Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Δευτερα 29 Ιουνίου 2020


Μεγάλο ενδιαφέρον των αγαπημένων μας ΜΜΕ για την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας...
Μαθαίνουμε λοιπόν πως υπάρχει μποτιλιάρισμα στην Εθνική στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στην Αττική οδό και πάνω από όλα...που λέτε; Μα στο στενάκι της οδού Αβέρωφ και στη γωνία της Αριστοτέλους λόγω συγκέντρωσης υγειονομικών. Αυτό είναι το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Αθήνας!
Πουθενά αλλού! Πουθενά αλλού δεν βασανίζονται οι Αθηναίοι σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Αντικειμενικά πάντα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ το έβαλα, και θα τη βάζω συνέχεια, γιατί τη φωτογραφία της και τα στοιχεία της της Μούρθου Ειρήνης λεσβίας, παιδονταβατζούς, σπάνια τα δημοσιεύουν. Ενώ την καυμένη τη 10χρονη την έχουν ξεσκίσει. Μέχρι και το παιδονταβατζίδικο Σάπιο Χαμόγελο του Παιδιού επέμβηκε σε συνεργασία με τα πουλημένα δικαστάκια και έκλεισε σε αναμορφωτήριο τη 10χρονη και το αδερφάκι της. Σαπίλα παντού!
Δυστυχώς αναμορφωτήριο είναι. Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη, όσο κι αν μας προκαλεί δυσάρεστες αναμνήσεις. Αυτά τα περί "δομών" είναι στο πλαίσιο της εποχής, που μας θεωρούν ηλίθιους και διαστρεβλώνουν τις λέξεις νομίζοντας πως θα αλλάξουν έτσι τη σημασία τους. Το ζήτημα ήταν να ακούσουν το παιδί που ήθελε να γυρίσει σπίτι του. Εάν ήταν ακατάλληλο το σπίτι, υπήρχε ο μεγάλος ετεροθαλής αδερφός και αδερφή, που ζήταγαν να πάρουν αυτοί την κηδεμονία. Πάντως καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει στο Σάπιο Χαμόγελο του Παιδιού, που έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για εξαφανίσεις παιδιών τα οποία δίνει για ανταλλακτήρια οργάνων, για απαγωγές, και άλλα. Και καμία εμπιστοσύνη φυσικά στη σάπια Πολιτεία, που βρωμάει παντού όπου και να την πιάσεις. Για εμένα πάντα το ζήτημα είναι τι θέλει το παιδί.
υπάρχει ολόκληρη κλίκα παιδικής ηλεκτρονικής πορνογραφιας πίσω από αυτήν την ενέργεια της Μούρθου..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα πάντως αρνήθηκε να συνυπογράψει καταδικαστική δήλωση της ΕΕ για την προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Παλαιστίνης στο Ισραήλ ...
Μόνο αυτό;; Την προηγούμενη εβδομάδα (16/6/2020) πήγε ο Μητσοτάκης στο ισραηλινοναζιστικό καθεστώς και αρνήθηκε να συναντηθεί με τους Παλαιστίνιους. Και πάλι καλά δηλαδή, που δεν έβγαλε στο τέλος της συνάντησης καμιά ανακοίνωση υπέρ της κατοχής και της προσάρτησης που του ζήταγαν οι σιωναζί. Να είναι η Ελλάδα δηλαδή η μοναδική χώρα στον κόσμο που αναγνωρίζει την κατοχή με επίσημη ανακοίνωση. Το ανησυχητικό είναι ότι έχουν βγει κάποιοι αλήτες δεξιοί μέσα στη facebook και γράφουν "τι καλό είδαμε που υποστηρίζαμε τους Παλαιστίνιους, ενώ με το ισραήλ έχουμε συμμαχία με έναν ισχυρό σύμμαχο", ξεχνώντας ότι έχουμε τη χαίνουσα πληγή της Κύπρου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολους εσάς που κάνατε χιλιάδες κοινοποιήσεις κάθε φορά για τις απεργίες πείνας του Δημάκη για τα δίκαια αιτήματά του περιμένω να κάνετε το ίδιο και για τον απεργό πείνας κρατούμενο Αθανάσιο Κυριαζή, που διεκδικεί το δικαίωμά του στην εκπαίδευση.
Τι, όχι;
Δεν είναι στην ατζέντα σας της δικαιωματίλας αυτός ο κρατούμενος;
Γιατί;
"Εκ νέου μεταφέρθηκε ο απεργός πείνας και διψας σπουδαστής κρατούμενος Αθανάσιος Κυριαζής στο νοσοκομείο του Ρίου, το βράδυ του Σαββάτου στις 23:30 λόγω ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του.
Ο απεργός μετά από θερμόμετρηση η οποία έδειξε υψηλή θερμοκρασία, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι γιατροί συνέστησαν στον απεργό να παραμείνει για νοσήλια, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε και πήρε εξιτήριο.
Ο Θ. Κυριαζής μεταφέρθηκε μετά από 3 ώρες στις φυλακές Πάτρας με το βαν μεταγωγών, και όχι με ασθενοφόρο.
Είναι θέμα χρόνου ο απεργός πείνας και δίψας να υποστεί νεφρική ανεπάρκεια, πράγμα που θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στην υγεία του.
Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί αφυδάτωση.
Στο νοσοκομείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και απομάκρυναν τον κόσμο από την αίθουσα των επειγόντων.
Είναι σαφές ότι η υγεία του απεργού κρατούμενου βρίσκεται σε κίνδυνο. Υπενθυμίζεται ότι ο κρατούμενος μέσω της λευκής απεργίας διεκδικεί το δικαίωμα του στην εκπαίδευση."




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ έναν δρόμο που βρίθει όμορφων νεοκλασικών κτιρίων τα οποία δεν συντηρούνται και ερειπώνονται, φαντάσματα περασμένης αίγλης και προτέρου μεγαλείου, σ έναν δρόμο που γειτνιάζει με το πανέμορφο Ζάππειο και τον όμορο εθνικό κήπο όπου ο περίπατος είναι ευχερέστατος και απολαυστικός μέσα στο πράσινο, σ έναν δρόμο κεντρική οδική αρτηρία που βγάζει μπαμ Σύνταγμα και όταν κλείνει το κέντρο παθαίνει κοκομπλόκο, σ έναν δρόμο που εδράζεται το Πανεπιστήμιο όχι μόνο ως λειτουργικός ζώσας χώρος αλλά και ως ιστορικό στίγμα και μνημείο, ο Μπακογιάννης επέλεξε να φτιάξει τη μεταμοντέρνα καρναβαλική του τενεκεδούπολη που η αισθητική της παραπέμπει σε εξωγήινη εισβολή, σε κατάληψη αρειανών .
Πράσινη, κόκκινη και κίτρινη άσφαλτος, ζαρντινιέρες λαμαρίνα με φυτά αλλοπρόσαλλα, παγκάκια αλουμινίου που αν κάτσεις καλοκαίρι θα καεί ο κώλος σου, μαλακίες και σαβούρες που θα δώσουν χρήμα σε οικείες τσέπες και συγγενικά πορτοφόλια .
Και εάν κι εφόσον η αισθητική είναι και ηθική, -που είναι-, το όλον εγχείρημα συνιστά πέραν της κακογουστιάς και του κιτς ανηθικότητα και προσβολή στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Αθηνών και στο στίγμα του τόπου και του χρόνου που φέρει ως προσωπική σφραγίδα .
Βάλτε και ουρανοξύστη στην Ακρόπολη και τίποτε φλοράλ λαμπιόνια στο Λυκαβηττό, βάλτε και Πύργο ελέγχου με μάνιμαλ πινελιές να φυλά σκοπιά ο τσολιάς, κολλήστε και μπανάνες με μονωτική στους τοίχους των σταθμών του μετρό και ό,τι άλλο τσίρκο σκεφτείτε .
Όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες διατήρησαν το χρώμα και την ταυτότητά τους .
Εδώ την Αθήνα την έκαναν κωλοχανείο .
Σχολιο.- Πόσο δίκιο έχετε!!! Αυτή η κακοποίηση γίνεται χρόνια ατελειωτα
Όποιος δήμαρχος βγαίνει με ελάχιστες εξαιρέσεις αλλάζει την Ομόνοια με ότι αυτό συνεπάγεται
Σχολιο.- Αμφιβάλω αν όλα αυτά θα υπάρχουν την επόμενη χρονιά



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"τι έχεις πάθει με τον Μπακογιάννη, προσωπικά έχεις";
Δεν έχω προσωπικά - αλλά είναι ΜΑΚΡΑΝ ο πιο προκλητικός.
Δεν αρκείται στα λαμογιοέργα αλλά τα κάνει με τέτοιον τρόπο που σου φωνάζουν: φύγετε από την Αθήνα ρε φτωχομπινέδες να μη μας χαλάτε την "καλή μας απόλαυση"!
(κάπου ήθελα να κολλήσω αυτό το ανατριχιαστικό "καλή σας απόλαυση" που όλο και συχνότερα αναγκάζονται να λένε στον κόσμο όσοι δουλεύουν στα εστιατόρια και στις καφετέριες, το κατάφερα επιτέλους).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερωτηση προς το Δημαρχο της Αθηνας Κώστας Μπακογιάννης  και σε αυτους που πληρωσε δηθεν για τις μελετες τους....Ο κοσμος πως ακριβως θα περιμενει στις στασεις οταν βρεχει;Με μπρατσακια και βατραχοπεδιλα;Δεν βλεπω ουτε κρασπεδο...ουτε αποχετευσεις στη φοβερη παρεμβαση στο Συνταγμα!
Εκτος και αν απο πεζοπορους και ποδηλατες,σκοπος ειναι να ερθουν και δυτες!
Σχολιο.- Εδώ στα Άνω Πετράλωνα που έχει και πεζοδρόμια και αποχετεύσεις πάλι το λιμενικο φωνάζουμε όταν βρέξει... Μην κολλάμε σε λεπτομέρειες... Όταν βρέξει μην πάρετε αμάξι, να πάρετε κανό..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ήταν δήμαρχος ο Αβραμόπουλος, είχε βάλει εκείνα τα άθλια κάγκελα σε όλους τους δρόμους της Αθήνας - γι' αυτό ονομάστηκε ειρωνικά "καγκελάριος".
Ήρθε μετά η Ντόρα, η οποία λίγο έμεινε αλλά αν μη τι άλλο έβγαλε πολλά από αυτά τα κάγκελα και έβαλε κάποιες ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ζαρντινιέρες με λουλούδια - κανονικές λέω, όχι ντενεκέδες.
