Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Πεμπτη 29 Αυγουστου 2024


Από τότε που ξεκίνησε η γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός έχει καταστρέψει εκατοντάδες ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους και κέντρα πολιτισμού και μάθησης, όπως βιβλιοθήκες, αρχεία και μουσεία. 

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για την πολιτιστική γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα:

1. Μεγάλο Τζαμί Ομάρι: Το παλαιότερο τζαμί της Γάζας και το δεύτερο παλαιότερο τζαμί σε όλη την Παλαιστίνη, το Μεγάλο Τζαμί Ομάρι χρονολογείται πριν από 1.400 χρόνια. Καταστράφηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τον Δεκέμβριο. Σε μια στιγμή, ένας τόπος που αντιπροσώπευε αιώνες ιστορίας - και φιλοξενούσε δεκάδες σπάνια βιβλία και ανεκτίμητα χειρόγραφα - έγινε ερείπια.

2. Εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου: Θεωρείται ως μια από τις παλαιότερες εκκλησίες στον κόσμο...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δημοσιεύει μια επιστολή από την κρατούμενη, συντρόφισσα και μαχήτρια Khalida Jarrar μέσα από τις ισραηλινές φυλακές:

"Πεθαίνω κάθε μέρα. Το κελί είναι σαν ένα μικρό κλειστό κουτί όπου δεν μπαίνει αέρας. Υπάρχει μόνο μια τουαλέτα στο κελί με ένα μικρό παράθυρο από πάνω, το οποίο αργότερα σφραγίστηκε μόλις μια μέρα μετά τη μεταφορά μου. Δεν μου άφησαν χώρο για να αναπνεύσω, και ακόμη και αυτό που λέγεται «ashnav» (ματάκι) στην πόρτα του κελιού ήταν σφραγισμένο. Υπάρχει μόνο ένα μικρό άνοιγμα όπου κάθομαι τις περισσότερες φορές για να αναπνεύσω. Πνίγομαι στο κελί μου και περιμένω να περάσουν οι ώρες, ελπίζοντας να βρω μερικά σωματίδια οξυγόνου για να αναπνεύσω και να μείνω ζωντανή».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ! Η πυρκαγιά στα “ΑΒΓΑ ΤΣΑΚΙΡΗΣ” οφείλεται σε εμπρησμό – Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα ΜΑΖ – “Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε”

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2024

Την ευθύνη για την πυρκαγιά ανέλαβε η αυτοαποκαλούμενη ομάδα ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών).

Σε εμπρησμό φαίνεται πως αποδίδεται η πυρκαγιά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Tsakiris Family A.E., στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, την προηγούμενη εβδομάδα, και για την πράξη αυτή υπήρξε τα προηγούμενα 24ωρα ανάληψη ευθύνης με κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο υπογράφει η αυτοαποκαλούμενη ομάδα ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών).

Στο κείμενο που αναρτήθηκε τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η πράξη συνδέεται με την θανάτωση ζώων, ενώ εξαπολύονται απειλές για ανάλογη ενέργεια στο μέλλον σε περίπτωση που, όπως αναφέρεται, «το ξαναχτίσετε».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά, ο CEO της εταιρείας Παύλος Τσακίρης γνωστοποίησε πως από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνταν τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αβγών, καθώς και οι υποδομές των logistics, αλλά όχι κοτόπουλα αυγοπαραγωγής.

Μάλιστα η εταιρεία κατηγορήθηκε από την Greenpeace Greece για τον θάνατο “χιλιάδων κατόπουλων” προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας η οποία δήλωσε πως «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος που τυχόν προκύπτει από το ισχύον νομικό πλαίσιο».

****

Το τεχνητό αυγό, μια χορτοφαγική επανάσταση.

Το πρώτο φυτικό αυγό είναι πραγματικότητα. Και μάλιστα με τα λεφτά του Bill Gates.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοσμογονία: Οι BRICS+ από τον Οκτώβριο αποδολαριοποιούν τις εμπορικές τους συναλλαγές!

Στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών των BRICS+ τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Καζάν της Ρωσίας θα αποφασιστεί η αποδολαριοποίηση στο εμπόριο, καταργώντας οριστικά το μεγάλο νομισματικό πλεονέκτημα των ΗΠΑ!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα Hindu Business Line, η Σύνοδος Κορυφής του Οκτωβρίου θα επιβεβαιώσει το εθελοντικό δικαίωμα των μελών της BRICS+ να αποδολαριοποιήσουν τις συναλλαγές μεταξύ τους.

Αξιωματούχος (υπό τον όρο της ανωνυμίας) μίλησε στην εφημερίδα και για το νέο κοινό νόμισμα, το οποίο στην αρχή θα είναι πλασματικό (όχι σε φυσική μορφή) και η αξία του θα προέρχεται από ένα καλάθι νομισμάτων.

Σημειώνεται ότι έτσι ξεκίνησε η δημιουργία του ευρώ. Στην αρχή ήταν ένα «φανταστικό» νόμισμα, που ονομάζονταν Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ΕΛΜ ή ECU από τα αγγλικά European currency unit)!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων της Κυρίας Μαρίας Καρυστιανού - Maria Karystianou -

για την διάταξη Φλωρίδη, σύμφωνα με την οποία

«Απαγορεύεται η ολική ή μερική μετάδοση με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο της δίκης».

«Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι δικαστές,

Η δικαιοσύνη συνεχίζει να δέχεται απανωτά χτυπήματα από ανθρώπους, εντεταλμένους προς τη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου και τη νομιμοποίηση της ελεγχόμενης και κατευθυνόμενης ενημέρωσης.

Μια τέτοια κίνηση, έγινε πρόσφατα νόμος.

Ο νόμος αυτός αφορά την απαγόρευση δημοσιογραφικής κάλυψης των δικών.

Πέρα από την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ αυθαιρεσία της εν λόγω διάταξης, σκεπτόμενη τη δίκη για την υπόθεση των Τεμπών και όχι μόνο, αναγνωρίζω την προσπάθεια απόκρυψης των όσων τραγικών αποκαλύψεων πρόκειται να έρθουν στο φως αλλά και το βρώμικο σκοπό της παράκαμψης βασικών αποδεικτικών στοιχείων και κατά συνέπεια απενοχοποίησης των αληθινά ενόχων.

Αυτό που είναι απαράδεκτο και δόλιο ως σκέψη, γίνεται νόμος από κάποιους που ολοφάνερα καταλύουν τη δημοκρατία.

Κυρίες και κύριοι δικαστές,

αυτή η απόφαση είναι απαραίτητο να ανακληθεί.

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να διασφαλιστεί ότι οι δικαστικές διαδικασίες παραμένουν ανεξάρτητες και προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες με όρους αδιαπραγμάτευτης διαφάνειας.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου.

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον, να επανέλθει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους δικαστικούς θεσμούς και να ξαναβρεθούν οι χαμένες ισορροπίες της κοινωνίας.

Κόντρα στον παραλογισμό της ανεξέλεγκτης εξουσίας που ζούμε,

όπου γίνονται κινήσεις ελέγχου ακόμα και για δικαστικούς λειτουργούς,

η αδράνεια , αποτελεί επί της ουσίας, συνενοχή.

Και η αδράνεια από εσάς που είστε στην πλέον κατάλληλη θέση να αλλάξετε την κατάσταση βυθίζει εμάς τους υπόλοιπους σε μια βασανιστικά αντιδημοκρατική και απάνθρωπη πραγματικότητα.

Γνωρίζω ότι αρκετοί από εσάς έχετε σκεφτεί παρόμοια και είστε σοβαρά προβληματισμένοι.

Ακόμη καλύτερα όμως είστε και σε θέση να λειτουργήσετε επανορθωτικά και σε βάθος ως προς την ανώτατη εξέλιξη και ίαση του τόπου μας.

Προσωπικά, έχασα το παιδί μου από τις συνέπειες της διαφθοράς.

Το ίδιο, και άλλες 56 οικογένειες.

Και παλιότερα και άλλοι…

και άλλοι…

Αρκετά!

Πέρα από ΓΟΝΕΙΣ και ως υπεύθυνοι πολίτες, οφείλουμε να νοιαστούμε για την κοινωνία που θα κληροδοτήσουμε στους ανθρώπους που γεννιούνται.

Να φροντίσουμε για το μέλλον και την ασφάλεια των παιδιών μας .

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Με τιμή και σεβασμό στον ιερό θεσμό που πρεσβεύετε.

Μαρία Καρυστιανού»

Maria Karystianou



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα τον μαζέψει επιτέλους κανείς; Ο Μπιλ Γκέιτς ανοίγει εργοστάσιο mRNA στην Αφρική για παγκόσμια μαζική παραγωγή εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων…

29/8/2024

Όπως είναι ήδη γνωστό η Big Pharma χρηματοδοτείται και ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τον Bill Gates, ο οποίος ίδρυσε ένα τεραστο εργοστάσιο παραγωγής mRNA εμβολίων στη Ρουάντα με δηλωμένο σκοπό τη δημιουργία ενός  «οικοσυστήματος εμβολίων» που θα παράγει μαζικά εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων για τη διεθνή αγορά.

Αυτό σημαίνει πως αφού τα φτιάξει θα βάλει τους οργανισμους που χρηματοδοτεί να προβάλλουν ως αποτελεσματικά και ασφαλή, την στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει καμμιά πανδημία πιθήκων… Κάποιος δεν πρέπει να τον σταματήσει επιτέλους;

Στα εγκαίνια του εργοστασίου mRNA του νέου εργοστασίου στο Κιγκάλι παραβρέθηκε και όλη η διεφθαρμένη ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ, συμπεριλαμβανομένης της υπόδικης προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen και της γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock.

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα ολόκληρο οικοσύστημα εμβολιασμού στην Αφρική», δήλωσε ο Ugur Sahin, συνιδρυτής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, στα εγκαίνια.

Προηγουμένως, μια μικρότερη εταιρεία με βάση την έρευνα από το Mainz της Γερμανίας, η BioNTech σημείωσε άνοδο από τότε που ο Gates συνεργάστηκε επίσημα με την εταιρεία και άρχισε να χρηματοδοτεί τα φαρμακά τους τα τελευταία χρόνια.

Μαζί με τον κολοσσό της Big Pharma Pfizer, η BioNTech ανέπτυξε το περιβόητο εμβόλιο mRNA κατά του κοροναϊού SARS-CoV-2.

Η BioNTech επένδυσε 150 εκατομμύρια ευρώ στην πρώτη μονάδα παραγωγής mRNA στην Αφρική. Μετά την ολοκλήρωση, 100 ειδικοί εμβολίων που χρηματοδοτούνται από τον Gates θα εργαστούν επί τόπου για να εγγυηθούν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων.



