Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Τριτη 4 Φεβρουαριου 2020


Κυκλοφορεί από τοίχο σε τοίχο του facebook μια είδηση ότι έγινε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον αντισημιτισμό των Ελλήνων και έβγαλε αποτέλεσμα ότι το 40% των ερωτηθέντων συμφωνεί ή… δεν διαφωνεί με την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους ναζί!
Το θέμα βγήκε από το σάιτ thecaller.gr αλλά εγώ το πρωτοδιάβασα σε… παρακείμενο τοίχο με σχόλια μάλιστα ότι αξίζουν τα χειρότερα σε αυτό το 40% που απάντησε έτσι. Είδα και σε άλλους τοίχους, με αφορμή αυτό το θέμα, τα συνήθη σχόλια για τη… σκατοψυχιά των Ελλήνων (είναι της μόδας για ορισμένους κύκλους η επίδειξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μίσους για την Ελλάδα και τους Έλληνες διαμέσου της γενίκευσης ορισμένων φαινομένων και συμπεριφορών που πράγματι υπάρχουν σε μειοψηφίες πολύ συγκεκριμένες αλλά σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού).
Σπεύδω να δηλώσω ότι… αν πράγματι υπήρξε τέτοια έρευνα με τέτοια ερώτηση και πράγματι κάποιοι απάντησαν έτσι, πράγματι τους αξίζουν τα χειρότερα!
Ωστόσο, επειδή η είδηση μου φάνηκε σοκαριστική, προσπάθησα να το ψάξω και ιδού τι βρήκα.
Βρήκα λοιπόν πρώτα απ’ όλα αυτό που προανέφερα, ότι το θέμα άνοιξε από την ιστοσελίδα thecaller.gr.
Όμως, το thecaller.gr δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αντιγράψει είδηση από την ηλεκτρονική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η οποία είχε δημοσιευθεί… ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ!
Συνεπές το thecaller.gr στο… πώς ασκείται η δημοσιογραφία σήμερα στην Ελλάδα, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΥΤΕ ΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΕΙΔΗΣΗ.
Αλλά και στην ηλεκτρονική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (όπως και στο thecaller.gr) ο τρόπος που παρουσιαζόταν η είδηση άφηνε πολλά κενά στα μάτια τα δικά μου για το αν ίσχυε πραγματικά!
Προσπάθησα λοιπόν να ψάξω… όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική πηγή, δηλαδή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – διότι αν υπήρχε τέτοια έρευνα με τέτοιο ερώτημα και τέτοιο αποτέλεσμα, δεν υπήρχε λογικά περίπτωση να μην έχει δημοσιευθεί λεπτομερώς ώστε να τη δούμε αναλυτικά, δηλαδή να δούμε σε πόσους τέθηκε το ερώτημα, με ποια μέθοδο, πόσοι απάντησαν ότι δεν συμφωνούν με την εξόντωση των Εβραίων από τους ναζί, πόσοι ότι συμφωνούν και πόσοι ότι… δεν διαφωνούν!
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΨΑΞΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ.
Βρήκα όμως κάτι άλλο.
Δηλαδή ότι πράγματι υπήρξε έρευνα από το γερμανικό ίδρυμα Heinrich Böll (Heinrich Böll Stiftung) και το ελληνικό παράρτημά του με θέμα «Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα», στην οποία ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – και τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δημοσιεύθηκαν αναλυτικά (με πίνακες, συμπεράσματα, σχόλια κλπ., έτσι όπως πρέπει να παρουσιάζεται μια τέτοια έρευνα δηλαδή) το 2017!
Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για την ίδια έρευνα.
Μονάχα που…
… όπως είπαμε, η έρευνα δεν έγινε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έγινε από το παραπάνω γερμανικό ίδρυμα και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας απλώς συμμετείχε…
… και το σημαντικότερο…
… ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!
Φυσικά και αυτή η έρευνα… κάθε άλλο παρά αθώα είναι – και προσπαθεί με το ζόρι να βγάλει ότι η Ελλάδα είναι… η χειρότερη χώρα της Ευρώπης σε αντισημιτισμό!
Έτσι κατηγορεί για αντισημιτισμό… δικαίους και αδίκους, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι… το ΚΚΕ!
Στην περίπτωση, όμως, του ΚΚΕ μαρτυρά χωρίς ξύλο, διότι… θεωρεί ότι…
… «στον χώρο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο έμμεσος αντισημιτισμός εμφανίζεται ως αντι-ιμπεριαλισμός, αντίθεση στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολιτικές του Κράτους του Ισραήλ».
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ… ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ! ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ!
Κατά τα άλλα τα περισσότερα ερωτήματα της έρευνας είναι διατυπωμένα με πονηρό τρόπο, έτσι ώστε να οδηγήσουν τους ερωτώμενους σε «αντισημιτικές» απαντήσεις.
Π.χ. αν «οι Εβραίοι εκμεταλλεύονται το ολοκαύτωμα για να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από τα διεθνή κέντρα αποφάσεων» - το ότι οι περισσότεροι συμφωνούν, δεν σημαίνει ότι είναι «αντισημίτες» αλλά ότι αναφέρονται στην πολιτική του κράτους του Ισραήλ, το οποίο στήριξε την ίδια του την ίδρυση και στη συγκίνηση που προκάλεσε το ολοκαύτωμα. Το ότι το διαπιστώνουν αυτό, ούτε «αντισημιτισμό» δείχνει ούτε, πολύ περισσότερο, ότι… εγκρίνουν το ολοκαύτωμα!
Ή αν «οι Εβραίοι έχουν πολύ μεγάλη δύναμη στον κόσμο των επιχειρήσεων»! Φυσικά, οι περισσότεροι συμφωνούν, διότι οι ιστορικές συνθήκες ΠΡΑΓΜΑΤΙ έκαναν τους Εβραίους να έχουν αυτή τη δύναμη. Η διαπίστωση αυτή, όμως, δείχνει… αντισημιτισμό; Τι να πούμε για να μην είμαστε… αντισημίτες, ότι δεν έχουν δύναμη; Κάθε λαός κάπου έχει δύναμη, π.χ. οι Έλληνες στη ναυτιλία και στον τουρισμό, οι Ισλανδοί στην αλιεία, οι Ιάπωνες στην παραγωγή βιομηχανικών καταναλωτικών αγαθών κλπ., κλπ. Είναι κακό αυτό από μόνο του;
Ή αν «το Ισραήλ συμπεριφέρεται στους Παλαιστίνιους όπως ακριβώς συμπεριφέρθηκαν οι ναζί στους Εβραίους»! Φυσικά όσοι ξέρουν τι τραβάνε οι Παλαιστίνιοι σπεύδουν να συμφωνήσουν χωρίς να προσέξουν τη λέξη «ακριβώς» - καθώς βέβαια το «ακριβώς» είναι… ανακριβές διότι… δεν το παίρνει στις σημερινές συνθήκες το κράτος του Ισραήλ να κάνει «ακριβώς» το ίδιο. Όμως είναι ψέματα ότι το κράτος του Ισραήλ έχει ΠΟΛΛΟΥΣ τρόπους συμπεριφοράς απέναντι στους Παλαιστίνιους οι οποίοι θυμίζουν αυτά που έπαθαν οι ίδιοι οι Εβραίοι στο παρελθόν (και όχι μόνο από τους ναζί);
Υπάρχουν κι άλλα μαργαριτάρια, καθώς και ξεκάθαρη προσπάθεια να βγουν… ψεκασμένοι και αντισημίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ… ΜΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ - ΑΣΤΟΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ με διάφορους «περίτεχνους» συσχετισμούς που γίνονται στην έρευνα, του στυλ «όποιος απάντησε ότι η κρίση επιβλήθηκε στην Ελλάδα από ξένα κέντρα, είναι πιο αντισημίτης από όποιον απάντησε το αντίθετο» (ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει).
Όπως και νάχει… παραθέτω την έρευνα πιο κάτω για να τη δει όποιος θέλει και να βγάλει συμπέρασμα.
Η ουσία είναι ότι ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!
Και το δικό μου ερώτημα είναι… ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΩΣ «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟΣ» ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΕΝΑ ΨΕΜΑ;
Στην πλειοψηφία του πάντως… ο ελληνικός λαός δεν είναι τέτοιος (όσο κι αν υπάρχουν πράγματι μειοψηφικά τέτοιες απόψεις ανάμεσά μας, όπως άλλωστε υπάρχουν σε όλους τους λαούς), καθώς και από την ίδια την έρευνα φαίνεται ότι στο ερώτημα αν «πρέπει να αφήσουμε το ολοκαύτωμα πίσω μας;», το 49,49% απάντησε ότι «διαφωνεί απόλυτα» και το 13,78% ότι «διαφωνεί».
ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''ας πεί κάποιος στα συμπολιτευόμενα καί αντιπολιτευόμενα τσακλοκούδουνα καθώς επίσης σε μαλάκες καθηγητάδες ότι ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΈΝΑ διεθνές δίκαιο....
υπάρχει ΜΌΝΟ το δίκαιο τού ισχυρού στον κόσμο πού μας έφτιαξαν καί ζούμε.''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κοινωνιολόγος τοκόγλυφας(αριστερός)
Τσακαλωτος, στη συνεδριαση του Πολιτικου Συμβουλιου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλη υπο την προεδρια Τσιπρα στις 30 Νοεμβριου 2017.
«Πλειστηριασμοι χρειαζονται και για… κοινωνικους λογους»




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου, εκλάπησαν από τους μεταναστες «τραπέζια, κλιματιστικά, μεταλλικά έπιπλα, μηχανήματα διάφορα, κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια» με τους αρμόδιους να επισημαίνουν ότι «υπάρχει κίνδυνος από αιχμηρά αντικείμενα» λόγω του ότι έχουν κλαπεί, περιλαμβάνονται χειρουργικά ψαλίδια, ψαλίδια κοπής γαζών, σύριγγες, ψαλίδια κουρέματος, διάφορα κατσαβίδια και αλυσοπρίονο."

Πλιάτσικο απο τους μεταναστες στο νοσοκομείο Λέρου: Πήραν μέχρι και ...πλυντήρια
Σοβαρές καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με "απαλλοτρίωση" υλικών από τους μεταναστες στο νοσοκομείο της Λέρου.
04 Φεβ. 20 (09:30)
Σύμφωνα με καταγγελίες, μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέρου «σήκωσαν» στην κυριολεξία τον εξοπλισμό του νοσοκομείου.
Συνολικά 43 αναπηρικά αμαξίδια έκαναν φτερά από το νοσηλευτικό ίδρυμα και εντοπίστηκαν στους χώρους του hotspot. Την ίδια ώρα όμως εξαφανίστηκαν πλυντήρια, ψυγεία, μέχρι καρδιογράφοι, υπερηχογράφοι, αλλά και χειρουργικά ψαλίδια.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Κρατικού Θεραπευτηρίου-Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λέρου οι μετανάστες «απαλλοτρίωσαν» όλα τα υλικά, που δεν χρησιμοποιούνταν και είχαν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένη αποθήκη για να εκποιηθούν.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου, εκλάπησαν «τραπέζια, κλιματιστικά, μεταλλικά έπιπλα, μηχανήματα διάφορα, κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια» με τους αρμόδιους να επισημαίνουν ότι «υπάρχει κίνδυνος από αιχμηρά αντικείμενα» λόγω του ότι έχουν κλαπεί, περιλαμβάνονται χειρουργικά ψαλίδια, ψαλίδια κοπής γαζών, σύριγγες, ψαλίδια κουρέματος, διάφορα κατσαβίδια και αλυσοπρίονο.
Μεταξύ των αντικειμένων που εκλάπησαν υπάρχουν 12 πλυντήρια, 41 κλιματιστικά, 36 κρεβάτια, 46 καθίσματα γραφείου και εργασίας, 13 θερμοσίφωνες, 23 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 24 εκτυπωτές, 25 οθόνες, 175 πυροσβεστήρες και 20 τηλεοράσεις.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτό που γίνεται στην Λέσβο και στην Χίο είναι trailer από ταινία προσεχώς. Κάποιοι από μας τα λέμε χρόνια και ΔΥΣΤΥΧΩΣ δικαιωθήκαμε. Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν με συνέργεια από την Μέρκελ, βγάζει μάτια. Ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει, εκτός κι αν λέγεται Αντιγόνη Λυμπεράκη, είναι ξαδέρφη του πρωθυπουργού και έχει δική της ΜΚΟ που εκμεταλλεύεται το πρόβλημα, όπως ακριβώς οι μαυραγορίτες στην προηγούμενη κατοχή. Χώρα που δεν ελέγχει τα σύνορα της αλλά και το τι γίνεται στο εσωτερικό της, πολύ σύντομα μετατρέπεται σε failed state. Η ανακήρυξη ενός κράτους ως «αποτυχημένου» όταν γίνεται έγκυρα, δύναται να προκαλέσει σημαντικές γεωπολιτικές συνέπειες, να'στε βέβαιοι γι'αυτό. Η χώρα τριτοκοσμοποιείται και η πολιτική τάξη της χώρας μιλά για ανάπτυξη και τέλος της κρίσης.
Κλείστε τα σύνορα ΧΘΕΣ!!!! Κηρύξτε τις ΜΚΟ παράνομες ΧΘΕΣ!!! Σταματήστε το δουλεμπόριο ΧΘΕΣ!!! Καμία ΕΕ δεν μπορεί να εμποδίσει την χώρα ν'ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Σταματήστε να λέτε τερατώδη ψέμματα. Πως το κάνει ο πλούσιος Βορράς? Η συμφωνία του Μαρακές που εξισώνει πρόσφυγες και μετανάστες και υπέγραψε ο τρισάθλιος Τσίπρας, δεν επιβάλλει, δεν είναι δεσμευτική, η χώρα δεν είναι χώρος, πότε θα το καταλάβετε? Άμεση απέλαση στην πατρίδα τους ΧΘΕΣ!!! Είναι αργά? δεν ξέρω, αλλά πολύ το φοβάμαι. Και το φοβάμαι κυρίως για τον στρουθοκαμηλισμό που είναι διάχυτος στην κοινωνία και για τον μαυραγοριτισμό της εξουσίας. Αυτά που γίνονται αυτές τις δραματικές ώρες στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου είναι τεταρτοπέμπτη είδηση στα κανάλια της διαπλοκής. Δεν τα ζουν βέβαια αυτοί στα Κολονάκια τους αλλά οι άνθρωποι, κάπου μακριά στην Μυτιλήνη-ή μήπως στην Λέσβο? Κάντε κάτι τώρα γιατί αύριο θα'ναι αργά....
Σχολιο.- Η ΜΚΟ της Λυμπεράκη είναι η επίσημη αντιπροσωπεία του Σόρος. Όπως και το Παρατηρητηριο του Δημητρά.
Σχολιο.- Τι κάνουμε εδώ στο Ρέθυμνο είναι η ερώτηση μου;;
Θα περιοριστουμε σε αναρτήσεις;
Δεν πρέπει πριν ξεκινήσει το κακό να αντιδράσουμε;
Αυτό είναι αποφασισμένο το ετοιμάζουν στο πεδίο βολής Αρμενων.
Μάλιστα έχουν βρει και ποιοι θα μασουλισουν και ποιοι θα μπουν μπροστά να παραπλανησουν τον κοσμο.
Δράση θέλει από τώρα πριν.
Και επειδή όταν κάναμε καλεσματα κάποιοι για δράσεις δεν έβλεπα να ερχόταν όλοι αυτοί που διαμαρτυρονται στο ίντερνετ.
Αναμένω λοιπόν να κάνουν αυτοί την φορά κάποιοι κάλεσμα δράσης να αντισταθούμε πριν όχι μετά.
Το μετα πάντα είναι αργά.
Δηλώνω παρών μαζί με ολα τα παλικάρια που είμαστε πάντα παρόντες σε αγώνες.
Σχολιο.-  failed state δέν γίναμε τώρα. Είμαστε από τήν υπογραφή τής Α δανειακής τό 2010. Απλά τώρα υλοποιείται στό έπακρον η έννοια failed state.
Σχολιο.- τότε παραδώσαμε (αν) την ασυλία για την εθνική κυριαρχία...τώρα γινόμαστε failed state με κάθε ορισμό της έννοιας...
Σχολιο.- Εδώ το failed state επεκτείνεται και σε failed Nation. Όταν πλέον συμπαγείς ομάδες πληθυσμων θα είναι μειονότητες με πολιτικά δικαιώματα




