπεζών (απο 40δις,η αξια σε 1.7δις και ολοι γνωριζουμε ποιοι πληρωσαν την 'διαφορά')
6)Καταργουν το ΕΚΑΣ ,δημιουργουν τα ματωμενα υπερπλεονασματα..
7) Η Μορια ,και μεσω της 'συμφωνιας' Ε.Ε.-Τουρκιας μετατρέπεται σε κολαστήριο και η 'ενημερωση Συριζα' μιλά για παράδεισο με ορχήστρες.
8)Για το Ματι η αθλια Γκαιμπελίστικη προπαγάνδα ειναι γνωστή ακόμα και εναντιον των αθωων θυματων.
9)Παραχωρουν σχεδον ολη την δημοσια ακινητη περιουσια στο Υπερταμειο
Και 'ξαφνικά ' μετα απο 4.5 χρόνια απαράδεκτης διακυβέρνησης εμφανίζονται ως λευκές περιστερές,που δεν κυβέρνησαν ποτέ.. ενω ΞΕΡΟΥΝ πως η Ν.Δ βρήκε ορθάνοιχτο δρόμο ,για να συνεχίσει την πολιτική τους..
Καλά ΔΕΝ ντρέπεστε ?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Με βίαζε ο Παπαγγελοπουλος στις τουαλέτες του Αρείου πάγου Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή"κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η εισαγγελέας Τσατανη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κερκ Ντάγκλας (9 Δεκεμβρίου 1916 – 5 Φεβρουαρίου 2020), ένας ήρωας της εποχής του. Από τους ελάχιστους σταρ που ύψωσαν το ανάστημα του στην αντικομμουνιστική υστερία του Μακαρθισμού την δεκαετία του ‘50. Όταν ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι, ο Ντάγκλας τόλμησε να σπάσει την μαύρη λίστα και να δώσει δουλειά σε καλλιτέχνες που θεωρούνταν κομουνιστές, όπως ο μέγας σεναριογράφος Ντάλτον Τράμπο που έγραψε τον Σπάρτακο και υπέγραψε με το όνομα του κι όχι με ψευδώνυμο (για την ιστορία δείτε την ταινία Trumbo του Jay Roach). Κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας Σπάρτακος, πλήθος ακροδεξιών διαμαρτύρεται έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες, ωστόσο ο πρόεδρος Τζον Κένεντι δηλώνει δημόσια πως του άρεσε η ταινία. Αυτά για να μαθαίνουν οι νεότεροι...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Ο λόγος για τον οποίο δεν πέθαναν περισσότεροι άνθρωποι στο Αιγαίο τα προηγούμενα χρόνια ήταν η δουλειά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο πεδίο. Οι συνεργάτες τους έστηναν αντίσκηνα, μοίραζαν φαγητό, αγόραζαν ρουχισμό για μικρά παιδιά. Die Welt", Γερμανική εφημερίδα
Ποιοι τα λένε όλα αυτά? οι Γερμανοί, που μόλις πήραν 800 χιλ ανειδίκευτους εργάτες για να συμπιέσουν τα μεροκάματα τους χαμηλότερα στην βιομηχανία τους, έκλεισαν τα σύνορά τους...Αλλά είπαμε, είναι φίλοι μας οι Γερμανοί....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν α) τα σύνορα είναι κλειστά προς τα έξω και β) ανοικτά προς τα μέσα εσείς ακόμα να καταλάβετε ότι η χώρα έχει μεταβληθεί εκτός από χωματερή δημοσίου χρέους και σε χωματερή ανθρωπίνων ψυχών? ακόμα να καταλάβετε ότι το μεταναστευτικό εργαλειοποιείται από α) την Τουρκία για να εκβιάζει την ΕΕ και να εποικίζει την Ελλάδα αλλάζοντας ραγδαία το δημογραφικό β) από την Γερμανία για να μετατρέψει την χώρα μας οσονούπω εκτός από χρεοδουλοπαροικία και σε failed state και έτσι να "παρέμβει" ακόμα πιο βαθιά στα εσωτερικά μας? γ) από διάφορους σύγχρονους μαυραγορίτες που κερδοσκοπούν μέσω "μη κερδοσκοπικών οργανώσεων" πάνω στον ανθρώπινο πόνο-για ψάξτε τα ονόματα τους και θα καταλάβετε ποιοι είναι από πίσω δ) δεν καταλαβαίνετε ότι εκτός από φτηνά εργατικά χέρια θέλουν και αντικατάσταση πληθυσμών, εργασιακά "ευέλικτων" και πολιτισμικά "υπάκουων"...
Ο μόνος λόγος που υποκινήθηκαν τα επεισόδια στην Λέσβο από χρήσιμους ηλίθιους και μαυραγορίτες παρακρατικούς, είναι για να προωθηθούν στην ενδοχώρα και έτσι να μην μπορούν να απελαθούν. Καρατσεκαρισμένο....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΝΙΚΗ
Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας απελευθερώνει απόψε την πόλη Σαραγκίμπ ! Ήδη κάποια μέσα μιλούν ότι αυτό είναι γεγονός, χωρις ακόμα επίσημη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση της Συρίας.
Οι τζιαχντοφασισιστες παρά τα τέσσερα τουρκικά φυλάκια δεν μπορούν να κρατήσουν την πόλη. Σοβαρή πολιτική κρίση στο χαλιφάτο της αλ Κάϊντα, Εκατοντάδες τούρκοι στρατιώτες με πάνω από εκατό οχήματα μπαίνουν στο Ιντλίμπ. Ο Ερντογάν απειλεί μάταια τους Σύριους με επίθεση εναντίον τους.
Η στήριξη του τουρκου Σουλτανου στην αραβική άνοιξη της CIA οδηγεί σε απογοήτευση όσους έλπισαν σε αυτόν και τον στρατό του, ενώ τζιχαντοφασιστες άλλων προστασιών κατηγορούν την Τουρκία ότι αδυνάτισε το μέτωπο μεταφέροντας μισθοφόρους στην Λιβύη.
Ο θύλακας Ιντλίμπ ήδη έγινε μη λειτουργικός κοινωνικο-οικονομικά (διασπάστηκαν οι βασικές συγκοινωνιακές και εφοδιαστικές αρτηρίες) και σε ελάχιστο χρόνο αν συνεχιστεί η προέλαση με τον ίδιο ρυθμό απειλείται με κατάρρευση.
Υπενθυμίζω και πάλι ότι ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ βάσει του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟ. Σημειώνω ότι αν καταθέσουν τα όπλα βάσει του νόμου που ισχύει στην Συρία ΔΙΚΑΟΥΝΤΑΙ ΑΜΝΗΣΤΙΑ.
Αυτό φυσικά δεν ισχύει για μη Σύριους τζιχαντιστές, αλλά για αυτούς (που επίσης δεν δικαιούνται άσυλο) ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της χώρας μας, αφού ( περαν τυχόν τρομοκρατικών ενεργειών στην Ευρώπη- που για ιστορικούς λόγους είναι λιγότερο πιθανές στην Ελλάδα ) είναι πολύ πιθανό να έλθουν ως όργανα υβριδικού πολέμου του κ.Ερντογάν εναντίον της χώρας μας.
Καμιά ιδεολογία δεν μπορεί να οδηγεί υπεύθυνους στο να αγνοούν προφανή γεγονότα και να μην προετοιμάζονται αυτοί και η χώρα για επικείμενους κινδύνους.
Επιπλέον υπενθυμίζω : να ανοίξει ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΤΩΡΑ !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- "Οι παρόντες χάρτες του 1932 είχαν σχεδιαστεί επισήμως από τους Ιταλούς, μετα την συμφωνια τους με την Τουρκια,  κατά την διάρκεια της ιταλικής κατοχής της Δωδεκανήσου και δείχνουν ποια νησιά του ΝΑ Αιγαίου ΔΕΝ ανήκαν τότε στην Τουρκία και άρα δεν μπορούν να ανήκουν και σήμερα, επειδή εκχωρήθηκαν επ΄ ακριβώς από την Ιταλία στην Ελλάδα."
- Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, ως διαπραγματευτικό ατού της χώρας μας την στιγμή που θα αποφασίσει, αιφνιδιαστικά να στυλώσει τα πόδια προς όλες τις κατευθύνσεις, προς ανατολάς και προς δυσμάς, πράγμα που θα είναι μια επιτυχημένη συνταγή. Αν γίνει μεθοδευμένα με σωστά επιχειρήματα και πάσει δυνάμει.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι "καλοί" πολιτικοί θέτουν τα σωστά διλήμματα: ή θα πεινάσετε υπογράφοντας μνημόνια για να μην πεινάσετε εκτός Ευρώπης, ή θα δώσουμε το μισό Αιγαίο για να μην έχετε πόλεμο με την Τουρκία,ή θα δεχτείτε την ύπαρξη "βόρειας Μακεδονίας' γιατί αλλιώς είστε φασίστες, ή θα πάρουμε όλοι μας (στο "μας" εξαιρούνται οι εαυτοί τους) "μετανάστες" για να μην καούν τα νησιά του Β.Ανατολικού Αιγαίου. Καζάν-καζάν το λένε οι γείτονες, win win οι επικυρίαρχοι, τα "δικά μου δικά μου, και τα δικά σου δικά μου" τα καθάρματα....Ακούστε τον εθνικό βιβλιοπώλη και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Για άλλη μια φορά ξεπερνά τον εαυτό του-και είναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό...

https://www.youtube.com/watch?v=5BD51LAhfQY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1Er_xAEnzpNJ0rsPPXSYKUVbTAN4JFj9i4LtRVSAN8TCYiUsD1bIpHD6o



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αληθεύει ή είναι ψευδές ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί και στρατιωτικές δυνάμεις για τους ελέγχους του ΕΦΚΑ;.Γνωρίζει κάποιος κάτι σίγουρα;
 Το είδα σε αναρτηση..ειχε φωτό και το έγγραφο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο σύριζα μιλάει στον σκάϊ-τσάφ..για κομμουνιστικό κίνημα και σοσιαλισμό..μεταξύ των..πολυεθνικών!! τα καθίκια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020
Βολιβία: Mε μια μαζική πορεία το MAS κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία

Ο πρώην υπουργός Luis Arce, υποψήφιος για την Προεδρία, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν ο πρώην Πρόεδρος Evo Morales συμπεριλαμβάνεται στον καταλόγο των υποψήφιων του MAS και κατήγγειλε τη δίωξη εναντίον του πρώην υπουργού Wilfredo Chavez.
Οι υποψήφιοι του MAS Luis Arce και David Choquehuanca εγγράφηκαν στο Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο (TSE) για να συμμετάσχουν στις εκλογές της 3ης Μαΐου. Και οι δύο υποψήφιοι έφτασαν στην έδρα του TSE συνοδευόμενοι από μέλη και οπαδούς του MAS.
“Έχουμε τον λαό στο πλευρό μας, είμαστε το μόνο κόμμα, η μόνη πολιτική επιλογή που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των πιο ταπεινών, των ιθαγενών αδελφών μας, των αγροτών, των φτωχών και των όλο και πιο φωτοχοποιούμενη από αυτή την κυβέρνηση μεσαία τάξη”, δήλωσε ο Arce, λίγα λεπτά αφότου το MAS παρουσίασε τον κατάλογο των υποψηφίων για Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αυτά τα λίγα που τολμάει να κάνει η κυβέρνηση για τον έλεγχο των ΜΚΟ, και έχει σκυλιάσει από το κακό του ο γερμανικός τύπος...

