Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Πεμπτη 2 Ιουλιου 2020


Επίσημα στοιχεία, όπως παρουσιάστηκαν...
τα στοιχεία τα παρουσίασαν το πρωί στο ραδιόφωνο
- 450.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα έχουν καταθέσει αίτηση για τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού
- μόλις το 4% των τουριστικών επιχειρήσεων δέχονται να συμβληθούν με τα συγκεκριμένα προγράμματα!
Με απλά λόγια: οι επιχειρηματίες του τουρισμού προτιμούν να έχουν κλειστά τα " μαγαζιά", να νεκρώνουν περιοχές, να μένουν άνεργοι χιλιάδες άνθρωποι παρά να δεχτούν να μειώσουν το κέρδος τους, εκβιάζοντας το κράτος για κατάργηση κάθε μέτρου υγειονομικης προστασίας και φυσικά....χρήμα, με τη μορφή " αποζημίωσης" γιατί είχαν κλειστά!!!
Το πρόβλημα δεν είναι τι κάνουν οι ξενοδόχοι. Το πρόβλημα είναι τι κάνει η κυβέρνηση. Σε ενα κράτος με , στοιχειώδεις, κοινωνικές ευαισθησίες θα επιτασσε τα ξενοδοχεία, θα τα δούλευαν οι εργαζόμενοι που θα έπαιρναν τον μισθό από τα προγράμματα, 1.500.000 πολίτες θα έκαναν διακοπές, οι περιοχές θα ανασαναν.
Αδιανόητα πράγματα ε;
σχολιο.- Κατασταση δεν ξέρω τι να κάνω!Να κλάψω ή να γελάσω?Τώρα που τελειώσαμε με τις σποφοιτήσεις και ηρέμησα κάπως,είπα να ρίξω μια ματιά στη μπροσούρα που έστειλε στο σχολείο το τουριστικό γραφείο,για να εξαργυρώσουμε κείνα τα βάουτσερ αντι της εκδρομής στη Σαλονικη!Σκεφτηκα μάλιστα οτι δεν πρέπει να με πιάσουνε κορόιδο και να κανω χρήση του βάουτσερ το συντομότερο,γιατι με τα χάλια του τουρισμού σε 18 μήνες ποιός ζεί ποιός πεθαινει και με την πρώτη γουλιά του καφέ,ανοίγω το φυλλάδιο.Τι το 'θελα παναγίτσα μου πρωί πρωί,παρά τριχα θα πνιγόμουνα.Ελάχιστο κοστος διαμονής τη νύχτα,στα περισσοτερα ξενοδοχεία,γυρω στο διακοσαρι.Και τότε κατάλαβα ότι ετσι κι αλλιώς με πιάσανε κορόιδο,αφού με τα ωραία μου λεφτουδάκια η κυβέρνηση επιδότησε τα τουριστικά γραφεία και τα ξενοδοχεία,γιατι οπως καταλαβαινετε οτι αφού μου λείπουν 199ε για να συμπληρώσω το διακοσάρι,θα περιμένω να εκπνεύσει το 18μηνο και αν εντωμεταξύ δεν εχει βαρέσει κανόνι το τουριστικο,να πάρω πισω τα 65ε!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απώλειες 175 εκατομμυρίων ισχυρίζεται πως είχε λόγω καραντίνας η Fraport και απαιτεί αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο.
Όχι! Δεν είναι παράλογοι ούτε χωρίς λόγο απαιτητικοί οι Γερμανοί.
Απλώς, η σύμβαση με την οποία τους παραχωρήθηκαν τα αεροδρόμια από την κυβέρνηση Τσίπρα προβλέπει "κατανομή των κινδύνων".
Όταν κερδάνε, όλα δικά τους. Όταν χάνουν, πληρώνουμε εμείς.
Ποιο παιδάκι ξέρει να κλίνει τη λέξη "Μπανανία";
Σχολιο.- Και από την γερμανική κυβέρνηση διάβασα κάπου ότι το απαιτούν. Είναι ο αυτόνομος ιδιωτικός τομέας, όχι ο ΚΤΜΠ καπιταλισμός
Σχολιο.-  Μα η Fraport δεν είναι ιδιωτική. Ανήκει στο κρατίδιο της Έσσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκανε πίσω ο Νετανιάχου και τα σχέδια προσάρτησης εδαφών της Δυτικής Όχθης "παγώνουν".
Και ο αγώνας συνεχίζεται! Με αμείωτη την αλληλεγγύη μας!
