Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Παρασκευη 3 Ιουλιου 2020



Δύο θέματα σήμερα...
- σώου στο Ελληνικό. Δηλαδή στο καλύτερο οικόπεδο της Ελλάδας το οποίο αγόρασε για ένα κομμάτι ψωμί ο Λάτσης και δεν πλήρωσε ούτε αυτό το κομμάτι ψωμί. Δάνεια από τις τράπεζες που ανακεφαλαιωσε το αίμα του Ελληνικού λαού.
Σήμερα λοιπόν, με χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους ξεκίνησε ένα σώου κατεδαφίσεων. Όταν ολοκληρωθεί θα χτιστεί καζινο...
Μια παρατήρηση: δικαιούνται να φωνάζουν όλοι; ΟΛΟΙ; Και αυτοί που επί των ημερών τους έγιναν οι τελικές συμβάσεις; Και αυτοί που εκβιαζαν με κάθε τρόπο το ΚΑΣ ώστε να μην " εμποδιστεί η επένδυση"; Κι αυτοί; Κι ο Φλαμπουραρης ας πούμε;
- ξεπερνά κάθε όριο θράσους η απαίτηση της fraport που ζητά αποζημίωση 174 εκ. για " διαφυγοντα" κέρδη. Και μόνο στην είδηση θα έπρεπε να ξεσηκωθούν οι πάντες.
Οι πάντες; Κι αυτοί που πούλησαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη fraport; Κι αυτοί που υπέγραψαν; Κι αυτοί; Κι ο Σπιρτζης ας πούμε;
Ο καλύτερος φίλος του Κούλη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ...!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τσίπρας έδωσε το δικαίωμα στην Fraport να διεκδικήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για τον Κορονοϊό. Φυσικά, αφού ανέθεσε τη σύνταξη της συμφωνίας στην ίδια την Fraport, μέσω της Lufthansa. Come back Madame Merkel.
"Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η Fraport Greece, η οποία, ακολουθεί μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία στο πλαίσιο της «κατανομής κινδύνων», όπως αυτού της πανδημίας, που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης προκειμένου να εξασφαλίσει κρατική στήριξη.
Και ενώ οι διεθνείς πτήσεις προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται επιτρέπονται και πάλι από σήμερα, οι εκτιμήσεις μιλούν για απώλειες κύκλου εργασιών της τάξεως των 175 εκατομμυρίων μόνον κατά το πρώτο εξάμηνο και ενδεχομένως άνω των 200 εκατ. στο επτάμηνο. Και όπως προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης η Fraport Greece μπορεί να τα διεκδικήσει".
Η Γερμανία επέστρεψε στην Ελλάδα για να πληρωθεί τις σφαίρες που "ξόδεψε" πάνω σε ελληνικά κορμιά. Και θα τις πληρωθεί και με τόκο. Όποιος λοιπόν από την ελληνική πλευρά έβαλε την υπογραφή σε σύμβαση που είχε ακόμα και τέτοιον όρο είναι τουλάχιστον Ιωάννης Ράλλης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εσυ δουλευε σκλαβε εργατη!
Εως και 175 εκατ. ευρώ διεκδικεί από το ελληνικό κράτος η εταιρεία «Fraport», που διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, επικαλούμενη απώλειες εσόδων εξαιτίας της απαγόρευσης των πτήσεων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού!
Για να πληρωθεί αυτά τα λεφτά, βρίσκεται σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με το υπουργείο Οικονομικών, πιέζοντας να κλείσει η υπόθεση εξωδικαστικά και να μην προσφύγει στη διαιτησία.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, οι διεκδικήσεις της εταιρείας είναι «βάσιμες» επειδή στη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε με το ελληνικό Δημόσιο προβλέπεται ρήτρα «κατανομής κινδύνων» που προκύπτουν από «ανωτέρα βία»!
Και σημειωτέον, ο Γερμανός ''επενδυτής'' το 2016, γι αυτήν την ''αγορά'' των 14 αεροδρομίων δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ! Τα 14 αεροδρόμια ''αγοράστηκαν'', από τη FRAPORT με δάνειο 284,7 εκατ. ευρώ, με την εγγυηση του ελληνικού δημοσίου, από την Alpha Bank που σώθηκε με τα μνημονια - δάνεια που πληρώνει ο ελληνικός λαός, και με δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, πάλι με την εγγύηση του ...ελληνικού δημοσίου! Κι από την άλλη ήταν και το πακετο Γιούνκερ που 300 εκατομ. πήγαν στη FRAPORT για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων!
Η FRAPORT που χρηματοδοτήθηκε ουσιαστικά για να ''αγοράσει'' την περιουσία του ελληνικού λαού, διεκδικεί από το ελληνικό κράτος, -από όλους εμάς δηλαδή- 175 εκατ. ευρώ για απώλειες εσόδων εξαιτίας της απαγόρευσης των πτήσεων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού!
Σχολιο.- Ή είσαι με το επιχειρείν και αναλαμβάνεις ρίσκα ή δεν είσαι.
Αυτό σημαίνει να είσαι νεοφιλελεύθερος.
Τα κέρδη δικά μου, η ζημιά δικιά σας...
χα χα χα
Σχολιο.- την κυβέρνηση που τους τα χαρισε την έβγαλε η πλειοψηφία των πολιτών.
Αυτό όμως δεν αθωώνει την κυβέρνηση, ούτε ενοχοποιούνται όσοι την ψήφισαν.
Δεν την ψήφισαν για να κάνει τα χατίρια της Fraport.
Το ότι εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους, δε σημαίνει ότι είναι και αθώοι.
Σχολιο.- οι εκλογές εφευρέθηκαν για ξέπλυμα των πολιτικών, είναι απλό. Αν οι εκλογές άλλαζαν πραγματικά τίποτα, θα είχαν απαγορευτεί. Αυτά για τη δημοκρατία και το πώς κατάντησε.
Σχολιο.- δεν θα γινω ποτε συνδιαχειριστης της Καπιταλιστικης αθλιοτητας....ποσο καλλιτερη μπορει να γινει μια '''εμμεση'' αντιπροσωπευτικη δημοκρατια ((οταν τα ΜΜΕ διαμορφωνουν την λαικη ψυχολογια και βουληση ψηφου οταν τα μεσ α παραγωγης ανοικουν στους εκμεταλλευτες και αυτοι καρπωνονται την υπεραξια???ΔΕΝ προσπαθω να διορθωσω τον Κρατικο μηχανισμο και το Κεφαλαιο...χρεος μου ειναι να τα καταστρεψω......
Σχολιο.- χρειαζονται και τα αρθρα στο ιντερνετ για να διαβαζονται και να προβληματιζονται αυτοι που ελαφρα την καρδια ανεβοκατεβαζουν τις ιδιες κυβερνησεις με τους ιδιους υπουργους
Σχολιο.- Καταρχην πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η χώρα είναι υπό κατοχή! Έχουν ξεπουληθεί τα πάντα στους ξένους τοκογλύφους. Πρέπει να γίνει νέα Συντακτική Συνταγματική Εθνοσυνέλευση, όπου θα αποφασιστεί οτι η "δημοκρατία" δεν θα είναι ψεύτικη, πλασματική, "έμμεση αντιπροσωπευτική", αλλά ΑΜΕΣΗ!!! Η εξουσία θα μεταφερθεί προς τα κάτω, στις Γενικές Συνελεύσεις των Δήμων και των Γειτονιών! Η Βουλή με νόμο δεν θα αποτελείται πλέον από μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, αποτυχημένους μεγαλοβιομήχανους, και άεργους πολιτικάντιδες, αλλά από τα πραγματικά επαγγέλματα που έχει ο λαός. Και αν κάποιοι πουν ότι αυτά δεν έχουν ξαναγίνει, η απάντηση είναι ότι έχουν ξαναγίνει, επί ΕΑΜ στην Ελεύθερη Ελλάδα το 1942-44!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΗ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!
Απαγόρευση αυθόρμητων διαδηλώσεων, προαπαιτούμενη άδεια της αστυνομίας για τη νομιμότητα της διαδήλωσης,
αόριστα αξιολογικά κριτήρια που φυσικά θα ερμηνευθούν ανάλογα με τις εκάστοτε πολιτικές σκοπιμότητες
κι αυστηρές ποινές για διαδηλώσεις χωρίς άδεια.