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι σημερινές. Φωτιές άναψαν μόλις μερικά μέτρα από το απαρχαιωμένο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη με κίνδυνο το νησί να γίνει παρανάλωμα αφού ακριβώς δίπλα βρίσκονται οι τεράστιες δεξαμενές καυσίμων του εργοστασίου.
Εξεγέρθηκαν οι λαθρομετανάστες και αφού κατέκαψαν τα πάντα στον Καρά Τεπέ, έτρεξαν μπουλούκι απ΄την περιφερειακή οδό Εκατονήσων, και σκορπίστηκαν στο κέντρο της Πόλης.
ΣΕΙΡΗΝΕΣ, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΡΑΝΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΊ ΤΟΥ Β.Α. ΑΙΓΑΙΟΥ.
Αν και επιστρατεύτηκαν μονάδες των ΜΑΤ, η αντιμετώπιση από την ΕΛ.ΑΣ. ήταν επιχειρησιακά ΑΣΤΟΧΗ και ο σχεδιασμός της ήταν εντελώς της πλάκας!
Αποτέλεσμα ήταν να κινδυνέψει με γενικό blackout το νησί και οι κάτοικοι έντρομοι κι ανήμποροι να βλέπουν εκατοντάδες λαθρομεταναστών να τρέχουν από την Βόρεια πλευρά της πόλης, στο Κέντρο όπου πραγματοποιούν ως αυτή τη στιγμή διαμαρτυρία.
Κι ενώ γινόμαστε ξεφτίλα διεθνώς και η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς έξω από τα όρια, η Κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά στις θέσεις τους, τους αποτυχημένους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που διόρισε ο σύριζα!
Πότε σκοπεύει να τους αλλάξει ο Μητσοτάκης; Οταν θα θρηνήσουμε θύματα; Γιατί μέχρι τώρα, το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι μια ΕΔΕ για το ποιος μου έστειλε το περίφημο χαρτί που διέταξε τις Υπηρεσίες να μετρούν "κεφάλια" στα λιμάνια, που θα πάνε στο Συλλαλητήριο των Αθηνών! Στην χαρτούρα και στις ΕΔΕ μια χαρά τα καταφέρνουν! Στην φύλαξη και στην στρατηγική αποτροπής των εξεγέρσεων λαθρομεταναστών τα έχουν κάνει θάλασσα!
Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, είσαι εδώ ή κάνεις ότι κοιμάσαι;
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ...
Σχολιο.- οι χώρες που πρακτικά δεν έχουν δεχθεί μετανάστες επιβάλλοντας σκληρά πρακτικά μέτρα.. πως το κάνουν? δεν ισχύει το ευρωπαικό δίκαιο για αυτούς? Φυσικά και ισχύει. Αρα δεν έιναι μόνο αυτό.
Οι δικοί μας (κυβερνήσεις) έχουν τουλάχιστο το μισό μερίδιο ευθύνης.. τόσο γιατί διαμόρφωσαν τις συνθήκες για να υποστούμε τα μνημόνια και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας αλλά και γιατί παράλληλα ανέκαθεν επιδείκνυαν υπέρμετρη δουλικότητα και φοβία στις έξωθεν εντολές
οι Γερμανοί πήραν όσους πήραν έκλεισαν τα σύνορα....γτ άραγε?
και αυτό πάλι δεν αποδεικνύει την ελλειματική διακύβερνηση που έχουμε? οι άλλοι πως μπορούν? και δεν μιλάμε για Γερμανίες.. μιλάμε για Ουγγαρίες με πολύ μικρότερο γεωπολιτικό μπόι. Είπαν όχι και τελείωσε. Η Ιταλία, Κροατία, Βουλγαρία.. Πολωνία.. φράχτες εδώ και εκεί. Μόνο οι δικοί μας είναι χάπατα
σχολιο.- Αν αντιμετωπίζουμε τις κυβερνήσεις μας ως "ανεπαρκείς" τότε όντως όλα αυτά είναι δυσεξήγητα. Αν όμως τις δούμε ως διορισμένους υπαλλήλους φοροεισπράκτορες τότε όλα ερμηνεύονται. Γιατί κανένας δεν είναι ΤΟΣΟ ανεπαρκής.
Σχολιο.- Αυτό που γίνεται στην Μυτιλήνη είναι η τέλεια δικαιολογία για την κυβέρνηση, που στην πραγματικότητα είναι άλλη μία ΜΚΟ, να κάνει εξαγωγή του προβλήματος στην υπόλοιπη επικράτεια. Έτσι και νομικά θα διασφαλίσουν ότι δεν θα μπορούν να απελαθούν....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόρια: Κτυπούν τις καμπάνες των εκκλησιών για βοήθεια οι κάτοικοι - Αλλοδαποί «αιτούντες άσυλο» εισέβαλαν στο χωριό
03/02/2020 - 20:41
Έβαλαν φωτιά κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ! - Νύχτα τρόμου για τους κατοίκους της Λέσβου: Πογκρόμ κατά Ελλήνων από τους αλλοδαπούς - Εισβάλλουν στα σπίτια τους!
Μετά την κατάληψη της πόλης της Μυτιλήνης από χιλιάδες αλλοδαπούς, τουλάχιστον 300 εξ αυτών εισέβαλαν μέσα στο χωριό της Μόριας!
Άμεσα αντέδρασε ομάδα κατοίκων που χτύπησαν τις καμπάνες του χωριού και σύντομα μεγάλος αριθμός κατοίκων βγήκε στους δρόμους, έτοιμοι να αμυνθούν από τις απειλητικές διαθέσεις των αλλοδαπών.
Οι «αιτούντες άσυλο»(!) κατέλαβαν εξ εφόδου το κτίριο της κοινότητας και οι κάτοικοι της Μόριας παραμένουν στους δρόμους, σε ένα κλίμα που θυμίζει κυριολεκτικά εισβολή!
Όπως αναφέρεται η συνέχιση της σημερινής "διαμαρτυρίας" (που δεν ήταν "διαμαρτυρία" αλλά οργανωμένο σχέδιο κατάληψης της πόλης της Μυτιλήνης)  των παράνομων μεταναστών και η διέλευσή τους μέσα από το χωριό (χωρίς να τους εμποδίσει η Αστυνομία) δημιούργησαν στιγμές έντασης στη Μόρια.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι της Μόριας η ενέργεια αυτή πυροδότησε την οργή των κατοίκων καθώς θεωρήθηκε πρόκληση αυτή η εισβολή  των μεταναστών που ούτως ή άλλως θεωρούν όχι μόνο το νησί, αλλά ολόκληρη τη χώρα ως προτεκτοράτο τους.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη λαϊκή συνέλευση, με τη συμμετοχή και αυτοδιοικητικών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.Εξακολουθεί να είναι σε αυξημένη επιφυλακή η 98 ΑΔΤΕ της Λέσβου, έτοιμη να επέμβει σε περίπτωση που ομάδες μεταναστών απειλήσουν περιοχές «αυξημένου» ενδιαφέροντος, όπως οι αποθήκες πυρομαχικών.
Αστυνομικές δυνάμεις έχουν ακροβολιστεί έξω από στρατόπεδα τα οποία μπορούν να προσεγγίσουν οι αλλοδαποί.
Πογκρόμ κατά των Ελλήνων απο αλλοδαπούς: Μπαίνουν στα σπίτια των Ελλήνων και τους πετάνε έξω!

Οι κάτοικοι της Λέσβου καταγγέλλουν οτι η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Γίνεται πογκρόμ εναντίον των έντρομων Ελλήνων.
Τους απειλούν και τους σπάνε τα σπίτια.

«Τουρκικό δάκτυλο» πίσω από την κατάληψη της Μυτιλήνης από τους παρανομούσε μετανάστες βλέπουν οι αρχές
«Τουρκικό δάκτυλο» πίσω από τα σημερινά πρωτοφανή επεισόδια από χιλιάδες αλλοδαπούς και την έφοδο στην πόλη της Μυτιλήνης, βλέπουν οι Αρχές.
Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από την Μυτιλήνη μετά το σπάσιμο του αστυνομικού κλοιού και την κατάληψη του κεντρικού δρόμου της προκυμαίας μπροστά από το δημοτικό θέατρο από τους αφηνιασμένους αλλοδαπούς.
Μάλιστα όλοι μιλούν για «κεντρικό σχεδιασμό» αφού οι αλλοδαποί έβαλαν φωτιά κοντά στο κεντρικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος, με στόχο να παραλύσουν όλο το νησί!
Το ότι ήταν απόλυτα οργανωμένο σχέδιο τεκμαίρεται και από το γεγονός ότι οι αλλοδαποί κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές «φάλαγγες» από αντίστοιχες κατευθύνσεις με στόχο να αιφνιδιάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις όπως και έγινε.

Υποκινούμενη εξέγερση ψευτο-προσφύγων (όπως τους αποκαλουν) στην ουσια λαθροεισβολεων (Αφγανών κυρίως) στη Λέσβο.
Προσπάθησαν μαζικά να κατέβουν με πορεία στη Μυτιλήνη.
Η αστυνομία τους ανέκοψε & τότε άρχισαν να ανεβαίνουν τα βουνά φτάνοντας έως έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ οπου έβαλαν φωτιές.
Υστερα κατέλαβαν την προκυμαία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!
Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι στη Σαουδική Αραβία επικρατεί ένα από τα πλέον σκοταδιστικά, αυταρχικά και βάρβαρα καθεστώτα της εποχής μας.
Είναι από τις χώρες όπου τα πολιτικά και ιδιαίτερα τα γυναικεία δικαιώματα είναι αδιανόητα, ενώ τα δημόσια μαστιγώματα και οι απαγχονισμοί γυναικών και αντιφροντούντων αποτελούν καθημερινότητα. Συνάμα, είναι η χώρα που στηρίζει τις τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ χρόνια τώρα επιδίδεται στην προσπάθεια αφανισμού του λαού της Υεμένης, με ανηλεείς βομβαρδισμούς αμάχων.
Ναι, αλλά η Σαουδική Αραβία είναι και πιστός σύμμαχος της Δύσης.
Κι έτσι, κατανοούμε τη σιωπή τόσων και τόσων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εχθρών του ισλαμικού φονταμενταλισμού -δεξιών, κεντροαριστερών και όποιων άλλων-, αυτές τις μέρες που η επίσκεψη Μητσοτάκη την έφερε στην επικαιρότητα.
Ε ρε και να 'ταν κανένα Ιράν, τι θα γινόταν! Θα ξεχείλιζε από παντού η ευαισθησία!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και όσοι εξακολουθείτε να πιστεύετε στην εγκυρότητα της δήθεν έρευνας του ρυπαρού Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που βγάζει αντισημίτες το 40% των Ελλήνων, χαράς ευαγγέλια!
Να ένα άρθρο 29/1/2018 του έγκριτου νεοφιλελε αρχιμαλακα  Ηλία Κανέλλη στα ΝΕΑ, που ενθουσιάστηκε διαβάζοντας την.
Ε, ναι! Σημερα ενθουσιαστηκαν παλι Βερέμης, Χωμενίδης, Μαραντζίδης, από κοντά και ο Κανέλλης! Πληρώνει καλά η Ισραηλινή Πρεσβεία...
Το άρθρο είναι του 29 Ιανουαρίου 2018 τυπική περίπτωση πατσαβουρογραφίας.

Όταν κάποιοι ωφελούνταν από την εξόντωση των Εβραίων, η τεράστια πλειονότητα του λαού μας ήταν με το ΕΑΜ. Αυτό θέλουν να το ξεχάσουμε οι αλητάμπουρες που μιλάνε για αντισημιτισμό του ελληνικού λαού. Καρφί στο μάτι τους η αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους και ψευδολογούν ασύστολα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΝ...), ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ...