Αποκαλύπτεται ο ύποπτος ρόλος της Γερμανίας στο μεταναστευτικό, καθώς φαίνεται πως το Βερολίνο ενοχλήθηκε για το νέο νόμο που αφορά της ΜΚΟ.
Το Βερολίνο κρατάει μία ανθελληνική στάση.
Από την μία στηρίζει την Τουρκία και τις διεκδικήσεις της σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο και από την άλλη θέλει να γεμίσει η χώρα μας και με άλλους μετανάστες!
Eπικριτικά σχόλια προκαλούν στον γερμανικό τύπο οι εξαγγελίες της Αθήνας για έλεγχο στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό.

Η αντιμετώπιση των ΜΚΟ στο προσφυγικό είναι ντροπή” επιγράφεται σχόλιο της συντηρητικής εφημερίδα Die Welt το οποίο, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: “Ο λόγος για τον οποίο δεν πέθαναν περισσότεροι άνθρωποι στο Αιγαίο τα προηγούμενα χρόνια ήταν η δουλειά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο πεδίο.
Οι συνεργάτες τους έστηναν αντίσκηνα, μοίραζαν φαγητό, αγόραζαν ρουχισμό για μικρά παιδιά.
“Σε αυτούς τους ακτιβιστές εστιάζει τώρα η νέα συντηρητική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. (…)
Εάν οι αρχές ήθελαν και μπορούσαν να ανταποκριθούν στα ανθρωπιστικά τους καθήκοντα θα ήταν ανάξιο λόγου να μιλάμε γι αυτό.
Αλλά με δεδομένη την αποτυχία της Ελλάδας η αντιμετώπιση εκείνων που βοηθούν είναι ντροπή.
Είναι και ένα στημένο παιχνίδι.
Με τον νέο νόμο οι αρχές θέλουν απλώς να ξεφορτωθούν τις ανεπιθύμητες ΜΚΟ”.

Για το ίδιο ζήτημα το Spiegel Online παρατηρεί:
“Ήδη από το καλοκαίρι του 2017 η ΕΕ δεν χρηματοδοτεί ΜΚΟ που εργάζονται για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.
Η Ελλάδα είχε διαμαρτυρηθεί επανειλλημμένως ότι αντιμετωπιζόταν ωσάν να ήταν αναπτυσσόμενη χώρα, που δεν είναι σε θέση να φροντίσει μόνη της τους πρόσφυγες.
“Επιπλέον, θα ήταν πιο αποτελεσματικός ένας κεντρικός σχεδιασμός.
Αυτός ήταν και ένας λόγος για τον οποίο εφεξής τα χρήματα πήγαιναν απευθείας στο ελληνικό κράτος.
Μετά από δυόμιση χρόνια είναι πλέον σαφές: παρά τα ευρωπαϊκά κονδύλια, οι ελληνικές αρχές δεν εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες στους καταυλισμούς.
Στη Σάμο δεν υπήρχαν ούτε τουαλέτες έξω από το επίσημο κέντρο υποδοχής για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τελικά μία ΜΚΟ έστησε χημικές τουαλέτες. Αλλά και την ιατρική φροντίδα αναλαμβάνουν, σε μεγάλο βαθμό, οι ΜΚΟ”.
'''Επεσαν οι μάσκες'' κανονικά για την Γερμανία.
Όπως μπορείτε να δείτε στα εκτενή άρθρα τους, δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά για όσα βιώνουν οι Έλληνες στα νησιά, αλλά και στην ενδοχώρα λόγω μετανάστευσης.

«Big Brother» για ΜΚΟ
Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει στο μικροσκόπιο τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με την τροπολογία που ψηφίστηκε την Τρίτη από τη Βουλή.
Επί της ουσίας η ρύθμιση προβλέπει, για πρώτη φορά, την ανάγκη καταχώρισης και πιστοποίησης και των φυσικών προσώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτές.
«Μέλη, υπαλλήλους και συνεργάτες έχουν υποχρέωση να δηλώσουν και οι ήδη εγγεγραμμένες ΜΚΟ σε προθεσμία τριών μηνών», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Ο έλεγχος από την Πολιτεία σε ατομικό επίπεδο θα είναι πιο ενδελεχής. Κανένα πρόσωπο δεν θα μπορεί να δραστηριοποιείται σε δομές ή στις ακτές, χωρίς να διαθέτει σχετική πιστοποίηση/ ταυτότητα από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Οι ΜΚΟ θα έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν τα άτομα (μέλη, υπαλλήλους, συνεργάτες) που θα δραστηριοποιούνται και αυτά θα πρέπει να φέρουν ταυτότητα μέλους/ πιστοποίηση για να δραστηριοποιούνται».
Προβλέπεται να οριστεί ειδικός γραμματέας ΜΚΟ, ο οποίος θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την στενή παρακολούθηση των ΜΚΟ.
Με υπουργική απόφαση θα εξειδικευτούν οι προϋποθέσεις εγγραφής και διαγραφής των μελών από το Μητρώο.
Άπαντες που θα εισέρχονται στις δομές θα χτυπάνε κάρτα.
Εάν ένα μέλος - υπάλληλος ΜΚΟ παραβιάσει κάποια από τις αρχές μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αποβολή ολόκληρης της οργάνωσης.
Θα υπάρξει Κώδικας Συμπεριφοράς που θα πρέπει να υπηρετούν όλοι.
Βέβαια η τροπολογία δεν υπεισέρχεται στα επουσιώδη: Δηλαδή δεν επιβάλλει την διενέργεια ελέγχου των πηγών χρηματοδότησης μίας ΜΚΟ, ούτε το έργο που παράγουν αυτές οι οργανώσεις.
Ωστόσο πρόκειται για ένα βήμα στην κατεύθυνση του να μπει τάξη στο άναρχο τοπίο των Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον ευαίσθητο τομέα του μεταναστευτικού.

Καταγγελίες
Τόσο πρόσφατα, όσο και στα πρώτα χρόνια του μεγάλου μπαμ του μεταναστευτικού – από το 2015 δηλαδή- έχουν καταγραφεί πλείστα παραδείγματα ύποπτων κινήσεων από μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Στα τέλη του 2015 και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο, το γύρο του διαδικτύου έκαναν οι καταγγελίες για τη δράση της ΜΚΟ One Nation.
Ειδικότερα σε βίντεο φαινόταν μέλη της οργάνωσης εν πλω, με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό στη Λέσβο μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.
Στη συνέχεια τους απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση.
Τον Ιανουάριο του 2016, πάλι στη Λέσβο, αστυνομικοί είχαν συλλάβει έναν Ισπανό, μέλος ΜΚΟ γιατί είχε εγκαταστήσει στο αυτοκίνητό του κεραία ραδιοσυχνοτήτων και άλλους σχετικούς εξοπλισμούς.
Τον ίδιο μήνα, είχαν συλληφθεί Ισπανοί και Δανοί μέλη των ΜΚΟ Proem–Aid και Team Humanity με την κατηγορία της διακίνησης.
Παρόλα αυτά τον Μάιο του 2015 όλοι τους αθωώθηκαν από το εφετείο κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου.
Τον Μάρτιο του 2016, είχαν διατυπωθεί καταγγελίες – οι οποίες ερευνήθηκαν από την αστυνομία- ότι άτομα που συστηνόταν ως μέλη ΜΚΟ, παρότρυναν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν τα σύνορα από την Ειδομένη προς τη Βόρεια Μακεδονία.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, μετανάστες είχαν πνιγεί σε χείμαρρο, στην προσπάθειά τους να περάσουν στη γειτονική χώρα.
Τον Αύγουστο του 2018 είχαν συλληφθεί 30 άτομα, μέλη της ΜΚΟ ERCI για την εμπλοκή τους σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο που δρούσε τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 στη Μυτιλήνη με στόχο τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίο.
Τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν σε  κλειστές - κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας, λάμβαναν πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές.
Ανάλογες πληροφορίες συνέλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των ασυρματικών επικοινωνιών από τη Frontex και το λιμενικό σώμα, καθώς και μέσω κατόπτευσης του θαλάσσιου χώρου με τη χρήση σύγχρονων μέσων, όπως διόπτρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση των ΜΚΟ στα νησιά και όχι μόνο, έχει γίνει αντικείμενο δεκάδων ερωτήσεων προς τους αρμόδιους υπουργούς όλα τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως οι κρατούντες δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες.
Το εάν η νέα ρύθμιση – Big Brother για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα φέρει αποτελέσματα, μένει να φανεί στην πράξη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Φασίστες εν δράσει στη Λέσβο».
Αυτή είναι χθεσινή «άποψη» της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδα των Συντακτών» της Τεταρτης για τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα με τους μετανάστες στη Μυτιλήνη.
Να θυμηθούμε πάντως ότι στις πρόσφατες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, με την δεδηλωμένη και πάγια θέση του υπέρ των ανοιχτών συνόρων και των «νέων Ελλήνων», πήρε στη Λέσβο σχεδόν 30% των ψήφων. Χθες αργά το βράδυ, σύμφωνα με το τοπικό μέσο «LesbosPost.com» πραγματοποιήθηκε «Μεταμεσονύχτια συγκέντρωση μεταναστών, ΜΚΟ και αναρχικών στην Επάνω Σκάλα» που κατέληξε στην παλιά αγορά προς την πλατεία Σαπφούς. Το «μέτωπο» πλέον είναι ξεκάθαρο .....




