Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Πεμπτη 22 Αυγουστου 2024


Θα κάνει διάλεξη στην Αθήνα, η κυριούλα, με θέμα "Είναι η Ρωσία καταδικασμένη στην δικτατορία;". Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Ταμάρα Έιντελμαν, κόρη του σοβιετικού ιστορικού Ναθάν Έιντελμαν. Ιστορικός, παιδαγωγός και ραδιοπαρουσιάστρια στο "Moscow's Echo" (και ξέρουμε όλοι, από που χρηματοδοτείται ο εν λόγω σταθμός). Μέλος του "Ελεύθερου Συλλόγου Ιστορικών" (το συγκεκριμένο μαγαζάκι έκλεισε το 2023, με εντολή των αρχών, λόγω της ύποπτης δράσης του και των φιλοναζιστικών ιδεών, που προωθούσε). Είχε συνεργαστεί στενά με το "Yeltsin Centre" (Να κλείσει κάποτε κι αυτό το μαγαζάκι, να ησυχάσουμε!). Το 2021 είχε δημοσιεύσει ανοιχτή επιστολή υπέρ της απελευθέρωσης του Ναβάλνι. Έχυνε δημόσια δάκρια υπέρ της Ουκρανίας το 2022 (Το 2014, όταν οι ουκρανικές βόμβες έπεφταν στο Ντονμπάς, η κυριούλα κοιμόταν!), και σήμερα διαμένει κάπου στη Λισαβόνα. Το ίδιο έτος χαρακτηρίστηκε ως ξένος πράκτορας από τις αρχές, ενώ το 2024 η Εισαγγελία της Μόσχας άσκησε δίωξη εναντίον της με την κατηγορία της προπαγάνδας του ναζισμού. Να έχεις χεσμένη την φωλιά σου όσο δεν πάει, και να σκούζεις για τον "κακό δικτάτορα"... Ρε, ουστ!

Σχολιο.- Το "Yeltsin Centre" έχει ιδρυθεί από την Προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας  επί Β.Β. Πούτιν και χρηματοδοτείται αδρά με δική του εντολή από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όπως άλλωστε και το "Ίδρυμα Σολτζενίτσιν" (προς τιμήν του υμνητή των ναζί "συγγραφέα" που καλούσε τις ΗΠΑ να πλήξουν με πυρηνικά την Ρωσία-ΕΣΣΔ), την χήρα του οποίου βράβευσε πρόσφατα ο κ. Πούτιν.

Διασταυρώστε τις πληροφορίες. Είναι ΟΛΕΣ διαθέσιμες στο διαδίκτυο και επισήμως. Η πολιτική και ιδεολογία του Πούτιν  "μια στο καρφί και μια στο πέταλο" έχει και παρενέργειες. Έχει κάθε δικαίωμα να σκούζει η κυριούλα εάν ανήκει π.χ. στο πέταλο...

Σχολιο.- Άμα είναι έτσι, γιατί σκούζει η κυριούλα; Γιατί έφυγε άρον άρον από την Ρωσία;

Σχολιο.- Το όνομα επώνυμο της παραπέμπει στον "περιουσιο" λαό.

Σχολιο.- Κόρη ιστορικου πως κατάντησε έτσι

Σχολιο.- Ήταν πολλά τα λεφτά. Κοτζάμ σπιταρόνα στη Λισαβόνα έχτισε!

Σχολιο.- οι αρπαχτες επί Γέλτσιν

Σχολιο.- Και ο μπαμπάκας της, καλό κουμάσι ήταν... Συμμετείχε σε μια "λέσχη ελευθερόφρωνων", που έκραζε τον Λένιν και τον Στάλιν - κάτι, που του στοίχισε την έδρα του και την διαγραφή από το Κόμμα...

Σχολιο.- Ο Πούτιν είχε δώσει κάποιο λόγο τιμής στον μεθύστακα Γιέλτσιν να προστατέψει τη φήμη και τους ανθρώπους του, επειδή τον έκανε τσάρο;

Σχολιο.-  Τσάρο τον λένε κάτι ρωσοφικοί. Τυχαίνει να είναι Πρόεδρος.

Σχολιο.- δεν είμαι ρωσοφοβικός που λες ούτε κατα διάνοια. Είναι πρόεδρος εδώ και δεκαετίες. Έπρεπε να είχε εκκαθαρίσει τα υπολείμματα του μεθύστακα Γιέλτσιν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα τομάρια πουστρόνια φασίστες αρβυλοφόροι των ellinikahaxes του μπουρδελο facebook, μας λένε ότι η αλήθειες που ξέρει όλος ο κόσμος, ότι τα καθεστώτα όχι μόνο της Εσθονίας, αλλά και της Λιθουανίας και της Λετονίας, κάνουν ναζιστικές παρελάσεις των απογόνων των συνεργατών των Γερμανών Ναζί, όπως οι Ουκρανοναζί, δεν είναι αλήθεια! Μόνο τα ψέματα που λένε αυτά τα αρβολοφόρα πουστοφασιστικά τομάρια είναι αλήθεια!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα ανάρτησή Παύλου Πολάκη εναντίον Λινού: Πως «τσέπωνε» τα εκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράνοια: Βίασε τα παιδιά του, έκανε «μετάβαση φύλου» κατα την διάρκεια της δίκης και στάλθηκε σε γυναικείες φυλακές!

22/8/2024

Ένας παιδεραστής που ομολόγησε ότι βίασε βίαια τα δικά του παιδιά, στάλθηκε σε γυναικεία φυλακή αφού είπε σε δικαστή ότι πλέον ταυτίζεται ως γυναίκα. Ο Michelle Blessent, γεννημένος ως James, κρατείται στο σωφρονιστικό ίδρυμα Logan γυναικών στο Λίνκολν του Ιλινόις. Συνελήφθη τον Απρίλιο του 2023, επειδή βίασε τα παιδιά του, τα οποία είναι κάτω των 13 ετών.

Το Reduxx.info αναφέρει: Αλλά στις 15 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, εφαρμόστηκαν τρεις ακόμη κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης μιας επιπλέον κατηγορίας για επιθετική εγκληματική σεξουαλική επίθεση σε θύμα κάτω των 13 ετών, μία κατηγορία επαναλαμβανόμενης κακοποίησης και μία κατηγορία εκμετάλλευσης παιδιού.

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο Facebook, το αστυνομικό τμήμα του Bloomington επιβεβαίωσε ότι οι νέες κατηγορίες σχετίζονται με το αρχικό θύμα. Κατά τη διάρκεια της δίκης, κατονομάστηκε ένα δεύτερο νεαρό θύμα κάτω των 13 ετών. Και τα δύο θύματα φέρεται να είναι τα βιολογικά παιδιά του Blessent – ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Κατά τη στιγμή της αρχικής σύλληψής του τον Απρίλιο, ένας υπάλληλος δημόσιας πληροφόρησης του Τμήματος παραδέχτηκε ότι αντιμετώπιζαν τη σύλληψη πλέον ως γυναίκα λόγω της «ταυτότητας φύλου» του Μπλέσεντ. 

Σε μια δήλωση στον  τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό  Cities 92.9 , ο αστυνομικός Brandt Parsley εξήγησε ότι η σύλληψη του Blessent σήμανε «αχαρτογράφητη περιοχή για το αστυνομικό τμήμα». Επιβεβαίωσε ότι ο Blessent είχε αλλάξει νομίμως το όνομά του σε Michelle, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα του υπαλλήλου κυκλωμάτων της κομητείας McLean που εξετάστηκαν από  το Reduxx . Σύμφωνα με τα αρχεία, ο Blessent υπέβαλε αίτηση για αλλαγή του ονόματός του τον Ιούλιο του 2022 και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία τον Δεκέμβριο.

Μετά την αρχική κυκλοφορία του Blessent, πολλά μέλη της κοινότητας εξέφρασαν την αντιθεσή τους , επειδή η αστυνομία είχε περιγράψει τον Blessent ως «θηλυκό». Στο Facebook, πολλοί ακολούθησαν τα σχόλια του αστυνομικού τμήματος του Bloomington για να σημειώσουν ότι ο Blessent ήταν άνδρας και ότι η περιγραφή του ως «γυναίκα» ήταν ανακριβής. 

Απο την άλλη, ορισμένοι τρανς ακτιβιστές (οι οργανωμένοι) που υπερασπίστηκαν τον Blessent στα σχόλια, καταδικάζοντας το αστυνομικό τμήμα του Bloomington επειδή δεν λογοκρίνει τα «τρανσφοβικά» σχόλια στο δελτίο τύπου τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δρ Wolfgang Wodarg: Η “ευλογιά των πιθήκων” είναι έρπης ζωστήρας που προκλήθηκε από τα εμβόλια του Covid.

21/8/2024

Ο Γερμανός διακεκριμένος γιατρός Δρ Wolfgang Wodarg που για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι αυτός που κατάφερε να αποδείξει πως η γρίπη των πτηνων είναι μια απάτη. Εμφανίστηκε πρόσφατα σε μια συνέντευξη λέγοντας πως η τρέχουσα διαφημιστική εκστρατεία για την ευλογιά των πιθήκων δεν είναι τίποτα άλλο από την πρόκληση φόβου του διεφθαρμένου κατεστημένου που προσπαθεί να καλύψει τα συμπτώματα των παρενεργείων των εμβολίων κατά του Covid.

Ο Δρ Wolfgang Wodarg ρώτησε ακόμα γιατί κι άλλοι γιατροί δεν αναρωτιούνται πως αυτοί οι άνθρωποι διαγιγνώσκονται με μια πολύ συχνή παρενέργεια του εμβολίου της Pfizer τον έρπη ζωστήρα, που το παρουσιάζουν ως “ευλογιά των πιθήκων” με βάση ένα θετικό τεστ Rostar, το οποίο είναι ένα πανάκριβο προϊόν που ρίχνει δισσεκατομύρια στην Big Pharma.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Frank Snepp από τους μεγαλύτερους πληροφοριοδότες της CIA, εξηγεί πως δημιουργούν “ψευδείς ειδήσεις” και παραπληροφόρηση στο κοινό μέσω των μεγαλύτερων ΜΜΕ.

5/12/2022

Ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφόρηση που προέρχονταν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκαλύφθηκαν από έναν από τους μεγαλύτερους πληροφοριοδότες όλων των εποχών, τον Frank Snepp. 

Ένα απόσπασμα μιας συνέντευξης μαζί του είναι ενσωματωμένο παρακάτω, όπου ομολογεί πώς τα FAKE NEWS επινοήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τη CIA για να εξαπατήσουν το αμερικανικό κοινό και το Κογκρέσο και να υποστηρίξουν ψέματα για πολέμους, εχθρούς και τη χρηματοδότηση αυτών των πολέμων. 

Το 1983, ο Frank Snepp ήταν αναλυτής της CIA, ανακριτής και δημοσιογράφος.

Ακολουθούν μερικά από όσα είπε ο Frank Snepp ότι συνέβαιναν τότε και πώς ήταν βασικός παράγοντας στη διάδοση της παραπληροφόρησης. «Όταν εμείς, η CIA, θέλαμε να διακινήσουμε παραπληροφόρηση για ένα συγκεκριμένο θέμα – η παραπληροφόρηση δεν ήταν απαραίτητα ψέμα, ήταν μισή αλήθεια, και επιλέγαμε έναν δημοσιογράφο, πήγαινα να του κάνω την ενημέρωση όπου αργότερα θα έθετε τις πληροφορίες σε έντυπη μορφή.”

Συνεχίζει λέγοντας ότι το ποσοστό αυτού του είδους (ψευδών) δεδομένων ήταν 70 με 80 τοις εκατό, «…οι ανταποκριτές που στοχοποιήσαμε ήταν αυτοί που είχαν τρομερή επιρροή, οι πιο σεβαστοί δημοσιογράφοι…»

Μιλούσαμε με δημοσιογράφους στη Σαϊγκόν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ που θα βοηθούσαν τη CIA να διαδώσει ψέματα σχετικά με την εισβολή των Βορειοβιετναμέζων στο Νότιο Βιετνάμ . Αυτή την προπαγάνδα ούτε δημοσιογράφος ούτε ο αμερικανικός λαός θα μπορούσαν να διαψεύσουν, έτσι συνήθως τυπωνόταν ως γεγονός που ήταν αδιαμφισβήτητο.

Ο Frank Snepp περιγράφει επίσης πώς «καλλιέργησε» σχέσεις για τη διάδοση αυτής της προπαγάνδας και των μισών αληθειών με κορυφαίους ρεπόρτερ και δημοσιογράφους από κορυφαία μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως οι New York Times, οι Los Angeles Times, οι US News and World Report, οι Chicago Times και το Newsweek Magazine.

Είπε ότι η CIA «θα κυνηγούσε αυτούς τους κυρίους», καθώς η CIA τον ζήτησε να τους «χειραγωγήσει» αργά αλλά σταθερά προσπαθώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους διαθέτοντας έγκυρες πληροφορίες – πληροφορίες που ήταν αληθινές, και μετά βάζαμε στα δεδομένα αυτά που θέλαμε να περάσουμε, τα οποία δεν ήταν αλήθεια».

Ο Frank Snepp είπε ακόμη ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους έβαλαν αυτές τις πληροφορίες ήταν να προσπαθήσουν να πείσουν το Κογκρέσο των ΗΠΑ να στείλει περισσότερη βοήθεια στο Νότιο Βιετνάμ και να πείσει ότι οι Βορειοβιετναμέζοι ήταν οι «κυριότεροι παραβάτες της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός». Με άλλα λόγια, η CIA κατασκευάζει πληροφορίες για να επηρεάσει τους πολέμους, τη χρηματοδότηση των πολέμων και τη κοινή γνώμη του αμερικανικού κοινού σχετικά με αυτούς τους πολέμους.