"Σε διευκρινιστική ερώτηση πάντως, η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι οι 1.500 χάνουν την πιθανότητα επιστροφής τους στην Τουρκία, αφού η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας προβλέπει επιστροφές μόνο όσων προσφύγων και μεταναστών βρίσκονται στα νησιά. Έτσι εξηγούν άλλωστε οι Βρυξέλλες το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι ελληνικές Αρχές επέμεναν να κρατούν τους πρόσφυγες στα νησιά, παρά τον υπερπληθυσμό και τις κακές συνθήκες"

Όσοι πρόσφυγες μεταφέρονται χάνουν το δικαίωμα επιστροφής στην Τουρκία
02.09.2019 15:05
Με ανησυχία παρακολουθεί η Κομισιόν τον μεγάλο αριθμό αφίξεων μεταναστών στη Λέσβο και καλεί σε τήρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Αυτό παραδέχτηκε σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό.
Την ίδια στιγμή που χαιρετίζει τη μεταφορά στην ενδοχώρα 1.500 μεταναστών, η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι πλέον δεν είναι διαθέσιμοι για επιστροφή στην Τουρκία, αφού σύμφωνα με την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας αυτό είναι εφικτό μόνο για όσους παραμένουν στα νησιά.
«Παρακολουθούμε με ανησυχία τον μεγάλο αριθμό αφίξεων που αναφέρθηκαν στη Λέσβο την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που εξυπηρετεί μόνο στην άσκηση πρόσθετης πίεσης σε ένα σύστημα που ήδη υφίσταται μεγάλη πίεση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προειδοποίησε  πως στρατιωτικές επιχειρήσεις της Συριας και του προεδρου της Άσαντ στο συριακό έδαφος θα οδηγήσουν σε νέες μεταναστευτικές πιέσεις, η εκπρόσωπος της Κομισιόν παρέπεμψε στην πρόσφατη συνάντηση του Επιτρόπου Αβραμόπουλου με τον Τούρκο υπουργό και ξεκαθάρισε ότι ο Επίτροπος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές για το θέμα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χρυσοβελώνη, αρχηγός (!) της "κεντροδεξιάς τάσης" (!!!) του ΣΥΡΙΖΑ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει πλέον αυτά που πρεσβεύουμε κι εμείς που προερχόμαστε από την καραμανλική Δεξιά".
Όταν τόλμησα να γράψω κάπου ότι είναι πρώην σημιτικοί πασόκοι οι μισοί από αυτούς που αποτελούν την πολυμελή (με εκατοντάδες μέλη!) "επιτροπή ανασυγκρότησης" ή πώςακριβώςτηλένε του ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκα επίθεση με... απαξιωτική υπόδειξη "αυτά να τα γράφεις στον τοίχο σου και να απευθύνεσαι στο κοινό σου" (που σήμαινε ότι...
"το κοινό μου" είναι δεξιοί, απολίστιστοι, ούγκανοι, μακεδονομάχοι, ψεκασμένοι σύμφωνα με αυτόν που μου το υποδείκνυε, σε αντίθεση με το... μορφωμένο, εκσυγχρονισμένο και πολιτισμένο κοινό του!) και... απαίτηση να κατονομάσω τους μισούς που έγραφα ότι είναι πρώην σημιτικοί πασόκοι (δηλαδή... καμιά 350αριά άτομα!), διότι αλλιώς... δεν θα ήταν έγκυρο το σχόλιό μου.
Φυσικά... το "οι μισοί" ήταν σχήμα λόγου, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, εννοούσα ότι οι σημιτικοί πασόκοι ή έστω οι... πασόκοι (με όλη τη νοοτροπία τους ίδια κι απαράλλαχτη) στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολλοί - και μάλιστα κάποιοι πολύ γνωστοί (τουλάχιστον σε όσους γνωρίζουν...) κάνουν ουσιαστικό κουμάντο!
Δεν έδωσα συνέχεια τότε στην αντιπαράθεση, διότι... δεν ήθελα - αλλά πού να φανταζόμουν ότι για άλλη μια φορά light ήταν αυτά που έγραφα; Τώρα, εκτός από τους σημιτικούς έχουμε και... "καραμανλική Δεξιά" στην... Αριστερά!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δεξιοί έχουν πλάκα, είναι είδος που πρέπει να το περιβάλλεις με στοργή.
Αφού ψήφισαν τον Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε πρόεδρο της δημοκρατίας τη Σακελλαροπούλου, τώρα κατηγορούν τη Σακελλαροπούλου για τις ενδυματολογικές επιλογές της, τις οποίες αποδίδουν... στο αριστερό παρελθόν της και γκρινιάζουν ότι "δεν είναι δυνατόν με αυτή την εμφάνιση να εκπροσωπεί τη χώρα"!
Ειλικρινά έχετε όλη τη συμπάθειά μου!
Υ. Γ. 1: κυρκόσπορος ήταν και είναι η Σακελλαροπούλου, όχι αριστερή αλλά δεν εχω την απαίτηση από σας να τα ξεχωρίζετε αυτά.
Υ. Γ. 2: να βάλουμε τη Μαρίνα Πατούλη να εκπροσωπεί τη χώρα, η οποία ντύνεται ωραία!
Υ. Γ. 3: όσοι δεξιοί δεν ψηφίσατε Κούλη, εξαιρείσθε ασφαλώς από όσα γράφω εδώ.

Σχολιο.- Τους νεοφιλελεφτ θα πρέπει να τους αντιμετωπίζεις με στοργή αγάπη και προδέρμ. Δεν περνάνε εύκολες ημέρες...έφυγε και η Μεγ. Βρετανία από την Ευρώπη βλέπεις και δεν έχουν οι κωλοβρετανοί ελλείψεις σε χαρτί υγείας ...Είναι πρόβλημα δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Είπαν και παραμύθια για την συμφωνία των πρεσπών, η κανονικότητα βγήκε σε ύφεση , έσκασε και ο ερντογάν με το πλοίο και δεν ξέρουν πως να κρατήσουν τα βρακιά στην θέση τους ....άστα θέματα έχουν
Σχολιο.- Θυμάμαι τι γραφόταν και τι ακουγόταν,το διάστημα πριν γίνει το δημοψήφισμα τους.Ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το ''ΟΧΙ'',το Η.Β θα έχει άμεσα και καταστροφικά προβλήματα στην οικονομία και χίλια δυο άλλα.Πέρασε ο καιρός,η καταστροφή δεν ήρθε και σώπασαν.Τώρα αρχίζουν πάλι τα ίδια με την ευκαιρία της επισημοποίησης του διαζυγίου.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το «Δεξιό» BREXIT και το «κλάμα» από Αριστερές Κασάνδρες και «Κολοτούμπες»…
03/02/2020
Λίγο καιρό πριν κερδίσει πανηγυρικά τις εκλογές, ο Μπόρις Τζόνσον, ακούγαμε απίθανα πράγματα, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα κλπ…. Ότι στην Ε.Ε.  μπαίνεις, αλλά δεν βγαίνεις, όπως στο “Hotel Kalifornia” κλπ…  Βέβαια πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι καταστροφές που προβλεπόντουσαν για την Αγγλία,  ήταν λιγότερες από τις επτά πληγές του Φαραώ, που θα έπλητταν την Ελλάδα, άμα εγκατέλειπε την Ζώνη του Ευρώ…
Ακόμη, και την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των συντακτών, ο Αλ. Τσίπρας, γνωστός και παγκοσμίως με το επαναστατικό ψευδώνυμο, «Λέων ο Κολοτούμπας» συνέχιζε το ίδιο παραμύθι, συγκεκριμένα έλεγε για την Μ. Βρετανία : «με την οικονομία γονατισμένη, με τις αγορές να αρπάζουν τα κομμάτια της και την αξιοπιστία της στο ναδίρ..». Ο άνθρωπος είχε μπερδέψει την λεηλατημένη Ελλάδα, στην καταστροφή της οποίας έχει συμβάλει όπως κανένας άλλος, με το Ηνωμένο Βασίλειο. Έλα όμως που ο η πρώτη πράξη του Μπόρις Τζόνσον ήταν ενάντια στις αγορές, αφού εθνικοποίησε τους σιδηρόδρομους που ήταν μάλιστα σε (ιδιωτικά) Γερμανικά χέρια, ενώ η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ηγήθηκε ο Τσίπρας ξεπούλησε τους ελληνικούς σιδηρόδρομους στους Ιταλούς.
Το μόνο που μένει να ακούσουμε ακόμη, από αυτή την ευρωπαϊκή «αριστερά», είναι ότι, ο IRA θα ξαναπάρει τα όπλα για να υπερασπίσει την Ε.Ε……
Είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει και παρόλη την «ταραχώδη» αναμονή του BREXIT, η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 45 ετών, ήτοι στο 3,8%, η απασχόληση είναι μεγαλύτερη από 78%, ενώ πέρσι οι μισθοί ανέβηκαν πραγματικά κατά 3,2%, ενώ ονομαστικά κατά 4,7% (μια που ο πληθωρισμός είναι στο 1,5%). Από την 1η Απριλίου ο Μπόρις Τζόνσον θα δώσει αυξήσεις στον κατώτατο μισθό κατά 6,2%!!! Αν αυτή είναι μια οικονομία γονατισμένη -όπως λέει ο Τσίπρας-  τότε η Ελλάδα, που ισχυρίζεται ότι την έβγαλε από τα μνημόνια, τι είναι;
Η ηγεσία της πρώτη φορά αριστεράς, η καλύτερα της «αριστεράς της συμφοράς», έχει μπερδέψει την Ε.Ε., τις ελευθερίες δηλαδή του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, με τον διεθνισμό των εργαζομένων. Ότι και να πει κανείς είναι λίγο…. Δεν μπορούν να χωνέψουν, ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι εκλογές πήραν τον χαρακτήρα ενός 2ου δημοψηφίσματος υπέρ του BREXIT. Ότι τα Λαϊκά  Στρώματα ψήφισαν μαζικά υπέρ της Εθνικής και Λαϊκής Κυριαρχίας, τελικά υπέρ της Δημοκρατίας (έστω και της αντιπροσωπευτικής) που καταργεί η  Ε.Ε. .  Δεν καταλαβαίνουν ότι ο Βρετανικός Λαός θέλει να έχει λόγο για την πορεία του και την οικονομία του, κάτι που αυτοί στέρησαν από τον ελληνικό, παραδιδόμενοι οι ίδιοι και παραδίνοντας άνευ όρων την Ελλάδα, στην χούντα των «τεχνοκρατών»  της Ε.Ε..
Έτσι κατηγορούν τους Βρετανούς για ξενόφοβους, ρατσιστές, εθνικιστές, ότι το BREXIT το ψήφισαν οι αμόρφωτοι κλπ, κλπ, κλπ….. Αλλά και εδώ ο Τζόνσον τους διαψεύδει κατηγορηματικά, αφού όλοι οι πολίτες της Ε.Ε. που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για πέντε χρόνια μπορούν να πάρουν Βρετανική υπηκοότητα και τα παιδιά που θα γεννηθούν εκεί, αμέσως.
Το πρόβλημα δεν το έχει και δεν το είχε ο Τζόνσον, αλλά η Γερμανία και η Ε.Ε.. Ότι και να γίνει θα υπάρξει μια συμφωνία συναλλαγών, μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στη Μ. Βρετανία και στην Ε.Ε.. Ακόμη και αν υπήρχε σύγκρουση, με καθεστώς ΠΟΕ, οι δασμοί είναι πολλοί μικροί ( της τάξης του 3%-5% ).
Σημειωτέον ότι η Γερμανία εξάγει πάνω από 100 δις ευρώ στη Μ. Βρετανία. Όπως καταλαβαίνετε, την έχει ανάγκη αυτή την αγορά. Τα πλεονεκτήματα για το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ότι τώρα μπορεί να χαράξει ανεξάρτητη εμπορική πολιτική προς τρίτες χώρες, ενώ διατηρεί άθικτη την πρόσβασή του στην κοινή αγορά, ελέγχει την ισοτιμία του και την νομισματική του πολιτική σύμφωνα με τα εθνικά του συμφέροντα, ενώ οι χώρες της ευρωζώνης όχι, και κύρια μπορεί να χαράξει βιομηχανική και αγροτική πολιτική, επιδοτώντας ακόμη και τις εξαγωγές, μπορεί να προβεί σε εθνικοποιήσεις και να κάνει ότι του καπνίσει κατά τι το συμφέρει, χωρίς να υπόκειται στους σκληρούς κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού της Ε.Ε. . Ποιος λοιπόν θα είναι ο χαμένος, και ποιος ο κερδισμένος; Μπορεί να χαθούν κάποιες θέσεις εργασίας στον τραπεζικό τομέα  στο Λονδίνο, αλλά θα κερδηθούν πολλαπλάσιες θέσεις  σταθερής εργασίας αλλού.
Σε επίπεδο πολιτικής και δημοκρατίας, εργατική τάξη και κεφάλαιο βρίσκονται αντίπαλοι  στο εθνικό γήπεδο. Και το εθνικό γήπεδο, ήταν και θα είναι πάντα η καυτή έδρα της εργατικής τάξης. Ο Λαός επιστρέφει στο προσκήνιο και μεσοπρόθεσμα θα είναι ο κερδισμένος.
Όπως πολύ καλά λέει και μια παλιά τροτσκίστρια, η Κλαιρ Φοξ, που στήριξε το «Δεξιό» BREXIT, : «Δε μιλάμε για θεϊκή παρέμβαση εδώ. Φεύγουμε από την ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε με έναν πολιτικό αγώνα στα χέρια μας, για το είδος της κοινωνίας που θέλουμε. Όμως, τουλάχιστον, έχουμε το δικαίωμα να ακουστούμε. Αυτό δεν είναι και ο στόχος της δημοκρατίας;» (….)  «Αλλά το θέμα με την Δημοκρατία και τη Λαϊκή Κυριαρχία είναι ότι, έχοντας τα, αποφασίζουμε για μια νέα κοινωνία. Μπορεί να είναι δύσκολα στην αρχή, αλλά όλοι θα έχουμε λόγο επί της κοινωνίας που θέλουμε. Τουλάχιστον, όταν έχουμε λόγο, έχουμε επιχειρήματα, αυτό θα σημαίνει κάτι. Μπορώ να μιλήσω όσο δυνατά θέλω εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κανείς δε θα μου πει τίποτε, όμως θα απαντήσουν “αυτοί είναι οι κανόνες της Ευρωπαϊκής ένωσης και δε μας νοιάζει η δημοκρατική σας θέληση”. Απλώς θα την αγνοήσουν.”.»
Για αυτό το λόγο και πολύς κόσμος της αριστεράς και της άκρας  αριστεράς, περισσότερο η εργατική τάξη, ψήφισαν Δεξιά  στις τελευταίες εκλογές, σε αυτή τη χώρα, ακόμη  και Φάρατζ στις ευρωεκλογές.
Με αυτή την έννοια είναι τελείως λάθος η προσέγγιση κάποιων ανθρώπων της αριστεράς (και ελλήνων) περί ΒΡΕΧΙΤ και LEXIT, ή ανάλογα περί αριστερού και δεξιού GREXIT. Δηλαδή αν ο Σαμαράς το 2012 δεν δεχόταν τα μνημόνια και επέστρεφε στην Δραχμή, δεν θα ήμασταν μαζί του επειδή είναι δεξιός;
Μια τέτοια άποψη μοιάζει με την θολούρα του Κόρμπιν που έλεγε :“Δε θέλουμε ένα Brexit των Τραπεζιτών”, ξεχνώντας ότι  οι τραπεζίτες δεν στήριξαν, φυσικά, το BREXIT.  Όλες οι μεγάλες τράπεζες και οι πολυεθνικές ήταν καθαρά υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανία στην Ε.Ε., το ξέχασαν όμως αυτό, οι εργατικοί.
Τα τελευταία μυθεύματα όλων των Κασανδρών του ΒREXIT είναι το Ιρλανδικό και το Σκωτσέζικο ζήτημα.
Όσον αφορά την Β. Ιρλανδία η προπαγάνδα τους  είναι οργουελιανό έργο. Το Ιρλανδικό ζήτημα δεν αναζωπυρώνεται  με την ύπαρξη τελωνείου, που θα μετράει πόσες μπύρες, ουίσκι και γελάδια περνάν από την μία στην άλλη πλευρά.   Το  πρόβλημα στη Βόρειο Ιρλανδία, είχε τις  αιτίες του στην εκλογική νοθεία, στην κατάργηση των  πολιτικών  ελευθεριών, στο κίνημα των  δικαιωμάτων, στο γεγονός ότι σε τμήμα της ίδιας της Βρετανίας υπήρχαν τριάντα χιλιάδες βρετανοί στρατιώτες ως στρατός κατοχής,  στην αναστολή των δημοκρατικών  δικαιωμάτων. Έτσι για να στηριχτεί η χυδαία προπαγάνδα της παραμονής, ανασύρθηκε η εποχή της σύγκρουσης. Όποιος ήταν με το BREXIT, ήταν και αυτός που καλούσε τον IRA και τον λαό στα όπλα. Όπως προείπαμε, άλλες ήταν οι αιτίες  της σύγκρουσης και φυσικά δεν πρόκειται κανείς να πάρει τα όπλα για την Ε.Ε..
Τέλος η Σκωτία. Αλλά δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από το Δημοψήφισμα που έκρινε την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό που θα συμβεί, είναι ότι καθώς  θα περνάει ο χρόνος και οι τερατολογίες, περί των συνεπειών του BREXIT θα μοιάζουν με ανέκδοτα, καθώς η γενική κατάσταση θα βελτιώνεται οι ιδέες περί δεύτερου δημοψηφίσματος των φωνακλάδων, θα φθίνουν έως την εξαφάνισή τους.
Υπάρχει ακόμη κάτι πάνω από την Σκωτία, που κάνει εντελώς απίθανη την απόσχιση, το φάντασμα της Καταλωνίας.  Είναι απίθανο η Ισπανία να δεχτεί μια ανεξάρτητη  Σκωτία στην Ε.Ε. . Η αν η Ε.Ε.  δεχτεί την Σκωτία δεν μπορεί να μην λοξοκοιτάξει και προς την Καταλωνία. Και υπάρχει και μια ουσιαστική διαφορά: Στην Σκωτία έχασε η Απόσχιση, όλα όμως έγιναν με δημοκρατικό τρόπο. Στην Βαρκελώνη κέρδισε η Ανεξαρτησία και εφαρμόστηκε ο φασισμός του Ισπανικού κράτους που έχει τσακίσει για δεκαετίες την Καταλωνία. Οι ηγέτες της Καταλωνίας εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης. Τέλος υπάρχει η χώρα των Βάσκων,  η Κορσική το Βέλγιο και έπεται συνέχεια ως ακολουθία μιας ανεξαρτησίας της Σκωτίας.
Ό,τι και να λέγεται η Ε.Ε. κλονίζεται. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποδεικνύει, ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να φύγεις. Όσο πηγαίνει καλύτερα, τόσο θα γίνεται παράδειγμα και για άλλους λαούς να πάρουν την τύχη τους και το τιμόνι της χώρας τους στα χέρια τους. Η ελληνική συντριβή έδωσε  σήμα στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει το ιστορικό βήμα.  Στην ιστορία τελικά, τίποτε δεν πάει χαμένο, οι μεγάλες νίκες μετατρέπονται σε ήττες και οι ήττες σε νίκες. Η επέλαση των Πάντσερ της Ε.Ε. στην Ελλάδα οδήγησε στο Στάλινγκραντ της Ε.Ε., στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν τελικά θα πέσει το Βερολίνο, θα το δείξει η ιστορική συνέχεια, που μετά την Νίκη στην Αγγλία αναμένεται συναρπαστική. Και δεν αποκλείεται αυτό που δεν είδαμε το 2015 στην Ελλάδα να το δούμε το 2027.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως είπατε;Αριστερόμετρα θα κρατάμε τώρα;;;
Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον πρεσβεύει τα ίδια μ` εμάς που προερχόματε από την καραμανλική Δεξιά!»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θήβα: Σύλληψη Αφγανού για απόπειρα βιασμού 10χρονης ομοεθνους του μεσα στη δομη
Ο δράστης φέρεται να παρέσυρε με βία το κοριτσάκι στις τουαλέτες όμως δεν πρόλαβε να κάνει πράξη τις αρρωστημένες του ορέξεις.
04 Φεβρουαρίου 2020 12:35
Συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ από άντρες της Ασφάλειας Θηβών ένας 24χρονος Αφγανός για απόπειρα βιασμού σε βάρος μίας 10χρονης ομοεθνούς του, εντός της δομής κρατησης μεταναστών, στην Θήβα.
Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ εντός της δομής όταν ξαφνικά ο 24χρονος άρπαξε το κοριτσάκι από το χέρι και δια της βίας το παρέσυρε μέσα στις τουαλέτες.
Εκεί άρχισε να γδύνεται με σκοπό να την βιάσει, όμως το κοριτσάκι πρόλαβε και έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να παρέμβουν άλλα άτομα, να το σώσουν και να ακινητοποιήσουν τον δράστη.
Στην δομή επικράτησε αναστάτωση ενώ οι μετανάστες κάλεσαν την Αστυνομία και κατόπιν και σχετικής μήνυσης που υπέβαλε ο πατέρας σε βάρος του 24χρονου, αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα βιασμού σε βάρος ανήλικης και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Θηβών με την σε βάρος του δικογραφία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Έκοψε'' ο Ερντογάν. Πέφτει το Ιντλίμπ μόλις στα 7.5χλμ ο συριακός στρατός….Η Τουρκία ηττήθηκε πανηγυρικά στη Συρία…
03/02/2020
O SAA απελευθερώνει τα χωριά Nayrab,Tarnaba δυτικά της πόλης Saraqib, κόβοντας τον αυτοκινητόδρομο M4 μεταξύ Ariha και Saraqib. Είναι στα 500 μέτρα αριστερά του Saraqib στα 8 χλμ από Ariha, κι απέχει πλέον μόλις 7.5km από την πόλη του Idlib.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι οι Μεγάλοι Της τέχνης και της φιλοσοφίας ήταν ΚΑΠΝΙΣΤΈΣ !
άκαπνοι ... όλοι οι μεγάλοι της βαρβαρότητας (πχ Χίτλερ )