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Solidarität mit der deutschen antifaschistischen Bewegung!
Δεν φαίνεται να ΄χουμε πάρει και πολύ χαμπάρι, μιας και δεν το λένε τα κανάλια και δεν έκανε δηλώσεις ο Τζήμερος ώστε να σχολιάσουμε, αλλά στη Γερμανία γίνεται ο κακός χαμός.
Η ανάδειξη πρωθυπουργού στο κρατίδιο της Θουριγγίας (στην πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία) με τη στήριξη από χριστιανοδημοκράτες, ελεύθερους δημοκράτες και ακροδεξιούς της AfD, για την αντιμετώπιση της Αριστεράς που παραμένει πρώτη δύναμη, σηματοδοτεί μια καμπή στη γερμανική ιστορία:
Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο ακροδεξιό κόμμα συμμετέχει στη στήριξη κυβέρνησης.
Η ιστορική αυτή πρόκληση, με τους κινδύνους που συνεπάγεται, έχει ξεσηκώσει κύμα τεράστιων αντιφασιστικών διαδηλώσεων σε όλη τη Γερμανία.
Για μια ακόμη φορά, στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο!
Σχολιο.- Παραιτήθηκε μόλις τωρα στις 16.00. Έχει πλάκα πια η κατάσταση (και) στη Γερμανία




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκε ο Βελόπουλος και "αποκάλυψε" πως η 16χρονη κόρη του Μητσοτάκη έχει ΜΚΟ και έγινε χαμός.
Φυσικά, η κόρη του Μητσοτάκη δεν έχει ΜΚΟ. Δεν μπορεί, άλλωστε, να έχει, λόγω του ότι είναι ανήλικη. Απλώς, σε ένα σχολικό project συμμετείχε.
Σχολιο.- Οι αναρτήσεις γίνονται και για να υπάρχουν αυτές ακριβώς οι αντιδράσεις.
Να διασταυρωνονται, να διαψεύδονται, να βάζουν σε σκέψη, να κατηγορούν ή να υπερασπίζονται.
Βαλλομεθα από πλήθος πληροφοριών.
Ανάρτηση προς σκέψη κάνουμε, δεν τούς περνάμε από ειδικό δικαστήριο
Σχολιο.- με το που είδα τις σχετικές αναρτήσεις, έκανα ό,τι πιο απλό και εξαιρετικά εύκολο: αναζήτηση στο google. Κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας, αν νοιάζεται για την αλήθεια
Σχολιο.- Είχε την ιδέα όμως-καθότι "κοινωνικά δραστήρια και ευαίσθητη" σαν την οικογένειά της- κι έτσι το ευαγες κολέγιο Αθηνών προχώρησε στη σύσταση της "ανεξάρτητης" οργάνωσης home project. Αχ αυτοί οι αστοί με τις ευαισθησίες τους, και τη Διακυβέρνηση τους...
Σχολιο.- η είδηση δεν κυκλοφόρησε τόσο αυθαίρετα, όσο φανταζόμαστε.
Ή πραγματικότητα είναι ότι 2 κορίτσια (Το ένα εκ των οποίων είναι και η μικρή κόρη του Μητσοτάκη) συνέστησαν την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση makeadifference, όπως αναγράφεται και στο σάιτ τους.
Δεν πρόκειται περί σχολικού project, αλλά το σχολείο τους διέθεσε το γήπεδο μπάσκετ, προκειμένου εκεί να διεξαχθεί αγώνας κολλεγιόπαιδων με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (!!!) και να διατεθούν τα έσοδα στα ασυνόδευτα... (κι αυτό το θεωρώ το πιο προβληματικό της ιστορίας)
Υπάρχουν όλα τα σχετικά λινκ και φωτογραφίες.
Για το θέμα της ηλικίας, ξεπερνιέται τόσο εύκολα με υπογραφές παρένθετων προσώπων.
Προσωπικά εκτιμώ, ότι η ίδρυση αυτής της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης (όπως ειναι όλες οι μκο) δεν έχει να κάνει με άντληση χρημάτων, κρατικών επιχορηγήσεων κλπ, αλλά με χτίσιμο βιογραφικού με "κοινωνική δράση", στοιχεία απαραίτητα για την πανεπιστημιακή καριέρα στις ΗΠΑ και την πολιτική, ενδεχομένως, αργότερα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας άφησε, πλήρης ημερών, στα 103 του ο Κερκ Ντάγκλας, ο θρυλικός "Σπάρτακος" του κινηματογράφου.
Ο ταλαντούχος ηθοποιός, που όρθωσε το ανάστημά του κατά του μακαρθισμού και των διώξεων αριστερών και δημοκρατών καλλιτεχνών, δηλώνοντας, χρόνια μετά, πως αυτή του η δραστηριότητα τον έκανε περισσότερο περήφανο απ' όσο η επιτυχία του ως ηθοποιού.
Λευκορωσικής και εβραϊκής καταγωγής, γεννημένος στο Άμστερνταμ το 1916, ακολούθησε σε μικρή ηλικία την οικογένειά του που μετανάστευσε στις ΗΠΑ.
Πολέμησε τον ναζισμό, ως στρατιώτης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και το 1960 πρωταγωνίστησε στην εμβληματική ταινία "Σπάρτακος" που έσπασε το καθεστώς του μακαρθισμού στον αμερικανικό κινηματογράφο.
Ελαφρύ το χώμα!
Σχολιο.-  Ο ίδιος επέλεξε ως σεναριογράφο του Σπάρτακου τον Ντάλτον Τράμπο
Για να τον επανεντάξει στον κινηματογράφο, απ' όπου τον είχε αποκλείσει ο μακαρθισμός, που, επιπλέον, τον είχε φυλακίσει.
Το σημαντικότερο δεν είναι ότι τον επέλεξε, γιατί πολλοί blacklisted σεναριογράφοι δούλευαν με ονόματα-βιτρίνες. Το πιο σημαντικό είναι ότι επέβαλε να αναφερθεί επίσημα ως σεναριογράφος ο Ντάλτον Τράμπο.
Όπως και ότι το σενάριο βασιζόταν στο βιβλίο του (επίσης στη μαύρη λίστα) Χάουαρντ Φαστ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίεργη αυτή η κακοκαιρία που είχανε προβλέψει.
Είναι με καθαρό ουρανό και ντάλα ήλιο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσυ από την Μαλαισία που προσπάθησες να μπεις στο λογαριασμό μου στο γκουγκλ, ένα έχω να σου πω
รับจดหมายเหตุ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει ο μανάβης στα μανταρίνια "χωρίς κουκούτσια".
Λέω "κι άμα βρω;;"
"Ε φτύστα" μου λέει. Ωραίος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 Φεβρουαρίου 2020
Michel Chossudovsky: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - Εκδόσεις Πιρόγα
Το 2014, ο Michel Chossudovsky βραβεύτηκε με Χρυσό Μετάλλιο Τιμής από τη Δημοκρατία της Σερβίας για τα γραπτά του σχετικά με τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Πρόλογος
ΜΕΡΟΣ Ι: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ
Αυτοκρατορική Κατάκτηση: Ο "Μακροχρόνιος Πόλεμος" της Αμερικής κατά της ανθρωπότητας
ΜΕΡΟΣ ΙΙ: ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παγκόσμιος Πόλεμος και το Μέλλον της Ανθρωπότητας. Συζητήσεις με το Φιντέλ Κάστρο
Προληπτικός Πυρηνικός Πόλεμος. Ο Ρόλος του Ισραήλ στην Πυροδότηση μιας Επίθεσης στο Ιράν
Η Απειλή Πυρηνικού Πολέμου, Βόρεια Κορέα ή οι ΗΠΑ;
Φουκουσίμα: Ένας πυρηνικός πόλεμος χωρίς Πόλεμο. Η Σιωπηλή Κρίση της Παγκόσμιας Πυρηνικής Ραδιενέργειας
ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ: Η.Π.Α. ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ" - Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ
Ο Πόλεμος του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία: Οι "Μαχητές της Ελευθερίας" στο Κόσοβο Χρηματοδοτούμενοι από το Οργανωμένο Έγκλημα
Το χρηματοδοτούμενο από τις Η.Π.Α πραξικόπημα: Η αποσταθεροποίηση της Αϊτής
Η "Επιχείρηση στη Λιβύη" και η Μάχη για το Πετρέλαιο. Επαναχαράσοντας το Χάρτη της Αφρικής
Ο Πόλεμος της Αμερικής στο Ιράκ και τη Συρία: Τρομοκρατία με "ανθρώπινο πρόσωπο". Η Ιστορία των Αμερικανικών Ταγμάτων Θανάτου
Πόλεμος και Φυσικό Αέριο. Η Ισραηλινή Εισβολή και τα Υπεράκτια Κοιτάσματα Φυσικού Αερίου της Γάζας
Η Εγκατεστημένη Από τις Η.Π.Α. Νεοναζιστική Κυβέρνηση στην Ουκρανία
ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ: ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ. ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΛΙΡΡΟΪΚΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Η "Αμερικανική Ιερά Εξέταση" και "ο Παγκόσμιος Πόλεμος Εναντίον της Τρομοκρατίας"
"Κατασκευασμένες Διαφωνίες", Πολύχρωμες Επαναστάσεις και το Αντιπολεμικό Κίνημα σε Κρίση




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν τα φιλελέδια ρωτάνε:"μα να μην αποπληρωθούν τα δάνεια"; Απαντάμε..ΕΧΟΥΝ ΕΞΩΦΛΗΘΕΙ...με τα 220 ή μάλλον 280 δις ιδιωτικά των τραπεζιτών χρέη στις πλάτες του λαού.ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ..ΤΟ ΛΕΕΕΜΕΕ..Ε Ν Τ Α Ξ Ε Ι;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα ψόφησε η φασίστρια Φρειδερίκη – Στο όνομά της ο τόπος ποτίστηκε με πολύ αίμα
Φεβ 6, 2019
Στις 7 Φεβρουαρίου 1981 πέθανε η βασίλισσα Φρειδερίκη, μια γυναίκα που με το άκουσμα του ονόματός της ξυπνούν μνήμες συμφοράς. Αυτή η γυναίκα δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο. Η ταγματάρχης της νεολαίας του Χίτλερ πρωταγωνίστησε στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Υπεύθυνη για τα δεινά του τόπου. Υπεύθυνη για τις εκτελέσεις αγωνιστών και κομμουνιστών την περίοδο του Εμφυλίου και μετά. Όλες οι εκτελέσεις φέρουν την υπογραφή της.
«Φιλοφασίστρια, μηχανορράφος, διεφθαρμένη, κομμένη και ραμμένη περισσότερο για το ρόλο του υπουργού της Αστυνομίας…» Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς σκιαγραφεί το ποιον της Φρειδερίκης η ιταλική «Παέζε Σέρα» σε άρθρο με αφορμή το θάνατό της.
«Αυταρχική, χωρίς να κρύβει τις συμπάθειές της για την άκρα δεξιά, ή ακόμη και τους ναζί, διεξάγει μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1946, μια άγρια πάλη ενάντια στο λαϊκό κίνημα που προήλθε από το κίνημα αντίστασης ενάντια στη χιτλερική κατοχή. Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, 1946-49, διατρέχει όλη την Ελλάδα, ενθαρρύνοντας «την πάλη ενάντια στον κομμουνισμό». Σε συνέχεια, η πολιτική της ευνόησε την κατάληψη της εξουσίας από τους Συνταγματάρχες τον Απρίλη του 1967», γράφει η γαλλική «Ουμανιτέ» αμέσως μετά το θάνατο της Φρειδερίκης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βια ειναι να ξυπνας απο το χαραμα να δουλευεις 12 ωρες για 500€ και να μην τολμας να πεις κουβεντα γιατι “εξω περιμενει ουρα”.
Βια ειναι να δουλευεις χωρις ενσημα, χωρις ασφαλεια, χωρις υπερωριες.
Βια ειναι η εργοδοτικη συμπεριφορα του Λαυρεντιαδη, της Πειραιως, του ΟΤΕ, του λαμογιου που ξυλοκοπησε τον εργαζομενο για να του παρει το δωρο χριστουγεννων.
Βια ειναι να εισαι ανεργος, να ψαχνεις ενα χρονο για δουλεια και να μην σε προσλαμβανει κανεις γιατι εισαι πανω απο σαραντα.
Βια ειναι να βγαινει σε πλειστηριασμο η α’κατοικια, το μοναδικο σου περιουσιακο στοιχειο, οταν για τα δανεια τους η Νεα Δημοκρατια και ο Κήρυκας Χανιων δεν πληρώνουν φράγκο....
Βια ειναι να σου κοβουν το ρευμα οταν τα κομματα χρωστανε στη ΔΕΗ αντερα...
Βια ειναι να κλεινεις ραντεβου σε Δημοσιο Νοσοκομειο για μετα απο δυο χρονια.
Βια ειναι για να χειρουργηθεις, τι κι αν πληρωνες για δημοσια ασφαλεια 35 χρονια, να πρεπει να δωσεις φακελακι.
Βια ειναι η ελλειψη κοινωνικης προνοιας για ανθρωπους που εμειναν αστεγοι.
Βια ειναι να διαβαζεις μερα νυχτα, να ματωνει η οικογενεια σου για να σπουδασεις και να σου εξισορροπουν το πτυχιο με αυτο των ΙΕΚ.
Βια ειναι να σε αποβαλλουν απο το σχολειο επειδη εισαι αθεος.
Βια ειναι να βλεπεις παπαδες να φορανε χρυσα...
Βια ειναι η κατευθυνομενη πληροφορηση απο το συνολο των ΜΜΕ.
Βια είναι να παιρνει ο λαθρομεταναστης 400 ευρω και να ψαχνουν να του βρουνε σπιτι ενώ τους Ελληνες τους εχουν αστεγους και ανεργους.
Βια ειναι να βλεπεις να επιστρεφουν τα χρηματα απο τις αδειες των καναλιων για να επιχορηγησουν τις “Αγριες Μελισσες”  και τα τουρκικα σιριαλ.
Bια ειναι να βλεπεις ολους οσους εμπλεκονται σε σκανδαλα να κυκλοφορουν ελευθεροι.
Βια ειναι οταν η δικαιοσυνη αθωωνει χρυσαυγιτες, παιδεραστες, καταχραστες του Δημοσιου και φυλακιζει ανθρωπους με μονο στοιχειο μια τσαντα που εγραφε “I Love Paros” η ένα ταξιδι στη Βαρκελωνη.
Βια ειναι ο Προτοσαλτε, ο Μπογδανος, ο Τζημερος και καθε λογης σκατοψυχος.
Βια ειναι να λιποθυμουν παιδια στο σχολειο απο την πεινα.
Βια ειναι να πεθαινουν ανθρωποι απο το κρυο.
Βια ειναι η αδικια, η πεινα, η ανεργια, η φτωχεια.........