Τουλάχιστον δηλαδή η Ντόρα στο μικρό διάστημα της θητείας της είχε δείξει λίγη... γυναικεία καλαισθησία.
Τώρα ήρθε το ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ και μας έχει τρελάνει στους ντενεκέδες, στη λαμαρίνα και στη φθηνή μπογιά και αυτά τα ονομάζει "μεγάλο περίπατο", "ανάπλαση" και δε συμμαζεύεται.
Αβραμόπουλος επί χίλια είναι αυτός!
Είναι κατόρθωμα να είσαι ΗΔΗ ο χειρότερος δήμαρχος της Αθήνας μέσα σε τόσο λίγο διάστημα και μάλιστα όταν οι προηγούμενοι με τους οποίους συγκρίνεσαι δεν ήταν και τίποτα αστέρια, το εντελώς αντίθετο μάλιστα!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020
Μαϊάμι / ΗΠΑ: Παραλήρημα για την ταινία “WASP NETWORK”

Η ταινία απέχει πολύ από το να είναι ένα μανιφέστο υπέρ της “κουβανικής υπόθεσης” όπως υποστηρίζουν κάποιοι ξεροκέφαλοι, που ποτέ δεν έλειψαν , και από καλλιτεχνική άποψη έχει καλές πλευρές αλλά και αστοχίες.
Η ταινία "The Wasp Network"  έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα Netflix και ήδη παίζεται και σχολιάζεται.

Η πρωταρχική αξία της ταινίας του Oliver Assayas είναι ότι, πιστή στην ιστορική αλήθεια, καταλήγει ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ,ότι οι Κουβανοί έχουν το δικαίωμα να παρεισφρήσουν σε αντεπαναστατικές οργανώσεις στην εξορία στο Μαϊάμι για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας τους, μια ζωτική δράση για να σταματήσουν το κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων της δεκαετίας του '90 του περασμένου αιώνα, υπό την ανοχή της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η ταινία απέχει πολύ από το να είναι ένα μανιφέστο υπέρ της “κουβανικής υπόθεσης” όπως υποστηρίζουν κάποιοι ξεροκέφαλοι, που ποτέ δεν έλειψαν , και από καλλιτεχνική άποψη έχει καλές πλευρές αλλά και αστοχίες ( (που έχουν ήδη επισημανθεί σε αυτές τις ίδιες σελίδες , με την ευκαιρία της πρεμιέρας της κατά τη διάρκεια το τελευταίο Φεστιβάλ Νέου Κινηματογράφου στην Αβάνα).
Όμως τα φερέφωνα της αντεπανάστασης δεν συγχωρούν και καθώς η ταινία κατακλύστηκε με λίβελους και το Μαϊάμι την μπουκοτάρησε χωρίς να την δει - γνώριζαν μόνο ότι στο Φεστιβάλ της Βενετίας (2019) παρουσιάστηκε μία ταινία για τους Πέντε -  τώρα πάλι αφρίζουν που ξεκίνησε να την παίζει το Netflix  και μαζεύουν υπογραφές από τα μέλη της μαφία τους για να κατέβει η ταινία από τη μεγαλύτερη παγκοσμίως πλατφόρμα streaming.
"Θέλουμε το Netflix να αφαιρέσει την ταινία "The Wasp Network" από την ταινιοθήκη του γιατί προκαλεί βλάβες και ζημιές", ζητάνε γελοιωδώς μ ένα έγγραφο που αναφέρει επίσης ότι η ταινία "υπερασπίζεται τους δολοφόνους κατασκόπους του Κάστρο, που έχουν καταδικαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες".
Παλιά σχέδια, επαναλαμβανόμενα ψέματα, αξιολύπητες θέσεις, όχι ενάντια σε μια ταινία, απέραντη, αμφιλεγόμενη, αποκαλυπτική ατελή ,αλλά ενάντια στην αλήθεια, λες και γκρεμίζεται το σπίτι τους και οι υπογράφοντες την επιστολή, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα και διάλογο, απλά θέλουν να την σβήσουν από το χάρτη με κάθε τρόπο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαβάζεις για τον λεβέντη για τον οποίον συζητούσαν Παππάς και Μιωνη και σου σηκώνεται η τρίχα...
"..Ένα από τα σημεία της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά – Μιωνή που σχολιάστηκαν ελάχιστα ήταν η αναφορά του τελευταίου στον Αμερικανό δικηγόρο Άλαν Ντέρσοβιτς..."

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ Κ. ΝΤΕΡΣΟΒΙΤΣ
29/06/2020
Ένα από τα σημεία της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά – Μιωνή που σχολιάστηκαν ελάχιστα ήταν η αναφορά του τελευταίου στον Αμερικανό δικηγόρο Άλαν Ντέρσοβιτς. Συμπωματικά το όνομά του έρχεται αυτές τις μέρες στο προσκήνιο ύστερα από καταγγελίες ότι συμμετείχε στο δίκτυο παιδεραστίας του Τζέφρι Επστάιν.
Για τους φίλους του είναι ένα λαμπρό μυαλό και ο πανεπιστημιακός που σε ηλικία 28 ετών έγινε ο νεότερος καθηγητής Νομικής στην ιστορία του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Οι εχθροί του τον γνωρίζουν ως τον άνθρωπο που έχει προσφέρει νομική υπεράσπιση και ηθική συμπαράσταση σε ορισμένους από τους πιο ειδεχθείς εγκληματίες του καιρού μας – από γυναικοκτόνους και παιδεραστές μέχρι τους δράστες εγκλημάτων πολέμου στη Μέση Ανατολή. Το βέβαιο είναι ότι τον Άλαν Ντέρσοβιτς δεν μπορείς να τον αγνοήσεις.
Παραμένει λοιπόν ακατανόητο (φαινομενικά τουλάχιστον) γιατί δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο όταν ο Σάμπυ Μιωνή φάνηκε να εκβιάζει ότι θα χρησιμοποιήσει τον Αμερικανό συνταγματολόγο για να διασύρει διεθνώς την Ελλάδα με την κατηγορία του «αντισημιτισμού», εάν δεν τερματίζονταν οι έλεγχοι της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.
Ο Ντέρσοβιτς θα βρεθεί για πρώτη φορά στα φώτα της δημοσιότητας το 1976, όταν υπερασπίζεται με επιτυχία τον πορνοστάρ Χάρι Ριμς που κατηγορούνταν για τη συμμετοχή του στην απαγορευμένη ταινία «Το βαθύ λαρύγγι».
Με το πέρασμα των χρόνων όμως οι υποθέσεις που αναλαμβάνει αρχίζουν να του στερούν τη λάμψη του φιλελεύθερου αντικομφορμιστή, που ο ίδιος οικοδομούσε. Όχι φυσικά γιατί οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δικαίωμα νομικής εκπροσώπησης, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο ο Ντέρσοβιτς αντιμετώπιζε κάθε υπόθεση.
Το 1995 τον συναντάμε στην ομάδα δικηγόρων που αθώωσαν τον παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου O.J. Simpson από τις κατηγορίες για τη δολοφονία της γυναίκας του – μια υπόθεση που για ορισμένους θεωρείται υπόδειγμα κακοδικίας στη σύγχρονη ιστορία της αμερικανικής δικαιοσύνης. Πολύ πιο πρόσφατα η εμπλοκή του Ντέρσοβιτς στην αθώωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διαδικασία άσκησης ποινικών διώξεων (Impeachment) επιβεβαίωσε τη φήμη του ως του «δικηγόρου των ξεγραμμένων».
Τα προβλήματα όμως για τον Ντέρσοβιτς ξεκίνησαν όταν κατάφερε να βρεθεί ταυτόχρονα στη θέση του συνηγόρου αλλά και του κατηγορούμενου στο δίκτυο παιδεραστίας που διεύθυνε ο προσωπικός του φίλος Τζέφρι Επστάιν. Πριν ο Επστάιν βρεθεί νεκρός στο κελί του, ο Ντέρσοβιτς συγκέντρωνε ενοχοποιητικά στοιχεία για τις ανήλικες σκλάβες που χρησιμοποιούσε ο φίλος του στη έπαυλή του – στην οποία, όπως αποδείχτηκε, ήταν και ο ίδιος τακτικός θαμώνας.
Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιουφρ, μία από τις βασικές μάρτυρες που αποκάλυψαν το σκλαβοπάζαρο ανηλίκων του Επστάιν, υποστηρίζει ότι εξωθήθηκε να κάνει σεξ με τον Ντέρσοβιτς τουλάχιστον έξι φορές από την ηλικία των 16 ετών. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία και έχει δηλώσει ότι θα υποβάλει μήνυση ακόμη και στο Netflix, το οποίο συμπεριέλαβε την καταγγελία στο ντοκιμαντέρ «Filthy Rich» για τη δράση του Επστάιν.
Τα τελευταία χρόνια πάντως ο Ντέρσοβιτς έφτασε να αρθρογραφεί ακόμη και για τα δικαιώματα όσων παρακολουθούν παιδική πορνογραφία. Στο βιβλίο του «The Abuse Excuse» (Το πρόσχημα της κακοποίησης) στρέφεται εναντίον του φεμινιστικού κινήματος, το οποίο παρουσιάζει σαν ένα κράμα υστερικών, ακροαριστερών γυναικών οι οποίες συνωμοτούν για να αποκρύψουν τα εγκλήματα που πραγματοποιούν οι γυναίκες εναντίον των αντρών. Ύστερα από αυτό δεν προκάλεσε φυσικά καμία έκπληξη ότι ανέλαβε την υπεράσπιση και του Χάρβεϊ Γουάνστιν, οι σεξουαλικές επιθέσεις του οποίου εναντίον γυναικών πυροδότησαν το διεθνές κίνημα του Me Too.
H δεύτερη «σταθερά» πάντως στη ζωή του Ντέρσοβιτς, πέρα από την υπεράσπιση παιδεραστών, δολοφόνων και εμπόρων λευκής σαρκός, είναι η «δολοφονία χαρακτήρων» όσων ασκούν κριτική στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.
O Ντέρσοβιτς υποστηρίζει ότι οι Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν «γενοκτονία» εναντίον των Ισραηλινών, ενώ ασπάζεται την άποψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου (Μπίμπι για τους φίλους) ότι ο Χίτλερ ίσως να μην είχε πραγματοποιήσει το Ολοκαύτωμα εάν δεν τον είχε ωθήσει σε αυτή την κατεύθυνση ο Παλαιστίνιος θρησκευτικός ηγέτης Αμίν Αλ Χουσεϊνί. Σε σειρά άρθρων του έχει υποστηρίξει τα βασανιστήρια αλλά ακόμη και τις δολοφονίες αμάχων Παλαιστινίων, λέγοντας ότι «στα σπίτια τους κρύβουν πυραύλους Κατιούσα».