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα στο Στε κατά της μετεγκατάστασης του Καζίνο της Πάρνηθας
02/02/2020 20:45
Η Ενότητα Ανατροπή ενημερώνει για τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα κατά της μετεγκατάστασης του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι την Παρασκευή 7-2-2020 στις 09.30 έξω από το ΣτΕ, Πανεπιστημίου 47-49.
Αναλυτικα:
Θέλουν να φέρουν το καζίνο της Πάρνηθας στην πόλη μας. Θα το αφήσουμε;
Συζητούνται την Παρασκευή 7-2-2020 στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις ακυρώσεως που κατέθεσαν συλλογικοί φορείς, φυσικά πρόσωπα και ο Δήμος Χαλανδρίου για την ακύρωση της αρχικής έγκρισης που δόθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2019 για τη μετεγκατάσταση του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, (Κτήμα Δηλαβέρη, Κηφισίας και Σπύρου Λούη).
Με την απόφαση αυτή εγκρίνεται αρχικά το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο(ΕΧΣ) που υπέβαλε η εταιρεία του Καζίνο Πάρνηθας συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου και των Κόκκαλη-Λασκαρίδη και με το οποίο ζητούσε να της δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξει χρήσεις «τουρισμού-αναψυχής» σε μία περιοχή που μέχρι πρότινος είχε απλά χρήση πολεοδομικού κέντρου. Στον χώρο αυτό σχεδιάζουν να οικοδομήσουν σε μια επιφάνεια 50 στρεμμάτων, περίπου 20.000 τ.μ. εγκαταστάσεις. Στα 20.000 τ.μ. συμπεριλαμβάνονται πέραν του Καζίνο, ένα ξενοδοχείο (με άγνωστη δυναμικότητα σε κλίνες ακόμα), εμπορικές εγκαταστάσεις, καταστήματα εστίασης, θέατρο καθώς και εγκαταστάσεις για εταιρικά γραφεία.
Η μετεγκατάσταση του Καζίνο θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού ιστού της ευρύτερης περιοχής όχι μόνο λόγω της μαζικής πρόσβασης σε μία τεράστια εγκατάσταση τζόγου αλλά και λόγω όλων των χρήσεων που θα τη συνοδεύουν.
Μία βόλτα  στο Λουτράκι αρκεί για να γίνει πλήρως κατανοητό ποιες εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες αναπτύσσονται γύρω από ένα καζίνο: τοκογλύφοι, «studios» και λοιπά ευαγή ιδρύματα της νύχτας, δίπλα από κατοικίες, σχολεία και εκκλησίες.
Οι  κυκλοφοριακές επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια χρήση σε μια περιοχή ήδη πολεοδομικά και κυκλοφοριακά κεκορεσμένη, όπως η Κηφισίας, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη μετακίνηση όχι μόνο στην περιοχή του Καζίνο αλλά σε όλα τα Βόρεια προάστια. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεκάδες συλλογικοί φορείς αποφάσισαν να αντιδράσουν κατά της απόφασης που, για μια ακόμα φορά, μόνο τα  συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετεί σε βάρος της ζωής των κατοίκων και της αξίας της περιουσίας τους. Στον αγώνα αυτό συντάσσονται, μέχρι στιγμής, με ομόφωνες αποφάσεις τους, τα Δημοτικά Συμβούλια  Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και επίκεινται σύντομα και άλλες αποφάσεις.
Από όλα αυτά προκύπτει ένα ερώτημα για όλους εμάς. Θα μείνουμε αμέτοχοι να παρακολουθούμε ένα ακόμα έγκλημα να συντελείται στην περιοχή μας, όπως συνέβη τη δεκαετία του 90 και κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων που επιβάρυνε υπερβολικά και ανεπιστρεπτί  τις ζωές μας, ή θα αντιδράσουμε απέναντι στα νέα φαραωνικά σχέδια των διαφόρων εθνικών εργολάβων/ ευεργετών, που τα προωθούν με τις πλάτες του πολιτικού συστήματος. Θα παρακολουθούμε αμέτοχοι την προσπάθεια καταξίωσης και αποδοχής του τζόγου από όλη την κοινωνία και τη νεολαία ιδιαίτερα;
Όλοι και όλες στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49) στις 7/2, στις 9.30 π.μ. μαζί με την «Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Συλλογικοτήτων ενάντια στο Καζίνο» και τα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 3 Φεβρουαρίου του 1830
Yπογράφτηκε στο Λονδίνο μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας το πρωτόκολλο, βάσει του οποίου η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος..Θα πρέπει δε, να τονιστεί ότι:
Έχει προηγηθεί το Πρωτόκολλο του Λονδίνου της 4/16 Νοεμβρίου 1828,
Μετά δε, το Ρωσοτουρκικό πόλεμο δημιουργούνται νέα δεδομένα στην ευρωπαϊκή διπλωματική κονίστρα και λίγους μήνες αργότερα υπογράφεται η Συνθήκη της Αδριανούπολης στις 14/9/1829 . Το άρθρο 10 της συνθήκης αυτής προέβλεπε την αποδοχή από μεριάς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας της Συνθήκης της 6ης Ιουλίου του 1827 και του Πρωτοκόλλου της 10/22 Μαρτίου 1829, που όριζε ως σύνορα στην Ελλάδα την γραμμή Αμβρακικού-Παγασητικού.
Μεχρι το 1830 η Ελλαδα με τη ναυμαχια των μεγαλων δυναμεων στο Ναυαρινο οπου βουλιαξαν τον οθωμανικο στολο, η Ελλαδα είχε κερδισει μονο την αυτονομια της αλλα ηταν υποτελης στον σουλτανο. Με τον πολεμο της Ρωσιας εναντιον των Οθωμανων, οπου ο Ρωσος στραταρχης Ντιμπιτς κατανικησε τους οθωμανους ξεκινοντας από την Ρουμανια και φτανοντας τους νικωντας τους μεσα σε 3 μηνες εξω από τα τειχι της Κωνσταντινουπολης, οπου αν δεν παρενεμβεναν οι Αγγλοι και οι Γαλλοι, θα εμπαινε μεσα διαλυοντας την Οθωμανικη αυτοκρατορια. Και από τοτε προεκυψε το Ανατολικο Ζητημα, που ηταν ότι η Οθωμανικη αυτοκρατορια είναι νεκρη, εχει σαπισει, ότι ωρα θελει ο Τσαρος  την διαλυει, και η υπαρξη της βασιζοταν στη διπλωματια και στα οπλα της Αγγλιας και της Γαλλιας, που ηθελαν την υπαρξη της για να εμποδισουν τον Τσαρο να βγει στη Μεσογειο. Στο μονο που συμφωνησαν στην Συνθηκη της Αδριανουπολης ηταν να δωσουν κατά απιτηση του Τσαρου Ανεξαρτησια στην Ελλαδα, και να δεχτουν ότι η Ρωσια είναι προστατης των Χριστιανων στην Οθωμανικη αυτοκρατορια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτή την φορά, οι διώξεις των Ελλήνων γίνονται από Ελληνικά εδάφη: Λέσβος, Χίος, Σάμος κλπ.