Ή αλλιώς, δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα επιδόματα στους άνεργους έχουν ως συνέπεια να κάνουν παιδιά κακής ποιότητας, είπε Ουκρανή βουλευτίνα και προκάλεσε δικαιολογημένη οργή, αλλά και αδικαιολόγητη έκπληξη.
Η άποψη ότι οι φτωχοί και τα παιδιά τους είναι άνθρωποι χαμηλής ποιότητας συνιστά βαθιά και στέρεη πεποίθηση στις κυρίαρχες τάξεις. Ακούγεται καθημερινά στους κοινωνικούς κύκλους της αστικής σαπίλας, καθώς έτσι επιβεβαιώνουν τη δική τους ανωτερότητα.
Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που η ανεκδιήγητη υπουργός του Τσίπρα, Θεανώ Φωτίου (αυτή με τα δέκα ακίνητα), υποστήριζε ότι οι φτωχοί μπορούν να τρέφονται με γεμιστά και τα 200 ευρώ του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης θα έπρεπε να δίνονται σε είδος, γιατί δεν είναι σε θέση να τα διαχειριστούν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η νέα Πρόεδρος του ΣτΕ κυρία Μαίρη Σάρπ ήταν η εισηγητρια στην υπ' αριθμόν 668 / 2012 απόφαση της Ολομελειας του ΣτΕ, με την οποία δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παραβίαση του Συντάγματος από το 1ο Μνημόνιο. ....Ηλθε η Επιβράβευση



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται στη Συρία
02/07/2020
Γενεύη: Η δήλωση που εκδόθηκε κατά την 44η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την απόρριψή της από καταναγκαστικά μονομερή οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Συρία, τονίζοντας ότι είναι «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και στοχεύει τον συριακό λαό στην καθημερινή τους ζωή και υπονομεύει τις πιθανότητες μια πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία.
"Τα δυτικά καταναγκαστικά μέτρα που επιβάλλονται στο λαό της Συρίας παραβιάζουν και αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο, στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και στους κανόνες και τις αρχές των ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των χωρών"
Τα μέτρα που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Συρίας έβλεπαν επίσης τον τομέα της υγείας σε μια εποχή που ο κόσμος παρατηρεί ξέσπασμα της πανδημίας της Κορώνας, απαιτώντας την άμεση κατάργησή της.
Το Διεθνές Συμβούλιο για την Υποστήριξη Δίκαιας Δίκης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε: Σε καμία περίπτωση, οι άνθρωποι δεν πρέπει να στερούνται τα βασικά μέσα της ζωής τους.
«Με την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κίνδυνο της επιδημίας της Κορώνας και τον αντίκτυπό της στον τομέα της υγείας στη Συρία, τα κράτη μέλη και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών καλούνται να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την κατάργηση των δυτικών καταναγκαστικών μέτρων και την αποφυγή της χρήσης οικονομικών ή πολιτικών μέτρα ή άλλες πιέσεις προς χώρες σχετικά με την άσκηση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων. "
«Τα βασικά προϊόντα ως τρόφιμα και φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο άσκησης πολιτικής πίεσης και σε καμία περίπτωση οι άνθρωποι δεν πρέπει να στερούνται των μέσων διαβίωσης και ανάπτυξής του».
Το Συμβούλιο ζήτησε από τον Ειδικό Εισηγητή να διερευνήσει τον αρνητικό αντίκτυπο των μονομερών καταναγκαστικών μέτρων και των ανθρωπιστικών εγκλημάτων που προκλήθηκαν από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον συριακό λαό.
Ζήτησε επίσης τη δημιουργία ενός άμεσου μηχανισμού για την πίεση των χωρών που επιβάλλουν αυτά τα καταναγκαστικά μέτρα προκειμένου να το καταργήσουν και να υποστηρίξουν το συριακό κράτος για να ξεπεράσει αυτήν την κρίση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βρετανία αναγνωρίζει τον αχυρανθρωπο ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας για να κλεψει τον χρυσο της Βενεζουελας
 Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020, 15:22
Δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως «πρόεδρο» της Βενεζουέλας, αντί του πραγματικου νομιμου Προεδρου Νικολάς Μαδούρο, στην υπόθεση του ποιος θα ελέγχει τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας που βρίσκονται στο Λονδίνο.