Αρκετές φορές κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ως υποστηρικτή των παλαιστινιακών θέσεων, ενώ πραγματοποίησε θυελλώδεις επιθέσεις εναντίον ακαδημαϊκών (εβραϊκής καταγωγής) όπως ο Νόαμ Τσόμσκι και ο Νόρμαν Φίνκελστιν για την κριτική που ασκούν στο κράτος του Ισραήλ. Αρκετοί καθηγητές Ιστορίας και Διεθνούς Δικαίου έχουν συγκρίνει την επιχειρηματολογία του Ντέρσοβιτς με την πρακτική των ναζιστικών στρατευμάτων στην κατεχόμενη Ευρώπη – ειδικά το επιχείρημά του ότι ύστερα από κάθε τρομοκρατική επίθεση ο ισραηλινός στρατός θα πρέπει να ισοπεδώνει με μπουλντόζες ένα παλαιστινιακό χωριό δίνοντας στους κατοίκους 24 ώρες να το εγκαταλείψουν.
Σύμφωνα λοιπόν με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Σάμπυ Μιωνή, ο Ντέρσοβιτς είχε στήσει έναν μηχανισμό που θα διέσυρε διεθνώς την Ελλάδα με κατηγορίες περί αντισημιτισμού σε περίπτωση που συνεχιζόταν η δικαστική διερεύνηση των επιχειρηματικών υποθέσεων του Ελληνο-ισραηλινού επιχειρηματία. Μια ιστορία που θα μπορούσε να αποτελέσει το αντικείμενο ταινίας, αλλά δεν αξιώθηκε να γίνει ούτε μονόστηλο στα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά.Απο ο,,τι έχω δει,αναπαράγει βασικά στοιχεία του χουντικού ΝΔ 794 του 71. Αυτο το νομοθέτημα όντως ποτέ δεν καταργήθηκε .Δεν είναι όμως σωστό ακριβώς ότι είναι ισχύον δίκαιο,γιατί τόσο η προδηλη αντισυνταγματικοτητα του όσο και ο πολιτικός συσχετισμός επί μεταπολίτευσης το είχε καταστήσει ουσιαστικά ανενεργό επί σαράντα πέντε χρονια.Αρα,η επαναθεσμοθετηση δεν είναι μια από τα ίδια,αλλά ουσιαστικά πλήρης θετικόποίηση και ενεργοποίηση ενός νομικού φαντασματος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έβλεπα σήμερα τις πρωινές ειδησεογραφικές εκπομπές. Όλες μα όλες είχαν σηκώσει το θέμα με τον καφέ που πέταξαν στο δήμαρχο Αθηναίων Μπακογιάννη. Το έκαναν για τρείς βασικούς λόγους.
Ο πρώτος να γελοιοποιήσουν το ζήτημα που έχει προκύψει με την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος αναφορικά με τα έργα βιτρίνας και «ανάπλασης» που τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούν χιλιάδες Αθηναίους.
Ο δεύτερος να συγκινήσουν το ακροατήριο χτυπώντας στο θυμικό του χρησιμοποιώντας μια ενέργεια αποδεκτη από τον κοσμο, αλλα για να συσπειρωσουν τους δεξιους και ακροδεξιους  γυρω από τον Μπακογιαννη με διαφορες δημοσιογραφικες δικολαβιες.
Ο τρίτος και βασικότερος να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σοβαρότερο όλων που πέρασε στα ψιλά ή δεν ανακοινώθηκε καθόλου. Η ΕΕ αναγνώρισε και αποδέχθηκε, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε ότι τα συγκεκριμένα έργα του δημάρχου
α) ούτε αναπτυξιακά είναι…
β) ούτε εξυπηρετούν τον αστικό πληθυσμό…
γ) ούτε με διαφανείς διαδικασίες πραγματοποιούνται…
δ) ούτε είναι σε άμεση προτεραιότητα να ξοδευτούν για αυτά χρήματα τη στιγμή που η χώρα διέρχεται κρίση οικονομική και λόγω πανδημίας εκλιπαρώντας την ΕΕ για οικονομική βοήθεια…
ε) ούτε η ΕΕ μπορεί με κάποιο σκεπτικό να τα εντάξει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ όπως επιθυμεί η κυβέρνηση. Ως εκ τούτου Οι Βρυξέλες αρνούνται την οποιαδήποτε χρηματοδότηση για τα συγκεκριμένα και εφιστούν την προσοχή της κυβέρνησης πως ότι γίνει θα γίνει με δικά της έξοδα κατά το κοινώς λεγόμενο. Μάλιστα ήταν τόσο σκληρή η απάντηση της ΕΕ, που μεταξύ των άλλων το «Ίδρυμα Ωνάση» βασικός συγχρηματοδότης του έργου ανάπλασης, μπροστά στο φόβο να υποπέσει σε ποινικά αδικήματα με όσα το καταστατικό του ορίζει, απέσυρε την οποιαδήποτε στήριξή του.
Όμως το σύστημα ως συνήθως ενήργησε με βάση τη στρατηγική του. «Γελοιοποιήστε το ζήτημα να το ρίξουμε στην πλακίτσα να μην φανεί η κλεψιά που κάνουμε μέσα από τις υπερτιμολογήσεις»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανέκαθεν θαύμαζα ανθρώπους που δεν είναι μαζάνθρωποι...
Μόνοι … ενάντια στο ρεύμα.
Στην πάνω φωτογραφία του 1935 είναι ο Άουγκουστ Λάντμεσερ. Ένας «άγνωστος» εργάτης από το Αμβούργο, που με τον θαρραλέο τρόπο του έδειξε ότι η αντίσταση στη βαρβαρότητα, όταν γίνεται καθήκον, μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Και αν η τολμηρή πράξη του δεν είχε απτό αποτέλεσμα, τουλάχιστον ο Άουγκουστ είχε ήσυχη τη συνείδησή του. Για την ιστορία, ο Άουγκουστ φυλακίστηκε από τους εθνικοσοσιαλιστές για «φυλετικό ατιμασμό» επειδή παντρεύτηκε Εβραία και σκοτώθηκε στο πόλεμο, υπηρετώντας σε μονάδα «ανεπιθύμητων» στο μέτωπο της Ρωσίας. Αποτελεί και στις σημερινές, δύσκολες ήμερες της ηττοπάθειας λαμπρό παράδειγμα αντίστασης. Φαίνεται όμως ότι και σήμερα υπάρχουν ακόμα φωτεινές εξαιρέσεις που πάνε μόνοι ενάντια στο ρεύμα της τυραννίας της πολιτικής ορθότητας και της συστηματικής χειραγώγησης των μαζών.
Σχολιο.- ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ, ΑΡΑ ΟΧΙ ΙΔΙΑ ΡΑΤΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ. ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ...χαχαχαχα!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάλιστα!!! Το Καστελόριζο "κείται μακράν" μας λέει ο Ροζάκης ο πρώην υπουργός του Σημίτη,πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.υπερασπιστής της συμφωνίας των Πρεσπών και νυν Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου εξωτερικών και ΕΛΙΑΜΕΠίτης...(αυτό το τελευταίο τα συμπεριλαμβάνει όλα μαζί τα προηγούμενα)
Τελικά ναι μεν το Καστελόριζο "κείται μακράν", αλλά οι πάσης φύσεως εθνοτερμίτες βρίσκονται πολύ κοντά. Πάρα πολύ κοντά...τόσο κοντά που λόγω πολιτικής πρεσβυωπίας δεν τους αντιλαμβάνεται καν η μεγάλη αφελής και πολιτικά αμόρφωτη πλειοψηφία
https://www.youtube.com/watch?v=ELyx5hG84vM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2m2fxugckK5G3Vh4GD6E6oSE1qLGbkZa9Hj4zNhk8cdGhKjvDnVdwB-9w
Ο Χρήστος Ροζάκης είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου εξωτερικών. Διορίστηκε το 2017 από τον Νίκο Κοτζιά. Στις 26 Ιουνίου 2020 στην εκπομπή του Σαχίνη για το Καστελόριζο κάνει τις παρακάτω ανακριβείς και απαράδεκτες δηλώσεις "Δεν ανήκει στη συστάδα νησιών, δεν αποτελεί συνέχεια των ελληνικών νησιών, είναι απομακρυσμένο, είναι σε απόσταση, δεν έχει επήρεια".




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δε σας φτάνει ο Μπακογιάννης και γεμίζετε με τενεκέδες όλη την Αθήνα;
Πόσες μίζες πια;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γέμισε η Αθήνα με Τενεκέδες σαν τον Μπακογιάννη! Αυτός και οι όμοιοι του πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους "τα έργα τους" και το ξήλωμα τους φυσικά! Αλλιώς θα αναλάβει να το κάνει η πρώτη διαδήλωση, διότι στην ουσία τα εκτρώματα αυτά έγιναν για μίζες μεν, αλλά και για παρεμπόδιση των αναπόφευκτων μαζικών συγκεντρώσεων που θα ακολουθήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ιούνης του Φιντέλ... επίκαιρος όσο ποτέ!
«Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου
και να του λες...
Άντε γαμήσου»
Φιδέλ Κάστρο

Ήταν 28 Ιούνη 1960...
Η Κουβανική κυβέρνηση αποφασίζει την Εθνικοποίηση των διυλιστηρίων.
Οι αμερικανικές εταιρίες αρνούνται τη διύλιση του πετρελαίου που προσφέρει η Σοβιετική Ένωση κι ο Φιδέλ απαλλοτριώνει οριστικά τα διυλιστήρια.
Τον Οκτώβρη του 1959 είχαμε την Εθνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων.
«Κάθε μέρα υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που, εξαπατημένοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα έδιναν ακόμη και τη ζωή τους για αυτούς που τους εκμεταλλεύτηκαν για γενιές.
Λέω: πως είναι δίκιο... αυτά τα πιστά κουτάβια, στερημένα οποιασδήποτε κριτικής αίσθησης, χωρίς επίγνωση του βραχίονα της κυρίαρχης τάξης είναι στην πρώτη γραμμή της σταυροφορίας ενάντια στην εξέλιξη του ανθρώπου!
Θα είναι οι πρώτοι που θα εγκαταλείψουν το πρόσωπο της γης (ας είναι ευλογημένες οι ψυχές τους), τη στιγμή των λογαριασμών και κανένας δεν θα αισθανθεί την απουσία τους.
Αμήν.»
 Φρίντριχ Ένγκελς
«Ο μαρξισμός-λενινισμός είναι βαθιά διεθνιστικός
και βαθιά πατριωτικός ταυτοχρόνως
Πατρίδα ή Θάνατος! Θα νικήσουμε!