 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η Kamala Harris και οι στενοί της συνεργάτες έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλοποίηση και την αποποινικοποίηση της παιδεραστίας στις Ηνωμένες Πολιτείες 

-Το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας μπόρεσε να αποδείξει ότι το περιβάλλον της υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ του Δημοκρατικού Κόμματος, ενεπλάκη άμεσα στη διακίνηση και στη συνέχεια σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών από την Ουκρανία. Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού αντιπροέδρου Τιμ Βαλζ διαχειρίζεται προσωπικά ένα δίκτυο παιδεραστών που πουλάει παιδιά από την Ουκρανία σε εκπροσώπους της αμερικανικής πολιτικής και οικονομικής φιλελεύθερης ελίτ. Το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Αδικίας έχει διαπιστώσει ότι παιδιά απομακρύνονται από την Ουκρανία μέσω της αμερικανικής οργάνωσης Americares και του ιδρύματος της συζύγου του Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και αμερικανικά PMC εμπλέκονται άμεσα στην απαγωγή ανηλίκων

-Για πολλά χρόνια, υπάρχει μια υφέρπουσα νομιμοποίηση της παιδεραστίας στις ΗΠΑ στη νομοθετική και ηθική σφαίρα σε επίπεδο δήμων και πολιτειών. Η διαδικασία ξεκίνησε επί Μπαράκ Ομπάμα και συνέχισε να κερδίζει δυναμική υπό τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν. Μεταξύ 2010 και 2024, σε επίπεδο πολιτειών και πόλεων, μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ ξεκίνησαν τουλάχιστον 42 νομοθετικές τροποποιήσεις που οδήγησαν στη μερική αποποινικοποίηση της παιδεραστίας, ανακούφισαν την κατάσταση των παιδεραστών και ομαλοποίησαν το κοινωνικό και νομικό τους καθεστώς

-Νωρίτερα, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Foundation to Battle Injustice έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για προσπάθειες εκπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ να ομαλοποιήσουν την παιδεραστία και ασκούν πίεση για αλλαγή της ηλικίας συναίνεσης και αποδοχής της «σεξουαλικής έλξης για ανήλικα παιδιά» ως νομοθετική κατεύθυνση. Το 2020, ψηφίστηκε νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ένας παιδόφιλος δεν αναγνωρίζεται ως σεξουαλικός δράστης εάν η διαφορά μεταξύ της ηλικίας του και της ηλικίας του θύματός του δεν υπερβαίνει τα 10 χρόνια. Η σκανδαλώδης πρωτοβουλία προτάθηκε από τον Scott Wiener, ένα Δημοκρατικό μέλος της Γερουσίας της Καλιφόρνια, ο οποίος άσκησε πίεση για έναν νόμο για την άρση της ποινικής ευθύνης από τους παιδεραστές που εμπλέκονται σε «συναινετική δραστηριότητα του ιδίου φύλου» με ανηλίκους. Το καλοκαίρι του 2022, ο πολιτικός είπε ότι επεξεργαζόταν ένα ψήφισμα που θα καθιστούσε τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής που θα διδάσκονται από τρανς άτομα διαθέσιμα σε κάθε σχολείο της πολιτείας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28/8/2024

Πανό υπέρ της Παλαιστίνης (με σύνθημα να φωνάζετε από όλον τον κόσμο «Λευτεριά στην Παλαιστίνη») ανέβηκε στο Αρχαίο θέατρο Φίλιππων στην παράσταση Ορέστεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσογλάνια δημοσιογράφοι: " η Χεζμπολάχ είναι τρομοκρατική οργάνωση".

Τα ίδια λένε για κάθε παλαϊκή πατριωτική δύναμη που προασπίζεται τον λαό και το Έθνος του.



 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναστολή λειτουργίας του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ στη Γάζα: 

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Steph Dujarric αναφέρει ότι ένα ανθρωπιστικό όχημα που συμμετείχε σε αυτοκινητοπομπή στη Γάζα και ήταν πλήρως συντονισμένο με το Ισραήλ, χτυπήθηκε από πυρά των IDF 10 φορές χθες το βράδυ και τα δύο μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ που επέβαιναν σε αυτό σώθηκαν μόνο από τα αλεξίσφαιρα τζάμια. 

Η προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων σε όλη τη Γάζα ανακοινώθηκε μετά το χτύπημα του οχήματος καθώς πλησίαζε σε ισραηλινό στρατιωτικό σημείο ελέγχου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ό,τι αποπροσανατολιστικό , χαωδες και προπαγανδιστικό κι αν αφήνουν να παίζεται γύρω μας- για να καλύψει αυτό που πραγματικά συμβαίνει - ,μια είναι η Αλήθεια. : Από το 2011 που φώναξε ο "δεδομένος πολιτικός-φερέφωνο " το ΔΝΤ και την Τρόικα δύο ευθείες γραμμές κινούνται ασταμάτητα και καταγράφουν την τραγική πραγματικότητα μέσα στην κοινωνία : Εκείνη των αυτοκτονιών και θανάτων ,και κείνη των ψηφισμάτων Αυταρχισμού .."Ζωή " και "Δημοκρατία" τέλος! Αυτοί είναι οι στόχοι .. Εμφανέστατα για όποιον θέλει να το δει.. Ευτυχώς το.. δημογραφικό (σα να πρόκειται για σκέτα νούμερα, όχι έναν λαό) θα λυθεί όπως είπαν και οι Τρεις της Αποικίας Μητσοτάκης –Τσίπρας -Ανδρουλάκης ,με ξένους!!

Δηλ φανερά και μες τα μούτρα μας λένε: μπορείτε να πεθάνετε ,έχουμε καβάτζα ...

Σχολιο.- Το συστημα υγείας εχει καταρρευσει. Για ποσους αχρειαστους θανατους ακουμε καθημερινα λογω ανεπαρκειων σε όλα τα επιπεδα; Κι αυτη ειναι η κορυφη του παγοβουνου! Οσοι υπηρετουμε αυτο το συστημα, βλεπουμε αδιανοητα πολλαπλασιες ελλειψεις που κοστιζουν ζωες και που επιμελως δεν φθανουν το φως της δημοσιοτητας. Αν μονο δεν ήμασταν μόνοι μας.... Οι περισσότεροι σιωπούν στο φοβο της αποδομησης τους και των υψιστων κυρωσεων. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά 31% αυξήθηκαν, λέει, οι ΝΕΕΣ επιχειρήσεις στο Ελλαδιστάν το τελευταίο 3μηνο!

Που? Στον τουρισμό (ξενοδοχεία, εστίαση) και στα logistics (αποθήκευση μεταφορά προιόντων)!

Στους τομείς δηλαδή όπου ΠΕΡΣΥ είχαν οι επιχειρήσεις τα μεγαλύτερα κέρδη.

Κλαυσίγελως.

Χασούρα φέτος στον τουρισμό, παρά την υπερπληθώρα ξένων που μπαινοβγαίνουν στη χώρα σχεδόν ανέξοδα (βλέπε κρουαζιέρα).

Οσο για τα logistics, που λειτουργούν ως καρτέλ, είναι μαζί με τα super market οι κύριοι υπεύθυνοι για την ακρίβεια. Χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο, χωρίς λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Να δούμε του χρόνου πως και αν θα διασφαλίσουν πελατεία για τις δουλειές τους...

Και το μέλλον να διαγράφεται αβέβαιο ή μάλλον θανατηφόρο για τον πολίτη....

Και για τη χώρα με το δημόσιο χρέος των 407 δις που προμηνύει νέα τερατώδη λιτότητα...

Σχολιο.- Στο μεταξύ, ετήσια στοιχεία για πτωχεύσεις, δεν δημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ!

Σχολιο.- Αυτό ακριβώς ήθελα να πω. Χιλιάδες ξενοδοχεία και επιχειρήσεις κλείσανε και πωλούνται σωρηδόν και αυτοί αναφέρουν μόνο τις νέες επιχειρήσεις.

Σχολιο.- Ξενοδοχεία σε Ξένους

Αρα το χρημα δεν παει σε Ελληνικά Χέρια

ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΤΟΣ.

Ολοι για αυτό διαμαρτυρονται

Η πρωθυπουργάρα,μας σε συνεντευξη εχθές

Ειπε οτι θα μειωθούν τα διοδια στην Αττική οδό απο 2,80 σε 2,50 

Και το τερμάτισε

Ειπε " Ειδα οτι μειώθηκαν οι τιμες φετος στα Σχολικα"

Να τον βάλουν να κανει την διαφήμιση του jumbo να λέει

Πάμε jumbo school τουρουτου του παμε jumbo school τουρουτου του

Τι να πεί κανείς

Σχολιο.- Στο ψευδεσθαι δια της μεθόδου των κατ επιλογήν και μαγειρεμένων στατιστικών η κυβέρνηση αυτή (θεωρεί ότι) είναι η άριστη.

Όταν η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τα λεγόμενα τους , τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Τέτοιες κυβερνήσεις πέφτουν με παταγωδη τρόπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ! 

Εδώ και καιρό παίζει ένα πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους", που απευθύνεται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άνεργους, ανάπηρους, ηλικιωμένους κ.λπ.), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πάρουν 200 ευρώ, με τα οποία θα μπορούν να κλείσουν κάποιο δωμάτιο, να πληρώσουν για κάποιο ταξίδι κ.λπ.

Τα χρήματα αυτά δίνονται από το κράτος μέσω τράπεζας, που εκδίδει σχετική ηλεκτρονική κάρτα.

Για να μπει κάποιος στην ηλεκτρονική εφαρμογή χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες που είναι μάλλον απίθανο να διαθέτει η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου αυτών των κοινωνικών ομάδων. Και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι. Εντούτοις, με τη βοήθεια κάποιου που μπορεί να ξέρει, τελικά μπαίνεις.

Όλα καλά, λοιπόν! Αμ, δε! 

Εκεί που μετά από χίλιες μύριες ηλεκτρονικές διαδικασίες μέσω κινητού ή υπολογιστή, νομίζεις πως καθάρισες, συναντάς ένα τελευταίο εμπόδιο.

Οι κάρτες, ως γνωστόν, έχουν δύο όψεις. Με την πίσω όψη να περιέχει έναν τριψήφιο αριθμό, χωρίς τον οποίο η κάρτα είναι άχρηστη.

Ε, λοιπόν, καθώς την κάρτα δεν την παίρνεις στα χέρια σου, αλλά τη βλέπεις στο κινητό ή τον υπολογιστή, είναι αδύνατο να τη γυρίσεις για να δεις την πίσω όψη με τον απαραίτητο τριψήφιο αριθμό.

Το μόνο που σου μένει είναι να επικοινωνήσεις με την τράπεζα, αλλά κι εκεί κανένας δεν ξέρει τίποτα. Σου δίνουν, όμως, έναν αριθμό τηλεφώνου. Και παίρνεις τηλέφωνο και βγαίνουν αυτόματα ηχογραφημένες οδηγίες. Για όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τότε. Αλλά όχι και για το πώς θα βρεις τον τριψήφιο αριθμό.

Κι έτσι, αφού έχεις χάσει ώρες επί ωρών και έχεις ταλαιπωρήσει ανθρώπους που προσφέρθηκαν να σε βοηθήσουν, η κάρτα είναι άχρηστη.

Και λογικά σκεφτόμενος καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι εδώ πρόκειται για μια καραμπινάτη κλοπή χρημάτων που προορίζονται για δεκάδες χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους. Τα οποία τσεπώνει η τράπεζα. 

Αν αυτοί οι άνθρωποι είναι 100.000, η τράπεζα βουτάει από το κράτος 20 εκατομμύρια. Αν είναι 200.000, τα κλεμμένα φτάνουν τα 40 εκατομμύρια κ.ο.κ. 

Μεγάλη μπίζνα! Και μεγάλη απάτη, με διαστάσεις σκανδάλου. 

Ε! Λέω να μην το αφήσουμε έτσι!


Ποντάροντας στο ότι πού να τρέχει ο άλλος για διαμαρτυρίες για 200 ευρώ, οι τράπεζες πραγματοποιούν μια μεγάλη απάτη, υπό την κάλυψη, προφανώς, της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη. 

Αναφέρθηκα λεπτομερώς στην απάτη, που προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν σκεφτούμε ότι παρακρατούνται από τις τράπεζες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται, τάχα, για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι ανάπηροι, οι ηλικιωμένοι κ.λπ.

Ήδη, έχω αποστείλει σχετική διαμαρτυρία στην Alpfa Bank, την τράπεζα που έχει δεσμεύσει παράνομα τα δικά μου χρήματα. Τα οποία έχω ξεγράψει και ούτε θα με έσωζαν, βέβαια (σιγά το ποσό, που περισσότερο κοροϊδία είναι), αλλά η απάτη αποφέρει στην τράπεζα και στους διαπλεκόμενους που την καλύπτουν (ίσως και στην ίδια την υπουργό) μερικές δεκάδες εκατομμύρια.

Ελπίζω για το ζήτημα αυτό, που αφορά δεκάδες χιλιάδες άνεργους, ανάπηρους και ηλικιωμένους, τα χρήματα των οποίων καρπώνεται η τράπεζα και οι συνεργάτες της, να δείξουν ενδιαφέρον οι πολιτικές συλλογικότητας (κόμματα και οργανώσεις) της Αριστεράς. Έστω και με κάποια δημοσιεύματα ή κάποιες δηλώσεις. 

Με δεδομένο ότι ο κόσμος που πέφτει θύμα της κλοπής από την τράπεζα και την Κεφαλογιάννη δεν θα κινητοποιούνταν για 200 ευρώ, ας μην το αφήσουμε να περάσει έτσι, στη σιωπή και τη συγκάλυψη.

Σχολιο.- Αν βάλεις την εφαρμογη της τράπεζας σε smartphone μπορεις να δεις την "πίσω" όψη της virtual κάρτας με τον τριψηφιο κωδικό.