Οι απελάσεις του 1964-65
Η κυβέρνηση του Ισμέτ Ινονού, τον Μάρτιο του 1964, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της διάλυσης της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Τα προηγούμενα σχέδια αφανισμού είχαν αποτύχει να εκριζώσουν στην ολότητα τον ελληνισμό της Πόλης, κορυφαία των οποίων ήταν η απαγόρευση πλήθους επαγγελμάτων (νόμος 2007/1932), η επιστράτευση το 1941 στα τάγματα εργασίας όλων των ανδρών 18-45 ετών της ελληνικής, της αρμενικής και της εβραϊκής μειονότητας, ο Φόρος Ευμάρειας (Βαρλίκι, 1942-44) με σκοπό την οικονομική καταστροφή των μειονοτήτων και ακόμα η Νύκτα Τρόμου της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου 1955 κατά την οποία εφαρμόστηκε ένα κεραυνοβόλο σχέδιο καταστροφής του ελληνισμού της Πόλης, που προετοιμάστηκε από τη Διοίκηση Ανορθόδοξου Πολέμου της Τουρκίας με τη συνεργασία της τότε κυβέρνησης, όπως έχει αποδειχθεί πρόσφατα.
Τα ιστορικά στοιχεία που έχουν προκύψει με τη δημοσίευση των Πρακτικών της Δίκης των γεγονότων της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου 1955, στη νήσο Πλάτη, εναντίον της ανατραπείσας κυβέρνησης Μεντερές με το στρατιωτικό κίνημα της 27ης Μαΐου 1960, δείχνουν ότι το σχέδιο της μαζικής απέλασης Ελλήνων υπηκόων που διέμεναν στην Κωνσταντινούπολη με το καθεστώς «Εταμπλί», είχε καταστρωθεί από το 1957. Κατά την κατάθεσή του ο μάρτυρας στρατηγός Ρεφίκ Τουλγκά, με την ιδιότητα του υπασπιστή του ανατραπέντος προέδρου της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ, ανέφερε ότι ο τελευταίος τού αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο απέλασης των Ελλήνων υπηκόων και κατάσχεσης των περιουσιών τους. Τόσο ο Ινονού όσο και ο Μπαγιάρ, στρατιωτικός ο πρώτος και οικονομολόγος ο δεύτερος, έχουν προέλευση από το Κομιτάτο Ενωση και Πρόοδος του οποίου η ιδεολογία κυβέρνησε την Τουρκία από το 1908, χωρίς ουσιαστικά διαλείμματα, μέχρι τουλάχιστον το έτος 2004 και ακόμα αποτελεί ισχυρή ιδεολογία και έχει επιρροή στα σημερινά γεγονότα στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας. Ο Ινονού υπήρξε διοικητής στις αρμενικές επαρχίες την περίοδο 1915-17 των φοβερών εκτοπισμών αλλά και αρχιτέκτονας των διωγμών κατά των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων την περίοδο μετά το 1923 και ειδικότερα κατά της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Πόλης και των νησιών της Ιμβρου και της Τενέδου, που είχαν εξαιρεθεί της ανταλλαγής των πληθυσμών. Ο Μπαγιάρ υπήρξε εκτελεστικό στέλεχος του Κομιτάτου της περιοχής της Σμύρνης και ειδικότερα της Τεσκελάτι Μαχσουσά (Ειδική Υπηρεσία), του παραστρατιωτικού κλάδου του Κομιτάτου, την περίοδο 1914-18, κατά τη διάρκεια των μαζικών διωγμών των ελληνικών κοινοτήτων της δυτικής Μικράς Ασίας. Η αναφορά στα δύο αυτά ισχυρά άτομα –που υπήρξαν θανάσιμοι αντίπαλοι– του πολιτικού σκηνικού της Τουρκίας, δείχνει την αδιάκοπη πολιτική κατά των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων με σκοπό τον αφανισμό τους.

Το σχέδιο των διώξεων ήταν έτοιμο από το 1957
Αποτελεί μέγιστη πλάνη, που λέγεται εσκεμμένα ή όχι, ότι οι Ελληνες υπήκοοι στην Κωνσταντινούπολη υπάγονταν στη Συμφωνία της Αγκυρας της 30ής Οκτωβρίου 1930 και ότι η τουρκική κυβέρνηση καταγγέλλοντας μονομερώς τη Σύμβαση αυτή, είχε το δικαίωμα να απαγορεύσει τη διαμονή των Ελλήνων υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη. H Σύμβαση «Περί της Ανταλλαγής των Ελληνικών και Μουσουλμανικών Πληθυσμών», που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης, στο Αρθρο 2 όριζε τους εξαιρούμενους από την ανταλλαγή Ελληνες κατοίκους της Κωνσταντινούπολης ως εξής: «Θέλουσι θεωρηθή ως Ελληνες της Κωνσταντινουπόλεως, πάντες οι Ελληνες οι εγκατεστημένοι ήδη προ της 30ής Οκτωβρίου 1918, εν τη περιφέρεια της Νομαρχίας Κωνσταντινουπόλεως, ως αυτή καθορίζεται διά του νόμου του 1912». Πρέπει να σημειωθεί ότι στην επίσημη καταμέτρηση των πληθυσμών το 1927 σε σύνολο περίπου 120.000 Ελλήνων της Πόλης οι 26.000 ήταν Ελληνες υπήκοοι που υπάγονταν στο καθεστώς «Εταμπλί». Τον Ιούνιο του 1932, εν μέσω μιας ατμόσφαιρας ενθουσιασμού της «Ελληνοτουρκικής Φιλίας», που ακολούθησε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αγκυρα το φθινόπωρο του 1930, η κυβέρνηση της Τουρκίας απαγόρευσε την άσκηση ενός μεγάλου συνόλου επαγγελμάτων στους Ελληνες υπηκόους, με αποτέλεσμα να εκπατριστούν περίπου 15.000 από αυτούς την περίοδο 1932-34. Το έτος 1964 ο αριθμός των Ελλήνων υπηκόων ήταν 12.000 σε σύνολο 90.000 ομογενών στην Πόλη.
Η προσεκτική ανάλυση των δεινών που υπέστη η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης και των νησιών της Ιμβρου και Τενέδου δείχνει την εξής αλήθεια: ότι τα επιμέρους σχέδια των καταπιεστικών και διωκτικών μέτρων αποτελούν κεντρική κρατική πολιτική, σχεδιασμένα σε στρατηγικό επίπεδο ανεξάρτητα από την πορεία των διακρατικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και Τουρκίας, των οποίων η εφαρμογή γίνεται όταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι κατάλληλη. Η αρχή αυτή ισχύει και στην περίπτωση των απελάσεων του 1964. Ενώ το σχέδιο είναι έτοιμο τουλάχιστον από το 1957, μάλιστα σχεδιασμένο από το κόμμα του Αντνάν Μεντερές, εφαρμόζεται το 1964 από το αντίπαλο κόμμα με αφορμή τις διακοινοτικές συγκρούσεις στην Κύπρο που επαναλαμβάνονται με ένταση από τα Χριστούγεννα του 1963 και ενώ στην Ελλάδα επικρατεί πολιτική αστάθεια. Είναι σίγουρο ότι και να μη συνέβαινε η ελληνοτουρκική σύγκρουση στην Κύπρο, που υπήρξε εισαγόμενη από τον βρετανικό παράγοντα, η τύχη του Ελληνισμού της Πόλης και των νησιών της Ιμβρου και Τενέδου θα ήταν ίδια, με το δεδομένο της συνεχούς πολιτικής του κράτους της Τουρκίας κατά των «μη αφομοιώσιμων» πληθυσμών και της αδιάφορης στάσης των χωρών που είχαν συνυπογράψει τη Συνθήκη της Λωζάννης, και βέβαια πρώτης της Ελλάδος.
Αδιαμφισβήτητα η απέλαση των Ελλήνων υπηκόων το 1964-65 υπήρξε μια από τις πλέον βάναυσες παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάννης. Η οποιαδήποτε επίλυση της Συμφωνίας της Αγκυρας του 1930 δεν ισχύει, αφού δεν μπορεί η διεθνής σύμβαση της Λωζάννης να αντικατασταθεί από μια διμερή σύμβαση. Επίσης, η απέλαση των περίπου 12.000 Ελλήνων της Πόλης υπήρξε μια πράξη μείζονος κλίμακας παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως του Καταστατικού του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (1950) που η Τουρκία είχε ενστερνιστεί από το 1954. Ο βάναυσος και βίαιος τρόπος με τον οποίον διενεργούνταν οι απελάσεις, με τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων υπηκόων για πολλές δεκαετίες –οι συνέπειες υφίστανται μέχρι σήμερα– κάτω από ένα έντονο κλίμα τρομοκράτησης του ελληνισμού της Πόλης την περίοδο 1964-65, με την παράλληλη εφαρμογή του προγράμματος διάλυσης των ελληνικών κοινοτήτων των νήσων της Ιμβρου και Τενέδου, αποτελούν μείζονος κλίμακας παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων με νομικές συνέπειες που δεν παραγράφονται.

Πολλαπλές ευθύνες
Πρέπει να τονιστεί ότι ευθύνη δεν έχει μόνο η τουρκική κυβέρνηση για τη θεραπεία και αποκατάσταση των θυμάτων, αλλά και οι κυβερνήσεις που έχουν συνυπογράψει τη Συνθήκη της Λωζάννης και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρώμης (1950), επειδή καμία από αυτές δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε ενέργειες προς τα διεθνή δικαστήρια για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. Οι απελάσεις του 1964 επέφεραν καίριο πλήγμα για τον ελληνισμό της Πόλης, καθώς ο αριθμός των Ελλήνων της Πόλης μειώθηκε από 90.000 σε 30.000 σε διάστημα ενός έτους. Η ανακοίνωση της έναρξης των απελάσεων γίνεται τη 16η Μαρτίου 1964 και αρχίζει αμέσως η ανακοίνωση καταλόγων Ελλήνων υπηκόων και παράλληλα η πρόσκληση αυτών σε ατμόσφαιρα τρομοκρατίας στο 4ο Τμήμα Ασφαλείας Κωνσταντινουπόλεως με αντιμετώπιση αυτών ως εγκληματιών του ποινικού δικαίου. Κορυφαία πράξη βίας υπήρξε ο εξαναγκασμός να υπογράψουν δήλωση που δεν επιτρεπόταν να διαβάσουν ότι δήθεν είχαν διενεργήσει βλαβερές ενέργειες κατά της Τουρκίας. Παράλληλα τα καταπιεστικά μέτρα επεκτείνονταν σε όλα τα μέλη και ιδρύματα της ομογένειας.
Αρκεί να αναφέρουμε τον έντονο οικονομικό αποκλεισμό που οργανώθηκε με την ανοχή της κυβέρνησης της Τουρκίας από τις δεξιές και αριστερές εθνικιστικές φοιτητικές οργανώσεις, αρχίζοντας τον Απρίλιο του 1964, αλλά και την τρομοκράτηση γενικότερα του ελληνικού πληθυσμού περί επικείμενης βίας, συνεχή προπαγάνδα κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου με κυβερνητικές δηλώσεις και δημοσιεύσεις του κατευθυνόμενου Τύπου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ανακριτικής έρευνας κατά της διοίκησης του μείζονος Ιδρύματος Βαλουκλί, αρχές του 1964, με αφορμή τη δωρεά που είχε στείλει η Παγκόσμια Ενωση Εκκλησιών, μιας κεντρικής μονάδας θέρμανσης για το νοσοκομείο, με την κατηγορία ότι περιείχε οπλισμό. Ειδικός στόχος των διωγμών υπήρξαν τα σχολεία με τον διορισμό «υποδιευθυντών» με απόλυτες εξουσίες και αποστολή να καταστρέψουν τα σχολεία με προφανή σκοπό τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της ομογένειας.
Ερασιτεχνική και αδιάφορη η αντίδραση της Αθήνας
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλες αυτές οι ενέργειες ενορχηστρώνονταν από την Ειδική Επιτροπή Μειονοτήτων που είχε ιδρυθεί το φθινόπωρο του 1962 και λειτουργούσε στο πρωθυπουργικό γραφείο και της οποίας ο ρόλος αποκαλύφθηκε το 2004 όταν καταργήθηκε. Για πολλά χρόνια, στέλεχος της Επιτροπής αυτής ήταν ο Οκτάι Ενγκίν, ο προβοκάτορας που είχε τοποθετήσει τη νύκτα της 5ης Σεπτεμβρίου 1955 στο προξενείο της Τουρκίας την εκρηκτική ύλη που είχε αποτελέσει το σύνθημα για την έναρξη των επιθέσεων κατά του ελληνισμού της Πόλης.
Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι η αντίδραση των ελληνικών κυβερνήσεων της περιόδου 1964-74 υπήρξε από αδιάφορη μέχρι ερασιτεχνική, που πηγάζει από την αρχή ότι πολύ μικροί και είναι καλό να ξεμπερδεύουμε από «πονοκεφάλους» της ύπαρξης μειονοτήτων, που πηγάζει από τη μυωπική αντίληψη έθνους κράτους, μια καταστροφική αρχή που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται όχι μόνο στην περίπτωση των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων της Τουρκίας, αλλά και της Βορείου Ηπείρου, χωρών της Παρευξείνιας Ζώνης και της Αιγύπτου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο η "Μόρια", θα είναι έξω από την πόρτα σου.
Αυτοί πούλησαν την Μακεδονία.
Εσένα θα σεβαστούν;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γι αυτό έκαναν τον σαματά σήμερα στην Λέσβο και
ΝΑ ΠΟΙΟΙ τους έβαλαν !!!
Στο Εφετείο της Λέσβου (03/02) ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό για τους 32 αφρικανούς λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια στη Μόρια στις 10 Ιουλίου 2017, και πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 26 μήνες φυλάκιση από το Μικτό Ορκωτό Χίου για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 13Αστυνομικών .
Συγκέντρωση συμπαράστασης είχαν καλέσει στα Δικαστήρια της Μυτιλήνης «αλληλέγγυοι» ενώ από νωρίς λαθρομετανάστες κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης. Η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έλαβε αναβολή εκδίκασης για την Τετάρτη (05/02)
Από το βράδυ της Κυριακής (02/02) ενόψει της δίκης, στο νησί- ήδη είχαν αναπτυχθεί δύο διμοιρίες από τη ΔΑΕ Θεσσαλονίκης και 7από τις τοπικές δυνάμεις καθώς και ΟΠΚΕ από Γιάννινα και Διευθύνσεις Αστυνομίας που έχουν στην ευθύνη τους τα Μέτρα Τάξης της Λέσβου- έφτασαν δύο διμοιρίες από Αθήνα καθώς τρεις ακόμα από ΔΑΕΑ αναμένεται να φράσουν στο νησί το βράδυ (03/02).