Ο Frank Snepp, σε αυτή τη βασική συνέντευξη, εξηγεί ακριβώς πώς τα ψέματα και η προπαγάνδα της CIA λειτούργησαν τόσο καλά, λέγοντας: «Αν έδινα μια πληροφορία σε έναν ρεπόρτερ, συνήθως θα προσπαθούσα να δημιουργήσω ένα περιβάλλον που δεν θα μπορούσε να ελέγξει αυτές τις πληροφορίες. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"- Παρόλο που στη Γαλλία έχουν καταγραφεί μόνο τρία κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και κανένας θάνατος, ανακοινώθηκε πως άνοιξαν σε ολόκληρη τη χώρα 232 κέντρα εμβολιασμού. 

-Για τα κέντρα αυτά χρήματα εν αφθονία υπάρχουν, αλλά όχι για τα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν απο την έλλειψη γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. 

-Σε μονάδες έκτακτων περιστατικών, η αναμονή ξεπερνάει σε ορισμένες περιπτώσεις τα τρία 24ωρα, με αποτέλεσμα σοβαρά περιστατικά να χάνουν τη ζωή τους στην ατελείωτη αναμονή, ενώ πέφτει "μπλακ άουτ" στη δημοσίευση τους.

-Ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η εξουσία και στη Γαλλία, όπως και οι προτεραιότητες που έχουν οι κυβερνώντες για τις κοινωνίες των πολιτών, είναι άκρως ανησυχητικές!"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Συριζαίοι είναι ο καρκίνος της Ελλάδας και ιδιαίτερα των πολιτικών Επαναστατικών κινημάτων που παλεύουν για την απελευθέρωση της χώρας!

Αυτά τα σκουπίδια, αυτά τα τελειωμένα παρακρατικά σιχάματα που καπέλωσαν όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις των Ελλήνων τα χρόνια των μνημονίων για να παγιδεύσουν τον λαό, τώρα προσπαθούν να ξανακάνουν το ίδιο.

Το ΣΥΡΙΖΑ και τα σιχάματα οι Συριζαίοι έχουν αποδείξει πολύ καλά τι είναι και τι ρόλο βαράνε. Και ο λαός θα πρέπει να τους αντιμετωπίζει όπως ακριβώς αντιμετωπίζει τους Νεοδημοκράτες!

Ως εχθρούς!


Σχολιο.-  Το 2015 το ΣΥΡΙΖΑ με πραξικοπηματικό τρόπο αλλάζει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού όπως ήταν ξεκάθαρη μετά το δημοψήφισμα και που το καλούσε να έρθει σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με το ΔΝΤ. Συνέχισε έτσι την υποτέλεια της χώρας στον Ευρωατλαντικό Άξονα, κρατώντας ακέραιες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που συνοδεύανε τα μνημόνια. Αυτό το έκανε αποδυναμώνοντας παράλληλα όλα τα πολιτικά κινήματα και τους πυρήνες αυτοοργάνωσης και αντίστασης που είχαν δημιουργηθεί στην χώρα μας, εξαφανίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του αγωνιζόμενου αλλά ανοργάνωτου κομματιού του ελληνικού λαού που πάλευε ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πήρε πίσω τις πολιτικές που είχαν υπογράψει και είχαν ακολουθήσει οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά συνέχισε ακριβώς τα ίδια και γενοκτόνα μέτρα πηγαίνοντας τα ακόμα ένα βήμα πιο πέρα. Δηλαδή μέτρα όπως τα χαράτσια όχι μόνο δεν γίνανε παρελθόν αλλά είδαμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προχωράει μέχρι και σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπιτιών για να μην έχει καμία ενόχληση από όσους παραμένουν ενεργοί κινηματικά, όπως είναι τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών.

Το ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε ακάθεκτο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως για παράδειγμα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια ενώ μέσα στις προθέσεις του την "μεταμνημονιακή" περίοδο, είναι να ξεπουλήσει και τα ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και την ΔΕΗ.

Ένα ξεπούλημα που συνοδεύει ένα χρέος που το ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ολόκληρο και χωρίς να το μειώνει.

Ένα ξεπούλημα που περιλαμβάνει και την βασική αιτία της επίθεσης που δέχθηκε η χώρα μας. Το φυσικό αέριο της Κρήτης και των Ιωαννίνων, το οποίο έχει παραχωρηθεί εξ'ολοκλήρου σε εταιρείες συμφερόντων των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Γαλλίας!

Το ΣΥΡΙΖΑ εμβάθυνε την υποτέλεια της χώρας μας στον Ευρωατλαντικό Άξονα προχωρώντας σε πρωτοφανής πολιτικές που έρχονται σε ολοκληρωτική κόντρα με τον αγώνα και την πάλη των λαών που παλεύουν για το δίκαιο.

Το ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα, όχι μόνο δεν βοηθάει στο να εδραιωθεί μία εξωτερική πολιτικής ειρήνης στην περιοχή αλλά έχει μετατρέψει ΌΛΗ την χώρα μας (το υπερτονίζω το όλη), μία απέραντη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ. Μία κατάσταση που έχει ξαναεπαναληφθεί στην χώρα μας, μόνο με την Αμερικανοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά με το ΣΥΡΙΖΑ είχε ενεργή συμμετοχή σε βομβαρδισμό μίας άλλης χώρας και συγκεκριμένα της Συρίας. Πρώτα με βομβαρδισμό που ξεκίνησε από πλοίο που βρισκόταν ανοιχτά της Σούδας και την δεύτερη φορά με την ενεργή συμμετοχή της φρεγάτας Έλλης σε Νατοϊκό στόλο,που επίσης προχώρησε σε επιθετική δραστηριότητα σε έναν διαχρονικά αδερφικό λαό!

Η Ελλάδα που παράλληλα συνεχίζει την συστηματική βοήθεια και εκπαίδευση των Ισραηλινών κομάντο και πιλότων οι οποίοι εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση των συστημάτων S-300.

Η Ελλάδα που εξόπλιζε με πυρομαχικά την Σαουδική Αραβία για να δολοφονεί με την σειρά της τον λαό της Υεμένης και να ενισχύει την ΙΣΙΣ.

Η Ελλάδα που μέσω της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έπαιξε σημαντικό ρόλο για να παρακαμφθεί το αγκάθι του Σκοπιανού, που αποτελούσε εμπόδιο για την ολοκλήρωση της Νατικοποίησης των Βαλκανίων που ξεκίνησε με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και της διέλευσης των κλεμμένων από τους Παλαιστίνιους φυσικών ορυκτών στα Βαλκάνια, μέσω του Αγωγού της καταστροφής East Med.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ παρουσίασε στο διπλωματικό σώμα στοιχεία για την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

22/8/2024

Tην Τετάρτη, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ , παρουσίασε στο διπλωματικό σώμα που είναι διαπιστευμένο στη Βενεζουέλα όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος που οργανώθηκε από την αντιπολίτευση, η οποία περιλάμβανε επίσης διάφορες επιθέσεις κατά των ιστοσελίδων των δημόσιων οργανισμών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εισαγγελίας, τα όσα συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την 28η Ιουλίου δεν ήταν τυχαία. Κατά τη γνώμη του, η εξτρεμιστική αντιπολίτευση εισήγαγε στη χώρα όλες τις μορφές και μεθόδους αυτού που είναι γνωστό ως υβριδικός πόλεμος. Ταυτόχρονα, είπε, εφάρμοσαν τεχνικές «πλύσης εγκεφάλου» μέσω μηνυμάτων μίσους και διακρίσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εισαγγελέας Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ  ανέφερε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος προετοιμάστηκε από τις προκριματικές εκλογές της αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκαν στη Βενεζουέλα το 2023. Είπε ότι μετά τη διάπραξη απάτης σε εκείνες τις εκλογές, η εξτρεμιστική αντιπολίτευση προσπάθησε να επαναλάβει το ίδιο και στις προεδρικές εκλογές.

Διαθέσιμα οπτικοακουστικά αποδεικτικά στοιχεία  

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Εισαγγελία έχει στην κατοχή της ένα ικανό πακέτο 180 βίντεο που δείχνουν βίαιες διαδηλώσεις με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Αυτοί είναι οι «μάρτυρες του λαού της Βενεζουέλας, αθώοι άνθρωποι» που έπεσαν εξ αιτίας αυτών των καταστάσεων. Θα σας τα περιγράψω, έχουμε τοποθετήσει περίπου 60 εμπειρογνώμονες από την Εισαγγελία αποκλειστικά   σε αυτό το θέμα. Ενημερώνοντας καθημερινά όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά αυτά είναι τα πρόσωπα αυτής της βίας», είπε, δείχνοντας αποσπάσματα του οπτικοακουστικού υλικού.

Ανέφερε επιπλέον ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης των εμπλεκομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, ομολόγησαν ότι έλαβαν χρηματικό ποσό για τη διάπραξη βίαιων πράξεων στις 29 Ιουλίου.

Είπε επίσης ότι αν η υπηρεσία που διεύθύνει και τα δικαστικά όργανα δεν είχαν ενεργήσει άμεσα, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι θα είχαν χάσει τη ζωή τους.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους πρεσβευτές να σεβαστούν την κυριαρχία της Βενεζουέλας. «Ζητώ αμοιβαιότητα ως εισαγγελέας της Δημοκρατίας με τον δέοντα σεβασμό και την αγάπη που αξίζουν πολλοί από εσάς».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αδιανόητη φρίκη»: ΟΗΕ για την καταστροφή της βόρειας Γάζας

Αξιωματούχος του ΟΗΕ βιντεοσκόπησε την καταστροφή της βόρειας Γάζας καθώς μια ανθρωπιστική νηοπομπή περνούσε από το τοπίο που είχε ισοπεδωθεί από ισραηλινές βόμβες. Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Louise Wateridge, περιέγραψε ότι έβλεπε "..το ένα σπίτι μετά το άλλο ισοπεδωμένο"

"Ήμουν δίπλα σε ένα νεαρό αγόρι καθώς ένας πύραυλος πέρασε σφυρίζοντας από πάνω μας. Πάγωσε, με τα μάτια ορθάνοιχτα. καθώς έσκασε κοντά μας, ενώ το παιδί στεκόταν εκεί, παράλυτο από φόβο. Τι μένει για τα παιδιά εδώ; Ένας διαρκής εκτοπισμός και ενδιάμεσα συνεχής και αδιανόητη φρίκη."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγες σκέψεις για την επίθεση εναντίον του νεαρού φιλάθλου του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για την άθλια επίθεση 15 ατόμων (οπαδών της ΑΕΚ, όπως λέει το ρεπορτάζ), εναντίον ενός οπαδού του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος σώθηκε πρακτικά από θαύμα,μετά την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε μια ακόμη σειρά από κλισέ, δακρύβρεχτα σχόλια, για το πόσο κάποιοι εκεί έξω επιλέγουν να χαλάνε τις ζωές τις δικές τους και άλλων για τις ομάδες, πόσο λάθος έχει πάει η όλη οπαδική κουλτούρα στη χώρα, όμως δε θα το κάνουμε.

Η πικρή πραγματικότητα, είναι πως σε αυτή τη άθλια χώρα, σε αυτή τη σάπια κοινωνία, της οποίας ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας έχει παραδοθεί αμαχητί στη βία, όχι στα γήπεδα, αλλά και στα σχολεία, τους δρόμους και τις γειτονιές, ο επόμενος νεκρός από περιστατικό ομαδικής βίας είναι απλά θέμα χρόνου.

Ούτως ή άλλως, το έχουμε ήδη εμπεδώσει πως στην Ελλάδα, ζούμε από τύχη, αφού πραγματικά ασφαλής δεν είσαι πουθενά.

Καλή ανάρρωση στον νεαρό φίλο του Πανιωνίου.

Ευτυχώς, αυτός ήταν τυχερός, μέσα στην ατυχία του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 Απριλίου

Η Ευρω Ένωση αποσύρει το βραβείο του Πρωταθλήματος Κουνγκ Φου που δόθηκε στον Τούρκο παγκόσμιο πρωταθλητή, Νατζμουντίν Ακιγιούζ, για την ύψωση της Παλαιστινιακής σημαίας και τον Παλαιστινιακό χορό dabka στην τελετή απονομής των βραβείων.

Ο πρωταθλητής απαντά στην Ευρω Ένωση:

Αυτό η ποινή με κάνει πιο περήφανο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που κρατούσα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τάχεις μπερδεμενα στό μυαλο σου?? Πού τους ανακαλυψες στην αναρτηση μου τους συριζαίους ρέ  καί ποιούς αποκαλείς αλητες???..Πας καλά η να σού βαλω τίς φωνές ...Μηπως ενοχλήθηκες γιά τόν Νενεκο Μητσοτάκη που παει να μας μπλέξει σε πολεμο με Ρωσία αφοπλίζοντας από Βαρέα Οπλα τα νησιά γιά να στείλει οπλα στην Ουκρανία, καί κανοντας πλάτες στο δολοφονικό κρατος τών σιωνιστων ωστε να δολοφονούνται καθε ημερα δεκάδες αμαχοι κυρίως παιδιά από την Παλαιστίνη, που εχει κάψει ολα τα δαση τής χωρας μεσα σε μια 5ετία, επνιξε τήν Θεσσαλία,είναι υπευθηνος γιά 57 νεκρούς στα τεμπη καί τό κουκούλωμα που κάνει...., παρακολουθεί τους παντες μέσω τής ΕΥΠ που ελεγχει, καπελωνοντας καί τήν δικαιοσυνη που διωρίζει τήν ηγεσία της.Οτι εχει μπουκώσει ολες τίς εφημερίδες, τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς καί μεγαλο δημοσιογραφους, νά του κανουνε πλατες...Η ακρίβεια θερίζει καί εσυ σφυριζεις αδιαφορος...Τί να πω μαλλον ταχεις χαμένα...