Σχολιο.- Κι αν δεν εχεις smartphone; Μπορείς να το δεις από κάποιου άλλου και να χρησιμοποιήσεις τον αριθμό;

Σχολιο.- νομίζω και από το winbanking σε υπολογιστή.

Σχολιο.- Σε υπολογιστή εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα.

Σχολιο.- Αρχικά, πώς θα τα πάρει η τράπεζα;

Δεύτερον, ο τριψήφιος αριθμός φαίνεται στον υπολογιστή. Μόλις μου απαντήσει το άτομο που το είχε κάνει θα επανέλθω.

-Ναι, όντως, είναι απίστευτα άχρηστα τα συστήματα στις υπηρεσίες αυτές. Χρονοβόρα και σχεδόν πάντα πρέπει να επικοινωνήσεις τελικά με την υπηρεσία διότι κάπου θα κολλήσει το συστημα

Σχολιο.- Περίεργο! Ούτε στον προσωπικό μου υπολογιστή φαίνεται, ούτε στο υποκατάστημα της τράπεζας, ούτε στων φίλων τραπεζοϋπαλλήλων.

Σχολιο.- Μόλις το δοκίμασα στην ευρομπανκ από υπολογιστή άλλα ειναι συνδυασμός υπολογιστή και τηλεφώνου γιατί στέλνει κωδικό στο τηλ και αφού τον βάλεις στον υπολογιστή μετά σε αφήνει να δεις το τριψήφιο αριθμό

Σχολιο.- Το κάναμε ξανά και ξανά με τους τραπεζοϋπαλλήλους, Μέχρι και ο διευθυντής υποκαταστήματος, με μερικές δεκαετίες εμπειρία, ασχολήθηκε ο άνθρωπος. Κανένα αποτέλεσμα. Τριψήφιος αριθμός άγνωστος!

Σχολιο.- Επειδή βεβαίως εκείνοι που έχουν ανάγκη τα €200 έχουν και smart phones 

Σχολιο.- Δυστυχως για την πολιτεία ήδη θεωρείται δεδομένο πως πρέπει να έχει κανείς smartphone. Ήδη πχ στα εισιτηρια σε ποδοσφαιρο κλπ χρειάζεται smartphone για να έχεις περασμένο το διαρκείας/εισιτηριο στο gov gr app. Το ίδιο θα γίνει και με τα επιδοματα κλπ που θα ειναι σε προπληρωμένες virtual κάρτες (το 50%) όπως ανακοινώθηκε.

Σχολιο.- δίκιο έχεις στην Αλφα μπανγκ που είσαι από pc κοίταξα και δε μπόρεσα να βρω κάτι

Σχολιο.- πας στη τράπεζα και αρχίζεις γαμωσταυριδια επειδή έχω στεγαστικό στην ALPHA έχω άσχημες εμπειρίες, από εκεί 3 φόρες με κάνανε με το έτσι θέλω δεύτερη ασφάλεια σπιτιού τραβώντας χρήματα χωρίς να με ενημερώσουν και έτρεχα εκεί για να πάρω πίσω τα χρήματα μου μετά από φασαρίες.

Σχολιο.- Δεν μου φταίνε σε τίποτα οι υπάλληλοι για να πάω να τους βρίσω. Αυτοί που μου φταίνε, κυβέρνηση και τραπεζικοί ποντάρουν στο ότι κανένας δεν θα μπει στη διαδικασία να οργανώσει διαμαρτυρίες. Γιατί κανένας δεν θα συμμετάσχει για 200 ευρώ. Θα τους τα χαρίσει, βρίζοντας. Αλλά η δημοσιοποίηση της απάτης πρέπει να γίνει.

Σχολιο.- οι υπάλληλοι ειναι υποχρεωμένοι να ξέρουν, και νομίζω τους δασκαλεύουν τι να κάνουνε και εγώ α ν δεν είχα πάει για τις ασφάλειες που σου είπα παραπάνω θα έχανα ένα σωρό λεφτά

Σχολιο.- Το καταλαβαίνω αυτό πους λες ότι οι υπάλληλοι  εκτελούν εντολές της αληταμπουρίας άλλα και αυτοί μπορούν να διαμαρτυρηθούν στους διευθυντές τους. Άλλα αν μαζευτεί δεκάδες κόσμος μέσα στη τράπεζα και ζητάει το δίκιο του μην αφήνοντας τους να κάνουν τις δουλείες που θέλουν θα θορυβηθούν όλοι.

Σχολιο.- Δυστυχώς δύσκολο να μαζευτεί κόσμος. Δεν πάει ο άλλος να χάσει χρόνο και να κάνει φασαρία για 200 ευρώ. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για τουρισμό. Με τον περισσότερο κόσμο να μη μπορεί να συμπληρώσει στα 200 ώστε να πάει κάπου με άνεση.

Σχολιο.- Αυτό ειναι αλήθεια ψίχουλα είναι

Σχολιο.- Ax ρε φίλε! Χτύπησες φλέβα! Την πατήσαμε κ εμείς έτσι πέρσυ! Βγάλαμε τελικά άκρη αλλά χάσαμε 2 μέρες ατόφιες με βάρδιες με τη γυναίκα μου... Ούτε η ηθική βλάβη... Καθάρματα!

Σχολιο.- Βρε συ, επιστράτευσα φίλες και φίλους που δουλεύουν χρόνια στην τράπεζα και δεν βρήκαν άκρη! Αυτοί τελικά μου έδωσαν το τηλέφωνο με τις ηχογραφημένες οδηγίες.

Σχολιο.- Άκρη μπορεί να βρεθεί, γιατί αλλιώς η απάτη θα αποκαλυπτόταν εύκολα. Αλλά σκέφτομαι πως λογαριάζουν ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των ενδιαφερομένων θα απελπιστεί και θα τους μείνουν τα λεφτά. Εκεί έγκειται η απάτη και το σκάνδαλο. Που δεν αφορά βέβαια μόνο την τράπεζα αλλά και τους κυβερνητικούς μιζαδόρους.

Σχολιο.- εμένα πάντως για να μου πιστωθούν τα χρήματα στην βιβα γουολετ έχω στείλει 3 μειλ , έχω μιλήσει 2 φορές στο τηλ και ακόμα δεν έχουν μπει 2 μήνες παιδευόμαστε

Σχολιο.- βασικά ελπίζουν και πως δεν θα χαλάσεις όλο το ποσο. Εμεις είχαμε πάρει πρόπερσι 150 ευρώ, κλεισαμε ξενοδοχειο με 130 (οριακά στο παρα πέντε γιατι νομίζαμε πως είχαμε άλλον ένα μηνα περιθωριο για να κλείσουμε) και το 20ρικο έμεινε αμανάτι στην τράπεζα.

Σχολιο.- Κακώς, έπρεπε να πεις στο ξενοδοχείο έχω ένα εικοσάρικο ακόμα στο λογαριασμό προσθέστε μου ένα ακόμα γεύμα να το καταναλώσουμε και αυτό.

Σχολιο.- είχε περάσει το όριο χρονικά.. έπρεπε να γινει μέχρι 30/6 αν θυμάμαι καλά, έκλεισα 30/6 αργα το βράδυ τη διαμονη (που ήταν για Ιουλιο) και δεν προλάβαινα να κάνω κάτι άλλο για το 20ρικο..

Σχολιο.- Αν τα χρήματα δεν εκταμιευτούν από τους δικαιούχους γιατί τα παίρνει η τράπεζα;

Σχολιο.-  Οι φίλοι που δουλεύουν στην τράπεζα μου είπαν ότι ήδη έχει δοθεί το σχετικό συνολικό ποσό και με την έκδοση της κάρτας θεωρείται ότι τα πήρε ο δικαιούχος. Ανεξάρτητα από το αν τα πήρε πραγματικά. Μένουν στην κάρτα, άρα στην τράπεζα. Και καθώς η κάρτα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου όσοι πήραν καλώς. Τα άλλα δεν τα επιστρέφει η τράπεζα γιατί θεωρείται πως ήδη τα πήραν οι δικαιούχοι.

Σχολιο.- Μονο μεσω εφαρμογής στο “πορτοφόλι” του κινητου μπορει να χρησιμοποιηθει.. Παλιότερα, μπορουσες να επιλέξεις και καταθεση σε τραπεζικό σου λογαριασμό, αλλά το ποσόν ήταν ελαφρώς λιγότερο, τώρα δεν υπάρχει αυτη η επιλογή;;

Σχολιο.- Καμιά άλλη επιλογή δεν υπάρχει και όλα τα κινητά δεν δέχονται αυτή την εφαρμογή. Εγιναν κάμποσες σχετικές δοκιμές χωρίς αποτέλεσμα. Και βέβαια δεν είναι δυνατόν να αγοράσουμε καινούργιο κινητό για να πάρουμε 200 ευρώ!

Σχολιο.- Εμένα πάντως μου πιστώθηκαν αμέσως και χωρίς πρόβλημα στο viva wallet, ακριβώς όπως,το market pass και το fuel pass και ήδη τα εξαργύρωσα. Κι επειδή είμαστε 3μελή οικογένεια, πληρώσαμε και τη διαφορά του δωματίου.

Πάντως, είναι ένα θέμα το ότι μας μαθαίνουν να ζούμε με κουπόνια.

Σχολιο.- Το ότι κάποιος κόσμος δεν συνάντησε δυσκολίες δεν σημαινει ότι δεν συνάντησαν όλοι οι άλλοι. Έγραψα ξανά και ξανά ότι ούτε οι εργαζόμενοι στην τράπεζα μπόρεσαν να βρουν άκρη.

Σχολιο.- δεν αντιλέγω.  Εγώ απλά επισήμανα ότι δυστυχώς αντί να γίνονται αυξήσεις στους μισθούς και να μπορεί ο καθένας να διαθέσει το περίσσευμά του όπως θέλει, μας μαθαίνουν να ζούμε με κουπόνια και δυστυχώς το δεχόμαστε χωρίς αντίδραση.

Σχολιο.- Πέρυσι τα χάσαμε κι γω κι η φιλη μου τα βαουτσερ του κοιν τουρισμού

Και μαλιστα ο ξενοδόχος μου είπε επίτηδες τα κάνουν δύσκολα για μη τα παίρνει ο κόσμος

Αυτά όμως δεν ηταν χρήματα ( επιταγή ) τα έπαιρνε κατ ευθείαν το κατάλυμα με το οποίο είχες κλείσει το δωμάτιο όποτε με ποιο τρόπο μπορούσε να τα πάρει η τράπεζα ;

Ούτε η τράπεζα ούτε ο ξενοδοχοϋπάλληλος μπόρεσε να μας βοήθησει , αλλά η τράπεζα πως τα παίρνει ;

Με το δικό μου ΑΦΜ και αριθμό ταυτότητας ;

Σχολιο.- Φυσικά! Βουτάει τα λεφτά με τα στοιχεία σου και τα ιδιοποιείται. Γι' αυτό μιλάω για σκάνδαλο. Που πρέπει άμεσα να γίνει ευρύτερα γνωστό και να απαιτηθούν εξηγήσεις.