Μόρια Λέσβου: Στα βουνά έχουν καταφύγει λαθρομετανάστες τους καταδιώκει διμοιρία υποστήριξης – Σοβαρά επεισόδια
03 Φεβρουάριος, 2020 | 12:44
Σοβαρά επεισόδια στο ΚΥΤ της Μόριας Λέσβου με τους λαθρομετανάστες να έχουν προκαλέσει σοβαρά επεισόδια
(03/02-18.40) Στα επεισόδια που έγιναν το πρωί, έγιναν 13 προσαγωγές και άλλες 27 προσαγωγές το απόγευμα,  χωρίς να έχει διευκρινιστεί πόσες θα μετατραπούν σε συλλήψεις. Ενώ αναγκάστηκαν οι επιχειρησιακές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να ζητήσουν συνδρομή ελικοπτέρου για να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των κινητοποιήσεων.
Σε εξέλιξη λαϊκή συνέλευση, με τη συμμετοχή και αυτοδιοικητικών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.
(03/02-18.00) Οι λαθρομετανάστες που παρέμεναν εκτός ΚΥΤ, υπό την καθοδήγηση ΜΚΟ, επιχείρησαν να κάνουν πορεία μέσα στο χωριό της Μόριας. Επικράτησε ένταση με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τις κλοπές στο χωρίο και τις θανατώσεις αιγοπροβάτων ενώ χτυπούσαν καμπάνες που τους καλούσαν να συγκεντρωθούν στην πλατεία του χωριού. Ενώ ομάδα μεταξύ των λαθρομεταναστών, εισέβαλλε στο κτήριο της κοινότητας Μόριας, όπου και παραμένουν. Οι Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία έχουν δημιουργήσει μερίμετρο για να απωθήσουν τους λαθρομετανάστες, όπως αποτυπώνεται στο βιντεληπτικό υλικό που έχει καταγράψει η καμερα.
Περίπου 2.000 λαθρομετανάστες από το Κέντρο Κράτησης της Μόριας (03/02-10.30), οργανωμένοι σε μπλοκ, επιχείρησαν πορεία προς το κέντρο της χώρας της Μυτιλήνης, με σύνθημα «Azadi- Azadi» (σσ «ελευθερία») σε πορεία διαμαρτυρίας «στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους».
Οι 14διμοιρίες από Αθήνα Θεσσαλονίκη και τις τοπικές δυνάμεις, με ενίσχυση από την ΟΠΚΕ Ιωαννίνων και άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας, αναπτύχθηκαν σε αποκοπή της πορείας προς το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που είχαν ενημερωθεί. Ωστόσο οι λαθρομετανάστες, έκλεισαν το δρόμο και προκάλεσαν εμπρησμούς σε κάδους ενώ ενεργούσαν ρίψεις αντικειμένων κατά των Αστυνομικών διμοιριών. Με χρήση χημικών οι Αστυνομικοί επιχείρησαν απώθηση και περιορισμό των λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ οι οποίοι κατέφυγαν στα βουνά και οι Αστυνομικοί τους καταδίωξαν.
Με ρίψεις αντικειμένων κατά των Αστυνομικών της υποστηρικτικής διμοιρίας που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη Μόρια Λέσβου οι λαθρομετανάστες (03/02-10.30)  προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια και άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ απέρριψαν αντικείμενα κατα των Αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησα σε χρήση χημικών γιανα τους περιορίσουν.
Λαθρομετανάστες κατάφεραν να φτάσουν μέσα από τα χωράφια στο βουνό άναψαν φωτιές κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Περίπου 1500 λαθρομετανάστες περιορίστηκαν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στη χώρα της Μυτιλήνης και την προκυμαία, όπου ενώθηκαν με «αλληλέγγυους» και συνέχισαν πορεία με πανό. Οι ΜΚΟ, αν και οι διαβιούντες στο Καρά Τεπέ δεν έιχαν εμπλοκή στα επεισόδια προχώρησαν σε εκκένωση του καταυλισμού.
Στο Εφετείο της Λέσβου (03/02) ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό για τους 32αφρικανούς λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια στη Μόρια στις 10 Ιουλίου 2017, και πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 26 μήνες φυλάκιση από το Μικτό Ορκωτό Χίου για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 13Αστυνομικών . Συγκέντρωση συμπαράστασης είχαν καλέσει στα Δικαστήρια της Μυτιλήνης «αλληλέγγυοι» ενώ από νωρίς λαθρομετανάστες κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης. Η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έλαβε αναβολή εκδίκασης για την Τετάρτη (05/02)
Από το βράδυ της Κυριακής (02/02) ενόψει της δίκης, στο νησί- ήδη είχαν αναπτυχθεί δύο διμοιρίες από τη ΔΑΕ Θεσσαλονίκης και 7από τις τοπικές δυνάμεις καθώς και ΟΠΚΕ από Γιάννινα και Διευθύνσεις Αστυνομίας που έχουν στην ευθύνη τους τα Μέτρα Τάξης της Λέσβου- έφτασαν δύο διμοιρίες από Αθήνα καθώς τρεις ακόμα από ΔΑΕΑ αναμένεται να φράσουν στο νησί το βράδυ (03/02).
«Πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι η ασφάλεια των πολιτών» ανέφερε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή τα επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου.
Ο Νότης Μηταράκης, αναφέρθηκε στην επιτυχή αντιμετώπιση των επεισοδίων στη Μόρια και την ανάγκη επιτάχυνσης συγκεκριμένων διαδικασιών που αφορούν το μεταναστευτικό «Η Ελληνική Αστυνομία αντιμετώπισε, σήμερα, επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Κατά συνέπεια, τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου, επιστροφών όσων δε δικαιούνται άσυλο και τη λειτουργία κλειστών και ελεγχόμενων κέντρων. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές δε συνάδουν με τη διαδικασία παροχής ασύλου. Επιπλέον οι ελληνικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης και ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων. Μπορεί κάποιοι να δυσφορούν, αλλά ας το καταλάβουν: η πολιτική άλλαξε»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



' Ένας χαμογελαστός πολιτικός χαμαιλέοντας-Tsipras Metamorphoses''
Ο Τσίπρας τώρα μπορεί να συνομιλεί με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα διαφωνώντας με το σχέδιο Τράμπ για την Παλαιστίνη,αλλά κανείς δεν ξεχνά την πολιτική που ακολούθησε σε σχέση με Παλαιστίνη,Συρία,Λιβύη κτλ.Ουδείς ξεχνά Αλέξη τις αγκαλίτσες και τα χαμόγελα με τον Σίμον Πέρες,τον Μπένζαμιν Νετανιάχου,τον Ομπάμα και τα σούρτα φέρτα με την Αμερικανική και την Ισραηλινή Πρεσβεία εν Αθήναις.Κανείς επίσης δεν ξεχνά το περιεχόμενο των συμφωνιών που υπέγραψες,εκτός από τα στελέχη,τους οπαδούς σου και όσους από τα μέλη σου προσδοκούν να έχουν μια καλύτερη πρόσβαση στον κρατικό κορβανά.Δεν μέμφομαι τον Παλαιστίνιο Πρέσβη.Είναι αναγκασμένος να πιαστεί από οπουδήποτε για να διεκδικήσει το δίκιο της Παλαιστίνης.Να μην ξεχνάμε όμως την υποκρισία του πρώην πρωθυπουργού που φορούσε την Παλαιστινιακή μαντήλα κάποτε και μετά έδινε τα χέρια με το Σιωνιστικό κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ,ενώ στην πορεία έβγαινε φωτογραφίες με υποστηρικτές του FSA[των έμμισθων πρακτόρων του ιμπεριαλισμού με την τριάστερη σημαία που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν οι συνεργάτες των Γάλλων Αποικιοκρατών, την περίοδο που η Συρία ήταν στη σφαίρα επιρροής της Γαλλίας τον 20ο αιώνα,πριν την αποαποικιοποίηση της και την κατάκτηση της εθνικής της ανεξαρτησίας].Scripta manent,verba volent Alexis..Ο σανός σου στο μεταμοντέρνο κοπάδι που σε ακολουθεί.Όχι σε όσους ξερουν ιστορία και έχουν μνήμη ελέφαντα και ουχί χρυσόψαρου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Αρης Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ ειρωνεύεται τον γονιο που η κοπέλα του λιποθύμησε από την πείνα: «Πηγαινε να πεις την μ### σου κάπου αλλού»
Κατάλαβες τι γίνεται; Παιδιά πέφτουν λιπόθυμα από την πείνα και πολιτικοί ξοδεύουν 12.000 ευρώ για την κοπή της πίτας
Μια μαθήτρια κατέρρευσε στην μέση του δρόμου καθώς η οικογένεια της έμεινε νηστική για να μπορέσουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ τρομοκρατημένοι οι άνθρωποι από την λαίλαπα των πλειστηριασμών που έρχεται.
Και ο Πορτοσαλτε ειρωνευεται «τωρα πληρωνει τον ΕΝΦΙΑ? Πριν δεν πληρωνε? Πηγαινε να πεις τη μ### σου καπου αλλου»
Ελλάδα του 2020: Κοπελίτσα κατέρρευσε στη μέση του δρόμου από την πείνα γιατί οι γονεις της πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ και έμειναν όλοι νηστικοί.
Μια λαίλαπα για την οποία η κυβέρνηση όχι απλώς αδιαφορεί αλλά ξοδεύει και τα χρήματα που με μόχθο πληρώνουν οι πολίτες στο κράτος για χαράτσια και φόρους σε φιέστες για την κοπή της πίτας που κοστίζουν 12.000 ευρώ.
Θα πεταχτεί κάποιος θα πει ότι είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Όχι δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση, έτσι είναι παντού στη χώρα. Επειδή κάποιοι βολεμένοι τρώνε με δέκα μασέλες και αδυνατούν να δουν τι συμβαίνει γύρω τους δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά.
Πηγαίνετε σε ένα από τα καινούργια στέκια ανακύκλωσης από αυτά που εγκαινίασε ο Ρουβας να δείτε τι γίνεται. Οικογένειες ολόκληρες κουβαλούν τόνους πλαστικά μπουκάλια και κουτιά αναψυκτικών για να πάρουν δυο, τρία ευρώ ώστε να μπορέσουν να περάσουν τη μέρα τους.
Άνθρωποι μετράνε τα ψιλά τους στα ταμεία των σουπερ μάρκετ κοιτώντας με αγωνία τους υπαλλήλους για τι θα γίνει αν δεν τους φτάσουν τα λεφτά για τα έξοδα της ημέρας.
Ανεύθυνοι, αναίσθητοι που μια ζωή έχουν μάθει να τρώνε εις βάρος του λαού και ένας λαός που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα και τους ψηφίζει γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.
Υ.Γ. Πηγαίνετε και έξω από ένα σχολείο να δείτε πως πετάνε στους κάδους τα φαγητά που προορίζονται για τα γεύματα των μαθητών τα οποία προφανώς δεν κατανέμονται σωστά στα παιδιά που τα έχουν πραγματικά ανάγκη και κανείς δεν νοιάζεται για αυτό, απλώς τα ξεφορτώνουν στα σχολεία και τα παρατάνε εκεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαιρετικό δίδυμο.Ο Gilad Atzmon είναι ενας εξαιρετικός μουσικός Jazz,ο οποιος είναι στοχοποιημένος από το σημερινό κράτος του Ισραήλ,διότι συνεχίζει να στηρίζει την Παλαιστινιακή Αντίσταση ενάντια στο σιωνιστικό καθεστώς.
https://www.youtube.com/watch?v=Ak5nXnHwzDI&feature=share&fbclid=IwAR3-tyP8l3YHfQ6aWkhuJqgqQvkUXklg3edyNDmHpcFbMbmCqtqzd8huD9Q




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί με τη Σαουδική Αραβία.Δεν μας συνδέει κανένας ιστορικός δεσμός,αλλά ας δούμε τι συνδέει την ελληνική ΛΜΑΤ και το πολιτικό προσωπικό με τους φονιάδες των παιδιών της Υεμένης και τους αποκεφαλιστές των Σαουντ:
α]Ο εικονιζόμενος λέγεται Βλάσης Τσάκας.Υποτιθέμενος κολλητός ενός Σαουδάραβα Κροίσου,που ήθελε να αγοράσει την ΠΑΕ ΠΑΟ.Κανείς ποτέ δεν κατάλαβε πώς πληρώνεται ο Βλάσης Τσάκας, αλλά παρόλα αυτά είχε συνομιλίες και με την ελληνική κυβέρνηση της αντίστοιχης περιόδου.
Β]ο Ραζβάν Λουτσέσκου που είναι προπονητής σε ομάδα της Σαουδικης Αραβίας και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ως ποδοσφαιριστής.
γ]Η κοπέλα από την Κρήτη που είναι στην αυλή των Σαούντ και πήγε στο My Style Rocks.
Στα σοβαρά τώρα:
α]συνεργασίες του Βαρδινογιάννη με τους Σαουδάραβες της Saudi Amarco.
β]Συνεργασίες επιχειρηματικές στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.
γ]Μπασιμο Σαουδαράβων στον τραπεζικό κλάδο και στο Yachting με στόχο την απόκτηση ποσοστου σε περιφερειακά λιμάνια και την αξιοποίηση μαρίνων.
δ]Σε επίπεδο στρατιωτικού εξοπλισμού η πρώτη κυβέρνηση που μετά την πιέση των ΗΠΑ και του Ισραήλ εγκαινίασε μια άλλου είδους σχέση με τη Σ.Αραβία ήταν εκείνη των Συριζανέλ με την περιβόητη δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη:''δεν θα σκοτωθούν τα παιδιά της Υεμένης με τον οπλισμό που θα στείλει η Ελλάδα''.
ε]Τώρα αυτή η σχέση αναβαθμίζεται.Ο Μητσοτάκης παίζοντας βρώμικο παιχνίδι στέλνει 130 και βάλε εξειδικευμένα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΝατοΪκή περικύκλωση του Ιράν και στις κυρώσεις σε βάρος του,ενώ συναινεί στην σφαγή του λαού της Υεμένης και στην αρπαγή του ορυκτού πλούτου της και ενός πολύ σημαντικού νησιού,που έχει μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου[Νήσος Σοκότρα], το οποίο μέχρι στιγμής ανήκει στην Υεμένη .
Ο Μητσοτάκης λοιπόν ως υπάλληλος πήγε να διαβεβαιώσει τα υπερατλαντικά αφεντικά και τους δορυφόρους τους[Ισραήλ,Σαουδική Αραβία κτλ]ότι θα είναι καλός μαθητής και η Ελλάδα θα παραμείνει ως κρατική οντότητα εξαρτημένη και υποταγμένη στους σχεδιασμούς των πετρελαΪκών εταιρειών δυτικής προελεύσεως και της Νατοϊκής Συμμαχίας σε επίπεδο γεωστρατηγικού ελέγχου.
Από κει και πέρα ας δει κανείς ποια είναι η θέση της γυναίκας στη Σαουδική Αραβία[η οποια βελτιώνεται υποτίθεται] και ας αναλογιστεί αν πραγματικά συμφωνεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και γι αυτό το λόγο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΕ επιβάλει την ιδιωτικοποίηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και υγείας.Το πρόβλημα είναι στην αποδοχή της ΤΙΝΑ.
Ένα παράδειγμα ''ελληνικής τρέλας'':τι ΙΚΑ ειναι αυτό ρε,μας καταστρέψατε,θα κάνω ιδιωτική ασφάλιση,αλλά θυμάμαι την ΑΣΠΙΣ.
Ο Έλληνας στο νοσοκομείο:τι μπουρδέλο είναι αυτό ρε,θα πάω στο ιδιωτικό,αλλά είναι ακριβό και αυτό.
Συμπέρασμα:ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός προσβάλει τον κοινό νου.-Το ελληνικό αστικό κράτος πλήρως υποταγμένο στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις και στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο δεν διδάσκεται από το ιατρικό σύστημα υγείας της Κούβας,αλλά από εκείνο της Αμερικής



