Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Τριτη 30 Ιουνιου 2020


Το περίεργο δεν είναι ότι κάθε πέντε λεπτά ανακαλύπτεται μια τέτοια "κατάσταση".
Είναι ότι σε κανέναν δεν φαίνεται περίεργο πλέον.

Όχι   ανεμογεννητριες στη  Μανη
Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη-η οποία την έκανε με ελαφρά από την Action Aid όταν δόθηκε εντολή από τις γαλλικές αρχές να ελέγξουν το πόθεν έσχες της-αναλαμβάνει πρόεδρος της πρωτοβουλίας για αιολικά πάρκα σε όλη τη χώρα.
Νομικός σύμβουλος της ΡΑΕ, αρχής που τα αδειοδοτεί, είναι η σύζυγος Γεραπετρίτη.
Ο πεθερός Γεραπετρίτη κατασκευάζει αιολικά πάρκα!
Είμαστε όλοι μια μεγάλη αιολική οικογένεια....
Σχολιο.- Οι ανεμογεννήτριες μπήκαν με τις ευχαριστίες του δημάρχου Αν. Μανης.
Σχολιο.- Τα 32 δις της εε τα οποια για να τα παρουμε ως χωρα θα μπουμε σε «μινι μνημονιο» ολοι μας, με τετοιους τροπους θα ξοδευτουνε. Να μην εχουμε καμια αμφιβολια.
Σχολιο.- Ψάχνω να βρω την ελληνική απόδοση της λεξης Καμορα και δεν μπορω!
Σχολιο.- Δεν μπορεις να βρεις τιποτε, γιατι είναι από τα αδερφια μας της Κατω Ιταλιας, της Μεγαλης Ελλαδας, όπως ξερουνε και οι ιδιοι οι Ιταλοι. Μαφια, Καμορα, Ντραγκετα, είναι ελληνικα δημιουργηματα. Ακομα και η Κορσικη της Γαλλιας που εχει το εθιμο της Βεντετας, από τα αδερφια μας εκει είναι. Απλως τα αδερφια μας μιλανε πλεον λογω των συνθηκων άλλη γλωσσα. Αλλα αν ψαξει κανεις την ιστορια θα δει ότι σε ολη τη Μεσογειο υπηρχαν ελληνικες πολεις-κρατη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H φαση με τον Μπακογιαννη είναι ότι μπορει να ξυπνησουμε μια μερα και να εχει φυτεψει σε ολη την Αθηνα φακες σε κεσεδακια από γιαουρτη αγελαδιτσα και να χρωσταμε κανα εκατομμυριο ευρω.
Σχολιο.- Τιμή εκάστης δαμασκηνιάς του Μπακογιάννη 600€. Τιμή του ίδιου δέντρου στο internet 25€ (τριετές δέντρο) και με δώρο 5 εργαλεία χειρός!...ετσι διάβασα...
Σχολιο.- Ξερίζωσε η μάνα μου 3 τριανταφυλλιές από τον κήπο...Τηλεφωνώ στον Μπακογιάννη να τις δώσω για 8.000 τη μία .....δεν το σηκώνει....μάλλον τις δίνω φθηνά !!!
Σχολιο.- Κάπου είχα γράψει το εξής: E, στις μεταλλικές ζαρντινιέρες τωρα που θα χει καυσωνα και θα χτυπαει 40ρια να βάλουνε όχι λουλούδια αλλά αυγά κάθε πρωί.... (και να τα βγάζουνε να τα τρώνε βραστά οι εργαζόμενοι εκεί τριγύρω και οι άστεγοι, οι περαστικοί κι οι τουρίστες.... Η βραστά, η μελάτα, ανάλογα )



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εταιρεια που εχει αναλαβει την  εργολαβια για το βαψιμο του Μεγαλου Περιπατου με αυτά τα υπεροχα χρωματα, είναι η Kraft Paints.
Τις δημοσιες σχεσεις της Kraft Paints εχει αναλαβει η AEA RELATE
Επικεφαλης της AEA RELATE είναι η… Αλεξια Μπακογιαννη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και λευτερωθηκαμαν από τους Τουρκους και σκλαβωθηκαμαν σε ανθρωπους κακοριζικους που ηταν η ακαθαρισια της Ευρωπης.
Γιαννης Μακρυγιαννης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφου η ΝΔ είναι το κομμα του ιδιωτικου τομεα τοτε γιατι ολη η οικογενεια Μητσοτακη δουλευει στον δημοσιο τομεα?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγνωστοι ληστεψαν χθες  27 Ιουνη δυο Πακιστανους στη μεση  του δρομου στο Καλοχωρι Θεσσαλονικης. Εντελως πληροφοριακα κουβαλουσαν πανω τους 27.000 ευρω….



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα δεν έχει συμφωνήσει οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο
Παρέα με τους Τούρκους εναντίον της Κύπρου !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο έδωσε εντολή για αποχώρηση της αποστολής της Ε.Ε. από τη χώρα μέσα σε 72 ώρες
01:56 -  30.06.2020
Απόφαση για αποχώρηση της αποστολής της Ε.Ε. από τη Βενεζουέλα εντός 72 ωρών ανακοίνωσε, τη Δευτέρα (29/06, τοπική ώρα), ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (29/06, τοπική ώρα), ο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε πως διέταξε την αποχώρηση της διπλωματικής αποστολής της Ε.Ε. από τη χώρα, μέσα σε 72 ώρες, στον απόηχο κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τον υπερεθνικό οργανισμό σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας ανέφερε:
«Αποφάσισα να δώσω στον πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης 72 ώρες για να φύγει από τη χώρα. [...] Αρκετά με τον ευρωπαϊκό αποικιοκρατισμό απέναντι στη Βενεζουέλα».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα επιτραπεί στους διπλωμάτες της Ε.Ε. να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνο ώστε να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Η εντολή του Μαδούρο έρχεται μετά την επιβολή κυρώσεων από το Συμβούλιο της Ε.Ε., τη Δευτέρα (29/06), κατά 11 αξιωματούχων της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών, δικαστή και ανώτερου στρατιωτικού αρχηγού, για δράση κατά της Εθνοσυνέλευσης, στην οποία κυριαρχεί η Αντιπολίτευση, σύμφωνα με το Reuters.
Αυτοί στους οποίους επιβλήθηκαν οι κυρώσεις αναγνωρίζονται από την κυβέρνηση Μαδούρο, αλλά όχι από τα μέλη της Συνέλευσης, που επέλεξαν εκ νέου τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ως επικεφαλής του νομοθετικού σώματος τον περασμένο Ιανουάριο.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν ταξιδιωτική απαγόρευση και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και, μέχρι στιγμής, 36 αξιωματούχοι της Βενεζουέλας που συνδέονται με την κυβέρνηση Μαδούρο, αντιμετωπίζουν κυρώσεις.
Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ε.Ε., τα 11 άτομα στα οποία επιβλήθηκαν οι νέες κυρώσεις «είναι ιδιαιτέρως υπεύθυνα για τη δράση κατά της δημοκρατικής λειτουργίας της Εθνοσυνέλευσης, συμπεριλαμβανομένης της άρσης της βουλευτικής ασυλίας πολλών από τα μέλη της», ανέφερε το Reuters.
Ακόμα, το Συμβούλιο της Ε.Ε. κατηγόρησε τα συγκεκριμένα άτομα ότι «δημιούργησαν εμπόδια στην πολιτική και δημοκρατική λύση της κρίσης στη Βενεζουέλα».
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει πολλάκις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας ως απάντηση στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Άλλωστε, στις 23 Ιανουαρίου 2019, ο Γκουαϊδό με εντολη των ΗΠΑ αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός Δικτατορας – «πρόεδρος» της λατινοαμερικάνικης χώρας, καταγγέλλοντας ο Δικτατορας προδοτης αχυρανθρωπος των γκρινκος την κυβέρνηση ως «αντιδημοκρατική» και ζήτησε την απομάκρυνση του Προεδρο  Μαδούρο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020
Το Ιράν εκδίδει ένταλμα σύλληψης κατά του Προέδρου των ΗΠΑ

Η Τεχεράνη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ  Σουλεϊμανί , ο οποίος πέθανε στις 3 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια επίθεσης των ΗΠΑ στο Ιράκ, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης,  Αλί Αλγασιμέχρ , δήλωσε ότι ο Τραμπ, μαζί με 35 άλλα πρόσωπα - τους οποίους κατηγορεί το Ιράν ότι εμπλέκεται στην προαναφερθείσα επίθεση - αντιμετωπίζουν "κατηγορίες δολοφονίας και τρομοκρατίας", μετέδωσε το πρακτορείο  ISNA.

Ο Αλγασιμέρχ δεν έδωσε τα ονόματα των άλλων ατόμων που συμπεριλαμβάνονται στο ένταλμα σύλληψης, πέρα από τον  ένοικο του Λευκού Οίκου. Ο εισαγγελέας τόνισε επίσης ότι σκοπεύει να αποδώσει δικαιοσύνη ακόμη και μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.
Το Ιράν ανέφερε επίσης ότι ζήτησαν τη βοήθεια της Ιντερπόλ για τη σύλληψη του Τραμπ και των άλλων κατηγορουμένων.
Συγκεκριμένα, η Τεχεράνη ζήτησε να εκδοθεί «κόκκινη ειδοποίηση» για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και σε 35 άλλους κατηγορούμενους, την υψηλότερου επιπέδου ειδοποίηση που εκδίδει η Ιντερπόλ.
Σε περίπτωση έγκρισης, η Ιντερπόλ θα μπορούσε να απαιτήσει από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου άλλων χωρών να διευκολύνουν την αναζήτηση και σύλληψη των υπόπτων που ζητήθηκαν.

Η δολοφονία Σουλεϊμανί
Ο Ιρανός στρατηγός πέθανε σε πυραυλική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Ιράκ Βαγδάτη. Ένα άλλο θύμα του βομβαρδισμού ήταν ο αρχηγός των Λαϊκών Δυνάμεων Κινητοποίησης (FMP) και ο διοικητής της πολιτοφυλακής.
Το Πεντάγωνο ισχυρίστηκε ότι η επίθεση είχε ως στόχο να «αποτρέψει μελλοντικά σχέδια ιρανικών επιθέσεων» και κατηγόρησε τον Σουλεϊμανί ότι «αναπτύσσει ενεργά σχέδια επίθεσης σε διπλωμάτες και μέλη των υπηρεσιών των ΗΠΑ στο Ιράκ και σε ολόκληρη την περιοχή».
Σε απάντηση, το Ιράν επιτέθηκε σε δύο ιρακινές αεροπορικές βάσεις που στέγαζαν αμερικανικά στρατεύματα στις 8 Ιανουαρίου. Ο βομβαρδισμός άφησε δεκάδες τραυματίες του αμερικανικού στρατού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και μισθοφόροι τρομοκρατούν την Κολομβία και τη Βενεζουέλα

Σε συνέντευξη Τύπου τον Ιανουάριο του 2019, ο τότε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον εμφανίστηκε με ένα σημειωματάριο το οποίο «5.000 αμερικανικά στρατεύματα στην Κολομβία» το οποίο ήταν ορατό για φωτογράφους. Προσποιούμενος ότι ήταν ακούσιο, έδειξε την απειλή για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Πριν από τρεις εβδομάδες, μια ταξιαρχία ειδικευμένων αμερικανικών στρατευμάτων άρχισε να φθάνει στην Κολομβία.
Τα στρατεύματα βρίσκονται στην Μπογκοτά και στα βόρεια της πολιτείας του Σανταντέρ, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα. Η ταξιαρχία είναι μέρος ενός σχεδίου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για την αποστολή σχετικά μικρών ομάδων ειδικά εκπαιδευμένων αμερικανικών στρατευμάτων και «συμβούλων» μαζί με σημαντικό αριθμό μισθοφόρων που έχουν προσληφθεί από τις ΗΠΑ, που ονομάζονται Ταξιαρχίες Βοήθειας για την Ασφάλεια (SFABs). Ελπίζουν να κερδίσουν πολεμικές ζώνες όπου ο ιμπεριαλιστικός στρατός διώχθηκε και δεν μπόρεσε να νικήσει την αντίσταση του λαού. Υπό την διοίκηση του Αμερικάνου Στρατηγού Scott Jackson, παρόμοιες ταξιαρχίες είχαν σταλεί στο Αφγανιστάν και στην Αφρική. Αυτές είναι οι πρώτες στη Λατινική Αμερική.
Η αποστολή τους χαρακτηρίζεται από τον Trump και τον υπουργό Άμυνας Mark Esper ως «μια αποστολή ενισχυσης του αγωνα κατα των ναρκωτικών». Για δύο δεκαετίες οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την παραγωγή κόκας και το εμπόριο κοκαΐνης ως δικαιολογία για να κρατήσουν στρατεύματα στην Κολομβία και να προμηθεύσουν τον κολομβιανό στρατό με δισεκατομμύρια δολάρια και προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Η αφορμή δεν θα μπορούσε να είναι πιο υποκριτική. Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά κοκαΐνης στον κόσμο, και οι ομάδες κατασκοπείας των ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε πολλά σκάνδαλα διακίνησης ναρκωτικών για τη χρηματοδότηση άλλων παράνομων επιχειρήσεων από τον πόλεμο της Κορέας 1950-1953. Η πραγματική αποστολή του SFAB είναι μέρος του συνολικού σχεδίου των ΗΠΑ: να νικήσει τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα στην Κολομβία – τον πιο ανθεκτικό στη Λατινική Αμερική – και να ενισχύσει τον κολομβιανό στρατό για εισβολή στη Βενεζουέλα. Στόχος τους είναι να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και να καταστρέψουν τη μπολιβαριανή επαναστατική διαδικασία που έβγαλε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τη φτώχεια.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τις τιμές του Δήμου Αθηναίων έχω φυτά στο μπαλκόνι μου αξίας 500000€ αδέρφια!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οικογένεια Sumarin χρειάζεται την επείγουσα αλληλεγγύη σας
Σήμερα, η οικογένεια Sumarin της Silwan, στην κατεχομενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, βρίσκεται σε ένα ισραηλινό δικαστήριο υπερασπιζόμενη μια προσπάθεια δεκαετίας από τη θυγατρική του Εβραϊκού Εθνικού Ταμείου Himanuta να τους εκδιώξει από το σπίτι τους.