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΡΙΖΑ,λέει,κατάθεσε σ/ν,σύμφωνα με το οποίο ζητά να φτάσει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ το 2021.Σημειωτέον,είναι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που θα τον επανέφερε στο ίδιο ποσό...το 2015!
Ακόμα,ζητάει να καθορίζεται η αύξηση ή όχι του κατώτατου μισθού μέσω συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των "κοινωνικών εταίρων" και με την υπογραφή γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που,πάλι σημειωτέον,την κατάργησε (τη συλλογική διαπραγμάτευση)...η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μετά χαράς ψήφισε και εφαρμόζει και η ΝΔ του φασιστΆδωνι Μπουμπούκου!
Τόσο #ξεφτίλες που κάνουν πως ο κόσμος δεν θυμάται!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα..αγαπητές φίλες..που είμαστε πριβέ.Μην καυχιέστε πως πίσω απο κάθε επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια γυναίκα.Διόοοτιιι..ευλόγως προκύπτει το -στα "απλοϊκά"μυαλά των ανδρών-ερώτημα:"δηλαδή;με περισσότερες..κρυμμένες...θα ανεβάσει η επιτυχία επίπεδο;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα: Στο 10% του πληθυσμού, το 42% του πλούτου στη χώρα
06 Φεβρουαρίου 2020 14:34
Τα σημάδια που άφησε πίσω της η οικονομική κρίση, καταγράφει έρευνα του ΣΕΒ. Πόσοι ζουν στα όρια της φτώχειας, το θέμα των στερήσεων και το φαινόμενο του "επιλεκτικού ζευγαρώματος"
Το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού στην Ελλάδα κατέχει το 42% του καθαρού πλούτου, αναφέρει ο ΣΕΒ σε έρευνα σχετικά με τις ανισότητες και την παροχή ευκαιριών.
Στην έρευνα επισημαίνεται ακόμη το φαινόμενο του «επιλεκτικού ζευγαρώματος», που συνίσταται στο ότι ένα μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων ζευγαριών αποτελείται από συντρόφους του ίδιου περίπου εισοδηματικού επιπέδου, το οποίο στην Ελλάδα είναι εντονότερο από άλλες χώρες και έχει ενταθεί κατακόρυφα στη διάρκεια της κρίσης.
«Το ένστικτο της επιβίωσης σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο φαίνεται, ενδεχομένως, να αποθάρρυνε την προσέγγιση συντρόφων χαμηλότερων εισοδηματικών κλιμακίων. Όλες αυτές οι πρακτικές, όμως, διαιωνίζουν τις ανισότητες, και, συνεπώς είναι σημαντικό η πολιτεία να προσφέρει αντισταθμιστικές πολιτικές που δημιουργούν ίσες ευκαιρίες για όλους, και, κυρίως, ευκαιρίες μεταξύ άλλων στην εκπαίδευση, την υγεία, και επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και την πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, για να μπορέσουν και άνθρωποι που δεν διαθέτουν αρχική πριμοδότηση, να βελτιώσουν τις προοπτικές της ζωής τους στη διάρκεια του εργασιακού βίου», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στην έρευνα:
Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν την υψηλότερη σχετικά ποιότητα ζωής, ενώ οι ΗΠΑ εμφανίζουν υψηλά επίπεδα ανισοτήτων, και ιδίως ανισοτήτων στο εισόδημα και τον πλούτο, αλλά και στέρησης.
Στην Ελλάδα, αν και η ανισότητα εισοδήματος και πλούτου βρίσκεται στο ίδιο ή χαμηλότερο επίπεδο με τον ΟΟΣΑ, η χώρα μας κατατάσσεται σε υψηλότερα επίπεδα συνολικής ανισότητας και στέρησης σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυρίως χώρες. Συγκεκριμένα, το μέσο διαθέσιμο εισόδημα του υψηλότερου 20% είναι 5,5 φορές μεγαλύτερο από του χαμηλότερου 20% (ενώ στον ΟΟΣΑ 5,4 φορές, στις ΗΠΑ 8,5 φορές και τη Σουηδία 4,1 φορές), και, το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού κατέχει το 42% του καθαρού πλούτου (έναντι 52% στον ΟΟΣΑ και 78% στις ΗΠΑ), με το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα να συμβάλει ενδεχομένως στην άμβλυνση των ανισοτήτων πλούτου.
Στο θέμα των στερήσεων, η Ελλάδα καταγράφει σημαντικά υψηλότερες στερήσεις από τον υπόλοιπο κόσμο, που ενδεχομένως να αντικατοπτρίζει και την επίπτωση της μεγάλης κρίσης και ύφεσης στην ποιότητα ζωής του πληθυσμού στην Ελλάδα. Μεταξύ των σημαντικότερων στοιχείων στέρησης είναι ότι το 12,9% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το εισοδηματικό όριο φτώχειας (έναντι 11,5% στον ΟΟΣΑ).
Επίσης, το 67% του πληθυσμού έχει ρευστότητα χαμηλότερη από το 1⁄4 του εισοδηματικού ορίου φτώχειας, που θεωρείται μαξιλάρι ικανό να συντηρήσει κάποιον που υφίσταται μια απώλεια εισοδήματος 3 μηνών (έναντι 49,3% στον ΟΟΣΑ). -Όσον αφορά στη σύγκριση με βάση το φύλο, η Ελλάδα εμφανίζει σχετικά χαμηλές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών ενώ το ίδιο συμβαίνει με γνώμονα την ηλικία των ατόμων στο εργατικό δυναμικό.
Τέλος, το 55,4% του πληθυσμού θεωρείται «οικονομικά ευάλωτο» (έναντι 38,9% στον ΟΟΣΑ) που, αν και δεν έχει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν διαθέτει σε ρευστότητα το μαξιλάρι συντήρησης των 3 μηνών, και, συνεπώς, είναι εύκολο να πέσει κάτω από το όριο φτώχειας σε περίπτωση απώλειας της εργασίας του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κερκ Ντάγκλας ή Ισουρ Ντανίλοβιτς, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, έφυγε πλήρης ημερών.
Ατελείωτος ο κατάλογος των μεγάλων ρόλων, φυσικά ταυτισμένος στη συλλογική μνήμη με τον " Σπάρτακο", μια ταινία με την οποία συγκρούστηκε και νίκησε τον Μακαρθισμο επιβάλλοντας τον " απαγορευμένο", αριστερο σεναριογράφο Ντάλτον Τραμπο.
Σχεδόν 100 χρόνων, απευθυνόμενος στους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ:
"...Τους υπενθύμισα ποια ήταν η Κου Κλουξ Κλαν, το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ζει σε ένα σπίτι, τον Λευκό Οίκο, που έχτισαν σκλάβοι. Δεν μπορούμε να σβήσουμε τα βαριά λάθη του παρελθόντος, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον κάθε μορφής διάκρισης...".
Υ.γ. έχω δει πάνω από δέκα φορές τον Σπάρτακο
Σχολιο.- Οπως και το "Σταυροι στο Μετωπο". Οποιος το εχει δει, καταλαβαινει γιατι ηταν απαγορευμενη ταινια στη Γαλλια μεχρι το 1970.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Λέσβος εάλω
Διαστάσεις εξέγερσης πήραν αυτήν την φορά περίεργες κινητοποιήσεις μεταναστών που αιτούνται άσυλο στη Μόρια, οι οποίοι συγκρούστηκαν με την Αστυνομία και προκάλεσαν καταστροφές στην περιοχή. Το IONION FM επικοινώνησε σήμερα με κάτοικο της Λέσβου, τον κ. Δημήτρη Κάβουρα, ο οποίος περιέγραψε γλαφυρά την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη. Μεταξύ άλλων ο κ. Κάβουρας είπε:
«Έβαλαν φωτιές σε απόσταση 50 με 100 μέτρα μακριά από την ΔΕΗ και επιχείρησαν μάλιστα να μπουν και μέσα, αλλά εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ. Όπως είπε ο κ. Κάβουρας, το ανησυχητικό είναι ότι οι μετανάστες φαίνονται πιο εκπαιδευμένοι και γνωρίζουν πλέον τις διαδρομές για τα βουνά.
Εδώ υπάρχει ήδη από τα προηγούμενα χρόνια, μια τρομοκρατία, να μην μπορείς να μιλήσεις με τις γνωστές ταμπέλες «φασίστας», «χρυσαυγίτης» είπε ο κ. Κάβουρας και πρόσθεσε ότι οι μετανάστες εκεί είναι γύρω στις 30.000 όταν ολόκληρο το νησί αριθμεί 85.000 κατοίκους, σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι φοβούνται ότι στο βάθος υπάρχει σχέδιο εποικισμού του νησιού, πράγμα που θα κινητοποιούσε τον Ερντογάν κατά τα γνωστά, να τους «προστατέψει». Είπε μάλιστα ότι αυτούς τους φόβους τους έχει εκφράσει, με άλλα λόγια, και ο περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης.
Υπάρχουν πολλές ΜΚΟ και πολύ χρήμα στο νησί, είπε ο κ. Κάβουρας και απέδωσε την δημοσιογραφική υποβάθμιση των γεγονότων ακριβώς σε αυτό. Ο στρατός εδώ «βράζει», είπε, αλλά δεν παίρνουν εντολές. Εδώ ο στρατός πρέπει να φυλάει τα σύνορα, θέλουμε αποτροπή δεν θέλουμε αποσυμφόρηση, είπε χαρακτηριστικά.
Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση γιατί μέλημά μας δεν είναι να μεταφέρουμε το δικό μας πρόβλημα στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, αυτή δεν θα ήταν μια πατριωτική στάση. Οι αιρετοί εδώ συνεργάζονται με τους κατοίκους, το πρόβλημα είναι η κεντρική εξουσία»