Η βρετανική κυβέρνηση «αναγνώρισε τον αχυρανθρωπο κλοουν  Γκουαϊδό ως «πρόεδρο» της Βενεζουέλας. Αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι δεν αναγνωρίζει πλέον τον νομιμο πραγματικο Προεδρο Μαδούρο για να κλεψει τον χρυσο της Βενεζουελας». Αυτό εννοουσε  ο διαταγμενος πληρωμενος δικαστακος στην απόφασή που διαταχθηκε να ανακοινωσει  έπειτα από στημενη παρωδια «δίκης» την περασμένη εβδομάδα.
Εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας και του Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι η τράπεζα θα επιδιώξει να ασκήσει έφεση.
Το Καράκας είχε καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο του Λονδίνου προκειμένου να πιέσει την Τράπεζα της Αγγλίας να μεταφέρει περίπου 1,13 δισ. δολάρια πριν οι σχέσεις μεταξύ Βενεζουέλας και Δύσης επιδεινωθούν πριν από δύο χρόνια.
Ο αχυρανθρωπος κλοουν προδοτης Γκουαϊδό ανακηρυχθηκε από τους δυτικους ξεπλενιδες αποικιοκρατες δικτατορας της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο του 2019 και το μονο που διαθέτει είναι η ευρεία στήριξη από τις ναζιστικες αποικιοκρατικες ΗΠΑ και άλλες δυτικές αποικιοκρατικες χώρες, ωστόσο απέτυχε να κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση.
Η Τράπεζα της Αγγλίας κρατά για την ώρα περίπου 1,13 δισ. δολάρια σε χρυσό Βενεζουέλας, αλλά αρνείται να δώσει στην εκλεγμένη κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο πρόσβαση ή να τα μεταφέρει σε άλλη τράπεζα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η συνταγματική αναθεώρηση του Προεδρο Πούτιν επικυρώθηκε με ποσοστό 77,92%
 Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020, 13:03
Οι Ρώσοι επικύρωσαν με ποσοστό 77,92% τη συνταγματική αναθεώρηση που κυρίως επιτρέπει στον Προεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση που ανακοινώθηκε σήμερα, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται «ψέμα» από την αντιπολίτευση.
Μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων, το «όχι» συγκεντρώνει 21,27%, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς της Εκλογικής Επιτροπής. Η συμμετοχή κυμάνθηκε γύρω στο 65%.
Η ψηφοφορία, που προβλεπόταν αρχικά να διεξαχθεί τον Απρίλιο, αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Για να αποφευχθεί μια υπερβολικά μεγάλη συρροή στα εκλογικά τμήματα, πραγματοποιήθηκε σε διάστημα μίας εβδομάδας, μέχρι την Τετάρτη, και οι ψηφοφόροι έπρεπε να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια προστασίας.
Ουδέποτε υπήρξαν αμφιβολίες για την έκβαση που θα είχε το δημοψήφισμα: η αναθεώρηση είχε εγκριθεί στις αρχές του χρόνου από τη νομοθετική εξουσία και το νέο κείμενο του Συντάγματος διατίθεται ήδη προς πώληση στα βιβλιοπωλεία.
Μία από τις τροπολογίες που ενοχλεο σφοδρα  τους δυτικους αποικιοκρατες δίνει στον Προεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την επιλογή να διεκδικήσει δύο επιπλέον θητείες μετά τη λήξη της τρέχουσας, το 2024. Θα έχει έτσι τη δυνατότητα να παραμείνει στο Κρεμλίνο μέχρι το 2036, όταν θα είναι 84 ετών.
Η αναθεώρηση εισάγει επίσης στο Σύνταγμα ανθρωπινες αρχές, σε αντιθεση με τους δυτικους αποικιοκρατες που εχει επικρατησει ο νομος της ζουγκλας και η εκληση των ηθων για αυτους που εχουν χρημα, ανθρωπινε αρχες  τις οποίες υποστηρίζει ο πρόεδρος -πίστη στον Θεό, γάμο μόνο μεταξύ αντρας και γυναικας δηλαδη προσώπων διαφορετικού φύλου, πατριωτική εκπαίδευση-, καθώς και κοινωνικές εγγυήσεις, όπως η τιμαριθμοποίηση των συντάξεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες παγκοσμίως λόγω της πανδημίας και  να στηριχθει ο ΠΟΥ
 Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020, 01:36
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τελικά την Τετάρτη, μετά από τρεις και πλέον μήνες, την έκκληση που είχε απευθύνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παγκόσμια εκεχειρία λόγω της πανδημίας.