Η έξωση θα έκανε την οικογένεια των 18 αστέγων. Δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί.
Η απόπειρα εκδίωξης της οικογένειας Sumarin είναι μια οργή. 60 βουλευτές της Βρετανιας μίλησαν, υπογράφοντας, το οποίο καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε επείγουσες εκδηλώσεις στο Ισραήλ για να αποτρέψει την έξωση.
Αλλά η μεταχείριση της οικογένειας δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Από την προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ το 1967, το Ισραήλ χρησιμοποίησε μια ποικιλία μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένης της καταναγκαστικής εκδίωξης, για τον εθνοτικό καθαρισμό των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους, υποστηρίζοντας παράλληλα τη δημιουργία παράνομων οικισμών μόνο για Εβραίους.
Επομένως, η έξωση αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Ισραήλ να αλλάξει δημογραφικά τον πληθυσμό της Ανατολικής Ιερουσαλήμ για να δημιουργήσει συνθήκες που εμποδίζουν τους Παλαιστίνιους ισχυρισμούς για κυριαρχία.
Αλληλεγγύη με την οικογένεια Sumarin
Από τον Ιούλιο και μετά, το Ισραήλ είναι έτοιμο να προσαρτήσει τεράστιες περιοχές παράνομης κατεχόμενης παλαιστινιακής γης στη Δυτική Όχθη.
Αυτή η διαδικασία δεν είναι μια απόκλιση. Είναι η λογική επέκταση του βάναυσου καθεστώτος κλοπής γης του Ισραήλ, της στρατιωτικής κατοχής και της θεσμοθετημένης ρατσιστικής διάκρισης κατά του παλαιστινιακού λαού.
Αντιμέτωποι με τόσο τρομερές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, πρέπει να είμαστε δραστικοί στην αλληλεγγύη μας. Γι 'αυτό το Σάββατο 4 Ιουλίου διοργανώνουμε στο Λονδινο της Βρετανιας μια Εθνική Ημέρα Δράσης κατά της Προσάρτησης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σωστοι!! Ολοσωστοι!! Έσυραν στο τμήμα τον 18χρονο γιο τους για να ομολογήσει βιασμό
Ο νεαρός δράστης φαινόταν ότι θα την γλίτωνε, αφού το θύμα δεν είχε πει σε κανέναν τι είχε συμβεί. Οι γονείς του όμως είχαν αντίθετη άποψη.
29 Ιουνίου 2020 20:06
Τις συνέπειες των πράξεών του αναγκάστηκε να δεχτεί ένας 18χρονος στη Βρετανία, ο οποίος υποχρεώθηκε να ομολογήσει το έγκλημα που είχε κάνει μετά από πιέσεις των γονιών του.
Ο νεαρός φαινόταν ότι θα την γλίτωνε καθώς η κοπέλα την οποία είχε βιάσει, δεν είχε καταγγείλει πουθενά τι της είχε συμβεί. Δύο μήνες μετά την σεξουαλική επίθεση, ο δράστης τής έστειλε μήνυμα ζητώντας να τον συγχωρέσει.
Ο πατέρας του και η μητριά του έτυχε να το δουν και τον ανάγκασαν να πάει στο αστυνομικό τμήμα και να ομολογήσει. Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, με τον 18χρονο να καταδικάζεται πριν λίγες μέρες σε διετή φυλάκιση.
Ο πατέρας του δράστη μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, δήλωσε, όπως αναφέρει η Daily Mail: "Ήθελα να πει την αλήθεια, έπρεπε να κάνει το σωστό και παραδέχτηκε την ενοχή του. Ήταν δύσκολο για όλους μας και προκλήθηκαν καυγάδες. Του είπα ότι το καλύτερο που έχει να κάνει για τον εαυτό του είναι να κάνει ό,τι μπορεί για να επανορθώσει. Ήταν σοκ γι' αυτόν. Ελπίζω ο εγκλεισμός του στη φυλακή να του δώσει τον χρόνο να σκεφτεί".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρόδος: Δημόσιο ευχαριστώ από τη μητέρα της 9χρονης στον πρωθυπουργό
Την ευγνωμοσύνη της στην ελληνική κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στους συμπολίτες της εξέφρασε η μητέρα του εννιάχρονου κοριτσιού που λιποθύμησε, πριν από λίγες ημέρες, λόγω ασιτίας, στη Ρόδο.
«Τελείωσα την ανεργία μου, πήρα τη δίμηνη παράταση, να είναι καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φρόντισε γι’ αυτό. Το παιδί είναι μια χαρά. Η βοήθεια του κόσμου απεριόριστη. Ένιωσα ότι μπορεί οι Έλληνες μεταξύ μας να τρωγόμαστε, αλλά σε μία τέτοια κατάσταση, γίναμε ενωμένοι, γίναμε μία γροθιά. Και δεν την περίμενα τόση αγάπη από τον κόσμο. Δεν την περίμενα», δήλωσε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η γυναίκα που αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, ωστόσο βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, ήρθε σε επαφή με την εταιρεία, η οποία προσέφερε δουλειά στη γυναίκα και μάλιστα με τηλεργασία, ώστε να μπορεί να βρίσκεται και με τα δυο της παιδιά στο σπίτι.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σταμάτη. Μιλάω καθημερινά, με νοιάζεται, με παίρνει, με ρωτάει κάθε μέρα, πώς είσαι Μαρία; Πώς είναι τα παιδιά; Πώς είσαι εσύ; Να μην στεναχωριέσαι. Είναι άνθρωπος. Η κυβέρνηση έδειξε την ανθρωπιά της. Έχω απεριόριστη αγάπη από την κυβέρνηση μας», δήλωσε η μητέρα της εννιάχρονης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλος Περίπατος: Αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας για έλλειψη διαλόγου -Τι απάντησε ο Μπακογιάννης
29|06|2020 | 21:38
Οπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης για έλλειψη διαλόγου, υπογράμμισε ότι ο διάλογος και η δημόσια διαβούλευση αποτελεί εξ΄αρχής βασικό συστατικό της μεγάλης αυτής παρέμβασης.