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξουσιοδοτικός Νόμος του 1933
Ο «Εξουσιοδοτικός Νόμος» (γερμ. Ermächtigungsgesetz), επισήμως Νόμος για την Άρση των Δεινών του Λαού και του Ράιχ (Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich), ήταν συνταγματική τροπολογία του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, που μεταβίβαζε για περίοδο τεσσάρων χρόνων, την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία από το γερμανικό κοινοβούλιο (Ράιχσταγκ) στην κυβέρνηση του Αδόλφου Χίτλερ.
Ο νόμος υπερψηφίστηκε στις 23 Μαρτίου 1933, από όλους τους βουλευτές πλην των Σοσιαλδημοκρατών και επικυρώθηκε αμέσως από τον Πρόεδρο του Ράιχ, Πάουλ φον Χίντενμπουργκ.
Αυτός ο νόμος ήταν ίσως ο πιο σημαντικός της διακυβέρνησης του Ναζιστικού Κόμματος αφού στην ουσία, καταργώντας την διάκριση των εξουσιών, παρέδωσε δικτατορικές εξουσίες και ανεξέλεγκτη ισχύ στα χέρια ενός μόνο πολιτικού φορέα.
Οι «εξουσιοδοτικοί νόμοι» της Γερμανίας
Οι εξουσιοδοτικοί νόμοι, βασισμένοι στις συνταγματικές προβλέψεις «περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης» και στα αντίστοιχα άρθρα του συντάγματος της Βαϊμάρης, δεν ήταν ανακάλυψη της ναζιστικής διακυβέρνησης.
Είχαν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις της νεώτερης γερμανικής ιστορίας, όπως στις 4 Αυγούστου του 1914, με το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το κοινοβούλιο εξουσιοδότησε την κυβέρνηση, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα κατά την διάρκεια της πολεμικής περιόδου.
Και κατά την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης (1919 - 1933), είχαν ενεργοποιηθεί τέτοιοι νόμοι.
Συγκεκριμένα, τα έτη 1919, 1921, 1926 και 1927 υπήρξαν χρονικές περίοδοι, κατά τις οποίες μάλιστα νομιμοποιήθηκαν σημαντικές αποφάσεις, που η χώρα κυβερνήθηκε με εξουσιοδότηση, αλλά αυτή πάντα υπήρξε βραχύχρονη και εστιασμένη σε ένα μόνο θέμα.
Στην πραγματικότητα, αυτοί ο εξουσιοδοτικοί νόμοι δεν βασίζονταν στο σύνταγμα, αφού το σύνταγμα δεν προέβλεπε τη δυνατότητα μεταφοράς εξουσιών από ένα σώμα (κοινοβούλιο) σε ένα άλλο (κυβέρνηση) για αυτό και πάντα απαιτούνταν αυξημένη πλειοψηφία (τα 2/3 των ψήφων) για να τεθούν σε ισχύ.
Η εναλλακτική δυνατότητα που έδινε το σύνταγμα, το δικαίωμα του Προέδρου του Ράιχ να κυβερνά με διατάγματα, δεν προτιμούνταν από το κοινοβούλιο, παρά μόνο όταν δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία. Μετά την είσοδο του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος στο κοινοβούλιο, και την επακόλουθη πολιτική πόλωση, η χώρα από την κυβέρνηση Μπρύνινγκ το 1930 και μετά κυβερνήθηκε με προεδρικά διατάγματα.
Ωστόσο, στην ιστορία παρέμεινε πιο γνωστός ο Εξουσιοδοτικός Νόμος που κατέθεσε στο κοινοβούλιο ο Χίτλερ, γιατί έχοντας βασικές διαφορές από τους προηγούμενους - όπως το τεράστιο όριο των 4 ετών όταν οι προηγούμενοι νόμοι ήταν διάρκειας μερικών μηνών - ή τη δυνατότητα που έδινε στην κυβέρνηση να νομοθετεί και να συνάπτει συμφωνίες με άλλα κράτη - χρησίμευσε και ως Δούρειος Ίππος με τον οποίο ο Χίτλερ δημιούργησε και συντήρησε την μονοκρατορία του.
Κοινοβουλευτική συζήτηση
Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 5ης Μαρτίου 1933 και αφού ο Χίτλερ είχε καταφέρει να περάσει ήδη το «Διάταγμα για την προστασία του Λαού και του Κράτους» το οποίο καταργούσε το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής και περιέκοπτε πολλές ατομικές και συλλογικές ελευθερίες, ολοκλήρωσε το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο θα κυβερνούσε με τον «εξουσιοδοτικό νόμο» που έφερε προς ψήφιση στο Κοινουβούλιο στις 23 Μαρτίου του 1933.
Στις 6 Μαρτίου, την επομένη ακριβώς των εκλογών, κήρυξε παράνομο το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα και αφαίρεσε τις θέσεις των βουλευτών του από το Κοινοβούλιο, κατεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των εδρών. Έτσι μπορούσε πλέον να υπολογίζει βάσιμα στην συγκέντρωση των δύο τρίτων που απαιτούνταν (καθώς ήταν συνταγματική τροπολογία χρειαζόταν ενισχυμένη πλειοψηφία) για την υπερψήφιση του νόμου αυτού.
Πράγματι, από την αρχή ήδη μπορούσε να υπολογίζει στις 52 έδρες του «Συνασπισμού Μαύρου - Άσπρου - Κόκκινο» (KSWR, συνασπισμός των δυνάμεων του Γερμανικού Εθνικού Λαϊκού Κόμματος DNVP και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Στάλχελμ, αφού τυπικά συγκυβερνούσαν με το NSDAP, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο του Κόμματος του Κέντρου Λούντβιχ Κάας, κατέληξαν σε συμφωνία στις 22 Μαρτίου. Ο Κάας, καθολικός ιερέας, συμφώνησε να υπερψηφίσει το νόμο με αντάλλαγμα την παροχή υποσχέσεων για την προστασία των καθολικών Γερμανών, των καθολικών σχολείων και την διατήρηση καλών σχέσεων με το Βατικανό.
Μάλιστα, ορισμένοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η υπογραφή του Ραϊχσκονκορδάτου της 20ης Ιουλίου 1933, είναι αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων.
Αν και δεν είχαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος του Κέντρου την επιθυμία να ψηφίσουν υπέρ, μάλιστα ένας εξ αυτών, ο πρώην καγκελάριος Χάινριχ Μπρύνινγκ, εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του, ωστόσο μετά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχτηκαν από μέλη των Ες-Α και των Ες-Ες, αναγκάστηκαν να ψηφίσουν υπέρ.
Μάλιστα, χρόνια αργότερα, το 1948, ένα από τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος τότε, ο Φρις Μπάαντε έγραψε: «Αν κάποιοι δεν είχαν εξαναγκάσει ολόκληρο το Κόμμα του Κέντρου, με την χρήση απειλών κατά της ζωής τους, δεν θα υπήρχε πλειοψηφία ούτε σε αυτό το Ράιχσταγκ...Θυμάμαι, κάποιους βουλευτές του Κέντρου να κλαίνε μετά την ψηφοφορία και να μου λένε ότι ήταν πεπεισμένοι ότι θα είχαν δολοφονηθεί αν καταψήφιζαν...»
Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο νόμος πήρε 538 έγκυρες ψήφους: 444 υπέρ, 94 κατά
Για την παρουσίαση μιας νομιμοφανούς εικόνας του κράτους στο εξωτερικό, ο Χίτλερ, ανανέωσε την ψηφοφορία για την επέκταση της ισχύος του νόμου, το 1937 και έπειτα πάλι το 1941. Όμως αυτές τις φορές, ο νόμος υπερψηφίστηκε από το επονομαζόμενο Εθνικοσοσιαλιστικό Ράιχσταγκ.
Ο νόμος αν και ουσιαστικά έπαψε να ισχύει με την κατάρρευση του ναζιστικού καθεστώτος, καταργήθηκε και επίσημα από νόμο του Συμμαχικού Συμβουλίου Ελέγχου (Kontrollratsgesetz Nr. 1 betreffend die Aufhebung von NS-Recht), στις 20 Σεπτεμβρίου 1945.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχεται ο Σύριζα τώρα και κάνει κριτική στους πλειστηριασμους. Ποια κυβέρνηση έριχνε χημικά μέσα στον Άρειο Πάγο;; ποιοι έριχναν φυσουνιες κάθε Τετάρτη;; ποιοι νομοθετησαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμους ;; ποιοι έτρεχαν και τρέχουν στα δικαστήρια πρώην συντρόφους τους;; - ποιος είπε Κανένα σπίτι στο κράτος τραπεζίτη και ήλθε ως κυβέρνηση να συναινεσει στους πλειστηριασμους;; ποιος έφερε στην κυβερνητική εξουσία δικαιωμένη και αυτοδύναμη την παράταξη του οργανωμένου εγκλήματος της Νέας Δημοκρατίας;; -Δεν σας παίρνει και όπως λέει και ο Τσακωνας : Ε αντε Γαμηθειτε ρε-Μακριά από μένα η αστική ευγένεια με το "δικαιωματικο αριστερό" πολιτικό όχημα του νεοφιλελευθερισμου που λέγεται Σύριζα.-Η νεοφιλελευρη(ΕΕ, Ευρωζωνη) και φιλοιμπεριαλιστικη πολιτική που ασκησατε(ΝΑΤΟ, Συμφωνία Πρεσπων, East Med, αναβάθμιση σχέσεων με Ηπα, Ισραηλ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος) έφερε την ΝΔ αυτοδύναμη και "δικαιωμένη". Το κράτος αυτό στο οποίο αναφερθηκε ο Μητσοτακης που από Οθωμανική επαρχία μετετραπη σε "σύγχρονο κράτος" είναι το κράτος που επιθυμεί η οικονομικα κυρίαρχη τάξη και οι πολιτικοι της αντιπρόσωποι, το οποίο φυσικά από την αρχή της ίδρυσης του και μετά τη δολοφονία Καποδίστρια παίζει ρολο δορυφόρου των μεγάλων δυνάμεων και στο εσωτερικό του έχει κάποιους κοτζαμπασηδες-τοποτηρητες που αρμεγουν τη χώρα με τη συνδρομή του ξένου κεφαλαίου κάνοντας την πεδίο βολης φτηνό, αποθήκη hotspots και τόπο που διώχνει τη νέα γενιά κάνοντας κόλαση και τη ζωή των μεγαλυτερων(των γονιών και των παππουδων μας). Αρα λοιπόν χρειάζεται επανίδρυση κράτους και ρήξη με το υπάρχον κράτος και καθεστώς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