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμη μια φυσιολογικη αντιδραση απέναντι σε λαθρομεταναστόπουλα που μας εχουν φοστωσει καταγράφηκε στα Βρασνά, της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά, γονείς δεν πήγαν επί μέρες τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο… επειδή θα γράφονταν σε αυτό οκτώ νήπια λαθρομεταναστόπουλα.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου και στις στις 29 διαμαρτυρήθηκαν στην αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, απειλώντας, όπως αναφέρει δημοσίευμα, ότι «ακόμα δεν έχετε δει τίποτα και να περιμένετε περισσότερα».
Ωστόσο, μια μέρα μετά, στις 30 Ιανουαρίου, των Τριών Ιεραρχών. σταμάτησαν την αποχή και έστειλαν τα παιδιά στο σχολείο για την κατήχησή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, στην οποία υπάγεται η σχολική μονάδα, αντιμετώπισε αποφασιστικά αρνητικα τα αιτήματα των ελληνων γονέων. Κατά τα αλλα κοπτονται για την υπογεννητικοτητα, και θελουν να απαγορευσουν τις αμβλωσεις, ενώ καταστρεφουν γυρω τους ότι υπαρχει, παιδεια, υγεια, κτλ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η είδηση δεν είναι ότι ήταν ο Παπαχελάς στην συνάντηση αφού είναι μέλος της ΕΛΙΑΜΕΠ (και πρώην πρόεδρος) αλλά ότι για τα Ελληνο-Τουρκικά λόγο έχει η ΕΛΙΑΜΕΠ, μια ΜΚΟ.
Σκέτο παρακράτος.

Απορία. Παρόντες Παπαχελάς-Αθανασόπουλος στη μυστική σύσκεψη Μητσοτάκη-ΕΛΙΑΜΕΠ
31/01/202)
Καθυστερημένα διαβάσαμε στην εφημερίδα “δημοκρατία” ότι τελικά ανάμεσα στα 25 άτομα που μετείχαν στη μυστική σύσκεψη Μητσοτάκη με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) για τα ελληνοτουρκικά ήταν και δύο δημοσιογράφοι: ο Αλέξης Παπαχελάς  διευθυντής της “Καθημερινής” και ο διπλωματικός συντάκτης του “ΒΗΜΑΤΟΣ” Άγγελος Αθανασόπουλος.
Δεν θέλουμε να γίνουμε “κακοί” αλλά δεν μπορούμε να μην ρωτήσουμε: γιατί μόνο αυτοί από τόσους και τόσους διαπρεπείς δημοσιογράφους, γνώστες και με θέσεις επί αυτών των θεμάτων.
Επελέγησαν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι για τις απόψεις τους;
Και γιατί τόσο μονομερής από τη σκοπιά των απόψεων η σύσκεψη;
Πολύ φοβούμεθα ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει στα κρίσιμα θέματα των ελληνοτουρκικών την πεπατημένη του “ευχαριστώ” στις ΗΠΑ του κ. Σημίτη για τα Ίμια.
Μόνο που τώρα το “ευχαριστώ” αυτό δεν θα αφορά αποκλειστικά το γκριζάρισμα των Ιμίων αλλά κάτι πολύ ευρύτερο και πολύ χειρότερο.
Μόνο ο λαός μπορεί πλέον να βάλει φρένο στον καταστροφικό μονόδρομο.
Σχολιο.- πρεπει να ειναι σημαντικος ο παπαχειλας χρονια ακουγεται οτι ειναι πρακτορας των ηπα