Και υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο αυτό, η διαπαραταξιακή επιστημονική επιτροπή, αρμόδια για την παρακολούθηση του έργου, στη συνεδρίαση της, την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισε να συνεδριάζει κάθε βδομάδα με ημερήσια διάταξη και τήρηση πρακτικών, να προσκαλεί ειδικούς επιστήμονες και να ξεκινήσει οργανωμένη διαβούλευση με φορείς και πολίτες, με την πρώτη συνάντηση να είναι αυτήν την εβδομάδα με τον Σύνδεσμο των Συγκοινωνιολόγων.
Ο Γ.Γ. του Δήμου Αθηναίων για το κόστος
Επίσης ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το κόστος του εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου, υπογράμμισε ότι είχαν τεθεί τέσσερα κριτήρια: Η νομιμότητα ως προς τη διαδικασία αλλά και την ουσία της διαγωνιστικής διαδικασίας, να είναι κατάλληλος ο εξοπλισμός, η βιωσιμότητά τους και «αυτό να γίνει σε 20 μέρες».
Ηλιόπουλος: Το έργο χρειάζεται αλλά υψηλό το κόστος εξοπλισμού
Από πλευράς της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος επέκρινε τη Δημοτική Αρχή για το κόστος του εξοπλισμού (παγκάκια κ.α.), σημειώνοντας ότι είναι ένα έργο που χρειάζεται το κέντρο της πόλης αλλά οι διαδικασίες που ακολουθεί δείχνει ότι δεν σέβεται τον πολίτη.
Γερουλάνος: Αντιδράσεις σε αισθητική και οικονομικό
Ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι Εσύ», ανέφερε ότι ο Μεγάλος Περίπατος έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε επίπεδο εφαρμογής, αισθητικής και οικονομικό.
Σοφιανός: «Εχει εξελιχθεί σε Μεγάλη Ταλαιπωρία»
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός κατήγγειλε «επικοινωνιακή καταιγίδα που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το Μεγάλο Περίπατο» που, όπως είπε, έχει εξελιχθεί σε «Μεγάλη Ταλαιπωρία».
Ο Γιώργος Καραμπελιάς επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα», έκανε λόγο για παραβίαση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε, όπως ανέφερε, «προσωρινά μέτρα» λόγω του κορωνοϊού.
Σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερα τα άτομα χωρίς όραση στους χώρους του Μεγάλου Περιπάτου που έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία για τις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου ενώ η Ντίνα Ρέππα, επικεφαλής της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», έκανε λόγο για σημαντική αύξηση των ρύπων στο κέντρο της Αθήνας, από την εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου λόγω κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Οι μεγαλες δημοτικες παραταξεις καταδίκασαν την επίθεση κατά Μπακογιάννη από αναρχικούς
Στις τοποθετήσεις τους οι κύριοι Ηλιόπουλος, Γερουλάνος και Σοφιανός καταδίκασαν την επίθεση που δέχθηκε χθες στο Μεταξουργείο ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΔΕΛΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .
1. Η αδερφή που ελέγχεται δικαστικά για τις ρεμούλες της στην Action Aid (πρόεδρος), Αλεξάνδρα Μητσοτάκη αναλαμβάνει πρόεδρος της πρωτοβουλίας για αιολικά πάρκα σε όλη τη χώρα.
2. Νομικός σύμβουλος της ΡΑΕ, αρχής που τα αδειοδοτεί, είναι η σύζυγος Γεραπετρίτη.
3. Ο πεθερός Γεράπετρίτη κατασκευάζει... αιολικά πάρκα...
Σχολιο.- Η ΕΞΑΔΕΡΨΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΚΟ Η ΑΔΕΡΦΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ" ΓΙΑ ΤΑ " ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ"" ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΤΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΦΥΣΗ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα τουρκικά συνδικάτα απειλούν με γενική απεργία λόγω περικοπών αποζημιώσεων
 Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, 11:20
Τα τουρκικά συνδικάτα καταγγέλλουν τις προτεινόμενες περικοπές αποζημιώσεων που θα επηρεάσουν 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενους, απειλώντας μαζική απεργία εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πορεία.
Μέλη της μεγαλύτερης ένωσης της Τουρκίας συγκεντρώθηκαν στις 81 επαρχίες τη Δευτέρα για να καταγγείλουν τις προτεινόμενες αλλαγές στη νομοθεσία περί αποζημιώσεων αποχώρησης, απειλώντας με γενική απεργία εάν ληφθούν τα μέτρα από το κοινοβούλιο.
«Εάν εισαχθούν στο κοινοβούλιο οι νόμοι σχετικά με την αποζημίωση αποχώρησής μας, θα επεκτείνουμε την πορεία που ξεκινήσαμε σήμερα με γενική απεργία, μια γενική αντίσταση» δήλωσε ο Arzu Cerkezoglu, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Προοδευτικών Συνδικάτων της Τουρκίας (DISK), τη Δευτέρα.
Αν και το προσχέδιο του νομοσχεδίου δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, η τουρκική κυβέρνηση περιέγραψε μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες για ένα Σύστημα Συμπληρωματικής Συνταξιοδότησης (TES) που θα μείωνε τα δικαιώματα αποζημίωσης για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών και άνω των 50 ετών.
Απευθυνόμενος στο θέμα σε ομιλία του το Σάββατο, ο Τούρκος Σουλτανος (δηθεν «πρόεδρος»)  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι αλλαγές ήταν απαραίτητες για τη δημιουργία «ριζικής λύσης για τα προβλήματα των εργαζομένων» σε μια εποχή που η χώρα προσπαθεί να αυξήσει τις εξαγωγές και το παγκόσμιο εμπόριο.
Ο αληταρας Σουλτανος Ερντογάν ειπε τα γνωστα ψεματα του  ότι δηθεν το κράτος αναγκάστηκε να ενεργήσει αφού δηθεν οι ηγέτες των συνδικάτων δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμβιβασμό σχετικά με τα πακέτα αποζημίωσης.
Σε απάντηση, οι κύριοι συνδικαλιστικοί ηγέτες της Τουρκίας παραπονέθηκαν ότι αποκλείστηκαν από συναντήσεις υψηλού επιπέδου, στις οποίες καταρτίζεται το νομοσχέδιο, καταδικάζοντας τις προτεινόμενες αλλαγές ως «κόκκινη γραμμή» για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Τουρκία, καθώς η οικονομία των 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνεχίζει να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας κορωνοϊού.
Ο Adnan Serdaroglu, γενικός γραμματέας της DISK, ανέφερε ότι οι νόμοι περί αποζημιώσεων αποτελούν βάρος για τις τουρκικές εταιρείες που αγωνίζονται εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και το κράτος τροποποιεί τους ισχύοντες κανονισμούς εις βάρος των Τούρκων εργαζομένων.
Πρόσθεσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα θα μειώσουν την ασφάλεια της εργασίας σε πολλούς τομείς επιτρέποντας στις εταιρείες να προσλαμβάνουν και να απολύουν εργαζόμενους κατά βούληση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουγγαρία: Η Ύπατη Αρμοστεία του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ ζητεί ανάκληση της αυστηρής νομοθεσίας για την παροχή ασύλου στους λαθρομεταναστες
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, 10:27
Η Ύπατη Αρμοστεία του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ για τους Λαθρομεταναστες  (UNHCR) ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας να ανακαλέσει τη νέα νομοθεσία που υιοθέτησε, η οποία αυστηροποιεί το σύστημα παροχής ασύλου κατά παράβαση της δυτικης αποικιοκρατικης νομοθεσίας, όπως εκτιμά η υπηρεσία.
Τον Μάιο η Ουγγαρία έκλεισε τις ζώνες τράνζιτ που είχε δημιουργήσει στα σύνορά της, αφήνοντας ελεύθερους περίπου 300 λαθρομετανάστες και ισλαμοφασιστες οι οποίοι κρατούνταν σε άθλιες συνθήκες, ενώ παράλληλα αυστηροποίησε τους κανόνες παροχής ασύλου, καθιστώντας την σχεδόν αδύνατη για νέους αιτούντες.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν είναι ένας από τους πιο ένθερμους αντιπάλους της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το 2015, στο απόγειο της λαθρομεταναστευτικής κρίσης, ο Ορμπάν έκλεισε τα νότια σύνορα της χώρας, εμποδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμοφασιστες και λαθρομετανάστες να περάσουν από τη χώρα και να κατευθυνθούν προς τη δυτική Ευρώπη.
Βάσει των νέων κανόνων, όσοι επιθυμούν να λάβουν άσυλο στην Ουγγαρία θα πρέπει να κάνουν αίτηση στα προξενεία των γειτονικών χωρών και όχι στα σύνορα της χώρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Coronavirus: Το Ελληνικό νησί της Κω θα φιλοξενεί Γερμανούς γιατρούς δωρεάν σε ένδειξη ευγνωμοσύνης
Το ελληνικό νησί της Κω θα φιλοξενήσει δεκάδες Γερμανούς γιατρούς δωρεάν από τη Δευτέρα, δήλωσε το υπουργείο Τουρισμού καθώς η χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τα περιφερειακά της αεροδρόμια σε επιβατικές πτήσεις.
Οι 170 επισκέπτες γιατροί θα φιλοξενηθούν δωρεάν «σε αναγνώριση και ευγνωμοσύνη για τη συμβολή τους στην καταπολέμηση του κοροναϊού στη Γερμανία», δήλωσε το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού.
Αξιωματούχοι του γερμανικού ταξιδιωτικού πράκτορα TUI θα είναι μεταξύ των επιβατών και θα συναντηθούν με τον υπουργό Τουρισμού Χάρι Θεοχάρη στο νησί, ανέφερε το υπουργείο.
Η πτήση από τη Γερμανία θα προσγειωθεί δύο ημέρες προτού η Ελλάδα προγραμματιστεί επίσημα να ανοίξει τα περιφερειακά της αεροδρόμια στην κίνηση επιβατών την 1η Ιουλίου.
Η Ελλάδα έχει καταγράψει λιγότερους από 200 θανάτους που οφείλονται στο COVID-19.
Σχολιο.- Για να καταλαβω… Προσφερουμε δωρεαν διακοπες στους Γερμανους γιατρους στην Κω για την μαχη τους με τον κορονοιο, και όχι στους Ελληνες γιατρους από ευγνωμοσυνη??? Ελεος πια!!!
Σχολιο.- Μήπως θα ακολουθήσουν μετά τους γιατρούς οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ που μας "παρέχουν" προστασία; Γερμανοτσολιαδες ,.....
Σχολιο.- Να χαθουν οι αλητες, ραγιαδες, δουλοι των Γερμανων
Σχολιο.- Κάνουν διακοπές δωρεάν πληρωμένα όλα από εμάς; Έτσι είναι;;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι Αμερικανοί πουλάνε την ηρωίνη
“δεν είναι μυστικό στο Αφγανιστάν ότι μέλη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών, σε πληρωμές μετρητών σε ενόπλους για να επιτρέπουν τη διέλευση αυτοκινητοπομπών μεταφοράς τους, σε ‘μίζες’ από συμβόλαια υλοποίησης διαφόρων προγραμμάτων, που πληρώνονται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους”.
Εμπλοκή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών από το Αφγανιστάν καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, διαψεύδοντας ως “ψευδείς ειδήσεις” το δημοσίευμα των Νιου Γιορκ Τάιμς ότι η μυστική υπηρεσία του ρωσικού στρατού (GRU) έδινε αμοιβή σε Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες.
Το ρωσικό υπουργείο χαρακτηρίζει τη διαρροή “χοντροκομμένο fake news”, που διακινήθηκε στα ΜΜΕ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα για “χαμηλές διανοητικές ικανότητες των Αμερικανών προπαγανδιστών”, οι οποίοι αναγκάζονται “να επινοούν τέτοιες ανοησίες”, αντί να χρησιμοποιήσουν κάτι πιο αξιόπιστο.
Ειρωνεύεται μάλιστα τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι δεν θα μπορούσε να αναμένεται κάτι διαφορετικό από αυτές, καθώς έχουν “τραγικά αποτύχει” στον 20ετή πόλεμο, που διεξάγουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
Ωστόσο σε μια σπάνια για τα διπλωματικά χρονικά δήλωση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, που δεν κατονομάζεται, εμπλέκει ευθέως τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με το εμπόριο ναρκωτικών, κάνοντας λόγο για “καλώς γνωστά γεγονότα”, καθώς “δεν είναι μυστικό στο Αφγανιστάν ότι μέλη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών, σε πληρωμές μετρητών σε ενόπλους για να επιτρέπουν τη διέλευση αυτοκινητοπομπών μεταφοράς τους, σε ‘μίζες’ από συμβόλαια υλοποίησης διαφόρων προγραμμάτων, που πληρώνονται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους”.
Ο Ρώσος εκπρόσωπος εκτιμά ότι οι διαρροές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ίσως να οφείλονται στο γεγονός ότι Αμερικανοί και Ρώσοι διπλωμάτες έχουν ενώσει τις προσπάθειές τους για να διευκολύνουν την έναρξη συνομιλιών μεταξύ της επίσημης Καμπούλ και των Ταλιμπάν και πιθανώς ανησυχούν ότι θα χάσουν το “εκτός βιβλίων εισόδημά τους”.
Ο διευθυντής του Τμήματος Ασίας του ρωσικού ΥΠΕΞ Ζαμίρ Καμπούλοφ σχολίασε στο ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι τις αμερικανικές διαρροές, εκτιμώντας ότι πρόκειται για συνέχιση της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ και αντίδραση των “δυνάμεων εκείνων, οι οποίες δεν θέλουν να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προδοσια και στα βορεια συνορα. Ανοιξαν τις Καστανιες στον Εβρο να μπουκαρουν οι ισλαοφασιστες και οι λαθρομεταναστες του Ερντογαν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρασος! Θελουν τις περιουσιες των… Τουρκοκρητικων. Νεες προκλητικες δηλωσεις Τουρκων, που εχουν και την υποστηριξη 100 ΜΚΟ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ
Προκλητικό βίντεο μετά από νεκρό διαδηλωτή στο Κεντάκι
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Αυξάνεται η πόλωση στις ΗΠΑ με εμφανή τη διάθεση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αξιοποιήσει την τεταμένη κατάσταση για να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των ψηφοφόρων και να τους συσπειρώσει, περίπου 4 μήνες πριν από τις προεδρικές και ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές του Νοέμβρη. Οι Δημοκρατικοί, ο άλλος πόλος του συστήματος, προσπαθούν να καρπωθούν τη λαϊκή οργή από τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ρατσισμό και τις κοινωνικές ανισότητες, την ώρα που και αυτοί ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που βιώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η οποία ήρθε στην επιφάνεια και με την πανδημία.
Το βράδυ της Κυριακής, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού διαδηλωτή στο Πάρκο Τζέφερσον του Λουισβίλ στο Κεντάκι, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρόεδρος Τραμπ επέλεξε να αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Τουίτερ βίντεο με υποστηρικτές του, που φορούσαν καπέλα «Τραμπ 2020» στην περιοχή Βίλατζιζ της Φλόριντα. Οι υποστηρικτές του ωστόσο δεν φώναξαν μόνο συνθήματα υπέρ του Τραμπ αλλά και ρατσιστικά σλόγκαν υπέρ της λεγόμενης «λευκής δύναμης». Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Πρόεδρος Τραμπ αναγκάστηκε να το αποσύρει. Ο εκπρόσωπός του στον Λευκό Οίκο απέφυγε να καταδικάσει το περιεχόμενο του βίντεο, αρκούμενος να υποστηρίξει ότι ο Πρόεδρος δεν είχε ακούσει καλά το ηχητικό υλικό του βίντεο.
Σε ό,τι αφορά πάντως τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του διαδηλωτή το Σάββατο στο Κεντάκι, η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο που είχε τραυματιστεί και αυτός υπό ασαφείς συνθήκες.
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε τη στάση του Προέδρου Τραμπ με αφορμή την ανάρτηση και απόσυρση του επίμαχου βίντεο, τονίζοντας: «Είμαστε στη μάχη για την ψυχή του έθνους και ο Πρόεδρος διάλεξε πλευρά».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Αντιδράσεις για το ρόλο της πρέσβειρας των ΗΠΑ
ΒΗΡΥΤΟΣ.--
Αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Λιβάνου προκαλούν οι προσπάθειες των ΗΠΑ να διχάσουν το λαό της χώρας με εργαλείο την πρόσφατη ενεργοποίηση των κυρώσεων του «Νόμου Καίσαρα», που επιβάλλει φονικές κυρώσεις σε Δαμασκό και Βηρυτό με σκοπό να πλήξουν τη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ» και να μειώσουν τη γεωπολιτική επιρροή του Ιράν στη χώρα.
Το λιβανέζικο υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χτες για εξηγήσεις την πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Λίβανο, Ντόροθι Σέι, με αφορμή τις δηλώσεις που κάνει εδώ και μέρες κατά της «Χεζμπολάχ» αλλά και κατά της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτήν κατηγορώντας τα για «διαφθορά». Η Σέι το Σαββατοκύριακο αγνόησε την απαγόρευση Λιβανέζου δικαστή που απαίτησε να μη δίνει συνεντεύξεις που συνιστούν ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Η Αμερικανίδα διπλωμάτης ωστόσο έδωσε συνέντευξη στο σαουδαραβικών συμφερόντων κανάλι «αλ Χαντάθ» αγνοώντας επιδεικτικά τη δικαστική απόφαση. Αντέκρουσε δε τις κατηγορίες για το βρώμικο παιχνίδι των ΗΠΑ στο Λίβανο υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία 20 χρόνια οι ΗΠΑ έδωσαν τουλάχιστον 7 δισ. δολάρια για «ανθρωπιστικούς» υποτίθεται λόγους. Αυτό βεβαια που εννοουσε είναι ότι οι ΗΠΑ ξοδεψαν 7 δις δολαρια για αποικιοκρατικους λογους.
Μέσα στο γενικό κλίμα, ο γενικός διευθυντής του λιβανέζικου υπουργείου Οικονομίας, που συμμετέχει παράλληλα στην ομάδα διαπραγματευτών της κυβέρνησης για τα παζάρια με το ΔΝΤ, Γάζι Ουάζνι, δήλωσε παραίτηση. Η εξέλιξη θεωρήθηκε «ένδειξη» για την επιδείνωση του κλίματος στις εύθραυστες διαπραγματεύσεις της Βηρυτού με το ΔΝΤ για δάνειο τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της χειρότερης οικονομικής κρίσης εδώ και χρόνια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σημαντική ενίσχυση των Οικολόγων
Λιόν, Μπορντό και άλλες μεγαλουπόλεις περνούν στα χέρια του EELV
Η ανάδειξη του Ecologie Europe - Les Verts (ΕΕLV - αποτελεί την πιο συγκροτημένη δύναμη των Οικολόγων στη Γαλλία) σε σημαντικό ρυθμιστή των ενδοαστικών διεργασιών ήταν το βασικό αποτέλεσμα που κατέγραψε ο β' γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που έγιναν την Κυριακή στη Γαλλία.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις του «Εμπρός!» (La Republique en Marche!) σημείωσαν πολύ χαμηλές επιδόσεις. Αλλωστε ήδη από τον α' γύρο είχαν αποκλειστεί από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα.
Στο Παρίσι, η απερχόμενη δήμαρχος (προερχόμενη από το άλλοτε ισχυρό Σοσιαλιστικό Κόμμα - PS), Αν Ινταλγκό, επανεκλέχθηκε με 48,7%, έχοντας την υποστήριξη και του EELV, ενώ η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων (του βασικότερου κόμματος της κεντροδεξιάς) πήρε 33,8%. Το 2014 η Ινταλγκό είχε εκλεγεί με 53,3% έναντι 43,72% του υποψηφίου του κόμματος UMP (προδρόμου των σημερινών Ρεπουμπλικάνων).
Στη Λιόν επικράτησε με 52,4% ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του EELV, Γκρεγκορί Ντουσέ, τον οποίο στον β' γύρο στήριξαν όλες σχεδόν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας (PS, η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν κ.ά.) έναντι 30,58% που έλαβε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων (τον οποίο στήριξαν το κυβερνητικό LREM κ.ά.). Το 2014 η Λιόν παρέμεινε προπύργιο του PS με δήμαρχο τον (για χρόνια στέλεχος των κυβερνήσεων Ολάντ και μετά Μακρόν) Ζεράρ Κολόμπ, που έλαβε 50,64%. Τότε, το EELV είχε πάρει χωριστά ως κόμμα (στον α' γύρο) μόλις 8,9%, ενώ στο β' γύρο στήριξε τον Κολόμπ.
Στη Μασσαλία όλα έδειχναν ότι τελικά δήμαρχος θα αναδεικνυόταν η προερχόμενη από το EELV Μισέλ Ρουμπιρολά, έναντι της υποψήφιας των Ρεπουμπλικάνων, Μαρτίν Βασάλ, η οποία ωστόσο δήλωνε ότι θα ζητούσε επανάληψη των εκλογών, αμφισβητώντας επίμονα το αποτέλεσμα. Το 2014, είχε επικρατήσει ο υποψήφιος του UMP (προδρόμου των Ρεπουμπλικάνων) με 42,39%.
Οι υποψήφιοι του EΕLV επικράτησαν και σε άλλες σημαντικές πόλεις, όπως το Μπορντό (με 46,48% έναντι 44,12% του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων), το Μπεσανσόν, η Τουρ.
Οι δυνάμεις του LREM «κράτησαν» τη Χάβρη, όπου επανεκλέχθηκε στη δημαρχία ο σημερινός πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ. Η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Σιμπέτ Ντιαγέ, δήλωσε πως «νιώθουμε απογοήτευση, διότι υπάρχουν περιοχές (...), όπου οι εσωτερικοί διχασμοί μάς οδήγησαν σε εξαιρετικά απογοητευτικές επιδόσεις», προσθέτοντας πως τους «επόμενους μήνες» το LREM δεν μπορεί να «επιτρέψει τέτοιου είδους διχασμούς».
Από το περιβάλλον του Γάλλου Προέδρου σημειώθηκε «η ανησυχία του για το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές», που «δεν είναι ένα πολύ καλό νέο».
Να σημειωθεί πάντως ότι το ποσοστό αποχής στο β' γύρο έφτασε στο 60%.
Στο μεταξύ, χτες, ο Εμ. Μακρόν συνάντησε μέλη του λεγόμενου «Συμβουλίου Πολιτών για το Κλίμα» (Convention Citoyenne pour le Climat - CCC) και δεσμεύτηκε για τη χορήγηση 15 δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιταχυνθεί η μετάβαση προς μια πιο «πράσινη οικονομία». Μεταξύ άλλων δήλωσε έτοιμος ακόμα και για αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να περιληφθούν και σε αυτό νέοι «στόχοι για το κλίμα» και μεταξύ άλλων ανήγγειλε το ενδεχόμενο νέου νόμου κατά της «οικοκτονίας», όπως το CCC ορίζει οποιαδήποτε δράση προκαλεί σοβαρή περιβαλλοντική ζημιά.
Η ίδια η συγκρότηση του CCC (που έγινε με τη στήριξη και της κυβέρνησης) αντανακλά ευρύτερες διεργασίες γύρω από την «υπεράσπιση του κλίματος» και την «ανάγκη στήριξης μιας "πράσινης οικονομίας"», ανάλογα με το πώς εκτιμά το γαλλικό κεφάλαιο ότι μπορεί να διοχετεύσει συσσωρευμένα κεφάλαια και να υπερασπιστεί την κερδοφορία του. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το γαλλικό κεφάλαιο είχε πρωτοστατήσει και στην πραγματοποίηση της διεθνούς «Συνόδου για το Κλίμα», το 2015, που έδωσε νέα ώθηση σε συμβιβασμούς και διεργασίες γύρω από την «υπεράσπιση του περιβάλλοντος», την προώθηση γιγάντιων επενδύσεων σε «εναλλακτικές μορφές Ενέργειας» κ.τ.λ.
Το EELV σημείωσε σημαντικές επιδόσεις και στις ευρωεκλογές του 2019, όταν αναδείχτηκε τρίτη πολιτική δύναμη, ενώ η ισχυροποίησή του συνοδεύει αντίστοιχες διεργασίες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (βλ. Γερμανία και Αυστρία).




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙNΤΕΟ - Κερατέα, όπως λέμε Ζεφύρι... Υπομονή, τα καλύτερα έρχονται...
ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από την κεντρική πλατεία της Κερατέας...
Κερατέα, όπως λέμε Ζεφύρι. Χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία. Μέσα στον κόσμο. Τα μαχαίρια είναι πλέον θέμα χρόνου να βγουν. Όλα πάνε καλά, παιδιά! Μια χαρά. Δεν κουνιέται φύλλο. Όλα καλά... Υπομονή, τα καλύτερα έρχονται...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργανώνουν την προώθηση του χαφιεδισμού στο λαό, που εγκαινίασε ο Τσίπρας...
ΣΔΟΕ: Απατημένοι και απολυμένοι "καρφώνουν" παραβάσεις - Πώς θα ελέγχονται οι πληροφορίες
Ειδική επιτροπή συγκροτείται στη γενική διεύθυνση του ΣΔΟΕ, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να αξιολογεί τις πληροφορίες που αφορούν σε φορολογικές και άλλες παραβάσεις. Η ειδική ομάδα, με βάση την απόφαση, θα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα και θα αξιολογεί την κάθε πληροφορία, βάζοντας βαθμολογία ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει αλλά και τη δράση που απαιτείται. Το βαθμολόγιο της επιτροπής της γενικής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ θα έχει πέντε κλιμάκια.
Συχνοί "πληροφοριοδότες"
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιο συχνοί "πληροφοριοδότες" είναι οι χωρισμένοι ή απατημένοι σύζυγοι, εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί ή ανταγωνιστές επιχειρηματιών. Έχοντας προσωπικά "προηγούμενα" με τους συζύγους ή με τους εργοδότες τους συνηθίζουν να καταγγέλουν ανώνυμα ή επώνυμα στις αρμόδιες αρχές όσα γνωρίζουν για φορολογικές υποθέσεις, είτε στο τετραψήφιο 1517 είτε μέσω e-mail και άλλων μέσων. Βέβαια, οι αρμόδιοι αξιολογούν τις καταγγελίες και τα "καρφώματα" αυτά, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι αυτά δεν γίνονται μόνο για λόγους εκδίκησης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκοι μισθοφόροι | Σχεδόν 3.200 μαχητές επιστρέφουν στη Συρία καθώς έληξαν συμβόλαια, περισσότεροι από 430 σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής στη Λιβύη ενώ πολεμούσαν για την «Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας»
Στις 29 Ιουνίου 2020
Το Συριακό Παρατηρητήριο συνεχίζει να παρακολουθεί και να παρακολουθεί τη μεταφορά της Τουρκίας από συριακούς μισθοφόρους στη Λιβύη. Νέες παρτίδες των Τούρκων μισθοφόρων υποστηρίχθηκαν στη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες, μαζί με την επιστροφή άλλων στη Συρία.
Σύμφωνα με πηγές του SOHR, οι επαναπατριζόμενοι έλαβαν όλα τα οικονομικά τέλη αφού βοήθησαν την «Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας» να επιτύχει στρατηγικές προόδους στη Λιβύη.
Κατά συνέπεια, ο αριθμός των στρατολογημένων που έφτασαν στη Λιβύη έχει αυξηθεί σε 15.100 Συριακούς μισθοφόρους, εκ των οποίων 3.200 επέστρεψαν στη Συρία, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να στρατολογεί περισσότερους μισθοφόρους που τους φέρνουν στην τουρκική επικράτεια για να υποστούν στρατιωτική εκπαίδευση.
Μεταξύ του συνολικού αριθμού προσλήψεων, περίπου 300 παιδιά ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών, προσλήφθηκαν για να πολεμήσουν στη Λιβύη, η πλειονότητα των οποίων ανήκει στη Διεύθυνση «Al-Sultan Sultan», προσφέροντας υλικά κίνητρα, εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη ζωή τους και τη φτώχεια. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι νεοσύλλεκτοι που χρησιμοποίησαν τις μάχες στη Λιβύη ως πρόσχημα για να ξεφύγουν από την Ευρώπη, καθώς 400 προσλήψεις κατάφεραν να διακινούνται λαθραία στην Ευρώπη μέσω της Ιταλίας.
Εν τω μεταξύ, οι ακτιβιστές του SOHR έχουν τεκμηριώσει τη δολοφονία 15 Συριακών μαχητών, ενώ συμμετείχαν σε συγκρούσεις στο πλευρό της «Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας» ενάντια στον «Εθνικό Στρατό της Λιβύης» με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του SOHR, ο συνολικός αριθμός θανάτων των Τούρκων υποστηριζόμενων από τη Συρία αντιπροσώπων που σκοτώθηκαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη έχει αυξηθεί σε 432, συμπεριλαμβανομένων 30 παιδιών κάτω των δεκαοκτώ ετών, καθώς και ορισμένων διοικητών της ομάδας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mercy Corps... η ΜΚΟ του Γιωργάκη για τους μετανάστες... πόσα έχει εισπράξει;
Ανθρωπιστική οργάνωση Mercy Corps...
Να μην ξεχνάμε...
Ας δούμε ορισμένα από τα "φιλάνθρωπα φιλαράκια τα καλά" του Γιωργάκη, ενδεικτικά:
- Robert B. Zoellick is the Chairman of Goldman Sachs’ International Advisors... Η ιδιότητα κράζει...
- Dr. Ngozi Okonjo-Iweala is a Senior Adviser at Lazard and Chair of the Global Alliance for Vaccines and Immunization... Η Νιγηριανή πλασιέ των φαρμακοβιομηχανιών εμβολίων...
- Indra Nooyi is Chairman and Chief Executive Officer of PepsiCo... Pepsi, χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις...
Σχετικό: Ιούνης 2017... Το μαλακιστηρη ο Γιωργάκης ο φραγκοφονιάς έχει και ΜΚΟ για τους λαθρομετανάστες κι εμείς νομίζαμε ότι είναι ένας απλός ηλίθιος...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλβανία: Προκλήσεις Τσάμηδων περί… «Γενοκτονίας» με τουρκική υποστήριξη
Με ένα ρεσιτάλ ανθελληνισμού και προκλήσεων σε βάρος της χώρας μας και της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ξεκίνησαν στα Τίρανα και ολοκληρώθηκαν κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα οι εκδηλώσεις για να τιμηθούν τιμηθούν τα 76 χρόνια από την «Γενοκτονία των Τσάμηδων»!
Όπως μεταδίδετε, το επίσημο κόμμα των Τσάμηδων αλλά και πολλές άλλες οργανώσεις κάθε χρόνο διοργανώνουν βδομάδα αφιερωμένη στη «Γενοκτονία» προβάλλοντας τα αιτήματα για επιστροφή των περιουσιών τους και ελεύθερης κίνησης στην Ελλάδα.
Αιτήματα που συνοδεύονται από παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων και ένα κύμα προπαγάνδας που γίνεται κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και δεκάδων ιστοτόπων που λειτουργούν από οργανώσεις ανά τον κόσμο.
Το τελευταίο διήμερο οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην Κονίσπολη, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Αν κάτι πραγματικά ξεχώρισε μέσα σ’ ένα πλήθος δρώμενων που θα μπορούσαν να ανήκουν στο χώρο της γραφικότητας, είναι οι εμπρηστικοί λόγοι του Σεπτίμ Ιντρίζι, προέδρου του κόμματος των Τσάμηδων που κατά το παρελθόν συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό του Έντι Ράμα.
Ο Ιντρίζι δεν περιορίστηκε αυτή την φορά στα «αιτήματα των Τσάμηδων» περί διεθνούς αναγνώρισης της «γενοκτονίας», επιστροφής περιουσιών, ανέγερση μνημείου και λειτουργία νεκροταφείου στην Ελλάδα αλλά καταφέρθηκε με μένος εναντίον της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία ειδικά για το ζήτημα της επικείμενης απογραφής πληθυσμού με βάση τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα επόμενα χρόνια θα αναλάβει διεθνή εκστρατεία ώστε να ακυρωθεί μια τέτοια απογραφή.
Επίθεση εξαπέλυσε και για την λειτουργία των Ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων υποστηρίζοντας ότι σκοπός είναι «να οριοθετηθεί η Βόρειος Ήπειρος η οποία όμως βρίσκεται βόρεια της Τσαμουριάς»!
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εκδηλώσεις των Τσάμηδων προβάλλονται εκτενώς σε μέρος του τουρκικού τύπου με τίτλους όπως «ελληνική γενοκτονία» και φράσεις όπως «οι Έλληνες όπου βρέθηκαν κακοποίησαν τους μουσουλμάνους».
Τα άρθρα του τουρκικού τύπου έχουν αναδημοσιευθεί ακόμη και από έγκυρους και αξιόπιστους ιστοτόπους της Αλβανίας, γεγονός καθόλου τυχαίο.