255.000 πλειστηριασμοί είναι πολύ μεγαλό νούμερο για τα ελληνικά δεδομένα.Μακάρι οι αντιδράσεις μας να είναι αντάξιες της τρομερής επίθεσης που δεχεται η πρώτη κατοικία από τις τράπεζες,την αγορά του real estate και τις κυβερνήσεις των μνημονίων που προστατεύουν τα συμφέροντα των τραπεζών και των funds που σαν τα κοράκια περιμένουν για να συνεχίσουν το μεγάλο πλιάτσικο.Σε μια χώρα 40000 αστέγων κάποιοι θέλουν και νέους αστεγους ή νεόπτωχους,οικογένειες χωρίς σπίτι ,οι οποίες με μισθούς πείνας θα ψάχνουν να βρουν σπίτι για να νοικιάσουν[άλλη μεγάλη πληγή τα ακριβά ενοίκια γαμώ τη βραχυχρόνια μίσθωση και το μεγάλο πάρτυ που εχει στηθεί γύρω από την αγορά ακινήτων].-
David Harvey:''οι πλειστηριασμοί για το κεφάλαιο είναι τρόπος άντλησης κέρδους.Για την πραγματική ζωή και την πραγματική οικονομία είναι καταστροφή.Βόμβα στα θεμέλια κάθε κοινωνίας''.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνοπτική και ακριβής ανάλυση των πολιτικοοικονομικων πεπραγμένων της τελευταίας πενταετίας.
-Ευτυχώς κάποιοι δεν ξεχνάμε. Η διατήρηση της μνήμης είναι το αναμμένο καντήλι για έναν πολύ δύσκολο ανήφορο σε καιρούς ζοφου και κοινωνικής αφασίας.Νεκροθάφτης του λαϊκού κινήματος ήσαν οι πρώην συγκυβερνητες Σύριζα Ανελ. Η ήττα είναι βαθιά και η αντίστροφη πορεία θέλει ένα υποκείμενο που δεν υπάρχει ούτε στην κοινωνία αυτή τη στιγμή ούτε στο κοινοβούλιο πέραν των επιμέρους μικρών τακτικών αγώνων (χρήσιμων μεν, περιορισμένων δε) ενώπιον της παρατεταμένης λαιλαπας. Η Αριστερά αν ποτέ υπάρξει με σοβαρούς όρους ειναι δύναμη σταδιακής αλλαγής της κοινωνίας από κοινού με την κοινωνία. Ο Σύριζα έγινε όχημα του Νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Η ιστορία έγραψε και ο, τι γράφει δεν ξεγράφει, παρα τους θεατρινισμους των καραγκιοζηδων της μειζονος αντιπολίτευσης.

Επειδή ορισμενοι θεωρούν πως υπάρχει γενική 'αμνησια'.
1)Σταθακης ,Ιουνιο 2019,υπογραφει συμβαση για την αξιοποιηση των υδρογονανθράκων
2)Η κυβερνηση ανελλσυριζα υπογραφει την συμφωνια αμυντικης συνεργασιας Τραμπ(ΗΠΑ)-Ελλάδας
3)Κυβερνηση ανελλσυριζα καταργει τον νομο 3869/2010 ,αλλα και μετα περιοριζει τον Νομο Κατσελη,για την προστασια πρωτης κατοικιας.
4)Παραχωρουν δεκα περιφερειακα λιμανια με νομο
5)Προβαινουν στην εγκληματικη ανακεφαλαιοποιηση τραπεζών (απο 40δις,η αξια σε 1.7δις και ολοι γνωριζουμε ποιοι πληρωσαν την 'διαφορά')
6)Καταργουν το ΕΚΑΣ ,δημιουργουν τα ματωμενα υπερπλεονασματα..
7) Η Μορια ,και μεσω της 'συμφωνιας' Ε.Ε.-Τουρκιας μετατρέπεται σε κολαστήριο και η 'ενημερωση Συριζα' μιλά για παράδεισο με ορχήστρες.
8)Για το Ματι η αθλια Γκαιμπελίστικη προπαγάνδα ειναι γνωστή ακόμα και εναντιον των αθωων θυματων.
9)Παραχωρουν σχεδον ολη την δημοσια ακινητη περιουσια στο Υπερταμειο
Και 'ξαφνικά ' μετα απο 4.5 χρόνια απαράδεκτης διακυβέρνησης εμφανίζονται ως λευκές περιστερές,που δεν κυβέρνησαν ποτέ.. ενω ΞΕΡΟΥΝ πως η Ν.Δ βρήκε ορθάνοιχτο δρόμο ,για να συνεχίσει την πολιτική τους..
Καλά ΔΕΝ ντρέπεστε ?