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κτηνωδία στον Λαγκαδά: Διαρρήκτες δεν βρήκαν λεφτά και βασάνισαν μέχρι θανάτου τη γάτα του σπιτιού
 Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 12:35
Αντιμέτωπο με τη φρίκη βρέθηκε ένα νεαρό ζευγάρι στην περιοχή Ευαγγελισμός του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους έπειτα από έξοδο, την 1η Φεβρουαρίου.
Το πρώτο σοκ υπέστησαν όταν βρήκαν το σπίτι τους αναστατωμένο και τα πράγματα πεταμένα σε όλες τις μεριές: Προφανώς, η κατοικία τους έγινε στόχος διαρρηκτών. «Καλά» (σε πολλά εισαγωγικά...) ως εδώ: Ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι, αφού μάλιστα η περιοχή τους έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εγκληματικότητας και διαρρήξεων, με δεκάδες περιστατικά κάθε μήνα.
Το δεύτερο σοκ όμως ήταν το χειρότερο: Βρήκαν τη γάτα τους, 10 ετών, νεκρή, με εμφανή σημάδια βασανισμού, χτυπήματα σε όλο της το σώμα, σπασμένα δόντια, ενώ το τελειωτικό χτύπημα επήλθε με τη σύνθλιψη του σώματος του ζώου στον καναπέ του σαλονιού.
Πιθανότατα οι άρρωστοι και άκρως επικίνδυνοι διαρρήκτες ξέσπασαν πάνω στο άτυχο κατοικίδιο, διότι δεν βρήκαν κάποιο αντικείμενο αξίας ή μετρητά για να κλέψουν. Ή απλώς το δολοφόνησαν επειδή μπορούσαν...
Ο σκύλος του ζευγαριού -μεγαλόσωμος- τη γλίτωσε: Οι διαρρήκτες, αφού τον χτύπησαν, τον κλείδωσαν στην τουαλέτα του σπιτιού.
Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καραμπουρούνης, ιδιοκτήτης του σπιτιού, περιγράφει στο zougla.gr το θλιβερό συμβάν. Η αρραβωνιαστικιά του βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.
Παράλληλα, όπως επισημαίνει, ο ίδιος γράφει και έχει καλύψει πάμπολλα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε ολόκληρο τον Λαγκαδά και το Ωραιόκαστρο. «Υπάρχουν μόλις δύο περιπολικά για να φυλάνε 40 χωριά» μας αναφέρει χαρακτηριστικά.
Για το περιστατικό είχε γράψει το  ιντερνετ την 1η Φεβρουαρίου:
Με περίεργο τρόπο ξεκίνησε ο μήνας στον Ευαγγελισμό Λαγκαδά, αφού άγνωστοι μπήκανε σε σπίτι και, αφού αφαίρεσαν ασημένια και ψεύτικα κοσμήματα χαμηλής αξίας και δεν βρήκαν τίποτα άλλο να κλέψουν, έπνιξαν τον γάτο του σπιτιού χρησιμοποιώντας τον καναπέ ως λαιμητόμο.
Μάρτυρες λεν πως λίγη ώρα πριν ένα μαύρο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις αθίγγανοι είχε σταματήσει στο στενό του χωριού που βρίσκεται το σπίτι και με το γνωστό κόλπο που χτυπάνε τις πόρτες για να ζητήσουν «και καλά» φαγητό, έφτασαν σε αυτό το σπίτι, στο οποίο αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπήρχε κάποιος εκείνη την ώρα μέσα κατά πάσα πιθανότητα έκαναν την «μπούκα» τους.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που υπήρχε μέσα το σπίτι βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού.
Ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά, το οποίο διερευνά την υπόθεση.
Να σημειωθεί ότι πάρα πολλά είναι τα κρούσματα κλοπών σπιτιών και αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο χωριό και, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από αθίγγανους που επισκέπτονται το χωριό λεηλατώντας το, καθώς και από μετανάστες που διέρχονται από αυτό πηγαίνοντας στο hot spot που υπάρχει σε παρακείμενο χωριό του Δήμου Βόλβης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση με χημικά στο Ιντλίπ καταγγέλλει η Μόσχα
 Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 18:07
Οι ενοπλοι ισλαμοφασιστες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και μέλη της ισλαμοφασιστικης συμμοριας «λευκά κράνη» ετοιμάζονται να οργανώσουν χημική επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ καθώς ο συριακός στρατός συνεχίζει να προχωράει, σύμφωνα με το Ρώσικο Κέντρο Συμφιλίωσης που επικαλείται κατοίκους της περιοχής.
Τα μέλη της αυτόνομα ισλαμοφασιστικης ομάδας πολιτικής άμυνας, η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε εδάφη ελεγχόμενα από ισλαμοφασιστικούς μαχητές, παρατήρησαν ότι έφθασαν στην πόλη Ma'arat al-Artik, περίπου 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπίου. Σύμφωνα με κλήση που έγινε στην τηλεφωνική γραμμή του κέντρου συμφιλίωσης τη Δευτέρα βράδυ, προετοίμαζαν μια «πρόκληση με τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών».
Περίπου 15 «λευκά κράνη» εντοπίστηκαν στην πόλη, μαζί με ισλαμοφασιστες κανιβαλους μαχητές από τη Hayat Tahrir al-Sham (HTS), θυγατρική της Αλ Κάιντα, γνωστή ως Al-Nusra, δήλωσαν δύο κάτοικοι της περιοχής, προσθέτοντας ότι δύο οχήματα έχουν παραδώσει περίπου 400 λίτρα χημικών ουσιών στην πόλη.
Το Κέντρο Συμφιλίωσης κατονόμασε τον άνθρωπο που συμμετείχε στο σχέδιο ως Mahi al-Din al-Am, λέγοντας ότι ήταν ο ίδιος άνθρωπος που βοήθησε να σκηνοθετήσει το ψεμα και να κινηματογραφήσει την υποτιθέμενη χημική επίθεση στο Khan Shaykhun τον Απρίλιο του 2017.
Ο ρωσικός στρατός πρόσθεσε ότι τα «Λευκά Κράνη» σκοπεύουν να διαδώσουν πλαστά βίντεο μέσω κοινωνικών δικτύων για περαιτέρω μετάδοσή τους σε όλα τα δυτικά και αραβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες στην προβοκάτσια να εγκαταλείψουν τα «εγκληματικά τους σχέδια» και ζήτησε από την Τουρκία να ασκήσει πίεση στους τρομοκράτες στο χώρο της ζώνης αποκλιμάκωσης που ελέγχεται από την Άγκυρα για να αποτρέψει την προβοκάτσια.
Να σημειωθεί ότι τα Λευκά Κράνη έχουν, κατά το παρελθόν, κατηγορηθεί αποδεδειγμενα ότι συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις για την «κινηματογράφηση» ψεύτικων επιθέσεων με χημικά.
Η συριακή κυβέρνηση, από την πλευρά της, η οποία έχει καταγγείλει την παρουσία της αποικιοκρατικης συμμοριτικης ΜΚΟ  στα εδάφη της, έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι δεν διαθέτει χημικά όπλα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καινουρια  ξεφτιλα από τους κεραταδες της «ελληνικης» κυβερνησης!!!
Πηγαινει καποιος στο Νοσοκομειο στα εξωτερικα ιατρεια, και του δινει ο γιατρος χαρτι παραπεμπτικο για γαστροσκοπιση. Επειδη αν προσπαθησει να κλεισει ραντεβου  στο Νοσοκομειο με το Ταμειο του, θα είναι μετα από 6 μηνες, και επειδη ο γιατρος του εχει πει ότι είναι επειγον, απευθυνεται σε ιδιωτικα κεντρα. Οι κουφαλες οι ιδιωτες μολις ακουνε για Ταμειο, λενε ολοι ότι είναι κλειστες οι θεσεις, και μονο μετα από ένα μηνα μπορουν. Το παραπεμμπτικο του Ταμειου όμως, δεν είναι όπως παλια που εληγε σε ένα μηνα, τωρα ισχυει μονο για 22 ημερες. Οποτε σε οδηγουν οι ξεφτιλες να πληρωσεις!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κίνα: Πέθανε έφηβος με εγκεφαλική παράλυση επειδή ο μοναδικός άνθρωπος που τον φρόντιζε τέθηκε σε καραντίνα
 Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 13:36
Σοκάρει η είδηση με το θάνατο ενός εφήβου με εγκεφαλική παράλυση που πέθανε, αφού ο πατέρας του, ο μοναδικός άνθρωπος που τον φρόντιζε, τέθηκε σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.
Ο 17χρονος Γιαν Τσενγκ ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας της εγκεφαλικής παράλυσης από την οποία έπασχε, ενώ η μητέρα του πέθανε πριν από μερικά χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα της Νεολαίας του Πεκίνου.
Δεν μπορούσε να μιλήσει, να περπατήσει ή να τραφεί μόνος του.
Οπότε δεν υπήρχε κανείς να τον ταΐσει αφού ο πατέρας του επειδή είχε πυρετό τέθηκε σε καραντίνα στις 22 Ιανουαρίου στην πόλη Χονγκάν της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναΐου.
Αφού ο Γιαν Σιαογουέν βρέθηκε θετικός στον ιό άρχισε να κάνει εκκλήσεις μέσω του Weibo προκειμένου κάποιος να φροντίσει τον γιο του. Ωστόσο ο νεαρός πέθανε στις 29 Ιανουαρίου στην πόλη Χουαζιάχε όπου διέμενε, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Χονγκάν.
«Επειδή είχε τεθεί σε καραντίνα ο Γιάν Σιαογουέν δεν μπορούσε να φροντίσει τον γιο του», επεσήμαναν οι τοπικές αρχές έπειτα από έρευνα. «Οπότε ζήτησε από συγγενείς του να το κάνουν, αλλά και από στελέχη και γιατρούς της πόλης», πρόσθεσαν.
Όμως προφανώς η βοήθεια που παρασχέθηκε στον 17χρονο δεν ήταν επαρκής. Σύμφωνα με αναφορές, στη διάρκεια της μίας εβδομάδας που μεσολάβησε μεταξύ της καραντίνας του πατέρα του και του θανάτου του ο νεαρός έφαγε μόνο δύο φορές.
Ο τοπικός επικεφαλής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος όπως και ο δήμαρχος της πόλης αποπέμφθηκαν μετά τον θάνατο του νεαρού διότι «δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους», ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Τα αίτια του θανάτου του 17χρονου δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. «Το γεγονός αυτό με εξοργίζει και ταυτόχρονα με θλίβει», έγραψε ένας χρήστης του Weibo. «Είναι αποκρουστικό».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άδειασαν τις πόλεις μας, τις έκαναν χωριά.
Τώρα φτιάχνουν νέες πόλεις με "εισβολείς" αλλοδαπούς. "Κυβερνήσεις"...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ εξασφάλισε 150 δις, από πολεμικό εξοπλισμό, που πούλησε στους Σαουδάραβες.
Πληρώθηκε και με 1δις, προς το παρόν, για να τους υπερασπιστεί, από εξωτερικούς εχθρούς.
Βρε Κούλη, αυτή την συστοιχία των "Πάτριοτ", που θα τους δώσεις, την δίνεις τσάμπα, για να βγάλει λεφτά ο Τραμπ, ή παίρνεις και συ το κάτιτις σου;;
Και τελικά, με 150 δις σύγχρονο εξοπλισμό, τι θα προσφέρουν εκεί οι "Πάτριοτ";;
Ασε που περιμένουν και τους S-400, από την Μόσχα!
Μυστική διπλωματία;;
Αφοπλισμός της χώρας;;
Τι συμβαίνει;;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει και κατοχυρώνει, ως ανθρώπινο δικαίωμα, την εξασφάλιση εργασίας.
- Έφτασαν τους ανέργους στο 1 εκατομμύριο, η εργασία τεμαχίστηκε σε χίλια κομμάτια και "αρμοδιότητες", για να μην γίνουν περισσότεροι. αλλά και να φυτοζωούν, όσοι "εργάζονται".
Το Σύνταγμα προβλέπει και κατοχυρώνει, ως ανθρώπινο δικαίωμα, την σίτιση των πολιτών.
- Εφευρέθηκαν οι κάδοι σκουπιδιών, για να ικανοποιηθεί η πείνα, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα συσσίτια, που στηρίζουν οι πολίτες, είτε με δωρεές, είτε με τους φόρους τους και όχι οι κυβερνήσεις.
Το Σύνταγμα προβλέπει και κατοχυρώνει, ως ανθρώπινο δικαίωμα, την εξασφάλιση ενέργειας, από το κράτος, σε προσιτές τιμές.
- Στα τιμολόγια της ενέργειας μπήκαν 5 χαράτσια, για να χρεωθεί ο Ελληνικός λαός την πτώχευση των Τραπεζών.
Άνθρωποι πεθαίνουν δίπλα στα μαγκάλια και στις σόμπες, ενόσω οι υπεύθυνοι καγχάζουν, κατηγορώντας τους, για "αμορφωσιά".
Δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα ιδιωτών και του Δημοσίου ακινητοποιήθηκαν, από τον φόρο στην βενζίνη.
Το Σύνταγμα προβλέπει και κατοχυρώνει, ως ανθρώπινο δικαίωμα, την στέγαση των πολιτών,
- Οι κυβερνήσεις παραχώρησαν αυτό το δικαίωμα, στους Τραπεζίτες. Τους έκαναν κυρίαρχους του Ρίαλ Εστέιτ, σε ολόκληρη τη χώρα, ισχυροποιώντας τους "αναίμακτους" πλειστηριασμούς- αφού πρώτα πτώχευσαν τους πολίτες- μέσω κομπιούτερ.
Έτσι, τώρα η ΞΕΝΗ πλέον, Τράπεζα, αφού εισέπραξε, όσες δόσεις μπόρεσες να πληρώσεις, σου παίρνει την περιουσία σου και μετά έρχεται να στην νοικιάσει, ή να την πουλήσει, σε κάποιον άλλον. Δεν έχει σημασία ότι ΕΣΥ την έχεις ανακεφαλαιοποιήσει τρείς φορές!
Από κοντά ΚΑΙ το κράτος, που απέκτησε το δικαίωμα να σου παίρνει το σπίτι και ό,τι έχεις και δεν έχεις, αν χρωστάς, στην εφορία, στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΔΕΗ, σε τροχαία παράβαση!
Αυτά είναι μόνο μερικά, από τα "δικαιώματα" σου, (δεν μιλάω, για την Υγεία, την Παιδεία, την ισότητα στη Δικαιοσύνη, το δικαίωμα στην αντίσταση κ.α.) που χρησιμοποιούνται, ως φερετζές, για να μην αποκαλύπτεται η ουσία του αστικού πολιτεύματος. Η κυριαρχία, δηλαδή, της μεγαλοϊδιοκτησίας με την αρωγή των κυβερνήσεων, που ψηφίζουμε, εντελώς τυφλοί, για να ορίζουν, μονομερώς, τους όρους της ζωής μας.
Και αυτό, γιατί, το ίδιο το κράτος, που θεωρητικά θέσπισε αυτά τα δικαιώματα-μετά από αιματηρούς αγώνες-είναι το ίδιο, που προφασιζόμενο "έκτακτες ανάγκες" και άλλα γραφικά, είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης τους, αφού τα καταργεί με μονομερείς νόμους!
Ένα Σύνταγμα-πολιτικό σχέδιο εξαπάτησης των αφελών. Αυτό έχουμε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέσβος: Η «επανάσταση» των λαθρο-εποίκων!!!
Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιλαμβάνεται τον ΕΦΙΑΛΤΗ του «λαθρο-μεταναστευτικού»…
Αντιλαμβάνεται και τις στρατηγικές κατευθύνσεις αυτού του ΕΦΙΑΛΤΗ, συνισταμένη των οποίων είναι: Η κατασκευή της νέας δουλείας, μέσω της οποίας θα αλωθούν ΟΧΙ μόνο οι εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, αλλά και τα έθνη-κράτη.
Η νέα αυτή δουλεία, μέσω των λαθρο-μεταναστευτικών εισβολών, αποτελεί το στρατηγικό εργαλείο του 4ου Ράιχ για την άλωση των εθνικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών ιστών ΣΥΝΟΧΗΣ των λαών…
Ο ελληνικός λαός, αντιλαμβάνεται ακόμα και τα αποτρόπαια παιχνίδια που παίζονται με τις κατευθυνόμενες παλιρροϊκές εισβολές των αλλοδαπών δούλων:
α). παιχνίδια κερδοσκοπικά των πολυεδρικών ΜΚΟ…
β). Παιχνίδια εκβιαστικά του τούρκικου επεκτατισμού.
γ). Παιχνίδια των κυβερνητικών ανδρεικέλων για την προώθηση των εντολών της διεθνούς μαφίας του χρήματος, η οποία θέλει την Ελλάδα να λειτουργήσει σαν μια ΑΠΟΘΗΚΗ αλλοδαπών δούλων και σαν μια ΧΟΑΝΗ κατασκευής της νέας δουλείας…
Όλα αυτά που το σύνολο του ελληνικού λαού τα έχει συνειδητοποιήσει η μισο-συνειδητοποιήσει, δεν θέλει να τα συνειδητοποιήσει ο πολιτικός υπόκοσμος της Ελλάδας και ιδιαίτερα η «αριστερά» στις ποικίλες αποχρώσεις της.
Και το χειρότερο: Αυτή η «δικαιωματικη αριστερά» αποτελεί την εμπροσθοφυλακή των νέων πλανητικών ιμπεριαλιστικών στρατηγικών: Της παραγωγής της νέας δουλείας και της ΓΕΝΙΚΗΣ Κοινωνικής, Εθνικής, Πολιτικής και Πολιτιστικής Ισοπέδωσης…
Αυτή η «δικαιωματικη αριστερά» και σήμερα που ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ της λαθρομετανάστευσης έχει ΓΕΝΙΚΕΥΤΕΙ και ξαπλώνεται, σαν ορμητικός χείμαρρος, παντού, συσκοτίζει το ΕΓΚΛΗΜΑ με ηθικολογίες και δόλια ανθρωπιστικά δάκρυα, με ετικέτες πλαστογραφίας περί «προσφύγων», καθώς κα με ομοβροντίες τρομοκρατικών ιδεολογημάτων, πιστή αναπαραγωγή των ιδεολογημάτων του χρηματιστηριακού κεφαλαίου: «Αντιρατσισμός», «αντιεθνικισμός», «ξενοφοβία» και CIA…
Αλλά και αυτήν την «δικαιωματικη αριστερά» την έχει αντιληφτεί πλέον ο ελληνικός λαός. Έχει αντιληφτεί το ρόλο της: Αυτόν που παρέχει το τεκμήριο και το άλλοθι στον ΕΦΙΑΛΤΗ της νέας δουλείας…
Τα τελευταία γεγονότα στη Λέσβο αποτελούν την κλιμάκωση αυτής της εφιαλτικής στρατηγικής στη νέα διάστασή της: Αυτή της «απελευθερωτικής επανάστασης» των λαθρο-μεταναστών!!!
Τώρα μπαίνουμε και στον ΕΦΙΑΛΤΗ του παραλογισμού: Στην «επανάσταση» των λαθρομεταναστών δούλων, συνακόλουθα σε ένα νέο ιδεολογικό στιγματισμό της ελληνικής κοινωνίας…
Τώρα η ελληνική κοινωνία δεν θα είναι μόνο «ρατσιστική», «ξενόφοβη» κ.λπ, αλλά και δικτατορικά καταπιεστική που κρατάει, τους λαθρο-εισβολείς, αιχμαλώτους και διωκόμενους!!!
Τώρα, αφού πρώτα η Ελλάδα έχει μετατράπηκε σε ΑΠΟΘΗΚΗ νέων δούλων, προωθείται η «επανάσταση» των «λαθραίων δούλων», η οποία θα καταλήξει σε σκέτο: «Επανάσταση των δούλων», των εγκλωβισμένων και διωκόμενων...
Το τεκμήριο και το άλλοθι θα το δώσει και εδώ η «δικαιοματικη αριστερά» της Νέας Τάξης και των ανθρωπιστικών δακρύων…
Η νέα, ωστόσο προβοκάτσια αποσκοπεί και στη δημιουργία και άλλων «γκέτο» λαθρο-εποικισμιού.
Ο Υπουργός Μετανάστευσης το υπαινίσσεται καθαρά:
«Τα επεισόδια στη Μόρια επιβεβαιώνουν την ανάγκη νέων δομών».
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε βαθιά ότι:
«Η μετατροπή της Ελλάδας σε «ΑΠΟΘΗΚΗ ψυχών», αποτελεί μια ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ και ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ στρατηγική του διεθνούς ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου: Μια στρατηγική κατασκευής της νέας δουλείας, για την ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ των εθνών-κρατών, την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ όλων των λαϊκών κατακτήσεων και την ΑΛΩΣΗ των ιστορικών και πολιτισμικών ιστών ΣΥΝΟΧΗΣ των λαών…»




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο στρατός απελευθερώνει τα χωριά Γκόμπας και Σαν στην ύπαιθρο Idlib
 Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2020 10:27
Στις 3 Φεβρουαρίου, οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) συνέχισαν τις επιχειρήσεις τους σε τρομοκρατικές ομάδες στη νοτιοανατολική ύπαιθρο του Idlib και προχώρησαν στον άξονα Saraqib μετά την απελευθέρωση των χωριών Gobas και San.
Οι μονάδες του στρατού συνέχισαν τις επιχειρήσεις τους για να χτυπήσουν τα οχυρά των τρομοκρατικών οργανώσεων και να τα νικήσουν από τα χωριά και τις πόλεις όπου αναπτύχθηκαν στον άξονα του Saraqib στη νοτιοανατολική ύπαιθρο Idlib.
Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 9 τραυματίστηκαν.
Στις 2 Φεβρουαρίου, οι στρατιωτικές μονάδες απελευθέρωσαν τα χωριά της Άγκυρας, τον Κάφρ Ναμπίκ και τον Κάφρ Ντάνικ στη νοτιοανατολική ύπαιθρο του Idlib.
Κατά τη διάρκεια της περιπολίας του στην πόλη Μάαρατ αλ-Νουμάν, οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού ανακάλυψαν οχυρωμένο αρχηγείο που ίδρυσε η τρομοκρατική οργάνωση al-Nusra Front κάτω από το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, σε έκταση περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων εξοπλισμένη με σήραγγες και δίκτυα εξαερισμού που χρησιμοποιήθηκαν από τους ηγέτες της οργάνωσης να κατευθύνουν τις τρομοκρατικές τους επιχειρήσεις.
Η έδρα εκτείνεται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης. Έχει εκσκαφεί γεωμετρικά και στηρίζεται με βαριά ενισχυμένο σκυρόδεμα αποτελούμενο από αρκετούς χώρους. Το δεύτερο επίπεδο αποτελείται από 9 δωμάτια με περίπλοκο δίκτυο υπόγειων χώρων.
Το αρχηγείο χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες για να διαμείνουν και ένα μέρος του διατέθηκε ως φυλακή και κέντρο βασανιστηρίων όπου κρατήθηκαν απαχθέντες πολίτες που αντιτίθενται στην παρουσία τους στην περιοχή.
Ενώ χτενίζονταν το απελευθερωμένο χωριό Babila, κατασχέθηκε επίσης ένα δίκτυο οπών και σηράγγων, καθώς και τα κεντρικά γραφεία και οι οχυρώσεις των τρομοκρατών (Jabhat al-Nusra).
Στην απελευθερωμένη πόλη του Χαν Αλ-Σαμπλ, οι στρατιωτικές μονάδες κατέλαβαν ένα νοσοκομείο και ένα κέντρο για την αντιμετώπιση των τραυματιών από τρομοκρατικές οργανώσεις.
Τις τελευταίες ημέρες, οι μονάδες Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) απελευθέρωσαν την πόλη Μααράτ αλ Νουμάν και πολλά χωριά και πόλεις που την περιβάλλουν στην ύπαιθρο Idlib.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρινα Χρυσοβελωνη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει πλέον και πρεσβεύει αυτά που πρεσβεύουμε και εμείς, οι οποίοι προερχόμαστε από τον χώρο της Δεξιάς και που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή Δεξιά, προερχόμαστε δηλαδή από τον χώρο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και σε καμία περίπτωση από τη μορφή που έχει τώρα η Δεξιά, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που ρέπει στην ακροδεξιά.»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καρανικας. «Οι μπαταχτσήδες κρύβονται πίσω από την ευαισθησία για τους πλειαστηριασμούς!»
Όχι πείτε μας ξανά μόνο για τον Αδωνι υποκριτές...
13/11/2017
Τι νέα στο σπίτι? Ολα καλά?
Ο Καρανικας και οι όμοιοι του ήσαν ο ορισμός του φασίστα μικροαστού, που καύλωναν με το πούλημα των σπιτιών των άλλων...