¡Patria o Muerte!  ¡Venceremos!»
Φιντέλ Κάστρο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυβέρνηση της τσιγκινης ζαρντινιερας, της Novartis,της Siemens, του ναρκεμποριου, της παιδεραστιας, του μίσους ενάντια στην φτώχεια, κυβέρνηση τραπεζιτών και ιδιωτικοποιησεων, κυβέρνηση μπραβων και γόνων, κυβέρνηση τεχνοκρατων και παιδιών του κομματικού σωλήνα, κυβέρνηση με χορηγό εφοπλιστή πρεζεμπορο. Αυτούς ψηφίσατε για να εκδικηθείτε τον Σύριζα. Λουστείτε τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δύο συλλήψεις για τους καφέδες κατά του Κώστα Μπακογιάννη
Το βράδυ της Κυριακής περίπου 20 άτομα πέταξαν καφέδες και νερά στον δήμαρχο Αθηναίων . Έγιναν πέντε προσαγωγές, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
29 Ιουνίου 2020 10:57
Συνελήφθησαν δύο άτομα, μεταξύ των πέντε προσαχθέντων για τη χθεσινή επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στο Μεταξουργείο, και πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.
Υπενθυμίζεται, ότι περίπου 20 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, πέταξαν καφέδες και νερά στον δήμαρχο Αθηναίων το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που χαιρετούσε στην εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Παύλου, η οποία έγινε ενόψει της σημερινής γιορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Αυτά τα άτομα αμέσως μετά έφυγαν από το σημείο υπό τις αποδοκιμασίες των ρουφιανων του δημαρχου που ηταν στην εκδηλωση.
Ο Δήμαρχος αποχώρησε με την συνοδεία αστυνομικών της συνοδειας του.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταζητούμενος ο Τραμπ: το Ιράν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά Τραμπ για δολοφονία Σουλειμανί..Ζητά συνεργασία Ιντερπόλ.
29/06/2020
Καταζητούμενος ο Τραμπ. Tο Ιράν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά Τραμπ για δολοφονία Σουλειμανί..Ζητά από την Ιντερπόλ να ενεργήσει αναφέρουν τοπικά μίντια.
Το Ιράν έχει εντοπίσει 36 άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία του στρατηγού Qassem Soleimani από τις ΗΠΑ αι θα επιδιώξει τη σύλληψή τους μέσω των διαύλων της Ιντερπόλ, ανέφεραν δημοσιεύματα των ΜΜΕ. Στην κορυφή του καταλόγου των υπόπτων είναι ο Donald Trump.
Τα ονόματα των υπόπτων για τον φόνο του διοικητή της δύναμης ελίτ Quds του Ιράν μεταφέρθηκαν στην Ιντερπόλ από τον επικεφαλή εισαγγελέα της Τεχεράνης Ali Alghasi-Mehr, ανέφεραν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα. Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε το θάνατο του Σουλεϊμάνι «δολοφονία» και «τρομοκρατική πράξη».
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και η δίωξή του θα συνεχιστεί ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΒΑΣΗ 4.000 Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο….
29/06/2020
Απόβαση 4.000 Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο…Από τις 24 μέχρι τις 28 Ιουνίου, έφθασαν στην κατεχόμενη Κύπρο 3.000 Τούρκοι στρατιώτες, ενώ άλλοι 1.000 αναμένονται και την Τρίτη, 30 Ιουνίου.Όπως μεταδίδεται στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ και στην εφημερίδα Haberci, το θέμα έφερε στο φως ο «βουλευτής» και εκ των στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), (Erkut Sahali) με επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο η τουρκοκυπριακή Yeni Duzen, εστιάζει στο γεγονός ότι μια φουρνιά των στρατιωτών περίμεναν για ώρες κάτω από τον ήλιο στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ώστε να μεταφερθούν στην υποχρεωτική καραντίνα βάσει των πρωτοκόλλων.Σε γραπτή ανακοίνωση του διοικητή των τουρκοκυπριακών «ειρηνευτικών δυνάμεων», του κατοχικού στρατού, επισημαίνεται ότι οι στρατιώτες φθάνουν τηρώντας τα πρωτόκολλα των κατοχικών αρχών. Καίριες επισημάνσεις θέτει ο Φιλελεύθερος όπως ,η έλευση 4.000 Τούρκων φαντάρων δεν αποτελεί μια απλή άφιξη στα κατεχόμενα ή μια καθιερωμένη «ανανέωση» του κατοχικού στρατού, την ώρα μάλιστα που δεν επεξηγείται πουθενά αν πρόκειται για αντικατάσταση ή προσθήκη στις τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο.Κάθε πόσο αφικνούνται Τούρκοι στρατιώτες στα κατεχόμενα, σε τόσο μεγάλους αριθμούς μάλιστα;Κι άραγε, πόσο κοντά βρισκόμαστε στο ότι οι Τούρκοι στρατιώτες στα κατεχόμενα είναι 40.000, όπως επισημαίνεται εδώ και 46 σχεδόν χρόνια;
Τελικά κανείς δεν ξέρει το ακριβές νούμερο του κατοχικού στρατού. Τι εξυπηρετεί αυτή η υπερσυσώρευση στρατιωτών ή ποιο σενάριο θα εξυπηρετήσει στο εγγύς μέλλον;;; H Toυρκία δεν λογοδοτεί πουθενά ούτε κανείς της θέτει θέμα.. Χειρίζεται μονομερώς πλέον θέματα σαν αυτό που τινάζουν στον αέρα την ασφάλεια και της ελληνοκυπριακής πλευράς..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά από 70 χρόνια επανέρχεται το Σχέδιο Pievin Sforza για τριχοτόμηση Λιβύης:o σχεδιασμός διαίρεσης είναι ο ίδιος Κυρηναϊκή, Fezzan και Tripoli. Hafter, al-Sarraj και Aqila Saleh. Τουρκία, Ρωσία και Γαλλία.Γιατί η Λιβύη είναι 1η σ΄αποθέματα πετρελαίου στην Αφρική και 9η στον κόσμο,ενώ η έρημος της είναι ανεξερεύνητη σε πετρέλαιο…
29/06/2020
Σχέδιο Pievin Sforza: διαίρεση της Λιβύης και του πληθυσμού της….Λιβύη, στην καταρρέουσα Λιβύη της μετα-Καντάφι εποχής, που είναι στο κέντρο της Μεσογείου και είναι πλούσια σε φυσικό αέριο και με την μεγαλύτερη ακτογραμμή αυτή των 1850 χλμ., βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στην Αφρικανική ήπειρο και είναι η 9η στον κόσμο από πλευράς πετρελαϊκών αποθεμάτων..Σημειωτέον ότι διαθέτει μια τεράστια ανεξερεύνητη έρημο που σημαίνει ότι πολλοί φυσικοί πόροι δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί.Όποιος ελέγχει τη Λιβύη θα κυριαρχήσει στην αγορά ενέργειας, θα ελέγξει την τιμή των πετροδολαρίων, θα μειώσει την οικονομία ολόκληρων χωρών και θα έχει τον πρώτο λόγο στην ευρωμεσογειακή περιοχή. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα είναι κατάρα, δεν είναι ευλογία, επειδή η ενότητα της Λιβύης απειλείται με την εμφάνιση ενός νέου σχεδίου διαίρεσης.( σσ. αυτό ισχύει και για Κύπρο, Ελλάδα..)
Η διεθνής διαμάχη για ηγεμονία πάνω στη Λιβύη δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο, αλλά υπήρχε πριν από την ανακάλυψη του πετρελαίου σε αυτήν το 1958.
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1912 την παρέδωσε στην Ιταλία σύμφωνα με τη Συμφωνία Oshi, έτσι ώστε ο αγώνας για τζιχάντ στα εδάφη της Λιβύης εναντίον του νέου κατακτητή θα αυξηθεί και θα συνεχιστεί για 20 χρόνια και θα τελειώσει με την εκτέλεση του Mujahideen Sheikh, του λιονταριού της ερήμου Omar Mukhtar.
Η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη έως ότου έπεσε ο ιταλικός φασισμός στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο για να ξεκινήσει η διχοτόμηση της Λιβύης, η Βρετανία κατέλαβε το έδαφος της Burqa και της Τρίπολης και η Γαλλία κατέλαβε το έδαφος του Fezzan, και έτσι οι τρεις περιοχές της Λιβύης θα χωριστούν για πρώτη φορά στην ιστορία το 1943, αλλά οι νεοαφιχθέντες αποικιοκράτες δεν συμφώνησαν μεταξύ τους και το ζήτημα έφτασε στα Ηνωμένα Έθνη το 1948.
Η Βρετανία προσπάθησε να εμποδίσει το έργο της ICRC και έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών της Ernest Piven στη Ρώμη για να συναντήσει τον Ιταλό ομόλογό του Carlo Siphora , και υπέβαλαν ένα νέο σχέδιο που υποβλήθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του διλήμματος της Λιβύης. Το σχέδιο Pevin Sforza θα παρέχει τη διεθνή επιμέλεια της Λιβύης για δέκα χρόνια, προκειμένου η Βρετανία να αποκτήσει την Burqa η Γαλλία την Fezzan και η Ιταλία την Τρίπολη. Το σχέδιο τριχοτόμησης Λιβύης υποβλήθηκε σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 17 Μαΐου 1949 και τα δύο τρίτα των μελών έπρεπε να το εγκρίνουν για να το περάσουν γνωρίζοντας ότι ο αριθμός τους ήταν 58 χώρες.. Τελικά στις 21 Νοεμβρίου 1949, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξέδωσε ψήφισμα για την ανεξαρτησία της Λιβύης πριν την 1η Ιανουαρίου 1952.
Σήμερα, μετά από περισσότερα από 70 χρόνια από το σχέδιο Bevin Sforza η τριχοτόμησης της Λιβύης επανέρχεται επειδή διαθέτει πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε τεράστιες ποσότητες.Και γι αυτό το λόγο δεν θα επιβιώσουμε λένε οι Λίβυοι. Ο σχεδιασμός διαίρεσης είναι ο ίδιος Κυρηναϊκή, Fezzan και Tripoli. Hafter, al-Sarraj και Aqila Saleh. Τουρκία, Ρωσία και Γαλλία. Η Λιβύη σήμερα εκτίθεται στον Bevin Sephorza Thani. H Τουρκία θέλει να ελέγξει το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, επειδή παρανόμως θεωρεί και διεκδικεί τα θαλάσσια σύνορά της να τέμνονται με την AOZ Λιβύης σε 39.000 χλμ. Η Ρωσία στοχεύει να διαταράξει το Λιβυκό πετρέλαιο στις αγορές προκειμένου να ελέγξει την τιμή, ειδικά από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας ΟΠΕΚ +. Η Γαλλία θέλει να αυξήσει τη λίστα θραύσης πετρελαίου και στοχεύει και στις συμφωνίες ανοικοδόμησης, ενώ οι Haftar και Al-Sarraj είναι πιόνια.