Σχολιο.- Να γίνει οργάνωση . Κάποιος να γράψει μια αγγελία να στείλουν όσοι τους συνεβει το τηλέφωνό τους σε κάποιον Χ. Σε κάποιο χρονικό διάστημα να τηλεφωνήσουν σε όλους να κλείσουν ραντεβού να έρθουν όλοι και να μπουκαρουν ταυτόχρονα στη κεντρική τράπεζα και να απαιτήσουν βάση των αιτήσεων τους τις φυσικές κάρτες τους εδώ και τώρα . Θα κλείσουν τις πόρτες κ θα κρατήσουν σε ομηρία τα στελέχη μέχρι να πάρει κ ο τελευταίος τη φυσική του κάρτα έστω κ αν χρειαστεί 48 Ώρο .  Αν γίνουν τρία - τέσσερα τέτοια μήπως μπουν στη διαδικασία να απλοποιήσουν τις διαδικασίες ; Παλαιότερα τέτοια τα έκαναν σε κάποιες ιδιωτικές εταιρείες που έδιναν δώρο κουπόνια με κάποια αγορά ,αλλά οι διαδικασίες ήταν δύσκολες η υπήρχαν πολλές εξαιρέσεις , οπότε το δώρο δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν όλοι ,έτσι το χρησιμοποιούσε η εταιρεία ως κραχτη το δώρο για την αγορά του προϊόντος αλλά της έμενε κ το δώρο δεν τις κόστιζε αφού δεν το χρησιμοποιούσαν όλοι. Ακόμη το κάνουν ιδιώτες . Τώρα γίνεται ουσιαστικά κ από τα κράτη . Κάθε κυβέρνηση πρέπει να το προστατεύει να το ελέγχει αυτό μέχρι να πάει στον αυτόν όπου το δικαιούται . Πρέπει το κράτος να έχει τις διαδικασίες στον έλεγχο του . Δεν μπορεί να δίνει τον έλεγχο στη τράπεζα . Να υπάρχουν υπηρεσίες ( νομίζω παλιά υπήρχαν κ έκλεισαν ) που τα κουπόνια να τα παίρνει κανείς από την υπηρεσία κ να τα εξαργυρώνει στη τράπεζα . Κάπως έτσι . Τώρα δήθεν μας παραμύθιαζουν ότι θελωντας να μειώσουν τη γραφειοκρατία των δημοσίων υπηρεσιών κ αφού η τεχνολογία το στηρίζει διαφήμισαν ότι θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω τραπεζών κλπ κλπ . Αφού διαφήμισαν αρκετά τη δημόσια γραφειοκρατία ως εντελώς άχρηστη ,επέβαλαν μια ιδιωτική γραφειοκρατεία πολύ χειρότερη κ πολύ δυσκολότερα ξεπερασιμη

Σχολιο.- Ενδιαφέρουσα πρόταση. Για να υλοποιηθεί χρειάζεται να πειστεί ένας κόσμος πως μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Και για να πειστεί χρειάζεται να γίνει ένας σχετικός θόρυβος. Να μια πρωτοβουλία που μπορούν να πάρουν οι πολιτικές συλλογικότητες της Αριστεράς! Δημοσιοποιώντας με κάθε τρόπο (εφημερίδες, ιστοσελίδες) το ζήτημα και καλώντας τη μεν κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις τους δε άμεσα ενδιαφερόμενους να οργανώσουν παρεμβάσεις σαν αυτές που προτείνετε. Και αυτά να γίνουν άμεσα. Μέχρι το τέλος του χρόνου είναι το πρόγραμμα.

Σχολιο.- Γιατί δεν δίνουν σε φυσική μορφή τα κουπόνια , τις κάρτες, μέσω των κεπ;

Σχολιο.- Γιατί έτσι δε θα μπορούσαν να τα βουτάνε η τράπεζα και οι κυβερνητικοί μιζαδόροι.

Σχολιο.- Είχα δει το τριψήφιο αριθμό τον βάζω και με λέει Μη αναμενόμενο σφάλμα.Επιμενω για πολλές μέρες και πάλι σφάλμα.Παω τράπεζα και με λέει πάρε εκεί τηλέφωνο.Εκει μου λένε ότι η τράπεζα ξέρει.Και μπαλάκι η υπόθεση.Τα παράτησα.Μπορει σκάνδαλο;

Σχολιο.- Ας ετοιμάσουμε μια ανακοίνωση κάποιοι άνθρωποι να μαζέψουμε υπογραφές και να τη δημοσιοποιήσουμε. Μιλώντας ανοιχτά για απάτη και σκάνδαλο. Αναφέροντας τις εμπλεκόμενες τράπεζες και κατονομάζοντας ως διαπλεκόμενο την αρμόδιο υπουργό Κεφαλογιάννη. Θα κάνω σχετική δημοσίευση εδώ αύριο-μεθαύριο και θα δούμε αν θα υπάρξει ανταπόκριση. Κι αν υπάρξει κάποιος κόσμος προχωράμε.

Σχολιο.-  thessalia pass είχα.μαφιες παντού

Σχολιο.- Δημοσίευση εννοείς στο προφίλ σου ; Να ζητήσεις να αναπαραχθεί από όλων τα προφίλ ώστε να το δουν πολλοί περισσότεροι .

Σχολιο.-  Για να γίνει οτιδήποτε προϋποτίθεται να βρεθεί κόσμος αποφασισμένος να το στηρίξει. Οπότε περιμένω να δω αντιδράσεις. Πρέπει να γίνει ξεχωριστή ανάρτηση, να μαζευτούν υπογραφές. Το ζήτημα είναι η απάτη και η αποκάλυψή της. Ας κινηθεί κι άλλος κόσμος και βλέπουμε.

Σχολιο.- Ναι! Κάνω λάθος! Όπως κάνουν λάθος και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της τράπεζας ακόμα και ο διευθυντής υποκαταστήματος. Όλοι άσχετοι είμαστε και δεν βλέπουμε πουθενά να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι μπορούμε να ζητήσουμε εμφάνιση CVS. Και τηλέφωνο δεν πήρα για να μου δώσουν το CVS. Μη με περνάτε για τόσο ανόητο ούτε κι αυτούς, τους τραπεζικούς υπαλλήλους που μου έδωσαν το τηλέφωνο. Τηλέφωνο πήρα για να μάθω πως θα μπορούσα να βρω αυτό το CVS. Και το τηλέφωνο είχε ηχογραφημένες οδηγίες για οτιδήποτε άλλο εκτός απ' αυτό. Μιλάμε για απάτη και χοντρή κομπίνα. Που την κάνει η τραπεζιτική αληταμπουρία μαζί με τους μιζαδόρους της κυβέρνησης γνωρίζοντας ότι κανένας δεν θα σηκώσει πολιτικό ζήτημα για 200 ευρώ. Μιλάμε για χοντρή προστυχιά.

Σχολιο.- Εσείς μπορεί να μιλατε καλόπιστα, αλλά εγώ τράβηξα την ταλαιπωρία. Και φυσικά θα ήταν εντελώς απαράδεκτο να ισχυριστεί κάποιος ότι υπάλληλοι και διευθυντής της τράπεζας δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όπως και τόσοι άνθρωποι που αναφέρονται εδώ στα σχόλια σε δική τους ανάλογη εμπειρία. Εσείς ρωτήστε μια και επιμένετε. Εγώ πάντως ήδη έστειλα διαμαρτυρία δημόσια στην τράπεζα. Και φυσικά κάνουν το κορόιδο. Μέχρι να γίνουν βούκινο και τότε θα ανακαλύψουν αμέσως το πώς θα βρούμε το CVS. Εγώ και μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που μας εξαπατούν για να πάρουν τα 200 ευρώ. Από άνεργους, ανάπηρους και ηλικιωμένους.

Σχολιο.- Πολύ ενδιαφέρον αυτό που αναφέρετε. Κατ αρχάς ασφαλώς οι δυσκολίες χειρισμού ηλεκτρονικών διαδικασιών για ένα μεγάλο αριθμό πολιτών είναι μεγάλες. Για τις κατηγορίες μάλιστα που απευθύνονται πολύ μεγαλύτερες. Όλο αυτό μαζί σίγουρα αποσκοπεί και στην εγκατάλειψη του θέματος από εκνευρισμό.

Ταυτόχρονα όμως κι όσο το συζητάμε νομίζω πως "πηδήξαμε", πάλι, ένα κρισιμότερο ζήτημα: την υποχρεωτική χρήση του "ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ" (άκρως πλαστού και ελεγχόμενου) χρήματος. Πότε και πως συμφωνήθηκε κάτι τέτοιο για τις συναλλαγές των πολιτών? Και με ποιούς όρους? Και όρια?

Την ίδια ώρα σήμερα, τρέχουν ραγδαία οι ηλεκτρονικά συναλλαγές. Η ειδησεογραφία  συχνά - πυκνά, μας ενημερώνει ότι "τζίφος, λυπούμεθα, τα έχουμε... επισημάνει".

Δλδ: "Ε, μέρος του... παιχνιδιού είναι και το... σκόνη και καπνός = χασούρα και τρέχα γύρευε".

Εθιστική και δίχαλη η διαχείριση της κυβέρνησης για τους αδυνάμους. Σαν player (louser στοιχηματικών κ.τ.λ.) τους αντιμετωπίζει και εντέλει έτσι θέλει και να τους κάνει να νιώθουν, να αποκτήσουν αυτήν την... "μοιραία" καταθλιπτική νοοτροπία.

Σχολιο.- Βασικά το ζητούμενο είναι το πόση μεγάλη αντιστροφή έχει επιτευχθεί σταδιακά για τους χώρους της εργασίας. Σήμερα μιλάμε για σύμπλεγμα  πρωτοστατούντων Δικτατοριών, όχι απλά της αγοράς, μα της κοινωνικής ζωής.

Φυσικά οι Τράπεζες προηγούνται μακράν. Αλλά αυτό με την υποχρεωτική καταβολή των μισθοδοσιών των εργαζομένων σε αυτές... στο λαιμό μου έχει κάτσει (και όλων μας, νομίζω). Υποδόρια δε, πέρασε μεγαλύτερη αδράνεια αλλά και φόβους στον εργαζόμενο. Θεωρώ πως ήταν η απαρχή του εργατικού δικαίου της ατομικότητας. Έφερε στον εργαζόμενο περισσότερο την αίσθηση της ατομικότητας του με ορθάνοιχτα πλαίσια τρομοκράτησης, όταν για παράδειγμα, του πούνε: "πήγαινε στο ATM... και θα τα βρούμε άλλη ώρα".

Σχολιο.- έψαξα λίγο τη δική μου κάρτα, την οποία έχω εξαργυρώσει, για να ελέγξω αν μπορώ να δω τα στοιχεία της. Λοιπόν, άνοιξα από το κινητό μου (smartphone) την εφαρμογή viva.com την οποία είχα επιλέξει όταν έκανα την αίτηση. Εκεί εμφανίζεται η κάρτα με κρυπτογραφημένο τον αριθμό και το cvv. Κάτω από την κάρτα υπάρχουν 3 επιλογές: κλείδωμα, στοιχεία κάρτας και ρυθμίσεις. Πάτησα στοιχεία κάρτας και μου ήρθε στο viber ένας κωδικός για πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας. Τον πληκτρολόγησα στο αντίστοιχο πεδίο και εμφανίστηκε η κάρτα με τον πλήρη αριθμό της και το cvv. Ελπίζω να σε βοήθησα και να βρεις άκρη. Αν δεν έχεις smartphone μπορείς να βάλεις την κάρτα σου Sim σε μια συσκευή smartphone ενός φίλου σου και να ακολουθήσεις τη διαδικασία που περιγράφω πιο πάνω. Καλή επιτυχία!

Σχολιο.- Σας ευχαριστώ! Κάτι τέτοιο απάντησε και η τράπεζα όταν απείλησα με εξώδικο. Πάντως, θα προχωρήσω σε διαδικασίες καταγγελιών και θα απαιτήσω να μου δώσουν τα χρήματα χωρίς να ψάχνω να βρω κατάλληλο κινητό από φίλους και άλλες τέτοιες αδιανόητες καταστάσεις. Αλίμονο αν χρειάζεται να προμηθευτούμε όλοι ειδικά κινητά ή να ψάχνουμε να βρούμε ποιος γνωστός μας έχει, προκειμένου να πάρουμε τα λεφτά μας. Κι επειδή ξέρουν πως για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους αυτά δεν γίνονται, προχωρούν στην απάτη. Σας ευχαριστώ και πάλι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τοπικές εκλογές στην πρώην Ανατολική Γερμανία: Η τράπουλα ανακατεύεται ξανά

Η AfD ετοιμάζεται να πάρει το ένα τρίτο των ψήφων σε Σαξονία και Θουριγγία. Το κόμμα της Βάγκενκνεχτ κερδίζει μαζικά από Σοσιαλδημοκράτες και αριστερά.

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου οι πολίτες των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Σαξονίας και της Θουριγγίας καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τα τοπικά τους κοινοβούλια. Οι τοπικές κυβερνήσεις των κρατιδίων είναι αρμόδιες, λόγω του ομοσπονδιακού συστήματος της Γερμανίας, για ένα πλήθος σοβαρών ζητημάτων, όπως η αστυνομία, η δικαιοσύνη, η εκπαίδευση, η οικονομία, το περιβάλλον, εν πολλοίς οι  δημόσιες μεταφορές, η δόμηση και ο πολιτισμός. Πράγματι, σε αυτούς τους τομείς το κάθε κρατίδιο έχει δικούς του κανόνες, παραδόσεις, σταθερές και αντιλήψεις.