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O συριακός στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη Saraqib στην περιφέρεια του Ιντλίμπ…….
05/02/2020
O συριακός στρατός σύμφωνα με αναφορές μπήκε στην πόλη Saraqib στην περιφέρεια του Ιντλίμπ αφού κινήθηκε από 3 μέτωπα Δ, Ν, Α και την περικύκλωσε και οι τζιχαντιστές της HTS αποσύρθηκαν άρον άρον πριν τον τελικό τους εγκλωβισμό και ανέβηκαν προς την κατεύθυνση της πόλης του Ιντλίμπ. Ο τουρκικός στρατός που είχε ακροβολιστεί στην πόλη δεν την υπερασπίστηκε μπροστά στην υπεροπλία και την αποφασιστικότητα του αντιπάλου οι διακηρύξεις του Ερντογάν ήταν απλά προς τέρψη ακροατών και έμειναν νεκρό γράμμα. Ο τουρκικός στρατός στην πόλη δεν απάντησε στα πυρά του συριακού στρατού. Ο SAA έκοψε τον αυτοκινητόδρομο M5..Το al arabiya ισχυρίζεται πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μπαίνουν στην πόλη του Saraqib.
Λίγοι τρομοκράτες με εγκλωβισμένους Τούρκους στρατιώτες βρίσκονταν στο εσωτερικό η πόλη είναι περικυκλωμένη ουσιαστικά έχει πέσει..Ο ΤSK τελικά προωθήθηκε στην πόλη μόνο και μόνο για να παράσχει κάλυψη στους τρομοκράτες της αλ Νούσρα να την εγκαταλείψουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Iσραήλ στο πλευρό της Τουρκίας: βομβάρδισε τη Δαμασκό.
06/02/2020
Μετά τα μεσάνυχτα τα συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας απώθησαν μια ισραηλινή επίθεση με πυραύλους κατά της περιφέρειας της Δαμασκού και στην περιοχή του Νότου και κατέρριψαν την πλειοψηφία των πυραύλων πριν φτάσουν στους στόχους τους.
Ο ανταποκριτής του Sana ανέφερε πως η ισραηλινή επίθεση έλαβε χώραν κατ΄επανάληψην γνωστοποιώντας ότι τα μαχητικά του Ισραήλ εκτόξευσαν πυραύλους πετώντας πάνω από το συριακό Golan και το Ν Λίβανο προς τις ζώνες Kisswa, Marj Sultan, Jisr Bagdad και το Νότο της Izraa.
Υπογράμμισε πως τα συστήματα της αεράμυνας κατάρριψαν τους περισσότερους από τους αντίπαλους πυραύλους πριν καταλήξουν στους στόχους τους.sana
Η επίθεση του Ισραήλ συμπίπτει με την επίθεση τουρκικού στρατού κατά συριακών δυνάμεων αλλά και με τις δηλώσεις του πράκτορα αρχηγού της Αλ Νούσρα al Golani ότι θα μπει Δαμασκό θα επιτεθεί στη Δαμασκό εκ νέου….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ηττα  Τούρκων από τους  Σύρους στο Ιντλίμπ
 Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 19:27
Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δημοκρατιας της Συρίας έχουν περικυκλώσει ολοκληρωτικά την υψηλής στρατηγικής σημασίας πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ, Σαρακέμπ, παρά τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας.
«Μέχρι στιγμής, οι Σιριακς Δημοκρατικές δυνάμεις δεν έχουν απελευθερωσει την πόλη, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις», δήλωσε στην ιστοσελίδα Middleeasteye ο Μοχάμεντ αλ-Μπακούρ, ένα γουρουνι ισλαμοφασιστας από την κατεχομενη  περιοχή.
Σύμφωνα με τον Μπακούρ, υπάρχει μια μικρή δίοδος στο βόρειο κομμάτι της πόλης όπου δεν παρίστανται δυνάμεις της συριακής δημοκρατιας, «όμως (η δίοδος) είναι μονίμως υπό παρακολούθηση».
«Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας από τα δυτικά έχουν σταθμεύσει στο χωριό Τρονμπά και χθες απελευθερωσαν την πόλη Άφις, βόρεια της Σαρακέμπ, οπότε η υπόλοιπη διαδρομή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη», είπε ο ίδιος.
Το κρατικό συριακό πρακτορείο SANA επιβεβαίωσε πως δυνάμεις φιλικά προσκείμενες στην Συριακη Δημοκρατια έχουν περικυκλώσει τη Σαρακέμπ και παρέκαμψαν τα κατοχικα παρατηρητήρια των Σουλτανικων τούρκων, τα οποία η Ισλαμοφασιστικη Σουλτανικη Άγκυρα είχε εγκαταστήσει στην προσπάθειά της να επιβραδύνει την επίθεση της Συριας.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο τούρκος σουλτανος-«πρόεδρος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε στις δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Άσαντ διορία μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου για να παύσουν τις επιθέσεις και να οπισθοχωρήσουν.
Περισσότεροι από 500.000 γουρουνια ισλαμοφασιστες κανιβαλοι  έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη θεση τους και να κατευθυνθούν προς τα τουρκικά σύνορα από τη στιγμή της έναρξης της επίθεσης της συριακής δημοκρατιας προς την επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο οχυρό των γουρουνιων ισλαμοφασιστων, τον Δεκέμβριο.
«Πλέον υπάρχουν τέσσερα νεοσύστατα τουρκικά κατοχικα παρατηρητήρια στην περιοχή της πόλης, τα οποία είναι ολοκληρωτικά περικυκλωμένα», είπε στο MEE ο Κατίμπ αλ-Αντλάμπι, ένα γουρουνι ισλαμοφασιστας από τη νότια Ιντλίμπ.
«Σήμερα, ένα μεγάλο σουλτανικο τουρκικό κονβόι μπήκε στη συριακη στρατιωτική αεροπορική βάση Ταφτάναζ, που είναι υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών κανιβαλων βόρεια του Σαρακέμπ όμως δέχτηκε βομβαρδισμό από τις συριακες δημοκρατικές δυνάμεις».
«Νομίζω πως το σουλτανικο τουρκικό κατοχικο κονβόι προετοιμάζεται να εγκαθιδρύσει ένα νέο σημείο κατοχικης παρατήρησης μέσα στην συριακη αεροπορική βάση, που πιστεύεται πως είναι ο πιθανός προορισμός των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας μετά τη Σαρακέμπ», είπε ο Αντλάμπι. «Οι ισλαμοφασιστες προετοιμάζουν στρατιωτικές ενέργειες».
Βομβαρδισμοί στην Ιντίμπ
Η Σαρακέμπ είναι πόλη μεγάλης στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί την είσοδο από τα ανατολικά στην Ιντλίμπ και την κοντινή πόλη Αρίχα. Επίσης, συνδέει τους διεθνείς δρόμους Μ4 και Μ5, όπως και τα ανατολικά προάστια της πόλης της Ιντλίμπ με τα νότια του Αλέπο.
Η επίθεση των συριακών δημοκρατικων δυνάμεων, με την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας, έχει αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των γουρουνιων ισλαμοφασιστών προς το νότιο τμήμα του Αλέπο, αυξάνοντας τις πιθανότητες απελευθερωσης για περισσότερα χωριά και πόλεις.
Παράλληλα, η πόλη της Ιντλίμπ έχει βιώσει βομβαρδισμούς κατά περιόδους, σε κινήσεις που σηματοδοτούν πως οι συγκρούσεις ενδέχεται να συγκεντρωθούν σύντομα σε μεγαλύτερου μεγέθους περιοχές και να διπλασιαστούν οι αριθμοί των γουρουνιων ισλαμοφασιστων που φευγουν πανικοβλητοι.
Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια ισλαμοφασιστες έχουν μεινει στην Ιντλίμπ. Βίντεο που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη και επικαλείται το MEE δείχνουν έναν ενοπλο ισλαμοφασιστα στο Σαρακέμπ να λέει πως στην πόλη έχουν απομείνει περίπου 60 ενοπλοι ισλαμοφασιστες για να την εχουν υπο την κατοχη τους. Σύμφωνα με τον ισλαμοφασιστα, ο οποίος ανήκει στο (ισλαμοφασιστικο) Επαναστατικό Μέτωπο του Σαρακέμπ, η κυρίαρχη ισλαμοφασιστικη δύναμη στις περιοχές της Ιντλίμπ που κρατούνται από ισλαμοφασιστες δεν έχει στείλει ενισχύσεις για να κρατησει υπο την κατοχη της την πόλη.
Εκπρόσωπος του (ισλαμοφασιστικου) Επαναστατικού Μετώπου του Σαρακέμπ, δήλωσε στο MEE ότι οι ισλαμοφασιστες έχουν πλέον υποχωρήσει και άφησαν την πόλη ελευθερη. «Τώρα δεν έχουν απομείνει καθόλου ισλαμοφασιστες εκει. Προετοιμαζόμαστε για στρατιωτική δράση και θα εισβαλουμε ξανά στην πόλη, αν το θέλει ο Αλλαχ », είπε.
Η αποικιοκρατικη Ε.Ε. καλεί να τερματισθούν οι βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ
Η Αποικιοκρατικη Ευρω Ένωση ζήτησε το τέλος των βομβαρδισμών που διεξάγουν οι συριακές απελευθερωτικες δημοκρατικες δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, και να υπάρξει αποικιοκρατική πρόσβαση στους ισλαμοφασιστες τους της περιοχής.
«Οι βομβαρδισμοί και άλλες επιθέσεις κατά των ισλαμοφασιστών μας στη βορειοδυτική Συρία πρέπει να σταματήσουν», αναφέρει ο επικεφαλής της αποικιοκρατικης ευρω διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, σε ανακοίνωση.
«Η Αποικιοκρατικη Ευρω Ένωση ζητεί επειγόντως από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση να επιτρέψουν την ανεμπόδιστη αποικιοκρατική πρόσβαση στους ισλαμοφασιστες που χρειάζονται βοήθεια», πρόσθεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε αυτή τη δήλωση που υπογράφει μαζί με τον αρμόδιο Επίτροπο για την αποικιοκρατική βοήθεια Γιάνεζ Λέναρτσιτς.
Την ίδια ώρα η αποικιοκρατικη Γαλλία επανέλαβε το αίτημά της για τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ιντλίμπ και πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις των συριακων δημοκρατικών δυνάμεων και των συμμάχων τους συνιστούν παραβίαση του δυτικου αποικιοκρατικού δικαίου.
«Η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων οδήγησε στο τυφλό μακελειό εκατοντάδων ισλαμοφασιστων μας. Οι επιθέσεις συνεχίζουν να περιλαμβάνουν ισλαμοφασιστικούς στόχους σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές, σε ιατρικές εγκαταστάσεις και σε καταυλισμούς εκτοπισμένων ισλαμοφασιστων στο κατεχομενο από τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων εσωτερικό της χώρας», δηλώνουν οι δύο Ευρω αξιωματούχοι.
«Τα δεινά που υφίστανται οι ισλαμοφασιστες μας στη βορειοδυτική Συρία είναι απαράδεκτα», επιμένουν.
Η Ευρω Ένωση υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει στρατιωτική πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση. «Ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα είναι η αξιόπιστη πολιτική λύση χωρίς αποκλεισμούς των δυτικων αποικιοκρατων και των ισλαμοφασιστων τους, την οποία διευκολύνει ο αποικιοκρατικος ξεφτιλοΟΗΕ».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγανάκτηση των κατοίκων της Μόριας: «Δεν υπάρχουμε πια στον χάρτη της Ελλάδας»
 Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 17:40
Έκδηλη είναι η αγανάκτηση και η οργή κατοίκων της Μόριας, για τη θλιβερή κατάσταση που ισχύει στον τόπο τους σχετικά με την υπερσυγκέντρωση λαθρομεταναστών στη δομή κρατησης. Χαρακτηριστικά, σε μια δομή χωρητικότητας 3.000 λαθρομεταναστων, στοιβάζονται περίπου 20.000, και φυσικά η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική για τους λαθρομετανάστες, οι οποιοι από την αρχη κλεβουν ότι βρουν, τους σπανε τα σπιτια, κοβουν τις ελιες τους για να ζεσταθουν,  και τους κατοίκους, εξ ου και τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών.
«Μας πρόδωσαν οι κυβερνήσεις με τη συμπεριφορά τους, και η τωρινή και η προηγούμενη», τονίζουν κάτοικοι, ζητώντας επισταμένως την αποσυμφόρηση της δομής. Κάτι το οποίο δεν έχει βεβαίως συμβεί.
Ακούστε τις περιγραφές τους και την ανάλυση της κατάστασης που βιώνουν και τα προβλήματα που δημιουργούνται, μέσα από ένα καφενείο της περιοχής. «Θέλουμε αποσυμφορηση, και αυτό το λεμε από την αρχη», αναφέρουν χαρακτηριστικά, και τον «τερματισμό αυτού του χρόνιου προβλήματος»...
Από την αρχη ερχονται κυβερνητικες επιτροπες λενε και μας ρωτανε ποια είναι τα αιτηματα σας. Τους λεμε θελουμε αποσυμφορηση, φευγει η κυβερνητικη επιτροπη, ερχεται άλλη μετα από ένα χρονο, και μας ρωτανε παλι ποια είναι τα αιτηματα μας. Το αιτημα μας είναι το ιδιο, δεν αλλαζει…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκροί Ρώσοι στρατιωτικοί στο Ιντλίμπ - Συνεχίζεται η κόντρα με την Άγκυρα
 Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 11:53
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι μαχητές από τη «ζώνη ευθύνης» της Τουρκίας στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ συνεχίζουν να επιτίθενται στις συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις και σε ρωσικές στρατιωτικές υποδομές.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια να συναντηθούν οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας και Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας με στόχο τη μείωση των εντάσεων στο Ιντλίμπ, πρόσθεσε όμως πως μια τέτοια συνάντηση μπορεί εύκολα να οργανωθεί, εφόσον χρειαστεί.
«Υπήρξε πρόσφατα επικίνδυνη αύξηση της έντασης και της βίας στην Ιντλίμπ», ανέφερε το Κρεμλίνο. «Ρώσοι και τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σκοτώθηκαν με τραγικό τρόπο», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να γνωστοποιήσει αριθμό.
Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης και συνήψε το 2018 μια συμφωνία με την Τουρκία για να την αφησει να εισβαλλει και τη δημιουργία μιας κατεχομενης αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ και η Τουρκια θα αναλαβει να διαλυσει τους τζιχαντοφασιστες, όμως η συμφωνία τους υφίσταται πιέσεις, όπως και η συνεργασία ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα σε άλλους τομείς.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 1.000 επιθέσεις ισλαμοφασιστών πραγματοποιήθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου και πως έχουν σκοτωθεί και τραυματισθεί εκατοντάδες σύροι στρατιώτες και άμαχοι έξω από τη συριακή ζώνη αποκλιμάκωσης.
«Στην τουρκική ζώνη ευθύνης, η επιθετική δραστηριότητα αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται και οι επιθετικές ενέργειες στρέφονται εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Συριακής Δημοκρατίας και ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στη Συρία», δήλωσε ο Πεσκόφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκνευρισμός ΗΠΑ για το ταξίδι Λαβρόφ στη Λατινική Αμερική
 Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 11:59
Το τριήμερο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική προκάλεσε νευρικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, όπου θεωρείται ότι αποτελεί μέρος ενός αντι-αμερικανικού προγράμματος, παρόλο που η Μόσχα έχει νόμιμα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, που ξεκίνησε την Τετάρτη, ο Σεργκέι Λαβρόφ έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μονοήμερες επισκέψεις στην Κούβα, το Μεξικό και τη Βενεζουέλα – προκαλώντας αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον.
Αμερικανοί σχολιαστές υποστήριξαν πως το ταξίδι αποτελεί «επίδειξη υποστήριξης» για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει χαρακτηρίσει ως «δικτάτορα», προσφέροντας παράλληλα υποστήριξη στον αχυρανθρωπο των ΗΠΑ «μελλοντικό ηγέτη» Juan Guaido.
Ακόμα και το Reuters υπονοούσε ότι ο Λαβρόφ «στάλθηκε» από το Κρεμλίνο στο Καράκας για να «εξουδετερώσει» κάποιες αμερικανικές κυρώσεις.
Η τυποποιημένη γραμμή των μέσων μαζικής ενημέρωσης του συρμού φαίνεται να είναι ότι η Μόσχα επιδιώκει να «ενισχύσει την επιρροή της στην περιοχή».
Το γεγονός ότι η επίσκεψη του Λαβρόφ έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την «επίθεση γοητείας» του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε τέσσερις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες -Λευκορωσία, Ουκρανία, Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν- πρόσθεσε καύσιμα στη φωτιά με εικασίες για τη συμβολική αντίδραση της Μόσχας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο «fake video» από τα ισλαμοφασιστικα Λευκά Κράνη που δηθεν απεικονίζει χημική επίθεση του Άσαντ
 Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 09:58
Τα περιβόητα ισλαμοφασιστικα Λευκά Κράνη έχουν δημιουργήσει νέο ψεύτικο βίντεο με δήθεν «χημική επίθεση του Assad» στο Idlib της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Η παραγωγή της νέας ταινίας ολοκληρώθηκε την Τρίτη στο χωριό Ζέρμπα, που βρίσκεται στο στρατιωτικό τμήμα της επαρχίας Idlib της Συρίας, ανέφερε το ρωσικό κέντρο συριακής συμφιλίωσης επικαλούμενο διάφορες ανεξάρτητες πηγές.
Το πλαστο βίντεο, που σκηνοθετηθηκε από την περιβόητη ισλαμοφασιστικη ομάδα των White Helmets σε συνεργασία με τοπικούς τρομοκράτες, επιδιώκει να δείξει τα επακόλουθα της «χημικής επίθεσης» των συριακων δημοκρατικων κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας.
Το πλαστο βίντεο, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, δείχνει ότι οι ισλαμοφασιστες «διασώστες» περιπλανιούνται σε ένα παχύ στρώμα «αερίου μουστάρδας» και παρακολουθούν τα «θύματα» της συριακης δημοκρατικής «επίθεσης».
Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, το πλαστο βίντεο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να ληφθεί υπόψη από τις ειδήσεις στον αραβικό κόσμο και τη Δύση.
Οι φερόμενες «επιθέσεις» συμβαίνουν συνήθως όταν σημειώνεται πρόοδος του συριακού στρατού κατά των ισλαμοφασιστικών δυνάμεων και τρομοκρατών.
Τις τελευταίες ημέρες, ο συριακός αραβικος δημοκρατικος στρατός έχει διασπάσει τις τζιχαντοφασιστικές δυνάμεις που κατεχουν το Idlib και έχει απελευθερώσει έδαφος που επί μακρόν ήταν υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Ένας νεκρός έπειτα από επεισόδια με τον ισραηλινοναζιστικό στρατό
 Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 08:15
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν έπειτα από συγκρούσεις με τον στρατό του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  το πρωί της Πέμπτης στην πόλη Τζενίν, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν δυνάμεις του ισραηλινοναζιστικού στρατού εισέβαλαν στην πόλη για να καταστρέψουν μια κατοικία.
Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε σε νοσοκομείο της Τζενίν το πτώμα ενός Παλαιστινίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ουκρανία: Ο ΟΑΣΕ καταγγέλλει νομοσχέδιο που προβλέπει φυλάκιση για παραπληροφόρηση
 Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 00:38
Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης κάλεσε το Κίεβο να εγκαταλείψει κυβερνητικό νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, το οποίο προβλέπει βαριά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.
Το νομοσχέδιο "δεν θα είναι αποτελεσματικό και μπορεί να διακυβεύσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ουκρανία στο θέμα της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της ελευθερίας της έκφρασης", δήλωσε ο Αρλέμ Ντεζίρ σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Ανησυχούμε πολύ" ως προς το κείμενο αυτό που επιτρέπει "μεγάλη κρατική ανάμιξη στις δραστηριότητες των μέσων ενημέρωσης και στη δημοσιογραφία", πρόσθεσε ο Ντεζίρ που ελπίζει να "πείσει" τις αρχές να "αλλάξουν την προσέγγισή τους".
Παρότι, το ναζιστικο ουκρανικό υπουργείο Πολιτισμού προετοίμασε νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης και των "fake news", ολοι ξερουν και καταλαβαινουν ότι θελει να χτυπησει οποιαδηποτε δημοκρατικη φωνη που αντιστεκεται στους ναζι του Κιεβου.
Προβλέπει κυρίως πρόστιμα που φθάνουν έως 350.000 ευρώ και ποινές φυλάκισης από δύο έως επτά χρόνια, ειδικά για δημοσιογράφους και μπλόγκερ που παραδέχονται την ενοχή τους για "διάδοση παραπληροφόρησης", μετα από φοβερα βασανιστηρια και ξυλο από τις ναζιστικες μυστικες υπηρεσιες και την ναζιστικη ουκρανικη αστυνομια του καθεστωτος. Το νομοσχέδιο προτείνει επίσης να θεσμοθετηθεί θέση κυβερνητικού επιτρόπου αρμόδιου να προσφεύγει στη δικαιοσύνη στις περιπτώσεις αυτές.
Αν και το νομοσχέδιο δεν υποβλήθηκε ακόμη στο κοινοβούλιο, έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις δημοσιογράφων και ειδικευμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για τους οποίους το κείμενο αυτό απειλεί την ελευθερία της έκφρασης στην πρώην ανεξαρτητη δημοκρατία και τωρινο ναζιστικο προτεκτορατο των αμερικανων.
Αρκετοί κρατικοί φορείς ένωσαν επίσης τη φωνή τους με τις επικρίσεις τις τελευταίες ημέρες. "Τέτοιες μέθοδοι υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσουν επιθέσεις στην ελευθερία του λόγου", δήλωσε τη Δευτέρα η κοινοβουλευτική επιτροπή αρμόδια για την ανθρωπιστική πολιτική καταγγέλλοντας "δυσανάλογες τιμωρίες" που προβλέπονται στο κείμενο.
Η Ουκρανία είναι στην 102η θέση σε σύνολο 180 της παγκόσμιας κατάταξης για την ελευθερία της έκφρασης 2019 που κατάρτισε η οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα. Η Ρωσία βρίσκεται στην 149η θέση συμφωνα με τους δυτικους αποικιοκρατες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην Αυστραλία ιδρύθηκαν ΜΚΟ προστασίας των ΚΟΑΛΑ. Οι εταιρείες πρώτα καινε 500 εκατομμύρια ζώα και εξοντώνουν το 30% των Κοάλα και μετά φτιάχνουν ΜΚΟ για τη "σωτηρία" τους εκπαιδευοντας τους πολίτες σε μια παρατεταμένη αδράνεια, απαθεια, ανοχή και ιδιωτευση. Αυτά ισοδυναμούν με εθελουσια κοινωνική αυτο- τύφλωση Ή με εμπεδωμενη ηλιθιότητα, που έγινε τρόπος ζωής. - Μία ΜΚΟ μπορεί να ξεπλύνει τον εκάστοτε ηθικό αυτουργό για οποιοδήποτε έγκλημα. Είναι το καλύτερο πλυντήριο, ακόμη κι αν παράγει έργο επούλωσης πληγών, διάσωσης κτλ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξεσαλωσαν τα Golden Boys και προκαλουν την κοινωνια διπλασιαζοντας τις αποδοχες τους.
128.000 ευρω ο μισθος του Διευθυνοντος Συμβουλου της ΕΥΔΑΠ
Ενώ η χρεοκοπημενη ΔΕΗ δωριζει λιμουζινες στα στελεχη της
Συνιστα προκληση στην κοινωνια που εξαθλιωθηκε από τα μνημονια τις περικοπες μισθων και συνταξεων, ο διπλασιασμος των μισθων των διαφορων Golden Boys