Το ψήφισμα, που κατέθεσαν η Γαλλία και η Τυνησία, ζητεί από «όλες τις πλευρές σε ένοπλες συρράξεις να δεσμευτούν αμέσως σε μια βιώσιμη ανθρωπιστική παύση (των εχθροπραξιών) για τουλάχιστον 90 συνεχόμενες ημέρες», ώστε να καταστεί δυνατή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Οι διαπραγματεύσεις για να περάσει το ψήφισμα αυτό προσέκρουαν στην αντιπαράθεση της Κίνας με τις ΗΠΑ και τη διαφωνία τους για το αν θα έπρεπε να περιληφθεί στο κείμενο μια έκκληση για τη στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η Ουάσινγκτον δεν επιθυμούσε καμία αναφορά στον ΠΟΥ, σε αντίθεση με το Πεκίνο. Τον Μάιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από τον ΠΟΥ, κατηγορώντας τον για τους χειρισμούς του στην πανδημία και υποστηρίζοντας ότι είναι υπερβολικά «σινοκεντρικός» και προωθεί την πληροφόρηση της Κίνας, κάτι που η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ αρνείται κατηγορηματικά.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν κάνει αναφορά στον ΠΟΥ αλλά σε μια απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία αναφέρεται ο Οργανισμός. Σύμφωνα με διπλωμάτες, με πρωτοβουλία της Ινδονησίας (μη μόνιμο μέλος του ΣΑ) βρέθηκε τελικά μια συμβιβαστική λύση: προστέθηκε μια παράγραφος στο προοίμιο που υπενθυμίζει την απόφαση που ελήφθη στις 2 Απριλίου από τη Γενική Συνέλευση. Σε αυτό το κείμενο καλούνται οι 193 χώρες μέλη του ΟΗΕ «να παράσχουν κάθε αναγκαία στήριξη και συνεργασία στον ΠΟΥ».
«Είδαμε πραγματικά το όργανο αυτό στα χειρότερά του. Αυτό το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι δυσλειτουργικό», εννοωντας προφανως τις απαραδεκτες αντιδρασεις των ΗΠΑ, σχολίασε ο Ρίτσαρντ Γκάουαν, ο διευθυντής της Ομάδας Διεθνών Κρίσεων του ΟΗΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
Στο σπίτι του Ισπανού πρέσβη στο Καράκας προετοιμάστηκε η τελευταία απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Ο Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας, Πολιτισμού και Τουρισμού της Βενεζουέλας,  Χόρχε Ροντρίγκες,  κατηγόρησε τον πολιτικό της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας  Λεοπόλδο Λόπες,  του κόμματος “Voluntad Popular” (Λαϊκή Θέληση), ότι χρησιμοποίησε τα διπλωματικά κεντρικά γραφεία της ισπανικής κυβέρνησης, όπου κατέφυγε τον Απρίλιο του περασμένου έτους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. για να σχεδιάσει την αποτυχημένη στρατιωτική θαλάσσια επιδρομή της 3ης Μαΐου.

"Ολoς ο σχεδιασμός της ένοπλης στρατιωτικής εισβολής έγινε στην πρεσβευτική κατοικία της κυβέρνησης της Ισπανίας", δήλωσε ο Ροντρίγκες το Σάββατο (25/6) , σε δηλώσεις από το Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες.
Ο  Ροντρίγκες  αναφέρθηκε και  στην  πρόσφατη δημοσίευση της  The Wall Street Journal που επισημαίνει ότι ο  Λόπες  και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαιδό, είναι υπεύθυνοι για τη θαλάσσια εισβολή στη Βενεζουέλα.
Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το Βορειοαμερικανικό ΜΜΕ  αναφέρει, επικαλούμενο   ανώνυμες πηγές, ότι ο Λόπες  εδώ και μήνες έκανε προσλήψεις μισθοφόρων , προκειμένου να προκαλέσει εξέγερση στις ένοπλες δυνάμεις της νοτιοαμερικανικής  χώρας  και να ανατρέψει τον Πρόεδρο της  Μπολιβαριανής της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο Λόπες  και οι σύμμαχοί του διαπραγματεύτηκαν με έως και έξι εργολάβους ιδιωτικής ασφαλείας για να πραγματοποιήσουν τις επιδρομές.
O Ροντρίγκες υποθέτει ότι  ο Ισπανός πρέσβης στο Καράκας,  Χεσούς Σίλβα,  πρέπει να γνώριζε τα σχέδια της αντιπολίτευσης. ρωτώντας «Γνωρίζει ο ισπανός πρεσβης  ότι ο Λεόπολδο Λόπες έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει βιντεοδιασκέψεις με μοναδικό σκοπό να επιμείνει στα σχέδιά του να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Νικολά Μαδούρο;”.
Αναρωτήθηκε επίσης αν η Ισπανία, η οποία  έχει χορηγήσει άσυλο στο Λόπεζ, συμφωνεί  με το ότι "οι συζητήσεις και τα σχέδια δολοφονίας των ηγετών της Βενεζουέλας καταστρώνονται  στην έδρα της». «Η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει κάτι να πει για αυτό;" συνέχισε.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις, είναι "αμέτρητα" τα αποδεικτικά στοιχεία για τις βίαιες ενέργειες των Λόπες και Γκουαιδό, αποκαλώντας τους "εργαλεία " στα χέρια των βορειοαμερικανικών αρχών των οποίων ο μοναδικός σκοπός είναι "να κλέψουν ό, τι μπορούν και να καταλάβουν την εξουσία με τον βίαιο τρόπο “.
Tτις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Μαΐου, μια ανατρεπτική ομάδα προσπάθησε να εισέλθει στη Βενεζουέλα μέσω της βόρειας-κεντρικής ακτής της χώρας με ταχύπλοα σκάφη, τα οποία παρεμποδίστηκαν και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Συνελήφθησαν αρκετοί συμμετέχοντες στην αποτυχημένη απόπειρα επιδρομής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπόρις Τζόνσον δώσε πίσω στη Βενεζουέλα το χρυσό της

https://www.change.org/p/boris-johnson-mp-give-venezuela-back-its-gold?recruiter=594329246&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=psf_combo_share_abi&recruited_by_id=efad1330-74c7-11e6-9fbe-432f16b05c53&utm_content=fht-14414026-en-gb%3Av2

4.330 έχουν υπογράψει.

Καταδικάζουμε την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να αρνηθεί να επιστρέψει στη Βενεζουέλα δισεκατομμύρια δολάρια από τον χρυσό της που έχει κατατεθεί εκεί.
Αυτό αντικατοπτρίζει την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει σκληρές οικονομικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα για να προσπαθήσει να επιβάλει την παράνομη αλλαγή καθεστώτος.
Ο χρυσός της Βενεζουέλας που κατατίθεται στην Τράπεζα της Αγγλίας είναι ιδιοκτησία του λαού της Βενεζουέλας και όχι των βρετανικών τραπεζών. Η αποτροπή της επιστροφής της, όπως και όλες αυτές οι κυρώσεις, πλήττει μόνο τους φτωχότερους στην κοινωνία της Βενεζουέλας.
Η Βρετανία δεν πρέπει να βοηθά την κυβέρνηση Τραμπ στην επιβολή κυρώσεων και αλλαγής καθεστώτος. Αντίθετα, θα πρέπει να προωθεί τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ενός ειρηνικού και μακροχρόνιου διακανονισμού στη Βενεζουέλα, όπως υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις του Μεξικού και άλλων λατινοαμερικάνων.
Καλούμε τη βρετανική κυβέρνηση να ενεργήσει με τιμή και να καταστήσει σαφές στην Τράπεζα της Αγγλίας ότι αυτός ο χρυσός πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες της - τον λαό της Βενεζουέλας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γηροκομειο της Βορειας Ευρωπης η Ελλαδα!
Κινητρα  για να ζησουν εδώ οι συνταξιουχοι
Φορολογικά κίνητρα σε συνταξιούχους από τη βόρεια Ευρώπη να εγκατασταθούν στην Ελλάδα σχεδιάζει να παράσχει η κυβέρνηση. Τη στιγμή που οι Ελληνες συνταξιούχοι υποφέρουν από τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων και την ιδιαίτερα υψηλή φορολογία, άμεση και έμμεση, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να μετατρέψει τη χώρα μας σε φορολογικό παράδεισο για ηλικιωμένους από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις υπόλοιπες χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει την κατηγορία αυτή των αλλοδαπών πολιτών θα προβλέπεται φορολόγηση με ενιαίο συντελεστή από 7% έως 10%. Οι ευνοϊκές διατάξεις θα εφαρμόζονται για τους συνταξιούχους που επιθυμούν να ζήσουν στην Ελλάδα, μεταφέροντας εδώ τη φορολογική τους κατοικία.
Η ευνοϊκή ρύθμιση εφαρμόζεται κυρίως για συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι συνταξιούχοι δημοσίου κατά κανόνα φορολογούνται στη χώρα τους. Σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν οι συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας. Η ρύθμιση θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Ιουλίου.
«Η κυβέρνηση αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι δεν έχει κανέναν σκοπό να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή, να επιβάλει εθνικό προστατευτισμό, να λειτουργήσει με οικονομικό πατριωτισμό» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.
Το πρόγραμμα εγκατάστασης ξένων συνταξιούχων σε άλλες χώρες με φορολογικά κίνητρα εφαρμόζεται ήδη στην Ιταλία και την Πορτογαλία και είναι ανάλογο με το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας» που εφαρμόζει η χώρα μας παρέχοντας άδειες διαμονής σε όσους ξένους επενδυτές κάνουν αγορές ακινήτων άνω των 400.000 ευρώ στην Ελλάδα. Ειδικά η Πορτογαλία συχνά περιγράφεται ως «φορολογικός παράδεισος για συνταξιούχους», αφού προσφέρει 10ετή απαλλαγή σε συνταξιούχους άλλων χωρών, εφόσον επιλέξουν να ζήσουν στην Πορτογαλία.
Όμως αυτό το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς δέχεται έντονη κριτική από πολλούς Πορτογάλους, που νιώθουν πως είναι άδικο εκείνοι να πληρώνουν και κάποιοι όχι, υποστηρίζοντας πως οι ξένοι συνταξιούχοι που μετακινούνται στην Πορτογαλία απολαμβάνουν περισσότερα προνόμια σε σχέση με τους ίδιους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο
από τον Δ. Γληνό:
«...Επειτα, πρέπει να κατανοήσουμε βαθειά την έννοια του εθνικού αγώνα. Σήμερα μιλάμε για Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, για εθνικό εργατικό απελευθερωτικό μέτωπο, για εθνικόν αγώνα. Μα την έννοια εθνικός την έχουνε καταρίψει και της έχουνε δώσει άλλη σημασία στα περασμένα. Σήμερα με την έννοια εθνικός, δεν σκεπάζουμε τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, μιας μικρής μερίδας του λαού, που εκμεταλλευότανε την έννοια αυτή για να προσδώσει γενικό χαρακτήρα σ’ εκείνο που ανταποκρινότανε μόνο στα προνόμια και τα συμφέροντά της. Σήμερα, η έννοια εθνικός σημαίνει παλλαϊκός. Σήμερα, που συνειδητοποιούνται όλα τα στρώματα του λαού, έθνος και λαός τείνει και πρέπει να συμπέσουν. Δεν μπορεί να είναι εθνικό ό,τι δεν είναι παλλαϊκό. Και εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο σημαίνει παλλαϊκό απελευθερωτικό μέτωπο. Και εθνικός αγώνας για τη λευτεριά σημαίνει παλλαϊκός αγώνας για τη λευτεριά και για σήμερα και για αύριο και για πάντα»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΙΡΑΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Συμφωνησαν παλι για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας
Την υποστήριξή τους στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Συρίας, στην εξάλειψη της τρομοκρατίας και τον οριστικό τερματισμό του πολέμου με εξεύρεση «πολιτικής λύσης», επιβεβαίωσαν στα λόγια, σε κοινή ανακοίνωση, οι Πρόεδροι Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ιράν, Χασάν Ροχανί, και Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν.
Μετά το τέλος τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της λεγόμενης πρωτοβουλίας της Αστάνα χαρακτήρισαν «αποσταθεροποιητικές» τις ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία, τονίζοντας πως «δεν βοηθούν» στην εξεύρεση πολιτικής λύσης. Απέρριψαν την ισραηλινή κατοχή των Υψιπέδων του Γκολάν αλλά και την αναγνώριση της κατοχής από τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως αφενός συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και αφετέρου συνιστούν «απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια». Συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνάντησή τους στην Τεχεράνη όταν οι συνθήκες (λόγω της πανδημίας Covid-19) το επιτρέψουν, ενώ εξέφρασαν ικανοποίηση για την απόφαση της συριακής «Επιτροπής Συντάγματος» να συνεδριάσει τον Αύγουστο.
Σε ξεχωριστές δηλώσεις που έκαναν, ο Ρώσος Πρόεδρος, απευθυνόμενος στους ομολόγους του, πρότεινε να συζητήσουν «επιπρόσθετα» μέτρα καταπολέμησης της «διεθνούς τρομοκρατίας». Τους κάλεσε επίσης να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να διασφαλιστεί στη Συρία μία «μακροπρόθεσμη εξομάλυνση».
Ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, επέκρινε τις ΗΠΑ λέγοντας ότι εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους στη Συρία υποδυόμενες τους μαχητές κατά της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε ότι «η μη νόμιμη παρουσία των κατοχικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας είναι παράγοντας αστάθειας για τη χώρα και όλη την περιοχή».
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την άποψη ότι οι ενέργειες της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν στη Συρία θα αποτελέσουν τον καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη της σταθερότητας στη χώρα. Πρόσθεσε επίσης ότι «προτεραιότητες για την Τουρκία παραμένουν η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και η κατάπαυση του πυρός σ' αυτήν τη χώρα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΜΗ.-- Σε κατάσχεση 14 τόνων ναρκωτικών (χάπια αμφεταμίνης) που ανήκαν στους τζιχαντοφασιστες εγκληματίες του «Ισλαμοφασικού Κράτους» προχώρησαν χτες οι ιταλικές αρχές στο λιμάνι του Σαλέρνο. Τα περίπου 84 εκατομμύρια χάπια που παράγονται από το ΙΚ στη Συρία, ήταν κρυμμένα σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου σε ρολά χαρτιού και μηχανήματα. Τα ναρκωτικά χρησιμοποιούνταν τόσο από τους ίδιους τους τζιχαντοφασιστες όσο και πωλούνται εξασφαλίζοντας μέρος της χρηματοδότησης της συμμοριας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αντίστοιχο φορτίο που έχει εντοπιστεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Κατήγγειλαν την κρατική τρομοκρατία
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--
Χιλιάδες εργαζόμενοι, μέλη συνδικάτων, φοιτητές, μέλη οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων βγήκαν στους δρόμους της κολομβιανής πρωτεύουσας την Τρίτη το βράδυ διαδηλώνοντας ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε, η οποία αδιαφορεί για τις συνεχιζόμενες δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών και πρώην ανταρτών των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP) και τις παραβιάσεις από τον στρατό σε βάρος του άμαχου πληθυσμού, όπως ο πρόσφατος βιασμός 12χρονου κοριτσιού από την ιθαγένικη φυλή Εμπερά από 7 στρατιώτες.
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την κρατική τρομοκρατία (έκφραση της οποίας είναι και οι παραστρατιωτικοί φονιάδες) και απαίτησαν να σταματήσει η ατιμωρησία. Το αίτημα αυτό περιλαμβανόταν και στις διεκδικήσεις των μεγάλων διαδηλώσεων της περιόδου Νοέμβρη 2019 - Μάρτη 2020, οπότε ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή έως τώρα σε πάνω από 3.300 ανθρώπους.
Μόνο την περίοδο που βρίσκεται στην κυβέρνηση ο Ντούκε, από το 2018, έχουν δολοφονηθεί 721 αγωνιστές, ανάμεσά τους και 214 πρώην αντάρτες, ενώ από την υπογραφή της λεγόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας ανταρτών - κυβέρνησης, το Νοέμβρη του 2016, οι νεκροί αγωνιστές του λαϊκού κινήματος ξεπερνάνε τους 860.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Ολοκληρώθηκε το δημοψήφισμα
ΜΟΣΧΑ.--
Ολοκληρώθηκε χτες το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές στη Ρωσία, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του αστικού κράτους, ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας είχε ξεκινήσει στις 25 Ιούνη για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Μέχρι χτες το μεσημέρι η συμμετοχή είχε φτάσει στο 57,4%, όπως ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή.
Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και τα πρώτα αποτελέσματα από ορισμένες περιοχές, περίπου το 73% των Ρώσων ψηφοφόρων εγκρίνει τις συνταγματικές αλλαγές οι οποίες - μεταξύ άλλων - θα επιτρέψουν στον Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για δύο ακόμα συνεχόμενες θητείες. Αλλη βασική τροποποίηση του Συντάγματος προβλέπει την υπεροχή της εθνικής νομοθεσίας έναντι των διεθνών νόμων και κανονισμών (όπως ισχύει και στο Σύνταγμα των ΗΠΑ). Επίσης, προτείνεται η απαγόρευση σε αξιωματούχους του κράτους, βουλευτές, κυβερνήτες να έχουν ξένη ιθαγένεια ή άδεια παραμονής, ενώ δίνεται μια μεγαλύτερη εξουσία στο Κοινοβούλιο με έγκριση του πρωθυπουργού από αυτό, διατηρείται δε το δικαίωμα του Προέδρου να απολύει τον πρωθυπουργό και τους αναπληρωτές του, παραμένοντας επικεφαλής του στρατού.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Εντονες δυτικές αντιδράσεις ενάντια στο νόμο για την «εθνική ασφάλεια»
Σε εφαρμογή τέθηκε ο νέος νόμος για την «ασφάλεια» στο Χονγκ Κονγκ, που το κινεζικό κοινοβούλιο ενέκρινε προχτές, και μεταξύ άλλων τιμωρεί (μέχρι και με ισόβια) ως σοβαρά αδικήματα την «αποσχιστική δράση», την «ανατρεπτική δράση», την «τρομοκρατία» και τη «συνωμοσία με εξωτερικές και ξένες δυνάμεις». Ακόμα, ενισχύεται ο ρόλος των κεντρικών δικαστικών αρχών της Κίνας σε υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ, με μια σειρά ρυθμίσεις (π.χ. δυνατότητα απευθείας διορισμού δικαστών), ιδρύεται «Γραφείο Υπεράσπισης της Εθνικής Ασφάλειας» που θα εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ με αντικείμενο «τη συγκέντρωση και ανάλυση πληροφοριών» και την «ενασχόληση» με τις «παραβάσεις στον τομέα της εθνικής ασφάλειας», κ.λπ. Ο νέος νόμος έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων από Δυτικούς κ.ά., καθώς πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα.
Χτες οι αστυνομικές αρχές επικαλέστηκαν επιτελους τον νέο νόμο για να εμποδίσουν την ετήσια διαδήλωση των πληρωμενων από τη CIA που γίνεται εναντια στην επέτειο από την «επιστροφή» του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα, και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, μεταξύ άλλων ενός ατόμου που κρατούσε αποικιακη σημαία υπέρ της αποικιοκρατίας από τη Βρετανια του Χονγκ Κονγκ.
Νέες αντιδράσεις
Την έντονη αντίδρασή τους επανέλαβαν οι ΗΠΑ, των οποίων ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο μίλησε για «μια θλιβερή μέρα για το Χονγκ Κονγκ και για τους ανθρώπους σε όλη την Κίνα που αγαπούν την ελευθερία» και τόνισε: «Οι ΗΠΑ δεν θα παραμείνουν αδρανείς ενόσω η Κίνα περιτυλίγει το Χονγκ Κονγκ με τα αυταρχικά της σαγόνια». Πρόσθεσε δε ότι «ακολουθώντας τις οδηγίες του Προέδρου Τραμπ, θα εξαλείψουμε τις πολιτικές εξαιρέσεις που δίνουν στο Χονγκ Κονγκ μια διαφορετική και ειδική μεταχείριση». Εντονα αντέδρασε και η βρετανική κυβέρνηση, φτάνοντας να υποστηρίξει ότι ο νέος νόμος καταστρατηγεί τη Συνθήκη Παραχώρησης του 1997 και το «ειδικό καθεστώς» που συμφώνησε τότε το Λονδίνο με το Πεκίνο. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις εγγυήσεις που έδωσε η Κίνα στο παρελθόν, η Ευρωπαϊκή Ενωση κρίνει σημαντικό τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ να είναι απολύτως προστατευμένα» και ότι πρέπει να προστατευτεί η αυτονομία του. Η καναδική κυβέρνηση εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας για «αυξημένο κίνδυνο αυθαίρετης σύλληψης για λόγους εθνικής ασφάλειας, καθώς και πιθανής έκδοσης στην ηπειρωτική Κίνα».
Τέλος, στην Ταϊβάν η τοπική κυβέρνηση (όπου κυριαρχούν αυτονομιστικές δυνάμεις, που ενισχύουν τη συνεργασία τους με τις ΗΠΑ) ανακοίνωσε την ίδρυση ενός γραφείου για την προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους που διαφεύγουν από το Χονγκ Κονγκ.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν κάλεσε τις ξένες χώρες να σταματήσουν την ανάμειξή τους σε θέματα που αφορούν το Χονγκ Κονγκ και να δουν την εκεί κατάσταση «με αντικειμενικό τρόπο». Η Κίνα - πρόσθεσε - δεν θα επιτρέψει ξένη ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις.
Στο μεταξύ, το Πεκίνο ανακοίνωσε την επιβολή αντιποίνων κατά των αμερικανικών πρακτορείων «Associated Press» (AP) και «United Press International» (UPI), καθώς και κατά του τηλεοπτικού δικτύου CBS και του ραδιοφωνικού δικτύου NPR. Τα εν λόγω Μέσα καλούνται μέσα σε επτά μέρες να παραδώσουν στις κινεζικές αρχές λεπτομερή στοιχεία για τους εργαζόμενούς τους, την ακίνητη περιουσία τους και τις οικονομικές τους συναλλαγές στην Κίνα.