Σχολιο.- πολύ μα@@@@ς ρε!!!!! 

Μόνο εσείς οι νουρδίτες κι ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχετε;;;;;; Άντε πνίξου !!!!!!

Σχολιο.- όταν έχεις τέτοιους "φίλους"τι τους θέλεις τους εχθρούς!!!!! Καλά, δε πήρε πρέφα ο μαμάκας ότι δεν είσαι του Σφύριζα ;;;;;;

Σχολιο.- Χαμένα τα εχει..Είναι πρώην συναδελφος μου να δούμε τι θα απαντησει γιατι ετοιμαζομαι νά τόν σουταρω...

Σχολιο.- ασ'τον ρε να γελαμε λιγακι...

Σχολιο.- «Αγαπητέ» πρώην φίλε δέν αντέχετε η παρουσία σου στό προφιλ μου γιατι δέν εχω καμία αναγκη να εχω «φίλο» ενα Εθνίκι γερμανοτσολιά οπαδό τού εθελοδουλου Μητσοτάκη με τα 40 σπίτια καταστροφέα του ΕΣΥ καί τής χωρας μας...

Σχολιο.- Δέν αντεχετε  αυτό τό εθνίκι που οταν δουλευαμε παλαιά μαζί, μου παρίστανε τόν αριστερό...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΦΑΓΉ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΆΝΙ :

22-23 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 1922 !!!!!

Τα κύματα των προσφύγων που κατέφθασαν στην Ελλάδα με τη Μικρασιατική καταστροφή έφεραν τ'απανω κάτω στον εργασιακό χώρο. 

Η εργοδοσία, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τους πρόσφυγες που προσφέρονταν ως φθηνό εργατικό δυναμικό, προχώρησε σε απολύσεις των γηγενών εργατών και μειώσεις μισθών. Ως πρόσχημα χρησιμοποίησε την ανατίμηση της δραχμής σε σχέση με την αγγλική λίρα (προϊόν κερδοσκοπικών παιχνιδιών του χρηματιστηρίου) με τη δικαιολογία πως η υπερτίμηση της δραχμής έθιγε την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων. Κατά την άποψη τους έπρεπε να μειωθεί το εργατικό κόστος σε βάρος των εργατών. 

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ) καλούσαν τους εργάτες να μη δεχτούν τον εκβιασμό. Με επίκεντρο τον Πειραιά και πρωτοπόρους τους ναυτεργάτες δημιουργήθηκε μεγάλος αναβρασμός. Ξέσπασαν απεργίες μεγάλης συμμετοχής κι έκτασης. 

Η ΓΣΕΕ στις 21 Αυγούστου προκήρυξε πανεργατική απεργία στον Πειραιά που γρήγορα επεκτάθηκε και γενικεύτηκε. Ακόμα και τα πληρώματα των πλοίων που κατέπλεαν στον Πειραιά δήλωναν την υποστήριξή τους στην απεργία, ενώ οι στρατιωτικές φρουρές τους εμπόδιζαν τα πληρώματα τους να βγουν στη στεριά .

Η κυβέρνηση Πλαστήρα - Γονατά απάντησε με άγρια καταστολή : εισαγγελείς με συνοδεία αστυνομικών και στρατιωτικών "σφράγισαν" τα γραφεία των συνδικάτων, συνέλαβαν τα μέλη των και διοικήσεών τους. Έστειλε επίσης το Α' Σώμα Στρατού με τανκς να καταστείλει κάθε κινητοποίηση, απαγόρευσε την κυκλοφορία, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις απεργών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Παπανδρέου είχε ήδη προειδοποιήσει την αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ -τότε η ΓΣΕΕ ήταν συνδεμένη επίσημα με το ΣΕΚΕ(Κ) - λίγες μέρες πριν την απαγόρευση: "Κύριοι, η εβδομάδα αυτή είναι η εβδομάδα των Παθών για σας. Γενική Απεργία ίσον Επανάστασις! Και η Επανάστασις καταστέλλεται διά της βίας!". 

Το απόγευμα της 22ας Αυγούστου στρατός και Αστυνομία χτύπησαν στο ψαχνό κι έπνιξαν στο αίμα μεγάλη συγκέντρωση που είχαν οργανώσει η ΓΣΕΕ και το ΕΚΠ στο Πασαλιμάνι. Απολογισμός: Έντεκα εργάτες νεκροί, 100 τραυματίες και περίπου 500 οι συλληφθέντες.

Ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία.Την επόμενη μέρα το Α’ Σώμα Στρατού ανακοίνωνε ότι η ταφή των σωρών τους έγινε "την πρωίαν με απόλυτον τάξιν", δηλαδή οι δολοφονημένοι θάφτηκαν βιαστικά και μυστικά. 

Τελικά η ηγεσία της ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να κηρύξει και τυπικά τη λήξη της Γενικής Απεργίας στις 25 Αυγούστου. Το εργατικό κίνημα μπήκε για αρκετό καιρό σε μια φάση υποχώρησης και κρίσης.....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τμήμα του Ρωσικού εδάφους στο Κουρσκ που έχει καταληφθεί είναι - στην κλίμακα των επιχειρήσεων που διεξάγονται - μικροσκοπικό έως σχεδόν άνευ σημασίας.

Στην επαρχία του Γκλουσκόβο στη Περιφέρεια του Κουρσκ διατηρείται η ίδια κατάσταση. Οι VSU επιχειρούν να καταστρέφουν τις γέφυρες της περιοχής ώστε να εμποδίσουν την εκκένωσή της από τον άμαχο πληθυσμό, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιδρούν με την κατασκευή πλωτών γεφυρών και τα πλήγματα κατά θέσεων του εχθρού πίσω από τα ρωσοουκρανικά σύνορα.¨

Η κατασταση οπως περιγραφεται, ειναι "μετριοπαθης" (στην καλυτερη)

Αρχικα οι γεφυρες εχουν ηδη πεσει.

ΟΙ Ρωσοι φτιαχνουν συνεχως πλωτες διαβασεις, αλλα βεβαιως στην εποχη των drones αυτο δεν μενει κρυφο ουτε μερικες ωρες και δεχονται απανωτα χτυπηματα που τις καταστρεφουν μαζι με υλικο και μηχανηματα (και ανθρωπους δυστυχως).

Και στο βαθμο που οι Ουκρανοι θα διατηρουν την "πολυτελεια" να βομβαρδιζουν την περιοχη εκ του μακροθεν, δεν ξερω και πως μπορει να αλλαξει αυτο.

Κανουν ΑΚΡΙΒΩΣ οτι τους κανουν οι Ρωσοι στην Ανατολη που τους τσακιζουν τον εφοδιασμο δεξια του ποταμου Ασκολ, ριχνωντας τις γεφυρες μια μια.

ΟΙ 3 κανονικες γεφυρες βομβαριστηκαν πανω απο μια φορα και σε διαφορετικες μερες πριν πεσουν. Και το ιδιο συνεχιζεται τωρα, μονο που πλεον χτυπουν τις πλωτες με πυρομαχικα διασπορας.

Το πως μπορουν οι Ουκρανοι να διατηρουν πυροβολικο τοσο "κοντα" εχει να κανει (για αλλη μια φορα) οτι κατω απο τον ποταμο (στο κομματι μεταξυ αυτου και των Ουκρανικων συνορων) δεν υπαρχουν πρακτικα μοναδες να αντιπαρατεθουν.

Υπαρχει "κενο"....το κενο μπορει να το καλυψει μονο η αεροπορια....η αεροπορια πρεπει να πλησιασει....οταν πλησιαζει υπαρχει σοβαρος κινδυνος.

Μου μοιαζει υπερβολικα δυσεπιλυτο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ν. Δένδιας δήλωσε ότι η ελληνική κοινότητα στη Μαριούπολη δεν υφίσταται πλέον. – Μ. Ζαχάροβα :  «Υπάρχει και στέλνεις όπλα εναντίον της» 

«Έλα να επισκευτείς την Μαριούπολη να δεις το παράλογο των λόγων σου»

14.06.2024 | 07:32



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας λένε ότι τα σπίτια ξαναγίνονται οι άνθρωποι που σας λέγανε ότι είναι  πολυτέλεια να πάρεις 10  φέτες ζαμπόν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενημερώνω τους οπαδούς της σταθερότητας της υπευθυνοτητας και του ρεαλισμού, ότι το δημόσιο χρέος έφτασε τα 407δις και το ιδιωτικό τα 247δις



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό έδαφος, στο Κρασνοντάρ

Με δυτικό πύραυλο ακριβείας χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο πλοίο στο λιμάνι του Κρασνοντάρ  στη Νότιο Ρωσία στη Μαύρη θάλασσα. Τεράστια φωτιά, που δεν μπορούσαν να την σβήσουν. Τελικά το πλοίο βούλιαξε μέσα στο λιμάνι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο σιωναζιστικός στρατός ανακαλεί στην υπηρεσία τους «γιωτάδες», λόγω των απωλειών του στη Γάζα

21 Αυγ 2024, 19:33

O σιωναζιστικός στρατός ανακοίνωσε χτες ότι έχει αρχίσει να καλεί πολίτες που είχαν προηγουμένως εξαιρεθεί από την υπηρεσία στο στρατό, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα. Οπως έγραψε η σιωνιστική Yedioth Ahronoth, ο στρατός ξανακαλεί 15.000 Ισραηλινούς ηλικίας μέχρι 35 ετών οι οποίοι είχαν συμπληρώσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία ξεκινώντας από τα 18 τους αλλά είχαν εξαιρεθεί από περαιτέρω θητεία στους εφέδρους. Θα κληθούν να υπηρετήσουν σε υπηρεσίες εφεδρίας σε τρία στάδια τον επόμενο χρόνο.

«Ο υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή να ανακληθούν οι έφεδροι που έλαβαν εξαιρέσεις από την υπηρεσία στο παρελθόν, λόγω μειώσεων στις δυνάμεις, και εξακολουθούν να βρίσκονται εντός του ορίου ηλικίας που προβλέπεται υπηρεσία», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Πολέμου Γιοάβ Γκάλαντ. «Ως μέρους αυτού και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι IDF άρχισαν να προσεγγίζουν σχετικούς υποψηφίους που υπηρέτησαν σε βασικές μονάδες. Οσοι κριθούν κατάλληλοι για επαναφορά θα διατεθούν σε διάφορες μονάδες ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες», προσέθεσε η δήλωση.

Τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Αμυνας της Κνεσέτ, Γιούλι Εντελστάιν, ανακοίνωσε σχέδιο προώθησης ενός νομοσχέδιου που θα επιτρέπει τη στρατολόγηση εφέδρων, μέχρι 40 ετών, που είχαν προηγουμένως εξαιρεθεί από την υπηρεσία. Ο νόμος θα ανακαλέσει εφέδρους από μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών που είχαν εξαιρεθεί «υπό ασαφείς περιστάσεις». Για να ενεργοποιηθεί το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει από αναγνώσεις στην Κνεσέτ.

Η Yedioth Ahronoth προσθέτει πως το νομοσχέδιο έχει αντιμετωπίσει σοβαρή κριτική καθώς η Κνεσέτ ταυτόχρονα εισηγείται νομοσχέδιο που θα έχει ως επακόλουθο την εξαίρεση από τη στρατιωτική υπηρεσία χιλιάδων υπερ-ορθόδοξων νέων ανδρών που σπουδάζουν σε εκκλησιαστικά σχολεία, Γεσίβας. Μέχρι στιγμής, μόνο λίγες χιλιάδες προσκλήσεις έχουν σταλεί στους περίπου 66.000 υπερ-ορθόδοξους νέους στρατεύσιμης ηλικίας.

Ο σιωναζιστικός στρατός βρίσκεται σε απελπισμένη ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού λόγω των απωλειών του στη Γάζα και ενός πιθανού πολέμου με τη Χεζμπολά στον Λίβανο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το τμήμα αποκατάστασης του σιωνιστικού υπουργείου Πολέμου ανέφερε ότι 10.056 στρατιώτες έχουν τραυματιστεί στο δεκάμηνο από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, πάνω από 1.000 κατά μέσο όρο κάθε μήνα.

Ο αριθμός είναι, βέβαια, σημαντικά μεγαλύτερος, καθώς οι σιωναζιστές κρύβουν συστηματικά τις απώλειές τους. Ομως, ακόμα κι αυτός ο επίσημος αριθμός είναι εντυπωσιακός και ενδεικτικός της αποτελεσματικής μάχης που δίνουν οι δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σιωναζιστικού στρατού, περισσότεροι από 3.700 τραυματίες υποφέρουν από τραυματισμούς των άκρων, 192 από τραυματισμούς κεφαλής, 168 από τραυματισμούς ματιών, 690 από τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού και 50 ακρωτηριασμένοι έχουν λάβει θεραπεία στο τμήμα αποκατάστασης.