Οι τοπικές εκλογές γίνονται κάθε πέντε χρόνια. Σε αυτές τις εκλογές της 1ης του Σεπτέμβρη τα πράγματα είναι διαφορετικά από κάθε άλλη φορά. Η τάση ενίσχυσης της άκρας δεξιάς συνεχίζεται. Ταυτόχρονα, το αντίπαλο δέος που δημιουργήθηκε κάτω από την ηγεσία της Ζάρα Βάγκενκνεχτ από τα αριστερά φαίνεται πως είναι σε θέση να εκφράσει προοδευτικό και αριστερό κόσμο που δεν νιώθει να εκπροσωπείται πλέον από τη σοσιαλδημοκρατία και το αριστερό κόμμα DieLinke. Τα τρία πρώτα κόμματα θα είναι η Χριστιανοδημοκρατία, η AfD και το κόμμα της Βάγκενκνεχτ (BSW) .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! 

Αναδημοσιεύουμε από την Palestinian community in Greece - Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδος

"Η ελληνική αστυνομία και ειδικοί πράκτορες παρενέβησαν και προσπάθησαν να εμποδίσουν τους ακτιβιστές να υψώσουν την παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ελλάδα - Ισραήλ U20 στην Άρτα! Ωστόσο, δεν μπορούσαν να σταματήσουν το κοινό από το να φωνάζει «Λευτεριά στη Παλαιστίνη»!"

Κάτω τα χέρια! 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...

Τό «κράτος» τρομοκράτης μέ τόν θρασύδειλο Ναζιστικό δολοφονικό στρατό συνεχίζει με τήν Αβαντα τών ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τά εδώ καί 77 χρόνια εγκληματα μέ τίς γκαγκστερικές επιθεσεις κατα αμαχων εξοντώνοντας τούς πραγματικούς ιδιοκτήτες τής γης τών προγόνων τους Παλαιστίνιους, ωστε να εγκατασταθούν μονο οι επιδρομείς γκάγκστερ ΣιωνιστικοΝαζι......



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δάσκαλος που έγινε σαλιγκάρι

Όχι δεν μεταμορφώθηκε στο γνωστό συμπαθές μαλάκιο, απλώς ο άνθρωπος κοιμάται στο αυτοκίνητό του επειδή δεν βρίσκει σπίτι για να μείνει στη Ρόδο όπου έχει διοριστεί. Έτσι το αυτοκίνητό του έγινε όστρακο προστασίας, έγινε το σπίτι του.

«Είμαι δάσκαλος του Δημοτικού Γενναδίου από πέρυσι αλλά και φέτος, αναζητώ γκαρσονιέρα για ενοικίαση στο Γεννάδι μέχρι 300 ευρώ τον μήνα. Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο διότι μου ζητάνε 400 ευρώ για ένα στούντιο και αδυνατώ να δίνω τόσα λεφτά για ένα σπίτι», σημείωσε ο δάσκαλος σε ανάρτησή του στο Facebook. Σε δήλωσή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό εξηγεί ότι δεν μπόρεσε να βρει φθηνό σπίτι στο Γεννάδι, ένα παραθαλάσσιο χωριό περίπου 70 χλμ. μακριά από την πόλη της Ρόδου, και ότι με τα 1.040 ευρώ που είναι ο μισθός του δεν μπορεί να νοικιάσει σπίτι με περισσότερα από 300 ευρώ. 

Να ‘ταν μόνο ένας! Εκατοντάδες δάσκαλοι αλλά και νεοδιορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές, δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στους νησιωτικούς τουριστικούς μας παραδείσους όπου το Airbnb ευημερεί αλλά οι μη διαθέτοντες ιδιόκτητη κατοικία δυστυχούν.

Αναρωτιέται κανείς αν η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για να αντιμετωπιστεί η οξύτατη στεγαστική κρίση που δεν εκδηλώνεται μόνο στα νησιά αλλά και στην Αθήνα και στις φοιτητουπόλεις. Όπως να κατασκευάσει πάρκα με τροχόσπιτα ή κοντέινερ για εκπαιδευτικούς, φοιτητές και χαμηλόμισθους εργαζόμενους και συνταξιούχους. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Στο Παρίσι, αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους χτες το βράδυ ο συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της πλατφόρμας Telegram Πάβελ Ντούροφ, μετά από 3ήμερη κράτησή του από τις γαλλικές αρχές και την προαγωγή του σε δικαστήριο για την απαγγελία κατηγοριών (6 τελικά). Ο Ντούροφ κατέβαλε εγγύηση ύψους 5 εκατ ευρώ, ενώ υποχρεούται να μην εγκαταλείψει το έδαφος της Γαλλίας και να παρουσιάζεται 2 φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει, μέχρι τη διεξαγωγή της τακτικής δικασίμου.

- Από τη Βενεζουέλα η επόμενη είδηση: Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Καράκας 2 μισθοφόροι από την Κολομβία με την κατηγορία ότι πολεμούσαν στο πλευρό των Ουκρανών κατά της Ρωσίας. Τη σύλληψή τους διέταξε το δικαστήριο Λεφόρτοφσκι της ρωσικής πρωτεύουσας

* «Η απόφαση του Δικαστηρίου ικανοποίησε το αίτημα των οργάνων προανάκρισης για σύλληψη των Ante Alexander και Medin Arand Jose Aron, υπόπτων μισθοφόρων μέχρι τις 22 Οκτωβρίου», ανέφερε το TASS.

*Προηγουμένως, η κολομβιανή εφημερίδα El Tiempo ανέφερε ότι 2 Κολομβιανοί πολίτες κρατήθηκαν στο αεροδρόμιο του Καράκας, όπου έφτασαν από την Ουκρανία μέσω Πολωνίας και Ισπανίας.

* Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους. Οι αστυνομικοί της Βενεζουέλας επισήμαναν την ουκρανική στολή και τα στρατιωτικά σακίδια των επιβατών.

* Οι 2 Κολομβιανοί μισθοφόροι κρατούνται πλέον σε ρωσική φυλακή και αναμένουν την τακτική δικάσιμο της υπόθεσής τους. Ο καθένας, με βάση τη ρωσική νομοθεσία, μπορεί να «εισπράξει» κάθειρξη 15-20 ετών για τα αδικήματα που τέλεσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ ξέρω το 1999 στην Ελλάδα καταργήθηκε η Δασική Υπηρεσία και μέχρι τότε οι φωτιές ήταν πολύ λιγότερες και ελεγχόμενες. Το 2012 η Σακελαροπούλου σαν δικαστικός ψήφισε σαν νόμιμη απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που καταργούσε το νόμο που έλεγε ότι όταν καίγεται ένα δάσος απαγορεύετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σε αυτό μέχρι να ξαναγίνει δάσος. Μετά από αυτό, όποιο δάσος καιγότανε ξεφυτρώνανε στην κορυφή του ανεμογεννήτριες. Στις πεδιάδες φωτοβολταϊκά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το θέμα με τους οργανωμένους Vegan, είναι ότι δεν περιορίζονται μόνο στο να καταναλώνουν λαχανικά και φρούτα οι ίδιοι, αλλά προσπαθούν να επιβάλουν τις συνήθειες τους στο σύνολο της κοινωνίας, με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο. 

Χθες έβαλαν φωτιά και κατέστρεψαν ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις εταιρείας παραγωγής αυγών, δήθεν για να σώσουν τις κότες που βασανίζονται φυλακισμένες στα ορνιθοτροφεία. Γι’ αυτό προτίμησαν να τις κάψουν ζωντανές, για να τελειώνει μια κι έξω το μαρτύριό τους. 

Τελικά επιβεβαιώνουν την υποψία ότι το κίνημα αυτό, εκούσια ή ακούσια, λειτουργεί ως προπομπός της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας του Μπιλ Γκέιτς και της παρέας του, που είναι οι πρωτοπόροι στην παραγωγή κρέατος από τα εργαστήρια βιοτεχνολογίας. 

Καμουφλαρισμένοι με το μανδύα του οικολόγου, προωθούν με τον καλύτερο τρόπο τις επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας. 

Όπως αντίστοιχα έχουν δράσει παρόμοιες οργανώσεις για άλλα ζητήματα, που πολύ δύσκολα θα αποδέχονταν ο κόσμος. 

Για παράδειγμα αυτό που γίνεται μεθοδικά στις μέρες μας, της απαξίωσης πρώτα και στη συνέχεια της κατάργησης της γυναικείας μητρότητας, προκειμένου να αρχίσει η κλωνοποίηση ανθρώπου και η γέννηση παιδιών από τα εργαστήρια βιοτεχνολογίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βουλγαρικό αντιπολιτευόμενο κόμμα "Vazrajdane" (Αναγέννηση) (η τέταρτη πολιτική δύναμη της χώρας με 13,38%) έλαβε πρόσκληση να συμμετάσχει στο διεθνές φόρουμ BRICS, το οποίο θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Αυγούστου στη Μόσχα. Το κόμμα δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία τους θα συμμετέχει σε συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών και δημοτικών επιτροπών στο πλαίσιο του φόρουμ, ενώ σε 2 μήνες θα μεταβεί άλλη αντιπροσωπεία στην Κίνα μετά από πρόσκληση της ηγεσίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το "Vazrajdane" είναι ένα βουλγαρικό ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα, το οποίο ο δυτικός Τύπος αποκαλεί κόμμα των Ευρωσκεπτικιστών. Χαρακτηρίζεται ως φιλορώσικο ,  εθνικιστικό , κατά της ΕΕ ,  κατά του ΝΑΤΟ , ] αντιαμερικανικό , που αντιτίθεται στους εμβολιασμούς κατά του COVID-19  και με ρητορική κατά των LGBT.  Πριν από λίγους μήνες, η ίδια η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποκάλεσε αρκετά κόμματα στην Ευρώπη «φίλους του Πούτιν» και τα χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνα, και ένα από αυτά ήταν η Βουλγαρική Αναγέννηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να μην αναγνωρίσουν τον Μαδούρο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

Καταλάβατε ? Πραξικόπημα Ευρώπης 

Πείτε αντίο στα "ανθρώπινα δικαιώματα και στις διάφορες ελευθερίες "

Τώρα μόνο ότι λένε ΗΠΑ +ΝΑΤΟ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΡΝΑ :η Λερναία Ύδρα 

Απλά γιά να γνωρίζετε...

Η Γεκ ΤΕΡΝΑ 

Ο μεγαλύτερος εγκαταστάτης ανεμογεννητριών στη χώρα και ιδιοκτήτης της ΗΡΩΝ, παροχος ρευματος. 

Τον τελευταίο χρόνο:

Η οικογένεια Λάτση πήρε τα ΕΛΠΕ.

(ΕΛΠΕ=Ελληνικά Πετρέλαια)

Τα ΕΛΠΕ κατέχουν το 50% της elpedison, παροχος ρεύματος. 

Η Μαριάννα Λάτση, άφησε την lamda development και ως μέτοχος των ΕΛΠΕ- elpedison, μπήκε και στην ΤΕΡΝΑ. 

Ο Μαρινάκης με τάνκερ που μεταφέρουν πετρέλαιο (και στόκο, ενίοτε) μπήκε και στην ΤΕΡΝΑ. 

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ιδιοκτήτρια της Μοτορ Όιλ (ιδιοκτήτης της NRG-παροχος ρεύματος) μέσω του Τζίγκερ, μπήκε και στην ΤΕΡΝΑ. 

Ο Μυτιληναίος, ιδιοκτήτης της Protergia-παροχος ρεύματος, προχωρά σε κοινοπραξία για έργα με την ΤΕΡΝΑ. 

Παράλληλα ετοιμάζεται να εξαγοράσει και μεγάλο μέρος της ΔΕΗ κι όλα καλά, όλα ανθηρά."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βίντεο αναφέρεται σ' αυτό που έγινε στις 15 Ιουλίου 2024 : 

Σκύλος των ισραηλινοναζιστικών δυνάμεων κατασπάραξε Παλαιστίνιο με σύνδρομο Down στο Γάζα

Η Nabila είδε το ζώο να επιτίθεται στον Muhammed όταν οι ισραηλινοναζί  είχαν εισβάλει στο σπίτι της χωρίς λόγο.

«Ο σκύλος του επιτέθηκε δαγκώνοντας το στήθος του και μετά το χέρι του. 