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση για το «Σχέδιο Τράμπ για την Μ.Ανατολή»...
Η σιωνιστική διοίκηση Τραμπ προσφάτως επανήλθε με ένα «σχέδιο επίλυσης» του Παλαιστινιακού ζητήματος, που δεν αποτελεί ούτε λύση, ούτε και σχέδιο. Ουσιαστικά ο Τραμπ παραδίδει στο Ισραήλ τεράστιες εκτάσεις στις οποίες κατοικούν και διατηρούν ιδιοκτησία Παλαιστίνιοι, «εξαναγκάζοντας» το Ισραήλ να δώσει ως «αντάλλαγμα»… την εγγύηση πως δεν θα προβεί στον εποικισμό άλλων παλαιστινιακών εδαφών, τουλάχιστον για τα...
επόμενα τέσσερα χρόνια! Πρόκειται για μια απευθείας Αμερικανοϊσραηλινή συμφωνία, στη συζήτηση ή την επικύρωση της οποίας δεν κλήθηκαν ποτέ εκπρόσωποι των Παλαιστινίων, η οποία είναι πραγματικά ανάξια σχολιασμού.
Η κίνηση αυτή είχε ελάχιστο πρακτικό νόημα για την πλευρά του σιωνισμού, αφού αυτή μπορεί να αποσπά και να κλέβει ούτως ή άλλως όσα επιθυμεί με τη βία, δίχως να ρισκάρει να απολέσει τη στήριξη του αμερικανικού κράτους. Πρόκειται για μια συνθήκη η οποία επικυρώνει de juris όσα μέχρι σήμερα αποτελούσαν τη de facto πραγματικότητα της φύσης και της δράσης του σιωνιστικού κράτους, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από την επιβεβαίωση της καθημερινότητας των Παλαιστίνιων στα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης του πλανήτη, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
Ωστόσο, εκεί που η κίνηση αυτή δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι στο ότι προώθησε στην κορυφή της διεθνούς δημοσιολογίας το ζήτημα της Παλαιστίνης. Οι πολλοί επικριτές του Τραμπ προσωπικά, του αμερικανικού κράτους ή της νέας μεσανατολικής του πολιτικής, ένωσαν τις φωνές τους με όσους είμαστε χρόνια στο πλευρό του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Οι σχεδιασμοί και η συμπεριφορά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια αποκτούν ολοένα και περισσότερους αντιπάλους, καθώς η θρασύτητα και η ανηθικότητά τους αφυπνίζουν πολίτες μέχρις πρότινος αδιάφορους.
Το “deal of the century” του πλανητάρχη Τραμπ δεν πρόκειται να εφαρμοστεί από καμία πλευρά, αφού οι Παλαιστίνιοι δεν θα το δεχτούν, ενώ το ισραηλινό απαρτχάιντ θα συνεχίσει όπως και να ‘χει να καταπατά τους υποτιθέμενους περιορισμούς και να αυθαιρετεί, να εγκληματεί εις βάρος ανθρωπίνων ζωών. Σκοπός μας λοιπόν δεν είναι να αναλωθούμε στο περιεχόμενο μιας τέτοιας «συμφωνίας,» αλλά να τη χρησιμοποιήσουμε ως αφορμή για να ανοίξουμε και πάλι τα φλογερά ζητήματα της εποχής, τα οποία σκόπιμα υποβαθμίζονται από όσους διαμορφώνουν την ταμπακιέρα.
Απέναντι σε όσους υποβαθμίζουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, απέναντι σε όσους βλέπουν στους φτωχούς, τους εξαθλιωμένους, τους αδύναμους ή τους αντιφρονούντες απλώς κρέας και όχι ψυχές, είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι: Όσα επιτρέπουμε να συμβαίνουν δίπλα μας από μια ολοένα πιο ανάλγητη και ασύδοτη εξουσία, θα τα βρούμε αύριο μπροστά μας.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση του στρατού της Συρίας στον Ερντογάν... δεν υπάρχει για τα ΜΜΕ!
"Θα αποσυρθούμε στις 30 Φλεβάρη"! Η απάντηση της Συρίας στον Ερντογάν...