Διανύουμε τον εντέκατο μήνα του πολέμου και η Παλαιστινιακή Αντίσταση συνεχίζει απτόητη τα χτυπήματά της, αυξάνοντας τα προβλήματα του σιωναζιστικού στρατού. Την ώρα που στη σιωνιστική οντότητα «σφάζονται» για να αποφύγουν τη στράτευση, οι νέοι Παλαιστίνιοι Γαζάουϊ παρακαλούν να τους δεχτούν οι αντιστασιακές Ταξιαρχίες και αισθάνονται ευτυχισμένοι όταν επιλέγονται. Είναι η διαφορά ανάμεσα σ’ ένα φασιστικό-κατακτητικό στρατό και ένα στρατό-εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλείσθε δι’ υπόθεσίν σας…: χουντικού τύπου ραβασάκια-κλήσεις σε εκπαιδευτικούς

21 Αυγ 2024, 19:52

Τα ραβασάκια της χούντας και των πρώτων χρόνων της καραμανλικής οχταετίας προς τους αγωνιστές μάς θύμισαν τα ομαδικά email σε 13 εκπαιδευτικούς, που έστειλε παραμονή του δεκαπενταύγουστου η «άριστη» και «πρόθυμη» Διευθύντρια ΔΙΔΕ Κιλκίς.

Η ΔΙΔΕ αντέγραψε ως και το ύφος και τη διατύπωση των χουντικών κλήσεων στα αστυνομικά τμήματα, για να «ενημερώσει» τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν στα γραφεία της Διεύθυνσης και να παραλάβουν το έγγραφο της παραπομπής τους στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της περιφέρειας εκπαίδευσης: «Παρακαλείσθε έως και την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, να προσέλθετε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δ.Ε., προκειμένου να παραλάβετε έγγραφο που αφορά σε υπηρεσιακή προσωπική σας υπόθεση».

Το «έγκλημα» των εκπαιδευτικών είναι ότι συμμετέχουν στη νόμιμη Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση.

Το υπουργείο Αμάθειας και Καταστολής «παίζει τα ρέστα του». Απέτυχε παταγωδώς να επιβάλει τον επιθεωρητισμό με τις συνεχείς αγωγές κατά των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, συνάντησε «τοίχο» λόγω της μαζικής και επίμονης άρνησης των εκπαιδευτικών να υποκύψουν και τώρα επιλέγει την τακτική των ατομικών εκβιασμών, πιστεύοντας ότι οι εκπαιδευτικοί «ξεμοναχιασμένοι», ερχόμενοι πρόσωπο με πρόσωπο με τα τσιράκια της εξουσίας του θα τρομοκρατηθούν και θα ενδώσουν.

Πλανάται πλάνην οικτράν. Η προκλητική, αντεργατική τακτική του, που αμφισβητεί το δικαίωμα της απεργίας (κατοχυρώνεται και από το αστικό σύνταγμα), θυμώνει ακόμη περισσότερο τους εκπαιδευτικούς και δυναμώνει την πεποίθησή τους να αγωνιστούν.

Σχολιο.- Έπρεπε να είχαν έρθει και σε μένα, για να τους κάνω κολονοσκόπηση με το χαρτί της λίστας τους και το στυλό τους!!!

Και τα ονόματα όσων απεργούμε με διαταγή που είχε στείλει ο Πλεύρης θα πρέπει να στέλνονται στο υπουργείο από τις διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου.(Δεν ξέρω εάν γίνεται στην πράξη).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Χώρα των Βάσκων το έχουν ξεκαθαρίσει... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ !! Τεράστια διαδήλωση πριν 2 μέρες!!

Στην χωρα των βασκων δεν

αμφιταλαντευονται σαν μερικους βλακες 

στα εξαρχεια καθως και σε ολη την δηθεν κομμουνιστικη αριστερα μην τυχον κ τους πουν αντισημιτες...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για μια χώρα όπως η Ρωσία που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, το να μην φιλάς τα σύνορα σου (στο Κουρσκ) και να σε πιάνουν κοιμώμενο με τα σώβρακα σου, οι δε στρατιώτες σου παντελώς να είναι ελάχιστοι και να μην υπάρχει έφεδρη εθνοφυλακή, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την στρατιωτική ηγεσία της.

Σχολιο.- ναι πιάστηκαν στον ύπνο και δεν πήραν χαμπάρι τίποτε. Η τουλάχιστον δεν έπραξαν τίποτε ακόμη κι αν κάποιος πήρε χαμπάρι, όπως ο Σουροβίκιν και ο Πριγκόζιν...

Σχολιο.- παραπλάνηση 40 χιλιόμετρα απ' τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ δεν γίνεται

Σχολιο.- Δεν λέγεται παραπλάνηση όταν παίρνουν παραμάζωμα το στρατό σου και παραβιάζουν τα σύνορά σου και ανατινάζουν γέφυρες, οχήματα και κτίρια, και όλα τα υπόλοιπα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα 22 Αυγούστου κάποιοι θυμήθηκαν τον Σουροβίκιν και τον μακαρίτη Πριγκόζιν, και αντί να ζητήσουν συγνώμη για τις μαλακίες που έγραφαν τότε το 2023 εναντίον τους, και υποστήριζαν τον μαλάκα τον Πούτιν και την κομπανία του, το συνεχίζουν. 

Που αν δεν ήταν ο Σουροβίκιν να φτιάξει  την απροσπέλαστη «Γραμμή Σουροβίκιν» στο μέτωπο του Ντονμπάς και της Χερσώνας, θα τους είχαν πάρει φαλάγκι οι ουκρανοναζί και οι ΝΑΤΟικοί τους Ρώσους. Και ο Πριγκόζιν πολύ δικαίως είχε σαλτάρει, όταν έβλεπε τις απώλειες των επίλεκτων κομάντο του γιατί τους είχαν αφήσει ακάλυπτους. 

Και τη νοοτροπία της ρώσικης νομεκλατούρας του Πούτιν την έχουμε ακούσει και διαβάσει, όταν λένε τα γουρούνια οι καραγκιόζιδες από τα γραφεία τους ότι ¨είναι στη νοοτροπία του ρώσικου λαού να  σκοτώνεται πριν νικήσει».

Όσο για τον Σουροβίκιν, είναι αυτός που είχε αντιδράσει το 1991 ενάντια στον Γιέλτσιν και είχε ταχθεί με το ρωσικό κοινοβούλιο αυτούς που στην αστική προπαγάνδα χαρακτηρίζονται «πραξικοπηματίες» επειδή ήθελαν να διατηρήσουν τον όποιο σοσιαλισμο!

Και επειδή κάποιοι μεσα στο μπερδεμένο τους μυαλό θεωρούν τον Πούτιν σαν τον νέο Στάλιν επειδή ο Πούτιν έχει δηλώσει άπειρες φορές ότι θαυμάζει τον Στάλιν, να τους πληροφορήσω ότι ο Πούτιν  δεν θαυμάζει  τον Στάλιν σαν κομμουνιστή, αλλά σαν τον άνθρωπο που μεγάλωσε τη Σοβιετική Ένωση και την έκανε υπερδύναμη, πολύ μεγαλύτερη ακόμα και από την τσαρική Ρωσία. Τον  δε Λένιν ο Πούτιν τον περνάει γενεές δεκατέσσερις και επειδή εφάρμοσε τον σοσιαλισμό, αλλά βασικά επειδή κομμάτιασε την τσαρική αυτοκρατορία και κατέστειλε τον μεγαλορώσικο σωβινισμό.

Α, και τον Πριγκόζιν τον καθάρισαν η CIA με την ΜΙ6, και χαμπάρι δεν πήραν οι διαβρωμένες μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και οι διαβρωμένοι πολιτικοί, όπως με την κόρη του Ντούνκιν. Εκεί έχουν καταντήσει οι διαβρωμένες μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, που είναι πια ένα φάντασμα της KGB που την έτρεμαν όλες οι μυστικές υπηρεσίες. Και οι ηλίθιοι στην Ελλάδα νομίζουν ότι τον καθάρισε ο Πούτιν. Η ηλιθιότητα τους έχει χτυπήσει ταβάνι. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΙΟΥΓΚΑΝΟΦ: "Η ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ"

Στις 21 Αυγούστου, στο Πανρωσικό Φόρουμ Νεολαίας «Το έδαφος των Νοημάτων» πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Κρατική Δούμα με θέμα «Προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί του μέλλοντος». Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Gennady Zyuganov, πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΡΟ. 

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο ηγέτης των Ρώσων κομμουνιστών σημείωσε ότι οι νέοι μπορούν να έχουν μέλλον μόνο υπό μία βασική προϋπόθεση: έναν ειρηνικό ουρανό πάνω από τα κεφάλια τους. Πώς μπορεί να εξασφαλιστεί αυτό, αν 50 χώρες με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κηρύξει πόλεμο εξόντωσης στον ρωσικό κόσμο; «Αυτός ο πόλεμος, στην ουσία και την αθλιότητά του, είναι χειρότερος ακόμη και από την εισβολή του Χίτλερ», σύμφωνα με τον Γκενάντι Αντρέεβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική παγκοσμιοποίηση προσφέρει σήμερα μια νέα εκδοχή του φασισμού: έναν κόσμο χωρίς εθνικότητα, χωρίς φύλο, χωρίς πίστη, πολιτισμό και ιστορία. Πρόκειται για έναν κόσμο πλήρους εκφυλισμού. Σήμερα αυτή είναι η κύρια πρόκληση για όλους. Ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα που απέδειξε ότι ξέρει πώς να νικά τις αντιδραστικές δυνάμεις. Ο φασισμός, σύμφωνα με τον Gennady Andreevich, νικήθηκε κυρίως από τους κομμουνιστές και τα μέλη της Κομσομόλ, που συνεχίζουν πιστά τις ένδοξες σοβιετικές παραδόσεις. Σήμερα, η αμερικανική παγκοσμιοποίηση προσπαθεί να διαλύσει και να καταστρέψει την αδελφική Ουκρανία.

Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ σημείωσε ότι σήμερα διάφοροι κίνδυνοι ελλοχεύουν πάνω από τη Ρωσία. Για παράδειγμα, η χώρα συνεχίζει να πεθαίνει με ρυθμούς ρεκόρ. Από το 1991 έχουμε χάσει 30 εκατομμύρια Ρώσους και η τάση δεν έχει αντιστραφεί. Για να ξεπεράσουμε τo πρόβλημα, χρειαζόμαστε μια ποιοτικά διαφορετική προσέγγιση: οι μισθοί πρέπει να είναι υψηλότεροι, ο κατώτατος μισθός πρέπει να είναι τουλάχιστον 35.000 ρούβλια, η χρηματοδότηση για την εκπαίδευση και την επιστήμη πρέπει να αυξηθεί 3-4 φορές. Η εκπαίδευση θα πρέπει να είναι δωρεάν και η πρώτη θέση εργασίας θα πρέπει να είναι εγγυημένη. Η φθορά του πάγιου εξοπλισμού είναι επίσης μια ωρολογιακή βόμβα. Ήδη τώρα βρίσκεται στο 60 τοις εκατό. «Στον πόλεμο κερδίζουν οι δυνατότητες. Το δικό μας δυναμικό είναι 10 φορές χαμηλότερο από το δυναμικό εκείνων με τους οποίους πολεμάμε», εκτίμησε ο Γ.Α. Ζιουγκάνοφ.

«Με αυτή τη δημοσιονομική και οικονομική πορεία είναι αδύνατον να νικήσουμε!», κατέληξε.

Είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Νίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση όλων των συστημικών προβλημάτων, κατέληξε ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ρωσικές αρχές σκοπεύουν να δημιουργήσουν έναν στρατό των Κοζάκων Zaporozhye σε τμήμα της περιοχής Zaporozhye.

Ο κυβερνήτης Μπαλίτσκι δηλώνει ότι έχει υπογράψει αντίστοιχο διάταγμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Κοζάκοι του Zaporozhye «παραδοσιακά ήταν ένα από τα προπύργια του ρωσικού κράτους».

Η διαδικασία εγγραφής για τις κοινωνίες των Κοζάκων θα ξεκινήσει φέτος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα δεν χορταίνω τα σόκ ,έφαγα αλλο ένα,ετοιμαστείτε να το φάτε και σεις!Τι πίστευετε βρε οτι είναι αυτό που βλέπετε μέσα στα λάστιχα και τα θερμοκήπια εδω στον ιστορικό Μαραθώνα;;;Στάβλος;Αποθήκη;;;Κονλικοτροφείο;

ΟΧΙ!

Εδω μέσα είναι ενας απο τους τρεις θολωτούς τάφους της Αττικής,ο υπέροχος θολωτός τάφος του Μαραθώνα,απο τα σημαντικότερα μνημεία της Αττικής !

Απο μια τρύπα αντίκρισα την απόλυτη ομορφιά του και γύρω μου ένα ανείπωτο χάος.Ντρέπομαι ασύλληπτα γιατί η Μενδώνη δεν θα ντραπεί ποτέ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι με την αλήθεια, άσχετα ποιος τη λέει. 

Είμαι με τη δικαιοσύνη άσχετα για ποιον είναι υπέρ -ή κατά.

Malcolm X



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λίμνη του Μαραθώνα μετά την πυρκαγιά. Τραγωδία δίχως τέλος! Ουτε καν μπορείτε να καταλάβετε το μέγεθος της καταστροφής αν δεν το δείτε απο κοντά!Μέσα σε 4 χρόνια η Αττική έχασε ολους τους παραδείσους της. Δεν έμεινε τίποτα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



SVR: ΗΠΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΣΚ

Οι χώρες του ΝΑΤΟ βοήθησαν την Ουκρανία να σχεδιάσει και να διεξάγει τη συνεχιζόμενη εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ, δήλωσε η ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR). Η Μόσχα έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες ότι επέτρεψαν στο Κίεβο να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία και να στοχεύσει αμάχους. 