H τριχοτόμηση της Λιβύης παραπέμπει στην τριχοτόμηση Συρίας…με αποικιοκρατικες ΗΠΑ με τους λακεδες της τους Κούρδους να εχουν καταλαβει και να ελέγχουν τα πετρέλαια, Τουρκία να εχει εισβαλλει και να ελέγχει Αφρίν,Ιντλίμπ κ.α περιοχές στη Β Συρία και Ρωσία/συριακό κράτος το τρίτο…Η επιχειρούμενη τριχοτόμηση της Λιβύης παραπέμπει στην τριχοτόμηση Κύπρου, Β Κύπρος-κατεχόμενα-Τουρκία, Κυπριακή Δημοκρατία και Βρετανικές βάσεις…
Η Λιβύη αναφέρεται στα Ομηρικά έπη και στους Έλληνες ιστορικούς γεωγράφους…Στην Κυρηναϊκή ήταν ο κήπος των Εσπερίδων και στην Τρίπολη η χώρα των Λωτοφάγων…Η Κυρηναϊκή ανήκε αρχικά στην ελληνικό κόσμο και θα ιδρυθούν η Κυρήνη, Barké, Eunespéride (που μετονομάστηκε σε Βερενίκη-βασίλισσα των Πτολεμαίων- η μετέπειτα Benghazi/Βεγγάζη),η φημισμένη Πεντάπολη ελληνιστικό κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών. Το 25π.Χ η Λιβύη γίνεται ρωμαϊκή επαρχία…Τον 7ο αι μ.χ κατακτήθηκε από Άραβες έως τότε η Λιβύη ήταν βυζαντινή κτήση. Στις 14 Αυγούστου 1551 η Τρίπολη πέφτει από Οθωμανούς από τον Τούρκο Sinan Pacha και γίνεται πασαλίκι που στη συνέχεια θ΄αλλάξει απλά χέρια και θα περάσει στον Ahmed Karamanli..Η Λιβύη θα παραμείνει βιλαέτι των Οθωμανών ως το 1911 που κατακτήθηκε από Ιταλούς…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πάνω από 36 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 2 ελικόπτερα καταρρίφθηκαν σε συγκρούσεις με PKK στο Ιράκ…
28/06/2020
36 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους Κούρδους μαχητές του PKK στα σύνορα του Ιράκ
Ο αξιωματούχος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), Kawa Sheikh Mus, ανέφερε σε αποκλειστική δήλωση στον ανταποκριτή “Sputnik” στο Ιράκ την Πέμπτη 25 Ιουνίου, ότι δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο ελικόπτερα καταστράφηκαν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στις παραμεθόριες περιοχές του Ιράκ-Τουρκίας.
Ο Kawa Sheikh Mus δήλωσε ότι ξέσπασαν ισχυρές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των μαχητών του PKK στις παραμεθόριες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής “Haftanin” που βρίσκεται στην περιοχή του αυτόνομου Κουρδιστάν του Ιράκ.
Πρόσθεσε, ότι ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων ήταν ο θάνατος περισσότερων από 36 Τούρκων στρατιωτών και η κατάρριψη δύο ελικοπτέρων από μαχητές του ΡΚΚ.
Ο Mus σημείωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν και αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να διεισδύσουν περισσότερο στο ιρακινό έδαφος, καθώς αντιμετωπίζουν βομβαρδισμούς από μαχητές του Εργατικου Κομματος Κουρδιστάν.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Mus, ο τουρκικός βομβαρδισμός συνεχίζεται σε πολλές παραμεθόριες περιοχές μεταξύ του Ιράκ και της Τουρκίας, ειδικά στη συνοριακή λωρίδα των Haftanin, Zar και άλλων περιοχών.
Ο Mus επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει ιδρύσει δεκάδες κεντρικά της γραφεία στο έδαφος του Ιράκ, με σκοπό να καταλάβει την περιοχή και τμήματα του Ιράκ, περιγράφοντας τη διαταγή για την ανανέωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τον Τούρκο Πρόεδρο Raj Tayyip Erdogan, ειδικά καθώς μετέφερε τις δυνάμεις του στρατού του και τους ανέπτυξε σε περιοχές στη Συρία και τη Λιβύη.
Ο ηγέτης του ΡΚΚ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο στόχος της Τουρκίας είναι να επεκτείνει την επιρροή της για να αποκτήσει την πόλη της Μοσούλης, το κέντρο της Νινευή, και την κυβέρνηση του Κιρκούκ, στο Ιράκ, και δεν είναι οι μαχητές του ΡΚΚ, κάτι που θεωρείται ως πρόσχημα για την εισβολή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναφέρεται απόπειρα δολοφονίας του τ. Πρωθυπουργού Λιβάνου του Saad Hariri.. Μαλλον ισραηλινος πυραυλος…
28/06/2020
H τηλεόραση του Al Hadath αναφέρει πως ένας πύραυλος εκρήχθηκε στα 500μ από το convoi του τ. δεξιου Πρωθυπουργού του Λιβάνου του Saad Hariri κατά τη διάρκεια μετακίνησής του μέσα στην Κοιλάδα της Békaa.Η τηλεόραση του Λιβάνου η MTV Lebanon αναφέρει πως πρόκειται για μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας του.Σημειώνεται πως έγινε πριν 10 μέρες…Οι μυστικές υπηρεσίες του στρατού επιβεβαίωσαν την είδηση στο L’Orient-Le Jour χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες. Ο Saad Hariri επέστρεφε στη Βηρυτό μετά από περιοδεία στην Békaa σύμφωνα με al-Hadath.Οι υπηρεσίες ασφαλείας άνοιξαν μια έρευνα. Περιοδεία έκανε στην Kefraya…..
Ο δεξιος Saad Hariri γιος του δολοφονηθέντα από τρομοκρατική ενέργεια του επίσης τ. Πρωθυπουργού Λιβάνου Rafik Hariri είναι Σαουδαραβικών συμφερόντων και παραιτήθηκε μετά από μεγάλες διαδηλώσεις τον Οκτώβρη του 2019. Η Κοιλάδα Békaa όπου συνέβη το αναφερόμενο συμβάν είναι το οχυρό της σιίτικης Hezbollah.
Η Χεζμπολαχ δεν ειχε κανενα συμφερον από την Δολοφονια Χαριρι. Αντιθετα οι σιωναζι θελουν να δυναμιτίσουν το κλιμα στο Λιβανο.
Δυνάμεις από το εξωτερικό επιχειρούν να δυναμιτίσουν το κλίμα στο Λίβανο σε δια-ομολογιακές διαμάχες και εμφύλιο και γενική αποσταθεροποίηση..Kάποιοι αναλυτές αναρωτιούνται ποιά η σκοπιμότητα αυτών των διαρροών από το ίδιο κανάλι σαουδαραβικών συμφερόντων το al Hadath όπου έδωσε την συνέντευξη η Αμερικανίδα Πρέσβειρα και εισέπραξε απαγόρευση ετήσια σ΄επαφή με ΜΜΕ από δικαστή της Τύρου….Ο Λίβανος βιώνει πρωτοφανή οικονομική κρίση ενώ είναι σε φάση οξυμένης έντασης με Ισραήλ….




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πόλεμος στο διαδίκτυο κατά Ζούκερμπεργκ
 Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 19:34
Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός εταιρειών δηλώνει πλέον ότι θα συμμετάσχει στο μποϊκοτάζ διαφημίσεων στο Facebook ώστε να διαμαρτυρηθεί για τις συνεχόμενες αποτυχίες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου όσον αφορά στην παύση των αναρτήσεων ρητορικής μίσους.
Ένας συνασπισμός, στον οποίο συμμετέχουν το Anti-Defamation League (ADL) (Σύνδεσμος κατά της Δυσφήμισης) και το NAACP (Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων), ξεκίνησε την εκστρατεία με την ονομασία #StopHateforProfit (σ.σ: "σταματήστε το μίσος για το κέρδος") την περασμένη εβδομάδα, όταν κάλεσε μεγάλες εταιρείες να σταματήσουν τις διαφημίσεις τους στο Facebook, επικαλούμενος τις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες της εταιρείας να αντιμετωπίσει με ουσιαστικό τρόπο τις αναρτήσεις που διαδίδουν μίσος στις πλατφόρμες της. Οι εμπορικοί εκπρόσωποι των εταιρειών εκφράζουν την ανησυχία τους για το πώς χειρίζεται την παραπληροφόρηση και τη ρητορική μίσους η πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της ανεκτικής προσέγγισής της σε προβληματικές θέσεις του Προέδρου Τραμπ.
Όλα ξεκίνησαν όταν τo Twitter ενεργοποίησε μια ειδοποίηση κάτω από tweet του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τα επεισόδια στη Μινεάπολη για «εκθειασμό της βίας»: «Αυτό το tweet παραβίασε του κανόνες του Twitter σχετικά με την εκθειασμό της βίας». Το tweet του Τραμπ ανέφερε τα εξής: «Αυτά τα κακοποιά στοιχεία αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω να συμβεί αυτό. Μόλις μίλησα με τον κυβερνήτη Tim Walz και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει θα πάρουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ», αναφέρει ο ίδιος στο tweet.
Έκτοτε κι άλλα posts του Προέδρου των ΗΠΑ έχουν λάβει αντίστοιχα "flags", όπως ονομάζονται, που προειδοποιούν τους χρήστες. Πρόκειται για ξεκάθαρη θέση του CEO του Twitter, Jack Dorsey, o οποίος ξεκίνησε ανοιχτή διαμάχη με τον Ντόναλντ Τραμπ. Τι γίνεται όμως με το άλλο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο.
O Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook, βρίσκεται στο επίκεντρο. Η περίπλοκη σχέση του με τον κ. Τραμπ βρίσκεται στο κέντρο της διαμάχης και το πώς θα οριστεί η ίδια η σχέση τους είναι αυτό που θα καθορίσει πόσο επιζήμιο θα είναι το μποϊκοτάζ για την εταιρεία του.