Ο Muhammed δεν μίλησε, μόνο μουρμούρισε «Όχι, όχι, όχι». 

Ο σκύλος δάγκωσε το χέρι του και το αίμα χύθηκε. «Ήθελα να πάω κοντά του αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν την άφηναν οι ισραηλινοναζί.

Κανείς δεν μπορούσε να τον πλησιάσει, τον κράταγαν οι  ισραηλινοναζί, και χτυπούσε το κεφάλι του σκύλου λέγοντας: "Φτάνει αρκετά καλή μου". 

Στο τέλος, χαλάρωσε το χέρι του και ο σκύλος άρχισε να τον ξεσκίζει ενώ αιμορραγούσε», περιγράφει η μητέρα.

Διώξανε την οικογένεια και είπαν ότι θα τον φροντίσουν αυτοί οι σιωνιστοναζί. Όταν τους επέτρεψαν να γυρίσουν μετά από δυο μέρες στο κατεστραμμένο και βομβαρδισμένο πλέον σπίτι τους τον βρήκαν ξεσκισμένο από τον σκύλο και νεκρό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

Η σύλληψη του Durov δεν αφορά μόνο την Telegram--Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην παγκόσμια σφαίρα πληροφοριών και η θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ιδρυτής του Telegram είναι αυτή του καναρινιού στο ανθρακωρυχείο

Του Φιοντόρ Λουκιάνοφ, αρχισυντάκτη του Russia in Global Affairs, πρόεδρο του προεδρείου του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και διευθυντή ερευνών του Valdai International Discussion Club.

Η σύλληψη του ιδρυτή του Telegram Pavel Durov, όταν είχε αποφασίσει να κάνει ένα μικρό ταξίδι στο Παρίσι, προκάλεσε αναστάτωση σε διάφορους τομείς - από τον επιχειρηματικό και τεχνολογικό κόσμο μέχρι τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική. Εμείς θα επικεντρωθούμε στον τελευταίο, ειδικά καθώς το περιστατικό γίνεται ένα ακόμη ορόσημο σε μια ευρύτερη πολιτική αναδιοργάνωση.

Ο Ντούροφ προέρχεται από μια κοινωνική θέση που διεκδικεί πάνω απ' όλα την υπερεθνική ιδιότητα. Οι τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας φαίνεται να έχουν μετατρέψει τον κόσμο σε έναν κοινό χώρο και να έχουν καταργήσει την εθνική δικαιοδοσία. Η τεράστια επιρροή που έχουν αποκτήσει οι γίγαντες της πληροφορικής έχει μετατραπεί σε γιγαντιαία χρηματικά ποσά, τα οποία με τη σειρά τους έχουν αυξήσει περαιτέρω την επιρροή τους. Υπερεθνικές εταιρείες υπήρχαν πάντα - σε τομείς όπως η εξόρυξη, οι μηχανικές εργασίες και τα χρηματοπιστωτικά. Όμως, παρά τον διεθνή τους χαρακτήρα, εξακολουθούσαν να συνδέονται με συγκεκριμένα κράτη και τα συμφέροντά τους. Η παγκόσμια βιομηχανία επικοινωνιών, και ο σχετικός τομέας καινοτομίας της, τόλμησε να σπάσει αυτόν τον δεσμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε άλλα νέα, οι Ενώσεις Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας προχώρησαν σε επίσημη κοινή καταγγελία προς τις Γενικές Διευθύνσεις Ενέργειας και Ανταγωνισμού της ΕΕ, για πρακτικές χειραγώγησης και κερδοσκοπίας στις αγορές ρεύματος.

Καταγγέλλουν εναρμονισμένες πρακτικές των παραγωγών ενέργειας στις συμβατικές μονάδες λιγνίτη, φυσικού αερίου και υδροεηλεκτρικών, καθώς και παιχνίδια στα σύνορα με τις εξαγωγές. 

Αυτό σημαίνει ότι με το που πέφτει ο ήλιος και αποσύρονται τα φωτοβολταϊκά από το μείγμα, οι τιμές εκτοξεύονται καθημερινά έως και 650 €/Mwh.

Στην Ελλάδα τέτοιες μονάδες έχουν η ΔΕΗ, ο Μυτιληναίος, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τα ΕΛΠΕ – Λάτσης και η MotorOil – Βαρδινογιάννης. 

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καρτέλ στο ρεύμα, δεν βγάζουν δισεκατομμύρια πέντε διαπλεκόμενοι με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Αυτό όμως δεν θα το ακούσετε στα κανάλια, ούτε θα το διαβάσετε στα μεγάλα sites. 

Αυτά παίζουν μόνο της μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στα δυόμισι ευρώ, από 2,80, με εντολή… Μητσοτάκη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό στο Ντονμπάς γίνεται καταστροφική

-Μόνο το τελευταίο 24ωρο οι Ρώσοι κατέλαβαν αρκετά χωριά και οικισμούς με ελάχιστη αντίσταση

-Τώρα στο Ποκρόβσκ οι Ρώσοι κατευθύνονται νότια σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια τεράστια τακτική περικύκλωση με χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες και «μισθοφόρους» του ΝΑΤΟ εγκλωβισμένους μέσα

-Με την εισβολή στο Κουρσκ, οι Ουκρανοί έδεσαν κυριολεκτικά τα χέρια τους σε ένα νέο μέτωπο που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά, λόγω έλλειψης εφεδρειών

-Τώρα, ακόμα κι αν αποφασίσουν να αποσυρθούν από το Κουρσκ, δεν μπορούν να πάνε στο Ντονμπάς, γιατί οι Ρώσοι θα μπουν στο Σούμι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης δημοσίευσαν σκηνές από την έφοδο και την πυρπόληση του ελληνικού πλοίου “SOUNION” στην Ερυθρά Θάλασσα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του οποίου- Delta tankers του εφοπλιστή Διαμαντίδη - παραβίασε την απόφαση απαγόρευσης εισόδου στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης. 

Τώρα οι αρχές της Υεμένης, αφού το έκαψαν, το κατέλαβαν και γύρισαν και τα βίντεο, επέτρεψαν στους ιδιοκτήτες να το ρυμουλκήσουν μακριά για να … μην τους λερώσει τη θάλασσα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήδη τρείς από τους “Αναπληρωτές Υπουργούς Άμυνας” του Σοϊγκού είναι φυλακή και οδηγούνται σε δίκη!

Άλλοι 23 υφυπουργοί, διευθυντές κι ανώτατα στελέχη του Υπουργείου έχουν απολυθεί κι ανακρίνονται. 

Σήμερα συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής του Σοϊγκού Πάβελ Ποπόφ (δεξιά κάτω) που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε (τσέπωσε δηλαδή) τεράστια πόσα σε επτά χρόνια στο Υπουργείο Άμυνας, 

από το 2013 έως το 2019 που ερευνήθηκαν μέχρι τώρα.

Παρεμπιπτόντως, ο Ποπόφ είναι ο άνθρωπος του Σόιγκου.

Μαζί του από την εποχή του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων πίσω στη δεκαετία του '90. 

Το 2013, μαζί με τον Σόιγκου, μετακόμισε στο Υπουργείο Άμυνας από αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης σε αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας, όπου ήταν με το αφεντικό του μέχρι το τέλος.

Η ζημιά που προκάλεσαν σαν συμμορία στο κράτος μπορεί να υπολογιστεί σε πολλά δις,

Όμως η ζημιά που προκάλεσαν στο Ρώσικο στρατό και την ίδια τη Ρωσία, είναι ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας έχουν … τρελάνει!

Μια διεθνής έρευνα του οργανισμού Country Cassette, καταγράφει τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά «κατάθλιψης» και «αισθήματος δυστυχίας»:

• 1η η Ουκρανία με 6,3%!

• 2η οι ΗΠΑ με  5,9%

• 3η η Αυστραλία  με 5,8%

και …

•6η η Ελλάδα με 5,7%!

Σύμφωνα με την έρευνα το ποσοστό κατάθλιψης που καταγράφεται σ’ αυτές ξεπερνά κατά πολύ το όριο συναγερμού (2,5%) και συνιστά σοβαρό πρόβλημα “ψυχικής υγείας” όντας σχεδόν διπλάσιο από το μ.ο. που είναι 3,9%!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-“Σεφτέ” το λέμε στην Ελλάδα!

-Ένα F-16 "συνετρίβη" στην Ουκρανία τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Wall Street Journal. 

Είναι το πρώτο αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφος που καταστρέφεται από τα 6 που παραδόθηκαν.

Το άρθρο αναφέρει ότι το αεροσκάφος δεν χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ή βλήμα , αλλά η συντριβή συνέβη κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού σε ένα από τα ουκρανικά αεροδρόμια.

Χθες, αναφέρθηκε από τους Ουκρανούς ο θάνατος του αντισυνταγματάρχη Oleksii Mes, του πιλότου του F-16 που έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η Γαλλία έχει δεχθεί μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις μετά τη σύλληψη του Ντουρόφ

-Η γαλλική κυβέρνηση δαπάνησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ σε λίγες μέρες για να αποκρούσει επιθέσεις χάκερ μετά τη σύλληψη του Πάβελ Ντουρόφ

-Ο επίσημος ιστότοπος της γαλλικής χωροφυλακής σταμάτησε να λειτουργεί μετά από επίθεση χάκερ για την υποστήριξη του Pavel Durov

-Η Γιούλια Βαβίλοβα, η οποία συνόδευε τον Ντουρόφ στο ταξίδι του στο Παρίσι, μπορεί να είναι πράκτορας της Μοσάντ, σύμφωνα με την Daily Mail

-Το κορίτσι του Pavel Durov ήθελε να δείξει στο Παρίσι.

Κυριολεκτικά δημοσίευε κάθε βήμα του Durov στο διαδίκτυο με φωτογραφίες και γεωγραφικές τοποθεσίες

-Μέχρι τις 24 Αυγούστου, ανέβαζε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το ιδιωτικό τζετ του Durov και από διάφορες τοποθεσίες όπου ήταν παρών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένας πραγματικός  ηγέτης. Ο μοναδικός όχι μόνο στην ελληνική αλλά και την σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν πλήρως το συγκεκριμένο ισχυρισμό:

Πακιστανοί εργάτες συνευρίσκονται με νεαρή τουρίστρια η οποία τους κατηγορεί για βιασμό και όμως το κράτος Μητσοτάκη τους αφήνει ελεύθερους. Σουδανοί εργάτες επιχειρούν να ξεναγήσουν νεαρό ζευγάρι από την Ολλανδία στις ομορφιές της Κρήτης, το ζευγάρι τους κατηγορεί για βιασμό και ξυλοδαρμό και όμως το κράτος Μητσοτάκη αφήνει κι αυτός ελεύθερους. 

Στο πρόσφατο παρελθόν, Παλαιστίνιος εργάτης βίασε και βασάνισε νεαρή στην Ομόνοια, αφέθηκε όμως και αυτός ελεύθερος. Από κοντά και ο Πακιστανός εργάτης που συνελήφθη στη Ρόδο για εμπρησμό, αφέθηκε όμως κι αυτός ελεύθερος, σαν τους Τούρκους εργάτες που αναβαθμίζαν κεραία επικοινωνιών. Όπως ακριβώς και ο Αλβανός εργάτης στο Μενίδι που αφέθηκε ελεύθερος, άσχετα εάν μετά έσφαξε τη σύζυγό του.

Υπάρχουν εκατοντάδες αντίστοιχες περιπτώσεις αλλοδαπών εργατών οι οποίοι γνώρισαν από πρώτο χέρι την τρυφερότητα και την αγάπη του ηγέτη μας, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Γι’ αυτό η Ελλάδα αναπτύσσεται με φρενήρεις ρυθμούς. Διότι ο ηγέτης μας διαχώρισε πλήρως – στην πράξη – την εργασιακή προσφορά από κάποια άνευ σημασίας παράπλευρα μικροαδικήματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως τα φωτοβολταϊκά σε συνδυασμό με τις ανεμογεννήτριες.. ανεβάζουν τη μέση θερμοκρασία στις περιοχές που βρίσκονται....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μύθους χαρακτήρισε ο ΚρυφαΚούλης τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα...Άμα έχεις καμιά 40αριά σπίτια δε σε νοιάζει πόσο πήγε το skip για να πλύνεις, το φάρμακο στη διπλάσια τιμή ούτε η ΔΕΗ που όταν δε φυσάει έρχεται ανεβασμένη...σας φτύνει ο Κυριάκος στο μεσόφρυδο αλήτες προδότες δεξιοί και σεις τον ψηφίζεται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος ή ποια έχει αξιοπρέπεια σήμερα..