Ας είναι καλά ο κορονοιός που μας εκπαίδευσε να τα δεχόμαστε όλα χωρίς ερωτήσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 3 Ιουλίου 1964, δυο μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες σημείωσε τεράστια επιτυχία η Αριστερά, περισσότεροι από 50 νεαροί δεξιοί τραμπούκοι εισέβαλαν στη Βουλή, τραυματίζοντας βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος της Ένωσης Κέντρου.
Λίγο πριν εισβάλλουν στη Βουλή, είχαν επιτεθεί και στο προεκλογικό κέντρο του καθηγητή Νίκου Κιτσίκη, υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων της ΕΔΑ.
Η ομάδα των τραμπούκων αποτελούνταν από μέλη
της ΕΡΕΝ, της ΕΚΟΦ και του ναζιστικού Ομίλου Εθνικής Αναγέννησης, και συγκροτήθηκε μετά τη λήξη της προεκλογικής συγκέντρωσης του δεξιού υποψήφιου δήμαρχου Γεωργίου Πλυτά, με επικεφαλής τον λογοτέχνη Ρένο Αποστολίδη.
Οι τραμπούκοι συνελήφθησαν και στις 7 Ιουλίου 24 απ΄ αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη τα 2,5 χρόνια του Αποστολίδη. Μεταξύ των αθωωθέντων ήταν και ο 18χρονος Παναγιώτης Μιχαλολιάκος, αδελφός του μετέπειτα φυρερίσκου. Επιπλέον, κινήθηκε δικαστική διαδικασία που κατέληξε στη διάλυση των φασιστικών και παρακρατικών οργανώσεων.
Η εισβολή στη Βουλή, όπου συζητούνταν η πρόταση της ΕΔΑ να τεθεί το Κυπριακό ζήτημα στον ΟΗΕ, δεν ήταν άσχετη με την απόρριψη από τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου της φιλοτουρκικής αμερικανικής πρότασης για την επίλυσή του, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο Τζόνσον στις ΗΠΑ.
Επρόκειτο για το διαβόητο "Σχέδιο Άτσεσον", που πρόβλεπε τη διχοτόμηση της Κύπρου και τη διπλή ένωση με Ελλάδα και Τουρκία, ώστε το νησί να βρεθεί υπό νατοϊκό έλεγχο.
Άλλωστε, μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν οι τραμπούκοι κυριαρχούσαν εκείνα που εξέφραζαν την υποστήριξή τους στον Καραμανλή, τον αρχιτέκτονα του ξεπουλήματος του Κυπριακού στη Ζυρίχη, όπως επισήμαινε και η "Αυγή" δημοσιογραφικο οργανο τοτε της ΕΔΑ.
Σχολιο.- Ο δε Ρένος Αποστολίδης ήθελε να πλασαριστεί για "αναρχικός".
Σχολιο.- Ναι! Ισχυριζόταν πως επιτέθηκε με την παρακρατική ορδή στη Βουλή γιατί ήταν.... αντισυστημικός!
Η μόνη σχέση του με την αναρχία ήταν μέσω των νεανικών χρόνων του πατέρα του, Ηρακλή Αποστολίδη, σοσιαλιστή με αναρχικές επιρροές, που εξελίχθηκε σε σοσιαλδημοκράτη και τελικά έγινε προπαγανδιστής του μετεμφυλιακού καθεστώτος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αλλοι παραπονιουνται που τα νεα παγκακια του Μπακογιαννη δεν εχουν ισκιο.
Και τι θελετε τωρα, να παει να αγορασει ομπρελες 7.000 ευρω τη μια? Ξεκολλατε!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ;
Ποιος αυτός; ο Μπακογιάννης εννοείται!
Κάθε πέντε λεπτά πρέπει να ασχολούμαστε μαζί του!
Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ κωλοπαιδισμού!
Τώρα έβαλε... φοίνικες σε μτετονενιες μεγαλες γλάστρες - ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!
Και δεν είναι μόνο αυτό... τοποθέτησε τις γλάστρες στο πεζοδρόμιο ώστε να μην έχουν πού να περπατήσουν οι πεζοί!
Ειλικρινά... σε κάνει να θες να κατεβείς για δήμαρχος μόνο και μόνο για να ξηλώσεις ό,τι θα έχει κάνει αυτός!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανικό δικαστήριο δίνει τον χρυσό της χώρας στον Γκουαϊδό
Όμορφος κοσμος ,πλουτοκρατικά φτιαγμένος ...
Η προσφυγή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας σε βρετανικό δικαστήριο, προκειμένου η Τράπεζα της Αγγλίας να «ξεπαγώσει» την πρόσβασή της στον βενεζουελάνικο χρυσό που είναι αποθηκευμένος σε αυτή, είχε την κλασική κατάληξη της αστικής Δικαιοσύνης. Το δικαστήριο του Λονδίνου απεφάνθη ότι εφόσον η βρετανική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αλλά τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ, αρχιπραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος, αυτός μπορεί να ελέγχει τον χρυσό αξίας 1,13 δισ. δολαρίων.
Μετά την προκλητική αυτή απόφαση, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε ότι θα επιδιώξει να ασκήσει έφεση.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας και η ΕΕ αποφάσισαν να διατηρήσουν το διάλογο και τη συνεργασία και ο Βενεζουελάνος υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα ανακοίνωσε ότι η χώρα του, «σε ένδειξη καλής θέλησης», αναστέλλει την απόφαση της 29ης Ιούνη να απελάσει την εκπρόσωπο της ΕΕ, ως μέτρο κατά των κυρώσεων που επέβαλε σε Βενεζουελάνους πολιτικούς. Ο Αρεάσα πρόσθεσε ότι περιμένει η κίνηση της χώρας του να έχει αντίστοιχη απάντηση από την ΕΕ. Θυμίζουμε ότι στους πολιτικούς που επιβλήθηκαν κυρώσεις περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Λουίς Πάρα, ο οποίος, μετά από αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του Γκουαϊδό, τον αντικατέστησε στην προεδρία της Βουλής, έχοντας την πλειοψηφία και ηγούμενος δυνάμεων της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με την τακτική της οργάνωσης πραξικοπημάτων. Ο Γκουαϊδό εμφανίζεται ως πρόεδρος ενός άλλου Κοινοβουλίου που είναι μειοψηφικό.
Χτες, πάντως, η Εθνική Εκλογική Επιτροπή, με τη συναίνεση του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και δυνάμεων της αντιπολίτευσης που στηρίζουν τον Πάρα, αποφάσισε τη διενέργεια νέων βουλευτικών εκλογών στις 6 Δεκέμβρη, τις οποίες εκλογές έσπευσε να καταγγείλει ο Γκουαϊδό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O Μπακογιάννης μετά το «σκάνδαλο» με τις ζαρντινιέρες, καλεί τους δημότες να ποτίσουν τα δέντρα
2-07-2020 - 14:08μμ
Μπορεί το σχέδιο του Κώστα Μπακογιάννη για τον «Μεγάλο Περίπατο», να προκάλεσε την οργή μερίδας πολιτών του Δήμου Αθηναίων, όχι μόνο για την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα εμπόδια στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ και την υπερκοστολόγηση σε παγκάκια, ζαρντινιέρες και ψευδοπιπεριές, όπως όλα δείχνουν όμως, το «φιάσκο» έχει και συνέχεια.
Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι ξεκινά το πρόγραμμα «Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα», για το οποίο μάλιστα έχει έχει αναθέσει και την κατασκευή ειδικής εφαρμογής στα κινητά.
Ο Δήμος ομολογεί ότι «λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των αναγκών πυροπροστασίας όπου και απασχολούνται οι υδροφόρες του», δεν υπάρχει δυνατότητα για να ποτιστούν όλα τα νεοφυτεμένα δέντρα, γι αυτό καλεί τους πολίτες να αναλάβουν… την δημοτική αρμοδιότητα.
Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος απευθυνόμενος στους πολίτες, τονίζει ότι «είναι σημαντικό να ποτίζετε τα δέντρα με 15 λίτρα νερό κάθε 2 μέρες κατά τη θερμή περίοδο (Μάιο έως Σεπτέμβριο), ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα επιβίωσής τους. Από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, τα δέντρα χρειάζονται πότισμα 1 φορά την εβδομάδα με 10 λίτρα νερό.Κάθε φορά που ποτίζετε το δέντρο σας, πατήστε το κουμπί ‘Πότισα το δέντρο μου!’. Έτσι, θα γνωρίζετε πότε χρειάζεται πότισμα ξανά».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Άριστοι-κρατες θα μας φυτέψουν τα δέντρα που θα τους κρεμάσουμε.