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ προετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Πολωνίας», ανέφερε η SVR σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η Izvestia την Τετάρτη. 

Σύμφωνα με το SVR, οι ουκρανικές μονάδες που πέρασαν τα σύνορα νωρίτερα αυτό το μήνα υποβλήθηκαν σε εκπαίδευση στη Βρετανία και τη Γερμανία. 

«Στρατιωτικοί σύμβουλοι από χώρες του ΝΑΤΟ βοηθούν στο συντονισμό των μονάδων εισβολής και στη χρήση δυτικών όπλων από τους Ουκρανούς», ανέφερε η υπηρεσία. Πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ παρέχει στο Κίεβο δορυφορικά δεδομένα σχετικά με τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Η Μόσχα καταδίκασε ως «ανομία» την πρόσφατη αυστηροποίηση των διαδικασιών υποβολής αίτησης για άδεια παραμονής για τους Ρώσους πολίτες στη Λετονία και προειδοποίησε για σκληρή απάντηση. Οι νέοι κανόνες παραβιάζουν τους διεθνείς νομικούς κανόνες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρίγα υιοθέτησε τον Ιούνιο τροποποιήσεις για τη μετανάστευση, με τις οποίες επεκτείνεται η απαίτηση για εξέταση γλωσσομάθειας στους Ρώσους πολίτες, οι οποίοι προηγουμένως εξαιρούνταν από αυτήν [ΣΗΜ. 

Η συζήτηση γίνεται για Ρώσους μόνιμους κάτοικους της Λετονίας οι οποίοι βρέθηκαν εκεί μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Έχω ξαναγράψει σχετικά. 

Όλοι αυτοί οι μόνιμοι κάτοικοι υποχρεώνονται σε διάφορα εξευτελιστικά μέτρα, αλλιώς εκδιώκονται από την χώρα, με όσα αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους].

Οι Ρώσοι που υποβάλλουν αίτηση για διαμονή στη χώρα της Βαλτικής υποχρεούνται επίσης, σύμφωνα με αναφορές, να γνωστοποιήσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Οι διακριτικές απαιτήσεις των μεταναστευτικών νόμων της Λετονίας έχουν ανοιχτά ρωσοφοβικό χαρακτήρα. Παραβιάζουν κατάφωρα θεμελιώδεις διεθνείς νομικούς κανόνες», δήλωσε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram την Πέμπτη.

Τρεις Ρώσοι πολίτες φέρονται να απελάθηκαν από τη Λετονία τις τελευταίες ημέρες επειδή δεν προσκόμισαν την απόδειξη της γνώσης της γλώσσας που είναι απαραίτητη για την απόκτηση άδειας μόνιμης διαμονής. Έξι ακόμη Ρώσοι φέρονται να έχουν λάβει εντολές απέλασης.

Περίπου 1.500 Ρώσοι πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα με τη θέλησή τους μετά τη λήξη της άδειας παραμονής τους.

Η Μόσχα «θα συνεχίσει να λαμβάνει σκληρά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων ασύμμετρων μέτρων, ως απάντηση στην ανομία που λαμβάνει χώρα στη Λετονία», προειδοποίησε η Ζαχάροβα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπεσαν κάτω και από τη Βουλγαρία οι μισθοί στην Ελλάδα!

Αποκαλυπτική μελέτη του ΚΕΠΕ αποτυπώνει τη συνεχή πτώση των ωρομισθίων ακόμη και στην οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία

12:12, 21 Αυγούστου 2024

Σε χειρότερη θέση και από τους εργαζόμενους στη Βουλγαρία βρίσκονται οι Έλληνες εργαζόμενοι, που έχουν πλέον τη μεγαλύτερη απόσταση στα μέσα ωρομίσθια από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιδείνωση οφείλεται στο ότι κατά τα δύο πρώτα χρόνια οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία, οι εργοδότες επέβαλαν επιμήκυνση των ωρών εργασίας χωρίς αντίστοιχη αύξηση αμοιβών.

Σύμφωνα με ειδική ανάλυση που δημοσιεύεται στο τελευταία τεύχος του οικονομικού δελτίου του ΚΕΠΕ («Σχετική θέση του μέσου ωρομισθίου και εργαζόμενοι φτωχοί στην Ελλάδα», Βλάσης Μισσός), η καταγεγραμμένη μεγέθυνση της οικονομίας μετά την πανδημία μόνο ελάχιστα έχει βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού, όπως επισήμαναν  σε άρθρο τους οι Financial Times.

Ειδικότερα, στη διάρκεια των δεκαπέντε ετών που έχουν μεσολαβήσει από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα εμφανίζεται πλέον ως η δεύτερη πιο φτωχή χώρα της ΕΕ των 27, μετά τη Βουλγαρία,  με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μετρούμενο σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης (purchasing power parity, PPP).

Τελευταίοι σε αγοραστική δύναμη

Όμως, στην πραγματικότητα η θέση των Ελλήνων εργαζόμενων είναι ακόμη χειρότερη, αν μετρηθούν οι μισθοί που καταβλήθηκαν (και όχι το ΑΕΠ) με αναγωγή στην αγοραστική δύναμη. Βάση μέτρησης αποτελεί το ωρομίσθιο. 

Ο όρος «ωρομίσθιο» δηλώνει το σύνολο των καταβληθέντων μισθών προς τις ώρες εργασίας, τις οποίες οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι απασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός έτους. Συνεπώς, ο όρος δηλώνει τον μέσο ωριαίο μισθό και όχι τα εκάστοτε επίπεδα των «ωρομισθίων» που καθορίζονται για την ειδικευμένη και ανειδίκευτη εργασία από τον νόμο και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Συγκριτικά με τις χώρες της ΕΕ των 27, η ελληνική οικονομία κατέχει πλέον την τελευταία θέση του μέσου μισθού ανά δεδουλευμένη ώρα εργασίας –για συντομία "ωρομισθίου"–  υπολογισμένου σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης (πόσες χρηματικές μονάδες κοστίζει μια συγκεκριμένη ποσότητα αγαθών και υπηρεσιών σε διαφορετικές χώρες).

Ειδικότερα, από το 1995 έως και το 2008, η σχετική αγοραστική δύναμη του μέσου καταβεβλημένου ωρομισθίου στην Ελλάδα υπολογίζεται σε πάνω από το 60% του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ27. Η Ελλάδα βρισκόταν αυτή την περίοδο μεταξύ 8ης ή 9ης θέσης από το τέλος και με μια ήπια, συγκλίνουσα τάση προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η ασθενής ανοδική τάση φαίνεται ότι ανακόπτεται σταδιακά, ήδη πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, από την περίοδο 2007/2008 η αγοραστική δύναμη των μισθών ανά ώρα εργασίας παραμένει στάσιμη, ενώ, από το 2009 και ύστερα, η πορεία τους είναι καθοδική.

Ιδιαίτερα, το 2020, έτος κατά το οποίο η πανδημία επέδρασε έντονα στη διεθνή οικονομία, η αγοραστική δύναμη του ωρομισθίου στην Ελλάδα συγκλίνει με εκείνο της Βουλγαρίας. Εκτοτε η απόσταση μεταξύ τους διευρύνεται. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πρέπει να εξεταστεί τόσο από την πλευρά των μεταβολών του επιπέδου των σχετικών μισθών, όσο και από τη σκοπιά του επιπέδου των ωρών εργασίας.

 Περισσότερες ώρες δουλειά χωρίς επιπλέον αμοιβή

Αν και το ζήτημα χρήζει επισταμένης έρευνας, η αύξηση των ωρών εργασίας φαίνεται ότι διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη μείωση του καταβαλλόμενου ωρομισθίου. Από το 2020, οπότε και καταγράφηκε καθίζηση των συνολικών ωρών εργασίας σε όλη την ΕΕ27 λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, έως και το 2023, η μέση αύξηση των ωρών εργασίας ανά εργαζόμενο στην ΕΕ27 εκτιμάται σε 3,4%, έναντι 9,25% στην Ελλάδα – δηλαδή, τριπλάσια του μέσου όρου. Είναι ενδεικτικό ότι για το 2023, μεταξύ των χωρών της ΕΕ27, η Ελλάδα εμφανίζει τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση σε ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο.

Στη διάρκεια της δεκαπενταετούς περιόδου που μεσολάβησε από την κρίση του 2009, η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση στο ύψος των πραγματικών ωρομισθίων (-23,7%), με δεύτερη την Ουγγαρία (-15%). Την ίδια περίοδο, δύο χώρες βελτίωσαν τα πραγματικά ωρομίσθια περίπου κατά 40% (Πολωνία, Σλοβενία).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιστορία της Κάσου έχει γραφτεί κατά το ήμισυ: Όταν γραφτεί ολόκληρη, κάποιοι δεν θα έχουν πού να κρυφτούν – Τα Ίμια θα ωχριούν

Οι στρατευμένοι διεθνολόγοι δίνουν άλλοθι στην παράδοση κυριαρχίας

Την επόμενη μέρα της κρίσης στην Κάσο, η οποία οδήγησε στην εσπευσμένη αναχώρηση του ιταλικού ερευνητικού από την οριοθετημένη με βάση την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, συνομίλησα με κρατικό αξιωματούχο, ύστερα από πρωτοβουλία του. Προσπάθησε να με πείσει ότι το ιταλικό «ολοκλήρωσε» και με το παραπάνω τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής του εντός της ΑΟΖ, εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων, και ότι όλα όσα διαδίδονται είναι προπαγάνδα. Ακόμα δεν είχαν γίνει οι αποκαλύψεις Ροζάκη ότι το ιταλικό, που επιχειρούσε για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, έφυγε ύστερα από μυστική συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Ούτε έχει γίνει ακόμα γνωστό ότι διετάχθη το Πολεμικό Ναυτικό σε αδράνεια και σε μη απάντηση κατά τη διάρκεια της ΤΡΙΩΡΗΣ παραμονής των τουρκικών φρεγατών μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Αυτά τα μάθαμε αργότερα και τα αποκαλύψαμε. Εκείνη τη στιγμή, όμως, ήταν μόλις οι πρώτες ώρες και υπήρχε σχετική ομίχλη για το τι ακριβώς συνέβη στην Κάσο. Ο αξιωματούχος μού διαμαρτυρόταν γιατί γράψαμε ότι το ιταλικό ζήτησε άδεια από τις αρχές της Αττάλειας. Μη έχοντας όλα τα δεδομένα στη διάθεσή μου, καθώς είχαν περάσει ώρες μόνο από την κρίση, του έθεσα ένα εξαιρετικά απλό ερώτημα: «Προβλέπει ο προγραμματισμός σας ότι το ιταλικό ερευνητικό θα επιχειρήσει ξανά εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, στο ίδιο σημείο, εντός της ελληνικής ΑΟΖ;».

Μου απάντησε αμήχανα «ναι». «Εντάξει, θα περιμένουμε» αποκρίθηκα. Χθες, το ερευνητικό από την Ιταλία επέστρεψε στην Κάσο, αλλά όχι στο σημείο εντός της ελληνικής ΑΟΖ όπου επιχειρούσε να ποντίσει καλώδια για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Κύπρου. Περιορίστηκε σε έρευνες εντός του σκληρού πυρήνα των χωρικών υδάτων μας, εντός των έξι μιλίων. Ενώ σε απόσταση αναπνοής το επιτηρούσε, μη τυχόν και παραβιάσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, μια τουρκική φρεγάτα! Πράγμα το οποίο, δυστυχώς, επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο όλα όσα αποκαλύφθηκαν και ποτέ δεν διαψεύστηκαν: ότι δηλαδή ζητήσαμε πράγματι άδεια από τους Τούρκους για έρευνα μέσα στη δική μας ελληνική ΑΟΖ και, για να μην ξαναζητήσουμε, δεν… ξαναπήγαμε. Οτι σηκωθήκαμε και φύγαμε μέσα από την ελληνική ΑΟΖ ύστερα από απαίτηση των Τούρκων. Οτι επίσης περίπου δεχόμαστε, παρά τη ρηματική διακοίνωση που εκδώσαμε για τα μάτια του κόσμου, 10 ολόκληρες μέρες μετά, ότι αυτή είναι μια περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου. Τετελεσμένα και συντελεσμένα.

Οτι μετά τη NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι για την ίδια περιοχή μεταξύ Κάσου και Καρπάθου κατά της τετραεθνούς άσκησης «Ευνομία» έσπευσε το ιταλικό να βγει ξανά και στην ουσία να συμμορφωθεί με τη νέα τουρκική ντιρεκτίβα. Δύο ακόμα γεγονότα συνηγορούν στο ότι πια μόνιμα υπονομεύουμε τη δικαιοδοσία μας στην οριοθετημένη και κατατεθειμένη στον ΟΗΕ ελληνική ΑΟΖ στις θάλασσες της Καρπάθου και της Κάσου. Το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός κύριος Γεραπετρίτης δεν διέψευσε τις αποκαλύψεις Ροζάκη που προέβαλε η εφημερίδα μας. Οτι επίσης έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στρατευμένοι (κατά δήλωσή τους) «διεθνολόγοι», οι οποίοι όμως δεν είναι καθηγητές Διεθνούς Δικαίου, που προωθούν την προπαγάνδα ότι η Ελλάδα ασκεί πλήρως κυριαρχικά δικαιώματα και ξεπλένουν επιδέξια το υπουργείο Εξωτερικών για την ήττα.

Είναι δε τόσο άσχετοι, ώστε ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζεται άδεια με βάση το Διεθνές Δίκαιο για την πόντιση καλωδίων, αποδεχόμενοι εμμέσως ότι η περιοχή δεν είναι δική μας! Διότι, αν η περιοχή είναι δική σου, δεν ζητάς άδεια από τον εαυτό σου για έρευνες. Οι στρατευμένοι αυτοί διεθνολόγοι, τινές εκ των οποίων είχαν σχέδια εμπλοκής στην πολιτική στις πρόσφατες ευρωεκλογές, έκαναν την εμφάνισή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας και τώρα δίνουν ξανά εξετάσεις στο σύστημα. Του δίνουν το απαραίτητο άλλοθι του ειδικού. Του εξασφαλίζουν πιστοποιητικό «πατριωτισμού». Δεν είναι πολλοί, αλλά προβάλλονται πολύ. Είναι τέσσερις πέντε στον αριθμό. Επαναλαμβάνω, δεν είναι καθηγητές Διεθνούς Δικαίου και δεν έχουν ιδέα από Δίκαιο της Θάλασσας. Είναι «διεθνολόγοι».

Επειδή με την πατρίδα δεν παίζουμε, από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε να λέμε και ονόματα, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Δεν πάει άλλο. Η ιστορία της Κάσου έχει γραφτεί κατά το ήμισυ. Οταν γραφτεί ολόκληρη, κάποιοι δεν θα έχουν πού να κρυφτούν. Τα Ιμια θα ωχριούν… Γιατί στα Ιμια υπήρξε αμφισβήτηση κυριαρχίας, ενώ στις θάλασσες της Κάσου παράδοση κυριαρχίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς ίχνος ντροπής τα ellinoahoaxes του facebook κατέβασαν τη δημοσίευση , γιατί λέει μπορεί κ να παραπληροφορεί. Γιατί ναι μεν υπάρχουν κάποιοι ναζί εκεί στο βάθος να αχνοφαίνονται στην Εσθονία, αλλά όχι κι έτσι όπως το παρουσιάζει το βίντεο . Μάλλον μας γελούν τα μάτια μας. Ξεφτιλισμενα τσουτσεκι@ του ΝΑΤΟ κ της ιμπεριαλιστικής Δύσης, φερετζέδες των ναζί. Τί να πω. Ό,τι πέφτω από τα σύννεφα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας Ισραηλινός στρατιώτης έβγαλε selfie σήμερα στη Γάζα, καταγράφοντας τη συστηματική κατεδάφιση των σπιτιών των εκτοπισμένων Παλαιστινίων και το μοιράστηκε με περηφάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του.

https://twitter.com/i/status/1826505994819477612



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή η φωτογραφία δολοφονημένων παιδιών μέσα στα αίματα στο πάτωμα νοσοκομείου θα έπρεπε να είναι το πρωτοσέλιδο κάθε εφημερίδας στον κόσμο. Τα παιδιά της Γάζας… Αν ήταν οποιαδήποτε άλλη χώρα που διέπραξε αυτή τη σφαγή,  αυτή η εικόνα θα ήταν πρωτοσέλιδο.  Αλλά καθώς είναι  «ο εκλεκτός λαός του θεού»  αυτό θα ήταν αντισημιτικό .

https://twitter.com/PalestineEmbCy/status/1826506886843122020



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργείο Υγείας Λιβάνου: 564 νεκροί από την ισραηλινή επίθεση στο Ν Λίβανο. Ο ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ..

22/08/2024

Υπουργείο Υγείας Λιβάνου: 564 νεκροί από την ισραηλινή επίθεση στο Ν Λίβανο ως στις 20 Αυγούστου…

Ο ακήρυχτος πόλεμος.. συν τους 200 και πλέον από τη μεγάλη έκρηξη στο Λιμάνι Βηρυτού φτάσαμε ήδη τους 1000..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσετσένοι μουσουλμάνοι στρατιώτες της Ρωσίας κρατούν λάβαρο με Χριστό. Ο διοικητής τους: «Σήμερα είμαστε οι πολεμιστές του Χριστού»! ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΠΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! Ο Χριστός θα φέρει τα πάνω κάτω!! ΒΙΝΤΕΟ

22/08/2024

Τσετσένοι μουσουλμάνοι στρατιώτες του Ρωσικού στρατεύματος κρατούν λάβαρο με Ιησού Χριστό. Ο Apti Alaudinov, ο διοικητής τους: «Σήμερα είμαστε οι πολεμιστές του Χριστού».

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΠΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

Ο Χριστός θα φέρει τα πάνω κάτω!!

Υπό αυτή την ίδια σημαία μαρτύρησαν χιλιάδες χριστιανοί ρωσόφιλοι στο Ντονμπάς από το 2014 από τότε που τους επιτέθηκε η χούντα Ποροσένκο μετά την ανατροπή νόμιμου προέδρου Γιαννούκοβιτς..

O Putin ρίχνει στην πρώτη γραμμή Τσετσένους μουσουλμάνους στρατιώτες της Ρωσίας να κρατούν το λάβαρο με Χριστό ενάντια στο Σιωνιστή Σατανιστή Ζελένσκι!

https://twitter.com/i/status/1826618243504898221



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν Tώρα : Τη νύχτα ο εχθρός αποπειράθηκε να βομβαρδίσει τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ! 

22/08/2024  -  15.46

Πούτιν τώρα:” την προηγούμενη νύχτα ο εχθρός (οι Ουκρανοί) αποπειράθηκε να βομβαρδίσει τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ. Ο ΙΑΕΑ πληροφορήθηκε γι αυτό κι υποσχέθηκε να στείλει ειδήμονες για να αξιολογήσουν την κατάσταση. Ελπίζω ότι τελικά αυτό θα γίνει από την πλευρά τους..”

Αυτά είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε στη ρωσική τηλεόραση με μέλη της κυβέρνησής του και τους κυβερνήτες των παραμεθόριων περιοχών της Ουκρανίας. Στην ίδια συνάντηση, ο κυβερνήτης της περιοχής Κουρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ είπε στον Πούτιν ότι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό ήταν σταθερή. Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ επιβεβαίωσε ότι θα αξιολογήσει προσωπικά την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ την επόμενη εβδομάδα

Η Ρωσική Ομοσπονδία ενημέρωσε τον Οργανισμό για την ανακάλυψη των υπολειμμάτων ενός drone στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ, 100 μέτρα από την εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου

Η Ουκρανία δεν αντέδρασε άμεσα σε αυτή τη δήλωση.

Ο διευθυντής του ΔΟΑΕ Γκρόσι λέει ότι η Ρωσία τους ενημέρωσε για την ανακάλυψη θραυσμάτων ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σιωνιστές βομβαρδίζουν τον Άγιο Μάμα (Deir Mimas) στο Λίβανο για να ρίξουν το Σταυρό! Χωριό με Ελληνορθόδοξους!

22/08/2024

Οι Σιωνιστές βομβαρδίζουν τον Άγιο Μάμα (Deir Mimas) στο Λίβανο για να ρίξουν το Σταυρό! Χωριό με Ελληνορθόδοξους!

”Σιωνιστικός βομβαρδισμός πυροβολικού στο Ντέιρ Μίμας, με στόχο τον Σταυρό…και ο σιωνιστής εχθρός βομβαρδίζει τους σταυρούς και τα μοναστήρια μας.” Ανάρτηση χθες 21/08/24 από Λίβανο που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό.

”Μοναστήρι “Mar Mama”, το οποίο χτίστηκε το 1404 στη νότια πόλη Deir Mimas

Κάτω από το βεληνεκές των πυραύλων από τον Σιωνιστή εχθρό” άλλη ανάρτηση.

Το Deir Mimas ( κατά λέξη Μονή Αγίου Μάμα) είναι μια πόλη 88 χλμ νότια της Βηρυτού στον Λίβανο. Ονομάστηκε προς τιμή του Αγίου Μάμα, η πόλη έχει θέα στον ποταμό Λιτάνη (όπου το Ισραήλ απαιτεί πίσω από αυτό το φυσικό σύνορο να υποχωρήσει η Χεζμπολάχ).. Έχει πληθυσμό περίπου 4.600 κατοίκους. 

Το Deir Mimas είναι ένα από τα λιβανέζικα χωριά στην περιοχή Marjayoun στο Κυβερνείο Nabatieh. Υψώνεται 580 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του Deir Mimas είναι Χριστιανοί της Ανατολικής Ορθόδοξης δηλ. Ελληνορθόδοξοι και Καθολικής δοξασίας. Κατά τον Μεσαίωνα, χτίστηκε ένα μοναστήρι στη μνήμη του Αγ Μάμα σε ένα λόφο περιτριγυρισμένο από ελιές και το χωριό αναπτύχθηκε γύρω από το μοναστήρι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ Ο Ζελένσκι επίσημα οπαδός του Αντίχριστου ”Μεσσία” του κινήματος Chabad του Ραβίνου (Rabbi) του Loubavitch που θεωρείται ότι δεν πέθανε και ότι θα επανεμφανιστεί στα έσχατα χρόνια και είναι ο Μεσσίας των Σιωνιστών, ο Αντίχριστος!

22/08/2024

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ Ο Ζελένσκι επίσημα οπαδός του Αντίχριστου ”Μεσσία” του κινήματος Chabad του Ραβίνου (Rabbi) του Loubavitch που θεωρείται ότι δεν πέθανε και ότι θα επανεμφανιστεί στα έσχατα χρόνια και είναι ο Μεσσίας των Σιωνιστών, ο Αντίχριστος!

φωτο στο δεξί άκρο η αφίσα του ψευδομεσσία που τον περιμένουν ως Μεσσία είναι το ίδιο πρόσωπο στην ίδια αφίσα με επιγραφή ”ο Μεσσίας φθάνει” σε δρόμους Γαλλίας ΗΠΑ και το πανό γράφει CHABAD είναι η αίρεση που πιστεύει ότι ο ραβίnος αυτός δεν πέθανε και θα έρθει ως ” Μεσσίας”

Ο Ζελένσκι επίσημα οπαδός του Αντίχριστου ”Μεσσία” του κινήματος Chabad του Ραβίνου (Rabbi) του Loubavitch που θεωρείται ότι δεν πέθανε και ότι θα επανεμφανιστεί στα έσχατα χρόνια και είναι ο Μεσσίας! ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ..

https://twitter.com/bobanDriclek/status/1785702593743741099?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1785702593743741099%7Ctwgr%5Efeb47d30fb41c6cc7ae5290605fae411f3a5fb48%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2024%2F08%2F22%2Fcf84ceb1cf85cf84cebfcf80cebfceb9ceb7cf83ceb7-cebf-ceb6ceb5cebbceadcebdcf83cebaceb9-ceb5cf80ceafcf83ceb7cebcceb1-cebfcf80ceb1ceb4cf8c%2F

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο Ζελένσκι επίσημα οπαδός του Αντίχριστου ”Μεσσία”.. Ο ραβίνος της αφίσας στη συγκέντρωση με κονκλάβιο ραβίνων του Ζελένσκι στην Ουκρανία και του οποίoυ η αφίσα του κοσμεί δημόσιους χώρους σε Γαλλία ως και ΗΠΑ δεν είναι τυχαίος. Είναι ο Menachem Mendel Schneerson γνωστός ως Ραβίνος Rabbi του Loubavitch ηγέτης του εβραϊκού κινήματος Chabad που θεωρείται ότι δεν πέθανε και ότι θα επανεμφανιστεί στα έσχατα χρόνια και είναι ο Μεσσίας. Με την αφίσα αυτή και την επιγραφή ‘‘ο Μεσσίας φθάνει ας είμαστε έτοιμοι να τον δεχθούμε” έχουν γεμίσει Ευρώπη και ΗΠΑ. Ο Menachem Mendel Schneerson, γνωστός στους οπαδούς του κινήματος Chabad-Lubavitch ως Lubavitcher Rebbe ή απλά ο Rebbe, ήταν Ρωσοαμερικανός oρθόδοξος ραβίνος και ο πιο πρόσφατος Ρέμπος της δυναστείας των Λούμπαβιτς των Χασιδών. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Εβραίους ηγέτες του 20ου αιώνα..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πλιατσικοκλέφτες του Ζελένσκι πουλάνε εικόνες που λεηλάτησαν από το Κουρσκ στο OLX!

22/08/2024

Ούτε ιερό ούτε όσιο…

https://twitter.com/Renardpaty/status/1826496487523520753?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1826496487523520753%7Ctwgr%5E6203304f9bfa10e00456bec414f9a680da66d74c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2024%2F08%2F22%2Fcebfceb9-cf80cebbceb9ceb1cf84cf83ceb9cebacebfcebacebbceadcf86cf84ceb5cf82-cf84cebfcf85-ceb6ceb5cebbceadcebdcf83cebaceb9-cf80cebfcf85%2F



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καραβάνι του Χριστού ξεκίνησε.. για Ποτσάεβα στην Ουκρανία. Αυτή είναι η Εκκλησία που πολεμούν Ζελένσκι Βαρθολομαίος. ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΙΣΤΗ 

22/08/2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΙΣΤΗ Το καραβάνι του Χριστού ξεκίνησε.. για Ποτσάεβα στην Ουκρανία. Μπροστά έχουν τη γιορτή της Παναγίας με το ρώσικο. Αυτή είναι η Εκκλησία που πολεμούν Ζελένσκι Βαρθολομαίος… όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λαύρα της Ποτσάεβα στην Ουκρανία.. Το καραβάνι του Χριστού ξεκίνησε διανύουν πάνω από 200 χλμ για να φτάσουν …..εικόνες βγαλμένες από ζωγραφικό πίνακα του προηγούμενου αιώνα. Πάθος παλμός Πίστη αποφασιστικότητα..

Αυτή την Εκκλησία απαγόρευσε ο Ζελένσκι και πολεμά ο Βαρθολομαίος…..αυτή την Εκκλησία ντούμπλαρε με την Αντίχριστη δικιά του ο Βαρθο… Και είναι Αντίχριστη η Εκκλησία του γιατί έγινε Αντί άλλης κανονικής προυπάρχουσας και υφιστάμενης. Και αν η Εκκλησία εξ ορισμού είναι ο Χριστός η ”Εκκλησία” που γίνεται αντί του Χριστού δεν είναι Αντίχριστη; τι είναι; Ντουμπλάρεται ο Χριστός;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χαριστική βολή για τους ΕΒΕ ο φορολογικός νόμος - έκτρωμα

Καταγγέλλει τις συνέπειές του που αποτυπώνονται πλέον και στα επίσημα στοιχεία

Το φορολογικό ξεζούμισμα των μικρών αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, ως αποτέλεσμα και του τελευταίου νόμου της κυβέρνησης, που πλέον αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, αναδεικνύει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Αφού σημειώνει ότι πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για την υπεραπόδοση των φορολογικών μέτρων και ειδικά για τα αποτελέσματα που φέρνει ο τελευταίος φορολογικός νόμος - έκτρωμα, παρουσιάζει τα αποκαλυπτικά στοιχεία:

«Πάνω από 400.000 αυτοαπασχολούμενοι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 65,3% παραπάνω φόρο σε σχέση με πέρσι. Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι αυτοαπασχολούμενοι είναι κατά μέσο όρο 2.472 ευρώ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα κρατικά έσοδα, κυρίως λόγω των έμμεσων φόρων, εκτινάσσονται για άλλη μια φορά. Την ίδια στιγμή που τα έσοδα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι δαπάνες του κράτους για το πρώτο 7μηνο του 2024 μειώθηκαν κατά 500 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρσι».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Εντατικοποίηση μέχρις εγκεφαλικού για την παιδίατρο

Με δραματικό τρόπο έρχονται στην επικαιρότητα οι τεράστιες ελλείψεις υγειονομικών στο Νοσοκομείο Σάμου, καθώς η παιδίατρος του νοσοκομείου νοσηλεύεται στο Τζάνειο του Πειραιά με ισχαιμικό επεισόδιο, μετά από 23 συνεχόμενες εφημερίες, με τους συγγενείς και τους συναδέλφους της να καταγγέλλουν την εντατικοποίηση της δουλειάς, εξαιτίας της υποστελέχωσης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Παραδίδουν τον αξονικό τομογράφο σε ιδιώτες

Τεράστια προβλήματα από την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις επίσης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Την παράδοση σε ιδιώτες του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Χανίων καταγγέλλει ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας που έκανε την περασμένη Τρίτη αντιπροσωπεία εκλεγμένων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» στην ΠΟΕΔΗΝ, με επικεφαλής την Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕΔΗΝ και γραμματέα του Σωματείου του «Ευαγγελισμού», και τον Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μαζί με την εκλεγμένη στο ΔΣ του Σωματείου Ειρήνη Κλάδου.

Αναδείχτηκε ιδιαίτερα η έλλειψη σε ορθοπαιδικούς, σε μια περιοχή αυξημένων περιστατικών τραύματος, λόγω του τουρισμού αλλά και των τροχαίων στον κεντρικό οδικό άξονα - καρμανιόλα Χανιά - Ρέθυμνο, τον περιβόητο ΒΟΑΚ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗΣ» ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διακοπή ρεύματος κατακαλόκαιρο σε οικογένεια για χρέος 498 ευρώ!

Κυνηγητό σε βάρος των καταχρεωμένων την ώρα που οι ενεργειακοί όμιλοι έχουν «σκάσει» από τα κέρδη | Πάνω από 770 εκατ. κέρδη σε ένα εξάμηνο ενώ 3 στα 10 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς

Σφίγγουν τη θηλιά κυβέρνηση - ενεργειακοί όμιλοι: Εκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια στην Καλαμάτα για χρέος 498 ευρώ!

Ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο οι οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς. 3 στα 10 νοικοκυριά είτε αναβάλλουν είτε δεν μπορούν να πληρώσουν καθόλου τους λογαριασμούς ρεύματος

770 εκατ. ευρώ τα κέρδη των μεγαλύτερων ενεργειακών ομίλων το α' εξάμηνο του 2024

Ενα βήμα πριν από τον γκρεμό 200.000 νοικοκυριά που έχουν μεταφερθεί στον «Καθολικό Πάροχο» και κινδυνεύουν με εντολές διακοπής του ρεύματος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη επιδρομή με drones στη Μόσχα

Η Ουκρανία συνεχίζει τις επιθέσεις της στη Ρωσία. Τη νύχτα της Τρίτης η ρωσική πρωτεύουσα έγινε στόχος «μιας από τις μεγαλύτερες» επιθέσεις με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σ. Σομπιάνιν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, 11 drones καταστράφηκαν πάνω από το έδαφος της Μόσχας και της περιφέρειάς της.

Συνολικά 45 ουκρανικά drones καταστράφηκαν από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα πάνω από τις περιφέρειες της Μόσχας, του Μπριάνσκ, του Μπέλγκοροντ, της Καλούγκα και του Κουρσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Προσωρινοί περιορισμοί επιβλήθηκαν στα αεροδρόμια Βνούκοβο, Ντομοντέντοβο και Ζουκόφσκι.

Ενας πύραυλος καταρρίφθηκε στο δυτικό τμήμα της περιφέρειας του Ροστόφ, στα σύνορα με την Ουκρανία. Οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι έπληξαν ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ – ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΧΕΙ ΒΑΡΚΕΣ… – ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΠΛΑ… ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει ανοίξει τα σύνορα καθώς ο αριθμός των λαθρομεταναστών που μπαίνουν στη χώρα έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα.

Η ένδειξη ότι έχουν δοθεί οδηγίες για απουσία οποιουδήποτε μέτρου αποτροπής εισόδου, είναι ότι οι μουσουλμάνοι αποβιβάζονται μόνοι τους πλέον στις ακτές.

Από εκεί και πέρα επικοινωνούν οι ίδιοι με τις «Αρχές» για να τους εντοπίσουν και να τους μεταφέρουν στην Αθήνα.

Στην Ικαρία μουσουλμάνοι αποβιβάστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα σε παραλία του νησιού και κατόπιν ειδοποιήθηκαν οι «Αρχές» για την μεταφορά τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΑΤΟ – ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ – ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ – ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που μπλέξαμε με αυτόν τον κοπρίτη! Επιμένει ο Πλεύρης: «Η χρήση της λέξης ‘μπάτσος’ είναι ποινικό αδίκημα, μη σοκάρεστε οι αριστεροί»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεμογεννήτριες στις παραλίες της Μάνης και στον Ταΰγετο – Ξεσηκώθηκαν οι Μανιάτες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΓΙΓΑΝΤΑ! Μετά την ελληνική υποχώρηση στην ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖ, ο Σίσι σπεύδει στην Τουρκία

Εθνικά ολέθρια η στάση Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη. Η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με την Κύπρο και την Αίγυπτο από το 2003, τότε που οι δύο χώρες, οριοθετώντας τη μεταξύ τους ΑΟΖ, αναγνώρισαν πλήρη επήρεια στο σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Ομως, η ελληνική κυβέρνηση, αντί ν’ αρπάξει την ευκαιρία, ζήτησε από την κυπριακή κυβέρνηση να «τραβήξει» τη γραμμή της ΑΟΖ μερικά μίλια ανατολικά, για να μην εφάπτεται η ελληνική με την κυπριακή ΑΟΖ.

Έτσι αφήσαμε ανοιχτή την «πόρτα» στην Τουρκία να ονειρεύεται οριοθέτηση με την Αίγυπτο, ενώ της δώσαμε και τη δυνατότητα να υπογράψει την παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη, με την τουρκική διπλωματία να εργάζεται για να συσφίξει εκ νέου τις σχέσεις της με την Άγκυρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μητσοτάκης διέλυσε την οικονομία και την κοινωνία – Είμαστε πλέον στον πάτο της Ευρώπης

Έρευνα του ΚΕΠΕ ήρθε να προσθέσει μια ακόμη αρνητική πρωτιά της χώρας μας υπό την «άριστη» διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Με… κάθε επισημότητα οι μισθοί στην Ελλάδα έπεσαν κάτω από τους μισθούς της Βουλγαρίας!

Η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πλέον ουραγός, φτωχοποιημένη και προσεχώς εξαθλιωμένη…

Στην ανάλυση του Βλάση Μισσού στο τελευταίο τεύχος των «Οικονομικών Εξελίξεων» του ΚΕΠΕ, σημειώνεται μέσω στοιχείων ότι η χώρα μας κατέχει την τελευταία θέση του μέσου μισθού ανά δεδουλευμένη ώρα εργασίας, υπολογισμένης σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης.

«Στη διάρκεια των δεκαπέντε ετών που έχουν μεσολαβήσει από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα εμφανίζεται πλέον ως η δεύτερη πιο φτωχή χώρα της ΕΕ27, μετά τη Βουλγαρία, με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μετρούμενο σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης (purchase power parity, PPP)», σημειώνεται συγκεκριμένα στην ανάλυση του ΚΕΠΕ.

Ενώ προστίθεται: «Συγκριτικά με τις χώρες της ΕΕ27, η ελληνική οικονομία κατέχει πλέον την τελευταία θέση του μέσου μισθού ανά δεδουλευμένη ώρα εργασίας –για συντομία, ωρομισθίου2 – υπολογισμένου σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης».

Με απλά λόγια, οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι –πια- πιο φτωχοί από τους Βούλγαρους, καθώς η μισθολογική δυναμική μας… κατακρημνίστηκε.

Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ζει το μύθο της, αλλά τον εφιάλτη της: Είναι τελευταία σε μισθούς, αλλά υπερπρωταθλήτρια στην ακρίβεια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βελόπουλος:O πρωθυπουργός ψεύδεται συνεχώς. Το ψέμα είναι ανανδρία κύριε πρωθυπουργέ. Ας διαβάσετε μια φορά, επιτέλους, Καζαντζάκη

Μία κυβέρνηση που αποκαλεί Γροιλανδούς του πυρόπληκτους της Αττικής και έπειτα τους κατηγορεί για τους εμπρησμούς, συντονισμένα, είναι αναξιόπιστη και επικίνδυνη. Όσα μέτρα και να υποσχεθεί ότι θα λάβει, δεν θα τα υλοποιήσει ποτέ. Το μόνο μέτρο που σώζει τον τόπο είναι να προσφύγουν σε εκλογές και να φύγουν, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για την Γροιλανδία. Μία συμβουλή στον κύριο Μητσοτάκη, από τον συντοπίτη του Νίκο Καζαντζάκη, διότι συνεχώς ο πρωθυπουργός ψεύδεται. Το ψέμμα είναι αναδρία κύριε πρωθυπουργέ. Ας διαβάσετε μια φορά, επιτέλους, Καζαντζάκη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η αδερφή του Κικίλια! ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ το αφήγημα της κυβέρνησης για τον τουρισμό...

Μπορεί να μην έχει σήμερα σχέση ο Βασίλης Κικίλιας με τον τουρισμό, όμως είναι κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επομένως η αδερφή του όταν γκρεμίζει το αφήγημα του κυβερνώντος κόμματος, είναι μια είδηση που δεν γίνεται να περάσει στα ψιλά…

Ενώ όλοι οι δείκτες δείχνουν μια χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα, ένας εξέχων Έλληνας εμπειρογνώμοναςπροειδοποίησε ότι το οικονομικό όφελος από αυτή την έκρηξη έχει «βαρύ κόστος».

Το πρόβλημα του υπερτουρισμού είναι μια σκοτεινή πραγματικότητα για την Ελλάδα και αντιπροσωπεύει «ένα μεγάλο κίνδυνο», δήλωσε στο Anadolu η Κατερίνα Κικίλια, επικεφαλής του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τα ελληνικά νησιά, ακόμη και η πρωτεύουσα Αθήνα, έχουν ήδη εξαντλήσει την ικανότητά τους να φιλοξενήσουν τουρίστες, προειδοποίησε.

«Η Ελλάδα πέτυχε να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και να παρατείνει την τουριστική περίοδο, ενισχύοντας κατά συνέπεια τα τουριστικά εισοδήματά της, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για την οικονομία, στη μεταπανδημική περίοδο.

Αλλά αυτό είχε βαρύ κόστος», είπε η Κικίλια.

Η Αθήνα, τώρα ένας προορισμός όλο το χρόνο, τον οποίο επισκέφθηκαν περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι το 2023, είναι από τα μέρη που αισθάνονται περισσότερο το βάρος του υπερτουρισμού, είπε και συνέχισε:

Μία από τις πρωταρχικές και πιο εμφανείς συνέπειες του υπερτουρισμού στην Αθήνα είναι η στεγαστική κρίση.

Τόσες πολλές περιοχές και γειτονιές της Αθήνας έχουν καταληφθεί από καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και έχουν γίνει κόμβοι τουριστικών καταλυμάτων, με αποτέλεσμα την έλλειψη κατοικιών προς ενοικίαση για εργάτες, φοιτητές και οικογένειες, εξήγησε.

Το πρόβλημα, πρόσθεσε, έχει επιδεινωθεί από την εισροή επενδυτών της Golden Visa που αγόρασαν ακίνητα στην πρωτεύουσα.

«Για παράδειγμα, στην κεντρική γειτονιά του Κουκακίου, οι διευθυντές σχολείων διαμαρτύρονται για τη σημαντική μείωση του αριθμού των μαθητών, καθώς πολλές οικογένειες που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τα εκτοξευόμενα ενοίκια αναγκάστηκαν να φύγουν», είπε η αδερφή του γνωστού υπουργού της ΝΔ.

Αναλύοντας τις κλιμακωτές επιπτώσεις του υπερτουρισμού, είπε ότι οδηγεί σε αυξημένες τιμές σε σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και καφετέριες, καθώς και σε άλλες βασικές υπηρεσίες, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση σε έναν τοπικό πληθυσμό που ήδη παλεύει με μια σοβαρή κρίση κόστους ζωής.

Μια άλλη περιοχή που απειλείται είναι η σφαίρα του πολιτισμού και της κληρονομιάς, είπε η ειδικός.

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πολιτιστικά μας στοιχεία.

Έχουμε πολύ ισχυρή πολιτιστική κληρονομιά και παραδόσεις.

Ωστόσο, ως μέρος των προσπαθειών για την ικανοποίηση των αναγκών των τουριστών, αρχίζουμε να τα αλλάζουμε και να τα προσαρμόζουμε όλα αυτά σε αυτό που θέλουν οι τουρίστες», είπε.

Αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ στην ...ΤΕΡΝΑ έκανε ο Σταϊκούρας!

Με 4 φωτογραφίες του με στελέχη της ΤΕΡΝΑ την ιδιοκτήτρια εκατοντάδων ανεμογεννητριών στα καμένα δάση, διαφήμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας ότι πήγε στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Πεντέλης

Αυτοψία στις... εργασίες καθαρισμού από τα αποκαΐδια στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Πεντέλης έκανε ο Χρήστος Σταϊκούρας και μάλιστα έσπευσε να το διαφημίσει με τέσσερις φωτογραφίες του με στελέχη της ΤΕΡΝΑ.

Το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Πεντέλης έπαθε πολύ μεγάλες ζημιές από τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε τη βορειοανατολική Αττική και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών μας πληροφορεί ότι ενημερώθηκε για το πλάνο εκτέλεσης των εργασιών από στελέχη της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, η οποία θα αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο.

Στο δελτίο Τύπου δεν αναφέρεται εάν έκανε αυτοψία και στα καμένα σπίτια στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και στις εκατοντάδες χιλιάδες καμένες δασικές εκτάσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗ! Τουρίστρια πέθανε αβοήθητη έξω από (κλειστό) αγροτικό ιατρείο στην Μαγνησία...

Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιμένουν να μιλούν για αναβάθμιση.

Ένα από τα τελευταία -χρονικά- τραγικά περιστατικά έρχεται από την Ανάβρα Μαγνησίας. Εκεί, την περασμένη Κυριακή, μια ηλικιωμένη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή λίγα μέτρα από το αγροτικό ιατρείο. Επρόκειτο για τουρίστρια στην περιοχή, η οποία μετά από ανακοπή που υπέστη, δεν κατέστη δυνατό να δεχτεί ιατρική βοήθεια, διότι το ιατρείο ήταν κλειστό.

Νοσηλεύτριες που συμμετείχαν στην εκδρομή προσπάθησαν να δώσουν στην ηλικιωμένη τις πρώτες βοήθειες, όμως η γυναίκα κατέληξε.

Οργή για τις ελλείψεις

Ο θάνατός της έχει προκαλέσει αναστάτωση και κυρίως οργή. Ο δήμος Αλμυρού, διά του αντιδημάρχου Γιάννη Τσαντούρη χτυπά καμπανάκι και με επιστολή προς τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φώτη Σερέτη, ζητά την απρόσκοπτη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου Ανάβρας.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του εκφράζει την οργή και την απογοήτευση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Αγροτικό Ιατρείο Ανάβρας, καθώς «είναι προφανές ότι η ανθρώπινη ζωή υποτιμάται όταν οι αρμόδιοι φορείς δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των δομών Υγείας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν όλοι μιλούν για "ναυάγιο στο Παλέρμο", την κακιά μοίρα κι άλλα παραμύθια της Χαλιμάς...

«ΝΑΥΑΓΙΟ: ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ 007»

Γιατί η κυρίαρχη "δημοσιογραφία" των Υπηρεσιών, μας τροφοδοτεί με επιλεκτικά κι ανούσια κουτσομπολίστικα στοιχεία για το δήθεν ξαφνικό ναυάγιο ενός αβύθιστου γιότ;

Ορισμένες συνωμοσιολογικές συμπτώσεις...

Κάποτε ο ξάδερφος ενός φίλου του ξαδέρφου μου ήταν σε διακοπές με μερικούς από τους πάμπλουτους φίλους του σε ένα γιγάντιο κι αβύθιστο υπερωκεάνιο γιοτ. Εκείνη τη μέρα η θάλασσα ήταν ήρεμη, όπως στη λίμνη (Ματζιόρε). Ξαφνικά, ακριβώς γύρω από το υπερωκεάνιο γιοτ, η θάλασσα άρχισε να βράζει, έφτασε μια ριπή ανέμου που άρχισε να τη στριφογυρίζει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα το αβύθιστο υπερωκεάνιο γιοτ χάθηκε κάτω από το νερό. Την ίδια στιγμή, ένας στενός φίλος και συνέταιρος του ιδιοκτήτη, σκοτώθηκε σ' ένα γ@μημένο αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Και τα δύο αυτά συμπτωματικά γεγονότα βυθίστηκαν από έναν ωκεανό από γαρνιτούρες για μαζική κατανάλωση (κουτσομπολιά, μ@λακίες), κάτι σαν αυτό που συμβαίνει με τους ξαφνικούς θανάτους χωρίς αιτία, την ανεξήγητη αύξηση των καρκίνων (αλλά αυτό είναι μια εντελώς άλλη ιστορία)...

« Στο γιοτ που βυθίστηκε στη Σικελία δεν βρισκόταν μια ομάδα χαρούμενων τουριστών, αλλά πράκτορες των αγγλικών και ισραηλινών υπηρεσιών όπως ο Μάικ Λιντς. Υπήρχε μια σύνοδος κορυφής σε εξέλιξη για να μελετηθεί μια πρόκληση κατά της Τουρκίας του Ερντογάν. Είναι η φωτοτυπία της συνόδου των κατασκόπων στο σκάφος στη λίμνη Ματζιόρε, όταν τον Απρίλη του 2023 μια ομάδα πρακτόρων της AISE (AISE: External Intelligence and Security Agency) μαζί με άνδρες της Μοσάντ όπως ο Erez Shimoni, που είχαν ήδη συμμετάσχει σε διάφορες ευαίσθητες αποστολές για λογαριασμό του εβραϊκού κράτους, συγκεντρώθηκαν σε ένα ιστιοφόρο κοντά στη γοητευτική πόλη της Λομβαρδίας, σε μικρή απόσταση από τα ελβετικά σύνορα πριν το σκάφος βυθίστηκε και εκεί λόγω μιας φαντασματικής "ανεμοθύελλας"»

«Ναυάγιο στο Παλέρμο. Ποτέ δεν πέθαναν τόσοι δυτικοί ολιγάρχες όλοι μαζί: ο εφοπλιστής Mike Lynch, που θεωρείται ο Άγγλος Bill Gates, η δεκαοκτάχρονη κόρη του Hanna, ο Jonathan Bloomer, πρόεδρος της Morgan Stanley International (Black Rock και Vanguarde) και ο δικηγόρος του Lynch, ο Chris Morvilloκαι η γυναίκα του.

Επιπλέον, το περασμένο Σάββατο, ο Steven Chamberlain, πρώην οικονομικός αντιπρόεδρος της Autonomy, και συγκατηγορούμενος στις ίδιες νομικές διαδικασίες με τον Lynch, πέθανε, χτυπημένος από ένα αυτοκίνητο στο Κέιμπριτζ... και να σκεφτεί κανείς ότι δεν ήταν καν στη λίμνη Ματζιόρε...»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάλι, Νίγηρας & Μπουρκίνα Φάσο κατάγγειλαν την Ουκρανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!

Το Μάλι, ο Νίγηρας και η Μπουρκίνα Φάσο κατάγγειλαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Ουκρανία, με την κατηγορία της υποστήριξης των τρομοκρατών τζιχαντιστών στο Σαχέλ.

Η Συμμαχία των κρατών του Σαχέλ, οι υπουργοί Εξωτερικών αυτών των χωρών της Δυτικής Αφρικής «Καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την απροκάλυπτη και υποτιθέμενη υποστήριξη της ουκρανικής κυβέρνησης σε τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στο Σαχέλ.

Προτρέπουν το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει μέτρα για να τερματιστεί αυτή τη στήριξη, η οποία απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "Σελίδα των Μαρτύρων της Γάζας" (στο x.com/GazaMartyrs) έκλεισε τη λειτουργία της...

Ένα μαχαίρι στην καρδιά όσων θέλουν να παραμείνουμε άνθρωποι...

«Αυτή θα είναι η τελευταία ανάρτηση που μοιραζόμαστε εδώ.

Πιστεύουμε ότι δεν έχει νόημα να λέμε πλέον τις ανθρώπινες ιστορίες μας. Όλοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν να μας σκοτώνουν. Δεν αξίζει πλέον το ρίσκο να στείλουμε τη φωνή μας σ έναν κόσμο που αρκείται στην απλή αλληλεγγύη. Ακόμη και πολλές από τις ανθρώπινες ιστορίες μας δεν ενδιαφέρουν πλέον τους ανθρώπους (ακόμη και η φωνή μας αγνοείται).

Είναι καιρός να σταματήσουμε να περιμένουμε έναν σωτήρα και να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να επιβιώσει.

Προσπαθήστε να μας κρατήσετε στις προσευχές σας.

Σας ευχαριστούμε όλους για τα μηνύματα και την υποστήριξή σας, αλλά τίποτα δεν αξίζει το ρίσκο γιατί αύριο θα μας ξεχάσουν...»

The Gaza Martyrs page on X will Stop Posting because people don’t care they’re being murdered every day…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΩΠΑ! Η Φλόριντα δεν δέχεται πλέον ΛΟΑΤΚΙ τουρίστες...

Οι ταξιδιώτες έμαθαν πρόσφατα ότι η υπηρεσία τουριστικού μάρκετινγκ της Φλόριντα αφαίρεσε την ενότητα «LGBTQ Travel» από τον δικτυακό της τόπο, καθώς τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτα στην Πολιτεία των ΗΠΑ.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που απευθύνονται στους LGBTQ+ τουρίστες της Φλόριντα δήλωσαν την Τετάρτη ότι αυτό σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια των αξιωματούχων της Πολιτείας να διαγράψουν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, Ron DeSantis, είχε προηγουμένως υπερασπιστεί νομοσχέδιο που απαγορεύει την διδασκαλία στα σχολεία για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, καθώς και τον νόμο που είχε στόχο να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα drag shows.

Η Φλόριντα είναι μια από τις δημοφιλέστερες Πολιτείες των ΗΠΑ για τους τουρίστες. Σχεδόν 141 εκατομμύρια άνθρωποι την επισκέφθηκαν το 2023.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οι αμαχητί νικητές του Ψυχρού Πολέμου, κλιμακώνουν τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο»...

«…Σήμερα που οι αμαχητί νικητές του ψυχρού πολέμου και νυν εκφραστές του άξονα υπό την... ηγεσία των ΗΠΑ, οι ναζί της εποχής μας, που κλιμακώνουν μεθοδικά τον Γ΄ θερμό Παγκόσμιο Πόλεμο (Γ΄ΠΠ), κάνουν τα πάντα για να ξαναγράψουν την ιστορία, για να σβήσουν απ’ την μνήμη των λαών την αποφασιστική συμβολή της ΕΣΣΔ, των κομμουνιστών και των αριστερών-προοδευτικών ανθρώπων, που έδωσαν τα πάντα για την απαλλαγή της ανθρωπότητας από τη φασιστική κτηνωδία.

Είναι εκπληκτικό το θράσος με το οποίο εξαπολύθηκε καταιγισμός παραπληροφόρησης, με στόχο την διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, την καπηλεία της νίκης και τη βεβήλωση εκείνων ακριβώς των δυνάμεων που συνέβαλαν αποφασιστικά στην έκβαση αυτού του πολέμου.

Οι μίσθαρνοι ή «εθελοντές» κονδυλοφόροι, «ιστορικοί», δημοσιογράφοι, πολιτικάντηδες κ.ά. νεόκοποι αναθεωρητές της ιστορίας, κάνοντας χρήση των γκεμπελικών μεθόδων πλύσης εγκεφάλων, με απείρως αποτελεσματικότερα μέσα μαζικής χειραγώγησης από αυτά των ναζί, κόπτονται να ετοιμάσουν το έδαφος για την ολοκληρωτική επίτευξη των στόχων της σημερινής δύναμης κρούσης του παγκόσμιου κεφαλαίου, στόχων αντίστοιχων με αυτούς που επεδίωκε ο Χίτλερ…

Αυτό το παλιρροϊκό κύμα ψεύδους, επενδυμένο με την αχλή του χολιγουντιανού μύθου, πασχίζει να επιβάλλει την παράσταση του Αμερικανού, πού «σπεύδει να απελευθερώσει την Ευρώπη και να σώσει την ανθρωπότητα»…Τα φαντάσματα του παρελθόντος περιπλέκονται με τους εφιάλτες του παρόντος και του μέλλοντος…»