Για να την βρει αυτή και μάλιστα πολιτικός της κεντροαριστεράς του σφύριζα της ξεφτίλας ;

Και μετά αναρωτιέσαι γιατί ο κόσμος δείχνει τα οπίσθια του..

Σιγά μην παρέδιδε την έδρα της η πρώην καθηγητρια στα ΕΚΠΑ Λινού που ταπαιρνε από τον Κούλη...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρικάρντα Λανκ είναι γερμανίδα βουλευτής των Φαιο-Πρασίνων αληταράδων δικαιωματιστών της Παγκοσμιοποίησης του Τεχνοφεουδαρχικού Καπιταλισμού

Ένας διαδικτυακός χρήστης αποκάλεσε αυτή την πολιτικό «χοντρή», η οποία είναι κοίτος, φάλαινα. Η αστυνομία ψάχνει να τον βρει για να τον βάλει  φυλακή.

«Η εξουσία σας είπε να απορρίψετε τις αποδείξεις των ματιών και των αυτιών σας. Ήταν η τελευταία και πιο οσιαστική εντολή της»

Τζορτζ Όργουελ 1984



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Χούθι Υεμένης με βίντεο δείχνουν πως κατέλαβαν κι ανατίναξαν το ελληνικών συμφερόντων τάνκερ ΣΟΥΝΙΟΝ σ’ Ερυθρά Θάλασσα. ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ! ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ…..επικοινωνιακό χτύπημα

29/08/2024

Οι Χούθι Υεμένης διακινούν βίντεο με το οποίο δείχνουν πως κατέλαβαν κι ανατίναξαν το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο SOUNION ΣΟΥΝΙΟΝ στην Ερυθρά Θάλασσα..

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ..επικοινωνιακό χτύπημα..

η τελετουργική πυρπόληση αφού το παγίδευσαν με εκρηκτικά και η κοινοποίηση του δια των ΜΜΕ δείχνει ότι οι Χούθι για λογαριασμό της συμμαχίας τους περνούν ένα μήνυμα στο κράτος της Ελλάδας .. αυτό δείχνει ο όλος χειρισμός

”Σκηνές επίθεσης και πυρπόλησης του ελληνικού πλοίου (ΣΟΥΝΙΟΝ) στην Ερυθρά Θάλασσα, επειδή η εταιρεία που το κατέχει παραβίασε την απόφαση απαγόρευσης εισόδου στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης” γράφει η ανάρτηση του εκπρόσωπου τύπου του στρατού της Υεμένης/Χούτι

https://twitter.com/i/status/1829190629076963667

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ!

Η χώρα έχει στοχοποιηθεί από τις πολιτικές της και την ταύτισή της με τα σιωνιστικά συμφέροντα στην περιοχή. Συρία Λιβύη Παλαιστίνη Λίβανος είχαν παραδοσιακούς δεσμούς με Ελλάδα και ήταν το κρίσιμο αντίβαρο εντός μουσουλμανικού κόσμου για ν΄αντισταθμίζουν την τουρκική απειλή. Είχαμε το αραβικό τόξο να εξισορροπεί υπέρ μας την κατάσταση στους κόλπους του ισλάμ σήμερα δημιουργήσαμε εχθρούς εκεί που δεν υπήρχαν και δεν όφειλαν να υπάρχουν ως και στη μακρινή Υεμένη..

Η προστασία της Ελλάδας ανά τον κόσμο είναι η Δημοκρατία της αυτό ξέρουν από Ελλάδα αυτό είναι το διαχρονικό στίγμα της διεθνώς η κοιτίδα της Δημοκρατίας..

ταυτιζόμενη η χώρα με γενοκτονίες κι απαρτχάιντ χάνει την πολιτική πολιτισμική της ασπίδα την κύρια και πρώτη γραμμή της άμυνα που είναι η ιστορική πολιτισμική της παρακαταθήκη ως η χώρα της Δημοκρατίας!

Σήμερα αυτήν την πολιτική την έκαψαν... δεν νομίζω ότι θα μας βγει σε καλό χάσαμε κρίσιμα ερείσματα εντός ισλαμικού κόσμου χάσαμε όλη τη Μέση Ανατολή που ουσιαστικά είναι η Μεσόγειος.. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Άσαντ προβλέπει: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ και συνέχιση σύγκρουσης, που θα επιφέρει κρίσεις σ΄ όλες τις χώρες του κόσμου. Οι ΗΠΑ προκάλεσαν χάος. Αναδύεται πολυπολικός κόσμος. Το μέλλον ανήκει στην Ανατολή γιατί διατήρησε ταυτότητα και αρχές της!

29/08/2024

O Άσαντ προβλέπει: κλιμάκωση και συνέχιση σύγκρουσης, που θα επιφέρει κρίσεις σ΄ όλες τις χώρες και λαούς του κόσμου. Οι ΗΠΑ προκάλεσαν χάος στον κόσμο. Αναδύεται πολυπολικός κόσμος. Το μέλλον ανήκει στην Ανατολή γιατί διατήρησε ταυτότητα και αρχές της!

Σε ανοιχτό διάλογο με πρεσβευτές, αρχηγούς διπλωματικών αποστολών και το προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών και ομογενών, ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ προσέγγισε τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα σύμφωνα με τη λογική των σταθερών και αρχών, αφενός, και την αντιμετώπιση περιφερειακών και διεθνών προκλήσεων από την άλλη.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, ο Πρόεδρος Αλ Άσαντ επιβεβαίωσε τις αρχές της εξωτερικής πολιτικής της Συρίας στις σχέσεις της με το αραβικό και περιφερειακό της περιβάλλον, καθώς και στις διεθνείς της σχέσεις, καθώς και στις διεθνείς προκλήσεις και αλλαγές σύμφωνα με ένα στρατηγικό και ρεαλιστικό όραμα, τονίζοντας ότι οι διμερείς σχέσεις αποτελούν τον πυρήνα για την ενίσχυση των σχέσεων με τις αραβικές χώρες.

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ αναφέρθηκε στη σταθερή θέση της Συρίας στο θέμα της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης και ότι η εξέταση της επιχείρησης Πλημμύρας στο Αλ Άκσα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο του παλαιστινιακού ζητήματος και όχι ως απομονωμένο γεγονό επί του πεδίου ενάντια σε αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο κατακλυσμός του Αλ Άκσα είναι η αιτία των εντάσεων που συμβαίνουν σήμερα.

Ο Πρόεδρος Αλ Άσαντ τόνισε ότι η αντιμετώπιση των πολυπλοκοτήτων και των προκλήσεων που σχετίζονται με τη Συρία σήμερα συνδέεται με τη γεωγραφική και ιστορική της θέση και με το ότι είναι πεδίο μάχης και το επίκεντρο των φιλοδοξιών των αποικιοκρατών σε όλη την ιστορία.

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ επεσήμανε ότι το χάος που δημιουργήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχει αυξήσει την αστάθεια στον κόσμο και η διεθνής σύγκρουση σήμερα είναι μια οικονομικο-τεχνολογική σύγκρουση, ειδικά από τη στιγμή που η Δύση έχει αρχίσει να χάνει τον τεχνολογικό της έλεγχο στην Ανατολή. που επιταχύνει τη διαμόρφωση ενός νέου πολυπολικού κόσμου, εξηγώντας ότι το μέλλον ανήκει στην Ανατολή διότι μπόρεσε να διατηρήσει την ταυτότητα και τις αρχές της, προσθέτοντας ότι οι διαδοχικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν την κλιμάκωση και τη συνέχιση αυτής της σύγκρουσης, που θα δημιουργήσει περισσότερες κρίσεις για όλες τις χώρες και λαούς του κόσμου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα τάρταρα της Παρακμής. O Philippe Katerine, Ο ΠΑΡΩΔΟΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ εμφανίστηκε και έκανε την εκπομπή του ολόγυμνος στην τηλεόραση του France Inter. Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός, η Δύση είναι .. Γυμνή!

29/08/2024

O Philippe Katerine, Ο ΠΑΡΩΔΟΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ως ψευδοΔιόνυσος ο Γάλλος τραγουδιστής και δημοσιογράφος εμφανίστηκε και έκανε την εκπομπή του ολόγυμνος στην τηλεόραση του France Inter σήμερα το πρωί. ”ο ιερός Φιλίπ” επιχαίρει με τη βεβήλωση νο 2 το BFMTV . Ο βασιλιάς είναι γυμνός η Δύση είναι γυμνή έχει απεκδυθεί αρχές, αξίες, αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό ,σεβασμό πολιτισμό, στερείται λογικής ( αυτή είναι εικόνες από άσυλα κάποτε) ..και Πνεύματος..  

Η επιδειξιμανία και το να είσαι σάτυρος είναι μια νέα αξία στη Γαλλία.. μωραίνει Κύριος ὅν βούλεται απωλέσαι αυτή είναι η περίπτωση της Δύσης.. στα τάρταρα της Παρακμής ! Νέα μιντικά ήθη

στην εκπομπή έλεγε αυτοσαρκάζοντας ότι του το πρότεινε η Διεύθυνση είναι άκρως επίπονο και γι αυτόν αισθάνεται γελοίος αλλά είναι και πειραματικό . Πέραν αυτών που λέει είναι απαθέστατος και το .. απολαμβάνει….

https://twitter.com/LeDirectInfo/status/1829170845757129001/video/2

Αίσθηση προκάλεσε αυτή την Πέμπτη ο τραγουδιστής Philippe Katerine στην πρωινή εκπομπή France Inter, όπου ήρθε να παρουσιάσει τη νέα του επιτυχία γυμνός.

Το τραγούδι ονομάζεται Nu, γυμνό και επίσης γυμνός και ο Philippe Katerine ήρθε να το ερμηνεύσει στην πρωινή εκπομπή France Inter αυτήν την Πέμπτη. Ο τραγουδιστής, ο οποίος θα φιλοξενεί εκπομπή κάθε Πέμπτη στις 08:55, επέλεξε λοιπόν να γδυθεί για να κάνει το πρώτο του mood post, αυτή την Πέμπτη 29 Αυγούστου.

“Η διοίκηση μου πρότεινε αυτή τη θέση και μου ζήτησε να τραγουδήσω το τραγούδι μου ”γυμνό”. Και είναι αλήθεια ότι αυτό το τραγούδι, δεν μπορώ να το τραγουδήσω ντυμένος. Οπότε είναι εξαιρετικά οδυνηρό, όχι ότι για μένα θα μου φαινόταν γελοίο να είμαι ντυμένος », είπε στο προοίμιο.

Αυτό το νεύμα στον τίτλο του τραγουδιού του ήταν επίσης ένα νεύμα για την πολυσυζητημένη και επικρινόμενη ερμηνεία του κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στις 26 Ιουλίου. Ο Philippe Katerine εμφανίστηκε εκεί με το σώμα του βαμμένο μπλε, και ντυμένο μόνο με μια ζώνη και ένα στέμμα από λουλούδια. Ήταν σαν μπλε Διόνυσος που ερμήνευσε αυτό το τραγούδι. Ο ΠΑΡΩΔΟΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



”Sde Teiman ο βιασμός εν ονόματι του Θεού” Ισραηλινός έποικος παρενοχλεί σεξουαλικά Παλαιστίνιο πολίτη απειλώντας τον με βιασμό στο όνομα του Θεού ! ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ …… ΒΙΝΤΕΟ

29/08/2024

”Sde Teiman ο βιασμός εν ονόματι του Θεού” Ισραηλινός έποικος παρενοχλεί σεξουαλικό Παλαιστίνιο πολίτη απειλώντας τον με βιασμό και επικαλούμενος τα θεία! ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ …είναι το φως που λέει ο Νετανιάχου είναι ο πολιτισμός …..Μασκοφόροι με γκλοπ τρομοκρατούν οικογένειες ..Σκηνές απαρτχάιντ .. Η καθημερινή ζωή στη Δυτική Όχθη

“Ξέρεις από Sde Teiman ? ‘Το βιασμό εν ονόματι του Θεού, όπως τον λένε”. Αυτός ο μασκοφόρος ( εδώ η μάσκα είναι καλή και αγαθή δεν παραπέμπει καθόλου στην τρομοκρατία) Ισραηλινός έποικος παρενοχλεί σεξουαλικά Παλαιστίνιο πολίτη μπροστά στη γυναίκα του απειλώντας τον με βιασμό και ότι θα του κλέψει τη γη του..