Τζορτζ Ουασιγκτονιάς



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται».
Τάδε έφη άλλος ένας ά(χ)ριστος της κυβέρνησης τσίρκου, ο υπουργός τουρισμού και τέως γυρολόγος των κομμάτων της τρόικας
Σχολιο.- Ετσι ειναι .Και οι κορες μου η μια πο Σουηδια ηρθε δια μεσου Φρανγκφουρτης και η αλλα ερχεται απο Λονδινο δια μεσου Βιεννης . Τι τρελα πργματα ειναι αυτα , μονο οι Ελληνικες κυβερνησεις ξερουν!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο κ. Γιώργος Γιαννής είναι ο υπεύθυνος συγκοινωνιολόγος του πρότζεκτ του Μεγάλου Περιπάτου. Ο κ. Γιώργος Γιαννής τρέχει σε μαραθώνιους και είναι ποδηλάτης και αφού ο κ. Γιαννής έχει αυτές τις συνήθειες πρέπει να τις αποκτήσουμε και όλοι οι Αθηναίοι, για να είναι ο κ. Γιαννής χαρούμενος. Ο κ. Γιαννής μας λέει ότι τα αυτοκίνητα δεν χωράνε σε καμία μεγάλη πόλη του κόσμου. Ο κ. Γιαννής προφανώς μισεί τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς τους και προτιμά να τρέχουμε όλοι με τις κοτσίδες ξέπλεκες στα λιβάδια του Συντάγματος.
Δεν θα ήθελα να πώ άλλα για τον κ. Γιαννή. Θα ήθελα όμως να ζητήσω από τον κ. Γιαννή να πληρώσει αυτός τις φαντασώσεις του και όχι οι Αθηναίοι.
Τέλος μαθαίνω από τον κ. Γιαννή ότι το οδόστρωμα της πόλης ανήκει στην Περιφέρεια. Μήπως μπορεί ο κ. Πατούλης να μας δείξει την αποφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που παραχώρησε τα οδοστρώματα του κέντρου στον κ. Μπακογιάννη για να τα μπογιατίσει σε χρώματα σουρλελέ; Ή θεωρεί κι αυτός τους δρόμους ιδιοκτησία του;
Λυπάμαι, αλλά η πόλη δεν χρειάζεται ιδεοληπτικούς συγκοινωνιολόγους. Η πόλη χρειάζεται τους κατοίκους της, τους επισκέπτες της και τους εμπόρους της. Αυτούς που θέλει να διώξει ο κ. Γιαννής. Την συνέντευξη ο κ. Γιαννής την έδωσε πριν εφαρμοστούν τα φαραωνικά του πρότζεκτ. Φαντάζομαι πως τώρα θα έχει καταπιεί την γλώσσα του.
Άλλος ένας που ήθελε να μας ξεβλαχέψει.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσπαθούσε 9 χρόνια να κάνει παιδί: Το λαμπραντόρ της κατασπάραξε τα δίδυμά της
Ο σκύλος, σύμφωνα με την οικογένεια, ζήλευε επειδή δεν είχε την προσοχή που ήθελε από τη στιγμή που γεννήθηκαν τα δίδυμα.
Τα νεογέννητα δίδυμα μιας οικογένειας κατασπάραξε ένα λαμπραντόρ, όταν η μητέρα τους βγήκε για λίγα λεπτά από το δωμάτιο για να μιλήσει σε κάποιον γείτονα.
Στιγμές φρίκης έζησε η 29χρονη Ιλέιν Νοβάις όταν άκουσε κλάματα από το δωμάτιο των μωρών και είδε ότι το Λαμπραντόρ είχε κατασπαράξει τα δίδυμα μωρά της, μόλις 26 ημερών, στο σπίτι της οικογένειας στο Πιριπά της Βραζιλίας. Δυστυχώς όταν η άτυχη μητέρα μπήκε στο δωμάτιο ήταν ήδη αργά για τα βρέφη.
Η Ιλέιν προσπαθούσε εδώ και εννιά χρόνια, όπως αναφέρει η Daily Mail, να κάνει παιδιά. Τράβηξε αμέσως το Λαμπραντόρ από πάνω τους αλλά το σκυλί είχε βλάψει θανάσιμα τα δύο βρέφη.
Μια νοσοκόμα που ζούσε κοντά στο σπίτι της Ιλέιν παρείχε τις πρώτες βοήθειες στα μωρά αλλά το ένα πέθανε επιτόπου και το δεύτερο υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.
Ο σκύλος, σύμφωνα με την οικογένεια, ζήλευε επειδή δεν είχε την προσοχή που ήθελε από τη στιγμή που γεννήθηκαν τα δίδυμα. Ένα μέλος της οικογένειας φέρεται να δήλωσε στη «The Sun» ότι «τον είχαν παραμελήσει κατά κάποιον τρόπο και δεν είχε πλέον την προσοχή και την αγάπη των ιδιοκτητών του». «Αυτό θα μπορούσε να είχε προκαλέσει κάποια ζήλια και να έκανε το σκυλί να επιτεθεί στα παιδιά» προσέθεσε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Μεγάλος Περίπατος": Μπήκαν οι φοίνικες στην Πανεπιστημίου - Πόσο κοστίζουν
Συνεχίζονται οι αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του "Μεγάλου Περιπάτου". Τοποθετήθηκαν οι φοίνικες στην Πανεπιστημίου. Δείτε καρέ από τις παρεμβάσεις.
03 Ιουλίου 2020 17:35
Στο πλαίσιο του "Μεγάλου Περιπάτου", συνεργεία του δήμου τοποθέτησαν χθες τους φοίνικες ύψους 4-5 μέτρων μέσα σε μεγάλες λευκές ζαρντινιέρες στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της Βουκουρεστίου έως την Αμερικής.
Οι 25 φοίνικες κοστίζουν 42.500 ευρώ, δηλαδή 1.700 ευρώ ο ένας.
H μεγαλη μπετονενια ζαρτινιερα κοστιζει 5.000 ευρω.
Με βάση τη σχετική απόφαση που έλαβε στις 27 Μαΐου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, το συνολικά ποσό που προβλέπεται για το έργο ανέρχεται στα 1.108.165,80 ευρώ.
Όπως θα δείτε παρακάτω, τα δέντρα μπήκαν στις μεγάλες ζαρντινιέρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι αποκάλυψε στους αστυνομικούς η 10χρονη για την κοκκινομάλλα που την απήγαγε
3/7/2020 – 8.00
Η μικρή μίλησε και περιέγραψε στις αρχές με την παρουσία παιδοψυχολόγου όσα θυμόταν από τις στιγμές της απαγωγής της.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 10χρονη Μαρκέλλα παρά τον φόβο και την αγωνία της τις ημέρες της απαγωγής της, είχε το κουράγιο να παρατηρεί την 33χρονη κοκκινομάλλα. Το κοφτερό μυαλό της δούλευε εκείνη τη στιγμή και στην αστυνομία έδωσε με λεπτομέρειες στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν συνεργοί. Το κορίτσι θυμάται κάθε λεπτό από την στιγμή που την πλησίασε η κατηγορούμενη έξω από το σχολείο της.
Η μικρή Μαρκέλλα είπε στους αστυνομικούς: «Μπήκαμε σε ένα ταξί. Κάποιος την πήρε τηλέφωνο και η Ειρήνη μιλούσε στα ξένα. Δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Στο τηλέφωνο έγραφε απόρρητο. Το είδα γιατί καθόταν μπροστά, δίπλα στον οδηγό και εγώ καθόμουν ανάμεσα στα καθίσματα και είδα στο τηλέφωνο που χτύπησε και έγραφε απόρρητο».
«Όταν μπήκαμε στο διαμέρισμα μου είπε ότι θα κάνουμε μπάνιο τώρα, αλλά χτύπησε το τηλέφωνο της και μιλούσε μάλλον με γυναίκα. Δε μπορούσα να καταλάβω αν ήταν γυναίκα ή άντρας, γιατί μιλούσε σαν γυναίκα, αλλά ήταν πολύ χοντρή η φωνή. Είπε η γυναίκα στο τηλέφωνο στην Ειρήνη ότι θα στείλει κάποιον να της δώσει μία επιταγή, νομίζω είπε εκείνο το χαρτί που το δίνεις και παίρνεις χρήματα και να πάει να την “εκπληρώσει”. Η Ειρήνη απάντησε «τόσα πολλά λεφτά …;»», φαίνεται να είπε η μικρή μαθήτρια.
Το παιδί κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ήταν συναισθηματικά φορτισμένο και σοκαρισμένο και διέκοπτε συχνά. Ωστόσο, περιέγραψε με λεπτομέρειες ακόμα και τη βίντεο-κλήση στον έγχρωμο άντρα. «Η Ειρήνη μίλησε στην τηλεόραση. Μέσα από την τηλεόραση ήταν σαν κάμερα και έβλεπες και μιλούσες. Βίντεο-κλήση δηλαδή. Ήταν ένας μαύρος σαν αυτούς που πουλάνε βραχιόλια για το χέρι και είχε μαλλιά κολλημένα επάνω στο κεφάλι, σαν ψείρες κοτσιδάκια και ένα κοτσιδάκι ήταν εδώ, αριστερά από το πρόσωπο με κόκκινη χάντρα. Εγώ δεν φαινόμουν στην τηλεόραση. Είδα και τα ονόματα που είχαν Μ…. από κάτω έγραφε Α… και μετά έγραφε Φ… Μιλούσαν στα Αγγλικά», φέρεται να αποκάλυψε η 10χρονη.
Οι αρχές περιμένουν να γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για να δουν τελικά με ποιους συνομιλούσε η 33χρονη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την απαγωγή. Το κορίτσι είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και έχει σταματήσει να βλέπει εφιάλτες, ενώ συνεχίζει να φιλοξενείται σε ίδρυμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για την υπόθεση με τον ψευτογιατρό
 Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 06:11
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μονή Εσφιγμένου για την υπόθεση με τον ψευτογιατρό.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:
Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, κατόπιν εσφαλμένων αναφορών σε διάφορα δημοσιεύματα, δηλώνει πως ουδέποτε έχει έρθει σε επικοινωνία ή συναλλαγή με τον φερόμενο ως ψευδογιατρό, Νικόλαο Κοντοστάθη, και ουδέποτε μοναχός της τον σύστησε σε οιονδήποτε, αλλά, αντιθέτως, έγινε παράνομη χρήση του ονόματός της από τους καταληψίες του κεντρικού της κτηριακού συγκροτήματος. Επιπλέον, ποτέ εκπρόσωπος της Μονής δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματος, ανώνυμα και με αλλοιωμένη φωνή, όπως παρουσιάστηκε σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού!
Εξ όσων δυνάμεθα να γνωρίζουμε, ο κατηγορούμενος επανειλημμένως διέμεινε στο υπό κατάληψη κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής, προφανώς έχοντας εισέλθει παράνομα στο Άγιο Όρος, εφόσον ουδέποτε εφοδιάστηκε με το απαραίτητο για νόμιμη είσοδο διαμονητήριο από το γραφείο προσκυνητών της Ιεράς Επιστασίας.
Οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της μονής μας δεν είναι Εσφιγμενίτες, ούτε Αγιορείτες μοναχοί.
Η υπόθεση των σχέσεων του φερόμενου ως ψευδογιατρού με τους καταληψίες της Μονής βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές. Η Ιερά Μονή μας παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις και θα επανέλθει επί του θέματος μόλις διαλευκανθούν όλες οι πτυχές του, όπως αυτή που σχετίζεται με οικονομικές δοσοληψίες, καθώς και με την παράνομη συνεργασία όλων όσοι ευθύνονται σε πράξεις εις βάρος της υγείας και της ζωής αθώων ανθρώπων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δανία: «Ρατσιστικό ψάρι» η... Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης
 Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 17:16
Η Δανία ξύπνησε σήμερα για να δει τις λέξεις «ρατσιστικό ψάρι» γραμμένες στη βάση της Μικρής Γοργόνας που βρίσκεται εδώ και 107 χρόνια στον βράχο απέναντι από το λιμάνι της Κοπεγχάγης. Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως βανδαλισμό και ξεκίνησε έρευνα.
Το μπρούτζινο άγαλμα τιμά το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Προσελκύει ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο και έχει πέσει επανειλημμένως θύμα βανδαλισμού, μεταξύ άλλων από διαδηλωτές κατά της φαλαινοθηρίας και ακτιβιστές για τη δημοκρατία. Έχει αποκεφαλιστεί δύο φορές.
Εδώ και εβδομάδες, διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter επιτίθενται κατά αγαλμάτων που παριστούν ιστορικά πρόσωπα που θεωρείται ότι έπαιξαν κάποιον ρόλο στο αποικιακό παρελθόν.
«Δυσκολεύομαι να καταλάβω ποιο είναι το ρατσιστικό στοιχείο στο παραμύθι της Μικρής Γοργόνας», δήλωσε η Ανε Γκρουμ-Σβένσεν του Κέντρου Άντερσεν στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάλος στις ΗΠΑ από τους πανηγυρισμούς αστυνομικών για τους πυροβολισμούς: «Τους γ@μ%σ@» (vid)
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 - 12:29
Αγανάκτηση, εκνευρισμό και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον κόσμο τις ΗΠΑ, ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Ένα βίντεο που τραβήχτηκε μέσα από τη στολή αστυνομικού, απεικονίζει τα όργανα της τάξης στο Μαϊάμι να το χαίρονται ιδιαίτερα και να πανηγυρίζουν, επειδή έριξαν πλαστικές σφαίρες κατά διαδηλωτών και κάποιες βρήκαν στόχο!
Στο βίντεο αυτό που κοινοποίησε η «Miami Herald», φαίνεται διαδηλωτής να επιστρέφει στους αστυνομικούς ένα δακρυγόνο που είχαν ρίξει και οι εκείνοι να απαντούν με πλαστικές σφαίρες στην πρόκληση.
Ακούγεται μάλιστα ένας αστυνομικός να λέει: «Με είδες πως γ@@@σα αυτούς τους γαμ@@@ους;», ενώ ένας άλλος, στο ίδιο μήκος κύματος λέει: «Τον πέτυχα τον γαμ@@@νο», προφανώς ενώ ζητούσε τα εύσημα...
Η ατυχία για τους θρασείς αστυνομικούς ήταν ότι πίστευαν πως η κάμερα ήταν απενεργοποιημένη, αλλά αυτή ήταν σε λειτουργία.
Όταν το θέμα τέθηκε στον επικεφαλής αστυνομικό, προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι, λέγοντας: «Αντιλαμβάνομαι την ένταση της στιγμής, καθώς ξέκαθαρα δέχονταν επίθεση», αλλά παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=FfI-DcevrcQ&feature=emb_logo




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παιδιά, τα πράγματα είναι σοβαρά...
ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ τον εξαίρετο μοριακό βιολόγο και φίλο Theologos Papadopoulos, έναν εκ των δύο συνεταίρων του Διαγνωστικού Κέντρου Experiment στη Θεσσαλονίκη, διότι ''τόλμησαν'' και τιμούν 50 ευρώ το τεστ κορωνοϊού, ''χαλώντας την πιάτσα'' των πανάκριβων τεστ [120-200 ευρώ]
Τούς έδωσαν μάλιστα ...''διορία'' να ανεβάσουν την τιμή...
Λοιπόν, κύριε Υφυπουργέ Πολιτικής Προστασίας, εγγυάστε την προστασία αυτών των πολιτών που κάνουν την δουλειά τους ευσυνείδητα χωρίς να μάς γδέρνουν;;;
Και κύριε Τσιόδρα, θα θέλατε να μιλήσετε και γι' αυτούς τους συναδέλφους σας που πολεμούν πρώτη γραμμή και ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ;;...
- εδώ το δημοσίευμα:
Θεσσαλονίκη: Απείλησαν ιδιοκτήτη διαγνωστικού κέντρου επειδή πουλάει φτηνά το τεστ κορωνοϊού
28/06/20 11:55
Για τις περισσότερες επιχειρήσεις η πανδημία του κορωνοϊού ήταν ένας οικονομικός εφιάλτης. Το ίδιο χρονικό διάστημα κάποιες άλλες επιχειρήσεις είδαν τους τζίρους τους να αυξάνονται κατακόρυφα.
Λίγες ημέρες μετά τον παγκόσμιο συναγερμό τα διαγνωστικά κέντρα ξεκίνησαν να διαφημίζουν τα τεστ για τον COVID-19. Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα τεστ για τον κορωνοϊό κόστιζαν περισσότερα από 200 ευρώ. Σήμερα υπάρχει διαγνωστικό κέντρο που χρεώνει το τεστ 50 ευρώ.