Ώρες μόλις έπειτα από την εμπρηστική ανάρτηση του Τραμπ στο Twitter, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον Τραμπ πως η συγκεκριμένη ανάρτηση φέρνει τον ίδιο και την εταιρεία του σε δύσκολη θέση. Η ίδια ανάρτηση ήταν αυτή που το Twitter αποφάσισε να κρύψει. Πρόκειται για την ισχυρότερη θέση που έχει πάρει ποτέ κάποιος απέναντι σε προεδρική ανάρτηση.  Ο κ. Ζούκερμπεργκ δεν έχει πάρει θέση. Για την ακρίβεια, συχνά επικρίνεται για πολιτικές που θεωρούνται ασυμβίβαστες, καθοδηγούμενες από επιχειρηματικά συμφέροντα περισσότερο από οποιονδήποτε ηθικό κώδικα.
Έτσι ξεκίνησε το μποϊκοτάζ. Άρχισε με την υπεράσπιση του κινήματος "Stop Hate for Profit" και οι εταιρείες που συμμετέχουν συνεχώς πληθαίνουν. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε, οι Starbucks και Diageo δήλωσαν ότι θα σταματήσουν τη διαφήμιση σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Είναι από τους μεγαλύτερους πελάτες του Facebook, όσον αφορά στη διαφήμιση: η Starbucks ξόδεψε 95 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι και η Diageo 23 εκατ. δολάρια.
Η λίστα με τις εταιρείες που έχουν σταματήσει τις διαφημίσεις τους στο Facebook, λαμβάνοντας μέρος στο ίδιο μποϊκοτάζ, λένε ότι φτάνει περίπου τα 120 brands. Μερικοί απ' αυτούς είναι οι: Unilever, Verizon, Coca-Cola, Hershey's, Honda, The North Face, Ben & Jerry's, REI, Patagonia, Eddie Bauer, Upwork, Mozilla, Magnolia Pictures, Birchbox, Dashlane, TalkSpace, LendingClub, Levi Strauss, Diageo, Honda America, Viber και άλλοι.
O CEO της Coca-Cola, James Quincey, αναφέρει τα εξής: "Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στον κόσμο και δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Coca-Cola θα θέσει σε παύση τις πληρωμένες διαφημίσεις σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως για τουλάχιστον 30 ημέρες. Θα αφιερώσουμε αυτόν τον χρόνο για να επανεκτιμήσουμε τις διαφημιστικές μας πολιτικές για να προσδιορίσουμε αν χρειάζονται αναθεωρήσεις. Αναμένουμε επίσης μεγαλύτερη λογοδοσία και διαφάνεια από τους συνεργάτες μας στα social media."
Η Carolyn Everson, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου επιχειρηματικού ομίλου του Facebook, έκανε την εξής δήλωση: "Σεβόμαστε βαθιά την απόφαση κάθε brand και παραμένουμε επικεντρωμένοι στο σημαντικό έργο της κατάργησης της ρητορικής μίσους και της παροχής κρίσιμων πληροφοριών για τις επερχόμενες εκλογές. Οι συνομιλίες μας με τους εμπόρους και τις οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων αφορούν στην προσπάθειά μας για το κοινό καλό."




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασφυξία στο κέντρο της Αθήνας λογω του «Μεγαλου Περιπατου» από τις μιζες που εχει παρει ο αληταρας Μπακογιαννης
 Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 11:20
Στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα εντοπίζεται μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας η κυκλοφοριακή ασφυξία στο κέντρο της Αθήνας. Μετά και τις τελευταίες ρυθμίσεις για τη διαμόρφωση της Πανεπιστημίου, άρχισε το Σαββατοκύριακο και συνεχίζεται και η διαμόρφωση της Πλατείας Συντάγματος, ώστε να ολοκληρωθεί η ζώνη του λεγόμενου «Μεγάλου Περιπάτου».
Παρά τις αντιδράσεις των Αθηναίων, τα συνεχιζόμενα αρνητικά σχόλια μέσω των social media, αλλά και τις επίσης αρνητικές δημόσιες παρεμβάσεις μέσω των θεσμικών ΜΜΕ, η δημαρχιακή Αρχή και ο Κώστας Μπακογιάννης φαίνονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την πρότασή τους για τον «Μεγάλο Περίπατο» χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα αρνητικά σχόλια.
Γενικά το πρωί της Δευτέρας παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, τόσο στο κέντρο όσο και στις εξόδους προς Ελευσίνα ή προς Βοιωτία. Μία ώρα μετά, στις 11:00, η κίνηση εξακολουθούσε να είναι μεγάλη γύρω από το ιστορικό κέντρο της πόλης, με τους πολίτες -επαγγελματίες ή μη- να διαμαρτύρονται, πολλές φορές έντονα.
Δείτε  τη διαμόρφωση του οδοστρώματος στην Πλατεία Συντάγματος (κόκκινο χρώμα), όπου μειώνονται οι λωρίδες κυκλοφορίας και ο νεοαποκτηθείς χώρος προσφέρεται για πεζούς και ποδήλατα, όπως συνέβη και στην Πανεπιστημίου και τη Βασιλίσσης Όλγας, ενώ, ως γνωστόν, έχει κλείσει και η Μητροπόλεως.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα προβοκάτσια των Μογγολων Βρωμοτούρκων με την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι
 Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 17:46
Μπορεί οι Τούρκοι αυτή τη φορά να μην παρενόχλησαν τα μέσα με τα οποία ταξίδεψε η Πρόεδρος της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστησαν ωστόσο, μια ακόμη χειρότερη προβοκάτσια.
Με τίτλους όπως «Το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό της Ελληνίδας Προέδρου ήταν σε τουρκικό έδαφος» η εφημερίδα Sozsu, η οποία εκφράζει τους Κεμαλιστές και αντιπάλους του Ερντογάν επαναφέρει με προκλητικό τρόπο τις απαιτήσεις των στελεχών τόσο του κεμαλικού κόμματος (των ρεπουμπλικανών) όσο και των ανώτατων στρατιωτικών οι οποίοι το τελευταίο καιρό βρίσκονται είναι η αλήθεια, εκτός στρατεύματος.
Να θυμίσουμε πως το τελευταίο «θύμα» του Ερντογάν ήταν ο ναύαρχος ο οποίος εφηύρε το επεκτατικο οθωμανικο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και θεωρείται και πατέρας της Σουλτανικης Τουρκολιβυκής συμφωνίας για τις ΑΟΖ που ως γνωστόν ο Ταγίπ Ερντογάν τον απέπεμψε και μάλιστα με πολύ άκοψμο τροπο. Δεν φθάνει λοιπόν, μόνο ο σωβινιστικός φασισμός των οπαδών του Ερντογάν, έχουμε και την σωβινιστική και το ίδιο φασιστική αντιπολίτευση η οποία προσβεύει τα ίδια ίσως και χειρότερα.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της προβοκατόρικης τακτικής της Άγκυρας, το ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Αγαθονήσι, μπήκε στο στόχαστρο των γειτόνων που επιδόθηκαν σε νέο προκλητικό παραλήρημα κάνοντας λόγο για τουρκικά εδάφη… υπό ελληνική κατοχή.
«Πρόκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας προς την Τουρκία. Επισκέφθηκε τη νήσο Εssek ( Αγαθονήσι) που ανήκει στο νομό Αϊδινίου! Η Σακελαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο τουρκικό αυτό έδαφος» γράφουν χαρακτηριστικά οι τουρκικές ιστοσελίδες, από την Yeni Safak μέχρι την Sozsu.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχύει οτι ο γόνος δήμαρχος έφαγε αυγά σήμερα;; ισχύει επίσης ότι έπαιρνε κόσμος τηλέφωνα στο Δήμο της Αθήνας και έλεγε ότι δεν θα βρίσκει τρύπα να κρυφτεί ο αρχιαπατεωνας δήμαρχος;;; φαίνεται ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο πάρα τις προσπάθειες της συντρόφου του Σιας Κοσιωνη να πείσει το λαό ότι η πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τον απατεώνα σύζυγο της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποθέτω ότι τώρα Άδωνις και Λοβέρδος θα αποκαλύψουν ποιοι ήταν αυτοί οι παλιο-officials που τους παραπλάνησαν και τους απέσπασαν την υπουργική υπογραφή που έριξε στην κυκλοφορία το Gilenya, το Lucentis και τα άλλα φάρμακα της Novartis, αντί των φαρμάκων των ανταγωνιστών της, (υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε στις ΗΠΑ.) με αποτέλεσμα να υπερχρεώσουν την χώρα και τους ίδιους να τους εμπλέξουν σ’ αυτή τη σκευωρία. Πρώτοι οι οπαδοί τους θα το ήθελαν αυτό. Έτσι δεν είναι;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μόσιαλος εκτός από οικονομολόγος - Νομικός- Ιολόγος κτλ λόγος. Φραπέ κάνει ???
 έστω εσπρέσσο παγωμένο ???



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο ο περιοριστικός νόμος της Λουιζιάνας για τις αμβλώσεις
 Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 18:43
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε σήμερα τον πολύ περιοριστικό νόμο για τις αμβλώσεις που προωθούσε η Πολιτεία της Λουζιάνας, επιφέροντας πλήγμα στο κίνημα κατά των αμβλώσεων στη χώρα.
Εφόσον εφαρμοζόταν ο νόμος αυτός, οι δύο από τις τρεις κλινικές που πραγματοποιούν αμβλώσεις στην Πολιτεία αυτή θα αναγκάζονταν να κλείσουν. Το Ανώτατο Δικαστήριο τον ακύρωσε με ψήφους 5 έναντι 4, καθώς ο μετριοπαθής συντηρητικός δικαστής Τζον Ρόμπερτς τάχθηκε με την άποψη των τεσσάρων φιλελεύθερων συναδέλφων του.
Με βάση τον νόμο αυτό, οι γιατροί που πραγματοποιούν αμβλώσεις θα υποχρεώνονταν να αποκτήσουν τα λεγόμενα «προνόμια συνεργασίας» με κάποιο νοσοκομείο σε ακτίνα 48 χιλιομέτρων από την κλινική όπου εργάζονται, κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Η απόφαση του δικαστηρίου θεωρείται νίκη για τον πάροχο υπηρεσιών άμβλωσης Hope Medical Group for Women, που εδρεύει στο Σρίβεπορτ και είχε προσφύγει εναντίον του νόμου που ψηφίστηκε το 2014.
Είναι η δεύτερη φορά την τελευταία τετραετία που το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει παράνομη την υποχρέωση να συνεργάζονται οι γιατροί με κάποιο νοσοκομείο κοντά στην κλινική αμβλώσεων. Το 2016 είχε απορρίψει και έναν παρόμοιο νόμο που προωθούσαν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Τέξας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόκκινο νερό
 Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 16:16
Στο μεταξύ οι κάτοικοι στην πόλη Πέταχ Τίκβα του Ισραήλ είδαν έκπληκτοι σήμερα το πρωί το σιντριβάνι στην πλατεία Ντόναλντ Τραμπ να αναβλύζει κόκκινο νερό, αφού κάποιοι του έριξαν κόκκινη μπογιά για να διαμαρτυρηθούν για το αμερικανικό σχέδιο για το Μεσανατολικό.
«Η προσάρτηση θα μας κοστίσει σε αίμα», είχαν γράψει με κόκκινη μπογιά δίπλα στο σιντριβάνι.
Η πλατεία είχε μετονομαστεί πέρυσι προς τιμή του Τραμπ, ο οποίος το 2017 αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Αυτή είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά δράσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στο Ισραήλ κατά των σχεδίων του Νετανιάχου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραβάτες χωρίς όρια…
Δευτερα, 29 Ιουνίου 2020, 23:21
Μπαίνοντας από την λεωφόρο Βουλιαγμένης στην Δωδεκανήσου, που θεωρείται κατά κάποιον τρόπο η πρώτη πύλη εισόδου του Δήμου Αλίμου, βρίσκεις πρώτα το μεγάλο κατάστημα του ΟΑΕΔ (με τους… δεκάδες αλλοδαπούς να ασφυκτιούν στο πεζοδρόμιο) και μετά διακρίνεις πάνω σε ένα ύψωμα τον επιβλητικό κατάλευκο ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Επειδή, όμως τα άτομα τρίτης ηλικίας (που αποτελούν συνήθως το συχνό επισκεπτήριο για κερί και προσκήνυμα στις εικόνες και σύντομη προσευχή) δυσκολεύονται με τα δεκάδες ζόρικα σκαλοπάτια, η επιτροπή του ναού, φρόντισε να δημιουργήσει ένα μικροσκοπικό χώρο – ναϊσκο στο πεζοδρόμιο της Δωδεκανήσου, πίσω από το γωνιακό περίπτερο. Αυτός ο ναϊκσκος, μόνιμα ανοιχτός, δέχεται την επίσκεψη των πιστών και όλα κυλούν μια χαρά. Μάλιστα, ο δήμαρχος είχε δώσει εντολή πριν από καιρό και μπροστά στον μικρό χώρο λατρείας, το συνεργείο του Δήμου έφτιαξε ένα μικρό στρογγυλό κηπάκο, όπου μία κυρία –προφανώς υπεύθυνη για την επάρκεια των κεριών, την καθαριότητα κλπ- έχει φυτέψει διάφορα φυτά, και τα φροντίζει «σαν τα μάτια της», αλλά τι το θες; Δεν υπάρχει νύχτα που κάποιος επιτήδειος θα μπει στον κηπάκο και θα ξεριζώσει την πρασινάδα, ενώ η αλητεία έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει ακόμη και τούβλα από την συστοιχία που περιβάλει κυκλικά τα φυτά! Η επιβλέπουσα κυρία, έχει απελπιστεί. Ωστόσο, το γεγονός που την λυπεί βαθύτατα είναι οι συχνές κλοπές που προκύπτουν ΜΕΣΑ στον ναϊσκο. Φτωχοδιάβολοι –όπως μου είπε- έχουν κλέψει εικονίσματα, που άλλοι είχαν δωρίσει στον άγιο. Σχεδόν δακρυσμένη με ρώτησε: «Τι πρέπει να κάνω για να σταματήσουν αυτές οι άτιμες πράξεις σε βάρος του ναού;». Αναρωτήθηκα με την σειρά μου, ‘τι να τις πω;’.
«Να φτιάξουμε μια μικρή επιγραφή που θα απευθύνεται σε όλους και θα λέει: Η ΚΛΟΠΗ ΣΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. Ενθουσιάστηκε, διότι το «ου κλέψεις» ως 8η στον κατάλογο των 10 Εντολών που υπαγόρευσε ο Θεός στον Μωϋσή, και εντάχθηκαν στην Βίβλο, αν μη τι άλλο τιμωρεί. Οπότε μπορεί κα να ληφθεί υπόψη από κάποιον υποψήφιο παραβάτη…
ΥΓ: Μήπως είναι λίγο ρομαντικά όλα αυτά;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Συνελήφθη ένας ύποπτος για τη δολοφονία άνδρα στη διάρκεια αντιρατσιστικής διαμαρτυρίας
 Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 12:44
Η αστυνομία στις ΗΠΑ συνέλαβε έναν ύποπτο για τη δολοφονία το βράδυ του Σαββάτου ενός άνδρα στο Τζέφερσον Σκουέρ Παρκ στο Λούιβιλ του Κεντάκι, που έχει γίνει επίκεντρο διαδηλώσεων κατά της δολοφονίας από αστυνομικούς μιας Αφροαμερικανίδας μέσα στο σπίτι της τον Μάρτιο.
Ο ύποπτος, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός πλήθους στο πάρκο αργά το βράδυ του Σαββάτου. Στο επεισόδιο τραυματίστηκε και ο ίδιος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο υπό κράτηση, δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπαρχηγός της αστυνομίας Ρόμπερτ Σρέντερ.
«Ο άνδρας παρακολουθουσε τη διαδήλωση από την έναρξή της και τις τελευταίες εβδομάδες είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές» είπε ο Σρέντερ. Μαλλον ηταν χαφιες της αστυνομιας. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο ύποπτος είχε κληθεί επανειλημμένως από άλλους διαδηλωτές στο πάρκο να φύγει εξαιτίας της ενοχλητικής συμπεριφοράς του.
Το Σάββατο η αστυνομία είπε ότι οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών ερευνούν το περιστατικό. Ο δήμαρχος Γκρεγκ Φίσερ του Λούιβιλ εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός.
Το πάρκο έχει γίνει θέατρο διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ, μιας 26χρονης Αφροαμερικανίδας νοσηλεύτριας, η οποία σκοτώθηκε από σφαίρες αστυνομικών στη διάρκεια επιδρομής στις 13 Μαρτίου, στο σπίτι της στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά.
Οι αστυνομικοί είχαν εισβάλει στο διαμέρισμά της έχοντας ένταλμα σύλληψης. Ένας από τους τρεις αστυνομικούς που πυροβόλησε εναντίον της αποπέμφθηκε από το Σώμα την περασμένη εβδομάδα.
Ο θάνατος της Μπριόνα Τέιλορ ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο στον απόηχο των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ μετά τον θάνατο την 25η Μαΐου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος πέθανε όταν ένας λευκός αστυνομικός τον πίεζε με το γόνατό του στον λαιμό επί σχεδόν εννέα λεπτά, στη Μινεάπολη.
Οι δύο αυτοί θάνατοι και άλλοι με θύματα Αφροαμερικανούς έχουν οδηγήσει σε ένα κύμα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων και διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά τον Θ. Ντόκο (ζητάει συνεκμετάλλευση Αιγαίου με Τουρκία και είπε “αναγκαστικά θα ζήσουμε με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο”)
και Χ. Ροζάκη ("μαξιμαλιστική" η θέση της Ελλάδας στο Καστελόριζο),
"σκάει" και τρίτος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού,
Α.Διακόπουλος αυτή την φορά,ο οποίος σε κυριακάτικη εφημερίδα κάλεσε για συμβιβασμούς με την Τουρκία λέγοντας ότι έτσι κι αλλιώς: “...δεν έχουμε κουλτούρα για επωφελείς συμβιβασμούς στα εθνικά θέματα”.
Ποιας χώρας Σύμβουλοι Εθνικής ασφαλείας είναι αυτοί ρε ;
Είναι σίγουρα Σύμβουλοι Εθνικής Ασφαλείας της Ελλάδας;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα απαγορεύσουν λέει τις διαδηλώσεις, τις απεργίες, όποιος κατεβαίνει σε διαδήλωση που δεν έχει πάρει άδεια θα τρώει ένα χρόνο φυλακή. Βαση ενός χουντικου νομου του 1971 που τον ενεργοποιησαν. Οι πολίτες δέχτηκαν ένα τρίμηνο να τους κοροϊδεύει και να τους εξαπατά ποικιλοτροπως η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Δυστυχώς η κοροϊδία και η εξαπάτηση συνεχίζεται, αλλα δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαει. Τώρα έχουμε και το δήμαρχο ξάδελφο που εμπαίζει τους Αθηναίους, έχουμε και την Αλεξία Μπακογιαννη που είναι χωμένη και αυτή στην κονομα(από το βάψιμο στο καρακιτσαριο του κέντρου της Αθήνας μέχρι τις ΒΑΠΕ, που σχετιζονται με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και την ενεργειακή προτεκτορατοποιηση της χώρας) και ο πρώην της Αλεξίας ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης θα πάρει μια εξόχως αντιδημοκρατική αντισυνταγματικη απόφαση, διότι οι δεξιοι μαγαζατορες δεν πρέπει να είναι όμηροι εργατικων συμφερόντων. Αυτά λέει ο κυνηγός των ανηλίκων που βλέπουν Τζόκερ και δεν ντρέπεται που τα ξεστομίζει. - Αντί να πουν ότι θέλουμε να αποφύγουμε τις λαϊκές εκρήξεις της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, του θυμού, λένε νεοφιλελευθερες αερολογίες για να δικαιολογησουν το χουντικό σκεπτικό τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλια, Δημοτικες εκλογες. «Χαστουκι» για τον Μακρον και αποχη-ρεκορ πανω από 60%



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία-πρωτα αποτελεσματα: Οι σοσιαλιστές κερδίζουν το Παρίσι Ο Φιλίπ επικρατεί στη Χάβρη - Η ακροδεξιά κερδίζει πόλη άνω των 100.000 κατοίκων
 Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020, 23:38
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε τη νίκη του στη μάχη για τον δημαρχιακό θώκο της Χάβρης στις δημοτικές εκλογές σήμερα.
Σύμφωνα με το TF1/LCI TV, επικράτησε των αντιπάλων του με ποσοστό 58.8% των ψήφων.
«Είμαστε χαρούμενοι στη Χάβρη, θα γιορτάσουμε αυτήν τη νίκη», είπε ο Φιλίπ.
Το γαλλικό Σύνταγμα επιτρέπει στον Φιλίπ να ορίσει έναν αναπληρωτή στον δημαρχιακό θώκο όσο εκείνος θα παραμένει πρωθυπουργός, όμως η νίκη του εγείρει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Γάλλο πρωθυπουργό για μια «όμορφη νίκη» στις σημερινές δημοτικές εκλογές στη Χάβρη, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο της προεδρίας.
Οι δύο άνδρες θα βρεθούν αύριο το πρωί για μια κατ’ ιδίαν συνάντηση, ανέφερε ο αξιωματούχος του Ελιζέ στο Reuters.
Την ίδια ώρα, το ακροδεξιό κόμμα National Rally φαίνεται πως κερδίζει την πόλη Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, όπως καταδεικνύει το exit poll της Ifop-Fiducial.
Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, θα είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της Μαρίν Λεπέν κερδίζει μια πόλη με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.
Ο Λουί Αλιό, ο πρώην σύντροφος της Λεπέν, φαίνεται να επικρατεί στον β' γύρο με ποσοστό 54% των ψήφων έναντι 46% του συντηρητικού δημάρχου Ζαν Μαρκ Πουζόλ, σύμφωνα με το exit poll.
Η Σοσιαλίστρια Άν Ινταλγκό επανεκλέγεται στο Παρίσι. Οι Πράσινοι κερδίζουν τη Λιόν
Η Σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό επικρατεί στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Γαλλίας και επανεκλέγεται στον δημαρχιακό θώκο του Παρισιού, σύμφωνα με το exit poll για το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 TV, που καταδεικνύει πως συγκεντρώνει πάνω από 50% των ψήφων.
Η Ινταλγκό προηγείται της υποψήφιας της δεξιάς Ρασίντα Ντατί όπως και της Ανιές Μπιζίν, του κόμματος του προέδρου Μακρόν, που βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Η νίκη της Αν Ινταλγκό θα αποτελούσε πλήγμα για τον Εμανουέλ Μακρόν, που μόλις πριν από έναν χρόνο έτρεφε ελπίδες πως θα κερδίσει την πρωτεύουσα.
Την ίδια ώρα, exit poll δείχνει πως οι Πράσινοι παίρνουν τον έλεγχο της Λιόν, μιας εκ των μεγαλύτερων πόλεων της Γαλλίας.
Το exit poll του IPSOS προβλέπει πως οι Πράσινοι και οι αριστεροί σύμμαχοί τους εξασφαλίζουν το 50.2% των ψήφων.
Βάσει ενός άλλου exit poll, οι Πράσινοι κερδίζουν και το Μπορντό από τους συντηρητικούς.
Μεγάλη άνοδος των Πρασίνων, αποτυχία του προεδρικού κόμματος
Οι δημοτικές εκλογές στη Γαλλία σηματοδοτήθηκαν σήμερα από την ισχυρή άνοδο των Οικολόγων-Πράσινων, που επικρατούν στη Λιόν, το Μπορντό ή τη Μασσαλία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και την αποτυχία του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που γνώρισε την ήττα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Εκτός της Λιόν (ανατολικά), του Μπορντό (νοτιοδυτικά), οι υποψήφιοι των Πρασίνων προηγούνται, επίσης, στη Μασσαλία (νότια), ένα προπύργιο της δεξιάς, όμως κερδίζουν και μικρότερες πόλεις όπως την Μπεσανσόν (ανατολικά), την Τουρ ή το Πουατιέ (κεντρικά), σύμφωνα με τα exit poll.
Στη Λιλ, η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέρ των Πρασίνων, προτού ωστόσο το περιβάλλον της απερχόμενης δημάρχου των Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί ανακοινώσει τη νίκη της.
Η Σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, σύμμαχος με τους Πράσινους, επανεξελέγη με άνεση, εξασφαλίζοντας το 50% και πλέον των ψήφων.
Η Δημοκρατία Εμπρός (République en Marche -LREM), το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν υπέστη ήττα, καθώς δεν επικράτησε σε καμία μεγάλη πόλη. Στη Χάβρη μονάχα επικράτησε ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Φιλίπ.
«Αυτό το βράδυ, νιώθουμε απογοήτευση, διότι υπάρχουν περιοχές (…), όπου οι εσωτερικοί διχασμοί μας μας οδήγησαν σε εξαιρετικά απογοητευτικές επιδόσεις», παραδέχθηκε η Σιμπέτ Ντιαγέ, εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως τους «επόμενους μήνες», το LREM δεν μπορεί να «επιτρέψει τέτοιου είδους διχασμούς».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος «σημείωσε την ανησυχία του για το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές», που δεν «είναι ένα πολύ καλό νέο», ανέφεραν οι υπηρεσίες του κι ενώ το ποσοστό αποχής ανήλθε σε περίπου 60% στον δεύτερο γύρο σήμερα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ δινουν «ασυλο» σε προστατευομενους μαρτυρες. Στελνουν μηνυμα στο ελληνικο πολιτικο συστημα. Ιδιαιτερως στους γνωστους κλεφτες και απατεωνες Σαμαρα, Γεωργιαδη και Λοβερδο. Οι οποιοι ειχαν και το θρασσος να μηνυσουν τους μαρτυρες για ψευδορκια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ομερτά Ηλιόπουλου (συριζα), Γερουλάνου (κουναλ), Βουλγαράκη, Καπερνάρου...

ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ! ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ η δημοτική "ομερτά" για τον Μεγάλο ...Περίδρομο;
Σε νέα φάση μπαίνει η δοκιμασία των Αθηναίων από σήμερα ύστερα από τον Μεγαλο Περιπατο και τις αλλαγές που έγιναν το Σαββατοκύριακο και στην πλατεία Συντάγματος. Καθώς οι αντιδράσεις από τους Αθηναιους πάντως συνεχίζονται, διεργασίες εκδηλώνονται σύμφωνα με πληροφορίες και εντός του δημοτικού συμβουλίου. Αν και επί της αρχής υπήρξε μια μεγαλη πλειοψηφια για τον Μεγάλο Περίπατο, τώρα επωάζονται διαφοροποιήσεις...
Ενώ στην αρχη τον  ειχαν ψηφισει τον Μεγαλο Περιπατο οι δημοτικες παραταξεις Μπακογιαννη, Ηλιόπουλου (συριζα), Γερουλάνου (κουναλ), Βουλγαράκη, Καπερνάρου. Τωρα διαφοροποιουνται…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: «Η ΕΛΑΣ θεωρεί σκουπίδια γιατρούς και ασθενείς..»
Από την περασμένη Τρίτη 23/6 τα ξημερώματα αιφνιδιαστικά το Τμήμα Μεταγωγών της ΓΑΔΑ απαίτησε να επιβιβάζεται στην κλούβα (!) γιατρός του ΨΝΑ (Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθήνας - Δαφνί (!!) κάθε φορά που γίνεται μεταγωγή κάποιου ασθενούς του ΨΝΑ προς τα δικαστήρια Ευελπίδων λόγω...
δικαστικής διαδικασίας που αφορά ασθενή, πράγμα που τυχαίνει κάθε μέρα. Η διοικήτρια του ΨΝΑ όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά έδωσε εντολή στους γιατρούς να υπακούσουν. Μάλιστα, τις τέσσερεις αυτές τελευταίες μέρες (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) έχουν συμβεί τα εξής εκπληκτικά :
1. Η κλούβα ξεκινά μεταξύ 6.30 - 7 πμ από το ΨΝΑ παραλαμβάνοντας τον ασθενή και τον γιατρό. Στην συνέχεια περνά από ΓΑΔΑ, αστυνομικά τμήματα και φυλακές Κορυδαλλού παραλαμβάνοντας κι άλλους κρατουμένους. Καταλήγει στην Ευελπίδων στις 9πμ αφού ο ασθενής και ο γιατρός έχουν απολαύσει μια χορταστική πρωϊνή βόλτα σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο.
2. Αν και οι δίκες που αφορούν Ψ/Χ ασθενείς είναι συνήθως πρώτες στο πινάκιο της ημέρας (9πμ) για ευνόητους λόγους και η διαδικασία ολοκληρώνεται πριν τις 10πμ και αν και στα σχετικά εισαγγελικά έγγραφα ρητά προβλέπεται η "άμεση επαναμεταγωγή" του ασθενούς πίσω στο ΨΝΑ, οι υπεύθυνοι του Μεταγωγών ΔΕΝ τηρούν αυτήν την ρητή πρόβλεψη. Κρατούν στην Ευελπίδων ως τις 3μμ ασθενή και γιατρό οπότε η κλούβα ξεκινά πάλι την ... αντίστροφη διαδρομή, από Ευελπίδων προς ΓΑΔΑ - Κορυδαλλό - αστυνομικά τμήματα κλπ για να καταλήξει στο ΨΝΑ στις ... 5μμ ( !!!) με τον γιατρό και τον ασθενή κυριολεκτικά εξοντωμένους.
3. Οι γιατροί και τις 4 αυτές μέρες αντιμετώπισαν ΣΚΑΙΟΤΑΤΗ συμπεριφορά από αξιωματικούς του Μεταγωγών με ειρωνείες - εξυπναδούλες ("το Μεταγωγών δεν είναι Ταξί", "εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς" κλπ και μάλιστα ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ η χορήγηση από τον γιατρό της αναγκαίας φαρμακευτικής αγωγής (!!!!) στον ασθενή. Ο οποίος ασθενής για τις 5 (πέντε) περιττές ώρες που παρέμενε στα κρατητήρια της Ευελπίδων (από τις 10πμ που είχε τελειώσει η δίκη του ως τις 3μμ που άρχιζε η ... Οδύσσεια της επιστροφής στο ΨΝΑ) σε κοινό κελί με δεκάδες άλλους κρατουμένους κατά παραβίαση του κανονισμού που προβλέπει παραμονή του Ψ/Χ ασθενούς - κρατουμένου "σε ιδιαίτερο χώρο".
Το αποτέλεσμα :
1. Μία τουλάχιστον γιατρός (από τις 4) ασθένησε από την "περιποίηση" και δεν έχει αναρρώσει ακόμα.
2. Ένας τουλάχιστον ασθενής (από τους 4) όταν επιτέλους έφτασε πίσω στο νοσοκομείο το απόγευμα παρουσίαζε σοβαρή αρτηριακή υπόταση.
Εκτός από τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ του Μεταγωγών, τεράστια ευθύνη για το παραπάνω αίσχος έχει η διοικήτρια του ΨΝΑ που από την Τρίτη ως και την Παρασκευή δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για να το σταματήσει και το άφησε να συνεχίζεται. Αν είναι ανίκανη να προστατεύει τους ασθενείς και τους γιατρούς της από τα βίτσια του καθενός μάλλον είναι ανίκανη να είναι διοικήτρια και γενικότερα.
Αν όμως από Δευτέρα επαναληφθούν τα παραπάνω ανεκδιήγητα, η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά τον κύριο Κικίλια και τον κύριο Χρυσοχοΐδη.