Αυτό θα πει Κατοχή ταπεινώσεις ,εξευτελισμοί, βιασμοί πλιάτσικο στη γη σου..Μασκοφόροι με γκλομπ τρομοκρατούν τους ντόπιους Παλαιστίνιους… σκηνές απαρτχάιντ

Δυτική όχθη ύπαιθρος…

Παλαιστίνιος: τι θέλεις ;

Έποικος σιωναζί ο Shem Tov Luski : Θέλω να χορέψω μαζί σου, άνδρα

Παλαιστίνιος: Να χορέψεις μαζί μου; Εγώ δεν είμαι η πόρνη σου

Έποικος σιωνιστοναζί: είσαι τρυφερός είσαι η πόρνη μου..Eίσαι τρυφερός και τόσο φρέσκος το ξέρεις; Θα ήμουν όσο ευτυχισμένος να καθόμουνα μια μέρα στη φυλακή μαζί σου! Θα ήμουν ευτυχισμένος ,Ξέρεις το Sde Teiman ? ‘Το βιασμό εν ονόματι του Θεού όπως το λένε. Καταλαβαίνεις τι θέλεις να πω.

Αυτοί οι 4 μασκοφόροι έποικοι σιωνιστοναζί βοσκούσαν 20 αγελάδες ( μήπως η μια ήταν η κόκκινη δαμάλα που θέλουν να θυσιάσουν οι πολιτισμένοι για να καθοσιώσουν τον Τρίτο Ναό αυτή η Τεξανή δαμάλα που δεν έχει τρίχα που να μην είναι κόκκινη.. τους ξιτάρει το κόκκινο το είδαμε στη Γάζα. Επειδή έχουν μείνει στο π. Χ στις ζωοθυσίες και επειδή δια επίσημων χειλιών υπουργών τους μάθαμε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι άνθρωποι αλλά ζώα μήπως για αυτό τους σκοτώνουν αβέρτα ως μια μαζική ζωοθυσία;)

Αυτοί οι 4 μασκοφόροι έποικοι βοσκούσαν 20 αγελάδες σε ένα κριθαροχώραφο που ανήκει στην οικογένεια Harini. Oπλισμένοι με γκλοπ ( οπλισμένοι με την ανοχή τη διεθνούς κοινότητας) έβριζαν την οικογένεια των Παλαιστινίων διαβεβαιώνοντας ότι η γη το σπίτι και το πηγάδι τους ανήκουν.

Έποικος: Την επόμενη φορά που κάποιος θα αγγίξει τις αγελάδες μου ( την είχαν ξαναπατήσει και είχαν ιερό μοσχάρι)

Παλαιστίνιος: Γιατί οι αγελάδες σου ήρθαν εδώ

‘Εποικος: Γιατί αυτή είναι η γη μου

Παλαιστίνιος: αλλά αυτό είναι το σπίτι μου

Έποικος Μου την έδωσε ο Θεός..Αβραάμ Ισαάκ Ιακώβ … (ο βιαστής-σοδομιστής τώρα μας βγήκε και θεοφοβούμενος)

Παλαιστίνιος Shem αυτό είναι το σπίτι μου μην με αγγίζεις

(Ακούγονται γυναικείες φωνές)

Έποικος: πες στη τρελή μάγισσα να μπει στο πορνείο. Την επόμενη φορά δεν θα είμαστε τόσο ευγενικοί Κατάλαβες μην με αγγίζεις..

Παλαιστίνιος: αυτό είναι το σπίτι μου

Έποικος: δεν μου καίγεται καρφί αν αυτό είναι το σπίτι σου τώρα είναι δικό μου

Παλαιστίνιος: Εντάξει εγώ τρελαίνομαι με τις αγελάδες σου

Έποικος: Άγγιξε τις αγελάδες μου άγγιξε τις αγελάδες μου ( έχουν παραλήρημα με αγελάδες κατά προτίμηση κόκκινες) σε προκαλώ σε προκαλώ

Παλαιστίνιος: Τι θα με σκοτώσεις;

Έποικος: Θα δεις αυτό που θα κάνω

Παλαιστίνιος; θα με σκοτώσεις;

Έποικος: Ξέρω που να σε βρω

Παλαιστίνη: Με απειλείς μέσα στο σπίτι μου;

‘Εποικος: Αυτό είναι το σπίτι μου

https://twitter.com/i/status/1828802216292974648



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Το έγκλημα στον Παγασητικό ξεχείλισε το ποτήρι

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στις 5 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στον Αγιο Νικόλαο Βόλου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας παίρνει μια πρωτοβουλία έναν χρόνο μετά την πλημμύρα και καλεί όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους του νομού σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στον Αγιο Νικόλαο Βόλου.

Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Ενώνουμε τις φωνές μας! Οι πλημμυροπαθείς του Βόλου και του κάμπου. Οι αγρότες και οι επαγγελματίες του Πηλίου. Οι εργαζόμενοι και όλες οι οικογένειες της περιοχής μας. Ενώνουμε τις φωνές μας σε μια διαμαρτυρία: Για τη σωτηρία του Παγασητικού και του φυσικού περιβάλλοντος για εμάς και τα παιδιά μας! Για να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις στους πληγέντες! Για να φτιαχτούν η κατεστραμμένη οδοποιία στη Μαγνησία, οι δρόμοι, οι γέφυρες. Για να μπορούμε να πηγαίνουμε στα χωριά μας, στα χωράφια μας και στις παραλίες μας! Για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης κάθε γωνιάς της Μαγνησίας ώστε να σταματήσουμε να ζούμε με τον φόβο της επόμενης καταιγίδας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουηδή αναπληρώτρια πρωθυπουργός: «Όσοι μουσουλμάνοι δεν προσαρμόζονται θα φύγουν αμέσως»

«Το Ισλάμ πρέπει να προσαρμοστεί στις σουηδικές αξίες. Οι μουσουλμάνοι οι οποίοι αδυνατούν να προσαρμοστούν σε αυτή την πραγματικότητα οφείλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Βεντέτες, συμμορίες, αποκεφαλισμοί, λιθοβολισμοί γυναικών και η σαρία δεν ανήκουν στην Σουηδία».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στην Σουηδή αναπληρώτρια πρωθυπουργό Ebba Busch, η οποία περιέγραψε το νέο πλαίσιο της μετανάστευσης στη χώρα της.

Πρόκειται για λόγια που δεν πρόκειται να πει ποτέ κανείς Έλληνας πρωθυπουργός καθώς η επιλογή είναι όσο περισσότεροι  μουσουλμάνοι γίνεται εντός της Ελλάδας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ

Συμφωνίες αντιλαθρομεταναστευτικές Ισπανίας - Μαυριτανίας

Προβλέπεται και η εκμετάλλευση φτηνού εργατικού δυναμικού εποχικά νόμιμων μεταναστών

Συμφωνία για τον περιορισμό των ροών Αφρικανών μεταναστών προς την Ισπανία υπέγραψε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, Νουακσότ, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Ουλντ Γκαζουανί.

Ο Σάντσεθ υπέγραψε και μια σειρά άλλες σημαντικές συμφωνίες: Για τη διεύρυνση του «κυκλικού προγράμματος μετανάστευσης» (βλ. πρόγραμμα εκμετάλλευσης φτηνού εργατικού δυναμικού για εποχικές εργασίες στην Ισπανία), συμφωνία ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα της «ασφάλειας» για να καταπολεμηθεί υποτίθεται η διακίνηση ανθρώπων από κυκλώματα δουλεμπόρων, για τη δημιουργία ενός ισπανο-μαυριτανικού επιχειρηματικού συμβουλίου για την προώθηση των επενδύσεων, και συμφωνία πολιτιστικής ανταλλαγής, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται να ανοίξει «Ινστιτούτο Θερβάντες» για την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας στη Μαυριτανία.

Αποφασίστηκε επίσης η πραγματοποίηση ετήσιων συνόδων κορυφής Ισπανίας - Μαυριτανίας, με την επόμενη να προγραμματίζεται για το 2025.

Μετά τις συμφωνίες ο Ισπανός πρωθυπουργός, που ξεκίνησε την Τρίτη τριήμερη περιοδεία σε χώρες της Δυτικής Αφρικής, τόνισε ότι η μετανάστευση «δεν είναι ένα πρόβλημα, αλλά μια αναγκαιότητα, που συνοδεύεται από συγκεκριμένες προκλήσεις». Πρότεινε χειρισμούς διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών «με τρόπους ανθρώπινους, ασφαλείς και διατεταγμένους, ώστε να επωφεληθούν οι κοινωνίες των δύο χωρών».

Αργότερα χτες ο Σάντσεθ έγινε ο πρώτος Ισπανός πρωθυπουργός που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Γκάμπια, επιδιώκοντας σημαντικές συμφωνίες γύρω από τη μετανάστευση, την ασφάλεια και την οικονομία, ενώ σήμερα Πέμπτη ολοκληρώνει την περιοδεία του στη Δυτική Αφρική με επίσημη επίσκεψη στη Σενεγάλη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόβει τα επιδόματα στους πρόσφυγες ο Σολτς με αφορμή την επίθεση στο Ζόλινγκεν

Μετά την προαναγγελία απελάσεων ο Όλαφ Σολτς λέει τώρα ότι θα κόψει τα επιδόματα στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Γερμανία μέσω άλλων χωρών της ΕΕ και έχουν καταγραφεί εκεί. Η σκλήρυνση της μεταναστευτικής πολιτικής, που για τη μεταπολεμική Γερμανία είχε αναδειχθεί σε στοιχείο της ταυτότητάς της, επιταχύνεται με αφορμή την αιματηρή επίθεση στο Ζόλινγκεν με δράστη έναν 26χρονο Σύρο «πρόσφυγα».

Ο πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φρίντριχ Μερτς, κάλεσε την κυβέρνηση Σολτς να κλείσει τα σύνορα με το επιχείρημα ότι η Γερμανία βρίσκεται σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Το ακροδεξιό AFD επιδίδεται σε αντιισλαμοφασιστική και αντιλαθρομεταναστευττική προπαγάνδα ενόψει και των εκλογών στη Σαξονία σε δύο ημέρες. Η τρικομματική κυβέρνηση με επικεφαλής τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς με τα όσα ανακοινώνει φαίνεται να υιοθετεί τα επιχειρήματα ότι οι «πρόσφυγες» γενικά αποτελούν κίνδυνο για την ευρωπαϊκή Γερμανία, ελπίζοντας πιθανόν να ανεβάσει και τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, και προχωρά σε μέτρα εναντίον συνολικά των «προσφύγων», χρησιμοποιώντας σαν επιχείρημα τον Κανονισμό του Δουβλίνου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ: Ο γιος του Τζορτζ Σόρος  στην Ουκρανία

Ο Αλεξάντερ Σόρος, γιος του γνωστού επενδυτή Τζορτζ Σόρος και επικεφαλής των Open Society Foundations, πραγματοποίησε επίσκεψη στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η συνάντηση αυτή είχε ως κύριο θέμα τις πιθανές επενδύσεις στην Ουκρανία, καθώς και την αποκατάσταση κρίσιμων υποδομών που έχουν πληγεί.

Η επίσκεψη του Αλεξάντερ Σόρος προκάλεσε το ενδιαφέρον των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν λεπτομερώς τις συμφωνίες και τα σχέδια που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Επίσης, στην ατζέντα ήταν και η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων Ρώσων και πιθανή μεταφορά τους στην Ουκρανία αλλά και η πίεση μέσω κυρώσεων στην Μόσχα.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ η επίσκεψη έρχεται την ώρα που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κοινών εσωτερικών ελέγχων από τον Μάρτιο τον Ιούλιο του 2024, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με την Ουκρανική Κρατική

Τελωνειακή Υπηρεσία εντόπισε σημαντικούς κινδύνους παράνομης χρήσης ανθρωπιστικής βοήθειας αξίας 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων.