Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Κυριακη 29 Σεπτεμβριου 2024

 

Ἰρανική περεστρόικα;

Θά σᾶς μεταφέρω ἐδῶ μιάν ἀπολύτως αἱρετική πλήν βάσιμη γνώμη γιά τό διεθνές γίγνεσθαι..

 Τό Ἰράν πρόδωσε τήν Ἀντίσταση καί περνάει ἀπέναντι!

Ὑπάρχει μία στερεότυπη εἰκόνα γιά τό Ἰράν ὡς πηγή αντίστασης.

Ὅλα ὅμως δείχνουν πώς μετά τήν δολοφονία τοῦ Σολεϊμανί κάτι ἄλλαξε. Ὁ στρατηγός Σολεϊμανί ἦταν πράγματι ὁ βασικός μοχλός τῆς Ἀντίστασης πού συντόνιζε την αντίσταση μεταξύ τόσο διαφορετικῶν ὁμάδων σέ 5 κράτη. Τό πῶς ἐξοντώθηκε είναι γνωστό, απόαμερικάνικο πύραυλο στο Ιράκ το οποίο επισκεπτόταν φανερά σαν διπλωμάτης , καί περιμέναμε ότι το Ιράν θα έκανε πραγματικότητα τα  λόγια του και θα αντιδρούσε,   ὅπως διακινεῖτο καί γιά τίς πολλές δολοφονίες Ἰρανῶν πυρηνικῶν ἐπιστημόνων μέσα στό περσικό ἔδαφος. Τί εἴδους κυρίαρχη χώρα εἶναι ὅμως αὐτή πού δέν μπορεῖ νά προστατέψει τό ἀφάν γκατέ τοῦ ἐπιστημονικοῦ της δυναμικοῦ μέσα στό ἔδαφός της;.  Καί ἦρθε τό ἀεροπορικό "δυστύχημα" τοῦ Ραΐσι γιά νά βγάλει ἀπό τή μέση τόν Πρόεδρο τῆς χώρας καί τόν ὑπουργό τῶν ἐξωτερικῶν σέ συνθῆκες σκοτεινές. Πᾶμε λοιπόν σέ ἐκλογές καί ὤ τοῦ θαύματος, ἐκλέγεται ἕνας "μεταρρυθμιστής" ὑποψήφιος μέ ἀζέρικη καταγωγή, ἀρμένικο ὄνομα καί κουρδική ρίζα - μόνο κάτι περσικό δέν διαθέτει! Υπήρξε βέβαια ὁ ἀποκλεισμός  τοῦ πρώην προέδρου Ἀχμαντινετζάντ ἀπό τίς ὑποψηφιότητες, πού εἶχε δώσει στή θητεία του διαπιστευτήρια γενναίου ἡγέτη, αλλά είχε μεταβληθεί σε ένα νεοφιλελεύθερο γουρούνι που φώναζε για υποταγή στους δυτικούς αποικιοκράτες. Τή μέρα λοιπόν τῆς ὁρκωμοσίας τοῦ νέου Προέδρου Πεζεσκιάν δολοφονεῖται στήν Τεχεράνη ὁ ἐπικεφαλῆς τῆς Χαμάς Ἰσμαήλ Χανίγιε στό διαμέρισμά του! Κάπου ἐκεῖ θυμᾶται κανείς τίς πρό 10μήνου κατηγορίες τῆς Χαμάς πώς τό Ἰράν τήν πρόδωσε (μέ τήν ἀδράνειά του), ἐννοώντας μᾶλλον ἀθετημένες ὑποσχέσεις γιά συμπαράσταση τῆς ἐποχῆς Σολεϊμανί. Καί φτάνουμε στή ΓΣ τοῦ ΟΗΕ, ὁ Πεζεσκιάν (πού μόλις ἐξελέγη εἶχε ἐπικοινωνήσει τηλεφωνικά μέ τόν ...Μακρόν) δηλώνει ὅτι θέλει νά τά βρεῖ μέ τή Δύση, ὅτι ποτέ δέν ἐνέκρινε τήν "ρωσική ἐπιθετικότητα στην Ουκρανία" (!), ὅτι εἶναι πρόθυμος νά συμμετάσχει σέ ἕναν ἀφοπλισμό τῆς περιοχῆς, ἀναγκάζοντας τόν Λαβρώφ νά δηλώσει πώς "θά ἐξηγήσει τήν κατάσταση" στούς Ἰρανούς φίλους, τί νά πεῖ ὁ ἄνθρωπος πού τούς ἔχει φορτωθεῖ καί στούς BRICS+ καί ὄχι μόνο...

Τό κερασάκι ὅμως στήν τούρτα εἶναι αὐτά πού συμβαίνουν στόν Λίβανο. Παρακολουθοῦμε τό Ἰσραήλ νά δολοφονεῖ στοχευμένα ἕναν ἕναν ὅλους τούς ἡγέτες τῆς Χεζμπολά, νά χτυπάει τίς βάσεις ἐκτόξευσης τῶν πυραύλων της, λές καί ἔχει συγκεκριμένες, σίγουρες πληροφορίες πού ποτέ στό παρελθόν δέν εἶχε! Νά θυμηθοῦμε τό κάζο πού ἔπαθε τό 2000 καί ἰδίως τό 2006; Ποῦ ἦταν τότε οἱ καταπληκτικές του ὑπηρεσίες; Μήπως ἔχει τώρα τά ἀκριβῆ στίγματα μέσῳ Τεχεράνης καί πραγματικά ἐπίκειται τό τέλος τῆς σιιτικῆς πολιτοφυλακῆς; Διαφορετικά τί λογική εἶχε νά ἐπιτεθεῖ τό σιωνιστοναζιστικό κράτος ἐκεῖ πού πρίν 18 χρόνια ἔφαγε τά μοῦτρα του, τότε μάλιστα μέ πολύ ὑπέρτερο ὁπλισμό; Μήπως κάποιος τοῦ ἐξασφάλισε τήν ἀκρίβεια τῶν χτυπημάτων του - γιά νά μήν ποῦμε καί γιά τό χτύπημα μέ τούς βομβητές πού ἴσως εἶχε τέτοια διάσταση.

Γιατί νά τό κάνει αὐτό τό Ἰράν; Δέν μποροῦμε νά εἴμαστε σίγουροι, ἴσως τό καθεστώς νά προδώθηκε ἀπό μιά δυτικολάγνα μερίδα ἐξουσίας, μπορεῖ νά ἦταν διαβρωμένο σέ στύλ ὕστερης σοβιετικής ένωσης. Πάντως ἄν τά ἀνωτέρω ἰσχύουν, εἴμαστε ἐνώπιον μιᾶς κοσμοϊστορικῆς ἐξέλιξης πού θά πλήξει ἀνεπανόρθωτα ὄχι μόνο τήν Ἀντίσταση στή Μέση Ἀνατολή ἀλλά καί τήν διεθνή προσπάθεια κατά τῆς δυτικῆς αποικιοκρατικής κυριαρχίας. Μακάρι τό σενάριο νά ἀποδειχθεῖ λάθος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχετικά με τον κατευνασμό του Θηρίου 

Έχουμε διεθνώς ένα πρόβλημα .Η συλλογική Δύση στηρίζει μια Ισραηλινή γενοκτονία στην Γάζα ( 45.000 νεκροί - 150.000 κατά μια άλλη άποψη) και έναν επιθετικό πόλεμο στον Λίβανο με ήδη περίπου 1500 νεκρούς και βόμβες ενός τοννου στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στην Βηρυττό. Διεθνή καθάρματα όπως η diversity lady ..... κ.Καμαλα Χάρρις χαιρετίζουν την δολοφονία του Νασράλα και εγγυώνται ( Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι μαζί ) την νίκη του γενοκτονικου Ισραήλ.

Πρακτικές φασιστικού ιμπεριαλισμού επελαυνουν. Οι ΗΠΑ έχουν στείλει τα αεροπλανοφόρα τους στην Μεσόγειο και στον Περσικό Κόλπο για να μην κινδυνέψει το φυλετικό γενοκτονικο κράτος.

Η παλαιστινιακή και η λιβανέζικη αντίσταση θα επιβιώσουν και θα συνεχίσουν να πολεμούν.Ομως, υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα.Αν οι πιο ισχυρές δυνάμεις του άξονα αντίστασης, και εννοώ κυρίως το Ιράν, δεν επέμβουν πιο άμεσα και αποφασιστικά, μπορεί το κίνημα αντίστασης να διακινδυνεύσει μια ήττα η και μια συντριβή.Τοποθετουμαι ρεαλιστικά,από την άποψη του υλικού συσχετισμού δύναμης, και όχι ιδεολογικά .Οι δυνάμεις του εχθρού, αν συνεχίσουν να κατευναζονται, θα επιχειρήσουν τερατώδη πράγματα που ούτε τα έχουμε συλλάβει καν.

Υπάρχει πλούσια ιστορική εμπειρία.

Τι είναι κατευνασμός του επιθετικού φασισμού και ιμπεριαλισμού ; Αυστρία 1938, Ζααρλαντ 1935, Αιθιοπία 1935 - 36, Ισπανία 1936-39, Σουδητια 1938, Τσεχοσλοβακία υπόλοιπη 1939, Πολωνία 1939, και μετά παγκόσμιος πόλεμος που ξεκινά με τους όρους του Χίτλερ.Αυτο είναι ιστορικά αλλά και τώρα ο κατευνασμός του θηρίου. Οδηγεί στα αντίθετα αποτελεσματα.Κάτι πρέπει να γίνει και να γίνει Αμεσα.Απο αυτούς που μπορούν εφόσον θέλουν.

Σχολιο.- Με μια διαφορά. Τότε, το 1935, ο Χίτλερ και η Ναζιστική Γερμανία, ήταν άοπλος και του επέτρεψαν να μπει στη βιομηχανική περιοχή του Ρουρ, στη Κολωνία και στο Ζααρλαντ, και να επανεξοπλιστεί. Τώρα οι κωλοαμερικάνοια αποικιοκράτες και οι ισραηλινοναζί τους είναι οπλισμένοι ως τα δόντια, και έχουν και πυρηνικά.  Και ο παγκόσμιος πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι πυρηνικός και θα καταστραφεί όλος ο πλανήτης.

Σχολιο.- Πολύ φοβάμαι ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με την νέα ηγεσία του Ιράν

Σχολιο.- Υπάρχει, ναι. Χτες βράδυ και ο ίδιος ο Marandi το είπε πολύ εύγλωττα σε ένα βίντεο. Αλλά την πολιτική σε αυτά τα θέματα την καθορίζει όχι ο πρόεδρος, αλλά το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο υπό τον Χαμενεί. Το πρόβλημα για μένα είναι το Πεκίνο και η Μόσχα. Αυτοί αναμφίβολα πιέζουν πολύ την Τεχεράνη  για αυτοσυγκράτηση, υπομονή, μετριοπάθεια κτλ. μέχρι να αισθανθεί η Ρωσία και η Κίνα ότι είναι αρκετά ισχυρές στρατιωτικά...

Σχολιο.- μπάς και δεν ήταν πλαστά τα "αρχεία των σοφών της σιών";

Σχολιο.- Ούτε ο πόλεμος των 6 ημερών και η κολοσσιαία ήττα των Αραβικών κρατών έλυσαν το πρόβλημα ασφαλείας του Ισραήλ , ούτε ο αποκεφαλισμός της Χεζμπολά

το 1992 έλυσε το πρόβλημα.

Αν το Ισραήλ δεν επιλέξει το δρόμο της πραγματικής ειρήνης δεν πρόκειται να επιβιώσει.

Το πρόβλημα βρίσκεται εν μέρη και στις μεγαλοστομίες , από την πλευρά του Ιράν και στις καλλιεργούμενες εντυπώσεις.

Κάτι από το οποίο κινδυνεύουμε ως νοητική παγίδα είναι να θεωρήσουμε ότι η όλη κατάσταση είναι λίγο πολύ στημένη και ελεγχόμενη από τα δυτικά κέντρα εξουσίας ή ότι τα δυτικά κέντρα είναι παντοδύναμα και αήττητα.

Αυτό είναι καταστροφικό διότι είναι η βασιλική οδός της παραίτησης.

Σχολιο.- δεν μίλησε κανείς για στήσιμο.Υπαρχει μια σχεδόν προφανής υλική αδυναμία του Ιράν έναντι του πλέγματος Ισραήλ και ΗΠΑ η ένα δίλημμα που δεν μπορεί να το απαντησει με όρους ασφαλείας,κάτι που είναι λογικο..Και μια αναντιστοιχία ανάμεσα σε αυτά που το Ιράν λέει κι εκείνα που δεν κάνει. Αν όμως το Ιράν δεν κάνει κάτι παραπάνω, και αφεθεί στις πιέσεις της Ρωσίας και της Κίνας, το Ισραήλ σε κάποιον βαθμό ενδέχεται να νικήσει.Εναν χρονο τώρα το Ισραήλ " φθείρεται" και έχει εξοντώσει σχεδόν όλους τους ηγέτες των αντιπάλων του. Συμβολικά, αυτό είναι σημαντική νίκη,δεν μπορούμε να μην το παραδεχόμαστε , κάθε αγώνας ξεκινά από την παραδοχή των αντικειμενικών δεδομένων και την βούληση να ξεπεραστούν. Ο αγώνας σίγουρα θα συνεχιστεί, αλλά κάτι πρέπει τακτικά να αλλαξει.Τελος, το πρόβλημα με την παντοδυναμία της Δύσης, δεν είναι κάτι που υπάρχει στην σκέψη όσων ασκούμε μια λογικη κριτική στις αδυναμίες του Ιράν η και της Ρωσίας αλλά στην σκέψη πιθανόν των δικών τους ηγεσιών,αυτές μάλλον θεωρούν την Δύση ανικητη .Αν το Ιράν έλλογα καταλήγει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, οι δυνάμεις που συμμαχούν με αυτό καλό είναι να το ξέρουν για να προσαρμόσουν την τακτική τους.Αλλιως, κινούμαστε και εδώ στον χώρο του Θεάματος,που δεν είναι μονοπώλιο της Δυσης

Σχολιο.- Πόσες φορές έχει νικήσει "αντικειμενικά" το Ισραήλ και πόσες φορές έχει βρεθεί να έχει φύγει όλος ο πληθυσμός από τα Βόρεια συνορά του;

Σχολιο.- Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν κάτι άλλο πέραν του «κατευνασμού». Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Δεν μου φαίνεται καθόλου τυχαίο ότι οι εξελίξεις συμβαίνουν μερικές εβδομάδες μόνον πριν τις αμερικάνικες εκλογές και κυρίως μόλις 20 με 25 ημέρες πριν την κορυφαίας σημασίας συνάντησης των BRICS+ στο Καζάν της Ρωσσίας. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, τόσο η μεθοδολογία που επιλέχθηκε για την επιχείρηση όσο και το όνομα που της δόθηκε «Νέα Τάξη».

Πρόκειται για μια «κορυφαία» κίνηση επί της «μεγάλης σκακιέρας», με σκοπό την αλλαγή της ροής του «παιγνίου» συνολικά. Δεν πρόκειται για την καταστροφή της Χαμάς και της Χεσπολάχ. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι οργανώσεις αυτές θα ανασυνταχθούν, ενδεχομένως συντομότερα απ’ ό,τι θα μπορούσε να φαντάζεται κανείς. Η στόχευση δια της ισραηλίτικης Τρομοκρατίας είναι ευρύτερη στο πλαίσιο του «δόγματος του Σοκ».

Σε κάθε περίπτωση οι «παίκτες» οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τα νέα δεδομένα επί της σκακιέρας.

Ναι, θεωρητικά, χρειάζεται μια άμεση και σκληρή απάντηση στη μεγάλη Προβοκάτσια.

Ποιος θα τη δώσει όμως;

Το Ιράν από μόνο του δεν μπορεί έχοντας απέναντί του ολόκληρο το ιμπεριαλιστικό μπλοκ που αποδεικνύει το πόσο αδίστακτο γίνεται όταν στριμώχνεται στοιχειωδώς.

Η Ρωσσία και η Κίνα θα μπορούσαν. Εμείς έχουμε κάθε λόγο να το νομίζουμε. Είναι έτσι όμως;

Διότι, πέραν των δικών τους θεμάτων και την όχι και τόσο καλά «δεμένη» συμμαχία μεταξύ τους, δεν έχουν καν τη δικαιολογητική βάση να το πράξουν και φαίνεται να μην επιθυμούν προσώρας να χρησιμοποιήσουν το Ιράν ως proxy, αλλά ούτε και το Ιράν να θέλει να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο.

Ίσως να έχουν ήδη στείλει τα μηνύματά τους, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν μια ευθεία επίθεση εναντίον του Ιράν και θα δράσουν άμεσα. Το πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα στο εξής, θα μας δώσει το στίγμα για τη στάση τους. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι και το Ιράν οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Ο κίνδυνος του πυρηνικού ολέθρου είναι μεγαλύτερος από ποτέ και απαιτεί από όλους τους σοβαρούς «παίκτες» εγκράτεια και μελετημένες κινήσεις, διότι το παιχνίδι δεν αφορά τη διελκυστίνδα μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών. Η συγκέντρωση σχεδόν ολόκληρου του αμερικάνικου στόλου στην Αν. Μεσόγειο και τον Περσικό το αποδεικνύει. Η «εγκράτεια» μπορεί να είναι όντως «κατευνασμός», μπορεί όμως να μην είναι. Μπορεί να πρόκειται για πραγματική αδυναμία, μπορεί και όχι.

Εάν μάλιστα δούμε την κατατριβή στα «λασποχώραφα» της Ουκρανίας εδώ και τρία χρόνια τώρα, φαίνεται ότι ούτε η Ρωσσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει στα ίσια το Δυτικό Αποικιοκρατικό Τέρας, εάν θέλει να αποφύγει το πυρηνικό ολοκαύτωμα. Κάτι που όλοι απευχόμαστε, με τους δυτικούς αποικιοκράτες και τρομοκράτες ενδεχομένως (σχεδόν στα σίγουρα) να το επιδιώκουν.

Παρά τις απώλειες, η φθορά πιθανώς να είναι η καλύτερη λύση. Και παρά τα επιφαινόμενα και τα κραυγαλέως εντυπωσιακά τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα του Ισραήλ στον Λίβανο, ο ιμπεριαλισμός φθείρεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Αργά-αργά και βασανιστικά, αλλά φθείρεται και όσο προσπαθεί να εξάγει την κρίση του, τόσο φθείρεται περισσότερο. Το Ισραήλ θα ακολουθήσει τη μοίρα του.

Οι ιστορικές αναφορές έχουν την αξία τους φυσικά, αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Η Γερμανία τότε ήταν αναδυόμενη δύναμη και οι αντίπαλοί της είχαν όλη την ευχέρεια να την εμποδίσουν έγκαιρα και ο «κατευνασμός» την ευνοούσε. Τώρα τα πράγματα είναι ανάποδα. Ο ισχυρός «παίκτης» με καταθλιπτική την επιβολή του στις παγκόσμιες εξελίξεις για αιώνες, είναι αυτός που αμύνεται ως πληγωμένο θηρίο, θέλοντας να ξεκαθαρίσει άπαξ δια παντός την απειλή, προκειμένου να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται, από τις αναδυόμενες δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν τον παραμικρό λόγο να βιάζονται, επιλέγοντας οι ίδιες την κατάλληλη στιγμή και τον ευνοϊκότερο για τις ίδιες τρόπο.

Σχολιο.- Πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι όλα τα νατοϊκά πρακτορεία έχουν λυσσάξει για απάντηση του Ιράν εδώ και τώρα.. ήρθε η ώρα .. και τέτοια .. το ίδιο που κάνουν και με τη Ρωσία το τελευταίο τουλάχιστο εξάμηνο

Σχολιο.- από πού προκύπτει ότι το Ισραήλ δεν είναι αναδυόμενη δυναμη; έχει την στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του διεθνούς λόμπυ του.Αν κατάφερνε, πολύ δύσκολο βέβαια, να πετύχει μια σε μεγάλο βαθμό εκτόπιση των Παλαιστινίων,μια εξασθένηση του Λιβάνου και μια ανάσχεση του Ιράν ,με πόλεμο η χωρίς, θα μπορούσε να εγγράψει μια υποθήκη για την ηγεσία της Δύσης αρκετά ισχυρή .Ούτε η υπόθεση ότι η συλλογικη Δύση, λόγω της παρακμής της, τελικά θα αποχωρήσει από το ηγετικό προσκήνιο είναι ασφαλής αυτήν την στιγμή .Διαβάζω πλήθος σοβαρών αναλυτών και όλοι συμφωνούν σε τούτο : η σχέση μεταξύ Χαμάς - Χεζμπολάχ και Ιράν είναι πιο ασθενής και υπονομευμενη από ποτέ .Αν το Ιράν δεν κάνει κάτι ουσιαστικό παραπάνω, θα αποδειχθεί χάρτινος τίγρης.Το τι λέμε εμείς είναι ασήμαντο, το τι αισθάνονται οι λαοί στην περιοχή είναι σημαντικό



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νασράλα είναι αθάνατος, θα ζει στο μυαλό και τις καρδιές όλων μας.Θανατος στον φασισμό και στον σιωνισμό.Νικη στην παλαιστινιακή και λιβανικη αντισταση !!!


Θρήνος...

Ο ιστορικός ηγέτης της Χεζμπολαχ, Χασαν Νασράλλα, δολοφονήθηκε μετά από επίθεση του Ισραηλινού Στρατού.

Ο Χασαν Νασράλλα υπήρξε πολιτικός σύμμαχος της Παλαιστινιακης αντίστασης, και φιγουράριζε το όνομα του ίδιου καθως και της Χεζμπολάχ πρώτο πρώτο στην λίστα με αυτούς που ορίζονται σαν τρομοκράτες από τον δυτικό Ιμπεριαλισμό.

Ο Νασράλλα, υπήρξε φλογερός ρήτορας, υπέρμαχος της παλαιστινιακης αντίστασης με συχνές αναφορές στους ήρωες των παλαιότερων αντιαποικιακών εθνικοαπλευθερωτικων κινημάτων.

Η απώλεια της ζωής του δημιουργεί μια ανυπολόγιστη ζημιά όχι μόνο στο Λίβανο και την Παλαιστίνη, αλλά στην οποιαδήποτε αντιμπεριαλιστική δύναμη που μπορεί να υπάρξει στην περιοχή.

Η Παλαιστίνη σήμερα θρηνεί ένα στενό και σημαντικό υποστηρικτή της, ο άξονας της αντίστασης στερείται τον σπουδαίο κήρυκα και τον φυσικό ηγέτη των καταπιεσμένων λαών της Μέσης Ανατολής.

Το Ισραήλ και η στρατιωτική του μηχανή, έχουν ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο μέτρο σε αυτήν την επιθετικοτητα. Δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για μια νηφάλια και μετριοπαθη επίλυση.

Από εδω και πέρα, κάθε μπλοκάρισμα, κάθε στραπατσάρισμα της στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ, δεν είναι παρά νίκη για την πρόοδο και την ειρήνη!

Οι Παλαιστίνιοι μαχητές, οι αντιμπεριαλιστές, οι εξεγερμένες συνειδήσεις της Μέσης Ανατολής, μπορεί σήμερα να στερούνται έναν σημαντικό ηγέτη, αλλά γνωρίζουν ότι το ιστορικό δίκιο ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ με το μέρος τους!


Σχολιο.- Πριν από 32 χρόνια, το 1992, μετά το ναζιστικό σιωνιστικό καθεστώς δολοφόνησε τον Αμπάς Μουσαουί, τότε Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, και το ναζιστικό καθεστώς, όπως κι οι εβραιοσιωνιστικές εφημερίδες τόνιζαν με πηχυαίους τίτλους:

«Η εποχή της σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ στην άνετη παιδική χαρά της έχει τελειώσει»!

Αλλά, το αγνό αίμα του Αμπάς Μουσαουί, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αναζωογονήσει και να ενισχύσει τη Χεζμπολάχ, δίνοντάς της τη Νίκη της απελευθέρωσης του Λιβάνου από τον σιωνιστικό εχθρό.

Το αγνό αίμα του Χασάν Νασράλα θα δώσει τη Νίκη!

Ο «μάρτυρας Νασράλα» είναι χίλιες φορές πιο ισχυρός από τον Χασάν Νασράλα, Γενικό Γραμματέα της Χεζμπολάχ!

Το σύμβολο δολοφονήθηκε, αλλά ένας μεγάλος θρύλος γεννήθηκε!

Για μια ακόμη φορά άλλαξε η σημαία του θόλου του ιερού Τεμένους Ραζαβί, το μεγαλύτερο τέμενος του κόσμου, που βρίσκεται στο Μασχάντ, την «ιερότερη πόλη του Ιράν», εκεί που βρίσκεται η λάρνακα με τα λείψανα του ιμάμη Αλί Αλ-Ρίντα...

Υψώθηκε η μαύρη σημαία, το σύμβολο της ιερής θλίψης και το κάλεσμα για «Εκδίκηση»!

Η μαύρη σημαία υψώθηκε για την δολοφονία του Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, για την δολοφονική επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, για τη χυδαία δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη... και τώρα για τη δολοφονία του υπαρχηγού των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης κι εκείνη του Χασάν Νασράλα...

Ο Στρατηγός Μοχσέν Ρεζάι, πρώην Γενικός Αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης (ΙRGC), από το 1980 έως το 1997, Αντιπρόεδρος Οικονομικών Υποθέσεων του Ιράν (2021–2023) και σήμερα πρόεδρος του Συμβουλίου Σκοπιμότητας του Ιράν, έθεσε το «δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων»:

«Η εγκληματική συμμορία του Νετανιάχου δεν θα σταματήσει σε απλές καταδίκες και, μετά τον Λίβανο, θα επιτεθεί στη Δαμασκό και μετά στη Βαγδάτη και, αν η γεύση της αιματοχυσίας τους μεθύσει, θα μπορούσαν να επιτεθούν και στο Ιράν.

Ως εκ τούτου, οι κυβερνήσεις του Ιράκ, της Συρίας και του Ιράν θα πρέπει να λάβουν μια σημαντική απόφαση το συντομότερο δυνατό»

Από τον ξεφτιλισμένο δήθεν διεθνή οργανισμό (ΟΗΕ), ο εκ Πολωνίας εγκληματίας πολέμου, ο βρεφοκτόνος σιωναζί Νετανιάχου, απειλεί το Ιράν και υπόσχεται να συνεχίσει τους πολέμους του: «Αν μας χτυπήσεις, θα σε χτυπήσουμε. Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που να μην μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ»

Ο Λίβανος εξέδωσε NOTAM που απαιτεί από όλες τις ξένες αεροπορικές εταιρείες να υποβάλουν νέα αίτηση για να μπορούν να προσγειώνονται και να χρησιμοποιούν υπηρεσίες αεροδρομίου στη Βηρυτό στο μέλλον.

Από εδώ και στο εξής, όλες οι στρατιωτικές πτήσεις και η ανθρωπιστική βοήθεια θα πρέπει να έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από τη «Διοίκηση του Λιβανικού Στρατού» (η οποία συνεργάζεται στενά με τον αμερικανικό στρατό) πριν προσγειωθεί στη Βηρυτό.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ συνεχίζει να αδιαφορεί για όλους στην περιοχή και έχει απαγορεύσει (παίρνει αποφάσεις και δίνει εντολές σε άλλα κράτη!) ιρανικά αεροσκάφη να εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Συρίας και του Λιβάνου, αλλά και πλοία του Ιράν απαγορεύεται να προσεγγίζουν λιμάνια του Λιβάνου...

Το κράτος τρομοκράτης, επιπροσθέτως, εξέδωσε «εντολή εκκένωσης» για το νοσοκομείο Bahman, ένα από τα μεγαλύτερα στη Βηρυτό. Ίδια "τακτική" με τη γενοκτονία και τον βομβαρδισμό όλων των νοσοκομείων...

Όλα συγκλίνουν στο ότι το Ισραηλινοναζιστικό Αποικιακό Καθεστώς, με την στήριξη των ΗΠΑ (ΕΕ και στρατευμένη εμπλοκή Ελλάδας και Κύπρου υπέρ των σιωναζί) θα κερδίσει τις μάχες και θα χάσει τον πόλεμο για τη νομιμοποίηση της ίδιας του της ύπαρξης! Ήδη τον έχει χάσει!  Όλος ο κόσμος τους αποκαλεί γουρούνια ισραηλινοναζι!

Στρατηγός Μοχσέν Ρεζάι: «Το συντομότερο δυνατό»... Τώρα η "απάντηση" εναπόκειται στην ψυχή του Άξονα της Αντίστασης, το Ιράν. Μόνον το Ιράν μπορεί να δώσει "διέξοδο" στις δολοφονίες των ανώτατων ηγετών της Αντίστασης, τη Γενοκτονία στη Γάζα, την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, τη δολοφονία του Χανίγια, τη σφαγή στον Λίβανο και τη δολοφονία του Νασράλα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



35.000 ήταν οι Εβραίοι που δολοφονήθηκαν στο Μπάμπι Γιαρ, έξω από το Κίεβο, στις 29 Σεπτεμβρίου 1941. Θα ακολουθήσουν κι άλλες μαζικές δολοφονίες μέχρι τον Νοέμβρη του '43, όταν ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε το Κίεβο. Φτάνοντας τους 150.000 νεκρούς Εβραίους, Τσιγγάνους, Κομμουνιστές, Ουκρανούς και Ρώσους. Με τη συνεργασία γερμανικού στρατού κατοχής και ντόπιων ουκρανοναζιστών. 

Σήμερα, οχτώ δεκαετίες μετά, στην Ουκρανία τιμώνται ως εθνικοί ήρωες οι ναζίδες  δολοφόνοι, όπως ο Μπαντέρα. 

Και το Ισραηλινοναζιστικό αποικιακό καθεστώς στηρίζει το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, που τιμά τους δολοφόνους εκατοντάδων χιλιάδων Εβραίων. Γιατί δεν ήταν μόνο αυτοί του Μπάμπι Γιαρ. 

Κι είναι κι αυτή η ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος ένας από τους λόγους για τους οποίους το κράτος των σιωνιστοναζιστών αποίκων της Παλαιστίνης δεν έχει κανένα μέλλον.

Σχολιο.- Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός του εβραϊκού λαού απο αυτούς που παριστάνουν τους Εβραίους, τους σιωνιστοναζιστές δολοφόνους... Η δεξιά και ο ναζισμός παντού την ιδια φάτσα έχει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πριγκιπικό γλέντι του βυζαντινού μουσείου έκλεισε με "της Αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά"

Σχολιο.-  Στο γλέντι πρωτοστάτησε η αυτού μεγαλειότης Πίπης Σουρλούμπακας

Σχολιο.- Χορεψανε και τη Δραπετσωνα καθοτι τους εχουν ξεσπιτωσει απ το παλατι τους

Κανενα παλατι στα χερια δημοκρατη - βασιλικο συνθημα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ Μπερμούδες, Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας : 

Καταδικάζουμε την άνανδρη στοχευμένη δολοφονία του Χασάν Νασράλα, Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ, κατόπιν της επίθεσης του Ισραήλ σε κτίρια κατοικιών στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, προκαλώντας καταστροφές και θάνατο αθώων πολιτών.

Πρόκειται για μια σοβαρή απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, για την οποία το Ισραήλ, με τη συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, φέρει την πλήρη ευθύνη.

-Νικολάς Μαδούρο, Πρόεδρος της Βενεζουέλας : 

Ο παλαιστινιακός και ο λιβανέζικος λαός είναι θύματα της τρομοκρατικής γενοκτονίας που εξαπολύει η κυβέρνηση του δολοφόνου Νετανιάχου, ο οποίος δεν θυμίζει τίποτα άλλο παρά τον Χίτλερ.

Εκ μέρους του Ιστορικού Μπλοκ της Επανάστασης, εκφράζω την αλληλεγγύη μου στο λιβανέζικο λαό μετά την ανακοίνωση της δολοφονίας του ισλαμιστή ηγέτη Σαγιέντ Νασράλα.

Οι εντολές για την επίθεση αυτή δόθηκαν από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Οι δειλοί του κόσμου σιωπούν, αλλά κανείς δεν θα φιμώσει τον εξεγερμένο, επαναστατικό λαό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ντροπή!-ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλος, Λατινοπούλου, Νατσιός ”αποχή΄΄ στο ψήφισμα πυρηνικού πολέμου της Ευρωβουλής

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολεμοκάπηλοι Νατοϊκοί παράφρονες μέχρι το κόκκαλο.

Το καταρρακωμένο και επονείδιστο αλλά ”καλοταϊσμένο” Ευρωκοινοβούλιο με τους ”χρυσούς” ευρωβουλευτές έχει αναδειχθεί, στη μεγάλη πλειοψηφία του, σε όχημα καταστροφής και ολέθρου της Ευρώπης, των ευρωπαϊκών λαών και όχι μόνο.

Το Ευρωκοινοβούλιο ως γνωστόν ψήφισε πριν από δυο ημέρες με μεγάλη πλειοψηφία, 425 υπέρ , 131 κατά, 63 αποχή, ένα ντροπιαστικό και κατάπτυστο ψήφισμα με το οποίο ζητά να επεκταθούν οι κυρώσεις προς στη Ρωσία αλλά και τις χώρες που την υποβοηθούν, μεταξύ των οποίων το Ιράν ακόμα και την Κίνα, να ενισχυθούν ποσοτικά και ποιοτικά τα πυρομαχικά και τα οπλικά συστήματα προς την Ουκρανία, να δημευθούν τα κρατικά ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς ενίσχυση της Ουκρανίας, να δεσμευτούν τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συλλογικά και ξεχωριστά για ετήσια στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία 0,25%(!) του ΑΕΠ, πράγμα που για την περίπτωση της Ελλάδας θα φθάνει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ κλπ κλπ.

Το κυριότερο όμως είναι ότι το ελεεινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, ”βασιλικότερο του βασιλέως”, θεωρεί επιβεβλημένα και νόμιμα τα πυραυλικά κτυπήματα της Ουκρανίας βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτά οδηγούν άμεσα σε ανοικτό παγκόσμιο πόλεμο και μάλιστα πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο!!! 

Το τραγικό είναι ότι αυτό το άθλιο ψήφισμα της Ευρωβουλής, που ανοίγει το δρόμο του Ευρωπαϊκού και πλανητικού ολέθρου, βρέθηκαν ελληνικά κόμματα και Έλληνες ευρωβουλευτές να το εγκρίνουν με την κάτι παραπάνω από εγκληματική στην κυριολεξία ψήφο τους. Κι αυτά τα ελληνικά κόμματα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και οι εγκληματικές ψήφοι στην Ευρωβουλή προήλθαν από τους όψιμα, καταραμένη η ώρα, ”εκλεγμένους” δια της γνωστής πλύσης εγκεφάλων των μμε αλλά και της λαθεμένης στάσης των πολιτών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παλαιά Διαθήκη είναι το ιερό βιβλίο των Εβραίων και η Καινή το ιερό βιβλίο των Ελλήνων!

Το κατά Ιωάννη είναι ίσως το απόλυτα αντιπροσωπευτικό Ευαγγέλιο. Το πιο ελληνικό ευαγγέλιο από τα 4 ευαγγέλια. Εκεί ξεκινάει με τον Λόγο. Εν αρχή ην ο Λόγος. Για τον Λόγο μίλησε πρώτος ο τεράστιος σκοτεινός φιλόσοφος Ηράκλειτος ο Εφέσιος. Το κατά Ιωάννη γράφτηκε στην Έφεσο. Περί Αγαθότητας του Θεού (δεν θυμάμαι σε ποιο ευαγγέλιο αναφέρεται), έχει μιλήσει πρώτος ο Αριστοτέλης στο Μετά τα Φυσικά. Τέλος, όλη η Διδασκαλία του Ιησού είναι μια πιο απλοϊκή προσέγγιση της αλληγορίας του Σπηλαίου του Πλάτωνα...Γι' αυτό και ο Ιησούς ήταν ο πρώτος μεταξύ ίσως μεγαλύτερος Έλληνας φιλόσοφος. Ως Έλληνα τον παρουσιάζουν και οι εβραίοι στο Ταλμούδ, για τον οποίον μιλούν εκεί λίαν υποτιμητικά και μάλιστα, κατ' αυτούς, το πραγματικό του όνομα ήταν Ιάσων Πανδήρας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τεράστιες φάλαγγες προσφύγων κατευθύνονται τώρα προς την Ευρώπη από τον Λίβανο μέσω Συρίας, αφού το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τα σπίτια τους

-1 εκατομμύριο εκτοπισμένοι Λιβανέζοι κατευθύνονται τώρα προς την Ευρώπη

-Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον αμάχων στον Λίβανο άρχισαν να δημιουργούν ένα νέο τεράστιο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, μετά από αυτό από τη Συρία

-Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι δήλωσε: 

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων λόγω των βομβαρδισμών φτάνει το ένα εκατομμύριο άτομα

Ο σημερινός εκτοπισμός είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία του Λιβάνου.

Διευκολύνουμε την είσοδο δωρεών, εφόσον γνωρίζουμε τον δότη.

Ο αριθμός των εκτοπισμένων στον Λίβανο πλησιάζει το ένα εκατομμύριο και χρειάζονται στέγη, βοήθεια και υγειονομική περίθαλψη

-Ήδη, ένα τεράστιο κύμα προσφύγων βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει ως τελικό προορισμό την Ευρώπη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Γιατί, θὰ ρωτήσουν μερικοί, τὸ Ἰρὰν (ἢ ἡ Ρωσσία ἢ ἡ Κίνα... κ.λπ.) δὲν κάνουν κάτι ἀπέναντι στὴν ἀκραία ἐγκληματικότητα καὶ προκλήσεις τοῦ "ἰσραήλ";

Κανεῖς δὲν θὰ κάνει τίποτε πρὶν ἀπὸ τὴν μεγάλη φετεινὴ Διάσκεψη BRICS στὸ Καζάν, 22-24 Ὀκτωβρίου, ὅπου ἀναμένεται νὰ ἔρθουν στὸ προσκήνιο πολὺ μεγάλης σημασίας ἐξελίξεις στὸν τομέα τῶν διακρατικῶν συναλλαγῶν. 

Οἱ ἐπικείμενες ἀμερικανικὲς ἐκλογές, παρὰ τὸ ὅτι δὲν ἔχουν σημασία ὡς πρὸς τὴν καταστροφικὴ πολιτικὴ ποὺ θὰ συνεχίσουν οἱ ΗΠΑ νὰ ἀκολουθοῦν, εἶναι ἀρκετὰ κοντά, στὶς 5 Νοεμβρίου. 

Μετὰ ἀπὸ αὐτὲς τὶς δύο ἡμερομηνίες, νὰ ἀναμένετε δράση. Πρίν, ὄχι. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το IDF ανακοινώνει ότι δολοφόνησε τον κορυφαίο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ Nabil Qaouk στα χθεσινά βάναυσα χτυπήματα στη Βηρυτό, καθώς η αντίσταση του Λιβάνου υφίσταται ισχυρό πλήγμα με τους περισσότερους ηγέτες να εξαλείφονται αφήνοντας τον Naim Qassem ως αναπληρωτή ΓΓ και τον επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου Hashim Safi Al Din που αναμένεται να διαδεχθεί τον Nasrallah.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Υστερα από τρία φτωχά σε βροχοπτώσεις έτη (2021, 2022, 2023) ο υπουργός τώρα, το 2024, μιλάει για τις δέουσες διαδικασίες για να προλάβουμε το κακό. Ηδη θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει τα έργα όταν ζούμε συνθήκες όπως αυτές φέτος. Πολύ αργά και λίγο ασχολήθηκαν με το πρόβλημα, για το οποίο είχαν λάβει προειδοποιήσεις από το κλίμα. Θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το νερό αντί να προσπαθήσουν την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, την οποία ευτυχώς μπλόκαρε το Συμβούλιο της Επικρατείας τον Μάρτιο του 2023».

Τα λόγια του Ηλία Κορλού, προέδρου του Επιστημονικού Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, αποκαλύπτουν την περίσσια υποκρισία που κρύβεται πίσω από τα μέτρα Σκυλακάκη για τη λειψυδρία που πλήττει τη χώρα. Ενάμιση χρόνο μετά το χαστούκι του ΣτΕ για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, εν καιρώ λειψυδρίας η κυβέρνηση ανακοινώνει συγχωνεύσεις των κλονισμένων από τις αυξήσεις του ρεύματος δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), χωρίς καν να λαμβάνονται υπόψη οι τοπικές ιδιαιτερότητες, για να στρώσουν τον δρόμο στην ιδιωτικοποίησή τους, όπως σημειώνουν οι ειδικοί. Παράλληλα θα επαναφέρει ακόμη ένα μέτρο από τον Μάιο του 1990, όταν επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η τιμή του νερού της ΕΥΔΑΠ αυξήθηκε έως 338%. Ο υιός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «το μάξιμουμ το οποίο συζητάμε είναι αύξηση στα όρια του πληθωρισμού», όταν αντίστοιχες καθησυχαστικές δηλώσεις είχαν ακουστεί και για το ρεύμα.

Επιστήμονες και ειδικοί που μίλησαν στο Documento έκριναν ότι αυτά τα μέτρα δεν θα αποδώσουν. Ειδικά για την επαρχία τονίζουν πως πρέπει να λυθεί ο γόρδιος δεσμών των χρεών ακόμη και υγιών ΔΕΥΑ που εκτοξεύτηκαν από τις τιμές του ρεύματος. Τα «θα» του υπουργείου Ενέργειας για διακανονισμό του 75% των χρεών τους εντείνουν την αγωνία ειδικά στις νησιωτικές περιοχές που δοκιμάστηκαν το φετινό καλοκαίρι και στράφηκαν στην αφαλάτωση που απαιτεί ρεύμα.[...]



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλωμάτες από όλο τον κόσμο αποχωρούν από τη ΓΣ του ΟΗΕ όταν παίρνει το λόγο ο μακελάρης της Γάζας και του Λιβάνου, δολοφόνος Νετανιάχου!

Μπραβο τους!

Σχολιο.- «Έβαλαν έναν πύραυλο σε κάθε κουζίνα, έναν πύραυλο σε κάθε γκαράζ». Ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι οι σιωναζί βομβαρδίζουν αμάχους στο Λίβανο!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι αποθηκεύει πυραύλους σε σχολεία, νοσοκομεία, πολυκατοικίες και σπίτια σε όλο τον Λίβανο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Παρασκευή.

Ο Νετανιάχου δεν παρείχε στοιχεία για να υποστηρίξει αυτούς τους ισχυρισμούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρίλερ με Μαχέρ Άσαντ, αδελφό του προέδρου Συρίας καθώς το Ισραήλ στόχευσε την οικία του! ‘Η νεκρός ή τραυματίας..

29/09/2024

Θρίλερ με Μαχέρ Άσαντ, αδελφό του προέδρου Συρίας καθώς το Ισραήλ στόχευσε την οικία του! 'Η νεκρός ή τραυματίας.. Συριακές σελίδες αρχικά έλεγαν χάθηκε η επαφή αργότερα ότι νοσηλεύεται και τώρα ότι είναι νεκρός .. Ότι έγινε και βομβαρδίστηκε το κτίριο όπου βρισκόταν είναι το μόνο σίγουρο..

Τα αραβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν προηγουμένως ότι η επαφή με τον Μαχέρ Άσαντ, τον αδελφό του Σύρου προέδρου Μπασάρ, έχει χαθεί. Βομβαρδίστηκε η οικία του αλλά τώρα συριακές πηγές διαβεβαιώνουν ότι επέζησε και νοσηλεύεται. Αργότερα κάποιες αναφέρουν ότι είναι ήδη νεκρός..

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, βρισκόταν σε κτίριο που δέχθηκε ισραηλινή επίθεση νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Yaafur κοντά στη Δαμασκό. O Μαχέρ Άσαντ αδερφός του Μπασάρ αλ άσαντ είναι ο πραγματικός ιθύνων νους στρατεύματος και πληροφορία.. Και ισραηλινές πηγές όπως το κανάλι 14 αναπαράγουν την είδηση.

Επλήγη νωρίτερα η οικία του στο Yaafur κοντά στη Δαμασκό. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη συριακή πλευρά..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή του Άσαντ για Νασράλα: Η Αντίσταση είναι ιδέα και ο Νασράλα είναι η μνήμη και η ιστορία της. Στάθηκε στο πλευρό της Συρίας στον πόλεμό της ενάντια στα εργαλεία του Σιωνισμού!

29/09/2024

Ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας

στη Λιβανέζικη Εθνική Αντίσταση

και Οικογένεια του μάρτυρα Hassan Nasrallah

Το μήνυμά μου είναι να μην δώσουμε συλλυπητήρια για το μαρτύριο του αρχηγού της Αντίστασης. Τις τελευταίες δεκαετίες, επιδείξατε σταθερότητα, δύναμη, αποφασιστικότητα και συνοχή που σας έκαναν ισχυρότερους και πιο ανθεκτικούς σε βιομηχανία καταστροφής, όσο μεγάλη κι αν είναι.

Είστε από τη Σχολή του αγώνα που θα γνωρίζει μόνο αποφασιστικότητα και σταθερότητα στο δρόμο προς την αλήθεια, όσο δαπανηρό και ακριβές κι αν είναι το τίμημα. Ευγενές και ευφυές αίμα χύνεται μόνο για την αλήθεια και τις αιτίες της. Η Αντίσταση δεν εξασθενεί με το μαρτύριο του αρχηγού της. Αντίθετα, παραμένει σταθερά αγκυροβολημένη στις καρδιές και στο μυαλό. Γιατί οι μεγάλοι ηγέτες χτίζουν στη ζωή τους το δόγμα του αγώνα, την προσέγγιση και την πορεία του και αφήνουν πίσω τους ένα πνευματικό σύστημα και μια πρακτική προσέγγιση στην αντίσταση και την τιμή.

Χτίζουν για την αναπόφευκτη ώρα του πεπρωμένου, που δεν έρχεται τυχαία, αλλά περιέχει ένα μάθημα και ένα αποτέλεσμα, καθώς μεταφέρει από μια προσωρινή παρουσία ανάμεσά μας στη μόνιμη αθανασία στη συνείδηση και στο μυαλό μας ως πρότυπο αγώνα από γενιά σε γενιά.

Η αντίσταση είναι μια ιδέα και μια σκέψη, και ο μάρτυρας Nasrallah είναι η μνήμη και η ιστορία της. Δεν θα είναι ποτέ θρύλος, αλλά θα παραμείνει μια προσέγγιση που παράγει μια πραγματικότητα που επιβάλλει μια πραγματικότητα της οποίας η καρδιά είναι η αντίσταση, η ουσία της είναι η υπερηφάνεια, η πυξίδα είναι η αξιοπρέπεια, ο τίτλος της είναι η απελευθέρωση και ο φάρος της. για τις γενιές είναι ο μάρτυρας Χασάν Ο Νασράλα.

Είμαστε βέβαιοι ότι η εθνική αντίσταση του Λιβάνου θα συνεχίσει στον δρόμο του αγώνα και της δικαιοσύνης απέναντι στην Κατοχή. Αυτός θα παραμείνει ο ώμος που στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του για τον δίκαιο σκοπό του. Ο Μάρτυς Nasrallah θα παραμείνει στη μνήμη των Σύριων, από την πίστη που στάθηκε επικεφαλής της εθνικής αντίστασης του Λιβάνου στο πλευρό της Συρίας στον πόλεμο της ενάντια στα εργαλεία του Σιωνισμού, παρά το βάρος της σύγκρουσης που έφερε.

Στην καρδιά αυτής της πίστης θα παραμείνει το όνομα του μάρτυρα Χασάν Ο Νασράλα είναι αιώνιος.

Δαμασκός 29 Σεπτεμβρίου 2024

Μπασάρ αλ Άσαντ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπεσε ελικόπτερο που μετέφερε υψηλούς αξιωματούχους των Φρουρών Επανάστασης και των Ανσαρουλάχ της Υεμένης.

29/09/2024

Συνεχίζεται ο πόλεμος εκ των έσω στο Ιράν και στις προεκτάσεις του σε όλο το σιίτικο τόξο. Σουλειμανί, Ραίσι, Νασράλα…Έπεσε ελικόπτερο στο Ιράν που μετέφερε υψηλούς αξιωματούχους του CGRI ( των Φρουρών Επανάστασης) και των Ανσαρουλάχ.

Ένα ελικόπτερο συνετρίβη στο νοτιοδυτικό Ιράν, σκοτώνοντας τον Μοχάμαντ Αμπντούλ Σαλάμ, τον συντονιστή των Ανσαρουλάχ στο Ιράν, και αρκετούς άλλους, συμπεριλαμβανόμενου ενός ανώτερου διοικητή του IRGC…

Προφανώς υπάρχουν 2 Ιράν….

Την ίδια στιγμή μαζικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ Ισραήλ στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας στην Υεμένη της Hodaidah και σε άλλες πόλεις όπως στο Ras Isa όπου επλήγησαν δεξαμενές πετρελαίου. Για αντίποινα στο Τελ Αβίβ προειδοποιεί η Υεμένη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί Ισραηλινοί περιμένουν το ”Μεσσία” δηλ τον Αντίχριστο για Roch Hachana/Ρος Χασάνα που είναι η Εβραϊκή Πρωτοχρονιά που φέτος είναι στις 2 Οκτώβρη.

29/09/2024

Πολλοί Ισραηλινοί περιμένουν το Μεσσία δηλ τον Αντίχριστο για Roch Hachana/Ρος Χασάνα που είναι η Εβραϊκή Πρωτοχρονιά κινητής γιορτής που φέτος το 2024 είναι στις 2 Οκτώβρη.

Γι' αυτούς είναι τα γενέθλια του σύμπαντος κόσμου, ημέρα που ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα. Το Rosh Hashanah 5785 ξεκινά με τη δύση του ηλίου την παραμονή της Tishrei 1 (2 Οκτωβρίου 2024) και τελειώνει μετά το βράδυ στις Tishrei 2 (4 Οκτωβρίου 2024). Στο τελετουργικό της γιορτής σημαντική είναι η συμβολή τν ήχων από το κέρας κριαριού

΄Το θρησκευτικό ημερολόγιο Εβραίων είναι άλλο από το πολιτικό όπως στον ισλαμικό κόσμο. Για αυτούς είμαστε στο 5785!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



”Σύμμαχος” Ισραηλινός κυνήγησε 2 χριστιανούς τουρίστες, έκλεψε το σταυρό τους, πέταξε τον σταυρό στο έδαφος..

29/09/2024

Ένας νεαρός Ισραηλινός κυνήγησε δύο χριστιανούς τουρίστες, έκλεψε το σταυρό τους, τον πέταξε στο έδαφος, τους πέταξε νερό στα μούτρα και τους έφτυσε. Τοπική παράδοση.

https://twitter.com/i/status/1840306407444217980



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ – ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ

Προβάδισμα στο ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ) με 29,2% (+13% από τις εκλογές του 2019) και 58 έδρες (+27) στη βουλή των 183 εδρών  δίνουν τα αποτελέσματα του 78% των καταμετρημένων ψήφων στις εκλογές της Αυστρίας,  3 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Στην δεύτερη θέση με 26,48% (-11,2) και 53 έδρες (-19) βρίσκεται το κυβερνών κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPÖ) με 21,0% (-0,8) και 41 έδρες (+1).

Ακολουθούν οι φιλελεύθεροι NEOS με 8,96% (+0,7) και 17 έδρες (+2) και οι Πράσινοι με 8,03% (-5,3) και 15 έδρες (-11).

Με το εκλογικό μέτρο στο 3%, δεν εξασφαλίζει την είσοδό του στην βουλή  το Κομμουνιστικό Κόμμα (KPÖ) για πρώτη φορά από την δεκαετία του ’50, καθώς βρίσκεται στο 2,3% (+1,7).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΣΤΡΙΑ

Εκλογές την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με προβάδισμα για την ακροδεξιά

Μια ακροδεξιά με θέσεις κατά της λαθρομετανάστευσης και του πολέμου στην Ουκρανία, υπέρ της εισαγωγής ρωσικής Ενέργειας

Εθνικές βουλευτικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην Αυστρία, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στο ακροδεξιό - εθνικιστικό Κόμμα Ελευθερίας (FPO) με ποσοστά 29% και θέσεις στο πνεύμα «Πρώτα η Αυστρία», κατά της λαθρομετανάστευσης και του πολέμου στην Ουκρανία, υπέρ της εισαγωγής ρωσικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Λαϊκό Κόμμα (ΟVP) του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό  26%, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPΟ) ακολουθεί με  21%. Οι φιλελεύθεροι NEOS συγκεντρώνουν ποσοστά μεταξύ 8%  και οι συγκυβερνώντες Πράσινοι 8%. Αν κερδίσει τις εκλογές το FPΟ, με ηγέτη τον Χέρμπερτ Κικλ, θα έχει καταγράψει ιστορική νίκη για τη μεταπολεμική Αυστρία, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρώτο, ενώ παλιότερα είχε συμμετάσχει σε κυβέρνηση.

Σε περίπτωση νίκης εκτιμάται ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον Κικλ να γίνει καγκελάριος, καθώς δεν θα βρει εύκολα συμμαχίες. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Εσωτερικών έχει δηλώσει ότι οι συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα «μας εμποδίζουν να κάνουμε αυτό που πρέπει» στην καταστολή λαθρομεταναστών.

Ενόψει των εκλογών ο Κικλ φρόντισε να ενσωματώσει άλλες εθνικιστικές  οργανώσεις, «υιοθετώντας» το «Κίνημα της Ταυτότητας» του Μάρτιν Ζέλνερ, το οποίο περιέγραψε ως «ενδιαφέρον εγχείρημα που αξίζει να στηριχθεί». Ο Ζέλνερ είναι ηγετική προσωπικότητα του εθνικισμού στην Ευρώπη, εμπνευστής του «Σχεδίου Μαδαγασκάρη» (για υποχρεωτική απέλαση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών σε κάποια χώρα που θα τους υποδεχτεί, εισπράττοντας οικονομικά ανταλλάγματα), που όπως αποκαλύφθηκε το συζητούσε πριν από έναν χρόνο με στελέχη της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD) σε μυστική συνάντηση στο Βρανδεμβούργο. Εκτοτε του έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ φον ντερ Μπέλεν έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχόταν να ορκίσει τον Κικλ καγκελάριο. Με δεδομένο έτσι ότι ο Νεχάμερ έχει πει πως δεν προτίθεται να συνεργαστεί μαζί του, εκτιμάται ότι μπορεί να υιοθετηθεί το «ολλανδικό μοντέλο», με το πρώτο κόμμα να συμμετέχει στην κυβέρνηση με υπουργεία, αλλά τον αρχηγό του να μην ορκίζεται πρωθυπουργός.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ένας συνασπισμός του Λαϊκού Κόμματος με τους NEOS και τους Σοσιαλιστές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίσχος – Mπαχαλάκηδες αποκαλούν τους Έλληνες “φονιάδες των λαών”

Είναι δεδομένο ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού συνομολογεί ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι και μαστίζεται από πλήθος παραβατικών συμπεριφορών, είτε αυτές προέρχονται από λαθρομετανάστες, είτε από τους γνωστούς μπαχαλάκηδες που συνεργάζονται  με την εκτελεστική εξουσία.

Το περασμένο Σάββατο μετά το πέρας της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο ενός Πακιστανού κακοποιητή γυναικών στο Α.Τ. Ομονοίας, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη, πλησίον της Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πέραν τούτου, είναι αξιοσημείωτο και ενδεικτικό της αθλιότητας των συγκεντρωθέντων ότι κατά τη διάρκεια της πορείας κυριάρχησε το σύνθημα “γέμισε το Αιγαίο παιδιά μεταναστών, γίνονται οι Ελληνες φονιάδες των λαών”…

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι το μίσος των αναρχοεναλλακτικών της αμερικάνικης πρεσβείας και των πάσης φύσεως αλληλέγγυων συλλογικοτήτων και αυτοαποκαλούμενων αντιρατσιστικών φορέων για καθετί ελληνικό, είναι απύθμενο. Στην προσπάθειά τους να σπιλώσουν την πατρίδα μας οδηγούνται στον απόλυτο παραλογισμό, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα. Κατηγορούν τη χώρα τους και τους συμπατριώτες τους για δολοφονίες λαθρομεταναστών, ενώ το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν διώκει όσους εισήλθαν παράνομα στο έδαφός του, αλλά αντιθέτως τους ευεργετεί και τους παρέχει άπειρα προνόμια…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γλύξμπουργκ πάει… Δραπετσώνα – Δεν φτάνει η βεβήλωση του μουσείου, βεβήλωσαν τη ζωή και την Ιστορία

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και ο Μάθιου Κουμάρ στο pre-wedding πάρτι – πρόκληση που έστησαν με την άδεια της Μενδώνη στο Βυζαντινό Μουσείο, είχε το θράσος να χορέψει τη «Δραπετσώνα» που ερμήνευσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, παρότι δεν είναι δα και τόσο… φτωχοί.

Δεν φτάνει η βεβήλωση του χώρου του μουσείου, βεβήλωσαν και τη ζωή και την Ιστορία. Χόρεψαν (τρόπος του λέγειν) τη «Δραπετσώνα».

Το τραγούδι που έγραψε ο Τάσος Λειβαδίτης και μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης την εποχή ακριβώς που η Βασιλεία στην Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για όσα περιγράφει το τραγούδι. Τη φτώχεια, την ανέχεια και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσε η πλειοψηφία των Ελλήνων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΘΑ ΤΗΝ γ… στο ξύλο, να περιμένετε κηδεία!» ΝΕΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ βίντεο με απειλές στη 14χρονη...

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα, ενώ έγινε γνωστό ότι λίγες μέρες πριν το άγριο περιστατικό είχαν χτυπήσει ξανά την κοπέλα.

Το βίντεο προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega και δείχνει την 14χρονη να πέφτει θύμα ξυλοδαρμού, ενώ άλλοι ανήλικοι ζητωκραυγάζουν, φωνάζοντας «καλά της έκανες».

Επίσης, σύμφωνα με το δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, η δράστρια επιτέθηκε στην ανήλικη λίγες μέρες πριν το παραπάνω άγριο περιστατικό.

Μάλιστα, ένας ανήλικος τράβηξε την επίθεση σε βίντεο και το έστειλε στο θύμα, ώστε να το δείξει στις αρχές για να προχωρήσουν οι νομικές ενέργειες.

Τότε, η δράστρια φέρεται να απείλησε τη 14χρονη, απαιτώντας να λάβει το επίμαχο ντοκουμέντο που την «έκαιγε».

https://twitter.com/i/status/1840130801218007422

Διαδικτυακός πόλεμος στα social media

Άγρια τροπή παίρνει η υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης κοπέλας στη Γλυφάδα από μια ομάδα ατόμων που προσκλήθηκαν στην περιοχή των νοτίων προαστίων από τις συμμαθήτριες της ανήλικης εξαετίας της αντιζηλίας που υπήρχε μεταξύ του θύτη και του θύματος.

Οι υποστηρικτές της 14χρονης κοπέλας ανοίγουν έναν νέο κύκλο βίας, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή της ΕΡΤ «Καλημέρα Είπαμε;». Μια βεντέτα κανονική, όπου ο θύτης πλέον βρίσκεται στο «στόχαστρο» της αντίθετης πλευράς.

Στα social media πολύ είναι οι χρήστες που επιδίδονται σε μια προσπάθεια εντοπισμού όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση του ξυλοδαρμού, ανοίγοντας «διαδικτυακό πόλεμο» με την αντίθετη πλευρά. Δηλαδή με όσους, οργάνωσαν και παρευρέθηκαν σε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός.

Σε σχόλια στα social media αρκετοί φτάνουν στο σημείο να δημοσιοποιούν τα προσωπικά κινητά όσων βρέθηκαν στο σημείο, ακόμη και τις διευθύνσεις κατοικιών τους.

https://twitter.com/i/status/1840428863538475461



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΣΑΡΑΛΑΧ! ΑΠΟΠΕΙΡΑ να σκοτώσουν το σιωνιστοναζιστογούρουνο  Νετανιάχου με πύραυλο...

29/9/2024      -     19.11

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ανσαραλάχ της Υεμένης, έγινε απόπειρα δολοφονίας του σιωναζιστογούρουνου Μπένιαμιν Νετανιάχου κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, αμέσως μετά το χτύπημα κατά του ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Οι Ανσαραλάχ ισχυρίζονται ότι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν το σιωνιστοναζιστογούρουνο καθώς επέστρεφε στο Τελ Αβίβ από τις ΗΠΑ. Είχε γίνει χθες γνωστό πως αναχαιτίστηκε πύραυλος από το Ισραηλινοναζιστικό καθεστώς, χωρίς να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες.

Ο σιωναζιστικός στρατός του Ισραηλινοναζιστικού αποικιακού καθεστώτος ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αεράμυνάς κατέρριψαν τον πύραυλο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν είχε στόχο τον ισραηλινοναζιστή πρωθυπουργό, αφού ισχυρίστηκαν πως είχε απλά κατεύθυνση στο Ισραηλινοναζιστικό καθεστώς.

«Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με βαλλιστικό πύραυλο Palestine 2. Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης – μαζί με όλους τους έντιμους και ελεύθερους ανθρώπους του έθνους – συνεχίζουν να απαντούν στα εγκλήματα του ισραηλινού εχθρού και δεν θα διστάσουν να αυξήσουν το επίπεδο κλιμάκωσης ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις της σκηνής και να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της Γάζας και του Λιβάνου. Αυτές οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν μόνο μετά την παύση της επίθεσης εναντίον της Γάζας και του Λιβάνου» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανσαραλάχ, Γιαχία Σαρί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!" Η Μ. Καρυστιανού αποκαλύπτει γιατί δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη...

29/9/2024     -     10.30

Η Μαρία Καρυστιανού παραχώρησε συνέντευξη όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνει για τη δικαίωση μετά την τραγωδία των Τεμπών, στην κόρη της και τη σχέση που είχαν, ενώ απάντησε και στο αν θα έμπαινε στην πολιτική.

Παράλληλα, η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών, μιλώντας για την κόρη της βούρκωσε, ενώ τόνισε πως το σπίτι όπου έμεναν και μεγάλωσε η κόρη της έχει κλείσει καθώς δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί. Όπως εξήγησε σχετικά στο MEGA, δεν εμπιστεύεται καθόλου την ελληνική Δικαιοσύνη καθώς «η πλειοψηφία των ανθρώπων που διαχειρίζεται την υπόθεσή της, είναι ξεκάθαρα διαπλεκόμενοι».

«Δεν έχω πρόβλημα να το πω δημοσίως. Παρόλο που ήξερα τη διαφθορά του συστήματος, έχω εκπλαγεί πάρα πολλές φορές. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Φλωρίδης ίσως έχουν στο μυαλό τους κάτι που εμείς δεν μπορούμε να το φανταστούμε. Δεν είμαστε καν κοντά στο να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη, γιατί έχουν φροντίσει με διαφόρους τρόπους να μας λείπουν πολλά στοιχεία. Αφού είμαστε αναγκασμένοι να ψάξουμε να τα βρούμε αυτά τα στοιχεία, η δίκη θα ξεκινήσει όταν θα είμαστε έτοιμοι και όταν θα έχει γίνει αναβάθμιση των κατηγοριών γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουμε στα πλημμελήματα».

Στη συνέχεια, η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για την κόρη της και αναφερόμενη σε εκείνη, είπε πως ακόμα δεν έχει πενθήσει όπως θέλει. «Θεωρώ ότι δεν αφήνω το μυαλό μου να πάει προς τον πόνο. Νιώθω ότι είναι συνέχεια κοντά μου και συμφωνεί με αυτά που κάνω. Η σχέση μας πέρασε από πολλά κύματα. Ήμασταν πολύ αγαπημένες και μαλωμένες. Εγώ την θαύμαζα. Έβλεπα στοιχεία του χαρακτήρα μου. Αισθανόμουν ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και πολύ τυχερή που την είχα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξόντωση ουκρανοναζιστή σατανιστή μέλους του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ουκρανίας από ρωσικό drone

Eίχε συμμετάσχει στην λήψη της απόφασης κήρυξης ως παράνομης της ρωσικής ορθόδοξης ηγεσίας στην Ουκρανία

29.09.2024 | 04:43

H Ρωσία εξόντωσε με επιδρομή drone στην περιοχή του Χάρκοβου, Ουκρανό 61 ετών, μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας ο οποίος είχε κηρύξει «παράνομη» την ρωσική ορθόδοξη εκκλησία στην Ουκρανία και είχε λάβει αποφάσεις που αφαιρούσαν από τους ρωσόφωνους τις περιουσίες τους, αλλά και το δικαίωμα να μιλάνε την γλώσσα τους.

Η βολή έγινε όταν ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του στο Χάρκοβο.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι Ρώσοι στοχοποιούν προσωπικότητες της ουκρανοναζιστικής ηγεσίας και ίσως βρισκόμαστε σε μία νέα φάση του πολέμου.