Η μεγάλη διαφορά στις χρεώσεις προκάλεσε «τριβές» μεταξύ των διαγνωστικών εργαστηρίων. Κάποια από αυτά ανήκουν σε ισχυρούς ομίλους υγείας, ενώ άλλα είναι μικρές επιχειρήσεις με ελάχιστους εργαζόμενους.
Την περασμένη Παρασκευή ένας ισχυρός "παίκτης" του κλάδου με σημαντική παρουσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης έβαλε στο στόχαστρό του ένα μικρό διαγνωστικό κέντρο. Στέλεχος της μεγάλης εταιρείας απείλησε τηλεφωνικά τον έναν εκ των δύο συνεταίρων του μικρού εργαστηρίου, δίνοντάς του διορία να αυξήσει την τιμή του τεστ COVID-19.
Θα περίμενε κανείς από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας να μην χρησιμοποιούν μεθόδους του υποκόσμου για να πλήξουν τον ανταγωνισμό.

- εδώ και η ανάρτηση του καλού μας φίλου:
''Η Εxperiment έπεσε θύμα ώμου εκβιασμού και τηλεφωνικών απειλών. Ο λόγος; Η χαμηλή τιμή για το μοριακό τέστ του CoViD-19. Δεν τρομοκρατούμαστε. Δεν εκφοβιζόμαστε.
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, αυτό που ξέρουμε, αυτό που υπηρετούμε τόσα χρόνια όπως το κάνουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα από την πρώτη ημέρα που η επιδημική κρίση του CoViD-19 ήρθε στη χώρα μας. Είμαστε επιστήμονες κι όχι δικομανείς επιχειρηματίες. Δεν παρεκκλίνουμε από την πορεία μας. Δεν υπηρετούμε συμφέροντα και υπόγειες συμφωνίες. Στεκόμαστε δίπλα στον ιατρό και το συνάνθρωπο, δίπλα στην κοινωνία, που χρειάζεται τις υπηρεσίες μας. Με σεβασμό και εκτίμηση. Με νοοτροπία προσφοράς κι όχι με νοοτροπία οικονομικής αφαίμαξης και εφήμερου αισχοκερδή πλουτισμού.
Η τιμή που έχουμε για το μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊου ήταν και είναι η ίδια για όλους ανεξαιρέτως από την πρώτη ημέρα. Σε κάποιους προφανώς δεν αρέσει.
Δεν πειράζει. Εμείς συνεχίζουμε. Με επιφύλαξη άσκησης παντός νομίμου δικαιώματος.''
Υ.Γ.1: Θεολόγε, μη μασάς. Είμαστε όλοι δίπλα σας.
Υ.Γ.2: Παρακαλούμε Κοινοποιείστε.
Υ.Γ.3: Το κόστος του τεστ (ενεργού ιου, όχι αντισωμάτων) για τα εργαστήρια είναι 20-25 ευρώ...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Μάρτιο μπάτσοι ξεφτέλισαν και έκαναν κεφαλοκλείδωμα σε ηλικιωμένο στην Αθήνα γιατί τα χαρτιά εξόδου του δεν ήταν σωστά γραμμένα, χθες ιδιωτικός φύλακας στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Κρήτη έριξε κάτω και κλώτσαγε σαν σακί ηλικιωμένο γιατί δεν είχε κλείσει ραντεβού για να τακτοποιήσει θέμα με την ηλεκτροδότηση.
Την ασφάλεια για την covid-19 την παίρνουν τελικά πολύ σοβαρά όσον αφορά σε ηλικιωμένους, δεν βλέπω όμως να σαπίζουν στην φάπα Σουηδούς τουρίστες που κάνουν ό,τι τους γουστάρει εκθέτοντας πραγματικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Θα μου πείτε ο ηλικιωμένος δεν έχει ωραία καπούλια για να εμπνεύσει σεβασμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Hulusi Akar πάτησε το πόδι του στην Τρίπολη Λιβύης….
03/07/2020
O Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ο Hulusi Akar συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Υasar Guler έφτασε αιφνιδίως στην Τρίπολη της Λιβύης. Αναφέρεται πως πήγαν για να εξετάσουν τις προβλεπόμενες δραστηριότητες με βάση το μνημόνιο που υπέγραψαν GNA-Τουρκία.Η τουρκική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υπουργό Akar, επισκέφθηκε στη συνέχεια το Κέντρο Διοίκησης Βοήθειας στην Κατάρτιση και τη Συνεργασία στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας σύμφωνα με Anadolu.Το αεροπλάνο που τον μετέφερε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Mitiga της Τρίπολης. Το δρόμο προς Λιβύη άνοιξε ο Τσαβούσογλου και μετά τον Ακάρ βεβαίως έπεται κι ο Ερντογάν… Ωστόσο η επίσκεψή του Akar από τη μια έχει σκοπό να δείξει πως η Τουρκία εδραιώνεται στη Δ Λιβύη κι από την άλλη ενδεχομένως ν΄αποτελεί το προοίμιο επίθεσης προς Σύρτη όπως εικάζεται από πολλές πηγές..Βέβαια στην ατζέντα των επαφών του θα είναι και η τάχιστη δημιουργία των 2 τουρκικών βάσεων ναυτική κι αεροπορική στη Λιβύη..
H επίσκεψη του Ακάρ στην Τρίπολη συμπίπτει με την επίσκεψη του Aqeela Saleh Προέδρου του λιβυκού κοινοβουλίου στη Μόσχα.Συναντήθηκε εκτός των άλλων και με ΥΠΕΞ Ρωσίας Σ.Λαβρόφ. Από εκεί κατήγγειλε ότι : Η προεδρική θητεία Sarraj έληξε..Η κυβέρνηση Al-Wefaq είναι παράνομη επειδή δεν πήρε 2 φορές ψήφο εμπιστοσύνης από το εκλεγμένο κοινοβούλιο…Η διεθνής κοινότητα επέβαλε κατάσταση μάχης και αναταραχής στη Λιβύη λόγω της νομιμοποίησης και της αναγνώρισης ενός μη εκλεγμένου σώματος/κυβέρνησης..Η κυβέρνηση GNA χρησιμοποίησε τους μισθοφορους ισλαμοφασιστες για να την προστασία της, και οι μισθοφοροι ισλαμοφασιστες παραβίασαν τη ζωή του Λιβυκού λαού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aεροσκάφη του LNA βομβάρδισαν την αίθουσα επιχειρήσεων τούρκικου στρατού στην αεροπορική βάση al-Watiya στη Λιβύη…
02/07/2020
Aεροσκάφη του LNA βομβάρδισαν ανηλεώς θέσεις στην αεροπορική βάση al-Watiya που πρόσφατα o GNA κατέλαβε και οι Τούρκοι προορίζουν ως βάση τους.Χτυπήθηκαν τα συστήματα αεράμυνας, αποθήκη πυρομαχικών και η αίθουσα επιχειρήσεων των Τούρκων…
Την ίδια στιγμή έφτανε στη Μόσχα ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης ο Ακίλα Σάλεχ με τον οποίο την προηγούμενη ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε και συμφώνησαν για οριοθέτηση ελληνολιβυκής ΑΟΖ.
Ωστόσο ο Διευθυντής ηθικής καθοδήγησης στο στρατό του LNA Tαξίαρχος Khaled Mahjoub έκανε κι ένα βήμα περισσότερο καταγγέλοντας πως η Η Τουρκία κατευθύνει τους μισθοφορους ισλαμοφασιστες της Al-Wefaq από αίθουσες επιχειρήσεων στην Άγκυρα αναφέρει το alarabiya.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανθρωποθυσία παλαβων δηθεν χριστιανων για την "αιώνια ζωή". Οι αλβανικες αρχες για δικους τους λογους παραποιωντας την αληθεια τις περιγραφουν σαν «Ιεχωβαδες»
 Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 13:29
Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό το οποίο συνέβη στα Τίρανα και είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα. Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, τρεις γυναίκες, μάνα και δύο κόρες, που οι Αλβανοι δημοσιογραφοι παραποιωντας την αληθεια τις περιγραφουν σαν πιστές στο θρήσκευμα των μαρτύρων του Ιεχωβά ενώ ξερουν ότι αυτό είναι ψεμα, αποφάσισαν να θυσιαστούν για την «ανάσταση», για την αιώνια ζωή που κηρύσσει η θρησκευτική αίρεση που ανηκαν.
Ως αποτέλεσμα αυτού, σήμερα βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους, στα Τίρανα, η 56χρονη Ζανέτα Ι. και η 33χρονη κόρη της Ανίσα, ενώ η μικρότερη αδερφή της Μπλέρτα διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση λόγω ασιτίας.
Αμετανόητη για την επιλογή αυτή, η νεαρή γυναίκα που επέζησε είπε στους αστυνομικούς: «Εσείς δεν μπορείτε να κατανοήσετε τις θυσίες μας για να φθάσουμε μέχρι αυτή τη στιγμή».
Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά στοιχεία, η 33χρονη πρέπει να είχε πεθάνει καιρό πριν, ενώ το πτώμα της διατηρούνταν στο κρεβάτι της από τη μάνα και την αδερφή σε αναμονή της «ανάστασης», οι οποίες χρησιμοποιούσαν διάφορες αλοιφές που δεν επέτρεπαν τη σήψη του σώματος και τη δυσοσμία.
Είχε προηγηθεί τον Ιανουάριο ο θάνατος από άγνωστη αιτία του συζύγου της 56χρονης και πατέρα των δύο κοριτσιών και από τότε οι τρεις γυναίκες είχαν κόψει κάθε επικοινωνία με τους γείτονες, όπως και την έξοδό τους από το σπίτι. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.
Η διάψευση των Μαρτυρων του Ιεχωβά
Οι εκπρόσωποι των μαρτύρων του Ιεχωβά, διαψεύδουν φυσικα ότι οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές σε διαμέρισμα των Τιράνων ανήκαν στην αίρεσή τους, ωστόσο οι αλβανικές αρχές επιμενουν να παραποιουν την αληθεια για δικους τους προφανεις λογους και έδωσαν ψευδεις λεπτομέρειες για την υπόθεση.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία, η τριαντάχρονη Ανίσα Ιοσίφι, με πανεπιστημιακές σπουδές, (αποδεικνυοντας οτι και πανεπιστημιο να τελειωσεις αμα εισαι ηλιθιος, εισαι ηλιθιος) είχε πεθάνει τουλάχιστον δεκαπέντε μήνες προτού βρεθεί νεκρή στο σπίτι τους και η μητέρα και η αδερφή της την διατηρούσαν άταφη, τυλιγμένη σε μεμβράνες ταρίχευσης στο κρεβάτι, εν αναμονή της «ανάστασης νεκρών» .
Πριν δέκα μέρες όμως πέθανε και η μητέρα, Ζανέτα, ενώ η δεύτερη κόρη της Μπλέρτα, που επέζησε μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Τιράνων. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ η επιζήσασα αποκάλυψε ότι μαζί με τη μητέρα της τις τελευταίες σαράντα ημέρες απείχαν από φαγητό και νερό, με αποτέλεσμα εκείνη να υποκύψει και η ίδια να φτάσει ένα βήμα πριν τον θάνατο. Η ίδια, πάντως, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ της Αλβανίας, παρέμεινε αμετανόητη για την πράξη τους, ενώ όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής Τιράνων, στο διαμέρισμα βρέθηκε έντυπο υλικό στο οποίο περιγραφόταν το τελετουργικό θρησκευτικής σέχτας.
Από την πρώτη στιγμή σύσσωμος ο αλβανικός τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός αλλά και οι ιστοσελίδες μίλησαν λεγοντας ψεματα εν γνωσι τους και παραποιωντας την αληθεια για αυτοθυσία μαρτύρων του Ιεχωβά, οργανώσεις των οποίων, όμως, τόσο στα Τίρανα όσο και στην Αθήνα διέψευσαν ότι οι γυναίκες αυτές είχαν σχέση με την κοινότητά τους. Σαφεστατα βεβαια οι γυναικες ανηκαν σε καποια θρησκευτικη σεχτα, αλλα οι ηλιθιοι αλβανοι αστυνομικοι βαρεθηκαν να την ψαξουν.
«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε επίσημα ότι καμία από τις δύο γυναίκες που αυτοκτόνησαν δεν ανήκε στην θρησκευτική μας κοινότητα ούτε είχε ποτέ κάποια σύνδεση με αυτήν. Άλλωστε, η αυτοκτονία για οποιονδήποτε λόγο δεν δικαιολογείται από όσα πρεσβεύει η θρησκεία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά. Οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής βασίζονται στον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και πουθενά δεν προκρίνεται ως επιλογή η αφαίρεση της ή η αυτοκτονία, ως κάτι που ευλογείται από τον Θεό. Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο Θεός δεν θα ζητούσε ποτέ από κανέναν άνθρωπο να βάλει τέλος στη ζωή του, διότι η ζωή για Εκείνον είναι ιερή!», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελληνικής κοινότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
Γείτονες των γυναικών μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ για παράξενη συμπεριφορά και αυτοαπομόνωσή τους τα δυο τελευταία χρόνια και επισκέψεις διάφορων «περίεργων καλοντυμένων κυριών». Η αστυνομία ερευνά σε βάθος την υπόθεση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε γυναίκα ισλαμοφασιστρια που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανικο ναό
 Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 16:53
Μια γυναίκα που είχε σχεδιάσει βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου ως στήριξη προς την συμμορια Ισλαμοφασιστικό Κράτος καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη από ποινικό δικαστήριο του Λονδίνου, με ελάχιστη εκτιτέα ποινή τα 14 έτη.
Η 37χρονη Σαφίγια Σάικ από την πόλη Χέις, στο δυτικό Λονδίνο, σχεδίαζε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που θα έφερε επάνω της στο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και να πυροδοτήσει μία δεύτερη βόμβα σε ξενοδοχείο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.
Ωστόσο, το ζευγάρι των υποτιθεμενων ισλαμοφασιστών με τους οποίους επικοινώνησε διαδικτυακά για να αποκτήσει τις βόμβες και για τους οποίους θεωρούσε ότι συμμερίζονται τις απόψεις της για βίαιο τζιχάντ ήταν στην πραγματικότητα μυστικοί αστυνομικοί.
Η ίδια είχε δηλώσει ένοχη για τις κατηγορίες τρομοκρατίας τον Φεβρουάριο.
«Η Σαφίγια Σάικ επέλεξε να ζήσει τη ζωή της ως βίαιη εξτρεμίστρια με δολοφονικό μίσος για όσους δεν συμμερίζονταν τη διεστραμμένη της εκδοχή για το ισλάμ», δήλωσε η Τζένι Χόπκινς από την πλευρά της εισαγγελίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισλαμοφασιστρια Συρια υπηκοος Γερμανιας κατηγορείται ότι στρατολογούσε γυναίκες για να παντρευτούν μαχητές του ΙΚ
 Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 13:32
Μια 30χρονη Ισλαμοφασιστρια Συρια υπηκοος Γερμανιας δικάζεται από σήμερα στο Κίελο της Γερμανίας με την κατηγορία ότι στρατολογούσε γυναίκες για να παντρευτούν τα μέλη του Ισλαμοφασιστικού Κράτους.
Η γυναίκα παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ταξίδεψε στη Συρία το 2014 μαζί με τον σύζυγό της και δήλωσε ότι λυπάται για το ταξίδι αυτό, ενώ προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από την τζιχαντοφασιστική συμμορια.
Ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία ότι η 30χρονη στρατολογούσε γυναίκες από τη Γερμανία για να παντρευτούν μαχητές του ΙΚ, ενώ πρόσθεσε ότι το φερόμενο «δίκτυο αδελφών» δεν υπήρξε ποτέ.
Η γυναίκα κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας περί ελέγχου των επιθετικών όπλων, διότι όσο βρισκόταν στη Συρία φέρεται να είχε στην κατοχή της δύο Καλάσνικοφ και μία χειροβομβίδα.
Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι στόχος του ταξιδιού της στη Συρία ήταν να στηρίξει το ΙΚ στην ένοπλη μάχη του και ότι ανήκε σε ένα δίκτυο γυναικών που στρατολογούσαν άλλες γυναίκες από τη Γερμανία για να μεταβούν στο ισλαμοφασιστικο «χαλιφάτο» που είχε ιδρύσει η τζιχαντοφασιστική συμμορια και να παντρευτούν ισλαμοφασιστικα γουρουνια μαχητές.
Αν κριθεί ένοχη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα Ζηλανδία: Τον Αύγουστο η ποινή στον υποστηριχτη της Λευκης Δυναμης του Κράιστσερτς
 Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 01:32
Στις 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την επιβολή της ποινής στον Μπρέντον Τάραντ, τον Αυστραλό που σκοτωσε 51 ισλαμιστες σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, τον Μάρτιο του 2019, στην χειρότερη μαζική σφαγή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Ο υπέρμαχος της λευκής φυλής Τάραντ δήλωσε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του, στη δίκη του που διεξήχθη τον Μάρτιο στο κακουργιοδικείο της Κράιστσερτς.
Ο δικαστής Κάμερον Μάντερ δήλωσε σήμερα πως η ακροαματική διαδικασία για την ανακοίνωση της ποινής του δράστη αναμένεται να διαρκέσει τρεις μέρες, αλλά θα κρατήσει όσο κριθεί αναγκαίο.
Ο Μάντερ τόνισε πως οι συνοριακοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν εξαιτίας του Covid-19 καθυστέρησαν τη δικαστική διαδικασία για την επιβολή της ποινής, καθώς τα θύματα και οι οικογένειές τους δεν μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα.
«Η τελεσιδικία και το κλείσιμο της υπόθεσης θεωρούνται από ορισμένους ως το καλύτερο μέσο για την ανακούφιση της μουσουλμανικής κοινότητας», δήλωσε ο δικαστής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πλήρης επιβεβαίωση της εφημεριδας «δημοκρατία» για το περιστατικό μεταφοράς λαθρομεταναστών στη Μυτιλήνη από «συμμαχικό» γερμανικο καράβι
Πλήρως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας την αποκάλυψη της εφημεριδας «δημοκρατία» για το γερμανικό πολεμικό σκάφος που «φόρτωσε» λαθρομετανάστες και τους μετέφερε στη Λέσβο, αγνοώντας εντελώς τις ελληνικές Αρχές. Συμπεριφορά που θυμίζει όχι «συμμαχική δύναμη», όπως υποτίθεται ότι είναι η δύναμη του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά κατοχικό στρατό που κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογαριάζει το κράτος στο οποίο βρίσκεται.
Στο συγκεκριμένο περιστατικό, που είχε συμβεί στις αρχές Ιουνίου και το έφερε στο φως η εφημερίδα, ομάδα λαθρομεταναστών που επέβαινε σε λέμβο, πήδηξε στη θάλασσα όταν είδε να πλησιάζει γερμανικό πολεμικό πλοίο. Η λέμβος εμποδιζόταν επί αρκετές ώρες από το ελληνικό Λιμενικό να μπει εντός της ελληνικής επικράτειας, όμως το γερμανικό πλοίο, που υποτίθεται ότι βρίσκεται στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας για να αποτρέπει τη μετανάστευση, μάζεψε τον κόσμο και αντί να τους πάει πίσω στην Τουρκία από όπου είχαν ξεκινήσει, τους αποβίβασε στη Λέσβο.
Το περιστατικό είχε επιβεβαιώσει και το γερμανικό πολεμικό ναυτικό και είχε προκαλέσει -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- έντονες αντιδράσεις από πλευράς Αθήνας, καθώς οι προσπάθειες για την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μας καταργήθηκαν στην πράξη από τις αποφάσεις του Γερμανού διοικητή. Την αποκάλυψη αυτή έφερε στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση με επίκαιρη ερώτησή του στους αρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ενώ η απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλου προκαλεί εντύπωση.
Σε αυτήν ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρεται σε «πάγια τακτική» των επίδοξων λαθρομεταναστών να πέφτουν στη θάλασσα, όταν διαπιστώνουν ότι φτάνει κάποιο κρατικό σκάφος, με σκοπό τη «διάσωσή» τους και τη μεταφορά τους στη χώρα μας. Όπως αναφέρει, τρία άτομα έπεσαν οικειοθελώς στη θάλασσα φορώντας σωσίβια και το γερμανικό σκάφος αντιμετώπισε το περιστατικό ως συμβάν «έρευνας – διάσωσης», αντί για μια ξεκάθαρη περίπτωση «εκβιασμού» από πλευράς λαθρομεταναστών. Επί της ουσίας δηλαδή οι Γερμανοί αξιωματικοί επέλεξαν να επιβραβεύσουν τους Τούρκους δουλέμπορους που δίνουν αυτού του είδους τις οδηγίες στους λαθρομετανάστες και να ακυρώσουν στην πράξη τις προσπάθειες των ελληνικών δυνάμεων που προσπαθούν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.
Μάλιστα δηκτικά στην απάντησή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημειώνει ότι όλα αυτά συνέβησαν χωρίς το γερμανικό πλοίο να συνεργαστεί με τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης), καταργώντας δηλαδή στην πράξη την εθνική μας κυριαρχία.
Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο στο οποίο δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή είτε υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ είτε ως Frontex επιλέγουν να λειτουργήσουν χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους τις ελληνικές θέσεις προκαλεί έντονο προβληματισμό. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν δανέζικο σκάφος της Frontex είχε αρνηθεί να εκτελέσει τις εντολές των ελληνικών Αρχών και είχε και αυτό μεταφέρει μετανάστες σε ελληνικό νησί. Αναρωτιέται κανείς τι είδους επίπτωση έχουν αυτά τα περιστατικά στην ψυχολογία των ανδρών του Λιμενικού που ξημεροβραδιάζονται επάνω στα σκάφη τους για να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά σχέδια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Τούρκοι διεκδικούν περιουσίες στη Ρόδο!
Μετά την προσφυγή 100 ΜΚΟ στη Χάγη, τέσσερις Τουρκοι πολίτες ζητούν αποζημίωση για απαλλοτριώσεις του 1940 από τους Ιταλούς
Στα άκρα τραβάνε το σχοινί των προκλήσεων τέσσερις Τούρκοι που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να αποζημιωθούν για ακίνητα στο Νιοχώρι της Ρόδου, τα οποία απαλλοτριώθηκαν από το… ιταλικό Δημόσιο το 1940! Η νέα πρόκληση έρχεται μετά την απόφαση άνω των 100 τουρκικών ΜΚΟ να προσφύγουν στη Χάγη διεκδικώντας περιουσίες που, όπως υποστηρίζουν, ανήκαν σε ομοεθνείς τους οι οποίοι ζούσαν στα Δωδεκάνησα, τη δυτική Θράκη και την Κρήτη.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι εν λόγω ΜΚΟ, οι οποίες έχουν τη στήριξη του Συνδέσμου Αλληλεγγύης και Αλληλοστήριξης του Τουρκικού Κόσμου, έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα δικαστική κινητοποίηση για την επιστροφή περιουσιών που υποστηρίζουν πως ανήκαν σε Τούρκους. Μάλιστα, όπως προανήγγειλαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το θέμα θα φτάσει μέσω των τουρκικών ενώσεων στον ΟΗΕ, στην Ε.Ε., στον ΟΑΣΕ και το ΕΔΑΔ.
Και ενώ δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη ο θόρυβος γύρω από τη συγκεκριμένη κίνηση, έγινε γνωστό ότι τέσσερις Τούρκοι από διάφορες περιοχές της γειτονικής χώρας προσέφυγαν με αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, ζητώντας να τους επιδικαστεί αποζημίωση λόγω αδυναμίας αυτούσιας απόδοσης ποσοστών ακινήτων. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για μία κάτοικο Αγκυρας, έναν κάτοικο Αϊβαλί/Μπαλικεσίρ, έναν κάτοικο Κωνσταντινούπολης και έναν κάτοικο Σμύρνης, οι οποίοι ζητούν να αναγνωριστεί η ακυρότητα του από 13 Μαΐου 1940 Διατάγματος του Ιταλού κυβερνήτη για απαλλοτρίωση δύο μερίδων οικοδομών στο Νιοχώρι.
Όπως υποστηρίζουν, ο πατέρας της πρώτης και η μητέρα των υπολοίπων διέθεταν και οι τέσσερις ποσοστά στα ακίνητα τα οποία απαλλοτριώθηκαν… παράνομα υπέρ του ιταλικού Δημοσίου και καταχωρίστηκαν στα κτηματολογικά βιβλία για λόγους δημόσιας ωφέλειας με δύο πράξεις, τη 16η Μαΐου 1940. Γι’ αυτό ζητούν να ακυρωθούν τα προαναφερθέντα διατάγματα και επειδή η επιστροφή των ποσοστών είναι αδύνατη, καθώς τα ακίνητα έχουν ήδη πουληθεί σε τρίτους και αποτέλεσαν νέες μερίδες, ζητούν να τους επιδικαστεί αποζημίωση, που συνίσταται στη… σημερινή εμπορική αξία των εν λόγω ακινήτων! Και αυτό γιατί, όπως ισχυρίζονται, είναι αδύνατη η εκτίμηση της τότε αξίας τους.
Η πρώτη ενάγουσα, σύμφωνα με την «Δημοκρατική», διεκδικεί το ποσό των 2.848.076,3 ευρώ, ενώ καθένας από τους υπόλοιπους τρεις ζητούν να τους επιδικαστεί το ποσό των 632.905,3 ευρώ. Η αγωγή κατατέθηκε την 26η Ιουνίου 2020, ενώ οι διάδικοι οφείλουν μέσα σε 100 ημέρες από την κατάθεσή της να υποβάλουν τις προτάσεις τους και να προσκομίσουν όλα τα αποδεικτικά μέσα και τα διαδικαστικά έγγραφα που επικαλούνται. Η προθεσμία παρατείνεται κατά 30 ημέρες για όλους τους διαδίκους, αν ο εναγόμενος ή κάποιος από τους ομοδίκους του διαμένει στο εξωτερικό ή είναι άγνωστης διαμονής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντισταση στο χουντικο νομοσχεδιο για την απαγορευση των διαδηλωσεων
Αντισταση και συλλαλητηριο του ΠΑΜΕ την ερχομενη Πεμπτη στις 9 Ιουλη στην Αθηνα στις 8.00 στο Συνταγμα. Την ιδια ωρα στο Αγαλμα Βενιζελου στη Θεσσαλονικη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα ότι δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών» στην Ανατ. Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!), αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ ως «απάντηση» στην τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή.
Οι δηλώσεις αυτές συνέπεσαν μάλιστα με τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Αμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και ολοκληρώθηκε από τη ΝΔ, με τα δύο κόμματα να αλληλοσυγχαίρονται για τη συνεισφορά τους στον κοινό στόχο της αναβάθμισης των σχέσεων με το κράτος - δολοφόνο, το Ισραήλ.
Στη συζήτηση αυτή ξεχώρισε η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε να αναβληθεί η επικύρωση της συμφωνίας, επειδή συνέπεσε την Τετάρτη με την ημερομηνία που είχε ανακοινώσει το Ισραήλ ότι θα ενσωματώσει μέρος των κατεχομένων της Δυτικής Οχθης.
Φαίνεται πως του ...«καθόταν βαρύ» του ΣΥΡΙΖΑ, αφού διαπραγματεύθηκε μια συμφωνία που «ξεπλένει» το ρόλο του Ισραήλ στην περιοχή και την αγριότητά του σε βάρος των Παλαιστινίων, να σηκώσει το χέρι του και να την επικυρώσει τη μέρα που θα γραφόταν μια από τις πιο μελανές σελίδες στην εγκληματική ιστορία της εισβολής και κατοχής σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστινη. Ιστορικη συμφωνια Φαταχ – Χαμας. Συμμαχια εναντια στα σχεδια Νετανιαχου-Τραμπ. Συμφωνησαν στη διαρκεια τηλεδιασκεψης. Τα δυυο κινηματα βρισκονται σε αντιπαραθεση από το 2007,  όταν η Χαμας κατελαβε την εξουσια στη Γαζα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κερκοπορτα τα συνορα
Ξεπερνουν τις 37.000 σε διαστημα μιας βδομαδας οι διελευσεις από τους 4 μεθοριακους σταθμους στα συνορα με την Αλβανια, αλλα κατά τα αλλα, τα συνορα είναι…κλειστα!
Κανενας απολυτως ελεγχος δεν γινεται σε οσους μετακινουνται νομιμα μεταξυ των δυο χωρων, την ωρα που τα κρουσματα κορωνοιου στην Αλβανια αυξανονται και δεν δειχνει ικανη να ανακοψει την επελαση της πανδημιας
Συνταρακτικες αποκαλυψεις στη χθεσινη συνεντευξη Τυπου, Αστυνομικων, Τελωνιακων, και ΑΔΕΔΥ Ιωαννινων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκοι προχωρησαν σε αγωγες σε Δωδεκανησα και Κρητη με τη βοηθεια 100 τουρκικων ΜΚΟ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναστατη μια ολοκληρη γειτονια στην Πατρα μετα το νέο κρουσμα κορονοιου.
«Που είναι ο Βορειοηπειρωτης?». Η οικογενεια που ζει στην Πατρα ειχε επισκευτει το χωριο του στην Αλβανια. Οι Αθηαικες δεξιες εφημεριδες τους αποκαλουν "Αλβανους".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
«Παγώνουν» προσωρινά τα ισραηλινά σχέδια προσάρτησης
Η κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ, του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του κυβερνητικού εταίρου του, υπουργού Αμυνας Μπένι Γκαντς, αποφάσισε το «πάγωμα» των σχεδίων για προσάρτηση νέων παλαιστινιακών εδαφών, του 30% της Δυτικής Οχθης, όπως είχε αναγγείλει για την 1η Ιούλη. Φαίνεται ότι μετρήθηκαν αντιθέσεις στο εσωτερικό, αντιδράσεις διεθνών παραγόντων και λαϊκών κινητοποιήσεων και, σε μία κίνηση τακτικής, απέφυγε να ρίξει τώρα νέο «λάδι στη φωτιά».
Οι δυσκολίες στην καπιταλιστική οικονομία, που επιδεινώθηκαν και λόγω της πανδημίας, όπως και η στάση του Γκαντς, που διαφωνούσε για λόγους τακτικής, έπαιξαν επίσης το ρόλο τους. Επιπλέον, για τους δικούς τους λόγους, δυνάμεις της ΕΕ που διαρκώς αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με το κράτος - δολοφόνο (όπως και η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου) σε αυτήν τη φάση εκτίμησαν ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους η προώθηση ενός νέου σχεδίου κλοπής παλαιστινιακής γης. Ετσι, ορισμένες από αυτές (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία) απείλησαν με κυρώσεις. Χαρακτηριστικό ήταν σχετικό άρθρο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, που δημοσιεύτηκε την 1η Ιούλη στην ισραηλινή δεξιά εφημερίδα «Γεντιότ Αχρονότ» και με το οποίο δήλωνε θαυμαστής του Ισραήλ, παράλληλα όμως υπογράμμιζε ότι μία προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών θα ήταν «αντίθετη με τα συμφέροντα του ισραηλινού κράτους». Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν και στις ΗΠΑ, όπου πάνω από 100 Δημοκρατικοί βουλευτές απαίτησαν την αναστολή των σχεδίων προσάρτησης, ενώ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την αντίθεσή του. Σταθερά απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς στάθηκε και ο Αραβικός Σύνδεσμος, που καταδίκασε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με την επισήμανση πως στηρίζει τη θέση της Παλαιστινιακής Αρχής για λύση στη βάση των δύο κρατών, με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Στις αξιοσημείωτες εξελίξεις περιλαμβάνεται και η τηλεδιάσκεψη, την Πέμπτη, ανάμεσα στη «Φατάχ» του Παλαιστίνιου Προέδρου Μ. Αμπάς και την ισλαμική οργάνωση «Χαμάς», που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, όπου ανακοίνωσαν ότι θα υιοθετήσουν «ενιαία στάση», μην αποκλείοντας διάφορες μορφές πάλης ώστε να αποτρέψουν το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για τη «συμφωνία του αιώνα» και τα σχέδια προσάρτησης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» για... κλάματα! ΕΒΑΛΑΝ άνδρες της ...Δημοτικής Αστυνομίας να παριστάνουν τους ποδηλάτες
"Μεγάλος Περίπατος: Όλο και περισσότεροι πεζοί και ποδηλάτες", μας πληροφορεί το ρεπορτάζ των...ΣΚΑΪδων του ΣΚΑΪ και για να τεκμηριώσουν το αληθές της...πανηγυρικής είδησης...ποστάρουν φωτογραφία με ποδηλάτες του Δήμου Αθηναίων και της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως γράφει στα μπλουζάκια τους!
Παιχταράδες (λογικό, αφού θεωρούν σίγουρο πως απευθύνονται σε μ@@@κες)!
σχολιο.- ΌΧΙ. Είναι οι φρουροι του Μεγάλου Περιπατου του Μητσομπακογιαννη! Θα προστιμαρουν όσους καί όσες είναι παραβατες! Δηλαδή δεν φτάνει πού ο Κανακαρης της Αγιας Οικογένειας φεσωσε καί ταλαιπωρει τους πληβειους, Θά τόν προστιμαρει και από πάνω!!! Μιλαμε για πολύ σοφο Κλωνο!!!